hits

november 2012

Ett slag i ansiktet (isolert)

Jeg burde bli vant til det, men det gjør ikke følelsen noe bedre. Følelsen av å vite at det er et annet sted du burde være, ett sted du hørte hjemme, ett sted du vil. Men du må bite i det sure eplet å innse at du ikke har krefter til det, selv om du skulle ta i bruk alt av resurser og hjelpemidler.

Aldri føler du deg så isolert som når slike ting skjer, men man må bite tennene sammen og komme videre, for selv om jeg ikke kan være der i år. Kanskje jeg kan være frisk nok til å dukke opp til neste år.

Er hjemme

Vil være her:

spillexpo_illu

dw12dt

sailor moon sesong 5 (sailor stars)

Ja jeg er fullstendig klar over at jeg har hoppet over en sesong, jeg viste bare ikke dette når jeg så den. Jeg la merke til at jeg hadde hoppet ett år frem i tid og det var to ganger jeg lurte på hva jeg hadde gått glipp av, men ikke før jeg satte meg for å se det jeg trodde var siste sesong, fant jeg ut av feilen. ser sesong 4 nå.

I sesong 5 har usagi blitt 16 år og det kan se ut til at forholdet mellom henne og mamo-chan holder på å ta ett skritt videre. Dessverre blir alt ødelagt av en ond dronning som har kastet sin forbannelse over jorden ved hjelp av et speil. De første episodene av sesongen er en non stop historie om henne.

Men når hun er slått dukker det opp en ny ond dame, eller ny er hun ikke fordi du vet det var hun som vekket dronningen til live. Hun leter etter stjernefrø (star seed) som hun samler på og ved hjelp av dem skal hun ta over hele universet. Problemet er å finne ekte stjernefrø, og hun er ikke veldig tålmodig.

Mamo-chan reiser på skole i usa og under hele sesongen skriver usaki brev til han, men får ikke noe svar. Det vi vet og ikke hun, er at flyet hans ble truffet av en av galaxia sine stråler.

Det dukker også opp mange nye krigere, de fleste slemme men også tre stykker i svarte klær som virker å være gode. Hva har disse tre jentene til felles med de tre guttene i det super populære bandet.

Her dukker også alle krigerne opp igjen, alle er der for å passe på prinsessen dems, men prinsessen ser ikke ut til å ville bli paset på, hun vil bare elske alle.

Min utrolig store skuffelse over introen ble lettet med avslutningen, og jeg satt da og tenkte at dette var den perfekte avsluttingen på serien, ikke viste jeg at det var avsluttingen, da hadde jeg nok nytt den litt ekstra.

Dette var i mine øyne helt klart den beste sesongen

 

 

dw12dt

Sailor moon sesong 3 (sailor moon super)

En mann I forsker drakt har onde planer og nok en gang må Usaki og vennene hennes redde verden. Først en og en merkelig fiende om gangen. Jakten er etter rene hjerter og den første som blir angrepet er Rei.

Når alt håp er ute og alle krigerne er fanget, da dukker det opp to nye krigere. De har sterkere krefter en våre jenter og spørsmålet om de er venner eller fiender er noe som går igjen i sesongen. Dette blir vel avgjort i siste episode da de utfordrer sailor moon og hun slår dem, slik vinner hun dems allianse.

Halvveis inn i sesongen dukker også chibi-usa opp, hun har blitt sendt tilbake i tid for å få trening og venner. Hun forandrer seg nå til sailor chibi moon og har en liten stav som slår rosa hjerter på fienden.

Hun blir venn med en sykelig ung pike som viser seg å være besatt av fienden, men usaki og chbi-usa nekter å gi opp troen på jenta og prøver nok en gang å redde verden ved å vise kjærlighet.

De to nye krigerne sailor Uranus og sailor Neptun kjemper mot jordas undergang. De er en del av sol systemet sitt ytre forsvar og føler at noe har kommet igjennom forsvaret og skal ødelegge jorden, for å hindre dette trenger de å finne de tre talismanene som er i 3 mennesker sitt rene hjerte før fienden.

Disse talismanene skal få frem den hellige gral som dems messias må få hånd i før fienden, ellers blir jorden angrepet av stillheten. Problemet er at de ikke vet hvem messias er. Pluto dukker også opp.

Den siste krigeren dukker opp i den lille sykelige jenta, hun er sailor saturn.

Det er litt vanskelig å forklare nøyaktig hva som skjer i serien da det skjer mye og de forskjellige historiene overlapper hverandre litt, selvfølgelig viser det seg at alt har en sammenheng til slutt, men som vanlig blir du ikke overasket i denne serien, mer frustrert over hvor lang tid det tar heltene våre å finne ut av ting.

Men må si jeg elsker denne serien nå.

 

 de er ikke like, bare virker slik på starten

dw12dt

sjokkerer virkelig antipirater?

Da jeg leste saken om den 9 år gamle jenta som fikk maskinen sin konfiskert, løftet jeg ikke et øyenbryn. Det overasker meg ikke et sekund at disse anti pirat folkene gjør som de vil og tråkker på hvem de vil. Og det overasker meg ikke et sekund at de klarte å fange en 9 år gammel jente i fella. For slik som dems feller er lagt opp er det akkurat de som prøver å laste ned for første gang, eller som ikke aner hva de holder på med, som blir tatt.

Alle tankene rundt dette har hvert der mange ganger før, og derfor er det lite reaksjoner å få ut av meg. Selvfølgelig synes jeg synd på jenta og familien hennes og jeg håper de tar det til retten og vinner.

Men så lå jeg i senga og ikke fikk sove da en del av artikkelen dukket opp i hodet mitt.

-           I tillegg måtte han signere et dokument hvor han lovet å holde tett om saken.

Er dette egentlig lov? Det virker lite sannsynlig at i vestlige land kan politi og myndighet kreve at du skriver under på at du aldri skal nevne saken du er tatt i.

Jeg forstår hvorfor de vil ha det slik, ellers vil ryktet om hvile filer som var falske spre seg fort.

Og selv om det kan virke som en liten sak her å nå er det et stort skritt i feil retning, vi kan ikke ha et lovverk som ikke kan diskuteres åpent, vi kan heller ikke ha oppfordringer av myndighetene som sier at om du betaler oss litt penger og holder skjeft, skal vi leke som om dette aldri skjedde.

Fullt mulig de kan vinne en rettsak på den delen alene.

dw12dt

lemper alle klærne mine ut på verandan

Etter å ha sett værmeldingen for de nærmeste dagene har jeg kommet frem til at dette er en perfekt tid til å kaste alle klærne mine, sengetøy og tepper ut på verandaen. Hvis jeg er heldig blir jeg kvitt billene for alltid.

Jeg har ventet mange måneder på disse kuldegradene

dw12dt

jeg har lært noe nytt

Noen ganger må man lære den harde veien, men jeg vet nå at det er mulig å besvime grunnet at man snyter seg for mye.

Ingen skade skjedd, måtte bare sitte rolig lenge etterpå grunnet svimmelhet.

Tips til andre, husk å få noe av luften du tar inn ned i lungene, ikke bare ut nesa.

dw12dt

film: one missed call 2 (japansk)

Det går sikkert an å lage gode oppfølgings filmer, men å forandre på historien i bakgrunnen går sjeldent bra. Ikke risikerer de bare å ødelegge den nye filmen, men helheten i den geniale første filmen. Jeg angrer sterkt på at jeg så denne.

One missed call vil alltid være en klassikker for meg, men jeg anbefaler folk å holde seg unna nummer to.

Ikke var filmen skummel, den var veldig preget av the ring, den var så ulogisk at jeg flere ganger begynte å debattere hvor idiotisk det gikk Ann å være og falt ut av filmen.

Men hvis alt du trenger for å se en skrekkfilm er sinte jentespøkelser, hender som beveger seg i kantene og masse skriking, ja da er denne filmen noe for deg.

Personlig syntes jeg nummer 3 var bedre enn denne.

her er den skumleste senen hentet fra film 1...

klipp 2 er dubbet på koreansk, men viser veldig hva jeg prøvde å få med når det kommer til klassiske skrekk kopier og skriking, her er også første sene hentet fra film 1.

 

dw12dt

da vet jeg natten nærmer seg

Sagte men sikkert blir hodet tungere og tungere, kroppstemperaturen stiger og roper varsler om feber (men jeg har ikke feber)
nesen tetter seg ekstra og hostingen blir dypere.

Et helt klart tegn på at det er kveldstid, hvorfor er det slik at man er dårligere om kvelden enn om dagen?

dw12dt

ønskeliste jul 2012

 - brettspill: village ( finnes på outland)

 - gavekort på spotify/ itunes - greit å kunne kjøpe de sangene jeg liker 

 - startkitt smykkedesign fra panduro ( ikke den optimale blandingen, men lønner seg å kjøpe den i stedet for å kjøpe alt løst)

Startkit Smykkelaging

 - perler fra panduro

- vet ikke om jeg tørr å skrive på lilla laken ( helst ett som passer)

- liten kjele

- penger

- høretelefoner til iphone

resten av tingene jeg ønsker meg er enten alt for dyre, eller for vanskelige å få tak i.

Penger kan merkes til hva de er tenkt til, mye bedre en gavekort (unntak er spotify og iTunes) somregel kan jeg få mer ut av pengene om jeg bruker dem på nett.

Forslag til merkinger er:

-Klær
-Sims3 points
-Outland
-Underholdning
- hobbyartikkler 

finner du noe som ikke står her, betyr det ikke at jeg ikke ønsker meg det, bare at jeg ikke kom på det i kveld. gaver som er tenkt ut på egenhånd blir satt pris på.

 

dw12dt

kvinnen som satte resten av landet på plass

Planen var ikke å skape oppstyr rundt et skjult problem, heller ikke og have i avisen. Det var bare et lite håp om å få en koselig julekveld hjemme hos noen hyggelige folk. Allikevel ble det en annonse som åpnet øynene til folk flest, for alle har det ikke bra i jula, mange er ensomme.

Den nå kjente Anonsen var slik: «Ensom enke u/familie ønsker noen å være sammen med på julaften. Betaler godt.»

Og det var nok den siste delen av Anonsen som gjorde at den vekket oppmerksomhet, for man burde ikke måtte betale for å ha selskap på julaften. Egentlig ikke for å ha selskap i det hele tatt.

Reidun Synnøve Orest som skrev annonsen forteller at hun la med denne delen fordi hun ikke ønsket at noen skulle tro at hun ønsket å snyte. Og det var denne delen som gjorde at man startet å prate om alle de som er alene i jula, kanskje finnes det bedre løsninger enn store samlinger, hvis alle åpnet døra til en enslig ville det ikke hvert noe problem.

Men nå har hun fått mange invitasjoner til jul, og de fleste påpeker at de ikke ønsker betalt for å ha henne på besøk, nå er muligheten for en fin jul stor.

Artikkel i aftenposten

dw12dt

min katt(eier) fra helvete

Jeg satt akkurat å så på en episode av min katt fra helvete på animal planet, og etter det første innslaget ville jeg døpe om navnet til min katteeier fra helvete. Jeg var rett og slett imponert over hvordan programlederen / katte eksperten klarte å holde seg rolig (selv om øynene han sa veldig mye)

Men det viste vel også hvordan han hadde mer forståelse for mennesker sin oppførsel enn det jeg har. Hadde jeg sett en person slå til katta si hadde jeg tatt katten under armen og gått.

Men det kommer helt klart frem i dette programmet at man ikke burde få lov til å ha kjæledyr uten basis kunnskap om dyret. Det var jo aldri noe galt med dyrene, de var bare redde og usikre.

Nei helt klart ikke min type program, jeg blir bare irritert på eierne. Roet meg ned med Sirius som lå på fanget mitt og koste med meg.
og ja jeg har hatt en katt fra helvete selv, men den var bare fra helvete 10% av gangene og det viste seg at den hadde en skade på hjernen, så det var ikke noe å gjøre for den.

Men jeg ville aldri ha slått en katt

Ps: må bare si at jeg er glad disse familiene får hjelp, for det er alt for mange hjemløse katter og om de hadde en tendens til å være aggressive fra før ville de hatt liten sjanse til å finne et nytt hjem. Skulle bare ønske at folk satte seg inn i det ansvaret de tar på seg.

dw12dt

vinne strikkepinner av tre

det var under mitt andre harry potter skjerf at jeg begynte å bli gal av gnissingen til metallpinnene jeg brukte, så jeg gikk ned på strikkebutikken på senteret og kjøpte meg ett sett med tre pinner, jeg er kjempe fornøyd. Men jeg har bare ett sett så jeg hadde satt pris på å vinne ett til.

Og når man da snubler over en slik konkurranse, ja da må man jo delta.

selvfølgelig ønsker man seg dette:

noe så nydelig

konkuransen er her

dw12dt

er det slik det er å være forkjølet?

Vel man må vel oppleve alt en gang? jeg har sikkert hvert forkjølet før, men jeg kan virkelig ikke huske noe som dette. Somregel snufser og hoster jeg en dag, kanskje to og så går det over. For en måned siden var jeg i sjokk fordi jeg hadde feber. Første gang siden streptokokkene 5 år tidligere, andre gangen siden jeg var 12-13 år og hadde 40 i feber en dag.

Kort sagt, jeg blir ikke syk. Det er kanskje den eneste fordelen med å ha en uidentifisert autoimun sykdom. Med et immunforsvar som er så aktivt at det må angripe friske deler av kroppen, ja da er det ikke så mye plass til virus og bakterier vedsiden av.

Jeg er egentlig ikke så veldig syk det er mest plagsomt, jeg har tett nese og tette bihuler, sår hals og mistet stemmen fullstendig. Jeg nyser en del og innimellom (spesielt etter at jeg har forsøkt å prate) får jeg en dyp hoste som starter med forsiktig prikking i lungene og avslutter med smerte. Av og til bare vanlig hoste hvor jeg hoster opp slim.

Men jeg har ikke feber?

Mamma var akkurat på besøk og sier jeg har hvert hes før, ja jeg har opplevd alt før, bare ikke samtidig. Hun kom med melk, honning og kanel og hun insisterer på at jeg drar til legen i morgen, jeg er usikker.

Vi får se hvordan natta blir.

min kur i dag:

peppermynte te
melk,honning, kanel
nesespray
paracett 

dw12dt

sims 3 store handing

Nå er det lenge siden jeg har oppdatert spillet mitt med sims 3 store ting, har nemlig måtte tenke litt på pengebruken. Men i dag klarte jeg ikke å være sterk lenger og kjøpte meg dette:

Stones Throw Greenhouse 1700 p - ( tilbud orginalt 1900p)

Waning Moon 2250 p

Itadakimasu! Japanese Inspired Dining - 1400p

Drifter?s Desire - 1350 p

Sweet Escape Nursery - 228p (tilbud orginalt 650 p)

Street Couture 333 p ( tilbud orginalt 950 p)

Rebel Just Because - 200 p ( tilbud orginalt 800 p)

Jazz Age Living Room + Jazz Age Wear -1900p

Faire Folk Outdoors 123p (tilbud orginalt 350 p)

Critter Comforts 850 p

+ en del løse ting som var på ønskelista mi

 

dw12dt

det snør opp, ned og bortover

Jeg liker å se på snøen når det blåser, for når det blåser på Lambertseter blir det slike mini virvelvinder på gata utenfor. Teorien er at blokkene som står så fint på rad skaper vind tuneller og derfor har vi så ekstremt mye at dette fenomenet.

Virvelvindene kan bli ca. like høye som blokka og bevege seg litt fortere en vanlig gå fart. I sommer så jeg en måke bli tatt av en av vindene, et sjeldent syn siden den var så høyt oppe og må ha blitt veldig overasket.

Vanligvis er vinden sterk nok til å kunne løfte tepper opp i toppen av trær, velte og knuse alt løst på verandaen, og innimellom er den ster nok til å stikke av med trillebagen min eller flytte litt på syklene. Men aldri farlig styrke på dem.

Men det er så beroligende å sitte og se på mønstrene som dukker opp i snøfallet når vinden suser forbi vinduet. Du blir helt hypnotisert og det er lett å glemme tiden. En rolig følelse senker seg over hele deg.

Men selv om vinden er vakker å se på, kan den være virkelig ubehagelig å gå i. spesielt om vinteren (jeg er veldig glad i  å gå i den om sommeren)

dw12dt

test av Lush såpe - dirty

Hele dirty serien går under slagordet mest for menn, vel hele serien uten om såpa. Såpa står under vanlige såpe produkter og jeg tror dette er fordi den er veldig unisex. Skal du kjøpe en såpe til en mann, er nok Dirty en god ide. Der de fleste såpene til lush har feminine blandinger av blomster og andre søte lukter, lukter det kun mint av dirty såpa.

Den klare rene mint lukten gjør at den passer for alle, mint lukt er også noe vi fort forbinder med renhet da vi er vandt til smaken og lukten av tannkremer, sukkerfri tyggegummi osv?

Såpen har en sterk blå farge, og som med alle andre fargede lush såper må man være litt forsiktig med hvor man legger såpen når den er fuktig, for jeg den farger av.

Dette blir nok ikke min favoritt såpe, selv om jeg er veldig glad i mint planten, men godt å se det kommer alternativer hvor det står menn på, for jeg har lagt merke ti at menn/gutter på besøk er mildt sagt skeptisk til bruk av såpene, selv når jeg har gått nøye igjennom lukter og ingredienser for å sikre at de ikke luter jentete.

Dirty såpe

hva lush sier om produktet på hjemmesiden sin:

Et blått stykke Dirtysåpe, når du ønsker en rask dusj som lar deg dufte av peppermynte, sandeltre og furu. Bruk den sammen med resten av vår Dirtyserie og du vil bli uimotståelig. Såpebasen vi bruker er selvsagt palmefri. Palmeoljeproduksjon for mat og kosmetikk ødelegger regnskogen, som er hjemmet til orangutangen og andre arter. Ødeleggelsen bidrar også til global oppvarming. Vi fjernet palmeoljen (i alle våre såper) for vi synes at menneskeheten skulle vært forbi dette stadiet.

100g kr  59,-

250g kr 140,-
500g kr 265,-

Water (Aqua),Propylene Glycol, Rapeseed Oil; Coconut Oil (Brassica napus; Cocos nucifera), Sodium Stearate, Sodium Lauryl Sulfate,Perfume, Glycerine, Spearmint Oil (Mentha spicata), Thyme Oil (Thymus zygis), Menthol Crystals, Sodium Chloride, EDTA, Tetrasodium Etidronate, Sodium Hydroxide, *Limonene, *Linalool,Methyl Ionone, Colour 77499, Colour 61570, Colour 77019, Colour 77891, Colour 77019 * Occurs naturally in essential oils Vegan
dw12dt

stille?

det er fordi jeg ikke er helt bra for tiden. bare kraftig forskjølelse, men det tar på kreftene.

til faan med leggetid

jeg vet det er litt under en time til leggetid, men jeg kan ikke la være å tenke til faan med den, hva er poenget med å legge seg tidlig når du bare ligger våken og håper at du ikke hoster opp en lunge.
når du allikevel kommer til å ligge å vri deg i smerte, er det ikke bedre å være oppe og fordype hodet i spill eller tv serier så du glemmer det?

jeg snakker ikke om å holde seg oppe hele natten, men utsette det en time eller to mens jeg enda har krefter til å gjøre noe koselig med tiden.

Jeg trodd det vil gå verst ut over kattene som liker å ligge inntil meg, men de kan jo ikke klokka og vet ikke at jeg utsetter kosen litt.

i think im going to sim

dw12dt

tror jeg gjorde en hundeeier rasende på meg, men jeg angrer ikke.

Jeg møtte to herlige chihuahuaer uten for rema 1000 i dag. Da jeg kom til butikken sto de bundet med veldig kort bånd, rett ved inngangen. Den ene var langhåret og den andre korthåret. De klynket begge to og den minste nappet til en mann som kom brått på.

Hadde det ikke hvert for en dame som sto å koste med dem rett før, hadde jeg nok sett på den som litt skumle og holdt meg unna. Men jeg ga den hver sin lille klapp og fikk mange slikk tilbake som takk.

Da jeg gikk ut av butikken satt de der enda, de langhårede peip øy øynene var vid åpne og nesten rullet rundt, de prøvde å presse seg sammen samtidig som de prøve å møte alle som kom forbi. Det var spesielt handlevogner som var skumle. Den korthårede satt nå bare tett bak den langhårede, var helt stille og skalv.

Jeg satte meg på huk og hilste på dem igjen og da prøvde de å klatre opp meg og inn under jakka mi. Da knuste hjertet mitt helt. Jeg hadde kjøpt 12 ruller med toalettpapir så jeg brukte det som underlag og satte meg ned sammen med dem. De krøp opp til meg og prøvde fortsatt å komme under jakka, den langhårede roet seg ned litt og ville bare slikke meg i ansiktet (noe den ikke fikk lov til)

Jeg viste ikke hvor lenge hundene hadde sittet der og jeg merket at de ikke hadde det godt, så jeg kunne ikke gå fra dem før eieren kom. Jeg hadde ikke tenkt å ta det opp med eieren at det kanskje var for kaldt for dem å sitte ute i regnet og blåsten, men når hun kom ga hun meg så stygt blikk at jeg bare måtte si at de frøys.

De har da pels sa hun før hun ba meg flytte seg og dro med seg hundene og barnevognen. Den langhårede så ut til å ville rømme og bli med meg. Den merket nok irritasjonen til eieren sin og var allerede nervøs.

Jeg hadde ingen ønsker om å lære opp eller irettesette eieren, jeg så to hunder som led og klarte ikke å gå forbi uten å bry meg. Jeg regnet med at det hele var en nødløsning eller misforståelse.

Jeg vet små hunder kan riste uten at de fryser, og jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men disse to hundene sine kroppsspråk skrek om hjelp/ varme/ trygghet. 

dw12dt

ferdig med navn

endelig erjeg ferdig med å skrive opp gutte og jente navn, nå kan jeg bruke tiden på spill i stedet.

dette er foresten også programmet jeg kommer til å bruke i trekningen av kalenderen min.

hat

enkel og grei

 

dw12dt

film:Møte på valmueåsen (Kokuriko-zaka kara) (from up on poppy hill)

Når faren din er Hayao Miyazaki og du har planer om å lage animasjonsfilmer, ja da har du noe å leve opp til, men det hjelper jo å ha han med i teamet.

Studio ghibli leverer anime i en helt annen klasse enn noen andre. Historiene, animasjonene og lyden er en kunstart de mestrer utrolig godt.

Det var noen ganger i filmen at jeg så enkle løsninger og registrerte det bak øret, men dette var en typisk ikke behov for godteri film. Jeg pleier å spise godteri for å ikke sovne eller kjede meg under filmer, men ved noen få unntak er ikke dette nødvendig og jeg rett og slett glemmer hva jeg har å hånda. Det er slik filmer burde være.

Filmen handler om en hard arbeidende jente som henger opp flagg hver dag for at faren skal finne veien hjem. Faren var en sjømann og døde under Korea krigen. På skolen møter hun en gutt som hun blir betatt av og vennskapet dems vokser mens de prøver å redde skolens klubbhus fra å bli rivet. Men romansen stopper fort opp når det viser seg at de har samme biologiske far, eller gjør den egentlig det?

En rolig og voksen film som klarer å vise frem brutale sider ved en krig, uten å bruke et eneste bilde med vold. En nydelig kjærlighets historie, men jeg følte egentlig at filmen handlet mer om å redde klubbhuset enn den gjorde om romansen dems.

Dette er en film for ungdom og voksne, det er ingen sener som kan virke støtende eller skremmende på barn, men den kan gå litt sakte for dem.

Jeg syntes den gikk i perfekt tempo.

dw12dt

en vandretur i filmen sin historie

Hva gjør du om du kommer 45 minutter for tidlig til en kino forestilling på filmens hus? Jo du tar deg en vandretur i film museet dems.

Som vanlig var det den eldste delen som fasinerte meg mest. Hvordan de fikk bilder og tegninger til å bevege seg med merkelige innretninger. Og selvfølgelig tanken over at dette sikkert var inn og kult å ha. Det var også morsomt å få prøve noen av dem, men jeg forstår at mange var låst inne bak glass, folk er ikke snille mot ting som ikke er dems.

Også det lille hjørnet som omhandlet sensuren på norsk kino og hvordan den utviklet seg var veldig fascinerende. Først ble en film klippet fordi du kunne se en legg, nå er pupper og rumper et greit syn i voksenfilmer.

Det var nydelige utstillinger av dukker fra dukkefilmer, og en av de originale tennene fra Karius og Baktus. Det gamle utstyret var også fascinerende, men stjerneveggen ga meg hodepine og jeg flyktet fort ut av det rommet. Helt til slutt var det kostymer, det fasinerte meg ikke i det hele tatt.

dw12dt

obos vip dag på Lambertseter senter

Jeg trodde jeg kom til å komme litt sent grunnet kinofilmen, men ble overasket over at jeg gikk inn på senteret 19.59 (bra timing?)

Foran senen delte bakerens kone ut boller og kaffe, om du ikke var obos medlem og snek deg med var dette ikke noe problem, ingen ba om å få se obos medlemskort, og det var bare i en butikk de spurte om du var medlem.Tanta mi dukket opp en liten tur etter at jeg fortalte henne hva som skjedde, hun kjøpte en ting og ga loddet sitt til meg. Det var nemlig slik at hver gang du kjøpte noe i en butikk fikk du ett lodd. Trekningen var helt på slutten av kvelden og det var mange fine premier, men som straff for at jeg sa til meg selv at jeg egentlig ikke kunne tenke meg å vinne noen av dem, vant jeg heller ikke noe.

Premiene var alt fra gavekort i butikker, gavekort til teater, leker og blomster. Så jeg mener det når jeg sa det var fine premier, jeg er nok bare ikke i humør over å ønske meg noe. Et lite problem nå rett før jul.

Klokken 21.00 satte jeg meg på jordbærpikene og spiste middag (kveldsmat). Hadde det ikke hvert for den spisepausen hadde jeg aldri overlevd de 2 timene.

dette er hva jeg handlet ( + en julegave jeg ikke kan legge ut bilde av her)
dw12dt

Liten hvilepause

Her er det lenge siden jeg spiste sist, men er 40 min til trekkning og jeg regner med at tiden får fortere når jeg holder på med noe. Var også tid for mat. Cheesburger med urtestekte poteter, med andre ord, ikke noe nytt.

dette blir nok en hard dag, men jeg gleder meg.

Endelig en natt uten anfall og hvor jeg sov godt, og det var bra den kom fordi jeg trenger kreftene mine i dag, jeg skal nemlig gjøre noe som er teoretisk sett umulig for meg, først gå på kino og så gå på shopping.

Egentlig har jeg spart opp krefter til å klare kinoen, men da jeg så at det skulle være event på Lambertseter senter, innså jeg at jeg måtte jo på dette også. Jeg tenker litt at det hadde hvert best om det var på forskjellige dager, men skal man først slite seg ut og bli syk av det, så kan man ta det fullt ut.

Nå skal jeg gå å lete etter obos medlemskortet mitt, og så gå på 1000 å kjøpe brus og godteri til kinoen. Det er på filmens hus og det er ikke kiosk der. ( de holder høyere standard en vanlige kinoer)

dw12dt

julebrusen fra Hamar vinner aftenposten sin test

Ingen over, ingen ved siden. Selv ikke en blindtest kan hindre at både unge og de litt eldre finner fram til den gode julebrussmaken i glass nummer fem. Der finner vi Hamar Lillehammer Bryggeris julebrus.

"Smaken føles mer naturlig enn hos de fleste andre". "Det smaker jul, med karamell og ingefær".  Testpanelet var aldri i tvil: Den lys brune juledrikken tappet av Ringnes etter oppskrift fra Hamar Lillehammer Bryggeri fortjente en sekser i år også.

Mens andre julete drikker måtte finne seg i å havne lenger ned på karakterskalaen.


gleder meg sykt til 1 desember.

dw12dt

obos vip kveld på Lambertseter senter

Gjett om jeg skal hit, om jeg rekker og fysisk klarer det etter filmen selvfølgelig. Ser ut til at jeg har mange dager med å være sengeliggende foran meg?

(resten er kopi fra hjemmeside)

Onsdag 21. november kl. 20-22 er det OBOS VIP-kveld på Lambertseter Senter. Disse to timene har butikkene gode tilbud - kun for OBOS-medlemmer.

Alle handlende kunder denne kvelden får et lodd, og det blir en stor trekning av premier ved scenen kl. 21.45.

Du kan blant annet vinne gavekort fra Symra kino, Bakerens Kone, Parfymelle Hud og Fotpleie, Annen Etage, Skoringen, Instinct og Det Norske Teatret. I tillegg til gavekort kan du også vinne flotte produkter fra Nikita Hair, dna, Detaljer, Brio og Floriss.

for å se liste over tilbud, trykk her.

dw12dt

før premiere på :From up on Poppy Hill i morgen

(kopi av innlegg på desu.no)

 

Hei alle sammen! 


Lyst til å se japansk anime på kino helt gratis?

I samarbeid med Film fra Sør og Arthaus arrangerer Mangapolis en gratis visning av den japanske animasjonsfilmen From up on Poppy Hill Onsdag 21.November kl. 18:00 på Cinemateket/Filmens Hus.

Som alltid på Mangapolisvisninger er filmen på originalspråket, og med tekst. 

Det er imidlertid begrenset med billetter, derfor bør dere sende en e-mail til forpremiere@filmfrasor.no for å reservere billett. Inkluder fullt navn i eposten. Og det er helt gratis 

For mer informasjon kan dere besøke oss på www.mangapolis.com 

EDIT: det blir også kinolotteri før visningen hvor premiene er 3 stk Arrietta blu-ray!

Mangapolis


jeg skal, gleder meg veldig

dw12dt

r4i upgrade sdhc

Nå har jeg sittet godt over en time å prøvd å få den nye brikken min til å virke. Det er samme feil hver gang, missing system file.

Jeg tror jeg har lastet ned alle filene som er å laste ned på siden dems, det ser ikke ut til å virke. Men jeg har satt opp slike brikker før og jeg vet det bare er å lete, den riktige filen dukker opp til slutt. Men det har hvert nok leting og prøving for i dag.

dw12dt

skjelvende dager

Det er ikke lett å sove når kroppen din skjelver og hele tiden vil spene seg i merkelige stillinger. Selv om jeg ga meg selv en time ekstra med søvn i dag var det ikke nok.
ikke var jeg særlig glad for å skjelve når jeg våknet opp heller, det er aldri et godt tegn å starte dagen med anfall. Du har jo ikke gjort noe annet en å ligge i senga de siste timene og det er vanskelig å forestille seg noe mer avslappende for å stoppe skjelvingene.

Det ble tt-turer til og fra senteret i dag, jeg turte ikke å gå. Noe som sikkert var like greit siden jeg bare gikk rundt og halvsurret i butikken fordi jeg ikke klarte å tenke klart.

Skal ut i morgen, og det skall jeg klare.

dw12dt

rask tur på senteret

Det ble en kort tur til senteret i dag. Jeg tok taxi bort, gjorde de tingene jeg måtte gjøre og tok taxi hjem igjen. Rakk å titte innom dyrebutikken, chlas Olson (som jeg aldri klarer å stave) apoteket, nille og meny. Nå har jeg mat i huset for uka i hvert fall.

Senteret var nå pyntet opp til jul, men jeg var for sliten til å ta noe glede av det.

dw12dt

rolige dager

en dag med høyt forbruk av energi, følges alltid av flere dager med minimal energi.

Uten om å skrive ned navn på ipaden, har jeg gjort veldig lite. Og bare turen til rema 1000 gjorde så jeg måtte sove i nesten 3 timer. Anfall er hardt å leve med, men jeg bytter ikke ut de fine dagene.

I morgen skal jeg starte med guttenavnene og jeg får besøk av støtte kontakten. Jeg klarte å bli ferdig med sailor moon sesong 3 i kveld (sailor moon s) og tror jeg skal ha minst en dags pause før jeg starter på neste sesong, ellers drømmer jeg bare om å være henne.

Blir lite å skrive om på så stille dager, men helsa må komme først.

dw12dt

julekalenderen til Gjerrigknark.com

En morsom kalender som pleier å bestå av enkle spørsmål. Du har muligheten til å vinne små daglige premier (filmer, godteri og Flax lodd) og for hver dag du svarer rett får du lodd til hovedstrekningen hvor premien er en av disse: iPad 4, iPhone 5, Samsung Galaxy Note 10.1 nettbrett, Samsung Galaxy S III mobiltelefon, Nintendo Wii U, Xbox 360 og Playstation 3.

Hva hovedpremien er, er ikke avgjort enda og det er opp til de som skal delta og si sin mening.

Om du registrerer deg nå får du 10 ekstra lodd til hovedstrekningen.

Meld deg på her.

 

skriver navn

 Dagen i dag ser ut til å gå til navn skriving. Programmet jeg har brukt til å trekke ut tilfeldige navn til simmene mine måtte reinstalleres på ipaden min, og med det forsvant alle navnene jeg hadde lagt inn. Nå vet jeg det finnes mange slike programmer gratis og til en billig penge, men ingen av dem har falt i smak hos meg. Skal man ha noe ordentlig må man lage det selv.

Heldigvis behøver jeg ikke lage selve programmet, da jeg snublet over en gratis app hvor man kan legge inn navnene selv, og man kan lage flere lister og velge hvilke lister man vil trekke fra. Alt fra en til flere.

Slik kan jeg lage en liste med guttenavn, en med jentenavn, en til dyrene og ha plass til å bruke programmet i kalender trekningen min senere.

Men det finnes utrolig mange navn der ute, og selv om jeg bare tar med 30% av dem i listene mine, er det en flere dagers jobb.

dw12dt

reklame til å få anfall av

Det burde ikke være lov å lage slike reklamefilmer, og i hvert fall ikke å sende dem på store kino lerreter i en mørk sal. Hvem som hadde reklamen vet jeg ikke, jeg var heldig nok til å få med meg filmen som kom etterpå.

Rask reaksjon fra meg og en snill venninne som sa i fra når reklamen var over, var det som reddet meg denne gangen. Jeg reagerte så utrolig fort på blinkingen i reklamen at jeg ikke engang rakk å få med meg hva det var reklame for. Jeg spurte og venninnen min hadde bare fått med seg at det var et klesmerke for ungdom.

Tenk dere litt om før dere lager reklamefilmer, dere kan virkelig sende folk på sykehus.

Om noen vet hvilken reklame jeg prater om, hadde jeg satt pris på at dere fortalte meg det, slik at jeg kan sende inn en skriftlig klage både til oslo kino og de som har laget den.

Den går på kinoene nå, jeg så den under twilight breaking dawn part 2 på symra kino i går, det er for et klesmerke rettet mot ungdom. De har intens blinking i reklamen.

dw12dt

så kom julestemningen, enten jeg ville det eller ikke

Her prøver man å gå foran med et godt eksempel og ikke kjøpe juleprodukter før 1.desember. Dette er for å spare på julefølelsen slik at desember blir en spesiell måned.  Man takker de som venter med å sette opp julepynten og små freser til alle juleproduktene i butikken.

Jeg forstår at det er adventsting i butikken nå, men julenissene burde vente litt til.

Man tror man har fullstendig kontroll helt til man setter seg inn i en kinosal og reklamen starter, for hvem kan vel stoppe å komme i julestemning når Coca cola sine julereklamer kommer på?

 

dw12dt

bytur 17.11.12

Det regner, så det var helt klart at jeg måtte ha med meg paraply.

I dag kom venninna mi Linn inn til Oslo for å se twilight med meg, jeg dro ned å møtte henne i byen og vi hadde flere timer med handling, julegave planlegging og spising. Mesteparten av tiden gikk nok til spising da Peppes var trege i dag, men vi hadde ikke forventet noe annen når vi gikk inn i en full restaurant. Da vi gikk sto det kø langt ut i regnet for å komme inn der.

Før maten var vi innom flere butikker, både lush, neotokyo og panduro sto på lista vår. Etter maten tok vi en rask tur innom outland før vi kastet oss i en drosje og kjørte til Lambertseter senter og symra kino. Her tok vi en kopp kaffe og en kakebit etter at vi hadde kjøpt popkorn til filmen.

Byturen i dag var ikke så veldig for å handle, men for å finne ut av hva man skal ønske seg ti jul. men noen penger gikk selvfølgelig allikevel, jeg måtte for eksempel bare kjøpe med ny ansiktskrem på lush (fikk med prøve på ny såpe)

Paraplyen vekslet mellom å være stokk og ly for regnet i løpet av dagen, slike store gamle paraplyer er geniale.

dw12dt

film: twilight breaking dawn 2

Dette var helt klart den beste twilight filmen, men det var jo også den beste delen av alle bøkene. Endelig er det slitsomme maset i mellom Bella, Edward og Jacob over og de kan bruke kreftene sine på det de egentlig er, overnaturlige vesener.

Det var den sex senen hvor jeg falt helt ut av filmen og tenkte at dette kunne de ha kuttet ned på, men ellers var jeg inni filmen hele tiden. Det hadde hvert morsomt og sett litt mer av kreftene til alle vampyrene som kom.

Hadde det ikke hvert for en idiotisk anmeldelse jeg leste før jeg så filmen, hadde jeg kanskje fått en litt mer følelsesmessig opplevelse enn det jeg fikk når vi kom mot slutten.

 SPOILER, SPOILER, SPOILER

For når en sier det er en feig slutt, var det åpenbart at de voldsomme senene hvor en etter den andre dør, ikke kunne være virkelig. En feig slutt måtte jo være den samme slutten som i boka.

Jeg koste meg med filmen

 

dw12dt

test av Lush såpe - Rock star

Det første som slår meg når jeg åpner pakningen, er den nydelige rosa fargen. Jeg er dessverre litt svak for rosa. Det tar ikke lang tid før lukten tar over sansene mine og jeg blir dratt tilbake til barneårene, hva er det jeg lukter, det var et godteri jeg var veldig glad i.

Det tar meg noen dusjer, og nesten hele prøve såpa å komme på det riktige produktet. Snap`ncrackle. Dette var lukten som kom i mot deg i det du åpnet papiret.

Jeg likte denne såpa godt, trist det bare er nok igjen til en dusj til?

Rock Star

hva lush sier om produktet på hjemmesiden: 

Søt, kremet vanilje. Såpen for alle oss som vet vi skulle brukt sofistikert beige og marineblått, men som ikke kan hjelpe for det, og strekker ut hånden etter alt som er rosa! Rock Star såpen dufter som et kremet sukkertøybad så nå kan du både dusje og bade med vår søte vaniljeparfyme, og med små hvite såpestjerner. Så, kom deg ut og vis fram stjernen i deg!
100g kr  46,- 

250g kr 109,-
500g kr 207,-

Ingredienser: Water (Aqua),Propylene Glycol, Rapeseed Oil; Coconut Oil (Brassica napus; Cocos nucifera), Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Stearate, Sodium Hydroxide, Perfume, Titanium Dioxide, Vanilla Absolute (Vanilla planifolia), Glycerine, Sodium Chloride, EDTA, Tetrasodium Etidronate, Methyl Ionone, Colour 17200, Colour 14700, Colour 45410

Vegan

dw12dt

jeg vil ikke lese om krig

jeg forstår nytten av å få med seg hva som skjer i verden, men noen ganger blir alle overskriftene om kriger og døde folk, rett og slett for mye.

Du sitter der og klarer ikke å ta inn hva du leser fordi hodet ditt allerede er fylt med alle disse historiene, følelsene og tankene fra før. Det er ikke en nyhet, det er bare en reprise satt til et nytt sted. Eller noe forventet som skjedde.

Det er selvfølgelig ikke slik for de som er involvert, eller de som kjenner noen som er det. Men det får meg egentlig bare til å føle meg maktesløs og sliten. De sloss en krig som vi har skapt, men vi ikke kan ordne opp i.

De gjør begge feil og de er begge tråkket på.

Noen ganger skammer jeg meg over å være ett menneske

Hodet mitt trenger ro

dw12dt

pressfire sin RollerCoaster Tycoon 3D anmeldelse

jeg har alltid trodd at jeg har hvert god til å slakte ting som var dårlig med kommentarene mine, men pressfire sin + på dette spillet får meg til å bøye meg i støvet, jeg er langt fra god nok enda.

PLUSS: Spillet spretter godt bortover gangen dersom du forsiktig trykker spillkortet langt inn i konsollen og slipper det kjapt. Jeg har fått det til å fly nesten to meter!
MINUS: Ikke bare er dette et elendig «RollerCoaster Tycoon», det er et ufattelig dårlig spill selv uten det navnet.
de ga foresten spillet terningkast 1, jeg har ikke noe å si på det sidenjeg ikke har prøvd det.
dw12dt

wii u - mindre lagring enn de opplyser om, overasket?

Jeg vet ikke hva som var mest komisk, å lese artikkelen om den reelle lagringsplassen på wii u konsollene, den faktiske lagringsplassen eller alle kommentarene under.

Når overskriften på artikkelen fra pressfire sa at de lover mer en du får, tenkte jeg at dette er jo ikke noe nytt. Har du kjøpt noe digitalt den siste tiden vet du at størrelsen er veldig ca. Men det er jo komisk at den minste konsollen har så lite lagringsplass at du ikke kan laste ned lanseringspillet, dette må være en feil fra Nintendo sin side.

Det er et faktisk tema om man bryter reklameloven ved å informere om 8 gb når det egentlig bare er litt over 3. hvor går grensen for stor forskjell man kan forvente. Og om vi ikke reagerer på dette vil grensen bare bli dyttet og dyttet på. Så det er riktig å skrive om saken.

De fleste kommentarene under er også riktige, men kanskje litt negativt satt. For selv om dette ikke er en nyhet for mange, er det greit at andre blir advart. Det er også viktig at man forstår at folk har forskjellige ønsker når det kommer til lagring, og så lenge de har en løsning er det greit nok.

Så mine tanker er om det burde være lovlig å reklamere med så store forskjeller, og om det burde være lov til å selge et produkt om ikke kan brukes til det den er laget for (uten å informere)

Så kan man la den evige diskusjonen om hvilke konsoller som er best eller verst være til en annen gang. Jeg synes de alle er elendige og ønsker meg alle sammen.

dw12dt

test av ansiktsmaske fra Lush - Brazened Honey

Når jeg først tok på med denne masken, overasket det meg hvor mye den stakk/svidde/iste i huden min. den første tanken var at dette er ikke en ansiktsmaske for en med overfølsom hud. Men siden jeg ikke fikk noen negative responser på bruken og at det står at den skal kile i beskrivelsen, fortsatte jeg å bruke den. Jeg angret ikke.

Jeg er i dusjen og har akkurat vasket bort ansiktsmasken da jeg stryker meg selv over skinnet, og jeg klarer ikke å stoppe, så utrolig myk og glatt hud. Den var rett og slett herlig å ta på.
den ubehagelige følelsen gikk over etter første bruk, og var nok bare sjokk over behandlingen huden fikk.

Men behandlingen etterlater lite fuktighet og dette er sikkert hvorfor hun i butikken foreslo å bruke oatifix etter denne, men fuktighetskrem holder også lenge.

Brazened Honey

hva lush sier om produktet på hjemmesiden:

Detokserende ansiktsmaske som frisker opp sliten hud. Denne masken kiler når den treffer huden; den varmer, frisker opp, detokserer, beroliger og mater huden. Du trenger mest sannsynlig en slik maske. Maskene lages her i Norge. og er helt uten konserveringsmidler. De må derfor oppbevares i kjøleskap.
 
Hvordan de brukes: Du putter masken på når ditt ansikt er rent, men pass på så du ikke kommer for nært øynene dine. La det virke i fem til ti minutter, deretter skyll av med varmt vann. Din krukke bør i alle fall vare gjennom to masker. Plasser krukken din i kjøleskapet og den vil vare opp til 3 uker, men før den tid kommer har du allerede brukt den opp!
75g 
 
Ingredienser: Kaolin, Talc, Fresh Organic Lime Juice (Citrus aurantifolia), Sage, Rosemary and Juniperberry Infusion (Salvia officinalis, Rosmarinus officinalis, Juniperus communis), Fresh Free Range Eggs, Honey, Glycerine, Fresh Fennel (Foeniculum vulgare), Ground Almond Shells (Prunus dulcis), Almond Oil (Prunus dulcis), Bentonite Gel, Fresh Ginger Root (Zingiber officinale), Fresh Parsley (Carum petroselinum), Fresh Coriander (Coriandrum sativum), Ground Tumeric (Curcuma longa), Ground Cardamom (Elettaria cardamomum), Clove Bud Oil (Eugenia caryophyllus), Ginger Oil (Zingiber officinale), Vetivert Oil (Vetiveria zizanoides), Juniperberry Oil (Juniperus communis), *Benzyl Salicylate, *Eugenol, *Geraniol, *Benzyl Benzoate, *Linalool, Perfume.
dw12dt

ny sims familie - Winter

Da jeg gikk inn og skulle redde familien min i Frankrike, viste det seg at spillet hadde låst seg i det de ankom og derfor var de ikke styrbare. Etter å ha prøvd alt fra reset sim til å lete igjennom jukselista prøvde jeg å tvinge dem ut ved å flytte på dem i nabolaget, dette gikk heller ikke, så da var det bare å starte ny familie.

Men dette skjedde før jeg installerte det nye spillet, så hadde måtte starte på nytt uansett.

Nå har jeg startet opp i Moonlight falls og det er første gang jeg spiller i dette nabolaget, måtte selvfølgelig sette inn litt ekstra tomter siden ikke alle tilleggsspillene er inkludert, men mindre en jeg pleier.

Aurora Winter er en heks og får egen introduksjons innlegg.

dw12dt

marerittet som aldri sluttet

Å være på en konsert kan sette spor for alltid, både positivt og negativt. Jeg har hvert med på mange konserter i mitt liv da faren min har jobbet med sene og lys, men den konserten som har satt størst preg på meg var når jeg var 4.

Jeg var ikke engang på selve konserten, bare mens de satt opp senen og kanskje noen prøver, jeg husker ikke så mye av det, men jeg husker maskinene so sto utenfor. Bygget konserten skulle være i skulle rives neste dag og alle maskinene sto klare utenfor, egentlig tror jeg de hadde startet rivningsarbeidet fordi jeg kan huske hull i veggen eller knust vindu, i hvert fall noe som gjorde at jeg så maskinene utenfor og ikke en vegg.

Det var mørkt og veggene var malt med røde flekker som skulle ligne blod, mye blod. Jeg satt mitt på gulvet i lyset av en disko lyskaster som lagde hestesko i forskjellige farger og turte ikke bevege meg utenfor lys grensa.

Alt var så virkelig og jeg tror de som skulle på konserten fikk god hjelp til å komme i stemning, jeg fikk mareritt og var livredd at husene jeg var i skulle bli rivet av de maskinene jeg hadde sett.

jeg er fortsatt mørkeredd

 

Dette innlegget er med i en konkurranse som omhandler Windows 8 live tile og gikk ut på å skrive om en konsertopplevelse. Bildet er fra reklamefilmen de har laget, en film hvor de overasker folk som steller seg på en boks med at veggen faller ned og de plutselig er inni en konsert.

link til filmen

ms812tle

the live tile experiment

Ny konkurranse på blog.no skriv om en reklamefilm og vinn kinobilletter. Nå skal jeg delta med et annet innlegg, men følte jeg måtte skrive litt om filmklippet når jeg først var i gang.

En genial ide og en morsom film, men tviler sterkt på at den er ekte. At veggen sto der og to personer tråkket på den brikken tror jeg på, men ikke at de ikke viste at noe kom til å skje. De hadde ikke tatt sjansen på at personen ikke flyttet seg noen cm fra brikka.

Det er også klart at brikka ikke var noe annet enn en lysende ting på bakken, noen sto vedsiden av og styrte effektene nok en gang, de kunne ikke ha tatt sjansen på at ingen andre passerte i det noen tråkket på den.

Men en fin reklamefilm er det

Men får den frem poenget? Jeg er litt usikker, men lest en del geniale poeng under youtube klippet. Slik som betyr det at om jeg trykker på en knapp krasjer alt? 

dw12dt

jeg tør ikke å håpe...

...Jeg prøver å puste rolig mens jeg beveger meg mot postkassa og sier til meg selv at jeg ikke må ta av om det ligger en pakke der, jeg mangler fortsatt en av filmene jeg bestilte forrige uke og en film og et pc spill kan se veldig likt ut pakket inn.

Og selv om cdon.com sendte spillet i går, har de aldri klart å levere spillet på dagen det lanseres før, og i hvert fall ikke dagen før. ( har hørt rykter om det da)I postkassa ligger det en ensom pakke, den er akkurat stor nok til å inneholde en film eller et spill. Jeg har klart å overbevise meg selv om at det antageligvis er filmen og er helt rolig, men så får jeg ideen om å se på pakkevedlegget og se når det ble sendt. 13.11.12 der forsvant pusten ut av meg igjen.

Men jeg har jo fortsatt samme dilemmaet og veien opp til leiligheten min i første etasje virker så utrolig lang. Det må stå mer nyttig informasjon på pakka og jeg leser alt som synes av vedlegget. Bestilt 27.08.12 DET ER SPILLET!

Nå var jeg virkelig glad jeg ikke behøvde å gå lengere opp en første etasje, jeg var så glad at jeg hyperventilerte og følelsen av å sitte med spillet i hånden er utrolig godt. Fint å se at cdon kan levere når det virkelig trengs.Nå er det bare å gå inn i spillet å få familien min hjem fra Frankrike før jeg installerer det.

Dette blir en god kveld.

dw12dt

rikshospitalet i morgen

Nå må jeg gå og legge meg, for jeg skal være på rikshospitalet kokken 10.00 i morgen. Jeg er fortsatt lagt inn på Epilepsi avdelingen, bare hjemme på perm (får være hjemme fordi jeg bor så nærme) så det har med det å gjøre.

De regner med at de skriver meg ut på fredag som planlagt.

dw12dt

twilight med mamma

Da mamma hørte at jeg skulle på kino å se den siste twilight filmen, lurte hun på om hun hadde sett den før og om vi kunne se den sammen. Så da satte jeg meg på cdon.com og kjøpte den.

Noen ganger kan cdon.com være litt trege med å levere, men denne gangen gjorde det ikke noe fordi jeg fikk den i dag og vi så den i dag. Det var mye kjærlighet og kliss og jeg var nok ikke mer imponert over den denne gangen en forrige gang jeg så den.

Men siste del av siste bok er min favoritt, så jeg gleder meg til den siste filmen.

2 spill til kalenderen min

I dag dukket det opp enda en pakke fra cdon.com, men denne hadde litt mer innehold en de to tidligere jeg har fått. I tillegg til noen julegaver var det to spill jeg har kjøpt for å legge i kalenderen min.

Jeg gleder meg virkelig nå, har endelig nok gaver til å kunne si sikkert at den kommer til å bli satt opp, og det er mye her jeg ville likt å vinne selv.

 dw12dt

serie: Sailor moon r (sesong 2)

Spoiler alert for første sesong

 

Sesong 2 starter 2 måneder etter at sesong 1 sluttet. Alle jentene lever normale liv og husker ingenting av hva som skjedde.  Men Luna ser ingen annen mulighet enn til å vekke sailor moon sine minner til live igjen når ett monster angriper bestevennen hennes.

Usagi er mildt sagt ikke fornøyd med å være en kriger igjen, og hun savner vennene og kjæresten sin. Problemet er at de ikke husker noe. Det tar ikke lang tid før restene av jentene havner i problemer og får minnene sine tilbake også, men kjæresten er og blir borte.

Men merkelig nok dukker det nå opp en ny ridder, en som er kledd i hvitt og minner veldig om kjæresten hennes, men det er ikke han, fordi hun har sett dem begge vedsiden av hverandre.

Denne sesongen er delt opp i to, første del handler om to ailiens som trenger energi for å leve, de vil slå seg ned på jorda, men stjeler mennesker sin energi og dette kan ikke krigerne godta. Hele første del handler om kjærlighet og hva kjærlighet egentlig er.

Så fort de har løst det ene problemet, dukker et annet opp. Dette viser seg å skulle være sesongens hovedhistorie. En liten jente som også heter usagi faller ned fra himmelen og havner oppå usagi sin kjæreste, hun jakter på krystallen og vet at det er usagi som har den.

Samtidig som hun jakter på krystallen og flytter inn i familien til usagi, jakter en klan med slemme folk på henne. De er fra fremtiden og prøver å ødelegge krystallbyen der, men for å klare dette trenger de både å ta livet av den lille jenta og ødelegge krystallen. Eventuelt kan de ødelegge byen før den rekker å bli så sterk.

 

dw12dt

film: ginger snaps

To tenåringssøstre som er outsider på skolen, så blir den eldste bitt av en varulv. Yngste prøver å finne en kur for å redde søsteren sin, men søsteren sakte men sikkert utvikler både personligheten og kroppen til en varulv. Klarer hun å redde søsteren sin før hun tar for mange liv?

Det var en helt grei film, ville ikke kalt den bra, men den hadde i hvert fall ingen feilplasserte sener som bare var for å skremme. Historien fløyt bra og ting var ikke helt uforutsigbart, og dette er ganske imponerende til å være en skrekkfilm.

Midt på treet og passer nok best for tenåringer

er laget to filmer til i serien, skal se de også.

dw12dt

serie: sailor moon (sesong 1) (original serie)

En japansk anime om en 14 år gammel jente som alltid er forsen til skolen, begynner å gråte for nesten alt og er utrolig klumsete.

En dag møter hun en pratende katt som heter luna, katten gir henne en brosje som gjør henne om til en superhelt. Men selv om hun har super krefter og et kult kostyme, forandrer det ikke personligheten hennes. Det er ikke lett å være en superhelt.

Etter som fienden viser mer og mer av seg, finner de to flere krigere som skal kjempe sammen med henne, og lete etter prinsessen de skal beskytte. Det dukker også opp en mann i dress og redder henne hver gang hun ser ut til å tape, hun forelsker seg fullstendig i han, men er ikke sikker på om han er venn eller fiende.

Etter som ble blir klart at fienden er på jakt etter en krystall og det er den dresskledde mannen også, blir det deres jobb å beskytte menneskene som faller i veien for de onde sine planer. Mye å legge i hendene på noen 14 åringer, og den dresskledde mannen være fienden dems når han heletiden redder dem?

Dette er en barneserie og det er ikke vanskelig i det hele tatt å se hvilken retning serien tar, lenge før den gjør det. og når prinsessen og krystallen endelig dukker opp, så sier du bare: nei du sier ikke det og himler med øynene.

Men det er en veldig koselig serie å se på, i tegneserier behøver ikke alt være perfekt.

og sangen oversatt til engelsk

dw12dt

film: reisen til julestjernen 2012

Det aller første du må gjøre når du setter deg inn i kino salen, er å tømme hodet for alle inntrykkene og tankene du har fra den forrige filmen. Selv om rammen rundt er den samme, er dette to forskjellige filmer, noe gutten bak oss i salen beskrev godt da han skulle gå ut, de har jo gjort om filmen.
 Etter hva jeg har hørt skal filmen være mer lik original oppsettet en det den forrige filmen var, her er det mer magi og onde hekser med i bildet.

 

  Gulltopp er en liten jente da hun ønsker seg julestjernen på juletreet sitt, moren forteller henne at julestjerna hører til på himmelen og lyser for alle som gir den hjertet sitt. Hun får et smyke som skal minne henne om dette. Broren til kongen, greven, ønsker å bli konge og den eneste måten han kan bli dette på, er om kongen og dronningen dør barnløse.

  Han oppsøker en heks og får hjelp til å legge planen som skal gjøre han til konge, prisen er halve kongeriket. Alt han behøver å gjøre er å overbevise gulltopp om at hun kan få julestjernen om hun går ut og gir den smykket hun fikk av moren sin, gulltopp tror på dette og sniker seg ut. Her tar heksa seg av henne.

  Kongen leter etter datteren sin og i raseri over at hun er borte forbanner han julestjerna, moren dør av knust hjerte.

  Vi hopper så 9 år frem i tiden, da julestjerna forsvant ble kongen fortalt av en synsk at om han finner julestjerna innen det har gått 10 år vil gulltopp komme tilbake. Han bringer inn de beste på området for han vet at dette er det siste året han har denne muligheten.

 Samtidig møter vi Sonja, hun er en ung jente som blir holdt fanget hos noen tyver i skogen. De behandler henne dårlig og når noen glemmer å låse døra stikker hun av. Flukten driver henne inn i slottet hvor hun blir reddet av kongen (han lover henne at hun aldri skal måtte dra tilbake til tyvene) som takk vil Sonja finne julestjernen for kongen, men hun må gjøre det før jula blir ringt inn senere på kvelden.

  Sonja har ett godt hjerte og med dette finner hun hjelp hos skognisser, bjørner, nordavinden og tilslutt selveste julenissen. Heksen og greven jakter på henne for å hindre henne i å finne stjerna.

 

 Jeg synes filmen var koselig og historien bra, store hopp fra hva man er vandt til, men dette var jeg forberedt på.  En del av seneoppsettet og filminga var elendig og jeg skammer meg litt på Norges vegne at filmen skal sendes ut i verden. Humoren fikk de ikke til, ikke en gang de få barna i salen virket å reagere på de standard dum og slem senene.

 Slottet var nydelig, jeg er glad de fant dette. Og hun som spiller Sonja gjorde en god jobb, dessverre ødelegger de stive og oppleste replikkene til greven ganske mye. Jeg er usikker på om dette er fordi han er en dårlig skuespiller, eller om de ba han om dette for å forsøke å få frem en karakter de ikke klarte å få fram.

 Det er helt klart at Norge ligger langt bak i filmindustrien, og jeg håper inderlig ikke dette er det beste Norge har å by på.

 Gleder meg til ekte reisen til julestjernen på julaften. Gleder meg til Sonja sin sang.

dw12dt

kino

 Med en lang liste over kinofilmer man ønsker å se, så er det bare å starte. I dag skal jeg se på reisen til julestjernen sammen med støttekontakten min, jeg gleder meg.
på lørdag skal jeg se den siste twilight filmen sammen med en venninne, jeg kjøpte jo ikke billetter til premieren fordi jeg egentlig skulle ha hvert på sykehuset enda når den gikk.  

Men jeg er glad for å kunne gå å se den på symra, det er en fin kinosal med gode seter og god plass, viktige ting når man skal sitte stille lenge.

film: the others

Jeg liker virkelig ikke når de putter inn elementer som kun skal få deg til å skvette i grøssere, når du skvetter grunnet lyden er den ikke stemningsskapende, men ødeleggende. Det drar deg ut av historien og spenningen filmen har bygd opp og ødelegger opplevelsen.

Om du skvetter av noe som hører med i filmen ødelegger det ikke.

The otters handler om en kvinne og to barn som bor i et gammelt hus, barna er allergisk mot lys så gardiner må være igjen og dører låst. De forrige tjenestefolkene har bare forsvunnet og nå står det 3 nye utenfor døra.

Andre verdens krig har akkurat sluttet og grunnet at tyskerne hele tiden tok strømmen har familien lært seg å leve uten strøm og moderne hjelpemidler. 

Om ikke huset i seg selv er skummelt nok, ser den yngste datteren fremmede folk i huset, først tror ikke moren på henne, men etter en stund blir hun overbevist om at noen andre er i huset. Noen som låser opp dører og bråker. 

Alt topper seg når de andre fjerner alle gardinene i huset. Nå er det en hysterisk mor som lurer på hvorfor noen vil ta livet av barna hennes. Datteren sier til broren sin at nå har hun blitt gal igjen, slik som hun var da det hendte for 2 år siden, men hva hendte? 

dw12dt
dw12dt

marengs, is og jordbær

På Frognerseteren tidligere i uka kjøpte jeg med meg marengs, farsdags middag i dag var en perfekt situasjon til å servere dem.

Og mamma som sa: du vet det bare er stivnet sukker? vel hun vet bedre nå.
dw12dt

bestefar sitt papirhus

Bestefar lager for tiden julepynt av papir, husene han lager er kjempe fine og jeg ønsker å dele det han hadde meg seg i dag. det er første til å bli ferdig, men det prates om lys inni eller bak.
dw12dt

farsdag liten historisk oppdatering

Historien rundt farsdag er sterkt preget av morsdag og butikker som ønsker å selge, men helt bakerst er det en historie som er verdt å fortelle.

 Først må jeg si at det er mange som prøvde å få i gang farsdag, noen for å tjene penger, andre for å skape balanse når man hadde morsdag.

 

 Hun som får æren av å ha skapt farsdag er Sonora Smart Dodd. Hun og hennes fem søsken ble oppdratt av en alenefar som også var krigsveteran. Hun spurte presten i kirken sin om hvorfor det ikke kunne være en dag for å feire fedre også, og ved hjelp av dem fikk hun til første feiring 19 juni 1910.

 

 Hun jobbet hardt med å promotere feiringen de første årene, men måtte ta en pause når hun studerte. Når hun kom tilbake og tokk opp promoteringen igjen fikk hun hjelp av produsenter for typiske herre ting. Etter mye arbeid ble dagen anerkjent i hele USA i 1972  

pokemon black 2 10.11.12

Nye pokemon og utviklinger:

025 ? Mareep
036 ? Audino
046 ? Koffing
048 ? Magnemite
053- Magby
152- Zoroark
155- Karrablast
157- Shelmet

Oshawott har utvikklet seg til Dewott

Møtt:29
har:21

Tatt en gym

en liten gave

Rett før jeg dro til sykehuset var jeg på senteret å kjøpte 2 kg kattemat som hun som passet dem kunne få med seg, er litt tungvint å drasse på 10 kg sekker.  Royalcanin hadde akkurat på dette tidspunktet en kampanje hvor du fikk med deg et catit spa om du kjøpte 2 kg eller mer.

Jeg har faktisk vurdert å kjøpe denne til dem før, så jeg ble veldig glad over gaven. Jeg bestemte meg for at det ikke var noen grunn til å gi dem noe nytt dagen før jeg dro, så jeg ventet med å sette den opp til i dag.

Etter hvordan den har blitt slengt rundt i stua mi, tror jeg den er populær. Men putt catnip i noe og kattene elsker det?
dw12dt

senter tur

En av de tingene jeg har savnet mest mens jeg var på sykehuset, var å kunne gå i butikken. Jeg er ikke sosial nok til å leve med en regel om at man må gå to og to. butikken var også akkurat litt for langt unna for meg.

Når jeg var på Sandvika kjøpesenter rakk jeg bare en butikk, så handle genet var sultet i dag.

Heldigvis er ikke jeg slik at jeg må handle mye for å få slukket denne sulten, jeg kan godt bare gå å se, eller slukke den med å handle mat. Men jeg tok en tur innom nille og europris i tillegg til de praktiske tingene jeg skulle i dag.

Første stopp ble Clas Olson, lyspære jakt. Så ble det apoteket, jeg måtte fylle opp med medisiner og næringsdrikker.  Etter en rask tur innom nille hvor jeg skaffet meg et forkle og adventslys var det mat.

På europris delte de ut gratis vafler, mini vafler, men de fikk meg til å klø i halsen, vet ikke hvorfor. Fant ikke noe å kjøpe der da, men greit å gå å titte. Mye juleprodukter ute nå, men jeg nekter å kjøpe før første desember.

Det var utrolig godt å være fri til å bevege seg hvor man vil

dw12dt

Sirius lært seg å bruke telefonen?

Sirius er en kosekatt som putter potene over alt, det er nemlig viktig å forstå at når han har det godt, tråkker han med potene, og hvor potene er har lite betydning for han. selvfølgelig blir det brått slutt med kos når han klarer å tre en klo inn under kneskålen eller så dypt inn i låret at man må finne frem plaster før man blør ned leiligheten (utrolig hvor mye et bittelite sår kan blø)

Han er også kjent for å sende msn meldinger og faktisk klart å sende en mail. De fleste forstår at når det kommer mange rare bokstaver fra meg, er det Sirius som har hvert borti tastaturet. Det er selvfølgelig bare flaks (uflaks) at hanklarer å trykke på i rekkefølger som sender ting. ( han hadde ikke klart å sende en mail om jeg ikke hadde hatt mailen oppe akkurat da)

Iphonen og Sirius har alltid hvert et tema for meg, rett og slett fordi jeg har med meg telefonen i senga og Sirius har lagt sin elsk til den. Han ligger ofte med den som hodepute eller rundt den. Det at du må dra fingeren over for å aktivisere den er ingen hindring for en katt, han gjør det ikke bevist, men telefonen reagerer veldig på han.

Så etter litt plutselig musikk en del ganger, satte jeg på kode og tenkte at alt var trygt. Om han skulle klare å aktivisere telefonen, ville han ikke klare å slå inn koden. Du kan bruke talekontroll selv om du ikke har låst opp mobilen, men tanken på at dette skulle bli et problem falt meg rett og slett ikke inn.

I dag tidlig kom Sirius opp i senga mi for å kose med meg som vanlig, jeg halvsov og hadde tenkt å sove noen timer til. Han legger seg til rette i armkroken min og begynner å male og tråkke. Jeg hører at han aktiviserer talekontrollen på mobilen, men gidder ikke å bry meg siden han umulig kan gi en kommando. Han tråkker og tråkker og talekontrollen slår seg av og på. Hanklarer å få en forklaring av telefonen over hva talekontrollen egentlig er, jeg regner med at dette var fordi han hadde prøvd å aktivere den så mange ganger. Jeg er fortsatt i halvsøvne og orker ikke å bry meg. plutselig sier telefonen at den ringer til ?.

Jeg skal love dere at jeg våknet fort opp da, men det var ikke bare å slå av telefonen. Nei jeg måtte gå rundt og åpne telefonen for å få lov til å avslutte samtalen. Den rakk å ringe hele tre ganger før jeg fikk avsluttet samtalen. Telefonen må ha reagert på malingen til Sirius, men hvordan den koblet det til et navn forstår ikke jeg.

Forresten, jeg har på enkel talekontroll og ikke Siri.

dw12dt

pakker

Postkassen min var full når jeg kom hjem, litt grunnet reklame jeg ikke skulle ha, fy postmann. Og selvfølgelig grunnet de to pakkene som lå der.Jeg så med en gang at det var noe som ikke stemte med pakken fra cdon.com, det ville nemlig ha hvert umulig å få plass til alle tingene jeg kjøpte i postkassa mi, og i hvert fall ikke i den lille pakka (kjøpte nesten alle julegavene på en gang). Det viste seg å bare være den ene boka. Står at alt annet allerede er levert, noe jeg vet ikke er sant, men levert hos cdon.com betyr bare sendt.

I den andre pakken var det en pakke til adventskalenderen min, det nærmer seg med stormskritt og jeg tror jeg kommer til å være klar i tide, med en super adventskalender, uten sponsing. 

 

dw12dt

Hjemme

Det føles så utrolig godt å sitte i sin egen kontorstol, foran sitt eget skrivebord, med internett som fungerer. Alt i leiligheten er fullstendig kaos fordi jeg bare dro opp koffertene og tok ut dataen, resten kan jeg vente med å pakke ut.

Mens jeg går frem og tilbake i mellom stua og soverommet, følger to katter tett innpå meg. Godt å se at det ikke bare er jeg som har savnet dem.

Luna har bestemt seg for at siden hun ble flyttet på og nå har kommet tilbake, skal alle regler testes ut på nytt, så jeg kommer til å ha noe å jobbe med de nærmeste dagene.

Sirius ligger på sjefplassen sin over datamaskinen og ser ned på at luna prøver å få så mye nærhet som mulig, han virker veldig tilfreds med at flokken er samlet igjen.

dw12dt

Singstar

Jeg brukte den siste tiden på nettcafeen på å synge singstar med en av de andre jentene. Hun turte ikke å synge alene med så mange til stede og jeg bryr meg egentlig ikke noe om de andre. Jeg liker å synge og jeg liker å hjelpe andre med å ha det gøy.

Her på rommet har jeg hatt nett tilgang noen sekunder av gangen, så blogging er henvist til mobilen og spillene får bare vente.

Bra jeg har med meg mange ds spill

fullt hus

Fra stille og alene til fullt hus på nettkafeen. Mens noen sitter på pc maskinene sitter fire andre å spiller Buzz på ps2, her går det i sport spørsmål. Enda en liten gruppe sitter og skravler i hjørnet. Glad jeg kom tidlig og fikk kapret meg en maskin.

Glad å se at dette tilbudet blir brukt.

ut på tur, oslo tur...

 

I går dro vi på turist tur rundt i Oslo. Hovedmålet var Holmenkollen og Frognerseteren, men vi fikk også en kjøretur igjennom vestlige delen av Oslo.

 

Vi kjørte opp til Holmenkollen og tittet ned unnarennet, her var vi i ca. 10 minutter før vi reiste videre opp til Frognerseteren. På Frognerseteren slet vi med å bestemme oss over hvilke delikatesser vi skulle spise, og for noen tok valget lang tid.

 

Etter maten fikk vi en rask og ikke så grundig sightseeing av Oslo, men selv om turen ikke var så grundig var det veldig koselig og jeg satte pris på muligheten til å kunne være med.

 

mistet internett

det er helt forferdelig, post 2 har stengt internett tilgangen på nettverket slitt, slik at vi fra post 1 ikke kan snike oss på lengere.

lurer på om det er vårt nettbruk som er grunnen.

men det blir lite blogging frem til nettet kommer opp igjen ( på internettcafe nå)

test av lush ansiktsmaske - oatifix

Hver gang jeg har tatt på meg denne ansiktsmasken har jeg forestilt meg at jeg har puttet havregrøten fra frokosten i hele ansiktet, for det lukter slik.

Den kjølende effekten av ansiktsmasken er bare herlig og den etterlater huden med en følelse av at du har smurt deg inn i fuktighetskrem. Jeg er ikke helt sikker på den rensende effekten, det eneste jeg kan si er at jeg ikke har fått flere kviser når jeg brukte denne istedenfor cupcake.

Dette er nok den ansiktsmasken jeg vil anbefale for de som vil ha en mild og fuktende maske.


fra hjemmesiden til lush:

En deilig blanding av bananer, vanilje, og havre for å avkjøle og pleie sliten hud. Den inneholder illipesmør som reduserer rødhet, malte mandler til å forsiktig eksfoliere og kaolin til å rense huden. Påfør masken på ren hud, og unngå øyeområdene og leppene. Sitt i 5-10 minutter, rens av med varmt vann. Husk: den må stå i kjøleskapet.
 
Hvordan de brukesDu putter masken på når ditt ansikt er rent, men pass på så du ikke kommer for nært øynene dine. La det virke i fem til ti minutter, deretter skyll av med varmt vann. Din krukke bør i alle fall vare gjennom to masker. Plasser krukken din i kjøleskapet og den vil vare opp til 3 uker, men før den tid kommer har du allerede brukt den opp!
75g
 

Ingredienser: Glycerine, Fine Oatmeal (Avena sativa), Fresh Organic Bananas (Musa paradisica)Water (Aqua), Ground Almonds (Prunus dulcis), Illipe Butter (Shorea stenoptera), Kaolin, Talc, Vanilla Pod (Vanilla planifolia), Vanilla Absolute (Vanilla planifolia), Sandalwood Oil (Santalum austro-caledonicum vieill), Benzoin Resinoid (Styrax tonkinensis pierre), *Coumarin, *Benzyl Cinnamate, *Linalool, Perfume,Gardenia Extract (Gardenia jasminoides)

* Occurs naturally in essential oils

Vegan

dw12dt

et liv i en bobble

Å være på et sykehus over en periode er som å leve i en boble. Her går vår verden stille og rolig videre mens det virker som om verden utenfor løper avgårde. Selv om vi forholder oss til dager og klokkeslett er det som om disse ikke helt passer inn i verden utenfor. Du blir så vant til rutinene og tempoet her at du får et sjokk når du setter deg ned å leser en avis og ser alt som har skjedd utenfor.

Nå er det vel slik det burde være på et sykehus, fokuset er på å bli frisk og ikke på alle verdens problemer, men man kan få følelsen av å sitte inni en boble, og den er ikke nødvendigvis god.

dw12dt

Nordisk spilldag 2012

Lørdag 10. november er det nok en gang Nordens spilldag, og som alle de andre årene dette har blitt holdt har jeg ikke mulighet til å delta. Det skal sikkert spilles mange steder i Norge, men jeg har bare programmet for Lambertseter bibliotek her.

Nordisk Spilldag 2012
Spilldagen arrangeres for fjerde året på rad. Dette er dagen da foreldre og barn samler seg rundt konsollen, brettspillet, datamaskinen eller iPad?en og konkurrerer mot hverandre.

Spill arkadespill og vinn iPad
I år blir det Nordisk Mesterskap i Centipede. Dette spillet var et populært arkadespill for noen tiår siden, og i år kan store og små konkurrere om en splitter ny iPad og flere andre premier, rundt om på Oslos mange bibliotek. I tillegg kåres det en egen Oslomester og filialmester som kan vinne gavekort.

Ekspert Olve Maudal lærer deg å løse Rubiks kube som en proff på Lambertseter bibliotek.
Han har demonstrert Hannametoden på TV2 og på lørdag kommer han til Lambertseter bibliotek. Ta med egen kube eller lån på biblioteket.

Det blir i tillegg mulighet til å utfordre en sjakkspiller fra Nordstrand Sjakklubb

Velkommen på Lambertseter bibliotek, lørdag 10. november fra kl. 11.00 - 15.00

Program for spilldagen på Lambertseter:
 Kl. 11.30  Lær deg å løse Rubiks kube som en proff
 Kl. 12.00  Centipede-turnering på storskjerm
 Kl. 13.00  FIFA-turnering på storskjerm
 Kl. 13.30  Lær deg å løse Rubiks kube som en proff

Program hentet ut fra lambertsetersenter sin hjemmeside

øv deg på Centipede her.

dw12dt

film: det regner kjøttboller

Dette var en film som skuffet stort. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet meg, men ikke en dårlig historie med bare stereo typer og så mye moral at man kan bli kvalm.

En gutt som elsker oppfinnelser blir mobbet på skolen fordi han ikke er som alle andre, ting blir ikke bedre når han vokser opp. Hans store ønske er å finne opp noe som får byen til å like han. han møter motstand både fra faren sin (som bare prater om fisking) og resten av innbyggerne, dette kan ha noe med de flyvende rottene og andre katastrofale oppfinnelser han har kommet med.

Nå har han funnet opp en maskin som gjør vann om til mat, men ved et uhell skyter den seg opp i himmelen og det begynner å regne mat. Byen som bare spiste sardiner er overlykkelig over mulighetene og de kommer fort med bestillinger om mat.

Folkene overspiser og driver maskinen så hardt at den går i stykker, og da er det bare oppfinneren og værreporteren som kan redde verden fra å bli knust av kjempemat.
dw12dt

koselig tiltak

Det er ekstremt kjedelig å være på et sykehus, selv med en gjeng hyggelige folk som du har det moro med, derfor setter jeg veldig pris på de tiltakene som blir gjort for at vi ikke skal løpe på veggen.

Til vanlig har vi en to timers tur til Sandvika, aktivitetshus og internett cafe, aktivitet en dag i uka og en gåtur på butikken. Men i morgen ble det planlagt en tur til Holmenkollen. En helt ut av det blå overraskelse tur (vi fikk vite om det på mandag da) hvor han som kjører oss til Sandvika tar oss med dit.

Her skal vi se på hoppanlegget og spise på Frognerseteren (må betale mat selv)nå er det ikke slik at jeg ikke har hvert der før, eller at det er en veldig unik opplevelse, men det er ikke ofte man får være turist i egen by sammen med mange andre som ikke er fra Oslo. Jeg gleder meg.

dw12dt

film: dragetemmeren ( how to train your dragon)

En film jeg bare elsket, men så elsker jeg drager veldig mye da.

Men dette var en nydelig animasjonsfilm om å være seg selv og å forstå at fienden ikke nødvendigvis er så ille som vi tror.

Vi følger en ung vikinggutt som ikke er som alle de andre. På denne øya handler alt om å drepe drager, men helten vår er ikke spesielt flink eller erfaren med dette. At han er høvdingens sønn gjør alt bare verre.

han har funnet opp en kaster som kan hjelpe han med å drepe drager, og han får full pott da han treffer den sjeldne og fryktede dragen ingen har sett, men da han skal drepe den, klarer han ikke.

I stedet pleier han dragen og lærer seg å kjenne den, og slik lærer han seg mer om drager enn noen andre i bygda. Men det å lære seg at drager egentlig er snille og kjærlige dyr hjelper lite når alt folket hans vil er å drepe dem.

Han finner også ut at dragene blir styrt av en gigantisk drage som krever mat fra dem, og det er grunnet denne at dragene plager menneskene ved å ta maten dems.

Kan en felles fiende føre dem sammen?

 

film: Arthur og minimoyene

Jeg må innrømme at jeg ble positivt overasket over denne filmen. Jeg ante egentlig ikke hva jeg satte på, men kjente igjen filmen fra reklamer da minimoiene dukket opp.

 Om man skal se på realistiske hendelser, logisk tankegang osv? vil sikkert filmen havne langt nede, men dette er en eventyrfilm hvor slike ting er lagt til side og det passer bra. Om filmene ikke prøver å være realistiske, skader ikke litt slingringsmonn.

Arthur er en gutt på sommerferie hos bestemoren sin, han har gått ett år på kostskole i Engeland og er lei seg fordi foreldrene ikke ser ut til å ha tid til han. Han er en snill gutt, men er veldig opptatt av bestefaren sine oppfinnelser og reiser. Bestefar har nå hvert forsvunnet i flere år.

Men alt er ikke idyll på gården, etter at bestefar forsvant begynte det å bli vanskelig å betale regninger og nå har telefonen blitt stengt, strømmen slått av og om noen dager kommer det noen og kaster dem ut av huset.

 Men kanskje det finnes håp, en kveld forteller bestemor historien om minimoiene og skatten bestefar hadde fått og gjemt. Og ved å løse bestefar sine gåter og ved litt hjelp fra noen stammefolk som plutselig dukker opp, finner Arthur veien til minimoiene sitt land, hagen.

Men alt er ikke idyll her heller og Arthur må hjelpe til med å redde Minimoiene fra skumle M, redde bestefar og finne skatten før tiden går ut. Mye å legge på skuldrene til en tiåring.
del dine innlegg og vinn bloggshouts er forferdelig

i går deltok jeg flere ganger på del dine innlegg, vinn blogshouts kampanjen. I dag gikk jeg inn å tittet på bloggen og det var store hvite bokser som rett og slett ødela innleggene mine.  jeg forstår behovet for reklame, og at man godtar det når man deltar i disse konkurransene, men kunne dere ikke ha lagd noe mindre og litt mer delikat?

Nå kommer det ikke til å være en straff for blogg.no at jeg velger å delta sjeldnere, rett og slett fordi jeg allerede deler alle innleggene mine på facebook. Men det er klart at jeg ikke kan ha denne koden i innlegg jeg skal ha liggende på bloggen, slik som filmanmeldelser og erfaringer.

De får havne under de litt mer uinteressante daglige gjøremålene mine og klagene mine.

som her... 

dw12dt

trøtt

I dag er jeg rett og slett trøtt

Jeg la meg nok litt sent i går og sov ikke så utrolig bra i natt, men jeg hadde en herlig drøm da. Savner den.

oppskriften på armbånd og halsbånd

Armbånd

3 perler, bloms, 3 perler osv?

Kjede:

10 perler, blomst,10 perler osv?

Blomst:

Tre på 8 perler
tre tråden igjennom den første perlen, samme retning som tråden går.
tre på en større perle (den som skal være i midten)
ta nå tråden og tre den motsatt vei, igjennom den midterste av perlene på toppen av sirkelen
når du strammer inn tråden vil den store perla legge seg i midten.armbånd

dw12dt

torturerer du simmene dine? det er helt normalt.

Pressfire har en artikkel som igjen er basert på en artikkel i the Sims official mag, om folk sine tendenser til å plage g drepe simmene sine. I følge to psykologer er dette et helt normalt fenomen som kan forklares med mennesker sin naturlige lyst til og utforske grenser.

I Sims spillene kan vi la menneskelignende karakterer få gjennomgå uten at noen blir skadet av det.

Noen tar det så langt som å mene at dette er grunnen til at Sims spillene har gått så bra. 

dw12dt

sandvika storsenter

I dag var det luftetur for oss på avdelingen, de som ville fikk dra på Sandvika storsenter. Vi var 10 stykker som møtte opp utenfor og ble kjørt ned i mini buss. Flesteparten av oss bestemte at vi skulle spise mat på Egon, flesteparten hadde hoppet over dagens fiskeboller.

Jeg prøvde meg på Cæsar salat og ble litt skuffet. Kyllingen og salaten var god, men dressingen var ikke helt riktig. Det smakte for mye majones av den (jeg som ikke viste at det var majones i Cæsar dressing)

Jeg klarte etter en liten stund å overtale resten til å la meg gå, de ville ikke slippe meg på senteret alene så jeg måtte ringe etter en av de som ikke var med. Det var ikke det at jeg ikke likte å være med dem, men jeg hadde noe jeg skulle ha tak i og ønsket å få sitte på minibussen hjem. Heldigvis gikk dette bra og jeg har nå noen småting til smykkelagingen min.

Mens vi sto å ventet på minibussen bestemte jeg meg for å kjøpe en mcflurry, satt å koste meg med den på vei hjem.

Jeg fikk ikke opplevd så mye av senteret, hadde ikke tid til det. men jeg har neste mandag også.

dw12dt

film:Bolt

Bolt er en tv stjerne, han vet det bare ikke selv. Det folk ser på som underholdning og skuespill er virkeligheten for bolt, han blir nemlig skjermet for sannheten.

Alt er selvfølgelig for å gjøre tv serien bedre og virkeligere, men da de kommer til en episode som slutter med at jenta han beskytter blir tatt til fange, rømer bolt for å redde henne.

Han møter en helt annen verden enn den han er vant til og oppdager til sin store forskrekkelse at han ikke har noen av de superkreftene han trodde han hadde. Verden kan være brutal for en hund som ikke er vant til den, men han gir ikke opp håpet om å finne jenta si og redde henne.

Underveis klarer han å få med seg en katt (under tvang) og et hamster med helte kompleks. Hvis ikke barna vil ha kjæledyr etter å ha sett denne filmen, ja da er du heldig.
dw12dt

film: planet 51

Hvordan tror du en annen sivilisert planet ville oppleve et besøk av oss? Antageligvis ikke andelenes enn slik vi ville ha oppført oss om romvesener kom hit.

I denne filmen er vi plassert på en planet med små grønne menn, deres utvikling er cirka på samme nivå som vi var på 50 tallet og frykten for romvesen er stor. Og da detter det selvfølgelig ned et romskip og en amerikaner hopper ut og setter ned flagget før han oppdager de sjokkerte beboerne som ser på han.

Hvem er mest redd? Heldigvis prater de samme språk, så han etter hvert får hjelp av hovedpersonen som er en tenåring som akkurat har startet jobben sin på museet for stjerner og planeter.

Her må man flykte fra gale forskere, sinte millitær menn og samtidig finne romskipet slik at amerikaneren kan komme trygt hjem igjen.

Den får terningkast 4 av meg. Den var underholdene og fikk frem poenget sitt klart. Ikke frykt romvesen? Ikke kutt opp fremmede sine hoder? Romvesener kan være snille?


 

 

dw12dt

film: prinsessen og frosken (The Princess and the Frog )

Dette var første filmen jeg valgte å se denne helga, rett og slett fordi dette var en film jeg ønsket å se. Selv om ønsket aldri var sterkt nok til å gå på kino eller til å kjøpe den, var dette en film jeg trodde var fin, og jeg ble ikke skuffet.

Det er litt slik med Disney filmer, har du sett en har du sett alle, men det betyr ikke at de ikke kan være koselige å se på.

Filmen starter med to jenter som sitter og hører på eventyret om froskeprinsen. Den ene er en bortskjemt rik hvit jente, den andre er en farget jente som er datteren til hun som leser for dem. Mens den rike sier at hun ville ha kysset mange frosker for å få en prins, sier den fattige at det var ikke snakk om at hun ville kysse en frosk.

Lite vet hun at når hun blir voksen, vil hun stå ansikt til ansikt mot en froskeprins, og måtte ta dette valget. Hadde hun valgt å ikke gjøre det ville det ikke hvert mye til film. Men det er slik at det er en prinsesse som skal bryte forbannelsen, ikke en tjenestepike.  Når hun kysser frosken blir hun også gjort om til en frosk. Sammen leter de etter en måte å bli mennesker igjen.

Som jeg sa på starten levde filmen opp til forventningene, det var også fint å se en film hvor heltinnen ikke er hvit. Det som virkelig kunne ha dyttet denne grensen mer, var om det var en hvit prins og et blandet par, men der er vist ikke Disney enda.

får en sterk 4

dw12dt

de hører hva du sier

Under oppholdet på Telemetri ble jeg overvåket 24 timer i døgnet, dette er fordi de gjerne vil se og filme anfallene du eventuelt får. Det sto også advarsel om at de kunne ta opp lyd.

Jeg brydde meg ikke noe om kamera eller lydopptak under oppholdet, selvfølgelig sørget jeg for å ha klær på meg, men ellers var jo dette for å hjelpe meg.

I går, som var den siste dagen, ble jeg sittende å prate til tv`n. eller rettere sagt til teite reklamer som jeg bare måtte kommentere. Jeg er vant til å si tankene mine høyt enten det er noen der eller ikke, og jeg tenkte nok egentlig at de ikke hadde på lyden.

Men når jeg la meg til å sove, fikk jeg ideen om å teste ut om de hadde på lyden. Så jeg sa til rommet: natta kamera folk, plutselig kom det svar over høyttaleren natta Linn Helene. Jeg syntes det var kjempe søtt og ganske komisk. Lurer på hva de har tenkt om alle mine frustrerte kommentarer over reklamene.

dw12dt

fri som fuglen

Alle elektroder er nå fjernet fra hodet mitt og jeg sitter på rommet mitt på avdelingen. Slet litt med å få opp internettet, men det var bare å ikke gi seg.

Det første jeg gjorde når jeg kom tilbake, var å hoppe i dusjen. Ikke viste jeg at jeg gjorde noe spesielt. Selvfølgelig syntes jeg det var rart at dusjen var ledig på morgenkvisten, er felles dusj og mange kvinner som liker å starte dagen der. (felles for kvinner)

Etter at jeg hadde dusjet en stund, for det tar lang tid å få all den guffen ut av håret, kom det en annen kvinne inn og sa hun forstod det var varmt vann fordi jeg dusjet så lenge. Tydeligvis hadde det ikke hvert varmtvann 15 minutter før jeg kom. Har heller ikke hvert det i helga, stakkars folk.

Nå skal jeg oppdatere bloggen, lese mail, klikke litt på facebook spillene mine mens jeg venter på at klesvasken skal bli ferdig, etter dette drar jeg nok ned på aktivitetshuset og starter på smykke to. internett kafeen er stengt i dag.

dw12dt

Latex

Der sitter jeg å ser på film og aner fred og ingen fare, jeg klør en del men tenker ikke over det. Sykepleieren kommer inn med medisinene mine og jeg går til vasken for å hente vann. Speilbldet som møter meg er forferdelig. Knall rød over brystet og opp over halsen og skuldrene. Noen steder er det hevelser og jeg har flere klynger med utslett. Man må jo bare elske sykehus og latex forbruket dems. Fått allergitablett.

Ps3 spill

Det skal vist ligge noen ekstra filmer inne på ps3, skal titte på de etterpå. Dette er spillene jeg har mulighet til å prøve her.

Lego starwars
Fifa 11
Motogp 09/10
Need for speed shift
Bolt
Cars 2
Littlebigplanet
Ratchet and clank: quest for booty
Fuel
Skate3
Uncharted: drakes fortune

Ps2 spill

Ps 2 spill jeg kan more meg med her. Får kanskje noen spill hjemmefra i morgen

Noddy og den magiske boken
Zoocube
Disney pricess
Rayman raving rabbids
Sonic riders
Lemmings
Cartoon network racing
Harry potter og fangen fra azkaban
Buzz junior robojam
Bionicle heroes
Meet the robinsons
Crash tag team racing
4x4 evo
Justice league heroes

grei dag før marerittet starter

Jeg har prøvd å bruke dagen i dag, til å gjøre det jeg ikke får gjøre de neste dagene, og det er egentlig ganske mye.

Alt som krever at du forlater rommet du er på er utelukket, det betyr ingen turer på aktivitetshuset, ingen handling og ingen Sims 3. jeg kan nemlig ikke ta med meg datamaskinen ned dit.

Så et lite rom med tv og tilgang til toalett, festet til veggen og konstant overvåket. En skrekkfilm sa du? Nei da, dette er de neste tre dagene i livet mitt. Jeg har også hørt rykter om at de gjør ting for å trigge anfall, dette gruer jeg meg også til. Men jeg håper jo også at jeg får et ordentlig anfall når jeg først er der.

Jeg er veldig fornøyd og stolt over smykket jeg lagde i dag, og håper det blir flere mens jeg er her. Greit å få lov til å lære seg/ prøve nye ting når man har muligheten.

Men da skal jeg bare finne ut hva jeg vil ha som dagens sang før jeg legger meg for i kveld. Kanskje jeg klarer å få inn ett lite innlegg i morgen tidlig, ellers må det bli mobilblogging de neste dagene.

lagd mitt første smykke

Jeg slet virkelig med å få til mønsteret, så jeg er veldig fornøyd. Tenkte jeg skulle lage litt flere ting i samme mønster før jeg kastet meg ut på et nytt prosjekt.det er et armbånd,størelse 11 år, sier ikke mer.

filmkveld

Egentlig skal jeg legge meg Ganske tidlig her, men I går bestemte jeg meg for å ikke bry meg om dette og holdt meg oppe med noen venninner og så på film. Vi gikk igjennom film utvalget og endte opp med å se Romeo og juliet.
jeg har sett filmen en del ganger før, men jeg føler dette er første gang jeg klarte å sette meg inn i hva som ble sagt, slik at jeg forsto hva som var bakgrunnen for krangelen også videre. Det var faktisk lærerikt og det viste meg hvor mye bedre forståelse jeg har fått for det engelske språket. Eventuelt hvor mye oversettelsene har ødelagt før.
Vi fant et lite møte rom og okkuperte det, det var veldig koselig. Jeg fikk ikke lagt meg til å sove før ved 22.00 og jeg er kjempe trøtt i dag.
Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin