jordbær mysteriet løst?

det tok meg litt overbevisning å gå ut i den kalde vinden for å vanne i parsellen, første gangen ga jeg opp halveis og gikk hjem igjen, men med viljestyrke klarte jeg det på andre forsøk selv om jeg frøs noe sinsykt.
jeg tankte at mens jeg var der kunne jeg ta ett ekstra titt på jordbær mysteriet, hvorfor var nesten alle plantene borte. var det noen som hadde fjernet dem eller var det sultene rådyr?

tanken på at noen kunne være så frekk å fjerne andre sine planter var så rystende at jeg gjerne ville motbevise det, selv om bevisene jeg hadde da passet best til det.
Jeg kunne ikke forestille meg i min villeste fantasi at det var rådyr som hadde klart å komme seg inn sprekken i porten, gått helt på oversiden av parsellen og bare spist jordbær planter.
det er ikke mulig at de ble spist av rådyr om vinteren da snøen ville ha gjort dette umulig her.

jeg gikk igjennom å tittet på alle restene og det var klart at noen hadde gnagd eller hakket på røttene, men når jeg så det gikk det opp ett lys for meg. parsellen er jo full av jordrotter og disse må ha hatt en hard vinter. de lever under snøen slik at det ikke ville være et hinder. det forklarer også hvorfor ingen av de nye skuddene er rørt, bare de eldste plantene med store tykke røtter. vi har hatt skader på småtrær grunnet rottene før. et mysterium løst…

så var det å gå løs på mysterium to, vannslangen min virket ikke. jeg hadde tatt med meg en cola flaske for å vanne blomstene mine, men så fort at det var nytteløst. jeg gikk løs på vannslangen for tredde gang og kunne bare konkludere med at den var tett. jeg viste ikke hvorfor…. som siste mulighet ringte jeg vidar og spurte om han kunne ta en titt på den en dag, og det gjorde han litt senere. feilen oppdagen (en tett pakning?) og han skulle fikse det for meg. tusen takk, det vil gjøre sommeren min mye lettere….

så var det bare å hutre seg sammen og gå hjem igjen, at vind kan være så kaldt.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg