julaften

da har jeg overlevd denne julaften også, med ett middels anfall vel og merke, men jeg burde vel ha lært meg å leve med dem nå.

klokken 2 var vi klare til å dra, jeg skrapte is av bilen til mamma mens resten av folket stablet gaver og hentet ting som var glemt, samarbeid gjør tusen. ikke så lenge etterpå var vi på vei. vi tok en rask stopp hjemme hos meg slik at jeg kunne sette fra meg gavene jeg fikk på morningen samtidig med allt det andre jeg hadde hatt med opp for å overnatte til mamma. er kaos nok hos besteforeldrene mine på julaften, behøver ikke å ta med ekstra.
vi kjørte ned å hentet broren min før vi fortsatte videre til ammerud.

mamma slapp av oss og gavene før hun kjørte å parkerte, ikke noe poeng å bære gavene lengere enn man trenger. vi hadde foresten ikke med oss så mange gaver som vi pleier fordi vi hadde sablet dem opp i tanta og unkelen min sin bil. de har større plass enn oss i bilen.

vel oppe rakk vi å skifte og noen av de voksne startet på maten før det ble oppdaget at pinnekjøttet var borte, heldigvis var det bare glemt igjen i bilen. broren min gikk ned å hentet det.

tanta og onkelen min kom med barna og alle var på plass, nå var det bare å vente på at maten var ferdig. jeg satt i et hjørne av soffan og spillte ds mens barna var i full gang med å prøve å rasere stua i ren spenning. de fikk ikke åpne noen av pakkene og jeg fikk tilslutt satt dem ned med datamaskin og min ds. mariokart er en sikker vinner…

mamma hadde akkurat hintet om at folk skulle sette seg og tanta mi var på vei ut på det ene soverommet for å hente barna da jeg kjente anfallet komme brått. jeg viste fort det ikke ville bli et lite ett og at jeg kom til å slite. jeg har så lyst å beskytte barna mot å se anfallene mine og bli redde så jeg spurtet inn på det midterste soverommet og kolapset i senga der. noen hadde prøvd å prate til meg mens jeg kastet meg igjennom leiligheten så de trodde jeg var sint eller lei meg, de sendte mamma inn for å se til meg og jeg fikk hjelp til å få i meg medesin.

senere forklarte jeg at jeg var voksen nok nå til å ikke spurte inn på ett rom å slenge igjen døra om jeg ble såret. med ett smil om munnen selvfølgelig, mamma hadde forklart dem hva som hadde skjedd og de forsto handlingen min godt.

så fort stesoliden slo inn ble jeg med resten av familien og spiste, heldigvis var jeg plasert i soffan sammen med bare to andre ( denne plaseringen valgte vi før på dagen) og jeg satt å skalv og hadde smerter mens jeg prøvde å konsentrere meg om å få i meg pinnekjøttet. jeg forsto fort at jeg ville være den siste til å slutte å spise så jeg sa til min kusine på 10 at jeg stoppet når de andre var ferdig, slik at hun ikke behøvde å vente ekstra på gavene. dette løftet holdt jeg.

gave utdelingen var fullt kaos som vanlig, vi prøver å kjøre to og to gaver så folk ser hva de andre åpner opp uten att det tar hele natta, men med to ivrige barn som deler ut gaver går tempoet fortere og fortere. og selv om vi bremset det ned litt innimellom gikk det ikke lang tid før tempoet var på topp igjen.

vi avsluttet med desert jordbær og is (krem) sammen med kakene som allerede var satt frem. etter deserten satt folk å pratet litt menjeg begynnte å slite med å holde anfallet under kontroll. jeg måtte legge meg å sove, og jeg turte ikke å gjøre det der siden det kunne ta timer før folk fikk kontakt med meg igjen når jeg hadde stesoliden i systemet. det ble en rask avsluttning med en julesang før alle pakket seg sammen for å dra. vi kom oss nesten ut før anfallet mitt tok over, heldigvis var det ikke en av de aller værste, for jeg hadde ikke mulighet til å skjule det for barna denne gangen.

min kusine (den voksne) satt vedsiden av meg og støttet meg igjennom det værste mens moren hennes hentet bilen. hun å bestefar gelaidet meg ned til bilen og satte meg inn. bilturen hjem gikk ganske greit, de værste krampene var over og jeg slet mest med ettervirkningene. men slet litt med å gå så alle fullgte meg inn i leiligheten hvor jeg fikk streng besked om å gå rett til sengs. kusina mi var så snill å ta katte toalettene for meg. 

jeg sov frem til jeg ble vekket av telefonen, da var klokken over ett og det var for sent å ta siste rest av julekalenderne. 

selv om anfallet tok mye av dagen hadde jeg en kjempe fin dag, anfallene er ganske vanlige nå og man må bare lære seg å leve rundt dem. takk til en forståelsesfull familie som ikke gjør det vanskligere å være dårlig, men som støtter.
tusen takk for en kjempe fin julaften, fine gaver, god mat og gode kaker. 

  1. Ønsker deg en fin 1 juledag og en fortsatt fin jul! Takker for en bra jobb med å legge ut svar på julekalendere….må nok innrømme jeg har vært en flittig bruker av svarene, selvom jeg har svart på mange selv åsså. Greit å sjekke med fasiten=DEG! :)) Men selvom jeg leverte mange kalendere hver dag, så vant jeg ingenting!!:( Bare lureri det dærre..butikkene legger ut julekalendere kun for å få tak i e-post adr våre. Men som takk for e-postene jeg får, skal jeg først legge de i antispamfiltere mitt/spamfighter, så skal jeg stoppe de med å sende avslutt/stopp mail til de det gjelder…den som ler sist ler best,eller noe sånt!..hehe!:)) Om jeg er smart eller dum..det får tiden vise!;)

  2. Anonym: som jeg også sa på starten, jeg har holdt på i mange år og aldri vunnet. jeg har også god/ dårlig erfaring med reklame triksene. så alle kalenderne på min blogg var slike du kunne reservere deg for dette eller de ikke drev med det i det hele tatt. løfter om at mail bare skulle brukes til kalenderen og ikke mer. ( litt usikker på osl og ticket sine, men de sendte meg mail fra før av)

   alle kalenderne er ikke trukket enda, og selv om jeg dessverre har liten tro på gevinst anbefaler jeg deg å passe på frem til midten av januar. ( kommer litt ann på hvilke kalendere du deltok i)

   dessverre dukket det opp noen feil i “fasiten” min innimellom, men har hatt hjelp av lesere til å rette dem opp igjen.

  3. For den som ikke er lei av julekalendere enda så har akam en romjulskalender gående akkurat nå. Sikkert andre aktører også.
   Ang. epilepsi; det er mange grader av epilepsi. Ikke alle faller om og mister bevisstheten med påfølgende skumming fra munnen. En venninne av meg har denne varianten. En tidligere kollega ble stående oppreist og bare så litt fjern ut mens anfallet pågikk.
   Uansett, epilepsi eller andre sykdommer, det er synd at folk skal være nødt til å slite med slike ting.
   En av mine nieser slet med utslett og opphovning da hun var liten. Etter 1 1/2 år med lege-/sykehusbesøk uten resultat gikk de til en homeopat. Kort tid etter kunne homeopaten fortelle at hun var allergisk mot nøtter og mandler samt dyr som hund, katt og hest. Etterpå dro de til sykehuset på nytt og fortalte hva de hadde funnet ut. Legene tok nye tester og konkluderte med det samme som homeopaten. Allergi.
   Noen ganger er det nødvendig å styre legene i riktig retning for at de skal finne problemene. Det skader ikke å prøve alternativer.
   Håper du finner ut hva problemet er, og at det finnes en løsning.
   Takk for hjelpen med julekalenderne. Tok jo de fleste selv, men av og til ble tiden for knapp til å lete frem alle svarene på egen hånd. Da var du god å ha. 🙂
   Snart er det et nytt år med nye muligheter for oss sofa-konkurransemennesker.

  4. Roar: vi har lenge prøvd å styre leger med undersøkelser som narkolepsi og andre ting, men uten om at de kan bekrefte at jeg har problemer er det lite de finner.

   vi brukte vel 30-50000 kr på lillestrøm helseklinikk, de kunne heller ikke forstå anfallene selv om prøvene tydet på mange ting som var feil i kroppen min. dems kur for magen hjalp meg ihvertfall med å tåle mat bedre, og vi hadde nok fortsatt der hadde det ikke hvert for en tur på Ullevål hvor de fant hevet senkning, et klart tegn på at noe var feil. de henviste meg videre til diakon hjemmet og her ble jeg henvist videre til rikshospitalet. var lagt inn noen dager i november og skal tilbake i januar. dette er på nevrologisk avdeling. så de jobber med å finne ut av ting…

   siden jeg er så dårlig nå tror jeg at jeg dropper akam sin romjuls kalender, men jeg jobber med steam sin da… konkurranser er det hele tiden for de som ønsker det.

  5. Takk for at du har lagt ut svarene, de har hjulpet meg mye for da trenger jo ikke jeg lete opp alle svarene. Etter at jeg fant bloggen din har jeg vært her inn å sett på svarene du har lagt ut hver dag. Jeg har også heldig vunnet to plasser i år, men i fjor vant jeg ingen ting. Eller ønsker jeg deg god bedring og håper at du kommer deg snart 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg