vm åpning på godt norsk

selvfølgelig var jeg en av de mange som irriterte meg grennseløs over hvordan nrk hadde løst sendingen rund åpningen til vm, men jeg fikk da med meg settningen nå er vm åpen og en vm sang. jeg orket ikke styre mere med det da, så jeg lot hele vm være vm og satte meg forran peisen med pokemon i stedet.

Men i dag gikk jeg inn på nrk.no for å se hele åpningen og under programmet var det flere tanker som slo hardt ned i meg. først synes jeg vi gjør en utrolig god jobb med å vise vi er et monarki. om jeg skulle forestille meg en åpning i et kongedømme hadde det hvert ca slikt. militæret og militæret….

selvfølgelig er det typisk norsk å sende barn i parader, og egentlig ville jeg heller ikke ventet noe annet av Norge. Men jeg syntes det ble mye løping frem og til bake og opp å ned på disse barna og det skapte et litt forstyrrende moment i bakrunden.

hvorfor alle ordførerne skulle komme med norske flag å stelle seg i midten forstår jeg heller ikke helt poenget av. drop de norske flagene og sett inn idretsutøverne i stedet…..

jeg likte veldig godt fakkeltoget da, det lyste litt opp…

ellers virket det også litt merkelig at halvparten av åpningsermonien var i gata og halvparten på senen, men tror kansje vi måtte få med oss så mye av hovedgata vår som overhode mulig. viktig å gjøre ting slik at man kan se slottet også, igjen for å vise at vi er et monarki.

og det fører meg til det siste punktet i tankene mine og det var nasjonalsangen, jeg liker å høre nasjonalsangen og småsynger alltid for meg selv. jeg var glad å høre at mange sang med på universitetsplassen og la merke til at alle de kongelige sang, uten om kongen selv. jeg har ikke tenkt på det før, om kongen skal synge eller ikke. personlig synes jeg han skal, om det er noen som burde føle seg knyttet til landet må det da være han.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg