hits

events

min Pride

Forrige uke var pride uke, og jeg har kost meg mye.

Min første tur ned til Pride park var rett etter det åpnet på onsdag. Ida passet lille monster og jeg kjørte stolen ned. Først tok jeg en titt på kunst utstillingen, før jeg kjørte videre til parken. Dette året var jeg også alene og jeg følte jeg ikke helt passet inn der nede, men i år hadde jeg det i hvert fall morsomt. Jeg hadde lovet Ida at jeg skulle prøve å ta med dobbelt av alt godteri jeg fikk tak i og gi til henne, og jeg gikk virkelig på jakt. De fleste synes det var helt greit når jeg spurte om å få ta med til barnevakten også.

Jeg brukte to til tre timer der nede og tok det meste av tester, deltok i konkurranser og selvfølgelig pratet mye. Jeg var egentlig ganske sliten da jeg hadde kommet halvveis, men der møtte jeg på wella standen og bestemte meg for å få stylet håret. Siden dette ikke var planlagt og det var en varm dag var håret ganske fett så vi ble enige om å gjøre noe enkelt som krøller. Jeg synes det var ganske morsomt og sa at jeg kom tilbake på fredag for å få fikset meg opp til fest. Det kostet enten 100 kr eller 150kr etter hvilken goodiebag du ønsket med. Siden alle pengene gikk til pride bestemte jeg meg for å ta den dyreste.

Jeg skulle bare ta en rask titt innom de siste bodene før jeg gikk hjem da først fremskrittspartiet fik tak i meg og ga meg regnbue negler som jeg har fått mye skryt av i helga, og så falt jeg inn på ungdomsteltet og her lagde de enhjørninger. Jeg måtte jo bli, og selv om jeg ikke er helt fornøyd med resultatet, hadde jeg den på resten av dagen.

Fikk med meg ett eple på vei ut av parken, slik at jeg ikke fikk for lavt blodsukker.

Det ble oransje parykk i gaveposen fra wella på onsdagen, rød på fredagen.

En stor godte/kondom haug å fordele på to.

På fredagen skulle jeg prøve å møte noen fra LAW, men jeg fant dem aldri. Men jeg fikk hentet meg litt godteri, satt opp håret til festen på lørdag og hørt på avslutningen på event inne på klubben. Jeg var der nede i to timer og så bestemte jeg meg for å dra hjem å spise middag, før jeg tok en ekstra fest på kvelden. Selv om jeg bare var noen timer på fredagsfesten, hadde jeg det veldig fint, ble kjent med noen nye mennesker og rett og slett kom hjem.

Siden jeg skulle på en fest uten om pride på lørdagen fikk jeg ikke gått paraden. Jeg har ønsket å gå paraden siden jeg var 18 år, en gang skal jeg få gjort det.

game og thrones premiere

oppdatert innlegg da bildene på forrige ble halvert.Jeg og søskenbarnet mitt hadde det veldig morsomt i kveld. Det var noen timer med å se på folk, bli tatt bilder av og kjøre rundt og rundt på kinoen med rullestolen. Var alltid litt statistikk om hvordan vi skulle komme oss fra a-b, for selv om det gikk, var ingen av veiene praktiske med rullestol. Fikk spise helstekt gris, søskenbarnet mitt tok grønnsakene.

Vi så kjempe fine kostymer, kjendiser og veldig mye media. Pratet med noen og ble tatt bilde av noen.

Inne i salen gjorde vi det dårlig på quiz, men kom på vinnerlaget og vant popkornmeny. Både jeg og søskenbarnet mitt var med på cosplay konkurranse og vi kom på 1 og 3 plass. Vant hver vår pose med morsomme fan ting og signert plakat.

Gleden av å vinne forsvant brått da Kristofer Hivju kom ut på sene området med rullestolen min. han synes det var så morsomt å finne den, at han bare ikke kunne ha respekt nok til å la den stå i fred. Jeg kunne nyte flere kommentarer om hvor morsom og enkel den var å bruke. Hadde det ikke vært for at jeg allerede var i anfall etter anstrengelsene for cosplay konkurransen skulle jeg ha løpt ned og kastet han ut av den.

Anfallet gikk forresten over underveis i episoden.

Vi fikk også se favorittklippene til fansen som oppvarming, var morsomt, inspirerende og trist.

Elsket episoden og glad vi er i gang igjen.

premie:

førpremière på Wonder Woman

Da har jeg vært på før premiere på wonder woman.

Var litt oppgitt da jeg kom frem med rullestolen min og fant ut at alle punktene hvor jeg kunne ha kommet meg ned til festival området var sperret, men vi fikk meg over alle hindringene med sterk motor og noen som hjalp til å dytte. Vi fartet litt rundt på kioskene for å bestemme oss hvor vi skulle kjøpe kino godteriet og var innom teltene på området. Ikke så mye som skjedde det, var en bildeautomat, vgtv og nokia med noe jeg gjetter var en snake konkurranse. Utenfor kinoen sto selvfølgelig wonder woman ( cosplay)

 

Vi hadde sagt ifra om rullestolen på forhånd, så det var ikke noe problem å komme inn. Det var jo ikke deres feil at heisen sto og vi måtte gå rundt. Men det gjorde virkelig ikke noe og vi fant oss plasser langt forran. Vi sørget for å få med oss goodiebags selv om vi gikk in bak.

Før filmen ble det litt prating på senen forran leretet og de trakk ut 3 vinnere av ekstra goodiebags. Dette var litt urettferdig for meg og han andre i rullestol da vi ikke hadde sete plasser og ikke kunne bli trukket som vinnere. Det var ikke så veldig farlig, men man legger merke til at man blir satt på sidelinjen.

Nå var jeg ikke så veldig imponert over goodiebags innholdet uansett. Truseinnlegg, sjokolade (mangler på bildet) sminke fjerner, smykke, midlertidig tatoveringer og ww solbriller. Ja det var fine nok ting, men til en superhelt film? Noe han på senen også kommenterte da en mann vant den siste loddtrekningen og fikk blant annet truseinnlegg. Ja jeg vet pakkene er fra sponsorene, men det skiller denne superhelt filmen veldig fra andre superhelt filmer, denne er visst bare for kvinner.

Tror mange andre også var skuffet for vi gikk igjennom alle posene som var lagt ved søppelkassene og fylte på vår egen goodiebag.

(orginal innhold)

( min pose etter at gevinstene av søppleraidet var over)

Men det viktigste er jo at filmen var bra, og jeg gleder meg til å se den igjen.

 

Grand cafe9 minutter før bordreserveringen vår, sto jeg og Mormor utenfor dørene til Grand Cafe. Vi kan vel ikke gå inn sier hun litt skeptisk, men tanken på å stå ute i regnet og vente på resten av familien fristet ikke, så jeg dro henne med inn.
En veldig hyggelig hovmester viste oss til bordet vårt og sjekket om gavekortet mitt fungerte og hvor mye det var på det. Mamma kom før jeg rakk å sette meg ned og det var bra for det første hun spurte om var om vi kunne bytte bord til et ved maleriene. Nok en gang stilte den snille hovmesteren opp og ordnet bord til oss inne i hjørnet.

Vi ble plassert på et stort rundt bord som vippet og knirket. avstanden i mellom oss gjorde så vi måtte rope til hverandre når vi skulle prate. Men støynivået i lokalene gjorde dette ganske praktisk uansett. Kanskje en sammenheng? Jeg føler også at noen burde påpeke til dem der at det er en grunn til at de fleste stoler har fire ben, noe damen på nabobordet også innså da hun gikk rett i gulvet. Du skal sitte veldig stille på en trefotet stol.

Vi fikk fortløpende servert drikke etter som folk kom og kelneren hadde god tålmodighet når vi surret og forandret meninger med bestillingen vår. Jeg gikk for tre småretter og resten av familien gikk for hovedrett. En time etter vi hadde kommet var mamma litt sjokkert over at maten ikke hadde kommet enda, men jeg påpekte at jeg hadde jo allerede spist to retter og det var ikke min eller deres feil at de andre ikke hadde bestilt hovedrett. Hun lo litt da hun kom på det og forsto da at ting tok tid.

Jeg hadde fått velge hvilke retter jeg ville ha som forrett og hvilke som hovedrett. Jeg valgte å ta fisken som hovedrett og det var jeg veldig glad for. Jeg startet med: Pinnekjøtt- og andeleverterrin / tindved / macademia og Grillet hjertesalat / pistasj / mozarella.

Pinnekjøtt retten som ikke var pinnekjøtt var ganske rar, jeg og mennene rundt bordet smakte på den. Salaten var kjempegod.

Resten av folket hadde bestilt Dry age ytrefilet / brokkoli / estragon hollandaise og det var stor skuffelse over mangel av poteter. To av biffene var heller ikke varme, heller ikke sausen. Var ikke veldig stor glede over maten der, men biffen var vist god da.

Jeg spiste Piggvar / blomkål / myse og syntes fisken var himmelsk.

Så vi ble enige om at den beste løsningen her var å gjøre som de anbefalte og bestille småretter. Jeg var veldig fornøyd med det meste, de andre ikke fult så fornøyde.

Vi fikk veldig god service og alle rare forespørsler om hvordan vi ville ha maten ble godtatt. Det falt selvfølgelig ikke inn noen å presisere at man ønsket varm biff på forhånd.

Det var en blandet følelse mellom oss om hva vi tenkte når vi forlot stedet. Men noe var vi sikre på. Vi hadde kost oss og vi er glad grand cafe og maleriene er tilbake.

trenddryss dager på Lambertseter senter

Det er Trenddryss dager på Lambertsetersenter og det startet i går med en kundeaften med Erlend Elias. Dessverre var ikke foredraget hans hos Dolly Dimpels for alle, det krevde nemlig at du kunne gå opp en etasje med trapper.
Men selv om jeg ikke fikk hvert med på foredraget fikk jeg goodibag (og jeg elsker jo slikt), gratis kake og en liten smaksprøve på får i kål fra meny.  Jeg fikk også lodd til trekning senere på kvelden, så jeg gikk og hentet den nye telefonen min på postkontoret og satt hos mormor og satte opp den og spiste middag mens ting gikk videre på senteret.

En halvtime før trekning gikk jeg om mamma tilbake inn på senteret og tittet litt. Jeg vant ikke noe.

Mangapolis EpiConDet var bare å grave dypt inn i meg selv og finne kreftene, det er på tide med Epicon.  Vi har nøye studert lista over filmer og plukket ut det vi trodde var mulig å komme igjennom. Planen var å ta en film pr. dag og se den siste på slutten av filmfrasør festivalen. Mer enn en film vil bli for mye for meg og det viste seg fort at det holdt med den ene filmen for helga. Veldig glad for valget.

Vi hadde plukket ut filmen wonderful days som startet kl 21.00 og dro derfor ned så vi fikk en time før filmen for å se på ting. Dessverre var flere av postene stengt for kvelden og vi fikk en halv opplevelse. Det som også overasket meg litt var at ikke outland, neotokyo eller dragenshule var til stede. Jeg vet det er et minicon, men hadde ventet å se minst en der.

Derimot var det en del fanarts stands, tegneserie stands, japan informasjon stand og mye spill. Det var også mange aktiviteter for barn, men dette var selvfølgelig ganske dødt nå. Det var litt trist å gå glipp av alle de som hadde stengt for dagen, men det ga oss mere tid med spillene among the sleep og into the woods.
 

På en av stand ga de bort første bok i en serie om du skrev en setning om den. Med en stjerne på toppen skal den teoretisk sett være verdiløs, men historien er jo den samme. Tenkte jeg skulle gi bort den i kalenderen min. vi var to og vi kan dele en av dem, slik at det blir en til overs.

Det var litt blandede følelser om filmen og jeg sjanglet ut som om jeg var dritings når den var ferdig. Men jeg var bare svimmel og utslitt, blir ikke kikkis budservice i morgen. Filmen skriver jeg om senere.

i morgen (søndag) viser de:

 

 

 

en kamp for biene

Når jeg var yngre så vi på vepser, bier og humler som en stor fiende mot sommerferien. De ødela gleden av å løpe barbent i gresset og is i varmen. Nå er det slik at vi skal elske dem, ta vare på dem og helst redde dem. 

Jeg tok følge med Mormor til tanta mi på Lørdag og når vi kom frem sa hun stolt at vi hadde reddet et liv den dagen. for på veien fant jeg en humle som mest sannsynlig hadde truffet en bil. den lå på bakken og sprelte med bena og jeg hentet et blad og løftet den opp i en utsprunget rose. nå har den ihvertfall en liten sjanse sa jeg når vi gikk videre. for om jeg har rett med at det var en bil som hadde truffet den, kan den ha hvert så skadet at all nektaren i rosen ikke vil være nok. og om den ikke kommer seg fort nok vil nok en fugl komme og ta den.

i fjor skrev jeg om kampanjen redd humlen, i år har denne kampanjen utvidet seg til å omfavne bier og vepser også. og om du ikke har hvert på oppmerksom de siste årene, sliter sommerfuglene også. forsvinner disse insektene, forsvinner maten vår.

det kjøres mange kampanjer i løpet av sommeren og jeg håper mange innser hvor viktige disse små arbeiderne er for oss. Lush kjører veldig sterkt på akkurat nå med konkurranser både i butikker og på nett. de deler ut bruksanvisninger på hvordan du kan lage hjem til insektene og forteller om hvordan vi kan bruke produktene til biene. flere lush butikker har også eventer hvor du kan komme å tegne, få ansiktsmaling og prøve produkter. 

dessverre har ikke jeg muligheten til å være med på disse da jeg ikke er så bra for tiden, men derfor ville jeg gjerne informere dere om dem slik at dere kunne være med.

lørdag den 20 i mange lush butikker. 

 

obos dag på tusenfryd

Det var en gang at obos dagene på tusenfryd var gratis for medlemmer, men det er veldig mange obos medlemmer i Oslo og parken ble veldig full. Nå kan jeg ikke si at å ta en liten sum for billetten har satt veldig stoppe for presset, vi sto i bilkø lenge for å komme inn på parkeringsplassen.

Jeg kjørte opp og ned den bakken til selve parken noen ganger for å få i orden billetter, kjørepass og selvfølgelig tilslutt dra. Tilslutt sa jeg til de andre at de bare kunne ta rulletrappen, de måtte jo gå den lange bakken?Vi hadde litt hakkete oppstart av turen da vi egentlig ikke la noen plan, og det er lett å bli overveldet av alt det er å gjøre. Men etter å ha ventet litt utenfor marerittet og funnet ut at jeg ikke kan ta den grunnet strobelys, fikk jeg og Jonathan tatt speedmonster. Dessverre var de ansatte litt vanskelige og vi måtte ordne oss et kjøre bånd til slik at vi kunne kjøre sammen. Jeg orket rett og slett ikke tanken på å måtte ta to av alle karusellene på rad.

Vi valgte å ta en is hver før vi fortsatte med karuseller. Tanta mi fikk seg to runder på tømmerenna, men onkelen min var med på de fleste. Høydepunktet var nok når jeg bestemte meg for å ta skykoster og Jonathan ble med. Så mange år har jeg hatt lyst, men jeg har alltid vært for ung (var 18 års grene på starten) eller det har vært for dyrt. Endelig fikk jeg fly.

 

Det var veldig mye folk og når solen forsvant på kvelden ble det plutselig veldig kaldt også. Glad vi tokk tømmerenna mens det enda var varmt. Vi dro helt utslitte før det stengte og slapp lang bilkø på vei hjem.


festpremiere på Dirk Ohm - Illusjonisten som forsvant

Jeg var ganske overasket da jeg slo på datamaskinen min i dag og det sto jeg hadde vunnet billetter til festpremieren i kveld. Det var bare å kaste seg på telefonen og finne noen som ville være med.
dette innlegget handler om selve eventet, ikke filmen, den får eget innlegg.

Jeg følte jeg kom meg veldig seint avgårde og møtte derfor opp 30 minutter før filmen startet. Jeg gikk inn på den røde løperen og fant fort mannen med billettene mine. Vedsiden av satt Rødekros og delte ut billetter til folk sammen med en sukkertøy eske, så jeg spurte dem pent om jeg ikke også kunne få en boks, selv om jeg ikke fikk billetter igjennom dem, det sa de ja til.
så stu jeg utenfor en stund å så på en mann sjonglere med ild, før jeg gikk inn å kjøpte meg popkorn. Jeg hadde glemt å fortelle Caroline at det var en fest premiere så jeg bestemte meg for å gå ut å møte henne slik at hun ikke ble forvirret av alt oppstyret rundt.Vi kom oss inn i salen og det ble fremført en nydelig sang og litt magi før pratingen startet. Og den sluttet aldri. Jeg forstår kosen og moroa av å få komme opp på senen når filmen du har vært med på å lage har premiere. Men bruker man så lang tid på å få opp alle holder det med en tale på to ord. Tusen takk.
Klingeberg er ikke akkurat min favoritt kino. Litt lav høydeforskjell og ingen brushoder eller bord kan gjøre filmopplevelsen til en logisk utfordring. Jeg gikk greit så lenge de to foran lå inntil hverandre, men så fort mannen satte seg opp forsvant halve filmen. Men det som irriterte meg mest var at de satt og klinet. Jeg ville helle popkornet mitt over dem og be dem skjerpe seg, men beholdt roen.Etter filmen var det fest på Stratos. Jeg og Caroline bestemte oss for å gå bort for å få beveget oss (meg) litt etter filmen. Det var en veldig fin kveld å vandre i byen på. Da vi kom bort på Stratos så vi køen og etter en rask samtale med sikkerhetsvakten bestemte vi oss for at det ikke var verdt det. Ikke kan jeg stå så lenge i kø og ikke kan jeg gå opp trappen.

 

Ble en ganske koselig kveld, selv om ikke alt var helt perfekt.

Harry Potter book night

Jeg våknet 16.00 etter 16 timer med søvn og konkluderte med at jeg var alt for dårlig til å dra ned på outland. Samtidig som jeg kom frem til dette kledde jeg på meg olabukse og genser som om jeg skulle ned til byen. Jeg var rett og slett overasket da jeg gikk forbi speilet og så hva jeg hadde på meg. Mens jeg tenkte litt mer på det sminket jeg meg og når jeg var ferdig med det måtte jeg bare sette meg ned å le. Å dra ned til byen var en idiotisk ide, men det virket som om underbevisstheten min hadde bestemt seg og da var det bare å kaste resten av meg på også.

Jeg tok drosje ned til byen og heldigvis var de forsinket på Outland, for det var drosjen min også. Det er veldig vanskelig å lese riktig adresse og som mange før den raste den forbi meg og ned i enden av gata. Etter å ha stått der en stund og lurt på hvorfor ingen dukket opp, sjekker de gatenavnet og bryter alle fartsgrenser i det de prøver å komme opp til meg igjen.

Men jeg kom frem i tide og slapp å vente lenge på høytlesning av da harry potter får sin første tryllestav. Så ble vi delt inn i hus og husene igjen delt inn i to hvor halvparten gikk ned til quiz og den andre halvparten var med på skattejakt. Etter en stund ble det byttet. Nede på quiz rommet var det også tegnekonkurranse hvor du skulle designe ditt eget drageegg og drage.

 

Jeg kom i smygard og havnet i en mix gruppe, en god blanding av to hus. Har også innsett at jeg kan alt for mange harry potter sitater utenat. Jeg ble til de avslørte vinnerne av quizen, men orket ikke å vente på diplomene, så den henter jeg nok en annen dag. Hadde det veldig morsomt og angrer ikke på at jeg dro ned.bilder fra kidsexpo

 

Vi måtte ta en rask titt og her var det legofigurer man bare kan drømme om.

og disse to stilte gjerne opp til bildejeg vokser nok aldri helt opp

tusen takk for en kjempe fin dag Caroline

spillexpo søndag 09.11.14

 

Det var ikke letteste oppgave å komme seg avgårde. Jeg kom meg fint ned til byen, men da jeg skulle starte rullestolen ville den ikke gå og etter en kjapp undersøkelse fant jeg ut at det ene hjulet ikke satt ordentlig på. Dette burde ikke være et stort problem da de er avtakbare, men jeg fikk den ikke på plass, jeg var ikke sterk nok. Jeg satt der på bakken i regnet og slet med stolen mens folk bare passerte. Det tok lang tid før noen kom og hjalp meg og da hadde en mann sittet og sett på meg og spist maten sin 4 m fra meg og hatt god underholdning. Den snille mannen klarte å fikse problemet og jeg var klar til tog og Lillestrøm. Selve togturen gikk veldig bra, snill og hjelpsom konduktør.

Det var fire/fem messer på varehuset. Spillexpo var selvfølgelig lengst bortest og dyrest. Men hey vi fikk tilgang til alle de andre messene. Kidexspo, skiexpo, boardexpo og med gårdsbruk å gjøre.

Vi kastet oss inn i kaoset, fikk smaksprøver, tokk bilder så på folket og prøvde noen få spill. Jeg kjøpte en overraskelsespose, innholdet kan du se her.
Sims 4 standen


Jeg fikk prøvd meg på bueskyting, jeg fikk ikke ett eneste poeng ? men var moro.


Prøvde det nye dragon age spillet, det var klart at jeg ikke har spilt på Xbox ?.halloween pynting

 

I dag våknet jeg med en utrolig lyst til å pynte til Halloween. Dessverre betydde dette at jeg først måtte vaske inn glaseringen på verandaen min og med lydbok på ørene holdt jeg på uten pause helt til mamma ringte og dro meg ut av det. Hun hadde vist tatt med mormor hjem og lurte på om jeg skulle spise med dem. Det var bra hun stoppet meg fordi jeg har hatt ekstremt vondt i ryggen siden da, men merket ikke smertene før jeg stoppet. Let å glemme seg bort i lydbøker.

Prøvde å ta bilde av verandaen min, jeg er veldig fornøyd.
26.10.2014

 

Jeg hadde ikke sovet mange timer før jeg våknet lørdag morgen. Jeg hadde tenkt å sove videre, men det var nok den automatiske vekkerklokkeskrekken som hadde vekket meg for ikke så lenge etterpå ringte vekkerklokken til venninnen min. først lå jeg og vurderte å sove den timen jeg viste skilte våre vekkerklokker, men etter hvert la jeg med til å spille litt, så bare hvile med øynene igjen og Sirius liggende på meg. Da venninnen min var ferdig med å dusje syntes jeg det var like greit å bare stå opp.

Det var en merkelig følelse å komme frem 10 minutter før vi slapp inn og se at ingen var der. Vi ble møtt i døra og fikk vite at vi var de første og at vi slapp in klokken 9.00 det tok ikke så lang tid før det dukket opp flere stand folk. Vi hadde nå to timer på å sette opp standen før vip gjestene slapp inn, 3 før mengden kom. Folk gikk rundt å hilste på hverandre og kjøpte fra hverandre før de andre slapp inn, men jeg hadde fort innsett at jeg måtte konsentrere meg helt om det jeg skulle gjøre og ble derfor sittende. Jeg angret litt på det senere.

Desu var som vanlig koselig. Jeg fikk solgt nok smykker til å gå i pluss. Det er disse billige dødstalismanene og slik som selger best. Jeg blir alltid ekstra glad når noen kjøper noe av mitt design, eller som jeg har jobbet hardt med. Jeg holdt fortsatt fokuset på å holde meg oppegående og satt ved bordet mitt hele tiden, med unntak av noen toalett pauser og en tur ned for å kjøpe mat. Merkelig hvor dårlig mat de kan klare å lage der.

Jeg skravlet med folk og spilte en del 3ds (mii treff spillene). Men maskinen min gikk tom for strøm og jeg gikk over til å bare prate. Jeg hadde ikke på meg brillene så jeg så til kanten av bordet og ikke så særlig mye mer. Jeg så jo at det var kostymer og slik men jeg blir så svimmel av å se på det de som er litt ufokusert at jeg prøvde å holde blikket nære. Så kjente du meg igjen og vinket fra noen meter avstand, vet du hvorfor jeg ikke så deg. Dagen gikk for det meste bra. En gang veltet noen det ene smykke stativet mitt og det gikk i bakken. Smykkene ble kastet rundt og de fleste var hjelpsomme og hjalp meg plukke dem opp igjen, unntaket var en som tok et armbånd og stakk. IDIOT.

Jeg hadde det veldig fint, men under cosplay konkurransen holdt jeg på å gå i anfall. Jeg hadde egentlig tenkt å bli en time til før jeg startet å pakke sammen, men forsto fort at dette var en dum ide. For det første kan jeg ikke skjule når jeg er dårlig og sliten, det står skrevet så klart i ansiktet mitt siden jeg blir blek, matt i øynene, treg i reaksjonene og sliter med å smile. Jeg trekker også armene rundt meg for å stoppe skjelvingene og dette oppfordrer ikke akkurat folk til å ta kontakt (heller til å sende meg på legevakten) så jeg pakket sammen og fikk hjelp av en koselig ung mann til å komme meg ut. Heldigvis fikk jeg en kjempe koselig drosjesjåfør på veien hjem.

Mangapolis - film fra sør

 Dagen i dag startet med et vanskelig valg. Hvor mange filmer skal jeg se og hvilke? etter å ha sett igjennom programmet fant jeg ut at det var 3 filmer jeg ville se. Pokemon the movie ? m loddtrekning. Den filmen kostet bare halve prisen av de andre og hadde vært morsomt å se igjen, men jeg innså fort at om jeg orket å gå så tidlig ville jeg heller se Patema inverted. Den tredde filmen jeg ville se var fortellingen om prinsesse Kaguya. Jeg kom frem til at jeg ikke ville klare to filmer på rad og valgte den siste, noe jeg ikke angrer på.


Jeg var overasket over hvor stille det var der da jeg dukket opp. Det satt tre barn inne på det innerste rommet og to nederst i et hjørne. Alle salgs standene sto for seg selv og det så ganske trist ut. Jeg pratet med de på art stands og de sa alle var inne på filmene, noe som er litt forklarlig, men jeg hadde trodd det skulle være mere liv rundt alt det andre.

 

Det ble plutselig mange mennesker og kaos. Jeg havnet i en kø mens jeg sendte et instagram bilde og fant ut at det var til filmen min så jeg kunne bare bli stående. De åpnet dørene til neste film og alle menneskene forsvant igjen. Etter en lengere og unødvendig presentasjon av filmen fikk vi se et lite kunstverk. Filmen var nydelig, trist, morsom og underholdende. Etter filmen var det loddtrekning av noen premier, men jeg hadde klart å miste loddet mitt. Gjorde ikke så mye, jeg satt og ventet til de var ferdig og satte meg så oppe og gikk igjennom 3ds treffene mine mens lokalene nok en gang ble tømt. Noen prøvde seg på pokemonkort i hjørnet, men tilslutt gikk de som arrangerte og sa til de som solgte at de bare kunne dra. Det var mildt sagt dødt der.


matstreif 14.09.14

Endelig, jeg har gledet meg til dette helt siden i fjor og jeg var redd jeg ikke skulle fått dratt når jeg ble så plutselig dårlig natt til i går.
men i dag satte jeg meg i rullestolen og kjørte ned til byen og innså fort at det var langt mer mennesker her en jeg hadde forberedt meg på. Bare å komme seg til rådhusplassen var en tålmodighets prøve jeg nesten strøyk. Det er lettere å gå enn å kjøre rullestol igjennom folkemengdene.

Når jeg kom frem plasserte jeg stolen på utsiden, tok stokken og startet på matteltet. For en eller annen grunn hadde de valgt å ha to rader med stands midt i telte, noe som gjorde det ekstremt trangt på de mest populære standene.

Selv om jeg var utrolig sliten tok jeg meg bare en lynrask hvil på stolen før jeg gikk indre firkant ute. Her fikk jeg kjøpt meg en svele som jeg hadde tatt skogsbærsyltetøy og rømme på, men alt skled bare av og jeg sølte veldig mye. Jeg så noen litt senere som satt og spiste på en mais og jeg ville gjerne ha en, men det tok alt for lang tid til jeg fant dem.

Måtte ta bildene av biene, jeg liker bier. Var forresten mye morsomt for barna og gjøre og jeg savner litt å være barn. Men da jeg var barn turte jeg jo ingen av tingene.
på bondens marked kjøpte jeg også en bunt med neper. de så, så gode ut at jeg egentlig ville ta en stor bit av dem. I det jeg skulle gå kom jeg på å spørre om jordskokk og de hadde det. Tenkte jeg skulle kjøpe en og dele opp å sette i parsellen min, når han hørte hva jeg hadde tenkt å gjøre med den ga han meg den og ønsket meg lykke til.

Nå orket jeg ikke mer og jeg gikk og hentet stolen min. jeg prøvde å kjøre den rundt for å se de siste standene, men det var rett og slett umulig å kjøre blant den folkemengden. Innen jeg kjørte hjem igjen var jeg ganske sint på mennesker generelt.

 

Et lite tips: det er dumt å hoppe foran en rullestol for å komme litt fortere frem i folkemengden.

desucon dag 3

Dag 3 på desucon ble kort. Jeg kom litt senere enn åpningstid og ble bare noen timer før jeg måtte innse at jeg ikke hadde mer krefter og måtte hjem. Litt trist for de som hadde ventet med å handle hos meg, men deres tap. Jeg var så sliten at kroppen sluttet å produsere varme, fikk såkalt frysninger og satt under tre tepper og et sjal og fult påkledd og fortsatt frøys så jeg hakket tenner. Det er heller ikke så lett å oppfordre folk til å kjøpe hos deg når du ser ut som om du er kjempe syk.

Mamma var så snill å kom og hentet meg og vi kjørte frem og tilbake i Lillestrøm før vi fant veien ut.

Jeg har hatt en kjempefin helg og har klart langt mer enn det noen hadde trodd, tror mye av det skyldes rullestolen som avlastet meg veldig. Den ene gangen jeg prøvde å gå til toalettet på lørdagen holdt på å ende med stup i bakken tre ganger, og det var ikke lang strekning. Forsto da at jeg var mye mer sliten enn jeg trodde.

 

Jeg gikk forresten i pluss etter jeg hadde trukket fra stand, hotell og utstyr. Ganske fornøyd. 

desucon dag 2

Jeg kan nesten ikke tro det, en dag igjen og jeg er tom for dødstalismaner og flyvende nøkler. Har en snitch som er hold av og en igjen til salgs. Noen hintet om at siden harry potter tingene solgte så bra, burde jeg øke prisen, men dette er jeg ikke enig i, føler ikke jeg kan ta mer enn jeg føler det er verdt. På mange av de andre smykkene tar jeg langt mindre enn det jeg føler de er verdt, men de selger ikke like bra fordi de koster litt mer. Men jeg har fått solg flere av mine egne design og det varmer så i hjertet når noen velger dem. Dette er smykker jeg har lagt mye tanke, tid og kjærlighet i.

For de få som har innstram navnet mitt og følger har kanskje lagt merke til den ekstreme mengden med Pokémon bilder som hoppet ut i løpet av dagen. Dette er den eneste delen av selve deucon jeg har deltatt i og jeg har deltatt for 50 (telte 52 pokemonbilder) enda er jeg usikker på om jeg blir godkjent som vinner, jeg tar ingenting for gitt.

Hvis jeg trodde det var mye folk på fredag, ja da var jeg dum. Men jeg var forberedt og jeg koste meg men stand, 3ds og instagram. Det var morsomt å jakte på Pokémon.  Jeg fikk ikke med meg så mange av postene på programmet fordi det var gjevnt besøk på standen, men noen snille venner tok over innimellom slik at det var mulig å få spise og bare ta en pause. Til og med en venn dukket opp, noe som overasket og gledet meg veldig.

Som vanlig var det utrolig mange fine kostymer og flere ganger man bare må stoppe noen for å gi en tilbakemelding. Vg tv ruslet rundt på området og filmet og intervjuet besøkende, tror de passerte meg 3 ganger (jeg var ikke med på filmingen deres). Når diskotek startet fant jeg ut at det var på tide å pakke ned sakene for i dag, slik bass er ikke bra for anfallene mine. Telte opp pengene og kom frem til at jeg går i pluss, det medregnet hotellet, jeg er veldig imponert.

Har tilbrakt de siste timene av kvelden på hotellrommet og sett på netflix, nå er det legge tid, tidlig opp i morgen. Men jeg må innrømme at det kan bli hardt med alt bråket utenfor. Det var stille i går (tror jeg)

Andre ting jeg føler jeg burde få med er:

-          Folk på Lillestrøm er flinke til å reise seg opp fra stolen og hjelpe en som trenger hjelp. Enten det er dører eller at man nesten flyr ut av rullestolen siden den bratte fortauskanten kjører fast stolen i bakken.

-          På rema 1000 er de kjempekoselige og hjelpsomme

 

-          Maten på norgesvaremesse er forferdelig

Desucon dag 1

Nå sitter jeg trygt på hotellrommet mitt og koser meg med en villa brus og ro rundt meg. Dagen i dag har vært lang og startet klokken 07.00. Egentlig skulle jeg ikke stå opp før klokken 08, men siden jeg bare sov 30 minutter av gangen valgte jeg å stå opp når klokken ble 7. den ekstra timen viste seg å være bra å ha og jeg kunne slappe av med å gjøre meg, leilighet og katter klare.

Jeg ble hentet litt over ni og hvordan vi klarte å stable alt inn i bilen er et mysterium for meg. Men jeg og Linn (som tegner månedens tegning) klarte å pakke oss inn og en veldig snill onkel kjørte oss frem og ventet til vi var trygt på plass før han kjørte videre.

Vi fikk plass vedsiden av hverandre og ved et hjørne slik at jeg kunne plassere rullestolen min der. Så var det å starte med å sette opp standene våre, det ser ut som om vi har en gigantisk lang stand siden vi har latt dem overlappe litt. Vi brukte to timer på å dille og prate før vi gikk ut en tur så Linn kunne få kaffe og jeg fikk se hvor hotellet mitt lå. Vi fant ut at rullestolen min ikke kjører bra på fortauene i Lillestrøm og at de har en kjempe fin bruktbokhandel i hovedgata. Når vi kom tilbake ble det enda mer dilling før vi gikk på Peppes og spiste, vi måtte ta med oss resten av maten siden vi ikke rakk å spise den opp, Peppes er grei slik.

Sakte men sikkert ble det liv på desucon. Først kom vip folket og så resten, det tok ikke lang tid før folk startet å kjøpe ting. Jeg fikk solgt det ene harry potter skjerfet og ametyst halskjedet mitt + mange småting. Som vanlig var det mange som hadde kledd seg ut og det er morsomt å se på kostymene. Jeg satt og spilte på 3ds maskinen min innimellom frem til den gikk tom for strøm.

Mot slutten startet jeg å få hodepine og jeg forsto det var på tide å trekke meg mot hotellet. Denne turen igjennom Lillestrøm var den vanskeligste hittil, siden jeg hadde en trillekoffert med. Greit å vite at de unge hopper opp og er villig til å hjelpe til når du stuper utafor en fortauskant og ut i veien. Det er et veldig fint og søtt hotell, men kan være komplisert og komme opp trappene ved inngangen med rullestol, jeg fant en omvei igjennom Peppes og bruker den.

Slet litt med å komme på nett så jeg gikk ned i resepsjonen og pratet med damen der, hun sa noe så søtt som «om det var con for harry potter fans», tror jeg fikk overbevist henne om å ta en tur i morgen. Hun har forresten en nydelig katt.

 

Nå skal jeg klikke litt på steam og sørge for at alt som skal fikses her er i orden før jeg går og legger meg.  Blir en enda tøffere dag i morgen selv om jeg kan sove lengre.

middelalderfestivalen i Oslo 2014

Det ble en lang kjøretur ned til byen og en varm og lang kø for å få billett, jeg skulle nok ha kjøpt den på forhånd. Jeg kjørte ikke ned noen boder i dag da, jeg stoppet når jeg ikke følte det var trygt å kjøre nærmere og spurte fint han som sto foran meg i køen om han kunne kjøpe med billetten min. den som venter på noe godt venter ikke forgjeves og når jeg endelig fikk billetten min kjørte jeg vekk fra området for å spille på et lykkehjul som sto på utsiden. Ikke noe hastverk nå som man hadde billetten på plass. Vant ikke, men fikk en trøstepremie.

Inne på området fikk jeg testet en gang for alle om jeg får anfall av risting, og kjøre elektrisk rullestol på brustein anbefales ikke, jeg fikk ikke anfall og etter hvert vente jeg meg til det, litt som å ri. Jeg gikk først bort til markedsdelen, og ja jeg gikk. Parkerte stolen på hjørnet og gikk og tittet, fant mye jeg ville ha og bestemte meg for å ikke kjøpe noe før jeg hadde sett alt. (Unntaket var kandisert eple jeg kjøpte med en gang)

Markedsplassen var så stor at jeg ga opp og hentet stolen min og kjørte den til den andre siden. Tokk en liten stopp ved matteltet og pratet med noen kjente og så på opptreden der før andre del av markedet. Nå startet innkjøpene og jeg hadde bestemt meg for å kjøpe meg en lin kjole, noe jeg gjorde, dagens store innkjøp. Ble noen andre småting også før pengene forsvant.

 

Kjørte litt rundt å så på tingene som skjedde, men jeg startet å bli sliten og forsto at det var på tide å dra hjemover. Fikk noen gaver på Karl Johan på veien hjem.


desucon gaver

på desucon fantasy satt jeg ved bordet mitt og prøvde hardt å ikke se alt som var til salgs rundt meg, lettest å ikke bruke penger du ikke har ved å ikke bli fristet. Men selv om jeg var fast bestemt på å ikke bruke penger, endte jeg opp med noen små ting.

Linnpuzzle ga meg en laminert versjon at sailor moon tegningen jeg hadde valgt som månedens tegning for mars. Den er nå festet på veggen rett ovenfor dataskjermen min. fikk også en button.Av den koselige nabogutten fikk jeg ikke fullt så koselige, men godt selgende kort. Sitter og tenker på hvem jeg skal kunne sende dem til, men tror ikke jeg finner nok ondskap i meg til å gjøre det. De er morsomme, og hadde jeg ikke trodd at folk ville ha tatt det personlig om det kom fra meg, ville jeg sikkert turt å sende dem. ( folk ville ha tatt det personlig fordi jeg ikke tuller om slikt, ikke fordi det er typisk meg å mene slikt)

tusen takk

desucon fantasy 2014

På en eller annen merkelig måte klarte jeg å våkne 5 minutter før vekkerklokken i dag, egentlig ikke så rart når jeg tenker på at jeg hadde våknet en gang i timen hele natta, men jeg klarte å stå opp od det var på grensen til et under. Jeg har jo sovet minst 18 timer i døgnet denne uka.
men med vilje går det meste og litt før 9 sto jeg klar utenfor Oslo kongressenter sammen med mange andre som skulle ha stands og ventet på å slippe inn.
jeg vet at venninna mi ikke var så fornøyd med plasseringen vi valgte, men jeg var kjempe fornøyd. Vi satt slik at vi så hele sene området og fikk med oss det som skjedde der.

Ting gikk ikke helt min vei på starten av dagen, alle smykkene mine hadde samlet seg i store knuter og vi satt mange utover dagen og prøvde å få løs en og en. Selv om det var komplikasjoner og jeg kom litt sent i gang, satte jeg salgsrekord for meg på desu. 1950 kroner, 1500 i pluss når man trekker fra billettprisen.

 

Vi dro klokken 18.00 selv om det holder på der nede til 20.00. Det sto 18.00 på billettene våre og vi var mentalt innstilt på å slutte da, ikke noe poeng å pushe mer enn nødvendig. Har hatt en kjempe fin dag og har fått med meg noen av de utrolige draktene, men ikke så mange som vanlig eller tatt bilder, var for opptatt med knutene mine.
klar for desu

Da var mat og drikke handlet inn, matpakke smurt og satt i kjøleskapet og selvfølgelig alle smykkene pakket. Jeg har tatt ut litt vekslepenger og sitter å vurderer om jeg skal ta med laptopen eller om paden holder. Dette klarer jeg sikkert ikke å bestemme meg for før jeg er på vei ut av døra.

 

Nå mangler bare en uthvilt meg og det håper jeg at natten ordner for meg. Men før vi kan legge oss er det fredagskveld hos mamma med enten norske talenter eller quizdan, ikke helt sikker på hva vi ender opp med å se på.

desucon fantasy - gleder meg

 

juleexpo

De få glade notene av julesang og rødfarge i det vi passerte på utsiden skulle vise seg å bli det meste av jul vi fikk med oss. Dette var en messe fordelt utover to haller som var fylt med alt slags ting. Du drar ikke her for å komme i julestemning, men om du vet at en butikk du liker er her og har salg på den tingen du ønsker deg. Julegave messe var kanskje det mest riktige ordet, men det var ikke så mye som var egnet til dette heller. Nok en gang unn gikk vi mat avdelingen, men jeg så det var julekaker og pinnekjøtt der, så litt jul.

Inne i sal 1, den siste vi gikk inn i, var det mer praktiske ting. Symaskiner, stoff, treverk, hobby tog bane og fjernstyrte lastebiler. Nede i det ene hjørnet fant vi to smykkebutikker og det passet meg fint. De hadde bord så de som ville lære å lage smykker kunne det, men du måtte betale for materialene du brukte, og da vil jeg helst jobbe hjemme.

Ble noe utstyr på meg her også, glasshjerter og nylontråd med 0,25 mm tykkelse ( har jobbet hardt nok med å finne 0,35)men nå startet vi å bli slitne og satte oss på toget tilbake til Oslo.  

antikk og samler messe

Messe nummer to i dag, var selvfølgelig den helt bortest. Vi passerte røde farger og julemusikk og gikk inn i hallen som hadde antikk og samle objekter. Roen her inne var herlig, endelig litt luft og lys. Stine trillet meg sagte opp og ned radene og jeg tittet på ting, mye morsomt, men lite jeg kunne eller ville kjøpe.

Dette var en mini, mini utgave av vikingskipet. Det er forresten ikke lett å se på glass og andre fine lett knus bare ting på tette små stander når man sitter i rullestol.

Vi var ikke lenge inne på denne messa, men det var helt klart den koseligste av alle tre. Savnet billy blader og cola glass, det var ingenting av det som jeg kunne se.  

Den store alternativ messa

dagens hovedmål på lillestrøm var alternativ messa som er der i helga. En messehall fylt opp med healere, massasje apparater og klarsynte personer. Det var selvfølgelig noen sunne mat alternativer deg også, men de fleste bodene delte ut twist eller annet godteri.Vi gikk rundt å pratet med folk og lærte litt om forskjellige måter å bli lest på. En dame klarte å bomme stort når hun gjettet stjernetegnet mitt og en annen dame ville putte et hårstrå i en maskin for å få vite om deg og behandle deg.

Det var noen som solgte nøtter og andre som solgte maskiner som skulle gi deg sunnere vann. Selve mat delen unn gikk vi siden jeg ikke kan spise noe av det uansett. En stor del av hallen var holdt av til klarsynte som fikk en liten firkant hvor de kunne sitte å fortelle deg det du lurte på, for en pris selvfølgelig.

Og det er her vi kommer til det negative med alternativ messa, priser. Nå vet jeg ikke hvor mye healing og synskhet koster vanligvis, men å betale noen 400 -600 kr for 15 minutter i en hall full av bråkete mennesker virker idiotisk. Noen hadde laget seg små rom med gardiner, men det hjalp lite, for da vi passerte var de som «behandlet» men opptatt av å få inn flere kunder enn å konsentrere seg på det de gjorde.

Og så var det alle disse lappene som ble kastet etter deg, jeg tror at vi kunne ha spart ett tre per person som gikk inn der om de hadde fått beskjed om å droppe brosjyrer. Ikke liker jeg å få dem presset opp i hånda mi og ikke liker jeg at de er der, er det noe jeg vil utforske videre kan jeg ta bilde eller notere det ned selv.

Det kostet 120 kr for meg å komme inn, skulle du på alternativ messa måtte du ut med hele summen uansett, men ville du innom de andre to som var der i dag, fikk du dem med på kjøpet. 120 kr ? 1 messe, 120 kr 3 messer, 60 kr 2 messer (ikke alternativ messa)

kjøpte meg noen anheng der inne da, gleder meg til å jobbe med dem.


 

 

en før-premiere kveldOnsdag forrige uke var dagen da alle vi som hadde ofret helsa i kulden og regnværet, endelig skulle få se filmen vi hadde billetter til. Vi møtte opp uten for Colosseum to timer før filmen og en time før rød løper showet startet, vi planla nemlig å spise litt først. Vi hadde en god og koselig middag på den asiatiske restauranten rett ovenfor kinoen. Lyden fra festen var høy og slo mot oss som trykkbølger hver gang noen åpnet restaurant døra, de må virkelig ha lydisolerende vinduer der. Så ville som vi var slo vi oss løs med en hel alkoholfri drink hver...

etter maten var det rett ut i kulda igjen og stå å se etter kjendisene som skulle komme. Vi trodde de skulle komme klokken 20.00, men de dukket ikke opp før 20.30. vi sto på andre siden av gata og ikke ved den røde løperen og når siste skuespiller hadde dukket opp, gikk vi inn på kinoen. Det var en god ide å gå før alle de andre kom, men vi slapp ikke unna presset som oppstod før de slapp inn folk allikevel.

Som jeg hadde forutsett, skulle skuespillerne inn i salen, og da var det ikke noe poeng for oss å stå på feil side av veien og håpe på et lite glimt. Her ble de intervjuet før filmen startet og de virket ganske koselige, livvaktene var litt skremmende da.På setene var det plassert goodiebags med mye moro, noe som gjør kino opplevelsen litt ekstra spennende, men det er en ting man ikke kan ha førpremiere uten. Det er ikke skuespillerne fra filmen eller andre kjendiser, det er ikke gaver eller prøveprodukter og det er heller ikke loddtrekning, det er fansen. Det som gjør en før-premiere eller premiere spesiell er stemningen i salen, følelsen du får av å sitte der sammen med 1000 andre som trekker pusten likt som deg i spenning og jubler ut i latter samtidig.

Det var en kjempe fin kveld, men tror jeg må se filmen igjen før jeg vil skrive en anmeldelse av den - elsket den, men var også veldig påvirket av stemningen. 
catching fire førpremiere - goodiebag

Det er så morsomt å få goodiebags på premierer og førpremierer, en liten ekstra ting som gjør opplevelsen ekstra spesiell. Goodiebagen i går inneholdt mentos tyggegummi, giflar, en bok, hår gel, hår pudder for å lage volum og en plakat.
spillexpo

Jeg hadde takket nei til alle tilbudene om gratisbilletter jeg fikk etter mail kampanjen min, så det var ganske komisk når en dame ved garderoben startet å dele ut gratis billetter hun hadde. Denne gangen sa jeg ikke nei og etter å ha fylt ut navn og mail adresse kom jeg gratis inn på spillexpo.

Vi startet ved første stand og skulle prøve å slå en spiller, men først satt vi oss ved feil maskin. Da vi byttet maskin og jeg startet spillet fikk vi en eller annen beskjed om at det var meningen at man skulle spille mot den på andre siden, men at de ikke var helt satt opp enda og derfor kunne jeg bli til det kom noen andre som ville prøve utfordringen. Idiotisk, jeg hadde aldri spilt spillet før og trykket på det logiske for å starte det, men da var jeg tydeligvis ikke aktuell i konkurransen. Jeg ble litt frustrert over hvor vanskelige jeg syntes de var der, og selv om jeg prøvde spillet litt, gadd jeg ikke lengre, jeg kunne finne et sted hvor jeg var ønsket.


starcraft 2

Vi gikk litt rundt og tittet, det var en del ting som var komplisert å delta på med stolen og de fleste spillmulighetene droppet vi. Det var allerede startet å ble kø ved konsollene. Vi gikk forbi en liten anime butikk og her kjøpte jeg et nøkkel anheng, dette ble de eneste pengene jeg brukte.Jeg prøvde et søtt spill som het owlboy, et pad spill hvor du laget egne plattformspill og sto i kø for å prøve et eventyr spill, men mens jeg sto å så på de før meg i køen spille, forsto jeg at jeg kom til å ville ha det, så jeg behøvde ikke å prøve det.

Vi stilte oss i lang kø for å prøve virtuelle briller, en stor skuffelse i mine øyne. Dårlig grafikk og svimmelhet var det jeg fikk ut av opplevelsen, og jeg prøvde virkelig å være med på den bergogdalbanen.Hadde litt lyst til å prøve shadow puppeteer og et annet spill jeg fikk tre plakater fra, men jeg hadde rett og slett ikke krefter nok.På komplett.no standen fikk jeg en overaskelesepakke siden jeg hadde sendt inn alle mailene, dette syntes jeg var veldig søtt av dem. I pakken lå det håndklede, energidrikk, 2 par solbriller, avbelastningball til hendene og en intel høst jakke. På komplett.no hadde de kjempe fine datamaskiner og hadde jeg ikke hvert så sliten og hatt med meg en som ikke er så fascinert av data, kunne jeg ha sittet å studert dem i timesvis.Vi avsluttet det hele med å gå på nabo messa som hadde gratis inngang og gratis epler, pølser og boller.  

#spillexpo #spill #komplett.no 

film kveld på gimle kinoJeg må nok innrømme at dette ikke er en film jeg ville ha valgt å se på på kino, den var interessant og humoristisk, men for meg hadde det passet bedre å se den hjemme hvor jeg kunne ta små pauser og strikket til. Men jeg vet nå veldig mye om overgangsalderen og hvordan den kan møtes. Jeg var ikke forberedt på panelet etterpå, dette var kjedelig. En haug med idiotiske mennesker som spør spørsmål filmen besvarte og de bare hadde giddet å følge med, men all ære til legene som stilte opp.


De som arrangerte dette vet tydeligvis ikke hva en canape er, men vi fikk en appatizer. Og en hel flaske eplemost til de som ikke drakk alkohol :-)Goodibagen var god da, og gjorde hele turen verdt det. Selskapet hadde også mye å si for en fin kveld.

freebies utenfor goodiebag:

volvat stress hjerte
volvat plaster pakke
advanced skin terapy 15 ml

goodiebag:

mye reklame
oatly kalsium havredrikk
N.A fruitbar
 floradix hearb tea
floradix kalsium-magnesium 10 ml
foradix formula jern og vitaminer 10 ml
floradix magnesium 10 ml
floradix alpenkraft urtesiruo 10 ml
decleor parfyme og ansiktskrem prøve
spa design neglebånds olje 25 ml
citrus-hamamelis hand and body care 75 ml
snack a jacks 
boa
 

desucon Japan og cosplay (soracon og coscon)

I går var det et stort event på folkets hus i Oslo ( Oslo kongress senter), soracon som nå har byttet navn til desucon Japan og coscon som har byttet navn til #desucon cosplay ble slått sammen til en stor con.

Hele kongress senteret var fylt opp med aktiviteter fra cosplay til lynkurs i Japan. Her kunne du delta i tegne konkurranser, gå rundt å se på kostymene til folk, følge med på cosplay underholdning på senen eller delta i quiz. Eller su kunne gjøre slikt som jeg gjorde, kjøpe en liten art stand og sitte å selge ting du har laget.Om du tror å ha en art stand er å gå glipp av moroa tar du helt feil. Standene er plassert i hovedrommet sammen med senen, og selv om vi denne gangen ikke klarte å se hva som skjedde på senen ( grunnet en høy stand som sto i veien) fikk vi det med oss. Vi prater med folk og får se alle de utrolige kostymene, og er det noe vi vil ha med oss på programmet, stiller gjerne naboen opp å passer på standen din en liten stund. ( hvis ikke du klarer å huke tak i en venn som passerer og som vil selge litt for å få en god stol å sitte på)

det er et lite samhold blant art standene, og om noen plutselig skulle trenge noe er det bare å rope ut, for noen av de andre har det og hjelper gjerne til. Det har også blitt vanlig å dele frukt med alle sammen, men i år tok noen bokstavligatalt kaka og delte ut mini cupcakes til alle andre som hadde stand.Jeg må innrømme at jeg ble utrolig sliten, men det er verdt det. Desu er en opplevelse fylt av vennskap og eventyr, en liten verden hvor alle historiene kommer til live rundt deg, og selvfølgelig alle de gale nerdene/ tilhengerne kan få slippe seg fullstendig løs.Gleder meg til neste #Desu ? som jeg tror er desu fantasy

bok festival, midt i oslo

Det føltes som om jeg kom til en veldig liten festival, men når jeg tenker etter har den blitt veldig stor med årene, jeg var nok bare størrelse blind etter den forrige festivalen.

Her var det mange butikker som hadde sine egne telt hvor de hadde salg, noen forlag tror jeg også var å se. Jeg var innom teltene å så, men må innrømme at jeg var ganske sliten så det ble raske runder. Det var en konkurranse fra ordnet, med noen sykt vanskelige spørsmål, men koste meg litt med dem.

Ble to små kjøp, men ingenting til meg.

 

Det var bok lesning ett sted og noe spennende som skjedde på en sene/rom lignende greie de hadde bygget over spikersuppa. Men jeg kom meg ikke inn for å se hva det var, gadd ikke å sette verden i sving for å få meg inn når jeg var så sliten, så jeg kjørte hjem.

matstreif - har du penger kan du få, har du ikke kan du gå.

Matfestivalen som nå pågår på rådhusplassen er en festival hvor du kommer gratis inn og kan smake deg igjennom hele Norge, ihvertfall i følge dem selv.  Jeg tror at med bondens marked, dekker vi det meste av landet. Problemet er at du må betale deg igjennom landet, ikke store prisen, men nok til at du hopper over en del spennende ting. Siden du må betale er porsjonene også større og du orker mindre. I motsetning til taste of Oslo var det rimelige priser, om du ikke skulle kjøpe selve produktet kom det ikke på over 30 kroner.  I tillegg til en svele jeg ikke tok bilde av, brukte jeg penger på disse tingene:

byggrynsgrøt med ferske bær

vaniljepudding med bringebær

en liten sjokoladebit - karamell og ingefær

honning kjærlighet - tok med hjem

dessertNoen hadde små middagsretter, mens andre med mindre produkter valgte å lage maten sin på flere måter og lot deg smake på flere av dem for en 20 kroning.

eksempler av gratis smaksprøver

Selvfølgelig var det noen smaksprøver, men du går etter hvert lei av ost, pølser og fisk i så små biter at du egentlig ikke smaker noe. Halvveis inn i opplevelsen tenkte jeg at matfestivalen til Bryn var bedre, men tok meg i det. Faglig var nok denne bedre, men bryn sitt var spesielt fordi der hadde ingen av teltene lov til å selge (maten var til salgs inne i butikken) alle delte ut smaksprøver ute. Sammenlignet med taste of Oslo var det heller ingen tvil, her vant matstreif overlegent. Gratis inngang, noen smaksprøver, billigere priser og mye større tilbud. #Matstreif holder også konkurranser, kurs og auksjoner av matposer.

 

 

Ønsker du deg ekstra god mat er nok dette stedet å handle det. 


det er hva jeg kaller en smak av oslo ( taste of oslo)

Da har jeg brukt opp dagens krefter på å tusle rundt nedenfor festningen og smakt på det som skal være noe av det beste oslo har å tilby.

Jeg valgte å fokusere på deserter siden jeg prøvde og ikke bruke for mye penger på prøvene deres, og jeg er veldig glad i det. Jeg var glad jeg var mentalt forberedt på at det meste kom til å koste ekstra penger, det har nemlig hvert grunnen til at jeg ikke har ville kjøpe inngangsbilletter. Synes det er for mye å skulle betale nesten 200 kr for å få komme inn og smake på smaksprøver som koster 50 ? 90 kr stykket.

Det var noen gratis smaksprøver og noen ting du kunne være med på og selvfølgelig konkurranser. Jeg kunne bare bli med på den ene siden jeg ikke skulle være der lenge nok til trekningen på den andre. Det var et taste teater hvor de sto å laget noe mat forran publikum, og det var kokkeskole hvor du kunne lære deg en rett. Jeg meldte meg på dagens første rett og fikk plass (maks 24 stk) det ble kveite med grønncurry. 

jeg startet med å snuble over en boksignering, og selvfølgelig kjøpte jeg bok. En slik en burde alle ha i hjemmet sitt.

etter noen gratis smakebiter ( brød dyppet i olje, juice, ost og marengs) tok jeg en liten kjøpe runde.

4 riksdaler ( 40 kr) 

 en riksdal (10 kr) pr stk.

så var det å vente på matkurset, for jeg hadde brukt opp riksdalene mine, greit at det var fin utsikt å kose seg med mens jeg ventet den siste timen.

maten på kuset var god, det kommer et eget innleg om kurset med oppskrift.på vei ut fikk jeg kjøpt med meg en ost jeg hadde smakt på og ville la familien også smake på.tusen takk for en fin kveld aperitif ( som jeg vant billettene hos)

kjørte ned pølsebod på Norwaycup

Først må jeg få si at det var et uhell, jeg prøvde å sette stolen delvis innunder disken slik at jeg kunne komme nærmere de som solgte, de ville nemlig ikke selge meg noe der jeg satt. Måten disken sto og med banneret som hang på siden og dekket så det ut til at det skulle gå greit å sette fronten under, men jeg traff et bein.

Beinet på disken sviktet og disken falt over bordet hvor pølsene sto og veltet det. Heldigvis ble ingen truffet av det varme vannet eller av gassbrennerne og de som jobbet der fikk slått av gassen. Den største skaden var nok på min lille elektriske rullestol.

Det er to ting til som gjør denne hendelsen ekstra ille og komisk.

1.       Rett før jeg kjørte inn i kiosken hadde jeg spøkt oppgitt om dette var den eneste måten jeg kunne få oppmerksomhet på. Derfor er det veldig viktig for meg å påpeke at dette var et uhell, jeg ville aldri ha kjørt på noe eller noen med vilje, noen gang. Asbergeren i meg ville ikke latt meg overleve om jeg gjorde noen vondt.

2.       jeg ble fortsatt ignorert og fikk ikke kjøpt brusen min, tilslutt fikk jeg en som kunne gå, og som passerte meg, til å kjøpe den for meg.

Utslitt og gråtene kjørte jeg hjem og mamma måtte roe meg ned før jeg ble hysterisk. Men nå som ting har roet seg ned kan jeg se det komiske i det, ikke mange som har kjørt ned pølseboder med rullestol.

 

Ps: uten om mitt sammenbrudd ble ingen skadet, hvis de hadde det ville det ikke hvert komisk i det hele tatt.
opp og ut

Hvorfor skal disse kampene på Norway cup spilles så tidlig? Ok for barna er nok ikke 11.40 tidlig, og med tanke på at de skal ha en kamp til senere på dagen forstår jeg at de trenger tid til pause, men jeg liker ikke å måtte stå opp før jeg har sovet ut.

Nå hadde jeg ikke måtte stå opp heller, å se på familiemedlemmer spille er frivillig, men så lenge jeg kan skal jeg.

 

Fotballkampen jeg skal se på nå er Palestina mot Lambertseter, jenter 12 år. Blir morsomt.

premiere på world war z

Jeg møtte opp ca. 40 minutter før filmen startet, egentlig skulle jeg være der litt senere, men man kan ikke helt stole på når drosjen kommer så jeg gikk for tidlig i stedet for sent.

Jeg møtte kusina mi ved hoved kiosken og vi kjøpte oss popcorn, godteri og brus før vi tok en rask tur på toalettet og stelte oss i kø. Kusina mi var nok litt overasket over at jeg heller ville stelle meg i kø enn å vente utenfor, jeg hater folkemengder og kan bli ganske dårlig av dem, men jeg hadde bestemt meg. Jeg turte ikke å si at jeg håpet det var gaver til de første inn i tilfelle det ikke var det, men det var det og vi var nummer 1 og 2 i køen. Dessverre fikk vi bare en gave, forsto ikke helt det systemet deres.Kino reklamen var i fult belyst sal fordi det skulle være trekning mellom reklamen og filmen. Vi vant ikke noe og da lyset gikk av skulle jeg akkurat snu meg til kusina mi og spørre om det pleide å være så mørkt i salen da filmen startet og lyste den opp. Ja det pleier å være så lite ekstra lys, men ikke så mørkt (jeg er mørkeredd)

Filmen var i 3d, noe jeg ikke helt forsto hvorfor. Her var 3d delen bortkastet.

 

Det var en ikke spise godteri film? altså den holdt interessen filmen igjennom. Etter filmen var det rett i en drosje og hjem.

desucon 8 søndag

Fornuftens stemme fortalte meg at det var en dårlig ide å stå opp klokken 8 og dra på desucon, samme hvor mye jeg ønsket å ta bilde av cosplay konkurransen, var det bare å bli i senga og sove.
men når jeg våknet klokken 14.00 hadde jeg sovet av meg medisinene og jeg bestemte meg for at det var verdt å reise opp dit for de siste timene.Jeg fikk sett igjennom de siste bodene jeg ikke fikk med meg i går og selvfølgelig hvert med venner.

 

Jeg hadde bestemt meg for å holde meg unna hoved senen for å sikre meg for nye anfall, så alt som gikk der var utelukket. Nok en gang ville jeg prøve meg på brettspill delen, men endte opp å bli sittende vakt for venninnen min sin stand.

Jeg var med på nordick garrison sin druid jakt igjen, så på mord oppklaringen og suste rundt i rullestolen min kled som dark lolita. Det var en veldig god følelse å få på seg ghot klærne sine igjen, men ingen ting passet egentlig da.Jeg vant den første premien som ble trukket av nordisk garrison og glad forsvant fort fra området. Det var kun i ettertid at jeg kom på at de pleier å ville ta bilde av vinnerne og at det sikkert var lit dumt for dem at jeg stakk. Men når jeg satt der var jeg bare opptatt av å komme meg ut, du føler deg ikke særlig vel eller trygg når du sitter i rullestol i en folkemengde. Selv om jeg satt helt i fronten følte jeg meg liten og fanget. Håper de kan tilgi meg. 

Som takk for hjelpen på standen fikk jeg to gaver av venninnen min, først en liten veske/ toalettmappe som var genial til bruk med rullestolen. Akkurat passe stor til tingene mine og passet perfekt som tilbehør på fanget mitt, jeg fikk også en totoro stjernetegn plakat hun hadde tegnet.

 

Denne dagen kjøpte jeg bare to pakker med pokey.og tilslutt et lite tips til de ikke fult så intelligente: folk sitter ikke i rullestol fordi de er døve... (selv om de som er i rullestol kan være døve også), om du føler at du må komme med stygge kommentarer til venninnen din, så vent til rullestol brukeren i hvert fall er noen meter unna.

 

Og om du sto med valget om å dra på desucon med rullestol eller ikke dra i det hele tatt, hadde du sett at det ikke var så idiotisk allikevel. ( eller mente du at desucon burde være forbeholdt de som kan gå?)

desucon 8 lørdag

Jeg har en kjempe snill onkel som kjørte meg frem til Norges varemesse på lørdag, her trillet han meg opp til køen før han dro igjen, selvfølgelig kom han å spurte bekymret om hvordan jeg hadde tenke og komme meg hjem, men dette var allerede planlagt.

Å stå i køen utenfor desucon 8 er en opplevelse i seg selv, du ser kostymene til folk og merker gleden når folk ser noen de kjenner eller kjenner igjen. Jeg hadde litt lyst å skrike da jeg så to sailor krigere passerte, men det var så mange skrikende rundt meg at jeg tenkte det fikk holde med dem.  Det slo meg også hvor lett det var for folk å bare gå rundt rullestolen og snike i køen, du teller ikke helt når du ikke synes ovenfor 150 cm. Men må påpeke at dette langt i fra var alle, du legger bare merke til de som gjør det.

Men etter litt kø ståing kom vi endelig inn og her var det bare å kaste seg over aktivitetene. Kusina mi hadde allerede kommet å pratet med meg i køen, de trengte litt hjelp av meg noen timer, når jeg kom inn kjørte jeg rett bort til venninna mi sin stand. Jeg hadde prøvd å sminke ansiktet mitt selv, men siden jeg ikke hadde karneval sminke ble det veldig rart, men hun i standen bak venninna mi malte fort opp Pokemon ansiktet for meg, det kostet bare 35 kr.

 393Piplup


På starten byttet jeg litt på å gå og bruke rullestolen, det var rett og slett umulig å komme til de store butikkene med stolen. Men i de fleste tilfellene var det folkemengden som var problemet, kun neo tokyo som hadde det så trangt innimellom stativene at jeg ikke kunne ha prøvd meg på å komme inn med stolen engang.

Startshowet var som forventet, men umulig å filme grunnet lyset, når eventually dead mordet oppsto var det så mange som hadde reist seg fra stolene at både filming og å se på var kjempe vanskelig.

Jeg fartet litt rundt i rullestolen og møtte alle vanlige problemer man møter med en rullestol, men bare hyggelige folk som gjerne tok ned en asjett eller ga en liten dytt når stolen festet seg.  jeg var med på nordick garrison sin like lek og fikk et lodd i løpet av dagen, de tar deg alltid når du har glemt at du er med.

Jeg satt to timer og solgte for venninnen min slik at hun kunne være med på noe som het battledome, dette skulle også egentlig bli filmet, men gutten jeg sendte med kameraet ga opp etter en time og de fortsatt ikke hadde klart å komme i gang. Veldig koselig å sitte å selge tegninger som er så vakre.

Jeg ble veldig skuffet over brett spill delen, jeg så to brettspill og to oppsett av miniatyr spill. Det var umulig for meg og komme meg inn til brettspillene med stolen og foredraget på andre siden av teppet var en evig forstyrrende lyd.

Jeg syntes forresten at matstedene kunne ha hatt litt lengere oppe/ ha nok mat. Det hjelper ikke om det er oppe om de er utsolgt for nesten alt.

Jeg byttet på å sitte ved venninnen min og spille mii spill på 3ds (konstant treff, så ble litt klikking der) og å kjøre rundt å se på ting. Jeg filmet selvfølgelig også avslutningen på senen, men nok en gang var lyset et mareritt og når de ble ferdig 30 min før skjema satte de på karamell dansen.  Karamelldansen er en sikker vinner på desucon og jeg satt og filmet alle de som danset da sangen plutselig sluttet, selvfølgelig ble det sikkerlig bue kor ut av dette og da sangen fortsatte var det med strobelys. Først prøvde jeg å filme med øynene igjen, men strobe lys er så sterkt at det ikke hjelper. Så var det å prøve å holde anfallet under kontroll, kjøre ut fra sene området og holde øynene igjen samtidig. Umulig. Men jeg fant venninnen min og hun hjalp meg med å få i meg medisinene mine og nå var desucon over uansett.

Støttekontakten min kom og hentet meg og Venninnen min tok følge med oss, vi tok toget tilbake til Oslo og når vi skulle av hadde de låst døra vi satt ved. Alle andre gikk frem eller bakover til de andre dørene, men stolen var for stor til å komme i mellom setene og vi måtte desperat prøve å få tak i en konduktør som kunne slippe oss ut.

De fortalte oss at om du hadde rullestol måtte du bruke betjent vogn, noe vi ikke kunne vite. + at de låste døra når jeg allerede satt der, så de må jo ha sett oss. Denne helga har jeg ikke hvert noe glad i nsb.

Uten om mat hadde jeg brukt 1200 kr på conet, disse kjøpte jeg tre parykker for. Når jeg kom jeg måtte jeg og venninnen min prøve ut parykkene for å se om de var gode å ha på, det var de, et godt kjøp.

 

Midt på natten innså jeg at jeg ikke ville klare å stå opp til desucon neste dag og fikk sendt melding til venninnen min om å dra uten meg. 

Strobelys

Ingenting avslutter en fin dag som strobelys... = anfall.
Da var dagens desucon over , så får vi håpe at stesoliden har sluppet i morgen tidlig så jeg får med meg cosplay konkuransen.

Stand vakt

Linn er å tegner live på battledome og jeg passer standen hennes. Utmattet etter bare en time og glad for at jeg valgte å ikke ha stand i år.

Åpnings show

Det er god stemning i salen når det endelig starter noe. Du behøver ikke å noe logisk å si for å få med deg halve salen i aplaus. Hvorfor bare halve, jeg vet ikke, kanskje bare halvparten henger med i svingene.

Når eventually dead starter reiser halve salen seg og går, noe jeg synes er trist siden de går i veien for de som vil se disse ekstra 2 minuttene.

Nå er det lunch

da er det bare en time eller to igjen

Jeg sitter her i lyseblå drakt og gleder meg sykt, om en time blir jeg plukket opp og så er jeg på vei mot Lillestrøm og desucon 8.

Piplup drakten min ser litt slitt ut enkelte steder og det kunne ha sett ut som den hadde hvert i kamp, det har den også med en persian.

 

Det meste i sekken er pakket, så nå gjenstår bare å sminke seg og gå igjennom detaljene, det er alltids noe man glemmer. Trist jeg ikke fikk tak i teater sminke i går, det hadde satt prikken over i-en.

resten av dagens innlegg vil nok bli mobil innlegg ;-)

natt premiere man of steel

Jeg møtte som vanlig opp i god tid, men ikke så god tid som jeg pleier, jeg var nemlig 15 minutter senere enn planlagt og rakk å få tekstmelding av Stine som lurte på om jeg hadde sovnet. Tekstmeldingen fikk jeg i det jeg gikk inn hoveddøra på Colosseum kino. Hadde sikkert rukket å komme frem før hun sendte den om jeg ikke hadde stoppet for å ta noen bilder.Dagens spørsmål var tydeligvis, å skal du også se man of steel, etter som man møtte på kjentfolk, min irritasjon over dette teite høflighets spørsmålet klarte jeg heldigvis å skjule. Halo, du er på Colosseum kino midt på natten og kun en film vises, hvorfor tror du folk er der?

Akkurat som det var overfylt med kvinner under twilight premierene, var det her overfylt av unge menn. Jeg var faktisk ganske overasket over dette, at det var så få kvinner der. Trodde supermann var litt universalt når det kom til slik sortering, sikkert bare jeg som ikke forstår meg på det.

Jeg kjøpte meg som vanlig popkorn i stor kiosken, og holdt på å hoppe av glede da jeg så det sto cola glass på toppen av hyllene. Jeg spurte i kassen om det var mulighet for å kjøpe dem og svaret var at jeg fikk med meg to om jeg kjøpte en dele meny.  For en gangs skyld hadde jeg tenkt å være smart og kjøpe med meg en ekstra drikke og annet godteri før jeg kom. Men jeg måtte jo ha disse koppene og skulle allerede ha en stor meny, så jeg tok med meg en ekstra brus også. Glassene var absolutt verdt det.De av oss som hadde stilt oss ved inngangen tidlig slapp inn, og vi kom til en sal fylt opp med gaveposer fra outland, det lå en pose på hvert sete. I posene lå det to tegneserier. Tusen takk outland.

 

Men for en eller annen merkelig grunn stengte de dørene igjen og vi som kom først fikk sitte og vente en stund, dette gjorde ikke noe, bedre å sitte inne i salen å vente en å stå utenfor. Tegneserier hadde vi også til å underholde oss med. Da jeg tok opp 3d brillene mine så jeg at det var dype hakk i dem og etter en rask test ble det klart at jeg måtte kjøpe nye.Stine løp ut og ordnet det for meg, og før hun kom tilbake startet de å slippe inn folk igjen.

Som vanlig på premierene ble det delt ut noen premier, disse var teipet under setene denne gangen, ikke trekning. Vi vant ikke noe, men det gjorde heller ikke noe, jeg var der for å se filmen jeg har gledet meg veldig til.

 

Filmen var for det meste som forventet og stemningen i salen var perfekt for en premiere visning, jeg koste meg veldig.

sommer sol og middelalder (bilder)

 

på vei inn til plassen

en søt hundpil og bue skyting meg

maren


britt
mye fint å se på
yngste middelalder deltager?


sosial

trøtte


morsomme fløyter, fikk prøve. tanta mi kjøpte en
endelig, kandisert eple


verving til prinsesse skole


runerda er jeg på vei til oslo middelalder festival

Oslo Middelalderfestival

Program  Oslo Middelalderfestival 2013.

Lørdag:

Åpningstider: 11:00 ? 18:00

I Gildeteltet ?Den halte galte?:

12:00 ? Virelai

12:45 ? Gyklarkompaniet Bastardus

13:30 ? Patrask

14:15 ? Virelai

15:00 ? Kåring av beste middelalderdrakt / Patrask

16:00 ? Gjøgleren Maximus Heratikus

16:45 ? Patrask

Ridderarenaen:

14:30 - ?Det store slaget? 60 barn kan delta, påmelding ved Tidsreisers leir

16:00 - Ridderturnering til hest med De Norske Frilansene

17:00 ? Historisk Bueskytterkonkurranse ?  påmelding hos Middelalderforeningen i Hedmark

Arkeologi for barn

Myteplassen:

12:30 / 15:00 / 16:45 ? ?Om Guder, Helter og Småfolk?, fortellerteater med Jerker Fahlström

13:30 / 15:30 ? ?Lokes barn?, fortellerteater med Fabelakt

Markedsplassen:

12:00 ? Gjøgleren Maximus Heratikus

13:00 ? Jens Narr

13:30 ? Lær middelalderdans med Virelai

14:00 ? Gycklarkompaniet Bastardus

15:30 ? Jens Narr

16:30 ? Gycklarkompaniet Bastardus

17:00 ? Lær middelalderdans med Virelai

Historiske omvisninger:

12:30 ? Mariakirken og Kongsgården

13:30 ? Clemenskirken og datering av byen

14:30 ? Hallvardskatedralen og Bispegården

15:30 ? Mariakirken og Kongsgården

16:30 ? Olavsklosteret

Møt opp ved boden til Middelalderbyen Oslo ? Ladegården

Ved Broen:

13:00 - Hærkamp med Víkverir

14:00 ? Kampoppvisning med Oslo Kunst des Fechtens ? Historiske fekteteknikker, moderne sport

15:00 - Hærkamp med Víkverir

Prøv bueskyting med Middelalderforeningen i Hedmark

Kongshirden 1308s leir:

Åpen leir og levende historieformidling

12:30 ? Hærbunadspåkleding ? Se stridsutrustning for folk i ulike sosiale klasser anno 1308

14:30 ? Middelalderens våpen og rustning ? Se skarpe våpen testet på rustning og griselår

15:30 ? Klesdrakter anno 1308 ? Kongshirden viser den brokete sannhet

Tidsreisers leir:

12:00 / 16:00 ? Fortellerstund

13:00 / 17:00 ? Mini-Eventyrspill

Hele dagen: Sverdkamp, bueskyting, hnefatafl

Sporadiske aktiviteter: Lekene Bergtatt og Bøtteballett

For barna ? På odden:

12:30 / 13:30 / 15:30 - Prinsesseskole med Dronning Eufemia og Munnskjenk munk Marius

13:00 / 14:00 / 15:00 - Ridderskole med Friknektene, påmelding ved ridderskolen (20 barn hver gang)

Åpen leir med Friknektene

 

Med forbehold om endringer ? Oslo Middelalderfestival 2013

17 mai på tradisjonelt vis

Og når jeg sier tradisjonelt, mener jeg slik vi gjør det. ( ikke at vi har noe uvanlig feiring)

Jeg sov nesten ikke til i dag, jeg hadde ikke bestemt meg for om jeg skulle stå opp og se på barnetoget eller ikke, og derfor våknet jeg hver halvtime og tenkte at jeg måtte bestemme meg. Jeg trenger satte planer for å komme meg igjennom en dag.

Når klokken ble 09.00 ga jeg opp å sove og sto opp for å lage toppingen på cupkakene, de var selvfølgelig feil, hadde kjøpt masse cupcake bunner og ingen topping, siden jeg ikke hadde melis fikk jeg ikke laget fra bunnen av heller. Problemet løste seg allikevel senere på dagen da min kusine på snart 12 ville pynte dem og fant melis hos tanta mi, slå deg løs sa jeg.


Siden jeg først var oppe, var ikke valget om jeg skulle se på barnetoget noe problem. Jeg hadde mye ekstra tid å ta av og kjørte alle 10 meterne bort til sykehjemmet og satt meg ned klar med kameraet mitt. Karlsrud skoles musikkorps spiller og barna på Karlsrud skole synger. Leger link til youtube filmer så fort jeg får dem ut.Jeg hadde med meg rullestolen fordi jeg skulle bruke den resten av dagen. Jeg tok følge med toget mens de gikk mot mamma og fortsatte den siste biten alene. Men jeg kom litt tidlig og var ikke i form til å hjelpe så veldig mye til, så jeg satt og spilte pokemon mens jeg ventet på at maten skulle bli ferdig og resten av familien skulle komme.

Vi har en slags form for åpent hus, så alle kommer ikke likt, men siden alle vet at barna skal bort på skolen og har gått i barnetoget nede i byen, er det lett å regne seg frem til fullt hus og komme da.Av mat blir det servert brød, flatbrød, knekkebrød, eggerøre, røkelaks, spekeskinke (flere typer) rømmegrøt, risengrynsgrøt (for de som ikke liker rømmegrøt eller vil ha begge deler) og pølser.

Etter maten var det kaker og kaffe. Kake utvalget i dag besto av smuldre pai ( laget av min kusine på 26) sunn 17 mai kake, is med varme bær og marengs, muffins (alle tre tingene ordnet av meg, muffins pyntet av kusine som sagt over)

Selvfølgelig hadde vi litt ekstra ispinner i fryseren også, så vi hadde nok mat og dessert til 2-3 feiringer til.

Etter maten gikk vi bort på skolen til barna slik at de fikk være med venner og jeg fikk kjøpe lodd.mens vi ventet på de voksne utenfor blokka fikk barna prøve den elektriske rullestolen min, det var vist morsomt.  Vant to trøstepremier og plukket ut en godteriting til hvert av barna. Etter alt dette var jeg utslitt og gikk hjem og la meg, sov til 20.00 så er litt på ettertid i kveld.

16 mai tog på lambertseter

Tungtrafikk, kollektiv trafikk og en hel del bilister som enda ikke har lært at det kan være en god ide å kjekke når de lokale barnehage togene skal gå. Sikkert ikke noe problem de fleste steder, men barnehage toget på Lambertseter er stort og bruker derfor en del tid på å komme seg frem. Jeg er glad jeg ikke hadde oppgaven med å styre trafikken, men det virket som de hadde ting under kontroll, både folk i gule vester og ridende politi på plass.

Jeg filmet selvfølgelig, men to ganger slo kameraet seg av og jeg fikk bare småklipp. Så mistet både starten og slutten, men fulgte de ett stykke og filmet, dette kommer så fort det har kommet opp på youtube.

Det var mange folk som sto å så på toget og jeg kjørte slalåm i mellom dem når jeg fulgte toget.

Toget gikk til kirken hvor det var noen flere sanger, tale for barnehage barn og boller. Jeg ble litt skuffet på barna sine vegne da jeg så det var billige poser med tørre boller fra butikken, men barna merket nok ikke forskjell, og om jeg hørte rett var det 1200 som gikk i toget i dag.

ridende politi, ingen hester med panikk i år.

korpset forlater karlsrud skole

da starter 1200 barn og gå, bare å vente buss for bane.

korpset utenfor lambertseter kirkejeg trodde dette var slutten av toget, men tok feil.

utrolig mange folk til stede, prøver å ta oversikts bilde, men ikke lett når man står på tre sider av en kirke.
jeg kunne heller ikke bevege meg rundt for å ta bilder siden jeg ville ha kjørt ned barna. kom meg så vidt ut når 
korpset var ferdig.
åpning av elixia Lambertsetersenter

I dag var det åpning av det nye treningssenteret på elixia. Selv om jeg ikke er medlem måtte jeg inn og ta en titt og jeg tok noen bilder.

Jeg skrev meg inn i gjesteboka og gikk inn, her ble jeg møtt av et bord med brus og kakespader (ingen kake)

 

Jeg tok med meg brusen, som var helt død, og tok en rundtur igjennom lokalet.

Førsteetasje/ ved inngangen

Du skal ikke være sjenert om du bruker dette trene området. Det er midt i fokus og består av tredemøller, sykler og ro maskiner.

På veggen er det mange tv skjermer som underholdning, en skjerm for hver kanal.

 

Lekerom for barna, innerst i førsteetasje 

 
selv treningsområde, rett ved inngangen på venstre side.

crosstraining rom første etasjeandre etasje er lagt opp til vekt og styrke trening.en stor sal i annen etasje, det var noen der så jeg gikk ikke inn.

da jeg hadde sett på alt utstyret innså jeg at jeg ikke hadde sett noe til garderobene, så jeg gikk samme runde tilbake. Da jeg kom ned til utgangen igjen så jeg noen komme opp trappa fra kjelleren og jeg forsto de måtte være der.

Jeg tok heien ned til en avlang gang hvor det tydelig var en herre garderobe til høyere, så jeg gikk mot venstre. Jeg passerte en del dører som gikk inn til personalrom og et kvinnetoalett før jeg plutselig sto inne i garderoben.

Ingen dører og ingen skilt, jeg likte ikke det så godt og sa i fra oppe senere. Ting var vist ikke helt ferdig så skiltet skulle nok dukke opp, men jeg likte ikke mangelen på dører ( selv om det ikke er direkte innsyn)


På vei ut mot hoveddøra igjen blir jeg nesten overløpt av to menn som bærer en stor kake, snakk om god timing. Jeg klarer å ta det første bilde og det kommer mange etterpå. Det kom en kake til men den ble plassert på bakrommet til senere i kveld.  

Etter at alle som tilfeldigvis sto der hadde tatt bildene sine ble kaka skjært opp og vi fikk en stykke av en veldig god kake.lei for dårlig oppsett i blogginnlegget, men grunnet ett eller annet driver bildene og det jeg skriver og forsvinner hele tiden, så må prise meg lykkelig over det jeg fikk inn.

kaplah

jeg møtte opp, ikke så veldig lenge etter inn slipp. Det var mindre liv der enn jeg hadde forventet, men nå skulle jo dette vare ut på nattestid og festerne dukket opp senere.  Jeg rakk å ta en rask runde oppe og var på vei ned for å se hva de hadde i cafèn da jeg møtte på kusina mi, Linn og noen av dems venner.

Vi havnet inne på spillrommet og startet med den ene og gikk så videre til den andre, da resten av folket gikk ned for å høre åpningstalen ble jeg og kusina mi sittende og spille. En av de som jobbet der kom og lurte på om vi ikke heller ville spille tekken på storskjerm enn Street fighter på vanlig og vi kastes oss på.Vi satt og spilte og plutselig var det tid for turnering, det var bare oss to der. Han gikk for å hente noe og da kom det i hvert fall to til. Vi spilte raske runder av den turneringen, jeg røk ut på første runde?

Etter at kusina mi røyk ut på andre runde måtte han som jobbet der gå ut og lete etter flere deltakere. Alle var vist inne og hørte på foredrag om stormtropers. Vi slo oss ned her da det ikke var noe poeng å følge med på turneringen lengere.Når dette foredraget var ferdig gikk vi ned, for at de som ikke hadde spist før de kom skulle få i seg litt mat, Det ble en liten kaffe pause (kakao med krem på meg). alle fant ikke mat de ville ha så vi tok også en rask tur ut på 7/11.

Tilbake på kaplah gikk vi inn på foredrag om cosplay, men etter dette ble vi litt splittet da jeg satte meg ned med min 3ds og de andre gikk på enda et foredrag. Jeg hadde akkurat bestemt meg for å dra hjem da de bestemte seg for å gå og spise, og siden jeg allikevel trengte mat tenkte jeg det ville være hyggelig å spise med dem.  Vi spiste på et lite sted som het risball og jeg tror de tjente godt på eventen litt lengere ned i gata.Når vi skulle betale kom det plutselig masse politi og ambulanse og stoppet utenfor. Selv om vi var spente på hva som skjedde var det litt ekkelt å gå ut i alt dramaet. Men det verste var over når vi passerte og alt vi så var en dame som fikk hjelp av ambulanse personell. Vi gikk fortsatt i en klynge for sikkerhets skyld.

Enda en gang tilbake på kaplah, maten hjalp litt på formen og jeg bestemte meg for å bli igjennom trekningen av noen lodd vi kjøpte på starten av dagen. Nesten ingen dukket opp til trekningen og premiene måtte trekkes om igjen siden det ikke var noen vinnere.

Vi vant ikke noe?


Så var det å trykke på mobilen og få en drosje til å komme og hente meg. Jeg har hatt en fin dag selv om jeg tydeligvis ikke er helt sosial klar for så mye enda.

skatter fra gårsdagen

Jeg kjøpte ikke noe i går, helt ærlig, etter cosplay konkurransen var jeg så sliten at jeg ikke flyttet meg fra stolen min. så det ga ikke mange muligheter til å bruke penger. Men jeg fikk alikevel to skatter med som jeg har hengt opp på veggen, det ene er et bilde fra linnpuzzle og det andre er autograf fra James Cosmo.

to Linn Helene best wishes James Cosmo
div desucon fantasy bilder

Bilder av noen av art standene, ble ikke alle fordi ikke alle var ferdig satt opp når jeg gikk rundt å tok bildene. Noen bilder også tatt i løpet av dagen, i det folk passerte.


desucon fantasy cosplay konkurranse

Bildene er fra første runde og er ikke av beste kvalitet. Jeg satt ikke på første rad og det var vanskelig å finne riktig innstilling som ikke bare tok lyse nok bilder, men som også var kjapp nok til å ta bilder mens de beveget seg over senen. Det er bare å innse, kameraet mitt er genialt til å ta bilder av planter ute og dyr i sterkt lys, men ekstremt dårlig til å ta bilder av ting på en sene.

jeg fikk ikke med meg hvem vinneren var, vi gikk rett før kåringen fordi vi måtte rekke en buss

flere cosplay overaskelser

Hva gjør man når man har en cosplay deltager som er kledd ut som Joh snow og tilfeldigvis har han som spillere Lord Commander of the Night?s Watch i tv serien på besøk, jo du lar dem møte hverandre på senen til stor glede for alle i publikum.

Han dukket forresten opp på senen igjen litt senere på dagen og svarte på spørsmålene til alle, og så var det signeringstid, for en tålmodig mann.

pokemon allsang på desu

Kanskje ikke den beste ideen, å be folk melde seg på cosplay konkurranse etter at dommerne har kommet opp på senen, men hvordan kunne de vite at så mange ville melde seg på i siste liten.

Ikke er det lett å stå på senen når tiden bare går og går heller. Publikum har masse ideer og det blir foreslått både vitser og gåter, men det er sangen som slår igjennom.

Men hva skal han synge, han ønsker en større utfordring enn bæ bæ lille lam, og da noen roper pokemonsangen spør han på hvilket språk. Det blir engelsk og selvfølgelig hele salen kaster seg med i sangen. Men det tar tid å få registrert alle deltagerne og da publikum ønsker en sang til og han på senen prøver å si nei, tar teknikk folkene over og setter på pokemonsangen, så da blir det ny all sang med en sang alle tror de kan, men ingen kan.

Konkurransen startet til slutt da

 

 vi vokser vist aldri opp!!!

opera: robin hood

Et ordentlig kulturelt oppsett burde tygges på en stund før man legger sin dom over den, men jeg er redd for å tygge mer på tankene om denne nå, for da vil det ikke være noe positivt igjen.

Det var stort å være på sin første forestilling i operaen, trist at det vi så på ikke levde opp til forventingene.

Robin hood oppsettet handler om en familie på tre, faren i familien har laget et spill om robin hood og sønnen vil spille det, moren synes heller han burde være ute med vennene sine. Men det er noe merkelig med spillet og plutselig kommer robin hood igjennom døra, det er tydelig dette ikke er første gang dette skjer og etter mye om og men havner gutten i spillet.

Slik kommer vi i gang med Disney sin versjon av robin hood, vel i hvert fall om vi ser bort i fra alle de andre barna som er fanget i spillet.

Vi hopper litt i mellom verdener mens vi følger historien til robin hood.

De som sang hadde fine sang stemmer, men hva slags tekst har de fått? Og hvem er det som har bestemt melodien, eller kanskje heller mangel på melodi. Husker du hvordan du forestilte deg opera som barn? Damer som skrek høyt minst en gang pr setning og egentlig samme hvor i setningen? Slikt føltes det.

Først tenkte jeg stille for meg selv at jeg kanskje hadde misforstått, at jeg ikke likte opera. Men så kom jeg på at dette er ikke første jeg har sett og jeg likte den første. ( la boheme)

Egentlig tror jeg dette hadde fungert mye bedre som en musikal hvor de sang de få sangene som fungerte og spilte resten.

Barnekoret var forresten genialt med herlige toner som lindret såre ører.

Det var noen ting med kulissene og kostymene som også irriterte. Jeg kunne ikke i min villeste ide forstå hvorfor sheriffen var en gris og rådgiveren til Johan en rotte når ingen andre av rollefigurene var dyr. ( i Disney filmen er de forresten en grevling og en slange)

Noen nerdete detaljer ble også lagt merke til, det såkalte pc spillet var et xbox spill kjøpt på platekompaniet på salg. Håndkonsollen må ha hvert en kortholder, for en så tynn håndkonsoll har jeg aldri sett. Pc`n sto aldri på og det er ekstremt sjeldent en kan spille samme spill på håndkonsoll og pc. Og man kan i hvert fall ikke fikse en pc feil på en håndkonsoll.

Men det var noen morsomme sener og slutten var helt genial, det beste med hele opplegget (men kanskje litt mer for de eldre ungene og de voksne)

 

et bibliotek fullt av lego

Jeg måtte bare ta en titt innom LEGO rommet på Lambertseter bibliotek. Det var fullstendig kaos der inne og det så ut som om barna som løp rundt å badet i Lego bitene hadde det veldig moro.
jeg gikk ikke inn på rommet for å ta ordentlig bilder av det som var ferdig laget, rett og slett fordi jeg ikke ville forstyrre de som satt og bygget, men jeg tok noen bilder fra døra, lei for dårlig kvalitet, men prøvde hardt å ikke få med meg noen gjenkjennelige på bildene, måtte bearbeide det ene litt.
Liten hvilepause

Her er det lenge siden jeg spiste sist, men er 40 min til trekkning og jeg regner med at tiden får fortere når jeg holder på med noe. Var også tid for mat. Cheesburger med urtestekte poteter, med andre ord, ikke noe nytt.

obos vip kveld på Lambertseter senter

Gjett om jeg skal hit, om jeg rekker og fysisk klarer det etter filmen selvfølgelig. Ser ut til at jeg har mange dager med å være sengeliggende foran meg?

(resten er kopi fra hjemmeside)

Onsdag 21. november kl. 20-22 er det OBOS VIP-kveld på Lambertseter Senter. Disse to timene har butikkene gode tilbud - kun for OBOS-medlemmer.

Alle handlende kunder denne kvelden får et lodd, og det blir en stor trekning av premier ved scenen kl. 21.45.

Du kan blant annet vinne gavekort fra Symra kino, Bakerens Kone, Parfymelle Hud og Fotpleie, Annen Etage, Skoringen, Instinct og Det Norske Teatret. I tillegg til gavekort kan du også vinne flotte produkter fra Nikita Hair, dna, Detaljer, Brio og Floriss.

for å se liste over tilbud, trykk her.

dw12dt

før premiere på :From up on Poppy Hill i morgen

(kopi av innlegg på desu.no)

 

Hei alle sammen! 


Lyst til å se japansk anime på kino helt gratis?

I samarbeid med Film fra Sør og Arthaus arrangerer Mangapolis en gratis visning av den japanske animasjonsfilmen From up on Poppy Hill Onsdag 21.November kl. 18:00 på Cinemateket/Filmens Hus.

Som alltid på Mangapolisvisninger er filmen på originalspråket, og med tekst. 

Det er imidlertid begrenset med billetter, derfor bør dere sende en e-mail til forpremiere@filmfrasor.no for å reservere billett. Inkluder fullt navn i eposten. Og det er helt gratis 

For mer informasjon kan dere besøke oss på www.mangapolis.com 

EDIT: det blir også kinolotteri før visningen hvor premiene er 3 stk Arrietta blu-ray!

Mangapolis


jeg skal, gleder meg veldig

dw12dt

en kake verdt mange 1000 kr

Da har jeg hvert en rask tur innom 20 års jubileet til Bjørklund og smakt på kaka dems. Inni kaka var det lodd med premier for mange 1000 kroner, men jeg var helt ærlig der for kaka og ikke premiene.Derimot hadde de to som fikk kakestykke før meg vunnet, hadde det nok ødelagt uka mi, noe til frekke folk.

Jeg skapte kø ved kaka, det var egentlig ikke meningen, men jeg hadde vel plassert meg så perfekt til at det var naturlig å stille seg opp bak meg. Men jeg var veldig bevist at jeg ikke var den første som hadde kommet, og det var køen som valgte meg, ikke motsatt, så min tanke var at jeg skulle sørge for at mannen med gutten i barnevogn skulle få de første stykkene.

Men hun som skulle servere kaka hadde glemt kniv og måtte løpe og hente en. Da kom det et eldre ektepar og dyttet seg igjennom køen som om de skulle inn å handle. Da damene løp frem for å hjelpe dem sa mannen surt, ja når begynner det. litt forfjamset fikk hun forklart at det hadde vel egentlig startet, men at noen måtte løpe og hente kniv. Greit sa de og stilte seg foran kaka som om køen ikke eksisterte.

Jeg hadde fortsatt tenkt å protestere og la mannen med barnevognen gå først, men da stykkene skulle leveres ut så jeg dem ikke, og selv om hun gjorde åpning for meg til å protestere (hun som delte ut kaka viste jo at det var jeg som var først, hun pratet med meg da hun fant ut at hun trengte en kniv) men jeg gadd ikke.

Jeg fikk kakestykket mitt og gikk til utkanten for å spise den, da så jeg mannen med barnevognen bakerst i køen. Jeg fikk litt dårlig samvittighet samtidig som jeg ble imponert over innstillingen.

Kaka var god, jeg spiste rundt marsipanen, liker ikke marsipan.

Jeg vant ingenting, men gjettet på noen perler i ett glass før jeg gikk hjem. Håper noen på Lambertseter vinner diamantringen.

desucon cosplay 2012 after

Det er ikke å overdrive og si at jeg var totalt utslitt i det jeg forlat desucon, i drosjen på vei hjem føltes det som om jeg skulle besvime. Jeg brukte ikke mange minuttene fra jeg kom inn døra hjemme, til jeg lå godt begravd under dyna mi. Måtte bare stoppe på vei igjennom leiligheten å få av meg linser og sminke.

Kroppen var så sliten at den ikke tok til seg varme, jeg lå å skalv under dundyna mi og selv om jeg dekket til hodet med et håndkle (for å holde på varmen) hjalp det ikke. Selvfølgelig var det Sirius som kom og reddet meg med kroppsvarmen sin, og grunnet han sovnet jeg som en stein.

Jeg våknet 19.30 og fant ut at dette var perfekt, jeg hadde hvert så opptatt av desucon de siste dagene at jeg ikke hadde klart å handle inn mat. Jeg hater søndager og stengte butikker, hadde det ikke hvert for det hadde jeg ikke måtte stå opp. Jeg var fortsatt ekstremt kvalm, men klarte å komme meg opp av senga og ut i butikken. Etterpå gikk jeg opp til mamma og tantene mine og så på sangerne på nrk. Jeg trengte å avsosialisere meg litt og trappe forsiktig ned, slik at slaget som møtte meg når jeg landet, ikke ville være så hardt.

Når jeg kom hjem igjen, prøvde jeg å roe meg litt ned før jeg tok medisinene mine og la meg igjen. Jeg klarte ikke å tenke frem en sang til dagens sang, så jeg valgte den som gikk på iphonen min sist. Random spillelister er geniale.

Men selv om jeg hadde sovet tre timer før, var jeg fortsatt utslitt og jeg frøys fortsatt, så jeg la meg til å sove med vifteovnen på og Sirius i armkroken min igjen.

Våknet i dag skjelvende og kvalm, ikke skjelvende av kulde, men av utmattelse. Selv om jeg faktisk fryser i dag også.

desucon cosplay 2012 et eventyr

Det er ikke å overdrive, desucon er et eventyr, samme hva man legger etter original navnet.

Et sted hvor mange folk møtes, hvor de fleste er kledd ut som en figur fra en film, serie eller spill og alle er der for å dele denne felles interessen og møte nye venner. Dette skaper en stemning og en god følelse som man sjeldent opplever i hverdagen.

Kostymene er helt utrolige og du sitter og peker hele dagen, så du han? så du henne? Å så nydelig, hvorfor tenkte ikke jeg på det osv?

Det å sitte ved en stand gir deg muligheten til å se alle, for alle passerer minst en gang. Du får også ro og muligheten til å prate med de som kommer for å se på det du selger. Men man må opp å gå å se seg rundt innimellom.

Vi satt slik til at vi kunne se cosplay konkurransen fra der vi satt. Da den startet prøvde jeg å ta bilder av alle deltakerne, men siden de ikke sto stille et sekund og folk hele tiden gikk i veien, ble det helt håpløst. Linn fikk låne kameraet mitt og tok masse bilder av folk som passerte. Det eneste bildet jeg tok var for å stille inn kameraet og jeg spurte ikke om lov til å ta det så jeg kommer ikke til å legge det ut.

Dessverre er det slik at jeg ikke har så mye krefter, og selv om jeg holdt ut helt til 16.00 var dette egentlig alt for lenge og smertene og kvalmen var intens da jeg ga meg og dro hjem. Jeg fikk ikke med meg hvem som vant cosplay konkurransen, selv hadde jeg en forkjærlighet til the oggy buggy man, men det er fordi jeg liker sangen. Jeg fikk heller ikke med meg classy eller diskoen. Det siste var sikkert like bra siden det var rykter om strobelight, og da hadde jeg gått rett i anfall.

Opplevelsen var absolutt verdt de 300 kronene på billetten jeg ikke brukte og all smerte jeg har i dag. 

( jeg brukte ikke billetten fordi jeg kom inn med Linn for å hjelpe til med standen hennes, men jeg hentet t-skorta jeg fikk på billetten da) 

desucon cosplay 2012 starten på dagen

Fredagen gikk unna fort, det er utrolig hva kroppen klarer når man er full av adrenalin. Men selv om planen var å legge seg tidlig, ble dette lettere sagt enn gjort. Eller å legge seg var ikke problemet, det var det å sovne som var utfordringen. Men ved hjelp av korte lurer igjennom natta var jeg klar til å stå opp 07.30. 15 minutter før vekkerklokka og det var bra for det viste seg at Sirius hadde ekstremt stort behov for kos (eller han fylte meg opp med ekstra energi, ikke godt å vite hva han tenkte)

Linn kom til meg 5 på 8, 5 minutter før vi hadde planlagt, men akkurat da jeg ventet henne. Det var så godt timet at vannkokeren med te vannet hennes slo seg av samtidig som hun ringte på.
i mitt hastverk med å legge meg natta før hadde jeg ikke fått en mail som fortalte at desucon åpnet tidligere enn forventet, men selv om dette stresset linn bestemte jeg meg for og ikke bli stresset.  Jeg takler ikke stress?

Heldigvis er jeg ikke treg om morgningen, og linsene samarbeidet med meg for første gang. Så 08.35 (som originalt planlagt) ringte jeg etter drosje og vi var på vei. Allerede i kostymer og klar for dagen. Utenfor hadde det allerede startet en kø, det var tre timer til desucon cosplay åpnet for vip og fire timer før det åpnet for vanlig.

Jeg hadde rett i at vi kunne ta det med ro, det hadde bare kommet 2 andre stand folk og det var nesten fritt valg av bord. Men jeg tror ingen av plassene egentlig var dårlig i år, de hadde fordelt dem ut over to områder, med fem på hver plass.

Resten av tiden før desucon åpnet ble brukt til å sette opp stand, se på de andre som solgte ting og selvfølgelig prate med folk. Jeg er ikke så flink til det siste så jeg satt og jobbet med et sot troll.

Men tiden gikk fort og plutselig ramlet vip folket inn, på tide å selge.

desucon cosplay 2012

Har brukt alle kreftene mine på desucon i dag, så får komme med en oppdatering i morgen (om jeg kommer meg opp av senga)

Gangnam style

helt forferdelig!!!! men jeg må lære meg dansen til desucon cosplay, kan virkelig forestille meg en hel haug utkledde mennesker danse denne.

er ikke helt sikker på om jeg skal danse eller filme

 

Desucon: Cosplay

Mini desucon, med hovedfokus på cosplay ( tidligere coscon)

Liker du japansk kultur, fantasy eller sci fi? Drømt om å være en av rollene i favoritt spillet ditt? Eller bare liker du å se på en hel haug gale fans ta helt av i kostymer? Dette er stedet for deg.

Enten du ønsker å kle deg ut eller bare se på de andre, være med i konkurranser eller bare benytte muligheten til å ha moro, du fine tilbud fra favorittbutikkene dine eller se på det folk har lagd selv og selger.

Å gå inn på ett desucon arrangement er som å gå inn i en helt ny verden.

Det blir kvalifiserings konkurranser til både EuroCosplay og Nordic Cosplay Championship, Norges beste cosplayer blir også kåret.

Kommersielle stands:

-          Neotokyo

-          Outland

-          Anipopgam

-          Amai

-          Animelia

Art stands:

-          Linn puzzle prints

-          Swandog studio

-          Lavnic

-          Mythical buissnes

-          Art <3 craft

-          TnM twins jewerly

-          Remade ? reloved

-          Hasasy

Mer program og stand informasjon kommer etter hvert her

Oslo Kongressenter den 13. oktober 2012.

norway cup mandag 30.07.12

Første spørsmål blir vel om det er slik jeg husker det, og hovedsakelig ja. Selv om Norway cup ikke er like stort som det var den gang jeg spilte fotball, ser jeg at det er på vei oppover igjen. Mesteparten var som de første årene jeg var der. mange boder som har fotball konkurranser som er gratis å delta på og hvor du kan vinne premier, helt ærlig mye mer enn det var den gang.

Tivoliet er tilbake og det var litt stilig å se på paris hjulet i bak runden, den store Mot ballongen var borte, men de hadde en stand med noen leker.  Mens laget til kusina mi varmet opp gikk jeg og fetteren min en liten runde å tittet, vi rakk ikke å se så mye og heller ikke å prøve noe, men vi fikk i hvert fall smake på stemningen.

Vi gikk forbi boder, noen forsto man at var der, andre passet ikke helt inn, hvis ikke du ser på det faktumet at det er mange ungdommer der da.

Bama var et av de sunne alternativene og dnb det økonomiske, nyheter ble godt dekket av både tv2 og dagbladet som hadde egne stander. Ellers var peppes pizza, coop, diplomis stander du så litt rart på. Chill out teltet gikk vi rett inn og rett ut, her var det ikke mye avslapping (om du ikke liker filmer med ekstrem høy lyd da) men virket som et fint ungdomstelt med datamaskiner, ipad og film muligheter.

Rundt om kring sto det boder som solgte, ikke fullt så sunne forfriskninger og potetgull.

Kampen startet 20 minutter før det vi hadde blitt fortalt så vi fikk ikke med oss kampen, men det var en spennende kamp og Lambertseter jenter 11 år vant 1-0. tok mange bilder av kampen men ingen av dem vil bli lagt ut her da jeg hadde måtte fått tillatelse fra jentene + minst en forelder hver. Så dere får nøye dere av et bilde av meg, tatt av meg.På vei tilbake til bilen møtte vi på to hjortedyr, jentene løp vilt etter dem og som jeg konkluderte med, den beste måten å få se hjort på er nok ikke å rope på den.

fullt mulig det blir flere kamper på meg denne uka...

mamma kommer hjem med gaver

Mamma har kommet hjem etter en måneds behandlingsreise i Montenegro, planen var at hun ikke skulle kjøpe med noe tull til meg, men noe ble det allikevel.

Hun hadde funnet et nydelig Tingeling håndkle og et delfinsjal. Disse måtte hun bare ta med, jeg hadde også to ønsker fra taxfree butikken på Gardemoen, de ble oppfylt.

tusen takk

før premiere på magic mike

jeg er en person som liker å møte tidlig opp, så jeg må innrømme at jeg fikk litt sjokk da det viste seg at filmen ikke startet 20.00 som jeg trodde, men at velkomstdrikkene skulle serveres da. Det var ikke planlagt at vi skulle gå ned til salen før 20.30 og da var det enda langt igjen til filmen startet.

Men la oss starte ved inngangen, her var det som vanlig lagt opp rød løper og en fotograf sto klar til å ta bilder, han var selvfølgelig helt uinteressert i oss. På venstre side var det sperret av med rødt tau og det sto det var kun de som skulle på førpremiere som fikk gå inn + 18 års grense. Sikkert en skuffelse for andre folk om det gikk vanlige kinofilmer, de hadde stengt av caféen. Så senere at sal 2 var oppe, men fikk ikke med meg hva som skulle gå der.

Siden jeg og kusina mi var så tidlig ute gikk vi ned i kiosken og handlet popkorn og brus, et smart valg da vi fikk hele kiosken for oss selv mens de som kom senere fylte den opp.
vi gikk opp til caféen igjen og jeg måtte kommentere hvor strengt vakthold det var på den ene siden, men totalt mangel på den andre siden. Vi satte oss ved et bord og pratet, spiste popcorn, spilte på mobilene og leste film magasinet mens vi ventet. Nok en gang viste det seg å være en god ide å være tidlig ute for det var langt fra sitteplasser nok til alle. De fleste sto.

Da velkomstdrikken skulle serveres dukket det opp mannlige servitører ikled trange svarte jeans hvor kanten på boxeren syntes. De hadde bar overkropp og sløyfe rundt halsen, noen som lurte på tema på filmen? Ikke nå lengere. Noen jenter gikk litt banans og skulle ta bilder og ha oppmerksomhet, dette førte selvfølgelig til veltede brett og alkohol over alt, men underholdning for resten av oss.

Da vi hadde drukket opp drinken vår, sprudlende vin til kusina mi og mozell til meg. Gikk vi ned trappene til kino salen, her var det lang kø som gikk sagte, men plutselig ble det fart på køen, det viste seg at de hadde gitt gave til de første 100 inn i salen. Og gaver var det ikke mangel på. Det var trekninger av kinobilletter, poser med dvd filmer, godiebag poser og gavekort. Vi vant ikke noe, men det gjorde ikke noe.

Da vi trodde at filmen skulle starte gikk det en stund før de slo på lyset på senen igjen, han som ledet showet kom ut og sa at det var oppdaget noen so filmet og at vi måtte vente litt mens du fant ut av hvem. Plutselig kom det to dårlig utkledde politimenn inn og lyste rundt på salen. Det var ganske klart at de var strippere.  Så vi fikk et lite strippeshow før filmen startet. Det er nesten ingen som klapper i salen under showet fordi alle sitter med mobilene sine og filmer eller tar bilder, men de fikk en sikkerlig applaus etterpå.

 

Og så endelig startet filmen, popkornet var allerede spist opp men jeg hadde mer godteri på lur.

Toppløse menn

Du vet du skal på en film med mannlige strippere når de som serverer velkomstdrikken går i bar overkropp, trange sorte jeans og sløyfe rundt halsen.

Et godt flertall av kvinner her.

Førpremiere 2

Da har jeg akkurat kommet hjem fra før premiere nummer to, og jeg kan trygt si at stemningen er bedre i dag enn den var i går. Mye bedre ordnet og mye bedre film. Kommer til å skrive mer om filmen i eget innlegg.

Jeg og kusina mi reiste ned 18.00, det lønner seg som regel å ha litt ekstra tid på seg. Vi kom frem med god margin. Hun hadde tatt med seg Harry Potter 3dbrillene sine, jeg var for sliten til å lete febrilsk igjennom leiligheten etter mine, så jeg fikk der.

Først satt vi, og så sto vi like ved døra når vi skulle slippes inn. Det er et poeng for meg å sitte langt fremme når jeg ser på 3d filmer. Briller og 3d briller går ikke så godt sammen. Vi satte oss på rad 6, men jeg tror jeg kunne ha hatt godt av å sitte litt lengre fremme.

Det var quiz med premier før filmen og jeg hadde selvsagt pugget spiderman før vi dro ned, jeg liker å vinne premier. Jeg vant en t-skjorte og kusina mi vant en dvd boks med de tre forrige filmene.  Jeg skal ikke si så mye om selve filmen her, men jeg synes jeg burde påpeke at når man setter fra seg godteriet og glemmer brusen sin, da liker man filmen godt.

Etter filmen var det bare å gå ut og finne en taxi holdeplass, gadd ikke å ringe etter en. Men lykken fortsatte å gå vår vei og en taxi kjørte rett mot oss. Har hatt en kjempe fin kveld og en kjempe fin uke, slitsomt men absolutt verdt det.


til blogg.no: jeg skriver koden på innleggene mine fordi jeg setter stor pris på slike muligheter, men siden vi vant to av premiene i kveld synes jeg noen andre kan få filmboksene dere deler ut her.

spid12ey

ready or not - here we go!!!

Da var brus og godteri handlet inn, neglene filt og ansiktet tatt på. Så var det bare å ringe etter drosjen og komme seg ned til byen. Spiderman next

spid12ey

ikke en kveld helt til forventningene

Jeg holdt på å falle av stolen i går når jeg så jeg hadde vunnet plasser til førpremieren på what to ecpect og festen senere. Å falle av stolen er bare et uttrykk, for jeg sto da jeg leste overskriften, gikk ut til kammeraten min og stirret på han i ett minutt før jeg sa jeg vant. Etter enda en stund lurte han på o jeg var sjokkert over at jeg vant, den dansende og syngende jenta og føyk igjennom leiligheten og ryddet sto plutselig helt stille, lent over en treningssykkel og stirret på vinduet.

Det tok meg mange forsøk å lese igjennom mailen, jeg klarte bare ikke å få med meg hva som sto der. Men etter en stund klarte jeg å roe meg ned nok til å ta tak i første problem. Jeg hadde ikke fått med meg at det var meg og en venn, så nå var det å lete frem en venn som ikke hadde planer for kvelden, og som jeg klarte å få tak i. to vanskelige kombinasjoner om sommeren?

Jeg fikk endelig tak i kusina mi og spurte henne om hun ville være med på denne filmen også (hun skal være med på filmen i dag, og vi fikk svaret på den først) hun sa ja og 1 time før filmen startet dukket hun opp her og vi tok taxi ned.

Å finne mannen med billettene var ikke enkelt, eller det var ikke vanskelig vi måtte bare tørre å åpne munnen vår. Vi sto inntil bildeveggen for å være sikker på at vi sto rett sted, vel helt frem til det sa klikk og vi så blitsen, kanskje ikke beste sted å stå om du ikke ønsker veldig mye oppmerksomhet, vi flyttet oss noen meter bort.

Tilslutt tok jeg motet til meg og spurte etter personen vi skulle finne, vi ble sendt inn og til venstre. Her fikk vi beskjed om hvilke plasser vi hadde og ble sluppet inn bakveien. Vi vet det var bakveien for det kom en irritert kinovakt og lurte på hvem som hadde sluppet oss inn, men vi fikk forklart oss og det gikk greit. Men grunnet at vi gikk inn bakveien fikk vi ikke gratis drikke da (kusina mi gikk og hentet til oss allikevel)

Salen hadde flest woman lesere og var langt fra full, sto mange blogg.no plasser tomme også (ikke meld dere på konkurranser dere ikke har tenkt å benytte premien på)

Filmen skuffet?

Etter filmen ble vi alle stående utenfor rådhuset og vente på turbusser fra Oslo sporveier (ruter), det så merkelig ut med den gjengen av kvinner (og noen få men) småpyntet som sto og ikke viste hva som skjedde. Men dobbelt bussene kom og kjørte oss til youngstorget. Her gikk vi som sauer i flokk til gamle opera passasjen og skulle inn på Stratos.

Her er det noen som ikke har tenkt helt logisk, det passer ikke godt sammen å kjøre buss lass med folk til et utested i 11 etasje, der heisene tar 4 og 5 om gangen. Nok en gang vekket folkemengden (denne gang en gigantisk kø) oppmerksomhet av folk rundt. Vi sto i kø en time før vi slapp inn, da hadde jeg allerede begynt å skjelve (men ikke gått i anfall) hun bak meg i køen besvimte og måtte hjelpes ut av venner.

Stratos er sikkert et fint sted, utsikten er i hvert fall imponerende. Men det var veldig mange mennesker og veldig trangt. Ingen steder å sitte m du ønsket dette og ekstrem høy musikk. Sikkert vanlig musikk til å være et utested, men jeg er ikke mye ute. Vi tok oss i hvert fall en runde rundt området, fikk tak i hver vår cupcake før vi gikk igjen. Folk sto fortsatt i kø da vi kom ned.

Vi fikk goodiebag, det gjorde ikke de under 25 år. Blogg.no det er stor forskjell på 20 og 25 års grense?

for innhold klikk her

goodiebag 05.07.12

Innhold:

 

1 stk woman blad, nr 7 2012
1 stk vitamin boost drikke ( concentrate) fikk også en detox oppe fordi jeg ikke drikker alkohol + en på kinoen. var flere smaker å velge i mellom der.
1 stk liten sminkepung med 2 stk negl lakk og maskara fra maxfactor
1 stk escada sminkepung
1 stk puma prøve parfyme - yellow woman
dr. oeteker dekerasjonspærler til kaker.
bjørn axèn style volume mousse - strong 80 ml
gavekort på glitter - 50 kr.nescafè håndveskeholder
Hugo boss perumed body lotion for woman 50 ml 
1 eske med frisk pastiller
1 rull med lovehearts 

spenningen rundt lydkaos

Kanskje det bare er meg, men jeg ser for meg et stort lydkaos i Oslo i dag. Det er mye som skjer og egentlig synes jeg det er ganske fint, det jeg ikke helt forstår er plasseringen av to av eventene.
vg lista topp 20 og katie meula på festningen.

Jeg har aldri testet ut lyd fra disse stedene før, men jeg kan forestille meg litt kaos med to store konserter så nært. Mest bekymret er jeg for katie sin konsert, om hun klarer å overdøve lydene fra senen nedenfor henne. Eller om lydene fra rådhusplassen kommer til å ødelegge.

Jeg har hvert på eventer på begge steder og vet at lyden ofte strekker seg lengre enn oppmålt område. Selvfølgelig har jeg også hvert på festivaler med mange konserter og vet at det er mulig å organisere om man tenker på volum, retningen på senen og andre detaljer. Men jeg kan ikke forestille meg topp 20 dempet, og selv om senen vil stå med ryggen til, er jeg redd for at de ikke har planlagt dette sammen.

Jeg har veldig lyst til å dra ned å sette meg i mellom og finne ut av disse tingene, men har ikke krefter nok. Jeg holder fortsatt på å komme meg etter forrige helg, men jeg håper noen har hatt samme tanke som meg og drar ned å vurderer dette, og kanskje skriver om det i avisen i morgen. For det er spennende å se om det går, og om det ikke går må man jo lære av det.

Eventualy dead rettsak desucon

Første del av rettsaken er ferdig og vi har nå fått høre at ghost er tiltalt i saken fordi han var kjæreste med offeret. Han skal angivelig ha sendt henne trusselbrev og kjærlighetsbrev. De mener å kunne bevise at han lagde brevet fordi han hadde papir, lim og saks hjemme.

Forsvarer legger frem bilder som viser kjærlighet og mener ghost elsket henne for mye til å drepe henne. Han ber om pause for å dobbelt sjekke noe og vi fikk 15 min pause.

Meg på senen

Jeg var påmeldt cosplay konkuransen, tror ikke der gikk så veldig bra da. Siste deltager og veldig usikker på om jeg fikk hvere med eller ikke. Resultatet av del 1 kommer senere

take of på desucon

det er ikke lett når programmet ikke går som det skal, felles dans er da svaret...

 

men publikum er ikke å stole på, pluttselig stormer de senen og flere vakter må tilkalles. men stemning blir det.

 

Desucon dag 1

Køen var som vanlig et mareritt før desucon, jeg hadde investert i en vip billett for å kunne holde meg unna det verste av køen, men fant fort ut at vip billettene ble til en svindel. Ikke var det egen vip inngang, ikke slapp vip inn før og den reserverte delen av salen var bare reservert for et show. Klarer man ikke å gjennomføre et vip program burde man ikke ha det.  Festival pass kostet 280 vip billett 400, for denne vip billetten fikk du en t-skjorte som originalt kostet 130 (100 om man var blant de første til å kjøpe) en forestilling med vip plass og 30 kr avslag på konsert billetter, det står om andre tilbud også, men disse må du i så fall lete etter, og det var hardt nok å finne ut av t-skjorta.Jeg koste meg med første show, men lette dessverre etter art standene så lenge at jeg gikk glipp av det ene foredraget jeg egentlig ville på. Det er vanskelig å holde kontroll på klokka der inne. Men det var min feil at jeg ikke fant art standene, for de sto midt i alt.Jeg satt å passet på en venninne sin stand mens hun var å tittet på ting med lillesøsteren sin, etter dette var det å lete etter bevis for mordgåten og shoppe. Egentlig syntes jeg dagen suste alt for fort forbi og jeg gleder meg til i morgen. Ingen anelse om jeg er meldt på cosplay konkurransen eller ikke da.

kvelden før dagen

Det er kvelden før dagen jeg har ventet på i flere måneder. De siste ukene har hvert fyllt med kostyme jakt og laging, kom sent i gang siden jeg egentlig ikke skulle ha kostyme i år. Dette forandret jeg mening om når jeg plutselig ble bedre.

Så nå sitter jeg her med fletter i hårene igjen og gleder meg. Flette prosjektet i går ( generalprøven) tok nesten knekken på både meg og armene mine, så i dag dro jeg opp til mamma. Hun og tanta mi flettet håret for meg, så det er kun den store utfordringen med å få flettene ut igjen som står igjen.

Jeg fant akkurat ut at jeg ikke kan melde meg på cosplay konkurransen allikevel, de stengte påmeldingen kl.12 i dag, men jeg prøver allikevel.

Nå skal jeg bare slappe av og bygge på Sims verdenen min frem til jeg skal legge meg, håpe jeg får ro nok i meg til å sove.

desucon kostyme klart

bordene må tørke i 12 timer, men uten om dette er desucon kostymet mitt helt klart.

hele settet

selvstrikket leggvarmere med lærremser

grå topp/hals (skulle egentlig ha hvert litt større) smykke belte og veske.

hvordan jeg skal se ut:
 

P3

Nå kan jeg nesten ikke sitte på nyheten lengere, jeg har ikke ville skrive noe før i tilfelle noe skulle dukke opp, men nå er det bare 40 minutter til jeg drar og jeg tørr å si det ut. Jeg skal intervjues av P3 i dag. Vet ikke helt når det blir sendt siden jeg ikke ville at det skulle være live.

Temaet skal være dataspill og ting rundt dette, jeg er veldig spent....

Kommer med mer informasjon når jeg vet mer

desucon costyme, første utkast

da var første handlerunde ferdig og det viktigste til kostymet i hånd, om jeg ønsker å fortsette med detaljene har jeg god tid på meg.

og må ikke glemme linsene

mitt mål er:
lilla øyne

jakten på røde kontaktlinser med styrke til kostymet mitt var vanskelig, jeg fant fargede linser med styrke og jeg fant røde linser uten styrke, men ingen som var begge deler.  tilslutt fant jeg en som kunne være riktig og da jeg gikk igjennom bildene av figuren min så jeg til min store overraskelse at øynene ikke var røde, men lilla.

jeg elsker lilla og med denne fargen var det bare å kaste seg ut på sidene igjen, her var det veldig mange variasjoner å velge i mellom. jeg endte opp på amethyst siden det var litt mer rødt i dem en de fleste andre lilla linsene.

så nå venter jeg spent....

fargelinser.no

barn av regnbuen 26.04.12 upside down

jeg sliter virkelig med å filme på iphonen, det blir alltid opp ned. men før rettet youtube opp dette for meg automatisk, men tydeligvis ikke nå lengere.

så da får klippene være opp ned, er jo sangen som teller, eller?

 

nattkino

det er en spesiell følelse å se på kino filmer midt på natta, kinoen var langt fra full, og alle var pakket sammen i midt raden nedover alle 23 radene, ingen ville sitte på siden.  det satt ingen på rad 1 og 2, vi satt på rad 4.

før filmen ble jeg sliten av all skravlingen som holdt på rundt i salen, det var ikke en gruppe sin prating men samlingen av alle sammen. det var helt klart et stort flertall av pratesyke jenter der. det var noen voksne innimellom, men hovedskaren var skoleungdom.

loddtrekning i salen begynner å bli en tradisjon på midtnattspremierene, men bare en premie er skuffende ,da kunne de heller ha spart seg. men en heldig gutt stakk av med en fugl ( regner med at det var en nål, premien lå i en pose og vi fikk ikke se den)

det har hvert mye prat om forstyrrelser på kinoene i det siste, heldigvis slapp jeg unna med to voksne menn ved siden av meg, de skremte livet av meg , men var stille. kameraten min som var med var ikke likeheldig og endte opp med en av de "jeg skal fortelle deg alt som skjer" venninnene.  kanskje de skulle begynne å dele ut gags med billettene? ikke alle liker å få ødelagt filmen på denne måten. ja jeg har hvert med på filmer som trengs mye forklaring for de som ikke har lest boka ( harry potter 3 et godt eksempel) men spar forklaringene til senere.

jeg var såpas heldig at kameraten min kom og hentet meg og kjørte meg hjem igjen, noe som var bra fordi jeg var et nerve vrak før filmen ( stresset over tid og alle kreftene jeg skulle bruke) og bare et vrak etter filmen ( alle kreftene brukt opp). det ble ikke noe kostyme da jeg ikke fikk tid nok til å fikse alle delene. ingen andre hadde kled seg ut heller, skjedelig publikum...

men jeg får takke Norvegia for kino billettene ( vant to gratisbilletter hos dem sist gang jeg var i byen og brukte de til denne filmen)

kle seg ut?

jeg sitter her å lurer på om jeg skal kle meg ut i dag, jeg har veldig lyst og jeg drømte til og med hvordan jeg skulle gjøre det. jeg blir sikkert den eneste på nattfilmen som kler seg ut, men det hadde hvert morro.

tanken er å gjøre om phoenix kostymet mitt litt, slik at jeg kan bli girl on fire ( har ingen planer om å sette fyr på meg selv da)

men allt kommer vel ann på kreftene mine, og de allerede er i sterk dalende fart. noen som har litt krefter til overs?

soracon

da åpner snart soracon for det vanlige mennesket, vip folket har allerede sluppet inn og de som jobber med dette har holdt på siden tidlig på morgenkvisten.

de som arrangerer soracon har kommet opp med et supert program og jeg er veldig lei meg for at jeg ikke kan være med på morroa. vanlig ting som cosplay, cosplay konkuranser og cosplay blinddate legger ikke sperrer for nye ting som mortal enemy ( fin din værste fiende), nerf war,carameldans og karaoke.

ønsker alle cosplayere der ute en kjempe fin dag

kalender gevinster

som vanlig vant jeg ikke noe på disse reklame kalenderne butikkene legger ut i desember, men til min store overaskelse vant jeg to dager på en av kalenderne jeg var med på her på blogg. no ( ok, den eneste jeg var med på her)

http://eldeen.blogg.no/

dette var premiene somjeg vant:

tusen takk for en kjempe fin kalender

jeg vant!!!!!!

ikke på kalenderne da, men er fortsatt tid til det...

det er ca to uker siden jeg skrev innlegget om 200 lappen på meny, jeg hadde så dårlig samvittighet over å plukke den opp at jeg ga hele til kirken. vel jeg ga den ikke akkurat, jeg kjøpte lodd for den. men meninga var å gi den til ett godt formål og de sto der å solgte lodd.

som når jeg kjøper lodd for å støtte håndball jenter eller andre sportsklubber kjøper jeg jo for å støtte, ikke for å vinne. så når telefonen ringte på lørdag og fortalte meg at jeg hadde vunnet et bestikk ble jeg først litt overasket. det er ikke det at jeg aldri vinner på lodd, mer det at det var meningen å gi pengene.

jeg fikk ikke hentet premien på søndagen grunnet snudd døgnrytme, og på mandag ringte de igjen. litt usikker ringte de meg å spurte om jeg hadde blitt ringt opp før. jeg hadde nemlig vunnet et skjerf på trekningen på lørdag. et skjerf sier jeg, trodde det var bestikk. etter en liten undersøkelse var det klart at jeg hadde vunnet to gevinster på loddtrekningen på lørdagen.

så i dag tok jeg taxi til kirken for å hente premiene, jeg måtte sitte å vente en stund  fordi de var i et møte. når hun kommer ut spør hun om jeg er den uheldige. uheldig? jeg er her for å hente premie jo, jeg tåler å vente i 10 minutter ( spessiellt når jeg har med iphonen med spill)  når hun fant ut at jeg hadde vunnet to ting og hvor fint jeg tok ventetiden var hun enig med meg at det kansje var å overdrive. verden går ikke under om man må vente 10 minutter på 2 premier.premiene mine (ikke katten da, det er linselusa sirius)

en spesiell dag

i dag er en spesiell dag, for en som står utrolig nærme meg fyller år.

Tenk at det er 12 år siden vi møttes første gang og du vant hjertet mitt, en gutt som fant ut at jeg var mørkeredd og trøstet meg med at han skulle passe på meg og holde døra til rommet sitt oppe. jeg kan enda se for meg dørene våre som sto opp mot hverandre og sperret resten av verden ute.

det finnes mange måter å elske på, og mange versjoner er kjent og skrevet mye om. men min kjærlighet til deg er ubeskrivelig. selv om livene våres tar oss i forskjellige veier ( eller rettere sagt akkurat i samme vei, men vi ser ikke hverandre) klarer ingen ting å bryte det båndet vi har til hverandre.

Når minnene blir for sterke og jeg trenger å krype sammen å gråte er du der, enten på telefon eller med en hånd å holde i, og om verden blir for mye for meg vet jeg at jeg bare kan løpe fra alt og hjemme meg hos deg. jeg har aldri behøvd det, for tanken om at muligheten er der gjør meg sterk nok til å fortsette.

jeg skulle så gjerne ha hvert hos deg i helga når du feiret, og kansje enda mer lyst til å være der i dag. men verden vil ikke alltid tillate ting slik som vi ønsker at det skal være...

husk at du alltid har en som elsker deg og som er der for deg, en du kan ringe dag og natt, en du kan lene deg på.

gratulerer med dagen  

ny åpning av meglerfirma

 på fredag falt jeg litt tilfeldig inn i en nyåpning av et megler kontor i byen. vel så tilfeldig var det ikke, det er eid av onkelen min hele familien skulle dit. jeg hadde bare ikke fått det med meg siden jeg egentlig var for syk, men siden jeg allerede var nede i byen tok jeg meg en tur innom på starten og så på lokalene. og om jeg skulle valgt megler ut i fra lokalene hadde jeg nok falt pladask for denne.
 

lyskronene var utrolig, og se festet i taket...

da folk begynte å strømme på dro jeg igjen, men det virket som om det skulle bli en veldig koselig kveld for de som ble igjen.

 dette nydelige lokalet ligger i Thorvald Meyers gate 28.

besøk

klokken var litt før ett da farmoren min ringte og sa de var på vei. jeg hadde ventet litt og var relativ klar.

først kom de inn til meg for å hilse på kattene, stakars luna løp å hjemte seg da de ringte på. hun stakk snuta såvidt ut av huset sitt for å snuse på håret til lillesøsteren min før hun flyktet inn igjen. Sirius la seg ligsågodt bare godt til rette på akvariet som vanlig, skulle noen kose med han fikk de gå til han. men velkommen til å kose var de.

etterpå tusslet vi bort på senteret, en liten gåtur på en fin høstdag.

vi satte oss for å spise på jordbærpikene og jeg kjøpte ostekake og kakao som vanlig, hun bak kassa må ha hatt opplæringsdag for så lang tid har jeg ikke sett noen bruke på å lage kakao før. hun var også så treg at hun lagde lang kø i kassa. Lillesøsteren min kjøpte pannekaker med bacon, farfar belgisk vaffel og farmor ostekake som meg. de voksene drakk kaffe og vi "barna" drakk kakao med krem.

etter at maten var spist og besteforeldrene mine hadde fått i seg begge koppene med kaffe (fulgte vist med gratis påfyll) gikk vi inn i lekebutikken. her fikk jeg lillesøsteren min til å lære meg hvilke leker som var inn for jenter på 10 år. hun var en flink lærer og jeg har nå mange ideer til gaver...helt til slutt tok vi en titt i dyrebutikken, jeg ville vise henne degusene jeg er så glad i og hun var i ekstase over muligheten for at de kansje skal skaffe seg hund. tror hun kunne ha brukt timesvis inni dyrebutikken og sett på ting til hunden som kansje kommer, men jeg begynnte å bli sliten og vi måtte gå tilbake igjen. 

på hjemveien gikk lillesøsteren min med farfar og hoppet og danset, mens jeg gikk bak og pratet med farmor ( tror egentlig hun hold følge med meg i mitt tempo) jeg fulgte dem til bilen og vinket farvell, kom igjennom besøket med bare to kramper i benet, ganske imponert selv.

ps: farmor og farfar hadde med seg siste bursdagsgaven min + gaver fra bursdager og julaftner jeg ikke har møtt dem. 

gave fra mamma

det beste med at en i familien reiser bort når man er liten, er overaskelsene de har med hjem igjen. for samme hvor tungt det er å savne en man er glad i, er det ingen ting som muntrer opp så mye som en liten overaskelse utenom bursdag og jul.

Når man vokser opp blir savnet etter den som er borte mindre, det er ikke det at vi ikke er like glad i dem. men en uke går veldig mye fortere for en voksen enn for ett barn. somregel forstår vi og støtter turene også. alle trenger å komme seg bort litt. men man vokser ikke fra seg gleden av å få noe lite når den man er glad i kommer hjem.
tusen takk mamma

Den hvite tigeren

jeg ser at blogg.no har nok en konkuranse, og etter å ha lest om den kom mulige opplevelser inn i hodet mitt. men jeg innser at det er for mange gode opplevelser og det ville være feil å sette en over de andre, så jeg kom frem til at jeg ville skrive om den hvite tigeren min. mye mer enn en opplevelse, selv om det starter slik.

jeg var 18 år og på besøk hos en gutt jeg akkurat hadde møtt og blitt sammen med, vi hadde pratet en stund på nettet og vårt første treff i rl ble full klaff. siden han bare hadde planlagt en natt i oslo, ble jeg med han hjem til en av øyene utenfor bergen.
selv om det var mye fint som skjedde denne påskehelga, var det den hvite tigeren som skilte seg mest ut.

vi var nede i bergen sentrum, jeg kan ikke huske hva vi skulle der eller hvem den tredde persjonen som var med er. men jeg husker tivoliet. vi var innom der på starten og kjøpte masse lodd i en av bodene. boden sto like ved inngangen og hadde vekket vår oppmerksomhet grunnet tigerbamsene som var hovedpremien. både jeg og kjæresten min var veldig glade i katte dyr så vi måtte absolutt kjøpe lodd på den. jeg må også innrømme at jeg har en svakhet for lodd og kan fort ta av. hele lodd opplevelsen var veldig surealistisk, vi slo nok noen rekorder der vi tilsammen kjøpte 30 lodd ( remse med 6 lodd på) av disse vant vi 25 andre gevinster, med andre ord, vi vant 25 kanin bamser.
vår lille seriersrunde var morsom og vi red nok på en liten lykke/ morro bølge en stund grunnet alle kaninene vi vant. greit nok var det bare 2. premier, men hvem tror de kan ha slik vinne ods? han som solgte loddene husket oss i hvertfall, så mange premier har han ikke gitt ut til noen på rad tror jeg...

vi ga selvfølgelig opp tiger jakten etter hvert og fortsatte med det vi skulle, men når vi sto å ventet på bussen for å komme hjem så vi at tivoliet stengte. det var 20 minutter til bussen skulle komme, så vi bestemte oss for å løpe inn å kjøpe hvert vårt siste lodd. noen av bodene var allerede stengt, men han med tigerne hadde ikke lukket sin enda. han var nok ganske oppgitt da vi kom løpende, men selvfølgelig skulle vi få kjøpe hvert vårt siste lodd. første man åpnet loddene sine og vant kanin nr.24 kjæresten min åpnet sine og vant kanin nr. 25
jeg som selvfølgelig er tregest åpner det nest siste loddet på remsen min og mister nesten pusten, første premie....

jeg tror jeg sa det litt i vanntro mens jeg åpnetdet siste loddet, jeg vant!

selvfølgelig trodde de andre at jeg også hadde vunnet en kanin, men jeg fikk pusten i meg og sa jeg vant første premie. han som solgte loddene trodde nesten ikke på meg, menjeg hadde loddet som bevis. han var egentlig ganske glad på våre vegne og skulle klatre opp og hente tigeren vår, men vi var klar på hvilken vi ville ha. det var 4 orange og sorte tigere og en hvit i midten. vi hadde alltid ønsket å vinne den hvite.
alle bodene på tivoliet var nå stengt og mange folk paserte oss på vei ut i det han kastet ned tivoliets største bamse i hendene mine. vi vet det var den største for vi møtte en som hadde vunnet den andre store bamsen man kunne vinne der, en ole brum. vi målte dem og tigeren var helt klart størst.

hjemturen var i ekstase, vi måtte kjøre to forskjellige busser for å komme hjem og vi etterlot en kanin til hver av busssjoførene ( vi ga dem til dem, vi lot dem ikke ligge i bussen) utrolig hvordan man kan spre glede...
vi dro hjem og la alle bamsene på trampolinen i hagen, det var en veldig varm påske og vi lå å solte oss i et hav av bamser...

og selv om opplevelsen stopper der, stopepr ikke historien. tigeren skulle vise seg å bety mye for meg i mange år fremover...


jeg tok med meg tigeren hjem, og etter en stund flyttet jeg og kjæresten min sammen. tigeren var et fint minne om vårt første møte og når vi ble sammen. men siden vi var så unge gikk forholdet etter hvert fra hverandre og vi flyttet hver for oss.

jeg var nå 19 og bodde for første gang alene, jeg var spessielt sterkt preget av angst etter voldtekt når jeg var 14 og lærte meg fort å bruke tigeren som forsvar. det geniale med tigeren var at den så så ekte ut i første øyeglans at alle skvatt når de så den første gang. selvfølgelig gikk dette over, men for meg var det vissheten om dette ene sekundet av sjokk noen ville få om de brutte seg inn, som ga meg muligheten til å sove om natta.

men når jeg fikk meg ny kjæreste måtte selvfølgelig tigeren ut av sengen igjen, og selv om den alltid lå der når jeg sov alene lærte jeg meg forsiktig å bli tryggere og tryggere. men etter som jeg slapp tigeren var det andre som knyttet bånd med den. først ute var min første katt pjusken. og ikke tro at han lot seg lure til å tro at tigeren var ekte...


senere var det den andre katten min Sirius som fant den. tigeren min ble med på hele 4 flytte lass før jeg klarte å slippe den.
jeg hadde fått en ny kjæreste og han hadde en lillesøster på 9 år, for noen år siden hadde han fått beskjed av foreldrene sine om at han måtte slutte å kjøpe bamser til lillesøsteren sin fordi hun hadde så utrolig mange. men før bursdagen hennes ringte vi og spurte om hva de ville ha sagt til en tiger på 2m. kansje de trodde vi tullet, men de sa ja.

det utrykket til den familien når de så tigeren var utrolig, og lillesøsteren ble kjempe glad. tigeren fikk plass på stua som vakt over veranda døren og jeg tror de alle likte den.
men selv om tigeren ble godt likt av mennesker har det alltid hvert dyrene som har likt den best, noe som igjen ble bevist da familien satt hundevakt for to dvergsnausere ( sikekert feil stavet). tigeren ble fort et favoritt sted å sove)
etter ett års tid gikk desverre tigeren i stykker og familien ringte meg og spurte om det var greit at de satte den på loftet, de ville spørre meg siden det var stor sjanse for at den ville gå mer i stykker da. jeg sa at de hadde fått den og kunne gjøre hva de ville med den, til og med kaste den. jeg var nå trygg nok til å bo uten den og den var veldig godt brukt. den hadde levd ett langt bamse liv med å passe på folk og dyr...

siden den var en tivoli bamse var ikke kvaliteten så veldig god, og den hadde allerede gjennomgått noen operasjoner.

 

isadoravinn

liten gave

hvem liker vel ikke å få en .iten gave innimellom, morsomst er det når det ikke er jul eller bursdag.

jeg fikk harvestmoon sunshine islands av santar, så nå er harvest moon ds samlingen min komplett :-)

blomster tur

på torsdag var jeg og santar nede i oslo sentrum og så på blomstene folk har lagt ut, vi var også innom en tur i domkirka.

sidenjeg har blitt så dårlig får jeg ikke gå ut uten rullestolen, noe son gjorde dagen til en ekstra utfordring. det gikk greit å kjøre rundt å se de fleste blomstene utenfor domkirken. selvfølgelig er det ikke tillrettelagt rullestol brukere,men dete har jo ikke hvert planlagt. men de stedene det var sperringer var det akkurat plass til stolen. folk måtte bare passe seg litt.

de var snille å hjalp meg inn i domkirken også, de hadde vist rullestol rampe på baksiden. den fungerte, men var igjen litt farlig. vi fikk hjelp av sivilforsvaret å få stolen opp, og de måtte redde meg på vei ned. rampen var så glatt at selv om jeg stoppet hjulene helt sked jeg fort ned.

inni i kirken var det fint, det var mange blomster og jeg fikk tent et lys. no jeg virkelig ønsket å gjøre. det var masse folk inne i kirken. noen satt på benkene stille og tenkte, mens små barn fikk tenne te lys forran i kirken. mange turister som var innom også. må ha hvert spessielt om de var tilfeldige turister som skulle se domkirken.

etter domkirka fortsatte vi bortover torggata og til youngstorget. rart å se alle de spikrede vinduene på veien. egentlig var hele den turen litt rar...

vi avsluttet dagen på peppes pizza

rosebyen oslo

klokken var 5 på 6 og jeg var stresset, vi kom ikke til å rekke toget. og jeg ønsket virkelig å gå i toget. Mamma sier det ikke gjør noe, vi kan uansett stå å se på, menjeg vil bli telt. jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, å stå å vente på ting/ folk er ikke min sterke side. men tilslutt kom resten av folket ut av døra og vi begynnte vandringen mot rådhuset. ( her skal det sies at det ikke var dem sin skyld i forsinkelsen, buss for bane passer ikke så bra i slike folkemengder)

de sier det ikke ble noe blomstertog, men blomster folkevandring igjennom oslo sentrum var det klart. her var det bare å kaste seg inn blandt folket som trakk mot rådhuset, og du var glad for at du kunne side veier og snarveier etter som gatene ble fulle. vi innså at et ordentlig tog ville være vanskelig å gjennomføre...

vi kom oss ut mot festningen og så hvor tettpakket det var nedover mot rådhusplassen, vi var litt usikkre på hvilken vei vi skulle gå for å få best plass, men menneskestrømmen bestemte tilslutt for oss og vi gikk inn på festningsområdet (parken forran). det sto tett på tett med folk og vi så nå at et tog ville være umulig. for om de gikk ville de siste nå frem til startpunktet i det de første endte på sluttpunktet.vi vrimlet litt rundt ved skråningen, jeg hang meg delevis utenfor for å prøve å få noen bilder av rådhusplassen, men mamma grep tak i meg. jeg prøvde å si at jeg holdt meg fast, men hadde vist skremt livet av resten av gjengen... jeg liker å ta bilder.


siden jeg begynnte å bli litt sliten satte jeg og kusina oss ned i gressskråningen (sammen med mange andre) noe vi kom til å være glad for etterhvert for det ble en del venting til ting begynnte og enda tok ting tid. det var veldig koselig å være der. jeg filmet alle talene (uten om ordføreren, da hadde jeg krampe i armene). under noen lå jeg bare på bakken og filmet trærene rundt meg mens kameraet tok opp lyden. kunne jo ikke se senen uansett...da musikken begynnte gikk vi, vi skulle kjøre hjem og måtte prøve å komme unna det værste av kaoset. jeg begynnte også å bli dårlig. noe familien tydeligvis viste uten at jeg behøvde å si noe. vi plaserte rosene våre ved et tre nedenfor festningen. 5 roser tre hvite og to kvister med røde villroser. nydelig. vi satte rosene her for at de ikke skulle bli trampet ned i byen av de som kom senere.

så var det å komme seg ned til bilen igjen og hjem. så var det rett til sengs for meg.

sitter å laster opp filmene på youtube nå, de blir lagt ut i eget innlegg utover natten....

stille

forestill deg et helt kjøpesenter, tomt for mennesker.

vel det er noen mennesker der, de som jobber i butikkene, de står stille bak kassene sine og ser på mens du paserer. du står i øverste etasje og ser ned på resten av senteret og allt er helt stille, ikke engang en lyd.
hadde jeg ikke pratet i telefonen og hatt dårlig tid skulle jeg ha satt på musikk, gått å sett i butikker og lekt somom verden hadde gått under og at senteret bare var mitt...

men etter en liten stund dukket det to andre kunder opp, man kan jo ikke ha paradis for alltid...

Lambertseter senter, rett før stengetid i sommerferien

harry potter - inne i salen

Det var mildt sagt ikke noe kø for å komme inn i salen, vi var ikek de siste inn, men ganske sent... vi måtte splitte oss opp siden plassene våres var 2x2 (blir slik når det er så stor forskjell på kønummerne). jeg og kusina mi satt på rad 6. noen i vennegjengen hennes hadde byttet litt om på plassene for at folk som ville sitte sammen skulle få sitte sammen, men det gjorde ikke noe. vi ble forskyvet ett sete bort og jeg ble pluttselig sittende i midten av salen. å sitte så langt fremme viste seg også å være bra for synet mitt, behøvde ikke briller (noe som var bra siden jeg ikke hadde dem med)

på setene sto det små poser med ting oppi, vi hadde virkelig ikke behøvd å kjøpe godteri og drikke før vi kom inn. det var kjærligheter, mentos, vann, plakat osv.. ganske koselig å få slik gave.

godteriet var uansett unødvendig å kjøpe, jeg spiste ikke en eneste ting. pleier egentlig å gomle godteri mens jeg venter på at filmen skal starte, men var nok for sent. kusina mi hadde med seg 1 1/2 liter cola som jeg fikk, så drakk av den (var allerede åpnet). fordelen var jo at jeg kunne ta bilde av allt innholdet i posen...

det var plasert deatheters rundt omkring i salen, også ved inngangen. de sto i trappene med lykter, kjempe stilig. klokken hadde nå pasert 00.00 for en stund siden og folk begynnte å bli rastløse. vi prøvde å klarre i gang filmen. pluttselig kom det en ekstra rad med deatheters å stillte seg under skjermen. vi satt å fullgte med på dems mens hele salen blinket i blitz lys.

det viste seg at det kom sakte ned deatheters ned trappene, på den ene siden ledet av voldemort og på den andre siden belletrix lastrange. de gikk sakte ned og fikk begge applaus når de stelte seg forran lærretet. belletrix hevet tryllestaven, sa noen ord og pluttselig var filmen i gang... jublende aplaus...

som vanlig på en harry potter premiere var filmen preget av felles jubling, latter, gledesrop og selvfølgelig tårer. satt å tenkte på det da jeg hørte halve salen satt å gråt. harrypotter fans kan være like samskjørte som fotballfans innimellom.på det tristete punktet holdt jeg kusina mi i hånda, men jeg gråt ikke.

etter att rulleteksten hadde startet, var det å samle sammen sakene sine og tenke på å gå ut. mange satt fortsatt i setene sine og ga aplaus til forskjellige navn på skjermen. hver gang det ble ekstremt mye måtte vi snu oss og se hvilket navn det var....

trøtte men gira var det på tide å komme seg ut for å si hade til vennene våre og finne taxien vår. hjemturen ble fyllt med harry potter prat...

harry potter natt

colluseum var allerede full av folk da jeg gikk ut av taxien min. folk flokket seg på utsiden og det var fotografer over allt. dørene inn på kinoen var stengt, siden de pyntet den opp til eventen og på utsiden spilte de høy harrypotter musikk.
jeg sirklet rundt området en ganske lang stund og lette etter resten av følget mitt, de kom fra en før fest som jeg valge å ikke bli med på...
det var en jobb å dukke kameraer, men jeg la ikke spessielt merke til hvem de pratet med. eller alle kunne jo se de to jentene i sommerdesignkjoler de skilte seg ut som bare det. viste seg i dag at dette var linni og pia. bra jeg ikke viste det da, hadde vel gått bort til dem og sagt at de burde ha latt fansen som kjempet om bilettene ha fått plassene dems. jeg hadde foresten ikke kjent igjen en kjendis om jeg så koliderte med dem. noe jeg sikkert gjorde mange ganger mens jeg sirklet området i en lang periode.

pluttselig åpnet kinoen dørene sine og jeg ble dratt med dragsuget inn, noe som egentlig var ganske greit siden jeg fikk muligheten til å se på dekerasjonene og utvalget i butikken før det ble for mye folk. jeg gikk igjennom hele kinoen, så etter det ene godteriet jeg hadde planlagt å kjøpe (tomt selvfølgelig) og gikk ut den nederste døren igjen. så var det å gå opp på fronten å vente videre på vennene mine. de kom tilslutt...

vi fikk oppsumert oss, og så gikk vi inn i kinoen for å kjøpe harry potter effekter. nå hadde det selvfølgelig blitt lang kø. jeg fullgte med på klokka mens vi sto i kø fordi vi skulle være med på fakkeltoget. det var vel egentlig ikke så mye å være med på, de hadde satt opp en del folk til å gå med fakkler. var vist egentlig meningen at fansen bare skulle se på, noe fansen ikke gjorde. vi hadde det morsomt i vårt lille tog mot kinoen og det var godt å kunne skrike ut litt av den gleden man følte i jubelkor i gjevne mellomrom. ting blir ikke mer morsomt enn man gjør det selv...

nå var det bare 30 minutter til filmen startet og tid for godterikjøp og toalett tur, vi handlet godteri på narvesen vedsiden av kinoen, allt for å unngå den største folkemengden. etter toalettbesøket satte vi oss på de orange stolene ved den store kiosken, vi tok noen bilder og satt å skravlet mens folk stresset for å komme først inn i salene. vi ventet til folkemengden ga seg, men på slutten ble jeg litt stresset må jeg innrømme, da var de fleste inne og vi ventet på en som skulle på siste toalett tur. men vi kom oss sikkert inn i salen og til filmen.


bursdagsselskap

da var bursdagsselskapet over, eller i hvertfall for mi del. Jeg, onkelen min og besteforeldrene mine dro hjem mens de andre skal spille TP. det var et ønske fra kusinen min.

selskapet var koselig, vi fikk hjemmelaget pizza og så på at kusina mi åpnet gaver, hun åpnet ikke de fra meg da siden mamma hadde klart å gjøre det allerede. mitt lille ønske om å ikke bruke papir forvirrer vist en del.
hun fikk penger, nyeste harry potter dvd, 2 dragon age spill til xbox, hjemmestrikket sjal og en hatt...

etter pizza ble det kaker, en av dem var verdens beste og jeg må innrømme at den var god. den andre kaka var min kusines favoritt kake. en slags konfekt sjokoladekake (tror jeg)

jeg måtte sette opp itunes konto til mamman min, hun har fått seg iphone og fettern min (9) ville absolutt lete etter spill. det å sette opp konton var en tolmodighetsprøve. han endte opp med å kjøpe angry birds. selvfølgelig spurte mamma meg om det var etspill han kunne spille. jeg sa bare det var det mest kjøpte. (tror det er det)

dessverre gikk ikke smertene jeg følte når jeg sto opp over etter jeg fikk i meg mat, de ble bare værre. mamma puttet i meg en parasett når jeg nesten ikke klarte å holde skrikene tilbake lengere. derfor jeg dro hjem så tidlig, må sove mer og greit å gjøre det når krampe sertene er roet litt ned.

resten av familien sitter nok nå å koser seg med tp, vi har lagt inn ord om at det må bli oftere spillkvelder igjen. vi savner det alle sammen, men livene våres tar overhånd.
kusina mi blir 24 år i morgen....

bursdagsselskap

da var det på tide med bursdagsselskap for kusina mi, hun er som en lillesøster for meg.

jeg har hørt rykter om at det skal bli hjemmelaget pizza å få, det er jo supert.

jeg har på meg blå sommerkjole og sort og blå thights, kan bli litt kjølig uten thightsen siden været skifter fort her, og da med små stunder med kraftig vind. vet ikke om vi skal være inne eller ute, har nemlig ikke sjekket været enda ;-)

jeg har også sterk følelse på at kusina mi får så å si allt på ønskelista si, så håper hun ikke leser dette innlegget før hun åpner pakkene. jeg har nemlig hvert ansvarlig for ønskelista.
vi gjør det slik, fordi det er en vane familien har å spørre megom hva hun ønsker seg og motsatt, så vi har begynnt å samarbeide på det området....

spenning

da sitter jeg klar i harry potter kostymet og irriterer meg grenseløst over at det er hele to og en halv time til morroa starter. klokken 17.00 drar jeg fra leiligheten min og tusler opp til mamma. der legger jeg i fra meg allt som skal være hos henne, tar med meg brillene til kusina mi (hun glemte dem igjen) og tar taxi ned til byen.

tenktejeg skulle ta meg en tur innom 7eleven og kjøpe med noen boller før jeg gikk bort på colluseum, regner med at jeg vil bli ganske lei av pølser og smågodt i løpet av de neste 24 timene...

foresten håper jeg de tilbyr noe annen mat en pølser...

jeg valgte å ikke ta på meg griffyngdoor skjerfet jeg kjøpte meg, blir rett og slett for varmt. men tror man klart kan se vilken verden jeg hører til fordet ;-)
savner hatten min som jeg mistet på vei hjem fra førpremieren på festningen for noen år siden... den var så fin og hadde satt prikken over i`en.

lego - desucon 6

bilder av legobordet på desucon, det begynnte å klø i fingrene mine etter å bygge når jeg så dette. de har hvert kjempe flinke.
desucon 6

min desucon opplevelse startet med en time med venting, og jeg er ikke akkurat kjent for min tolmodighet, men jeg overlevde og ca 12.30 satte vi endelig farten mot desucon.
det var ikke akkurat lange veien fra der jeg satt og ventet på oslo city, men man må ha forståelse for at kostymer må fikses på i siste liten.

min første overaskelse var vel at de så på sopelimen min som våpen og jeg måtte få den godskjent før jeg kunne gå inn, dette betydde ekstra kø og ekstra venting. vel kø og venting er ikke så ille, men jeg har virkelig ikke godt av å stå i lengere perioder. heldigvis holdt kusina mi meg med selskap (beskyttelse) i køen.

da vi endelig var vel inne var det bare å begynne å se på ting, utrolige ting folk klarer å lage. jeg blir virkelig missunnelig over kreativiteten til folk, og hvor flinke de er. vi valgte å vente med hovedbutikkene til hoved rushet ga seg. noe som var en god ide.

vi fant brettspill rommet (som vi ikke brukte), mange stands, noen som solgte og noen som viste frem. jeg ble selvfølgelig veldig fasinert av lego standen og tok mange bilder (kommer i eget innlegg). jeg har nok blitt litt hektet på lego...

tiden var inne for å ta hovedbutikkene og jeg hadde vel ett håp, om å finne en lommebok til kusina mi. desverre fant jeg ikke noen som passet hennes smak og var praktiske og fine. i en film efekt stand fant jeg derimot harry potter skjert og tryllestav til meg. ønsket egentlig griffingdor kappe,men det hadde de ikke. disse to tingene ble min store utgift for dagen...


etter litt shopping tok jeg og en annen vi var sammen med en liten sittepause og så på deler av outfitt konkuransen. nydelige anntrekk, men veldig dårlig lyd, så vi hørte ikke hva deltagerne sa.

nå gikk vennene våre ut en tur så jeg og kusina mi blelitt alene, vi havnet på ett rom hvor de spillte robotrally i rl. veldig morsomt å se på og da runden var over måtte vi selvfølgelig prøve vi også. første runde var bare komisk da alle bare dyttet hverandre ned i et hull ved starten, så vi startet på nytt. denne gangen gikk det bedre. med litt flaks, mye erfaring og planlegging klarte faktisk jeg og kusina mi å komme oss til mål. vi var de første. og siden det bare var 30 minnutter igjen har jeg en sterk følelse på at vi var de eneste.

etter sukses runden vår møtte vi resten utenfor og gikk for å spise, endte opp på en italiensk rett utenfor oslocity. vi kjøpte alle hver vår form for pasta, jeg gikk for lasange. ble litt sulltet på det mens jeg gikk på dietten min.
nå var klokken begynnt å nærme seg 17.00 og jeg fant ut at jeg hadde dyttet grensene for hva jeg egentlig orker allt for langt. jeg bestemte meg for å dra hjem mens de andre gikk for å handle vidre og senere gå på desucon ball. på veien igjennom oslocity falt sløyfa mi av og ødela kostymet mitt, men da var det jo bare noen meter igjen til taxi`n. så var det rett hjem og legge seg å sove ....

ps: hadde med meg 3ds og kan konstatere at dette var en suksess, møtte hele 10 mii. desverre satte jeg meg ikke ned med noen og byttet pokemon....

desucon kostymet

da var første dag på desucon over, og for meg den eneste dagen. morgendagen går til å lade opp til harrypotterton.

her er noen bilder av meg i kostymet mitt... kiki

store kostymedagen

glem karneval og andre fester, ønsker du å se folk kledd ut i alle slags forskjellige kostymer er det i dag du skal ta deg en tur til oslo sentrum. ikke bare kler de som skal på desucon seg ut som figurer fra anime eller spill, for arcon folket hjelper sterkt til med sine styrker.

du skal godt klare å bevege deg i nærheten av oslo s og starten av karl johansgate uten å legge merke til en eneste person. dette blir en morsom dag.

ønsker alle arcon og desucon folk en strålende dag i sola

klar for desucon

da var jiji og jeg klar for desucon i år, nå venter vi bare på at kusina mi skal komme....

fossefall

jeg sov litt på ettermiddagen, den ene gangen jeg våknet regnet det ekstremt mye ute.
jeg elsker å sovne til lyden av regnet som slår mot mettallplata utenfor vinduet mitt og siden det nesten ikke kom noen lyd tenkte jeg stille for meg selv, vi trenger litt mer regn.

jeg måtte en tur på toalettet og på veien fikk jeg ett glimt ut av vinduet, min første tanke var at hvis noen i oslo fant ut at jeg tenkte tanken at det ikke var nok regn ville de tro at jeg var sinsyk. rasende over at jeg hadde funnet på å ønske meg mer. det regnet så tett og så mye at jeg ikke kunne se hvordan regntøy ville virke. i hvertfall ikke paraply.

grunnen til at jeg ikke hørte regnet på vinduskarmen var at det regnet rett ned, enten var det vindstille (noe som er veldig skjeldent) blåste feil vei eller regnet var for intenst til at vinden fikk tak.

da jeg la meg på senga igjen lå jeg å lyttet til det ekstreme regnet, det hørtes ut som et fossefall. ikke et gigantisk ett som brøler intenst, men ett middelstort ett. vann kan lage utrolige vakkre lyder. etter en liten stund stillnet regnet litt og fosselyden forsvant. jeg ble litt skuffet,men regner med at veldig mange andre i oslo var lettet.

desucon kostyme ferdig

da var kostymet til desucon på lørdag ferdig, jeg hadde egentlig ikke så mye mer å gjøre en å lage den store sløyfa som skal stå på hodet. og med hjelp fra kusina og tanta mi fikk jeg lagd den i dag. selve brettingen er ikke så vanskelig,men min reddsel for symaskiner og mangel på strykejern gjorde at jeg trengte litt hjelp.

jeg skal kle meg ut som kiki under desucon

hagen på ås

ett lite stykke utenfor oslo ligger det et hus, huset har hvert slitt men har de siste månedene blitt pusset opp.
utenfor dette lille huset er det en gigantisk hage, en hage med allt en hage burde ha (uten plen, men det burde ikke en hage egentlig ha).

hagen er ustellt siden det ikke bor noen i huset og de som bodde der før ikke orket å ta seg av den, så den er som en eventyr hage.

den har et stort skult solbærkratt, skulte frukttrær gjemt bak gigantiske rosebusker, områder hvor det får har hvert plantet bed men som det nåe vokser blomster villt. inngang til narnia og en gammel arkeologisk vei som må utgraves...

dette er den type hage man burde leke gjemsel i siden man lett kan miste hverandre uten å prøve... desverre er deler av trærene på den ene siden hugget ned. det er planer om å bygge to nye hus der, de skal også leie ut det som allerede står der.

litt om huset:

huset er et lite 2 etasjes hus. i førsteetasje er det kjøkken, stue medåpnet opp rom til spisestue. det er en nydelig vedovn i stua. det er ett bad rett innenfor døra, gang og et lite soverom (datarom?)...
det går en bratt trapp opp til andre etasje her oppe er det to rom. det ene har ingang i siden til "loftet"....
det er også en kjeller i huset men der nede har jeg ikke hvert, ikke så glad i å gå i trapper...

utenfor stua er det en veranda med hele siden som trapper ned til hagen, øverst i hagen er det klart at noen før har hatt plen og romantisk sted... det er kjærlighetsport som er dekket av roser og en luktestolpe (som tatt ut av narnia) å sitte på denne trappa å se på hagen og utsikten er utrolig.

jeg kan trygt si at dette er et drømmested, desverre har de planer om å selge det og de to nye husene etterhvert, men først skal orginalhuset pusses opp ferdig og leies ut...

desucon kostyme

først hadde jeg planer om å kle meg ut som en figur fra harvest moon spillene, men siden jeg har så lite krefter tenkte jeg at jeg skulle prøve noe litt lettere. jeg valgte kikki fra kikkis budservise, jeg er jo veldig glad i den filmen og spessielt katten jiji.

kjolen til kikki er egentlig svart, men på bilder og i filmen bytter den på farge mellom svart-blå og lilla. om jeg ikke finner noe annet har jeg allerede lilla tunika som passer fint.
kosteskaftet kjøpte jeg på plantasjan rett før 17 mai, trodde det kom til å bli det største problemet.
veska jeg kjøpte er mye lysere og litt tøffere, men så likt jeg klarte å komme. vi skal farge den brunere.
sløyfa regner jeg med at vi bare lager.
så det store problemet jeg står igjen med da er katten, tenkte jeg skulle kjøpe meg en sort kattebamse, men det er jo ingen i butikkene. men jeg kan ikke være kikki uten jiji.

Karlsrud loppemarked - dramatisk for lille meg

det er ingenting så morsomt som å gå på loppemarked (dette er bare et utrykk for ting man liker veldig godt, tror jeg egentlig vet om morsommere ting). først pleier jeg å se på folket som står i kø og løper inn, de er ganske komiske, lite viste jeg at jeg burde ha hvert en av dem i dag.
jeg startet loppemarkedet som jeg pleier, siden kusina mi skulle ha bokhylle gikk hun med tanta mi for å se på dem. Mamma og en venninne av henne skulle se på salongbord, jeg tok med meg venninna til kusina mi og tok viktigst å komme fort igjennom runden min.

først startet vi på elektronisk for å se om vi fant noen gamle konsoller eller konsoll spill, ingenting, var noen dataspill, men vanskelig å komme til og de fleste var de som har hvert der år etter år.
så gikk vi til brettspillene, veldig viktig avdeling for meg. jeg pleier å kjøpe opp spill og prøve dem ut, eller bare kjøpe opp spill jeg husker fra jeg var liten. med andre ord jeg har en stor brettspill samling.
neste runde var kjøkkenartikkler fordi venninna til kusina mi skulle ha kakeform, de som var der var ikke noe fine, så skal se om jeg finner min ekstra (tror den ligger på kjøleskapet) jeg så også etter cola glass, ingen.
siste stop på rask oversikt runden var blader og dvd`r, de er inne med bøkene så  det er trangt om plassen. jeg gjorde som jeg pleier først gikk igjennom filmene før jeg gikk igjennom bladene. jeg fant mange billy blader jeg ville ha og da jeg så en kasse til full av blader tenkte jeg at dette er mer en jeg burde kjøpe.

det var da det gikk opp for meg, denne sortmalte kassa var jo min, det var ikke tatt ut en kasse med billy blader fra loftboden men to. jeg la alle de bladene jeg skulle kjøpe oppå kassa, dyttet den bort til de som jobbet der og sa den geniale setningen - dere vil ikke tro det, men denne kassen her er egentlig min- de tok det bedre nn forventet og sa jeg måtte prate med sjefen for loppemarkedet. jeg ringte fort opp tanta mi og ba henne hjelpe meg med å finne den personen som leverte de andre tingene til oss. dette var tilfeldigvis sjefen og han ble med oss inn og bekreftet historien min om de stjelte tingene på loftboden. på en måte var det bra at dette var kassa som hadde blitt stående igjen siden jeg hadde malt den selv og derfor kunne kjenne den igjen. desverre var det her samlebladene mine lå og de var nå borte.

men jeg er en ærlig person så jeg fortalte at bladene på toppen ikke var orginalt mine og at jeg skulle kjøpe dem, fikk de (umulig å vite nøyaktig hvor skillen melleom mine og dems blader gikk) og en dvd film for 50 kr. det var en grei deal siden vi ikke kunne telle bladene. selvfølgelig dumt av meg å blande dem, men jeg hadde en form for sammenbrudd panikk i det jeg innså hvilke blader det var.
tanta mi hjalp meg å bære bladene hjem før jeg gikk opp igjen, jeg skulle nok egentlig ha lagt meg, men etter et lite sammenbrudd, redsel, glede, lettelse og veldig mye sinne på meg selv fordi jeg ikke gikk rett å sjekket bladene fant jeg ut at å sove ville være håpløst. alle disse medesinene jeg går på surrer med følelsene mine.

jeg ble med kusina mi og vennninna hennes på jakt etter stoffer til kostyme, så gikk jeg å kjøpte meg ett kakestykke mens jeg ventet på at de skulle hjemmom med bokhylla de hadde kjøpt tidligere. de kom etter hva som føltes som en evighet tilbake og spiste med meg (var hardt å spare kakestykket så lenge) og så gikk vi videre å så på ting. først ett raskt blikk på brettspillene igjen, det endte opp med at jeg kjøpte to spill og venninna til kusina mi karotkortstok, da de skulle gå videre for å se på mere ting til kostymene kjente jeg detjeg hadde vist lenge, anfall, så jeg gikk hjem og la meg.

bamsefar i lia (bamses fødselsdag)

I skogen skulle være fest hos Bamsefar i lia, for Bamse fyller femti år omtrent på denne tia. Gamle snille bamsen vår fyller femti år i år. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og ugla fløy fra tre til tre og ropte hele natten: I morgen skal det være fest hos bjørnen klokken atten. Bamse bamse bamse bra! Fødselsdag skal bamse ha! Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og reven skulle skaffe kjøtt og være kokemester og bake brød og lage mat til femogtjue gjester. Det skal nok bli bamselag på den store bamsedag! Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og reven dro til bondens gård på sine raske føtter og hentet åtte høner og en sekk med gulerøtter. Bamse bamse bamse grå, stekemat skal Bamse få. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og dagen kom med fuglesang, det var et helt orkester. Og Bamse gikk og hilste pent på alle sine gjester. Bamsefar, god dag, god dag, det er Bamses dag i dag. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og harepus og frua hadde med seg fire krukker, og det var blåbærsyltetøy med mye deilig sukker. Bamse bamse bamse har alltid vært en kjernekar. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Av musene fikk Bamsefar en kjærlighet på pinne. "Den kan du slikke på til vintern mens du ligger inne." Den skal onkel Bamse ha, den vil smake veldig bra. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Den store elgen reiste seg og ristet litt på hamsen og holdt en vakker tale for den snille gamle bamsen: "Kjære gamle bamsen vår, du er femti år i år. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og alle dyra klappet for den veldig fine talen. Og reven gråt en tåre som han tørket bort med halen. Bamse bamse bamse har alltid vært en kjernekar! Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Men så sa vesle harepus: "Se bamsen våres sover." Da skjønte alle dyrene at nå var festen over. Bamse bamse bamse grå, tusen tusen takk for nå! Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar

50 årsdag

i dag var jeg å feiret min tantes 50 årsdag, som bursdagssang sang vi bamsesfødselsdagssang, noe jeg nå er på google er ganske vanlig når noen feirer 50 årsdagen sin omtrent på riktig tid.
ingen sang sangen likt og det var en veldig typisk oss stund hele greia.

bursdagen var bare lunch med nærmeste familie, tanta mi ønsket ikke noe stor feiring. tror også det var nok med å lage tre forskjellige typer paier glutenfri, vegetar og vanlig. hun sier vi har blitt en vanskelig familie å lage mat til ;-)
kusina mi hadde bakt og lagd egene muffinser med tanke på meg, glutenfrie.

jeg er ikke så veldig glad i store folkemengder og i hvertfall ikke når jeg er sliten, så jeg satt mesteparten av tiden ute på verandan i sola og holdt røykerne med selskap. mormor ble sittende der med meg. det var rett og slett hærlig vær ute.

men som allt annet må ting ta slutt og jeg gikk hjem for å sove litt, vi starter på igjen i kveld. kansje ikke bursdagsfeiring men med så mange fra familien her blir det nok en slitsom taco kveld etterfulg av TP.

Earth Hour

jeg startet planleggingen til eath hour ca 30 minutter før, trengte litt tid til å fylle i alle lysene og fyre i peisen. er veldig mørkeredd så å slå av alle lys om natta krever utrolig mye av meg. heldigvis er jeg ikke så redd når jeg har kontroll slik som i kveld.

jeg satte opp lys på begge bordene i stua og ved tv`n. etter det med sirius og pelsen har jeg lært å ikke ha levende lys i vinduskarmen. jeg tente også to gulvfakkler på verandan. allt lys i leiligheten ble slått av uten om 2 ting, de to største akvariene inne på soverommet mitt. jeg ville la de være i fred.

brukte tiden til å sitte å lese walking dead ved spisebordet, måtte sitte der å lese siden det var det stedet i leiligheten med mest lys. desverre ødela en vgs over gata stemninga litt, det kom lys inn i stu fra dem. de hadde ikke slått av alle lysene.
VM i sentrum

etter mye styr på t-banen i dag kom jeg og familien min seg endelig ned til sentrum, planen vår var å se på isfigurene, medalje senen og selvfølgelig VM markedet.... fyller inn bilder av isskulpturene i innlegget...

vi gikk at på stortinget t-banestasjon og gikk nedover, det første som møtte oss var en gigantisk tv skjerm og reprise av marit bjørgen sitt gullløp tidligere på dagen. nedenfor sto det masse folk, noen jublet hver gang hun gikk inn i mål, repriser er morsomt ;-) tanta mi gikk å oppdaterte meg å mamma om lysstatusen mens vi gikk, hun sa vi fulgte mere med på tv`n en trafikken. det var nok meg....


vi kom oss ned til isskulpturene og de var nydelige, det er skulpturer tatt ut av edvard munchs malerier, snøen la seg litt på noen og gjorde de utydlige, men vi lot ikke dette stoppe gleden. det var vanskelig å ta bilder siden det var folk overallt, så her var det å knipse mens man hadde muligheten...


etter alle skulpturene tok vi en veldig rask titt på medaljesenen. det sto folk å kostet av snø på den, slik som det snør i dag har det måtte hvert en heltidsjobb. så avsluttet vi med å gå igjennom VM markedet. har du hvert på et marked har du nok hvert på de fleste...
store høydepunktet var helt på starten da de sto å delte ut gratis cola, mini bokser med sort gull...
ellers var det:
den blinde ku hvor mamma kjøpte en ost og kusina mi smakte seg igjennom alle,
allt for mage spekemat og pølseboder
gratis shampo ????
masse heia norge produkter
masse suvenirer
en italiensk bod, her hadde de permesan ost og mye italienske varer
Mange steder å kjøpe mat......
en bod med fisk
hellerisninger malt inn på stein plater (ikke helt sikker på hva jeg synes om det)
tennstål
sportstelt fra forskjellige butikker
og same lavo med masse produkter inni, denne likte jeg best.
midt inne i allt dette sto barna på skøyter på spikersuppa

så var det det å klare å komme seg hjem igjen da, vi splittet oss opp. tanta og kusina mi skulle ta banen og jeg og mamma taxi, men det var ikke en taxi å oppdrive så vi endte opp på t-banen vi også. da kom folket ned fra holmenkollen og vi var lykkelig for at vi ikke var blandt dem, snakk om fulle baner.

føniks kostyme nesten klart

Nå er harrypotter drakten min nesten ferdig, jeg skgå som en føniks og har jobbet i mnd for å sette sammen en drakt. jeg har aldri lagd en drakt før og kan virkelig ikke sy så dette har hvert et utfordrene prosjekt. I dag tok jeg med meg hele kostymet opp til mamma og viste det frem. hun sa det var fint (men de sier jo alltid mødre). jeg tok det opp ditt fordi hun skal dekorere maska mi for meg.
vel jeg må finne bilder av fugle masker så hun har noe å jobbe ut i fra da, men håper vi får det ferdig i tid til premieren natt til fredag.

dæilig å være hjemme

borte bra men hjemme best, ingen tvil om det. jeg gruet meg litt til flere timer med ignorering av Sirius når jeg kom hjem, siden jeg hadde savnet han så mye. men jeg kunne ha tatt det helt med ro, han har savnet meg like mye som jeg har savnet han. så helt siden jeg kom hjem var det om og gjøre å ta igjen en uke med mistet kos. han gjør virkelig et godt forsøk.

Luna derimot er litt roligere av seg, hun vil ha kos men oppfører seg som om jeg ikke har hvert borte i det hele tatt.

det var jo kjempe søtt å se alle baby fiskene som hadde kommet, håper bare de overlever siden jeg lar dem være sammen med de voksene. (de kan bli spist opp)

men det aller beste med å være hjemme var senga mi, jeg satt oppe lenge i natt og spilte på pc`n som jeg også hadde savnet mye. men senga mi er virkelig den beste senga på jord. jeg har ssovet kjempe godt i natt.

bye bye green beach

i dag var det den triste dagen hvor jeg og familien min måtte si hade til hotellet vårt i varmen og sette oss på flyet tilbake til kulden. vi har gruet oss til denne hjemturen hele tiden grunnet streiken, men vi slapp billig unna. de bestemte seg for å ikke streike i dag og vi kom oss avgårde fra flyplassen bare en time forsent

jeg ble frastjelt en pose full av nydelige smykker på flyplassen, men fikk kjøpt meg nesten helt like før vi dro. men veldig trist.

flyturen gikk greit, jeg fikk tørr skylling å spise ( spesial mat siden jeg ikke tåler melk) sov litt og vant en mp3 høytaler på skrapelodd. koffertene kom med engang etter vi hadde landet og vi kastet oss på flytoget inn til oslo.

hjemme ble jeg hilst velkommen av to katter som siden ikke har forlatt min side og mange nye baby fisker i akvariet mitt.

syden minner:
shopping

vi prøvde oss på en ny shoppingtur inn til arguinuitin i går kveld, denne gangen fant vi en klesbutikk vi likte og som var åpen.  både jeg og mamma prøvde oss igjennom klærene og jeg endte opp med en tunika og en t-sjorte. dette var ekte merkeklær på salg, så vi var ganske fornøyde.

etter å ha handlet litt dro vi tilbake på hotellet og spiste her, vi var rett og slett utslitte. vi så også på mulighetene for å reise hjem på fredag i stedet for lørdag, men etter en samtale med ving i dag har vi kommet frem til å ta ting som det kommer.

shopping

vi prøvde oss på en ny shoppingtur inn til arguinuitin i går kveld, denne gangen fant vi en klesbutikk vi likte og som var åpen.  både jeg og mamma prøvde oss igjennom klærene og jeg endte opp med en tunika og en t-sjorte. dette var ekte merkeklær på salg, så vi var ganske fornøyde.

etter å ha handlet litt dro vi tilbake på hotellet og spiste her, vi var rett og slett utslitte. vi så også på mulighetene for å reise hjem på fredag i stedet for lørdag, men etter en samtale med ving i dag har vi kommet frem til å ta ting som det kommer.

baywatch in reallife

stranda vi har hvert på i alle år har plutselig blitt privat, og det har nå kommet livakter på stranda. selvfølgelig er det bra at det er ansatt pene menn til å gå rundt på stranda, men det første som slo meg da jeg så dem var at disse har sett baywatch og tatt det alvorlig. allt er her, de røde redningsbøyene, røde draker og til og med den gule redningsbåten. rett og slett til å le av.

men de gjør en god jobb. de fleste dagene går de rundt å tar betalt for solsenger, rydder opp og heiser flagget om hvor trygt det er å bade. men i går fikk de mere å gjøre. store bølger og farlig sjø fikk dem til å måtte løpe rundt å passe på folk. mamma fortalte meg at de hadde plasert ut røde flag rundt på stranda siden folk fortsatte å gå ut. og de måtte ta inn en del barn som lekte i strandkanten.

selv satt jeg bare på slutten av dagen å så på de som surfet og de som prøvde å komme over stien til hotellet vårt. veldig morsomt... mange ble veldig våte. men jeg håper ikke det er rødt i dag også, vil jo helst bade.

ingen strandtur på meg i dag

i dag blir det ikke noe strand tur på meg, jeg var veldig svimmel når jeg våknet og har vel egentlig ikke blitt noe bedre. små tegn til anfall innimellom så jeg holder meg på hotellrommet til jeg blir bedre.

mamma var selvfølgelig ute på morgenkvisten og holdt av solsenger til oss på stranden og hun kunne fortelle at det virket som om bølgene hadde tatt de fleste av dem. i løpet av natten har bølgene blitt veldig store og vi ble alle enige med en gang om at vi ikke skulle bade i sjøen i dag. noen av bølgene har tilogmed slått over muren her, ganske inponerende.

de "voksene" har nå gått ned på stranden mens jeg sitter på verandan og er på nett......

dag 4

det var egentlig meldt overskyet i går, men det virker som værmeldingene her er like stabile som værmeldingene hjemme i oslo. det var strålende sol.

jeg var ganske sliten så jeg ble på hotellrommet og sov når de andre gikk ned på stranden, jeg gikk ned til dem når vi skulle ha lunch og vi igjenn spiste på valentino. de har god mat der. etter litt mat ble jeg med de andre ned på stranden og koste meg i sola. fikk tatt hele to baderunder og hørt ferdig boka mi før de andre ville opp igjen. selv om jeg kunne ha blitt mye lengere var det klart at de skulle opp. de hadde hatt den geniale ideen om at hvis de ikke smurte seg ble de raskere brune. jeg trenger vel ikke å si at det var en helt annen farge de fikk.

vi tok oss en lang hvilepause på hotellrommet før vi bestemte oss for å gå ut å shoppe litt, desverre var allt i arguiguin stengt, så vi kastet oss i en taxi og dro på shoppingsenteret i porto rico. etter en del flørting, pruting og diskusjoner var vi utslitte og dro tilbake hit for å spise. vi prøvde ett lite spisested i nærheten som spesialiserte seg på flambert mat. stor mulighet for at vi spiser der igjen.

etter maten var det bare å slappe av på rommet og tilslutt legge seg, jeg prøvde ut anno spillet til ds, men er ikke helt imponert.

middag kveld 3

etter at jeg hadde fått vilt litt i dag dro vi til porto rico for å handle, ble ikke mye shopping, men fikk sett i noen få butikker. vi avsluttet med å spise middag her på hotellet. maten var grei nok. fisken til mamma var vist utrolig. det ble litt dansing mellom middagen og deserten og jeg spiste selvfølgelig en banansplitt ( denne var litt feil satt opp).

nå sitter de andre på verandan med kaffe og baylis mens jeg prøver å fikse nds før jeg legger meg.


stranden dag 2

selvfølgelig var vi på stranden i dag også og vi koste oss, det var overaskende små bølger og allt lå til rette for en perfekt dag, men pluttselig begynnte det å blåse opp. det var ikke så kaldt at man ikke kunne sole seg, men det var ubehaglig å komme opp fra sjøen. så det ble lite bading, var utrolig hvor fort vannet tømte seg.

vi lå en stund lengere, men tilslutt innså jeg at jeg var for dårlig til å ligge i sola lengere. vi skulle spise lunch så det passet bra og jeg pakket sammen tingene mine slik at jeg kunne gå til hotellet etter lunchen. menjeg var vist dårligere en jeg trodde og gikk nesten rett i bakken når jeg begynte å gå. mamma måtte holde i meg.

jeg mistenkte at jeg hadde fått solstikk eller noe slik, jeg er jo ikke vant til å være ute i sola. sommer eller vinter sitter jeg forran maskinen min og det er en grunn til at jeg er kort ute i sola.

jeg la meg til å sove litt etter lunchen...

nå har jeg fått sovet litt og føler meg bitte litte grann bedre, tror planene er å gå på shopping inne på porto rico og spise på hotellet i dag. vi vurderer å finne på noe å gjøre i morgen siden det er meldt overskyet.

streik

for de som ikke har fått med seg det så er jeg for tiden på grand canaria. vi kom på lørdag rett etter at streiken hadde startet og slapp unna med bare noen timer med venting på bagasje før vi tok taxi til hotellet. nå sitter vi og spent følger med på hvordan det går med streiken. vi skal hjem igjen på lørdag, tydeligvis den dagen som er værst å reise på. og vi håper jo veldig at streiken er over innen da.

min skrekk er å ikke komme meg hjem til harry potter premieren, jeg jobbet hardt for de bilettene. men det virker som om ting går litt bedre der borte nå. vi prøver å ikke beskyrmre oss for mye. nyte ferien. men det er greit å holde et øye oppe alikevel.

middag kveld 2

i dag kom vi litt sent avgårde, rett og slett grunnet at jeg ville være litt på datan før vi gikk. vi hadde alle fått sovet litt etter strandturen og var ganske sultene. vi bestemte oss for å gå til argiuniutiun (ca stavet) for å spise. det er en liten fiske resturant som vi pleier å besøke der, selv om den tydeligvis ikke var liten lengere. vi er veldig glad i en av servitørene som jobber på det stedet og når vi spurte etter han fikk vi selvfølgelig han.

vi spiste alle sammen biff (ironisk nok på en fiske resturant) men når tiden for dessert kom var vi alle sammen så kalde at jeg tilslutt innså at jeg ikke fikk i meg en banansplitt (får spise to i dag i stedet) vi gikk tilbake til hotellet og når vi kom frem var vi alle klare til å bare kolapse i sengene våre. første dag med så mye sol gir kroppen litt sjokk.

første dag på stranden

i går var første dag på stranden, jeg var litt senere ute en de andre siden jeg gikk meg en tur. Når jeg kom ned på stranden så jeg mamma i sjøen så jeg hoppet rett utti vannet. i følge dem jeg reiser med er jeg en vann nymfe. men etter et rask svømmetusr var det opp og smøre seg. jeg hadde tydeligvis ikke gjort bra nok jobb siden jeg ble solbrent på føttene og en liten flekk på brystet. skal være flinkere i dag.

jeg lå hovedsaklig bare å koste meg med lydboken min, men gikk en liten tur i vannkanten med mormor. som selvfølgelig endte med nok en svømmetur. fikk tørket meg litt i sola før vi gikk og tok en lang lunch. vi spiste på samme sted som vi hadde spist middag kvelden før og koste oss med å være i skygen.

når vi gikk ned på stranda igjen la jeg meg i skyggen av en parasoll og hørte på lydbok og spillte pokemon. føttene mine lå fortsatt i sola, så sikkert derfor jeg ble brent. jeg koste meg veldig den siste tiden. men mamma bestemte plutselig at hun skulle gå opp på hotellet med mormor. og når jeg kom ut av skyggen og inn i sola forsto jeg hvorfor, det var som å være inne i en stekeovn.

så vi gikk opp på hotellet og slappet av litt...

ødeleggelser

jeg gikk tur tur inn til nærmeste by i dag og var sjokert over ødeleggelsene jeg så. en av de jeg reiste med hadde fått vite at veien langs sjøen var stengt grunnet skader etter flom og jeg måtte jeg gå turen å se. skadene jeg så var langt fra hva jeg hadde klart å forestille meg. hele murer var blitt dratt på sjøen og strekningen var rett og slett livsfarlig å gå på flere steder, selv om mange gikk der. jeg bestemte meg i hvertfall for å gå på oversiden på vei tilbake og kommer ikke til å gå der nede igjen.

trist å se ødeleggelsene da, har alltid pleid å gå den strekningen på morgenturen min

første kvelden

etter å ha slappet av litt med pc`n på senga i går var det på tide meg første middag. vi starter alltid turen med en spesiel middag. fisk bakt inni havsalt. det er en av spesialrettene til en av våre favoritt spisesteder.
det må bestilles dagen før, men siden vi kjente noen som hadde reist opp før oss var ikke dette et problem.

selv om maten var kjempe god og jeg fikk avsluttet kvelden med banansplitt (som jeg har lengtet lenge etter) ble den litt ødelagt av hvor sliten jeg var.

 
sen men god lunch

vi gikk bare ned til spisestedet ved basenget for å spise lunch i dag, vi var alle utslitte etter å ha stått å ventet på bagajsen så utrolig lenge. men som mamma sa, vi kan være glad vi kom med et så tidlig fly.

jeg kastet meg selvfølgelig over den alkoholfrie drinken de har her som er så god og bestilte en cheesburger, de andre spisste ommelett med skinke, omelet med bacon og tunfisk salat. jeg kastet også i meg en hel flaske med vann. rett og slett uttørket.

etter maten gikk vi opp på butikken inne på hotellet og kjøpte det nødvendigste av mat og drikke, nå skal vi alle legge oss, vi sto opp 4 og har hatt en lang dag. om noen timer blir det middag og vi må være utvilt til det. vi skal møte to andre.

varme, sol og streik

det første jeg tenkte når jeg kom ut av flyet var slik varme har jeg ikke kjent på et år. helt klart at den norske sommeren var kald i år. men jeg må helt ærlig innrømme at den gode følelsen forsvant fort. det var veldig mange folk i hallen når vi skulle hente bagasjen vår, og etter 30 minutter begynte ryktene om streik å spre seg. etter enda en halvtime fikk vi bekreftet streiken. vi skulle få bagasjen vår, det kom bare til å ta litt tid.

bagasjen kom blandet fra flere fly, men vi fikk tilslutt tak i den og satte kursen mot utgangen. egentlig skulle vi ta fellesbuss til hotellet, men siden de måtte vente på at alle fikk bagasjen sin, og det kunne ta timer bestemte vi oss for å ta taxi i stedet.

ca. ved 15 tiden kom vi endelig til hotellet og etter å ha fått pustet ut og satt opp nettet skal vi nå ned til basengbaren og spise lunch.

ut på tur.....

det er kansje midt på natten for de fleste, men nå er det ikke mange minuttene før jeg setter meg i taxi og er på vei til gardemoen. selvfølgelig vil jeg jo helst ligge i senga mi å sove, men tanken på at jeg kommer til varmen senere i dag og at det er tidlig nok til å nyte dagen er et bra trekkplaster.

jeg har fått kattevakt og selv om jeg kommer til å savne kattene utrolig mye vet jeg de vil bli tatt godt vare på...

er bare borte en uke da, men håper på masse energi :-)

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin