det store jafset

det er noen dager siden nå, jeg skulle lage chili suppe og hadde handlet inn for det.
fra jeg kom inn døra var sirius vill, noe jeg hadde kjøpt luktet utrolig godt. jeg regnet med at det var løken eller hvitløken og tenkte ikke så veldig mye på det. jeg er vant til at sirius løper i mellom bena på meg når jeg lager mat.

etter at varene var trygt satt unna satte jeg meg i den nye stolen på stua og slappet av litt, det tok ikke lange tiden før sirius hoppet opp på fanget mitt med et høyt mjau. her satt vi å koste en stund.
jeg var helt i mine egene tanker og la ikke spessieltt merke til hvor intenst sirius skulle kose på den ene hånda mi. han dytter med hodet og maser så ofte at jeg er vant til det.

pluttselig tar sirius ett kjempe jafs i hånda mi, han treffer inni håndflata så han får ikke ordentlig tak, men jeg skvetter selvfølgelig veldig til og roper au. sirius som er livredd det ordet løper til midten av stua og ser på meg med sjokerte øyne. han forsto helt klart ikke at han beit meg før jeg ropte au.

etter litt tenking tilbake kunne jeg huske at når han gravde hodet ned i hånda mi var det med snuta først og ikke toppen av hodet slik han pleier, og han  hadde ligget en stund med snuta helt nede i hånda mi før han beit.
jeg så ingen annen løsning enn å lukte på hendene minne og finne ut av hva som luktet så godt, og som satt igjen etter håndvasken. svaret var stangselleri, det var ingen tvil når jeg luktet etter det selv.

så etter at sirius forsto at jeg ikke var sint på han og han hadde roet seg ned og tannmerkene hadde forsvunnet fra hånda mi, brøt jeg av en liten dusk selleri til han. han kom jevnlig inn på kjøkkenet resten av kvelden for å lukte, bite litt og så ligge å rulle seg med den. så stangselleri er tydeligvis godt…..

 

4 kommentarer

Siste innlegg