nye kaniner på gressholmen?

dagbladet skriver en søt artikkel om kaninene på gressholmen, i stedet for å se det grusomme som faktisk har skjedd maler de det i rosa og nesten belønner de skyldige.

gressholmen var kjent for kaninene sine, du kunne ikke gå på øya uten å treffe på en kanin eller flere. kaninene var ville, men siden folk matet dem ble de etterhvert ganske tamme. for 4 år siden ble de så mange at det både var fare for kaninene og plantene på øya. det var ikke lengere nok mat og det er fredede planter på øya vi burde ta vare på så alle kaninene ble avlivet.

på øya sto det skilt om at det var forbudt å ta med seg kaniner eller slippe nye kaniner ut, disse skiltene er nk det jeg husker mest. for ønsket om å putte en inni jakka var nok stor da jeg var liten.

nå har noen som har gått lei av kaninene sine løpt av båten, sluppet ut to kstykker og dratt igjen, dette er dyreplageri. det er ingen garanti om at kaninene som har levd i fangenskap vet hvordan de skal skaffe seg mat, overleve vinteren og skjule seg for skummle mennesker og dyr.

i artikkelen står de å koser med den ene kaninen som igjen er et tegn på at den burde ha fått blitt hjemme eller fått nye eiere somtok vare på dem. min redsel er nå at kaninene vil bli avlivet. for jeg er ganske sikker på at de ikke vil ha en ny runde med 1000 kaniner på en liten øy.

1 kommentar
    1. Folk tenker seg lite om, hadde de gjort det hadde de ikke bare satt fra seg kaninene og dratt..
      Som du sier er de jo tamme også, håper noen tar vare på dem.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg