hits

oktober 2016

kjedelig halloween

I det mørket kom over Lambertseter, kom også regnet. Det var ikke mange meter du måtte gå før du lengtet hjem etter varmen og sofakroken. Klokken var blitt 6 og jeg hadde satt ut lyktene på verandaen for en time siden. En rask tur ut med Lykke mens assistenten min støvsugde og passet på at ingen barn skulle gå glipp av noe godteri.

Opp veien på siden av blokken min virket det spennende, jeg møtte døden. Litt lengere oppe møtte jeg det som må ha vært offeret, eller det som var igjen av han, et vandrende skjellet. Selvfølgelig var begge to veldig små i størrelse, men det er jo bare riktig.

Det var en kort og våt tur og da jeg kom inn igjen fikk jeg vite at det ikke var kommet noen. Litt skuffet satte jeg meg til å spise et mellom måltid og da ringte det på døra. Jeg for opp med den ene godteskålen og to utmerket utkledde gutter sto der med faren sin. Bare ta en av hver sier jeg da jeg innser at jeg kommer til å ha mer enn nok godteri.

Men det var faktisk det. Ingen flere på døra denne dagen.

Jeg gikk ny tur litt over 8 og det var ingen å se ute. Eller jo et par unger løp ut fra en bil og inn i en oppgang. Det var vist en slik trick or treat dag.

Hvorfor er vi blitt så redd for regnet? Så redd at man ikke kan ta med barna på en ordentlig halloween tur?

Trist

 

ut og spise

I dag har jeg, mamma, mormor, onkel og storebror hvert ute og spist på nyåpnede Grand cafe.

Jeg vant et gavekort fra vinofil under julekalenderne i fjor, og vi var overlykkelige da vi så at vi kunne bruke dette på Grand cafe. Selve restauranten har bare vært åpen siden sist torsdag så det var veldig spennende. Jeg skal komme med en lengere vurdering av opplevelsen i senere innlegg.

Etter middagen dro vi videre til Habibi for å ta desserten der.  Her ble vi sittende litt før vi dro hjem. Lykke var alene hjemme og jeg startet å bli stresset.

Det var en veldig koselig kveld, ikke ofte jeg er ute fra Lambertseter. 

en helg med Lillesøster

Helga som var, pakket jeg sammen datamaskin og kosebamser, tok med meg hunden og reiste til Tåsen. Her skulle jeg bo i 2 netter og være sammen med lillesøsteren min på 15. Moren hennes var på venninne tur og vi skulle kose oss sammen med 2 til 3 hunder. De har en hund, jeg har en hund og fredag til lørdag var det en tredde hund på besøk.

Første kvelden koste vi oss med taco og Brownies. Det ble litt krangel i mellom hundene om hvem som skulle ligge hvor i sofaen, men det løste seg etter hvert. Natta ble hard for meg og Lykke, vel hard for meg fordi den var hard for Lykke. Hun klarte bare ikke å finne roen. Det stresset henne at det var to hunder til i huset bak en dør hun ikke fikk passere. Det var nye lyder utenfor på gata som vekket henne og Luna var ikke der. Vi var ute i hagen og gikk på do flere ganger og jeg brukte alle triks jeg hadde i boka for å roe henne ned.

Lørdag tok jeg Lykke og Goggen på tur før jeg laget middag. Goggen ble hentet og det ble litt mer ro mellom hundene. Spagetti carbonara sto på menyen denne dagen. Ikke lenge etter middag dro lillesøster for å synge med koret og jeg fikk 5 timer alene med hundene. Annie ville ikke gå tur med meg. Det regnet og blåste ute og når jeg spurte om hun ville ut så hun på meg med de mest sjokkerte øyne. Første turen jeg prøvde å ta henne med på måtte jeg bare gi opp og bære henne hjem igjen. Andre turen dro jeg henne rundt et kvartal. Jeg og Lykke fikk oss en litt lang og god tur i området i mellom dette da. Brukte egentlig mesteparten av alenetiden min på å gå tur med hundene.

Lillesøster kom hjem og vi så film til sent på natt. Heldigvis var Lykke roligere denne natten og måtte bare opp og gå på do en gang, noe som er normalt. Hun våknet litt tidlig for min smak fordi barna under oss begynte å leke. Jeg valgte å reise hjem så fort lillesøster sto opp slik at hun kunne invitere venninne på besøk og se på film.

Det var en veldig koselig helg og det tok noen dager før jeg kjente hvor sliten jeg egentlig ble. Men skremmer meg ikke fra å gjøre det igjen.

hundebad

jeg vil ha!!! hvorfor får jeg ikke?

ingen tur på meg takk!

jeg ønsker meg egen hage 

Hjelpemiddelmessa Øst 2016

I dag var jeg og assistenten min på en liten utflukt til hjelpemiddelmessa øst på Lillestrøm. Hun kom hit og hjalp meg pakke sammen den lille el rullestolen min og så tok vi drosje ned til oslo s. vi tok toget til Lillestrøm og det overasker meg hvordan folk tror at om de bare presser seg hardere mot veggen vi det bli plass til rullestolen å passere. Hvorfor ikke ta det ene skrittet bakover og ikke stå i midtgangen? Men konduktøren var veldig snill og hjelpsom og turen gikk fint.

Det er så lenge siden jeg har vært på Norgesvaremesse at jeg nesten ikke kjente meg igjen da jeg kom ut av stasjonen. Hadde de byttet matbutikk på hjørnet hadde jeg blitt helt forvirret. Det har bare hoppet opp et hotell på en parkeringsplass!

Vi måtte registrere oss da vi skulle inn og det likte jeg ikke, jeg følte meg overvåket.

Inne gikk vi fra stand til stand og jeg fikk pratet høl i hodet på flere av de som sto der, hadde det kjempe fint. Ikke så ofte jeg slår på full sosial modus. Jeg fikk masse små reklameprodukter, en bok, en kopp og en trøye. Deltok i noen konkurranser og fikk se en mini oppvisning av servicehunder.

Hyggelig streikende lokfører hjalp oss å finne riktig tog hjem.

Jeg har rett og slett hatt en kjempe fin dag.

 

om jeg kunne, ville jeg ha hatt en slik:

men en slik ville også være fin i østmarka: 

en sekk full av "skatter"


 

pokemon y oppdatering 16.10.2016

Siden jeg startet spillet på nytt har jeg spilt 12.18 timer og akkurat tatt første gym.

Jeg har 25 pokemon i central kalos pokedex

Nye pokemon:
- 033. Panpour
- 036. Pikachu
- 038. Bidoof
- 040. Dunsparce
- 041. Azurill
- 044. Burmy
- 061. Farfetch`d
- 068. Flabèbè
- 074. Ledyba
- 076. Combee

Utviklinger:
- 004. Fennekin har utviklet seg til 005. Braixen
- 020. Scatterbug har utviklet seg til 021. Spewpa
- 021. Spewpa har utviklet seg til 022. Vivillon
- 023. Caterpie har utviklet seg til 024. Metapod
- 024. Metapod har utviklet seg til 025. Butterfree
- 026. Weedle har utviklet seg til 027. Kakuna
- 027. Kakuna har utviklet seg til 028. Beedrill

premier oktober 2016

Jeg har ikke deltatt like mye i konkurranser i år som jeg pleier. Lykke har tatt alt for mye av tiden min. Men nå i oktober har jeg allikevel klart å vinne flere premier.

Jeg vant en bok på filmweb sin fb konk

Og en loom band pakke fra perlerogutstyr. 

jeg tror jeg går og sover

Jeg lå i senga og leste nyheter før jeg skulle sove, noe jeg egentlig vet er det verste jeg kan gjøre. Alt for mange negative impulser før man skal slappe av. Etter noen artikler gikk mitt alarmsystem i hodet for å varsle meg om at jeg sover og ikke er våken på. Dette er noe jeg ubevist har klart å trene opp hodet mitt til når jeg sover, grunnet de intense mareritt. Når enkelte situasjoner oppstår eller gjentar seg kan jeg bare si til meg selv jeg drømmer, og jeg starter krigen mot å våkne.

Det som var spesielt med i går var at jeg faktisk ikke sov, jeg var lys våken.

Men hvem kan klandre ett hode til å tro at det drømmer etter de har lest disse fire sakene på rad.

Først er det hele USA valget, noe som er en blanding av underholdende og tragisk sirkus.

Så Johaug sin doping skandale som etter den forrige vi har hatt bare virker uvirkelig.

Bob Dylan har vunnet nobels litteratur pris?

Og så avslutter man med klovnene som løper rundt i den vestlige verden med sager og kniver og skal skremme folk. Men ikke er vår nye største skrekk klovner i gatene, men i Storbritannia har Batman bukket opp for å hjelpe!!!? Tror forresten ikke jeg finner den artikkelen igjen, da jeg ikke leste den bare innså at dette ble for absurd og at det var på tide å legge seg til å sove slik at jeg kunne få noen normale inntrykk.

lykke syk igjen

Tirsdag morgen startet som vanlig med at jeg sto opp, tok en lynstell og gikk ut på kjøkkenet for å gjøre klar mat til meg og Lykke. Jeg kom ikke lang før jeg hørte noen velkjente lyder og endte opp med å vaske gulv i stedet. Lykke hadde kastet opp. Hun får slike runder om jeg ikke er jevn nok med maten, så jeg tenkte ikke så mye over det. Heller ikke noe over at hun ikke spiste maten sin. Jeg hadde heller ikke ville spise rett etter jeg kastet opp. Vi gikk vår vanlige morgentur og jeg tenkte ikke så veldig mye mer over det. Ikke før jeg skulle spise igjen og så at maten hennes fortsatt sto på gulvet. Jeg hadde originalt avtalt å gå tur med Pippi senere og ble litt skeptisk, kanskje lykke faktisk er syk. Jeg ringte Ida som eier Pippi og vi ble enige om at det sikkert ikke var noe, men så kastet hun opp på nytt ? hun virket interessert i godbiter og selv om hun var litt slapp av seg, løp hun ute på tur som normalt.

Onsdag morgen skulle jeg på Ullevål og måtte tidlig ut med Lykke. hun startet dagen med å kaste opp, var ekstremt grinete og gikk ikke på do. Da jeg skulle da satt hun og klynket som når hun blir dårlig. Jeg hadde ikke mulighet å ta henne ut en gang til siden drosjen alt var kommet og måtte gå og håpe på det beste. To timer senere var jeg tilbake og hun hadde ikke kastet opp igjen. Vi tok en rask runde rundt blokka og så gikk vi å la oss, maten var fortsatt ikke rørt. Hun gikk på do og fikk en godbit, men klarte ikke å spise den så hun bar på den resten av turen og tok den med seg i senga, viktig skatt.

Jeg var overasket over hvor lenge hun lot meg sove på dagtid og jeg forsto fort at hun virkelig ikke var i form. Blikkene hun sendte meg hver gang jeg rørte på meg i senga sa klart at hun ikke ville opp. Men tilslutt var det opp og ut på liten tur igjen, når vi kom inn måtte jeg gi henne vann med hånda for å få henne til å drikke, hun elsker det og klarer ikke å la være da. Dette måtte jeg fortsette med resten av kvelden.

Hun var virkelig leken og kom med leka si, holdt ut litt under to minutter og kollapset på fanget mitt. Varmen som kom fra henne fikk det til å gå frysninger igjennom meg, men jeg tenkte det kunne jo hende det bare var jeg som var kald. Neste tur, etter at jeg hadde fått i henne litt våt for og litt mer vann gikk til tanta og kusina mi. De kunne fort bekrefte det jeg mistenkte, det var en unaturlig varm hund. Hun ville så veldig men klarte ikke spise store godbiter, men klarte de små. Hun fikk litt mer våtfor før siste natt tur, men resten av kvelden lå hun bare på fanget eller vedsiden av meg.

Hun var fortsatt slapp på torsdag, men mye bedre. Hadde ikke kastet opp siden morgningen på onsdag og hun beveget seg fint. Spiste frokosten sin og det virket som ting skulle gå bra om vi bare tokk det rolig.

Fredag var det fult liv i henne. Hun fikk noen flotte turer og lekt litt.I dag startet hun nok en gang dagen med å kaste opp, så gikk hun rett og la seg igjen. Jeg sto litt sjokkert og så på at hun la seg i senga da hun aldri pleier dette om ikke jeg ligger der. Hun ville ikke spise men jeg tok henne med på tur. Hun startet veldig slapp men kviknet fort opp og jeg gikk til mormor. Så gikk vi til tanta mi og hun spiste og lekte der. Men hun avbrøt leken veldig fort etter noen få minutter og måtte ut. Var ikke dårlig, og jeg tenkte ikke så mye på det.

Hun fikk mat der og vi gikk hjem. Her koste vi, herjet, dusjet, trente og gjorde vanlige ting. Hun var litt vel klengete, men jeg koblet dette til dusjen. Neste tur til mormor handlet mest om diare. Jeg fikk løftet henne inn i dusjen der og spylt henne ren, men angsten sitter i meg enda. Hva er det som feiler henne?Fortsatt litt urolig og klengete, men hun drikker og spiser litt.

minner

Den siste uka, og uka som kommer har jeg ett rydde prosjekt på bloggen. Jeg går igjennom alle 6606 innleggene jeg har skrevet her og sletter noen, fjerner bilder jeg ikke har opphavsrett på og sletter linker. Jeg leser ikke igjennom alle og det er kun noen få jeg har tatt meg tiden til å rette staving på.

Først må jeg få påpeke at stavingen min har blitt veldig mye bedre. Selv om jeg nå bruker word til å se over for meg, ser jeg feil lettere enn før. Tror setningsbygningen min også har blitt sterkere etter som jeg får mer erfaring. Noe som er bra da jeg virkelig har ønsker om å skrive en bok etter hvert.

Men det som slår meg mest mens jeg går igjennom innlegg etter innlegg, er minnene. På denne siden er det en samling av forferdelige og flotte dager. Terror, sykdom og savn er godt blandet inn med store og små gleder som jul, nye sims spill og desucon. Besøkene hos lillesøster som alltid har betydd så mye og de små tingene bestefar laget før han døde.

Ting som virket så små da jeg skrev dem, men som jeg nå ser er det som har hold liv i meg.

Selv om jeg leser mest overskrifter har denne ryddeperioden tatt meg med på en berg-og-dal-bane av følelser og jeg er fortsatt bare kommet halvveis.

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin