måkeskrik

nå er det nok en periode hvor ungene går ut av redet sitt og tussler rundt i nabolaget vårt. måkene som er gode foreldre sitter på ett hustak eller en lyktestolpe i nærheten og passer på ungen sin.
ungen selv ser ikke ut til å ha noe form for forstålse av hva som er farlig…

måkeungene er nydelige små pelsdotter, for som alle andre småbarn er de søte selv om de skal vokse opp til å bli neste års mareritt (om de vokser opp da).de tusler rundt i mellom blokkene, over skolegårder og plener uten å bry seg så mye om oss menneskene. desverre bryr vi mennesker oss veldig om dem.

det er ikke babyene som plager oss, det er skrikene til foreldrene som begynner så fort sola står opp og til sola går ned. stup angrepene i det du går langs gata og aner fred og ingen fare (for du vet jo ikke om den ungen 10 meter bortenfor bak en hekk). skrikene til alle de som skvetter av stupangrepene til måkene osv…

når jeg var ung ble jeg lært opp til å ikke like måker forde de ødelegger presinneinger på båter, dette kom på en måte inn i blodet med så mye båtliv. men jeg hadde ikke forestilt meg hvor mye trøbbel de kunne finne på å lage på land.

selv skulle jeg ønske vi bare lot måkene være i fred, selv om de stuper angreper de ikke ordentlig og det skaper litt spenning i hverdagen. desverre er ikke alle enig med meg og folk går rundt med luftgevær å skyter ungene elelr fanger dem inn og dreper dem på andre måter. allt for å få sove og gå i ro.

lurer på om måkene kunne ha forstått at om de bare holdt skjeft hadde de større sjanse for å holde ungene i live, men det er jo i mot naturlige instinkter. tragisk at det skal være slik.

ps: det er forbut å drepe måkeunger

3 kommentarer
  1. Det hender noen ganger når jeg er ute og går at de måkeskrikende kommer faretruende nære og jeg finner meg selv i å tenke på hva de egentlig driver med der oppe, men jeg tenker nå slikt at om jeg bare går videre og lar dem i fred så lar de meg i fred også. Og så langt har det funket bra 😉

  2. Santar: vel, de lar somregel meg være i fred også. og så har jeg teorien om at hvis de først flyr så nærme at jeg kan treffe dem med det jeg har i hånda (når jeg svinger hånda, ikke kaster) så er det på dems eget ansvar.

   somregel er det min ds lite xl jeg har i hånda, aldri truffet en måke med den.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg