sansynlighetsregning

sansynlighetsregning er utregninga av hvor stor sjanse ting er, hvos tor sjanse har du å vinne i lotto, hvor stor sjanse er det for at du slår terningkast 6 osv…

i mine øyne har sansynlighetsregning alltid hvert et bevis på mennesket sitt paniske behov over å ha kontroll over allt.

mitt syn på sansynlighetsregning har ikke forandret seg siden jeg møtte på det på skolen. min tanke da var at dette var noe tull og det er det enda. for verden bryr seg ikke om sansynligheter.

lynet slår ned der det slår ned og hver uke vinner noen i lotto. hvis jeg deltar har jeg like stor sjanse som denne personen å vinne, og faller det en sattelitt ned i hode på deg kan nasa bite sansynlighetene sine ett hvis sted, for det hjelper lit den som er truffet at sansynligheten var liten…

jeg forstår at mange ønsker å bruke sansynlighetsregning for å ta bedre valg og invisteringer, men innimellom bir bare sansynlighetsregningen ett virrvar av nummer som ikke gir noen mening.

eksempler:

-sykdommer er et godt eksempel, siden sansynligheten for at dette kan feile deg er liten gidder ikke legene å bry seg.

– jeg og en x pratet litt om å få oss barn, men kom frem til at med sansynlighetsregningen ville det være 110% sjanse for at det feilte barnet noe alvorlig ( og dette bare av arvelige sykdommer)

– og man sier til folk med flyskrekk at det er høyere sansynlighet at man dør i en bilulykke

–  sansynligheten for å få hjelp når du trenger det er sikkert ganske høy, men i virkeligheten er det da ingen tar telefonene.

sansynlighetsregning er tull, det skaper falsk trygghet og gjør oss naive.

  1. Synes det kommer litt an på, om en setter seg ned og faktisk regner på sannsynligheten for allt mulig og baserer allt en gjør på det, det blir jo bare dumt. Men om en f.eks trenger et lite push for å faktisk gjøre noe, så kan det hjelpe om noen sier “hvor sannsynlig er det at “insert relevant thing here”” en gang iblant.
   Uhell kan alltid skje, skulle en gått rundt konstant og bekymret seg for slikt kunne en jo ikke gjort noe.
   Kommer an på hvordan en faktisk bruker det og hva/hvor mye en egentlig legger i det vil jeg si.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg