legebesøk lv 5

hvis jeg trodde å dra til legen var tungt for meg, lærte jeg noe annet i dag. siden jeg ikke hadde på musikk når jeg satt på venterommet fikk jeg med meg dagens drama.

det hele startet med en eldre mann som ikke klarte den nye betalingsmaskinen dems, maskinen sa om og om igjen at han måtte slå inn fødselsdatoen sin, dag, mnd, år. og hver gang han trykket det inn sa maskinen like høyt at han slo inn feil og begynte på nytt. jeg satt begravd i harvest moon på dsi xl og selv om jeg rakk tanken på å stå opp å hjelpe han, var en annen kvinne raskere. hun slo inn all informasjon for han og han gikk sikkert litt oppgitt over legesenteret, ut. 

to eldre damer, som satt på hver sin side av bordet begynte å prate med dama som hadde hjulpet til, og med hverandre. temaet var selvfølgelig dagens teknologi og hvor vanskelig det gjorde livet. begge to fryktet betalingsmaskinen og de fikk vite med frykt at de som jobbet på kontoret ikke lengre tok i mot penger, du forholde deg til den dumme maskinen.etter løfte om at de kom til å få hjelp fortalte den ene damen om taxi turen sin til legesenteret, siden jeg og hun andre eldre dama fikk med oss to forskjellige versjoner av historien, var den like rystende.

min oppfattning:

kvinnen hadde bestilt syketransport, slik hvor du bare betaler egenandel eller ingenting om du har frikort. på en eller annen måte har hun klart å komme inn i feil taxi. om dette var fordi hun bestilte feil, eller gikk inn i en feil er usikkert. feilen ble ikke oppdaget før kvinnen kom frem til legesenteret og sjåføren ville ha betalt. hun hadde ikke penger på seg og gikk inn på kontoret for å få hjelp, men de hadde ikke penger her heller. en veldig sint (eller bare frustrert) drosje sjåfør gikk inn på legesenteret i det jeg ankom… min oppfatning var at kvinnen prøvde å ta ut penger på legekontoret, men siden de ikke tar betalt i resepsjonen lengre, hadde de ingen muligheter til å hjelpe henne.

andre kvinnen sin oppfattning:

feil taxi fikk vi begge med oss, men hun mente at den eldre kvinnen hadde prøvd å betale kontant, men at drosje sjåføren nektet å ta i mot dette. derfor ble det konflikt.

hvorfor hun da prøvde å få penger av legekontoret vet jeg ikke, og om hun hadde kort med seg, hvorfor betalte hun ikke med det, i stedet for å prøve å ta ut penger.  uansett endte det hele med at drosje sjåføren tok gåstolen hennes i pant og kjørte. igjen sto en dame på 80+ som hadde vondt for å gå, ikke hadde penger og legesenteret så ikke ut til å ville hjelpe henne, det var hennes ansvar å skaffe pengene.

hun kan ikke ha hvert helt klar i hodet siden hun havnet i denne situasjonen og fortalte den helt uten sammenheng. hadde jeg fått med meg hva som skjedde hadde jeg bare betalt den dumme drosje regningen for henne og hjulpet henne inn. etter at hun ble ropt inn til legen så jeg ikke mer til henne så jeg vet ikke hva som skjedde, håper de på legekontoret tok til vet og hjalp henne tilslutt.

da jeg hadde betalt ferdig på maskinen og skulle gå kom det en annen eldre dame med gåstol ut fra legen, hun så på meg og sa, du forstår denne maskinen du, kan du hjelpe meg? tro til mitt løfte om at det alltid kom til å være noen som var villig til å hjelpe sa jeg ja.

jeg forlot legesenteret med tankene om at, ja jeg kan ikke gå hele veien til legesenteret etter at de flyttet – men jeg kan ta taxi og har tt kortet mitt. ja jeg synes venterommet er forferdelig, men jeg har noe å holde på med, ja jeg misliker maskinen de har satt ut, men jeg forstår den i hvert fall, ja å komme seg hjem og hente medisiner på senteret er tungt, men jeg har i hvert fall muligheten. 

4 kommentarer
    1. Uansett er det trist med tanke på at de eldre er så hjelpe løse , og dårlig av taxi sjaføren og bli sint for det. De eldre henger ikke like godt med stakkars 🙁 Skjønner virkelig ikke hvorfor lege senteret har valgt å ha den løsningen, tviler på at det bare er meg og min pappa som aldri bruker kortet, tar alltid ut det som kan brukes i løpet av måneden. Snart blir det vel slik overalt.. !!

    2. mylifeasjeanette: ja alt tyder på at penger er på vei ut, jeg skrev jo også om bankkontoret som ikke hadde penger ( de hadde minibank, men ingen kasse med penger så du måtte ha kortet)

    3. Herregud. .deter jo helt sykt,. Var hos legen i går selv og fikk prøvd meg på dei nye maskinene. Ved siden av meg på venterommet satt ei gammel dame og bekymra seg stort for korleis ho skulle få til å betale når legetimen var over. Det er noe feil med verden når teknologien tar heilt av. Det bør jo være eit smutthull slik at dei eldre kan slippe å føle seg heilt hjelpesløse!!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg