hits

november 2010

nye iphone spill

tenkte det var på tide å prøve ut noen nye spill på iphonen min

mah jong quest - gratis
tap zoo - gratis
carcassonne - 29 kr
the settlers - 29 kr

ellers ble det som vanlig, drukner i utvalget

sims 3 29.11.2010 Oxid

I dag startet jeg på en helt ny legacyfamilie, jeg trenger bare litt pause fra den andre.

Nigale Oxid hadde levd mesteparten av livet sitt på gata, han var vant til å kjempe for ting og ha lite penger og mat. Men plutselig en dag kom det en advokat opp til han og fortalte at faren hans hadde etterlatt en tomt til han i en liten by ett stykke unna. Med muligheten til å starte på nytt solgte han allt han eide og reiste avgårde.

Tomten han hadde arvet var stor og tom, han følte seg litt hjelpesløs et øyeblikk der han sto. han var vant til byen og maset der, men hva skulle han gjøre med en stor grønn tomt ute på bygda.
litt fortvilet tuslet han rundt i byen da han så brannstasjonen, de hadde åpen dag slik at folk kunne komme inn å se, før han viste ordet av det hadde han skrevet under på en kontrakt og var i reelt arbeid.brannsjefen hadde sagt at hans tidligere bakrund gjorde han perfekt til å begynne på kurs hos dem, så lenge han jobbet for dem kunne han også bruke branstasjonen som hjem. Noe Nigale utnyttet seg godt av den første tiden.

Allerede den første dagen møtte han på Blair, men uten om litt vennelig småprat hadde han ikke prøvd på noe særlig mye kontakt. han var ikke helt sikker på spilereglene her ute på "landet".
Men allt forandret seg etter en gasslekasje på politistasjonen hvor Blair jobbet. Nigale hadde hvert den store helten som fikk fikkset lekasjen og etter litt småprat ble han og Blair kjærester.

Blair og Nigale giftet seg, og de flyttet inn på den store tomme tomten. Nå hadde nigale fått kjøpt opp noen av de viktigste tingene de trengte. og ved å skrape sammen alle pengene de hadde klarte de å bygge seg et lite skur å bo i. og det var på tide for det viste seg at Blair var gravid.

 

tannlege kap 2

jeg måtte tilslutt bare innrømme det, det var ikke nok med bare en akutt time til tanleggen hvor jeg hadde en mnd med mareritt. dagen jeg kom hjem fra sydenturen min falt halvparten av en av visdomstennene mine ut. men sidenjeg hadde nok med ullevåll akkurat da ble det satt på hold.

men i forige uke tok jeg meg sammen og ringte tilbake til tannlegekontoret og jeg fikk en time i dag. vi skulle se og pusse i dag, ellers hadde de ikke fått meg inn døra. ting var ikke så ille som jeg trodde.

visdomstanna mi må ut, da tannlegen begynte å prate om spessialistene dems sa jeg bare at jeg ikke trodde de ville nærme seg tennene mine igjen, så det blir narkose. det skal litt til for å skade tennene mine, det skal veldig mye til for å få dem ut.

ellers hadde jeg bare ett hull til, og det var vedsiden av visdomstanna som må ut. den har tydelig vokst slik at jeg ikke har kunnet pusse den eller tanna vedsiden av. ut fra siden *grøsse*

etter tannlegetimen tok jeg gmeg en tur på senteret og roet meg ned med ostekake og en kopp kakao med krem. det trengte jeg.

ved og adventspynt

nå har jeg akkurat hvert nede i kjelleren og hentet to gigantiske poser med ved, har virkelig tenkt å kose meg med levende ild i dag. fyrte opp før jeg gikk ned så de luktet godt og varmt da jeg kom opp igjen. kattene virker fornøyde.

etter at jeg har fått hvilt ryggen min litt tenkte jeg at jeg skulle gå opp på loftet og hente ned advents staken, julestjera og sli adventsstake til å ha i vinduet. jeg liker lys så dette skal bli kos. endelig kanjeg tilatte å slippe jula inn på meg.

forlatt og kaldt

jeg bestemte meg for å dra tidlig til butikken i dag siden jeg ikke ville stå i evig lange køer, men ikke så tidlg at det fortsatt var mørkt. så når jeg endelig pakket meg inn og gikk fikk jeg en merkelig opplevelse.

gatene jeg gikk langs var helt tomme, det så ikke ut til å være liv i noen hus. ingen utelys på og ingen lys som skinte ned mot gata. vinden blåste så det sved i annsiktet mitt. langs gatene hadde vinden skyvet restene av snø inn mot kantene og veien og fortauet var bare glatt is.

vinden var så sterk at den dyttet meg og trillebaggen avgårde, i nimellom når sidegater åpnet seg mot oss kom det vindkuler som tok med seg trillebaggen på flygeturer bak meg, så det var bare å holde hardt fast på den. jeg så ingen tegn til liv  før jeg var nesten fremme på rema 1000.

veien tilbake var ikke like "spennende" da var det våknet liv i folk som også tørte å ta seg en tur ut i kulden. heldigvis hadde jeg på meg nok klær og jeg fikk kjøpt meg mye godt som jeg kan kose meg med forran peisen i dag...

installere spill på laptop

sidenjeg hadde litt tid å slå i hjel tenkte jeg at jeg skulle installere de fleste spillene mine som jeg ikke bruker fullt så ofte på laptopen min.

 

The sims -  castaway stories

the sims - livets historier

Sim Earth

drømmefall - den lengste reisen

age of empiers 3

black and white 2

harry potter og føniksorderen

he settlers 4

sims 2 - orginal, livets skole, uteliv, foretningsliv, årstider, bon voyage, fritid, byliv,

sims 2 stæsj pakker - juletrefest, familiepakke, glitter og glam, fest, h&m mote, tenåringsmote, kjøkken og bad, ikea interiørpakke, hjem og hage.

 

 

om jeg finner installasjons koden til spore skal jeg sette det opp på pc`n

takk for ingenting

dette har hvert en veldig tung dag for meg, jeg var på ullevåll for å få svaret på søvnanalysen min. svaret var som forventet. jeg har ikke narkoleps og kan være overlykkelig over at jeg ikke har det. de kan bekrefte at jeg våkner opp i søvnperioden, men fant ingen forklaring for dette. eneste de kunne si var å prøve å være streng på når jeg la meg og når jeg sto opp, noe vi selvfølgelig har prøvd før. det går ikke så bra....

Men det som sjokerte meg mest var at de bare sendte oss ut igjen, vi kan ikke finne noe på søvnen, så da kan vi ikke hjelpe deg. selv om jeg forstår du fortsatt sliter med dine problemer.

så da var det nok en gang opp til meg og familien og surfe nettet etter sykdommer og lidelser som kan passe symptomene, for lengene kan først hjelpe når du ber om å bli sjekket for en sykdom. så vi er like langt og jeg har blitt dårligere en det jeg var før vi startet med disse undersøkelsene.

Ny vinterjakke

jeg var veldig glad i den forrige jakka mi, men den begynte vel å bli 6 -7 år gammel og fallt bokstavli talt fra hverandre, så i dag var det bare å ta turen ned å kjøpe seg en ny jakke.
vi valgte å gå på PM denne gangen (fordi butikken ligger vedsiden av jobben til mamma, og hun var på vei til jobben)

jeg rett og slett forelsket meg i denne jakka, så kjøpte den selv om prisen var 2000, for de som skulle lure er det juksepels....

kjøpte meg foresten en knall lilla joggedress også, litt finere enn den grønne jeg har gått i det siste :-)
 

Katter og rød nese

så en slik rød nese på meny og bestemte meg for å kjøpe en, kan godt gi 25 kroner til en god sak. men ikke vil jeg stille opp på bilde med nesa selv. Så at det er mange som har lagt ut bilder av dyrene sine med rød nese, så tenkte jeg skulle prøve å sette den på Sirius, han var opptatt av å spise den enn å ha den på nesa ;-)
demonstrasjon på oslocity

jeg er ikke helt sikker på om det var dette oslocity forestilte seg da de lot en stand som solgte hudkremer fra israel stå i andre etasje. men igjen, hvem skulle ha forestilt seg det?

jeg sitter rett og slett igjenn med blandede følelser, noe jeg ofte gjør med saker hvor det er mange sider. om det er riktig å få stengt et helt kjøpesenter fordi de selger hudkremer, om det var riktig av politiet å stenge kjøpe senteret og selvfølgelig om det var riktig å demonstrere i det hele tatt.

for meg er saken om israel og palestinerne så komplisert at jeg ikke kan se rett å galt. jeg kan jo se at handlinger er feil, men man må jo spørre seg om hvorfor handlingene blir utført. hva ledet til dem? og så må vi se oss selv dypt inn i hjertet og se om våre handlinger egentlig hjelper noen, eller gjør hele konflikten værre.

jeg tror jeg velger å si at jeg ikke støtter noen i denne konflikten nå, det er for komplisert for meg. og jeg føler at å støtte en side er det samme som å støtte konflikten i helhet.

Harry potter og dødstalismanene del 1

fordelen med at en film får sinsykt dårlig kritikk er at man ikke blir skuffet når man ser det. dette er helt klart ikke en av harry potter filmene jeg har hvert mest skuffet over. jeg kan innrømme at den kan virke litt kjedelig til tider i skogen, men om du har lest boka puster du lettet ut over hvor lite skog det egentlig er.
Det var selvfølgelig sener fra bøkene jeg savnet, det er det alltid, men følte de hadde fått med seg det meste (om det som manglet kommer med i neste film).

Det virker kansje lettere å være en samfunnsfiende i filmen enn i boka, men de har rett og slett ikke hatt tid til all planlegging og det hadde nok gjort filmen utrolig kjedelig. Det var derimot noen utrolige morsomme sener i filmen, kansje morsomme fordi de dukket uventet opp. eller kansje forde de var typiske. men i en så mørk film er det godt å kunne le litt.

De store action senene er tydeligvis alle spart til siste film, noe som også reflekterer boka godt. selv om det er litt slossing og en del drap får du aldri spenningsfølelsen i deg. det er rett og slett ikke bygd opp til det. filmen slutter med begravelsen av dobby, egentlig det eneste stedet det var logisk å bryte boka siden det er her den snur. men du får følelsen av at filmen slutter midt i (noe den også gjør)

etter all den kritikken jeg leste først ble jeg veldig positivt overasket, hos meg ville den nok ha fått terningkast 4. trukket ned grunnet lite spenning og at man i løpet av filmen kunne ta seg i å tenke på helt andre ting, som hva den vedsiden av deg hadde som godteri, elelr tempraturen i salen. heldigvis varte ikke disse tankefluktene lenge.

Harry potter kveld

først skal jeg si at jeg kommer til å skrive et eget innlegg om selve filmen...

det var spenning i hele meg i dag og jeg fikk ikke gjort noe fornuftig, da klokken ble 9 dukket kammeraten min opp og vi tok på oss kostymene våre. selvfølgelig tok vi bilder også...

vi skulle spise på peppes klokken 10, men ble litt forsinket i planene. 3 kvarter før filmen begynnte tok vi t-banen fra jernbanetorget til majorstua og gikk til coluseum kino. der var det sinsykt mye folk men vi fikk presset oss innom kiosken for litt godt og en rask tur på toalettet før filmen startet.

før filmen var det selvfølgelig loddtrekning + de delte ut juice til publikum, vi klarte selvfølgelig ikke å få noe av dette. men vi var jo ikke på kinoen for gratis ting. stemningen i kinoen var kjempe bra, som vanlig ble det klappet for allt. men det er jo veldig mye av stemningen da.....

etter filmen var det å prøve å få tak i en taxi, oslo taxi var ikke særlige hjelpsomme når vi ringte dem, men heldigvis møtte vi en taxisjofør som tok TT kortet mitt på alvor. så vi kom oss fort hjem, og bra var det, jeg tåler egentlig ikke å gå på kino og skal legge meg så fort jeg har blitt ferdig med disse innleggene...

den som venter på noe godt venter ikke forjeves???

nå sitter jeg her forran datan og gjør ingen ting, jeg rett og slett venter. for spent til å kunne starte med noe eller å sove. veldig frustrert over at det ikke er på tide å ta på seg kostyme enda og med masse kribblinger i kroppen. jeg virkelig gleder meg til hp premieren, men vet ikke om det er opplevelsen eller filmen jeg venter slik på.

det som er dumt er at jeg virkelig misliker å vente og pleier å gjøre allt i min makt for å hindre at jeg bare sitter å venter. har alltid med meg dataspill eller musikk for å få tiden til å gå. jeg blir rett og slett aggresiv av å sitte passivt å vente.

så den eneste løsningen er vel å finne på noe å gjøre, kansje jeg klarer å simme litt.... blir i hvertfall mat på peppes klokken 22.00 i kveld. da er ventetiden hovedsaklig over....

Get enten du vil eller ei

Det står i alle nettavisene, så det må være en veldig stor nyhet. Get har bestemt seg for å ikke vise den nye herre kanalen Max. Tvnorge og get har ikke klart å bli enige om en pris og derfor blir både kanal fem og voice også borte. Begge sider mener selvfølgelig at de har rett og at de andre er vanskelige?

Men hva skal vi Get brukere gjøre da, vi har jo ikke så mye valg om hvilken leverandør av tv vi vil ha, kanskje vi hadde fått inn rikstv, men ellers er det meste bundet til get. Ikke får vi sette opp paraboler i borettslagene våre, og det er rett og slett umulig for andre kabel tv selskap å sende her. Oslo er delt opp i mellom Get og Telenor. Jeg var ganske frustrert over dette da jeg slet med Get sin internett før i sommer og jeg er ganske irritert nå også. Selv om jeg fikk byttet internett kostet det meg mye og jeg har nå to nett tilganger i leiligheten min.

Hvem hadde den geniale ideen om å dele Oslo opp i mellom tv leverandører, de burde skamme seg. Gi oss retten til å velge selv?

PS: jeg stoler ikke et ord på det get sier, de liker å gjøre ting på sin måte og slipper alltid unna med det?

Sims 3 17.11.10

det har ikke skjedd så mye spennende på sims spillet mitt i dag, lot foreldrene ta en pause å dra på tur til egypt, men da chrashet spillet, og jeg gjør ikke samme feil to ganger. så da jeg fikk opp spillet igjen fikk de bli hjemme. men jeg er litt lei av skittentøy som ligger og slenger rundt i huset så jeg lagde ferdig et vaskerom til dem.
adventskalender

jeg følte jeg måtte ha en adventskalender i år, var veldig trist i fjor når jeg ikke hadde det. men jeg er ikke så flink til å følge med på tv, jeg virkelig liker ikke sjokoladen i de vanlige (billige) adventskalenderne. egentlig liker jeg ikke så mye av sjokoladen i noen av dem. liker kinderegg, men dyrt å kjøpe eh hel kinderkalender når man bare liker 4-6 av tingene.

på bokhandleren er det jo en hel haug med kalendere, men de er somregel fulle av ting til lekeserier jeg ikke bryr meg om. slik som littles pet shop og polly in my pocket. men jeg ble overlykkelig da jeg så Lego sin kalender. vel og merke så har de to stykker i år, kingdom og city.  jeg kjøpte meg selvfølgelig kingdom, men trollmen osv... så nå gleder jeg med til 1. desember.
kundeservice? hva er det?

etter litt tenking og reddsel for å fryse i hjel i morgen kom jeg frem til at jeg trengte en varmere genser til føniksdrakta mi, så tenkte jeg skulle ta en rask titt innom senteret, noe jeg angret veldig på.
Rødt er vist veldig ut i år, så etter å ha gått igjennom HM og lindex gikk jeg på sportsbutikken, der fant jeg en fleesjakke jeg bare forelsket meg helt i. desverre var den i størelse M og var akkurat litt for trang i armene. jeg gikk bort til kassa for å spørre om de hadde den i L, men fikk mja har bare den til svar ( det var 6 jakker der, men ingen i L). siden jeg skjeldent virkelig forelsker meg i klær bestemte jeg meg for å dra ned til byen og kjøpe den der, det finnes da mange g-sport butikker....

jeg var innom alle sportsbutikkene i nærheten av jernbanetorget, om jeg fikk kontakt med noen i butikkene kunne de kansje si om de hadde merket eller ikke. ingen ville hjelpe meg med å finne jakka mi. i en butikk hadde de merket og en rød feesjakke, men det var feil jakke. da jeg spurte om hjelp sa de bare at de ikke kunne hjelpe meg om jeg ikke hadde navn på jakka.

hadde det ikke hvert for at jeg hadde bilde av jakkemønsteret ville de ha nektet for at den fantes (de prøvde seg på det) utrolig at man kan gå igjennom nesten 10 sportsbutikker og ingen hjelper deg. hvor vanskelig kan det være å finne en rød fleesjakke som ikke koster 3000 i min størelse???

the sims 3 16.11.10

sofia er død, hun døde rett før jeg dro på ferie med LH på 217, så det var en familie i sorg jeg åpnet i dag. heldigvis varte ikke sorgen så veldig lenge fordi Camilla fikk en liten datter. Jenta fikk navnet Mathilda og har rukket å bli en toddler i løpet av dagen.

siden jeg pluttselig satt med to småbarn som trengte barnesenger (en baby og en todler) bestemte jeg meg for å fullføre baby rommene, jeg pleier alltid å ha to i et hus i tilfelle tvillinger.
 

The hills have eyes

etter å ha ventet på å få sett filmen i flere år tok jeg i går affære og lastet den ned. måtte selvfølgelig se den med en gang, og gjett om jeg ble skuffet. det er aldri et godt tegn på filmen at du stopper den for å prate på msn innimellom. så jeg ble ganske fort klar over at den ikke var som forventet.

den handler om en familie som kjører igjennom ørkenen i usa og blir angrepet av folk fra en liten gjemt by. folkene her kommer opprinlig fra en by som ble ødelagt under prøvespregningene i usa. alle barna er blitt født missdannede og de spiser menneske kjøtt.

de leker med denne familien som tilslutt får nok og prøver å ta igjen, det var bare to sener som gikk inn på meg under hele filmen. voldtekten og da den ene hunden ble drept. tror ikke jeg har så mye sympati med mennesker i skrekkfilmer ;-)

jeg vil nok kunne ha gitt filmen svakt terningkast 3
nok en tirsdag

da har nok en dag sust forbi meg, og jeg sitter igjen med følelsen om hva har jeg gjort i dag?

helt ærlig har jeg ikke gjort så mye, har lastet ned en del ds spill til lillesøsteren min og testet dem. hvert en liten tur på senteret og kjøpt skolelim. uten om dette tror jeg at jeg har sovet bort hele dagen *plystre*. jaja jeg synes det er greit å snu døgnet nå siden på torsdag blir det harry potter premiere og er en fordel å være våken under filmen.

kostymet mitt er nesten ferdig og jeg gleder meg veldig....

ps: har kost mye med kattene i dag da, de er ekstremt kosete for tiden.

Pokemon Soulsilver 16.11.10

da hadde jeg klart å trene opp alle pokemonene mine til level 20 og er klar til å ta gym 3 i Goldenrod city, der kommer jeg til å sloss mot mormal type pokemon.

oppdatering om pokemon jeg har og utviklinger:  Johto Pokedex

Nye pokemon:

Cyndaquil, Zubat, Paras,Magikarp, Slowpoke,  Drowze,Abra, Ditto, Pineco, Sunkern, Exeggcute, Heracross, Mew

Utviklinger:

Cyndaquil - quilava
Pidgey - Pidgeotto
Spearow - Ferrow
Hoothoot - Noctowl
Rattata - Raticate
Ledyba - Ledian
Togepi - Togetic
Wooper - Quagsire
hoppip - Skiploom
Magikarp - Gyarados
Abra - Kadabra - Alkazam

ny kampfisk

i dag kjøpte jeg meg en ny kampfisk, en mann til å holde dama med selskap. de har hele 40 liters akvariet sor seg selv. menjeg ble litt beskymret for hannen da jeg slapp han ut i akvariet, han brukte nemmelig 10 runder rundt i strømmen på å i det hele tatt vise liv. det var akkurat som om strømmen fra pompa var for sterk for han og han fløt bare rundt.

etterhvert viste han seg litt frem for dama, noe jeg syntes var et positivt tegn, men bare noen timer senere lå han helt på toppen av akvariet, festet i termometeret helt slapp igjen. han var ikke død for jeg flyttet på termometeret og jeg vet at han kampfisker har en tedens til å ligge slik i toppen å flyte. men synes det er litt uroende fordet.

kampfisken er hvit og rød og veldig spesiell

føniks kostyme nesten klart

Nå er harrypotter drakten min nesten ferdig, jeg skgå som en føniks og har jobbet i mnd for å sette sammen en drakt. jeg har aldri lagd en drakt før og kan virkelig ikke sy så dette har hvert et utfordrene prosjekt. I dag tok jeg med meg hele kostymet opp til mamma og viste det frem. hun sa det var fint (men de sier jo alltid mødre). jeg tok det opp ditt fordi hun skal dekorere maska mi for meg.
vel jeg må finne bilder av fugle masker så hun har noe å jobbe ut i fra da, men håper vi får det ferdig i tid til premieren natt til fredag.

spill.no

satt å leste i billy bladet mitt og kom til slutten, der var det en reklame for spillportalen spill.no. og jeg må innrømme det var en bra reklame, for det tok ikke mange timene før jeg var inne å tittet. menjeg må helt ærlig innrømme at jeg ble skuffet. kansje forumet er bra, jeg gikk ikke inn å leste der. men hele siden viser tegn til å være dårlig oppdatert og/ eller lite brukt.

kansje jeg var uheldig med mine klikk, men fant linker som ikke virket. få spill anmeldelser og egentlig noe som virket som et slapt forsøk på å sette opp en side. jeg hadde sikkert ikke klart bedre, men jeg prøver ikke heller....

PS: det som fenget meg med reklamen var påstanden om at de som leser tegneserier ikke slutter å spille.....

Vampire Academy - Richelle Mead

dette er første boken i en serie som følger Rosemarie Hathaway ( Rose) og Vasilisa Dragomir (Lissa) en dhampir og en moroi. følelsen min når jeg leste denne boken var at det egentlig ikke var ment som en serie, men en enkelt stående bok. den er i en helt annen stil en resten av bøkene i serien.

Boken starter med at Rose og Lissa blir fanget av vaktene på vampyr skolen sin, de har hvert på rømmen i to år, men vi vet enda ikke hvorfor de har rømt, historien bak blir sagte fortalt igjennom boka. Rose som er en dhampir sliter mer med å komme tilbake på skolen enn Lissa. Dhampirer er halvt Moroi (gode vampyrer) og halvt mennesker og deres oppgave er å beskytte Moroi mot Strigoi (onde vampyrer). hun får all skylden.

Rose og Lissa har hvert bestevenner siden førskolen og Rose har som sitt livs mål å beskytte Lissa. Lissa er den siste gjenlevende i sin slekt etter at familien døde i en bilulykke, hun er en prinsesse.

mens vi følger jentene i den harde oppgaven med å komme seg inn på skolen opplever de ekkle ting, som for hver gang løser opp en liten bit av historien dems. slik som hvorfor etterlater noen halvdøde dyr i senga til lissa. sammen med tennåringsdramaer som kjærester, rykter og karakterer er dette en helt grei bok.
dæilig å være hjemme

borte bra men hjemme best, ingen tvil om det. jeg gruet meg litt til flere timer med ignorering av Sirius når jeg kom hjem, siden jeg hadde savnet han så mye. men jeg kunne ha tatt det helt med ro, han har savnet meg like mye som jeg har savnet han. så helt siden jeg kom hjem var det om og gjøre å ta igjen en uke med mistet kos. han gjør virkelig et godt forsøk.

Luna derimot er litt roligere av seg, hun vil ha kos men oppfører seg som om jeg ikke har hvert borte i det hele tatt.

det var jo kjempe søtt å se alle baby fiskene som hadde kommet, håper bare de overlever siden jeg lar dem være sammen med de voksene. (de kan bli spist opp)

men det aller beste med å være hjemme var senga mi, jeg satt oppe lenge i natt og spilte på pc`n som jeg også hadde savnet mye. men senga mi er virkelig den beste senga på jord. jeg har ssovet kjempe godt i natt.

nye smykker

som jeg skrev i det forrige innlegget mitt forsvant en pose med smykker på flyplassen i dag, smykkene var spesielle, i hvertfall for meg og jeg virkelig hater den personen som tok dem fra meg.

men familien min syntes synd på meg så de ga meg penger så jeg kunne få erstatet dem, eneste problemet var at de fleste var det bare en av. så jeg kjøpte lignende smykker.dette er smykkene jeg fikk med hjem, orginalt var det månesmykket i sett med like øredobber (noe av det nydligste jeg hadde sett) men de hadde kun det ene av settet så jeg kjøpte halskjedet og sommerfugl øredobbene i stedet.

det andre settet måtte jeg velge litt mørkere farger en det jeg orginalt hadde tatt - settene kostet meg først 92 euro (det stjålne) og så ca 100 euro

bye bye green beach

i dag var det den triste dagen hvor jeg og familien min måtte si hade til hotellet vårt i varmen og sette oss på flyet tilbake til kulden. vi har gruet oss til denne hjemturen hele tiden grunnet streiken, men vi slapp billig unna. de bestemte seg for å ikke streike i dag og vi kom oss avgårde fra flyplassen bare en time forsent

jeg ble frastjelt en pose full av nydelige smykker på flyplassen, men fikk kjøpt meg nesten helt like før vi dro. men veldig trist.

flyturen gikk greit, jeg fikk tørr skylling å spise ( spesial mat siden jeg ikke tåler melk) sov litt og vant en mp3 høytaler på skrapelodd. koffertene kom med engang etter vi hadde landet og vi kastet oss på flytoget inn til oslo.

hjemme ble jeg hilst velkommen av to katter som siden ikke har forlatt min side og mange nye baby fisker i akvariet mitt.

syden minner:
shopping

vi prøvde oss på en ny shoppingtur inn til arguinuitin i går kveld, denne gangen fant vi en klesbutikk vi likte og som var åpen.  både jeg og mamma prøvde oss igjennom klærene og jeg endte opp med en tunika og en t-sjorte. dette var ekte merkeklær på salg, så vi var ganske fornøyde.

etter å ha handlet litt dro vi tilbake på hotellet og spiste her, vi var rett og slett utslitte. vi så også på mulighetene for å reise hjem på fredag i stedet for lørdag, men etter en samtale med ving i dag har vi kommet frem til å ta ting som det kommer.

shopping

vi prøvde oss på en ny shoppingtur inn til arguinuitin i går kveld, denne gangen fant vi en klesbutikk vi likte og som var åpen.  både jeg og mamma prøvde oss igjennom klærene og jeg endte opp med en tunika og en t-sjorte. dette var ekte merkeklær på salg, så vi var ganske fornøyde.

etter å ha handlet litt dro vi tilbake på hotellet og spiste her, vi var rett og slett utslitte. vi så også på mulighetene for å reise hjem på fredag i stedet for lørdag, men etter en samtale med ving i dag har vi kommet frem til å ta ting som det kommer.

baywatch in reallife

stranda vi har hvert på i alle år har plutselig blitt privat, og det har nå kommet livakter på stranda. selvfølgelig er det bra at det er ansatt pene menn til å gå rundt på stranda, men det første som slo meg da jeg så dem var at disse har sett baywatch og tatt det alvorlig. allt er her, de røde redningsbøyene, røde draker og til og med den gule redningsbåten. rett og slett til å le av.

men de gjør en god jobb. de fleste dagene går de rundt å tar betalt for solsenger, rydder opp og heiser flagget om hvor trygt det er å bade. men i går fikk de mere å gjøre. store bølger og farlig sjø fikk dem til å måtte løpe rundt å passe på folk. mamma fortalte meg at de hadde plasert ut røde flag rundt på stranda siden folk fortsatte å gå ut. og de måtte ta inn en del barn som lekte i strandkanten.

selv satt jeg bare på slutten av dagen å så på de som surfet og de som prøvde å komme over stien til hotellet vårt. veldig morsomt... mange ble veldig våte. men jeg håper ikke det er rødt i dag også, vil jo helst bade.

ingen strandtur på meg i dag

i dag blir det ikke noe strand tur på meg, jeg var veldig svimmel når jeg våknet og har vel egentlig ikke blitt noe bedre. små tegn til anfall innimellom så jeg holder meg på hotellrommet til jeg blir bedre.

mamma var selvfølgelig ute på morgenkvisten og holdt av solsenger til oss på stranden og hun kunne fortelle at det virket som om bølgene hadde tatt de fleste av dem. i løpet av natten har bølgene blitt veldig store og vi ble alle enige med en gang om at vi ikke skulle bade i sjøen i dag. noen av bølgene har tilogmed slått over muren her, ganske inponerende.

de "voksene" har nå gått ned på stranden mens jeg sitter på verandan og er på nett......

dag 4

det var egentlig meldt overskyet i går, men det virker som værmeldingene her er like stabile som værmeldingene hjemme i oslo. det var strålende sol.

jeg var ganske sliten så jeg ble på hotellrommet og sov når de andre gikk ned på stranden, jeg gikk ned til dem når vi skulle ha lunch og vi igjenn spiste på valentino. de har god mat der. etter litt mat ble jeg med de andre ned på stranden og koste meg i sola. fikk tatt hele to baderunder og hørt ferdig boka mi før de andre ville opp igjen. selv om jeg kunne ha blitt mye lengere var det klart at de skulle opp. de hadde hatt den geniale ideen om at hvis de ikke smurte seg ble de raskere brune. jeg trenger vel ikke å si at det var en helt annen farge de fikk.

vi tok oss en lang hvilepause på hotellrommet før vi bestemte oss for å gå ut å shoppe litt, desverre var allt i arguiguin stengt, så vi kastet oss i en taxi og dro på shoppingsenteret i porto rico. etter en del flørting, pruting og diskusjoner var vi utslitte og dro tilbake hit for å spise. vi prøvde ett lite spisested i nærheten som spesialiserte seg på flambert mat. stor mulighet for at vi spiser der igjen.

etter maten var det bare å slappe av på rommet og tilslutt legge seg, jeg prøvde ut anno spillet til ds, men er ikke helt imponert.

middag kveld 3

etter at jeg hadde fått vilt litt i dag dro vi til porto rico for å handle, ble ikke mye shopping, men fikk sett i noen få butikker. vi avsluttet med å spise middag her på hotellet. maten var grei nok. fisken til mamma var vist utrolig. det ble litt dansing mellom middagen og deserten og jeg spiste selvfølgelig en banansplitt ( denne var litt feil satt opp).

nå sitter de andre på verandan med kaffe og baylis mens jeg prøver å fikse nds før jeg legger meg.


stranden dag 2

selvfølgelig var vi på stranden i dag også og vi koste oss, det var overaskende små bølger og allt lå til rette for en perfekt dag, men pluttselig begynnte det å blåse opp. det var ikke så kaldt at man ikke kunne sole seg, men det var ubehaglig å komme opp fra sjøen. så det ble lite bading, var utrolig hvor fort vannet tømte seg.

vi lå en stund lengere, men tilslutt innså jeg at jeg var for dårlig til å ligge i sola lengere. vi skulle spise lunch så det passet bra og jeg pakket sammen tingene mine slik at jeg kunne gå til hotellet etter lunchen. menjeg var vist dårligere en jeg trodde og gikk nesten rett i bakken når jeg begynte å gå. mamma måtte holde i meg.

jeg mistenkte at jeg hadde fått solstikk eller noe slik, jeg er jo ikke vant til å være ute i sola. sommer eller vinter sitter jeg forran maskinen min og det er en grunn til at jeg er kort ute i sola.

jeg la meg til å sove litt etter lunchen...

nå har jeg fått sovet litt og føler meg bitte litte grann bedre, tror planene er å gå på shopping inne på porto rico og spise på hotellet i dag. vi vurderer å finne på noe å gjøre i morgen siden det er meldt overskyet.

streik

for de som ikke har fått med seg det så er jeg for tiden på grand canaria. vi kom på lørdag rett etter at streiken hadde startet og slapp unna med bare noen timer med venting på bagasje før vi tok taxi til hotellet. nå sitter vi og spent følger med på hvordan det går med streiken. vi skal hjem igjen på lørdag, tydeligvis den dagen som er værst å reise på. og vi håper jo veldig at streiken er over innen da.

min skrekk er å ikke komme meg hjem til harry potter premieren, jeg jobbet hardt for de bilettene. men det virker som om ting går litt bedre der borte nå. vi prøver å ikke beskyrmre oss for mye. nyte ferien. men det er greit å holde et øye oppe alikevel.

middag kveld 2

i dag kom vi litt sent avgårde, rett og slett grunnet at jeg ville være litt på datan før vi gikk. vi hadde alle fått sovet litt etter strandturen og var ganske sultene. vi bestemte oss for å gå til argiuniutiun (ca stavet) for å spise. det er en liten fiske resturant som vi pleier å besøke der, selv om den tydeligvis ikke var liten lengere. vi er veldig glad i en av servitørene som jobber på det stedet og når vi spurte etter han fikk vi selvfølgelig han.

vi spiste alle sammen biff (ironisk nok på en fiske resturant) men når tiden for dessert kom var vi alle sammen så kalde at jeg tilslutt innså at jeg ikke fikk i meg en banansplitt (får spise to i dag i stedet) vi gikk tilbake til hotellet og når vi kom frem var vi alle klare til å bare kolapse i sengene våre. første dag med så mye sol gir kroppen litt sjokk.

første dag på stranden

i går var første dag på stranden, jeg var litt senere ute en de andre siden jeg gikk meg en tur. Når jeg kom ned på stranden så jeg mamma i sjøen så jeg hoppet rett utti vannet. i følge dem jeg reiser med er jeg en vann nymfe. men etter et rask svømmetusr var det opp og smøre seg. jeg hadde tydeligvis ikke gjort bra nok jobb siden jeg ble solbrent på føttene og en liten flekk på brystet. skal være flinkere i dag.

jeg lå hovedsaklig bare å koste meg med lydboken min, men gikk en liten tur i vannkanten med mormor. som selvfølgelig endte med nok en svømmetur. fikk tørket meg litt i sola før vi gikk og tok en lang lunch. vi spiste på samme sted som vi hadde spist middag kvelden før og koste oss med å være i skygen.

når vi gikk ned på stranda igjen la jeg meg i skyggen av en parasoll og hørte på lydbok og spillte pokemon. føttene mine lå fortsatt i sola, så sikkert derfor jeg ble brent. jeg koste meg veldig den siste tiden. men mamma bestemte plutselig at hun skulle gå opp på hotellet med mormor. og når jeg kom ut av skyggen og inn i sola forsto jeg hvorfor, det var som å være inne i en stekeovn.

så vi gikk opp på hotellet og slappet av litt...

ødeleggelser

jeg gikk tur tur inn til nærmeste by i dag og var sjokert over ødeleggelsene jeg så. en av de jeg reiste med hadde fått vite at veien langs sjøen var stengt grunnet skader etter flom og jeg måtte jeg gå turen å se. skadene jeg så var langt fra hva jeg hadde klart å forestille meg. hele murer var blitt dratt på sjøen og strekningen var rett og slett livsfarlig å gå på flere steder, selv om mange gikk der. jeg bestemte meg i hvertfall for å gå på oversiden på vei tilbake og kommer ikke til å gå der nede igjen.

trist å se ødeleggelsene da, har alltid pleid å gå den strekningen på morgenturen min

første kvelden

etter å ha slappet av litt med pc`n på senga i går var det på tide meg første middag. vi starter alltid turen med en spesiel middag. fisk bakt inni havsalt. det er en av spesialrettene til en av våre favoritt spisesteder.
det må bestilles dagen før, men siden vi kjente noen som hadde reist opp før oss var ikke dette et problem.

selv om maten var kjempe god og jeg fikk avsluttet kvelden med banansplitt (som jeg har lengtet lenge etter) ble den litt ødelagt av hvor sliten jeg var.

 
sen men god lunch

vi gikk bare ned til spisestedet ved basenget for å spise lunch i dag, vi var alle utslitte etter å ha stått å ventet på bagajsen så utrolig lenge. men som mamma sa, vi kan være glad vi kom med et så tidlig fly.

jeg kastet meg selvfølgelig over den alkoholfrie drinken de har her som er så god og bestilte en cheesburger, de andre spisste ommelett med skinke, omelet med bacon og tunfisk salat. jeg kastet også i meg en hel flaske med vann. rett og slett uttørket.

etter maten gikk vi opp på butikken inne på hotellet og kjøpte det nødvendigste av mat og drikke, nå skal vi alle legge oss, vi sto opp 4 og har hatt en lang dag. om noen timer blir det middag og vi må være utvilt til det. vi skal møte to andre.

varme, sol og streik

det første jeg tenkte når jeg kom ut av flyet var slik varme har jeg ikke kjent på et år. helt klart at den norske sommeren var kald i år. men jeg må helt ærlig innrømme at den gode følelsen forsvant fort. det var veldig mange folk i hallen når vi skulle hente bagasjen vår, og etter 30 minutter begynte ryktene om streik å spre seg. etter enda en halvtime fikk vi bekreftet streiken. vi skulle få bagasjen vår, det kom bare til å ta litt tid.

bagasjen kom blandet fra flere fly, men vi fikk tilslutt tak i den og satte kursen mot utgangen. egentlig skulle vi ta fellesbuss til hotellet, men siden de måtte vente på at alle fikk bagasjen sin, og det kunne ta timer bestemte vi oss for å ta taxi i stedet.

ca. ved 15 tiden kom vi endelig til hotellet og etter å ha fått pustet ut og satt opp nettet skal vi nå ned til basengbaren og spise lunch.

ut på tur.....

det er kansje midt på natten for de fleste, men nå er det ikke mange minuttene før jeg setter meg i taxi og er på vei til gardemoen. selvfølgelig vil jeg jo helst ligge i senga mi å sove, men tanken på at jeg kommer til varmen senere i dag og at det er tidlig nok til å nyte dagen er et bra trekkplaster.

jeg har fått kattevakt og selv om jeg kommer til å savne kattene utrolig mye vet jeg de vil bli tatt godt vare på...

er bare borte en uke da, men håper på masse energi :-)

pakkedag

dagen i dag har hvert et eneste stort mas. jeg våknet ganske tidlig og dette har gjort meg sliten etterhvert. dagen i dag har hvert den store ordne dagen og skal snart bli til pakkekveld. jeg måtte ringe hjemmehjelpen og avbestille vaskingen mens jeg er borte og jeg ringte helsekontoret for å høre om vaksiner, dette rakk jeg selvfølgelig ikke. etter dette var det rett bort på senteret, jeg bestilte en time slik at jeg fikk klippet håret mitt og dro bort på aktivitetshuset mens jeg ventet.

etter hårklippen var det opp i dyrebutikken og kjøpe inn til dyrene. jeg har kattepasser, men viktig at allt er i orden alikevel. så etter å ha slept 10 kg kattesand hjem og fått i meg litt mat kolapset jeg i senga. først spillte jeg lit pokemon og akkurat da jeg hadde sovnet ringte de fra senteret og fortalte at noen varer jeg har bestilt har kommet.

jeg bare ga opp å sovne igjen, selv om kroppen min er utmattet sier hodet nei. jeg har for mye å gjøre. håper pakkingen går fort slik at jeg kan roe meg ned med litt sims 3 senere....

Mirakelbaby overlevde fall fra syvende etasje

det er nesten for utrolig til å være sant. heldigvis er det sant at babyen kom fra det hele uten en eneste skramme. han hadde nemlig veldig flaks når uhellet først var ute.

han hadde lekt med søsteren sin på 7 da han klarte å krabbe igjennom stengene og ut på kanten, en gutt på andre siden av gata så ungen og fikk sagt i fra til faren sin. han rakk akkurat å løpe over gata i tide til å ta i mot gutten, som i tegneserie stil fikk dempet fallet sitt av en markise før han havnet i mannens hender.

foreldrene til barna hadde latt dem være alene hjemme og sitter nå i varetekt...

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10042469

forbredelser

det er bare tre dager til jeg sitter på flyet på vei til varme og sol. selv om turen kommer til å være avslappene og forhåpentligvis gi meg mye energi er dagene opp til reien bare kaos og stress. pakking, vaksing av klær og for all del ikke glem den viktige delen, valutta.

i dag var jeg nede i sentrum og kjøpte euro på fortex. var også innom outland å kjøpte en bok jeg har lett etter. nå når pengene ligger i hus begynner jeg virkelig å føle ferien på kroppen. gleder meg.

tanker om bistandspenger

igjennom årene har jeg sett mange kampanjer om bistandpenger, noen bedre en andre. enkelte orgisasjoner unngår jeg helt, mens andre vekker mer interesse. Hva pengene går til kommer veldig ann på hvilket land de skal til, for ingen land og mennesker trenger det samme. det mest vanlige er skoler og hjelp til selvhjelp.

I norge er det gratis og gå på skolen (teoretisk), men vi setter veldig lite pris på denne muligheten når vi er unge. Når vi blir eldre ser vi at skolen egentlig var en gave og ikke en byrde slik som den ofte føltes. Men det er langt fra den tanken og til å se at vi kan gi denne gaven videre. bistand handler om mye, allt fra mat og klær til ting vi ikke forstår oss på, men for meg er skolen det viktigste. for alle land er avhengie av barnas oppvekst for å kunne utvikkle seg.

Noradkonk

kattedrøm

i natt har sirius dukket opp i flere av drømmene mine, noe jeg ikke har opplevd før. selvfølgelig har jeg drømt om kattene mine, men aldri hatt en av dem dukke opp i hver eneste drøm jeg har. av drømmene i natt var det den nest siste som jeg husker best. jeg var på besøk hos noen jeg kjenner og sirius var der. vi hadde ikke sett hverandre på en stund og etter litt kos la jeg meg ned vedsiden av han. han tok poten sin rundt nakken min og dro seg inntil meg, slik at vi lå med panne mot panne. det var kjempe koselig.

nå sitter jeg foorran datamaskinen og sirius ligger å sover i mellom meg og skjermen. innimellom tar jeg potene hans å leker litt med dem eller bare koser med han, og jeg kom på at jeg faktisk har ligget slik med sirius en gang før. når jeg var veldig dårlig kom han å la seg helt inntil meg. husker han pustet meg inn i annsiktet.

jeg tror det har hvert et teritorium skifte i leiligheten min, sirius ligger ikke lengere i senga sammen meg, luna gjør det. menjeg savner han veldig mye.

kampfisk fått seg nytt hjem

jeg har hatt veldig problemer med at hun kampfisken i det mitterste akvariet mitt har spist opp alle fiskeungene, så en dag jeg satt å så at en av fiskene fødet og at jeg aldri så noen unger bestemte jeg meg for at det var på tide å flytte den. etter litt arbeid fikk jeg det minste akvariet i levestandar for fisker igjen og i dag fikk hun flytte til det nye hjemmet sitt. den siste uken har hun bodd i et lite fødselsbur, så tror det å få 40 l for seg selv var ganske supert.

men hun får ikke beholde alle 40 literne for seg selv da, etter jeg kommer hjem fra sydenturen skal jeg kjøpe en hann kampfisk å sette inn sammen med henne.

sims 3 02.11.10

siden internett var nede når jeg sto opp i dag tidlig startet jeg dagen med litt sims 3.

Camilla lurte kjæresten sin Rian til å flytte inn til familien hennes, og etter litt mas fra hans familie tok han tilslutt å bet i det sure eplet og fridde til camilla. og det var jammen på tide for allerede dagen etter de giftet seg fikk de sønnen matts.

Matts skapte mye glede i familien og red fikk med en gang lyst på flere barnebarn, desverre døde han av alderdom dagen etter at matts ble født. så nå sitter familien med blandede følelser. glede over matts og sorg etter Red.

chilli pizza endelig

det tok meg noen dager, men endelig fikk jeg tid og krefter til å lage pizzan min. og det første som slo meg var at jeg enten har blitt veldig vant til sterk smak, ellers husket jeg veldig feil angående hvor mye chilli jeg hadde oppi. jeg følte jeg tok ekstremt mye i dag og smakte den ikke i det hele tatt.. overaskende

sims 3 31.10.10

vel datoen er ikke helt korekt, men jeg valgte den datoen siden jeg skal spille i dag og fordi det er noen dager siden.

det ble nok en gang helg og denne gangen dro Camilla og Basil på ferietur. de valgte frankrike siden Basil hadde noen uløste oppgaver der. Camille som vanlig brukte mesteparten av turen til å gjøre oppdrag. desverre ble turen dems plutselig avsluttet siden jeg trengte dem hjem før jeg instalerte det siste spillet.
Camilla har fått seg en kjæreste, og ryktene i nabolaget er at hun nå er gravid. er det virkelig sant at faren til barnet nekter ansvar og ikke vil gifte seg med henne?

kjøkkenet i huset er endelig blitt ferdig:Poeng nå:

Gen: 2p, paint: 4p, LW:2 poeng = 8 poeng

Kjærlighet

En bonde hadde noen valper han måtte selge. Han malte et skilt som averterte 4 valper til salgs, og spikret det på enden av gjerdet sitt. Mens han spikret opp skiltet kjente han noe som nappet i overallen. Han så ned og inn i øynene på en liten gutt.

 

" Unnskyld ", sa gutten " Jeg vil kjøpe en av valpene dine ".

 

" Vel " sa bonden mens han tørket sin svette nakke, " Disse valpene har flott premierte foreldre og koster veldig mange penger."

 

Gutten så ned et øyeblikk. Så gravde han dypt ned i lomma, og dro opp en håndfull av mynter og sa : " Jeg har 39 cents. Er det nok til å ta en titt ? " " Selvfølgelig " sa bonden, og gikk bortover mens han plystret. " Kom, Dolly! " ropte han.

 

Ut av hundehuset kom Dolly løpende med fire hårete nøster hakk i hæl.

 

Den lille gutten presset ansiktet sitt mot nettinggjerdet og gjorde store øyne.

 

Mens valpene nærmet seg gjerde fikk gutten se en bevegelse ved hundehuset som fanget hans interesse.

 

Sagte men sikkert stabbet det frem enda en pelsball, betydelig mindre enn de andre valpene.

 

Den gjorde sitt beste for å holde følge med de andre... " Den vil jeg ha!" sa gutten mens han pekte ivrig på det lille nøstet.

 

Bonden satte seg på kne ved siden av gutten og sa," Gutt, du vil ikke ha den valpen. Han vil aldri bli i stand til å løpe og leke slik som de andre valpene."

 

Den lille gutten gikk et skritt bort fra gjerdet, han bøyde seg og begynte og dra opp det ene buksebeinet.

 

Da så bonden at gutten hadde stålskinner på hver side av leggen, som var festet til en spesiallagd sko.

 

Gutten kikket opp på bonden og sa " Du skjønner, jeg løper ikke så bra jeg heller, og han der vil trenge en som forstår."

 

Med tårer i øynene, bøyde bonden seg ned og plukket opp den lille valpen.

 

Forsiktig la han den i armene på den lille gutten. " Hvor mye koster den ? " spurte den lille gutten.

 

" Ingenting !" svarte bonden. " Ingen betaler for Kjærlighet ! "

syk i natt

det er ikke så overaskende når jeg er dårlig, men denne gangen ser det ut til at jeg enten har blitt veldig matforgiftet eller fått et magevirus. mildt sagt forferdelig da jeg lå på bederomsgulvet å prøvde å få kontroll over krampene, mens jeh dagge så vondt i magen at det var vanskelig å puste. menst trolig var det et syre problem siden jeg gikk tom for de tablettene i går, men det var forferdelig. skal ikke si jeg aldri har opplevd maken, for det har jeg desverre. og værre. men gjorde ikke denne natten noe bedre.

nå sitter jeg med bare litt vondt magen og har bare drømt om mat de siste timene, mest frukstalat, gele, iskrem osv... men det er fordelen med å sove, men kan spise akkurat det man vill. jeg har startet med et glass cola og prøver hardt å tenke ut noe å putte i magen min som er lavt på syre, ikke melk og som jeg har.

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin