nye østbanehallen

aftenposten skriver om “nye” østbanehallen. en opp pussing av avgangshallen som nå er fyllt med små boder, stressede folk og mc donalds.

første stopp er å åpne et hotel, de ønsker at østbanehallen er et sted du går til, ikke et sted du raser igjenom for å rekke toget.
jeg har sett dem stenge puben, rive fairtrade boden og flytte utgangen frem og tilbake over lang tid nå. vel fra innsiden er det lett å vite hvor du skal gå, men ikke alltid så lett fra utsiden. sperringer, omveier og dårlig tilrettelegging for de som sliter med å gå har hvert standaren der i det siste.

så hvordan har jeg lagt merke til alle disse små detaljene de fleste aldri har hørt om, jo fordi det er et sted i byen jeg elsker å være, i østbanehallen.

jeg er tydeligvis alene om dette ( jeg vet dette ikke er sandt for det er en del gothere, emo og andre ungdom som også henger der), det store trekkplasteret er selvfølgelig outland i 2. etasje. en butikk du kan bruke timer inni om du har krefter, bøker spill, klær, tegneserier og alt som hører til.
i første etasje ligger en liten gamestop. ikke verdens beste butikk, men den dekker det basisbehovet for å se hvilke nye spill som har kommet.
faretrade butikken lå kjært i mitt hjerte, selv om jeg bare akkurat fant den før den ble revet. det burde være lettere å finne faretrade butikker.

så var det å gå innom mcdonalds å kjøpe seg en is før man setter seg på en av benkene i 2. etasje ( som nå er borte), man begraver hodet i en bok og prøver å ikke le av alle ungdommene som flyr rundt deg og lurer på hvorfor du har satt deg på plassen dems. ( de sier ikke noe).

det er helt klart mange ting man kan gjøre for å forbedre hallen, men er svaret å gjøre alle steder til de samme glassvegg sentrene hvor allt fokus ligger på å få så mange folk inn, bruke penger og forsvinne så det blir plass til nye? finnes det ikke en løsning hvor man kunne ha beholdt det lille spessielle ved østbanehallen og la hoteller, resturanger og merke butikkene ligge et annet sted.

PS: aftenposten mener det er en spaceworld inne på østbanehallen, jeg lurer veldig på hvor… 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg