hits

desember 2010

pepperkaka baking og pepperkake pynting (20-21 desember)

dette innlegget kommer litt sent grunnet at jeg ikke har hvert helt på topp...

19 desember kom kusina mi hjem, noe jeg hadde gledet meg veldig til. den 20 var det pepperkake baking hos tanta og kusina mi. vi hadde ventet på henne. dette ble en koselig kveld med smaking av deig, masse morsomme former (som jeg hadde kjøpt på glassmagasinet før i desember) og god stemning.
vanligvis pynter vi ikke pepperkakene våre, men denne dagen startet det med en komentar fra meg da jeg formet min andre pepperkake.    - har dere hvit glasur? isbjørnen min kan da ikke hvere brun-
først lo vi bare av det, men dagen etter var det bare å innse, vi skulle pynte pepperkaker.

vi kjøpte inn alle fargene de hadde i butikken, nonstop og andre fine ting å sette på kakene og på ettermiddagen pyntet jeg og to av mine kusiner pepperkaker for harde livet. vi hadde det kjempe morsomt. men har ikke fått smakt på dem enda da...


tannleger er fra helvete

som jeg har sagt før har ikke mine tanker om tannleger hvert på topp, men nå  har jeg kommet frem til at de virkelig er fra helvete og dems mål i livet er å plage meg til vanvid.
hvis du tror at dette nok en gang handler om en som har hvert hos en tannlege, fått fikkset ett hull og har litt smerter tar du feil. det var meg for noen mnd siden. vel og merke fikset jeg ikke et hull, men trakk en tann, men alikevel satt jeg der med smerter og tankene om at de vil jo ikke pine meg. og de gjør det som er best for meg.

nå derimot har jeg forandret mening, kansje de ikke liker å påføre smerte på andre. men de sørger i hvertfall for at du skal gjøre som dem vil. smerte er våpenet dems.

1. dagen jeg kom hjem fra sydentur knakk jeg en visdomstann, ingen ekstreme smerter så jeg lar ting vente til jeg er ferdig på ullevåll.

2. slutten av november drar jeg til tannlegene, smertene er fortsatt ikke så ille og jeg er vant til å leve med smerter. men tannlegen forteller meg at smertene jeg har i de andre tennene antagligvis skylles denne knekte tanna og hullet på tanna vedsiden av. visdomstanna må ut.

3. min forrige trekking på samme sted var mildt sagt et mareritt både for meg og kjevespesialisten som gjorde det. det ble enstemmig avgjort at neste tann måtte bli tatt med narkose. jeg har tenner som er sterke som f... og de vil ikke ut.

4. jeg forteller dette til tannlegen og han renser tennene mine og sier de skal sende henvisning til et sted hvor jeg kan få narkose behandling. han vil ikke gjøre noe med det store hullet før visdomstanna er borte.

5. jeg får brev fra ullevål sykehus om at jeg har fått time der 15. mars. 4 mnd fra tanna knakk uten noen som helst hindring for at det skal bli værre. de har ikke narkosebehandling. vi ringer og avbestiller timen.

6. smertene begynner å bli værre og jeg finner en tannlege selv som behandler under narkose, jeg får time 3. jan men også beskjeden om at jeg antagligvis ikke kan få narkose. jeg er for syk. (det er på grunn av sykdommen jeg skal ha narkose) så egentlig er jeg like langt.

7. narkoselegen der er snill og ringer og prater med meg for å gjøre en nøye vurdering, kansje endelig noe som går riktig vei?

8. lillejulaften, det er ingen måte å se bort i fra det på, denne jula kommer til å bli et mareritt. smertene er der og jeg begynner på smertestillende. håper det går over.

9. julaften gikk greit, men fikk ikke sove om natta grunnet smerter, gjør mye vondere på natta enn om dagen. 1. juledag var det blitt værre men jeg overlevde dagen med et nødskrik (og mye smertestillende) igjen det var umulig å sove om natta. smertene var så store at jeg prøvde å rive ut tanna selv. (dette ga ikke mere smerter, utrolig nok)

10. nå må jeg på akutten og kansje trekke tanna uten narkose, siden jeg ikke lengere har noe valg. om ikke de trekker den håper jeg i hvertfall på noe sinsykt til smertestillende.

konklusjonen er det samme som med helsevesenet, du må være frisk for å få hjelp. er du syk kan du bare ha det så godt og ligge der å vri deg i smerter.

og om dere lurer på hva jeg mener skulle ha blitt gjort er svaret lett, de skulle ha lagt noe midlertidlig på den knekte tannen slik at den ikke lå å råttnet i munnen min og lager store betennelser. men det er vist ikke jeg verdt....

et "lite" stykke norge

jeg husker når jeg var yngere og hadde virkelig lyst på sjokolade, det var ikke helg og jeg hadde ikke mye penger så jeg kjøpte meg en liten eventyr sjokolade fra freia. disse sjokkoladene var akkurat store nok til at de dekket det værste av sjokolade suget og ikke så store at jeg ble kvalm. (jeg er ikke stor fan av ren melkesjokolade)

men i går på rema 1000 fikk jeg meg et sjokk, denne sjokoladen sto i hylla:

dette er orginalen: 

nye fisker

jeg var på senteret i dag og falt pladask for to sommerfugl siclider, jeg har hatt sommerful siclider før i akvariet mitt og hadde planlagt å kjøpe nye senere. en gang etter jul, men da jeg så disse blå fiskene måtte jeg bare ha dem. de kostet litt over 200 kroner stykket og gjorde resten av turen på senteret kort.

de skal få bo i 120 L akvariet mitt, kattene er nå frustrert over at de ikke kan ligge å sove på det siden det står oppe...
lille kjære grapefrukt

det er over ett år siden jeg fikk blødninger i magen og måtte stoppe med allt syrlig. sakte men sikkert har medesinene virket og jeg har etterhvert kunne både spise tomat og drikke juice, men min store frustrasjon har hvert grapfrukten. jeg virkelig elsker rød grapfrukt. har det siden jeg var liten. og dette er også den frukten jeg spiser mest av. og selvfølgelig den frukten som er værst for både medesiner og mager. det er vist mye syre i dem....

men i går kunne jeg ikke dy meg og kjøpte meg en grapafrukt til frokost i dag, jeg gleder meg sinsykt. håper jeg tåler den ;-)

pinnekjøtt middag

på lørdag hadde familien min årets pinnekjøtt middag. vi har hatt pinnekjøtt middag i mange år, men det var først i fjor jeg fikk trumfet igjennom pinnekjøtt på julaften. så nå lager vi ekstra mye under pinnekjøtt middagen og så varmer vi det opp (hovedsaklig til meg) på julaften.

uten om pinnekjøttet har vi da ribbe, medisterkake, innmatspølse, sosiser (mini pølser) og en vegetar rett til kusina mi. har regnet på det og det er nesten en ting til her av oss. ikke rart at vi pleier å sitte igjenn med mye mat. men jeg må innrømme jeg gleder meg veldig til julaften....

pinnekjøtt middagen gikk relativt bra, det ble en liten demper på stemningen at bestefaren min var blitt lagt inn på legevakta. men heldigvis fikk han komme hjem senere på kvelden og de hadde funnet ut hva som var feil med han (endelig etter flere mnd) og det er ikke noe alvorlig.

broren min dukket heller ikke opp, men uten om dette var det fullt hus og god stemning. maten var kjempe god.

brent katt

huff, i går satt jeg og koste meg med en film inne på stua. jeg hadde tent opp masse levende lys sidenjeg synes dette er veldig koselig. og litt kos må man ha når man sitter oppe alene hele natta. et stykke ut i filmen kjente jeg en veldig stram lukt, noe var brennt. jeg gikk igjennom alle lysene og alle ovnene i leiligheten og fant ikke noe feil. regnet med at noe hadde falt ned i en av lysene og brent opp. trygg gikk jeg tilbake til filmen min og bare frustrerte meg smått over den stramme lukta.

ca en halvtime senere tok jeg sirius i å prøve å spise opp veden min, noe han er veldig glad i. jeg sa navnet hans strengt og han tittet opp på meg. underdannig krøp han bort til meg der jeg satt i stolen og tittet med gjevne mellomrom opp på meg for å se om jeg hadde tilgitt han. noe jeg selvfølgelig gjorde etterhvert. jeg slo hånda på fanget slik jeg pleier for å si at han får hoppe opp, det tok han ikke mange sekundene.

men da han la seg i fanget mitt slo lukta mot meg strammere en noen gang, og det tok bare en klapp for meg å kjenne den brente pelsen. den var stiv og klebete på den ene siden av han. jeg fikk fulstendig hjerte stopp et øyeblikk og gikk over hele kroppen hans for å kjenne etter om det var noen steder hvor han hadde vondt, eller andre steder hvor det var brent. etterpå gikk jeg å hentet en klut og prøvde å vaske vekk det værste av lukta og svidde pelsen.

de som har katt vet at det verken er lett å kjenne over om en katt har vondt noe sted eller å vaske dem i mot dems vilje. så jeg måtte tilslutt gi opp vaskejobben. jeg satt smålig panisk og lurte på hva jeg skulle gjøre. skulle jeg ringe akutt dyrlegen og høre med dem eller skulle jeg se det ann. tilslutt bestemte jeg meg for å ikke ringe, siden han lå på den svidde siden, han viste ingen tegn til smerte når jeg koste med han og han manglet ikke pels. men jeg ringte rundt til folk i småpanikk når de våknet da....

teorien min er i hvertfall at sirius har sovnet vedsiden av lysene i vinduskarmen og at pelsen hans har svidd, men ikke tatt fyr. for hadde pelsen tatt fyr haddejeg sett det. jeg hadde nemlig kontroll på lysene mine. så nå blir det ikke noe mere levende lys i vinduskarmen. og jeg skal holde et godt øye med sirius når jeg har på levende lys. problemetmitt er at han er så sinsykt fasinert av flammer. han har ikke ild vett i det hele tatt...

men glad det gikk bra, sirius oppfører seg som vanlig og har fått masse kos....

musikk sjokk

sitter her å spiller på farmville, skal straks simme litt. men for å hjelpe meg med faren fra å kjede meg i hjel under all trykkingen på farmville har jeg på musikk. iphonen min er jo selvfølgelig et must da, men etter å være vant til ipoden min sin geniale evne til å mixe sanger skal jeg love iphone gir sjokk.

her hoppet vi fra Miley cyrus - rock star til fire water burnsom starter med you dont love me but my doggy style og så etter litt helvete og slik hopper vi rett til rosa helikoper....

(sensurert)

 

kakao?

jeg lurer veldig på hva som har skjedd med den gamle gode koppen med kakao. når jeg bestiller kakao nå får jeg den somregel servert i glass med sugerør, noe jeg synes er litt merkelig. men jeg klarer fint å leve med denne forandringen.

men i dag nådde det litt toppen av kransekaka. jeg bestilte en kopp kakao med krem hos baker nordby. som vanlig fikk jeg et høyt glass med sugerør og rørepinne i, kremen var også der. men etter en sip forsto jeg at dette var rart. glasset hadde et lag med sjokolade i bunn, så melk, så masse skummet melg med en liten krem klad i.

det så veldig fint ut, men var litt frustrert der jeg satt og rørte ut sjokoladen i melka (hadde ikke bestilt oboy) og at halve glasset var fyllt med melkeskum. fin måte å servere lite uten at folk ser det. nei kommer nok ikke til å kjøpe der igjen. smaken var grei da, etter skummet og all røringen. kremen merket jeg ikke noe til....

5. desember

I dag rakk jeg så vidt å gå igjennom de viktigste online kalenderne før jeg kastet på meg yttertøyet og tok taxi ned til galssmagasinet. Vi møtte på verdens dårligste sjofør. en ting er at han ikke viste hvor glassmagasinet var og at han bare ville sette oss av i byen, men det at vi måtte forklare skilt var litt skummelt...

glassmagasinet var ikke oppe enda da vi kom, så jeg gikk inn på cafeen der og kjøpte meg frokost, etter to biter av den åpnet dørene. De andre skulle kjøpe julegaver nede i kjelleren så jeg ble med ned, der fant jeg mange morsome pepperkake former. så jeg tok med meg noen av dem hjem.

så gikk vi å tittet på allt fra julepynt og lys til asjetter. jeg begynnte etterhvert å bli litt svimmel så jeg gikk fra de andre og satte meg på bakeren. bestilte meg en ost og skinke baguett og en kopp kakao med krem. etter dette snek jeg meg opp på lekebutikken og var med i en harry potter konkuranse før jeg fant dem igjen på minjong.

når vi dro hjem stod det noen musikkanter og spillte julesanger utenfor, ganske søtt....

senere på kvelden ble det søndagsmiddag, ørret og selvfølgelig tenning av adventslys....

i legokalenderen min i dag fikk jeg et våpen på hjul, tror denne borgen forbreder seg på krig jeg...
4. desember

jeg rakk så vitt å åpne luken i kalenderen i dag før det ble femte. har bakt julekaker med tanta mi og barna. serinakaker og peppernøtter. etter det var jeg så sliten at jeg måtte sove litt. så var det jo alle konkuransene på nettet som jeg vil være med på. men 23.10 kom jeg på kalenderen ute i stua.

i dag fikk jeg en skummel mann med skummle våpen. kunne nesten ha gjettet meg det etter våpnene i går. ikke en jeg ville ha sloss med i hvertfall.
ny kampfisk, igjen

den forrige kampfisken jeg fikk var syk og etter en dag døde den, enda en uke etter døde hun kampfisken min som var i samme akvarie. jeg har latt akvariet stå tomt en stund siden jeg vil at det skal rense seg, men da jeg var innom fiskebutikken i dag falt jeg pladask for en ny han kampfisk. så jeg kjøpte han.

denne er helt blå...

skal prøve å få ut bilde senere en gang, nå venner den seg til det nye hjemmet sitt...

3. desember

i dag startet jeg ikke med lego kalenderen mn, men med alle på internett. har aldri vunnet på slike internett kalendere, men den som intet deltar intet vinner.

i legokalenderen min i dag fikk jeg et våpenstativ med tre våpen. et skold, et spyr og en øks. plaserte det helt intil borgen.


2. desember

i dag trengte julekalenderen min litt mere tenking, tilslutt ga jeg opp og så etter hjelp på kalenderen. det var et bilde av hva det skulle være på innsiden av luka. så var det bare å prøve å kjenne igjen biter ;-)
jeg hadde aldri klart det uten bildet fordi jeg trodde det var en ting, men det var to...

det ble utstyr til smeden min, en smelteovn og en slik til å slå på (med sverd)
farmville 1. desember

nå har det skjedd litt på farmville, uten om alle disse tingene du kan bygge og sesong oppsamlingene... det er alltid noe slikt i farmville nå.

men for noen dager siden fikk jeg kjøpt meg ringen som gjør at ingenting visner. jeg har egentlig hvert ganske i mot å bruke penger på farmville, men dette (og tigeren) har hvert de to tingene jeg virkelig har angret på at jeg ikke kjøpte. ser på ringen som en invistering for en god natts søvn...

jeg så også i dag at man nå kan oppgradere gården sin enne et hakk, hitil er det bare tilgjengelig ved å betale med ekte penger. men de sier den skal åpnes for andre også snart. jeg kan kjøpe den siden jeg har nok penger der inne, men er ikke derfor jeg har dem... (venter på tigeren min)

midlertidlig ønskeliste

dette er det jeg har klart å komme opp med i løpet av dagen....

Spill til wii:
harvest moon - animal parade (kommer ut 3. desember)
lost in blue
wii balanse brett (ikke et spill)

spill til ds:
harvestmoon DS (det som heter DS)
harvest moon - sunshine islands (kommer ut 3. desember)

andre spill ting:
poeng kort til iphone ( kan kjøpes på 7.11. kan også brukes til lydbøkene mine, kjøper mye lydbøker der)
poeg kort til sims 3 store (kan kansje kjøpes på gamestop)

Lego - harry potter (ikke toget) (http://www.outland.no/section.cfm?path=1549,1550)
lilla sengetøy
store lilla håndkler

fra lush (på byporten):
vanilla in the mist - såpe (ellers hadde jeg synes det  var morsomt å prøve flere såper derfra)
American Cream - balsam (kan også prøve ut andre produkter til hår)
egentlig hadde nok det meste fra den butikken hvert morsomt, husk at jeg ikke har badekar...

spill:
catan histories - settlers of america
elasund

ellers:
ventilator som virker (vifte til kjøkkenet)

1. desember

i dag våknet jeg med en god følelse i kroppen, eller alle steder i kroppen uten om hodet, det verket som besatt. jeg kysset sirius på hodet og nesten ropte det er første desember. (hvor gammel er jeg egentlig..)
så var det opp og åpne første luke i julekalenderen min, jeg hadde ikke julekalender i fjor så den har hvert savnet lenge....
i dag fikk jeg en smed, liker lego kalenderen, når spenningen er over etter å åpne den kan man fortsatt bygge....
Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin