hits

november 2016

Julekalender 2016 1. desember

Cupcake bok med silikonformer

For å delta, legg igjen navn og mailadresse i kommentarfeltet før 23.59 samme dag.

Om du legger igjen mailadresse i delen for mailadresse, vil denne bare bli synlig for meg. Legger du den ut i kommentarfeltet blir den synlig for alle. Det kan ta litt tid før kommentaren blir synlig da jeg må godta alle før de blir lagt ut.

Vinneren vil bli trukket en av de nærmeste dagene av appen the hat (som tidligere år)

Det er ikke noe poeng å delta etter 23.59 da jeg vil se at kommentaren kom inn etter/på midnatt. Ny luke legges ut 00.01 hver dag.

Liste over alle premier i år, det er 25 gaver ( to på julaften)

Vinneren blir kontaktet på mailadressen som er oppgitt og får 7 dager fra trekning, til å svare. Hvis jeg ikke har fått svar etter disse 7 dagene trekkes ny vinner. Premiene sendes ut fortløpende. jeg skal gjøre mitt beste å få alle premiene trukket før 16.desember send ut senest denne dagen. De trukket etter 16. desember blir mest sannsynlig sendt etter jul.

Bloggen og kalenderen er IKKE sponset. De som deltar har selv ansvar for aldersgrenser og bruk av premiene. Alt godteriet i bloggen er skaffet i 2016. tar forbehold om at posten leverer som den skal. 

svar på julekalendere 30.11.2016

noen har en tendens til å starte tidlig.

Filmweb
Premie: kinobilletter
spørsmål 1: Hvem spiller Salamander Fisle?
svar: Eddie Redmayne
spørsmål 2:  Hvem har skrevet boka filmen er basert på?
svar: J. K. Rowling
spørsmål 3: Hvem er dette?
svar: Ezra Miller

Moods of norway
spørsmål 1: I hvilket fylke ligger Stryn?
svar: Sogn og Fjordane

bok: Anne of the island (Anne of Green Gables -3)- L.M. Montgomery

Anne of the Island (Anne of Green Gables, #3)

Dette er første bok i serien hvor jeg føler at vi går inn i de voksnes rekker. Vi følger Anne igjennom årene hun går på college, de nye vennene hennes og kjærligheten. Hun vokser med sine nye venninner mens hun først leier hos noen og senere leier hus sammen med vennene sine. Vi får oppleve hennes overraskelse når menn begynner og fri til henne og øyeblikket da hun møter mannen fra drømmene sine. Men hvorfor blir hun sjalu på jenta som går med Gilbert Blythe når hun endelig har funnet drømme prinsen sin?

Vi får selvfølgelig også oppdateringer om de som har blitt igjen hjemme. Både ved hjelp av besøk i jule og sommer ferie og brev fra forskjellige folk i avonlea.

Boken var fortsatt en fin reise i tid, men denne gangen følte jeg at noe manglet. Jeg klarte aldri helt å sette fingeren på det, men noe fikk meg til å føle at jeg hadde svevd forbi på en sky. Hvor var komplikasjonene? Vanskelighetene? Føler kanskje at historien begynner å tynne ut. Den barnslige magien blir lengre og lengre borte, mens Anne fortsatt ikke er klar til å bli voksen.

Julemarked på gnisten 2016

Fem minutter på elleve kastet jeg meg ut av døra og håpet jeg hadde fått alle klærne på meg denne gangen. Jeg hadde glemt buksa forrige gang jeg var på vei ut. Selvfølgelig hadde ingen dødd av at jeg dukket opp i joggebukse, men min erfaring er at man selger mer om man ser frisk og ordentlig ut. Med andre ord sminken på plass og joggebukse og bh.

To minutter over elleve var jeg på plass og jeg løp opp trappen til mitt lille hjørne, foran meg gikk en dame som allerede hadde plukket ut hva hun skulle ha. Jeg smiler og beklager for at jeg er litt sen og hun smiler tilbake og sier hun var alt for tidlig. Jeg var jo bare 2 minutter forsinket. Hun plukker ut det aller dyreste jeg har å selge og slik starter julemarkedet.

Det var veldig koselig og med veldig mange folk som kom innom. Jeg må strikke som et mareritt de neste dagene da jeg solgte alle luene mine, og jeg hadde planlagt å bruke noen av de som var til overs i julepresanger.

Jeg solgte for hele 2500 kroner i dag. Jeg gikk før det stengte så jeg vet ikke hele resultatet enda.

da må jeg oppdatere facebook siden med tingene mine igjen Jiijiscorner

forhåndsregistrering på julekalendere 2016

Julekalendere med forhåndsregistrerings premier

Being trendy -   klokke i rustfritt stål med automatisk urverk

Christiania glassmagasin - automatisk med i trekningen av årets råeste kjøkkenpakke som trekkes på julaften! Verdi til over 10.000 kroner!

Europris - gavekort til kr 5.000 i november

It`s a date - gavekort på 500 kr til mat, drikke og aktiviteter på et It's a date-arrangement!

Kid - gavekort på 1000,-!

Kondomeriet -  en pirrende premie

Mekk -  Tiny Audio C5 DAB/DAB+ radio/adapter til bil verd 1999,- kroner!

Norgesenergi - 10.000,- i gavekort på Elkjøp

Riffraff - flotte premier

Get/ tdc - "early-bird" premie

Gjerrigknarken - du er med i trekking om julegodteri om du registrerer deg tidlig. Får også ekstra lodd.

Indusia - gavekort 500 kr ( takk for tips)

Kalendere med en registrering for trekninger (registrer deg nå for å være med på 1. desember)

Blivakker.no

CCDame's frisør (må registrere deg før 1. desember)

Dermaspa

 Varm design (trekning hver fredag, første trekning 2. desember)

makeupmania.no

netthandelen

(oppdatert 30.11.2016)

bok: Anne of Avonlea (Anne of Green Gables 2) - L.M. Montgomery

Anne of Avonlea (Anne of Green Gables, #2)
bilde fra goodreads

Anne har nesten blitt voksen, i hvert fall voksen nok til å starte jobben som lærer på skolen i Avonlea. Det er litt skummelt med tanke på at hun har gått på skole med mange av barna hun nå skal ha kontroll over, og noen av dem er bare året yngre enn henne.
På gården dukker det opp to nye barn som Anne må hjelpe til å passe på, tvillinger som skal bo der etter at moren deres døde, til onkelen deres kan hente dem. Dessverre dør onkelen etter hvert også og barna får bli boende på gården.

Anne får en ganske stor rolle i det lille samfunnet Avonlea er. Hun blander seg inn i gamle kjærlighets historier, prøver å gjøre område vakrere og finner flotte forlatte steder. Hun og Gilbert studerer sammen for å gjøre seg klar til høyere utdanning, og kanskje det ligger noe mer i lufta der også?

Nok en koselig bok om foreldreløse Anne, som nå har fått seg et stort hjem. Den viser styrket en ung kvinne kan ha både til seg selv og i troen på andre. En riktig feel good bok.

Til Pappa

Et år er 52 uker, 365 dager, 8760 timer, 525 600 minutter, 31 536 000 sekunder.

Dette er alle definisjoner av tiden det ar gått mellom dagen jeg mistet deg og nå. Et år som har gått fort, men med en bitter bismak av noe som mangler. For selv om det har vært gleder, mestring, håp og styrke, har ikke du fått se det.

Du fikk ikke oppleve at jeg endelig ble bedre, at jeg kunne løpe 100 meter igjen. Når jeg må stoppe og vente på hunden min på tur fordi hun går for sakte. Du fikk ikke oppleve den dagen jeg våknet opp og bestemte meg for å ta kontrollen over livet mitt igjen. Ja det er som å balansere på isflak enda, men jeg har kommet så utrolig langt.

Det finnes også så mange dager jeg vet du skulle ha vært med på, men som ikke er mine. Dager som har vekket savnet sterkere enn de daglige, følelser som har vært vanskelig å svelge.

Og det kommer dager i fremtiden hvor savnet vil være like stort, hvor gode følelser vil bli blandet med triste fordi du mangler. Det er livet, og det er hardt.

Men allikevel føler jeg du er her å passer på meg, enda en skytsengel mellom meg og det svarte. Kanskje nå som jeg trenger det mest, nå som jeg tar opp kampen, nå som jeg møter mørket rett på.

For selv om du ikke er her, er du der.

Har alltid og vil alltid elske deg

Grand cafe9 minutter før bordreserveringen vår, sto jeg og Mormor utenfor dørene til Grand Cafe. Vi kan vel ikke gå inn sier hun litt skeptisk, men tanken på å stå ute i regnet og vente på resten av familien fristet ikke, så jeg dro henne med inn.
En veldig hyggelig hovmester viste oss til bordet vårt og sjekket om gavekortet mitt fungerte og hvor mye det var på det. Mamma kom før jeg rakk å sette meg ned og det var bra for det første hun spurte om var om vi kunne bytte bord til et ved maleriene. Nok en gang stilte den snille hovmesteren opp og ordnet bord til oss inne i hjørnet.

Vi ble plassert på et stort rundt bord som vippet og knirket. avstanden i mellom oss gjorde så vi måtte rope til hverandre når vi skulle prate. Men støynivået i lokalene gjorde dette ganske praktisk uansett. Kanskje en sammenheng? Jeg føler også at noen burde påpeke til dem der at det er en grunn til at de fleste stoler har fire ben, noe damen på nabobordet også innså da hun gikk rett i gulvet. Du skal sitte veldig stille på en trefotet stol.

Vi fikk fortløpende servert drikke etter som folk kom og kelneren hadde god tålmodighet når vi surret og forandret meninger med bestillingen vår. Jeg gikk for tre småretter og resten av familien gikk for hovedrett. En time etter vi hadde kommet var mamma litt sjokkert over at maten ikke hadde kommet enda, men jeg påpekte at jeg hadde jo allerede spist to retter og det var ikke min eller deres feil at de andre ikke hadde bestilt hovedrett. Hun lo litt da hun kom på det og forsto da at ting tok tid.

Jeg hadde fått velge hvilke retter jeg ville ha som forrett og hvilke som hovedrett. Jeg valgte å ta fisken som hovedrett og det var jeg veldig glad for. Jeg startet med: Pinnekjøtt- og andeleverterrin / tindved / macademia og Grillet hjertesalat / pistasj / mozarella.

Pinnekjøtt retten som ikke var pinnekjøtt var ganske rar, jeg og mennene rundt bordet smakte på den. Salaten var kjempegod.

Resten av folket hadde bestilt Dry age ytrefilet / brokkoli / estragon hollandaise og det var stor skuffelse over mangel av poteter. To av biffene var heller ikke varme, heller ikke sausen. Var ikke veldig stor glede over maten der, men biffen var vist god da.

Jeg spiste Piggvar / blomkål / myse og syntes fisken var himmelsk.

Så vi ble enige om at den beste løsningen her var å gjøre som de anbefalte og bestille småretter. Jeg var veldig fornøyd med det meste, de andre ikke fult så fornøyde.

Vi fikk veldig god service og alle rare forespørsler om hvordan vi ville ha maten ble godtatt. Det falt selvfølgelig ikke inn noen å presisere at man ønsket varm biff på forhånd.

Det var en blandet følelse mellom oss om hva vi tenkte når vi forlot stedet. Men noe var vi sikre på. Vi hadde kost oss og vi er glad grand cafe og maleriene er tilbake.

film: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

jeg elsket boka og gledet meg til filmen. Selv om slutten var veldig forandret elsket jeg den. Selv om starten kanskje var den mest magiske, var slutten den mest morsomme. Det er klart at de ikke har planer om å lage oppfølgere som følger bok serien, det tok de greit knekken på.

Bestefaren til Jacob har alltid fortalt historier om barna på barnehjemmet hvor han vokste opp. Hvordan de var spesielle og hvilke ting de kunne gjøre. Men etter som Jacob vokste opp sluttet han å tro på eventyrene, helt til bestefaren blir drept og han ser monstre i skogen.

Psykologen han går til oppfordrer han til å besøke barnehjemmet selv, og her finner han en tidsbobble hvor tiden står stille og alt er som bestefaren fortalte han. Han blir kjent med de spesielle barna, men bringer også med seg farer inn i deres idylliske verden. De som har drept bestefaren hans har fulgt etter han på jakten etter akkurat disse barna.

 

 

bok: Anne of Green Gables (Anne of Green Gables 1) - L.M. Montgomery

Anne of Green Gables (Anne of Green Gables, #1)

De eldre søsknene på Green Gables ( bjørkely) ,Marilla og Matthew Cuthbert bestemmer seg for å adoptere en ung gutt fra et barnehjem, til å hjelpe dem på gården. De sender beskjeden med en venn og på veien skjer det en feil blir det sendt en 11 år gammel jente i stedet. Selv om de først vil sende henne tilbake, vekker Ann følelsene og sympatien deres og får bli.

Hennes første ønske er å bli kalt ved et annet navn, men fornuftige Marilla nekter henne dette og da ber hun pent om at de skal skrive navnet hennes med en E på slutten, noe de går med på.

Anne er en fantasifull jente som ofte drømmer seg bort i sin egen verden og derfor kommer i mange merkelige situasjoner. For selv om du ønsker å være god er det vanskelig å holde konsentrasjonen på nål og tråd når solen skinner ute og det er mange opplevelser å ha der. Marilla er rolig, fornuftig og gammeldags mens Mathew er mer villig til å se Anne sin side av saker, men han har lovet å holde seg unna oppdragelsen av den unge jenta.

Jeg elsket boka. Den herlige fantasien og beskrivelsen av verden rundt henne får deg til å forsvinne helt i boka. De utrolige situasjonene fantasien hennes klarer å få henne og vennene hennes inn i. det er også fascinerende å lese om hvordan ting var på slutten av 1800 og begynnelsen av 1900 tallet. En liten kjærlighetshistorie i bakgrunnen.

Koste meg veldig med boken

bok: night (The Night Trilogy 1) - Elie Wiesel

Night

I sammenligning til mange andre bøker er denne liten. Du kan få inntrykket om en kort og liten bok om et tema vi har hørt mye om og ikke liker, men når boka er over er du ganske glad for at den ikke er lengre. Nå som jeg skulle skrive om den så jeg at det var første bok i en serie og jeg tenkte bare nei takk, dette klarer jeg ikke mer av. Og det er ikke fordi boka er dårlig, derimot det stikk motsatte, en bok som vrir følelsene inni deg til du egentlig kunne ønske at du ikke hadde lest den, for det er jo sant. Det er lettere å lese om jødene under 2. verdenskrig når det ikke er skrevet av han det handler om.

Siden han skriver boken om sin tid i konsentrasjonsleir, er det klart at han overlevde, men det er en mager trøst. Ingen burde gå igjennom slike ting.

Boken er skrevet av Elie Wiesel og starter når han er 16 år gammel og krigen kommer og banker på døren deres for fult. Vi følger han fra de små forandringene i samfunnet rundt han, til isolasjon av jødene og tilslutt konsentrasjonsleirene. Da han ble slippet fri av amerikanske soldater våren 45 var han 16 år gammel.

Historiene om denne tiden er viktige og burde ikke gjemmes bort fordi de er tunge å lese, men man burde lese dem i små doser av gangen. Night er akkurat passe stor.  

The Three Musketeers (The D'Artagnan Romances 1) - Alexandre Dumas

The Three Musketeers

Noen forfattere klarer å skrive bøker som virkelig transporterer deg til en annen verden. Du glemmer tid og dager og er i stor fare for å gå rett ut i trafikken, rett og slett fordi det ikke fantes biler i den tiden du er i.
selv om man har sett filmen mange ganger når man er yngre, er det ingenting mot en bok som dette.

Unge d'Artagnan reiser inn til hovedstaden for å følge faren sitt ønske om å bli en del av kongens livvakt. Han har lovet å følge lederen av musketererne og kardinalen lojalt, men innser fort at dette er umulig da de er på hver sin side av en krangel om makt over kongen. Allerede første dag i Paris klarer han å irritere på seg tre av livvaktene og skal ut i duell med alle tre, det han ikke vet er at de er u-adskillige venner og møter opp sammen, uten å vite at de alle skal sloss mot same mann. Kampene blir derimot avbrutt av fire soldater for kardinalen og uten å være klar over det velger d'Artagnan side og får 3 venner for livet.

d'Artagnan sin trofasthet og kjærlighet sender han ut i et livsfarlig politisk territorium, hvor hans største fiende snart viser seg å være mylady. En spion for kardinalen, han klarer å gjøre rasende ved å lure henne til å ha sex med han. Kan våre fire helter beskytte dronningen, overleve krigen og seire over utspekulerte kvinner?

bok: The last ever after (The School for Good and Evil 3) - Soman Chainani

The Last Ever After (The School for Good and Evil, #3)<
(bilde fra goodreads)

En barnebok behøver ikke å være kjedelig for voksne, og selv har jeg vært ganske fasinert av denne serien om skolen for de onde og de gode. Dessverre føler jeg at kvaliteten på bøkene har sunket mye siden den første boken, den som sluttet perfekt. Noen ganger kan en serie ødelegge det som ville ha vært en genial bok alene.

Det er ingen lykkelig slutt for Aghata og Tedros. Plutselig finner de seg i en situasjon hvor den eneste løsningen er å reise tilbake til skogen. Her har verden blitt ond og de må få Sophie til å forandre mening for å redde eventyrverden før den ender for godt. På veien får de hjelp av gamle helter som har blitt godt voksne. Samtidig må Aghata finne en måte å leve med at hun enten må bli dronning, eller slippe Tedros.

Den siste boken i serien tar det jeg ville ha sett på som idiotiske løsninger. Mange geniale løsninger ligger foran, men forfatteren velger å gå for noe som krever mer sloss, mye mer forvirring og du sitter der og lurer på hvorfor legge hele den grunnmuren av en historie og ledetråder for å ignorere det til slutt?

min blog gavekalender 2016 - oversikt

1. cupcake bok m former

2. filmpakke

3. barnepakke

4. papir hobby pakke

 5. goodiebag uten godteri

6. Lydbøker

7. goodiebag med godteri

8. Lag iskrem

9. tv serier

10. Godteri

11. goodiebag uten godteri

12. Lush pakke

13. goodiebag med godteri

14. Leke tøy for voksne

15. goodiebag uten godteri

16. blu-ray pakke

17. godteri

18. goodie smykkepakke

19. barnepakke

20. goodiebag uten godteri

21. goodie te pakke

22. dvd pakke

23. goodiebag uten godteri

24. 1. hundegodteri

24. 2. Fan packbloggen og kalenderen min er ikke sponset

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin