pelsbiller en vesentlig feil eller mangel?

en kvinne gikk til sak fordi leiligheten hun kjøpte viste seg å være invadert av pelsbiller. ett roms leiligheten hun kjøpte har en alkoveløsning, det er her billene skal ha slått seg ned.

jeg leste artikkelen i aftenposten mens jeg humret for meg selv, første tanken var selvfølgelig at jeg selv aldri tenkte på å gå til sak på grunn av billene i leiligheten min. men etter hvert på grunn av den overdrevene frykten og ubehaget kvinnen skal ha opplevd.

forskjellen på min og hennes opplevelse er nok at selv om billene alltid har hvert her, tok det noen år før de virkelig tok over leiligheten min. hos henne virket det som om hun falt rett inn i det verste.

jeg kan ikke huske første gang jeg så billene her i leiligheten, så de har nok bodd her like lenge som meg. jeg var på starten mye mer opptatt av å bekjempe saksedyrene som klatret inn hos meg hele tiden. jeg har nemlig en unormal frykt til saksedyr. små brune biller som nesten ikke syntes, ikke beit og ikke fløy på meg var ikke et stort problem.

i hvert fall ikke før vinduskarmene mine var dekket av døde og levende biller. nå innså jeg at jeg måtte finne ut av hva slags biller det var snakk om og hvordan jeg skulle bli kvitt dem. min første redsel var selvfølgelig maten, men etter å ha fanget og studert mange biller og lett etter dem på nettet kom jeg frem til at det måtte være en art av teppebiller ( pelsbiller) de kan gå på mat, men hovedsaklig lever de på rester etter dyr. ( ull, pels, fjær osv..) 

jeg la hovedskylden på invaderingen på kattene mine og bestemte meg for at dette var en utfordring jeg måtte leve med når jeg hadde dyr. pelspledd, skinnfeller og gardiner ble fryst og vasket. for selv om jeg måtte leve med dem kunne jeg holde dem i sjakk. 

beste måten å bli kvitt billene på er å finne hovedhjemmet dems, det stedet de liker best å legge egg og larvene utvikler seg. for selv om de kan bo i alle tekstiler pleier det å være et sted de trives best. dette lærte jeg da jeg satte meg ned i ikea sofaen min sammen med sirius og skulle spille ds. på armlenene så jeg for første gang rester etter puppene larvene bruker når de utvikler seg til biller. jeg forsto plutselig hvorfor jeg ikke hadde sett larvene før og forsiktig reiste meg ut av sofaen før jeg dro av meg alle klærne  og hoppet i dusjen.

jeg brukte sofaen sjeldent og hadde rett og slett ikke tenkt over at den var delvis av dun. først prøvde jeg å støvsuge vekk alle larvene, men etter som jeg fant fler og fler og oppdaget at de bodde inni putene, ga jeg opp. sofaen forsvant på dynga og med den forsvant 90% av billene.

jeg sliter fortsatt med billene rundt datan, her samler det seg opp støv som billene setter veldig pris på.  men å møte på en bille eller to i uka er ikke det samme som å vasse i de.

til kvinnen som har kjøpt leiligheten med biller, dere overdriver noe veldig. billene flyr og sprer seg på denne måten. sjansen for at en bille kommer med til noen og slår seg ned er ganske minimal om ikke forholdene er tilrettelagt for det i den nye leiligheten. gjevn vasking holder billene unna siden de liker stille støvete kroker…

og når det kommer til at det er ekkelt å være på besøk hos deg, billene er mer redd for deg enn du er for dem. de gjør sitt beste for å holde seg unna deg og ditt besøk. så ved å ikke ha stoler med tekstilkledning, nyvasket eller ingen duk på bordet. er de ikke å bry seg om.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg