millioner i søppla

mens det drives en stor vervekampanje, til flere millioner for å få flere lærere og førskole lærere velger staten å se bort i fra noen av de viktigste punktene.

det er ikke hvor mye penger du legger inn i en reklamekampanje på kino eller nett som forandrer folk sitt syn på ett yrke, det er hvordan yrket faktisk er.

i stedet for å bruke millionene på utsiden, skulle kanskje pengene ha blitt brukt på innsiden i stedet. for samme hva en reklame sier sitter ungdommen med et friskt minne om et yrke de har måtte forholde seg til mesteparten av livet.  De har selv fått se under hvilke vilkår lærere jobber, hvilke rettigheter de har og hvordan det påvirker dem. de har lest i media hvordan de får ansvaret for ting som står langt utenfor deres kontroll.

kanskje det er på tide å vise lærere at vi respekterer dem ved å gi dem lønn som lever opp til det nivået vi ønsker av dem.  At foreldre begynner å oppdra barna sine hjemme, slik at lærerne kan konsentrere seg om de fagene de faktisk skal lære bort. At lærere som ikke fungerer blir byttet ut, og at det blir flere lærere på mindre elever.

holdningene til læreyrket er det ikke bare staten som må jobbe med, men hver enkelt person som møter en lærer i en sammenheng. 

for når elevene opplever at foreldrene viser lærere respekt, at lærerne er fornøyde i  jobben sin og at ting fungerer, det er da tankene som staten burde kunne utnytte dukker opp.

 – tenk å kunne jobbe med data, få holde deg oppdatert samtidig som du lærer en generasjon om magien inni den lille boksen.

– tenk å få jobbe med musikk, finne det neste store sangtalentene samtidig som du kan jobbe med din egen utvikling. å høre takketalen til spellemannsvinneren når han sier at han hadde ikke kommet hit hadde det ikke hvert for læreren med så stor glede for musikk.

– tenk deg å ta med deg barn på en reise igjennom verden, igjennom filmer, bøker og internett kan du hjelpe til med å legge grunnlag for en mer internasjonal generasjon.

–  tenk å få oppleve gleden av å få med seg et barns forståelse av verden rundt seg og hvordan de passer inn, hvordan ting oppsto og hvordan ting kan utvikle seg. å se noen finne en interesse som fasinerer dem eller kanskje noen som har et talent som ingen andre har lagt merke til.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg