hits

desember 2013

logikken ut av vinduet

Noen ganger må man bare kaste logikken ut av vinduet og gå med verden slik den faller foran deg. Spør du noen ville de si at å legge seg for å hvile klokken 20.30 er idiotisk, siden det bare vil ødelegge nattesøvnen din. Men er du så utslitt at verden bokstavligatalt går rundt og du føler du må holde fast hodet for å klare å tenke en hel tanke, da er ikke nattesøvnen det som bekymrer deg mest. Jeg tror jeg lyste ut en energi av utmattelse for kattene lot meg være i fred og jeg sov som en stein frem til det som hørtes ut som et forferdelig katteskrik. Jeg kjente ikke igjen skriket og ble litt bekymret, samtidig som jeg var bekymret for å ha vekket de over meg. Noen der oppe prøvde å gå mens de hadde festet tørkestativer til bena eller lignende, og det var først når jeg så to forvirret katter i gangen som stirret på meg at jeg forsto at det var de over meg som hadde vekket meg og ikke motsatt, hylet jeg hørte var nok metall mot metall eller noe lignende. Uansett jeg sto opp igjen 23.30 og la til enda en grunn til hvorfor jeg ikke liker den nye naboen min.
Trøtt men tror jeg skal spille litt sims 3 før jeg legger meg igjen, blir ingen dagens sang for 29.  

En verden full av forbud

jeg føler meg litt kvalm, og veldig sjokkert, jeg viste vi hadde mange forbud i verden, men hvor går grensa. I går var det komisk, jeg bare lo oppgitt og nesten litt trist da jeg leste om eu sin begrensing av kanel bruk grunnet et stoff som er i kanelen. Eu vil kanelbolle til livs, og vi i Norge har ikke så mye vi skulle ha sagt, disse syke reglene blir tredd over hodet på oss enten vi liker det eller ikke. Jeg har alltid trodd de var ekstreme i USA grunnet alle varslene sine, hvem trenger å lese en advarsel om at man ikke putter en katt i mikrobølgeovnen? Og deres forbud mot kinderegg sjokkerer meg enda, men kanel begrensningene vil nok toppe dette i mine øyne, jeg liker kanel og mener det er kjempe bra for kroppen.

Men det var når jeg leste i avisen i dag om advarselen om deodoranter og forsøket på å få igjennom et forbud igjennom eu at jeg virkelig ble skremt. Greit nok så er det en av tingene antipersperant inneholder som er det farlige, men et forbud?

 

Skal vi ende opp med å leve i en verden hvor alt det er lov å spise og bruke står på et a4 verk, og det står ikke der fordi det er sunt, men fordi de som fremstiller stoffene er så mektige at politikerne ikke tørr å si nei? Og hva med vår egen rett til å bestemme selv? Om jeg vil ha en kanelbolle er vel det mitt valg og ikke eu sitt? Kanskje på tide å lære folk mer om hva som er i produkter og hvordan det påvirker oss og slutte med disse forbudene, snart er det vel bare lov å drikke alkohol eller brus ? spise sukker og røyke.

en kjøretur i snøen

En av kalendervinnerne bodde i nærheten, så i dag bestemte jeg meg for å ta rullestolen på kjøre tur og levere premien rett i postkassen, hun ville få premien fortere og jeg slapp å betale porto. Jeg hadde vurdert å sette planen på vent en dag siden det regnet så veldig på starten av dagen, men da jeg var klar til å gå ut snødde det og det er mye bedre å kjøre i snøvær enn i regnvær. Selvfølgelig var jeg godt pakket inn i regnbeskyttelse og pels pledd og turen ned var koselig. ( noen vil sikkert rope ut om bruk av pels og å beskytte dyr, men ingen burde si et ord om saken før de har prøvd å sitte i rullestol om vinteren)
det var store snøflak som dalte ned og uten om litt kulde på føttene hadde jeg det godt og varmt. Når jeg var nesten nede gikk snøen over til regn og jeg var ganske hjelpeløs. Selv om jeg ikke kjørte i regnet lenge, fordi jeg stoppet i butikken på vei hjem og fikk satt stolen delvis under tak mens jeg var inne å handlet, var teppet og vantene blitt veldig våte. Det hadde nok hvert best om jeg hadde hatt teppet under den vanntette kjøredressen, men det var det ikke plass til. Jeg fikk delvis tørket vantene mens jeg var inne i butikken og selv om det var kaldt, satt jeg ikke å hakket tenner av kulde. Det hadde startet å snø igjen mens jeg var å handlet, så jeg var veldig lettet over dette.
i det jeg fikk stolen opp på kanten av Karlsrud/Lambertseter startet virvelvindene. De to første jeg havnet i pisket snøen så hardt i ansiktet at jeg forestilte meg at det rant blod nedover skinnet mitt, noe jeg ikke trodde det gjorde siden jeg har opplevd å være fanget i disse før og jeg vet det kjennes verre ut enn det er, men tankene lever sitt eget liv innimellom. Jeg snudde litt på vinkelen etter T-banestasjonen og nå møtte jeg virvelvindene rett på, noe som gjorde at jeg kjørte fort igjennom dem. Jeg kjente de tok tak i meg og stolen før de slapp og var borte, jeg har aldri opplevd at vinden har blitt så sterk at det hadde hvert fare for at stolen skulle velte, men har hatt en del trillebager hengende etter meg i løseluften. Det var veldig godt å komme hjem og kunne få av seg det våte yttertøyet og litt varme, men jeg hadde egentlig en ganske fin tur, den tok i hvert fall kvalmen og hodepinen min.

 

Senere når jeg pratet med mamma på telefonen og fortalte om turen ble hun stille og ba meg gjenta det ene ordet jeg hadde brukt en gang til, snøvær, det var nesten så de ikke trodde på meg. For en merkelig vinter vi har.

Settlers of catan

i dag fik jeg telefon fra den ene tanta mi, hun lurte på om jeg ville komme over og spille settlers med dem, når det kommer til settlers sier jeg nesten aldri nei, så jeg kastet på meg ytterklærne og kjørte bort. Her fikk jeg middag, dessert og en koselig kveld med brettspill. Vi var fem stykker som skulle spille, men kusina mi på 12 ville ikke spille alene så hun spilte på lag med meg. Det var en lang runde og jeg merket at jeg ikke er vant til å ha to barn rundt meg i en lengre periode, vi spøkte litt med hypre 10 åringer ( fetteren min) og de forsto jeg ikke var vant til det, hodepine!!! men det var absolutt verdt det, vi hadde det kjempe koselig og jeg tror det var en veldig jevn kamp mellom alle sammen, tanten min vant til slutt da.

 

Takk for god mat og en koselig kveld.

bilder lånt fra google

#brettspill #settlers #catan

tårer for 11. doctor who

Jeg viste han skulle dø, de har ikke akkurat hvert hemmelighetsfull om det, men det var allikevel tungt. Det var en nydelig jule spesial som tok opp trådene fra hele den 11. sin tid. Vi fikk se hvordan religionen the silense oppsto og lærte hemmeligheten om stedet hvor han ikke måtte fortelle sitt navn.

spoiler alert

dette er vel første gangen vi har fått se helten vår dø av alderdom og ikke grunnet kampene sine, han ga virkelig livet sitt for å beskytte denne lille byen som heter christmas. Det er heller ikke første gangen vi har hvert på planeten her, det var nemlig her han besøkte sin egen grav i the name of the doctor. Jeg trodde ikke jeg skulle føle så mye når han ble byttet ut, men de har hvert flinke og brukte det sleipeste trikset for å vekke følelser, Amy Pond.

 

Gleder meg til å se hvor de tar serien videre, det er rykter om at de nye episodene kommer i august.
 

#doctorwho #MattSmith

roen senker seg

I dag har jeg sovet lenge, ja nesten like lenge som jeg trengte. Jeg våknet av en sms og bestemte meg for å stå opp så jeg kan sove i natt, men det er fullt mulig at jeg hadde sovet rundt, vet ikke hvor lenge jeg klarer å holde meg våken.
I tillegg til å hvile har jeg startet kvelden med å lese aviser, ikke bare de viktige store sakene, men satt meg ned å les alt fra artister til krig. Noen ganger har tanken om at nei nå må jeg sette i gang hoppet opp i hodet mitt, men jeg tar fort til vettet og minner meg på, sette i gang med hva?

Det er vel egentlig bare tre ting jeg skal gjøre i dag, kjøre en klesvask, trekke noen kalender vinnere og se igjennom vinnerlister for å sikre meg om at jeg ikke har mistet noen premier. Lett å miste kontrollen når man er med på så mange, og alle sender deg ikke mail om du vinner.

Jeg har hatt en kjempe fin førjul tid, jeg er virkelig glad i å ta disse kalenderne og føler det gir meg noe ekstra å kunne skrive ned spørsmål og svar. Har jeg først skrevet dem ned er det ingen poeng å ikke dele dem. Jeg har vunnet 6 premier. En gavekort fra spice, en sjø fiskestang, førstehjelpspake, lydbok, gavekort på skittfiske og kransekake. En leser var til og med så snill at han ga meg sin tusenfryd billett som takk for hjelpen. Jeg vet at alle kalenderne ikke er ferdig trukket og selv om det ville hvert moro å vinne en hovedpremie må jeg innrømme at sjansen er liten og jeg har ikke akkurat gjort den større med å dele svar.

Kvelden vil vel hovedsaklig gå til sims 3, jeg har virkelig savnet å spille sims 3 denne måneden. Doctor who så fort jeg får tak i juleepisoden og ps3 om den dukker opp på døra mi. Men andre ord i dag skal jeg være den spill nerden jeg egentlig er.

Tusen takk for kjempe mange jule hilsninger, håper alle hadde det fint i går og at dere fortsetter å ha en fin romjul. Kalenderen min vil bli trukket i omvendt rekkefølge, starter med den 24 og jobber meg bakover.

 

God jul  

svar på julekalendere 24.12.13 N---

nextgentel https://www.facebook.com/NextGenTel?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken farge er det på Askepotts hvite hest?
Svar: hvit

nidar https://www.facebook.com/nidar/app_289338417851039?ref=br_tf
spørsmål:
Hvilken ærefull oppgave har Nidars marsipangris?
svar:
Den brukes oftest som premie til den som finner mandelen i grøten

nordea: http://nordea.julekalender.no/
spørsmål:
Nordeas røtter strekker seg tilbake til 1820-tallet men når var det banken fikk navnet Nordea?
svar:2001

onecall https://www.facebook.com/onecallmobil?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvem skjuler seg bak nissemasken?
svar:
Øistein Eriksen

ordnett http://ssl.socialmediatoolbox.no/likewinn/users/www/christmas/?isliked=1&pk=trhdwl54un0pvzag&key=908456485c5e7d5c45f781492240468d
spøesmål:
Hva er en pompadur (fr.)?
svar: en tøypose

oslokino https://www.facebook.com/oslokino/app_680455418653515
spørsmål:
Hvem spiller hovedrollen i "The Secret life of Walter Mitty"
svar:
Ben Stiller

Pierre robert https://www.facebook.com/pierrerobertnorge?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva er plaggene i nye Sport Collection 2014 behandlet med?
svar:
MaxDry? teknologi

princess https://www.facebook.com/PrincessInterior?id=153944494784535&sk=app_549912371768557
spørsmål:
Hvem kommer ofte på besøk i dag?
svar:
 Julenissen

rikstv http://jul.globase.com/rikstv#
spørsmål:
Kan RiksTV brukes i båten, campingbilen og i campingvogna?
Svar:
Ja, så lenge man har antenne kan man se TV akkurat hvor man vil!

ringo http://www.ringo.no/opplasting/julekalender/
svar:13

santa maria https://www.facebook.com/SantaMariaNorgeAs?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva het skipperen på skipet Santa Maria som oppdaget Amerika?
svar:
Christopher Colombus

social nettwork https://www.facebook.com/SocialNetworkNorway/app_467394076645131
spørsmål:
Hvem venter vi på i dag ?
svar:Julenissen

skittfiske http://skittfiske.adventskalender.no/366639/
spørsmål:
Hvor ligger Skitt Fiske?
svar:
Sandefjord

sol http://www.sol.no/underholdning/
svar: mandel

spaceworld https://www.facebook.com/SpaceworldNorge?id=165552527948&sk=app_249479745208964
spørsmål:
Hvor stor skjerm har Galaxy Note 3?
svar:
 5.7 tommer

spillfeber http://spillfeber.no/
spørsmål 1:
Hva er vår gjennomsnittskarakter av de fire PS4-spillene du kan vinne i dag?
Svar: 8 
spørsmål 2:Hvor mange følger Spillfeber.no på Facebook?
svar:Ca.650 
spørsmål 3:Hvilke sosiale medier finner du Spillfeber på?
svar:Facebook og Twitter

sport 1 https://www.facebook.com/sport1.no?sk=app_540805709325943
spørsmål:
Hvor ligger Pellestova?
svar:Hafjell

startours http://www.startour.no/om-star-tour/julekalender/
spørsmål:
Hva heter hovedstaden på Mallorca? Her finner du alt fra middelaldergater og adelspalasser til det absolutt siste innen mote og design.
svar:
Palma de Mallorca

telekiosken https://telekiosken.julekalender.com/
spørsmål:
Hva het Telenor da det ble grunnlagt?
svar:
Telegrafverket

rakk dessverre ikke fler i dag

svar på julekalendere 24.12.13 i -M

jernia http://www.jernia.no/julekalender
spørsmål:
Hva heter kundeklubben vår?
svar:Mitt Hjem

jysk http://xmas.jysk.no/
spørsmål:
Hva heter JYSKs møbelserie som består av stilrene og hvitmalte kvalitetsmøbler
Svar:ANNIKA 

kitch`n https://www.facebook.com/kitchn.no?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvor var vår første Kitch?n butikk?
Svar:
Kvadrat (Sandnes)

kiwi https://www.facebook.com/kiwiminipris/app_390538481077688
spørsmål:
Hvor mange butikker har KIWI i Oslo?
Svar:
69

komplett http://www.komplett.no/k/kcf.aspx?id=11276
spørsmål:
Hvilken lykkeønskning er mest brukt i dag?
Svar:
God Jul!

kondomeriet http://funkalender.no/kunder/2013/kondomeriet/
spørsmål:
Laid er et ___ merke av sexleketøy (velg det som mangler).
svar:aner ikke

lanullva https://www.facebook.com/Lanullva?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva blir den riktige fortsettelsen: Nå har vi vasket golvet og vi har børi ved?
Svar:
og vi har set opp fuglebang og vi har pynte tre'

lefdal http://www.lefdal.com/cms/s-O5isGQVv8ywAAAFCd8QSJyiN/julekalender-2013
spørsmål: Julenissen er knyttet til en kristen helgen. Hvilken?
Svar: St. Nikolas

lindex https://www.facebook.com/lindexnorge/app_519740888121557
spørsmål:
Hva er Kathrines julefavoritt i dag?
Svar:
Genser

luckyduck https://www.facebook.com/luckyduckbutikken/app_201891723330341
spørsmål:
HVEM SIES DET AT VI FEIRER BURSDAGEN TIL I DAG/MORGEN*
Svar:
Jesus

ludo https://www.facebook.com/idar.vollvik/app_588440321240214
spørsmål:
Hva feirer vi i dag?
svar:
b)      At Jesus ble født

lykkelig https://www.facebook.com/lykkelighandel?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hvor stammer tradisjonen med juletre fra?
Svar:
Tyskland

makestyle https://www.facebook.com/MakestyleNo?sk=app_639777066066087
spørsmål:
Når ble Makestyle AS startet?
Svar: 2011

max factory https://www.facebook.com/maxfactor.no/app_248415615317007
spørsmål: hva sier nissen?
Svar: ho ho ho

MDN http://mdn.no/kino/julekalender-2013/
spørsmål:
Hva heter han karen her?
svar:
Sid

melk.no http://julkalender.herokuapp.com/opplysningskontoret/index.html
spørsmål:
Hvordan fortsetter julesangen? På låven sitter nissen med sin julegrøt, så god og søt, så god og søt. Han nikker, og han smiler, og han er så glad...
Svar:
for julegrøten vil han gjerne ha.

mester grønn https://mestergronn.julekalender.com/
spørsmål:
Hvor mange julestjerner selges det i Norge hvert år?
Svar:
Ca 5 millioner

miintohttps://www.facebook.com/Miinto.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hva er Pajar laget av?
svar: dun

Mp3 og film politiet http://nrkmp3.julekalender.no/
spørsmål:
Hva betyr egentlig Grand Theft Auto?
Svar: Å stjele en bil

MPX https://www.facebook.com/mpxno/app_535424176551643
spørsmål:
Hvilket testresultat har Panasonic TX-P50ST60 fått av Lyd&Bilde?
svar:
Beste kjøp

multitrend https://www.facebook.com/Multitrend?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hvor stammer tradisjonen med juletre fra?
Svar: tyskland

mycall https://www.facebook.com/mycall?sk=app_1409300305972979
spørsmål: hvordan sier du god jul

møbelringen alna https://www.facebook.com/pages/M%C3%B8belringen-Alna/493059300792909?id=493059300792909&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter sofaen som du har mulighet til å vinne i dag?
svar:
Zero

svar på julekalendere 24.12.13 E-H

Efi https://www.facebook.com/EFI.Norge/app_266224890138398
spørsmål: Hvilken by kalles Davids by i juleevangeliet?
Svar: Jerusalem 

elkjøp http://www.elkjop.no/cms/s-BUysGQVpC10AAAEzZVxY0aHN/elkjop-julekalender-2013 
spørsmål:Hvor stor er skjermen på Xperia Z Ultra?
Svar: 6,44"

eplehuset https://www.facebook.com/EplehusetNO?ref=ts&sk=app_289338417851039 
spørsmål: Vi er stolte av historien som har gjort oss til norges største Apple-forhandler. I hvilket år ble den første Eplehuset-butikken åpnet 
Svar: 2002 

espegard https://www.facebook.com/Espegardas/app_638208179523405?ref=ts 
spørsmål: Hvilken av disse tinga er ikke i ?Full Pakke?? 
svar: Vaffeljern

expert https://www.facebook.com/ExpertNorge/app_432461216857907 
spørsmål: LG 55" LA970WAEN kommer med Ultra HD 4K. Hvilken oppløsning har denne fantastiske TV`en?  
Svar: 3840 x 2160 

fellesforbundet https://www.facebook.com/Fellesforbundet?ref=ts&sk=app_289338417851039 
spørsmål: Hvem ble valgt som leder av Fellesforbundet i 1991? 
Svar:Kjell Bjørndalen 

filmkommentaren http://www.filmkommentaren.no/category/konkurranse/julekalender-2013/ 
spørsmål: Hvilken farge er det på bussen i traileren over?  
svar: gul

filmweb http://www.filmweb.no/julekalender/ 
spørsmål 1:Hva slags vesen er Olaf i Frost?
svar:Snømann 
spørsmål 2:Hva er navnet på reinsdyret i filmen?
svar: Sven 
spørsmål 3:Hvilket land var inspirasjonen til landskapet i Frost?
svar:Norge

fjellsport https://www.facebook.com/fjellsport/app_527942043949432
spørsmål:
God jul! Om få dager starter Det store Januarsalget. Hvilken butikk har tidenes beste salg?
Svar: Fjellsport.no

floyd by smith https://www.facebook.com/FloydBySmith/app_289338417851039
spørsmål:
Hva er det på dette bildet?
svar:
Fuskepels

flust https://www.facebook.com/Flust.no/app_1414116802156714
spørsmål:
Hva betyr ordet "Sous-vide"?
Svar:
Under vakuum

folkeuniversitetet https://www.facebook.com/Folkeuniversitetet.Studieforbund?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Med hvilken organisasjon har Folkeuniversitetet nylig inngått en sponsor avtale?
Svar:
Norsk Topphåndball

g-sporthttp://gsportjul.no/
spørsmål:
Hvilket skimerke tok hele 81 av 120 mulige medaljer i VM Val di Fiemme og Nove Mesto sist vinter?
Svar: fischer ski ( gjetter dette siden dette er premien)

gamer http://www.gamer.no/
spørsmål 1:
Hva heter det norske spillet som fikk karakter 8 av 10 på Gamer.no nylig?
Svar:  Teslagrad
spørsmål 2:Hvilket av følgende spill fikk høyest karakter på Gamer.no?
Svar: Battlefield 4

gamereactor http://www.gamereactor.no/konkurranser/jul/
spørsmål 1:
Hvilken karakter fikk Super Mario 3D World av GR?
svar:
10/10
spørsmål 2:
Hvem anmeldte egentlig spillet?
Svar:
David "Cranky" Selnes
spørsmål 3:
Hvilket tamdyr kan figurene i 3D World imitere?
Svar:
Katt

gjerrigknark
http://www.gjerrigknark.com/julekalender2013/?v=MTM1NA
spørsmål 1:
) Hva er slagordet til gjerrigknark.com?
svar:
 Det finnes en gnier i oss alle
spørsmål 2:
 I hvilken av våre kategorier ligger saken om " Stormberg Outlet - Opptil 70% rabatt"?
svar:
 Rabatter & rabattkoder : Diverse

gyldendal https://www.facebook.com/gyldendal.no/app_174869366053986
spørsmål:
Lignelsesboken er forsettelsen av memoarboken:
svar:
 A) Et annet liv

hadeland glassverkhttps://www.facebook.com/pages/Hadeland-Glassverk/168343568473?id=168343568473&sk=app_638208179523405
spørsmål: Hvor kan du kjøpe Hadeland Glassverks største vafler?
Svar: vaffelhuset ( bare gjetter)

hafslund http://hafslund.julekalender.no/
spørsmål:
Hvordan kan du ta i bruk fordelene i Hafslundbonus?
Svar:
Meld deg inn ved å sende HAFSLUND til 2228, eller register deg via Min side

hairshop https://www.facebook.com/HairShopFrisor/app_567526369983520
spørsmål:
Hvilket produkt er det viktig å bruke sammen med GHD?
Svar:
varmebeskyttende

hardware http://www.hardware.no/
spørsmål 1:
I hvilken norsk by ligger hovedkontoret til Komplett?
Svar: Sandefjord 
spørsmål 2:Hvor mange streamprosessorer har skjermkortet i dagens premie?
Svar:  2304 
spørsmål 3:Vi har testet prosessoren i dagens premie. Anbefalte vi den, og hva var begrunnelsen?
svar:Ja, den ble anbefalt - og vi syntes den passet for alle

hbo nordic http://www.accedogames.dk/view/scratchgame/html5/9874531#page=scratch&page-param
svar: true blood

hifiklubben http://julekalender.hifiklubben.no/
spørsmål:
Hvordan fortsetter teksten på den kjente juleklassikeren fra 1943: "Have yourself a merry little Christmas, Let your?."
svar:
Let your heart be light

house of norgehttps://www.facebook.com/pages/House-of-Norge-As/1429837417229304?id=1429837417229304&sk=app_289338417851039
spørsmål:
"Hele Norges Kjøpesenter på nett heter"?
svar:
Houseof.no?

hurtigruten https://www.facebook.com/Hurtigruten/app_221254444665318#
spørsmål:
Om bord på MS Fram kan du i gå i land på ?Sørishavets Serengeti?. Hva heter øygruppen?
svar:Sør-Georgia 

svar på julekalendere 24.12.13 null - E

1001 spill - http://www.1001spill.no/julekalender/
spørsmål: hvem er nissen?
Hint:
- Aktuell i dag
- Har gått på vannet
- Født i Bethelem
svar: jesus

20th Century Fox Norge https://www.facebook.com/FoxNorge/app_1430446923836830
spørsmål:
Hva jobber Walter Mitty med til vanlig i magasinet LIFE Magazine?
svar:
Fotoansvarlig

Adecco: https://adecco.julekalender.com/
spørsmål:
Et barn på 18 mnd. har et ordforråd på ca. 50 ord. Når barnet er 3 år har det lært i underkant av 2.000 ord! Hvorfor er det viktig å lære nye ting hele tiden?
Svar:
For å utvide nettverket i hjernen.

Aftenposten http://aftenposten2013.netb11.com/
spørsmål:
Hva heter Facebooksiden hvor du kan følge åtte Aftenposten journalister?
svar:
Bak forsiden

Ahlgrens biler: https://apps.facebook.com/biler_app/#_=_
spørsmål:
Hvilken bil har forkjørsrett ?
Svar: jeg har ikke lappen, men gikk for hvit.

akam http://www.akam.no/
spørsmål 1: Hva finner du ikke i tradisjonelle medisterkaker?
Svar: Kanel ( gjetter jeg)
spørsmål 2: Hvem testet GX7 for Akam?
svar: Svein Eriksen

altibox https://www.facebook.com/Altibox/app_1381311412112481
spørsmål: ferdig

amobil http://www.amobil.no/
spørsmål 1:
Hvem samarbeider Telenor med om å bygge ut t-banedekningen i hovedstaden?
Svar: Sporveiene, Mobile Norway og NetCom 
spørsmål 2:Hvilken artikkel får du tilgang til hvis du blir Tek Ekstra-medlem?
svar: Slik skal du få lynrask 4G i tunnelene

apollo http://apollo.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter cruiseskipet som seiler fra Gran Canaria hver lørdag i vinter?
Svar:
MSC Armonia

asanmagasinet https://www.facebook.com/Asanmagasinet/app_228390144003470
spørsmål:
Hva kaller vi skikken hvor man kler seg ut å går på overraskelsesbesøk i julen ?
Svar:Julebukk

Aschenoug https://www.facebook.com/aschehougforlag/app_429598547141477
spørsmål:
God jul! Vi håper det ligger mange harde pakker under juletreet. Siste spørsmål i årets julekalender er: hvor mange av titlene under er krimbøker?
Svar: 4

Bazar forlag https://www.facebook.com/pages/Bazar-Forlag/73507852940?id=73507852940&sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilket yrke har hovedpersonen i ?Inferno?, Robert Langdon?
svar:
Ikonograf

beat https://www.facebook.com/beat.no?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål: Hvor arrangeres Utkant-festivalen? 
Svar: På Skjerjehamn i Gulen

Bergans https://www.facebook.com/BERGANSOFNORWAY/app_172821319592329
spørsmål: hvilket produkt?
Hint:
Hvis dagens rim sitter som lim, da blir du en helt og kan vinne et ?! Produktet vi skal frem til likner en iglo så hva passer vel bedre enn navnet ??
svar:WIGLO

blogg.no http://adventskalender.blogg.no/
spørsmål:
Hvor finner man den tidligste kjente varianten av Askepottfortellingen i verden? *
svar: kina

blush https://www.facebook.com/Blush.no?id=10150137048060503&sk=app_385256171608258
spørsmål:
Philips Lumea fjerner hår og gjør huden silkemyk ved hjelp av??
Svar:
Lyspulser

BR leker http://www.br.no/julekalender
spørsmål:
Mia og Maya fra LEGO Friends har en venn som blir med dem på delfinsafari ? hvem er det?
Svar:
Andrew

canaldigital http://canaldigital.funkalender.no/
spørsmål:
Hvor mange rendyrkete barnekanaler er tilgjengelig hos Canal Digital?
Svar: 7

Cappelen Damm https://www.facebook.com/cappelendamm/app_178480802349745
spørsmål:
Hvem har skrevet Tante Palmas ris
svar: B) Francisco Azevedo

chess https://www.facebook.com/chess.no
spørsmål:
I hvilken kjent julesang møter vi Parson Brown?
Svar:
b) Winter Wonderland 

Christiania glasmagasin https://www.facebook.com/christiania.glasmagasin?ref=ts&sk=app_289338417851039
costumehttp://costume.no/article/179656-delta-i-costumes-julekalender
spørsmål:
Hvilket land kommer designeren Tommy Hilfiger fra?
Svar: usa

david-andersen http://david-andersen.no/c/julekalender-2013
spørsmål:
De tre typiske julefargene er?:
Svar: Rødt, hvitt og fiolett

dermanor http://dermanor.julekalender.no/?
spørsmål:
Hva er unikt ved Decléor?
Svar:
Tilbyr de reneste og mest dyptvirkende hudpleieproduktene på markedet

detur http://detur.julekalender.no/
spørsmål:
Detur Norge har jubileum neste år, hvor mange år fyller vi?
Svar: 15

diakonhjemmet http://www.diakonhjemmet.no/DHS/Om-oss/Julekalender-2013
spørsmål:
Fra hvilken by gikk Josef og Maria da de skulle skrive seg inn i manntall?
Svar:
Nasaret

drømmehuset https://www.facebook.com/Drommehuset/app_1413946535488625
spørsmål:
HVA HETER NORGES STATSMINISTER? :)
svar:
 ERNA SOLBERG

dustin home https://www.facebook.com/dustinhomeNorge/app_289338417851039
spørsmål:
HP ble grunnlagt av to universitetskamerater i en garasje i Palo Alto. Hva het de til fornavn?
svar:
Bill & Dave

jiijis julekalender 24.12.13

JIIJI`S JULEKALENDER

Dagens premie: Orgin Humble Bundle ( 12 digitale spill)

 Dead Space?  Burnout? Paradise: The Ultimate Box Crysis® 2 Maximum Edition

Mirror's Edge? Dead Space? 3  Medal of Honor?

Command & Conquer? Red Alert? 3: Uprising Battlefield 3? 

The Sims? 3 Startpakke

du deltar ved å legge igjen navn og mail adresse i kommentarfeltet ( legger du igjen mail adressen under mail adresse i skjemaet får bare jeg se den). Du kan melde deg på mellom 00.01 og 23.59 og vinneren blir trukket ut dagen etterpå*.

Vinneren blir trukket ved hjelp av ios appen the hat (digital lapp i hat trekning) og blir kontaktet på mail. Hvis det ikke er oppnådd kontakt med vinner innen en uke etter trekning, vil en ny vinner trekkes.

Lik gjerne innlegget og ta en titt på min smykkeside på facebook, men dette er ikke noe krav.

* om trekningen ikke lar seg gjennomføre en dag, vil den bli trukket så fort det blir mulig.

 

Kalenderen er ikke sponset
oversikt over alle premier

svar på julekalendere 23.12.13 N---

Netshop https://www.facebook.com/netshop.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange megapiksler har Sony Z1?
svar:
20,7-megapiksel

nextgentel https://www.facebook.com/NextGenTel?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
I grevinnen og hovmesteren spiser de frukt til desert. Hva serveres sammen med frukten?
svar:
Portvin

nidar https://www.facebook.com/nidar/app_289338417851039?ref=br_tf
spørsmål:
Hva er det som gjør Stratos så porøs?
svar:
Luftbobler i ulike størrelser sprøytes inn i sjokolademassen

nordea: http://nordea.julekalender.no/
spørsmål:
Kan du bli kunde i Nordea via nettet om du har en BankID fra en annen bank?
svar:Ja

Norli (på mail)
spørsmål: hva heter skredderne?
svar:
Darji og Omprakash

onecall https://www.facebook.com/onecallmobil?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvem roper vår mann på når han ikke kommer ut av kjelleren?
svar:
Andersen

ordnett http://ssl.socialmediatoolbox.no/likewinn/users/www/christmas/?isliked=1&pk=trhdwl54un0pvzag&key=908456485c5e7d5c45f781492240468d
spøesmål:
Hva står ordet oktogon for?
svar:
En åttekant

oslokino https://www.facebook.com/oslokino/app_680455418653515
spørsmål:
Hvem spiller fotografen Sean O'Connell i "The Secret life of Walter Mitty"?
svar:
Sean Penn

Pierre robert https://www.facebook.com/pierrerobertnorge?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken viktig organisasjon er Pierre Robert medlem av?
svar:
Inititativ for Etisk Handel

princess https://www.facebook.com/PrincessInterior?id=153944494784535&sk=app_549912371768557
spørsmål:
Er Princess en Miljøfyrtårn sertifisert bedrift?
svar:ja ( hvorfor ellers spørre om det?)

rikstv http://jul.globase.com/rikstv#
spørsmål:
Engelsk fotball ser du på:
svar:
TV 2 Sport Premium

santa maria https://www.facebook.com/SantaMariaNorgeAs?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva betyr ordet Salsa på spansk?
svar:
Saus

social nettwork https://www.facebook.com/SocialNetworkNorway/app_467394076645131
spørsmål:
Hva kaller vi dagen idag ?
svar: Lille julaften

skittfiske http://skittfiske.adventskalender.no/365180/
spørsmål:
Hva kan balsatre brukes til?
svar:
Wobblerkropp

sol http://www.sol.no/underholdning/
svar: juletre

spaceworld https://www.facebook.com/SpaceworldNorge?id=165552527948&sk=app_249479745208964
spørsmål:
Hva er Samsung Galaxy Gear?
svar:
En smartklokke

specsavers https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/app_1422350664660665
spørsmål:
Hva heter vårt linseabonnement?
svar:
 Lensmail

spillfeber http://spillfeber.no/
spørsmål 1:
Løs oppgaven: 666+671= ....
svar:1337 
spørsmål 2:Hva er et norsk ord for razor?
svar: Barberblad
spørsmål 3:Hvilken skapning er en kraken?
svar:Et sjømonster

sport 1 https://www.facebook.com/sport1.no?sk=app_540805709325943
spørsmål:
Hvor ligger Turtagrø?
svar:Jotunheimen

startours http://www.startour.no/om-star-tour/julekalender/
spørsmål:
Grønne fjell, olivenlunder, sjarmerende småbyer og lange strender. På denne øya kan du besøke småbyen Alghero eller bo på et helt unikt hestehotell. Flytiden fra Oslo er på 3 timer og 20 minutter. Hvilken øy snakker vi om da?
svar:
Sardinia

telekiosken https://telekiosken.julekalender.com/
spørsmål:
Grevinnen og hovmesteren er et fast innslag for mange på lille julaften. Hva er det hovmesteren snubler i gang på gang?
svar:
Et tigerhode

teknisk ukeblad http://www.tu.no/julekalender/
spørsmål:
Ingeniørbragden har fra og med i år fått nytt navn. Hva heter den nå?
svar:
Teknologibragden

ungdomsbøker https://www.facebook.com/ungdomsboker?sk=app_177460902451429
spørsmål:
Hva heter hovedpersonen i Over alle hindre?
svar:B) Carla

 

vita https://www.facebook.com/vita?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva er Raspberry på norsk?
svar:
Bringebær?

svar på julekalendere 23.12.13 i - M

Ilas http://ilasikt.julekalender.no/
spørsmål:Hva er våre åpningstider i dag, 23. desember?
Svar: 08-16

jernia http://www.jernia.no/julekalender
spørsmål:
Hva skal stå helt i toppen på juletreet?
svar:Stjerne

jysk http://xmas.jysk.no/
spørsmål:
Er det mulig å forkorte lamellgardiner fra JYSK?
Svar: ja

kitch`n https://www.facebook.com/kitchn.no?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva heter den nyeste kokeboka fra The Flying Culinary Circus?
Svar:
WOW!

kiwi https://www.facebook.com/kiwiminipris/app_390538481077688
spørsmål:
KIWI åpnet sine første butikker i Danmark i 2008. Hvor mange KIWI-butikker finnes det i Danmark i dag?
Svar: over 100
komplett http://www.komplett.no/k/kcf.aspx?id=11276
spørsmål:
Komplett har Pick-Up-Point i en rekke byer. Hvilke av de følgende byene er vi i?
Svar: sandefjord

kondomeriet http://funkalender.no/kunder/2013/kondomeriet/
spørsmål:
Hva ser du på bildet?
svar:Vaginakuler av metall ( gjettet, men med tanke på hvilken butikk er den ikke så veldig vild)

lanullva https://www.facebook.com/Lanullva?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvem er de blide damene utenfor strikkefabrikken?
Svar:
Lanullva-damene Brit Vinje Lyngstad og Gunn Anne Lyngstad

lefdal http://www.lefdal.com/cms/s-O5isGQVv8ywAAAFCd8QSJyiN/julekalender-2013
spørsmål: Hvilken kjent skuespiller har hatt en rolle i reklamefilm for Lefdal?
Svar: Pamela Anderson

lindex https://www.facebook.com/lindexnorge/app_519740888121557
spørsmål:
Hva er Kathrines julefavoritt i dag?
Svar:
 Kjole

luckyduck https://www.facebook.com/luckyduckbutikken/app_201891723330341
spørsmål:
HVA HETER DET KJENTE STYKKET NRK ALLTID VISER I KVELD?
Svar:
Grevinnen & Hovmesteren

ludo https://www.facebook.com/idar.vollvik/app_588440321240214
spørsmål:
Herresolbrillene til Sutro er råe. Hvilken kjent rocker bruker disse, og er avbildet inne på Ludostore?    
svar:
c)       James Hetfield

lykkelig https://www.facebook.com/lykkelighandel?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Vinn ett juletre fra Bloomingville
Svar: Mjøsa

makestyle https://www.facebook.com/MakestyleNo?sk=app_639777066066087
spørsmål:
Hvor mange størrelser finnes av MAST krøllstav?
Svar: 2, 25 mm og 38 mm.

max factory https://www.facebook.com/maxfactor.no/app_248415615317007
spørsmål: hvilken farge er det på creme puff nå?
Svar: gull

MDN http://mdn.no/kino/julekalender-2013/
spørsmål:
Casablanca er en romantisk amerikansk filmklassiker med Ingrid Bergman i en av hovedrollene. Selv om det var en film med mange etablerte stjerner og førsteklasses manusforfattere, forventet ingen av de involverte i produksjonen av Casablanca at den skulle bli noe utenom det vanlige. Der tok de feil.
Hvilket år kom filmen ut?
svar:1942

melk.no http://julkalender.herokuapp.com/opplysningskontoret/index.html
spørsmål:
Hvilke julekrydder er det vi tilsetter i deigen?
Svar:
Anis, kardemomme og nellik

mester grønn https://mestergronn.julekalender.com/
spørsmål:
Hvor produseres julestjernene du får kjøpt hos Mester Grønn?
Svar:
Norge

miintohttps://www.facebook.com/Miinto.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hvor har miinto varelager?
svar:
Miintos varer sendes ut fra norske butikker!

Mp3 og film politiet http://nrkmp3.julekalender.no/
spørsmål:
Hvem står bak hitten "The Monster"?
Svar: Eminem + Rihanna

MPX https://www.facebook.com/mpxno/app_535424176551643
spørsmål:
Hvor mange HDMI kontakter (in og out) har Pioneer VSX-923-K Receiver?
svar:8

multitrend https://www.facebook.com/Multitrend?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hva heter Norges største innsjø?
Svar: mjøsa

mycall https://www.facebook.com/mycall?sk=app_1409300305972979
spørsmål:
Hvor i verden er dette?
Svar: Paris

møbelringen alna https://www.facebook.com/pages/M%C3%B8belringen-Alna/493059300792909?id=493059300792909&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter Møbelringens finansieringsmulighet?
svar:
Cresco Access

svar på julekalendere 23.12.13 E-H

Efi https://www.facebook.com/EFI.Norge/app_266224890138398
spørsmål: Hva het den romerske keiseren som befalte at hele befolkningen i Romerriket skulle telles?
Svar: Augustus

elkjøp http://www.elkjop.no/cms/s-BUysGQVpC10AAAEzZVxY0aHN/elkjop-julekalender-2013
spørsmål:Hvor lang Zoom har QX-10?
Svar: 10x

eplehuset https://www.facebook.com/EplehusetNO?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva kan man også bruke Jabra Solemate til?
Svar:
Konferansetelefon

espegard https://www.facebook.com/Espegardas/app_638208179523405?ref=ts
spørsmål:
Hva blir laga i gryta på bildet?
svar:
Fårikål

expert https://www.facebook.com/ExpertNorge/app_432461216857907
spørsmål:
Hvor mange megapiksler har kameraet til Samsung Galaxy Note 3?
Svar:
13 MGP

fairtrade https://www.facebook.com/fairtradenorge?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvor kommer appelsinene i Lerums Fairtrade-merkede juice fra?
svar:
Brasil

fellesforbundet https://www.facebook.com/Fellesforbundet?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Kine Asper er forbundssekretær i Fellesforbundet. Når ble hun valgt som forbundssekretær?
Svar:
juni 2012

fhm https://www.facebook.com/fhmnorge/app_435889279806551#
spørsmål:
Hvilket land kommer Moods of Norway fra?
svar: Norge 

filmkommentaren http://www.filmkommentaren.no/category/konkurranse/julekalender-2013/
spørsmål:
Helt i begynnelsen av traileren avlegger en gjeng gutter og jenter om å feire jul i hvilken by? *
svar:
 Berlin

filmweb http://www.filmweb.no/julekalender/
spørsmål 1:
Hvem spiller rollen som Walter Mitty?
svar:Ben Stiller 
spørsmål 2:Når har filmen norgespremiere?
svar:1. juledag 
spørsmål 3:Kristen Wiig er kjent fra hvilken TV-serie?
svar:Saturday Night Live

fjellsport https://www.facebook.com/fjellsport/app_527942043949432
spørsmål:
Det er dagen før dagen. Av "gammel tradisjon", når ringes julen inn den 24.des?
Svar: Kl.17

floyd by smith https://www.facebook.com/FloydBySmith/app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange butikker forhandler Floyd i Norge?
svar:
250-300

flust https://www.facebook.com/Flust.no/app_1414116802156714
spørsmål:
Hvilken urt er en viktig ingrediens i drinken "Mojito"?
Svar:
Mynte

folkeuniversitetet https://www.facebook.com/Folkeuniversitetet.Studieforbund?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvordan sier man ?god jul? på fransk?
Svar:
Joyeux Noël

g-sporthttp://gsportjul.no/
spørsmål:
Hvor mange mil er 10 for Grete?
Svar: 1

gamer http://www.gamer.no/
spørsmål 1:
Hvor stor er skjermen til PlayStation Vita?
Svar: 5 tommer 
spørsmål 2:Hvor mange Vita-spill har vi anmeldt på Gamer.no, totalt?
Svar: 13

gamereactor http://www.gamereactor.no/konkurranser/jul/
spørsmål 1:
Hvilken karakter fikk Super Mario 3D Land av GR?
svar:
8/10
spørsmål 2:
Hvem anmeldte egentlig spillet?
Svar:
Line "Goomba" Fauchald
spørsmål 3:
Mario er ikke redd for å "suit up", men hvordan staves navnet på vaskebjørndrakten?
Svar:
Tanooki

gjerrigknark
http://www.gjerrigknark.com/julekalender2013/?v=MTM1NA
spørsmål 1:
Hvor mange underkategorier har kategorien "Rabatter & rabattkoder"?
svar: 13
spørsmål 2:
Hvor mange underkategorier har konkurranse-kategorien vår?
svar:22

gyldendal https://www.facebook.com/gyldendal.no/app_174869366053986
spørsmål:
Hvilket nordisk land er handlingen i Karitas hentet fra?
svar:
C) Island

hadeland glassverkhttps://www.facebook.com/pages/Hadeland-Glassverk/168343568473?id=168343568473&sk=app_638208179523405
spørsmål: I hvilken butikk finner du nyheter fra Mosh Mosh, European Culture, Lexington, Lama, Beck Söndergaard med mer?
Svar: Interiørhuset

hafslund http://hafslund.julekalender.no/
spørsmål:
Hvordan kan du levere måleravlesning til Hafslund?
Svar:
Du kan levere avlesning på app, Min side, sms og over telefon

hairshop https://www.facebook.com/HairShopFrisor/app_567526369983520
spørsmål:
Hvilke av disse merkene finner du ikke i HairShop?
Svar:
Define

hardware http://www.hardware.no/
spørsmål 1:
Hva syntes vi om bildekvaliteten da vi testet Strong SRT8950?
Svar: Den hadde godt bilde og god grafikk 
spørsmål 2: Hvis RiksTV skulle gått over til å strømme all TV på nett, når ville det blitt dyrere per bruker enn med dagens kringkasting?
Svar: Når de har 10 - 15 000 strømmekunder

hbo nordic http://www.accedogames.dk/view/scratchgame/html5/9874531#page=scratch&page-param
svar: the hannigangs

hifiklubben http://julekalender.hifiklubben.no/
spørsmål:
Mens musikerne bruker mangfoldige timer i studioer for å gi oss sin flotte musikk, er det likevel mange som spiller den på sprukne og ødelagte høyttalere. Hva sier Hi-Fi Klubben til det?
svar:
Bad sound kills good music

house of norgehttps://www.facebook.com/pages/House-of-Norge-As/1429837417229304?id=1429837417229304&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvor finner du produktene fra Björn Axen?
svar:
House of Appliances?

hurtigruten https://www.facebook.com/Hurtigruten/app_221254444665318#
spørsmål:
MS Lofoten skal feires i 2014. Hvorfor?
svar:Hun er 50 år 

svar på julekalendere 23.12.13 null - D

1001 spill - http://www.1001spill.no/julekalender/
spørsmål: hvem er nissen?
Hint:
- Eldre herremann med hvitt skjegg
- Kler seg gjerne i rødt
- Gir gaver til barna julaften
svar: julenissen

20th Century Fox Norge https://www.facebook.com/FoxNorge/app_1430446923836830
spørsmål:
Hvem har den norske stemmen til Scowler i Walking with Dinosaurs?
svar:
Øistein 'Blyant' Kristiansen

Adecco: https://adecco.julekalender.com/
spørsmål:
I 2012 ble det født 60.300 barn i Norge (SSB). Er det lov å snakke om graviditet, adopsjon og familieplanlegging på et intervju?
Svar:
Ja, hvis arbeidssøkeren selv tar det opp

Aftenposten http://aftenposten2013.netb11.com/
spørsmål:
Hvor mye rabatt får Aftenpostens abonnenter på Hurtigruten?
svar:
10 %

Ahlgrens biler: https://apps.facebook.com/biler_app/#_=_
spørsmål:
Hvilken farge er mest populær på bensin/dieselbiler i Norge? 
Svar:
b) Sort (2012)

akam http://www.akam.no/
spørsmål 1: Her til lands ser vi «Grevinnen og Hovmesteren» i dag, men hvilken dag vises den gjerne i andre deler av verden?
Svar: På nyttårsaften 
spørsmål 2: Hva er spesielt med betjeningen av Nikon 1 AW1?
svar: Du kan vippe på kameraet for å velge programmodus

altibox https://www.facebook.com/Altibox/app_1381311412112481
spørsmål:
Hvem har skrevet de populære bøkene om 'Emil i Lønneberget'?
Svar:
 Astrid Lindgren

amobil http://www.amobil.no/
spørsmål 1:
Hva slags oppløsning har skjermen til Sony Xperia Z1?
Svar: 1080 x 1920 
spørsmål 2:Hvor lite veier headsettet Plantronics Voyager Legend?
svar: 18 gram

apollo http://apollo.julekalender.no/
spørsmål:Kan du reise på rundreise i Jordan med Apollo?
Svar:ja

asanmagasinet https://www.facebook.com/Asanmagasinet/app_228390144003470
spørsmål:
Hva spiser mange nordmenn på julaften ?
Svar:Ribbe

Aschenoug https://www.facebook.com/aschehougforlag/app_429598547141477
spørsmål:
Aschehoug forlag er Norges eldste forlag og huser noen av landets beste forfattere. Aschehoug forlag har bøker i blodet. Det har vi hatt i over 140 år. I hvilket år ble Aschehoug grunnlagt?
Svar:
1872

Bazar forlag https://www.facebook.com/pages/Bazar-Forlag/73507852940?id=73507852940&sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva jobber Christoffer Carlsson som i tillegg til sitt forfattervirke?
svar:
Kriminolog

beat https://www.facebook.com/beat.no?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål: Hvem synger Fairytale of New York? 
Svar: The Pogues Featuring Kirsty MacColl

Bellas emne https://www.facebook.com/pages/Bellas-emne/123486320995897?id=123486320995897&sk=app_1422961057925015
spørsmål:ingen spørsmål, rabatt i butikk

Bergans https://www.facebook.com/BERGANSOFNORWAY/app_172821319592329
spørsmål: hvilket produkt?
Hint:
Blant våre medlemmer i Team Bergans er det to personer som har fått sine egne kolleksjoner. Den vi skal frem til i dag er en av verdens mest profilerte eventyrere og polfarere. Blant denne personens produkter skal vi frem til en av årets nyheter, en vattert jakke som veier 755 g i str. M.
svar:
3970 Cecilie Insulated Jacket

blogg.no http://adventskalender.blogg.no/
spørsmål:
Er Gløgg og Glühwein samme type drikk? *
svar:
 Ja begge er variasjoner av samme type drikk

blush https://www.facebook.com/Blush.no?id=10150137048060503&sk=app_385256171608258
spørsmål:
Hvor mange watt har Philips SalonDry Control hårføner?
Svar:
 2200

bobedre http://bo-bedre.no/category/1072
spørsmål: Hvem har designet Perfection-serien?
Svar: Tom Nybroe

boligpluss http://boligpluss.no/article/179593-bli-med-pa-julekalender
spørsmål: samme som overflatebehandling

bolina http://bolina.julekalender.no/
spørsmål: Hva er Line & Jo mest kjent for?
Svar: Smykker

BR leker http://www.br.no/julekalender
spørsmål:
Hvor mange lokomotiver følger med i BRIO City-togsettet?
Svar: 2

bygger`n https://www.facebook.com/Byggern?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilken farge har Bosch på sitt verktøy for hjemmebruk?
Svar: Grønn

canaldigital http://canaldigital.funkalender.no/
spørsmål:
Hva heter tjenesten fra C More der du får tilgang til samme innhold via pc/ mac og iPad som du får på de vanlige tv-kanalene?
svar:C More Play

Cappelen Damm https://www.facebook.com/cappelendamm/app_178480802349745
spørsmål:
Hva heter boken matblogger Trine  Sandberg ga ut i høst? 
svar: A) Trines mat

chess https://www.facebook.com/chess.no
spørsmål:
Hvor mange ganger snubler hovmesteren i "Grevinnen og hovmesteren" i tigerhodet før han tar et elegant skritt over?
Svar: 9

Christiania glasmagasin https://www.facebook.com/christiania.glasmagasin?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilke fordeler får man i Christiania Glasmagasins kundeklubb?
svar:
Eksklusive klubbtilbud, nyhetsbrev, 10% bonus på alt man handler, informasjon om de beste tilbud og kampanjer først, eget medlemskort, mm.

costumehttp://costume.no/article/179656-delta-i-costumes-julekalender
spørsmål:
Hva heter den patenterte havresorten som A-Derma hudpleieserie er basert på?
Svar: Rhealba havre

david-andersen http://david-andersen.no/c/julekalender-2013
spørsmål:
De tre visemenn hadde med seg en gave til det nyfødte Jeusbarnet. Hva var dette?
Svar: Gull, røkelse og myrra

dermanor http://dermanor.julekalender.no/?
spørsmål:
Hva heter den siste nyheten fra bliss?
Svar:
Triple Oxygen Ex-?glow?-sion Moisturise Cream

detur http://detur.julekalender.no/
spørsmål:
Hvilken av disse byene ligger IKKE i Tyrkia?
svar:
Beijing

diakonhjemmet http://www.diakonhjemmet.no/DHS/Om-oss/Julekalender-2013
spørsmål:
I hvilke rekkefølge graderes angst?
Svar:
mild angst, moderat angst, alvorlig angst, panikk angst

drømmehuset https://www.facebook.com/Drommehuset/app_1413946535488625
spørsmål:
HVEM SPILLER STATSMINISTEREN I JULEFILMEN
svar:
HUGE GRANT

dustin home https://www.facebook.com/dustinhomeNorge/app_289338417851039
spørsmål:
Hvilket år lanserte Samsung verdens første klokke med innebygd telefon?
svar: 2013

alle gode ting er tre

Som jeg fortalte i går, det ble ikke juletre på meg grunnet surr med klokker, men i dag dro vi ut med god tid. Vi gikk fort igjennom oasen og jeg fikk fort bekreftet at det ikke var flere kjeglegraner igjen, mamma pratet litt om kunstige trær og alternativer, men jeg klarer bare ikke tanken på jul med kunstig tre.

 

Når vi sto ved kassen gikk det en ansatt forbi oss og mamma fikk den geniale ideen om å spørre om de hadde noen stående et annet sted. Han bekreftet med meg at det var kjeglegran jeg var ute etter og fortalte at det sto en i utstillingen og jeg kunne få den. Vi var overlykkelige, så vi ignorerte alle tegn på at noe var galt. Jeg synes ikke det så helt ut som gran og ikke luktet det som gran, men det lukter mye rart på et plante senter og det var fullt mulig at dette var grunnen til at jeg ikke luktet det, jeg er heller ingen ekspert på trær så når en ansatt setter et tre i armene mine og sier det er gran, så spør jeg ikke hvorfor det er så små barnåler.
Heller ikke da mamma reagerte på prisen ble vi oppmerksomme. Mamma sitt tre hadde kostet 199 kroner, mitt kostet 400. men da vi spurte om dette kom det frem at det var en mindre versjon av dette treet som kostet 199 kroner og selv om mamma mente at treet hennes ikke var nå særlig mindre, kunne vi jo ikke krangle på det.
Når jeg berte treet til bilen så jeg varselet om at det ikke måtte spises og syntes det var merkelig, jeg kunne ikke huske at gran var giftig. Nå var jeg nok klar over feilen, men stolte ikke nok på meg selv til å snu, i stedet sa jeg til mamma at det var rart det ikke sto gran på treet, men jeg kunne ikke det latinske navnet på gran, men skulle slå det opp når jeg kom hjem. Sirius elsket treet med en gang og innen jeg ble klokere hadde han rukket å ta en god smakebit av det. 

Jeg lå langt etter på kalenderne og derfor prioriterte jeg dette, jeg hadde jo blitt fortalt at det var en gran og jeg var bare paranoid som trodde noe annet. Men så kom bergans sitt kalender spørsmål og det var som om det gikk is nedover ryggraden min, det var ikke akkurat det samme navnet, men familienavnet var det samme og jeg kunne ikke huske at bergans hadde et merke kalt gran, et raskt google søk viste meg at det var snakk om einer og da satte jeg meg ned å søkte opp det navnet mitt tre hadde, kinesisk einer.
Jeg var helt knust, jeg tåler ikke brå forandringer eller at ting ikke er som forventet så jeg holdt på å bryte helt sammen. Jeg ringte og ringte til mamma men hun tok ikke telefonen og jeg var på grensen til å bli hysterisk. Tilfeldigvis skulle kusinen min til meg for å hente noe og jeg stjal noen klemmer av henne for å roe meg ned. Jeg har hatt asbergers i nesten 30 år, familien min vet hvordan de skal takle det.
Jeg klarte å dra meg selv sammen, men var nå så utslitt at jeg ikke kunne forstå hvordan jeg skulle klare alle kalenderne, jeg var vel blitt ferdig med del to da mamma ringte meg og sa at hun hadde bestemt seg for å kjøpe et ordentlig juletre, og lurte på om jeg ville bli med å kjøpe det. Før jeg gikk ut av døra tok jeg et lynraskt søk på google om einer og om de var giftige, det grøsset i meg når jeg så resultatet, men de er bare litt giftige så om jeg fikk ut treet skulle det nok gå bra. Jeg vet ikke om akkurat dette einer treet er giftig, men noen av dem er det og jeg tar ikke sjanser med kattene mine.
Jeg kjørte treet opp til tanta og kusina mi som også skulle være med å plukke ut juletre, da spurte mamma om jeg ville ha hennes lille kjeglegran, siden hun nå kjøpte stort, så i løpet av den timen vekslet vi trær i familien.
Sirius likte den nye treet like godt som det gamle.

I mellom kalender liste tre og fire lagde jeg meg mat og pyntet juletre, en lys lenke og tre polka stenger, helt perfekt. 


Og når jeg var ferdig med kalenderliste fire, startet jeg med å pakke inn julegaver. Greit å få pakket inn de som er til de jeg skal være sammen med i morgen. Klarte å ta nesten alle før det ble sent og jeg måtte ta kveldsmat og roe meg ned. Men det ble veldig koselig i stua mi da, ingen av pakkene her er til meg, de er alle fra meg.

jiijis julekalender 23.12.13

JIIJI`S JULEKALENDER

Dagens premie: goodiebag: peaceveske med mye rart i

 

du deltar ved å legge igjen navn og mail adresse i kommentarfeltet ( legger du igjen mail adressen under mail adresse i skjemaet får bare jeg se den). Du kan melde deg på mellom 00.01 og 23.59 og vinneren blir trukket ut dagen etterpå*.

Vinneren blir trukket ved hjelp av ios appen the hat (digital lapp i hat trekning) og blir kontaktet på mail. Hvis det ikke er oppnådd kontakt med vinner innen en uke etter trekning, vil en ny vinner trekkes.

Lik gjerne innlegget og ta en titt på min smykkeside på facebook, men dette er ikke noe krav.

* om trekningen ikke lar seg gjennomføre en dag, vil den bli trukket så fort det blir mulig.

 

Kalenderen er ikke sponset
oversikt over alle premier

svar på julekalendere 22.12.13 N----

Netshop https://www.facebook.com/netshop.no/app_289338417851039
spørsmål:
Tåler Sony Z1 vann?
svar:
Ja!

nextgentel https://www.facebook.com/NextGenTel?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mye koster vårt rimeligste Mobile Bredbånd?
svar:
79,-

nidar https://www.facebook.com/nidar/app_289338417851039?ref=br_tf
spørsmål:
I hvilke butikker finner du løsvektkonseptet Nidar Smågodt?
svar:
Ica, Rimi og Matkroken

nordea: http://nordea.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter Nordeas sparetjeneste som er koblet til bankkortet ditt?
svar:
MikroSpar

Norli (på mail)
spørsmål: hva er yrket til han som banker på døren?
svar:
tekstileksportør

onecall https://www.facebook.com/onecallmobil?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva koster det flotte juletreet til vår mann?
svar:
Trettini

ordnett http://ssl.socialmediatoolbox.no/likewinn/users/www/christmas/?isliked=1&pk=trhdwl54un0pvzag&key=908456485c5e7d5c45f781492240468d
spøesmål:
Hva er en flakong (fr.)?
svar:
En liten flaske

oslokino https://www.facebook.com/oslokino/app_680455418653515
spørsmål:
Hva har Filmmagasinet sagt om "The Secret Life of Walter Mitty"?
svar:
En utrolig kul og fargerik film

Pierre robert https://www.facebook.com/pierrerobertnorge?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva er plaggene i Exclusive Collection laget av?
svar:
Mikrofiber

princess https://www.facebook.com/PrincessInterior?id=153944494784535&sk=app_549912371768557
spørsmål:
Fører vi produkter fra Aukrust-universet?
Svar: ja

rikstv http://jul.globase.com/rikstv#
spørsmål:
Har RiksTV HD-kanaler?
svar:
Ja, RiksTV sender HD-kanaler både via antenne og internett.

ringo http://www.ringo.no/opplasting/julekalender/
svar:74

santa maria https://www.facebook.com/SantaMariaNorgeAs?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilket år skiftet Nordfalks navn til Santa Maria AB
svar:
2001

social nettwork https://www.facebook.com/SocialNetworkNorway/app_467394076645131
spørsmål:
Hva pleier mange å spise på julaften ?
svar:Ribbe og pinnekjøtt

skittfiske http://skittfiske.adventskalender.no/363820/
spørsmål:
Hva er en "Tacobag"?
Svar:
Vadebag

sol http://www.sol.no/underholdning/
svar: fløte

spaceworld https://www.facebook.com/SpaceworldNorge?id=165552527948&sk=app_249479745208964
spørsmål:
Hvilken oppløsning på skjermen har 2014 edition av Galaxy Note 10.1?
svar:
2560x1600

specsavers https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/app_1422350664660665
spørsmål:
Specsavers er kåret til Storbritannias?
svar:
?mest tillitsvekkende merkevare

spillfeber http://spillfeber.no/
spørsmål 1:
Hva står GOG for?
Svar: Good Old Games 
spørsmål 2:Hva er det som kjennetegner GOG?
svar:Spillene de selger er 100% DRM-FRI. 
spørsmål 3:I hvilket av disse GOG-spillene jobber du i grensekontrollen?
svar:Papers, Please.

sport 1 https://www.facebook.com/sport1.no?sk=app_540805709325943
spørsmål:
Hvilket land kommer merket Blizzard fra?
svar:Østerrike

startours http://www.startour.no/om-star-tour/julekalender/
spørsmål:
Rethymnon er ikke bare et feriested, men også en levende småby. Her finner du en sjarmerende småbåthavn, smale brosteinsgater og en storslagen venetiansk ridderborg. På hvilken gresk øy finner du byen Rethymnon?
Svar: kreta

Stella magasinet http://stellamagasinet.no/article/178811-delta-i-stellas-julekalender
spørsmål:
Hvor i Europa selges Becksöndergaard?
svar:Hele Europa

tara http://tara.no/category/1876
spørsmål:
Hvor naturlig er SheaTerras Foot Butter?
svar:100%

telekiosken https://telekiosken.julekalender.com/
spørsmål:
Hvilke farger får du kjøpt Xqisit B20 Bluetooth høyttalere i?
svar:
Rosa, grønn, blå, lilla og sort

tilbords:https://www.facebook.com/Tilbords/app_289338417851039
spørsmål:
Hvem har designet serien Velbekommen for Magnor?
svar:
Wenche Andersen

teknisk ukeblad http://www.tu.no/julekalender/
spørsmål:
Et nytt romobservatorie som skal lage 3D-bilder av galaksen ble skutt opp for noen dager siden. Hva het det?
svar:
Gaia

tusenfryd https://www.facebook.com/tusenfryd/app_494385017325397
spørsmål:
Ca. hvor mange har sommerjobb på TusenFryd hvert år?
svar:
750

ungdomsbøker https://www.facebook.com/ungdomsboker?sk=app_177460902451429
spørsmål:
Hvilken pris vant Kjære miss Nina Simone i 2012?
svar:A) Riksmålsprisen

 

vita https://www.facebook.com/vita?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva inneholder Korres Lip butter Guava?
svar:
Sheasmør og risvoks?

svar på julekalendere 22.12.13 i - M

Ilas http://ilasikt.julekalender.no/
spørsmål:Hva heter Microsoft seneste operativssytem?
Svar: Windows 8

jernia http://www.jernia.no/julekalender
spørsmål:
Hvor mange dager er det igjen til jul?
Svar: 2 ( ja jeg føler stresset)

jysk http://xmas.jysk.no/
spørsmål:
Hvilken merking er din garanti for allergivennlige dyner og puter?
Svar: Greenfirst, Nomite og Allerban

kitch`n https://www.facebook.com/kitchn.no?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvor mange forskjellige størrelser får du Erik Bagger brødskålene i?
Svar: 4

kiwi https://www.facebook.com/kiwiminipris/app_390538481077688
spørsmål:
Hvilken urt har vi brukt i våre deilige, superenkle røkelakslefser?
Svar:
Koriander

komplett http://www.komplett.no/k/kcf.aspx?id=11276
spørsmål:
Om du har TX-P50ST60Y koblet til et trådløst nettverk kan du dele lyd og bilde via mobil samtidig som du fjernstyrer skjermen. Hva heter denne funksjonen?
Svar:
Swipe & Share 2.0

kondomeriet http://funkalender.no/kunder/2013/kondomeriet/
spørsmål:
Hva er fordelene med Durex Performax Intense?
svar:Den inneholder et bedøvende middel som gjør at han holder lenger

lanullva https://www.facebook.com/Lanullva?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Finnes Lanullva ullvask?
Svar: ja

lefdal http://www.lefdal.com/cms/s-O5isGQVv8ywAAAFCd8QSJyiN/julekalender-2013
spørsmål: Hvor mange innstillinger har en BaByliss IPRO krølltang C519E?
Svar: 10 innstillinger

lindex https://www.facebook.com/lindexnorge/app_519740888121557
spørsmål:
Hva er Kathrines julefavoritt i dag?
Svar:
Slip

luckyduck https://www.facebook.com/luckyduckbutikken/app_201891723330341
spørsmål:
JUL PÅ ENGELSK?*
Svar:
Christmas

ludo https://www.facebook.com/idar.vollvik/app_588440321240214
spørsmål:
Hva er prisen på vår el sigarett startpakke «Smoke?in K808D» ?
svar:
a)      249,-

lydbok forlaget http://lydbokbloggen.no/
spørsmål:
Hvem vant den gjeve Bokhandlerprisen 2013?
svar:
C) Cecilie Enger med Mors gaver

lykkelig https://www.facebook.com/lykkelighandel?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
I hvilket år stod slaget ved Stiklestad?
Svar: 1030

makestyle https://www.facebook.com/MakestyleNo?sk=app_639777066066087
spørsmål:
Hvor mange fargeralternativer finnes av krøllstaven Gorgeous Curl Wand?
Svar: 2, Sort og rosa.

max factory https://www.facebook.com/maxfactor.no/app_248415615317007
spørsmål: hvilken colour elixir lipstick farge matcher antrekket til julenissen?
Svar:ruby tuesday

MDN http://mdn.no/kino/julekalender-2013/
spørsmål:
The Shawshank Redemption (Frihetens regn) ender alltid høyt oppe på listene over beste filmer laget noensinne.Hvem spiller i mot Tim Robbins i denne filmen? Hvem er nissen?
svar:Morgan Freeman

melk.no http://julkalender.herokuapp.com/opplysningskontoret/index.html
spørsmål:
Hvor lenge bør sennepssilden stå før den serveres.
Svar:
1 døgn

mester grønn https://mestergronn.julekalender.com/
spørsmål:
Hva var årsaken til verdens første børskrakk i 1637?
Svar:
Skyhøye priser og spekulasjon på tulipanløk

miintohttps://www.facebook.com/Miinto.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hva selger Timeshop på miinto.no?
svar: det er ingen butikk som heter det der, men jeg regner med at de selger klokker siden de gir bort en. ( og det var riktig)

Mp3 og film politiet http://nrkmp3.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter den nerdete hovedpersonen i TV-serien "The Big Bang Theory"?
Svar: Sheldon

MPX https://www.facebook.com/mpxno/app_535424176551643
spørsmål:
Hvilken pris fikk GoPro HD HERO3+ av fagbladet Elektronikkbransjen under kåringen av Årets Julegaver?
svar:
 Årets Actionkamera

multitrend https://www.facebook.com/Multitrend?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hvilket merke er ugle-premien idag?
Svar: Bloomingville

mycall https://www.facebook.com/mycall?sk=app_1409300305972979
spørsmål:
Hvor finner du PIN-koden din hvis du har mistet den?
Svar:
På "Min Side" på mycall.no

møbelringen alna https://www.facebook.com/pages/M%C3%B8belringen-Alna/493059300792909?id=493059300792909&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter den kjente lenestolen fra Brunstad?
Svar: delta

svar på julekalendere 22.12.13 E - H

Efi https://www.facebook.com/EFI.Norge/app_266224890138398
spørsmål: Hvor mange reinsdyr har nissen?
Svar: aner ikke, spør igjen i følge hvem? I diktet var det 6. 

elkjøp http://www.elkjop.no/cms/s-BUysGQVpC10AAAEzZVxY0aHN/elkjop-julekalender-2013
spørsmål:Er Xperia Tablet vannett?
Svar: Ja, den tåler å bli våt

eplehuset https://www.facebook.com/EplehusetNO?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange andre produkter i Monster iSport-serien finner du hos Eplehuset?
Svar:
4

espegard https://www.facebook.com/Espegardas/app_638208179523405?ref=ts
spørsmål:
Hva er riktig om Espegard Grillspyd?
svar:
De blir levert med et flott etui

expert https://www.facebook.com/ExpertNorge/app_432461216857907
spørsmål:
Hvilken versjon av Android kommer Asus Memo Pad 10" HD med? 
Svar: android 4,2

fairtrade https://www.facebook.com/fairtradenorge?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvor mange Fairtrade-kommuner finnes i Norge?
Svar: 31

fellesforbundet https://www.facebook.com/Fellesforbundet?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken kvinne var landsmøtevalgt forbundssekretær i Fellesforbundet fra 1995 til 2011?
Svar:Anne Marie Pettersen

fhm https://www.facebook.com/fhmnorge/app_435889279806551#
spørsmål:
Hva heter merket som deler ut dagens premie?
svar: 2XU

filmkommentaren http://www.filmkommentaren.no/category/konkurranse/julekalender-2013/
spørsmål:
Fullfør sistatet fra traileren over: We're lawyers, but this is not a... hva? *
svar:
 a lawfirm

filmweb http://www.filmweb.no/julekalender/
spørsmål 1:
Hva handler filmen om?
svar:Frøken Kanin blir borte 
spørsmål 2:Hvem har skrevet bøkene om Karsten og Petra?
svar:Tor Åge Bringsværd 
spørsmål 3:Hvilken kjent skuespiller er med i filmen?
svar:Janne Formoe

fjellsport https://www.facebook.com/fjellsport/app_527942043949432
spørsmål:
Osprey ble etablert i 1974 av Mike Pfotenhauer. I hvilket land, spør vi? :)
Svar: usa

floyd by smith https://www.facebook.com/FloydBySmith/app_289338417851039
spørsmål:
Hva slags veske er dette?
svar:
Clutch

flust https://www.facebook.com/Flust.no/app_1414116802156714
spørsmål:
Lerkekvister og kongler er trendy naturpynt. Hvem har laget serviset "Lerk"?
Svar:
 Halvor Bakke

folkeuniversitetet https://www.facebook.com/Folkeuniversitetet.Studieforbund?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilke bedriftskurs tilbyr Folkeuniversitetet?
Svar:
Alle typer kurs

g-sporthttp://gsportjul.no/
spørsmål:
Hvilket land er Asics fra?
Svar: Japan

gamer http://www.gamer.no/
spørsmål 1:
Hvem anmeldte Assassin?s Creed IV: Black Flag for Gamer.no?
Svar: Håvard Ruud 
spørsmål 2:Hva heter hovedpersonen som spilleren styrer i Black Flag?
Svar:  Edward Kenway

gamereactor http://www.gamereactor.no/konkurranser/jul/
spørsmål 1:
Hvilke av disse kan du ikke kontrollere med Harmony Ultimate?
svar:
 Naboen
spørsmål 2:
Hva er prisen på fjernkontrollen ifølge Logitechs hjemmeside?
Svar:
2099 kroner
spørsmål 3:
Hva slags lys kan man kontrollere med Harmony Ultimate?
Svar:
Phillips Hue-lys

gjerrigknark
http://www.gjerrigknark.com/julekalender2013/?v=MTM1NA
spørsmål 1:
) Hva heter den senest publiserte videoen på Gjerrigknarken Sjøl sin kanal på Youtube?
svar:
 Mills Tubeklemmer klemmer tuber
spørsmål 2:
svar: 5

gyldendal https://www.facebook.com/gyldendal.no/app_174869366053986
spørsmål:
Hva er Harald Eia utdannet som?
svar:
A) Sosiolog

hadeland glassverkhttps://www.facebook.com/pages/Hadeland-Glassverk/168343568473?id=168343568473&sk=app_638208179523405
spørsmål: I hvilken butikk selger vi kaffe, te, krydder, drops med mer?
Svar: Kramboden

hafslund http://hafslund.julekalender.no/
spørsmål:
Hvor kommer navnet Hafslund fra?
Svar:
En bydel i Sarpsborg

hairshop https://www.facebook.com/HairShopFrisor/app_567526369983520
spørsmål:
Hvor mange salonger har HairShop i Tromsø
Svar: 2

hardware http://www.hardware.no/
spørsmål 1:
Hvilken av disse var et punkt som trakk opp i vår vurdering av dagens premie?
Svar: Filmkonvertering på direkten 
spørsmål 2: Ga vi storebror DS414 vår anbefaling? Hva trakk mest ned?
Svar: Ja, men USB 3.0 kunne vært raskere

hbo nordic http://www.accedogames.dk/view/scratchgame/html5/9874531#page=scratch&page-param
svar: pirates

hifiklubben http://julekalender.hifiklubben.no/
spørsmål:
I Die Hard filmene, spiller Bruce Willis John McClane, en politietterforsker som i alle filmene får ganske så mye juling. Hvilket sitat er han meget kjent for i disse 5 filmene?
svar:
Yippiee ki-yay, motherfucker

house of norgehttps://www.facebook.com/pages/House-of-Norge-As/1429837417229304?id=1429837417229304&sk=app_289338417851039
spørsmål:
New wave er?
svar:
Et service fra Villeroy&Boch

hurtigruten https://www.facebook.com/Hurtigruten/app_221254444665318#
spørsmål:
Hvilket skip er ikke i Hurtigrutens flåte?
svar:MS Discolys 

svar på julekalendere 22.12 null - D

1001 spill - http://www.1001spill.no/julekalender/
spørsmål: hvem er nissen?
Hint:
- Verdens mest kjente reinsdyr?
- Omtalt i kjent sang
- Er rød på nesen
svar: så fint at rudolf får prøve seg som nisse også.

20th Century Fox Norge https://www.facebook.com/FoxNorge/app_1430446923836830
spørsmål:
Hva får Rudi om han vinner kappløpet med Liesel i dette filmklippet fra "Boktyven"?
svar:
Et kyss

Adecco: https://adecco.julekalender.com/
spørsmål:
Det er et krav i Norge at alle bedrifter skal føre internkontroll/systematisk HMS-arbeid. Hva er HMS forkortelse for?
Svar:
Helse, miljø og sikkerhet

Aftenposten http://aftenposten2013.netb11.com/
spørsmål:
Hvilken dyre - og fornøyelsespark har helgetilbud til Aftenpostens abonnenter med A-kortet?
svar:
Dyreparken i Kristiansand

Ahlgrens biler: https://apps.facebook.com/biler_app/#_=_
spørsmål:
Bilene skal ut ved pilen. Hvem ligger i riktig fil?
Svar:bil b

akam http://www.akam.no/
spørsmål 1: Hva var det Clark Griswald ønsket å bruke julebonusen sin på i juleklassikeren «Hjelp, det er juleferie!»?


Svar: Et svømmebasseng
spørsmål 2: Hva er et av trekkplastrene i nye Photoshop CC?
svar:  Et verktøy som skal kompensere for kamerarystelser

altibox https://www.facebook.com/Altibox/app_1381311412112481
spørsmål:
. Hva heter hovedpersonen i 'De tøffeste gutta'?
Svar:
Modulf

spørsmål 2:
Hvilken norsk regissør har laget 'Skyggejegerne'?
svar:
Harald Zwart

amobil http://www.amobil.no/
spørsmål 1:
Hvor mange megapiksler er det på Nokia Lumia 1020?
Svar: 41 megapiksler 
spørsmål 2:Hva slags headsett er Plantronics Voyager Legend?
svar: Bluetooth-headsett

apollo http://apollo.julekalender.no/
spørsmål:
Kan du fly direkte til Cuba med Apollo i vinter?
Svar:ja

asanmagasinet https://www.facebook.com/Asanmagasinet/app_228390144003470
spørsmål:
En vanlig premie til den som finner mandelen i grøten er :
Svar:En marsipangris

Aschenoug https://www.facebook.com/aschehougforlag/app_429598547141477
spørsmål:
Øystein Wiik har etablert seg som en av de store norske krimforfatterne. Nå er Wiik aktuell med sin fjerde bok, "Casanovasyndromet". Hovedperson i bøkene har blitt kalt Norges svar på James Bond. Hva heter han?
Svar:
Tom Hartmann

Bazar forlag https://www.facebook.com/pages/Bazar-Forlag/73507852940?id=73507852940&sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilket land kommer Kathleen MacMahon fra?
Svar: Irland

beat https://www.facebook.com/beat.no?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål: Odd Nordstoga ga ut julealbum sammen med en annen kjent artist i fjor. Hvem? 
Svar: Sissel Kyrkjebø

Bellas emne https://www.facebook.com/pages/Bellas-emne/123486320995897?id=123486320995897&sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hvor kommer merket Nordstjerne fra?
Svar:
Danmark

Bergans https://www.facebook.com/BERGANSOFNORWAY/app_172821319592329
spørsmål: hvilket produkt?
Hint:
I dagens oppgave er vi ute etter et produkt som har fått sitt navn fra en busk/tre. Denne planten er en del av sypressfamilien og heter Juniperus communis på latin.
Svar: einer ( og med dette spørsmålet fant jeg ut at oasen har lurt meg og solgt meg einer og ikke gran)

blogg.no http://adventskalender.blogg.no/
spørsmål:
Hva er ingrediensene i marsipan? *
svar:
Mandler og sukker

blush https://www.facebook.com/Blush.no?id=10150137048060503&sk=app_385256171608258
spørsmål:
Hvilken farge er det på Moisture Recovery-serien til Joico?
Svar:
Blå

bobedre http://bo-bedre.no/category/1072
spørsmål: Hva viser minuttene på en Picto-klokke?
Svar: Urviseren

boligpluss http://boligpluss.no/article/179593-bli-med-pa-julekalender
spørsmål: samme som over 

bolina http://bolina.julekalender.no/
spørsmål: Hvilken stil kjennetegner Tolix ?
Svar: Industriell

BR leker http://www.br.no/julekalender
spørsmål:
Hvor høyt er COLOR KIDS-tegnestaffeliet?
Svar:
105 cm

bygger`n https://www.facebook.com/Byggern?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilke farger finner du i HIBA HUS sin logo
Svar:
Gul, rød og svart

canaldigital http://canaldigital.funkalender.no/
spørsmål:
C More har en av markedets bredeste underholdningstilbud, men dersom du kun ønsker barneprogram, film- og serietilbudet ? hvilken C More-pakke velger du?
svar:C More Film 

Cappelen Damm https://www.facebook.com/cappelendamm/app_178480802349745
spørsmål:
Hvor mange bøker har Britt Karin 
Larsens skrevet om folket på Finnskogen? 
svar: C) Femte

chess https://www.facebook.com/chess.no
spørsmål:
Wham - Last Christmas er en velkjent julesang. Alle kjenner George Michael, men hva heter han andre?
Svar:
Andrew Ridgeley

Christiania glasmagasin https://www.facebook.com/christiania.glasmagasin?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva kan du bruke en Bodum Stavmikser til?
svar:Lage en deilig rotpuré

costumehttp://costume.no/article/179656-delta-i-costumes-julekalender
spørsmål:
Hvor mange prosent økning av øyenvippenes tykkelse og lengde får du ved å bruke MyChelle Ultimate Lash & Brow serum etter 6 uker?
Svar:  25 %

david-andersen http://david-andersen.no/c/julekalender-2013
spørsmål:
Når kan man si "filipine" i forbindelse med nøtter?:
Svar:
Når man finner to nøtter i skallet

dermanor http://dermanor.julekalender.no/?
spørsmål:
Foundation fra bareMinerals gir solbeskyttelse med faktor?
Svar:
...15

detur http://detur.julekalender.no/
spørsmål:
Hvilket hav ligger Tunisia ved?
svar:
Middelhavet

diakonhjemmet http://www.diakonhjemmet.no/DHS/Om-oss/Julekalender-2013
spørsmål:
Hvilken muslimsk høytid sammenlignes ofte med den kristne julen?
Svar:
Id

drømmehuset https://www.facebook.com/Drommehuset/app_1413946535488625
spørsmål:
STEMMER DET AT JULAFTEN FALLER PÅ FREDAG DEN 13 NESTE ÅR?
Svar: nei, om ikke lucia og julaften har bestemt seg for å bytte dato da.

dustin home https://www.facebook.com/dustinhomeNorge/app_289338417851039
spørsmål:
Samsung er et av verdens ledende selskaper, men hva betyr egentlig ordet Samsung?
svar:
Tre stjerner

fugde, men ikke juletre

Jeg var veldig stresset når jeg sto opp i dag. Fire kalender lister, handletur med mamma, fugde laging og middag hos mamma. Dette hadde nok gått helt greit om det ikke hadde hvert for de fire kalender listene. Men jeg fikk ro over meg når jeg fant ut at de hadde dratt på handletur uten meg og at jeg kunne ta ting i mitt tempo frem til klokken 17.00

innen 17.00 var jeg nesten ferdig med alle kalenderlistene og hadde fått skjært ut fugde bitene. Den ble god, men kanskje litt i det søteste laget, hørte fetteren min likte dem veldig godt, smaksprøver har hvert på vandring i dag.Juletre historien er typisk oss, vi skulle på oasen for å kjøpe tre på rot. Kjeglegran. Vi kjørte bort tanta mi og da mamma ble frustrert over trange veier og ventetid sa jeg at vi hadde veldig god til, så tittet jeg på klokka og sa, eller veldig dårlig tid, det kommer helt an på når butikken stenger. Mamma hørte meg ikke og når jeg tok opp stengetid litt senere på turen var hun sjokkert, det hadde ikke falt henne inn at oasen ville stenge. Vi blir litt døgnvill i alt dette mørket.

I det vi kjørte inn mot parkeringsplassen klikket klokken i bilen over på 18.00 og på skiltet sto det stort og fint at det stengte 18.00. vi kjørte helt opp til døra for å se om det sto noen skilt om at de var lengre oppe grunnet jula, men så ingenting. Døra var oppe, men jeg regnet med at dette var for å slippe folk som var inne, ut. Jeg liker ikke ubehagelige situasjoner så vi valgte å ikke gå inn. Jeg ba mamma kjøre litt siden jeg har hatt så mye små anfall i det siste og kjøringen roer meg ned, så kom jeg på at det er en stor blomsterbutikk på alna senteret. Selvfølgelig var det stor sjanse for at det stengte 18.00 der også, men vi måtte prøve. Det var noe på radioen og mamma sier til seg selv, ja klokka går 6 minutter for fort. Jeg stirrer på henne og sier ? du tuller, men nei da. - da hadde vi rukket oasen med flere minutter. Mamma er oppgitt og sliten og kommer nok ikke til å glemme det med det første, hun trodde jeg viste at klokken på bilen hennes gikk for fort.

Det var stengt på alna senteret også og vi dro å handlet inn litt mat og dro hjem. Mamma satte meg av her for at jeg skulle kunne kjøre stolen opp til henne, da kan jeg bruke den på vei hjem også. Hun skulle koke poteter så jeg hadde litt tid og fikk tatt to kalender oppgaver før jeg måtte ut igjen. Mens jeg var hjemme mailet jeg kalender malene til meg selv slik at jeg kunne plukke dem opp hos mamma.

Hos mamma måtte jeg selvfølgelig installere skriveprogram først, og så spise middag. Jeg hadde bare 5 kalendere igjen da kusinen min kom opp og ville ha hjelp til ps3, så jeg gikk ned dit. Men jeg fikk da kalenderne ferdig til slutt og mailet svarene til meg selv, slik at jeg kunne plukke dem opp når jeg kom hjem og slå den siste lista sammen og legge det ut. Gikk glipp av første halvdel av filmen, men det gjorde ikke så mye, jeg liker slutten best.

Så stressende dag blir det nok ikke før lille julaften ? ååå det er om to dager, ja jeg får hvile i morgen. 

jiijis julekalender 22.12.13

JIIJI`S JULEKALENDER

Dagens premie: parfyme: violta constelation, veet prøvedu deltar ved å legge igjen navn og mail adresse i kommentarfeltet ( legger du igjen mail adressen under mail adresse i skjemaet får bare jeg se den). Du kan melde deg på mellom 00.01 og 23.59 og vinneren blir trukket ut dagen etterpå*.

Vinneren blir trukket ved hjelp av ios appen the hat (digital lapp i hat trekning) og blir kontaktet på mail. Hvis det ikke er oppnådd kontakt med vinner innen en uke etter trekning, vil en ny vinner trekkes.

Lik gjerne innlegget og ta en titt på min smykkeside på facebook, men dette er ikke noe krav.

* om trekningen ikke lar seg gjennomføre en dag, vil den bli trukket så fort det blir mulig.

 

Kalenderen er ikke sponset
oversikt over alle premier

svar på julekalendere 21.12.13 N----

Netshop https://www.facebook.com/netshop.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hvilket selskap er eier av Nokia?
svar:
Microsoft

nextgentel https://www.facebook.com/NextGenTel?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mye betaler du i linjeleie dersom du bestiller bredbånd 30 eller 40?
svar: 0

nidar https://www.facebook.com/nidar/app_289338417851039?ref=br_tf
spørsmål:
Hvilken klassisk sjokolade fra Nidar het en gang Vaniljepraliner, og ble lansert i 1920?
svar:
Kremtopper

nordea: http://nordea.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter kontoen du kan boligspare på i Nordea og få samme rente som på BSU-kontoen?
svar:
Boligsparekonto

Norli (på mail)
spørsmål:hvilke uforglemmelige karakterer møter vi på i boka?
svar:misjonærer og genier

onecall https://www.facebook.com/onecallmobil?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva slags godter får mann når han går julebukk?
svar:
Dadler og banan

ordnett http://ssl.socialmediatoolbox.no/likewinn/users/www/christmas/?isliked=1&pk=trhdwl54un0pvzag&key=908456485c5e7d5c45f781492240468d
spøesmål:
Hvilket språk kommer ordet vampyr fra?
svar: slavisk

oslokino https://www.facebook.com/oslokino/app_680455418653515
spørsmål:
Hvem har regissert "Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa"?
svar:
Rasmus Sivertsen

Pierre robert https://www.facebook.com/pierrerobertnorge?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvorfor bør barn ha på seg ull innerst, når de er ute i kaldt vær?
svar: 
Fordi ull er mykt og behagelig, virker temperaturregulerende, fører fukt bort fra huden og kan holde på mye fuktighet før den føles våt. Ull vil også holde deg varm, selv om den blir våt.

princess https://www.facebook.com/PrincessInterior?id=153944494784535&sk=app_549912371768557
spørsmål:
Har vi lys og servietter i sitt sortiment?
Svar: ja

rikstv http://jul.globase.com/rikstv#
spørsmål:
På underholdningsportalen Ekstra ligger TV tilbake i tid. Dette er:
svar:
En tjeneste som lar deg se hva du vil fra TV 2s, TVNorges og Disney on Demands kanaler 7 dager tilbake i tid - uten ekstra kostnad!

ringo http://www.ringo.no/opplasting/julekalender/
svar: 53

santa maria https://www.facebook.com/SantaMariaNorgeAs?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilket av våre indiske produkter finner du i alle norske dagligvarebutikker?
Svar:
Naanbrød

social nettwork https://www.facebook.com/SocialNetworkNorway/app_467394076645131
spørsmål:
Hva slags reisemiddel benytter julenissen ?
svar: Slede

skittfiske http://skittfiske.adventskalender.no/362229/
spørsmål:
Hvilken produsent lager Gullsneller hvert år?
svar:
Daiwa

sol http://www.sol.no/underholdning/
svar: slips

spaceworld https://www.facebook.com/SpaceworldNorge?id=165552527948&sk=app_249479745208964
spørsmål:
I hvilket land er Razer produktene designet?
svar:
 USA

specsavers https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/app_1422350664660665
spørsmål:
Hvor ligger Specsavers hovedkontor?
svar:
Guernsey

spillfeber http://spillfeber.no/
spørsmål 1:
Hva er et norsk ord for "Valve"?
svar:Ventil 
spørsmål 2:Hva heter Portals "kvinnelige" kjeltring?
svar:GlaDOS 
spørsmål 3:Hva heter Portal 2s "mannlige" kjeltring?
svar:Wheatley

sport 1 https://www.facebook.com/sport1.no?sk=app_540805709325943
spørsmål:Hvilket sykkelmerke er Sport 1 sitt eget merke?
svar:Xeed 

startours http://www.startour.no/om-star-tour/julekalender/
spørsmål:Kapp Verdes endeløse strender, solsikre klima og førsteklasses resorthoteller passer for deg som vil koble av og "bare" være på ferie. Landet består av 13 øye hvorav 9 er bebodd. Hva er det offisielle språket på Kapp Verde? 
svar:Portugisisk 

Stella magasinet http://stellamagasinet.no/article/178811-delta-i-stellas-julekalender
spørsmål:Hva slags tilbehør designer jentene bak BS?
svar:Stilfullt tilbehør 

telekiosken https://telekiosken.julekalender.com/
spørsmål:Hvilket servicekonsept utviklet og lanserte Telekiosken i 2012? 
svar:Mobilhjelp 

ticket http://www.ticketkalender.no/?anp_mid=&anp_rid=46820135
spørsmål:Hvor mange timer før avreise åpner innsjekkingen på SAS.no?
a) 22 timer b) 72 timer c) Aldri
svar:a) 22 time


tilbords:https://www.facebook.com/Tilbords/app_289338417851039
spørsmål:Hvilken dag er Julaften på i år? 
Svar: tirsdag

teknisk ukeblad http://www.tu.no/julekalender/
spørsmål:Hvem er utgavesjef for Teknisk Ukeblad? 
svar:Mona Strande 

tusenfryd https://www.facebook.com/tusenfryd/app_494385017325397 
spørsmål:Hvor mange attraksjoner er inkludert i arrangementet ?Sommerfest?? 
svar:3

ungdomsbøker https://www.facebook.com/ungdomsboker?sk=app_177460902451429
spørsmål:Hvilken alvorlig sykdom får hovedpersonen i "Kule kidz gråter ikke"
svar:A) Leukemi

vita https://www.facebook.com/vita?sk=app_638208179523405
spørsmål:Hvordan bør man påføre øyekrem for best resultat? 
svar:Påføres øyepartiet med lette bevegelser med fingertuppene?

 
svar på julekalendere 21.12.13 i - M

Ilas http://ilasikt.julekalender.no/
spørsmål:Er det mulig å få overført tv signaler trådløst fra punktet i veggen til altiboks/get tuneren ved tv'en?
Svar: Ja, ilas IKT hjelper deg med dette

jernia http://www.jernia.no/julekalender
spørsmål:
Hvilken kniv er best å ha på ethvert kjøkken?
svar:Universalkniv ( jegmå innrømme at jeg gjettet men de to andre kvinene har jeg i stua og ikke på kjøkkenet)

jysk http://xmas.jysk.no/
spørsmål:
Hva heter JYSKs to egne madrassmerker?
Svar: WellPur og DREAMZONE

kitch`n https://www.facebook.com/kitchn.no?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Når begynte Le Creuset å produsere støpejernsgryter?
Svar:
1925

kiwi https://www.facebook.com/kiwiminipris/app_390538481077688
spørsmål:
SVAR PÅ SPØRSMÅLET OG VÆR MED I TREKNINGEN AV KIWI-GAVEKORT PÅ 1000 KRONER
Svar:
Sunnhet til folket!

komplett http://www.komplett.no/k/kcf.aspx?id=11276
spørsmål:
Komplett.no selger noe som heter ?Sugru?. Hva kan dette brukes til?
Svar:
Reparere og forbedre alt mulig rundt deg i din hverdag

kondomeriet http://funkalender.no/kunder/2013/kondomeriet/
spørsmål:
Hvilket av våre leveringsalternativer kommer rett i postkassen?
svar:Minipakke og småpakker/brev

lanullva https://www.facebook.com/Lanullva?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken dag i desember er den mørkeste i året?
Svar:
21. desember

lefdal http://www.lefdal.com/cms/s-O5isGQVv8ywAAAFCd8QSJyiN/julekalender-2013
spørsmål: Hva er Ambilight på Philips TV-er?
Svar: Stemningslys bak TV-en som projiserer skjermens farger

lensithttps://www.facebook.com/lensit/app_289338417851039
spørsmål: ingen spørsmål 

lindex https://www.facebook.com/lindexnorge/app_519740888121557
spørsmål:
Hva er Kathrines julefavoritt i dag?
Svar:
 Kjole

luckyduck https://www.facebook.com/luckyduckbutikken/app_201891723330341
spørsmål:
FORTSETT SANGEN: "DET KIMER NU TIL ..."*
Svar:
Julefest

ludo https://www.facebook.com/idar.vollvik/app_588440321240214
spørsmål:
Hva heter vår kolleksjon til ull og fleece for barn i år? 
svar:
Småbukkene

lydbok forlaget http://lydbokbloggen.no/
spørsmål:
Fifty Shades of Grey-serien har tatt verden med storm, og gjort det 'stuerent' å lese erotisk litteratur. Hovedpersonene i bøkene er industrimagnaten Christian Grey og hans forhold til unge Anastasia Steele. Når de møtes er hun...?
svar:
A) Litteratur-student

lykkelig https://www.facebook.com/lykkelighandel?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
I hvilket år ble Facebook lansert?
Svar: 2004

makestyle https://www.facebook.com/MakestyleNo?sk=app_639777066066087
spørsmål:
Hva er en highlighter?
Svar: Et produkt som fremhever konturer og gir glød

max factory https://www.facebook.com/maxfactor.no/app_248415615317007
spørsmål: hvor mange ganger mer volum får du med wild mega volume mascara?
Svar: 3 x

MDN http://mdn.no/kino/julekalender-2013/
spørsmål:
Personen vi skal frem til i dag var regissøren og forfatteren bak Titanic. For tiden er han opptatt med oppfølgeren til Avatar.
Hva heter han?
svar:James Cameron

melk.no http://julkalender.herokuapp.com/opplysningskontoret/index.html
spørsmål:
Hvorfor heller Marianne egg- og melkeblandingen gjennom en melsikt når hun skal ha den opp i formen?
Svar:
For å få bort eggehvite trådene

mester grønn https://mestergronn.julekalender.com/
spørsmål:
Når startet tradisjonen der Oslo gir et ca 30 meter høyt juletre til London?
Svar:
1947

miintohttps://www.facebook.com/Miinto.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hva er butikken Velbevare sin forretningside?
svar:
Etisk design for store og små

Mp3 og film politiet http://nrkmp3.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter det nyeste Call of Duty-spillet?
Svar: Ghost

MPX https://www.facebook.com/mpxno/app_535424176551643
spørsmål:
Hvor tynn er ASUS MeMo Pad ME302C Full HD 10.1"?
svar:
9,5 mm

multitrend https://www.facebook.com/Multitrend?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
I hvilket år ble Facebook lansert?
Svar: 2004

mycall https://www.facebook.com/mycall?sk=app_1409300305972979
spørsmål:
Hvem vant den prestisjetunge Brobyggerprisen for sitt mangfoldsarbeid? :)
Svar: MyCall :)

møbelringen alna https://www.facebook.com/pages/M%C3%B8belringen-Alna/493059300792909?id=493059300792909&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva er vår epost adresse?
svar:
post.oslo@mobelringen.no

svar på julekalendere 21.12.13 E - H

Efi https://www.facebook.com/EFI.Norge/app_266224890138398
spørsmål: På hvilken dag er det vanligst å pynte juletreet i Norge?
Svar: 23. desember

elkjøp http://www.elkjop.no/cms/s-BUysGQVpC10AAAEzZVxY0aHN/elkjop-julekalender-2013
spørsmål:Hva er fordelen med å ha rensestasjon til en barbermaskin?
Svar: Knivene holder seg skarpere og bakterier drepes

eplehuset https://www.facebook.com/EplehusetNO?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken funksjon har Bose QuietComfort 3 som QC 15 ikke har?
Svar:
Oppladbare batteri

espegard https://www.facebook.com/Espegardas/app_638208179523405?ref=ts
spørsmål:
Hvor høyt er dette fyrfatet?
svar:
45 cm

expert https://www.facebook.com/ExpertNorge/app_432461216857907
spørsmål:
HP Envy 15J034EO Touchsmart 15 kommer med en sterk Intel prosessor. Hvilken?
Svar:
Intel i7

fairtrade https://www.facebook.com/fairtradenorge?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Fairtrade-standardene forbyr barnearbeid, og det jobbes mye med å bekjempe dette problemet. . I videoen presenteres det en skole som er bygget med Fairtrade premium. I hvilket land er vi?
svar:Zanzibar (Tanzania)

fellesforbundet https://www.facebook.com/Fellesforbundet?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilket år ble Fellesforbundets forrige landsmøte avholdt?
Svar:2011

fhm https://www.facebook.com/fhmnorge/app_435889279806551#
spørsmål:
Hva slags drikker lager denne maskinen?
svar: Kaffedrikker

filmkommentaren http://www.filmkommentaren.no/category/konkurranse/julekalender-2013/
spørsmål:
Hvem forteller oss i traileren over at alle bør få oppleve hvor rått Norge er på sitt beste? 
svar:
Aksel Lund Svindal 

filmweb http://www.filmweb.no/julekalender/
spørsmål 1:
Hvilken kjent sanger spiller i filmen?
svar:Pink 
spørsmål 2:Hvilken superhelt har Mark Ruffalo spilt?
svar:Hulken 
spørsmål 3:Hva heter mannen til Gwyneth Paltrow?
svar:Chris Martin

fjellsport https://www.facebook.com/fjellsport/app_527942043949432
spørsmål:
Er det alltid gratis frakt (på ordre over tusen kroner) på Fjellsport.no?
Svar: Ja, året rundt

floyd by smith https://www.facebook.com/FloydBySmith/app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken av disse er Floyd sin nordligste butikk?
svar:
Floyd AMFI Steinkjer

flust https://www.facebook.com/Flust.no/app_1414116802156714
spørsmål:
Hvordan fjerner "Lumea" fra Philips uønsket hår?
Svar:
Den bruker lysimpulser

folkeuniversitetet https://www.facebook.com/Folkeuniversitetet.Studieforbund?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange hovednivåer har Europarådets nivåskala for språk?
Svar: 3

g-sporthttp://gsportjul.no/
spørsmål:
Fra hvilket land kommer merket Madd VX3?
Svar: australia

gamer http://www.gamer.no/
spørsmål 1:
Når ble originale Final Fantasy XIV lansert?
Svar:  September 2010 
spørsmål 2:Hvor mange klasser kan du velge blant når du starter Final Fantasy XIV: A Realm Reborn for første gang?
Svar: 2

gamereactor http://www.gamereactor.no/konkurranser/jul/
spørsmål 1:
Hva er mottoet til SteelSeries når det kommer til E-sport?
svar:
Winning is everything
spørsmål 2:
Hvilken av disse er ikke en Siberia Elite-partner?
Svar:
Rimi ( ikke så vill gjetting)
spørsmål 3:
Hvilken av disse plattformene støttes ikke av Siberia Elite
Svar:alle i følge hjemmesiden, så aner ikke hva de er ute etter. Går for wii u da jeg tror både ps 3 og xbox 360 har usb tilkoblingsmuligheter

gjerrigknark
http://www.gjerrigknark.com/julekalender2013/?v=MTM1NA
spørsmål 1:
Hvilken av følgende saker ligger innbyrdes lengst opp på forsiden vår?
svar:
Få topp og tights fra Kari Traa
spørsmål 2:
Hva heter den av våre Facebooksider som er dedikert ene og alene til sparetips og liknende?
svar:
Sparetips & triks

gyldendal https://www.facebook.com/gyldendal.no/app_174869366053986
spørsmål:
Hvilken pris vant Tomas Espedal i 2011?
svar:
Brageprisen

hadeland glassverkhttps://www.facebook.com/pages/Hadeland-Glassverk/168343568473?id=168343568473&sk=app_638208179523405
spørsmål: Hvor finner du Julehuset vårt?
Svar: Galleriet

hafslund http://hafslund.julekalender.no/
spørsmål:
Hvilke strømavtaler regnes som billigst over tid?
Svar:
Spotpris avtaler

hairshop https://www.facebook.com/HairShopFrisor/app_567526369983520
spørsmål:
Hva heter stiftelsen som HairShop driver?
Svar:
 A hand to children

hardware http://www.hardware.no/
spørsmål 1:
Hva heter den medfølgende boksen som lar dagens premie kommunisere med radiosignaler og Bluetooth?
Svar: Harmony Hub 
spørsmål 2: Hva het kontrolleren vi testet i Harmony-serien før Harmony Ultimate kom ut?
Svar:  Harmony 900

 

hbo nordic http://www.accedogames.dk/view/scratchgame/html5/9874531#page=scratch&page-param
svar:
Michael Sheen

hifiklubben http://julekalender.hifiklubben.no/
spørsmål:
I 1982 debutterte Lionel Richie som soloartist, og har gitt oss en rekke hits som "Hello", "Stuck On You", "Say you, say me". Hvilket band ble han først kjent fra?
svar:
Commodores

house of norgehttps://www.facebook.com/pages/House-of-Norge-As/1429837417229304?id=1429837417229304&sk=app_289338417851039
spørsmål:
I hvilken av våre butikker finner du Sous Vide-produkter?
svar:
House of Kitchen?

hurtigruten https://www.facebook.com/Hurtigruten/app_221254444665318#
spørsmål: ikke nytt spørsmål enda

svar på julekalendere 21.12.13 null - D

1001 spill - http://www.1001spill.no/julekalender/
spørsmål: hvem er nissen?
Hint:
- Hadde fylt 150 år i år
- Verdensberømt norsk maler
- Kjent for maleriet Skrik
svar: Edvard Munch

20th Century Fox Norge https://www.facebook.com/FoxNorge/app_1430446923836830
spørsmål:
Hvem spiller fotografen Sean O'Connell i "The Secret life of Walter Mitty"?
svar:
Sean Penn

Adecco: https://adecco.julekalender.com/
spørsmål:
Kristendom, islam og hinduisme er henholdsvis største, nest største og tredje største religion i verden. Har man lov til å spørre om religiøs tilhørighet under et intervju?
Svar:
Kun tillatt hvis det er begrunnet i stillingens karakter eller inngår i formålet for virksomheten.

Aftenposten http://aftenposten2013.netb11.com/
spørsmål:
Hva heter Aftenpostens nye sjefredaktør?
svar:
Espen Egil Hansen

Ahlgrens biler: https://apps.facebook.com/biler_app/#_=_
spørsmål:
Hvastår TT for imodellen Audi TT?
Svar:
Isle of Man Tourist Trophy

akam http://www.akam.no/
spørsmål 1: Hva heter hunden til Grinchen?
Svar: Max 
spørsmål 2: Hvor dypt vann tåler kameraet?
svar: 40 meter ( sto da 60 i spesifikasjonene)

altibox https://www.facebook.com/Altibox/app_1381311412112481
spørsmål:
Hvor tar hendelsene i TNTs nye krimdrama ?Crossing Lines? sted?
Svar:
 Europa

amobil http://www.amobil.no/
spørsmål 1:
Hva er kallenavnet til Android 4.4?
Svar: KitKat 
spørsmål 2:Hvilken LG-mobil ligner på Nexus 5?
svar: LG G2

apollo http://apollo.julekalender.no/
spørsmål:
Fra hvilken gresk gud har Apollo fått sitt navn?
Svar:
Solens og musikkens Gud

asanmagasinet https://www.facebook.com/Asanmagasinet/app_228390144003470
spørsmål:
Hva heter det mest populære herreproduktet til Asan ?
Svar:Trippeldusj

Aschenoug https://www.facebook.com/aschehougforlag/app_429598547141477
spørsmål:
Barnebøkene til britiske David Walliams topper bestselgerlistene i Storbritannia, og hylles av kritikerne. Walliams har fått til den vanskelige balansekunsten å skrive humor for barn som også treffer voksne. I Norge er David Walliams først og fremst kjent som skuespiller og komiker. Men fra hvilken TV-serie?
Svar:
 Little Britain

Bazar forlag https://www.facebook.com/pages/Bazar-Forlag/73507852940?id=73507852940&sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva het den andre boken i trilogien ?Ønskemesterens datter? av Laini Taylor
svar:
Mørk engel

beat https://www.facebook.com/beat.no?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål: Hvem har skrevet Det lyser i stille grender? 
Svar: Jakob Sande

Bellas emne https://www.facebook.com/pages/Bellas-emne/123486320995897?id=123486320995897&sk=app_1422961057925015
spørsmål:
I hvilket år ble Facebook lansert?
Svar:2004

Bergans https://www.facebook.com/BERGANSOFNORWAY/app_172821319592329
spørsmål: hvilket produkt?
Hint:
I dagens oppgave er vi ute etter et produkt som har fått sitt navn fra en betegnelse for en bestemt vindstyrke. Denne betegnelsen har tre graderinger og måler vind fra 10,8 m/s til 20,7 m/s på Beaufortskalaen.
svar:Kuling

blogg.no http://adventskalender.blogg.no/
spørsmål:
Når ble det første julekortet sendt? *
svar:
I England i 1843

blush https://www.facebook.com/Blush.no?id=10150137048060503&sk=app_385256171608258
spørsmål:
Redken har en fantastisk serie spesielt utviklet for deg med krøllet hår. Hva heter den?
Svar:
Curvaceous

bobedre http://bo-bedre.no/category/1072
spørsmål: Hvem har designet Nordlys-serien for Holmegaard?
Svar: Peter Svarrer

boligpluss http://boligpluss.no/article/179593-bli-med-pa-julekalender
spørsmål: samme som over 

bolina http://bolina.julekalender.no/

spørsmål: Hva er Bloomingville mest kjent for?
Svar:
Interiør

BR leker http://www.br.no/julekalender
spørsmål:
Hvor mange boltekanoner finner du i PLAYMOBIL-sjørøverskipet?
Svar: 2

bygger`n https://www.facebook.com/Byggern?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvor mange ulike gavesett fra Bacho finner du på side 3 i vår kampanjeavis?
Svar: 3

canaldigital http://canaldigital.funkalender.no/
spørsmål:
Hva er skilpaddene i Teenage Mutant Ninja Turtle favoritt mat?
svar:Pizza

Cappelen Damm https://www.facebook.com/cappelendamm/app_178480802349745
spørsmål:
Hva er originaltittelen til Lucinda  Rileys roman ?Lavendelhagen??    
svar: C) The Light Behind the Window

chess https://www.facebook.com/chess.no
spørsmål:
Hvilken julekalender sendte NRK i 1997?
Svar:
 Amalies jul

Christiania glasmagasin https://www.facebook.com/christiania.glasmagasin?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter den nye lykten med hjertedekor fra Porsgrunds Porselænsfabrik?
svar:
Poesi

costumehttp://costume.no/article/179656-delta-i-costumes-julekalender
spørsmål:
I hvilke butikker får du kjøpt Stockholm Design Group-kolleksjonen?
Svar: Eurosko

david-andersen http://david-andersen.no/c/julekalender-2013
spørsmål:
Hvor kommer Alvilde David-Andersen fra?:
Svar:
Norge

dermanor http://dermanor.julekalender.no/?
spørsmål:
Det er så fint å vite at alle produktene til bareMinerals inneholder ingredienser som har en?
Svar:
?positiv effekt på huden.

detur http://detur.julekalender.no/
spørsmål:
Har Tyrkia kystlinje mot Middelhavet?
Svar: ja

diakonhjemmet http://www.diakonhjemmet.no/DHS/Om-oss/Julekalender-2013
spørsmål:
Hvem jobber vernepleiere hovedsaklig med?
Svar:
Mennesker med funksjonsvansker

dustin home https://www.facebook.com/dustinhomeNorge/app_289338417851039
spørsmål:
Hvilket år ble selskapet WD grunnlagt?
svar:
1970

jiijis julekalender 21.12.13

JIIJI`S JULEKALENDER

Dagens premie: ds spill: super scribblenautsdu deltar ved å legge igjen navn og mail adresse i kommentarfeltet ( legger du igjen mail adressen under mail adresse i skjemaet får bare jeg se den). Du kan melde deg på mellom 00.01 og 23.59 og vinneren blir trukket ut dagen etterpå*.

Vinneren blir trukket ved hjelp av ios appen the hat (digital lapp i hat trekning) og blir kontaktet på mail. Hvis det ikke er oppnådd kontakt med vinner innen en uke etter trekning, vil en ny vinner trekkes.

Lik gjerne innlegget og ta en titt på min smykkeside på facebook, men dette er ikke noe krav.

* om trekningen ikke lar seg gjennomføre en dag, vil den bli trukket så fort det blir mulig.

 

Kalenderen er ikke sponset
oversikt over alle premier

pakker sendt, siste før jul

I dag satt jeg nok en gang i lang kø på postkontoret, og nå kan jeg se på de ansatte at julemaset starter å påvirke dem. Hun som skulle hjelpe meg klarte å kaste pennen avgårde og måtte stoppe opp og si til seg selv, ikke stress, egentlig glad jeg ikke jobber der akkurat nå. Det var fire pakker som gikk ut i dag og da har jeg sendt til alle som har vunnet i mellom 1-18 desember. Siden jeg stresser med å få gjort normale ting innimellom kalenderne mine har jeg bestemt meg for å vente med å trekke resten av vinnerne til etter jul. Dette vil ikke ha noen annen påvirkning en at du får vite om du har vunnet eller ikke litt senere. Kalenderne går som planlagt og alle navnene legger seg der, og ja jeg kan se om noen prøver å legge seg til dagen etterpå, kommentarene er markert med dato og klokkeslett.

Jeg skal legge ut svar på lille julaften og julaften også, men vet ikke om jeg vil klare alt, jeg må ta tingene i mellom tradisjonene og mens andre dekker bord ;-)

svar på julekalendere 20.12.13 N---

Netshop https://www.facebook.com/netshop.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hva er normal leveringstid fra oss?
svar:
1-3 dager

nextgentel https://www.facebook.com/NextGenTel?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvis du vil ha hjelp til å koble opp bredbåndet, TV eller telefon, kan du bestille en montør. Hva kaller vi denne tjenesten?
svar:
Bredbåndshjelperen

nidar https://www.facebook.com/nidar/app_289338417851039?ref=br_tf
spørsmål:
Hvilke tre lag består Troika av?
svar:
Trøffel, marsipan og gelé

nordea: http://nordea.julekalender.no/
spørsmål:
Maria Mena deltar i dag på Desembertoner - Nordeas gratis julekonsert i Oslo domkirke. Hva heter hennes sang som har befestet seg som en juleklassiker i Norge?
svar:
Home for Christmas

Norli (på mail)
spørsmål:hva slags lasterom blir nombeko sperret inne i?
Svar: potetbil

onecall https://www.facebook.com/onecallmobil?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva er navnet på vår manns julefavoritt?
svar:
Lutefiskepinner

ordnett http://ssl.socialmediatoolbox.no/likewinn/users/www/christmas/?isliked=1&pk=trhdwl54un0pvzag&key=908456485c5e7d5c45f781492240468d
spøesmål:
Hvilket av disse ordene er ikke et synonym for parabel?
svar:
Ledning

oslokino https://www.facebook.com/oslokino/app_680455418653515
spørsmål:
Hvor holder dragen Smaug til?
svar:
Erebor

Pierre robert https://www.facebook.com/pierrerobertnorge?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvorfor er Pierre Robert Sport Tights behandlet med Cool Comfort?
svar:
Den transporterer fukt bort fra huden og holder deg tørr

princess https://www.facebook.com/PrincessInterior?id=153944494784535&sk=app_549912371768557
spørsmål:
Er vår dunkolleksjon til barn, Andungen, norskprodusert og anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund?
Svar: ja

rikstv http://jul.globase.com/rikstv#
spørsmål:
Hva slags type programmer viser BBC Knowledge?
svar:
 Teknologi, eventyr, verden, historie og økonomi.

ringo http://www.ringo.no/opplasting/julekalender/
svar: 29

santa maria https://www.facebook.com/SantaMariaNorgeAs?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Santa Maria TexMex Pizza serie innholder hvor mange produkter?
Svar: 5

social nettwork https://www.facebook.com/SocialNetworkNorway/app_467394076645131
spørsmål:
Hva ser du over taket der a jordmor Matja bor ?
svar:Betlehem stjerna

skittfiske http://skittfiske.adventskalender.no/361092/
spørsmål:
Hva heter årets kalendernisser i vår adventskalender?
svar:
Thorstein og Emma

sol http://www.sol.no/underholdning/
svar: perlekjede

spaceworld https://www.facebook.com/SpaceworldNorge?id=165552527948&sk=app_249479745208964
spørsmål:
Hvilket merke lager hodetelefonene Crusher?
svar:
SkullCandy

specsavers https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/app_1422350664660665
spørsmål:
Hvor mange ansatte har Specsavers i verden?
svar:
27 000 +

spillfeber http://spillfeber.no/
spørsmål 1:
Hva er et norsk ord for "Infinity"?
svar:Uendelig 
spørsmål 2:Hva heter den beryktede hunden i spillet?
svar: Riley
spørsmål 3:Hvilken karakter ga vi Call of Duty:Ghosts i vår omtale?
Svar: 5

sport 1 https://www.facebook.com/sport1.no?sk=app_540805709325943
spørsmål:
I hvilket fylke ligger Narvik?
Svar: norland

startours http://www.startour.no/om-star-tour/julekalender/
spørsmål:
Hvilket land skal vi til i dag? Her finner du myke strender, snorkling, dykking, shopping, naturopplevelser og et behagelig klima. I dette landet tilbyr vi reisemål som Phuket og Krabi.
svar: Thailand

Stella magasinet http://stellamagasinet.no/article/178811-delta-i-stellas-julekalender
spørsmål:
Hva slags skinndetaljer bruker BS?
svar:Myke skinndetaljer

tara http://tara.no/category/1876
spørsmål:
Hva er Rutina?
svar:Et klokkemerke

telekiosken https://telekiosken.julekalender.com/
spørsmål:
Hvilket år åpnet de første Telekioskene?
svar:1995

tilbords:https://www.facebook.com/Tilbords/app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter stekepanneserien som er laget av hel alumninium?
svar:
Professional

teknisk ukeblad http://www.tu.no/julekalender/
spørsmål:
Hva er Teknisk Ukeblads Facebook-adresse?
svar:
facebook.com/tekniskukeblad

tusenfryd https://www.facebook.com/tusenfryd/app_494385017325397
spørsmål:
Hva heter fotostedet du kan ta bilder ikledd antrekk fra 1880-tallet?
svar:
Old Time Photo

ungdomsbøker https://www.facebook.com/ungdomsboker?sk=app_177460902451429
spørsmål:
Hva er Erebos i boka Erebos?
svar:A) Et spill

 

vita https://www.facebook.com/vita?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilket land kommer merket Korres fra?
svar:
Hellas

svar på julekalendere 20.12.13 i - M

Ilas http://ilasikt.julekalender.no/
spørsmål:Er det fremdeles mulig å få reparert sin smarttelefon før jul hos ilas IKT?
Svar: Ja, klart det, stikk innnom!

jernia http://www.jernia.no/julekalender
spørsmål:
Hvilken bestikkdel er det lettest å spise karamellpudding med?
svar:Skje

jysk http://xmas.jysk.no/
spørsmål:
Kan man kjøpe rullegardiner med mørkleggingseffekt hos JYSK?
Svar: ja

kitch`n https://www.facebook.com/kitchn.no?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Fra hvilket land er designeren Poul Pava fra?
Svar:
Danmark

kiwi https://www.facebook.com/kiwiminipris/app_390538481077688
spørsmål:
Hva heter KIWIs egen app for småbarnsfamilier?
Svar:
Småfjes

komplett http://www.komplett.no/k/kcf.aspx?id=11276
spørsmål:
Vinskapet WC300ss fra Temptech leveres med 5 hyller i ?
Svar:
Tre

kondomeriet http://funkalender.no/kunder/2013/kondomeriet/
spørsmål:
Hva er Pjur Cool?
svar:Et kjølende glidemiddel

lanullva https://www.facebook.com/Lanullva?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Kommer Lanullva ullskjorte med tommelløsning til voksen i mange farger?
Svar:
Ja, Lanullva elsker farger, og ullskjorten kommer i 10 farger

lefdal http://www.lefdal.com/cms/s-O5isGQVv8ywAAAFCd8QSJyiN/julekalender-2013
spørsmål: Hvor stor flaskekapasitet har HWC25360DL Hoover vinskap
Svar: 70 stk

lensithttps://www.facebook.com/lensit/app_289338417851039
spørsmål: ingen spørsmål

lindex https://www.facebook.com/lindexnorge/app_519740888121557
spørsmål:
Hva er Kathrines julefavoritt i dag?
Svar:
Tøfler 

luckyduck https://www.facebook.com/luckyduckbutikken/app_201891723330341
spørsmål:
HVA KOM KAKELINA MED PÅ DENNE TIDEN FØR JUL?
Svar:
Mildvær

ludo https://www.facebook.com/idar.vollvik/app_588440321240214
spørsmål:
Hvor mange ruller med farge får du med når du kjøper 3D pennen hos Ludostore?
svar:b)2

lydbok forlaget http://lydbokbloggen.no/
spørsmål:
Digikortet du kan vinne i dag inneholder de to første bøkene i Jørn Lier Horsts spenningsserie CLUE. Hvilken aldersgruppe er serien beregnet på?
svar:
C) 10-14

lykkelig https://www.facebook.com/lykkelighandel?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hvilken norsk avis var den første med nettutgave?
Svar:
Brønnøysunds Avis

makestyle https://www.facebook.com/MakestyleNo?sk=app_639777066066087
spørsmål:
Hva heter kunstneren som har gjort designet på GB products?
Svar: Henrik Steen.

max factory https://www.facebook.com/maxfactor.no/app_248415615317007
spørsmål: hva slags blush?
Svar: cream blush

MDN http://mdn.no/kino/julekalender-2013/
spørsmål:
Fra hvilken film har vi denne muntre Disney/Pixar-karakteren fra?
svar:
Up

melk.no http://julkalender.herokuapp.com/opplysningskontoret/index.html
spørsmål:
Hva starter du med når du skal lage krumkaker?
Svar:
Du starter med å lage eggedosis

mester grønn https://mestergronn.julekalender.com/
spørsmål: Hva kan du gjøre for å få tulipanene og roser til å stå ekstra lenge?
Svar: Sette dem kjølig om natten

miintohttps://www.facebook.com/Miinto.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange Instagram kontoer har miinto.no?
svar:
2, @miintonorway og @miintokids

Mp3 og film politiet http://nrkmp3.julekalender.no/
spørsmål:
I Kill Buljo 2 reiser Jompa til et annet land. Hvor drar han?
Svar: Thailand

MPX https://www.facebook.com/mpxno/app_535424176551643
spørsmål:
Hva er størrelsen til Temptech wc300ss Vinskap perfekt tilpasset for?
svar:
Innbygging under kjøkkenbenken

multitrend https://www.facebook.com/Multitrend?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hva koster skjerfet du kan vinne idag?
Svar:
299

mycall https://www.facebook.com/mycall?sk=app_1409300305972979
spørsmål:jeg er virkelig ikke god på disse bildene, sorry dere er på egen hånd her

møbelringen alna https://www.facebook.com/pages/M%C3%B8belringen-Alna/493059300792909?id=493059300792909&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilket norsk merke produserer sofaen E200?
Svar: ekornes

svar på julekalendere 20.12.13 E-H

Efi https://www.facebook.com/EFI.Norge/app_266224890138398
spørsmål: Hvilken kristen helgen gav opphavet til julenissefiguren?
Svar: Sankt Nikolaus

elkjøp http://www.elkjop.no/cms/s-BUysGQVpC10AAAEzZVxY0aHN/elkjop-julekalender-2013
spørsmål:Hva kalles teknologien som brukes for å oppnå svært god trådløs lydkvalitet på disse?
Svar: aptX

eplehuset https://www.facebook.com/EplehusetNO?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilket bilmerke er denne Eplehuset-bilen?
Svar:
Citroën

espegard https://www.facebook.com/Espegardas/app_638208179523405?ref=ts
spørsmål:
Hva er så fint med Espegard Sparkstøtting?
svar:
Espegard Spark er solid utført i stål og bøketre. Stålryggen gjør denne sparken meget solid

expert https://www.facebook.com/ExpertNorge/app_432461216857907
spørsmål:
Epson XP-950 lar deg skrive ut et større format enn kun A4. Hvilken type format?
Svar:
A3

fairtrade https://www.facebook.com/fairtradenorge?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilken norsk sommerfestival passer på å alltid servere Fairtrade-merkede produkter til sine deltakere?
svar:
Vinjerock

fellesforbundet https://www.facebook.com/Fellesforbundet?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Vi har informasjon på mange språk på vår nettside. Hvor mange språk utenom det norske?
Svar:8

fhm https://www.facebook.com/fhmnorge/app_435889279806551#
spørsmål:
Hva slags menn passer denne premien best til?
svar: Menn med hår

filmkommentaren http://www.filmkommentaren.no/category/konkurranse/julekalender-2013/
spørsmål:
Mot slutten av traileren forteller Matt Damon hva selskapet han jobber for er verdt; hvilket beløp sier han? *
svar:
 9 billion dollar company

filmweb http://www.filmweb.no/julekalender/
spørsmål 1:
Når ble Arne Skouen født?
svar:1913

fjellsport https://www.facebook.com/fjellsport/app_527942043949432
spørsmål:
Mammut produserer og utvikler produkter innen fjellklatring, snø-idrett og friluftsliv. Hvilket land er Mammut i fra?
Svar: Sveits

floyd by smith https://www.facebook.com/FloydBySmith/app_289338417851039
spørsmål:
Hva betyr One-Size?
svar:
En størrelse passer alle

flust https://www.facebook.com/Flust.no/app_1414116802156714
spørsmål:
Hva er spesielt med Therm-ic Skotørker?
Svar:
 Den fjerner lukt og bakterier

folkeuniversitetet https://www.facebook.com/Folkeuniversitetet.Studieforbund?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva er 23/5 regelen for studiekompetanse?
Svar:
23 år/5 års praksis

g-sport http://gsportjul.no/
spørsmål:
Hvor lang er en halv maraton?
Svar: 21,0975

gamer http://www.gamer.no/
spørsmål 1:
Hvilken karakter fikk DmC: Devil May Cry i vår anmeldelse?
Svar: 9 av 10 
spørsmål 2:Hvem hadde stemmen til Onkel Skrue i den norske versjonen av DuckTales på fjernsynet?
Svar: Harald Mæle

gamereactor http://www.gamereactor.no/konkurranser/jul/
spørsmål 1:
Hvilken karakter fikk 9H her på Gamereactor?
svar:
 9/10
spørsmål 2:
Hvem anmeldte headsettet?
Svar:
Martin Sollien
spørsmål 3:
Hva var anmelderens første pluss?
Svar:
Fantastisk god og detaljert lydkvalitet

gjerrigknark
http://www.gjerrigknark.com/julekalender2013/?v=MTM1NA
spørsmål 1:
Ca hvor mange følgere har "Gjerrigknarken" på Twitter?
svar: ca 1750
spørsmål 2:
Hvilken av følgende saker ligger innbyrdes høyest opp i kategorien "Sparetips & triks"?
Svar: spar penger på billig hundeforsikring

gyldendal https://www.facebook.com/gyldendal.no/app_174869366053986
spørsmål:
Hvilket yrke har hovedperson i Faldbakkens krimbøker?
svar:
B) Politibetjent

hadeland glassverkhttps://www.facebook.com/pages/Hadeland-Glassverk/168343568473?id=168343568473&sk=app_638208179523405
spørsmål: Hvor lang læretid er det for en glassblåser?
Svar: 3 år

hafslund http://hafslund.julekalender.no/
spørsmål:
Hvor høye strømkostndader blir det av å se på tv ett år?
Svar: 93

hairshop https://www.facebook.com/HairShopFrisor/app_567526369983520
spørsmål:
Hva er slagordet til American Crew?
Svar:
Official supplier to men

hardware http://www.hardware.no/
spørsmål 1:
Hvor mange Emmy-priser vant Netflix-serien House of Cards, som vi omtalte i september
Svar: 3
spørsmål 2: Hvilken av disse tingene syntes vi trakk ned i testen av Apple TV?
Svar: Ingen harddisk eller mulighet til å koble til harddisk

hbo nordic http://www.accedogames.dk/view/scratchgame/html5/9874531#page=scratch&page-param
svar: atlantic city

hifiklubben http://julekalender.hifiklubben.no/
spørsmål:
Hvor mange butikker har Hi-Fi Klubben totalt?
Svar: 90

house of norgehttps://www.facebook.com/pages/House-of-Norge-As/1429837417229304?id=1429837417229304&sk=app_289338417851039
spørsmål:
House of Norge AS driver to nettbutikker. En heter houseof.no, den andre heter?
svar:
factoryoutlet.no

hurtigruten https://www.facebook.com/Hurtigruten/app_221254444665318#
spørsmål:
Hvor mange skip har Hurtigruten som trafikkerer norskekysten?
Svar: 11

svar på julekalendere 20.12.13 null - D

1001 spill - http://www.1001spill.no/julekalender/
spørsmål: hvem er nissen?
Hint:
- Kåret til Årets nykomling i 2007
- Debutsingelen het «Dumpa mig»
- Spiller i Spektrum 31. januar
svar: Veronica Maggio

20th Century Fox Norge https://www.facebook.com/FoxNorge/app_1430446923836830
spørsmål:
Hva er spesielt med dinosauren Patchi?
svar:
Han er den minste i flokken

Adecco: https://adecco.julekalender.com/
spørsmål:
Frikortbeløpet er i dag på 39.950,- pr år. Hvis du tjener mer enn dette, hvor mye må du da skatte av overskytende inntekt hvis du ikke har levert skattekort?
Svar: 50%

Aftenposten http://aftenposten2013.netb11.com/
spørsmål:
Hva heter Aftenpostens kulturmagasin?
svar:
Aftenposten K

Ahlgrens biler: https://apps.facebook.com/biler_app/#_=_
spørsmål:
Hva heter bilen som Renault lanserte i Norge på slutten av året i år? 
Svar:
Renault Captur

akam http://www.akam.no/
spørsmål 1: Hva er panettone?
Svar: En italiensk julekake 
spørsmål 2: Hva heter storebroren til GM1?
svar: GX7

altibox https://www.facebook.com/Altibox/app_1381311412112481
spørsmål:
. Hvem hadde regien på 'Kill Buljo'?
Svar:
Tommy Wirkola
spørsmål 2:
Hvor er 'Kill Buljo 2' spilt inn?
svar:
Thailand

amobil http://www.amobil.no/
spørsmål 1:
Hvor stor skjerm har Sony Xperia Z Ultra?
Svar: 6,4 tommer 
spørsmål 2:Hva kalles en krysning mellom en mobil og et nettbrett på engelsk?
svar: phablet

apollo http://apollo.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter vårt populære familiehotell i Afandou på Rhodos?
Svar:
Mythos Beach Resort

asanmagasinet https://www.facebook.com/Asanmagasinet/app_228390144003470
spørsmål:
Kjøttpålegg vi vanligvis spiser bare i julen :
Svar:Sylte

Aschenoug https://www.facebook.com/aschehougforlag/app_429598547141477
spørsmål:
Jo Nesbøs siste Harry Hole-roman, ?Politi?, er "et mesterstykke i kunsten å manipulere og en uovertruffen pageturner". Strålende anmeldelser og enorm interesse har gjort ?Politi? til den mestselgende boken i 2013. Hvilken dato ble ?Politi? lansert?
Svar:
6. juni 2013

Bazar forlag https://www.facebook.com/pages/Bazar-Forlag/73507852940?id=73507852940&sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva er navnet på Paulo Coelhos årskalender for 2014?
svar:
Raushet

beat https://www.facebook.com/beat.no?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål: Hvilket land kommer Thirty Seconds To Mars fra? 
Svar: USA

Bellas emne https://www.facebook.com/pages/Bellas-emne/123486320995897?id=123486320995897&sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hvilken norsk avis var den første med nettutgave?
Svar:
Brønnøysunds Avis

Bergans https://www.facebook.com/BERGANSOFNORWAY/app_172821319592329
spørsmål: hvilket produkt?
Hint:
I dagens oppgave er vi ute etter et produkt som har fått sitt navn fra en by i NordlandByen har et eget fotballag som spiller sine hjemmekamper på Aspmyra stadion.
svar: Bodø Down

blogg.no http://adventskalender.blogg.no/
spørsmål:
Hva var den mest spilte julesangen i Norge i perioden 2008 til 2011? *
svar:
En stjerne skinner i natt

blush https://www.facebook.com/Blush.no?id=10150137048060503&sk=app_385256171608258
spørsmål:
Hvor lang tid tar det før ghd V Gold Classic Styler er varm og klar til bruk?
Svar:
Mindre enn 30 sekunder

bobedre http://bo-bedre.no/category/1072
spørsmål: Hvilket år er den originale Station-designet fra?
Svar:  1941

boligpluss http://boligpluss.no/article/179593-bli-med-pa-julekalender
spørsmål: samme som over

bolina http://bolina.julekalender.no/
spørsmål: Hvem står bak Bolina?
Svar: Søstrene Hanne & Cathrine

BR leker http://www.br.no/julekalender
spørsmål:
Hvilke figurer følger med i DISNEY Infinity-startpakken?
Svar:
Hr. Utrolig, Jack Sparrow og Sulley

bygger`n https://www.facebook.com/Byggern?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilke av disse leverandørene leverer maling?
Svar:
Jotun

canaldigital http://canaldigital.funkalender.no/
spørsmål:
Hva heter Albert sin «liksom-venn» som alltid kommer når han er ensom
svar:Skybert

Cappelen Damm https://www.facebook.com/cappelendamm/app_178480802349745
spørsmål:
I hvilken tidsperiode befinner "Alma Whittakers betydelige oppdagelser" sted? 
svar: B) 1800-tallet

chess https://www.facebook.com/chess.no
spørsmål:
BBC har en legendarisk Science Fiction-serie som har gått siden det glade 60-tall, med et lite opphold fra 1989-2005. Serien er også kjent for nydelige jule-episoder. Hvilken serie er det vi tenker på?
Svar:
Dr.Who <3

Christiania glasmagasin https://www.facebook.com/christiania.glasmagasin?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål: ingen spørsmål

costumehttp://costume.no/article/179656-delta-i-costumes-julekalender
spørsmål:
Hva heter den siste duften fra Hugo Boss?
Svar: Boss Jour

david-andersen http://david-andersen.no/c/julekalender-2013
spørsmål:
Når ringer vi julen inn på julaften?:
Svar:
kl 17.00

dermanor http://dermanor.julekalender.no/?
spørsmål:
Hvilken PRIORI serie er natureceuticals?
Svar:
CoffeeBerry

detur http://detur.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter hovedstaden i Hellas?
svar:
Athen

diakonhjemmet http://www.diakonhjemmet.no/DHS/Om-oss/Julekalender-2013
spørsmål:
Hvor i Dolomittene er vi? Ledertråd: Det arrangeres World Cup alpint her til helgen.
Svar:
Val Gardena

drømmehuset https://www.facebook.com/Drommehuset/app_1413946535488625
spørsmål:
NÅR ÅPNET DRØMMEHUSET DØRENE?
svar:2011

dustin home https://www.facebook.com/dustinhomeNorge/app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter Sennheisers teknologi for støyredusering som brukes i MM 450 X?
svar:
NoiseGard 2,0 ?

jiijis julekalender 20.12.13

JIIJI`S JULEKALENDER

Dagens premie: film: lorax skogens vokter, Q gjengendu deltar ved å legge igjen navn og mail adresse i kommentarfeltet ( legger du igjen mail adressen under mail adresse i skjemaet får bare jeg se den). Du kan melde deg på mellom 00.01 og 23.59 og vinneren blir trukket ut dagen etterpå*.

Vinneren blir trukket ved hjelp av ios appen the hat (digital lapp i hat trekning) og blir kontaktet på mail. Hvis det ikke er oppnådd kontakt med vinner innen en uke etter trekning, vil en ny vinner trekkes.

Lik gjerne innlegget og ta en titt på min smykkeside på facebook, men dette er ikke noe krav.

* om trekningen ikke lar seg gjennomføre en dag, vil den bli trukket så fort det blir mulig.

 

Kalenderen er ikke sponset
oversikt over alle premier

film: Mortuary

Mortuary (2005) Poster

Jeg setter meg til og gleder meg til hva jeg håper er en god eller grei skrekkfilm, men jeg ble veldig skuffet. Jeg tenkte jeg skulle gå for et klassisk oppsett med familien som flytter inn i et hus som bygda mener er hjemsøkt. Men dårlig film beskrivelse og en forfatter sitt ønske om å slå sammen så mange sjangere som mulig, ble til et kaotisk søl. Filmen var så lite skummel at rett etter jeg så den gikk jeg ned i kjelleren, fant ut at lyse hadde gått på utsiden, brydde meg ikke, åpnet de nye dørene og fant ut at de ikke sto oppe som de tidligere men smelte igjen bak deg, gikk bort til boden min og fikk nesten latterkrampe. Hvis du ikke klarer å skremme en mørkeredd jente som har hatt angst i hele sitt liv vekk fra kjelleren har du gjort en dårlig jobb.

Filmen handlet om en familie som flyttet inn i en liten bygd for å starte på nytt. Mannen hadde akkurat død og moren hadde måtte lære seg et yrke. Moren valgte å jobbe med å balsamere lik og familien flyttet inn i et nedlagt likhus med tilhørende gravplass. Du får aldri følelsen av at familien har problemer eller samhold, de går bare videre med sitt, de konfliktene som kanskje ville ha oppstått forsvinner i bakgrunnen.

Det er når moren skjærer seg på en glassbit i kjelleren at vi for første gang får møte monsteret vårt, en mugg lignende ting som suger til seg blod. Egentlig er ikke mugg som beveger seg så veldig skummelt, noe de i huset virker å være enig med meg i siden de ikke bryr seg så mye om muggen over alt i huset. De vasker det bort og prater om det, men mest som om det skulle ha hvert en liten støvflekk.

Senere i filmen, etter at noen slemme ungdommer som skal ha sex blir drept, finner vi ut at muggen kran krype inn i døde folk og gjøre dem om til levende zombier. De smitter mennesker ved å kaste opp over dem slik at de får muggen i seg. Så nå har vi en hel haug forskjellige vandrende døde og ikke døde monstre som prøver å fange barna. Denne mugg lignende greia blir forresten passet på av en missdannet gutt som forsvant da han var ung. Det gikk rykter om at han var blitt mishandlet av foreldrene og alle trodde han var død frem til foreldrene en dag plutselig hadde fått skjert opp strupen. Jeg sa det var en blanding av mange sjangere.

 

Kort oppsummert: det er en skrekkfilm om en bloddrikkene, parasitt/ sopp som får døde til å gå, som blir passet på av et misfoster i et forlatt likhus/kirkegård som skal i følge de lokale være hjemsøkt av gutten som ble mishandlet av foreldrene sine. 

juletidar hey hey juletidar...

5 dager igjen til jul, nesten bare fire, kanskje på tide å få gjort unna noen andre oppgaver enn kalender. Men aller først må man slappe av med en god skrekkfilm, bare trist at den var elendig.Men etter ca 90 minutters ro var det opp igjen. Dagens prosjekt ? å lage melkesjokolade uten melk. Den ene kusina mi har melkeallergi og derfor tenkte jeg at jeg skulle prøve å lage en julenisse til henne siden alle vi andre «barna» får. Oppskrift er for feiginger, så jeg håper det blir noe spiselig ut av dette, idiotisk at en som ikke liker sjokolade skal prøve å smake den til.


 
Det var en del jul i går også, jeg ryddet i stua og fikk satt opp julepynten, i dag fikk jeg hjelp til å vaske leiligheten så nå er det fin julestemning. Mamma hadde lyst å kjøpe vintersko til meg i julepresang så jeg dro ned til byen i går og etter bare tre butikker fant vi noen sko som satt på bena mine, jeg tror de lager sko mindre og mindre, slik som med klær.De siste 24 timene har kattene brukt på å snuse på, leke med, rive ned og på alle måter utforske julepynten, håper den nå får stå i fred resten av jula. Lysene på spisebordet er forresten led lys, kan ikke ha levende lys i leiligheten fordi Sirius er en pyroman, dette er også hvorfor jeg bare har satt opp adventslysene og ikke tent på dem.Om ting går som jeg ønsker og planlegger i morgen, blir det fugde. Jeg må kjøpe inn litt ting først, disse blir med melk.

svar på julekalendere 19.12.13 N---

Netshop https://www.facebook.com/netshop.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange medaljer tok Petter Northug i OL Canada 2010?
svar: 4

nextgentel https://www.facebook.com/NextGenTel?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
I hvilken by har NextGenTel sitt hovedkontor?
svar:
Bergen

nidar https://www.facebook.com/nidar/app_289338417851039?ref=br_tf
spørsmål:
Hvilken egyptiskinspirert konfekt fra Nidar er særlig populær til jul?
svar:
Sfinx

nordea: http://nordea.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter Nordeas kundeprogram for deg mellom 18-28 år?
svar:
Check-in

Norli (på mail)
spørsmål:hvem bør lese denne boka i følge eva?
svar:arbeidsgivere og it-utviklere

onecall https://www.facebook.com/onecallmobil?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvorfor har vår mann tent så mange telys?
svar:
For å spare strøm

ordnett http://ssl.socialmediatoolbox.no/likewinn/users/www/christmas/?isliked=1&pk=trhdwl54un0pvzag&key=908456485c5e7d5c45f781492240468d
spøesmål:
Hvilken lidelse kalles ofte marmorsykdom?
svar:
Benskjørhet

oslokino https://www.facebook.com/oslokino/app_680455418653515
spørsmål:
Når har filmen Emil & Ida i Lønneberget premiere?
svar:
25. desember

Pierre robert https://www.facebook.com/pierrerobertnorge?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Pierre Robert Technical Baselayer scorer best i test på fukttransport. Hva betyr det?
svar:
Technical Baselayer er laget med MaxDry® Technology, som raskt trekker svette bort fra huden, og fordeler fukten i overflaten av plagget. Plagget vil dermed oppleves mindre vått, og tørke hurtigere.

princess https://www.facebook.com/PrincessInterior?id=153944494784535&sk=app_549912371768557
spørsmål:
Kan du velge å hente varer bestilt i nettbutikken i en av våre butikker?
Svar: ja

rikstv http://jul.globase.com/rikstv#
spørsmål:
Hva heter den mannlige programlederen i serien Art Attack som går på Disney Junior?
svar:
Leon.

ringo http://www.ringo.no/opplasting/julekalender/
svar: 39 (og 1)

santa maria https://www.facebook.com/SantaMariaNorgeAs?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva blir nudler ofte kalt?
svar:asias pasta

social nettwork https://www.facebook.com/SocialNetworkNorway/app_467394076645131
spørsmål:
Hva finner du på en bedriftsside på Facebook som du ikke finner på andre sider ?
svar:En Liker-knapp

skittfiske http://skittfiske.adventskalender.no/359718/
spørsmål:
Hva brukes en Mormyska til?
svar:
Isfiske

sol http://www.sol.no/underholdning/
svar: ribbe

spaceworld https://www.facebook.com/SpaceworldNorge?id=165552527948&sk=app_249479745208964
spørsmål:
Nintendo Wii U Premium Pack inneholder en masse kule ting men også ett spill, hvilket?
svar:
Nintendo land

specsavers https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/app_1422350664660665
spørsmål:
Hvor mange Specsavers butikker er det i Oslo?
Svar: 7 butikker

spillfeber http://spillfeber.no/
spørsmål 1:
Hva er det norske ordet for "saint"?
svar:Helgen 
spørsmål 2:Hva er Final Fantasy XIII:Versus sitt nye navn?
svar:Final Fantasy XV 
spørsmål 3:Hva er One Piece-merkevaren best kjent som?
svar:En manga

sport 1 https://www.facebook.com/sport1.no?sk=app_540805709325943
spørsmål:
Hvilken sportsernæring samarbeider Birkebeineren med?
svar:Enervit ( dagens premie, så noe annet ville hvert rart)

startours http://www.startour.no/om-star-tour/julekalender/
spørsmål:
Hva heter Mallorcas «lillesøster» med turkise badebukter og den sjarmerende hovedstaden Mahon?
svar:
Menorca

Stella magasinet http://stellamagasinet.no/article/178811-delta-i-stellas-julekalender
spørsmål:
Hvilket sted i Danmark kommer BS fra?
Svar: københavn

telekiosken https://telekiosken.julekalender.com/
spørsmål:
Hva er det vanlig å sette ut til nissen kvelden før julaften?
svar:
Grøt

ticket http://www.ticketkalender.no/?anp_mid=&anp_rid=46820135
spørsmål:Hvor mange farger det i logoen til Detur?
Svar: 2

tilbords:https://www.facebook.com/Tilbords/app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange butikker har Tilbords i Oslo?
svar:11

teknisk ukeblad http://www.tu.no/julekalender/
spørsmål:
Teknisk Ukeblads søsternettsted Mobili.no kåret nylig Årets mobiler. Hvilken ble årets mobil 2013?
svar:
Sony Xperia Z1

tusenfryd https://www.facebook.com/tusenfryd/app_494385017325397
spørsmål:
Etter hvilke attraksjoner kan du kjøpe bilde av turen?
svar:
Tømmerstupet, Skippertaket, SuperSplash, ThunderCoaster, SpeedMonster, WesternExpressen

ungdomsbøker https://www.facebook.com/ungdomsboker?sk=app_177460902451429
spørsmål:
Hvor foregår handlingen i Elias og Emilie?
svar:B) Åsgårsstrand

 

vita https://www.facebook.com/vita?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilket år hadde Britney en hit med?Baby One More Time?
svar:
1999

svar på julekalendere 19.12.13 i - M

Ilas http://ilasikt.julekalender.no/
spørsmål:Bytter ilas as IKT knust glass på nettbrett?
Svar: ja

jernia http://www.jernia.no/julekalender
spørsmål:
Hvilken saus er best på riskremen?
svar:Rød saus (bringebærsaus)

jysk http://xmas.jysk.no/
spørsmål:
Hvilket sertifikat har ca. 80% av trevirket som brukes i JYSKs hagemøbler?
Svar: FSC

kitch`n https://www.facebook.com/kitchn.no?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilken designer står bak Allas lysestake fra iittala?
Svar:
Andreas Engesvik

kiwi https://www.facebook.com/kiwiminipris/app_390538481077688
spørsmål:
Hvilket materiale er brukt for å bygge de 15 KIWI-skolene på Madagaskar? Svaret finner du i filmen over.
Svar:
Lokal sand med en dose sement og vann

komplett http://www.komplett.no/k/kcf.aspx?id=11276
spørsmål:
Hvor mange produktkategorier/produktfaner finner du på komplett.no?
Svar:9

kondomeriet http://funkalender.no/kunder/2013/kondomeriet/
spørsmål:
Hva inneholder julepakken?
svar: Vibrator, glid, rensemiddel, orgasmekrem, kilefjær og batterier 

lanullva https://www.facebook.com/Lanullva?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Har Lanullva fri frakt og retur i nettbutikken, www.lanullva.no?
Svar: ja

lefdal http://www.lefdal.com/cms/s-O5isGQVv8ywAAAFCd8QSJyiN/julekalender-2013
spørsmål: Hvilket produkt får du med på kjøpet om du kjøper systemkameraet Samsung NX2000?
Svar: Galaxy S3 mini smarttelefon


lensithttps://www.facebook.com/lensit/app_289338417851039
spørsmål:
Brilleland selger Focus Dailies, men under et annet navn. Hvilket navn selger de produktet under?
Svar:
iWear 1 Day

lindex https://www.facebook.com/lindexnorge/app_519740888121557
spørsmål:
Hva er Kathrines julefavoritt i dag?
Svar:
Angry birds t - shirt

luckyduck https://www.facebook.com/luckyduckbutikken/app_201891723330341
spørsmål:
NÅR BEGYNTE MAN Å PYNTE JULETRE I NORGE?*
Svar:
1822

ludo https://www.facebook.com/idar.vollvik/app_588440321240214
spørsmål:
LUDO har et stort utvalg av leker fra Stiga. Hva er ordinærpris på Stiga Snowracer classic med lys?
svar:
b)      749

lydbok forlaget http://lydbokbloggen.no/
spørsmål:
I Den lange, hvite skyens land krysser unge, britiske kvinner jordkloden for å gifte seg i....?
svar:
B) New Zealand

lykkelig https://www.facebook.com/lykkelighandel?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hvilket fotballag spiller sine hjemmekamper på Old Trafford?
Svar:
Manchester United

makestyle https://www.facebook.com/MakestyleNo?sk=app_639777066066087
spørsmål:
Hva er viktig når du skal krølle håret?
Svar: At håret er helt tørt å bruke varmebeskyttende.

max factory https://www.facebook.com/maxfactor.no/app_248415615317007
spørsmål: noen ganger vil man bare ha tak i selve bestselgeren! Det får du bak dagens luke :-) hvilken max factor mascara snakker vi om?
Svar: masterpice max

MDN http://mdn.no/kino/julekalender-2013/
spørsmål: hvor har de gjemt nissen
svar:kino victoria

melk.no http://julkalender.herokuapp.com/opplysningskontoret/index.html
spørsmål:
I videoen brukes fersk rosmarin til å gni inn ribben med. Er det noe forskjell på å bruke fersk fremfor tørket rosmarin?
Svar:
Ja, man må bruke litt mer rosmarin hvis man bruker fersk

mester grønn https://mestergronn.julekalender.com/
spørsmål:
Hvilke av disse juleblomstene «klarer seg selv»?
Svar:
Amaryllis i potte

miintohttps://www.facebook.com/Miinto.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hva bør du som kunde gjøre hvis du vil vite mer om en vare du finner på Miinto.no?
svar:
Ta kontakt med butikken som selger varen direkte

Mp3 og film politiet http://nrkmp3.julekalender.no/
spørsmål:
I november kom Sony med en ny spillkonsoll. Hva heter den?
Svar: Playstation 4

MPX https://www.facebook.com/mpxno/app_535424176551643
spørsmål:
Hvem er Mionix Avior 8200 musen designet for?
svar:
 Høyre og venstrehendte

multitrend https://www.facebook.com/Multitrend?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Får du kjøpt bursdagstilbehør (ballonger, servietter, festhatter, godteriposer m.m.) på Multitrend?
Svar:
Ja, til voksne og barn

mycall https://www.facebook.com/mycall?sk=app_1409300305972979
spørsmål:
Hvilket MyCall Value-abonnement har 500 utenlandsminutter og 1500 MB inkludert?
Svar: Value 349,-

møbelringen alna https://www.facebook.com/pages/M%C3%B8belringen-Alna/493059300792909?id=493059300792909&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange Møbelringen butikker finnes det i Oslo?
Svar: 1

svar på julekalendere 19.12.13 E-H

Efi https://www.facebook.com/EFI.Norge/app_266224890138398
spørsmål: Hvordan ønsker vi "god jul" på spansk?
Svar: Feliz Navidad

elkjøp http://www.elkjop.no/cms/s-BUysGQVpC10AAAEzZVxY0aHN/elkjop-julekalender-2013
spørsmål:Hva kalles teknologien som gir deg sterk og nøyaktig bassgjengivelse uten forvrenging?
Svar: wOOx

eplehuset https://www.facebook.com/EplehusetNO?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Wacom har laget tegnebrett og styluser i mange år. Vår favoritt er Wacom Inkling. Hva gjør denne?
Svar:
Overfører tegninger fra papir til Mac/PC

espegard https://www.facebook.com/Espegardas/app_638208179523405?ref=ts
spørsmål:
Hvor lang er Jaktøksa fra Wetterlings?
Svar: 50 cm

expert https://www.facebook.com/ExpertNorge/app_432461216857907
spørsmål:
Xbox One produseres i en farge. Hvilken?
Svar: sort

fairtrade https://www.facebook.com/fairtradenorge?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilken kjent Harry Potter-stjerne fronter Fairtrade-merkede klær?
svar:
Emma Watson

fellesforbundet https://www.facebook.com/Fellesforbundet?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvor kan du få oversikt over hoteller med tariffavtale?
Svar:
På Fellesforbundets nettside

fhm https://www.facebook.com/fhmnorge/app_435889279806551#
spørsmål:
Hva hjelper Mutant Mass deg med?
svar: Det hjelper deg opp i vekt 

filmkommentaren http://www.filmkommentaren.no/category/konkurranse/julekalender-2013/
spørsmål:
Om du ser traleren over, hva heter ekteparet som etterforsker spøkelsessakene i The Conjuring til etternavn? 
svar:
Warren

filmweb http://www.filmweb.no/julekalender/
spørsmål 1:
Hvilket tiår er filmen satt til?
svar:1970-tallet 
spørsmål 2:Hvem har regissert Pionér?
svar:Erik Skjoldbjærg 
spørsmål 3:Hvilken film spilte Wes Bentley nylig i?
svar:The Hunger Games

fjellsport https://www.facebook.com/fjellsport/app_527942043949432
spørsmål:
Hva heter radioprogrammet på P3, med Bjarte, Steinar og Tore ?
Svar: Radioresepsjonen

floyd by smith https://www.facebook.com/FloydBySmith/app_289338417851039
spørsmål:
Hva slags yttertøy er det på bildet?
svar: kåpe

flust https://www.facebook.com/Flust.no/app_1414116802156714
spørsmål:
Hvor mange vognposemerker finner du på Flust?
Svar: 3

folkeuniversitetet https://www.facebook.com/Folkeuniversitetet.Studieforbund?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva er sosialpedagogikk?
Svar:
Krysning av sosiologi/pedagogikk

g-sporthttp://gsportjul.no/
spørsmål:
Hva kjører Head-kjøreren Anders Backe?
Svar: jibbing

gamer http://www.gamer.no/
spørsmål 1:
Hva kalles effekten som gjør at Battlefield 4-kartene endres av hendelser påvirket av spillerne?
Svar: Levolution 
spørsmål 2:Hvilken modus gjør comeback i Battlefield 4?
Svar: Kommandørmodusen

gamereactor http://www.gamereactor.no/konkurranser/jul/
spørsmål 1:
Hvem spiller den mannlige etterforskeren i The Conjuring?
svar:
Patrick Wilson
spørsmål 2:
Hva handler The Conjuring om?
Svar:
Overnaturlige hendelser
spørsmål 3:
Hvilket format vil du ha filmen til?
Svar: ----

gjerrigknark
http://www.gjerrigknark.com/julekalender2013/?v=MTM1NA
spørsmål 1:
1) I dag er Gjerrigknark.com sin "hovedbakgrunnsfarge" blå, hva var den da siden startet opp i 2000?
svar: gul
spørsmål 2:
I kategorien "Gratis ting & vareprøver : Aviser, magasiner og blader", hvilken sak ligger innbyrdes lengst opp?
svar:
Få nye A-magasinet og Aftenposten GRATIS i 3 uker

Les mer her: 
http://www.gjerrigknark.com/index.php?choice=category&id=173#ixzz2nvzTfGLb
gyldendal https://www.facebook.com/gyldendal.no/app_174869366053986
spørsmål:
Hva het Maria Dueñas' forrige bok?
svar:
Syersken fra Madrid

hadeland glassverkhttps://www.facebook.com/pages/Hadeland-Glassverk/168343568473?id=168343568473&sk=app_638208179523405
spørsmål: Hva heter kunstneren bak frimerket som ble laget til vårt 250 års jubileum?
Svar: Arild Yttri

hafslund http://hafslund.julekalender.no/
spørsmål:
Hva er fordelene med å betale med eFaktura?
Svar:
Du får fakturaen rett i nettbanken, og trenger kun å godkjenne betalingen

hairshop https://www.facebook.com/HairShopFrisor/app_567526369983520
spørsmål:
Hvem er grunleggeren av HairShop?
Svar:
 Inger Ellen Nicolaisen

hardware http://www.hardware.no/
spørsmål 1:
Seagate lanserte nylig en 9,5 millimeter tykk harddisk på 2 TB. Hva heter den?
Svar: Seagate Spinpoint M9T 
spørsmål 2: Hvor mye veier Seagate Central 4 TB?
Svar: 0,98 kilogram

hbo nordic http://www.accedogames.dk/view/scratchgame/html5/9874531#page=scratch&page-param
svar:
Hannah

hifiklubben http://julekalender.hifiklubben.no/
spørsmål:
Avatar er en science fiction action film fra 2009. En film med enestående bilder og 3D opplevelse. Men hvordan er filmen laget i følge James Cameron, regissøren?
svar:
60% av Avatar er datagenerert, og 40% er live opptak.

hurtigruten https://www.facebook.com/Hurtigruten/app_221254444665318#
spørsmål:på hurtigruten kan du skjære tunge, hvem sin?
svar:får ikke hjemmesiden deres opp så jeg går for torsken. 

svar på julekalendere 19.12.13 null - D

1001 spill - http://www.1001spill.no/julekalender/
spørsmål: hvem er nissen?
Hint:
- Utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden
- Født i Bergen i 1961
- Norges statsminister
svar: Erna Solberg

20th Century Fox Norge https://www.facebook.com/FoxNorge/app_1430446923836830
spørsmål:
Hva er oppdraget til "The Monuments Men"?
svar:
Redde stjålet kunst

Adecco: https://adecco.julekalender.com/
spørsmål:
På 15- og 1600-tallet betalte innbyggerne i Amsterdam skatt ut ifra hvor bred fasaden på huset deres var. Dette førte til at man bygde veldig smale og høye hus. Hvor lenge har vi betalt skatt i Norge?
Svar:
Vi har betalt en form for skatt siden før vikingtiden, enten til småkonger, lokale lensherrer, kirken eller staten.

Aftenposten http://aftenposten2013.netb11.com/
spørsmål:
Hvor ligger Aftenpostens redaksjonslokaler?
svar:
Posthuset i Oslo

Ahlgrens biler: https://apps.facebook.com/biler_app/#_=_
spørsmål:
Hvilken dato er det lov til å bytte til piggdekk i Norge (Med unntak av Nordland, Troms og Finnmark)? 
Svar:
b) 1. november

akam http://www.akam.no/
spørsmål 1: Hvem regisserte «Et førjulsmareritt»?
Svar: Henry Selick 
spørsmål 2: Hva heter den største storebroren til Canon Legria Mini?
svar: Canon Legria HF G25

altibox https://www.facebook.com/Altibox/app_1381311412112481
spørsmål:
Hva elsker den lille ørnen i ?Pelle Politibil på sporet? å spise?
Svar: her må du nok ha sett filmen, noe jeg ikke har. Gjettet pølser.

amobil http://www.amobil.no/
spørsmål 1:
Samsung Galaxy Tab 3 kommer i tre varianter med skjermstørrelser. Hvilke?
Svar: 7, 8 og 10.1-tommer 
spørsmål 2:Hvor mye lagringsplass får du på den norske modellen av dagens premie?
svar:  Kun 16 GB

apollo http://apollo.julekalender.no/
spørsmål:
Hvor finner du Petra - ett av verdens syv nye underverk?
Svar:
Jordan

asanmagasinet https://www.facebook.com/Asanmagasinet/app_228390144003470
spørsmål:
Hva er vanlig dessert til julemiddagen ?
Svar: Riskrem

Aschenoug https://www.facebook.com/aschehougforlag/app_429598547141477
spørsmål:
Kristin Solberg ? korrespondent for Aftenposten og den svenske avisen Dagens Nyheter i Afghanistan, Pakistan og India, har tidligere skrevet den kritikerroste og prisbelønte ?Gjennom de renes land". I sin nye bok, ?Livets skole?, forteller hun historien om de kvinnene som riskerer alt for å redde liv i et krigsherjet land. Hvilket land er dette?
Svar:
Afghanistan

Bazar forlag https://www.facebook.com/pages/Bazar-Forlag/73507852940?id=73507852940&sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvem har skrevet den kjente vikingserien om Uhtred?
svar:
Bernard Cornwell

beat https://www.facebook.com/beat.no?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål: Hvilket land kommer Veronica Maggio fra? 
Svar: sverige

Bellas emne https://www.facebook.com/pages/Bellas-emne/123486320995897?id=123486320995897&sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hvor har Bellas emne butikk?
Svar:
Strømmen storsenter

Bergans https://www.facebook.com/BERGANSOFNORWAY/app_172821319592329
spørsmål: hvilket produkt?
Hint:
Den 24. november 1870 ble vannstoffballongen «La Ville d?Orléans» sendt opp fra Paris. Etter en 14 timers dramatisk ferd i nattemørket havnet ballongen i et kjent fjellområde i Norge. Dagens produkt har fått sitt navn fra dette fjellområdet.
svar:lifjell

blogg.no http://adventskalender.blogg.no/
spørsmål:
Hvor kommer nelliktreet fra (som vi bruker blomstene fra til nellikappelsin)? 
svar:
Indonesia

blush https://www.facebook.com/Blush.no?id=10150137048060503&sk=app_385256171608258
spørsmål:
Hva er spesielt med Eye Brightening Mascara fra Max Factor?
Svar:
Den forsterker din naturlige øyefarge

bobedre http://bo-bedre.no/category/1072
spørsmål: Hvem har designet julepynten i serien Karen Blixens Jul?
Svar: Ole Kortzau

boligpluss http://boligpluss.no/article/179593-bli-med-pa-julekalender
spørsmål: samme som over 

bolina http://bolina.julekalender.no/
spørsmål: Hvor lenge har Bolina eksistert?
Svar: Over 25 år

BR leker http://www.br.no/julekalender
spørsmål:
Hvilke figurer følger med i LEGO Friends Heartlakes svømmebasseng?
Svar:
Andrea og Isabella

bygger`n https://www.facebook.com/Byggern?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilken farge har Bosch på proff sitt proffverktøy?
Svar:
Blå

canaldigital http://canaldigital.funkalender.no/
spørsmål:
En av C Mores kanaler viser Astrid Lindgrens favoritter som Emil, Ronja og Røverdatter og Pippi. Hva heter kanalen?
svar:SF kanalen

Cappelen Damm https://www.facebook.com/cappelendamm/app_178480802349745
spørsmål:
Hva heter de to søstrene i Benedicte Meyer Kronebergs roman ?Hvis noen ser meg nå??
svar: C) Mona og Vanja

chess https://www.facebook.com/chess.no
spørsmål: ikke ute enda

Christiania glasmagasin https://www.facebook.com/christiania.glasmagasin?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva kan du handle hos Christiania Glasmagasin?
svar:
Alt innen kjøkken, glass, porselen, servise, bestikk, gaver, utvalgte matprodukter og mer til

costumehttp://costume.no/article/179656-delta-i-costumes-julekalender
spørsmål:
Hvilket sitat hentet vi inspirasjon til navnet vårt «Neomania» fra?
Svar: Fashion is the most intense expression of the phenomenon of neomania". Stephen Bayley

david-andersen http://david-andersen.no/c/julekalender-2013
spørsmål:
I tillegg til å være smykkedesigner er Camilla Pihl en kjent..............?:
Svar:
Blogger

dermanor http://dermanor.julekalender.no/?
spørsmål:
Hvor kommer Carita fra?
Svar:
Frankrike

detur http://detur.julekalender.no/
spørsmål:
Den lokaleproduserte pilsneren i Tyrkia er populær, hva heter den?
svar:
Efes

diakonhjemmet http://www.diakonhjemmet.no/DHS/Om-oss/Julekalender-2013
spørsmål:
Når startet sosionomutdanningen på Diakonhjemmet?
Svar: 1958

drømmehuset https://www.facebook.com/Drommehuset/app_1413946535488625
spørsmål:
HVA ER ÅPNINGSTIDENE TIL DRØMMEHUSET I DESEMBER
svar:ingen anelse jeg gikk for lengste åpningstid på hverdager.

dustin home https://www.facebook.com/dustinhomeNorge/app_289338417851039
spørsmål:
Hvilke er de nærmeste søsknene til 9H USB?
svar:
5Hv3, 3Hv2 ( vet ikke om disse er de nærmeste, men de finnes og hører til samme serie)

jiijis julekalender 19.12.13

JIIJI`S JULEKALENDER

Dagens premie: Yvessaintlaurent maskara og fjerner, smykkerdu deltar ved å legge igjen navn og mail adresse i kommentarfeltet ( legger du igjen mail adressen under mail adresse i skjemaet får bare jeg se den). Du kan melde deg på mellom 00.01 og 23.59 og vinneren blir trukket ut dagen etterpå*.

Vinneren blir trukket ved hjelp av ios appen the hat (digital lapp i hat trekning) og blir kontaktet på mail. Hvis det ikke er oppnådd kontakt med vinner innen en uke etter trekning, vil en ny vinner trekkes.

Lik gjerne innlegget og ta en titt på min smykkeside på facebook, men dette er ikke noe krav.

* om trekningen ikke lar seg gjennomføre en dag, vil den bli trukket så fort det blir mulig.

 

Kalenderen er ikke sponset
oversikt over alle premier

svar på julekalendere 18.12.13 N---

Netshop https://www.facebook.com/netshop.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange ulike typer Nokia telefoner tilbyr vi under 500 lappen?
Svar: 5

nextgentel https://www.facebook.com/NextGenTel?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange HD-kanaler er det i vår TV-pakke Plenty?
Svar: 7

nidar https://www.facebook.com/nidar/app_289338417851039?ref=br_tf
spørsmål:
Når laget Nidar den første julemarsipanen?
svar:1915

nordea: http://nordea.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter forsikringspakken for unge som Nordea tilbyr i samarbeid med Tryg?
svar:
Young Living

Norli (på mail)
spørsmål:hvordan har ekteskapet til rikmannsdatteren gwyneira silkham kommet i stand?
svar:hun er insatts i et kortspill

onecall https://www.facebook.com/onecallmobil?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvordan sparer vår mann penger i skibakken?
svar:
 Ved å bruke transportbåndet 

ordnett http://ssl.socialmediatoolbox.no/likewinn/users/www/christmas/?isliked=1&pk=trhdwl54un0pvzag&key=908456485c5e7d5c45f781492240468d
spøesmål:
Hva er kinematikk?
svar:
Bevegelseslære

oslokino https://www.facebook.com/oslokino/app_680455418653515
spørsmål:
Hvem har regissert Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa?
svar:
 Rasmus A. Sivertsen

Pierre robert https://www.facebook.com/pierrerobertnorge?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken av disse er IKKE en av de gode egenskapene til ull?
svar:
Ull gjør deg mer intelligent

princess https://www.facebook.com/PrincessInterior?id=153944494784535&sk=app_549912371768557
spørsmål:
Har vi nå 40 % rabatt på ferdigsydde gardinhøyder i alle våre butikker?
Svar: ja

rikstv http://jul.globase.com/rikstv#
spørsmål:
Hvilke to programmer ser du på BBC Entertainment? 
svar:
Graham Norton Show og Top Gear.

ringo http://www.ringo.no/opplasting/julekalender/
svar: 34

santa maria https://www.facebook.com/SantaMariaNorgeAs?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
I hvilken Skandinavisk by startet krydderfabrikken Nordfalks (Santa Maria AB) sin virksomhet?
svar:
Gøteborg

social nettwork https://www.facebook.com/SocialNetworkNorway/app_467394076645131
spørsmål:
Hvor mange mennesker worldwide har profil på facebook ?
svar:Over 1 milliard ( billion tilsvarer milliard? - 5.1 billion  )

skittfiske http://skittfiske.adventskalender.no/358531/
spørsmål:
Hvilket livreddende produkt bør alltid være med i sekken på tur om vinteren?
svar:
Fjellduk

sol http://www.sol.no/underholdning/
svar: snøbrett

spaceworld https://www.facebook.com/SpaceworldNorge?id=165552527948&sk=app_249479745208964
spørsmål:
Denne modellen finnes i tre farger, hvilke?
svar:
Sort, hvit og beige

specsavers https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/app_1422350664660665
spørsmål:
Hva koster den billigste brilleinnfatningen vår?
svar:295

spillfeber http://spillfeber.no/
spørsmål 1:
Hvor ble Razer stiftet?
svar:San Diego i USA 
spørsmål 2:Hva er slagordet til Razer?
svar:For gamers,by gamers 
spørsmål 3:Hva heter svart-hvitsketsjen som vises på NRK hver lillejulaften?
svar:Grevinnen og hovmesteren

sport 1 https://www.facebook.com/sport1.no?sk=app_540805709325943
spørsmål:
Hvem er pr dags dato den mestvinnende utøveren i New York Marathon?
svar:Grete Waitz

startours http://www.startour.no/om-star-tour/julekalender/
spørsmål:
Maskoten vår Bamse har en kanin som bestevenn. Hva heter han?
svar:
Lille Hopp

Stella magasinet http://stellamagasinet.no/article/178811-delta-i-stellas-julekalender
spørsmål:
Hva er Becksöndergaards fulle navn?
svar:Becksöndergaard Copenhagen

tara http://tara.no/category/1876
spørsmål:
Hvem er Kristine Vikse?
svar:Norsk klesdesigner

telekiosken https://telekiosken.julekalender.com/
spørsmål:
I filmen "
Alene hjemme 2" er hovedpersonen Kevin alene i en kjent storby. Hvilken by er dette?

svar:
New York

tilbords:https://www.facebook.com/Tilbords/app_289338417851039
spørsmål:
Hva står IPA for
svar:
 India Pale Ale
teknisk ukeblad http://www.tu.no/julekalender/
spørsmål:
Teknisk Ukeblad bestemte nylig å redusere antall utgaver på papir i 2014 for å satse mer digitalt. Hvor mange utgaver blir det?
svar:22

ungdomsbøker https://www.facebook.com/ungdomsboker?sk=app_177460902451429
spørsmål:
Slash-serine er romaner basert på historier fra virkeligheten. 
Hvor kommer serien fra?
svar:Nederland 

vita https://www.facebook.com/vita?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilken type vitamin inneholder Harmoni Bodylotion?
svar:
Provitamin B5?

svar på julekalendere 18.12.13 i - M

Ilas http://ilasikt.julekalender.no/
spørsmål:Holder ilas as IKT åpnet i romjulen?
Svar: Ja

jernia http://www.jernia.no/julekalender
spørsmål:
Hva er det musebestemor bruker som gyngestol i musevisa?
svar:Potet

jysk http://xmas.jysk.no/
spørsmål:
Hvor mange netter kan du prøve en GOLD madrass fra JYSK ? og fortsatt bytte den, hvis du ikke er 100% fornøyd?
Svar: 100 netter

kitch`n https://www.facebook.com/kitchn.no?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Kan du handle kaffe, te og krydder hos Kitch?n?
Svar: ja

kiwi https://www.facebook.com/kiwiminipris/app_390538481077688
spørsmål:
Når anbefaler vi i KIWI at svoren rutes? (Svaret finner du i oppskriften på kiwi.no, på KIWIs app eller i oppskriftsheftet i våre butikker)
Svar:
2 dager før steking

komplett http://www.komplett.no/k/kcf.aspx?id=11276
spørsmål:
Hvor finner man Komplett.nos side tilpasset mobiltelefoner?
Svar:
m.komplett.no

kondomeriet http://funkalender.no/kunder/2013/kondomeriet/
spørsmål:
Hva er dette?
svar:Onaniegg

lanullva https://www.facebook.com/Lanullva?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken dag i desember er Luciadagen?
Svar:
13. desember

lefdal http://www.lefdal.com/cms/s-O5isGQVv8ywAAAFCd8QSJyiN/julekalender-2013
spørsmål: Vi selger en telefon på nettsidene våre som har 41 megapiksels kamera. Hvilken telefon er det snakk om?
Svar: Nokia Lumia 1020

lensithttps://www.facebook.com/lensit/app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken av disse linsene kan du sove med?
Svar:
Acuvue oasys

lindex https://www.facebook.com/lindexnorge/app_519740888121557
spørsmål:
Hva er Kathrines julefavoritt i dag?
Svar:
 Neglelakk

luckyduck https://www.facebook.com/luckyduckbutikken/app_201891723330341
spørsmål:
HVOR MANGE SLAG SKAL MAN EGENTLIG BAKE TIL JUL?
Svar: 7

ludo https://www.facebook.com/idar.vollvik/app_588440321240214
spørsmål:
Hva heter den eneste CD utgitt i Norge som               
inneholder Ylvis ? The fox?
svar:
Absolute Hits 2013

lydbok forlaget http://lydbokbloggen.no/
spørsmål:
I høst kom Jørn Lier Horst ut med Hulemannen, den niende boka om politimannen William Wisting fra Stavern. I boken begynner Wisting å arbeide med de samme sakene som journalist-datteren sin, noe som får en dramatisk utgang. Hva heter journalist-datteren til William Wisting?
svar:
C) Line

lykkelig https://www.facebook.com/lykkelighandel?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
I hvilket år ble Rosenborg Ballklubb stiftet?
Svar: 1917

makestyle https://www.facebook.com/MakestyleNo?sk=app_639777066066087
spørsmål:
Hvilket år startet Makestyle sitt eget merke MAST?
Svar: 2012

max factory https://www.facebook.com/maxfactor.no/app_248415615317007
spørsmål: hvor bruker du max factor giant pen stick?
Svar: på leppene

MDN http://mdn.no/kino/julekalender-2013/
spørsmål:
Her ser du Mel Gibson som frihetskjemperen William Wallace i Braveheart. Filmen fikk hele fem Oscar-priser, blant annet i klassene beste film og beste regi.Hvilket land er det William Wallace kjemper for friheten til?
svar:
Skottland

melk.no http://julkalender.herokuapp.com/opplysningskontoret/index.html
spørsmål:
Hvor mange porsjoner magre meieriprodukter anbefaler vi at du får i deg daglig?
Svar:
3

mester grønn https://mestergronn.julekalender.com/
spørsmål:
Hva het ambassadøren som først tok med seg julestjernen fra Mexico til USA?
Svar:
Joel Roberts Poinsett

miintohttps://www.facebook.com/Miinto.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hvilket nummer ringer du for å komme til Miinto.no sin kundesupport?
svar:
22 41 36 35

Mp3 og film politiet http://nrkmp3.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter hovedpersonen i den nye filmen "Hobbiten: Smaugs Ødemark"?
Svar: Bilbo

MPX https://www.facebook.com/mpxno/app_535424176551643
spørsmål:
Hvor mange HDMI innganger har Eizo 23" LCD Foris FS2333-BK?
Svar: 2

multitrend https://www.facebook.com/Multitrend?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hva trenger du for å lage islykt?
Svar:
Frost

mycall https://www.facebook.com/mycall?sk=app_1409300305972979
spørsmål:
Hvor kan man IKKE fylle på kontantkortet fra MyCall
Svar: cubus

møbelringen alna https://www.facebook.com/pages/M%C3%B8belringen-Alna/493059300792909?id=493059300792909&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter toppmodellen til Wonderland?
svar:
Diamante

svar på julekalendere 18.12.13 E-H

Efi https://www.facebook.com/EFI.Norge/app_266224890138398
spørsmål: Hvem har skrevet Julekveldsvisa?
Svar: Alf Prøysen

elkjøp http://www.elkjop.no/cms/s-BUysGQVpC10AAAEzZVxY0aHN/elkjop-julekalender-2013
spørsmål:Hvor stor kapasitet har batteriet på Xperia Z1?
Svar: 3000 mAh

eplehuset https://www.facebook.com/EplehusetNO?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Libratone Zipp finnes i mange fine farger, og det medfølger tre deksler i forskjellige farger. Hvilken farge kan man ikke kle opp en Zipp med?
Svar:
Lysegrønn

espegard https://www.facebook.com/Espegardas/app_638208179523405?ref=ts
spørsmål:
Kan barnesetet brukes på barnekjelken?
svar: ja

expert https://www.facebook.com/ExpertNorge/app_432461216857907
spørsmål:
Hvilke farger finnes Nokia Lumia 1020 i?
Svar:
Gul, hvit og sort

fairtrade https://www.facebook.com/fairtradenorge?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Ca hvor stor del av norsk dagligvarehandel omfatter Fairtrade-merkede produkter?
svar:jeg valgte 2% da de andre virket usansynlige, men har ikke funnet det stående noe sted.

fellesforbundet https://www.facebook.com/Fellesforbundet?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvem leder Fellesforbundets ungdomsutvalg?
Svar:
Bjørn Sigurd Svingen

fhm https://www.facebook.com/fhmnorge/app_435889279806551#
spørsmål:
Hvor mange t'er er det i ordet "testosteron"?
svar: 3

filmkommentaren http://www.filmkommentaren.no/category/konkurranse/julekalender-2013/
spørsmål: nede

filmweb http://www.filmweb.no/julekalender/
spørsmål 1:
Hvor kommer gutta i One Direction fra?
svar:England og Irland 
spørsmål 2:Gjennom hvilket TV-program ble gruppen dannet?
svar:X Factor UK
spørsmål 3:
svar:5

fjellsport https://www.facebook.com/fjellsport/app_527942043949432
spørsmål:
Hva heter Donald Duck på dansk ?
Svar: anders and

floyd by smith https://www.facebook.com/FloydBySmith/app_289338417851039
spørsmål:
Hva er den største størrelsen for Floyd Kids?
Svar: 11-12 år

flust https://www.facebook.com/Flust.no/app_1414116802156714
spørsmål:
Marius-mønsteret er tilbake for fullt! Hvilket år ble mønsteret designet?
Svar: 1953

folkeuniversitetet https://www.facebook.com/Folkeuniversitetet.Studieforbund?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva er opptakskravet for å kunne studere på universitet eller høgskole?
Svar:
Generell studiekompetanse

g-sporthttp://gsportjul.no/
spørsmål:
Hva bør man ta hensyn til når man skal kjøpe nye joggesko ?
Svar: at skoene er riktig i forhold til din fottype

gamer http://www.gamer.no/
spørsmål 1:
Hvem anmeldte BioShock Infinite for Gamer.no?
Svar:  Espen Jansen 
spørsmål 2:Hva heter hovedpersonen i spillet?
Svar: Booker DeWitt

gamereactor http://www.gamereactor.no/konkurranser/jul/
spørsmål 1:
Hvem har regissert Skyggejegerne?
svar:
Harald Zwart
spørsmål 2:
Hvem spiller rollen som Varg Veum i filmatiseringen av bøkene?
Svar:
Trond Espen Seim
spørsmål 3:
Hva heter den mannlige hovedrollen i Spring Breakers?
Svar:
 James Franco

gjerrigknark
http://www.gjerrigknark.com/julekalender2013/?v=MTM1NA
spørsmål 1:
Hva kan du vinne hvis du vinner i Fortum sin reisekonkurranse?
svar:
New York-reise
spørsmål 2:
Ca hvor mange følgere har "Gjerrigknarken" på Instagram?
svar:Ca 1750

gyldendal https://www.facebook.com/gyldendal.no/app_174869366053986
spørsmål:
Hvilken pris har denne kokeboka fått?
svar:
B) Beste norske kokebok 2013

hadeland glassverkhttps://www.facebook.com/pages/Hadeland-Glassverk/168343568473?id=168343568473&sk=app_638208179523405
spørsmål: Hvor kan du farge egne lys?
Svar: Lys og Tinn

hafslund http://hafslund.julekalender.no/
spørsmål:
Hvorfor bør du lese av strømmåleren din?
Svar:
For å bli fakturert riktig pris og forbruk

hairshop https://www.facebook.com/HairShopFrisor/app_567526369983520
spørsmål:
Hva koster en barneklipp hos HairShop på mandager?
Svar:
249 kr

hardware http://www.hardware.no/
spørsmål 1:
Hvilket av disse hodesettene testet vi nyligst på Hardware.no?
Svar: Steelseries 5HV3 
spørsmål 2: Hvor stor er forskjellen på høyeste frekvensrespons på de to premiene?
Svar: 12 000 Hz

hbo nordic http://www.accedogames.dk/view/scratchgame/html5/9874531#page=scratch&page-param
svar: casino royale

hifiklubben http://julekalender.hifiklubben.no/
spørsmål:
Kan du spille musikk fra smartphone?
svar:
Du kan f.eks spille musikken din trådløst via Bluetooth til et par aktive høyttalere, eller en rekke andre alternativer.

house of norgehttps://www.facebook.com/pages/House-of-Norge-As/1429837417229304?id=1429837417229304&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Ridel Vinum er?
svar:
Glass?

hurtigruten https://www.facebook.com/Hurtigruten/app_221254444665318#
spørsmål:
I januar kan du ta Hurtigruten fra Bergen til Oslo. Hvilke byer besøker vi på turen? ( samme spørsmål som i går)
svar:Stavanger og Tønsberg

svar på julekalendere 18.12.13 null - D

1001 spill - http://www.1001spill.no/julekalender/
spørsmål: hvem er nissen?
Hint:- Adopert som to-åring
- Aldri tapt en offisiell boksekamp
- Kåret til verdens beste kvinnelige bokser
svar: Cecilia Brækhus

20th Century Fox Norge https://www.facebook.com/FoxNorge/app_1430446923836830
spørsmål:Geoffrey Rush spiller rollen som Hans Hubermann i "Boktyven" - hvilken film har han tidligere vunnet Oscar for?
svar:Shine

Adecco: https://adecco.julekalender.com/
spørsmål:De første cheerleaderne i USA var menn. Er det i rekruttering lov å velge ut i fra kjønn hvis stillingen har et spesielt tema?
Svar:Ja, hvis man for eksempel har behov for en mann til å spille julenissen.

Aftenposten http://aftenposten2013.netb11.com/
spørsmål:Hva heter Aftenpostens magasin som kommer med avisen hver fredag?
svar:A-magasinet

Ahlgrens biler: https://apps.facebook.com/biler_app/#_=_
spørsmål:Ahlgrens biler blir igjen Norges mest kjøpte bil i 2013. Hvilket merke blir nr. 2? 
Svar:a) Volkswagen Golf

akam http://www.akam.no/
spørsmål 1: Fortsett teksten «Det var midt i julenatt...»
Svar: Hver en stjerne glimtet matt 
spørsmål 2: Fortsett teksten «Det var midt i julenatt...»
svar: 126

altibox https://www.facebook.com/Altibox/app_1381311412112481
spørsmål: Hvem spiller hovedrollen som Liberace i filmen 'Mitt liv med Liberace'?
Svar:Matt Damon

amobil http://www.amobil.no/
spørsmål 1: Hva kaller Creative teknologien som gir ekstra fyldig bass på T15-høyttalerne?
Svar: BasXPort 
spørsmål 2:Hva heter Creatives litt enklere NFC-høyttaler?
svar: Airwave HD

apollo http://apollo.julekalender.no/
spørsmål:Hvor har Apollo sine butikker i Norge?
Svar: Oslo, Bergen og Trondheim

asanmagasinet https://www.facebook.com/Asanmagasinet/app_228390144003470
spørsmål: Hva pleier mange å spise på nyttårsaften ?
Svar:Kalkun

Aschenoug https://www.facebook.com/aschehougforlag/app_429598547141477
spørsmål: Sidsel Dalen har skrevet sin andre krimroman. "21 dager" er en triller om menneskehandel, grådighet og korrupsjon i oljebransjen og har fått gode anmeldelser, blant annet en 5´er i VG! Bokens hovedperson, Mia Mikkelsen, møtte vi første gang i ?Dødelige dråper? ? hva er Mias yrke?
Svar:Frilansjournalist

Bazar forlag https://www.facebook.com/pages/Bazar-Forlag/73507852940?id=73507852940&sk=app_638208179523405
spørsmål: Når ble ?Det tapte symbol? av Dan Brown utgitt?
svar:2009

beat https://www.facebook.com/beat.no?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål: Hva heter frontfiguren i Coldplay 
Svar: Chris Martin

Bellas emne https://www.facebook.com/pages/Bellas-emne/123486320995897?id=123486320995897&sk=app_1422961057925015
spørsmål:Fra hvilket merke kommer de populære regnjakkene våre fra?
Svar:Camille Mørch

Bergans https://www.facebook.com/BERGANSOFNORWAY/app_172821319592329
spørsmål: hvilket produkt?
Hint: I dagens oppgave er vi ute etter navnet på det produktet som i sommer vant prisen Editors Choice av Backpackers Magazine på Outdoor Retailers sommermarked i Salt Lake City.
Svar: glittertind

blogg.no http://adventskalender.blogg.no/
spørsmål:Hva har flest nordmenn på middagsbortet på julaften? *
svar:Svineribbe

blush https://www.facebook.com/Blush.no?id=10150137048060503&sk=app_385256171608258
spørsmål: Den populære On The Go Cleanser fra Ole Henriksen finnes i to størrelser, hvilke?
Svar:207ml og 355ml

bobedre http://bo-bedre.no/category/1072
spørsmål: Hvem skapte Global-knivene i 1985?
Svar:Komin Yamada

boligpluss http://boligpluss.no/article/179593-bli-med-pa-julekalender

spørsmål: samme som over
bolina http://bolina.julekalender.no/
spørsmål: Hva er Beck Søndergård mest kjent for ?
Svar:Skjerf

BR leker http://www.br.no/julekalender
spørsmål: Hvor mange spillere kan være med i Villkatten-spillet samtidig?
Svar: 2?6 spillere

bygger`n https://www.facebook.com/Byggern?sk=app_638208179523405
spørsmål: Hva heter konsernet som Bygger`n er en del av?
Svar: EA Smith

canaldigital http://canaldigital.funkalender.no/
spørsmål: Hvor lenge har kanalen Cartoon Network eksistert?
svar: 20 ( går igjennom nå)

Cappelen Dammhttps://www.facebook.com/cappelendamm/app_178480802349745
spørsmål: Hva heter samarbeidsprosjektet 
mellom fotojournalist Marthe 
Amanda Vannebo og Åge Aleksandersen??
svar: C) Hjemløs

chess https://www.facebook.com/chess.no
spørsmål: Hvilket instrument ble benyttet første gang Glade jul (Stille Nacht, heilige Nacht) ble fremført?
Svar: c) Gitar ( orgelet var ute av drift)

Christiania glasmagasin https://www.facebook.com/christiania.glasmagasin?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:Hva får man hvis man knuser et glass fra serien Odysse fra Hadeland Glassverk?
svar: Et helt nytt glass (om du tar vare på stetten)

costumehttp://costume.no/article/179656-delta-i-costumes-julekalender
spørsmål: Hvor mange butikker har Gullborgen?
Svar: 2 butikker i Oslo + nettbutikk

david-andersen http://david-andersen.no/c/julekalender-2013
spørsmål:Hvor mange butikker har David-Andersen?:
Svar: 5 + nettbutikk

dermanor http://dermanor.julekalender.no/?
spørsmål: Beyond Wishes Smooth Skin 30 + er tabletter som
Svar: Tilfører fuktighet og næring

detur http://detur.julekalender.no/
spørsmål: Hvilken lufthavn flyr Detur direkte til Kreta fra?
svar:Oslo Lufthavn

diakonhjemmet http://www.diakonhjemmet.no/DHS/Om-oss/Julekalender-2013
spørsmål:Hva er navnet på de tre vise menn?
Svar: Kaspar, Melchior, Balthasar

drømmehuset https://www.facebook.com/Drommehuset/app_1413946535488625
spørsmål:   i VÅRT JULEMARKED FINNER DERE MANGE GODBITER PÅ SALG. HVA KOSTER SETTET MED 4 TELYSESTAKERDVENT) NÅ?
svar:99

dustin home https://www.facebook.com/dustinhomeNorge/app_289338417851039
spørsmål:Hvor stor er tegneflaten på WACOM INTUOS PEN & TOUCH SMALL?
svar: 152 x 95 mm

svar på julekalendere 18.12.13 null - D

1001 spill - http://www.1001spill.no/julekalender/
spørsmål: hvem er nissen?
Hint:
- Adopert som to-åring
- Aldri tapt en offisiell boksekamp
- Kåret til verdens beste kvinnelige bokser
svar: Cecilia Brækhus

20th Century Fox Norge https://www.facebook.com/FoxNorge/app_1430446923836830
spørsmål:
Geoffrey Rush spiller rollen som Hans Hubermann i "Boktyven" - hvilken film har han tidligere vunnet Oscar for?
svar:
Shine

Adecco: https://adecco.julekalender.com/
spørsmål:
De første cheerleaderne i USA var menn. Er det i rekruttering lov å velge ut i fra kjønn hvis stillingen har et spesielt tema?
Svar:
Ja, hvis man for eksempel har behov for en mann til å spille julenissen.

Aftenposten http://aftenposten2013.netb11.com/
spørsmål:
Hva heter Aftenpostens magasin som kommer med avisen hver fredag?
svar:
A-magasinet

Ahlgrens biler: https://apps.facebook.com/biler_app/#_=_
spørsmål:
Ahlgrens biler blir igjen Norges mest kjøpte bil i 2013. Hvilket merke blir nr. 2? 
Svar:
a) Volkswagen Golf

akam http://www.akam.no/
spørsmål 1: Fortsett teksten «Det var midt i julenatt...»
Svar: Hver en stjerne glimtet matt 
spørsmål 2: Fortsett teksten «Det var midt i julenatt...»
svar: 126

altibox https://www.facebook.com/Altibox/app_1381311412112481
spørsmål:
Hvem spiller hovedrollen som Liberace i filmen 'Mitt liv med Liberace'?
Svar:
Matt Damon

amobil http://www.amobil.no/
spørsmål 1:
Hva kaller Creative teknologien som gir ekstra fyldig bass på T15-høyttalerne?
Svar: BasXPort 
spørsmål 2:Hva heter Creatives litt enklere NFC-høyttaler?
svar: Airwave HD

apollo http://apollo.julekalender.no/
spørsmål:
Hvor har Apollo sine butikker i Norge?
Svar: 
Oslo, Bergen og Trondheim

asanmagasinet https://www.facebook.com/Asanmagasinet/app_228390144003470
spørsmål:
Hva pleier mange å spise på nyttårsaften ?
Svar:Kalkun

Aschenoug https://www.facebook.com/aschehougforlag/app_429598547141477
spørsmål:
Sidsel Dalen har skrevet sin andre krimroman. "21 dager" er en triller om menneskehandel, grådighet og korrupsjon i oljebransjen og har fått gode anmeldelser, blant annet en 5´er i VG! Bokens hovedperson, Mia Mikkelsen, møtte vi første gang i ?Dødelige dråper? ? hva er Mias yrke?
Svar:
Frilansjournalist

Bazar forlag https://www.facebook.com/pages/Bazar-Forlag/73507852940?id=73507852940&sk=app_638208179523405
spørsmål:
Når ble ?Det tapte symbol? av Dan Brown utgitt?
svar:
2009

beat https://www.facebook.com/beat.no?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål: Hva heter frontfiguren i Coldplay 
Svar: Chris Martin

Bellas emne https://www.facebook.com/pages/Bellas-emne/123486320995897?id=123486320995897&sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Fra hvilket merke kommer de populære regnjakkene våre fra?
Svar:
Camille Mørch

Bergans https://www.facebook.com/BERGANSOFNORWAY/app_172821319592329
spørsmål: hvilket produkt?
Hint:
I dagens oppgave er vi ute etter navnet på det produktet som i sommer vant prisen Editors Choice av Backpackers Magazine på Outdoor Retailers sommermarked i Salt Lake City.
Svar: glittertind

blogg.no http://adventskalender.blogg.no/
spørsmål:
Hva har flest nordmenn på middagsbortet på julaften? *
svar:
Svineribbe

blush https://www.facebook.com/Blush.no?id=10150137048060503&sk=app_385256171608258
spørsmål:
Den populære On The Go Cleanser fra Ole Henriksen finnes i to størrelser, hvilke?
Svar:
207ml og 355ml

bobedre http://bo-bedre.no/category/1072
spørsmål: Hvem skapte Global-knivene i 1985?
Svar: Komin Yamada

boligpluss http://boligpluss.no/article/179593-bli-med-pa-julekalender

spørsmål: samme som over
bolina http://bolina.julekalender.no/
spørsmål: Hva er Beck Søndergård mest kjent for ?
Svar: Skjerf

BR leker http://www.br.no/julekalender
spørsmål:
Hvor mange spillere kan være med i Villkatten-spillet samtidig?
Svar:
2?6 spillere

bygger`n https://www.facebook.com/Byggern?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva heter konsernet som Bygger`n er en del av?
Svar:
EA Smith

canaldigital http://canaldigital.funkalender.no/
spørsmål:
Hvor lenge har kanalen Cartoon Network eksistert?
svar:10 år

Cappelen Damm https://www.facebook.com/cappelendamm/app_178480802349745
spørsmål:
Hva heter samarbeidsprosjektet 
mellom fotojournalist Marthe 
Amanda Vannebo og Åge Aleksandersen??
svar: C) Hjemløs

chess https://www.facebook.com/chess.no
spørsmål:
Hvilket instrument ble benyttet første gang Glade jul (Stille Nacht, heilige Nacht) ble fremført?
Svar:
c) Gitar ( orgelet var ute av drift)

Christiania glasmagasin https://www.facebook.com/christiania.glasmagasin?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva får man hvis man knuser et glass fra serien Odysse fra Hadeland Glassverk?
svar: 
Et helt nytt glass (om du tar vare på stetten)

costumehttp://costume.no/article/179656-delta-i-costumes-julekalender
spørsmål:
Hvor mange butikker har Gullborgen?
Svar:  2 butikker i Oslo + nettbutikk

david-andersen http://david-andersen.no/c/julekalender-2013
spørsmål:
Hvor mange butikker har David-Andersen?:
Svar:
5 + nettbutikk

dermanor http://dermanor.julekalender.no/?
spørsmål:
Beyond Wishes Smooth Skin 30 + er tabletter som
Svar:
Tilfører fuktighet og næring

detur http://detur.julekalender.no/
spørsmål:
Hvilken lufthavn flyr Detur direkte til Kreta fra?
svar:
Oslo Lufthavn

diakonhjemmet http://www.diakonhjemmet.no/DHS/Om-oss/Julekalender-2013
spørsmål:
Hva er navnet på de tre vise menn?
Svar:
Kaspar, Melchior, Balthasar

drømmehuset https://www.facebook.com/Drommehuset/app_1413946535488625
spørsmål:
  i VÅRT JULEMARKED FINNER DERE MANGE GODBITER PÅ SALG. HVA KOSTER SETTET MED 4 TELYSESTAKERDVENT) NÅ?
svar:99

dustin home https://www.facebook.com/dustinhomeNorge/app_289338417851039
spørsmål:
Hvor stor er tegneflaten på WACOM INTUOS PEN & TOUCH SMALL?
svar:
152 x 95 mm

jiijis julekalender 18.12.13

JIIJI`S JULEKALENDER

Dagens premie: The sims 3 reisefeber og 1000 simpoints ( krever grunnspillet for å kjøre)du deltar ved å legge igjen navn og mail adresse i kommentarfeltet ( legger du igjen mail adressen under mail adresse i skjemaet får bare jeg se den). Du kan melde deg på mellom 00.01 og 23.59 og vinneren blir trukket ut dagen etterpå*.

Vinneren blir trukket ved hjelp av ios appen the hat (digital lapp i hat trekning) og blir kontaktet på mail. Hvis det ikke er oppnådd kontakt med vinner innen en uke etter trekning, vil en ny vinner trekkes.

Lik gjerne innlegget og ta en titt på min smykkeside på facebook, men dette er ikke noe krav.

* om trekningen ikke lar seg gjennomføre en dag, vil den bli trukket så fort det blir mulig.

 

Kalenderen er ikke sponset
oversikt over alle premier

svar på julekalendere 17.12.13 N---

Netshop https://www.facebook.com/netshop.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hvilket spill var Nokia kjent for i "gamle dager"?
svar:
Snake

nextgentel https://www.facebook.com/NextGenTel?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter artisten som synger denne julesangen?
svar:
George Michael

nidar https://www.facebook.com/nidar/app_289338417851039?ref=br_tf
spørsmål:
Hva betyr det at Nidar kjøper UTZ-sertifisert kakao?
svar:
Kakaoen er dyrket på en ansvarlig måte som tar hensyn til mennesker og miljø

nordea: http://nordea.julekalender.no/
spørsmål:
Har Nordea minibank med valuta på Alta lufthavn?
Svar: ja

onecall https://www.facebook.com/onecallmobil?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken plass har vår mann fått på julekonsert?
svar:
Parking Lot

ordnett http://ssl.socialmediatoolbox.no/likewinn/users/www/christmas/?isliked=1&pk=trhdwl54un0pvzag&key=908456485c5e7d5c45f781492240468d
spøesmål:
Hva er en odalisk (tyrk.)?
svar:
En slavinne

oslokino https://www.facebook.com/oslokino/app_680455418653515
spørsmål:
Hvor mange har sett Hobbiten: Smaugs Ødemark de 5 første dagene i Norge?
svar:
Rundt 213.000

Pierre robert https://www.facebook.com/pierrerobertnorge?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Kan du kjøpe Pierre Robert på nettet?
svar:
Ja, på www.pierrerobert.no

princess https://www.facebook.com/PrincessInterior?id=153944494784535&sk=app_549912371768557
spørsmål:
Hilken ukedag faller julaften på i år?
svar:tirsdag

rikstv http://jul.globase.com/rikstv#
spørsmål:
RiksTV er stolt sponsor av?
svar:
Hopplandslaget

ringo http://www.ringo.no/opplasting/julekalender/
svar: 25

santa maria https://www.facebook.com/SantaMariaNorgeAs?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter de to nyhetene våre i MORE serien?
svar:
Liqurice & Herbs og Natural Umami


social nettwork https://www.facebook.com/SocialNetworkNorway/app_467394076645131
spørsmål:
Hva heter grunnleggeren av facebook ?
svar:Mark Zuckerberg

skittfiske http://skittfiske.adventskalender.no/357010/
spørsmål:
Hvor mange centimeter er en 9 fots Beastmaster?
svar:
270 cm

sol http://www.sol.no/underholdning/
svar: berlinerkranser ( min favoritt)

spaceworld https://www.facebook.com/SpaceworldNorge?id=165552527948&sk=app_249479745208964
spørsmål:
GOPRO HD HERO3+ Black Edition Adventure Edition har nå fått en fantastisk ny video modus som heter SuperView. Hva gjør den? ( gjettet, men det er mest realistisk)
svar:
Skaper ett ekstremt bra vidvinkelperspektiv

specsavers https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/app_1422350664660665
spørsmål:
Hva koster den dyreste brilleinnfatningen vår?
svar:
1995,-

spillfeber http://spillfeber.no/
spørsmål 1:
Hvem i redaksjonen har bursdag i dag?(Hint: forfatter av alle kalenderlukene)
svar:Eirik 
spørsmål 2:Hva heter det første Zelda-spillet?
svar:The Legend of Zelda 
spørsmål 3:Hva heter de to første Pokemon-spillene?
svar:Red og Blue

sport 1 https://www.facebook.com/sport1.no?sk=app_540805709325943
spørsmål:
Hvilken idrettsgren er Kari Traa kjent for?
svar:Kulekjøring

startours http://www.startour.no/om-star-tour/julekalender/
spørsmål:
På hvilken øy finner du den mektige vulkanen Teide?
svar:
Tenerife

Stella magasinet http://stellamagasinet.no/article/178811-delta-i-stellas-julekalender
spørsmål:
Hva gjør jentene bak Becksöndergaard?
svar:Designer

tara http://tara.no/category/1876
spørsmål:
Hva er Immortelle?
svar:En blomst

telekiosken https://telekiosken.julekalender.com/
spørsmål:
"Tre nøtter til Askepott" er en favorittfilm for mange på julaften. Hvilket land kommer denne fra?
svar:
Tsjekkia

tilbords:https://www.facebook.com/Tilbords/app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange liter rommer den største kasserollen vår?
Svar: 18 l

teknisk ukeblad http://www.tu.no/julekalender/
spørsmål:
Teknisk Ukeblad lanserte i høst en ny forbrukernettside. Hva heter den?
Svar: t2

ungdomsbøker https://www.facebook.com/ungdomsboker?sk=app_177460902451429
spørsmål:
Hvilket pseudonym har Lisa Gardner brukt når hun har skrevet "romance novels"?
svar:Alicia Scott

 

vita https://www.facebook.com/vita?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva kjennetegner Fransk manikyr?
svar:
Sofistikert med hvit tipp?

svar på julekalendere 17.12.13 i - M

Ilas http://ilasikt.julekalender.no/
spørsmål:Selger ilas as IKT Nettbrett?
Svar: Ja

jernia http://www.jernia.no/julekalender
spørsmål:
Hvilken farge er det på nesen til julenissens reinsdyr, Rudolf?
Svar: rød

jysk http://xmas.jysk.no/
spørsmål:
Er det mulig å handle online på JYSK.no?
Svar: ja

kitch`n https://www.facebook.com/kitchn.no?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvor mange års garanti er det på en Kitchen Aid kjøkkenmaskin?
Svar: hjemmesiden dems nede, gikk for 5 år siden det er forbrukerloven ;-)

komplett http://www.komplett.no/k/kcf.aspx?id=11276
spørsmål:
Hvor lang garantitid har man på en Komplett-PC som bygges av Komplett.no?
Svar: 3 år

kondomeriet http://funkalender.no/kunder/2013/kondomeriet/
spørsmål:
Hva er Fleshlight?
svar: Et utrolig naturtro materiale som brukes i leketøy til menn 

lanullva https://www.facebook.com/Lanullva?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva blir den riktige fortsettelsen på denne setningen?: Lanullva er..
Svar:
strikket med luft og kjærlighet

lefdal http://www.lefdal.com/cms/s-O5isGQVv8ywAAAFCd8QSJyiN/julekalender-2013
spørsmål: Én av hovedkarakterene i filmen Pionér er også kjent fra filmen Avatar, hvem?
Svar: Stephen Lang

lensithttps://www.facebook.com/lensit/app_289338417851039
spørsmål:
Bør kontaktlinsene skylles i vann?
Svar: ja (????)

lindex https://www.facebook.com/lindexnorge/app_519740888121557
spørsmål:
Hva er Kathrines julefavoritt i dag?
Svar:
Tunika og leggings

luckyduck https://www.facebook.com/luckyduckbutikken/app_201891723330341
spørsmål:
I REISEN TIL JULESTJERNEN (1976) HVEM SPILTE SONJA?*
Svar:
Hanne Krogh

lydbok forlaget http://lydbokbloggen.no/
spørsmål:
Mange lesere har et sterkt forhold til Victoria Hislops bøker, som skriver historiske romaner med dramatiske og gripende fortellinger. I hennes roman Tråden foregår handlingen i en gresk by. Hvilken?
svar:
C) Thessaloniki

lykkelig https://www.facebook.com/lykkelighandel?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hvor mange strenger har en vanlig gitar?
Svar: 6 ( gikk å telte på gitaren min)

makestyle https://www.facebook.com/MakestyleNo?sk=app_639777066066087
spørsmål:
Hvilke farger er det på hjemmesiden til Makestyle?
Svar: Hvit og lilla.

max factory https://www.facebook.com/maxfactor.no/app_248415615317007
spørsmål: hva beskytter spf10 mot?
Svar: solen

MDN http://mdn.no/kino/julekalender-2013/
spørsmål:
Hvilken avis er det Clark Kent og Lois Lane jobber for?
svar:daily planet

melk.no http://julkalender.herokuapp.com/opplysningskontoret/index.html
spørsmål:
Hva sier Marianne årsaken kan være til at det er så stor forskjell på sterkhetsgraden på karri?
Svar:
Fordi det er et blandingskrydder

mester grønn https://mestergronn.julekalender.com/
spørsmål:
Hva er det verste en julestjerne kan bli utsatt for?
Svar: kulde

miintohttps://www.facebook.com/Miinto.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter kampanjen med nedsatte priser som flere ganger har vært frontet på Miinto.no?
svar:
24 Hour Shopping Spree

Mp3 og film politiet http://nrkmp3.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter det nyeste albumet til Beyoncé?
Svar: Beyoncé

MPX https://www.facebook.com/mpxno/app_535424176551643
spørsmål:
Hvilken funksjon har "ASTRO MixAmp" på ASTRO GAMING A50 headsetet?
svar:
Lar deg justere spill-til tale-balansering

multitrend https://www.facebook.com/Multitrend?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hvor mange strenger har en vanlig gitar?
Svar: 6

mycall https://www.facebook.com/mycall?sk=app_1409300305972979
spørsmål:
Hva slags mobilsymbol er dette?
Svar: Bluetooth

møbelringen alna https://www.facebook.com/pages/M%C3%B8belringen-Alna/493059300792909?id=493059300792909&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter disse benkene?
Svar: holmen

svar på julekalendere 17.12.13 E-H

Efi https://www.facebook.com/EFI.Norge/app_266224890138398
spørsmål: Hvilke gaver hadde de 3 vise menn med seg til Jesusbarnet?
Svar: Gull, røkelse og myrra

elkjøp http://www.elkjop.no/cms/s-BUysGQVpC10AAAEzZVxY0aHN/elkjop-julekalender-2013
spørsmål:Hvilket terningkast fikk Galaxy Note 10.1 2014 edition av DinSide.no?
Svar: 6

eplehuset https://www.facebook.com/EplehusetNO?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken Royal Republiq veske er avbildet her?
Svar:
Victoria Day Bag

espegard https://www.facebook.com/Espegardas/app_638208179523405?ref=ts
spørsmål:
Hva er fint med Espegard Popcorngryte?
svar:
Vi kan lage popcorn ute og se popcorna poppe!

expert https://www.facebook.com/ExpertNorge/app_432461216857907
spørsmål:
Hva er det norske ordet for Cloud? 
Svar:
Nettsky

fairtrade https://www.facebook.com/fairtradenorge?sk=app_638208179523405
spørsmål:
I hvilket land startet hele Fairtrade-bevegelsen?
svar:
Nederland

fellesforbundet https://www.facebook.com/Fellesforbundet?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva er besøksadressen til vårt hovedkontor?
Svar:
Lilletorget 1, 0184 Oslo

fhm https://www.facebook.com/fhmnorge/app_435889279806551#
spørsmål:
Backbeat GO 2 er hva?
svar: Markedets letteste in-ear-hodesett.

filmkommentaren http://www.filmkommentaren.no/category/konkurranse/julekalender-2013/
spørsmål:
Hvem har regi på Life is Sweet?
svar:
Mike Leigh

filmweb http://www.filmweb.no/julekalender/
spørsmål 1:
Hva heter denne karen?
svar:Reodor Felgen 
spørsmål 2:Hva er det Ludvig ønsker seg til jul?
svar:Snø 
spørsmål 3:Fullfør setningen: "Dra meg baklengs inn i..."
svar:... fuglekassa

fjellsport https://www.facebook.com/fjellsport/app_527942043949432
spørsmål:
Hvor mye veier Sir Joseph Rimo 600 på 190 cm?
Hvor mye veier Sir Joseph Rimo 600 på 190 cm?
Svar: 1210

floyd by smith https://www.facebook.com/FloydBySmith/app_289338417851039
spørsmål:
Hva er Floyd sitt motto?
svar:
Glamorous Everyday Living

flust https://www.facebook.com/Flust.no/app_1414116802156714
spørsmål:
Fra hvilket land kommer merket Stelton?
Svar:
Danmark

folkeuniversitetet https://www.facebook.com/Folkeuniversitetet.Studieforbund?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva feirer Folkeuniversitetet i 2014?
Svar:
150 år

g-sporthttp://gsportjul.no/
spørsmål:
Hvor holder Madshus til?
Svar: Biri

gamer http://www.gamer.no/
spørsmål 1:
Hvem vant Counter-Strike: Global Offensive-turneringen på Dreamhack Winter 2013?
Svar: Fnatic 
spørsmål 2:I hvilken svensk by foregår Dreamhack?
Svar: Jönköping

gamereactor http://www.gamereactor.no/konkurranser/jul/
spørsmål 1:
Hvilken karakter fikk SteelSeries 9H av oss?
svar:
 9/10
spørsmål 2:
Hvem anmelder headsets på GR?
Svar:
Martin Sollien
spørsmål 3:
Hvilke farger kan man få på Siberia Elite?
Svar:
Svart og hvitt

gjerrigknark
http://www.gjerrigknark.com/julekalender2013/?v=MTM1NA
spørsmål 1:
 Når arrangerte Norge vinter-OL sist?
svar: 1994
spørsmål 2:
 Hva kan knekkebrød gi deg i følge vår sak under kategorien "sparetips"
svar: hvitere tenner

gyldendal https://www.facebook.com/gyldendal.no/app_174869366053986
spørsmål:
Hva het Nikolaj Frobenius' gjennombruddsroman?
svar:
A) Latours katalog

hadeland glassverkhttps://www.facebook.com/pages/Hadeland-Glassverk/168343568473?id=168343568473&sk=app_638208179523405
spørsmål: Hvor kan du blåse ditt eget glass?
Svar: glasshytta

hafslund http://hafslund.julekalender.no/
spørsmål:
Hvordan får du lavest mulig pris på strømmen?
Svar:
Velge riktig strømavtale etter ditt behov

hairshop https://www.facebook.com/HairShopFrisor/app_567526369983520
spørsmål:
Hva heter behandlingen der du får styling på 20 min?
Svar:
Speedstyling

hardware http://www.hardware.no/
spørsmål 1:
Hva heter de tapsfrie formatene WiMP HiFi strømmer med?
Svar: FLAC og ALAC 
spørsmål 2: Hvorfor måtte WiMP bruke to forskjellige formater?
Svar: fordi Apple-enheter ikke støttet det ene alternativet på sine mobile enheter

hbo nordic http://www.accedogames.dk/view/scratchgame/html5/9874531#page=scratch&page-param
svar:
Jeff Daniels 

hifiklubben http://julekalender.hifiklubben.no/
spørsmål:
NAD D3020 er en forsterker som?
svar:
gir deg muligheten til å streame musikk fra smartphone via Bluetooth
.

house of norgehttps://www.facebook.com/pages/House-of-Norge-As/1429837417229304?id=1429837417229304&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Nina er vakker og elegant og kommer fra?
svar:
Hardangerbestikk

svar på julekalendere 17.12.13 null - D

1001 spill - http://www.1001spill.no/julekalender/
spørsmål: hvem er nissen?
Hint:
- Laget de to mest innbringende filmene i historien
- Vunnet tre Oscar
- Planlegger tre oppfølgere til Avatar
svar: James Cameron

20th Century Fox Norge https://www.facebook.com/FoxNorge/app_1430446923836830
spørsmål:
Hva er navnet på den kvinnelige skuespilleren vi ser i dette filmklippet fra "The Secret life of Walter Mitty"?
svar:
Kirsten Wiig

Adecco: https://adecco.julekalender.com/
spørsmål:
28 % av befolkningen har universitet, høyskole eller annen høyere utdanning. Hva er tilsvarende prosentandel for de ansatte i bemanningsbransjen?
Svar: 52 %

Aftenposten http://aftenposten2013.netb11.com/
spørsmål:
Hvor langt tilbake går Aftenpostens elektroniske arkiv?
svar:
1860

Ahlgrens biler: https://apps.facebook.com/biler_app/#_=_
spørsmål:
 Hvor ligger verdens største parkeringsplass? 
Svar:
b) Tokyo ( ikke verdens største parkeringsplass, men verdens største parkering sted , største parkeringsplass er i Canada og dette er ikke et svaralternativ)akam http://www.akam.no/spørsmål 1: Hva er blomsten på julestjernen?
Svar: De gule greiene 
spørsmål 2: HX-A100 kan også ta stillbilder, men i hvilken oppløsning 
svar: 3,3 MP

altibox https://www.facebook.com/Altibox/app_1381311412112481
spørsmål:
Hva heter de fem jentene vi følger i 'LEGO Friends'?
Svar:
Olivia, Andrea, Emma, Mia og Stephanie

amobil http://www.amobil.no/
spørsmål 1:
Hvilke tilkoblingsmuligheter har du med Sony SRS-BTS50?
Svar: Bluetooth, NFC og 3,5 mm (jack) 
spørsmål 2:Hva heter Sonys egen musikk-app?
svar: (Music Unlimited , men dette er ikke et svaralternativ så jeg går for walkman)

apollo http://apollo.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter Apollos storby og weekend program?
Svar:
Apolloflex

asanmagasinet https://www.facebook.com/Asanmagasinet/app_228390144003470
spørsmål:
Hva putter vi på toppen av juletreet ?
Svar:En stjerne

Aschenoug https://www.facebook.com/aschehougforlag/app_429598547141477
spørsmål:
Bøker som får gutta til å lese! Disse bøkene får gutta vekk fra spillkonsolene og gir garantert spenning! Hvem av disse ungdomsbokforfatterne er også manusforfatter for flere prisbelønte filmer?
Svar:
Harald Rosenløw Eeg

Bazar forlag https://www.facebook.com/pages/Bazar-Forlag/73507852940?id=73507852940&sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva heter boken som Paulo Coelho utga i år?
svar:
Manuskriptet fra Accra

beat https://www.facebook.com/beat.no?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål: Ett av bandmedlemmene i 30 Seconds To Mars ble kjent gjennom en TV-serie. Hva heter serien? 
Svar: angela

Bellas emne https://www.facebook.com/pages/Bellas-emne/123486320995897?id=123486320995897&sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hva er den fraktfrie grensen i nettbutikken vår?
Svar:
1000,-

Bergans https://www.facebook.com/BERGANSOFNORWAY/app_172821319592329
spørsmål: hvilket produkt?
Hint:
I dagens oppgave er vi ute etter et produkt som har fått sitt navn fra de vinderoderte snøflatene som kommer frem når vinden freser ut den øverste snøen og tidligere og dypere snø kommer til syne. Denne typen snø kan bli ca. 30 cm høye og finnes på fjellet og i de polare områder. Polfarerne i Team Bergans har krysset denne type snø mang en gang på sine ekspedisjoner.
svar:Sastrugi

blogg.no http://adventskalender.blogg.no/
spørsmål:
Hvor er det høyest risiko for å bli servert den beryktede "Christmas pudding" *
svar: England

blush https://www.facebook.com/Blush.no?id=10150137048060503&sk=app_385256171608258
spørsmål:
På alle Ciaté sine neglelakker er det en??
Svar:
Svart sløyfe

bobedre http://bo-bedre.no/category/1072
spørsmål: Hvem har designet julepynten i serien Karen Blixens Jul?
Svar: Ole Kortzau

boligpluss http://boligpluss.no/article/179593-bli-med-pa-julekalender
spørsmål: samme som over 

bolina http://bolina.julekalender.no
spørsmål: Hva er disse tøflene laget av?
Svar: 100 % ull med skinnsåle

BR leker http://www.br.no/julekalender
spørsmål:
Hvor mange dagers bytterett har vi i BR-Leker?
Svar:
365 dager 

bygger`n https://www.facebook.com/Byggern?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilket år ble Bygger`n-kjeden etablert?
Svar:
1991

canaldigital http://canaldigital.funkalender.no/
spørsmål:
Hva heter hunden til Mikke Mus i serien Mikkes klubbhus?
svar:Pluto ( han har da ikke fått seg ny hund?)

Cappelen Damm https://www.facebook.com/cappelendamm/app_178480802349745
spørsmål:
Hvilket norsk motenavn dreier 
boken ?Hvordan gjøre bestemor stolt?   
seg om?
svar: B) Moods of Norway ( hvorfor ellers rosa traktor på forsiden?)

chess https://www.facebook.com/chess.no
spørsmål:
Hvilke julekalendere ble sendt på NRK, TV2 og TVNorge i 2006?
Svar:
Jul i Svingen (NRK) ? Jul i Vallhall (TV2) ? Jul i Tøyengata (TVNorge)

Christiania glasmagasin https://www.facebook.com/christiania.glasmagasin?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvorfor heter retten "Dynegrøt" som den gjør?
svar:
Kasserollen pakkes inn i en dyne i 3-4 timer før den spises

costumehttp://costume.no/article/179656-delta-i-costumes-julekalender
spørsmål:
Hvor mange søstre driver nettbutikken som har levert dagens premie?
Svar: 3

david-andersen http://david-andersen.no/c/julekalender-2013
spørsmål:
En diamants kvalitet og verdi bestemmes ut i fra fire faktorer. De kalles de 4 C?er. Hva står disse for?:
Svar:
Cut, Colour, Clarity, Carat

dermanor http://dermanor.julekalender.no/?
spørsmål:
Hva er unikt med md formulations?
Svar:
glykolsyre 

detur http://detur.julekalender.no/
spørsmål:
Hva er Belek i Tyrkia mest kjent for?
Svar: golf

diakonhjemmet http://www.diakonhjemmet.no/DHS/Om-oss/Julekalender-2013
spørsmål:
Hva er et normalt blodtrykk?
Svar:
120 mm Hg - 80 Hg

drømmehuset https://www.facebook.com/Drommehuset/app_1413946535488625
spørsmål:
HVILKET MOTIV ER DET PÅ ÅRETS JULESOKK FRA LENE BJERRE?
svar:
Skyttsengel

dustin home https://www.facebook.com/dustinhomeNorge/app_289338417851039
spørsmål:
Hvilket år lanserte Sennheiser den første støyreduserende mikrofonen (DM4)?
svar: 1949

hva er det med kalenderne i dag?

Jeg holder på å bli gal. Først var det biler sitt spørsmål om verdens største parkeringsplass, Guinness-rekord bok 2014 var ganske klar der på at denne lå i Canada, men dette var ikke et svaralternativ. Jeg søkte opp nest største og fant da ut av verdens største parkering område ( altså med parkeringshus) likker i Tokyo. Når du ønsker at folk skal lete opp svar så spør spørsmålet riktig. Hva er verdens største parkering område/hus ikke parkeringsplass.

Bare noen kalendere lengre nede møter vi på amobil sitt spørsmål om hva appen til sony heter. Min første tanke var at om jeg var sony ville jeg ha kalt den walkman, men jeg leste artikkelen de sa hadde svaret og der sto det svart på hvitt at selve appen het music unlimited. Det sto også at de hadde retten på navnet walkman, men det var ikke det spørsmålet var. Jeg gikk så langt som å gå inn på android markedet for å lete opp appene og det bekreftet at den ikke het noen av nanvnene som var svaralternativer.

Nå har jeg kommet meg helt ned til beat og da dukker dette spørsmålet opp: Ett av bandmedlemmene i 30 Seconds To Mars ble kjent gjennom en TV-serie. Hva heter serien? Jeg vet at Jared leto ble kjent igjennom tv serien my so called life, men dette er ikke et alternativ, shannon leto spilte i samme serie, men det har lite betydning i denne sammensettingen. Den siste artisten har ikke spilt i noen tv serie. For å være helt ærlig kan jeg ikke se at noen av dem har hvert med i noen alternativene. Men det finnes en løsning om du søker på titlene og leter etter handlinger og under navn, fordi my so called life handler om en som prøver å vinne angelas hjerte, og her ligger svaret. Riktig navn på serien er ikke så viktig.

I dag angrer jeg virkelig på dette prosjektet mitt, vanligvis koser jeg meg, men i dag er jeg bare sint.

jiijis julekalender 17.12.13

JIIJI`S JULEKALENDER

Dagens premie: goodiebag: 5 x shiseido prøver, veet prøve, delecore dagkrem og aromaessence prøvedu deltar ved å legge igjen navn og mail adresse i kommentarfeltet ( legger du igjen mail adressen under mail adresse i skjemaet får bare jeg se den). Du kan melde deg på mellom 00.01 og 23.59 og vinneren blir trukket ut dagen etterpå*.

Vinneren blir trukket ved hjelp av ios appen the hat (digital lapp i hat trekning) og blir kontaktet på mail. Hvis det ikke er oppnådd kontakt med vinner innen en uke etter trekning, vil en ny vinner trekkes.

Lik gjerne innlegget og ta en titt på min smykkeside på facebook, men dette er ikke noe krav.

* om trekningen ikke lar seg gjennomføre en dag, vil den bli trukket så fort det blir mulig.

 

Kalenderen er ikke sponset
oversikt over alle premier

den store pakkedagen

Jeg hadde pakket ned de fleste premiene jeg skulle sende i dag, så det var bare de to siste og så puste dypt inn og lage en plan. Postkontoret i dag er ikke et sted for noen som virkelig hater folkemengder, men jeg ville at disse gavene skulle komme frem før jul, så da var det bare å bite tennene sammen.

Jeg gikk igjennom senteret og kjøpte meg en kanelbolle på veien til postkontoret, når jeg kom inn fikk jeg bekreftet min mistanke om ekstremt oppmøte, ikke bare jeg som hadde fått med meg at det var i dag fristen for å sende gaver til jul gikk ut. Men jeg var heldig og fant meg en stol inne i et hjørne, her satt jeg å koste meg først med kanelbollen og senere spill på ipaden. Bare litt over 30 nummer å vente...

 

så var det endelig min tur og jeg fikk frimerker og sendeseddel og måtte ut med litt over 600 kr ( forventet) så måtte jeg stå innerst i lokale og sette på frimerker og sendesedler. Jeg var mildt sagt sliten da jeg gikk videre til matbutikken, men alle pakker fra 1 desember til og med 14 er sendt.  ( gaffa teip siden den vanlige teipen ikke satt)

svar på julekalendere 16.12.13 N---

Netshop https://www.facebook.com/netshop.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken verdi har hovedpremien i vår julekalender?
svar:
 7318

nextgentel https://www.facebook.com/NextGenTel?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange ringeminutter til mobil er det inkludert i vårt bredbåndstelefon-abonnement Mye
svar: 1000 minutter

nidar https://www.facebook.com/nidar/app_289338417851039?ref=br_tf
spørsmål:
I hvilken pose finner vi Naken Bamesmums?
svar:
Nidar Favoritter Smågodt Søt

nordea: http://nordea.julekalender.no/
spørsmål:
Hvilket Nordea-kontor er kjent for sin versjon av Badelandet-dansen?
svar:
Kristiansand

Norli (på mail)
spørsmål: hva er robert langdons yrke?
svar:ikonograf

onecall https://www.facebook.com/onecallmobil?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter hesten vår mann heier på?
svar:
Løten Nilla

ordnett http://ssl.socialmediatoolbox.no/likewinn/users/www/christmas/?isliked=1&pk=trhdwl54un0pvzag&key=908456485c5e7d5c45f781492240468d
spøesmål:
Hva betyr det latinske begrepet tabula rasa?
svar:
Ubeskrevet blad

oslokino https://www.facebook.com/oslokino/app_680455418653515
spørsmål:
Når har julefilmen "Frost" premiere?
svar:
25. desember

Pierre robert https://www.facebook.com/pierrerobertnorge?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva er Wool Collection Camisole?
svar: 
En delikat topp i merionoull og silke med tynne skulderstropper

princess https://www.facebook.com/PrincessInterior?id=153944494784535&sk=app_549912371768557
spørsmål:
Kan en Princess-vare byttes i en hvilken som helst Princess-butikk?
svar:ja

rikstv http://jul.globase.com/rikstv#
spørsmål:
Har RiksTV Filmleie?
Svar:
Ja, via underholdningsportalen Ekstra kan man leie de nyeste filmene rett fra fjernkontrollen

ringo http://www.ringo.no/opplasting/julekalender/
svar: 22

santa maria https://www.facebook.com/SantaMariaNorgeAs?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvordan måles styrken på Chili?
svar:
Scoville enheter

social nettwork https://www.facebook.com/SocialNetworkNorway/app_467394076645131
spørsmål:
Hva er en "fangate" ?
svar:En side på facebook som forteller at du må Like siden for å se innholdet under

skittfiske http://skittfiske.adventskalender.no/355283/
spørsmål:
Hvor mye veier High Peak Pak 1000?
svar:
1000 gram

sol http://www.sol.no/underholdning/
svar: bøker

spaceworld https://www.facebook.com/SpaceworldNorge?id=165552527948&sk=app_249479745208964
spørsmål:
Tivoli Audio Albergo+ er en DAB radio med fantastisk lydkvalitet. Man kan også koble en smarttelefon til den via bluetooth. Hva kan man gjøre da?
svar:
Streame musikk

specsavers https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/app_1422350664660665
spørsmål:
Hvor lenge gjelder Garantert Fornøyd Garantien?
svar:
3 måneder

spillfeber http://spillfeber.no/
spørsmål 1 :
Hva heter Lucasarts rollespillserie som handler om "riddere"
svar:Knight of the Old Republic 
spørsmål 2:Hva heter en av romas mest kjente keisere?
svar:Julius Cæsar 
spørsmål 3:Hva heter den første TV-serien til Tom Hanks og Steven Spielberg satt til andre verdenskrig?
svar:Band of Brothers

sport 1 https://www.facebook.com/sport1.no?sk=app_540805709325943
spørsmål:
Hvilket lag sykler Edvald Boasson Hagen for?
svar:Team Sky

startours http://www.startour.no/om-star-tour/julekalender/
spørsmål:hva heter den populære barneklubben på blue village hotell?
svar:bamseklubben

Stella magasinet http://stellamagasinet.no/article/178811-delta-i-stellas-julekalender
spørsmål:
Hvilket år ble Becksöndergaard grunnlagt?
svar:2003

tara http://tara.no/category/1876
spørsmål:
Hvor mye veier en Cosmolite koffert i kabinstørrelse?
Svar:1,8 kg

telekiosken https://telekiosken.julekalender.com/
spørsmål:
Hva er WIMP?
svar:
En streaming-tjeneste som gir deg tilgang til millioner av låter på dekoder, datamaskin og mobiltelefon

ticket http://www.ticketkalender.no/?anp_mid=&anp_rid=46820135
spørsmål:Hvilken av disse skinkene er italiensk?
svar:c) Prosciutto

tilbords:https://www.facebook.com/Tilbords/app_289338417851039
spørsmål:
Brudepar kan melde seg på vår bryllupskonkurranse, hva heter den?
Svar: bli årets brudepar

teknisk ukeblad http://www.tu.no/julekalender/
spørsmål:
DNB vraket norske Evry til fordel for et indisk IT-selskap nylig. Hva het det?
svar:hcl

ungdomsbøker https://www.facebook.com/ungdomsboker?sk=app_177460902451429
spørsmål:
I hvilken avis går Fagprat daglig?
svar: c) dagbladet

vita https://www.facebook.com/vita?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilket land kommer merket Burberry fra?
svar:
Storbritannia?

svar på julekalendere 16.12.13 i - M

Ilas http://ilasikt.julekalender.no/
spørsmål:Hva koster en helsesjekk på din pc/mobil hos ilas as ikt?
Svar: 300

jernia http://www.jernia.no/julekalender
spørsmål:
Hva skal stå pyntet og klart i stua på juleaften?
svar:Juletreet ( jeg mener egentlig alle tre er riktig)

jysk http://xmas.jysk.no/
spørsmål:
Hvilke farger finnes FAIRTRADE håndkle i?
Svar: Natur, blå, grå

kitch`n https://www.facebook.com/kitchn.no?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva er beløpsgrensen for å få fri frakt i nettbutikken vår?
Svar:
1000

kiwi https://www.facebook.com/kiwiminipris/app_390538481077688
spørsmål:
Hvor mye kontanter kan du ta ut i kassen på KIWI?
Svar: 5000

komplett http://www.komplett.no/k/kcf.aspx?id=11276
spørsmål:
Hver helg har Komplett.no en egen kampanje. Hva heter denne?
Svar:
Super Weekend

kondomeriet http://funkalender.no/kunder/2013/kondomeriet/
spørsmål:
Hvor mange kondomtyper fører vi?
Svar:45 ( jeg telte 44 på nettbutikken)

landromatikk https://www.facebook.com/LandRomAntikk?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hva heter Norges høyeste fjell?
svar:
Galdhøpiggen

lanullva https://www.facebook.com/Lanullva?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva spiser nissen på låven?
Svar:
Julegrøt ( er det nissen eller grøten som er god og søt?)

lefdal http://www.lefdal.com/cms/s-O5isGQVv8ywAAAFCd8QSJyiN/julekalender-2013
spørsmål: Hvilken strømleverandør tilbys hos Lefdal?
Svar: Norgesenergi

lensithttps://www.facebook.com/lensit/app_289338417851039
spørsmål:
Krever kosmetiske linser tilpassing av optiker?
Svar: kun om de har styrke

lindex https://www.facebook.com/lindexnorge/app_519740888121557
spørsmål:
Hva er Kathrines julefavoritt i dag?
Svar:
Morgenkåpe

luckyduck https://www.facebook.com/luckyduckbutikken/app_201891723330341
spørsmål:
HVA ER EN JULESTJERNE?*
Svar:
En blomst

ludo https://www.facebook.com/idar.vollvik/app_588440321240214
spørsmål:
16 Om du bestiller fra LUDOstore.no hva er              
siste frist for å levere til jul?
Svar: 18 desember ( de bryr seg ikke om at posten, som de bruker sier 16 desember)

lydbok forlaget http://lydbokbloggen.no/
spørsmål:
Ildefonso Falcones er Spanias mestselgende historiske forfatter noen sinne. To av hans tidligere bøker er også gitt ut på lydbok. Hva heter de?
svar:
A) Havets katedral og Fatimas hånd

lykkelig https://www.facebook.com/lykkelighandel?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hva heter Norges høyeste fjell?
Svar:
Galdhøpiggen

makestyle https://www.facebook.com/MakestyleNo?sk=app_639777066066087
spørsmål:
Hva består MAST serien av?
Svar:Krøllstaver og sminkevesker.

max factory https://www.facebook.com/maxfactor.no/app_248415615317007
spørsmål: hvorfor bør du avslutte enhver manikyr med en top coat?
Svar: for at fargen skal sitte lengere

MDN http://mdn.no/kino/julekalender-2013/
spørsmål:
Av disse fire fotballspillerne er det en som har gjort filmkarriere etter han la fotballskoene på hylla.
Hvem av dem er det?
svar:
Vinnie Jones

melk.no http://julkalender.herokuapp.com/opplysningskontoret/index.html
spørsmål:
Hvor store synes Marianne at kakene skal være?
Svar:
3x10 cm

mester grønn https://mestergronn.julekalender.com/
spørsmål:
Hva er Fairtrade?
Svar:
En internasjonal merkeordning som gjennom handel styrker arbeidere og bønder i fattige land

miintohttps://www.facebook.com/Miinto.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange år fylte Miinto i November 2013?
svar: 3

Mp3 og film politiet http://nrkmp3.julekalender.no/
spørsmål:
Hvem har Sandra Lyng Haugen nylig blitt sammen med?
Svar: Martin Bjercke 

MPX https://www.facebook.com/mpxno/app_535424176551643
spørsmål:
Hva følger med når du kjøper SONOS Play:3 eller Play:5?
svar:
Sonos Bridge

multitrend https://www.facebook.com/Multitrend?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hva heter Norges høyeste fjell?
Svar:
Galdhøpiggen

mycall https://www.facebook.com/mycall?sk=app_1409300305972979
spørsmål:
Hvilken iPhone ble lansert sist?
Svar: iPhone 5s og 5c

møbelringen alna https://www.facebook.com/pages/M%C3%B8belringen-Alna/493059300792909?id=493059300792909&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilket miljømerke er Møbelringen medlem av?
svar:
Grønt punkt

svar på julekalendere 16.12.13 E-H

Efi https://www.facebook.com/EFI.Norge/app_266224890138398
spørsmål: Hva et et annet navn for 13. dag jul?
Svar: Hellige tre kongers dag

elkjøp http://www.elkjop.no/cms/s-BUysGQVpC10AAAEzZVxY0aHN/elkjop-julekalender-2013
spørsmål:Er Jensen al 5000 enkel å sette opp?
Svar: Ja, den er ferdig konfigurert

eplehuset https://www.facebook.com/EplehusetNO?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Blodtrykksmonitoren er bare ett av produktene vi har fra Withings. Hvilke andre Withings-produkter selger vi?
Svar:
Barnevekt, aktivitetsmonitor, personvekt og babymonitor

espegard https://www.facebook.com/Espegardas/app_638208179523405?ref=ts
spørsmål:
Hvor store er bærebaggene våre?
svar:
45 liter

expert https://www.facebook.com/ExpertNorge/app_432461216857907
spørsmål:
Hvilken motoreffekt har Philips FC9191?
Svar:
2200 watt

fairtrade https://www.facebook.com/fairtradenorge?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvor mange bønder og arbeidere er Fairtrade-sertifiserte i verden?
svar:
1,2 millioner

fellesforbundet https://www.facebook.com/Fellesforbundet?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva er telefonnummeret til Fellesforbundet?
Svar:
02306

fhm https://www.facebook.com/fhmnorge/app_435889279806551#
spørsmål:
Hvor kommer navnet "Montblanc" fra?
svar: det er et fjell 

filmkommentaren http://www.filmkommentaren.no/category/konkurranse/julekalender-2013/
spørsmål:
Hvilken måned står det på bildet helt i begynnelsen av traileren over?
svar:
September

filmweb http://www.filmweb.no/julekalender/
spørsmål 1:
Hva heter hoveddinosauren i filmen?
Svar:
Patchi

fjellsport https://www.facebook.com/fjellsport/app_527942043949432
spørsmål:
På hvilken dag faller julaften?
Svar: tirsdag

floyd by smith https://www.facebook.com/FloydBySmith/app_289338417851039
spørsmål:
Hva er det på dette bildet?
svar:
Paljetter

flust https://www.facebook.com/Flust.no/app_1414116802156714
spørsmål:
Hva er Le Creuset's gryter laget av?
Svar:
Støpejern

folkeuniversitetet https://www.facebook.com/Folkeuniversitetet.Studieforbund?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva kreves det for å kunne kalle seg mester?
Svar:
Teoretisk utdanning og praksis

g-sporthttp://gsportjul.no/
spørsmål:
Hvor kommer 2XU fra?
Svar: australia

gamer http://www.gamer.no/
spørsmål 1:
Hvilken karakter fikk FIFA 14 for Xbox 360 her på Gamer.no?
Svar: 8 av 10 
spørsmål 2:Hva heter spilleren som figurerer på NHL 14-coveret i Europa?
Svar: Martin Brodeur

gamereactor http://www.gamereactor.no/konkurranser/jul/
spørsmål 1:
Hva heter den billigste modellen i H-serien fra SteelSeries?
svar:
3HV2
spørsmål 2:
Hvilke av disse har ikke en stemme i Monsters University?
Svar:
 Aksel Hennie

gjerrigknark
http://www.gjerrigknark.com/julekalender2013/?v=MTM1NA
spørsmål 1:
I hvilken kategori har vi lagt saken der du kan skaffe "hodetelefoner fra Koss" gratis?
svar:
 Gratis ting & vareprøver : Bøker og lydbøker
spørsmål 2:
 I hvilken kategori hos oss er det mest naturlig at du finner gratisprøver på hudkremer?
svar: Gratis ting & vareprøver : Kroppspleie og parfyme  

gyldendal https://www.facebook.com/gyldendal.no/app_174869366053986
spørsmål:
Hva heter fantasy-verdenen i Vindeltorn?
svar:
Sylver

hadeland glassverkhttps://www.facebook.com/pages/Hadeland-Glassverk/168343568473?id=168343568473&sk=app_638208179523405
spørsmål: I hvilken butikk har vi vår kjøkkenavdeling?
Svar: Sesongutsalget

hafslund http://hafslund.julekalender.no/
spørsmål:
Hvordan bruker du Hafslundbonus?
Svar:
Med ditt vanlige bankkort når du handler hos butikkjedene i programmet

hairshop https://www.facebook.com/HairShopFrisor/app_567526369983520
spørsmål:
Hvilken hårtype passer Wella Brilliance for?
Svar:
Farget hår

hardware http://www.hardware.no/
spørsmål 1:
Hvilken funksjon på dagens premie omtalte vi som «rosinen i pølsa»?
Svar: Operativsystemet ADM 2.0 
spørsmål 2: Hvordan klarte Asustor AS-202TE seg i vår krasjtest?
Svar: Den bestod med glans

hbo nordic http://www.accedogames.dk/view/scratchgame/html5/9874531#page=scratch&page-param
svar:baseball

hifiklubben http://julekalender.hifiklubben.no/
spørsmål:
Artisten Miley Cyrus er glad i å vekke oppsikt, og har vært gjenstand for en rekke medieoppslag verden over med sin "twerking", nakenvideoer m.m. Men hvor ble hun opprinnelig kjent?
svar:
Hun ble kjent som Hannah Montana i fjernsynsserien med samme navn

house of norgehttps://www.facebook.com/pages/House-of-Norge-As/1429837417229304?id=1429837417229304&sk=app_289338417851039
spørsmål:
I hvilken av våre butikker finner du spor etter kunstneren Ferdinand Finne?
svar:
House of Glass?

hurtigruten https://www.facebook.com/Hurtigruten/app_221254444665318#
spørsmål:
Hvor lang er en klassisk reise med Hurtigruten?
Svar: 12 dager

svar på julekalendere 16.12.13 null -D

1001 spill - http://www.1001spill.no/julekalender/
spørsmål: hvem er nissen?
Hint:
- Hevder å ha oppfunnet Pølse i Vaffel
- Ridder av den franske Æreslegionen
- Har ryddet opp på TV3
svar: Eyvind Hellstrøm

20th Century Fox Norge https://www.facebook.com/FoxNorge/app_1430446923836830
spørsmål:
Hva heter dinosauren som har hovedrollen i "Walking with dinosaurs"?
svar:
Patchi

Adecco: https://adecco.julekalender.com/
spørsmål:
En 4-åring stiller ca. 400 spørsmål hver dag. Hva bør du ta opp i et førstegangsintervju?
Svar:
Hvordan en arbeidsdag vil fortone seg i bedriften.

Aftenposten http://aftenposten2013.netb11.com/
spørsmål:
Hvor mange følgere har #aftenposten på Twitter?
svar:
ca. 35000

Ahlgrens biler: https://apps.facebook.com/biler_app/#_=_
spørsmål:
Hva er verdens mest stjålne bok? 
Svar:
b) Bibelen

akam http://www.akam.no/
spørsmål 1: Hvor kommer filmen «Tre nøtter til Askepott» fra?
Svar: Øst-Tyskland/Tsjekkoslovakia 
spørsmål 2: Hvilken filterdiameter har objektivet?
svar: 72mm

altibox https://www.facebook.com/Altibox/app_1381311412112481
spørsmål 1:
 Hvilke skapninger har en sentral rolle i serien American Horror Story: Coven som vises på FOX?
Svar:
Hekser
spørsmål 2:
Det sies at jula varer helt til påske. Hvilken farge kjennetegner National Geographic Channel?
svar:
Gul

amobil http://www.amobil.no/
spørsmål 1:
Hva heter NetComs administrerende direktør?
Svar: August Baumann 
spørsmål 2:NetCom lover 4G til 98% av befolkningen innen ...?
svar: 5 år

apollo http://apollo.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter Apollos eget flyselskap?
Svar:
Novair

asanmagasinet https://www.facebook.com/Asanmagasinet/app_228390144003470
spørsmål:
Hvilke tresorter er vanlig å ha som juletre?
Svar:Gran og furu

Aschenoug https://www.facebook.com/aschehougforlag/app_429598547141477
spørsmål:
Kurt Aust har fått strålende anmeldelser for sin nye bok, ?Stumme skrik?, i serien om de to heltene, professor Thomas av Boueberge og hans norske assistent Petter Hortten. VG trillet en 5´er på terningen og skrev: "Historisk røverroman (...) Stor historisk kunnskap i spennende format. (...) glimrende underhodning." Hvor mange bøker i denne krimserien har Kurt Aust skrevet?
Svar: 6

Bazar forlag https://www.facebook.com/pages/Bazar-Forlag/73507852940?id=73507852940&sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvor utspiller romanen ?Den lange, hvite skyens land? seg?
svar:
New Zealand

beat https://www.facebook.com/beat.no?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål: Hvilket land kommer Donkeyboy fra? 
Svar: Norge

Bellas emne https://www.facebook.com/pages/Bellas-emne/123486320995897?id=123486320995897&sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hvilken voks er WoodWick lysene laget av?
Svar:
Soyabønnevoks

Bergans https://www.facebook.com/BERGANSOFNORWAY/app_172821319592329
spørsmål: hvilket produkt?
Hint:
I dagens oppgave er vi ute etter et produkt som har fått sitt navn fra et av de mest besøkte fjellene i Sunnmørsalpene. Fjellet er også valgt som symbol på Speidersjefens topputmerkelse for stifinnere.
svar:
Slogen

blogg.no http://adventskalender.blogg.no/
spørsmål:
Hvor kom St Nicolas (santa claus) fra? *
svar:
Tyrkia

blush https://www.facebook.com/Blush.no?id=10150137048060503&sk=app_385256171608258
spørsmål:
Hvilket land kommer merket TL Design fra?
Svar: Norge

bobedre http://bo-bedre.no/category/1072
spørsmål: Hva viser minuttene på en Picto-klokke?
Svar: Urviseren

boligpluss http://boligpluss.no/article/179593-bli-med-pa-julekalender
spørsmål: samme som over

bolina http://bolina.julekalender.no/
spørsmål: Hva lager The Case Factory?
Svar: Iphone Cover

BR leker http://www.br.no/julekalender
spørsmål:
Hvor mange AA-batterier trenger du for å leke med Flying Fairy?
Svar: 6

bygger`n https://www.facebook.com/Byggern?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva har Bygger`n pyntet treet på forsiden av julekampanjen med?
Svar:
Verktøy

canaldigital http://canaldigital.funkalender.no/
spørsmål:
I hvilket av disse landene ligger Legoland?
svar: Danmark 

Cappelen Damm https://www.facebook.com/cappelendamm/app_178480802349745
spørsmål:
Hva heter Vetle Lid Larssens    
nyeste roman?
svar: A) 1001 natt

chess https://www.facebook.com/chess.no
spørsmål:
I maratonen av julekos på NRK1 på julaften er det en person som har gleden av å være med på to av de mest tradisjonsrike filmene. Hvem er det?
Svar:
Knut Risan

Christiania glasmagasin https://www.facebook.com/christiania.glasmagasin?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilket dyr finner du på årets kakeglass fra Holmegaard?
Svar: en isbjørn

costumehttp://costume.no/article/179656-delta-i-costumes-julekalender
spørsmål:
Hva gjør en person som har paparazzi som yrke?
Svar: Tar bilder

david-andersen http://david-andersen.no/c/julekalender-2013
spørsmål:
Hva er stempelet som ofte brukes som betegnelse for sølv på smykker?
Svar:
925s

dermanor http://dermanor.julekalender.no/?
spørsmål:
Hva er Matis produktene mest kjent for?
Svar:
Nydelige plantedufter, behagelige konsistenser og stilren design.

detur http://detur.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter hovedstaden i Thailand?
svar:
Bangkok

diakonhjemmet http://www.diakonhjemmet.no/DHS/Om-oss/Julekalender-2013
spørsmål:
Hvor ligger Diakonhjemmet Høgskole?
Svar:  
Ved Majorstuen i Oslo og i Sandnes

drømmehuset https://www.facebook.com/Drommehuset/app_1413946535488625
spørsmål:
VI SELGER ET FLOTT BESTIKK SETT FRA LENE BJERRE, SOM KOMMER I EN PEN GAVEESKE. HVOR MANGE DELER ER DET I DENNE ESKEN?
Svar: 16

dustin home https://www.facebook.com/dustinhomeNorge/app_289338417851039
spørsmål:
Hvor lang rekkevidde har det trådløse headsetet Vengeance 2100
svar: 12

jiijis julekalender 16.12.13

JIIJI`S JULEKALENDER

Dagens premie: godteri + gta 4 (til xbox 360)
du deltar ved å legge igjen navn og mail adresse i kommentarfeltet ( legger du igjen mail adressen under mail adresse i skjemaet får bare jeg se den). Du kan melde deg på mellom 00.01 og 23.59 og vinneren blir trukket ut dagen etterpå*.

Vinneren blir trukket ved hjelp av ios appen the hat (digital lapp i hat trekning) og blir kontaktet på mail. Hvis det ikke er oppnådd kontakt med vinner innen en uke etter trekning, vil en ny vinner trekkes.

Lik gjerne innlegget og ta en titt på min smykkeside på facebook, men dette er ikke noe krav.

* om trekningen ikke lar seg gjennomføre en dag, vil den bli trukket så fort det blir mulig.

 

Kalenderen er ikke sponset
oversikt over alle premier

juleverksted med barna

De hadde handlet gaver, pakket inn gaver og malt julekort når jeg kom, min spesialslitet for dagen var fimo leire. Ikke hadde vi bare leira jeg og mamma hadde kjøpt sist gang jeg var i byen, men jeg hadde sendt opp alt jeg hadde av utstyr og leiere også, så her var det virkelig bare fantasien som satte grenser.


svar på julekalendere 15.12.13 N---

Netshop https://www.facebook.com/netshop.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hva er slagordet til Nokia?
svar:
Connecting people

nextgentel https://www.facebook.com/NextGenTel?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mye data er inkludert i vårt mobile bredbånd XL?
Svar: 20 gb

nidar https://www.facebook.com/nidar/app_289338417851039?ref=br_tf
spørsmål:
Hobby er en av manges favoritt. Hva er det som gjør den så søt?
svar:
Den er fylt med banagelé og skum.

nordea: http://nordea.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter Nordeas egen eiendomsmeglerkjede?
svar:
PRIVATmegleren

Norli (på mail)
spørsmål:hvilken skummel gjen opptrer i boka?
svar:
Hillevågsgjengen

onecall https://www.facebook.com/onecallmobil?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva gjør at "det blir litt sånn ekstra" med pølse i lompe?
svar:
Stekt løk

ordnett http://ssl.socialmediatoolbox.no/likewinn/users/www/christmas/?isliked=1&pk=trhdwl54un0pvzag&key=908456485c5e7d5c45f781492240468d
spøesmål:
Hva er en vagant?
svar:
En omstreifer

oslokino https://www.facebook.com/oslokino/app_680455418653515
spørsmål:
Hvem har regissert filmen "The Secret life of Walter Mitty"
svar:
Ben Stiller

Pierre robert https://www.facebook.com/pierrerobertnorge?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilke produkt får du IKKE fra Pierre Robert?
svar:
Boblejakker

princess https://www.facebook.com/PrincessInterior?id=153944494784535&sk=app_549912371768557
spørsmål:
Kan du kjøpe gavekort hos oss?
svar:ja

rikstv http://jul.globase.com/rikstv#
spørsmål:
Tilbyr RiksTV en egen musikktjeneste til sine kunder?
svar:
Ja, musikktjenesten BEAT er tilgjengelig direkte i Ekstra, på PC/Mac, via nettbrett og mobil

ringo http://www.ringo.no/opplasting/julekalender/
svar: 23

santa maria https://www.facebook.com/SantaMariaNorgeAs?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken dag i uken er Taco dag nr 1 i Norge?
Svar: fredag

social nettwork https://www.facebook.com/SocialNetworkNorway/app_467394076645131
spørsmål:
Hvor mange "Likere" har Social Network Norway på sin facebookside ?
svar: ca. 38.000

skittfiske http://skittfiske.adventskalender.no/353508/
spørsmål:
Hvor mange spoler er inkludert når du kjøper Vision Koma?
svar:
3

sol http://www.sol.no/underholdning/
svar: elektriker

spaceworld https://www.facebook.com/SpaceworldNorge?id=165552527948&sk=app_249479745208964
spørsmål:
Monster Inspiration har "aktiv støydemping". Hva vil det si?
svar:
Støy fra omgivelsene skjermes bort

specsavers https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/app_1422350664660665
spørsmål:
Hvilke av disse tilbudene tilbyr vi?
Svar:
2for1

spillfeber http://spillfeber.no/
spørsmål 1:
Hva kalles det når en spiller som ikke står i sjakk ikke kan gjøre et lovlig trekk?
Svar: Patt
spørsmål 2:Hva kalles brikken som har utgangspunkt på brettets hjørner?
svar:Tårn 
spørsmål 3:Hva kalles et uavgjortresultat i sjakk?
svar:Remis

sport 1 https://www.facebook.com/sport1.no?sk=app_540805709325943
spørsmål:
Hvilket skimerke går Ole Einar Bjørndalen på?
svar:Madshus

startours http://www.startour.no/om-star-tour/julekalender/
spørsmål:
På Madeira kan du vandre i tropisk grønne eventyrskoger, bade i oppvarmede bassenger og spane etter delfiner. Øya som eksploderer av farge og vakker utsikt lokker nysgjerrige oppdagere i alle aldre. Hvilket land tilhører Madeira?
svar:
Portugal

Stella magasinet http://stellamagasinet.no/article/178811-delta-i-stellas-julekalender
spørsmål:
Hvilket land kommer jentene fra?
svar:Danmark

telekiosken https://telekiosken.julekalender.com/
spørsmål:
Når ble Samsung Electronics grunnlagt?
svar:1969

ticket http://www.ticketkalender.no/?anp_mid=&anp_rid=46820135
spørsmål:Hvilken flyallianse tilhører Austrian Airlines?
a) One World b) Star Alliance c) Sky Team
svar:b) Star Alliance:

ungdomsbøker https://www.facebook.com/ungdomsboker?sk=app_177460902451429
spørsmål:
Hvem har skrevet den første fantasyserien nominert til Brageprisen?
svar:A) Sigbjørn Mostue

 

vita https://www.facebook.com/vita?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva er hovedforskjellen på vanlig neglelakk og Sensationail?
svar:
Bruk av LED-lampe og lang holdbarhet?

svar på julekalendere 15.12.13 i - M

Ilas http://ilasikt.julekalender.no/
spørsmål:Kan Ilas Ikt redde slettede bilder og filer fra skadde harddisker?
Svar: nei

jernia http://www.jernia.no/julekalender
spørsmål:
Hvor mange adventslys skal tennes i kveld?
svar:3

jysk http://xmas.jysk.no/
spørsmål:
Hva heter JYSKs modulsofaer?
Svar: OHIO

kitch`n https://www.facebook.com/kitchn.no?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvor mange forskjellige varianter av Moccamaster har vi?
Svar: 3

kiwi https://www.facebook.com/kiwiminipris/app_390538481077688
spørsmål:
Hvor mange ansatte jobber i KIWI?
Svar:
10.300

komplett http://www.komplett.no/k/kcf.aspx?id=11276
spørsmål:
Hva er maks beløpsgrense på gavekort som kan kjøpes på Komplett.no?
Svar:
20.000 kroner

kondomeriet http://funkalender.no/kunder/2013/kondomeriet/
spørsmål:
Når er postens sendefrist for pakker som skal frem til julaften?
svar:16.desember

landromatikk https://www.facebook.com/LandRomAntikk?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hva heter Donald Duck på svensk?
svar:
Kalle Anka

lanullva https://www.facebook.com/Lanullva?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva kaller vi Lanullva sitt fabrikkutsalg på Lyngstad?
Svar:
Lanullvabrygga

lefdal http://www.lefdal.com/cms/s-O5isGQVv8ywAAAFCd8QSJyiN/julekalender-2013
spørsmål: Hvilken bryggetemperatur leverer Wilfa Svart Presisjon WSP1B?
Svar: 92-96 grader Celsius

lensithttps://www.facebook.com/lensit/app_289338417851039
spørsmål:
Hvor lang holdbarhet har våre linsevæsker?
Svar:
3-6 mnd

lindex https://www.facebook.com/lindexnorge/app_519740888121557
spørsmål:
Hva er Kathrines julefavoritt i dag?
Svar:
Skjerf

luckyduck https://www.facebook.com/luckyduckbutikken/app_201891723330341
spørsmål:
HVILKET NUMMER KALLER MAN SØNDAGEN I DAG?
Svar:
Tredje

ludo https://www.facebook.com/idar.vollvik/app_588440321240214
spørsmål:
Hvilket motiv er det på et av våre mest              
solgte produkter?
svar:aner ikke, gikk for reven

lydbok forlaget http://lydbokbloggen.no/
spørsmål:
Forfatter Suzanne Collins slo for alvor igjennom med en ungdomstrilogi om et grufullt realityprogram. Serien har blitt filmatisert, med stor suksess. Hva heter trilogien?
Svar:
C) Dødslekene-trilogien

lykkelig https://www.facebook.com/lykkelighandel?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hva heter Donald Duck på svensk?
Svar:
Kalle Anka

makestyle https://www.facebook.com/MakestyleNo?sk=app_639777066066087
spørsmål:
Hva tørker neglelakken på 1-2-3?
Svar: drip dry

max factory https://www.facebook.com/maxfactor.no/app_248415615317007
spørsmål: hvor bor gwyneth paltrow?
Svar: los angelses

MDN http://mdn.no/kino/julekalender-2013/
spørsmål:
I dette flotte kultursenteret (se bildet) er det to kinosaler. I hvilken by finner vi dette kultursenteret?
svar:
Hammerfest

melk.no http://julkalender.herokuapp.com/opplysningskontoret/index.html
spørsmål:
Hvilke nøtter foreslår Marianne å ha i sjokoladefudgemassen?
Svar:
Valnøtter eller mandler

mester grønn https://mestergronn.julekalender.com/
spørsmål:
Hippeastrum er det botaniske navnet til Amaryllis. Hva betyr det?
Svar:
Ridderstjerne

miintohttps://www.facebook.com/Miinto.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hvordan hjelper Miinto nisjebutikker?
svar:
Miinto gir nisjebutikkene mersalg via en online kanal hvor moteNorge er samlet.

Mp3 og film politiet http://nrkmp3.julekalender.no/
spørsmål:
Hvem av disse var IKKE mentor i årets sesong av "The Voice"?
Svar: Maria Mena

MPX https://www.facebook.com/mpxno/app_535424176551643
spørsmål:
Hvor mange megapiksler har Olympus OMD E-M1 12-40 totalt?
svar:
16,8

multitrend https://www.facebook.com/Multitrend?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hvilke farger har vi av Ib Laursen emaljerte gryter?
Svar:
Rosa/creme og hvit/creme

mycall https://www.facebook.com/mycall?sk=app_1409300305972979
spørsmål:
Hvilke åpningstider har MyCalls kundesenter på hverdager?
Svar: 08.00 ? 19.00

møbelringen alna https://www.facebook.com/pages/M%C3%B8belringen-Alna/493059300792909?id=493059300792909&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva er våre åpningstider på lørdager?
svar:
10.00 - 18.00

svar på julekalendere 15.12.13 E - H

Efi https://www.facebook.com/EFI.Norge/app_266224890138398
spørsmål: Hva heter 2. juledag på engelsk?
Svar: Boxing Day

elkjøp http://www.elkjop.no/cms/s-BUysGQVpC10AAAEzZVxY0aHN/elkjop-julekalender-2013
spørsmål:Hvordan bør bønnene til espressokaffe helst kvernes?
Svar: Finkvernes

eplehuset https://www.facebook.com/EplehusetNO?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange bildepunkter er det på nye iPad mini Retina?
Svar:
3,1 millioner

espegard https://www.facebook.com/Espegardas/app_638208179523405?ref=ts
spørsmål:
HVor mange ulike kaffekjeler har Espegard?
svar: 2

expert https://www.facebook.com/ExpertNorge/app_432461216857907
spørsmål:
Hvor stort minne kommer HP Slateboook 10-H011 med?
Svar:
2 GB

fairtrade https://www.facebook.com/fairtradenorge?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Fairtrade er bygget på et sett med standarder som skal følges av både av bøndene og de som kjøper råvarene. Hvilken av disse setningene er feil?
svar:Fairtrade bryr seg ikke om sikkerhet

fellesforbundet https://www.facebook.com/Fellesforbundet?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvem har sittet lengst som leder av Fellesforbundet?
Svar:
Kjell Bjørndalen
fhm https://www.facebook.com/fhmnorge/app_435889279806551#
spørsmål:
Hva er internett?


svar:
Mange små digitale nettverk knyttet sammen til et digitalt meganettverk
filmkommentaren http://www.filmkommentaren.no/category/konkurranse/julekalender-2013/
spørsmål: ikke nytt spørsmål

filmweb http://www.filmweb.no/julekalender/
spørsmål 1:
Hvilket land er filmen spilt inn i?
Svar: New Zealand 
spørsmål 2:Hvilket år ble serien gitt ut?
svar: 2013 
spørsmål 3:Moss har spilt i hvilken populær TV-serie?
svar:Mad Men

fjellsport https://www.facebook.com/fjellsport/app_527942043949432
spørsmål:
Kan jeg fortsatt bestille julegaver på Fjellsport - og få dem før jul ?
Svar: Jada, de rekker frem før jul (lagervarer!) (siste dagen å poste på er i morgen)

floyd by smith https://www.facebook.com/FloydBySmith/app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken pris vant Floyd i 2013 av Tekstilforum?
svar:
Årets leverenadør

flust https://www.facebook.com/Flust.no/app_1414116802156714
spørsmål:
Hvor kommer merket "Geneva" fra?
Svar:
 Sveits

folkeuniversitetet https://www.facebook.com/Folkeuniversitetet.Studieforbund?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvor mange kurs har vi i ledelse?
Svar: 60

g-sporthttp://gsportjul.no/
spørsmål:
Fra hvilket land kommer Head-kjøreren Jesper Tjäder?
Svar: Sverige

gamer http://www.gamer.no/
spørsmål 1:
Hvilken karakter fikk The Legend of Zelda: The Wind Waker HD i anmeldelsen vår?
Svar:  9 av 10 
spørsmål 2:Hvor mange Wii U-spill har vi anmeldt på Gamer.no totalt?
Svar: valgte 17 da jeg bare fant 15 under anmeldelser wii u 

gamereactor http://www.gamereactor.no/konkurranser/jul/
spørsmål 1:
Har SteelSeries 9H støyreduksjon i mikrofonen?
svar:
Ja
spørsmål 2:
Hva heter den mellomste modellen i H-serien?
Svar:
5HV3
spørsmål 3:
Rival-musen er..
Svar:
optisk

gjerrigknark
http://www.gjerrigknark.com/julekalender2013/?v=MTM1NA
spørsmål 1:
Hvor mange uker kan du få Aftenposten og A-magasinet gratis gjennom en sak du finner hos oss?
Svar: 3 uker
spørsmål 2:
Hvilken av følgende tjene penger-saker er innbyrdes nyest
svar: bli med i gjerrigknarkens forbruker panel

gyldendal https://www.facebook.com/gyldendal.no/app_174869366053986
spørsmål:
Hvilken metereolog har skrevet boka Full storm sammen med Olav Viksmo-Slettan?
svar:
C) John Smits

hadeland glassverkhttps://www.facebook.com/pages/Hadeland-Glassverk/168343568473?id=168343568473&sk=app_638208179523405
spørsmål: Hva heter fjorden som Hadeland Glassverk ligger ved?
Svar: Randsfjorden

hafslund http://hafslund.julekalender.no/
spørsmål:
Hvor høye strømkostnader blir det av å støvsuge en bolig pr år?
Svar:
ca 43 kr

hairshop https://www.facebook.com/HairShopFrisor/app_567526369983520
spørsmål:
Hvor mange ganger på rad er HairShop gasellebedrift?
Svar: 5

hardware http://www.hardware.no/
spørsmål 1:
Ga vi forgjengeren til dagens premie vår anbefaling?
Svar: Ja, selv om surroundlyden kunne vært bedre 
spørsmål 2: Hvilken sensitivitet er dagens premie oppført med i vår Prisguide?
Svar: 105 dB

hbo nordic http://www.accedogames.dk/view/scratchgame/html5/9874531#page=scratch&page-param
svar: denmark

hifiklubben http://julekalender.hifiklubben.no/
spørsmål:
Har lyden særlig betydning når du ser film eller konsertopptak?
svar:
Lydsporet kan bety mer enn halvparten av opplevelsen

house of norgehttps://www.facebook.com/pages/House-of-Norge-As/1429837417229304?id=1429837417229304&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Produktene Teema, Tools og Origo produseres av?
svar:
iittala

hurtigruten https://www.facebook.com/Hurtigruten/app_221254444665318#
spørsmål:
I Januar kan du se Preikestolen om bord på Hurtigruten. Hva heter fjorden vi seiler inn i?
Svar: Lysefjorden

svar på julekalendere 15.12.13 null - D

1001 spill - http://www.1001spill.no/julekalender/
spørsmål: hvem er nissen?
Hint:
- Tildelt Wenche Foss ærespris
- Filmdebuterte i Tina & Bettina
- Har skrevet og fremført forestillingen Kondolerer
svar: Else Kåss Furuseth

20th Century Fox Norge https://www.facebook.com/FoxNorge/app_1430446923836830
spørsmål:
Når har THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY premiere?
svar:
1. juledag

Adecco: https://adecco.julekalender.com/
spørsmål:
Det er viktig å skrive riktig, og spesielt når du søker jobb. Hva skjer hvis søknaden din er slurvete?
Svar:
Kommer an på rekrutterer. Du risikerer å havne i feil bunke.

Aftenposten http://aftenposten2013.netb11.com/
spørsmål:
Hvilke digitale produkter har Aftenpostens abonnenter inkludert i sitt abonnement?
svar:
Alle artikler på nett, eAvis, arkiv og A-magasinet på iPad

Ahlgrens biler: https://apps.facebook.com/biler_app/#_=_
spørsmål:
Hvor i Sverige ligger bilfabrikken som utvikletAhlgrens biler? 
Svar:
a) Gävle

akam http://www.akam.no/
spørsmål 1: Hva betyr «advent»?
Svar: (Herrens) ankomst 
spørsmål 2: Hvilken farge var det på håret til damen i Månedens bilde for september her på Akam?
svar: Rødt

altibox https://www.facebook.com/Altibox/app_1381311412112481
spørsmål:
Hvilket land kommer 'Mummitrollet' fra?
Svar:
Finland

amobil http://www.amobil.no/
spørsmål 1:
Hvilke knapper har LG G2 på sidene?
Svar: Ingen knapper
spørsmål 2:Hvor stor skjerm har LG G2?
svar: 5,2 tommer

apollo http://apollo.julekalender.no/
spørsmål:
Hvor kan du kjøpe Apollos gavekort?
Svar:
Begge deler

asanmagasinet https://www.facebook.com/Asanmagasinet/app_228390144003470
spørsmål:
Har Asan produkter for barbering ?
Svar: Ja, en dusjkrem som også fungerer til barbering

Aschenoug https://www.facebook.com/aschehougforlag/app_429598547141477
spørsmål:
Helga Flatland har begeistret kritikere og lesere. Nå fullfører hun sin bokserie om bygda som mistet tre gutter på oppdrag i Afghanistan. Hvor mange bøker har Flatland skrevet i denne serien?
Svar: 3

Bazar forlag https://www.facebook.com/pages/Bazar-Forlag/73507852940?id=73507852940&sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva heter Katherine Pancols første bok om søstrene Iris og Josephine?
svar:
 Krokodillens gule øyne

beat https://www.facebook.com/beat.no?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål: Hva heter milliardæren som nettopp har kunngjort at han gir formuen sin til en stiftelse? 
Svar:Olav Thon

Bellas emne https://www.facebook.com/pages/Bellas-emne/123486320995897?id=123486320995897&sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hvor kommer Riverdale fra?
Svar:
Nederland

Bergans https://www.facebook.com/BERGANSOFNORWAY/app_172821319592329
spørsmål: hvilket produkt?
Hint:
I dagens oppgave skal vi frem til navnet på en blomstrende, flerårig urt som har gitt navn til et av produktene som er brukt i høstens utgave av 71° nord.
svar:perikum

blogg.no http://adventskalender.blogg.no/
spørsmål:
Hvor mye omsatte varehandelen i Norge for i julen 2012?
svar:
50,5 milliarder kroner

blush https://www.facebook.com/Blush.no?id=10150137048060503&sk=app_385256171608258
spørsmål:
Hvilken pH-verdi har Korres Showergel?
Svar:
5,5

bobedre http://bo-bedre.no/category/1072
spørsmål: Hvor mange dager er det i desember?
Svar: 31

boligpluss http://boligpluss.no/article/179593-bli-med-pa-julekalender
spørsmål: samme som over 

bolina http://bolina.julekalender.no/
spørsmål: Hva er Cala&Jade mest kjent for?
Svar: vesker

BR leker http://www.br.no/julekalender
spørsmål:
Hvor mange minifigurer følger med i LEGO LEGENDS OF CHIMA Craggers krokofartøy?
Svar: 6

bygger`n https://www.facebook.com/Byggern?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hva er dette?
Svar:
En skrue

canaldigital http://canaldigital.funkalender.no/
spørsmål:
Hvem gifter Sofias mamma seg med i filmen Sofia den første?
svar:Kongen

Cappelen Damm https://www.facebook.com/cappelendamm/app_178480802349745
spørsmål:
Hvor mange debutanter var med i antologien ?Signaler? i år?
svar: B) 12


chess https://www.facebook.com/chess.no
spørsmål:
Han var «Bjarne Betjent» i Sesam stasjon, men han er også stemmen til en figur i en kjent, norsk julekalender. Hvilken figur tenker vi på? a) Tøfflus b) Tittentei c) Teodor. 
Svar: a) tøfflus

Christiania glasmagasin https://www.facebook.com/christiania.glasmagasin?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva er De Cuisson knivene fra Porsgrunds Porselænsfabrik laget av?
svar:
Porselen

costumehttp://costume.no/article/179656-delta-i-costumes-julekalender
spørsmål:
Hva består kolleksjonen Camilla Pihl by David-Andersen av?
Svar: Armbånd og en kamerastropp

david-andersen http://david-andersen.no/c/julekalender-2013
spørsmål:
Hvor kommer smykkedesigneren Nina K fra?
Svar:
Norge

dermanor http://dermanor.julekalender.no/?
spørsmål:
Hvor kan man kjøpe Decléor?
Svar:
I hudpleiesalonger og Spa

detur http://detur.julekalender.no/
spørsmål:
Hva er den offisielle valutaen i Thailand?
svar: baht

diakonhjemmet http://www.diakonhjemmet.no/DHS/Om-oss/Julekalender-2013
spørsmål:
Hvilken adventsserie vises ikke på TV i år?
Svar:
Jul i Skomakergata?

drømmehuset https://www.facebook.com/Drommehuset/app_1413946535488625
spørsmål:
HVOR MANGE MENNESKER BOR DET I NORGE? :)
svar:5.000.000

dustin home https://www.facebook.com/dustinhomeNorge/app_289338417851039
spørsmål:
Hva står forkortelsen WD for?
svar:
Western Digital

jiijis julekalender 15.12.13

JIIJI`S JULEKALENDER

Dagens premie: PS3 pakke: start the party- save the world (move), runefactory oceansdu deltar ved å legge igjen navn og mail adresse i kommentarfeltet ( legger du igjen mail adressen under mail adresse i skjemaet får bare jeg se den). Du kan melde deg på mellom 00.01 og 23.59 og vinneren blir trukket ut dagen etterpå*.

Vinneren blir trukket ved hjelp av ios appen the hat (digital lapp i hat trekning) og blir kontaktet på mail. Hvis det ikke er oppnådd kontakt med vinner innen en uke etter trekning, vil en ny vinner trekkes.

Lik gjerne innlegget og ta en titt på min smykkeside på facebook, men dette er ikke noe krav.

* om trekningen ikke lar seg gjennomføre en dag, vil den bli trukket så fort det blir mulig.

 

Kalenderen er ikke sponset
oversikt over alle premier

julekort fra leser

Jeg var på vei over til mamma og sjekket postkassen fort i det jeg passerte. Der lå det et julekort og jeg lurte veldig på hvem det var som hadde sendt det, siden jeg ikke sender ut selv får jeg sjeldent noen. Overraskelsen var mildt sagt stor da jeg leste en hilsen som sa:


hei!!

sender deg dette som takk for alt du gjør for oss julekalender ? elskere!
God jul og godt nyttårnår jeg kom opp til mamma sa jeg bare: noen har funnet meg!!!
ikke det at jeg prøver å være anonym her på bloggen, men det var veldig overraskende.

Jeg ble kjempe glad, tusen takk god jul og godt nyttår til deg også


 

svar på julekalendere 14.12.13 N ---

Netshop https://www.facebook.com/netshop.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken by hadde Samsung sin oppstart?
svar:
 Daegu

nextgentel https://www.facebook.com/NextGenTel?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Denne duetten med Bing Crosby og David Bowie er en av de mest kjente julesangene. Når ble sangen spilt inn?
svar:
1977

nidar https://www.facebook.com/nidar/app_289338417851039?ref=br_tf
spørsmål:
Hva heter den originale fløtekaramellen fra Nidar?
svar:
Smørbukk

nordea: http://nordea.julekalender.no/
spørsmål:
Hvor lenge er et Finansieringsbevis for boliglån gyldig?
svar:
3 måneder

Norli (på mail)
spørsmål:hvorfor forlater allis hagtorn mannen og jobben som tv ? progrmleder?
Svar: sex - skandale

onecall https://www.facebook.com/onecallmobil?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvordan skaffer vår mann seg ny dress til jul?
svar:
Deponerer på en

ordnett http://ssl.socialmediatoolbox.no/likewinn/users/www/christmas/?isliked=1&pk=trhdwl54un0pvzag&key=908456485c5e7d5c45f781492240468d
spøesmål:
I dramatikkens vokabular er det greske ordet peripeti viktig. Hva betyr det?
svar:
Vendepunkt

oslokino https://www.facebook.com/oslokino/app_680455418653515
spørsmål:
Hvem spiller hovedrollen i "The Secret life of Walter Mitty"
svar:
Ben Stiller

Pierre robert https://www.facebook.com/pierrerobertnorge?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvorfor mener vi at Pierre Robert bommullsboksere til herre er ekstra behagelige?
svar:
Blant annet fordi vaskeinstruksen er trykket rett på stoffet slik at man slipper irriterende vaskelapper, benlengden er designet for å sitte på plass uten å krype oppover og den har en bred og god strikk i livet.

princess https://www.facebook.com/PrincessInterior?id=153944494784535&sk=app_549912371768557
spørsmål:
Har vi dundyner anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund?
Svar: ja

rikstv http://jul.globase.com/rikstv#
svar:
Sullivan

ringo http://www.ringo.no/opplasting/julekalender/
svar: 31

santa maria https://www.facebook.com/SantaMariaNorgeAs?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter vår fantastiske Thai suppe?
svar:
Tom Kha

social nettwork https://www.facebook.com/SocialNetworkNorway/app_467394076645131
spørsmål:
Hva putter vi på toppen av juletreet ?
svar:Stjerne

Schibstedforlag http://schibstedforlag.julekalender.no/
spørsmål:
Helena Neraal har utgitt den flotte viltkokeboken Elg & co. Hva heter det sjarmerende lille vertshuset som forfatteren driver?
svar:
Vita Älgen

skittfiske http://skittfiske.adventskalender.no/351574/
spørsmål:
Hvor langt er Jerven liggeunderlag?
svar:
180 cm

sol http://www.sol.no/underholdning/
svar: snø

spaceworld https://www.facebook.com/SpaceworldNorge?id=165552527948&sk=app_249479745208964
spørsmål:
JBL Pulse er en trådløs høyttaler med fantastisk lyd og pulserende belysning. Hvordan kobler man denne til mobiltelefonen?
svar:
Med Bluetooth eller NFC

specsavers https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/app_1422350664660665
spørsmål:
Hvilken dato feiret vi verdens synsdag?
svar:
10.10.2013

spillfeber http://spillfeber.no/
spørsmål 1:
Hva betyr ordet "Diablo"?
Svar:Djevel 
spørsmål 2:Hvilken karakter ga vi Diablo 3?
svar: 9
spørsmål 3:Hva er en passende norsk betegnelse for RTS?
svar:Sanntids-strategi

startours http://www.startour.no/om-star-tour/julekalender/
spørsmål:
Hvilken øy er dette bildet fra? Hint: Her kan du besøke hovedstaden Palma, Barnevennlige Alcúdia eller idylliske Soller. Flytiden er kun 3 timer og 35 minutter fra Oslo.
svar:
Mallorca

Stella magasinet http://stellamagasinet.no/article/178811-delta-i-stellas-julekalender
spørsmål:
Hva slags fargepalett har Becksöndergaard?
svar: Leken

tara http://tara.no/category/1876
spørsmål:
Hvor mange smaker har Paromi te?
svar:16

telekiosken https://telekiosken.julekalender.com/
spørsmål:
Hvilke farger får du kjøpt Sony Xperia Tablet Z i?
svar:
Sort og hvit

tilbords:https://www.facebook.com/Tilbords/app_289338417851039
spørsmål:
Hvor er det beste stedet å gå når du vil finne ideer til julegaver?
svar:tilbords

teknisk ukeblad http://www.tu.no/julekalender/
spørsmål:
Hvem lager Teknisk Ukeblads mattenøtter?
svar:
Einar Madsen

ungdomsbøker https://www.facebook.com/ungdomsboker?sk=app_177460902451429
spørsmål:
Hva heter motstandsorganisasjonen i Mari Moen Holsves bokserie Halvgudene?
svar:B) Trysfelderne

 

vita https://www.facebook.com/vita?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Harmoni produktene er tilsatt en blomst som gjør at huden føles mykere og jevnere. Hvilken blomst?
svar:
Hylleblomst?

svar på julekalendere 14.12.13 i-M

Ilas http://ilasikt.julekalender.no/
spørsmål:Leverer Ilas as IKT hjemmetjenester(konsulent tjenester på kundens adresse?))
Svar: ja

jernia http://www.jernia.no/julekalender
spørsmål:
På låven sitter nissen - hva er nissens middagsfavoritt?
svar:Grøt

jysk http://xmas.jysk.no/
spørsmål:
Hvilke type produkter fra JYSK går under navnet ASK?
Svar: Dyner og puter

kitch`n https://www.facebook.com/kitchn.no?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvor stor er bollen på en Kitchen Aid kjøkkenmaskin
Svar: 4,8 liter

kiwi https://www.facebook.com/kiwiminipris/app_390538481077688
spørsmål:
KIWI er Norges største kjede i antall butikker og er representert i alle landets fylker. Hvor mange KIWI-butikker finnes i Norge?
Svar: 582

komplett http://www.komplett.no/k/kcf.aspx?id=11276
spørsmål:
Komplett.no lanserte nylig en ny produktkategori. Hvilken av alternativene er dette?
Svar: hvitevarer

kondomeriet http://funkalender.no/kunder/2013/kondomeriet/
spørsmål:
Hvilke matvarer bidrar til å oppnå orgasme lettere?
svar:Sjokolade og nøtter

landromatikk https://www.facebook.com/LandRomAntikk?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hva er 70 prosent av 70?
svar:49

lanullva https://www.facebook.com/Lanullva?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
På www.lanullva.no kan du kjøpe Lanullva ullunderbukse til barn...
Svar: 7

lefdal http://www.lefdal.com/cms/s-O5isGQVv8ywAAAFCd8QSJyiN/julekalender-2013
spørsmål: Hva gjør Acoustic Noise Cancelling-teknologi på Boses Quiet Comfort 20 ørepropper?
Svar: Den reduserer det meste av støy fra omgivelsene.

lensithttps://www.facebook.com/lensit/app_289338417851039
spørsmål: ingen spørsmål 10% rabatt i butikken

lindex https://www.facebook.com/lindexnorge/app_519740888121557
spørsmål:
Hva er Kathrines julefavoritt i dag?
Svar:
 Merinoull topp og leggings

luckyduck https://www.facebook.com/luckyduckbutikken/app_201891723330341
spørsmål:
I FØLGE SANGEN - HVEM ER EN HISSIGPROPP?
Svar:
Nissen

ludo https://www.facebook.com/idar.vollvik/app_588440321240214
spørsmål:
Hvilken kjent norsk kokk anbefaler Hackit kjøttdeighakke?
svar:
a Erling Sundal

lydbok forlaget http://lydbokbloggen.no/
spørsmål:
Jørn Lier Horst er for tiden en av landets mestselgende om mest kritikerroste krim-forfattere. For sin forrige bok, Jakthundene, ble han tildelt både Rivertonprisen og den skandinaviske krimprisen som heter...?
svar:
A) Glassnøkkelen

lykkelig https://www.facebook.com/lykkelighandel?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hva er 70 prosent av 70?
Svar: 49

makestyle https://www.facebook.com/MakestyleNo?sk=app_639777066066087
spørsmål:
Hvilket av disse produktene gir deg silkemyke lepper?
Svar: Sara Happ

max factory https://www.facebook.com/maxfactor.no/app_248415615317007
spørsmål: hva sier clump defy mascara til klumper på vippene?
Svar: nei

MDN http://mdn.no/kino/julekalender-2013/
spørsmål:
Hvem er nissen?
svar:
Matt Damon

melk.no http://julkalender.herokuapp.com/opplysningskontoret/index.html
spørsmål:
Hva dypper Marianne berlinerkransene i etter at hun har trillet dem ut?
Svar:
Perlesukker (berlinerkranser lagde jeg i går)

mester grønn https://mestergronn.julekalender.com/
spørsmål:
Hvilken blomst er det som dufter av jul?
Svar:
Svibler (Hyacinth)

miintohttps://www.facebook.com/Miinto.no/app_289338417851039
spørsmål:
Hva heter Imiintoyou redaktørene?
svar:
Mariann Thomassen & Alexander Nyhagen

Mp3 og film politiet http://nrkmp3.julekalender.no/
spørsmål:
Hva heter Justin Bieber til etternavn? (mener de mellomnavn?)
Svar: Drew

MPX https://www.facebook.com/mpxno/app_535424176551643
spørsmål:
Hvilken kategori vant MPX.no i kåringen av årets butikker på prisjakt.no?
svar:
Årets databutikk 2013

multitrend https://www.facebook.com/Multitrend?sk=app_1422961057925015
spørsmål:
Hva heter produsenten av disse koppene?
Svar:
Bloomingville

mycall https://www.facebook.com/mycall?sk=app_1409300305972979
spørsmål:
Hva er nummeret til MyCalls kundeservice?
Svar: 06160

møbelringen alna https://www.facebook.com/pages/M%C3%B8belringen-Alna/493059300792909?id=493059300792909&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hvilken type overflatebehandling har reflection tv-benkene?
svar:
Høyglans

svar på julekalendere 14.12.13 E-H

Efi https://www.facebook.com/EFI.Norge/app_266224890138398
spørsmål: Hvem var skuespilleren som spilte rollen som skomaker Andersen?
Svar: Henki Kolstad

elkjøp http://www.elkjop.no/cms/s-BUysGQVpC10AAAEzZVxY0aHN/elkjop-julekalender-2013
spørsmål:Hvilken oppløsning har Nex 5T ved videoopptak?
Svar: 1080P

eplehuset https://www.facebook.com/EplehusetNO?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Mange spiser kalkun i løpet av jula. Hva er anbefalt kjernetemperatur ferdig tilberedt?
Svar:
65-70℃

espegard https://www.facebook.com/Espegardas/app_638208179523405?ref=ts
spørsmål:
Hvor produserer Wetterlings sine solide, håndlagde økser?
svar:
Sverige

expert https://www.facebook.com/ExpertNorge/app_432461216857907
spørsmål:
Hva er bruttovekten til Samsung Navibot?
Svar:
7,3 kg

fairtrade https://www.facebook.com/fairtradenorge?sk=app_638208179523405
spørsmål:
Hvilket Fairtrade-merket godteri finnes (forutenom sjokolade) i norske dagligvarebutikker?
svar:
Jelly beans

fellesforbundet https://www.facebook.com/Fellesforbundet?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva er det engelske navnet på Fellesforbundet?
Svar:
The Norwegian United Federation of Trade Unions

fhm https://www.facebook.com/fhmnorge/app_435889279806551#
spørsmål:
Hva heter produktet du kan vinne i dagens luke?
svar: Golden Libido Active

filmkommentaren http://www.filmkommentaren.no/category/konkurranse/julekalender-2013/
spørsmål:
Hvem sier Bilbo "Why don't we have a game of riddles" til, iflg. traileren over? 
svar:
Gollum

filmweb http://www.filmweb.no/julekalender/
spørsmål 1:
Hvem er dette?
Svar:Jompa Tormann 
spørsmål 2:Hvem regisserte Kill Buljo - The Movie?
svar:Tommy Wirkola 
spørsmål 3:Hvilken kjent film er Kill Buljo inspirert av?
Svar: Kill Bill

fjellsport https://www.facebook.com/fjellsport/app_527942043949432
spørsmål:
På hvilken dato markeres Lucia-dagen ?
Svar: 13. desember

floyd by smith https://www.facebook.com/FloydBySmith/app_289338417851039
spørsmål:
Hva slags farger er pastell?
svar:
Lyse farger

flust https://www.facebook.com/Flust.no/app_1414116802156714
spørsmål:
Hvilket jubileum feirer den populære Grand Cru serien fra Rosendahl i år?
Svar:
 20-årsjubileum

folkeuniversitetet https://www.facebook.com/Folkeuniversitetet.Studieforbund?ref=ts&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Hva står BKA for?
Svar:
Basiskompetanse i arbeidslivet

g-sporthttp://gsportjul.no/
spørsmål:
Hvilken skisport ble Kari Traa olympisk mester i?
Svar: kulekjøring/ freestyle

gamer http://www.gamer.no/
spørsmål 1:
Hva heter StarCraft II-spilleren som nylig fikk idrettsvisum?
Svar: Kim «viOLet» Dong Hwan 
spørsmål 2:Hvilket norsk lag vant League of Legends-turneringen på SpillExpo i november?
Svar: Aposis Gaming

gamereactor http://www.gamereactor.no/konkurranser/jul/
spørsmål 1:
Hva heter Pixar-filmene om de levende leketøyene?
svar:
Toy Story
spørsmål 2:
Hva heter skurken i den første Monsterbedriften-filmen?
Svar:
Randall
spørsmål 3:
Hvem har den engelske stemmen til skurken i den første Monsterbedriften-filmen?
Svar:
Steve Buscemi

gjerrigknark
http://www.gjerrigknark.com/julekalender2013/?v=MTM1NA
spørsmål 1:
Hva er IKKE en av hovedpremiene i julekalenderen?
svar:
En Samsung Galaxy Note 10.1
spørsmål 2:
Fra hvilket merke kommer knivsettet du kan få i gratisgave i en av sakene vi omtaler under "gratis ting & vareprøver"?
svar:
 FISKARs

gyldendal https://www.facebook.com/gyldendal.no/app_174869366053986
spørsmål:
Hva heter hovedpersonen i Rydde ut?
svar:
B) Elinor Smidt

hadeland glassverkhttps://www.facebook.com/pages/Hadeland-Glassverk/168343568473?id=168343568473&sk=app_638208179523405
spørsmål: Hvor stor er vår samling av glass?
Svar: 30 000

hafslund http://hafslund.julekalender.no/
spørsmål:
Hvordan kan du få oversikt over strømforbruket og kostnadene dine?
Svar:
Logge inn på Min side via telefon eller pc, eller laste ned app

hairshop https://www.facebook.com/HairShopFrisor/app_567526369983520
spørsmål:
Hvor ligger HairShops nordligste salong?
Svar:
Tromsø

hardware http://www.hardware.no/
spørsmål 1:
Dagens premiepakke er parabolbasert, men når fikk Canal Digital sine kabel-TV-kunder Wimp med på kjøpet?
Svar: Februar 2012 
spørsmål 2: PVR-mottakeren i dagens pakke heter ADB HD PVR 5743-CDX. Hvordan klarte den seg i vår test?
Svar: Vi mente den ville kunne gjøre seg fortjent til anbefaling med T-We på plass

hbo nordic http://www.accedogames.dk/view/scratchgame/html5/9874531#page=scratch&page-param
svar:new york city

hifiklubben http://julekalender.hifiklubben.no/
spørsmål:
Etter Kurt Cobains død i 1994, startet trommeslageren Dave Grohl opp et nytt band, som i utgangspunktet startet som et solo-prosjekt. Hva heter dette?
svar:
Foo Fighters

house of norgehttps://www.facebook.com/pages/House-of-Norge-As/1429837417229304?id=1429837417229304&sk=app_289338417851039
spørsmål:
Vil du sove godt om natten handler du hos?
svar:
House of Textiles?

hurtigruten https://www.facebook.com/Hurtigruten/app_221254444665318#
spørsmål: ikke nytt spørsmål 

svar på julekalendere 14.12.13 null - D

1001 spill - http://www.1001spill.no/julekalender/
spørsmål: hvem er nissen?
Hint:
- Har skrevet Lidende ledere og kompetente kalkulatører. Næringslivsfolks symbolske kamper
- Nordisk mester i teatersport i 1994.
- Programleder i Brille
svar: Harald Eia

20th Century Fox Norge https://www.facebook.com/FoxNorge/app_1430446923836830
spørsmål:
I hvilken krig foregår filmen "The Monuments Men"
svar:
2. verdenskrig

Adecco: https://adecco.julekalender.com/
spørsmål:
CV er forkortelse for Curriculum Vitae og betyr ?en kort beskrivelse av eget livsløp? på latin. Hva kan en god CV gjøre for deg?
Svar:
Være et viktig salgsverktøy for å komme til intervju. Når du har vært gjennom et intervju, er CV-en også en god referanse, og minner rekruttereren på dine nøkkelkvalifikasjoner.

Aftenposten http://aftenposten2013.netb11.com/
spørsmål:
Hvilken avis har flest abonnenter i Norge?
svar:
Aftenposten

Ahlgrens biler: https://apps.facebook.com/biler_app/#_=_
spørsmål:
Hvilken av disse alternativene er en variant av AhlgrensFruktkombi?
Svar:
a) Tutti Frutti

akam http://www.akam.no/
spørsmål 1: Hvem skrev fortellingen «Et juleeventyr»?
Svar: Charles Dickens 
spørsmål 2: Når ble boka lansert?
svar: 15. november

altibox https://www.facebook.com/Altibox/app_1381311412112481
spørsmål:
I 'Smurfene 2', er det noen nye figurer med, hva heter disse?
Svar:
Rampene

amobil http://www.amobil.no/
spørsmål 1:
Hvorfor har dette nettbrettet "10.1" i modellnavnet?
Svar: Det beskriver skjermstørrelsen på nettbrettet 
spørsmål 2:Hvor mye veier Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition?
svar: 547 gram

apollo http://apollo.julekalender.no/
spørsmål:
På hvilken dag legger vi ut Ukens kupp?
Svar:
Hver fredag

asanmagasinet https://www.facebook.com/Asanmagasinet/app_228390144003470
spørsmål:
Hva kalles lyset vi setter i vinduet i desember ?
Svar:Adventsstake

Aschenoug https://www.facebook.com/aschehougforlag/app_429598547141477
spørsmål:
På aschehoug.no kan du alltid gjøre et bokkupp! Her finner du hundrevis av bøker med opptil 80 % rabatt! Hva kaller vi dette tilbudet?
Svar:
Billigkroken