pinnekjøtt middag

i går  hadde vi pinnekjøtt middag hos mamma, hele familien dukket opp. vi kan vel kalle det en generalprøve for julaften uten gaver. 

pinnekjøtt middagen ble en tradisjon fordi jeg var vant til å spise pinnekjøtt til nyttårsaften, men så sluttet vi å feire nyttårsaften med dem som hadde det. noen nytt år var jeg alene andre hos venner og slik. siden det er skrevet i stein at vi skal ha ribbe på julaften måtte mamma bare fikse opp en pinnekjøtt middag til meg, det er det beste jeg vet.

for noen år siden trakk bestefaren min forbud mot pinnekjøtt i leligheten hans, så nå tar jeg med meg pinnekjøtt rester på julaften og spiser det da også. jeg liker ikke ribbe.
det å ha middagen en uke før gjør at det ikke blir så mye styr med å lage tre forskjellige julemiddager ( kusina mi er vegetarianer), bare varmer opp pinnekjøttet igjen og alle er fornøyde.

 jeg spiste utrolig mye i går, mer en mannfolkene og mye lengere enn alle de andre. de ventet nok at jeg skulle få vondt i magen av å spise så mye, men nei da. 2 pølser tar knekken på magen min, men pinnekjøtt og poteter for flere folk merker jeg ikke. blir litt som da jeg spiste 10 vaffler på strek fordi jeg adde lengtet etter det i så mange mnd. alle regnet med at jeg kom til å få magesmerter da også, men nei da. 

det gikk med hele folket til stedet, faktisk akkurat de sammen som vi skal feire jul med. men det blir mer styr på julaften, er en million gaver som skal deles ut og kaker som skal spises også. og ikke glem forventningsfulle hypre barn sov venter på at de voksne bare skal sette seg så de kan begynne på disse gavene….

Siste innlegg