frukt usunt?

aftenposten kan i en artikkel i dag fortelle om at kostholdseksperter anbefaller folk om å ikke spise så mye frukt, det er ikke sunt. grunnen til dette er fruktosen, som er det naturlige sukkeret i frukten. fruktose er ikke sunnere enn annet sukker, men blir oftere avfeid fordi det kommer sammen med andre vitaminer og hjelpestoffer som er sunne for oss.

selv om jeg vet om fruktosen, synes jeg de går litt langt når de advarer mot for mye frukt. rett og slett fordi folk ikke klarer å se hele bildet og fort kan få det for seg at de skal holde seg helt unna frukt. redselet for sukkeret i samfunnet vårt tar like mye over som behovet for sukker. det virker som om det er vanskelig å finne en balanse i samfunnet.

min oppfordring til folk som passer på hva de spiser er: allt er skadelig i store mengder, spis allt med måte og varier kostholdet. dette er det sunneste for deg.

hadde jeg bare klart å følge mitt eget råd…..

 

3 kommentarer
  1. De som enda ikke har fått med seg at frukt faktisk IKKE er veldig sunt må få opp øynene! Det er ikke meningen at man skal proppe i seg masse frukt hver dag, de er stappfulle av sukker. 5 om dagen tilsvarer 2 frukt og 3 grønnsaker, noe mer enn dette burde man faktisk ikke spise 😉

  2. Sara: vel ironisk nok har du litt feil om de 5 om dagen. men lett å forstå feilen. jeg var på ullevål sykehus da jeg oppdaget dette matteatiske problemet. disse “orginale” 5 om dagen plakatene fra helsevesenet eller noe henger rundt der. på plakatene står det klart 5 om dagen, i forklaringen står det: du skal ha to frukt, to grønnsaker og to rotfrukt (rot grønnsaker). i min mening blir dette 6.
   men de turte nok ikke å skrive 6 om dagen, så de forenklet den litt…
   bare en morsom informasjon 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg