hits

oktober 2014

halloween/ Samhain

 

Da var tiden ute for alle ungene som ønsket godteri hos meg i kveld. Nå slukkes lysene ute og de rundt sirkelen blir tent. Vi går fra glade unger i kostyme som vil ha godteri til en stille stund med meg og de døde.

Merker det er en liten omstilling som skal til, men jeg har gledet meg til Samhain lenge.

Hadde kledd meg ut jeg også, som katt. Men nå skal kostymet av og jeg i dusjen. Resten av godteriet er mitt, bare mitt?
bok: the da vinci code (Robert langdon 2 )- Dan Brown

 

Oii var dette en bok i en serie, ja da får jeg sette meg ned å lese bok en senere.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om denne boken, alt er sagt før, mange ganger. En kryptolog blir innblandet i en mordsak og jakten på den hellige gral siden den ene som ble drept hadde skrevet navnet hans på dødsårstedet, sammen med mange andre tegn.
en kvinne fra politiet hjelper han å rømme fra åstedet fordi hun mener navnet var skrevet som beskjed til henne, det var hennes bestefar som hadde blitt drept. Egentlig ganske spennende bok, men det er en fordel å ha tilgang til nattverd maleriet mens du leser, ellers kan beskrivelsene bli ganske mye. Morsomt når du ser hintene de pratet om, men jeg så aldri bokstaven M.


968

bok: the fifth elephant (discworld 24) - Terry Pratchett

 

Dvergene i ankh-Morpork krangler med hverandre og museet til Carrot har blitt brutt inn i og noen har stjålet en kopi av dvergene sin versjon av trone. Vimes blir kalt inn til the Patrician og blir fortalt at i Überwald har det blitt valgt en ny konge av dvergene og at Vimes skal reise ditt som ambassadør for byen og vitne kroningen.
flere av Vimes sine politimenn kommer derfra og han tar med seg disse for å hjelpe han. Dette blir en hard og vanskelig tur da det fort blir klart at de reglene og lovene de er vant til fra byen ikke gjelder her, her er det hovedsakelig de sterkeste sin rett og den som har hånda på noe eier det. Vimes blir kastet inn i et politisk spill hvor tronen til kongen har forsvunnet og alle har hemmeligheter.

Angua skulle egentlig være med Vimes, men hun dukker ikke opp. Carrot forstår at hun har stukket avgårde på egenhånd og tar opp jakten. Det er ikke verdens beste ide å kaste seg ut i villmarken uten å tenke over mat, vann, klær osv?

Med både Vimes og Carrot borte etterlater de the watch til Colon som klarer å lage fullstendig kaos.

Som jeg har sagt før så virkelig koser jeg meg med discworld bøkene i mellom andre bøker. Denne likte jeg godt siden vi fikk bedre bekjentskap med dvergene, vampyrene og varulvene.


The-fifth-elephant-1.jpg

halloween pynting

 

I dag våknet jeg med en utrolig lyst til å pynte til Halloween. Dessverre betydde dette at jeg først måtte vaske inn glaseringen på verandaen min og med lydbok på ørene holdt jeg på uten pause helt til mamma ringte og dro meg ut av det. Hun hadde vist tatt med mormor hjem og lurte på om jeg skulle spise med dem. Det var bra hun stoppet meg fordi jeg har hatt ekstremt vondt i ryggen siden da, men merket ikke smertene før jeg stoppet. Let å glemme seg bort i lydbøker.

Prøvde å ta bilde av verandaen min, jeg er veldig fornøyd.
Shopping spree

 

Det er ikke ofte jeg føler for å slippe meg løs å bare handle, men i dag var unntaket. Mamma vil sikkert le av meg når hun hører summene jeg brukte da hun ikke helt ser på det som å ta av når du ikke runder 1000 lappen. Men jeg kan ikke noe for at jeg har økonomivett og geniale billig butikker i nærheten. Endte opp med å handle i to butikker Lindex og tgr.

Det første var nytte ting, noen ganger må man bare kjøpe nytt undertøy og kaste det gamle og hullete.

Det andre var en kombinasjon av handle lyst og hobby ting jeg trengte. Men jeg koste meg og er veldig fornøyd med fangsten.


Overraskelse

 

Det er alltid morsomt å få premier i posten, men det er veldig sjeldent jeg blir overasket av dem. Rett og slett fordi de fleste vil kontakte meg for å få adressen min før de sender noe. Men på denne grå mandagen lå det et brev i postkassen min, den var fra en ellers så gjerrig kar som ville muntre opp dagen min med et flakslodd.

Vant ingen penger, men dagen ble mye lysere.#gjerrigknark.com

26.10.2014

 

Jeg hadde ikke sovet mange timer før jeg våknet lørdag morgen. Jeg hadde tenkt å sove videre, men det var nok den automatiske vekkerklokkeskrekken som hadde vekket meg for ikke så lenge etterpå ringte vekkerklokken til venninnen min. først lå jeg og vurderte å sove den timen jeg viste skilte våre vekkerklokker, men etter hvert la jeg med til å spille litt, så bare hvile med øynene igjen og Sirius liggende på meg. Da venninnen min var ferdig med å dusje syntes jeg det var like greit å bare stå opp.

Det var en merkelig følelse å komme frem 10 minutter før vi slapp inn og se at ingen var der. Vi ble møtt i døra og fikk vite at vi var de første og at vi slapp in klokken 9.00 det tok ikke så lang tid før det dukket opp flere stand folk. Vi hadde nå to timer på å sette opp standen før vip gjestene slapp inn, 3 før mengden kom. Folk gikk rundt å hilste på hverandre og kjøpte fra hverandre før de andre slapp inn, men jeg hadde fort innsett at jeg måtte konsentrere meg helt om det jeg skulle gjøre og ble derfor sittende. Jeg angret litt på det senere.

Desu var som vanlig koselig. Jeg fikk solgt nok smykker til å gå i pluss. Det er disse billige dødstalismanene og slik som selger best. Jeg blir alltid ekstra glad når noen kjøper noe av mitt design, eller som jeg har jobbet hardt med. Jeg holdt fortsatt fokuset på å holde meg oppegående og satt ved bordet mitt hele tiden, med unntak av noen toalett pauser og en tur ned for å kjøpe mat. Merkelig hvor dårlig mat de kan klare å lage der.

Jeg skravlet med folk og spilte en del 3ds (mii treff spillene). Men maskinen min gikk tom for strøm og jeg gikk over til å bare prate. Jeg hadde ikke på meg brillene så jeg så til kanten av bordet og ikke så særlig mye mer. Jeg så jo at det var kostymer og slik men jeg blir så svimmel av å se på det de som er litt ufokusert at jeg prøvde å holde blikket nære. Så kjente du meg igjen og vinket fra noen meter avstand, vet du hvorfor jeg ikke så deg. Dagen gikk for det meste bra. En gang veltet noen det ene smykke stativet mitt og det gikk i bakken. Smykkene ble kastet rundt og de fleste var hjelpsomme og hjalp meg plukke dem opp igjen, unntaket var en som tok et armbånd og stakk. IDIOT.

Jeg hadde det veldig fint, men under cosplay konkurransen holdt jeg på å gå i anfall. Jeg hadde egentlig tenkt å bli en time til før jeg startet å pakke sammen, men forsto fort at dette var en dum ide. For det første kan jeg ikke skjule når jeg er dårlig og sliten, det står skrevet så klart i ansiktet mitt siden jeg blir blek, matt i øynene, treg i reaksjonene og sliter med å smile. Jeg trekker også armene rundt meg for å stoppe skjelvingene og dette oppfordrer ikke akkurat folk til å ta kontakt (heller til å sende meg på legevakten) så jeg pakket sammen og fikk hjelp av en koselig ung mann til å komme meg ut. Heldigvis fikk jeg en kjempe koselig drosjesjåfør på veien hjem.

pokemon y oppdatering 22.10.14

 

Jeg har endelig klart å komme meg til gym 2. det har tatt meg 112:48 timer og det er sikkert ikke en stor overraskelse av jeg bare seilte igjennom den.

