nyttårsaften

bedre sent enn aldri… jeg har hatt nok å tenke på de siste dagene så blogg innlegg har hvert nedprioritert.

vi skulle spise middag hos mamma, så timen før begynnte jeg å gjøre meg klar, noe som kan bli ganske hektisk når man ikke har klær som passer. den jeg kom meg da ut døra 5 minutter før maten, og det tar ikke lengere tid enn det å komme seg bort. stoppet ute og tok et bilde av meg.

enda jeg følte jeg kom så sent, var jeg nesten først. bare de som bodde i samme blokk som kom før meg ( og de hadde hjulpet til med å forbrede middagen) men jeg rakk så vidt å sette meg ned før resten av gjengen kom ( alle på en gang) snakk om midlertidlig kaos.
mamma og tanta mi prøvde å få alle til å sette seg slik at de kunne komme med maten, vi delte oss opp på to bord. de som skulle ha viltgryte på langbordet og vi som skulle ha vegetar lasagne på salongbordet. vi var for mange til å få plass på ett bord og vi syntes dette var en god inndeling.
jeg er foresten ikke vegetarianer, men jeg liker ikke den viltgryta ( fant jeg ut i fjor) så jeg hoppet på lasagnen.

 slik så lasagnen ut da vi fikk den, og slik så den ut etter at middagen var ferdig -3 biter.
den første biten merket jeg ikke så mye på, jeg mente den var sterk og lurte på om jeg hadde fått en hel pepper i munnen. jeg la merke til at den var salt, menjeg liker salt mat så jeg reagerte ikke. (kan ha hvert den pepperen som dekket over salt smaken). andre bit var sjokerende, kanse slik første var for de andre? det føltes ut som om du spiste ren salt. på tredde biten begynte du å få problemer med å svelge, og dette var siste biten du tok.

teorien vår er at de hadde mistet salt posen oppi lasagnen, og da kusina mi på 10 ville ha sa vi alle nei til henne i kor. dette vil du ikke ha sa de andre, jeg sa jeg var redd for nyrene hennes. da skvatt mamma til og lurte på om den virkelig kunne være så salt. alle 5 som hadde smakt bekreftet. kusina mi på 24 fikk jobben med å smake på de andre ( vi hadde nemlig bestilt inn tre stk) for å se om de var like salte, det var de. tanta mi beroliget alle med at hun skulle kreve pengene tilbake for disse.

heldigvis hadde vi brød og salat til, så vi fikk i oss noe mat…

 likte trebollen brødene lå i så mye at jeg tok bilde av det, lite viste jeg da at dette skulle bli min eneste middag…

etter maten og deserten (kaker bestilt av meg og hermetiserte plummer med krem og is) var det tid for leker. først hadde bestefar og barna lagd en lek. de sa et ord og så skulle vi gjette hva de forbandt det ordet til. jeg vant, og sa at dette bare bekreftet det vi alle allerede viste, jeg er den som tenker mest likt bestefar.

lek nummer to var den tradisjonelle skattejakten, ved å gjøre oppgaver og svare på spørsmål skulle vi finne ut av hvor skatten var gjemt. oppgavene var allt fra å synge julesang for naboen til tegne oppgaver. spørsmålene var både vanlig spørsmål og gåter. til slutt hadde vi samlet inn alle bokstavene og det var å stokke dem sammen til stedet der skatten var gjemt. vi eldre barna hadde tatt det for lenge siden så vi lot di minste løse ordgåten. så løp de opp på loftet og hentet ned en skatteskiste full av gaver.

her lå det en liten gave til alle som var med på middagen, for alle hadde hvert med på skattejakten til en grad. nok en gang gikk stemningen høyt opp i været mens folk åpnet pakkene og lurte på hva de hadde vunnet.

kammeraten min kom oppi allt dette og fant ut til sin store overaskelse at det var pakke til han der også… 

etter lekene skilte vi lag, vi eldre barna gikk ned til meg for å spille brett spill. noen dro hjem, mens andre ble hos mamma. de skulle hente opp den eldre naboen barna hadde synget for under leken, siden hun satt alene ( dette var planlagt)

hjemme hos meg spillte vi settlers byer og riddere til klokken ble ca. 11 da kom sulten over oss som ikke hadde spist ordentlig middag. vi brukte den siste timen av året på å lage og spise mat. noen minutter før kl 12 kom mamma og de som hadde blitt igjen hos henne ned til meg. her gikk vi ut på varandan og hilste det nye året velkommen men stjerneskudd, shampange og gløgg. sirius holdt oss med selskap ( spessielt da alle ga hverandre klemmer, han måtte jo være med på kosen han også) luna derimot lå gjemt inni huset sitt og var redd rakettene.

da de voksene hadde gått igjen spillte vi en runde robborally og da klokken begynnte å nærme seg 3 gikk vi vær for oss, veldig trette. en lang og fin dag…

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg