selger syke fisker bevist, uten å si i fra…

hovedsaklig var handleturen på storosenteret veldig koselig, men vi hadde dessverre en dårlig start og en dårlig slutt.

Den dårlige avsluttningen kom av at jeg tidligere på handleturen hadde hvert innom dyrebutikken og forelsket meg helt i to sommerfuglsiclider. siden den aggresive fisken i hovedakvariet mitt døde for to dager siden, tørr jeg nå å putte oppi ny fisk.

for at fiskene skulle få kortest mulig reise kjøpte jeg ikke fiskene før allt annet var ordnet, jeg var nå ganske sliten og var ikke forbredt på å bli lurt trill rundt.

vel inne i dyrebutikken kjørte kammeraten min meg først frem til fiskene for å se på dem igjen, jeg var like sjarmert som sist gang så jeg bestemte meg for å kjøpe ett par, samtidig skulle jeg ha med meg noen nye guppy damer. vi kjørte bort til kassa og jeg forsikret meg om at fiskene var de jeg trodde de var, så fortalte jeg at jeg skulle ha ett par av sommerfuglsiclidene og 6 kvinnlige guppyer.

kammeraten min plaserte meg forran kassa og jeg sendte han bort med en beskjed til han som jobbet der, jeg ville ha så fargerike som mulige. 

da jeg skulle betale for fiskene spurte jeg tilfeldigvis om kjønnene til siclidene, mest av allt fordi jeg har dårlig erfaring med dette. han bak kassa var sjokert over at jeg skulle ha en mann og dame og forklarte at de hadde flest menn, så han trodde det var to menn, han var ikke sikker fordi han ikke kunne se forskjell, jeg kunne jo ha flaks å ha fått en kvinne, men mennene var jo uansett mye penere enn kvinnene. han forklarte også at det ikke var noe problem for meg å senere kjøpe kvinner, dette var jo fisker som likte å være mange…

det grøsset litt i meg når han sa dette, siden jeg vet at siclider trenger stor plass, og om du ønsker barn burde du være sikker på at det ikke er noen konkurerende par i nærheten. jeg har to akvarium nå, ett på 60 og ett på 120. det går teoretisk sett å ha to siclidepar i 120 l akvariet, men det er ikke opptimalt. men siden jeg hadde to akvarium og kunne putte en i hver lot jeg det gå. jeg virkelig syntes de fiskene var pene. jeg la også merke til at han ikke pakket fiskene inn i avispapir for å isolere mot kulden, og så dems advarsel mot at det ikke var noen garanti på fisker ( eller katteleker)

på vei ut av senteret pratet jeg om han i dyrebutikken og hvor skummelt lite han viste om fisker, da faller du ut av kammeraten min. ja og så sa han at guppyene var syke men at han skulle plukke ut de friskeste til oss… de ordene som kom ut spotant av munnen min da jeg hørte dette passer ikke å skrive, og de passet nok ikke for de små barna som satt vedsiden av akkurat da vi kjørte forbi. jeg fortalte kameraten min at om nen av fiskene var syke, var nok alle det….

jeg var veldig sint da vi kjørte tilbake og klagde, han i butikken prøvde seg på alle unskyldninger som at han hadde fortalt kammeraten min, han hadde plukket ut de friskeste, osv…
rasende forteller jeg han at det var jeg som var kunden og han fortalte det ikke til meg, å komme med en ca kommentar til en ledsager er ikke det samme som å innformere. jeg tok også opp at fiskene ikke var satt i karantene og at de i det hele tatt var til salgs.

da han kom med unskyldninger som at jeg ikke hadde spurt om fiskene var syke fikk jeg nok, jeg forventer faktisk at butikkene jeg handler i har nok respekt for seg selv og dyrene til at de sørger for å ikke selge syke fisker bevist ( jeg vet at uhell kan skje) hadde jeg sett fiskene hadde jeg kansje kunne sett at de var syke, men de sto øverst og jeg satt i rullestolen. 

jeg prøvde å fortelle han at om jeg puttet disse fiskene oppi akvariet mitt kunne alle fiskene mine dø, ikke hans problem. og da jeg spurte om hva slags sykdom det var kunne de bare si at de ikke hadde peiling. fiskene ble hvite (som om noen spiste på dem) og så døde de. de hadde prøvd allt av medesiner de kunne tenke, men samme hva de gjorde så døde fiskene bare.

jeg fikk levert tilbake fiskene og kjøpt noe annet tull jeg egentlig ikke trengte for pengene og jeg prøvde å si til dem at de for all del ikke måtte putte de nå utsatte siclidene inn sammen med de andre siclidene, men de ville ikke høre på meg.

så om du skal handle fisker på tropical zoo på storosenteret, se opp for siclider og guppy. og for all del husk å spørre om allt, og regn med å få feil svar.

jeg synes synd på fiskene jeg måtte gå fra, men er overlykkelig over at jeg fikk reddet de jeg har hjemme. kal meg gjerne rar, menjeg er glad i fiskene mine.

Siste innlegg