hits

november 2011

tusen takk

det som kan virke som en liten tjeneste for noen kan være en stor gave for den andre.

tusen takk for hjelpen med å bytte lyspære og hente adventspynten min i dag. i morgen skal jeg kose meg med å sette opp stjerna og resten av pynten.

jeg kan også nå dusje i lys og ikke måtte ha dusjforhenget åpent å slippe kulda inn.

for meg to store gaver....

pentagram smykke

i dag dro jeg ned til byen for å kjøpe meg ett pentagram smykke. har sett på noen på nett og holdt på å bli gal av lengsel. nede på sangri - la fant jeg ett jeg falt pladask for. den lilla stenen i midten gjør den om fra fin til perfekt.

det er runer skrevet rundt på den, så jeg får lære meg runer for å se hva som står. smykket kostet 275 kr.
ny leieboer

i går fikk jeg innglasert verandaen min, og i dag flyttet det inn en my beboer. en liten due.

den har funnet seg plass immellom innglaseringen og den gamle kanten, helt vindfri og liten og trangt og trygt. den er så søt der de ligger å sover med hodet under vingen sin at jeg lar den få være i fred. kattene kommer ikke til han der han ligger og om han blir skremt senere når de slipper ut er det noe han må takkle da. det er jo kattene som bor her.

men siden det tar litt tid før jeg får opp katteluka har den noen dager med nytt fint hjem.

inn-glasert veranda

i dag våknet jeg 5 minutter før vekkerklokken skulle vekke meg, jeg har god innebygd klokke eller som jeg liker å si, livredd vekkerklokker så jeg våkkner alltid i tide til å slå dem av. (er ikke redd vekkerklokker, men synes det er ubehaglig å våkne til dem)

dagen min startet brått, jeg fikk lagd meg to skiver med mat og satt dem på skrivebordet før jeg gikk ut i leiligheten og bærte inn katte toalett, mat og vann på soverommet. også måtte jeg selvfølgelig finne kattene da.
jeg låste oss inne på soverommet fordi det kom til å komme snekkere som skulle innglasere balkongen min. 

ikke liker kattene at det er fremede folk i leiligheten + at de ville jobbe inn og ut av verandan så døra ville stå oppe, greit å ikke ha to katter å beskymre seg over da. klokken 13.00 var de fardig og jeg lot sirius ta en runde ute å inspisere resultatet før jeg lukket døra for å prøve å holde litt varme inne.

virket som sirius var fornøyd, jeg er i hvertfall det. gleder meg til å innrede det nye "rommet" mitt.

fant 200 kr

om du var på meny, lambertseter i dag og mistet 200 kr er jeg lei for å fortelle deg at disse pengene nå er borte. jeg fant dem ved kaffe avdelingen liggende på gulvet, jeg tittet godt rund meg for å se om ejg så noen som kunne ha mistet dem, men var ikke noen rundt meg. å levere inn en 200 lapp er egentlig ganske dumt og om jeg lot den ligge ville noen andre ta den. men jeg fullgte nøye med for å se om det var noen som gikk rundt å lette etter noe på gulvet.

jeg vet ikke hvorfor jeg fikk så dårlig samvittighet av å ta pengene, men da jeg hadde betalt i kassa ga jeg opp og puttet dem i lommeboken min. først tenkte jeg at jeg kunne bruke dem til å kjøpe julegave med, men det føltes ikke riktig. så jeg gikk opp og kjøpte lodd på kirken sin julemesse. om jeg vinner noe kommer jeg til å ha dårlig samvittighet, men de var veldig glad når jeg ga dem en 200 lapp.

noen ganger har jeg for mye samvittighet

så tenner vi et lys i kveld....

vi tenner det for glede. det står å skinner for seg selv og for oss som er til stede. så tenner vi et lys i kveld vi tenner det for glede.

da har jeg hvert hos tanta og kusina mi å tent adventslys, spist kake og drukket julebrus. å se alle adventsstakene og stjernene som lyste på hjemturen var koselig. så ikke mye på veien opp siden det pøsregnet sidelengs ( sterk vind). så fort jeg får noen til å hjelpe meg med å få ned tingene fra loftet skal jeg også lyse opp leiligheten min.

salg på steam = nye spill

det er høstsalg på steam og jeg kunne ikke la være å titte igjennom for å se om noen av spillene jeg hadde på ønskelisten min var på salg.

til min store glede var alle virtual village spillene på salg, og den enete klagen jeg hadde var at de ikke var i en pakke, så jeg måtte lete opp en etter en. men i det jeg la det ene spillet i handlekurven dukket en pakke opp. denne pakken inneholdt tre virtual village spill og to andre spill og var også på tilbud. 

den kostet 0,2 euro mer enn å kjøpe alle spillene løst ( ca. 1,6 kr) så jeg tenkte hvorfor ikke. så jeg kjøpte meg fem nye spill for 7,49 euro.

virtual villagers - a new home (1)
virtual villagers - the lost children (2)
vitrual villagers - the secret city (3)
fish tycoon
plant tycoon

pakken heter: last day of work - complete pack

blodig seng

i går kveld, når jeg klatret opp i senga for å legge meg, så jeg til min store overaskelse at det var blod på leggen min. blodet var smørt uttover så det så værre ut enn hva det var.

selv om det ikke var mye var det sjokerende, det var også overaskende at det kunne komme så mye blod ut av ett så lite sår (som jeg ikke viste om). heldigvis tåler jeg synet av blod, men jeg tenkte det kunne være en fordel å få vasket det av meg før jeg la meg under dyna. ville ikke ha blod i sengetøyet jeg ikke får skiftet før om to uker. 
dessverre oppdaget jeg da jeg sto opp igjen at smøremerkene på leggen kom fra da jeg satte meg på knærne i senga, så ett klart blodavtrykk var allerede godt plasert på dyna mi.jeg fikk i hvertfall gått å vasket av meg resten av blodet og så på fasinert hvordan det lille såret ikke ville slutte å blø. vurderte ett sekund å sette på plaster slik at jeg are kunne legge meg, men tenkta at det må jo roe seg til slutt. nor det også gjorde. heldigvis er det slik med blod at det ser mer ut enn det er....

sims medieval 26.11.11

dagens quester:

suprime slaves - free them - peteran priest lv 7, merchant lv 6 - platinum

the philosopher`s stone - the legendary discovery - wisard lv 7, blacksmith lv 7 - platinum (måtte runde det av to ganger grunnet at save filen gikk istykker første gang)

animuslaver - take care of it - knight lv 8, spy lv 8 - platinum

midlertidlig resultat:

peteran priest lv 10
monarch lv 9
blacksmith lv 10
spy lv 10
physiscan lv 8
wisard lv 10
knight lv 10
bard lv 9
jacoban priest lv 9
merchant lv 10 

Kan man leve uten å se seg selv i speilet?

i aftenposten skriver de om Kjerstin Gruy sitt eksperiment om å leve uten å se seg selv i speilet. spørsmålet hun stiller seg selv er om man kan leve uten å se sitt eget speilbilde. hun skal leve ett år uten å se i ett speil og prøve å unngå alle refleksjoner når hun passerer vinduer og slik offentlig.

nok en gang sitter jeg å lurer på hva forskningspengene, og pengene vi kaster i utdannelse egentlig går til. hvordan tror du folk levde før speilene ble oppfunnet? nei de kan ikke ha levd. men siden vi ikke kan spørre dem kan vi jo spørre de som er blinde, er det mulig å leve uten speil?

jeg tror du blir overasket av svaret dems......

artikkel i aftenposten

krasj bom bang

om jeg trodde jeg slet med sims 3 og hvor ofte det krasjet, er det ingenting i mot sims medieval. jeg tror det er to ganger om dagen questene låser seg, spillet slår seg av på egenhånd, eller at save funksjonen ikke virker. og jeg biter meg selv i leppa av frustrasjon mens jeg prøver å klare oppgaver og quester, skrive stattestikk vedsiden av og holde kontroll på hvor jeg er i spillet.

med the sims 3 pleier jeg i hvertfall å komme til generasjon 2 eller tre til det blir for store bugs, og det krasjer bare en gang i kvartalet.

julekake, julekake, hjembakt brød

vel ikke så mye hjemme bakt brød dessverre, men spist julekake med brunost til frokost.

jeg sliter litt med mat og ble ganske skuffet da de ikke hadde brødet mitt på Meny i går, men så så jeg julekakene og tenkte det var vel bedre enn ingenting?

jeg angret ikke i dag, det var kjempegod frokost, selv om den kanskje ikke var av det sunneste laget. eneste problemet var at jeg lot brunosten stå på benken mellom skivene, i tilfelle jeg ville ha mer. da jeg kom inn på kjøkkenet igjen hadde en liten katt hvert å forsynt seg grådig. lett å glemme at det beste min lille prinsesse vet er brunost.

det var bare å begynne å skjære av toppen og så finne ett lokk til den. det jeg skjærte av la jeg i en egen liten skål på gulvet. lørdags kos til kattene ( eller i hvert fall en av dem)

natta

står du opp klokken 3 om natten er det ikke så overaskende at du legger deg ved 6 tiden på kvelden. eller jeg skal ikke legge meg helt enda, planlegger en god og varm dusj først.

dagen i dag har hvert som mange andre dager, spillt en form for sims, hvert på senteret og spist mat og jo jeg har selvfølgelig kost mye med kattene mine. de har faktisk fått en ny leke i dag, en mus å henge i døra. dessverre er tråden så kort at de ikke når den. typisk. jeg satte en krakk under jeg da, bare for å sørge for at det blir bråk i løpet av natta. ( musa piper)

jeg har også fått vaskelt leiligheten og byttet på senga i dag, så skal bli godt å legge seg i ren seng.

hadde egentlig planer om å se på beat for beat med tanta og kusina mi i kveld, men må innse at jeg er for sliten.

har hatt en fin dag da.

sims medieval 25.11.11

quests:

o creature, my creature - create life - physician lv 1, spy lv 5 - platinum ( ble ekstra vanskelig da den delen av spillet som fortalte deg hva neste stepp var falt ut. heldig vis har jeg hatt questen før og klarte å delevis gjette og delevis huske hva jeg skulle gjøre.

easter promises - get out - jacobian priest lv 1 - platinum

rise of a playwright - play Giarism - bard lv 4 - platinum

the beast must diet - cure it - physician lv 5, jacoban priest lv 6 - platinum

achivments:

plasterd perpetuity - be drunk for 24 hours - 10 p

the doctor is in - diagnose 50 sims - 5 p

terrefying watcher - maximize jacoban fear - 5 p

midlertidlig resultat:

peterian priest lv 7
monarch lv 9
blacksmith lv 7
spy lv 8
physican lv 7
wisard lv 7
knight lv 8
bard lv 9
jacoban priest lv 9
merchant lv 6 

Fredag er vaskedag

annen hver fredag får jeg besøk av hjemmehjelp som hjelper meg med å vaske leiligheten min, så fredager har blitt vaskedag her i huset.

i dag er det fredag og de uka hvor jeg får hjelp, så da er det bare å gjøre klart leiligheten. det meste av forbredelsene er å redde katteleker fra gulvet. kansje jeg burde lære dem å rydde opp etter seg.

dessverre ser det ikke ut til at dette kommer til å gå glatt siden jeg begynnte med småanfall for ca en time siden. det er så typisk at når de på sykehuset plaget meg for å få anfall ( ikke mer plaging en testene i seg selv altså, de var snille) får jeg ikke, men når jeg kommer hjem kommer det.

 

sims medieval 24.11.11

quester:

Ominus tides - the shipwrecked sailor - monarch lv 4 - platinum
cultrual crusades - embrace culture - peteran priest lv 3, bard lv1 - platinum
the incident - a summit for peace - monarc lv 6 - platinum
fountain of legend - self improvment - merchant lv1 - platinum
famine fever - feed them - wisard lv 4
very bazar - deputized - knight lv 1 - platinum

achivments::

Magick mender - heal 10 sims whit mend spell - 10p
RP spender - spend 2,5000 RP - 10 p

målet er å få alle heltene opp i level 10 før qp (questpoints) går ut. dette er hvordan jeg ligger ann nå.

Peterian priest lv 6
monarch lv 9
blacksmith lv 6
spy lv 5
physican lv 1
wisard lv 7
knight lv 8
jacoban priest lv 1
merchant lv 5 

 

tidsperspektiv

tid er ikke en enkel sak som aldri forandrer seg, det er faktisk noe som alltid forandrer seg.

i dag har dagen løpt fra meg fordi hodet mitt var innstilt på sykehus tid. selvfølgelig går klokka like fort på sykehuset, det er bare det at du heletiden venter og derfor føles tiden så mye lengre. nå når jeg har kommet hjem og spilt sims medieval hopper timene av gårde to og to om gangen.

men er det noen andre enn meg som har tenkt på at tid blir kortere og kortere etter som man blir eldre? husker du da du var liten og ventet på jula, det var en livstid mellom hver jul og tenker man etter var det jo det.

for en på ett år er nemlig et helt år en livstid, når du er 6, er ett år like langt som 1/6 av livet ditt. det er en evighet. slik kan man se at tiden blir kortere og kortere, helt til man er voksen og egentlig har problemer med å skille år fra år fordi tiden løper så fort av gårde.

i dag har tiden min løpt så fort at jeg sitter helt forvirret igjen, ikke mange timene til jeg må legge meg, kjenner det allerede i kroppen. men føler at det har gått ca 4 timer.

( kjørt stavekontroll)

fri

fikk telefon ca 09.30 fra rikshospitalet om at jeg ikke behøvde å komme tilbake i dag. jeg fikk ikke time til ct scan i dag og da må jeg skrives inn på nytt igjen for å få den. derfor skriver de meg ut i dag og venter til januar med de siste testene.

i januar vet de også svarene på eeg testene jeg har tatt mens jeg var der, og de trodde ikke jeg behøvde å ta den spinal dreneringen allikevel. så er ganske fornøyd.

er glad for å være hjemme med kattene mine.

mareritt rommet

å leve med asberger er ikke lett, det er mange små ting jeg sliter med som folk vanligvis ikke tenker så veldig mye over. denne gangen handler det om et rom på sykehuset.

først må jeg forklare at jeg fort blir utrygg om jeg har store områder rundt meg, ikke fordi jeg er redd for åpne plasser, men fordi at jeg trenger fullstendig kontroll over området rundt meg for å kunne slappe av. jeg har også problemet med at når ting er urettferdig blir jeg rasende og lei meg selv om jeg forstår grunnen. til slutt - jeg klarer ikke mange mennesker rundt meg, så muligheten til å lukke dører er viktig.

på tirsdag formiddag ble jeg flyttet over til et observasjons rom, jeg skulle være her fordi testen jeg skulle ta trengte utstyr som ikke var på det originale rommet mitt. observasjons rommet besto av et stort rom med fire senger, to bord man kunne sitte ved og et bad.

jeg ble plugget til en maskin og fikk beskjed om at jeg ikke kunne forlate dette rommet, jeg fikk gå så langt ledningen nådde. jeg satt lenge å prøvde å roe meg ned på rommet, men det gikk ikke. jeg er en bestemt liten jente så jeg ringte rundt til alle jeg turte for å få prate med noen. ett rom skulle ikke få ta knekken på meg.

døra sto oppe til resten av avdelingen og jeg følte at folk tittet på meg mens de passerte ( noe de gjorde, for det er delvis orienterings taktikk å få med seg hva som er bak åpne dører) jeg turte ikke å lukke døra siden dette var et felles rom. etter lunchen ga jeg opp og lukket døra, da var angstnivået mitt ganske høyt.

til min store glede hadde en sykepleier hvert inne å hentet lunch brettet mitt og lukket døra etter seg, så det var greit at den var stengt. så satt jeg i timevis og hørte på lydbok og håpet intenst at det ikke skulle komme noen andre på rommet. når klokken gikk over fire kunne jeg puste lettet ut, selv om det var stort fikk jeg det for meg selv.

jeg fikk besøk av mamma og tanta mi og spiste middag mens de var der, etter dette skulle jeg legge meg til å sove. klokken var bare 6, men allikevel var jeg utslitt. jeg går igjennom det store rommet å slår av lys, lukker gardiner og gjør meg klar til  å legge meg, i det jeg legger meg kommer det på ett intenst hvitt lys fra ovenfor senga mi. jeg hadde ikke lagt merke til det før, men det var vinduer fra ett annet rom inn på observasjons rommet. jeg trodde det var et lager eller noe slik og at lyset kom til å gå av, men nei da. da en sykepleier kom inn og jeg spurte fikk jeg beskjed om at det var et rom på den andre siden og at jeg bare måtte leve med lyset. ( det gikk ikke ann å se igjennom vinduene, så aner ikke hvorfor de var der)

jeg er fast bestemt på å klare meg igjennom denne testen så jeg klager ikke, men finner meg i at jeg må sove med dette intense lyset i øynene. man kan trygt si at jeg sov dårlig og våknet ofte. klokken 04.30 våkner jeg igjen og står opp. jeg slår på lyset og forbereder meg på å måtte vente i fire timer til sykehuset våkner. ikke noe problem jeg har jo ipaden, kryssordene mine og lydbøkene mine. men så fort jeg en sykepleier kommer inn på rommet slår hun av nesten alle lysene og sier at jeg ikke kan ha dem på grunn av vinduet over til det andre rommet. jeg sitter jo koblet fast til rommet og kan ikke gå ut så jeg må sitte i halvmørket alene i fire - fem timer.

innen jeg får slå på lyset har jeg intens hodepine av å sitte i mørket og er veldig sliten av å ikke ha få sove grunnet lyset. jeg klager intenst til sykepleierne og sier at de må få satt opp gardiner ved de vinduene, dette var rett og slett uaksetabelt. men utslitt og lenket inne på et rom jeg virkelig hatet ga jeg ikke opp. jeg satt i hjørnet mitt og spilte på ipaden stille for meg selv. men så kom en lege inn. han snakket litt med meg og hintet intenst om at anfallene mine kanskje kom av at jeg ikke var aktiv nok. men anfallene kom jo mest jeg var aktiv, det er de som har gjort at jeg ikke klarer å være aktiv. han spurte ikke engang, han hintet om og om igjen. jeg som trodde jeg endelig av over den runden med at alt dette var min egen skyld, jeg brøt  rett og slett sammen i tårer ( fortsatt i halvmørket), jeg satt å gråt i stolen i over en time. siden jeg var så sliten klarte jeg ikke å slutte. en sykepleier kom inn og pratet med meg om kattene mine og roet meg litt ned, men det tok ikke lang tid før jeg begynte å gråte igjen. jeg bare satt å smågråt og viste lite at jeg egentlig hadde panikk, men kroppen var for sliten til å gjøre noe annet enn å gråte.

da frokosten kom tenkte jeg at mat ville hjelpe og tvang i meg ett halvt rundstykke, lite viste jeg da at dette kom til å gi kroppen nok krefter til ordentlig panikk. jeg satt i stolen og gråt enda og en sykepleier kom inn og så på koblingene på hodet mitt, hun så først ikke at jeg gråt og sa senere at jeg måtte da ikke gråte, det gjorde meg mer sliten. hater når helsefolk tror de er smarte å kommer med slike uttaleser, jeg valgte jo ikke å gråte, det var ikke slik at jeg bare kunne stoppe. tilslutt la jeg meg på senga og gråt nesten en time her også før jeg ga opp og ringte på sykepleier og beordret dem å koble meg fra og få meg ut av rommet. så fort jeg var ute av rommet roet angsten seg mange hakk og de fikk meg inn på det nye rommet igjen. utslitt resten av dagen prøvde jeg å  holde humøret oppe og det gikk helt til de stakk meg i ryggen.

hele tiden på det rommet ble filmet, de håpet jeg skulle få et anfall og at de kunne registrere det, dessverre kommer ikke anfallene mine på kommando og i stedet for muskelkrampe anfall fikk jeg panikkanfall. 

nål i ryggen

de sier det ikke skal være så ille som det ser ut på tv`n. min erfaring er at det er mye verre.

jeg har virkelig gått inn i dette sykehus greiene med målet om å klare alt de utsetter meg for, jeg vil finne ut av hva som feiler meg og skal kunne klare noen dumme tester for å finne det ut. her tok jeg feil.

mens andre folk har problemet med at de undervurderer hva de tåler og klarer har jeg det stikk motsatte problemet. for jeg måler alltid med som om jeg var frisk og glemmer å sette inn de ekstra lille punktene som kan påvirkes av at jeg ikke er det.

men nålen i ryggen var det faktisk smertene som stoppet og ikke asbergeren. jeg var forbredt på at det skulle være ubehagelig men ikke særlig vondt, det vanskeligste skulle være det å ligge helt stille. 

men allerede når han trykket på hoftene mine var smertene intense, og han fortsatte og sa til meg at dette skal ikke være vondt. jeg hater leger og tannleger som sier dette, for jeg bryr meg rent lite om hva som burde gjøre vondt og heller om hva som faktisk gjør vondt. de spurte meg om jeg var plaget med smerter i ryggen og svaret var helt klart JA.

de valgte å fortsette og jeg lå der helt stille, selve stikket igjennom huden var ikke så ille, men etter som han prøvde å dytte den inn i ryggraden min ble det vondere og vondere. jeg klarte de ti første stikkene, men på den 11. gikk kroppen min rett og slett i smertesjokk. og all smerten jeg hadde tolerert var til ingen nytte. det tok lang tid.

jeg satt å gråt helt til tanta mi kom å hentet meg, jeg fikk permisjon slik at jeg kunne få sove hjemme og hvile ut. skal tilbake klokken 10.30 i dag. 

Nok en sykehus dag

Klokken 04.30 våknet jeg til nok en sykehusdag, ting forandret seg fort for meg i går og jeg har nå gått siden klokken 13.00 i går med mange kabler kobblet til hodet. Takklet ikke såveldig bra å midddlertidligbytterom, jeg virkelig hater dette rommet. Men selve undersøkelsen var jo grei nok.

Kom noen inn nå og så til måleren, de er ikke helt sikkre på når jeg kan kobble det av igjen, er opp til legen å bestemme.

Ellers vet jeg veldigliteomhva som skjer i dag, om jeg får reise hjem,om det er flere tester når jeg får dusjet.

Sitter fast

Da var marerittet med å ligge i senga ferdig, jeg har fått målt hjerneaktivitet mens jeg ser på blinkende lys og nå har de festet meg fast til en stor maskin.
De skal ha eeg målinger avmeget helt døgn, så de dro meg ut av det trygge rommet og plaserte meg i et stort fellesrom. Her må jeg være til i morgen, og selv om jeg er den eneste her nå liker jeg det ikke.

Sliter litt med små angst og litt deprisjon akkurat nå, regner med at dette gå over så fort jeg får vent meg til forandringene. Målegreiene plager meg ikke, ganske likt som da jeg ble utredet for narkolepsi.

Nå er det lunch og jeg håper det er noe jeg liker....

Morgen på rikshospitalet

Jeg vet egentlig ganske lite om morgen rutinene her på riksen. Selv har jeg hvert våken i fire timer og aner ikke hva som skjer utenfor døra mi. Grunnet noen blodprøver jeg skal ta snart får jeg ikke spise eller drikke noe annet enn vann, jeg får heller ikke lov til å sette meg opp i senga eller stå opp. Så holder på å bli smålig gal + at jeg har vondt i ryggen.

De sa at prøvene skulle tas kl 8 så håper de ikke er veldig forsinket. Etter blodprøvene skal jeg ta ekg. Dette er klokken ni, samdidig som frokost, men håper jeg får kastet i meg litt pepsi max før vi drar.

Jeg vet ikke om jeg liker pepsi max, men får prøve det ut siden jeg har det.

God morgen til alle sammen

Middagstid

Da var det middagstid, en koselig sykepleier kom å vekket meg siden jeg hadde bedt om det. Det hadde hvert lettere å sove om ikke telefonen ringte hele tiden.
Hadde det hvert familie eller venner som ringtefor å høre om det gikk bra med meg hadde det hvert koselig men nei da det vat tannlege, psykisk helse for bydelen og hafslund. Ingen jeg følte noe behov for å prate med i dag.

Nå kom akkurat middagen karbonader og youghurt og skogsbær fromas til desert, når maten er ferdig spist legger jeg meg nok igjen, første undersøkelse i morgen er 09.00

Legeundersøkelse

Da har legen hvert innom og spurt alle de vanlige spørsmålene os senere testet syn, muskler og nerver. Slike undersøkelser er aldri morsomme, men regner med at de gir mye informasjon siden de er så glad i dem.

Men nå som legen har hvert her er jeg fri resten av dagen.

Nå står det lunch ute i koridoren og jeg sitter stille å håper på at det skal dukke opp her etterhvert. Hvis ikke får jeg stable meg ut og spørre, for mat ville virkelig ha hvert godt nå.

Var foresten nede i kiosken og kjøpte meg sukkerfrie peppermynte drops og Donald x ord. De hadde ikke Nemi.

På risken

Da har jeg kommet frem til rikshospitalet og sitter trygt på rommet mitt.... Jeg har fått ett eget rom med eget bad, føles nesten litt ut som et hotellrom her jeg sitter i godstolen inntil vinduet og skriver. Vel lydene fra gangen tyder jo på det motsatte + det å vite at man skal igjennom undersøkelser.

Men mens jeg sitter her å venter på å få møte legen første gang kan jeg jo nyte rommet og tryggheten den representerer, for om ikke noe annet behøver jeg ikke å være redd for å få anfall og bli liggende på gulvet alene.

Mamma fulgte meg hit og var med på første samtale med sykepleier, det var betryggende og snillt gjort av henne. Før hun dro gikk hun ned i kiosken og kjøpte cola light til meg. Kan ikke leve uten!

08.40

da er det en halvtime til jeg forflytter meg ut av leiligheten. jeg har fått de siste timene av natta til å gå med tv serier, sims medieval og selvfølgelig alle de siste tingene som måtte ordnes.

nå har kattene mat, oppvasken tatt, kjøkken ryddet, koffert pakket og lukket igjen og de siste tingene jeg manglet kjøpt inn. nå er det egentlig bare å  slå av elektronikken i leiligheten son står igjen. flere dager i ro er det ikke ofte dataen min får oppleve, men den trenger vel en liten ferie den også.

skal prøve å kose ekstra mye med kattene den siste halvtimen, jeg kommer til å savne dem så utrolig mye.

ps: siste innlegg på noen dager som har hatt stavekontroll, bare så dere er advart....

kl. 06.20

da er det bare 3 timer og 40 minutter til jeg skal være på rikshospitalet, jeg har selvfølgelig ikke sovet noe i natt. delvis på grunn av smerter og anfall, delevis på grunn av snudd døgnrytme og delvis grunnet nerver. jeg tror forresten nervene hadde ganske mye å si.

nå tenkte jeg at jeg skulle pakke ned de siste tingene mine, skal over på 1000 og kjøpe en tannbørste fordi jeg ikke gidder å ta med meg den elektriske. tror kanskje jeg skal bytte ut den uansett, selv om den gir en god følelse av polerte tenner virker det ikke som den gjør jobben godt nok ( på jekslene)

egentlig skulle jeg ønske jeg bare kunne møte opp nå slik at jeg kunne få det verste over med, for det verste må vel være å møte opp? de skal vel ikke ta noen forferdelige undersøkelser på meg?

ordnet og styrt

nå har jeg pakket ned de fleste tingene jeg skal ha med meg til sykehuset i morgen, det som er igjen er ting jeg kommer til å bruke i natt. jeg har fylt ut skjema med pårørende og ringt rundt og spurt om det var greit at jeg satte folk opp på lista.

jeg har hvert inne på nettbanken og betalt alle regningene mine og bekreftet at jeg hadde råd til å kjøpe en ipad. det var heldigvis ikke noe jeg bare hadde innbilt meg.

jeg har overført de siste lydbøkene over på iphonen og jobbet hardt med en daisy spiller for å få den til å virke, men måtte gi meg på den. så blir lydbøker i vanlige mp3 filer enda.

nå tar jeg en liten pust i bakken før jeg setter i gang med de siste forberedelsene, jeg må ta kattetoalettene og sørge for at det er mat tilgjengelig for de som kommer å passer på dem.

om jeg orker må jeg også rense sluket på badet slik at jeg får dusjet.....

men nå skal jeg kose meg med en episode av bones.

harry potter kveld

tenk at mamma ikke klarte å få med seg siste harry potter film mens den gikk på kino... dette måtte ordnes opp i med en gang. 

for noen dager siden var jeg på rema 1000 og kjøpte trippelpakken av harry potter og dødstalismanene del 2. trippelpakken inneholder dvd, blu-ray og nedlastbar versjon. dette er genialt for meg siden jeg har blu - ray og mamma dvd.

det var velsig koselig å sitte å se filmen hjemme i stua, men ikke helt den samme opplevelsen som å se den for første gang i en stor sal med mange gale fans...

vi spiste spagetti til middag og drakk te til filmen, tanta mi kom opp og så på sammen med oss, men kusinami satt og leste til eksamen. 

film: twilight Breaking Dawn - Part 1når jeg hørte at de hadde delt opp den siste boka i to filmer tenkte jeg at de bare hermet etter harry potter eller/og gjorde det for å dra så mye penger ut av dette som mulig. jeg må dessverre si at jeg ikke har forandret mening.

og ja jeg har lest bøkene og jeg vet det er veldig mye i den siste boka som burde være med. og siden de har hoppet over så mange detaljer i de tidligere filmene trengs det litt forklaringer. men alle disse hendelsene er ikke nok til å lage en fantasy film. det er en dårlig dramafilm om bryllup, forelskelse og graviditet. hovedsaklig handler den om bella sin kamp for babyen sin. men for å skape litt ekstra spenning har man lagt inn noen kampsener tatt ut av det blå. disse blir bare komiske i sammenheng med resten av filmen.

kort sagt føltes filmen ut som en halv film, handlingen var overfladisk og uten overraskelseselementer for selv graviditeten så du komme. det var ingen ordentlig historie til å bære filmen. den fremsto som om den var laget bare for å vise frem vampyrene.

det var noen humoristiske sener i filmen, men de fleste krevde at du hadde lest boka og viste enten hva som kom, eller de detaljene som de ikke gadd å ta med før. men humoren var på et lavt nivå. det hjalp heller ikke noe at salen var full av fjortiser som kniste når de hadde intime sener og klappet når de hadde sex. men igjen kanskje dette var høydepunktene i filmen for dem?

jeg anbefaler kun filmen til twilightfan, de vil elske filmen siden den har med mange detaljer fra boka. resten vil nok kanskje sitte igjen og tenke å hva skjer nå?

ingen kommentarer fra meg

om du vil vite hvordan du skal få meg til å slutte å legge igjen kommentarer på bloggen din, er dette ganske enkelt.

sett opp en kopisperre på bloggen som gjør at du ikke kan trykke på venstreknappen.

jeg har store lese og skriveproblemer og har alltid synes det har hvert litt flaut å legge igjen kommentarer til folk. men da jeg byttet over til google crome som nettleser fikk jeg automatisk med en stavekontroll på alt jeg skriver. og nå kan jeg se hvor feilene er, men om folk har slik kopisperre får jeg ikke sett hva som er feil og rettet det opp. selvfølgelig kan jeg se feilene innimellom. men dessverre alt for ofte jeg ikke klarer dette og det ødelegger hele den gode følelsen av å kommentere når du må bruke en time på noen få ord, eller bare legge dem ut med feil.

dessverre virker ikke stavekontrollen på selve blogginnleggene mine, så jeg må gå noen omveier for å få sjekket dem. men jeg skal finne feilen som sperrer den her også en gang.

 

hvite striper bak teksten rettet opp

etter enda ett innlegg hvor jeg fikk hvite striper bak teksten min på bloggen gikk problemet plutselig opp for meg. jeg kopierer nemlig mange av innleggene mine over i word for å kjøre stavekontroll når de er ferdig skrevet. om det er korte innlegg har jeg ikke brydd meg med å ta teksten innom wordpad for å fjerne koder. så det må være en kode inne i word som lager disse hvite strippene. men håper jeg har lært nå og skal jeg først kontrollere det jeg har skrevet får jeg følge rutinen helt ut.

Symra kino

da har jeg endelig fått testet ut symra kino, og hovedsaklig er jeg veldig fornøyd.

vi var i sal 1 og så på nyeste twilight, jeg var litt irritert fordi de hadde lurt meg da jeg kjøpte billettene. jeg var sikker på at jeg kjøpte langt bak til venstre og endte opp helt foran til høyere. som han jeg var der sammen med sa, de må ha hatt skjermen opp ned. jeg kjøpte forresten billetter i kiosken og ikke på nett.

billettprisene er de samme som resten av Oslo ,så er ikke så mye å si på det. men jeg liker at de har rullestol plasser om man trenger dette.

kinoen består av to saler, jeg har bare hvert inne i en av salene. men det var veldig god plass til bena. det var ikke klapp stoler og du behøvde ikke å reise deg når folk gikk forbi. det var litt vanskelig å se radenummer og setenummer i mørket. reklamene hadde startet men ikke filmen. regner med at det var vanskeligere å finne frem til plassen sin for de som kom etter filmen var startet. det var koppeholder til stolene, men siden det ikke er klart hvilket sete de hører til ender man opp i midten av to grupper, to seter men bare en koppe/ flaske holder.

for å komme inn i salene må du opp en etasje, men de hadde heldigvis en heis for slike som meg.

jeg vet ikke om jeg kan si at kiosken kunne ta i mot så mange kunder som var der den kvelden. ikke gikk det ann å se etter ting og det var virkelig kø igjennom hele kiosken. ulempen med dette var jo at det tok lengre tid å få folk inn i salen. noe jeg tror de har erfaring med...

toalettene var fine og rene, og med dopapir.

lyd og bilde var som forventet på kino, gjorde ikke noe at vi satt foran og litt på siden.

no keys

i går etter kinoen gikk jeg og vennen min hjem til meg siden han hadde lagt igjen noe der før filmen. når vi sto utenfor begynnte jeg å lete etter nøkklene mine og måtte fort innse at de var borte. litt skipt å være låst ute fra leiligheten sin 23.30 en fredagskveld. heldigvis har tanta mi ekstra nøkkler og hun hadde ikke lagt seg, så vi gikk opp dit for å hente ekstra nøkklene.

det var kun to steder jeg kunne ha mistet nøkklene i løpet av kvelden. første var når jeg skulle slå av mobilen da filmen begynnte. nøkklene og mobilen lå i samme lomme. andre var da jeg sjekket klokken på t-bane stasjonen.

det første jeg gjorde når jeg våknet i dag var å dra bort på kinoen. der måtte jeg sitte å vente minst en halvtime mens ivrige barn med godteri og foreldre som prøvde å holde kontroll på unger, biletter og 3d briller, gjorde seg klar for å se blåfjell 2.
selvfølgelig glemte han som skulle hjelpe meg at jeg ventet,men det hadde jeg forutsett, så da han gikk ut for å ta en røyk etter folkemassen hadde kommet seg inn tenktejeg at 5 minutter til skader ikke.

når han kom inn igjen tok jeg tak i han og han gikk opp for å lete etter nøkklene mine i en gjenglemt boks. problemet mitt var at jeg kan ikke huske hvor mange nøkkler som var på, men jeg hadde jo ett annet finnt kjennetegn på dem da...
men de sa nøkklene ikke var der og jeg kunne ikke gjøre noe annet enn å gå, selv om jeg er sikker på at de er der. de hadde nemlig funnet et nøkkelknippe etter filmen jeg så. og det hadde hvert rart om fler enn meg mistet nøklene sine der. er jo ikke så mange folk i salen.

men jeg må innse at jeg er låst der, så jeg sjekker t-bane stasjonen også, her lå det selvfølgelig ikke noen nøkkler. spurte om Narvesen hadde fått inn noen men de sa nei. ( hadde jeg funnet nøkler på t-bane stasjonen hadde jeg levert dem på narvesen)

sliten var det bare å innse at nøkklene er borte, antagligvis ligger de i en boks på kinoen. tanta og kusina mi var innom senere på kvelden og spurte på nytt. rett og slett fordi jeg var redd for at jeg hadde mistet enda ett sett nøkkler, men heldigvis var det settet bare glemt hjemme. ( tantami sitt sett som jeg skulle levere tilbake)

heldig vis hadde jeg ett ekstra sett til som jeg bruker nå, men frustrasjonen er uansett stor. 

natta tid

da var det på tide å se mot senga, hodet mitt har banket litt de siste timene så det er sikkert smart å ikke overdrive.

i kveld har jeg hvert på kino og sett twilight sammen med en venn, men jeg skal skrive mer om filmen i morgen. jeg liker å la filmene synke litt inn før jeg slakter dem...

derimot var jeg imponert over symra kino, kanskje det blir fler filmer der

natta, sov godt

sims medieval 19.11.11

nattens quester:

Bric-a-brac day - finders seekers - spy lv 1 - platinum

constellation confrontation - hubris - peterian priest lv 1 - gold

king for a day - i will do it - wisard lv 1 - platinum

 

slik ligger jeg ann for å nå level 10 med 10 helter:

Peterian priest - lv3
monarch - lv 4
blacksmith - lv 6
spy - lv 5
physican - lv 1
wisard - lv 4
knight - lv 1

resten av heltene er ikke låst opp enda. 

sims medieval 18.11.11

nattens quester:

first steps - if you build it... - monarch lv 1- platinum

the fisherman`s challange - compete - blacksmith lv 1 - platinum

the blacksmith`s apprentis - recruit an apprentice - blacksmith lv 4 - platinum min magiker

drømme mail

jeg har sittet å tenkt på hva min drømme mail ville ha hvert, og det er ikke lett å komme frem til ett svar. jeg har som mange andre utrolig mange drømmer som hadde forandret livet mitt om de gikk i oppfyllelse. jeg vil vinne i lotto, bli frisk, få utdannelsen jeg ønsker meg. men sannheten er at dette er ikke ting som kan dukke opp i en mail. så om man først skal gå vekk fra det logiske kan man jo hoppe fullstendig inn i fantasiens verden.

min drømme mail ville ha hvert en mail som fortalte meg at drømmegutten min, han jeg har drømt og fantasert om siden jeg var liten var ekte og hadde funnet meg.

for jeg tror ikke det finnes bedre lykke enn å få en fantasi til å bli virkelighet, noe som dessverre er veldig usannsynlig siden jeg snakker om urealistiske fantasier og ikke drømmer.

om han hadde skrevet til meg hadde det ikke betydd så veldig mye hva han skrev, for jeg ville ha hvert for sjokkert og lykkelig til å kunne sitte stille å lese det uansett.

 

sims medieval new ambition: hard works

da var det å starte på ny ambition, jeg valgte 

HARD WORKS

What makes a kingdom great? what raises it from the dungeons of obscurity to the hallowed hall of history? toil! put your sims to work and level them up to reach their full potential.

70qp

mål:

best of the best- have 10 sims at profession level 10

sims medieval 17.11.11 (2)

da varjeg ferdig med dette "brettet"

Thougths and prayers

- avluttet på platinum -cultura mecca - have knowlege and culture at lv 12

dagens quester:

goblins - seal the portal - wisard lv 4 - gold

I dont feel so good - heal him - Jacoban priest lv5, physican lv 6- platinum

Ahivment:

Beneficient bartender - create 20 healing potions ( 10 poeng)

Watcher achivment level: staredevil


smerte

jeg sliter fortsatt veldig med smerter i magen og mat begynner å virke mindre og mindre fristende.

i natt lå jeg våken i timesvis fordi jeg hadde tatt noen solsikkefrø før jeg la meg, litt smerter kanjeg leve med men jeg vil gjerne ha søvnen min.

nå sitter jeg å diskuterer med meg selv om jeg skal spise frokost eller ikke, jeg vet jeg kommer til å gjøre det. har lapskausrester fra i går og jeg elsker min lapskaus. men jeg skulle ønske det ikke kom med times vis med mage smerter.

 

sims medieval 17.11.11

i løpet av dagen i dag har jeg tatt disse tre questene:

the legend of the talking frog - talking frog`s legs - physician lv 1 - gold

Dangerus minds - encourage - monarch lv9, merchant lv 1 - platinum

prelode to a plauge - pandemic preparations - physician lv 3, merchant lv 3, platinumdøden ser ikke helt lik ut her som i sims 3, likte vingene og den røde frakken.

forberedelser

man skulle nesten tro at jeg skulle på en ukes ferie tur, minst. ikke tre dager på sykehuset. men min skrekk over å være uten data og ting jeg trenger vant over logikken og planleggingen startet.

vel det er ikke så veldig ulogisk å få vasket joggedressen og litt undertøy, kanskje heller ikke å skrive liste over hva man trenger å pakke med seg. men når jeg begynner på det elektroniske kapittelet i planleggingen forsvinner all logikk ut av vinduet.

de gangene jeg har hvert på sykehuset før har jeg hatt uflaks med teknologien. jeg hadde med meg dsi xl med en brikke med mange spill. men hver gang jeg går inn på et sykehus slutter denne brikken å virke. så nå har jeg med meg backup av absolutt alt. det eneste som kan hindre meg fra å ha underholdning nå er om jeg glemmer det igjen eller at en slik bombe som ødelegger all teknologi går av.

og i tilfelle det skjer skal jeg ha med meg noen blader og x-ord. kan trygt si at jeg synes å være på sykehus er utrolig kjedelig.

blir lagt inn på mandag

strømstans

jeg er ikke glad i at strømmen går om natta, dessverre er det slik at det er denne tiden hafslund bruker til service på strømlinjene.

jeg viste at de kom til å ta strømmen snart, men det var plasert bakerst i hodet mitt. jeg hadde så mye annetå tenke på. menjeg må nok ha husket det alikevel for jeg funderte selv på min sove nekt i løpet av natta. ikke ville kroppen legge seg og i hvertfall ikke sove.

men jeg sovnet til slutt, godt pakket rundt sirius...

men som jeg fikk hjertebank da vifteovnen min begynnte å pipe. den har slik sikring at den slår av strømmen om den blir dyttet borti eller velter. og selv om ovnen står av så piper den noe sinsykt når strømmen går av og på. 
først trodde jeg det var en katt som hadde hvert borti den, men etter som jeg ikke hørte noen løping og datamaskinen beggynte å bråke la jeg to og to sammen.

jeg sjekket tekstmeldingen jeg hadde fått fra hafslund og den bekreftet dato og klokkeslett. i mellom 5-6 sto det, og at strømstansen ville vare i ca 5 minutter. klokken var nå 05.05

overlykkelig over at jeg ikke våknet ett minutt før la jeg meg til å sove igjen, gikk mye fortere denne gangen. håper jeg slipper noe mer strømstans denne vinteren. 

sims medieval 16.11.11

Quester jeg har jobbet med i dag...

cutting egde - the craft of war - blacksmith lv1, peterian priest lv1, platinum (denne gangen klarte jeg å fullføre uten bugs)

Foolishness - jest for a day - monarch lv7 - platinum

jacoban`s day out - the gratest adventure - jacobianpriest lv3 - platinum

jacoban`s day out 2 - a pilgrimsaster - golem bob - blacksmith lv5, wisard lv1 - platinum

sorte flekker

det er så irriterenes når synet er hindret av svarte ( når jeg ser på svart lysegrønne og lilla) flekker.

det dekker ikke hele synsvinkelen, bare hopper opp forran øynenemine slik at jeg får vanskeligheter med å se rett frem. værst er det å se på dataskjermer...

jaja, kansje på tide med en liten datapause mens øynene får hvilt seg litt....

ipad 2

min desperasjon over å ikke ha datamaskin å ta med meg på sykehuset ble løst ved at jeg kjøpte meg en ipad. nå sitter jeg å venter på at den skal synkronisere seg med itunes slik at jeg kan leke meg litt med den.

håper den virker som forventet....
nye gensere

siden jeg skal på kino og se twilight på fredag tenkte jeg at jeg trengte noen nye gensere som faktsik passet, så var immom pm og kjøpte disse to i dag.begge bildene er tatt inne på prøverommet for å vise mamma hva jeg vurderte å kjøpe.

natta (sanger)

da går jeg å legger meg, avslutter natta med å teste ut den nye musikk funksjonen litt til....

de første 3 sangene hadde de ikke :-(

vel etter noen søk til går vi over til youtube....

 

 

 

 

sims medieval 14.11.11

det er ikke lett å starte opp et spill igjen etter en formatering. jeg hadde tatt vare på alle save filene fra før formeteringa, men ting går ikke flytende alikevel. men etter litt jobb med å få det opp kom jeg da i gang.

startet ett nytt kongedømme i ambisjonen om kunskap og kultur ( skal finne navnet på den senere)

dette er questene jeg tok:

first step - 1qp - monarch lv 1 - platinum
fisherman challange - 3qp - jacobian priest lv 1 - gold
the witch is back - 4qp - delightful wedding - monarch lv 3 - platinum
Family crest - 2qp - royal heraldy - monarch lv 6 - platinum
cutting edge - the craft of war - blacksmith, peterian priest ( slettet da heltene låste seg, lagret ikke slik at jeg slap bugsene, dumt siden jeg hadde kommet ganske langt)

 

harvest moon sunshine islands 14.11.11

da har jeg reddet sunshine islands, alle 15 øyene er hevet fra havet. Dessverre er det slik at når sunshine islands kommer opp, synker en øy som heter sunny island. nå må jeg redde denne øya og hjelpe harvest goddes å kaste en spell på slik at øyene slutter å synke. for å kunne gjøre dette må jeg finne de siste 30 solsteinene på øya.

summer 7, year 3 , veggie sup president lv 99, 79186 g, islands 15, sunstones 7

6 chiken, 3 cows, 3 sheep, 1 -dog, -cat, -horse,- pig

 15 of 45 harvest spirits
76 of 366 shiped items
67 of 238 resepies
28 of 143 fishes
37 of 40 mushrooms
21 of 21 gems

house 61% , coop 50%, barn 35%, suply shed 30%, maker shed 52%

festivals:

gold:12
silver: 5
brosje: 1
til sammen deltatt i 22 konkurranser 

frokost

jeg sliter fortsatt med å få i meg mat, så i dag lagde jeg meg en liten frokost talerken, og så lenge det er mat igjen på den får jeg ikke lov til å gjøre noe. så her er det bare å spise....ett fruktbeger, 10 mandler, 2 tørkede aprikoser og en neve solsikkefrø.

det er viktig å påpeke at det ikke er slanking eller spiseforstyrrelse som er grunn til spriseproblemene mine, det er rett og slett mage smerter og problemer med svelge refleksen.

fortsatt dårlig

dessverre sliter jeg fortsatt, men jeg savnet bloggen min så mye at jeg følte jeg måtte skrive noe.

de siste 3 dagene har hvert kjempe stressende, det har hvert

fredag: rikshospitalet- byen - eiendomsmegler åpning - hjem - tante - hjem

lørdag: senter tur - rydding - middag hos tanta mi - tp kveld med barna

søndag: besøk hos mormor og bestefar - middag hos mamma

for de fleste vil ikke dette virke som så mye, men når du egentlig ikke føler for å stå opp av senga grunnet smerter, spiseproblemer, skjelvinger og hodepine ( pluss jeg har utviklet en fæl hoste) er dette ganske imponerende. 

rikshospitalet, ett lite besøk

fredag morgen ble jeg vekket av telefonen min, det var en sykepleier fra rikshospitalet som lurte på om jeg kunne komme å skrive under på noen papirer. jeg spurte pent om jeg samtidig kunne få se avdelingen jeg skal legges inn på og hun sa ja.

så ved 3 tiden satt jeg i ett kjempestort sykehus og ventet på en dame med hvit frakk, jeg fikk skrevet under på papirene om at de fikk hente frem historien min og så tok hun meg med opp på nevrologisk avdeling.

jeg er livredd innleggelsen, men jeg tror det skal gå bra. det største problemet blir å være borte fra sims 3 og datamaskinen min. men jeg tar med meg ds, 3ds og psp + iphonen så tror jeg skal overleve, selv uten internett.

de sa jeg kunne forvente å være lagt inn i minst 3 dager. 

 

katt med hikke

sirius la seg på skrivebordet mitt for å få oppmerksomhet og jeg la fort merke til at han hikket veldig. min første reaksjon var å prøve å få han til å skvette litt, men dette virket ikke i det hele tatt. ikke ville jeg skremme han og få han til å skvette uten det er ganske vanskelig.

men så begynte jeg å masere magen hans og da forsvant hikken med en gang. så om det var massasjen eller at han ikke kan male og hikke på en gang vet jeg ikke, men det virket.

så nå har jeg en lykkelig pusekatt.

ny åpning av meglerfirma

 på fredag falt jeg litt tilfeldig inn i en nyåpning av et megler kontor i byen. vel så tilfeldig var det ikke, det er eid av onkelen min hele familien skulle dit. jeg hadde bare ikke fått det med meg siden jeg egentlig var for syk, men siden jeg allerede var nede i byen tok jeg meg en tur innom på starten og så på lokalene. og om jeg skulle valgt megler ut i fra lokalene hadde jeg nok falt pladask for denne.
 

lyskronene var utrolig, og se festet i taket...

da folk begynte å strømme på dro jeg igjen, men det virket som om det skulle bli en veldig koselig kveld for de som ble igjen.

 dette nydelige lokalet ligger i Thorvald Meyers gate 28.

let it snow!!!

musicnodes
Dean Martin: Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! (1989 Digital Remaster)

 

hadde tenkt å legge ut youtube film, men med nye funksjoner må man jo prøve.

(drømmer om snø)

ut på tur

når ting begynner å ble så tungt at du ikke klarer å sitte lengere, da er det på tide å bevege seg. ut på tur.

det var en 50/50 sjanse på at det kom til å gå bra, og det gjorde det. var dum nok til å sette meg på en stein halveis, men det var en katt jeg måtte prate med litt. kom så vidt i gang igjen etter det. men kom meg hjem og fikk kastet meg ned på senga i noen minutter til kroppen kom over sjokket.

så selv om jeg fortsatt er sliten, døsig og skjelver er jeg i godt humør. rett og slett fordi jeg klarte det.

fanget

jeg er ikke helt sikker på hvordan han gjør det, men jeg legger bare armen på skrivebordet mitt og pluttselig er den fanget totalt. han bruker bare en forsiktig smygene bevegelse.til og med halen snurrer han rundt armen min. kosepusen min

 

gårsdagen

jeg  sov bort gårsdagen, vel ikke helt bokstavlig da. jeg fikk meg en liten tur på senteret og sett siste episode av alt for Norge (tatt opp). men man skulle tro at jeg nå hadde lært meg at hodepinen skyldes at jeg er utslitt. og at jeg må legge meg etter ett anfall. 

det er bare vanskelig å akseptere at  12 timer er forlite søvn.

men kroppen gjør som den selv vil, og den fortsetter å plage deg til du gir etter.  får håpe at alle timene med søvn i går og i natt har hjulpet på. slik at jeg kan få en grei dag i dag.

voldtekt, voldtekt, voldtekt istedet for ulv ulv ulv

voldtekt er en forferdelig handling som burde bli tatt mer alvorlig, nå snakker jeg ikke bare om politi, politikere, media ikke en gang om gutter, men om jenter.

og når jeg sier at det burde bli tatt alvorlig tenker jeg på de jentene som roper voldtekt for å hevne seg på xkjærester. 

når man akkurat har brutt med noen føler man ofte mange impulsive og ødeleggende tanker, noen av disse tankene burde man være sterke nok til å motstå. for hvem har ikke hatt lyst til å kle seg opp for at x`n skal bli sjalu, spre rykter om dem som ikke er så positive, eller gå mer drastisk til verks...

noen kvinner har funnet ut at det ultimale våpenet er å anmelde gutten for voldtekt, en klassikk han sier, hun sier sitasjon som politiet ikke kommer noen vei med.

kanskje føler hun at han har tatt penger, tid, ting eller kanskje til og med barna, men vær forsiktig med å rope voldtekt for å få hevn.

her er noen grunner til hvorfor du ikke burde det.

1. du svekker troverdigheten til de som faktisk har blitt voldtatt av en kjæreste

2. du kan lage mye større ødeleggelser i mannens liv enn du hadde tenkt, og det er ikke lett å trekke anmeldelsen når følelsene roer seg fordi da blir du tiltalt for å gitt falsk anmeldelse.

3. gjør du dette ofte kan det svekke din troverdighet når noe først skjer

4. du bruker politiet sine resurser, som de kunne ha brukt til å hjelpe noen andre.

5. du må leve med det valget resten av livet ditt

husk at det finnes kvinner der som opplever voldtekter, vær en søster og ikke ødelegg dem sin sjanse for rettferdighet . finn en annen måte å slippe sinnet og frustrasjonen ut på.

og har du blitt voldtatt så anmeld det, for kun om man anmelder kan gjerningsmannen bli tatt og andre kvinner beskyttet. og jo fler som anmelder virkelige voldtekter jo mer blir det satt fokus på forebyggende arbeid.

xbox 360 kinect på Lambertseter bibliotek

Kinect på lambertseter bibliotek 

jeg har sett skiltet før, men egentlig ikke registrert det som noe jeg måtte gå på. men nå paserte jeg akkurat når skiltet fortalte st det holdt på, så jeg tenkte jeg kunne ta en titt.
jeg forestilte meg mange unger og mas, ikke å gå rundt på biblioteket å lete etter hint om hvor dette kunne være. da jeg kom ned i første etasje spurte en kvinne med to barn om hvor det var. hun i disken sa bare hva? i dag? jeg hoppet fort inni samtalen og bekreftet at det kulle ha startet for en time siden.

vi dro opp i 3. etasje og ble ledet til noen trapper som vi måtte gå opp, jeg er jo så glad i å gå trapper, spessielt med trillebag jeg støtter meg til. men vi gikk opp og så ned igjen fordi hun ikke hadde nøkkel.
hun hentet en annen dame og jeg satt på trappa og ventet, da hun tok med familien opp trappa igjen stoppet hun og spurte hvor jeg skulle, siden jeg fulgte etter.

jeg ble ganske paff av spørsmålet, greit nok er jeg en voksen overvektig dame, men det sto ingen ting om aldersgrenser eller krav om helse på skiltet. for å være helt ærlig sto det ganske lite på skiltet. de kunne jo ha skrevet på at du måtte kontakte betjeningen, har nok hvert noen unger og ungdommer som har snudd siden de ikke fant det.

jeg fikk jo bli med men følte meg totalt oversett, har litt blandede følelser om dette da jeg er helt ærlig at barna skulle prioriteres, men å ignorere meg totalt var kansje å overdrive litt. dette var helt klart noe for bare barn. men jeg lar meg ikke stoppe så lett. jeg satt å frustrerte meg over hvordan hun som skulle styre dette kunne så lite om dataspillet. jeg satt å håpet indelig på at hun ikke kom til å trykke ja på oppdateringsknappen ( noe hun ikke gjorde)
å så at barna ble invitert til å spille.

da hun hadde startet spillet og hadde spillt i noen sekunder snudde hun seg og lurte på om noen ville ta over plassen hennes, ingen av barna svarte så jeg grep muligheten og hoppet inn. jeg fikk spillt ferdig runden og så pakket jeg meg sammen og gikk igjen. ja jeg ville veldig prøve, men jeg vet jeg har hatt anfall i dag og skal ta det veldig med ro...

vi spillte et spill som jeg tror fulgte med kinect`n , et adventure spill hvor vi raftet ned en elv i gummiflåte. vi skulle innom så mange påler som mulig samtidig som vi samlet inn penger. vi spillte to player, noe som gjorde spillingen vanskelig. gutten jeg spillte med var mer opptatt av å posere for bilder enn å spille. (spillet tar bilder av deg mens du spiller)

selv om jeg kan bli grepet av ideer har jeg vet nok til å huske at jeg er syk, og at jeg har hatt anfall i dag. så etter å ha prøvd det en gang pakket jeg sammen tingene mine igjen og gikk hjem. skulle ønske jeg kunne ha prøvd mer, men tror ikke det hadde hvert en god ide. hoppe og stå stille er ikke bra ting for meg.

det var morsomt da, men tror ikke det fristet nok til å kjøpe en 360 og kinect selv. får være til slike eventer.

 

 

Senteret

Da var jeg på senteret igjen. Jeg måtte sove noen timer grunnet anfallet, men da jeg våknet igjen følte jeg meg i god nok form til å gå hit.
Jeg kommer til å spise middag her, cheesburger på jordbærpikene før jeg handler inn mat på meny.

Ser ut til at lambertseter senter driver dårlig reklame når det kommer til å ikke stjele. Sto og lo mens jeg tok bilde av storskjermen i midten av senteret. Ikke lovlig utgave av windos 7 , skjerp dere ;-)

sims 3 Muse Legacy 06.11.11

Herbert og Hasna har nå flyttet hjemme fra. jeg klarte etter mye om og men å fullføre hasna sitt livsønske om å adoptere 6 ville dyr. det ble 6 hester. en av hestene døde av alderdom og 3 tok hun med seg når hun flyttet.

Heidi beholdt to av hestene for å få oppfyllt sitt livsønske om å få 2 av alle dyr. når hun hadde klart dette flyttet Herbert ut med halvparten av dyrene. så nå er det bare en katt, en hund og en hest igjen.

poeng: 15

gen 2
paint 5
lh 3
lw 5 

sims 3 Muse Legacy 05.11.11

de voksene koste seg i kina, de utforsket og lærte seg nye ting mens Heidi var hjemme og gikk på skolen.vel hjemme igjen var det bare å kaste seg inn i stresset med å fullføre livsønskene sine. spessiellt Isselin sitt hastet det med siden hun er så gammel. men samme hva jeg gjorde så det ut til at summen gikk ned og ikke opp. men med en sportsbil klarte hun å nå livsmålet sitt om å ha mer enn 50.000 similioner i stjålet gods.

Hasna jobber med sitt livsmål om å adoptere 6 ville dyr, men dette er lettere sagt en gjort siden den delen av spillet ikke fungerer helt som det skal. jeg har hester i spillet da, så nå har hun adoptert 4 hester og holder på å bli kjent med den 5. nå.  det er desverre ingen ville katter i spillet og de hundene som er der er skjeldne og stikker av med en gang. selv om jeg har mat ute til dem og velkommen gnomer.

holden fullførte sitt livsønske om å lære seg alle oppskriftene mens han var i kina, nå jobber han for å samle penger og lh poeng for familien.

Heidi som snart blir voksen har også jobbet hardt med sitt livsønske, hun ønsker seg to av hvert dyr. 
enn så lenge har de:

1 fugl
2 lizards
2 turtels
4 hester 

sims 3 store - november 11

da har jeg kjøpt november samlingen fra sims 3 store, den kostet 2800 poeng og inneholdt disse settene:

Atomic age living and dining ( 1700 p)

Everyday kids collection (1200 p)

Imperial bedrom Zen

Tis The Season For Gift Giving! ( gratis)
ny kattedo

da har jeg hvert på senteret og kjøpt ny kattedo til kattene, om jeg klarer det skal jeg nå ha to kattedoer til dem. kjøpte også en slags dørmatte til det andre toalettet dems, dette skal hindre dem i å spre så mye kattesand rundt.

våken

Luna ser ut til å ha lært av feien for noen dager siden, nå er det rett under dyna mi så fort hun kommer opp i senga. noe jeg setter pris på.
sirius fortsetter å gå till og fra hele natta, men han klager om ikke armen min er tilgjengelig og jeg er halv våken. synes det er veldig koselig å både sovne og våkne med han inntil meg.

 jeg har sovet ganske godt, siste drømmen min handlet om fornøyelsesparker. jeg har drømt om denne parken flere ganger før og innser at jeg kansje må lage den selv, den er genial, men så utrolig stor.

 

bok: The secret circle ( hele serien) L.j. Smith

jeg velger å skrive om hele serien i ett innlegg fordi det er å trekke det langt å kalle det flere bøker. Historien er så sammen satt at det burde hvert satt sammen i en bok.

jeg hørte på første bok som lydbok, men så kjøpte jeg alle tre bøkene i en samling på to bøker. de selges i pocet med bok 1 og halve bok 2, og andre halvdel av bok 2 og bok 3. så skulle jeg få med meg hele bok 2 måtte jeg kjøpe nr 1 også.

serien handler om Cassie, en jente på 16 år som er på ferie, ikke langt fra hvor bestemoren hennes bor. Moren og bestemoren har ikke møttes siden Cassie ble født og det er litt merkelig at de skulle besøke henne nå. noen dager før de skulle dra dit får moren en telefon og forteller cassie at det er forandringer i planene, bestemoren er ikke så bra og kan ikke bo alene lengere, så de skal flytte inn til henne.

Cassie hater huset, bestemoren og den nye skolen. hun hadde allerede første dag kommet i krangel  med den mest populære gjengen på skolen. en gjeng som både de andre elevene og lærerne frykter. hun blir utstøtt og lengter hjem. det eneste som holder henne oppe er steinen hun fikk av en gutt tidligere på sommeren, en gave for at hun reddet livet hans.

men ting forandrer seg da Cassie møter Diana, lederen av denne gruppen. de blir umidelbart bestevenner og cassie blir endelig tatt inn i varmen. men det er noe mystisk med denne gruppen hun nå delevis er med i. Sakte men sikkert finner cassie ut at hun er en heks, og vi følger henne igjennom første halvåret mens hun får venner, fiender, vekker opp onde spøkelser og hevner moren sin.

hun prøver å løse mysteriet om hvorfor alle 11 i sirkelen er født i løpet av en måned, og hvorfor så mange av foreldrene dems døde samtidig.  hun går fra å være en sjenert jente til å finne sin egen styrke.

 

jeg likte denne boka godt.. det var ikke veldig store overaskelser eller plot i boka. det var en vanlig ungdomsbok som tar for seg marerittet med å være tenåring samtidig som man er heks. den handler om å finne styrken sin, kjærlighet, venner og selvfølgelig om samhold. men jeg likte boka mest fordi det var en søt hekse historie. jeg har en liten svakhet for dem.

husker du den gang bibliotek handlet om bøker

jeg synes det er utrolig morsomt at bibiloteker ikke lengere bare handler om bøker. det var stort når filmene fikk inngang, men jeg hadde ikke trodd at dataspill kom til å bli en del av utvalget dems. heldigvis tok jeg feil.Her har vi angry birds konkuranse med premier og xbox på storskjerm, og for å sørge for at ingen blir sittende utenfor har de hatt kurs for voksene om å lære seg å spille data spill.

en natt med lesing

det ble en natt med vekksling mellom små anfall og lesing. det er bare å innse at å lese kke er bra for meg, men jeg har aldri hvert flink til å stoppe med ting, jeg ville virkelig få med meg resten av historien. 

vi koste oss ute på stua da.

først slo det meg at jeg var i en perfekt verden, jeg satt å leste i godstolen med sirius på fanget, luna lå i bokhylla rett ovenfor meg og på bordet vedsiden av meg hadde jeg brødskiver og cola light. selvfølgelig kom jeg på ting som kunne gjøre stunden mer perfekt, men når du prøver å gjøre ting perfekt blir det skjeldent like bra som når det bare skjer. to av tingene som fallt inn var fyr i peisen og varm kopp kakao.

jeg forsvant inn i boka igjen og ting forandret seg... 

når jeg dukket opp av boka neste gang satt luna på toppen av den andre bokhylla mi (vedsiden av tv`n) og sirius satt nedenfor å så på henne. eller han så på henne helt til jeg rørte meg for da frøys de begge to, stirrende på meg. det har hvert forbudt å være på toppen av bokhylla før, rett og slett fordi jeg hadde ting der. men siden jeg nå har fått en hylle til og fått fjernet det på toppen synes jeg det bare er rett og rimelig at de får klatre opp der, de er jo katter og trenger å klatre litt.

det var en spent stemning i rommet mens jeg gikk på kjøkkenet og hentet litt mer cola light. da jeg gikk forbi andre gang og ikke gjorde noe, bare satte meg tilbake i stolen min og druknet inn i boka, sendte jeg et klart signal om at dette var greit.

når jeg var ferdig lå sirius å sov, krøllet sammen som en ball i den andre godstolen min. Luna hadde gått inn på data rommet og lagt seg på akvariet til å sove.

oppe igjen

da var jeg oppe og hoppet igjen, eller hoppet er å overdrive. jeg klarte å sjangle meg frem til datamaskinen.

vet ikke hvor lenge jeg er oppe da, skal begynne på den siste boka i the secret circle serien, og jeg har en tedens til å måtte legge meg med en gang etter jeg har lest. skulle ønske jeg hadde kunne fått den på lydbok.

å foresten,mitt medlemskap i bookshare er endelig bekreftet, så nå har jeg tilgang på enda flere lydbøker på engelsk.

sleep well

da var det på tide for meg å finne sengen igjen. jeg har klart å holde meg oppe overaskende lenge, spesielt etter som hvor sliten kroppen min har hvert siden jeg våknet i natt.

hatt en natt/dag med mye sims 3 spilling, husarbeid og tilslutt en tur ned til byen. her spiste jeg middag/lunch på peppes. min favoritt cesar salat med kylling.

leste litt og skriver her før jeg nå mater fiskene, pusser tennene og legger meg til å sove

håper alle andre har en vidre fortsatt da, og er dere nattmennesker sees vi sikkert i natt.

sims 3 Muse Legacy 03.11.11

det har skjedd mye i sims spillet mitt i det siste. desvere har jeg hvert veldig opptatt med å fikkse en bug i spillet, så historien har kommet litt i bakrunden. har nå funnet ut at det er en kjent bug, og at jeg pent må vente på neste patch.

Hasna og Herbert har begge blitt voksne. Herbert fikk seg jobb som kokk på det lokale gatekjøkkenet slik at han kan jobbe mot livsmålet sitt som er å kunne alle oppskrifter.

heidi har blitt tenåring og nyter å være den yngste i familien.

Hasna klarte å skaffe familien 3 hester, en kjøpte hun og de to andre var ville hester som hun adopterte. honeypie, blakken og wild horse. desverre døde blakken av alder dom, heldig vis fikk den leve den siste delen av livet sitt elsket og tatt vare på. de to andre hestene er fortsatt i live.

Holden døde også akkurat, familien er fortsatt i sorg og de voksene har tatt seg en ferietur til kina.5 poeng

gen 2
paint 1
lh 1
lw 1 

liten bytur

jeg er ikke så glad i bøker som ikke slutter, og siden siste lydbok jeg hørte på var del av en serie som ikke var avsluttende, og det ikke var noen lydbok av bok to og tre så jeg ingen annen løsning enn å reise ned på outland å kjøpe dem.

fikk foresten den ene boka gratis fordi jeg hadde fyllt opp ett rabbatkort.

leste ut siste del av første bok ( disse to bøkene har alle tre inni seg, bok to er spilttet i mellom dem) på peppes og når jeg kom meg hjem.

jeg har egentlig ikke godt av å sitte å lese siden det tar så mye krefter av meg, men det var koselig å få testet ut lesekroken min til det den var lagd for.
trygt og godt?

Luna har en tedens til å krype under dyna mi når jeg ligger i senga og spiller ds. noen av grunnene til at hun legger seg der er at det er varmt, nærhet og tryggt. spessielt trygt er det at jeg bruker bena mine til å stoppe sirius fra å angripe henne. hopper han på henne lander han merkelig nok alltid på bena mine og ikke henne, han er ikke så veldig flink til å skjule tankene sine. hele kroppen hans rister av spenning.

I dag valgte Luna å legge seg under dyna vedsiden av meg, jeg vil anta at dette var fordi hun ville ha varmen men ikke forstyrrelsene av at jeg bevegde meg. tanken var sikkert god, men hun glemte en av de store fordelene ved å ligge under hos meg, og ga meg litt ekstra underholdning.

Jeg har en dobbeltseng og sover innerst inntil veggen, plassen vedsiden av meg er sirius sin. han har ikke spurt om lov, bare tatt den.
som vanlig når jeg legger meg hopper han opp i senga for å få kos, og han bråstopper med en gang han kommer opp. nå fikk jeg endelig svar på om sirius virkelig ikke lukter hvor luna er, for etter en nøye snuserunde over dyna satte han seg ned å så på den. forsiktig begynnte han å pote på dyna, og den bevegde seg tilbake.
han skvatt til, men nå var han i leke modus. stakars luna som prøvde desperat å flykte mens sirius andrep klumpen som bevegde seg under dyna. de var så utrolig søte.

luna kom seg unna og løp å gjemte seg, sirius satt igjen på gulvet nedenfor senga og klagde på at hun leker urettferdig, hun gjemmer seg alltid.

jeg kunne legge meg til å sove med et smil om munnen.... 

4 klementiner

når jeg var å handlet på meny i dag så jeg som vanlig på all sitrus frukten. jeg er veldig glad i sitrus frukter, spessiellt grapefruit. men sidenjeg har sliti så mye med magen har jeg hatt forbud mot å spise det.
pluttselig gikk det opp for meg at siden jeg nå tåler melk og aspartan, kan det hende jeg tåler sitrus også. så jeg tok med meg fire klementiner og en grapefruit.

grapefrukten sparer jeg til frokost, men klementinene tok jeg til kveldsmat ( jeg har litt snudd døgryttme). I det jeg satte neglen inn i skallet på første klementin kom sirius løpene. jeg hadde helt glemt at det ikke bare var meg i leiligheten som elsker sitrus, innimellom kaller jeg han sitrupus i steden for siripus som igjen er i stedenfor sirius ( kjært barn har mange navn) 

han fikk ikke noe i dag, men han kom virkelig løpende i 1000 og hoppet opp på skrivebordet mitt.

luna er litt mer normal katt og holder seg unna skrivebordet enda, selv om klementinene ikke var i kontakt med den. lukten sitter i rommet og det gjør henne urolig.

men det var 4 utrolig gode og saftige klementiner

da var det på den igjen...

musklenne i ansikktet spenner seg slik at det gjør vondt å bevege munnen, prikking og følelsen av lammelse i armerog ben. vanskeligheter med å fokusere med øynene og svimmel. hele kroppen skjelver og gjør små vondt.

90% sjanse for at jeg går inn i fullt anfall, 10 % sjanse for at jeg klarer å stoppe det med å legge meg.

 

vonde komentarer

hva er det med folk, som gjør at de tror de kan skrive hva som helst, eller at de vet hva som helst.... kommentar og svar. dette er andre gang jeg får slik respons på sykdommen min.

Hei.

Jeg ser du sliter en del og jeg tror at det å kjøpe cola og godterier ikke kommer til å hjelpe din utmattelse.Hvis du bare hadde spist litt sunnere og fått litt mer mosjon så hadde dette hjulpet en del skal du se.Kroppen kan helbrede seg selv hvis du bare gir den en sjangse.Du kommer nok aldri til å ha noe til overs av energi i livet hvis du fortsetter å sitte inne og sture. Jeg vet at folk kan være syke men når det er skapt av dem selv er det ingen sympati. En til to grønnsaker om dagen og masse vann og du skal se det blir forandringer i både humør og livsglede + sunn middag da selvfølgelig.Lykke til Linn:) Hilsen Hrenriette

svar:

kjære henriette, hva får deg til å tro at jeg spiser så mye godteri? ja jeg drikker cola, men light. dette er fordi magen min ikke klarer å bryte ned maten alene.

når det kommer til mat lever jeg på fjordland mat, ihvertfall til jeg får personlig assistent. dette er fordi jeg ikke kan stå oppe å lage mat selv.

det jeg sliter med er musklene, jeg får anfall som ligner veldig på epilepsi. jeg har prøvd mye igjennom årene men bare blitt dårligere og dårligere.

jeg var aktiv og spiste sunt frem til juli i fjor, jeg var å handlet kattesand på alna senteret da jeg fikk anfall. vi aner ikke hva som skjedde, anfall hadde jeg fått regelmessig før, men denne gangen ga det seg ikke. kroppen gikk på en måte i sjokk og jeg har hvert så å si sengeliggende siden.

mens du sier ting som at jeg kan skylde på meg selv, sier leger og sykepleiere at jeg er utrolig sterk. jeg har nektet å gi opp. og selv om det nesten tar livet av meg til tider prøver jeg å gå litt hver dag. om så bare frem å tilbake foran blokka.

jeg forstår at det er vanskelig for friske folk som deg å forstå at noen kan være så syke uten at legene vet hva det er. det eneste legene har klart enn så lenge er å bekrefte at jeg er syk. både høy senkning og mine kraftige anfall er beviser. de vet bare ikke nøyaktig hva som er feil. vel uten om at jeg har autoimune sykdommer ( at immunforsvaret angriper friske deler av kroppen min)

jeg er dessverre vant til slike folk som deg, som tror det er lette svar og at jeg bare er lat. men vær forsiktig med hvem du skriver slikt til. for noen kan dette være det som dytter dem over kanten. for det å bli trodd er en viktig del av å kunne håndtere sykdommen.

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin