brannalarm

i dag var det brannalarm på karlsrud skole, jeg våknet av alarmen ved 10 tiden og gikk ut i stua og så på at elevene ble evakuert. det var nemlig umulig å sove videre før alarmen ble slått av. det var bare en øvelse. noe jeg regnet med, men det fikk meg til å tenke på brannalarmer før i livet mitt.

ført satt jeg å tenkte på forskjellen på brannalarmer på skoler når det er brann og ikke brann, for hvis det brenner slår de ikke av den forbaskede alarmen på evigheter. husker det som et evig mararitt av lyd inni hodet. dette var på barneskolen, noen hadde lekt med lighter ved gardinene…

Veitvet skole, som jeg gikk de første fem årene var ikke helt ukjent for branner, men de fleste ble tent på om kvelden/natta når ingen var på skolen. vi bodde i nabo blokka og jeg tror jeg kan huske så mye som 5 ganger som skolen ble satt fyr på.

som dere sikkert forstår så var ikke brannøvelser så veldig skjeldene der, men uten om brannen er det kun en som sitter i minnet mitt. den aller første. jeg og 30-40 andre elever hadde akkurat begynnt i første klasse, i klassen vår var vi 11 stk.
læreren vår ble hentet fort inn da det viste seg at vi trengte to klasser og ikke bare en som var orginalt planlagt. hun var ny og ukjent med systemet, men alikevel synes jeg hun var dum.

vi satt inne i klasserommet da skolebjellen begynte å ringe, den ringte ikke som vanlig og uten om friminuttet. etter noen sekunders forvirring fortalte læreren vår oss at det sikkert var en feil og at vi skulle jobbe videre. strømmen gikk og allt ble mørkt, men det var om dagen så hun sa vi fortsatt kunne jobbe videre. noen av de som satt ved vinduet reagerte på at det var så mange ute, men de sa ikke noe.
etter kansje 15 minutter (føltes lengere, kan ha hvert kortere) kom rektor og banket på døra vår. han så på læreren vår og sa hører du ikke brann alarmen? ganske sjokerende egentlig. vi ble ledet ut der hele skolen sto å ventet på klasse 1a som ikke reagerte på brannalarmen. det må ha hvert utrolig flaut for læreren vår, jeg husker det mest som spennende. første brannøvelse.

men det ga meg jo ett lite innblikk i hvorfor man har brannøvelser, for veitvet skole er en tre skole og jeg liker ikke å tenke på hva som kunne ha skjedd om det virkelig var brann.

4 kommentarer
  1. ja brannalarmer er skumle greier. Her jeg bor mistenker jeg brannalarmen å være litt følsom. Plutselig kan den gå av…. Og det er litt skummelt….. hvis ikke folk tar det alvorlig hvis det plutselig begynte å brenne.
   Ellers har jeg vært med på brannalarm på eldorado kino. Det tok litt tid før folk skjønte det var alarm. De fleste trodde det var på filmen… hehe
   Nei brannalarm…. kjekt å ha.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg