den store bok jakten

noen ganger gått langs gata og pluttselig kommet på noe du leste eller hørte da du var yngere?  ett minne som dukker så klart fram i hodet ditt at du ikke kan ignorere det, men samtidig så umulig å finne.

for noen dager siden var jeg i byen og handlet litt, i det jeg gikk forbi en bokhandel kom jeg på en bok jeg virkelig elsket da jeg var yngere og jeg fikk veldig lyst til å gi den til kusina mi på 10 i julegave. hun elsker å lese og tanken var å dele noe som jeg hadde satt veldig pris på.

problemet var bare det at selv om jeg kunne huske hele historien fra start til slutt, kunn ejeg ikke huske tittelen på boka eller forfatteren. jeg husket ca. tittelen men også at jeg har lett etter den og jobbet hardt med å finne den fordi tittelen var feil. 

i bokhandleren hadde de ikke en sjanse, vi prøvde oss på stikkord og mange versjoner av hvordan tittelen kunne være. 

for hvor mange bøker kan vel handle om en jente og søsknene hennes som blir forlatt i en bil utenfor et kjøpesenter og som da tar bena fatt for å gå lange strekninger igjennom usa? 

jeg kom ikke så langt med nettsøkene mine heller, jeg fant mange bøker på tittlene jeg trodde det kunne være. den som satt lengst ytterst i hodet mitt var den lange reisen hjem. men det er mange bøker som heter dette og en de om kongefamilien. jeg fant ingen amerikanske.
mamma sa det vel mest på spøk, men hun sa jeg burde ha hvert å spurt på bibloteket.

så neste dag bestemmte jeg meg for akkurat det, jeg gikk på bibloteket og spurte om de kunne klare å finne frem en bok av den informasjonen jeg hadde. og overaskende nok, både for meg og han som jobbet der klarte vi det. han søkte mens jeg fortalte allt jeg kunne huske om boka og oppfølgeren.

de hadde den inne så jeg kunne jo ikke la sjansen til å lese boka på nytt gå i fra meg, så jeg lånte den.

mens jeg først var innom senteret gikk jeg på ark og lurte på om de kunne hjelpemeg med å finne boka. først ga jeg tittelen som var den lange reisen hjem, men da hun ville ha mere informasjon viste jeg henne bare boka fra bibloteket. hun ga den ett kjapt blikk og nesten lo av meg. det er en serie på fire bøker sier hun, den blir ikke trykt mer gå på antikvariat.

litt sjokert over at man måtte på antikvariat for å finne en enkel barnebok ville jeg ikke gi opp, så det første jeg gjorde når jeg kom hjem var å sette meg på datamaskinen og lete opp fakta om boka. nå hadde jeg jo både tittel og forfatter og det viste seg fort at de hadde boka mange steder, ja faktisk hele serien. og ark var en av stedene, vel og merke på engelsk da. snakk om kundeservice på dette senteret…

jeg har nå lastet ned boka på lydbok og er nesten igjennom hele den første, tror bare det var de to første av serien som ble oversatt. jeg forstår godt at jeg elsket den som barn og liker den enda, men innser at den kansje passer best for noen som har en spessiell interesse om overlevelse. kansje kusina mi vil like den, men tror hun trengernoen år til, så da blir det noe annet i gave i stedet…

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg