PressFire.no presenterer seg selv og gjør meg irritert

jeg må helt ærlig innrømme at jeg både har lest og lagt merke til PressFire i dagbladet i det siste, men uten om dette har jeg satt meg så veldig inn i denne nye delen.
vel ikke før de nå presenterer seg i en artikkel på nettavisen og jeg sitter rett og slett med en følelse av å bli holdt utenfor. min aller første tanke er at det ikke var noen kvinner med i redaksjonen dems. men tenkte stille for meg selv at de sikkert ikke hadde bilde av alle som skrev. noe jeg etter hvert har insett at stemmer.

så i artikkelen kommer dette: Da jeg begynte å skrive om spill i forrige årtusen, var spill for de fleste en gutteromsgreie. Mye har skjedd siden den gang. Dataspillene er for lengst flyttet ut av gutterommene og inn i stuene til folk flest, sier spillansvarlig i Dagbladet, Snorre Bryne.

frustrasjonen min skremmer kattene mine, hva med alle jentene? vi teller vist ikke vi? våre mange års erfaringer og kunnskaper er ikke like viktige eller nevneverdige som guttene sine, for guttene var jo først og er best…
dette er ikke en følelse som dukker opp første gang i dag, jeg har spilt data og konsoll spill så lenge jeg kan huske. jeg kan ikke huske å ha hatt en eneste venninne som ikke har spillt.

ja nå har det kommet mange spill som blir sett på som jentespill, det å kalle enkelte spill jentespill synes jeg også bare setter denne skillen enda mer. du er ikke nok spiller om du ikke spiller de voldligste eller nyeste spillene. det at du faktisk kanskje har sjanger favoritter eller krever kvalitet blir sett ned på.

så det er sagt, jeg spiller somregel nå det som kalles jente spill, selv om mange gutter også spiller dem. sims, harvest moon er to eksempler. men hva spilte jeg før? og hva kommer jeg til å spille senere? og gjør valgene mine av spill meg til en mindreverdig gamer?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg