hvor er luna?

i går når jeg kom hjem fra hpton skulle jeg egentlig rett i seng, men planene ble forstyrret av en telefon fra tanta mi. hun hadde lettl enge nå,men klarte ikke å finne Luna. tanta og kusina mi sitter kattevakt mens leligheten min pusses opp, jeg flyttet over til mamma som bor i samme blokk som dem.

Luna kan være veldig sky, så jeg gikk ned for å hjelpe tanta mi med å lete. eller rettere sagt jeg gikk ned, la meg på stuegulvet og ropte på henne. hun kommer alltid når jeg roper på henne slik, så det var klart at noe ikke var riktig da hun ikke kom. (det hadde jo hvert for lett).

på veien til tanta mi hadde jeg vært oppservang i forhold til vinduer og steder ute, i tilfelle hun hadde stukket av.m en før man starter å lete ute tar man en grundig gjennomgang av leiligheten. vi fant ingen katte (det er ikke sant, vi fant sirius hele tiden, men var ikke han vi lette etter) så jeg gikk en runde rundt blokka å ropte på henne mens tanta mi lette videre. det var uten resultater, så det var bare å gå inn å lete videre…

vi lette nok så intenst inne fordi vi viste det ikke hadde hvert bra om luna hadde kommet seg ut, hun er ikke vant til å være ute og er redd. så å finne henne igjenn kunne være vanskelig. spessiellt om hun ikke kom da jeg ropte.

nå hadde mamma kommet ned også og hun spurte sirius hvor luna var, sirius stirret på bokhylla. hun finskjemmet bokhylla, men fant ingen luna. derimot mente hun at hun kunne høre forsiktig mjauing når hun ropte på henne. da var det klart for meg at luna var inne i leiligheten et sted, og at hun satt fast. for ellers hadde hun kommet frem for lenge siden.

vi fortsatte letingen, jeg gikk igjennom hele rommet til tanta mi. løftet på allt hun kunne gjemme seg inni, og sa om og om igjen til de andre at de ikke måtte undervurdere luna. det at et lokk kan virke for tungt, betyr ikke at det er det. vil katter inn klarer de utrolig mye.

jeg var ferdig med soverommet til tanta mi, tanta mi tok 5. runde på badet og mamma kontrolerte oppgangen daj eg gikk inn i stua og koste med sirius litt. han lå i godstolen og fulgte med på oss. det var da jeg så at cd hylla som var plasert mellom bokhyllene sto litt lengere ut enn de andre hyllene. jeg spurte tanta mi om den sto så langt ute at luna kunne ha fallt bak. da ga hun meg et oppgitt blikk. tydeligvis går ikke cd hylla helt inn til veggen, noe ikke jeg viste. vi fikk føsnet den fra de andre hyllene og lirket den ut. og der kom en liten pelsdått løpende ut.

inni dette hullet hadde hun sitti hele tiden, sikkert gått ned i frivillig og ikke forstått at hun ikke kom til å klare å klatre opp igjen. tanta mi klatret opp og la tunge bøker over hullet mens jeg koste med prinssessa mi.

Luna sitt nye slagord: finnes det et hull i leiligheten din, finner jeg det !!!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg