tannleger er fra helvete

som jeg har sagt før har ikke mine tanker om tannleger hvert på topp, men nå  har jeg kommet frem til at de virkelig er fra helvete og dems mål i livet er å plage meg til vanvid.
hvis du tror at dette nok en gang handler om en som har hvert hos en tannlege, fått fikkset ett hull og har litt smerter tar du feil. det var meg for noen mnd siden. vel og merke fikset jeg ikke et hull, men trakk en tann, men alikevel satt jeg der med smerter og tankene om at de vil jo ikke pine meg. og de gjør det som er best for meg.

nå derimot har jeg forandret mening, kansje de ikke liker å påføre smerte på andre. men de sørger i hvertfall for at du skal gjøre som dem vil. smerte er våpenet dems.

1. dagen jeg kom hjem fra sydentur knakk jeg en visdomstann, ingen ekstreme smerter så jeg lar ting vente til jeg er ferdig på ullevåll.

2. slutten av november drar jeg til tannlegene, smertene er fortsatt ikke så ille og jeg er vant til å leve med smerter. men tannlegen forteller meg at smertene jeg har i de andre tennene antagligvis skylles denne knekte tanna og hullet på tanna vedsiden av. visdomstanna må ut.

3. min forrige trekking på samme sted var mildt sagt et mareritt både for meg og kjevespesialisten som gjorde det. det ble enstemmig avgjort at neste tann måtte bli tatt med narkose. jeg har tenner som er sterke som f… og de vil ikke ut.

4. jeg forteller dette til tannlegen og han renser tennene mine og sier de skal sende henvisning til et sted hvor jeg kan få narkose behandling. han vil ikke gjøre noe med det store hullet før visdomstanna er borte.

5. jeg får brev fra ullevål sykehus om at jeg har fått time der 15. mars. 4 mnd fra tanna knakk uten noen som helst hindring for at det skal bli værre. de har ikke narkosebehandling. vi ringer og avbestiller timen.

6. smertene begynner å bli værre og jeg finner en tannlege selv som behandler under narkose, jeg får time 3. jan men også beskjeden om at jeg antagligvis ikke kan få narkose. jeg er for syk. (det er på grunn av sykdommen jeg skal ha narkose) så egentlig er jeg like langt.

7. narkoselegen der er snill og ringer og prater med meg for å gjøre en nøye vurdering, kansje endelig noe som går riktig vei?

8. lillejulaften, det er ingen måte å se bort i fra det på, denne jula kommer til å bli et mareritt. smertene er der og jeg begynner på smertestillende. håper det går over.

9. julaften gikk greit, men fikk ikke sove om natta grunnet smerter, gjør mye vondere på natta enn om dagen. 1. juledag var det blitt værre men jeg overlevde dagen med et nødskrik (og mye smertestillende) igjen det var umulig å sove om natta. smertene var så store at jeg prøvde å rive ut tanna selv. (dette ga ikke mere smerter, utrolig nok)

10. nå må jeg på akutten og kansje trekke tanna uten narkose, siden jeg ikke lengere har noe valg. om ikke de trekker den håper jeg i hvertfall på noe sinsykt til smertestillende.

konklusjonen er det samme som med helsevesenet, du må være frisk for å få hjelp. er du syk kan du bare ha det så godt og ligge der å vri deg i smerter.

og om dere lurer på hva jeg mener skulle ha blitt gjort er svaret lett, de skulle ha lagt noe midlertidlig på den knekte tannen slik at den ikke lå å råttnet i munnen min og lager store betennelser. men det er vist ikke jeg verdt….

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg