hits

desember 2011

godt nytt år

ønsker alle gamle og nye lesere ett godt nytt år.

2012 blir ett spennende år for de som tror på spådommer, for dette er året da Maya indianerne sin kalender slutter og i følge mange, er året verden kommer til å gå under. 

i følge filmen 2012 ved hjelp av jordskjelv og flombølger...

men man kan vel ha det fint til verden går under, og om den ikke gjør det så har man ikke noe å angre på. 

( jeg er veldig glad i domedags profetier, selv om jeg ikke tror på dem)

skulle verden sjokerende nok gå under får vi holde sammen for å overleve, for kun den som kan tilpasse seg kan overleve.

 

planer for nyttårsaften

da er den her, siste dagen i ett langt år. og som alle andre år så skal dagen feires på tradisjonelt vis.

først samles familie og venner hos mamma for middag. etter som vi med årene har blitt så mange til denne nyttårsmiddagen har de begynnt å bestille inn mat i steden for å lage den. 
middagen blir etterfulgt av skattejakt for barna, denne består av mange spørsmål og ved å klare disse spørsmålene får man ledetråder til hvor skatten er gjemt. skatten har en liten gave til alle som er på middagen. under denne leken er stemningen ganske høy.

etter at vi er ferdig med middag og leker tar jeg med meg kusina mi og linn ned til meg. her har vi en tradisjon om å spille inn det nye året (selv om vi bokstavlitalt ikke gjør det). en av vennene jeg pleier å invitere har jeg ikke med i år grunnet at jeg er så sliten, har litt dårlig samvittighet for dette. men en annen venn av meg kommer i stedet så vi blir 4. ikke sikker på hva vi kommer til å spille, men vi pleier å ende opp på settlers og robborally.

rett før 12 pleier mamma og tanta mi å komme ned til meg, da går vi ut på verandan med stjerneskudd og ser på fyverkeriet andre har kastet bort penger på.

når de voksne har gått avslutter vi spillingen når vi ikke orker å holde øynene oppe lengere.

nytt år, gamle sorger

jeg skulle ønske jeg var naiv nok til å tro at ett nytt år ville føre med seg mange forandringer og forbredelser, men dessverre er det egentlig bare en dag til i rekken av mange.

selvfølgelig ser jeg håp for det nye året, jeg får besøk av noen i bydelen som skal hjem til meg for å se mitt behov for brukerstyrt personlig assistent. jeg har ingen tro på at jeg får det, men det er en sier i seg selv å komme så langt i søke prossessen.
jeg har også en ny innleggelse på rikshospitalet den 23 januar. da får jeg svaret på de første testene jeg tok og de tar flere tester (håper det blir de siste)

 jeg har ingen forsetter for det nye året, jeg har rett og slett ikke krefter til det. pratet med mamma om det og hun mente at nyttårsforsettet mitt måtte være å bli bra. da måtte jeg påpeke at det er forskjell på nyttårs forsett og nyttårs ønske. for det er bare å innse, det er ikke mer jeg kan gjøre alene for å bli bra. jeg gjør allerede mer enn jeg burde til tider.

men man kommer til et punkt i livet hvor det bare kan gå en vei, oppover og jeg håper og tror jeg har kommet dit nå. for selv om jeg med skrekk kan forestille meg ting som kan skje, er det grense på hvor mye vondt som kan falle på en person om gangen. og om veien forran meg er bratt og hard skal jeg gå den, for jeg skal få livet mitt tilbake.

au

tips: ikke forveksl glidemiddel og såpe....

og skulle uhellet først være ute, så bruk dusjen og skyll ca. 10 ganger ekstra. så forsvinner smerten igjen.

 spiral knight

det første og antagligvis det siste gratisspillet på steam jeg prøver...

min første tanke når jeg spillte igjennom opplæringen/ introen av spillet var en dårlig zelda kopi. men det viste seg fort at spillet ikke hadde så mye med introen å gjøre når man først kom inn i det store området med alle de andre spillerne.

et onlinespill hvor du er en liten robot som løper rundt å oppdager områder sammen med andre roboter, du kan også gå i gruppe og sloss mot andre roboter ( noe du måtte gjøre for å steam oppgaven). når jeg spillte var det snøball krig av et slag.

jeg forsto ikke så veldig mye av spillet, jeg prøvde meg på noen spill levler, løp litt rundt og undersøkte og var med i en duell. kom frem til at dette var ekstremt kjedelig, da sitter jeg heller å klikker på farmville.

steam "give away"

Steam "gir" bort spill, allt du behøver å gjøre er å klare små oppgaver de kommer med. dessverre er de fleste oppgavene inni spill du må kjøpe eller ha fra før av, men hver dag har de en gratis oppgave alle kan være med på. 

noen ganger er det oppgaver som å bli medlem i grupper eller klare ting i gratis spill. vel gratis å spille, men slike du burde bruke penger på inni spillet. hvis du i disse salgstider klarer å laste ned noe i det hele tatt da.

jeg har vunnet tre kullbiter ( lodd til en trekning i januar)
ett gratis spill  counter-strike source
tre tilbud ett byttet jeg bort ( var oppgave å bytte)

egentlig virker dette helt tullete, men noen kull biter faller da naturlig ned i inboxen når man bruker steam.

i tilleg har de kjempe salg på mange tittler ( har de ikke alltid det?)

besøk

en by tur og besøk

etter byturen min for noen dager siden fikk jeg besøk, det er grunnen til at jeg har hvert så stille de siste dagene ( pluss søvnmønster og nedetid her på blogg.no)

var veldig koselig, vi spillte settlers the card game ( måtte spille det siden vi bare var to, liker orginal settlers bedre) så på tv og han lagde taco til meg.

sirius satte også veldig pris på at det kom litt flere som kunne kose med han, han får aldri nok kos...

end to the story so far ( rett og slett for tungt)

da har jeg kommet til det punktet i min historie hvor jeg rett og slett ikke vet hvordan jeg skal fortelle videre. flach back perioden er over og jeg har lite lyst å hoppe inn i minnene om jeg ikke må.

de første kapitlene i mitt liv er ting jeg har jobbet mye med hos psykologer og å prate med venner, men de neste to årene 14-16 år klarer jeg bare ikke å møte. det er for tungt for meg. det er her historien min går over fra å være tragisk til å være ett helvete.

jeg skriver kanskje om sykdommene mine etter hvert, litt vanskelig å huske på dem i kronologisk rekkefølge.

så avslutter dette midlertidlig med noen sanger som får meg til å tenke på meg...

 

 

 

gavebytting

i dag var jeg i byen og byttet gaver, eller for å si det på en annen måte i dag var jeg i byen å brukte penger og byttet en gave. jeg fikk to lego harry potter år 1-4 til pc så jeg byttet innen av dem på gamestopp. det var ikke noen spill jeg ønsket meg akkurat nå så jeg samlet opp alle gavekortene mine og fikk satt alle pengene mine inn på ett. dette går nok til neste sims spill.

dagens dyreste post var helt klart optikeren, selv om jeg valgte speksavers og ikke brilleland, men hadde allerede bestemt meg for at det var dette julepengenemine skulle gå til. allt som kan hjelpe på hodepine og svimmelhet må taes i bruk.

jeg møtte en venn i byen og han byttet inn en film pakke til 2 spill på platekompaniet, litt misunnelig på de valgene hans, men jeg har ikke ps3 så jeg kan ikke kjøpe med ICO.

 

hos optikeren

i dag var jeg å testet synet mitt igjen og kjøpte meg to par nye briller. ett vanlig par i lilla med slik anti refleks og ripebeskyttelse, og et svart og metall par som det blir satt inn farget glass i og kan brukes som solbriller. disse med farget glass og ripe beskyttelse. jeg måtte velge mellom uv beskyttelse og ripe beakyttelse, men han sa de var 94% uv beskyttende uansett så de skal nok holde som solbriller helt til jeg har tenkt å se på en solformørkelse.

synet mitt er nå -1,0 og med 0,5 skjeve hornhinner på begge øynene. 

testen og brillene ( med ekstra lagene på glassa) kom på ca 2700 kr.

bok: Den lange veien hjem, Cynthia Voigt

13 år gamle Dicey sitter i bilen sammen med sine 3 søsken, de er i en by langt fra hjemmet sitt og mamma har forlatt dem. ihvertfall har de ikke sett henne på en dag og daisy tror ikke hun kommer tilbake. det er ikke noe å gå hjem til, familien leide et nedfallent hus ved sjøen som sikkert var blitt leid ut til noen sommer turister nå. ikke hadde de noen venner eller annen familie der heller, nei de må bevege seg fremover.

dicey tror at det var noe galt med mamma og hun viste at de var på vei til mammas tante i brigdeport. en tante som skrev julekort hvert år, de hadde adressen hennes skrevet på papirposene de hadde pakket klærene sine i.
Dicey er redd for at om politiet finner dem vil de splitte dem opp og sette dem på foster hjem, det viktigste er å holde sammen. de har ikke nok penger til å ta bussen til brigdeport og bestemmer seg for å gå.
boken følger tillermanbarna Dicey på 13, james på 10, maybeth på 9 og sammy på 7 år mens de går langs usa sin øst kyst for å finne sin mors tante og kansje ett hjem. historien er skrevet fra daisy sitt synspunkt og du får med deg hvordan hun tenker for å klare å få med seg søsknene tryggt frem. deres største utfordring er å ikke bli oppdaget og skaffe mat. det er slik med denne verdenen at den er tilpasset voksene med penger, og ikke barn uten.

vi følger den igjennom vanskeligheter og ser hvordan de holder sammen når ting blir vanskelig. frykten og sorgen over mamma og hva som kan ha skjedd følger dem hele veien, værst er det for sammy. 

men når de endelig kommer frem til grandtanta sitt hus er ingen ting slik det skulle være, hun hadde lyvet i kortene sine. dicey må ta valget om de skal bli her hvor de vil bli tatt vare på, selv om de antagligvis blir splittet, eller om de skal prøve å finne bestemoren politiet fortalte henne om. bestemoren skal vist være sprø og mamma pratet aldri om henne, men det må da være bedre enn at maybeth blir sendt på spesialskole for trege barn og sammy blir plasert i fosterhjem?

 

dette var en bok jeg elsket som liten, for det er en barnebok. jeg elsker jo overlevelses historier og det er mye slikt her. innimellom må man ta seg i nakkeskinnet og dra seg inn i boka igjen etter at du fallt ut over all dollar tellingen, men du er spent på hvordan det skal gå med barna.

man merker også fort at boka er skrevet i en annen tid enn den vi lever i ( starten av 80 tallet), folk sin reaksjon og handling over fire barn som sover ute alene blir ikke sett rart på og det er få som spør dem om ting. de lever i en tryggere verden, men kanskje fordi de ikke ser farene? for dem har de jo allerede opplevd det værste, å miste mamma. det dukker opp en skummel sitvasjon som viser at verden ikke er så trygg alikevel, men dems evne til å alltid møte på snille hjelpsomme mennesker er unik.

jeg koset meg veldig med boka, men klarer ikke å forestille meg hvordan andre vil se den. temaet faller så veldig for mitt hjerte at jeg føler jeg ikke kan analysere den rettferdig.

 

tanker

det går så mye tanker igjennom hodet mitt for tiden, kan vel være at grunnen er at jeg orker å gjøre lite med kroppen og da prøver hodet å kompansere.

jeg tenker på historie, som alltid. menneskenes utvikkling til de små monstrene vi er i dag ( ikke hver enkelt person altså, men helheten) og hvordan vi utvikler oss videre.

jeg tenker på minner, dessverre veldig ufrivillig, men det hender det dukker opp fine minner også...

jeg tenker på barn og de jeg har kjære, de i verden jeg vil passe ekstra på og hvordan jeg kan gjøre litt mer enn det jeg gjør nå.

jeg tenker på helsa mi, hva fikk meg så syk? var det noe jeg kunne ha gjort andeledes? hva feiler det meg? kommer jeg noen gang til å bli frisk?

jeg tenker på hverdagen, hvordan skal jeg få ting til å gå rundt. det er så mye i leiligheten som må gjøres hele tiden og jeg har så lite med krefter.

jeg tenker på kattene mine og smiler forsiktig for meg selv, eller ler høyt. de er så lykkelige og det gleder meg å se dem utforske en liten ting eller sove trygt vedsiden av meg.

mest tenker jeg på tid, og krefter. hvorfor er det ikke mer tid i en time, og hvorfor må søvn stjele så mye av tiden din...

Jordbær pikene igjen

Nok en gang sitter jeg her og venter på mat, jeg har fått reaksjoner på bloggen før om hvor mye jeg spiser her, men jeg sliter med krefter nok til å lage mat selv og dette er det eneste stedet i nærheten som serverer andre ting enn kaker og samtidig er spisbart.

sover

om noen lurer på hva jeg bruker tiden til, er svaret lett, jeg sover.

jeg har brukt en ukes krefter på å komme igjennom de siste dagene før jul og julaften, så nå sover jeg bare for å samle opp energien igjen. med andre ord jeg er fullstendig utslitt. 

akkurat våknet etter 16 timer søvn, før jeg la meg hadde jeg hvert oppe i 6 timer. før dette haddejeg sovet i 12 timer. og de 6 timene våken var en kamp. folk tror jeg tuller når jeg sier jeg kan sove over ett døgn når jeg er virkelig sliten. og ikke bare kan, men trenger.

stol på meg, det er ingen overdrivelse. eneste grunnen til at jeg er våken nå er en tekstmelding om god mat klokken 17.00, og mat må man da ha i seg....

julaften

da har jeg overlevd denne julaften også, med ett middels anfall vel og merke, men jeg burde vel ha lært meg å leve med dem nå.

klokken 2 var vi klare til å dra, jeg skrapte is av bilen til mamma mens resten av folket stablet gaver og hentet ting som var glemt, samarbeid gjør tusen. ikke så lenge etterpå var vi på vei. vi tok en rask stopp hjemme hos meg slik at jeg kunne sette fra meg gavene jeg fikk på morningen samtidig med allt det andre jeg hadde hatt med opp for å overnatte til mamma. er kaos nok hos besteforeldrene mine på julaften, behøver ikke å ta med ekstra.
vi kjørte ned å hentet broren min før vi fortsatte videre til ammerud.

mamma slapp av oss og gavene før hun kjørte å parkerte, ikke noe poeng å bære gavene lengere enn man trenger. vi hadde foresten ikke med oss så mange gaver som vi pleier fordi vi hadde sablet dem opp i tanta og unkelen min sin bil. de har større plass enn oss i bilen.

vel oppe rakk vi å skifte og noen av de voksne startet på maten før det ble oppdaget at pinnekjøttet var borte, heldigvis var det bare glemt igjen i bilen. broren min gikk ned å hentet det.

tanta og onkelen min kom med barna og alle var på plass, nå var det bare å vente på at maten var ferdig. jeg satt i et hjørne av soffan og spillte ds mens barna var i full gang med å prøve å rasere stua i ren spenning. de fikk ikke åpne noen av pakkene og jeg fikk tilslutt satt dem ned med datamaskin og min ds. mariokart er en sikker vinner...

mamma hadde akkurat hintet om at folk skulle sette seg og tanta mi var på vei ut på det ene soverommet for å hente barna da jeg kjente anfallet komme brått. jeg viste fort det ikke ville bli et lite ett og at jeg kom til å slite. jeg har så lyst å beskytte barna mot å se anfallene mine og bli redde så jeg spurtet inn på det midterste soverommet og kolapset i senga der. noen hadde prøvd å prate til meg mens jeg kastet meg igjennom leiligheten så de trodde jeg var sint eller lei meg, de sendte mamma inn for å se til meg og jeg fikk hjelp til å få i meg medesin.

senere forklarte jeg at jeg var voksen nok nå til å ikke spurte inn på ett rom å slenge igjen døra om jeg ble såret. med ett smil om munnen selvfølgelig, mamma hadde forklart dem hva som hadde skjedd og de forsto handlingen min godt.

så fort stesoliden slo inn ble jeg med resten av familien og spiste, heldigvis var jeg plasert i soffan sammen med bare to andre ( denne plaseringen valgte vi før på dagen) og jeg satt å skalv og hadde smerter mens jeg prøvde å konsentrere meg om å få i meg pinnekjøttet. jeg forsto fort at jeg ville være den siste til å slutte å spise så jeg sa til min kusine på 10 at jeg stoppet når de andre var ferdig, slik at hun ikke behøvde å vente ekstra på gavene. dette løftet holdt jeg.

gave utdelingen var fullt kaos som vanlig, vi prøver å kjøre to og to gaver så folk ser hva de andre åpner opp uten att det tar hele natta, men med to ivrige barn som deler ut gaver går tempoet fortere og fortere. og selv om vi bremset det ned litt innimellom gikk det ikke lang tid før tempoet var på topp igjen.

vi avsluttet med desert jordbær og is (krem) sammen med kakene som allerede var satt frem. etter deserten satt folk å pratet litt menjeg begynnte å slite med å holde anfallet under kontroll. jeg måtte legge meg å sove, og jeg turte ikke å gjøre det der siden det kunne ta timer før folk fikk kontakt med meg igjen når jeg hadde stesoliden i systemet. det ble en rask avsluttning med en julesang før alle pakket seg sammen for å dra. vi kom oss nesten ut før anfallet mitt tok over, heldigvis var det ikke en av de aller værste, for jeg hadde ikke mulighet til å skjule det for barna denne gangen.

min kusine (den voksne) satt vedsiden av meg og støttet meg igjennom det værste mens moren hennes hentet bilen. hun å bestefar gelaidet meg ned til bilen og satte meg inn. bilturen hjem gikk ganske greit, de værste krampene var over og jeg slet mest med ettervirkningene. men slet litt med å gå så alle fullgte meg inn i leiligheten hvor jeg fikk streng besked om å gå rett til sengs. kusina mi var så snill å ta katte toalettene for meg. 

jeg sov frem til jeg ble vekket av telefonen, da var klokken over ett og det var for sent å ta siste rest av julekalenderne. 

selv om anfallet tok mye av dagen hadde jeg en kjempe fin dag, anfallene er ganske vanlige nå og man må bare lære seg å leve rundt dem. takk til en forståelsesfull familie som ikke gjør det vanskligere å være dårlig, men som støtter.
tusen takk for en kjempe fin julaften, fine gaver, god mat og gode kaker. 

julegaver

jeg har fått mange fine julegaver i år, 4 av dem kunne jeg ikke ta med på bildet fordi de er digitale.

det er 4 spill kjøpt på steam: lego harry potter år 1-4 , portal 2 , little big bang og puzzlequest. siden jeg også fikk lego harry potter 1-4 av kusina mi må en av disse byttes. av kusina mi fikk jeg også lego harrypotter år 5-, til denne fulgte det med litt harry potter lego.

ellers fikk jeg:
bilde av lillesøsteren min
1600 kr
kosta boda/ mine/blå/ skål
rettetang
carcassonne ( ca stavet, brett spill)
hjemmelagd sukkertøy ( polka drops og blå kongen av danmark)
veske i olastoff og med katte moriv
usb2 multi card reader
fiken
te lys glassholdere
clinuqe ( ca stavet) kremsett
fin boks med like fin kopp inni ( dyre motiv)
honning lys
gavekort på gamestop på 200 kr
jiji boksesett (tre bokser inne hverandre)
sommerfugl ring 

veldig fornøyd

tre nøtter ferdig og jula er i gang

jeg har sittet oppe halve natta, men la meg til å sove litt igjen på morningen, 30 minutter før tre nøtter til askepott ringte det på ytterdøra og jeg våknet med hjertebank. tanta og kusina mi var på gåtur og stakk hodet innom for å si god jul til alle sammen. da sto jeg opp og plaserte meg forran nrk super og barne tv ( hvem vil vel se reprise av kvelden før kvelden?)

morgenpakkene ble åpnet før askepott denne gangen, men da fikk vi pluttselig muligheten til å seordentlig på filmen i år. vi konsentrerte oss om dyrene denne gangen.

vi åpner pakker fra venner på morningen fordi det blir så utrolig mange gaver på kvelden. hele tradisjonen startet med at jeg og broren min fikk en gave av mamma om morningen når vi var små. ett år måtte vi også åpne en del pakker for å få gavepapir til gavene vi hadde kjøpt til andre.

frokosten i dagg besto av eggerøre ( jeg hadde spist brødskive før jeg la meg igjen) berlinekranser, te og julebrus. en god start på en usunn dag...

ønsker alle en god jul

senter kaos

i går skulle jeg en kort tur på senteret klokken 16.00 - var vel hjemme etter 19.00 og hadde fått i meg litt mat, lett etter nøkkler ( som jeg ikke forstår hvor har blitt av) handlet juletrepynt ( fire polkastenger) og kjøpt meg ny lue.

vinden ute var ganske ille og jeg har mistet den varmeste lua mi, så jeg innså jeg måtte kjøpe meg ny. jeg gikk igjennom butikk etter butikk og var sjokert over årets lue moter ( eller mangel av det), men helt til slutt fant man da en lue på HM.midt inne i handlingen gikk selvfølgelig brannalarmen, od det er ikke en slik åpenbar brannalarm. så først så folk bare rundt seg og fortsatte med sitt. så kom beskjeden om evakuering. følg skiltene til nødutgang.... vel vi tok rullebåndet opp i 2 etasje, gikk igjennom hele senteret og tok døra som var lengst borte ut, men som jeg påpekte det var jo nødutgang merke på den døra også... vi var ikke siste ut så kan trrygt si det ikke var panikk. 

det dukket opp en brannbil da, men jeg aner ikke hvorfor alarmen gikk, men ca 15 minutter senere fikk vist alle gå inn igjen. nå var det stille og rolig på senteret fordi de fleste hadde bare dratt. værst var det for de som var i kinoen. ikke bare måtte de ut midt i filmen, men de klarte ikke å få filmen på igjen. i hvertfall ikke så lenge vi satt der, og da hadde de begynnt å tilby folk gratisbiletter.

kom meg hjem sliten, spiste middagen min på jordbærpikene igjen...

julekalender svar 23.des del 1

allt jeg orket nå

filmweb: Antonio Banderas

gjerrigknarken: begge ovenfor

tine: sett langpannen høyt, øk til 250 eller bruk ovnens grillfunksjon

 mobili: 5

teknisk ukeblad: de er ikke tilpasset det kalde klimaet

intersport: Bjørn Dæhlie

brio: 40

spar:  Trampeland

gamer: Lionel Messi. ,Argentina.

akam: 12,5 og 4,5

apotek 1­: Alle sidene av tennene

nidar:Gris, hjerte, tre og pølse

kalender svar 22. des ( bare svar)

bedre sent enn aldri....

filmweb: Mary Norton

Gjerigknarken: Bruke kort og kartlegge priser

Tine: Dr. Evensen

Mobili: des.09

teknisk ukeblad: 5

intersport: Bergans

jenteporten:  1-4 arbeidsdager

 brio: 110

spar: a) Den blanke stjerne

gamer: Cliff Bleszinski , 2006

akam: 12 , Dreamweaver


Apotek 1: Trette og hovne ben

Nidar: kakao, melk, sukker

royal canin: valper av svært små raser (voksenvekt opptil 4 kg) opptil 10 måneder

ringo : 25

hardware.no:  ja, 9 , bærehåndtak

colorline: Bohusslän


komplett: sandefjord

sol: akebrett

donald: Newton


1001spill.no:mikke mus

1001jentespill: Caroline Berg Eriksen

spill.no: Navigation Controller

elkjøp: 15

lefdal: harde pakker fra lefdal

(mer orket jeg ikke i dag)

bare å innrømme - forskjølet

jeg har prøvd så hart å holde det under kontroll, men siden jeg også har slitet med å holde anfallene mine under kontroll måtte jeg tape en av kampene.

så nå er det bare å innrømme, jeg er forskjølet. det driver meg nesten til vanvid, nå er det bare å hindre at jeg blir ordentlig syk før julaften.

 

kalendere og svar 21.des del 1

vet ikke hvor mange jeg orker, men de kommer sprett uttover dagen i små puljer.

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  alvin og gjengen 3 stæsj
spørsmål: hva heter personen alvin, simon og theodor bor hos?
svar:dave

Gjerigknarken:
premier: samler versjonen av blu-ray filmen avatar, 2 flax lodd ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hva er myenegy?
svar:  et nettsted som hjelper deg å spare strøm

Tine
premier:kokeboken verdens beste ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål: hvilken ingridiens var det opprinnelige i likøren hollanske handelsreisende ble tilbudt i indonesia?
svar:  avocado

Mobili
premie:  hva slags prosessor har sony ericsson xperia mini?
spørsmål:
svar: 1 GHz Scorpion ( ikke et alternativ så vet ikke hva de vil ha som svar)

teknisk ukeblad
premie: bosh ixo vino
spørsmål: hvor mye koster et årsabonnement på teknisk ukeblad for 2012?
svar: 1590

intersport
premiehelle jegermester kniv ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem tok ol gull for norge på 800 m i atlanta i 1996?
svar:  vedbjørn rodal

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvor mange boltekanoner har "pirates capture boat"?
svar: 2
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål:  hvem lå i krybba?
svar: en liten gutt

 

klarte ikke mobili og gamer sine....

kommer ikke til å legge ut klaender svar på julaften

middag hos pappa

i dag var jeg og storebroren min å spiste middag sammen med faren min, stemoren min og lillesøsteren min. de reiser bort lille julaften så vi hadde en micro julaften der. lillesøsteren min fikk åpne alle gavene sine og hun ble mange kosebamser og hobby saker rikere. jeg hadde kjøpt en style me up pakke, ett top star tegne hefte og en topp model perm med masse tegne ting i. broren min kom med 3 kosebamser.

de voksne fikk 3 flotte designer lys, ett bamse lys, 4 stk badebomber med lukt av kanel og appelsin som jeg hadde med meg. luksus sjokolade, tegneserier valgfritt 6-8 utgaver, såpe og en ting jeg ikke husker som broren min hadde med. vi ga alle gavene sammen..

før pakkene spiste vi grøt ( med mandel i ,som broren min fikk) o spekemat med litt grønt til, hunden dems likte ikke at oppmerksomheten gikk fra henne og over til maten så hun måtte låses inne i buret sitt slik at hun ikke tygget opp alle ledningene i huset mens vi spiste.

del ble en del prating, titting på bilder og kosing av hunden før jeg var så sliten at jeg måtte der hjem, var en koselig kveld.

pinnekjøtt middag

i går  hadde vi pinnekjøtt middag hos mamma, hele familien dukket opp. vi kan vel kalle det en generalprøve for julaften uten gaver. 

pinnekjøtt middagen ble en tradisjon fordi jeg var vant til å spise pinnekjøtt til nyttårsaften, men så sluttet vi å feire nyttårsaften med dem som hadde det. noen nytt år var jeg alene andre hos venner og slik. siden det er skrevet i stein at vi skal ha ribbe på julaften måtte mamma bare fikse opp en pinnekjøtt middag til meg, det er det beste jeg vet.

for noen år siden trakk bestefaren min forbud mot pinnekjøtt i leligheten hans, så nå tar jeg med meg pinnekjøtt rester på julaften og spiser det da også. jeg liker ikke ribbe.
det å ha middagen en uke før gjør at det ikke blir så mye styr med å lage tre forskjellige julemiddager ( kusina mi er vegetarianer), bare varmer opp pinnekjøttet igjen og alle er fornøyde.

 jeg spiste utrolig mye i går, mer en mannfolkene og mye lengere enn alle de andre. de ventet nok at jeg skulle få vondt i magen av å spise så mye, men nei da. 2 pølser tar knekken på magen min, men pinnekjøtt og poteter for flere folk merker jeg ikke. blir litt som da jeg spiste 10 vaffler på strek fordi jeg adde lengtet etter det i så mange mnd. alle regnet med at jeg kom til å få magesmerter da også, men nei da. 

det gikk med hele folket til stedet, faktisk akkurat de sammen som vi skal feire jul med. men det blir mer styr på julaften, er en million gaver som skal deles ut og kaker som skal spises også. og ikke glem forventningsfulle hypre barn sov venter på at de voksne bare skal sette seg så de kan begynne på disse gavene....

skal, skal ikke, juletre dilemmaet

hvert år er det et stort dilemma, skal man ha juletre eller ikke. jeg nekter mamma å kjøpe et falskt ett da disse faktisk er mye mer skadelig for naturen enn å bruke ett du kjøper. 

men jeg synes også det er litt vondt at vi tar livet av så mange trær i løpet av jula, greit nok skader det ikke naturen vår fordi alle er plantet og sådd om igjen, men vi sitter jo å nyter dem mens de skate men sikkert dør....

juletre hos mamma er viktig, det er der det meste av jul foregår, men jeg synes det er bortkastet med et juletre hjemme hos meg som bare dør alene. kattene hadde nok satt pris på det, men alle leiligheter trenger ikke ett eget tre.

på plantasjen i dag snublet jeg over et lite tre som lignet veldig på juletre, det var en potteplante og den hadde røde bær. jeg fallt helt for den og valgte å ta den med meg hjem, men jeg klagde litt til mamma over at selv om den var nydelig luktet den ikke jul... jeg fantaserte om et lite grantre i potte og da vi kom ut for å se på juletrærne sto det mange der. noen minimale og noen små/medium.

ekte grantrær på rot

så etter jula må jeg bestemme meg om jeg skal prøve å holde det i live på verandan min til neste år, eller plante det ut. finnes vel ikke noe bedre enn et levende, voksende tre i stua?

shopping på plantasjen

i dag var jeg og mamma å kjøpte jule tre på plantasjen (oasen) på skullerud.

det første man gjør når man er der er jo å se på alle dyrene, selv om jeg må innrømme at det har blitt mindre og mindre dyr der med årene. geitene, skilpaddene og påfuglene er borte. også saltvannsakvariet og den store avdelingen med trope fugler de hadde en liten periode. men det at noen av dyrene er borte gjør ikke de andre mindre pene å se på...


 

vi tittet litt på julepynt og andre blomster saker før vi gikk ut å så på juletrærne. inne så jeg en nydelig plante som lignet litt på et juletre og bestemte meg for å kjøpe dette, eneste jeg klagde over var at det ikke luktet gran, det luktet søtt... endte med at jeg byttet ut dette senere.

del ble litt potteskjulere og slikt som er vanlig å kjøpe på slike steder sammen med trærne våre pakket vi alt sammen inn i bilen og dro å handlet mat og kattesand på senteret. innen jeg kom hjem var jeg helt utslitt...

( mitt lille tre kommer i eget innlegg)

kalendere og svar 19.des

kalendere som ikke er med denne gangen: meetv, stormberg, cinematekenes

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst: ringenes herre pakke
spørsmål: hvem spiller hobbiten frodo baggins?
svar: elijah wood

Gjerigknarken:
premier:blu ray filmen twilight eclipse, 2 flaxlodd ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvor finner du saken " sikkre deg en  stor jente - velkomstpakke"
svar:  gratis ting & vareprøver/ bøker og lydbøker

Tine
premier: kokkelandslagets store kokebok ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilken italiensk by er florentinerne oppkalt etter?
svar:  firenze

Mobili
premie: huawei u8500 vision
spørsmål:  hvor mye arbeidsminne (ram) har huawei u8850 vision?
svar:  512

teknisk ukeblad
premie: creative d80
spørsmål: hvor mange frontsjefer har tu.no?
svar: 2

intersport
premie: nike + sportsband 2 ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilket merke kjører snowboarder shaun white på?
svar:  burton

jenteporten
premie:  4 olivia velværeprodukter
spørsmål: inneholder olivia by ccs sine produkter parabener?
svar: nei

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvilket terningkast ga aftenposten dette spillet i sin spilltest?
svar:6
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål:  hvor mange julelys tennes?
svar: tusen

gamer
premier: gavekort på 1000 kr på komplett.no
spørsmål 1: hvem vant den omtalte nettbutikktesten til hardware.no i august?
svar: netonnet
spørsmål 2: hvor mange produkter ble prissammenlignet?
svar: 30

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  flyreise for to personer oslo - amsterdam t/r
spørsmål:  norwegian tilbyr trådløst internett på mange av sine flygninger og er først ute i....
svar: europa
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

akam
premie: stor fotopakke
spørsmål  1: hvilken lowepro fotosekk ble anbefalt blant våre julegavetips?
svar: lowpro slingshot 100 aw
spørsmål 2: hvem har navnedag i dag?
svar: isak og iselin

Apotek 1
premie: dermica for men gaveeske
spørsmål: opptil hvor mange timers effekt har vichy deo m/parfyme
svar:  48 timer

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hva er det som er spesielt med nidars mørke sjokolade bocca?
svar: den inneholder 70% kakao og er rik på antioksidanter

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål:  hva heter det eksklusive undertøysmerket vi fører?
svar:  baci lingerie

royal canin
premie: produkter
spørsmål:  hvilket hundefor er skreddersydd til yorshire terrier valpen?
svar: yorkshire terrier 29 junior

ringo
premie:  evi dyreklinikk
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 31

hardware.no
premie: kabinettet silverstone temjin tj08-e
spørsmål 1: vi har testet dagens premie, ble kabinettet anbefalt?
svar: ja
spørsmål 2: silverstone har utviklet en spesiell type vifte som kanaliserer luften, hva heter den?
svar:  air penetrator
spørsmål 3: silverstone har en kabinettserie oppkalt etter en fugl, hva heter den?
svar: raven

ticket.no
premie: gavekort kr 5000 fra apollo
spørsmål: fra hvor mange flyplasser i norge kan du reise med apollo sommersesongen 2012?
svar: 16

colorline
premie:  uke 3 - 10 stk color club reisebager
spørsmål:hva heter pizzaresturanten på superspeed 1?
svar: bluefins pizza

nsb
premier:
 1. premie: 2 dagskort til hafjell alpinsenter og nsb gavekort på 500 kr
2. premie: gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell sokker
spørsmål: en av ukedagene regnes som vaskedagen. hvilken er det?
svar: lørdag
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: sb tactic3d omega trådløs headsett
spørsmål: komplett.no kan tilby et stort utvalg kaffe- og espressomaskiner. hvilket merke har vi flest av innen katogorien " espresso helautomatisk"?
svar:  nespresso ( 17)

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: motorsag

donald
premie:  squinkies mall-sett
spørsmål: hva var det opprinnelige navnet til fantonald i norge?
svar: super- donald ( elsker boka jeg super donald som handler om da han finner drakta og vinner over anton og skrue)

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  studerte drama og teater i trondheim
- vært tilknyttet ved rogaland teater
- programleder for norske talenter med marthe sveberg bjørstad i 2010.
svar: John Brungot

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  født destiny hope cyrus
-  var på times magazines liste over 100 mest innflytelsesrike personer i 2008
- har utgitt plate under navnet hannah montana
svar: miley cyrus

spill.no
premie: nathan drakes nyeste eventyr
spørsmål: hva heter det nylig annonserte ps3 spillet fra naughty dog?
svar: the last og us

elkjøp
premie:samsung galaxy tab 10,1 16 gb wi-fi + 3g ( sort)
spørsmål: hvor mange megapiksel oppløsning har frontkameraet på galaxy tab 10,1
svar: 2

lefdal
premie:xbox 360 med spill og fjernkontroll
spørsmål:hva er tøffest?
svar:nintendo 3ds

amobil
premie:motorola razr
spørsmål 1: hvor tykk er motorola razr?
svar: 7,1 mm
spørsmål 2: hvilket operativsystem har motoraola razr
svar:gingerbread
spørsmål 3: hvor har motorola hovedkontor?
svar: usa

jernia
premie: norges mest populære kjeler
spørsmål: hvor kommer tradisjonen med juletrær fra?
svar:  tyskland (dette har jeg ikke slått opp, bare mener å huske det)

star tour
premie: velvære gavepkke + reisegavekort fra star tour på 1000 kr.
spørsmål: hvilken farge har blomstene på nattbordet til far?
svar: gul

woman
premie: gavekort å lindex 3000 kr
spørsmål: når lanserte lindex norge sin shop online?
svar: mai 2011

costume
premie: produkter fra maria nila
spørsmål: hva inneholder maria nilas haircare- serie som gir et glansfullt resultat?
svar:cashmere silk

stella
premie: bærenett + skjerf
spørsmål: hvilken type materiale startet becksøndergaard med?
svar:åleskinn

david-andersen
premie: champagne kjøler
spørsmål:når ble georg jensen etablert?
svar:1904

julekalendere på vei...

jeg jobber med kalenderne og har holdt på en time, bruker litt lengere tid en vanlig i dag da jeg er litt dopet ned på medesiner og hodet går litt tregere en vanlig. ( men virker som jeg tenker klarere da)

regner med at jeg er ferdig et sted i mellom en time og halvannen time....

Smerte

Hvorfor gjør kjærlighet så utrolig vondt? Hvor er krisetelefonen for asbergere som har panikk.

Hvorfor setter folk meg i denne sitvasjonen, som bare kan komme negativt ut for meg samme hva jeg gjør. Enten sårer jeg meg eller dem. Og så snill som jeg er tar jeg støten selv og bare ber om at jeg kan dø så jeg slipper mere, jeg klarer ikke mere. Men jeg må holde ut for ellers sårer jeg dem og det er jo de det handler om.

Hvem bryr seg vel om meg

kalendere og svar 18.des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  dexter og califoication
spørsmål: hvem spiller rollen som dexter?
svar: michael c. hall
spørsmål 2: fra hvilken annen tv serie er david duchovny kjent?
svar: x-files

Gjerigknarken:
premier:bluray filmen the expendables, en julepose nidar favoritter ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål:  hvor mange saker inneholder vår seksjon for gratis aviser, magasiner og blader?
svar:   35-45 saker (39)

Tine
premier: kokkeforkle fra salma( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvor mange friere må siljes pappa avise på dørstokken?
svar: 11

Mobili
premie: zte skate 4.3
spørsmål: når ble zte skate lansert?
svar:  feb 11

teknisk ukeblad
premie:  bosch ixo vino
spørsmål: til hvilke plattformer er teknisk ukeblads mobilapplikasjon tilgjengelig?
svar: ios ( fant ikke noe på android markedet når jeg søkte)

intersport
premie: mckinley black burn 28 ryggsekk ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem vant tour de france 2011?
svar:  cadel evans

brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hva får du med når du kjøper en brio kombivogn?
svar: en regnponcho
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hvem drar julenissesleden?
svar: rudolf

gamer
premier:rage, brink og the elder scrolls v
spørsmål 1: skaperne av brink ble for alvor kjent med wolenstein: enemy territory. hvilken av følgende utsagn om det spillet medfører riktighet?
svar: gratis spill basert på return to castle wolfenstein-motoren

spørsmål 2: hva er navnet på det første spillet i the elder scrolls-serien?
svar: arena

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  mye forskjellig
spørsmål:  hva regnes som første vinter-ol, og når ble den holdt?
svar: chamonix, 1924
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

akam
premie: avid studio
spørsmål  1: "studio" er opprinnelig et ord på hvilket språk?
svar:  engelsk( kommer fra det italienske ordet  studium)
spørsmål 2: når ble avid grunnlagt?
svar: 1987

Apotek 1
premie:  vichy aqualia gaveeske
spørsmål: hva er det cliniderm age delay serum gir?
svar:  glattere og jevnere hud

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hva er det som skiller stratos fra annen melkesjokolade?
svar: luftboblene i sjokoladen

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål:  hva er dette?
svar:  et massasjeapparat

royal canin
premie: produkter
spørsmål: siamesern er en elegant katterase, hvilket produkt er skreddersydd denne katterasen?
svar:  siamese 38

ringo
premie:  wall tracks starter set
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 45

hardware.no
premie:  pny geforce gtx 560 1gb
spørsmål 1: pny selger skjermkort med ferdigmontert vannkjøling. hvem har produsert selve vannkjølingen?
svar: asetek
spørsmål 2: hvilket åt ble pny grunnlagt?
svar: 1985
spørsmål 3: da vi testet gtx 560 ti, hadde vi noen spesielle ulemper å trekke fram?
svar: ingen spesielle

ticket.no
premie:  gavekort kr 2000 og kamera fra ticket, ett års gratis abonnement på reise og ferie.
spørsmål: hvor mange butikker har ticket i norge?
svar: 22

colorline
premie: uke 3 - 10 stk color club reisebager
spørsmål: hvor finner man attraksjonen "atmosfear", en populær musikksene og nordens største julemarked?
svar:  liseberg

nsb
premier:
 1. premie: gavekort til den norske opera og balett for to personer og nsb gavekort til en verdi av 500 kr
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell hettegenser
spørsmål: hvilken by bruker hvert år å få en julegran fra norge?
svar: london
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: exilim ex-h20g digitalkamera
spørsmål:  på komplett.no finner du produkter som gjør at du kan fjernstyre lyset i huset ditt. hvilket merke har disse produktene?
svar: nexa

donald
premie: nintendo ds + to spill
spørsmål: hvem grunnla speidergruppen hakkespettene
svar:  clinton kvakk

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- svensk komiker med komètkarriere
- kåret til sveriges morsomste mann av aftonbladet i 2008
- med i nissene over skog og hei
svar: Björn Gustafsson

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- vokalist og låtskriver fra skien
- startet sangkarieren i barnekoret gla`vox
- deltager i x-factor i 2012
svar: Atle Pettersen

spill.no
premie: billetter og filmefekter til the darkest hour
spørsmål: hva står forkortelsen e.t for i romvesensammenheng?
svar:  Extra terrestrial

elkjøp
premie: remington hårføner + rettetang og krølltang
spørsmål:hvilken havskatt finner du navnet på denne hårpleieserien?
svar: pearl

lefdal
premie: braun porsche barbermaskin
spørsmål: hva er tøffest?
svar: htc desire s

amobil
premie:nettbrettet flyer wi-fi
spørsmål 1: hvor mange tommer måler skjermen på htc flyer?
svar: 7 tommer
spørsmål 2: hva galles grensesnittet på htc flyer?
svar:  sense
spørsmål 3: kan du bruke skjermpenn på htc flyer?
svar: ja, men bare en spesialpenn

stormberg
premie:  valgfrie t-skjorter/ piqueskjorter til en verdi av kr. 800
spørsmål: kan du pante stormberg sports og turtøy?
svar:  ja

meetv
premie14-24 desember - 46" samsung led tv
spørsmål:  hva er bolibompa?
svar: svensk barne tv

jernia
premie: luktfukter fred
spørsmål: hvor mange lys er det i en adventstake?
svar:  4

star tour
premie:  reisegvekort fra startour på 2000 kr.
spørsmål: var far med i denne episoden?
svar:  nei

woman
premie:  hele frizz-ease serien
spørsmål: hva skal jhon frieda frizz-ease produktene bidra til?
svar: dempe få frem krøller ( virket som både svar 1 og 2 var riktige)

costume
premie: produkter fra pierre robert
spørsmål: hva heter den feminine undertøyskolleksjonen med blonder til pierre robert?
svar:pierre robert exclusive collection

stella
premie: skjerf + skinnveske
spørsmål: hva kjennetegner kolleksjonen?
svar: håndlaget tilbehør

david- andersen
premie: ørepynten " battle beyond stars"
spørsmål: hva heter den nyeste "fashion jewellery" - kolleksjonen fra bjørg?
svar: odyssey

«Big Man» kastet billettløse Sam (19) av toget, folk er ondskapsfulle

først må jeg si at jeg ikke aner om denne personen hadde prøvd å betale billett eller ikke, men jeg vet at det som ble gjort var feil. jeg har hvert vitne til en lignende sak før og da satt jeg og var kvalm i timevis senere.

som kontrollør har du ikke lov til å bruke makt for å fjerne noen av toget/ bussen. du må tilkalle politiet hvis det skal brukes makt så i stedet driver de med psykisk spill.

for det er akkurat dette han oppfordrer til når han sier om og om igjen at de andre vil bli irriterte, de andre vil klage. og ikke på meg men på deg. stakkars big man var bare første person som ikke var sterk nok til å stå i mot dette psykiske spillet. og resten av folket sin oppførsel senere viser også at de har blitt en mobb.

om denne gutten hadde død der ute hadde historiene hvert helt annerledes, da hadde det hvert rystende at noen som ikke hadde noe med saken blandet seg inn og tok saken i egne hender.

min historie baserer seg litt på det samme og jeg skammer meg slik over å være menneske når jeg ser slike ting...

jeg satt på trikken, det hadde hvert stans på trikken lenge og når denne første endelig kom ble den fort ganske full i rush tiden. folk pakket seg sammen mens vi kjørte ned mot sentrum. ca midt i trikken var det en mann som pratet veldig høyt. han sa ikke stygge ord eller var ekkel mot noen som jeg fikk med meg, men han pratet høyt.

trikkeføreren ville ha han av trikken ( ingen kan ha klaget på mannen for det var for trangt å bevege seg frem til trikkeføreren) først ba han mannen gå av, da mannen ikke ville det ba han om å se billett. dette var jo så å si umulig men det ble bekreftet av mange at mannen hadde gyldig billett. han prøvde også å komme fremover og vise sjåføren den. 

han påsto at mannen var tydelig beruset og måtte av trikken ( om dette var saken kunne han ha sakt det med en gang og ikke begynt med billetten) ja mannen kan ha hvert beruset, men for alt vi vet kan han bare ha hatt dårlig hørsel... han nektet å kjøre trikken som allerede nesten var en time forsinket videre. mannen som hadde gyldig billett nektet å gå av. fire fem ganger sa sjåføren i høytaleren at han nektet å kjøre videre før han gikk av og før eller senere kom folk til å gå lei og kaste han av. selvfølgelig endte det opp med fire fem menn som tok tak og slang han ned trappa og ut i snøen. 

mannen falt med hodet først og før noen rekk å reagere hadde sjåføren startet trikken og kjørt videre, ingen så om mannen som gikk hodet først ned i bakken klarte å reise seg igjen... applaus for de flinke mennene og sjåføren som ikke hadde måtte reise seg for å bli kvitt problemet.

all ære til mobben og mennene som hopper opp for å vise at de er sterke nok til å ta saken i egne hender, all ære til mannen som kastet en diabetiker ut av toget uten medisinen sin fordi det var det folket ville. la oss alle gi disse mennene stående applaus og minnes hvordan folkeutryddelse, forfølgelse osv starter....

sims 3 Muse Legacy 17.12.11

Isselin muse døde, starteren av legacyen. hun rakk og bli veldig gammel og fikk se sitt første barnebarn. hun døde mens hun stellte i hagen og man mistenker at hjertet bare stanset.

alle i huset sørger...

poeng: 18

gen: 3
paint: 5
lh : 5
lw:5 

kalendere og svar 17.des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  jane erye, stolthet og fordom ,emma på dvd
spørsmål:hva heter mr. darcy i stolthet og fordom til fornavn?
svar:fitzwilliam

Gjerigknarken:
premier: blu ray filmen erin brockovich, 2 flaxlodd ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål:  i hvilken katogori ligger følgende sak hos oss "prøv green tea supercream gratis"?
svar:  gratis ting & vareprøver\ kroppspleie

Tine
premier: kokkelandslagets store kokebok( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilket år vant tines egen kakekunstner bernard azinger gull i konditori-ol?
svar: 2004

Mobili
premie: dcs-932l
spørsmål:  kan dcs-932l filme om natten?
svar:  ja

teknisk ukeblad
premie:  jawbone icon
spørsmål: teknisk ukeblad ansatte i høst ny nettsjef. hva heter vedkommende?
svar: svein-erik hole

intersport
premie: swix reiseprofilsett for langrenn ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilket land ble europamester i fotball 2008?
svar:  spania

jenteporten
premie:  2 stk almanakker
spørsmål: hvilke to dyrearter er avbildet på julekalenderen til hest.no
svar: hest og hund

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvor mange harer har hver spiller?
svar:4
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva spiser nissefar på låven?
svar: julegrøt

gamer
premier: spillutstyr fra steelseries
spørsmål 1: i sommer var gamer.no med å arrangere spillturneringen gamer`s paradise. hvilke av  følgende spill var ikke en del av hovedturneringen?
svar: call of duty: blac ops
spørsmål 2: hvor i oslo foregikk finalen i denne spillturneringen?
svar:  jernbanetorget

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: produktkurv fra duty free
spørsmål: kan du handle parfyme- og kosmetikkprodukter til duty free priser på travel value i innlandsterminalen?
svar: ja
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

akam
premie:  samsung nx11 - systemkamera
spørsmål  1: nx11 erstattet hvilket kamera?
svar: nx 10
spørsmål 2: hva var det første samsung produserte?
svar: nudler

Apotek 1
premie: neckscarf til herre
spørsmål: hva gjør dermica sans håndkrem med hendene?
svar: gjør dem myke og smidige

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hva er spesielt med sjokoladen new energi?
svar: den er utviklet i samarbeid med norges idrettshøgskole og inneholder mindre fett og mer energi enn vanlig sjokolade.

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål:  hva er en kåte?
svar: en utvekst på et tre

royal canin
premie: produkter
spørsmål: energy er et næringstilskudd i salg hos faghandleren, hvilket utsagn passer?
svar: energy har et høyt fettinnhold og øker ytelsen til hunder under aktivitet

ringo
premie:  cars lightning mcqueen storyteller
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 8

hardware.no
premie: buffalo drivestation quad 4tb usb 2.0.
spørsmål 1: hvilke former for raid støtter dagens premie?
svar: raid 0,5 og 10
spørsmål 2: hvor har buffalo hovedkontor?
svar: japan

ticket.no
premie: gavekort tema kr 3000 og kamera fra star tour
spørsmål: kan du bo på et hotell under hele tema reisen din?
svar: ja, en uke på samme hotell på menorca ( dette er gjetting da sidene til tema reiser er nede, men siden det er en liten øy tror jeg dette er mulig.)

colorline
premie: uke  3- 10 stk color club reisebager
spørsmål: hvor lang tid bruker superspeed fra larvik til hirtshals?
svar:  3 timer og 45 minutter

nsb
premier:
 1. premie:en weekwnd på hotell nordic choise hotell for to personer, inkludert togreise tur-retur med nsb.
2. premie: gavekort på 500 kr.
3. premie : boken togreiser
spørsmål: hvor mange dager er det igjen til jul?
svar: 7
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: nokia x3 mobiltelefon
spørsmål: bestemor har hvert snill i år og du har bestemt deg for å gi henne kodak pulse til jul. hva er dette?
svar: fotoramme

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: fossekall

donald
premie: hexbug bridge battle sett
spørsmål: han er politimester i andeby, men hva er hans navn?
svar: politimester fiks

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- har spillt tittelrollen i pippi langstrømpe
- begynte i torsdagskveld fra nydalen i 2009
- gift med fridjov såheim
svar: Henriette Steenstrup

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- studerte musikk, og drama ved frida vidregående skole
- deltok i melodi grand prix i 2009
- parodiert som tonedøv skamli nødverge i donald
svar: Tone Damli Aaberge

spill.no
premie: mariokart på 3ds og kirby på wii
spørsmål: hva er ikke et våpen i mario kart spillene?
svar:  maskingevær ( hvis ikke mariokart har forandret seg veldig da)

elkjøp
premie: samsung galaxy s II 19100 sort
spørsmål: samsung galaxy s2 har markedets påeste skjerm. hvilken type er dette?
svar: super amoled plus

lefdal
premie: for opptatt på å finne et kreativt svar på iq gåten dems til å få det med meg.
spørsmål: hva er tøffest?
svar: bosch ovn

amobil
premie: musikkmobilen sensation XL
spørsmål 1:hvor stor er skjermen på htc sensation xl?
svar:
spørsmål 2:hva er det som gir bedre lyd i denne mobilen?
svar: en lydbrikke fra beats audio
spørsmål 3:hvor mye minne er det i htc sensation xl?
svar:16 gb

stormberg
premie: vind og  vanntett trelagsjakke
spørsmål: hva er den største størrelsen stormberg har i sitt turtøy?
svar:  b) 5xL

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål:  i november og desember i år sender nrk dramaserien buzz aldrin - hvor ble det av deg i alt mylderet? hvor er det hovedpersonen mattias, spillt av pål sverre valheim hagen, reiser?
svar: færøyene

jernia
premie:  serverin cafè caprice
spørsmål: snøen laver ned og veien må ryddes for at nissen skal klare å komme seg frem, hvilket redskap egner seg best?
svar:  snømåke

star tour
premie: helaften på wallmans oslo + gavekort fra startour på 1000 kr.
spørsmål: hvor våkner far?
svar:  sykehus

woman
premie: hårprodukter fra matrix
spørsmål: hva heter ekteparet miller til fornavn?
svar: arnie og sydell

costume
premie: michael kors christmas set
spørsmål: hva var estèe lauders slagord, da hun grunnla det prestigefylte skjønnhetsfirmaet i 1946?
svar: every woman can be beautiful

stella
premie: skjerf og kjede
spørsmål:fra hvilket land kommer becksøndergaard?
svar: danmark

david-andersen
premie: ørepynt i sølv
spørsmål: hvor er susanne friis bjørner fra?
svar: danmark

kalender tid

da starter jeg på kalenderne, men det vil nok ta en time eller to før jeg legger ut svarene. tar nemlig litt tid å komme igjennom alle.

nye sko + nytt smykke

siden jeg la ut bilder av de nye klærene mine og brunchen min fra senteret tenkte jeg at jeg bare skulle konsentrere meg om de to siste tingene nå.

jeg kjøpte meg nye vintersko, de forrige løsnet fra sålen da de ikke tålte å få vann på seg.

på DNA påsto de at jeg ikke kunne få skos om var fine og tålte vann samtidig så jeg gikk på skoringen, der hadde jeg allerede sett disse. de kostet 599 og er vanntette. 

smykket er kjøpt til den nye blå kjolen min, det ble kjøpt på zizzi og kostet orginalt 499 kr, men var på halv pris

julekalendere blir forsinket

de kommer i løpet av dagen, men siden jeg skal ut å handle med familien blir det ikke noen kalendere før senere på dagen. tenkte jeg skulle si i fra om at de ble forsinket og at jeg kommer til å ta dem i god tid før sengetid.

den store bok jakten

noen ganger gått langs gata og pluttselig kommet på noe du leste eller hørte da du var yngere?  ett minne som dukker så klart fram i hodet ditt at du ikke kan ignorere det, men samtidig så umulig å finne.

for noen dager siden var jeg i byen og handlet litt, i det jeg gikk forbi en bokhandel kom jeg på en bok jeg virkelig elsket da jeg var yngere og jeg fikk veldig lyst til å gi den til kusina mi på 10 i julegave. hun elsker å lese og tanken var å dele noe som jeg hadde satt veldig pris på.

problemet var bare det at selv om jeg kunne huske hele historien fra start til slutt, kunn ejeg ikke huske tittelen på boka eller forfatteren. jeg husket ca. tittelen men også at jeg har lett etter den og jobbet hardt med å finne den fordi tittelen var feil. 

i bokhandleren hadde de ikke en sjanse, vi prøvde oss på stikkord og mange versjoner av hvordan tittelen kunne være. 

for hvor mange bøker kan vel handle om en jente og søsknene hennes som blir forlatt i en bil utenfor et kjøpesenter og som da tar bena fatt for å gå lange strekninger igjennom usa? 

jeg kom ikke så langt med nettsøkene mine heller, jeg fant mange bøker på tittlene jeg trodde det kunne være. den som satt lengst ytterst i hodet mitt var den lange reisen hjem. men det er mange bøker som heter dette og en de om kongefamilien. jeg fant ingen amerikanske.
mamma sa det vel mest på spøk, men hun sa jeg burde ha hvert å spurt på bibloteket.

så neste dag bestemmte jeg meg for akkurat det, jeg gikk på bibloteket og spurte om de kunne klare å finne frem en bok av den informasjonen jeg hadde. og overaskende nok, både for meg og han som jobbet der klarte vi det. han søkte mens jeg fortalte allt jeg kunne huske om boka og oppfølgeren.

de hadde den inne så jeg kunne jo ikke la sjansen til å lese boka på nytt gå i fra meg, så jeg lånte den.

mens jeg først var innom senteret gikk jeg på ark og lurte på om de kunne hjelpemeg med å finne boka. først ga jeg tittelen som var den lange reisen hjem, men da hun ville ha mere informasjon viste jeg henne bare boka fra bibloteket. hun ga den ett kjapt blikk og nesten lo av meg. det er en serie på fire bøker sier hun, den blir ikke trykt mer gå på antikvariat.

litt sjokert over at man måtte på antikvariat for å finne en enkel barnebok ville jeg ikke gi opp, så det første jeg gjorde når jeg kom hjem var å sette meg på datamaskinen og lete opp fakta om boka. nå hadde jeg jo både tittel og forfatter og det viste seg fort at de hadde boka mange steder, ja faktisk hele serien. og ark var en av stedene, vel og merke på engelsk da. snakk om kundeservice på dette senteret...

jeg har nå lastet ned boka på lydbok og er nesten igjennom hele den første, tror bare det var de to første av serien som ble oversatt. jeg forstår godt at jeg elsket den som barn og liker den enda, men innser at den kansje passer best for noen som har en spessiell interesse om overlevelse. kansje kusina mi vil like den, men tror hun trengernoen år til, så da blir det noe annet i gave i stedet...
 

kalendere og svar 16.des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  james bond pakke
spørsmål: hvem spiller james bond i james bond: the world is not enough?
svar: pierce brosnan

Gjerigknarken:
premier: ble-ray filmen about a boy ,en pose nidar favoritter( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål:  hva kan du vinne om du sender inn et tips til gjerrigknarken.com?
svar:  3 flaxlodd

Tine
premier: mr melks egen julesingel ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  med hvilken kjent julesang synger mr. melk julen inn?
svar:  white chrismas

Mobili
premie: to stk kingston data travler 4 gb
spørsmål: hvilken av disse mobilene støtter ikke microsd-minnekort?
svar:  iphone 4s

teknisk ukeblad
premie: blir snart avslørt?
spørsmål: hvem står bak den tekniske løsningen til kommentarfelstet på tu.no?
svar:  intensedebate

intersport
premie: abu garcia fiskesett sjø/laks ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem har verdensrekorden i konkurransen quarterpipe med et hopp på 9,8 m?
svar:  håkonsen

jenteporten
premie: skjønnhetspakke fra olay
spørsmål: kan du nevne et av produktene i total effects serien til olay?
svar: Total Effects 7-in-1 Anti-Agening Day Moisturiser med SPF15 , Total Effects 7-in-1 Anti-Agening Night Firming Moisturiser , Total Effects Eye 7-i-1 Aniti-Aging Eye Transforming Cream , Total Effects Cleanseers 7-i-1 Anti-Aging Make-up remover

for Face & Eyes , Total Effect Touch of foundation , effects wake up wonder ( bare velg en)

 

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål:  hvilken cars film har gått på kino i høst?
svar: cars 2
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hvem rasker over isen?
svar: reven

gamer
premier: ti valgfrie spill hos gog.com
spørsmål 1: i hvilken populær romspillserie hadde skuespiller mark hamill en ledende rolle?
svar:  wing commander
spørsmål 2: hvem var hoveddesigner for king`s quest-serien?
svar: roberta williams

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: pakke fra thune
spørsmål: når ble thune etablert?
svar: 1857
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

akam
premie: sony nex-3
spørsmål  1: i hvilket land blir det kommende nex-7 produsert?
svar:  thailand
spørsmål 2:  når kom det første cyber-shot-kameraet?
svar: 1996

Apotek 1
premie:  apotekets gavesett kaffe
spørsmål: hva er to av fordelene med dette blodtrykksapparatet?
svar:  det har stor skjerm og minnefunksjon

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hvem er den salte lakerispastillen ifa oppkalt etter?
svar:  operasanger ivar f. andresen

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hvor mange nerver har klitoris
svar:  rundt 8000

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hva er medium sterilised utvikklet for?
svar: steriliserte/ kastrerte voksne mellomstore hunder

ringo
premie: nikko vapoizr
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 46

hardware.no
premie: bitfenix shinobi uten sidevindu eller bitfenix raider
spørsmål 1: vi testet shinobi med sidevindu, satt vi opp byggekvaliteten som et pluss?
svar:  ja
spørsmål 2: hvor mange 2,5"-brønner har raider-kabinettet?
svar: 7

ticket.no
premie: 2 biletter til brussel med brussel airlines
spørsmål: hvor mange ganger per dag flyr brussels airlines direkte fra gardemoen til brussel?
svar: 2

colorline
premie: uke 3 - 10 stk color club reisebager
spørsmål: sjøveien mellom oslo og kiel er et viktig knutepunkt mellom norge og europa. hvor lenge har linjen hvert trafikkert?
svar:  50

nsb
premier:
 1. premie: gavekort til den norske opera og ballett for to personer og nsb gavekort på 500 kr
2. premie:nsb gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell joggebukse
spørsmål: hvis mari skulle lage en lenke som var like lang som hun var gammel, hvor lang ville den bli?
svar:  11 m
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie:  vengeance k60 performance
spørsmål: hvor mange cm er 42 "
svar: ca 107 cm

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: marsipan

donald
premie: littlest petshop bltyhe jet setter airplane
spørsmål: denne oksen vil helst sitte alene og nyte blomsterduften. hva kalles han?
svar:  ferdinand

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  manusforfatter i serien dag
- vokalist i gartnerlosjen og mongo ninja
- sønn av finn schau
svar: Kristopher Schau

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  har en katt som heter figaro
- heter myszka minnie på polsk
- kjæresten til mikke mus
svar:  minni mus

spill.no
premie:  2 stk nintendo ds spill
spørsmål:  hva heter assistenten til professor layton?
svar: luke

elkjøp
premie:
spørsmål: hvilken teknologi bruker bose for presis lydgjengivelse som fyller rommet?
svar:phasegude- og truespace

lefdal
premie: move startpakke med 4 spill
spørsmål: hva er tøffest
svar: elektrolux komfyr

amobil
premie: htc titan
spørsmål 1: hvilket operativsystem hat htc titan?
svar:windows phone 7,5
spørsmål 2:hvor stort minne er det i htc titan?
svar:16 gb
spørsmål 3: hvor rask prosessor er det i htc titan?
svar: 1,5 ghz

stormberg
premie: fargerik fleecejakke
spørsmål: hva er viktig å bruke når man går langs en trafikert vei i vintermørket?
svar: c) refleks

meetv
premie: 14-24 desember: 46" samsung led tv
spørsmål:  hvilken csi serie er den nyeste?
svar: csi N.Y.

jernia
premie:  gavekort kr. 1000
spørsmål: hvilken av disse pyntegjenstandene er oftes brukt i toppen av juletreet?
svar:   julestjerne

star tour
premie: fredagskos pakke fra kims + gavekort fra startour på 100o kr
spørsmål: hvem kræsjer med far?
svar:  mor

woman
premie: hårpleiesett fra maria nila
spørsmål: hva heter stoffet som gir et skinnende sunt resultat i maria nilas haircare-serie?
svar: cashmere silk

david - andersen
premie:ørepynt
spørsmål:hvor får du kjøpt smykkene fra vendela?
svar:david-andersen (ikke så vill gjetting, men orket ikke å lete da noe annet svar ville hvert dumt)

ønskeliste

bedre sent en aldri....

jawbone - up
videre billy abonoment
krølltang/rettetang som kan lage krøller
cola glass
seltic shampo fra lush
american cream balsam fra lush
såper fra lush

sims 3 points card
snøkuler ( riste kuler)
høyt klorestativ til kattene

løse ekstra brikker til agrikola

spill:

stone age
calsone

dataspill:
lego harrypotter år 1-4
lego harry potter 5-7 år
little bang theory

xbox360/ ps3

jeg har hvert på JULEavsluttning

jeg har hvert på en veldig nissette juleavsluttning, og jeg må si at man fint kan fylle en forestilling med masse nisser utenå komme inn på temaet relgion.

her hadde vi sanger som balongvisa og rudolf the red nose raindeer, dans, opplesning av vers om alle mnd i årene og helt til slutt et stort skuespill om nissen som ikke ville stå opp. der den ikke fullt så skjulte moralen var at om du ikke tror på deg selv gjør ingen det....

jeg var veldig stolt av å se lillesøsteren min som en nissedanser og det var flott å høre sangstemmen hennes, den var nydelig.

det hele ble avrundet med en julesang alle sang med på, kan ikke huske hvilken men tror ikke det var mye relgion i den heller, men lys.

menjeg må si: hvem finner på å ha en juleavsluttning klokken 8.00 om morningen?

ble avsluttet med boller og saft på klasserommet. 

takker alle 5. klassingene på korsvoll skole for en fin forestilling.

kalendere og svar 15 des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  true blood og the big bang theory
spørsmål: hva heter den kvinnelige hovedrolle i big bang theory?
svar: penny
spørsmål 2: hva heter den kvinnelige hovedrollen i true blood?
svar:sookie

Gjerigknarken:
premier: from paris whit love på bluray , 2 flaxlodd( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvor mye koster det å opprette konto på myenergi.no
svar:  absolutt ingenting

Tine
premier: kokeboken verdens beste ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvor ligger pepperkakebyen?
svar: bergen

Mobili
premie: tomtom go live top gear edition
spørsmål: lager tomtom mobiltelefoner?
svar: nei

teknisk ukeblad
premie: bosh ixo vino
spørsmål: teknisk ukeblad spurte i høst sine lesere om hva de synes skal gjøres med høyblokka i regjerningkvartalet. hva svarte majoriteten?
svar: riv

intersport
premie: polar ft 40 pulsklokke herre ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem vant 30 km for kvinner under ski vm 2011?
svar:  johaug

jenteporten
premie: signert cd med nathalie nordnes
spørsmål: fra hvilken by kommer artisten nathalie nordnes?
svar: bergen

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål:  hvor mange rom har my take away clinic?
svar:4
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva stråler rundt vår jord?
svar: tusen julelys

gamer
premier: call of duty: modern warfare 3 hardened edition for xbox 360
spørsmål 1: hvilken figur er ikke en sentral sikkelse i modern warfare-serien?
svar:  marlowe
spørsmål 2: hvilket studio har utviklet modern warfare 3 sammen med infinity ward?
svar:  sledgehammer games

akam
premie:  canon pixma ix6550
spørsmål  1: hvor stor dråpestørelse har pixma ix6550?
svar:  1 pikoliter
spørsmål 2: hvilket littært verk anses som det første som ble trykket opp i et større antall?
svar:  bibelen
spørsmål 3: hvor ligger canons hovedkontor?
svar:  ota

Apotek 1
premie: cliniderm ansiktsgavesett
spørsmål: hvorfor er nycoplus omega-3 1000 mg høykonsentrert?
svar:  fordi den hjelper mot ømme og stive ledd ( har vi ikke hatt dette spørsmålet før?)

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hvileken smak er det på gelen i hobby sjokoladen?
svar: banan

kondomeriet
premie:  div produkt
spørsmål: hva er dette?
svar:  en penisvibrator

royal canin
premie: produkter
spørsmål: finsk spets er finlands nasjonalhund, hvilket for passer til denne hunderasen?
svar: medium adult 25

ringo
premie: hex bug bridge battle
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 48

hardware.no
premie: kabinettet lian li pc-343b
spørsmål 1: i hvilket land er kabinettet du kan vinne utviklet?
svar: norge
spørsmål 2: hvor mange 5,25 brønner har det?
svar: 18
spørsmål 3:hvor har techbay gjort av sin telefax?
svar: donert den til teknisk museum

colorline
premie: uke 3: 10 stk color club reisebager
spørsmål: hvor ligger nordsøen ocenarium med nordeuropas største akvarium?
svar:  hirtshals

nsb
premier:
 1. premie: 2 dagskort til hafjell alpinsenter og nsb gavekort på 500 kr
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie :blåfjell pysjamas
spørsmål:nissen sitter på låven med sin julegrøt. rundt han er det fullt av rotter som gjør mange rare ting. men hva er det de ikke gjør?
svar: vimser ( de svimser ikke vimser)
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: samsung galaxy xcover
spørsmål: hvilken av disse leverer ikke tvèr?
svar: apple

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: hårspray

donald
premie: nikko -bil
spørsmål: hva heter ekorne som invaderer juletreet til mikke og pluto?
svar: snipp og snapp

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- i kontrakt med vålerenga siden 2008
- har tidligere spillt for skeid
- årets toppscorer i tippeligan
svar: Mostafa Abdellaoue

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- vokste opp i barnes
- spilte fredrik djervell ( cedric diggort) i harry potter
- spiller edward cullen i twilight-serien
svar: Robert Pattinson

spill.no
premie: halo: combat evolved
spørsmål: hva heter den kunstige intelligensen som er master chiefs venn?
svar:  cortana

elkjøp
premie: 2.1 pakke med creative ziisound dx5 og creative zi
spørsmål:hvor stor avstand kan man ha mellom creative ziisound dsx trådløs subwoofer og creative ziisound d5x trådløs høytaler?
svar:30 m

lefdal
premie: tomtom start 25 gps europa
spørsmål: hva er tøffest?
svar:canon eos 60d

amobil
premie: angry bird høytaler
spørsmål 1: hvor kommer de sinte fuglene fra?
svar: finland
spørsmål 2: hva gjør den svarte fuglen i angry birds?
svar: den eksploderer
spørsmål 3: hvor mange varianter fins angry birds høytalerne i?
svar: 3

stormberg
premie: overtrekksdress
spørsmål: hvor mange turer finnes det i stormbergs turstemning applikasjon på facebook?
svar: 8

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål: hva heter den norske versjonen av slektsforsker-serien som også lages på amerikansk, britisk og svensk?
svar: hvem tror du at du er?

jernia
premie: stavmikser
spørsmål:bruk av levende lys fordrer økt sikkerhet i julen, hvilket redskap egner seg best hvis uhellet er ute?
svar:  brannteppe

star tour
premie: chocago koffert og gavekort hos startour på 1000 kr.
spørsmål: hvem svarer når sjefen ringer
svar: minken

woman
premie: friele kaffesett
spørsmål: hvor ligger friele fabrikken?
svar: midtun

costume
premie: slalombriller fra adidas
spørsmål: hvor ofte bør du ta en synsundersøkelse når du er under 45 år?
svar: hvert 2 år

david-andersen
premie: orginalt david- andersen armbånd fra antikkavdelingen
spørsmål:når ble david- andersen etablert?
svar:1876

trøtt

da har olelukkøye hvert her, det klør nemlig i øynenemine etter sanden han kastet og jeg gjesper...

hvem er denne karen med sekk og lue på, han ligner litt på nissen igrunn. nei det ekke han det er jon blund han besøker store og små.

skal vi ha en rettighet?
barn har rett til å bli hørt i saker som gjelder dem....

jeg blir alltid søvnig så snart jon blund har dratt, sån har det alltid hvert med jon blund, jeg vil sove om en liten stund, tusen takk for nå, ha god natt

musicnodes
Anne Brændelandmest søkt på i google 2011

vel uten desember mnd da....

Mest populære søkeord:

 1. Facebook
 2. YouTube
 3. VG
 4. Finn.no
 5. Translate
 6. Google Translate
 7. Google
 8. Hotmail
 9. Yr.no
 10. Valutakalkulator

 

Søkeord som øker mest:

 1. iPhone5
 2. Utøya
 3. Anders Behring Breivik
 4. Valgomat
 5. Ryan Dunn
 6. Google+
 7. Minecraft
 8. Artige.no
 9. Selvangivelsen 2011
 10.  Skrillex

 

Når man sammenligner 2011 med tidligere år, konstaterer Google at nordmenn ikke nødvendigvis har endret søkevanene mye. I et år med mye økonomisk uro har ikke søkeord knyttet til økonomi endret seg merkbart.

Mest søkte norske kjendiser:

 1. Rachel Nordtømme
 2. Therese Johaug
 3. Triana Iglesias
 4. Linni Meister
 5. Petter Northug
 6. Marit Bjørgen
 7. Jenny Skavlan
 8. Kaptein Sabeltann
 9. Jarle Bernhoft
 10. Linnea Myhre

 

Mest søkt blant den norske kongefamilien:

I Norge:

 1. Mette-Marit
 2. Kong Harald
 3. Dronning Sonja
 4. Kronprins Haakon
 5. Prinsesse Märtha Louise

Globalt:

 1. Mette-Marit
 2. Kong Harald
 3. Dronning Sonja
 4. Kronprins Haakon
 5. Prinsesse Märtha Louise

utklipp fra aftenposten sin sak

men dette er tydeligvis bare det vi nordmenn har søkt på....

kjøpte smør i dag.....

overskriften sier vel allt... 

jeg synes hele smør krisa i norge er ganske morsom, spessiellt siden jeg ikke bruker smør selv. men jeg har syntes det var morsomt å følge med på. så hver gang jeg har hvert i butikken har jeg sett etter smørret og ledd stille for meg selv når det var tomt i hyllene.

ikke misforstå meg, jeg likte ikke tanken på å ikke få berlinerkransene mine til jul, men jeg var en av dem som viste om krisen og bare så på at smøret forsvant. mest av allt bremyk. jeg spiste bremyk før og vet at den består av 70% smør, men det var det ikke alle andre som viste.
mens hyllene var tømt sto det to flasker med flytende bremyk på toppen av hylla... ingen som så dem. vel ikke med en gang i hvertfall for de forsvant jo etter hvert de også.

jeg må innrømme at jeg likte dårligere å se at det ble lite rømme i butikkene, og det er virkelig ikke h-melk å se når jeg har hvert der (nå bruker jeg ikke det heller) men fløte har ikke hvert noe problem. 

men nå handlet det om min lille smørr pakke i dag...

jeg pratet med mamma mens jeg gikk igjennom matbutikken, og akkurat som vanlig kunne jeg ikke la være å se om de hadde smør. til min store overaskelse hadde de det og jeg sa det forfjamset til mamma. det er jo smør her jo... hun ba meg ta med en pakke så vi kunne bake berlinerkranser i helga og det gjorde jeg. en hel pakke på 200g

200 grams pakkene var franske og med lite salt, det med lite salt er sikkert bare bra. men de hadde tine smør også. slike engangspakninger med 16g smør i. lurer på om folk har hamstret inn de nå...

vel uansett fikk jeg kjøpt en liten pakke og kan fortelle alle at de før i dag hadde smør på meny - lambertseter senter. kansje har de noe igjen enda, ikke vet jeg, var der ved 1-2 tiden og da var det 10-20 pakker igjen.

bytur

i går var jeg på en liten by tur

jeg trengte å kjøpe balsan, så da gikk turen til lush og byporten.jeg var også innom clas olson på oslocity og kjøpte noen ledninger mamma manglet til dvd spilleren sin, om ikke jeg kjøper det kjøper ingen det...

til slutt tok jeg meg en rask tur innom mc donalds og kjøpte meg en is som jeg tok med meg opp til kontoret til mamma, regnet med at hun var i møte og at jeg måtte vente litt og det hadde jeg rett i.

da mamma var ferdig tok vi en rask tur innom glassmagasinet og gamestop i karl johansgt før jeg ble for sliten og måtte dra hjem.

drosje sjofføren som kjørte oss hjem ver virkelig i det trassige humøret, han ville bare ta de lengste og mest trafikerte veiene, og om vi hintet om at dette var et godt valg når han la seg til å bytte vei så smatt han inn igjen. 

det er det dumme med tt kortet, vi kan ikke krangle så mye på ruten de kjører. men jeg betalte jo bare 32 kr uansett, værre er det for staten som må betale 100 ekstra for turen.

kalendere og svar 14.des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  nissene over skog og hei
spørsmål: hvem spiller karakterene rhino og asbjørn?
svar: Espen eckbo

Gjerigknarken:
premier: saving  private ryan på bluray , pose nidarfavoritter ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål:  hvilken sak ligger fortiden først i kategorien konkurranser/ mobiltelefon?
svar:  vinn en htc mobiltelefon

Tine
premier:et trancheringsett ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvor har hedersgjesten i suprisepartyet vært på ferie?
svar: india

Mobili
premie:  jawbone icon
spørsmål: hvor i verden har jawbone sitt hovedkvarter?
svar:  usa

teknisk ukeblad
premie: jawbone icon
spørsmål: hvor lenge har teknisk ukeblad hatt nettutgave?
svar:  siden 1995

intersport
premie: mckinley yukon 65+10 ryggsekk ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilket skimerke kjører aksel lund svindal på?
svar:  head (byttet fra atomic 2010)

jenteporten
premie: olivia dusjsett
spørsmål: hvor mange ml er olivia by ccs sin eco shower gel?
svar: 175 ml

 brio
premie: produktet de spør om
spørsmål: hvilken farge er det på hatten til brio klovnen?
svar: gul, rød, blå
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva så hyrdene da herren lå i krybben?
svar: b) engler

gamer
premier: sound blaster recon 3d omega
spørsmål 1: hvilken kjent skytespillskaper har laget et plattformspill med en hare i nisselue i hovedrollen?
svar: cliff bleszinski
spørsmål 2: hva het de to spillbare figutene i dette spillet?
svar: jazz og spaz

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: flyreise for to personer oslo - london t/r
spørsmål:  når vil de 30. olympiske sommerleker bli avholdt i london?
svar:  27. juli - 12 august
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

akam
premie:  panasonic hx-dc1
spørsmål  1: hva heter storebroren til panasonic hx-dc1
svar: hx-dc10
spørsmål 2: hva ble de første filmene med lyd kalt?
svar: Talkies

Apotek 1
premie: apotekets julegodteri
spørsmål: hvorfor er det e-vitamin i body shop vitamin e face cream?
svar: fordi e-vitamin er en effektiv beskyttende og fuktgivende antioksidant

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hva er spesielt med jule-laban?
svar: det er laban seigmenn med nisselue

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hvilken av disse råvarene er bra for potensen?
svar: sjokolade

royal canin
premie: produkter
spørsmål:  pediatric starter large dog er et velikeholdsfor til hunder som finnes hos vetrinæren.hva er det utviklet for?
svar:  et komplett hundefor til tisper over 25 kg og valpene

ringo
premie: lego pitstop
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 24

hardware.no
premie: viaplay
spørsmål 1: hvor mange forskjellige viaplay-pakker finnes det?
svar: 3
spørsmål 2: hvem reprenseterte vivaplay i nettmøtet her hos oss?
svar: øystein hygen christensen

ticket.no
premie:  gavekort på 3000 fra msc cruises
spørsmål: hva heter msc cruises nye skip som har jomfrutur i mai 2012?
svar: msc divina

colorline
premie: 10 stk color club reisebager (trekning 20 desember)
spørsmål:hvor kan du møte verdens sterkeste jente, en mann som bor på taket og en gutt som ofte havner i snekkerboden?
svar: astrid lindgrens verden

nsb
premier:
 1. premie: 2 billetter til askepott i den norske opera og ballett og gavekort fra nsb på 500 kr
2. premie: gavekort på 500 kr
3. premie : boka togreiser
spørsmål: hvor starter byggingen av verdens lengste pepperkaketog i dag?
svar: oslo
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: wake-up light
spørsmål: hvilken konsoll spiller du på dersom du eier et kinect kamera?
svar: xbox 360

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: zalo

donald
premie: lego
spørsmål: hva heter bestefaren til b-gjengen
svar: bestefar b

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  norsk tv-produsent og programleder
- syklet i europa sammen med dag otto lauritzen
- aktuell i nissene over skog og hei
svar: kristian ødegård

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  rørlegger skapt av shigeru miyamoto for nintendo
- hans offisielle navn var jumpman
- dukket først opp i spillet donkey kong
svar:  Mario

spill.no
premie:  football manager 2012
spørsmål: fm2012-utviklerne sports interactive laget tidligere en annen manager-serie. hva het den?
svar:  championship manager

elkjøp
premie:bose sounddock portable
spørsmål: hva kaller bose den patenterte høytalerteknologien som du finner på sounddock portable?
svar: waneguide-høytalerteknologi

lefdal
premie:nespresso pixie
spørsmål:hva er tøffest?
svar:apple iphone 4s

amobil
premie: jawbone icon
spørsmål 1: hva veier jawbone icon?
svar: 8,2 g
spørsmål 2:hvor lang rekkevidde har jawbone icon?
svar: 15 m
spørsmål 3: hva heter jawbones største konkurent på håndfrier?
svar: jabra

stormberg
premie:  turbokse marka/fjell av fritt valg
spørsmål: hvor finner du fjellet stormberget?
svar: c) kristiansand dyrepark

meetv
premie14-23 desember samsung led tv, 46 "
spørsmål: hva heter tettstedet der damene dro og der tv 2 dokmenterte hvordan det gikk når mannfolka stelte hjemme?
svar: laukvik

jernia
premie: dampvasker og vindusvasker
spørsmål: mange pynter med julelys i vinduene i adventstiden, hva er vanligst å bruke?
svar:  adventsstjerne

star tour
premie: reisegavekort på 2000 kr
spørsmål: hvilken desert har minken lyst på?
svar: is

woman
premie: produktpakke fra no7
spørsmål: no7 får du bare kjøpt et sted i norge. hvor er det?
svar: boots-apotekene

costume
premie: gavekort fra lindex på 3000 kr.
spørsmål: hvor ligger lindex nye flaggskipbutikk?
svar: karl johansgt 12

stella
premie:lommebok/clutch + to skjerf i ull/silke
spørsmål:hvor finner du becksøndergaards produkter?
svar: europa og japan

david-andersen
premie: mansjettknapper i sølv
spørsmål: hvilket symbol har mont blanc i logoen
svar: snøkrystall 

kalendere og svar 13.des del 2

jenteporten

premie:  solpakke fra brun og blid solsenter
spørsmål: vil det bli innført 18 års grense på solarium i 2012?
svar: ja

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  flyreise for to personer oslo - doha t/r
spørsmål: hvor liger qatar?
svar: i midtøsten på den arabiske halvøy
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

hardware.no
premie: corsair force 120 gb , vengeance 1500 dolby 7,1
spørsmål 1: hodesettet du kan vinne, har digital eller analog tilkobling?
svar: digital
spørsmål 2: hvem har produsert kontrolleren i ssd-en du kan vinne?
svar: sandforce
spørsmål 3: hva var det første corsair utviklet?
svar: l2-hurtigminne

ticket.no
premie: fly for to til berlin
spørsmål: hvor lang tid før avreise kan du sjekke inn på internett hos air berlin?
svar: 30 timer

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål:hvilken by ligger nær den tilsandede kirke
svar: skagen

nsb
premier:
 1. premie:en weekend på hotell dalsland i ed sverige, inkludert togreise tur retur med nsb/sj
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie : blånisselue
spørsmål: hvor mange vers er det i lucia - sangen?
svar:  3
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premiehd 6950 2 gb skjermkort
spørsmål: : du har vært ekstremt snill i år og nissen har bestemt at du skal få den største tven komplett.no selger! hvor stor er den?
svar: 65 tommer

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: joggesko

donald
premie:  lego
spørsmål: hva slags dyr er klaus knegg?
svar:  en hest

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- vokste opp i bergen og afrika
- var den norske sangstemmen i filmen spirit: stallion of the cimarron
-  broren til bård ylvisåker
svar: Vegard Urheim Ylvisåker

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  sjarmør i årets idol
- fikk stående applaus for sin tolkning av james morrisons this boy
- sang dirty diana i finalen
svar: Isak Knutsen Heim

spill.no
premie: sherlock holmes pakke
spørsmål: hva heter asistenten til sherlock holmes?
svar: dr. watson

elkjøp
premie: yamaha 5.1 3d hjemmekino
spørsmål: hvor mange hdmi enheter kan du koble til inngangene på yamaha yht294bl?
svar: 4

lefdal
premie:sony ericsson xperia st17
spørsmål:hva er tøffest?
svar:garmin gps

amobil
premie: huawei vision
spørsmål 1: hva kalles måten dekselet på vision er laget?
svar: unibody
spørsmål 2: hvilken android-versjon kjører vision?
svar:android 2,3 gingerbread
spørsmål 3: hvilken av disse er forløperne til vision?
svar:8800 titan

stormberg
premie: ullundertøy
spørsmål: hvilken dag havner julaften på i år?
svar:  lørdag

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål: hva het underholdningsprogrammet med bla jorun stiansen som floppet stort på tv2 sommeren 2011?
svar:bingo bingo

jernia
premie: soehnle kjøkkenvekt
spørsmål: pinnekjøtt skal tilbredes, hvilket redskap egner seg best?
svar:  pinnekjøttgryte med rist

star tour
premie:  ipod nano 16 gb med multi - touch
spørsmål: hva ser far på i basengbaren?
svar: fotballkamp

woman
premie: kèrastase sett
spørsmål: hvilke fire oljer inneholder elixir ultime?
svar: mais, argan, kamilla og pracaxi

costume
premie: gavekort fra bianco på 2,500 kr
spørsmål:  hva heter bianco footwear?s egen linje med accessoirer?
svar: bianco gear

stella
premie: toalettmappe +  skjerf + lue
spørsmål:hva heter becksøndergaards kjente åleskinnpung?
svar: granny

david-andersen
premie: sølvsmykke fra nina k
spørsmål:hvor kommer smykkedesignerern nina k fra?
svar:  oslo

avinor trondheim:
premie: flyreise for to til amsterdam
spørsmål: ordgåte
svar: tromsø

kalendere og svar 13.des del 1

blir litt mindre en vanlig på del 1 i dag, men det betyr bare større del 2. jeg trenger en mat pause...

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  6 sesonger med house
spørsmål:hvem spiller gregory house?
svar: hugh laurie

Gjerigknarken:
premier:perfume: a story of a killer på blu ray , 3 flax lodd( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvilke av følgende produktprøver er uten porto?
svar:  dagsavisen

Tine
premier: kokkelandslagets store kokebok ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hva heter del eksklusive krydderet som er viktig i lussekatter?
svar: safran

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: targus ipad bluetooth keyboard
spørsmål: hva stemmer om ipad 2?
svar:  den kan ta opp video i hd oppløsningen 720p.

teknisk ukeblad
premie: sony ericsson xperia neo
spørsmål: hvem eier teknisk ukeblad media as?
svar: NITO, tekna og polyteknisk forening

intersport
premie:  nordic spirit langrennsbrille ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilken nordmann ble olympisk mester i hopp- normalbakke, under ol i torino i 2006?
svar:  bystøl

 brio
premie: produktet de spør om
spørsmål: hvilken rekkevidde har cars 2 walkie talkie?
svar:80m
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: fra hvor kom de konger tre?
svar:  saba

gamer
premier:cometition pro 25 th anniversary edition
spørsmål 1: hvor mye ram hadde en ordinær amiga 500?
svar: 512
spørsmål 2hvem laget det populære amiga spillet defender og the crown?
svar:  cinemaware

akam
premie: photoshop cs5
spørsmål  1: hvem "oppfant" photoshop?
svar:  thomas knoll
spørsmål 2: hvor mange kopier ble solgt av første photoshop-programmet?
svar: 200
spørsmål 3: hva var den største nyheten i cs5?
svar:  content aware fill

Apotek 1
premie:  cliniderm herre tolattmappe
spørsmål: hva er vichy liftactiv reti-ha dagkrem?
svar:  antirynkebehandling

Nidar
premie: div produkter
spørsmål:  hva er det som gjør crispo til en knasende god sjokolade?
svar: kombinasjonen av riscrisp og sjokolade

kondomeriet
premie:  div produkt
spørsmål: hva betyr vår orgasmegaranti?
svar: orgasme elelr ny vare

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hvilket produkt er skreddersydd til katterasen maine coon?
svar: maine coon 31

ringo
premie: mc lynet
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 8

natta tid

det er overaskende, men jeg har nesten normal døgnrytme nå. eller man kan vel ikke kalle det rytme når det ikke følger en viss takt, men samme det.

jeg føler det er på tide å trekke mot sengen, men før jeg gjør det skal jeg slappe av med en varm dusj. jeg har fått gjort en del ting i dag og tror jeg nå er ferdig med julegavene jeg skal kjøpe inn ( vel med unntak av barna da, jeg vet fortsatt ikke hva de ønsker seg)

vi har fått ren leilighet i dag, prøvd balansen på glattisen med sko som ikke passer og sett på film. det enestejeg ikke har fått gjort er å spille sims 3, har hatt veldig lyst de siste dagene, men det er alltid ting som hopper opp i veien. slik som julekalendere, må spise, kattene trenger meg, sovetid osv...

håper jeg våkner til en litt mindre glatt verden i morgen, men jeg har min tvil.

god natt, sov godt

låst inne år 2

som jeg fortalte tidligere så brukte mamma dette stedet som trussel, og en trussel hun klarte å gjennomføre etter jeg var voldtatt og setningen jeg orker deg ikke mere jeg sender deg tilbake.

jeg var hjemme 3 dager etter voldtekten, lørdag-søndag og mandag. på mandag hadde jeg hvert på voldtektsmottaket på legevakten halve dagen så jeg fikk bare halv skole. det jeg husker av de undersøkelsene er smerte, åpne dører og at de ikke gadd å dra for forhenget. på den psykiske delen pratet bare mamma og hver gang jeg prøvde å si noe "rettet" hun på meg.

jeg var ikke mer redd en vanlig, jeg slet ikke mer en vanlig med å sove, JEG VAR IKKE MISBRUKT FØR.... for merkelig hvordan voldtektene av meg hadde vekket opp ett gammelt minne om en liten jente som noen lå oppå om natten. og om besøket til sykehuset for å sjekke meg ut og at de tok nattkjolen min for å se etter sæd.

i løpet av en halv dag på skolen hadde jeg allerede forklart hva som skjedde, for selvfølgelig de i klassen lurte på hvorfor politiet hadde lett etter meg. og jeg med asbergeren min forteller det bare rett ut.

tirsdagen var vi på krisemøte på sperret avdeling og jeg ble tvangsinnlagt, og jeg skal love det var ikke uten en kamp.

forestill dere å bli kidnappet og voldtatt i fem dager, gå igjennom undersøkelsene på legevakta hvor de ga f i privatlivet ditt og så bli dratt inn og låst inne på et sted som hadde mishandlet deg før.
jeg var vist psykotisk...

hvis jeg trodde oppfølgingen av meg forrige gang var dårlig var det ikke noe i mot nå, men denne gangen byttet de bare kontakt person en gang. derimot mistet de meg da jeg etter en mnd fikk begynne på skolen min igjen. de satte igang leteaksjon igjennom hele oslo og skremte livet av familien min. det eneste stedet de ikke gadd å sjekke var rommet mitt på avdelingen, der satt jeg og prøvde å ta igjen en mnd skolearbeid.

selv om denne innleggelsen huskes som roligere enn den første var det tvang, de "glemte" å si i fra at de hadde tvangsinnlagt en på 14. så kontrollkomiteen kom ikke å pratet med meg ( de tokk fra meg den ene rettigheten jeg hadde) og de hjernevasket meg. jeg kan se og høre psykologen til tider når jeg lukker øynene. hvorfor gjør du slik, slutt å lyne om at du har blitt voldtatt, slutt å lyve om at du har det vondt, hvorfor gjør du dette mot mamman din? hvorfor gjør du dette mot mamman din? hvorfor gjør du dette mot mamman din?

jeg var veldig deprimert og de satte meg på antideprisiva og sendte meg hjem for helga, tok ikke lang tid før jeg fikk være hjemme i helgene. de ville nemlig spare penger på ansatte. jeg tålte ikke medisinene i det hele tatt og siden de hadde sendt meg hjem tok det dem 5 dager å få meg av dem igjen. den ene natta jeg hadde hvert der hadde jeg vist skremt livet av nattevaktene. ikke fordi jeg gjorde noe skummelt, men etter tre netter uten søvn satt jeg i vinduskarmen og skrev dikt. om jeg pratet, pratet jeg så fort at det nesten var umulig å høre hva jeg sa.

jeg fikk etter en stund kontakt med klage nemnda og en advokat som skulle prøve å hjelpe meg ut. de var så enig med meg, jeg burde ikke ha blitt tvangsinnlagt og jeg hadde så god sak om å slippe. men hva jeg mente og sa betydde egentlig ingen ting. nå hadde avdelingen brytt loven ved å ikke informere om tvangsinnleggelsen, klagenemnda hadde fortalt meg at jeg ikke hadde noe å si, psykologen overbevist meg om at jeg var en hore som fortjente alt jeg fikk og alt var min skyld og at jeg var psykotisk som trodde på det med voldtekten, dette var nemlig bevist av effekten anti deprisive medisiner hadde på meg, dette selv om alle tester viste at jeg ikke fantes ett spor psykotisk. og selvfølgelig hadde de lært meg at jeg ikke hadde rett til å si nei.

eneste positive med den innleggelsen var å se at tidligere avdelingssjef hadde blitt nedgradert, tror ikke det å "miste" den klagen var et bra karriere valg. hun fikk heller ikke lov å ha noe med meg å gjøre.

jeg var 14 år, manipulert, skjeftet på , voldtatt, slått, truet ( kjæresten min bestemte seg for at jeg hadde hvert utro mot han når jeg ble voldtatt og sverget på å ta livet mitt, han hadde prøvd en gang allerede) og helt alene.

 

låst inne år 1

13 år gammel ble jeg for første gang låst inne på akkut psykriatisk avdeling for ungdom på ullevåll. denne gangen var det frivillig, de fortalte meg at de skulle finne ut av hva som feilte meg og at jeg skulle få hjelp. 

jeg var til tider ganske dårlig og hadde begynt å miste mange timer på skolen, mamma mente jeg skulket, jeg mente jeg var syk.

jeg husker når vi var der på besøk at jeg gledet meg, jeg skulle få hjelp og jeg kom inn i en verden med fastsatte regler på en stein. jeg hadde hvert hjemmefra på leirskoler mange ganger før, så det å skulle bort skremte meg ikke. jeg husker jeg pugget reglene veldig, jeg lover dere jeg kunne dem utenat, til og med det med liten skrift. det med låste dører skremte meg heller ikke, jeg var så redd av meg at tanken på at noen skulle passe på meg og at jeg skulle være på ett trygt sted var oppløftende, tenk så feil man kan ta.

jeg var der i to mnd og lærte meg veldig mye om hvor fælt andre kunne ha det, ikke slet jeg med selvmordstanker som andre der, ikke hadde jeg spiseforstyrrelse egentlig var jeg ganske normal. jeg sov som vanlig for mye, kranglet rundt maten og tok tester som alle kom tilbake greie.

de som skulle passe på meg, mine hovedkontakter, eksisterte ikke. hovedkontaktene dine på avdelingen er de som skal følle opp deg og dine behov, holde ett øye med deg å fortelle forandringer og oppførsel til psykolog. det er meningen at de skal kjenne deg bedre enn de andre og at du skal stole på dem. problemet var bare at de byttet ut disse kontaktene 4 ganger på de to mnd. noen ganger fordi andre trengte mer tilsyn, noen slutta, det var eksamener som de som jobbet der skulle ta osv...

jeg som egentlig er ganske stille av meg, pliktoppfyllende, elsker å lære og kunne reglene utenat falt igjennom sprekkene dems. jeg har aldri tillit dem for å ikke ha sett asbergeren, for om noen skulle ha sett det var det dem. for hvem kunne vel ikke reglene bedre enn dem? hvem fulgte dem ikke slavisk? og hvem var det som ringte inn kontroll nemnda da de bestemte seg for å bryte dem.

selv om det var langtekkelig å være der inne var det en kveld jeg husker best. det var ukedag og vi var 5 ungdommer der. siden vi bare hadde en tv hadde vi lagd ett system over hva vi skulle se på.  vi brydde oss om to programmer denne dagen. halvparten ville se det ene og halvparten det andre. de overlappet så vi pleide å ta opp det siste. systemet var vi fornøyd med og det hadde stått i noen uker. dessverre var det fotball kamp på tv`n den dagen, en viktig en så de voksne måtte se den. vi ungdommene satt på musikk rommet og passet på at vi ikke spilte musikken så høyt at den forstyrret de som så på fotballen (de som jobbet)

da vi skulle sette på tv`n senere på kvelden kom en som sa hun var lederen for hele avdelingen og sa at det ikke var på tale siden den hadde stått på hele dagen, vi prøvde å forklare men hun ville ikke lytte. ikke ville hun la oss ta opp tv seriene vi så på heller. her bestemte hun og alle måtte gjøre slavisk som hun sa. jeg gikk selvfølgelig i mot og sa reglene til henne. vi hadde lov å se på tv til 22.00, vi hadde lov å ta opp serier som gikk uten om dette så lenge de var innenfor aldersgrense og med passende innhold. kun om det var vanskeligheter på avdelingen måtte vi være inne på rommene våre.

hun ble rasende og sa at vi lagde problemer som motsa henne og beordret oss alle inn på rommene våre for kvelden. jeg skal love dere at dette ikke gikk smertefritt. og den som ikke ga seg var meg, jeg viste jeg hadde rett. jeg sto å skrek at jeg skulle klage henne inn da hun tok tak i armen min, holdt den fast og slengte døra igjen på den. det eneste som stoppet den fra å brekke er at jeg har sterke ben (aldri brukket noe). å tro at dette fikk meg til å la være å klage var jo bare tull. dessverre var det henne klagene gikk til og hun kastet den bare.

når kontroll nemda endelig dukket opp fikk jeg sagt i fra, og siden klagen min var mystisk blitt borte kunne de ikke gjøre noe. men hun fikk beskjed om å holde seg borte fra meg + at jeg fikk medhold i at de skulle slutte å prøve å tvinge i meg mat jeg ikke klarte å svelge.  

de fikk ikke nekte meg lyst brød siden jeg ikke har klart å svelge grovt brød siden jeg tok mandlene mine, de fikk ikke nekte meg saftis jeg eller mamma hadde kjøpt på forhånd. siden jeg slet ekstremt med sår hals og trengte ofte dette både før eller etter maten for å lindre smertene. og de måtte la meg drikke juice til måltidene de serverte melk til. siden jeg hadde laktose intoleranse.

dessverre var ikke dette så lang unna jeg krevde å få slippe ut, jeg hadde lagt meg inn frivillig så mine ord ble hørt og to dager etterpå var jeg ute. da hadde jeg de siste ukene hvert enda reddere enn jeg var før jeg kom inn. de hadde ikke brydd seg om det fysiske med meg i det hele tatt. selv om jeg var mye syk der inne lot de meg bare ligge i senga. de hadde mishandlet meg fysisk og ikke brydd seg om meg.

konklusjon: det var ikke noe galt med meg psykisk ( eventuelt var jeg for ung)

kalendere og svar 12.des del 2

Jenteporten
premie:  cross bh
spørsmål: hva er det get inspierd selger på sine nettsider?
svar: treningsklær

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: flyreise for to personer oslo - riga t/r
spørsmål: i hvilket baltisk land er riga hovedsatden?
svar: latvia
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

ticket.no
premie: gavekort på 5000 fra ving
spørsmål: hva heter vings to maskotter som barna møter på sunwing resort?
svar: lollo og bernie

nsb
premier:
 1. premie:gavekort til den norske opera og ballet for 2 personer og gavekort fra nsb på 500 kr.
2. premie: gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell drakt til jente
spørsmål:filipine er en selsakpslek man leker i julen når man finner en nøtt med to kjerner. hvordan er reglene?
svar:  to personer avtaler, første man som roper filipine når de møtes neste dag vinner
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

spill.no
premie: sims 3 gavepakke
spørsmål: hva heter mannen som har skapt både sim city og the sims
svar: will wright ( stol på meg, jeg elsker sims)

elkjøp
premie:sony alpha a35 m/18-55mm objektiv
spørsmål: hvor mange megapiksler har speilreflekskameraet sony a35?
svar:16,2

lefdal
premie: wilfa blender
spørsmål: hva er lefdal?
svar: tøffest

amobil
premie:samsung galaxy w
spørsmål 1: hvilket operativsystem har galaxy w?
svar: android
spørsmål 2:hvor store minnekort størrer galaxy w?
svar: 32 gb
spørsmål 3: hvor stor er skjermen på denne mobiltelefonen?
svar: 3,7 tommer

stormberg
premie:  lett og myk lattert jakke
spørsmål: hvilket år ble stormberg etablert?
svar: 1998

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål:  hva heter tv serien fra i høst med bl.a christina ricci og som foregår på det glade sekstitall?
svar:pan am

jernia
premie: traktørpanne med lokk
spørsmål: det skal skapes julestemning, hva fungerer best i vær og vind?
svar:  fakkelbokser ( er vel ikke så mye julestemning i sparepærer?)

star tour
premie: reisegavekort på 2000
spørsmål:hva heller minken i glasset til åke?
svar: sand

woman
premie:  makeup - sett fra isadora
spørsmål: når ble isadora-makeupen lansert?
svar:1983

costume
premie: veske fra becksøndergaard
spørsmål: hva var becksøndegards første produkt?
svar: åleskinnspungen granny

stella
premie: stort skjerf + halskjede
spørsmål:hva produserer becksøndergraad?
svar:tilbehør

david-andersen
premie:smykkeskrin fra rikter svendsen
spørsmål:hvor bør du ikke oppbevare smykkene dine?
svar: fuktig baderom

avinor trondheim
premie: fikk ikke med meg
spørsmål: bytte på bokstaver
svar: ålesund

Lunch

Når nettet forsvinner fra leiligheten forsvinner jeg også.
Greit å ha en cafe med netttilgang i nærheten, så kan jeg jo spise lunch samtidig, en vinn vinn sitvasjon.

Cheesburger med ovnsstekte urtepoteter, de hadde ikke pomesfrittes så fikk de i stedet for, noe jeg var glad for da jeg ikke liker pomfrittes.

kalendere og svar 12.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  hodejegerne, lønsj og max manus
spørsmål:i hvilken film debuterte aksel hennie som regissør?
svar: uno

Gjerigknarken:
premier: shutter island på blu-ray og tre skrapelodd ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål:  hvilken av aktørene nevn under tilbyr en rabattkode der du skriver inn teksten gjerrigknark?
svar:  up2date.no

Tine
premier:verdens beste( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilken ingrediens er det for mye av i denne pepperkakeopskriften?
svar: pepper

Mobili
premie: to stk kingston data travler 4 gb
spørsmål: hva er microsd-kort?
svar: et lite minnekort som brukes i blant annet mobiltelefoner  ( eller chip spill til nds)

teknisk ukeblad
premie: fca 7000 promilletester
spørsmål: hvilken tegneserie kan du lese på tu.no?
svar: dilbert

intersport
premie:bca tracker dts skredsøker ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilken nordmann ble verdensmester i hopp under vm i 1195 thunder bay?
svar:  ingebristen ( vel og merke i 1995 og ikke 1195,men regner med at de retter opp dette etterhvert)

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvor mange trommer finnes det trommesettet?
svar:3
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hvor daler englene ned?
svar: i skjul

gamer
premier: sega spillpakke
spørsmål 1: hvilken engelsk forballklubb har bekreftet at de bruker footbal manager- spillene i søken etter nye spillere?
svar:  ( jeg aner ikke, har du svaret legg det igjen under komentarer)
spørsmål 2: på hvilken konsoll kom det første sonic-spillet?
svar: sega megadrive

akam
premie: fujifilm finepix xp30
spørsmål  1: hvilken vidvinkel finner du på xp30?
svar: tilsvarende 28 mm
spørsmål 2: xp30 er vanntett ned til...
svar:  5 meter
spørsmål 3: hva slags bildestablisator har xp30?
svar:  optisk bildestablisator

Apotek 1
premie: apotekets gavesett salt og pepper
spørsmål: hva er eucerin hyaluronfiller concentrate godt for
svar: `gir en forsterket effekt av dag og nattkrem

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hva er navnet på nidars søte skumbamser i pose?
svar: bamsemums

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål:  hvilket folkeslag er kjent for å gni neser som kyss?
svar: eskimoer

royal canin
premie: produkter
spørsmål: sensible 33 er et kattefor som er spesielt utviklet til?
svar:  et balansert og komplett for til voksne katter over 1 år med fordøyelsessensitivitet.

ringo
premie: monster high dukke gavesett
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 35

hardware.no
premie: pinell i connect
spørsmål 1: iconnect gir deg tilgang på hvor mange radiostasjoner?
svar: 16 000 ( hw fant 14, komplett mener over 20 000. egentlig ikke lett å si hva de er ute etter)
spørsmål 2: har den optisk lydutgang?
svar:  ja
spørsmål 3: hvilken type nettverkstilkobling benytter den?
svar: trådløs

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål:hvor mange medlemmer har color club?
svar: 167 000 ( sto på facebook siden dems at de nærmet seg 200 000)

komplett
premie:  samsung ssd 830 series 256 gb
spørsmål: hvilke premier kan de friste med på facebook siden dems nå?
svar:  gavekort og lyssabel

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar:smultringer

donald
premie: transformers mechtech leader
spørsmål: hva pleier klodrikk å ha på hodet?
svar:  en topplue

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- vært kjent under kallenavnet mags
- har komponert filmmusikk med kjetil bjerkestrand
- medlem av aha
svar:  Magne furuholmen

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- har ebbing som mellomnavn
- kjent for sin opptreden i en grandiosa reklame
- datter av jørgen skavland
svar:  Jenny skavland

kalendere

jeg jobber med kalenderne nå

intersport har som vanlig feil på kalenderen sin ....

ellers vil jeg informere om at jeg er litt under halveis på første del, bare en jeg ikke har klart enda...

annie

i dag var jeg en rask tur innom pappa, stemoren min, lillesøsteren min og nå lille annie

annie er en tibetansk spaniel, og jeg er lei for uklare bilder men denne jenta vil ikke sitte stille... vel før hun sovner i armene dine da.


kalendere og svar 11.des del 2

jenteporten
premie: aussie hårstylingspakke
spørsmål: hva er dyret som er avbildet på flere av aussie sine produkter?
svar:kengeru

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  tinnlysestake for kubbelys
spørsmål: i hvilket land finner man verdens eldste tinngruver?
svar: england
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

ticket.no
premie: gavekort kr 6.500 fra sas
spørsmål: eurobonus poeng kan nå også benyttes til?
svar: kjøp av mat/drikke og varer ombord på sas

nsb
 1. premie:en weekend på hotell nordic choice hotell for 2 personer, inkludert togreise t/r
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie :guinness world records 2012
spørsmål: har johannes søsken?
svar: en lillesøster
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

stormberg
premie: pologenser
spørsmål:  når er det lovlig å brenne bål i naturen?
svar: c) 15. september til 15. april

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål:  i 1979 sendte nrk en egenprodusert julekalender for første gang, hva het den?
svar: jul i skomakergata

jernia
premie: krumkake steker
spørsmål:bakegutt skal måle opp 2 kg pepper til pepperkakebakingen, hvilket redskap egner seg best?
svar:  kjøkkenvekt

star tour
premie: nokia np
spørsmål:hva heter båten familien er ombord på?
svar: karaboudjan

woman
premie: julegavesettet scandinavian princess fra thalgo
spørsmål: hva er thalgo i utgangspunktet basert på?
svar:alger

costume
premie: produkter fra kèrastase
spørsmål: hva kan du oppleve i en kèrastase- salong
svar: hårpleie ritual

david-andersen
premie: Lysestaker i rustfritt stål
spørsmål: Hva heter interiør/tilbehør serien til Georg Jensen
svar: Georg Jensen Living

kalendere og svar 11.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  woody allen- pakke på blu-ray
spørsmål:hvem spiller cristina i vicky cristina barcelona?
svar: scarlett johansson

Gjerigknarken:
premier:blu ray filmen st. slmo`s fire og julepose nidar favoritter ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: i følge gjerrigknarkens blogg - hvor mye vant en norsk student på å utnytte gratispenger og spilltilbud?
svar:  92,4 milioner

Tine
premier:boken julekuler ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilket jubileum kunne brunosten fra tine snart feire da denne annonsen sto på trykk?
svar:  150

Mobili
premie: tiny audio m1 dab
spørsmål:  hvilke av disse mobilene har innebygget dab-radio?
svar: lurespørsmål. ingen mobiler i norge har dab innebygget (samsung galaxy sII har innebygd fm radio, du kan kjøpe tilbehør til iphone for å få dab radio)

teknisk ukeblad
premie: adobe photoshop elements 10
spørsmål: hva er teknisk ukeblad sitt brukernavn på twitter?
svar: @teknisk

intersport
premie: mckinley kodiak 500 sovepose dun ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem ble toppscorer under vm i 1990 i italia?
svar:  Salvatore Schillaci

 brio
premie: produktet de spør om
spørsmål:  hvem er evi lillesøster til?
svar:steffi
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hvor lenge varer jula, i følge en kjent julesang?
svar:  til påske

gamer
premier: Ratchet & Clank All 4 One, ICO & Shadow of the Colossus Classics HD og Resistance 3.
spørsmål 1: hva heter mannen bak ico og shadows og the colussus
svar: Fumito Ueda
spørsmål 2: denne fyren jobber nå med et nytt, spennende prosjekt, hva er dette?
svar: The Last Guardian

akam
premie: Lexmark Genesis S815.
spørsmål  1: hva slags oppløsning på du på utskriftene fra dagens premie?
svar: maks 4800 dpi
spørsmål 2: hva slags oppløsning kan du skanne i?
svar:  4800dpi

Apotek 1
premie: dermica sans ansiktgavesett
spørsmål: hva betyr det av naturigin hårfarge er meild og økologisk basert?
svar: Hårfargen er uten ammoniakk, silikon og parabener

Nidar
premie: div produkter
spørsmål:  hvor mange marsipangriser fra nidar selges hver jul?
svar: ca10 millioner

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hvor lang er verdens lengste målte penis i slapp tilstand?
svar:  verdens lengste penis skla ha hvert målt til 34 ca, det sto ikke noe om den var hard eller slapp under målingen. ( de høres ekstremt ut så jeg er litt usikker)

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hva slags hunderase passer til hundeforet maltese 24?
svar: malteser

ringo
premie: pengeskap med kode
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 10

hardware.no
premie: eizo foris fs2332
spørsmål 1: hvilken type lcd panel har dagens premie?
svar: ips
spørsmål 2:  hvar dagens premie en egen funksjon for å lese digitalt papir?
svar: ja

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål: hvor mange avganger har superspeed daglig fra larvik til hirtshals?
svar: 2

komplett
premie:  lg hjemmekino
spørsmål: hver dag er langdag på komplett.no, men hvor lenge holder kundesenteret vårt åpent på hverdager?
svar: 08.00 til 21.00

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte...
svar: slips

donald
premie: air hogs hawk eye
spørsmål: hvem er, i følge don rosas stamtre foreldrene til fetter anton?
svar:  onkel andrik og dora duck

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- oscar-belønnet filmregissør
- venn av leonardo dicaprio og robert de niro
- skal regissere snømannen, basert på jo nesbøs roman
svar: Martin Scorsese

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- norsk sanger og modell fra trøgstad
- deltaker i robinson ekspedisjonen i 2004
-  med i melodi grand prix 2010 med sangen prima donna
svar: Lene Alexandra

elkjøp
premie: pleier å være det de spør om....
spørsmål:hvor mange forskjellige smaker har elkjøp til dolce gusto circulo kapselmaskin?
svar:20

lefdal
premie: canon eos1100d
spørsmål:hva er tøffest?
svar:playstation 3

kidnappet, voldtatt og straffet

14 år gammel hadde jeg hvert å vasket hos broren min nede i byen, planen var at jeg skulle vaske hos han og de han bodde sammen med ( fellesarealene bare) slik at jeg kunne få litt ekstra penger. første gang jeg skulle være der hadde det bare blitt tull med klokkeslett og slik, så dette var første gangen.

mamma var i utlandet og skulle komme hjem den kvelden ca klokken 22.00. jeg hadde god tid hjem da jeg dro fra broren min ca 18.00. bussholdeplassen lå rett under vinduet hans og han fulgte med på meg. det var ikke slik at jeg ikke var vant til å reise i byen alene, faren min bodde på grønnland og jeg gikk ofte ned på oslocity for å kjøpe lørdagsgodteri der , de hadde en så fin liten konditori godte kiosk på hjørnet av den ene utgangen.

jeg sto å ventet på bussen som skulle komme om noen minutter da en mann stoppet og sjekket rutetabellen, jeg fortalte han at det var 3 minutter til bussen kom og han smilte, takket og stelte seg ved siden av meg for å vente.

på bussen begynte han å prate med meg, han var ikke fra oslo og lurte på om jeg kunne forklare han hvordan man kom fra jernbanetorget til nasjonalteateret.  jeg var elendig på å forklare vei (ehh følg karl johans gate????) hodet mitt fungerer ikke helt som andre sine og forklaringer pleier bare å bli surr. jeg hadde som sagt veldig god tid så jeg sa jeg kunne følge han dit og ta t-banen videre hjem derfra. var jo bare to t-bane stasjoner unna og vi skulle gå blant mange folk...

da vi hadde kommet frem ville han spandere noe å drikke på meg, men jeg sa nei takk og gikk ned på t-banen. banen min hadde akkurat gått eller det var forsinkelser eller noe. i hvert fall hadde jeg lang vente tid foran meg og han hadde fulgt meg ned. jeg ga meg angående drikken og sa han kunne spandere en milkshake fra mc donalds på meg. jeg visste veien og følte meg fortsatt ganske trygg på sitasjonen. vi var fortsatt i mitt område og jeg var kjent og det var mange mennesker rundt oss.

dessverre var det alt for mange mennesker rundt oss, mc donalds var stappa full og vi ga opp å prøve å komme inn. dessverre satte dette meg litt ut og da han sa han viste om et annet sted med god milk shake i nærheten sa jeg ok. her skulle det selvfølgelig ha gått opp et stort lys for meg, fremmed mann i byen er plutselig kjent? men jeg var bare 14 år. men jeg var ennå obs på tingene rundt oss og var helt klar til å stikke om han tok meg med til en øde gate, men han gjorde ikke det. vi gikk et lite stykke opp i gata og inn på en bar.

han hadde fortalt meg at det var en bar vi skulle til så jeg reagerte ikke så mye, vi passerte noen få folk mens vi gikk igjennom baren. jeg trodde han ledet meg til et bord, men før jeg viste ordet av det hadde vi gått igjennom en ny dør og var på et hotell. han ledet meg inn i heisen og opp på et rom.

jeg slet i denne perioden med mange forskjellige følelser, jeg var redd men også veldig nysgjerrig på hans interesse for meg. vi satt å så på tv på rommet hans og han gikk ut for å kjøpe noe da han fant ut at de ikke hadde rom service på hotellet, han var irritert for dette. han kom opp igjen med øl. det var ikke slik at jeg aldri hadde drukket alkohol før, men aldri hvert full.

klokken ble så mye at jeg ikke ville rekke hjem før mamma kom, jeg ble nesten panisk. mamma hadde lovet å sende meg tilbake på sperret avdeling om det var mer tull med meg(skal skrive mer om de i senere innlegg) så jeg satt fanget mellom barken og veden. han sa jeg kunne bli der og jeg sa ja. jeg skal ikke gå inn i detaljer, men dette var første gang jeg fullførte ett samleie og det var VONDT. i løpet av natten prøvde han flere ganger å ha sex med meg mens han trodde jeg sov. både analt og vaginalt, jeg var livredd og klarte å vri meg unna. jeg lekte som jeg sov, men han må ha vist jeg ikke gjorde det.

morningen etter husker jeg bare alt blodet i senga, det var bare dekket av blod. han ba meg dusje og da jeg kom tilbake fra badet hadde han fjernet sengetøyet.  jeg vet at jeg aldri ble holdt med makt på rommet, vi var også ute den kvelden for han skulle vise meg noe. men han skjulte meg på vei inn til hotellet igjen. ting var egentlig greit i mellom at jeg valgte å bli og vi hadde sex. jeg var en beruset 14 åring ledet av en på 23.

den morningen var alt tapt, jeg forsvant. jeg husk vi gikk til en venn av han fordi han ville skryte av at han hadde hatt sex med en på 14 år. senere tok han meg med til bussterminalen. jeg ringte til kjæresten min fra telefonkiosken der, men han hadde husarrest og stefaren hans tok telefonen. han var jeg mer redd en mamma så jeg sa bare at jeg dro og kom tilbake senere.

jeg husker ikke noe av bussturen, jeg var bevisstløs, jeg ble bert ut når vi skulle av og buss sjåføren lurte på om alt var bra med meg, han sa jeg bare var syk og måtte hjem. neste jeg husker er senga hos han og mer og mer sex.

han bodde i en kjellerleilighet i huset til foreldrene sine og hentet mat hos dem til oss begge. om natta gikk vi opp og spilte spill på datamaskinen der, jeg fikk ikke gå opp når de var våkene for de måtte ikke se meg.

av de fem dagene hos han husker jeg ikke så mye, mesteparten av tiden lå jeg i senga i sjokk og så på simpsons, jeg hadde aldri likt det før, men det gikk hele tiden siden han hadde 3 tv 3 kanaler. det var mye sex og han ba meg alltid dusje etterpå. jeg var livredd jeg turte egentlig ikke å gå ut av det rommet han var i. skrekken om å reise hjem og skrekken av å være der tippet meg bare over kanten.

men vi var ikke i leiligheten hans hele tiden. en kveld tok han meg med til noen venner som hadde fest, de tre og meg. dette var første og siste gang jeg drakk meg full. vennene hans var ganske hyggelige og de rørte meg ikke. de lurte selvfølgelig på hvorfor jeg var der og jeg fortalte om mamma og hvor redd jeg var for å dra hjem.

i rettsaken senere fortalte han at han denne kvelden også hadde prøvd flere ganger å ha sex med meg mens jeg var bevisstløs av alkoholen.

en annen dag var vi på bowling, jeg vant. nybegynner flaks? hele sitasjonen var forvirrende for meg, han beskyttet meg fra mamma, men trengte så utrolig mye sex. det hadde sluttet å gjøre vond, jeg sluttet egentlig å føle noe i det hele tatt. tilslutt var jeg så passiv at han prøvde å guide meg til hva jeg skulle gjøre, men det var vondt og jeg ville ikke. han brydde seg egentlig ikke så mye.

han kommenterte at han trodde jeg var syk siden jeg lå i senga hele dagen, iskald og svettet men det var bare en observasjon ikke noe han brydde seg med. nå skal de sies at jeg også er veldig tilpassningsdyktig, tror det var derfor det varte så lenge.

etter fem dager klarte jeg ikke mere, jeg tok mot til meg og gikk opp til ha og ba om penger til toget så jeg kunne reise hjem. han gjorde ikke motstand og fulgte meg på toget. jeg ringte også en venninne og fortalte at jeg var på vei hjem, jeg turte ikke å ringe mamma. de møtte meg på oslo s, mange....

men jeg hadde helt rett med at jeg var langt fra trygg. de kjørte meg hjem mens jeg satt og skalv i baksete. hjemme ventet både mamma og pappa. pappa fløy på meg og kalte meg en jævla hore. det tok ikke mange sekunder før alle menn ble kastet ut, men det hjalp ikke, mens jeg sank sammen på en madrass på rommet mitt mens tanta mi som er sykepleier desperat prøvde å forklare at jeg var i sjokk var mamma hysterisk.

de fikk ringt legevakt som kom på besøk, men han insisterte bare på at jeg brukte stoff og hadde nedtur. han brydde seg ikke i det hele tatt. mamma insisterte på at jeg skulle tvangsinnlegges på psykriatisk avdeling . jeg fikk en dag tilbake på skolen før de tvang meg inn. jeg skal love dere det var i full kamp. jeg hadde allerede fortalt på skolen at jeg hadde hvert kidnappet og voldtatt og nå mente mamma jeg var psykotisk.

der var jeg låst inne i to mnd mens de satt og sa jeg var slem mot mamma, at jeg hadde gjort dette mot mamma. hvordan kunne jeg gjøre slikt mot henne.  de gadd ikke engang å informere om at de hadde tvangsinnlagt en mindreårig mot hennes vilje slik at jeg fikk advokat hjelp og rett til å klage. det var når kontroll nemnda kom innom en mnd senere først at jeg fikk prøve å forklare meg.

jeg lærte en gang for alle hvordan helsevesenet var da de sa at jeg hadde en utrolig sterk sak, både på grunn av innleggelse og dems mangel på å informere dem om tvangsinnleggelsen. jeg siterer:

du hadde så sterk sak at for første gang vurderte vi å motsi vedtaket....

de lærte meg opp til å bli det perfekte volds offeret og innen de slapp meg ut fantes det ikke noe igjen av meg. men ikke tro at ting var over nå, dette er starten...

kalendere og svar 10.des del 2

jenteporten
premie: siden med premie manglet
spørsmål: hva heter sangen på nathalie nordnes sin nyeste cd som handler om en hval?
svar: Whales and Birds

nsb
premier:
 1. premie: gavekort til den norske opera og balett for to personer og nsb gavekort på 500 kr
2. premie: nsb gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell pysjamas
spørsmål: hvorfor kom toget tidligere denne dagen??
svar: nsb har fått nye rutetider
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

ticket.no
premie: 3 dager med leiebil + kamera fra holiday autos
spørsmål: på hvor mange destinasjoner er det mulig å bestille leiebil med hollyday autos?
svar:5000

stormberg
premie:  3 valgfrie vigør fleeceprodukter
spørsmål: fullfør settningen: 1% av omsettningen til stormberg brukes
svar:  til å gjøre verden litt bedre

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål: hva heter den populære djen som stadig vekk blir intervjuet i torsdag kveld fra nydalen?
svar: dj dan

jernia
premie: 4 bestselgere fra invite
spørsmål: foruten norge, i hvilket annet land finner du jernia?
svar:  sverige

woman
premie: vindtett exc-langrennsjakke fra draft
spørsmål: hva består craft prinsippet av?
svar:3-lags prinsippet

costume
premie:  veske fra marc by marc
spørsmål: hvor ligger eger som er norges eneste high-end motemagasin?
svar:egertorget

venter

sitter å venter på at de siste kalenderene skal få med seg at det er 10. desember... virker som om dette kan ta litt tid, men skal prøve å få tatt alle jeg pleier etter hvert. klarte ikke cinematekenes denne gangen da....

sims 3 store desember

denne mnd bestemte jeg meg for å ikke kjøpe hele desember pakka, bare den ene samlepakka de ga ut.

pakken består av tre sett , den heter finest living, finest cooking og kostet 1995 poeng 

settene er:

Mid century modern kitchen marvles

Japanese inspierd living compilation

japanese inspierd clothing collection

jeg hadde allerede lastet ned nyttårspakken som er gratis http://store.thesims3.com/setsProductDetails.html?scategoryId=11488&index=0&productId=OFB-SIM3:44626

happy new year 2012!!!

men droppet dyr-julepakke til 300 poeng
 

vannavstøtende vinter sko som ikke tåler vann

nå som snøen har kommet til oslo var det på tide å ta på seg de gammle vinterskoene mine. de er så gode å gå i, for de er rett og slett bare saueskinn snudd rundt. så du må imprignimere ( oii for et ord å prøve å stave) dem ganske ofte, men de er vannavstsøtende.

å gå med dem føles ut som om du går i tøffler og jeg har virkelig kost meg med dem.

jeg husker noen små lekkasjer på skoene i fjor, men alltid trodd det har hvert fra oversiden. og de var jo ikke vanntette, bare avstøstende.... men i går var det virkelig slufsevær, det byttet om på å snø og regne pr. minutt og det var ganske vått ute.

jeg kjørte hovedsaklig taxi så jeg fikk ikke skoene ordentlig våte, men da jeg gikk til drosjen på seter merket jeg at det trakk vann inn vann på stortåa mi. det var ikke mye men kaldt vann i skoen er uansett ikke behagelig. jeg tittet ned på skoene og så at det ikke var kommet en dråpe vann på toppen av skoene + det var jo stortåa mi som var våt...

jeg så en glippe mellom sålen og resten av skoen og det var klart at skoa hadde løsnet fra såla...

siden jeg var på senteret senere på dagen gikk jeg innom og spurte om roots hadde noen garanti på skoene sine, de hadde ikke det, men hun kunne ta en titt å se om det var reklamasjon eller ikke. da fikk jeg den koselige nyheten om at skoene mine ikke tålte vann. det viste de godt, for kom det vann på sålekanten ville den løsne....

det var ikke viktig for meg å få reklamasjon på skoene, jeg er vant til at sko ikke holder så lenge. men hallo? vannresiste vintersko som ikke tåler vann? det burde ikke være lov å selge dem.
kalendere og svar 10.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  10 klassikere fra disney på dvd
spørsmål:hva heter skjønnheten i skjønnheten og udyret
svar: belle

Gjerigknarken:
premier: yohan barnevandreren på bluray, nidar favoritter( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvor mange underkatogorier er det i gratis ting & vareprøver - katogorien)
svar:  24

Tine
premier: verdens beste ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilken eksotisk frukt lages denne julesnacksen med?
svar:  fiken

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: x-mini max II capsule
spørsmål: hvordan kobler du x mini max II til mobilen
svar: med ledning

teknisk ukeblad
premie: adobe photoshop elements 10 & premiere elements 10 kombipakke
spørsmål: teknisk ukeblad media gir også ut et annet magasin enn teknisk ukeblad. hva heter det?
svar: våre vegger

intersport
premie: smøreprofil med sammenleggbare ben ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvor spiller tromsø sine hjemmekamper?
svar:  alfheim

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvor mange utespillere er det på stiga playoff?
svar: 10
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål:  hva bruker musemor på tak og vegger?
svar:  c) kull

gamer
premier: dark souls
spørsmål 1: i hvilket land holder utvikleren av dark souls til?
svar:  japan
spørsmål 2: hva het deres aller første spill?
svar:  king?s field

akam
premie: Espon perfection v500
spørsmål  1: espon perfection v500 kan scanne?
svar: papirbilder . 135-film, 120-film og 220-film ( gjetting fra min side, men om du klarer å regne om  står svaret her) (http://www.elkjop.no/product/data/skriver-og-skanner/EPSONV500/epson-perfection-v500-skanner
spørsmål 2: hva er maksimal oppløsning på skanneren?
svar: 6400 x 9600 dpi

Apotek 1
premie: eucerin gavepakke til ansikt
spørsmål: hvor mange liter rommer denne ryggsekken?
svar: 15 liter

Nidar
premie:  div produkter
spørsmål: hvilke seige typer består laban-familien av?
svar: seigmenn. seigdamer og sure skrikerunger

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hva er penisring godt for?
svar:  den gir hardere ereksjon

royal canin
premie: produkter
spørsmål:  hvilket produkt passer til kresne voksne katter over 12 mnd?
svar:  exigent 33 aromatic attraction

ringo
premie: star wars ultimate force tech lightsaber
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 38

hardware.no
premie:  kingston hyperx ssd 120 gb
spørsmål 1: hvilket land kommer kingston opperinnelig fra?
svar: usa ( de som startet det kom fra taiwan, men bodde nå i usa)
spørsmål 2:  hvilken båndbredde ( tilkobling) benytter dagens premie?
svar: sata 6 gbit/s

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål:hvilken svensk by ligger bare en halvtimes tid unna københavn?
svar: malmø

komplett
premie:  skate smarttelefon
spørsmål: alle elsker skrapelodd. hvilket logitech - produkt leveres med to flaxlodd på komplett.no?
svar: logitech z-906

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte...
svar: mus

donald
premie: brilliant biljardbord
spørsmål: hva heter b-gjengen på engelsk?
svar: beagle boys

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  spilte trommer i bandet dalton
- har studert ved liverpool institute for performing arts
-  heter egentlig Jonas Aslasken
svar:  Jonas alaska

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- tildelt olavstatuetten i 2011
- har vunnet skarverennet fem ganger på rad
- vant 30 km fellesstart i vm i holmenkollen
svar: Therese Johaug

elkjøp
premie: ? (tv`n de spør om???) var så opptat med mitt kreative svar på hvorfor jeg fortjente å vinne at jeg ikke fikk det med meg)
spørsmål: : hva kaller samsung designet på sin  tv- serie?
svar:one-design

lefdal
premie: kaffemaskin av ett slag, nok en gang opptatt med kreativt svar...
spørsmål:celine dion banker på døra di og begynner å synge my heart will go on. hva gjør du?
svar:ringer chuck norris og ber han ta henne med seg i pick upen sin.

amobil
premie: motorola defy+
spørsmål 1: hvilken plasering fikk defy i høstens samletest av robuste mobiler?
svar: andreplass
spørsmål 2:hvilken telefon vant samletesten av robuste mobiler?
svar: somin xp3300 force
spørsmål 3: hva er den største forskjellen på defy og defy+?
svar: Defy + har raskere prosessor og mer hurtigminne

david-andersen
premie: ørepynt fra susanne frilis bjørner
spørsmål:hvilket symbol har susanne frilis bjørner i logoen?
svar:blomst

avinor trondheim
premie: valgfri middag på  picnok ( hovedpremie : flyreise for to til boston)
spørsmål: avgang på hvilken direkterute fra trondheim lufthavn værnes?
svar: reykjavik ( takk roar. jeg er ikke god på å stokke bokstaver, men skal fortsette å prøve)

dagen forsvant

jeg har hovedsaklig sovet i dag, hver gang jeg våknet plaget kroppen meg med skjelvinger og rykninger. til og med innimellom i drømmene mine.

men selv om dagen har blitt sovet bort har jeg hatt det fint, drømte to verden går under drømmer. og jeg elsker disse drømmene.

den siste startet som en action film hvor vi var på en båt og reddet opp mennesker fra sjøen, en stor svart giftig sky tok livet av allt den kom over. noen av menneskene vi plukket opp var også monstere, men de tok vi livet av med såpe og tannkrem.

det var en drøm med mye stress og død, spessielt da vi ikke klarte å rede alle barna på en øy og de falt ned på bakken og ble knust. det lå bare døde barn rundt over allt.

men etterhvert utvilket drømmen seg mer til ett spill, båten vår hadde kommet ut på sjøen og nå handlet det om å skafe seg mat og slikt uten å bli drept av den sorte skyen som forfulgte deg.

tannlege tid

dette blir en hard dag for meg, ikke skal jeg bare klare å overleve ett lite anfall som kommrog går, men jeg skal til tannlegen og får hjemmehjelp på besøk.

så ikke noe soving etter tannleggen heller...

men jeg håper på null hull og resk retur hjem, om jeg har hull i tennene mine nå så må det være noe galt med dem. jeg pusser med to forskjellige tannbørster og bruker tanntråd.

ønsk meg lykke til, timen er 10.30

kalendere og svar 9.des del 2

jenteporten
premie: sol pakke fra brun og blid solsenter
spørsmål:hvor mange solsentere har brun og blid i oslo?
svar: 22 ( to med stjerner, leste ikke hva det betydde)

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: flyreise for to personer oslo-devner t/r
spørsmål: i hvilken amerikansk delstat er devner hovedstaden?
svar: colorado
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

ticket.no
premie: fly for to til devner med icelandair
spørsmål: når starter icelandair å fly til denver?
svar: 10. mai 2012

nsb
premier:
 1. premie: 2 dagskort til hafjell alpinsenter og gavekort fra nsb på 500
2. premie:gavekort på 500
3. premie :blåfjell pysjamas
spørsmål: om fire dager er det lucia. hva baker man somregel da?
svar: lussekatter
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

spill.no
premie: nba 2k12 og pro evolution soccer 2012
spørsmål: mannen bak pro evolution serien har et klengenavn som er det engekse navnet på en fisk, hilket?
svar: Seabass

amobil
premie: gps: go live top gear fra tom tom
spørsmål 1: hva står gps for?
svar: globalt posisjoneringssystem ( global positioning system)
spørsmål 2:hva er iq routers?
svar: bruk av reelle hastighetsdata fra brukerne til å beregne reisetid
spørsmål 3: hva er go live:
svar: automatisk omdirigering under kjøring

myenergy
premie: flaxlodd, snop og gadgets
spørsmål 1:  er passivhus og lavenergihus det samme?
svar: nei man skiller mellom dem ( men de går under samme krav. passivhus, lavenergi klasse 1 og lavenergi klasse 2)
spørsmål 2: hva er my energi sin nettadresse på facebook?
svar: http://www.facebook.com/myenergyno

stormberg
premie: fleecejakke
spørsmål: hvor mange plagg solgte stormberg i 2010?
svar:  1507.175

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål: hvem var programledere i den første runden med idol?
svar: tomas numme og harald rønneberg

jernia
premie: kombinert melkeskummer og kakao varmer
spørsmål: hvilket kjøkkenredskap er mest praktisk når man skal tilbrede juleribbe?
svar:  ribbesteker

star tour
premie: fredagskos pakke fra kims + gavekort på startour på 1000 kr.
spørsmål:spiser mor karbohydrater?
svar: jeg svarte kansje, men svaret kan også være ja. hun sier hun ikke gjør det.... somregel

woman
premie: hårpleiepakke fra bjørn axen
spørsmål: hva heter bjørn axen sin frisørskole?
svar: bjørn axen academy

costume
premie: klokke fra pulsar
spørsmål: hvor mange krystaller inneholder denne feminine klokken fra pulsar?
svar: 48

david-andersen
premie: smykke fra bjørg - Gold Anatomic Heart
spørsmål:hvor kommer smykkedesigneren bjørg fra?
svar: Norge

birksport
premie: gavekort 500 kr
spørsmål:hvilket land kommer kvalitets klærene doite outdoor fra?
svar: chile

kalendere og svar 9.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  party- kit eller pakke for å komme i gang med nyttårsforsettene.
spørsmål: hvem har regissert new year`s eve?
svar: garry marshall

Gjerigknarken:
premier:bluray film - taken, en julepose med nidar favoritter ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hva anbefaller gjerrigknarkens blogg angående å finne beste og billigste strømselskap?
svar:  å bruke priskalkulator

Tine
premier: kokeboken verdens beste ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  til hvilken anledning ble denne reklamefilmen laget?
svar: Norske meierier skiftet navn til tine

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:  im no angel
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: Tiny audio H1
spørsmål: hva stemmer om tiny audio h1?
svar: krever at du bruker batterier

teknisk ukeblad
premie: iomega screenplay director hd
spørsmål: hvem vant ingeniørbragden i 2010
svar: Ge vingmed ultrasound (vant 2009 ikke 2010, men er ingen andre mulige riktige svar)

intersport
premie: regatta sportsafe oppblåsbar redningsvest ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilken norsk fotballklubb spiller supertalentet mohamed fella for?
svar:  vålerenga

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvor mange deler indeholder brio-togsettet cargo?
svar:35
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva pynter musene støvlene med?
svar: spindelvev

gamer
premier: steelseries siberia v2
spørsmål 1: et annet selskap som spesialiserte seg på spilltilbehør slo seg sammen med steelseries for noen år tilbake. hvilket?
svar: icemat
spørsmål 2hvor har steelseries hovedkontor?
svar: danmark

akam
premie: olympus mju tough 610
spørsmål  1: olympus mju tough 610 er vanntett ned til minst?
svar:  5 meter
spørsmål 2: og du bør ikke slippe den fra større høyde enn?
svar: 1,5 meter
spørsmål 3: hva beste videokvalitet kameraet har å tilby?
svar:  1280 x 720

Apotek 1
premie: ullsokker til gutt og jente
spørsmål: hva er det aderma exomega blam lindrer?
svar: kløe og irritasjon ved lett eksem

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hvilken kjent norsk godteriprodusent fuller 100 år i året som kommer?
svar: Nidar

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hva heter kondomeriets eget produktmerke?
svar:  smak & behag

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hva slags produkt passer til anatolsk gjeterhund?
svar: gigant adult 28

ringo
premie:  funny bunny
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 67

hardware.no
premie: netgear n900 og netgear 600
spørsmål 1: i hvilken produktklasse sier netgear selv at n900 hører hjemme?
svar:  ultimate performance
spørsmål 2: støtter den samme ruteren deling av usb-enheter?
svar: ja
spørsmål 3: hvilken frekvens støtter n600?
svar: både 2,4 og 5 ghz

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål:aquadome er navnet på et opplevelsesenter ved hvilket feriesenteret
svar: Lalandia ( synes spørsmålet var forvirrende, men det sto noe om lalandia og legoland og åpning av aquadome, derfor valgte jeg det)

komplett
premie: ga-z68xp-ud5 hovedkort
spørsmål: hva er en tom tom?
svar: en gps

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte..
svar: kjøreskole

donald
premie: stor magisk magiboks
spørsmål: hva er fødebyen til onkel skrue?
svar: Glasgow

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- studerte seks måneder ved wangaratta high school i australia
- har eksamen i livsyn og etikk og anvendt etikk
-  norges kronprinsesse
svar: mette-marit

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- startet i 1999 dansegruppen floor knights
- aktuell i tv serien taxi
- vinner av dansefeber på tvnorge
svar: Adil Khan

elkjøp:
premie:  komplett gorenje/asko innebyggpakke
spørsmål: hvilket land kommer hvitevare-produsenten gorenje fra?
svar:slovenia

lefdal
premie: nintendo 3ds cosmos
spørsmål: hva er tøffest?
svar: samsung 40 led

anfall igjen...

her sitter jeg å ser på et youtube klipp og er helt i mine egene tanker, pluttselig rykker skuldrene mine til og jeg våkner opp til en trist virkelighet.

utrolig hvor fort dette anfallet har krypet inn på meg, sidenjeg ikke merket det før rykningene i skuldrene begynnte, men jeg kjenner det veldig i ansiktet. føles ut som om hele er hovnet opp og hodepinen dunker forsiktig og farsler om mye smerte.

så jeg går å legger meg.....

sykdom og familieliv

starten av tenårene var en hard periode hjemme, jeg forsto ikke så mye da, men nå vet jeg antageligvis hva som var grunnen . vi hadde flyttet og jeg begynte på nye skole, men jeg slet veldig med at var trøtt og hadde smerter. jeg skal gå dypere inn på mine sykdommer senere...

jeg kan ikke huske å ha fortalt lærerne på skolen min at mamma slo meg, ja hun slo meg men ikke jevnlig. vi husker forskjellige ganger, hun husker at hun fiket til meg noen ganger når jeg var hysterisk, jeg husker hun fiket til meg når hun var full.

mitt nødrop ut til familie og venner om en full mor ble dessverre ikke tatt opp, mamma skulte aldri at hun tok ett glass vin på kvelden, men jeg husker det sjeldent var mer enn det.  i ettertid har jeg kommet frem til at det egentlig var medisinene blandet med alkohol som var problemet, og at mamma ikke så det siden hun ikke drakk mer en hun pleide. min mor er kjempe snill og vil gjøre hva som helst for sine to barn, men hun er direkte ondskapsfull når hun er full.

mamma har en veldig fæl sykdom som går på ledd og sener i kroppen. hun har hatt mye smerter og hvert veldig sliten. hun har ikke skyll i alt som skjedde, det har samfunnet rundt som valgte å ikke tro. valgte å ikke se og valgte å ikke handle.

nok en gang er minnene blandet av både positive og negative ting, men nå begynte det negative i livet mitt å ta overhånd. jeg var livredd mamma, jeg sov også i senga hennes siden jeg var livredd å miste henne og livredd marerittene mine.

en gang jeg var forsinket hjem hadde mamma blitt hysterisk og kastet ting på rommet mitt rundt om, jeg ble livredd og ble hysterisk selv og låste meg inne på rommet menns mamma prøvde å slå inn dørene til rommet.

vi hadde i denne perioden stengt av den ene døra ved å plassere senga mi langs den på den ene siden og en hylle på den andre. jeg ringte livredd pappa og ba han komme mens mamma prøvde febrilsk å rive ned hylla. da pappa kom og jeg sa hun var full kom den samme gamle leksa. du må ikke lyve.

for i hele mitt liv har jeg løyet om alt i følge de voksne, for det var jo aldri de som løy...

jeg fikk i disse årene høre ting som at jeg ikke var bra nok, dårlig datter, at hun ønsket hun hadde en bedre datter osv. hun husker ikke noe av dette og når jeg senere har prøvd å fortelle det tilbake så enten lyver jeg, eller som de etter hvert fant på, jeg var psykotisk. jeg innbilte meg ting.

jeg var for all del ikke enkel jeg heller, jeg fikk hysterisk sammenbrudd ofte ( nå vet vi at de skyltes asbergeren) jeg var syk og jeg hadde ikke døgnrytme i det hele tatt. oppi dette var jeg også en tenåring som følte at hun holdt alt sammen alene, mamma kan ikke huske at vi ikke hadde penger til mat, men det kan jeg. for det var jeg som samlet opp flasker, hentet inn domino poeng osv...

da jeg var 13 år fant mamma dagboka mi, og selvfølgelig leste den. det hun hengte seg opp i var at det sto der at jeg ønsket at jeg var død og at jeg ønsket at jeg døde. nå hadde jeg tydeligvis også selvmordstanker. det hun hadde glemt var hvor ofte vi kranglet om jeg var frisk nok til å gå på skolen og hun svarte med at du er ikke syk før du ligger for døden... det var ingenting jeg ønsket mer enn at de skolle tro på meg når jeg sa at noe var galt.

men nei da, jeg skulket i dems øyne...

mitt elsk og hat forhold til mamma varte til jeg var 18 år og min nye psykolog kastet mamma ut av timene, hun fikk meg ut av hjemmet mitt og livet mitt ble fort bedre. noen år etterpå  fikk jeg hjelp av en annen psykolog å komme igjennom sinnet slik at jeg slapp å hate mamma, for uten om to personligheter som ikke klarer hverandre og to sykdommer som gnager på oss vet jeg at hun elsker meg utrolig mye.

jeg tror ikke mamma kunne ha gjort noe andeledes, jeg kunne ikke ha gjort noe andeledes, men hvor var resten av verden?

kalendere og svar 8.des del 2

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  reiesefekter
spørsmål: hvor mange destinasjoner flyr brussels airlines til i afrika?
svar:  21 ( jeg telte da 25, men 21 var høyeste valg)
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

ticket.no
premie: tur for to til egypt i januar med detur
spørsmål: hva betyr blått-flagg-merkingen ved badestrender i tyrkia
svar:offisielt rent vann etter internasjonal standar

nsb
premier:
 1. premie: 2 biletter til la boheme i den norske opera og ballett og nsb gavekort til en verdi av kr. 500 kr
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell fleecgenser
spørsmål: sparkstøttingen er vanlig i Norge, Sverige og finland. men hvilket land kom den først
svar:  sverige
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

jenteporten
premie: 2 stk almanakker
spørsmål: hva er slagordet for nettsidene hest.no?
svar: der hestefolk møtes

spill.no
premie: Forza 4 med ratt
spørsmål: hva heter top gear-programlederen som leser opp diverse tekster i forza motorsport 4?
svar:  jermy clarkson

myenergy
premie: flaxlodd, snop og gadgets
spørsmål 1: mange bruker motorvarmer i disse kalde vintertider. hva er en vanlig størrelsesorden for den elektriske effekten til en motorvarmer
svar: 600w
spørsmål 2: i hvilken størrelsesorden er energibruken til et moderne kjøleskap sammenliknet med et gammelt?
svar: jeg gikk for 50% siden jeg fant tall fra 80% og ned til 40% da er 15 % litt vel lavt.

stormberg
premie: ullsokker til en verdi av 600 kr
spørsmål: hvor mange herresokker har stormberg i sortimentet?
svar:  24

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål:  hvem er vikar (nr2) for henriette steensrup i tkfn høsten 2011?
svar: sigrid bonde tusvik

jernia
premie: kjeler fra nowo steel
spørsmål: kjevle er et praktisk bakeredskap, men hva kalles formen på selve kjevlen?
svar:  sylinder

star tour
premie: gavekort fra startour på 2000 kr.
spørsmål:hvor jobber kameraten til Jonas?
svar: i en daglivarehandel

woman
premie:  hele all soft-serien fra redken
spørsmål: i hvilket år ble Redken laboratories grunnlagt?
svar:1960

costume
premie: miss butterfly-ørepynt hos david-andresen
spørsmål: hvem er david-andreasen sitt nye ansikt?
svar: camilla phil

david-andresen
premie:armbånd, ring og ørepynt i med bergkrystaller og tahitiperler
spørsmål: 
svar:perler

birksport
premie: gavekort på 500 kr
spørsmål:hvilken egenskaper er det som gjør vest så smart når man sykkler?
svar: holder deg varm, tørrere og vindtett not brystet

kalender kaos...

da har jeg fått i meg to klementiner og satt på høy musikk på iphonen, på tide å ta resten av kalenderne på lista mi. må påpeke at jeg nå prøver å være ekstremt forsiktig med svarene jeg gir, jeg skjekker opp det jeg vet og om jeg er usikker så skriver jeg det opp.

men husk jeg er bare ett menneske og kan svare feil innimellom. jeg har ingen til å sjekke opp for meg.

blogg.no sin julekalender

av alle premier de kan gi bort, hvorfor noe så godt?

dette er en av de godteriene jeg har og liker best. 

jeg lar stangen smelte på tunga og spiser den opp før jeg heller i meg bruspulveret... jeg er veldig glad i bruspulver

med andre ord, liker premien i dag.

kalendere og svar 8.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  klassiske disneyfilmer på blu-ray
spørsmål: hva er Walt disneys fulle navn?
svar: walter elias disney

Gjerigknarken:
premier: michael jacksons this is it på blu-ray og flaxlodd ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hva heter aktøren som tilbyr gratis "pensumlitteratur" og som er omtalt i ett innlegg her på siden?
svar:  bookboon

Tine
premier: boken julekuler( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilken norsk designerduo står bak brunostgenseren cheese attack?
svar:  arne & carlos

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: jawbone ICON
spørsmål: Jawbone lanserte nylig et armbånd kalt up. hva stemmer om dette?
svar: det hjelper deg med å være mer aktiv

teknisk ukeblad
premie: buffalo drivestation hd-lbu2
spørsmål: hvor mange utgaver av teknisk ukeblad kommer i 2012?
svar: 42

intersport
premie: silva alfa 2 hodelykt( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem tok det norske straffesparket i marseille st. hansaften 1998?
svar:  rekdal

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvilken alder er alga teleskopet beregnet for?
svar: fra 8 år
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva slags dyr er rudolf?
svar:  reinsdyr

gamer
premier: fem valgfrie spill på spillportalen gamersgate
spørsmål 1: tidligere i år gjennomførte gamer.no en omfattende test av digitale spillbutikker. hvem vant denne?
svar: Direct2drive
spørsmål 2: hva het funcoms julespill til sega mega drive?
svar: daze before christmas

akam
premie:  gavekort på 5000 kr til ukeplan.no
spørsmål  1: hva koster dørskiltene fra ukeplan.no?
svar: 1350 inkl mva
spørsmål 2: japhanphoto eier ukeplan.no, men hvemeier japhan photo?
svar: cewe-gruppen

Apotek 1
premie: apotekets gavesett kaffe og te
spørsmål:  hva er aco sensetiv vil maskara spesielt tilpasset?
svar: sensetive øyne

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hva heter de to viktigste ingridiensene i julemarsipan?
svar:

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hva gjør en orgasmekrem?
svar: gjør området mer følsomt

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hvilket utsagn passer til katteforet sterilised + 7
svar: et balansert og komplett for til kastrerte/stereliserte katter over 7 år med en tedens til å legge på seg

ringo
premie: knerten
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar:  6

hardware.no
premie: spesialpakken geforce gtx 560 - dukes fully loaded package.
spørsmål 1: vi har testetgtx 560 ti, hva var dommen?
svar: anbefalt produkt
spørsmål 2: i premien kan du vinne følger det med en ekstra godbit, hva?
svar:  en beltespenne

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål: color magic er europas 10. største hotell. hvor mange lugarer har color magic?
svar: 1016

komplett
premie:  kingston hyperx ssd 120 gb
spørsmål:  hvor mange pic up points har de i norge?
svar: 7

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: pennal

donald
premie: Lynet mcqueen
spørsmål: i hvilken delstat ligger andeby?
svar: calisota

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- sanger og låtskreiver oppvokst på harøya i møre og romsdal
- holder til i stockholm
- skal spille på øyafestivalen 2012
svar: Ane Brun

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- fikk sin første rolle 8 år gammel
- hadde gjennombrudd i filmen skru`n som beckham
- spiller elizabeth swann i pirates of caribbien
svar: Keira Knightley

elkjøp
premie:
spørsmål: hva er vekten på miele espressomaskin cm 5100?
svar:9,6 kg

lefdal
premie:
spørsmål:hockey er tøft. i dag møter vålerenga lørenskog. hvem har størst sjanse til å bli daens store vinner?
svar: meg

amobil
premie: AR drone
spørsmål 1: hva lager parrot vanligvis?
svar: bluethoot - tilbehør til mobiler
spørsmål 2: hvordan kobler du AR drone til mobilen?
svar: ved hjelp av wi-fi
spørsmål 3: kan du kjøpe løse deler til AR drone?
svar: ja

en ny verden

man skulle tro at nå ville livet mitt bli en dans på roser, men historier er sjeldent slik. enten de er sanne eller ikke. men min verden forandret seg veldig. jeg begynte på en skole hvor lærerne tok både meg, mine kunnskaper og hull og problemer alvorlig.

11 1/2 år og jeg fikk meg venner. bølla i klassen angrep meg bare en eneste gang, han fikk det verre enn meg men siden han startet det var det han som kom i problemer og ikke jeg.  og selv om jeg ikke var populær hadde jeg det bra. jeg har aldri ønsket å være populær, for i mine øyne må man se ned de på  andre for å være på toppen.

jeg hadde nok ikke verdens beste selvtillit, jeg viste jeg kunne forsvare meg selv men var blitt kalt stygg, kvalmende osv så lenge nå at jeg bare tok det som ett selvfølge. jeg sminket meg ikke, jeg gikk nesten bare i sorte klær og skillet meg ut. nå er det ikke så vanlig at 11 åringer sminker seg på skolen, så sikkert bare bra det. men jeg hadde fått mensen og begynt å få bryster og hår under armene. jeg var som sagt bare 11 så jeg synes dette var ganske ubehaglig.  heldigvis var det en til på denne skolen som var tidlig ute.

5 og 6 klasse ble tiden for meg hvor jeg skillet meg ut på grunn av mitt raseri. jeg var en vakker jente som lett hang med guttene. jeg kunne ofte forestille meg å gå rundt med maskingevær å skyte ned alle på den gamle skolen eller familien min. jeg satt å planla hvordan jeg skulle bli verdens beste mafiaboss. men ved siden av hadde jeg en gruppe jente venner som jeg så på såpeserier med, spilte fortball med eller bare lekte med.  det ble på en måte to deler av meg. den sinte aggressive motorsykkel og båt jenta som gikk kledd i svart. og jenta som så ut som en engel og som tok vare på alle. dessverre falt en jente utenfor denne gruppa. noe som alltid plaget meg. men det finnes ting man ikke har kontroll over, og det er foreldre som blander seg inn og ødelegger vennskapene til barna sine.

selv om skoleårene mine skulle fortsette å være ett mareritt ble jeg aldri igjen mobbet, og selv om venner har sviktet meg og dolket meg i ryggen. så har jeg hatt dem. 

vannskelighetene mine fortsatte med forvirrende opplæring, blodige gråtene lærere løpende ut av klasserommet og mitt rykte for å komme i krig med lærere. nok en gang satte skolen i gang forsøk på å hjelpe meg denne gangen grunnet ett spørsmål.

hvorfor slo du læreren slik?
 jeg: det er slik mamma slår meg

(ps: læreren hadde skyvet pulten hardt inn i magen min i sinne, så slaget var selvforsvar/ refleks og fikk ikke problemer for det)

ett mobbeoffer, jeg?

det er vanskelig å vokse opp og være andelenes, ikke er bare familie livet vanskelig men når man skal forholde seg til mennesker utenfor blir ting utrolig komplisert.

jeg har ikke så veldig mange minner fra jeg var veldig liten, noen få ting, litt som bilder og følelser husker jeg. men det meste har jeg blitt fortalt.  jeg gikk i en park når jeg var 3 år, det eneste jeg kan huske fra denne parken er ønsket om å få spise maten inne når det var kaldt ( var en ute park) og når jeg holdt dusken til fanen i 16 mai toget.

minnene om barnehagen er mer overraskende, at jeg kan huske så godt fra jeg var så liten. for jeg følte meg ikke liten da og jeg føler ikke at jeg var liten nå. jeg passet aldri helt inn i grupper, men dette var ikke så stort problem fordi jeg elsket å leke og var så inkluderende. ja jeg trakk meg unna når det ble for mye styr rundt ting, jeg var litt redd for å skade meg og slik. men egentlig ganske normal ( uten om at jeg fikk sammenbrudd  nesten hver dag)

jeg mistet nesten hørselen helt da jeg var liten, jeg hadde kroniske ørebetennelser og innen jeg kom til sykehuset var jeg under døve grensa.  jeg fikk operert inn  dren og sagte men sikkert fikk hørselen min tilbake. grunnet dette har jeg hvert veldig skvetten og var for høye lyder, de skremmer meg. og jeg falt fort sammen i gråt om noen hevet stemmen. men hovedsaklig gikk barnehagen greit.

første skoledag møtte jeg opp med mine to beste venninner, ene hadde jeg gått i barnehage med siden jeg var 3, andre møtte jeg for ett eller to år siden, hun bodde i naboblokka. jeg gledet meg veldig til å begynne på skolen, men jeg fikk fort oppleve at livet ikke var helt rutine.

vi hadde møtt læreren vår noen mnd før, men i siste liten hadde skolen bestemt seg for at det skulle være to klasser i stedet for en, så jeg fikk en annen lærer. men det var en dag med mange forandringer og mamma og pappa var med, så det gikk relativt greit. men lite viste jeg da som 7 åring at jeg gikk inn i et helvete.

jeg slet allerede i første klasse med lærerne, jeg synes de var urimelige og holdt meg tilbake. jeg prøvde å si at jeg kunne lese og skrive, men hun var ikke fornøyd over skriften min, så da kunne jeg sikkert ikke det. det var både morsomt og frustrerende å gå på skolen.  jeg fikk meg en ny venn, en gutt som var stille og holdt seg for seg selv. jeg har en tendens til å plukke opp slike folk fordi jeg ikke liker å se at folk er alene.

jeg begynte å falle ut av klassen allerede i første, men det var ikke før i andre og tredde ting begynte å bli ille. i andreklasse ville folk ikke være sammen med meg mer, de viste nå at jeg var andelenes. jeg tenkte andelenes , tok konflikter andelenes og jeg både gråt mye og sladret til de voksne.  men mine gamle venner lekte med meg innimellom. det var vel mer en hobby å plage meg guttene hadde fått og selv om jentene trakk seg stille unna var det veldig forsiktig.

de prater mye om jenter og skjult mobbing, men jeg var ikke en av jentene, ikke en av guttene heller jeg var meg selv, midt i mellom. men det var guttene som startet så min mobbing startet fysisk. jeg ble angrepet verbalt og fysisk ofte. jeg sloss tilbake og etter hvert ble jeg ganske flink, jeg kunne forsvare meg mot to jevngamle gutter uten å få for mye skade.  for mange går i den fella og tror at fordi jeg gråter er jeg svak. de tok feil.

jeg gikk på denne skolen til jeg var 11 år gammel, en skole som var kjent for mobbingen sin. for det var ikke slik at elevene var de eneste, lærerne var de verste. i tredde var jeg vant til å bli angrepet plutselig, jeg var vant til at noen var venner med meg den ene dagen og ikke den andre. jeg var vant til at lærerne hakket på meg.

i fjerde klasse gikk det over til det virkelige ekstreme, plutselig ville ingen prate med meg, jobbe med meg eller være nær meg. jeg hadde i tredde forsvart meg mot en av guttene som kom på meg og sendt han på legevakta. han var vist veldig populær. jeg ble tatt ut av timene i norsk for å lære å kunne skrive ordentlig. for selv om det ikke var noen i klassen som hadde slik forståelse for å skrive oppgaver ( noveller) som meg skrev jeg utydelig.  for meg var dette kanskje den første feilen skolen gjorde.  ingen liker elever som er smartere enn dem, spesielt ikke om de blir tatt ut av klassen for å være dum.

at ingen ville prate med meg var en ting, jeg har alltid hatt en sterk personlighet og trivdes alene. faktisk var jeg så vant til å være alene nå at jeg så på det som helt normalt. men tydeligvis ikke de voksenne når en jente på 9 kommer hjem etter å ha gått ute alene i regnet i times vis (jeg koste meg, jeg elsker å gå i regnet) og kom hjem og begynte å diskutere hvordan man kunne skape fred i verden. lille meg på 9 år var en kommunist...

men elevene begynte å angripe meg i klasserommet, de lærte fort at om de fikk meg til å gråte i timen ble jeg kastet ut, ikke de.  jeg satt så utrolig mange ganger på kontoret utenfor inspektørens rom. han brydde seg ikke om å snakke med meg etter de første to gangene, jeg hadde ikke gjort noe galt. men han kunne jo ikke sende meg tilbake og si at læreren gjorde feil. det var jo klart at det var jeg som var grunnen til bråket i klassen. jeg pleide bare å sitte å lese bøker der, jeg har alltid likt å lese bøker og jeg var snart bedre venn med inspektøren enn noen i klassen.

nå hadde skolen gjort alt de kunne for meg, de hadde funnet ut at jeg hadde normal intelligens, for denne måtte jo testes siden jeg havnet så langt bak klassen ( for det kan ikke ha hatt noe med at jeg alltid ble kastet ut å gjøre) jeg hadde problemer med koordinasjonen, men ikke verre enn at jeg hatet å stå på ski og ikke klarte å spille på blokkfløyte. jeg spilte forball og gikk på sjakk.

ingen kunne forstå hva som var galt med den lilleengelen som snart kjente alle lærerne på ungdomstrinnet bedre enn elevene i sin egen klasse. jeg likte å diskutere ting som verden, naturen osv. vil ikke kalle det politikk for jeg var for ung til å virkelig forstå  mennesker. jeg så på politikken igjennom barn øyne og syntes egentlig de voksenne bare kunne slutte å krangle å bli venner.
hvordan kunne denne jenta sende folk til legevakta?

det toppet seg da jeg var på vei til senteret etter skolen en gang, jeg skulle gå med broren min men han var så treg at jeg gikk i forveien. han gikk så fort at han ville ta meg igjen fort når han begynte å  gå. bak en blokk møtte jeg på fire gutter, de angrep meg. som sagt jeg kunne forsvare meg mot to men ikke fire. jeg prøvde og heldigvis kom broren min rett bak. han er 7 år eldre og var en punker. vel og merke totalt i mot vold men det viste ikke de. å se han ta disse fire guttene av meg, bære dem nesten etter kragen i halsen opp til foreldrene var ekstremt. ingen angrep meg igjen etter dette. han skadet dem ikke, men kan hende han truet dem.

i femteklasse ble problemet klart. broren min var nå ute av bildet, men jeg hadde klart å slå ned den verste ett par ganger i selvforsvar. ingen angrep meg, men ingen ville prate med meg heller. jeg husker spesielt da en av de jeg hadde hvert litt venn med meg kom og pratet med meg i skjul, hun sa hun virkelig likte å være venn med meg, men at hun ikke turte. de gikk nå etter de som snakket med meg.

mobbingen var ikke bare på skolen, det var hjemme og den ene bursdagen min ødela de gavene mine. det var forferdelig.

første nyttårsdag bestemte mamma seg, hun spurte meg på toget hjem fra Tønsberg om jeg ville flytte. jeg sa ja og to dager senere hadde vi byttet leilighet med onkelen min. vi skulle bo her til vi fikk solgt den gamle leiligheten og kjøpt oss ny. slik byttet jeg skole på to dager. 

fanget i minnene

i dag våknet jeg allt for tidlig, og om jeg er våken er noe man kan diskutere. jeg pleier å kalle det å halvsove. for selv om jeg sitter her å skriver fungerer ikke hodet mitt slik det skal. det går på automatikk. ikke spiser jeg og ikke ser jeg ting rundt meg. 

jeg kan se tingene, men om jeg fokuserer så blir jeg svimmel for det er noe som ikke er helt riktig. verden er mørkere enn normalt. jeg kjenner ikke smertene i kroppen, kan ikke spise eller drikke noe særlig. det er litt som å gå i søvne. men det er en ting jeg kan gjøre når jeg er i denne sitvasjonen, jeg kan skrive. rett og slett skrive uendelig.

i dag sitter hodet mitt fast i fortiden, jeg drømmer ikke om det jeg mentalt gjennoplever det. så jeg tenkte hvorfor ikke bare skrive det ned mens filmen går i hodet mitt? så kan jeg legge meg til å sove igjen når allt er ferdig.

splittet verden

jeg sa til en jente på 13 år for noen dager siden at historien min var for sterk til å deles, men siden den i dag ikke vil slippe taket på meg skall jeg prøve allikevel. den kommer til å komme i mange deler, den er lang. dette er bare en basis om hvordan ting virkelig var rundt meg. jeg har ikke gått direkte inn på mobbing eller noe av det som har skjedd etter jeg ble 13 år.

å vokse opp med splittet familie

mamma har alltid sagt at jeg var en solstråle av en baby, jeg gråt sjeldent og strålte som sola. men etter som jeg ble eldre forandret dette seg. etter å ha hvert englebarn i 1 1/2 år begynte jeg å få soveproblemer, jeg sov rett og slett ikke. i senere tid er det mange som har ville komme med gode råd om meg og søvnvanene mine. men tro på meg når jeg sier at det startet før tv spill og tv. mitt problem er totalt mangel på naturlig sovemønster, jeg må sove når jeg er trøtt og være våken når jeg ikke er det. etter som jeg ble sykere har det gått til et ekstremt behov for søvn, men fortsatt helt ute av kontroll.

Mamma og pappa skilte seg lenge før jeg kan huske noen ting, og min pappa sin nye kone kom også inn i livet mitt så tidlig at jeg ikke kan huske noe annet. for meg har dette hvert helt naturlig og jeg er like glad i stemoren min som pappaen min. problemene våre var ikke skilsmisse og krangel om barn, det var to holdninger til livet som kolliderte sammen over en liten jente, som ingen da viste hadde asberger og ville se på det hele som ekstrem tortur.

mamma var ganske fri spirit av seg, vi hadde regler og oppgaver i huset, men ting var ganske fritt. hun brukte tid på små aktiviteter med oss som maling, trolldeig osv. det at jeg ikke kan huske så mange regler var ikke det at de ikke var der, de var bare så inneforstått at jeg ikke la spesielt merke til dem.

hos pappa var det andelenes, stemoren min kommer fra en misjoner familie som vet hvordan det er å ha det ille, de har sett det. her var det ikke lov å hente seg juice ut av kjøleskapet uten å spørre om lov først. for skulle man ha drikke holdt det egentlig med vann. men jeg har alltid slitt med å drikke vann. dette livet var sjokkerende for meg og broren min som var vant til det helt motsatte og ble forvirret når vi fikk kjeft for å gjøre naturlige ting.

det var også her jeg lærte verdien av dobbelmoral. de var veldig strenge på at jeg skulle drikke vann eller saft, men selv satt de hele tiden å drakk brus. du skulle ikke spise godt, men selv spiste pappa på sukkertøy hele tiden. vær for seg elsket jeg dem begge to, men sammen prøvde de bare å vise hvem av dem som var strengest og jeg hatet det.

jeg var veldig mye alene når jeg var hos pappa, dette gjorde også saken med maten vanskelig. vel og merke jobbet de i samme bygg. men de lot meg være igjen i leiligheten oppe mens de jobbet nede. så om jeg skulle spørre om noe måtte jeg enten gå ned på kontoret dems og håpe de ikke var opptatt, eller ringe ned å håpe de ikke var opptatt. kort sagt, dette var en regel jeg ga f... i. selvfølgelig skal det ikke være slik at du er livredd når du går å henter deg mat eller drikke hos faren din, men sjansen for at de skulle se meg var utrolig liten. de kom opp kanskje en eller to ganger i løpet av dagen, kanskje for å se til meg, kanskje for å ordne noe. men hovedsaklig var jeg alene fra jeg våknet til 7- 8 om kvelden.

jeg var ikke alltid alene hjemme der, veldig ofte tok pappa meg med på jobb. da satt jeg i en kasse eller i noe lys i timevis alene og prøvde å ha det både moro og underholde meg uten å gå i veien alene. Det finnes veldig mange gode minner om å vokse opp backstage, jeg fikk et innblikk i et liv som mange tenker mye på og ingen møtte så mange kjendiser eller hadde hvert på så mange konserter som jeg. men om det var morsomt å løpe i mellom kjendisene i noen timer tok det ikke helt over for alle timene det tokk å sette opp og ta ned senen og jeg bare var i veien.

noe av det mest positivet med oppveksten min var sommeren. mens mamma var stabil, trygg var hun også en alenemor med to barn som var hos faren sin annen hver helg, om han dukket opp. hun klarte å fullføre juss studiene og etter hvert fikk seg full jobb. det var ikke mye penger hos oss og lite fridtid til å ha store opplevelser. Jeg var på hudøy 11 dager om sommeren og mye på båten til pappa.

jeg elsket båten, vel jeg elsker vann og fart. de har fortalt meg at jeg måtte bindes fast når jeg var liten fordi jeg bare løp på sjøen. enten båten gikk eller sto stille. sommerne mine var fylt med sjø og vann. samme hvor jeg dro fikk jeg venner, jeg så ut som en liten engel og har alltid hvert veldig inkluderende. ikke redd for å ta kontakt heller, så jeg lekte med alle barna på brygga. fiske krabber eller småfisk med hov var favoritt.

jeg føler det er viktig å ta med dette for å vise at selv om enkelte ting var vanskelig hadde jeg det også veldig fint med familien min. mens pappa tok oss med på båtturer rundt om kring, var mamma flink med små opplevelser når vi var hjemme. hun tok oss med på tøyenbadet, eller for å bade i skogen. vi var på turer til venner av henne og feiret sankthansaften hovedøya.

på en måte høres dette ut som ett perfekt liv, men det er alltid ett men... 

det var noe som gjorde livet til denne lille jenta veldig vanskelig, sykdommer. både fysisk og psykisk. de fysiske skal jeg skrive om mer senere, men asbergeren var ett stort problem i denne idylliske verden. og ikke bare for meg, men for familien min også. 

jeg fikk hysteriske sammenbrud av veldig små ting, i dem sine øyne. der de syntes jeg var vanskelig og kranglete følte jeg meg sviktet, dolket i ryggen, redd osv... det tok meg en diagnose for å forstå hvordan de ikke kunne se hvordan de torturerte meg til tider.

jeg trengte trygghet og ærlighet og at folk var klar når de fortalte meg ting. rett og slett ting som voksne ikke bryr seg om. jeg ser det nå også, som voksen hvor lett det er for voksne å lyve til barna sine for å få dem til å gjøre som de vil. i stedet for det de har sagt.
i stedet for å si jeg er så lei for det, men vi rekker ikke lekebutikken sier de bare til barnet at jeg sa aldri vi skulle i lekebutikken. og om barnet blir lei seg fordi du knuser en liten forventing de har. kanskje den tingen som har fått dem til å holde ut all den andre handlingen, det løftet om belønning, så synes vi de er vanskelige og kjefter på dem.

slike løgner rev meg i stykker, sammen med usikkerheten rundt hvordan reglene kom til å være neste gang jeg så pappa og stemoren min (ikke neste besøk, men neste gang i løpet av dagen). smerten jeg opplevde når noen løy til meg var ubeskrivelig. i tillegg til dette kalte de meg en løgner fordi jeg irettesatte dem og sa til meg at jeg var vanskelig og at jeg måtte skjerpe meg. timene med smertene som ingen så + at de truet meg med å ta fra meg ting eller straffe meg om jeg ikke bare aksepterte dems historie. jeg fikk aldri trøst eller forståelse aldri en unnskyldning eller trøstende armer som la seg rundt meg og hjalp meg med de intense smertene.

de viste det ikke, men de var på grensen til å skape en sosiopat. mitt hat tilmennesker innen jeg var 13 år var så sterkt at jeg innimellom er overasket over at jeg kom meg ut av det. vel nesten. jeg hater fortsatt mennesker, men må ser jeg naturen i dem og forstår det bedre. men min lærte kunnskap om at man ikke kan stole på myndigheter eller folk over deg, og mitt hat for disse sitter i en dag i dag.

jeg vant!!!!!!

ikke på kalenderne da, men er fortsatt tid til det...

det er ca to uker siden jeg skrev innlegget om 200 lappen på meny, jeg hadde så dårlig samvittighet over å plukke den opp at jeg ga hele til kirken. vel jeg ga den ikke akkurat, jeg kjøpte lodd for den. men meninga var å gi den til ett godt formål og de sto der å solgte lodd.

som når jeg kjøper lodd for å støtte håndball jenter eller andre sportsklubber kjøper jeg jo for å støtte, ikke for å vinne. så når telefonen ringte på lørdag og fortalte meg at jeg hadde vunnet et bestikk ble jeg først litt overasket. det er ikke det at jeg aldri vinner på lodd, mer det at det var meningen å gi pengene.

jeg fikk ikke hentet premien på søndagen grunnet snudd døgnrytme, og på mandag ringte de igjen. litt usikker ringte de meg å spurte om jeg hadde blitt ringt opp før. jeg hadde nemlig vunnet et skjerf på trekningen på lørdag. et skjerf sier jeg, trodde det var bestikk. etter en liten undersøkelse var det klart at jeg hadde vunnet to gevinster på loddtrekningen på lørdagen.

så i dag tok jeg taxi til kirken for å hente premiene, jeg måtte sitte å vente en stund  fordi de var i et møte. når hun kommer ut spør hun om jeg er den uheldige. uheldig? jeg er her for å hente premie jo, jeg tåler å vente i 10 minutter ( spessiellt når jeg har med iphonen med spill)  når hun fant ut at jeg hadde vunnet to ting og hvor fint jeg tok ventetiden var hun enig med meg at det kansje var å overdrive. verden går ikke under om man må vente 10 minutter på 2 premier.premiene mine (ikke katten da, det er linselusa sirius)

kalendere og svar 7.des del 2

måtte få tiden til å gå, så jeg la inn noen ekstra kalendere. kommer til å fortsette med disse videre.

jenteporten
premie: olivia dusjett med velværeprodukter
spørsmål: er olivia by ccs produktene økologiske?
svar: ja

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  flyreise for to til valgfri destinasjon i europa
spørsmål: når falt berlinmuren?
svar: 1989
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

nsb
premier:
 1. premie: weekendpakke på dr. holms hotell geilo, med full pensjon og en spa-behandling. inkludert togreise tur retur med nsb.
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie :boken togreiser
spørsmål:hvem skrev først om julenek i norge?
svar: Erik pontoppidan
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

spill.no
premie: Ratchet & Clank: All 4 One 
spørsmål: hvilke to figurer slår følge med ratchet og clank i dette spillet?
svar: captain quark og dr. nefarius

myenergy
premie: flaxlodd, snop og gadgets
spørsmål 1:hvilken type tv bruker mest strøm?
svar: billedrør
spørsmål 2:bruker elektriske aparater i standby-modus strøm?
svar: ja

stormberg
premie: teknisk tolagsjakke
spørsmål: stormberg presenterer turtips, men hva kaller vi turtipsene?
svar: stormbergs glade turtips

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål: hva heter det nye ungdomsprogrammet som går på tv2 fredager?
svar: kollektivet

jernia
premie: stilig peissett
spørsmål: nissen er sulten, hvilket redskap egner seg til å røre i julegrøten med?
svar:  sleiv

star tour
premie:reisepakke fra travel blue + gavekort på 1000 fra star tour
spørsmål:hva har den mystiske fristerinnen i håret?
svar: en blomst

costume
premie: produkter fra skin science
spørsmål: hvor mange produkter består skin science bio active-serien av?
svar:7

 

en spesiell dag

i dag er en spesiell dag, for en som står utrolig nærme meg fyller år.

Tenk at det er 12 år siden vi møttes første gang og du vant hjertet mitt, en gutt som fant ut at jeg var mørkeredd og trøstet meg med at han skulle passe på meg og holde døra til rommet sitt oppe. jeg kan enda se for meg dørene våre som sto opp mot hverandre og sperret resten av verden ute.

det finnes mange måter å elske på, og mange versjoner er kjent og skrevet mye om. men min kjærlighet til deg er ubeskrivelig. selv om livene våres tar oss i forskjellige veier ( eller rettere sagt akkurat i samme vei, men vi ser ikke hverandre) klarer ingen ting å bryte det båndet vi har til hverandre.

Når minnene blir for sterke og jeg trenger å krype sammen å gråte er du der, enten på telefon eller med en hånd å holde i, og om verden blir for mye for meg vet jeg at jeg bare kan løpe fra alt og hjemme meg hos deg. jeg har aldri behøvd det, for tanken om at muligheten er der gjør meg sterk nok til å fortsette.

jeg skulle så gjerne ha hvert hos deg i helga når du feiret, og kansje enda mer lyst til å være der i dag. men verden vil ikke alltid tillate ting slik som vi ønsker at det skal være...

husk at du alltid har en som elsker deg og som er der for deg, en du kan ringe dag og natt, en du kan lene deg på.

gratulerer med dagen  

firefox 8.0.1

for en stund siden sluttet jeg å bruke firefox som hovedleser fordi den hele tiden kresjet for meg. men når jeg begynnte å spille på facebook igjen startet jeg opp ff igjen, men denne gangen som ekstra leser. med en gang jeg åpnet siden fikk jeg beskjed om ny og mer stabil ff og jeg ble lykkelig. kansje jeg kan gå tilbake til kjære ff jeg har brukt så mange år? vel nå hadde jeg nok savnet crome litt, blitt vant til den. men jeg liker at ting er som det var.

min glede varte ikke lenge, den nye firefox opdateringen gjør at nettleseren kjesjer hvert 4. minutt i steden for hver halvtime. så ikke så stor oppgradering der nei....

jaja jeg har fortsatt crome, og den låser seg så å si bare på aftenposten.no

spam

dette er ett nytt fenonem på min blogg, og jeg leter opp ord som kan være lure å blokere men må bare beklage at jeg ligger langt bak i dette feltet. men med mine tidligere 20 lesere var virkelig ikke spam ett problem.

 

the sims 3 showtime

selvfølgelig må jeg ha, men må innrømat slike pakker ikke har hvert de jeg har likt best i de tidligere spillene. men kan jo håpe at dette er bedre. nye jobber er jo alltid bra,

julekalender + svar 7.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:   smurfe pakke
spørsmål:hva heter smurfenes fiende?
svar: Gargamel

Gjerigknarken:
premier:bluray fil : letters from iwo jima + 3 flaxlodd ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: i hveilken kategori hos oss ligger saken om "2000 gratis briller fra lensway"?
svar:  gratis ting og vareprøver / diverse

Tine
premier:tradisjonskokeboken julemat og julepynt ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hva skal vi bake her?
svar: kokosmakroner

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: nokia 700
spørsmål: hva stemmer om operativsystemet til nokia 700, symbian belle
svar: det er basert på windos phone 7

teknisk ukeblad
premie: d-link dub 1240 usb 3.0 hub
spørsmål: hvem lager teknisk ukeblads ukentlige mattenøtter?
svar:  einar madsen

intersport
premie: stiga snowracer king size kjelke ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilken norsk by er mål i birkerbeiner rennet?
svar:  lillehammer

 brio
premie: produktet de spør om
spørsmål: hva kan du finne på hornet til filly hestene?
svar:swarovski stener (det er bare en av dem som har horn, og den har disse stenene. ellers har de kroner og tiaraer)
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hvor sitter nissen med sin julegrøt?
svar: på låven

gamer
premier: duke nukem forever
spørsmål 1: når kom det første spillet om duke nukem i salg?
svar: 1991
spørsmål 2: hva het selskapet som skapte denne spillfiguren?
svar: apogee software

akam
premie: multifunksjonsskriver fra epson
spørsmål  1: hva er px730wds høyeste utskriftoppløsning?
svar: 5760 dpi (5.760 x 1.440 DPI)
spørsmål 2: hva med skanning?
svar: 4800 (Skanningsoppløsning2.400 DPIx4.800 DPI (horisontal x vertikal))
spørsmål 3: og hva er maksimal utskrifttempo?
svar:  40 sider minuttet
la med fakta om oppløsningene siden jeg ikke viste helt hvordan jeg skulle tolke det.

Apotek 1
premie: avene mappe
spørsmål: hva gjør dermica håndkrem med hendene?
svar: gjør dem myke og smidige

Nidar
premie:  div nidar produkter
spørsmål: hva betyr det at nidar kjøper sertifisert kakao igjennom utz certifid?
svar: at kakaoen i nidars sjokolade er dyrket på en måte som oppfyller sosiale og miljømessige standarer

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål:  hvor mange butikker har kondomeriet?
svar:  10 + nettbutikk

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hva hjelper hyppoallergenic canine wet med?
svar: foret er sammensatt slik at det reduserer intoleranse ovenfor ingredienser og næringsstoffer

ringo
premie: hodeskalle truck (lego)
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 22

hardware.no
premie: pyro se 120 gb
spørsmål 1: vi har testet dagens premie, hvem har produsert kontrolleren som sitter i den?
svar: intel ( fått tips om at dette er feil og at svaret er Sandforce noe som er fullt mulig, det var noe jeg ikke forsto med denne oppgaven)
spørsmål 2: hvem er det patriot nylig har begynt å lage minnemoduler for?
svar: intel  (fant i hvertfall ikke noe annet)

ticket.no
premie: gavekort på 6.500 fra sas
spørsmål: sas åpner en ny destinasjon i kina fra 1.mars 2012. hvilken?
svar:shanghai

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål:danskene spiser sin frokost. hva heter måltidet på norsk?
svar: lunsj

komplett
premie: quiet comfort 15
spørsmål: hvor stort er hovedlageret vårt?
svar: 21.000 m2

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte...
svar: vinterdekk

donald
premie: boggle flash
spørsmål: magica fra tryll har en ravn som heter?
svar: hugin

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- gambisk-norsk friidretsutøver kjent for sin smittende latter
- norsk statsborger siden 2006
- første nordmann under 10 blank på 100 meter
svar: Jaysuma Sidy Ndure

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  norsk skuespiller fra saltdal
- har studert på bådar akademiet
- aktuell som geitemoren rada i rockeulven
svar: Lena Kristin Ellingsen

elkjøp
premie:sony alpha systemkamera
spørsmål:hva er maksimal blender åpning på sony nex-5n?
svar:f/3,5

lefdal
premie:tomtom start gps verdipakke
spørsmål: hva er tøffest?
svar:battlefield 3

amobil
premie: toshibas nye nettbrett at200
spørsmål 1 :hvilke av disse produktene forbinder du med toshiba?
svar:bærbare maskiner
spørsmål 2 : hvor stor er skjermen på at200?
svar: 10,1 tommer
spørsmål 3:hvor rask er prossessoren i at200?
svar: to kjerner på 1,2 ghz

kalender jobbing.....

enten så er jeg veldig surrete i hode i dag, eller så er det vanskeligere oppgaver enn vanlig.

jeg klarte ikke cinematekenes sin, prøver igjen på den senere en gang. men nå sliter jeg faktisk med mobili sin også. øynene renner og verden går rundt, så lurer på om det kan ha noe med meg og ikke oppgavene. men jeg skal prøve litt til og om jeg må legge meg legger jeg ut de jeg har tatt til nå.

snø og bilder

jeg tittet ut av vinduet mitt og ble overasket av en hvit verden...

var tilfeldigvis i tellefonen da jeg så det og mamma holdt på å le seg ihjel av mitt jubelskrik når jeg så snøen for første gang, jeg var en lykkelig jente. jeg hadde funnet meg i at det ikke kom til å komme snø før i januar så jeg ble virkelig overasket.

siden jeg skulle en rask tur opp til mamma tok jeg med meg kameraet mitt og tom noen snø bilder, dessverre gikk kameraet tom for strøm, for ellers kulle jeg ha tatt noen bilder av to søte små hunder jeeg møtte på, de var så lykkelig i snøen.


 

kalender og svar 6. des del 2

beklager at disse kommer litt sent i dag, men sov til 20.00

amobil:
premie: minnekort fra kingston 32 gb, class 10 hastighet + usb 3 leser
spørsmål 1: hvilken størelse heter minnekortet SDHC
svar: 4 gb
spørsmål 2: hvor raskt er ett minnekort med class 10- stempelet?
svar: minst 10 megabyte i sekundet
spørsmål 3: hvor mye plass har det største micro-sdhc-kortet du får kjøpt i dag?
svar: 32 gb
(svarene er basert på kingstone sin hjemmeside, er det flere som leverer dette produktet kan svarene være feil)

spill.no
premie:  ipod shuffle
spørsmål:  før steve jobs grunnla apple jobbet han for en spillprodusent. hvilken?
svar: Atari

nsb
premier:
 1. premie: 2 biletter til den norske opera og ballett og gavekort på 500 kr.
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell fleecgenser
spørsmål:i neste episode blir det boller. men hva slags boller tror du?
svar:  hveteboller
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: flyreise for to oslo - punta cana t/r
spørsmål:  i hvilket land ligger punta cana?
svar:  den dominikanske republikk
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

ticket.no
premie: gavekort på 6000 fra lufthansa
spørsmål: hvilke byer i norge flyr lufthansa direkteruter til tyskland fra?
svar: bergen - stavanger - oslo

jenteporten
premie:  signert cd med nathalie nordnes
spørsmål: hva heter den nyeste cdèn til natalie nordnes?
svar:NN

julekalender + svar 6.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  alle tre transformers filmene
spørsmål: hvem spilte kjæresten til shia labeouf i de første transformers filmene?
svar:Megan fox

Gjerigknarken:
premier: blu-ray: love actually + nidar favoritter ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvilke av følgende øyer er en gresk øy?
svar:  ios

Tine
premier : kokkelandslagest store kokebok( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvor mange melkekartonger står det i kjøleskapet til den trøtte pappaen?
svar: 3

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:  dagens skjønnhet
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie:  supertooth buddy
spørsmål: hva er bluetooth?
svar: en trådløs teknologi

teknisk ukeblad
premie: jawbone icon
spørsmål: hvem av disse er ikke en seksjon på tu.no
svar: bioteknologi

intersport
premieswix t73 performance smørejern ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem har flest world cup seire uansett vinteridrett?
svar:  bjørndalen

 brio
premie: lynet mcqueen bil
spørsmål: hva er det norske navnet på lightning mc queen?
svar:lynet mcqueen
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva vasker vi en mandags morgen?
svar: vårt tøy

gamer
premier: ministation portable usb 320 gb ( ekstern hardisk)
spørsmål 1: hvem produserte den første kommersielle harddisken?
svar: IBM
spørsmål 2: hvilket år kom den første harddisken med kapasitet på over 1000 gb
svar: 2007

akam
premie:  beskyttelsesutstyr til cam og lesebrett
spørsmål  1: hvilken norsk by holder nikkino bergen til i?
svar:  bergen
spørsmål 2: men de har også kontor i?
svar: shanghai
spørsmål 3: builtny derimot, holder til i
svar:  new york

Apotek 1
premie: luscious lime gavesett
spørsmål: hva er p-brodden egentlig?
svar: vendbare brodder

Nidar
premie: nidar produkter
spørsmål: hvilke tre lag danner kjernen i sjokoladen troika?
svar: marsipan, trøffel og gele

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hva er aldersgrensen for å kjøpe erotisk film i norge?
svar: 18 år

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hvilket våtfor til katt er spesielt utviklet for eldre katter over 12 år?
svar: ageing + 12

ringo
premie: magiske trylletriks
spørsmål: hvilken side befinner produktet seg på?
svar: 54

hardware.no
premie: Iomega prestige portable 500 gb usb 3.0 (ekstern hardisk)
spørsmål 1: har dagens premie sikkerhetskryptering?
svar: ja
prørsmål 2: hvilken kapasitet får du IKKE i prestige portable serien?
svar: 2 TB

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål: prisbevisste nordmenn valfarter hit for å kjøpe billig flesk og godis! hvor drar de?
svar: strømstad

komplett
premie: sodamaster gazelle fra obh nordica
spørsmål: om det står benQ på esken er det mest sansynlig at du får?
svar: en pc-skjerm

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte...
svar: spa

donald
premie: lundeby småland dukkehus
spørsmål: hva het mikke før han fikk navnet mikke?
svar: mortimer

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- debuterte i filmserien a nightmare on elmstreet
- familien er av irsk og tysk opprinnelse
- aktuell i filmen the rum diary
svar: Johnny Depp

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- norsk friidrettsutøver og blogger
- har inviduelst nm-gull i friidrett fra 2007
- kjent for sitt forhold med petter northug
svar: rachel nordtømme

elkjøp
premie:samsung 5.1 3d hjemmekino ht-d6750
spørsmål: hva kan du bruke allshare dlna-funksjonen til?
svar:spille av delte mediefiler i nettverket

lefdal
premie:braun porsche barbermaskin
spørsmål:på hvilken måte bør man åpne en julegave?
svar:jeg henter en rpg i kjelleren

nye kalender svar

jeg har nå sittet en time og lett fram svar på kalendere for i dag, har jobbet litt med spørsmålet om hvilket år 1tb hardisken kom ut for første gang. viste jo ca, men det hjelper lite på slike kalendere. men med riktige søkeord og tolmodighet til å lese mye om hardisker fant jeg svaret til slutt.

nok en gan kommer jeg til å legge ut kalenderne i to dele, de som blir publisert etter kl. 00.00 og etter jeg våkner tar jeg de som kommer i løpet av dagen ( regner med at de blir lagt ut ett sted mellom 08.00 og 10.00, men da sover jeg)

 

Nerd, jeg?... ja!!!

det er mye snakk om mobbing hos vennene mine her på blogg.no så derfor synes jeg det var ganske morsomt med den ene komentaren jeg fikk som absolutt ikke var hyggelig.

vel den hadde hvert værre om jeg ikke hadde hvert ett stolt datanerd som har funnet ut av hvem hun er og er fornøyd med det. nerd på mange andre områder også jeg....

men jeg forstår ikke helt denne kulturen hvor man skal prøve å være så ekkel mot andre som mulig. hvis du ikke liker en blogg så holder det vel å unngå den neste gang. man behøver ikke å slenge ord til hverandre.
og om man føler man må komentere noe kan man vel holde seg sakelig og fortelle hva man mislikte så veldig med bloggen. 

jeg er ikke helt med på den kulturen hvor man skal skrive stygge innlegg om andre heller. det er fint å anbefalle blogger du liker, men hvorfor slenge stygge ord om de som ikke passer deg?

og hvorfor er slike blogger så populære? 

jeg forstår hvorfor min vanligvis ikke er det, jeg skriver om meg, kattene mine og spillene mine. bloggen min er mest for meg selv om jeg synes det er koselig med lesere og kommentarer. men disse får ikke styre hva jeg skriver, gjør eller liker. for samme hva andre mennesker tenker om meg, jeg liker meg akkurat som jeg er ( hadde satt pris på å hvert frisk da)

dead island akt 3

da har jeg kommet til akt 3 på dead island, spiller veldig lite for tiden grunnet at jeg er svimmel og sliter derfor med slike spill.

det var ikke store skrittet for meg, rett og slett bare å sette seg i en bil og kjøre. det hoppet inn en i spillet mitt også og tok over allt, så jeg gjorde ikke det engang. har kommet meg til lansbyen inne i jungelen da ( enda mer bilkjøring).

nå har jeg slått av slik at bare de jeg er venner med kan komme inn i spillet mitt. jeg liker å spille med folk, men ikke når de bare overtar spillet siden de vet hva som skjer.

senter tur

nok en gang har jeg hvert på senteret og handlet...vel er der ca annen hver dag så det er ikke så stor nyhet...

men i dag handlet jeg julegaver til lillesøsteren min, jeg tror jeg satt mellom en halvtime og time på gulvet der og vurderte hva jeg skulle ta med meg. dessverre kan jeg ikke skrive hva jeg kjøpte her fordi hun nå er gammel nok til å finne på å lese bloggen min.

men jeg er veldig fornøyd og gleder meg veldig ti hun får dem.

jeg kjøpte også julegaver til de to hundene i livet mitt, selv om jeg har sett lite til den ene det siste året. de får det samme, verdens beste godbiter ;-)

siden jeg kjøpte med med 10 kg kattemat hadde jeg ikke mulighet til å få med meg mere i dag, så blir flere handle runder frem til jul... jeg elsker å kjøpe gaver til folk.

kalender og svar 5. des del 2

her kommer resten....

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  flyreise for to personer oslo-beijing t/r
spørsmål: hvilket år arrangerte beijing sommer ol?
svar:  2008
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

nsb
premier:
 1. premie:  2 interrailbiletter, reis gratis 15 dager i hele europa
2. premie: gavekort på 500 kr
3. premie: cd, julenatt i blåfjell
spørsmål:det bor 7 milliarder mennesker på jorda. hvis det er plass til 10.000 postkort i en togvogn. hvor mange tog tres om alle sender ett julekort hver?
svar: 700.000 vogner
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

jenteporten
premie: aussie hårstylingspakke med 5 ulike produkter
spørsmål: hva er veiledende pris på aussie sine shampoprodukter?
svar: 95 kr

colorline
premie: uke 1 -  båttur, hotellrom og bufe for 2 personer  + 300 kr å bruke om bord
spørsmål: hva heter buffetrestauranten om bord i superspeed?
svar:  catch me if you can
( trekning i dag)

spill.no
premie:  årets utgave av fifa og need for speed run.
spørsmål: et nytt fifa spill lanseres i starten av 2012. hva heter det?
svar: fifa street

kalendere og svar 5.des del 1

fortsatt en del som ikke er oppe før 8 tiden ... de kommer senere i kveld som del 2

filmweb: http://www.filmweb.no/

gevinst:  julenatt i blåfjell på dvd og blåfjell 2 pakke
spørsmål:hvem spiller mosetussen i blåfjell 2?
svar:toralv maurstad

Gjerigknarken:
premier: blu-ray film der untergang + pose nidar julefavoritter( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hva går trikset i gjerrigknarkens blogg angående å skaffe billigst mulig bensin ut på?
svar:  bruke kort og kartlegge priser

Tine
premier kokkeforkle fra SALMA( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hva heter tegnet som blåbærene danner og hva betyr det?
svar:  Yin & yang

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar: reprise
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: altigen ifusion
spørsmål: kan du bruke ifusion sammen med andre telefoner enn iphone?
svar: ja, så lenge de har bluetooth

teknisk ukeblad
premie: bosch IXO vino (skrumaskin til å åpne vinflasker med)
spørsmål:hvor mange ukentlige lesere hadde teknisk ukeblad (papir) høsten 2011.
svar: 317000

intersport
premie: mckinley venture extreme fjelltelt ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem har flest world cup seire i langrenn?
svar:  bjørgen

 brio
premie: produktet de spør om
spørsmål:  hvilken farge er det på brio komfyren?
svar:rød og hvit
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva har blakken rundt nakken?
svar: bjelle ( tipper det ikke er kjede eller skjerf, men de sier ingen ting annet enn en sele i sangen da)

gamer
premier: foroza motorsport 4
spørsmål 1: vilket bilprogram har alliert seg med forza motorsport 4?
svar: top gear
spørsmål 2: hvilken bane har ikke hvert tilgjengelig i et Forza-spill før nå?
svar: Hockenheim

akam
premie: gavekort på 1000 kr for å lage cewe fotobok på japanphoto
spørsmål  1: hvor mange CEWE fotobøker må du minimum bestille for å få kvantumsrabatt?
svar: 5
spørsmål 2: hva er maksimal størrelse på en cewe fortobok?
svar: 42x30
spørsmål 3: hva er minste størrelse du kan få?
svar:  14 x13

Apotek 1
premie: Watermelon refresher gavesett
spørsmål: hvorfor er nycoplus omega-3 1000mg høykonsentrert?
svar: fordi den hjelper mot ømme og stive ledd

Nidar
premie: div nidar produkter
spørsmål: hva heter nidars mest kjente konfekt?
svar: sfinx

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hve er dette?
svar:  en fjernstyrt vibrator

royal canin
premie: produkter
spørsmål: anallergenic er et nytt diettfor til hunder. hva hjelper det for?
svar: foret er sammensatt slik at det reduserer intoleranser ovenfor ingredienser og næringsstoffer

ringo
premie: duplo cellebil
spørsmål: hvilken side i julkatalogen er produktet?
svar:  24

hardware.no
premie:  Thecus N2200xxx (hjemmeserver)
spørsmål 1: hvilken prosesser har dagens premie?
svar: intel atom d525
prørsmål 2: har dagens premie backup-batteri?
svar:  nei ( om ikke jeg misforsto og de mente backup muligheter)
spørsmål 3: vi har testet dagens premie. satt vi opp ytelsen som et positivt punkt?
svar: ja

ticket.no
premie: gavekort tema 3000 fra star tour
spørsmål: på hvilken temareise kan du oppleve øya stromboli?
svar: sicilia, smakenes og sansenes øy

komplett
premie: geforce gtx 560 1 gb
spørsmål: hvor mange liker oss på facebook akkurat nå?
svar: 77572 ( svaret er ca 77000)

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte...
svar: brannbil

donald
premie: klassisk metall-meccano
spørsmål: tipp og topp spiller på hvilket fotball lag?
svar: elvebreddkameratene

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  musiker fra nittedal, men nå bosatt i oslo
- heter jarle til fornavn
- blant annet kjent for låta c`mon talk
svar: Jarle Bernhoft

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- har sunget duett med meat loaf
- i årets idol-dommerpanel
- kjent fra gruppen m2m
svar: marion ravn

elkjøp
premie: ipod touch 64 gb
spørsmål: hva kaller man skjermtypen på ipod touch?
svar: retina display

lefdal:
premie: canon ixus 115 hs
spørsmål: i dag spiller motorhead på sentrum scene. de er tøffe.
svar:motorhead!!!

harvest moon sunshine islands 04.12.11

jeg har giftet meg!!!!

den 11 dagen på høsten i år tre giftet nettie og vaughn seg i spillet. jeg gikk selvfølgelig for den vanskeligste partneren fra starten av .

autumn 14, year 3, 331452 g, sunstones 15, islands 15
veggie president level 99

8 chikken
4 cows
3 sheep

shipping: 79/366
resepies: 75/238
fishing: 35/143
mushrooms: 39/40
ores: 21/21

house 61%
coop 50%
barn 45 %
supply shed 30%
maker shed 52%

festivals:
1. 14
2. 7
3. 1
4. 6 

juleønsket

folk stresser rundt meg, allt skal være klart til jul og i år kommer jula brått på, vi er jo ikke ferdig med høsten enda!!!

menns folk i butikkene sloss om stakars små smør pakker og damene i butikkene prøver å overtale allt å alle om å kjøpe deres produkter, tussler jeg stille med mine hverdagslige rutiner. jeg må klare å få inn mat nok til meg og kattene og den må kjøpes. andre viktige ting må ofte ordnes også. ting tar tid og krefter.

jeg setter på høy musikk og biter tennene sammen, jeg skal ikke la smertene stoppe meg. noen ganger er de så ille at jeg ikke klarer å stoppe tårene fra å renne, da synes jeg det er best å ha på seg solbriller slik at folk ikke ser dem. jeg går rett igjennom all julegleden og prøver å fokusere alle kreftene ine på å overleve.

men til slutt må det komme, spørsmålet du vet venter rundt neste hjørne, hva er det du ønsker deg til jul.

jeg ønsker å bli frisk
jeg ønsker å kunne gå turer
jeg ønsker å kunne lage mat
jeg ønsker fri fra smerter
jeg ønsker krefter
jeg ønsker å lære
jeg ønsker å studere
jeg ønsker å løpe
jeg ønsker ro
jeg ønsker døgnryttme

jeg ønsker å leve

men jeg får vel nøye med med slike små ting som skal lyse opp dagen, slike ting folk faktisk kan gi meg. og ikke misforstå jeg setter veldig pris på gavene, men om jeg bare kunne få ett ønske oppfyllt, å bli frisk!

søndagsmiddag

nok en gang var det søndagsmiddag hos mamma, hun ringte og vekket meg 30 minutter før for å høre om jeg ville ha. jeg sa selvfølgelig nei da, men så fort jeg hadde våknet og fått på meg klær forsto jeg at jeg fortsatt rakk det.

mormor og bestefar skulle komme, så selv om jeg kom litt sent til maten fikk jeg jo sagt hei til dem. menjeg fikk faktisk mat også. fiskepudding med hvit saus. vi pleier å ha fisk på søndager.

store middager før jul må planlegges og så er det en del skravling. dessverre viste deg seg sakte men sikkert at jeg ikke er i helt god form i dag, så jeg gikk hjem igjen før de tente lysene.

men om ikke noe annet fikk jeg sagt hei og fikk litt sun mat i meg....

kalender og svar 4. des del 2

de siste kalenderne som jeg ikke fikk tatt før jeg la meg.

jenteporten
premie:  ansikspleie pakke fra Olay
spørsmål: hva heter øyekremen i total effects serien til olay?
svar: Total Effects Eye Transforming Cream

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  to gavekort a 300 på salmon house og to loungebilletter
spørsmål: kan du ta med norsk laks til utlandet?
svar:  litt usikker, men jeg svarte ja
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

nsb
premier:
 1. premie: 2 biletter til la boheme i operaen og gavekort hos nsb til 500 kr
2. premie: gavekort 500 kr
3. premie: guinness world records 2012
spørsmål: hva betyr det gamle norske verbet "have"
svar:  å ha ( de andre svars alternativene er ikke verb)
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

Nidar
premie: div nidarprodukter
spørsmål: hvem er frontfiguren til stratos?
svar:  en blå ku

spill.no
premie:  umulig puzzlespill
spørsmål: hva heter agenten tom cruise spiller i mission: inpossible-filmene?
svar:  ethan hunt

kalender og svar 4. des del 1

mangler noen fordi de ikke har kommet opp enda eller at siden var nede...

 

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  hangover 1 og 2 på bluray
spørsmål:i hvilke byer utspiller hangover og hangover 2 seg hovedsaklig?
svar: las vegas og bankok

Gjerigknarken:
premier: 3 flakslodd og bluray filmen brokeback mountain ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvilket land kommer bilmerket kia fra?
svar:  korea

Tine
premie: tradisjonskokeboken julemat og julepyntr ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hva slags spesielt utstyr trenger du for å bake disse vakre julekakene?
svar: rosettbakkelshjern

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar: storytelling
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: adobe photoshop elements 10
spørsmål: i tillegg til photoshop lager adobe blant annet?
svar:  Flash player

teknisk ukeblad
premie: philips fidelo for android as851
spørsmål: teknisk ukeblad media kjøpte i år et norsk nettsted om mobiltelefoner og -teknologi, hva heter nettstedet?
svar:  ( hvem sin kalender svarte jeg akkurat på?) mobili

intersport
premie: nakamura scout 24 (sykkel) ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hva heter nasjonal arenaen til det engelske fotball landslaget?
svar:  wembley

premie:  produktet de spør om
spørsmål: hvilket materiale er gitaren hovedsaklig laget av?
svar: tre
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva er det grønne, glitrende treet pyntet med?
svar: norske flagg

gamer
premier: batman: arkham city og lord of the rings: war in the north (spill)
spørsmål 1:  hvilken karakter fikk batman: arkham city i vår anmeldelse?
svar: 10 av 10
spørsmål 2: hvilket tegneserieunivers kommer batman fra?
svar:  DC comics

akam
premie: avid studio
spørsmål  1: hva betyr avid
svar: ivrig
spørsmål 2: hvilken farge er det på duken som følger med avid studio?
svar: grønn
spørsmål 3: hvor mye plass krever avid studio på harddisken din?
svar:  5,8 GB

Apotek 1
premie: vichy herre gaveeske
spørsmål: hvorfor er det shea og vitamin e i dermica sans bodylotion
svar:  det virker mykgjørende

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hva er kondomeriets slagord?
svar: ingenting kommer helt av seg selv

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hvilket produkt passer til en eldre volpino italieno over 8 år?
svar: mini mature +8

ringo
premie: med andre ord
spørsmål: Hvilken side befinner dette produktet seg i Ringos Julekatalog?
svar:  66

hardware.no
premie: Economy vannkjølingsett 3x120-30
spørsmål 1: hvor mange vifter bærer radiatoren i dagens premie?
svar: 3
prørsmål 2: luftkjøling og vannkjøling er relativt utbredte metoder for å kjøle maskinen. hva kan også benyttes, som har et kokepunkt på -196 c
svar: flytende nitrogen
spørsmål 3:i hvilken norsk by holder techbay til?
svar:skjeberg

ticket.no
premie: gavekort på 2000 og kamera + ett års abonomang på reiser og ferier
spørsmål: hva er ticketgaranti?
svar:du kan avbestille reisen uansett årsak

colorline
premie: uke 1 -  båttur, hotellrom og bufe for 2 personer  + 300 kr å bruke om bord
spørsmål:hvor mange personbiler er det plass til på color fantasy
svar: 750

komplett
premie: hp pavilion dv 7
spørsmål: komplett.no har et avansert robotsystem, hva heter det?
svar: autostore

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: liten gåte......
svar: leppestift

 

donald
premie: hello kitty radio/cd boombox
spørsmål: hva spiser langbein for å bli super-langbein?
svar: nøtter

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- begynte å spille gitar som åtteåring
- spillte to ganger på lettermann for milioner av seere
-  hans nye plate er oppkalt etter han selv
svar:  sondre Lerche

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  i gang med innspillingen til my week whit marilyn
- bor i oxford i england
- spiller hermine grang i harry potter
svar: Emma Watson

elkjøp
premie:htc senation xl med beats audio øretelefoner
spørsmål:  hvor stor er skjermen på htc sensation xl?
svar:4,7 tommer

lefda
premie: wilfa gourmet blender
spørsmål:hva skjuler det seg under chuck norris sitt skjegg?
svar: en tredje neve

-- tusen takk for hjelp på 1001spill oppgaven --

kalendere og svar 3.des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:   happyfeet pakke
spørsmål:hvilket år kom den første happy feet  på kino?
svar: 2006

Gjerigknarken:
premier: ghostbusters på blu-ray og tre flax lodd( hovedpremie: iphone 4s og xbox360)
spørsmål: i hvilken kategori hos oss ligger saken om gratis tur til strømstad?
svar:  rabatter og rabattkoder

Tine
premier: tradisjonsboken julemat og julepynt( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilken kake kan du IKKE bake med denne oppskriften?
svar: pepperkake

Mobili
premie: philips fidelio for android as851
spørsmål: hvor i verden har philips sitt hovedkvarter?
svar:  nederland

teknisk ukeblad
premie:  sony ericsson xperia avtive
spørsmål: hvem er ansvarlig redaktør i teknisk ukeblad?
svar:  tormod haugstad

intersport
premie: polar rs400 pulsklokke ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilken engelsk fotballklubb ble erik torstvedt cupmester med i 1991?
svar:  tottenham

jenteporten
premie:  solpakke fra brun og blid solsenter
spørsmål:hva heter slankesolen til brun og blid?
svar: v7 fit

 brio
premie:  tror premien er det samme som spørsmålet handler om
spørsmål:  hvor mange deler får du med når du kjøper evi animal hospital
svar: over 30 ( prøvde å telle på bildet og kom til 22, vanskelig å vite hva som er løse deler og ikke)
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål:  hva må musene passe seg for?
svar:  fella

gamer
premier: Roccat pakke
spørsmål 1:  hvem vant starcraft II turneringen som gamer.no var med på å arrangere i sommer?
svar:  GLsnute
spørsmål 2: hva var navnet på denne turneringen?
svar: gamers paradise

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: dkny toalettveske
spørsmål:  hva får du kjøpt i fashion-butikkene på OSL?
svar:  både klær og tilbehør fra kjente klesmerker
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

akam
premie:  panasonic hdc-sd80ec
spørsmål  1: hvor lang optisk zoom har dagens premie?
svar:  34X
spørsmål 2: hvor mye veier så herligheten?
svar: 192 g med batteri ( regner med at det er med siden det ikke står at bateriet kan tas ut)
spørsmål 3: og hva slags bildestablisator har det?
svar:  optisk

Apotek 1
premie: neckscarf til dame
spørsmål: hva er natuvivi care gloss?
svar: lippgloss

Nidar
premie: nidar produkter
spørsmål: hva slags fyll er det i snøkuler?
svar: karamellfyll og melkefyll

kondomeriet
premie:  div produkt ( hovedpremie)
spørsmål: hvor er mannens g-punkt, p-punktet
svar:  i anus ( punktet ligger mellom anus og penis så ikke helt sikker på hva de ønsker som svar)

royal canin
premie: produkter
spørsmål:  hva slags produkt anbefaler vi til hunderasen basenji
svar:  medium adult 25

ringo
premie:  chi chi love hund barnevogn
spørsmål: hvilken side befinner produktet seg på i ringos julekatalog?
svar:  16

hardware.no
premie:  dell ultraslim s2330mx ( dataskjerm)
spørsmål 1: hvilken maximal oppløsning støtter skjermen du kan vinne?
svar: 1920x1080
prørsmål 2: hva heter grunnleggeren av dell?
svar: michael dell
spørsmål 3: dell har en serie bærbare maskiner for ekstrembruk. hva heter de?
svar:XFR

ticket.no
premie: gavekort på 3000 fra RCCL
spørsmål: hva heter den nye tvserien på tvnorge, der du kan følge nordmenn på cruise?
svar: cruiseliv

colorline
premie: uke 1 -  båttur, hotellrom og bufe for 2 personer  + 300 kr å bruke om bord
spørsmål: hva er inkludert i superspeeds julebord?
svar:  vin, øl, mineralvann og kaffe ( all drikke inkludert)

nsb
premier:
 1. premie :  2 dagskort til hafjell alpinsenter og gavekort til nsb på 500 kr
2. premie: gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell 2 cd
spørsmål: hva er lengst borte fra norge?
svar:  (jeg tror det er australia etter lang tolkning av kart)
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie:  xperia mini
spørsmål: hva er det høyeste beløpet på gavekortet dems?
svar: 20 000

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål:  anders vil ikke til frisøren, han synes det holder med det han har i baklomma. hva er det?
svar:  kam

donald
premie: gx buggy
spørsmål: hvor bor rikerud
svar: andeby (veldig diskutert svar  under kommentarer, men mener det er riktig)

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- maler og grafiker født i løten
- begynte å male som 12 åring
-  kjent for maleriet skrik
svar:  Edvard Munch

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- hennes første rolle var i disney channels the thirteenth year
- født og oppvokst i los angeles
-  spiller bella i twilight serien
svar: kirsten stewart

spill.no
premie: gears of war 3 og rage
spørsmål:  hvem var siste boss i id softwares spill wolfenstein 3d?
svar: adolf hitler

elkjøp
premie:ipad 2 16 gb wifi sort
spørsmål: hvor stor er ipad 2? (de mener skjermen)
svar:9,7

lefdal
premie: nescafe dolce gusto circulo
spørsmål:  i dag skjer det mye tøft, og noen ikke fullt så tøffe ting. det er blant annet et a-ha fan party. hva vil du helst gjøre?
svar: vinne en ipad

redd for å sove

etter natten i går er jeg rett og slett rett for å legge meg i natt.

jeg merker at jeg hele tiden finner på grunner til å holde meg våken, allt fra spill til tv serier og katte stell. dessverre var jeg jo allerede sliten da jeg sto opp i dag så jeg begynner å merke det. men ikke tenkt å gi meg enda.

håper jeg er så trøtt når jeg legger meg at jeg sover som en stein resten av natta....

Internett kalendere

mens de fleste andre åpner luker i små sjokolade kalendere eller store gavekalendere sitter jeg her uten en eneste en. men det gjør ikke så mye for jeg har en årlig tradisjon med å lete frem og ta julekalendere på nett. jeg pleier å begynne ganske stort, men ende opp med å bare ta de jeg vil ha gevinstene på etter hvert.

i år deler jeg kalendere og svar på bloggen fordi jeg lærte i fjor at det er morsomst å ta kalendere sammen med andre.

i dag brukte jeg ca 3-4 timer og det var  bare n jeg ikke klarte ( brukte en time på denne alene), til hjelp med motivasjon har jeg hørt på astrid lindgren og disney sanger.

om folk lurer på om jeg ikke synes det er dumt å minske vinnesjansenemine ved å legge ut svarene, så kan jeg berolige dem med at jeg har holdt på med dette i mange år uten å dele svar og aldri vunnet.

så det handler om å ha det gøy...

kalendere og svar 2.des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  bok og hettegenser fra "arme riddere"
spørsmål:hvem har hovedrollen som oskar?
svar: Kyrre Hellum

Gjerigknarken:
premier: blu-ray filmen Bridget jones: the edge of reason + en pose nidar favoritter( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hva er laktose?
svar:  melkesukker

Tine
premier: tradisjonskokeboken< julemat og julepynt> ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hva betyr ordet advent?
svar:  ankomst

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:  ----- ( si i fra om du vet)
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie:  ZTE MF 60
spørsmål: hva stemmer om kameraet ZTEs telefon blade som vi testet i februar?
svar: det har 3,2 megapiksler

teknisk ukeblad
premie: adobe photoshop cs5
spørsmål: hva er adressen til teknisk ukeblads facebook side?
svar: facebook.com/tekniskukeblad

intersport
premie: oakley elevate snøbrille( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilke to land skal arrangere em i fotball 2012?
svar:  Polen og ukraina

jenteporten
premie:  lilla knelang kjole levert fra FLOYD BY SMITH
spørsmål: i hvilken annen farge finner du kjolen du kan vinne i dag?
svar: rosa

 brio
premie:
spørsmål:  hva heter karakteren som setter ut brikkene i "cars domino"? ( norsk navn)
svar: bill
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hvem truer med en stor skje?
svar: Nissefar

gamer
premier: unchated 3 pakke
spørsmål 1: hva heter nathan drakes mentor i spillet?
svar:  Victor sullivan
spørsmål 2: hvem står bak stemmen til drake?
svar:  Nolan north

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  flyreise for to personer oslo - helsinki t/r
spørsmål: hvor mange destinasjoner i asia flyr finnair til?
svar: 11
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

akam
premie:  adobe lightroom 3
spørsmål  1: hvor mange språk er lightroom 3 tilgjengelig på?
svar:  12
spørsmål 2: kan lightroom brukes på mac?
svar: ja
spørsmål 3: hvilket av disse er ikke et adobe-program? ( fire alternativer)
svar:  Media comopser

Apotek 1
premie:  Vichy nuteriextra gaveeske
spørsmål:  hva hjelper cliniderm barrier repair dry skin mot?
svar:  tørr hud

Nidar
premie:  diversse nidargodteri
spørsmål: hva er navnet på nidars julenyhet dette året?
svar:  nidar hjemmelaget julemarsipan

kondomeriet
premie: produkter ( hovedpremie)
spørsmål:  hva er dette? (bilde)
svar: vaginakuler

royal canin
premie: produkter
spørsmål: komplett for til eldre hunder av svert små raser (vekt opptil 4kg) over 12 år?
svar: x-small ageing +12

ringo
premie:  lego duplo - legekontor
spørsmål: hvilken side i julekatalogen kommer bildet fra?
svar: 24

hardware.no
premie: ROG rampage IV formula med battelfield 3. ( hovedkort + spill)
spørsmål 1: hvilken sokkel må prosessoren din ha for å passe i dagens premie?
svar: lga2011
prørsmål 2: premien er en del av asus ROG-serie. hva står ROG for?
svar: republic of gamers
spørsmål 3: gamer.no har anmeldt batterfield 3. hvilken karakter fikk det?
svar: 9/10

ticket.no
premie:  2 flybiletter til zurich med swiss
spørsmål: hvor mange ganger daglig tar swiss deg fra oslo til zurich?
svar: 4 ( fant tre avganger på en dag, og siden dette ikke er alternativ så må det bli 4)

colorline
premie: uke 1 -  båttur, hotellrom og bufe for 2 personer  + 300 kr å bruke om bord
spørsmål: byen går for å være den beste julebyen i norden! hva heter den?
svar: gøteborg

nsb
premier:
 1. premie 2 biletter til nøtteknekkeren 13. desember + gavekort til nsb på 500 kr
2. premie:gavekort til nsb på 500 kr
3. premie : julenatt i blåfjell dvd.
spørsmål: i morgen kommer toget med noe fra venezuela. tror du det er:
svar:  vill gjetting
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: ups/ overspenningsvern
spørsmål: komplett sin facebook adresse?
svar: www.facebook.com/komplettno

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: ett ord på d som katten er redd for å besøke?
svar: dyrlege

donald
premie: fur real cookie
spørsmål: hvilken serieskaper skrev og tegnet historien eggmysteriet?
svar:  carl barks

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- vant grappa debutantprisen i 2008
- aktuell med cden alle snakker sant
- datter av lillebjørn nielsen
svar:  siri nielsen

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- låtskriver for Fergie og Britany spears
- heter egentlig stafani joanne angelina germanotta
- debutalbumet het the fame
svar: lady gaga

spill.no
premie:  the legend of zelda: skyward sword og super mario 3d land
spørsmål: hvor mange år fyller zelda serien i år?
svar: 25

elkjøp
premie: ps 3, 160 gb + uncharted 3
spørsmål:  hvor mange hdmi utganger har ps3?
svar:1

lefdal
premie: canon pixma mg5250
spørsmål: hvem er tøffest?
svar: tror det må være valgfritt

dårlig natt

natten min var fyllt med mareritt, anfall angst og drømmer om at jeg ikke fikk sove. så det er ikke veldig overaskende at jeg føler jeg ikke sov noe i det hele tatt og er kjeme trøtt.

etter første angst mareritt sto jeg opp og lukket vinduet og slo på alle lysene i leiligheten, slik som jeg pleier for å få kontroll over angsten så jeg får sove igjen. jeg ropte også på begge kattene mine og de kom opp i senga mi og la seg under dyna og vedsiden av meg. jeg skulle hatt det perfekt, men jeg hadde så vondt i kroppen og jeg slet med å puste. angsten hadde roet seg så vet ikke hva det skyltes.

når jeg var rolig nok og kattene hadde gått fordi jeg ikke klarte å ligge stille grunnet smertene i kroppen, ga jeg meg og åpnet vinduet igjen. jeg trengte den friske luften når jeg slet slik å puste. det hjalp med en gang.

jeg sovnet igjen og drømte at jeg ikke fikk sove, våknet opp etterhvert veldig forvirret.

neste gang jeg sovnet drømte jeg at jeg hadde anfall ( noe jeg sikkert hadde) i drømmen slang jeg meg rundt som en apekatt i leiligheten for å fikse ting, eller gikk på hendene siden jeg viste at bena ikke ville holde meg oppe. under et anfall kan heller ikke hendene mine holde meg oppe så det var litt rart, men hovedsaklig snurret jeg rundt og rundt og opp og ned. våknet med senga gjennomvåt av svette og viste jeg hadde hatt ett anfall i søvne.

så drømte jeg at jeg var på sykehus hvor de mente at anfallene var noe jeg skapte selv, det var fortsatt mye surring og opp og ned. men hovedsaklig gikk drømmen ut på å holde anfallet tilbake. noe jeg ikke akkurat klarte. drømte også om tannlege, det må være fordi jeg skal til tannlegen om noen dager. jeg tror i hvertfall at jeg hadde et anfall til. ( ikke så uvanlig å få to så tett på verandre, er vel det samme anfallet det bare er en rolig periode i mellom.

resten av drømmene mine var typisk sosial angst, lete etter venner, være steder jeg ikke vil være, glemt igjen mobilen osv. ( men merkelig nok fant jeg nøkkelknippet jeg mistet for noen uker siden i denne drømmen)

skulle ønske jeg bare kunne sove nå, men tror ikke det hjelper så mye. så blir nok en tur på butikken før jeg setter meg ned med dagens kalendere.

julekalender + svar 1.des del 2

akam
premie: nikon 1 J1 med nikkor VR 10-30 mmf/3.5-5.6 objektiv
spørsmål  1: hva slags bildestablisator er det nikon mener med VR?
svar: vibration reduction, dvs optisk
spørsmål 2: hva er hovedforskjellene mennom nikon 1 V1 og J1?
svar: V1 har innebygd søker og kan bruke ekstern blits
spørsmål 3: hvilket av de to kameraene er tilgjengelig i rosa?
svar:  Nikon 1 J1

Apotek 1
premie: Dermica sans kroppspleiesett
spørsmål: hvilken effekt gir vichy aqualia antiox øyestift umiddelbart?
svar: kjølende

Nidar
premie: nidar produkter
spørsmål: hvor lages godteriet fra nidar?
svar: på nidars fabrikk i trondheim

kondomeriet
premie: diverse produkter ( hovedpremie sexhuske)
spørsmål: når startet kondomeriet sin første butikk?
svar: 1989

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hvilket skreddersydd produkt anbefaler vi til dachshund?
svar: dashshund 28 adult

ringo
premie: lego city politistajon
spørsmål: hvilken side befinner dette produktet seg i ringos julekatalog
svar: side 25

hardware.no
premie: philips 46pfl9705 ( 46" tv)
spørsmål 1: hva er ambilight?
svar: lysefekter rundt tv-en som er tilpasset bildet
prørsmål 2: har dagens premie ambilight?
svar: ja

ticket.no
premie: gavekort på 5,000 fra apollo
spørsmål: på hvilken gresk øy ligger populære mythos beach?
svar: rhodos

colorline
premie: uke 1 -  båttur, hotellrom og bufe for 2 personer  + 300 kr å bruke om bord
spørsmål: hvilken populær opplevelsespark ligger nær flyplassen billund?
svar: legoland

nsb
premier:
 1. premie - en weekwnd på rica skifer hotell oppdal for to personer, inkludert togreise tur-retur
2. premie -  gavekort for reiser på 500 kr
3. premie - bokpremie fra schibsted: håvard rem - togreiser
spørsmål: hvilken vei må du gå for å komme deg til bygda? (hodebry oppgave)
svar: b
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: olympus tg-610 digitalkamera
spørsmål: hvilket år startet komplett.no nettbutikken sin?
svar: 2000 (da rettigheten til navnet ble opprettet i hvertfall, fant ingen bedre hint på siden dems.)

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: små julekaker som tar første del av navnet sitt etter en europeisk by?
svar: berlinerkranser

donald
premie: lego star wars
spørsmål: hva heter den amerikanske donald-tegneren som fyllte 60 år i år og har don til fornavn.
svar: don rosa

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- norsk komiker og skuespiller
- har studert juss, og vant komiprisen i 2002
- spiller rhino i nissene på låven
svar: Espen Eckbo

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- hans sang baby, er den mest spillte youtube- videoen igjennom alle tider.
- i 2011 kom filmen om han
- aktuell med julealbumet under the mistletoe.
svar: Justin bieber

spill.no
premie: festivalpass til øyafestivalen 2012
spørsmål: hvilken spillutgiver pleier å ha stand på øya-festivalen?
svar: electronic arts

kalendere og svar 1.des del 1

filmweb:
gevinst: kung fu panda  1 og 2 på blu-ray
spørsmål. hvem har den engelske stemmen til po?
svar: Jack Black

Gjerigknarken:
premier: blu-ray filmen incepion og en julepose nidar favoritter ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvilket lag vant engelsk premier leauge i sesongen 2010/1011?
svar:  manchester united

Tine
premier: boken julekuler av arne & carlos ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvor mye måtte gutten tjene for å kjøpe "hele verden" ( video)
svar: 5 øre

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar: being john malkovich
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: sony ericsson xperia mini
spørsmål: hva slags minnekort støtter sony ericsson xperia mini?
svar: micro SD

teknisk ukeblad
premie: nikon coolpix p300
spørsmål:  hva heter prisen som teknisk ukeblad deler ut hver høst til " en god ingeniørmessig løsning på et teknologisk eller samfunnsmessig problem?
svar: ingeniørbragden

intersport
premie: satmap active 10 gps ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem gikk siste etappe for Sverige på herrestafetten under ski vm 2011?
svar:  marcus hellner

jenteporten
premie: kari traa produkter ( rosa lux rundeneck, rosa lux pant)
spørsmål:  hva heter nettshopen til kari traa hvor også dagens premie kan kjøpes?
svar: whiteplanet

brio
premie: ukjent
spørsmål: når ble funny bunny lansert første gang?
svar 2001
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva fikk mor endelig av jensemann?
svar: spekefjøl

gamer
premier:  spill ( dead rising 2: of record, ultimate marvel vs capcom 3, motogp 10/11)
spørsmål 1: hvem vant årets motogp-sesong?
svar: casey stoner
spørsmål 2: i hvilket år kom det første dead rising-spillet?
svar: 2006

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: flyreise for to personer oslo - wien t/r
spørsmål: hvilken farge har det østeriske flagget?
svar: rødt og hvitt
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

 

gratis iphone kalender : http://itunes.apple.com/de/app/appvent-calendar/id482501648?mt=8

blivakker.no : registrer mail og bli automatisk med i trekning hver dag

ekspert : full ut ønskeliste og lever i butikken, kanskje får  du alt på lista?

dfds: snøball spill - vinn tilbud ( beste 99kr to personer til kjøbenhavn)

 

nå skal jeg ha matpause, så fortsetter på lista etter det...

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin