skal, skal ikke, juletre dilemmaet

hvert år er det et stort dilemma, skal man ha juletre eller ikke. jeg nekter mamma å kjøpe et falskt ett da disse faktisk er mye mer skadelig for naturen enn å bruke ett du kjøper. 

men jeg synes også det er litt vondt at vi tar livet av så mange trær i løpet av jula, greit nok skader det ikke naturen vår fordi alle er plantet og sådd om igjen, men vi sitter jo å nyter dem mens de skate men sikkert dør….

juletre hos mamma er viktig, det er der det meste av jul foregår, men jeg synes det er bortkastet med et juletre hjemme hos meg som bare dør alene. kattene hadde nok satt pris på det, men alle leiligheter trenger ikke ett eget tre.

på plantasjen i dag snublet jeg over et lite tre som lignet veldig på juletre, det var en potteplante og den hadde røde bær. jeg fallt helt for den og valgte å ta den med meg hjem, men jeg klagde litt til mamma over at selv om den var nydelig luktet den ikke jul… jeg fantaserte om et lite grantre i potte og da vi kom ut for å se på juletrærne sto det mange der. noen minimale og noen små/medium.

ekte grantrær på rot

så etter jula må jeg bestemme meg om jeg skal prøve å holde det i live på verandan min til neste år, eller plante det ut. finnes vel ikke noe bedre enn et levende, voksende tre i stua?

Siste innlegg