Jeg starter min vandring mot gym 3 med 76 pokemon i central pokedex (sett 92) og 16 / sett 37) i coastal pokedex. + noen som ikke er på noen av dem (event). Tar meg nok litt tid før jeg kommer meg til neste gym om jeg skal trene opp alle til level 30 først.

Central Kalos pokedex oppdateringer:

 Nye:

013 Linoone

Utviklinger:

010 Bunnelby utviklet seg til 011 Diggersby
064 Ralts utviklet seg til 065 Kirlia
105 Oddish utviklet seg til 106 Gloom
111 Nincada utviklet seg til 112 Ninjask


Costal Kalos pokedex oppdateringer:

Nye:
013 Solrock
023 Dwebble
029 Luvdisc
043 Sandile
046 Helioptile
048 Hippopotas
066 Amaura


 

lopper i går

 

I går var det nok en gang tid for loppemarked, og jeg kom fra dem med mange små skatter.

Først var vi på abilsø loppemarked, det åpnet klokken 10.00. Dette var nok i det tidligste laget for meg fordi jeg følte jeg ble løpt ned og oversett hele tiden. Det er ikke plass til en forsiktig høflig jente på et loppemarked. Jeg fant meg en bok om dekopasje og etter en stund fikk jeg også betale for den. Avsluttet loppemarkedet med en vaffel som ekstra energi før vi gikk på neste.

Klokken 11 åpnet loppemarkedet på Opsal og vi var på plass. Eller mamma og tanta mi satt i kø for å parkere, men jeg hoppet ut av bilen og startet å titte igjennom ting. Jeg startet på bok avdelingen i motsetning til de fleste andre som hadde vært der minuttet før når det åpnet så jeg fikk god tid til å gå igjennom ting. Jeg fant masse lydbøker som fortsatt var forseglet, og noen som ikke var det. Da de fortalte meg at de tok 10 kr lydboka angret jeg litt på at jeg ikke hadde tatt med resten, men jeg fikk mange. På kjøkken avdelingen fant jeg et cola light glass og mamma fant meg, hun trengte kontanter og til hennes lettelse hadde jeg mye. Avsluttet med å presse meg inn og ut av ting og tang hjørnet, her var det virkelig trangt om plassen, men jeg kom ut med noe tre verk jeg kan jobbe med. Så var det hjem og tilbake i seng.
bytur i snøen

 

Det er bare en uke igjen til alt må være klart til desu og jeg følte at jeg ikke kunne utsette byturen noe lengre. Mange vil sikkert tro at det var et dårlig valg og velge gårsdagen til å vandre rundt i byen, men jeg koste meg i det norske været.

Jeg hadde en veldig koselig taxi sjåfør på vei ned til byen og vi fant et fint sted å stoppe, det er visst ikke så lett å kjøre de vanlige veiene for tiden. Han satte meg av rett utenfor Panduro og jeg startet handleturen min her. Dette var jo hoved målet for turen så det var ganske greit startsted. Som vanlig hadde de ikke akkurat det jeg skulle ha, men noe av det. Noe er bedre enn ingenting.Jeg hadde tenkt at turen skulle bli til en lyntur, men jeg satte meg hele tiden nye mål og tenkte at det hadde vært fint om jeg klarte å få tak i alt jeg ville ha. De hadde ikke sterke sakser på cascas, men merkelig nok fant jeg det på tgr senere. Jeg var egentlig innom arkaden for å se om de hadde katte ører på neo tokyo, ja de hadde det, men bare hvite igjen, jeg trenger sorte. Lurer på om de ville ha hatt dem sist gang jeg var der men ikke kom meg opp grunnet at heisen var låst.Jeg gikk innom gamestop på Gunerius for å hente en Pokemon, men de var tomme. Hvis jeg forhåndsbestilte det nye pokemonspillet skulle de ringe meg når det kom nye koder inn og siden jeg skal ha spillet tenkte jeg ok. Telefon er det usikkert på om jeg får da, det er veldig vanskelig å komme igjennom på telefonen min, dårlige signaler i leiligheten.

Siden de ikke hadde sorte katte ører på neo tokyo eller tykt sort stoff på Panduro, startet jeg å vandre rundt på Grønland. Jeg var innom mange butikker og følte meg litt som en turist i egen by. Det er veldig stor forskjell mellom livet i blokkene der og her oppe på Lambertseter. Eller kanskje ikke så stor forskjell i hvordan man lever, men hvordan ting var bygd opp.

Jeg fant ikke det jeg skulle ha og tilslutt var jeg så sliten at jeg var overlykkelig over å finne en drosje holdeplass. Jeg satte meg inn i drosjen ca 10 minutter etter at anfallet hadde startet. Det tok meg mye vilje å holde meg oppe den tiden og jeg er glad det ikke var kramper. Skulle ønske jeg bare hadde sovnet i bilen for jeg var ikke mentalt forberedt på flere utfordringer som da drosjesjåføren overasket etter å ha kommet ut av tunellen på ryen. Her snør det ordentlig. Ja sier jeg litt oppgitt, vi er høyere oppe nå. ? det er bare det at jeg har sommerdekk sier sjåføren. Ikke forstår jeg hvorfor han tok det opp. Ville han at jeg skulle si greit jeg går av og tar en annen drosje? Eller ville han at jeg skulle forandre været? Jeg bet tennene sammen for å ikke å si noe om idioti og sunn fornuft i trafikken da en kvinne i krysset foran oss faktisk kjørte på en mann. Heldigvis hadde bilen hennes stoppet for noen barn som gikk andre veien så det var veldig lav fart og mannen bare slo/ la seg over fronten og det gikk bra. Uansett tenkte jeg for meg selv at jeg var en idiot som gikk ut første snø dag i Oslo, jeg vet egentlig bedre. Var glad for å komme meg trygt hjem.

taxfree gave

 

I går kom mamma hjem fra et lite varme opphold i Spania. Snakk om å få kulde sjokk når du kommer tilbake. Kanskje like greit å bli her i kulden så kroppen venner seg til det.

Men jeg hadde sendt med en taxfree bestilling når hun dro, det samme som alltid. Daim og skolekritt. Små Daim biter får man bare tak i her i jula og ekte skolekritt er sjeldent, og de få som har originalen har den kun i løsvekt og det er veldig dyrt. Men nå hadde mamma snublet over en tredje ting, noe hun syntes var morsomt og trodde jeg ville like. Hun hadde rett jeg elsker den. Stor tic tac eske med mange små esker inni. Vet nesten ikke om jeg skal spise dem eller bevare dem, de er så søte.
to pakker i posten

 

Det er spennende og morsomt, men også veldig frustrerende å gå å vente på pakker. Den brune pakken har jeg ventet på i flere uker og den lille hvite ble sendt bare for noen dager siden. Jeg hadde egentlig ikke tro på at noen av dem ville komme frem før desu.

 

Den hvite pakken inneholdt stryke på lapper med harry potter symboler. 

Hovedinnholdet i den brune var jump rings. Noen 1000. Fylte opp bestillingen med andre praktiske ting som lenker og slike til å feste på perler.Blir mye å jobbe med de nærmeste dagene.

sims 4 - my castle

 

For en stund siden var det en utfordring hvor du skulle bygge dit drømmehus, jeg har brukt alt for lang tid på det til å kunne delta, men jeg er virkelig fornøyd.
Når kroppen sier stopp

 

Mange har opplevd å være syke eller slitne og bare jobbe seg igjennom det. Man har ikke noe annet valg og da klarer man det meste er teorien. Og ja det er slik at kroppen starter med å sende signaler lenge før det virkelig er et problem. Den varsler oss om at hvis vi ikke skjerper oss vil vi slite.

Mange lever i den tro at utmattelse er noe man bare kan jobbe seg igjennom. Det er jo ikke som om det kan ta livet av deg, men dette er faktisk feil. Nå skal det litt til for å dø av utmattelse, men alt som skal til er at du dytter kroppen så langt at hjertet stanser.

Men nå skal jeg ikke ta det så langt som døden, siden jeg skriver dette har jeg helt klart ikke død noen gang.

Hva skjer egentlig når kroppen sier stopp og du ikke hører etter? Dette er mine erfaringer og kan sikkert oppleves forskjellig for andre.

1.Mitt første tegn på at jeg er utmattet er frustrasjonsnivået og tristhet. Om jeg får lyst til å knekke nakken på mannen som gikk rett forbi meg så jeg måtte bråstoppe eller jeg tenker på alt for depressive ting er det på tide med mat. Om mat ikke virker er jeg utslitt og trenger hvile.

2.Jeg våkner opp og er tung i kroppen og er deprimert. Det kan ta meg mange minutter på å få kontroll over kroppen og stå opp. Musikk og positive ting rundt meg hjelper meg å holde meg oppe, depresjonen kommer om natta igjen.

3.Rykninger i musklene og mulige anfall. Hodepine. Skjelver

4.Svimmelhet og kvalme. Å gå rett blir en utfordring. Får frysninger (blir iskald og sliter med å få opp varmen igjen)

5.Starter å se dobbelt og ting flytter på seg rundt meg. Stor fare for å kollidere i ting og skade meg. Ekstrem svimmelhet, som om ting bare går rundt og rundt.

6.Smerter i muskler, sener, nerver

7.Sterke smerter, tåkete syn

8.Føles ut som om kroppen svikter. Vanskelig å holde den oppe når jeg står eller går og jeg kjemper hardt for å ikke falle om. Bevegelsene er redusert og ganske ukontrollerte.

9.Tåke i hodet, vanskelig å huske ting eller tenke i det hele tatt.

10.Følelse av lammelse i armer og ben

11.Kroppsdeler slutter å reagere på kommando fra hodet. Faller om eller kommer meg ikke opp da bet ikke er noe respons i bena.

12.Hodet blir bare en sky av ingenting. Husker ikke hvem jeg er, hvor jeg er, hva som skal gjøres eller hvordan det fungerer. Eneste fordelen med dette er at du ikke har tidsperspektiv heller så når du våkner til føler du ikke at du har ligget å sett i taket i evigheter.

Alle disse punktene kan komme litt om hverandre etter hva jeg gjør, om jeg hviler og om jeg klarer å få i meg mat og drikke. Alle punkter etter 3 kan gå i kraftige anfall. Punkt 12 har jeg bare opplevd i en periode og det var veldig skummelt. Heldigvis var ikke dette i kombinasjon med at jeg ikke klarte å bevege meg. jeg levde på næringsdrikker fra apoteket.

Det er greit å pushe for å trene seg opp, for å fullføre ting, for å overleve. Men det kan ha en alvorlig pris og man må få lov til å finne en balanse som fungerer.

 

Mangapolis - film fra sør

 Dagen i dag startet med et vanskelig valg. Hvor mange filmer skal jeg se og hvilke? etter å ha sett igjennom programmet fant jeg ut at det var 3 filmer jeg ville se. Pokemon the movie ? m loddtrekning. Den filmen kostet bare halve prisen av de andre og hadde vært morsomt å se igjen, men jeg innså fort at om jeg orket å gå så tidlig ville jeg heller se Patema inverted. Den tredde filmen jeg ville se var fortellingen om prinsesse Kaguya. Jeg kom frem til at jeg ikke ville klare to filmer på rad og valgte den siste, noe jeg ikke angrer på.


Jeg var overasket over hvor stille det var der da jeg dukket opp. Det satt tre barn inne på det innerste rommet og to nederst i et hjørne. Alle salgs standene sto for seg selv og det så ganske trist ut. Jeg pratet med de på art stands og de sa alle var inne på filmene, noe som er litt forklarlig, men jeg hadde trodd det skulle være mere liv rundt alt det andre.

 

Det ble plutselig mange mennesker og kaos. Jeg havnet i en kø mens jeg sendte et instagram bilde og fant ut at det var til filmen min så jeg kunne bare bli stående. De åpnet dørene til neste film og alle menneskene forsvant igjen. Etter en lengere og unødvendig presentasjon av filmen fikk vi se et lite kunstverk. Filmen var nydelig, trist, morsom og underholdende. Etter filmen var det loddtrekning av noen premier, men jeg hadde klart å miste loddet mitt. Gjorde ikke så mye, jeg satt og ventet til de var ferdig og satte meg så oppe og gikk igjennom 3ds treffene mine mens lokalene nok en gang ble tømt. Noen prøvde seg på pokemonkort i hjørnet, men tilslutt gikk de som arrangerte og sa til de som solgte at de bare kunne dra. Det var mildt sagt dødt der.


litt beskymret

 

I dag våknet jeg av at noen boret i blokken min, noe som i seg selv ikke er så uvanlig. Men ikke lenge etter de startet kom det en lyd som skremte meg. Først trodde jeg det var en av kattene som var virkelig syke og kastet opp, men siden lyden fortsatte og fortsatte forsto jeg etter hvert at det var noe som falt.

 Jeg lå lenge forvirret og lyttet til lyden før jeg forsto hva som skjedde og da satte jeg meg fort opp i senga. Noen borrer og det får det til å falle ned deler i pipa, med andre ord noen borrer i pipa. Hvor farlig er egentlig dette? Det var ikke et lite hull men de holdt på lenge og det var mye som falt nedover.

Nå sitter jeg og er usikker på hva jeg skal gjøre. Jeg håper de bare satte inn en ny peis, selv om det ikke hørtes slik ut. Har noen over meg skapt en gigantisk brannfelle? Skal jeg kontakte borettslaget og tipse dem om at noen har fiklet med pipa? Da jeg satt in ovn kom det en feier og inspiserte jobben etterpå. Skal jeg banke på dørene oppover i oppgangen og spørre folk?

Skaper de en brannfelle hos seg vil det mest sannsynlig påvirke meg også om uhellet er ute.

skjerf ferdig og snitcher på sirkel

 

Det var faktisk hardere å få til frynsene i dag en jeg hadde forutsett meg. Grunnet søvnmangel skalv jeg og slet med å få tingene riktig og tilslutt bestemte Sirius seg for at han ville være med. Da la jeg ned prosjektet og bestemte meg for at jeg ikke var i form.

Litt husarbeid, noen timer og mat prøvde jeg meg igjen og denne gangen tvang jeg Sirius til å holde seg unna. Han satt på datamaskinen min og furta med hodet på skrivebordet, men jeg klarte å bli ferdig.


Litt fra og til i løpet av dagen har jeg jobbet med smykkene mine og et prosjekt med katte ører som ikke gikk så bra. Men nå er alle mini snitchene på plass i sirklene sine og jeg kan bestemme meg om jeg vil lage armbånd eller nåler av dem.
som lyn fra klar himmel

 

Greit nok, det pøsregnet og var langt fra klar himmel. Men allikevel skremte det livet av meg.

Tordenværet hadde endelig gått videre og jeg sovnet. Kan ikke si at jeg sov godt da jeg våknet to-tre ganger i timen, men det var behagelig å ligge å høre på regnet ute. Jeg hadde gått inn og ut av søvn i det som føltes som evigheter (det var 6 timer) da det hørtes ut som om noen tente på en kinaputt og det smalt så hele blokken ristet.

Jeg satt meg rett opp og så kom jeg på at jeg hadde plugget ut all elektronikk før jeg la meg i tilfelle uværet ikke ga seg. Ja min første tanke var - datamaskinen min!!!

Jeg var litt overasket siden jeg er vant til at tordenvær kommer mot deg sakte, ikke bare slår ned utenfor vinduet ditt etter 6 timer uten en lyd, og fortsetter med enda flere timer uten lyd. Jeg vet ikke hvor lynet slo ned, men av lyden å bedømme reiste den ned blokka mi før det smalt. Det var en merkelig knitring, men kan ikke si at jeg ikke har hørt det før, det kommer når du får slikt lyn som deler seg i mange deler. Men at det slo ned veldig nært vet jeg fordi grunnfjellet ristet når den traff.

Det tok tid å roe seg ned igjen og sovne, men noen merket panikken min og lå i døra og passet på meg.
ferdig strikket harry potter skjerf

 

Skjerfet ble 162 cm langt. Hadde planer om å legge på en del til, men holdt på å gå tomt for garn og jeg må ha til frynsene også. De blir på 5-10 cm lange og skal legges på begge sider. Så til sammen blir skjerfet ca 182 cm langt.

 

Nå kan jeg stoppe å ha på tv serier i bakgrunnen mens jeg jobber og gå over på lydbøker og perlearbeid igjen. Ser ikke ut til at det blir så mye hvile her de første ukene.

Meg tid

Jeg stresser veldig med å bli ferdig med ting til desu. Ikke får jeg tid til å spille eller blogge, men i kveld tok jeg lit tid til meg selv.

Gårsdagens handletur

Jeg fikk skrevet et langt og irritert innlegg om byturen min før jeg la meg i går, men rakk ikke å skrive om alt det positive. Sannheten var at jeg måtte få det som irriterte meg av brystet før jeg la meg ellers ville jeg ha hatt en forferdelig natt.

Jeg tok taxi ned til byen og hadde med meg den lille elektriske rullestolen. Jeg hadde tenkt langt og lenge på hvordan jeg skulle klare denne byturen. Det var for dårlig vær og jeg var for sliten til å kjøre skuteren ned, men jeg skulle være med på NOAH sin markering for dyrepoliti og visste jeg ikke ville kunne stå der mer enn 5 minutter. Å kjøre den lille elektriske stolen i Oslo sentrum er en stor utfordring grunnet fortauskanter, trikkeskinner og selvfølgelig butikkene.

Jeg startet turen min på byporten og Lush. Jeg hadde med meg 5 tomme krukker jeg skulle pante inn i en ny ansiktsmaske, trengte ny ansiktsskrubb og balsam, ville signere oppropet for dyrepoliti. Det at de ga bort gavepakker til de som handlet for over 200 kr gjorde også at jeg valgte gårsdagen for å handle inn produktene mine.
som vanlig var de koselige og hjelpsomme i butikken og jeg fikk nok en gang en hyggelig kommentar og et smil når det ble kommentert hvordan jeg visste akkurat hva jeg skulle ha og hvor det var plassert. Ja jeg handler her ofte.
Jeg fikk trekke lapp hvor jeg skulle få premie og klarte å trekke to blanke før jeg fikk en trøstepremie. Da jeg fikk premien fikk premien ble jeg overasket og spurte ? om dette er trøstepremien, hva er da hovedpremien? Jeg var fornøyd med det jeg fikk.

Etter dette gikk turen over på oslo city hvor det ikke var ekstremt mange selv om det var lørdag. Jeg tror ikke jeg tenkte det valget godt igjennom før jeg valgte platekompaniet der istedenfor den lille på byporten, men jeg var ute etter stort utvalg. Som sagt det var ikke så mange mennesker der inne og jeg navigerte meg lett i mellom dem. Den ene heisen sto så det var evig lang kø på den andre. Jeg tok derfor å kjørte inn på HM og brukte heisen der. Jeg hadde to gavekort jeg skulle bruke og de kom på 350 til sammen. Valget sto i mellom filmen Noah eller 3ds spillet i Zelda serien. Jeg bestemte meg for at filmen sikkert dukker opp på en av streaming tjenestene snart og gikk for spillet. Nå måtte en hyggelig ansatt gå ned trappen med produktet jeg skulle ha, men jeg kjørte inn på HM igjen, tok heisen ned og kjørte inn i butikken igjen på plan 2. det er idiotisk med en trapp i butikken, men det fungerer greit når de bærer ned for deg når du ikke kan gå den, noe de alltid må gjøre for meg enten jeg går eller sitter i stolen, jeg kan gå litt, men trapper er for mye.

Jeg tok så turen over til arkaden, jeg måtte bruke to runder med grønt lys på å komme meg over fra oslo city siden til byporten. Utrolig hvordan folk bare går deg ned når du sitter i en rullestol og skal over gata. Jeg fikk god hjelp på godtebutikken hvor jeg kjøpte inn mountain dew og tictac som vanlig, resten av arkaden opplevelsen hopper vi over nå.

Egentlig tror jeg vi kan hoppe over hele turen frem til jeg sitter foran stortinget. Siden jeg kom tidlig og folk slapp meg frem siden jeg satt i stolen fikk jeg plassert stolen min i mellom noen benker og fikk god plassering. Ulempen med plasseringen var at jeg ikke kunne komme meg ut igjen før alt var ferdig uten å skape mye styr. Jeg hadde planer om å filme alt som skjedde men mobilen min gikk nesten tom for strøm og jeg måtte avslutte. Jeg må ha litt strøm i tilfelle jeg går i anfall og trenger hjelp. Jeg ble ganske lei av talene etter hvert. Jeg forstår at alle fakta skal frem, men jeg ble litt lei av å høre om sammenhengen mellom vold mot dyr og vold mot mennesker. Jeg benekter ikke at den er der og er viktig, men skulle det ikke handle om dyrene denne gangen? Et dyrepoliti opprettet for å hindre senere vold mot mennesker er ikke det samme som et dyrepoliti opprettet fordi vi respekterer dyrene våre.

 

Endelig kunne jeg sette meg i en taxi og dra hjem, helt utmattet, men veldig fornøyd.

Photo: Forfatter og tidligere politi-leder i Oslo, Hanne Kristin Rohde, holder tale i NOAHs markering for dyrepoliti imorgen, lørdag 4. oktober. Hun sier:
"Med min bakgrunn fra Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politiet vet jeg hvor viktig det er å ta sammenhengen mellom vold mot dyr og vold mot mennesker på alvor. Men må vi virkelig se en risiko for forbrytelser mot oss selv for at vi skal ta vold mot dyr på alvor? Er ikke kunnskapen om at dyrene opplever smerte, nok til å få oss å forstå at også de er viktige i seg selv?"
Møt opp og vis at du også bryr deg om et tryggere samfunn for dyr og mennesker: https://www.facebook.com/events/711815482219323/
Bidra til NOAHs arbeid for å styrke dyrs rettsvern, bli medlem: www.dyrsrettigheter.no/medlemhvorfor så irritert lille jente?

Jeg innser at når jeg er sliten blir jeg fort irritert, derfor prøver jeg å holde det inni meg og heller tenke over det senere, slik at jeg ikke ødelegger andre sine dager også. Somregel går det meste over, ja jeg klarte til og med å tilgi han som nesten kjørte på meg på fortauet (ikke sikker på om mamma vil det siden jeg pratet med henne på telefonen da jeg skrek) Når du sitter i en rullestol lærer du deg fort at folk og verden er hensynsløse (det finnes unntak) og du lærer deg å tåle litt mer enn det du gjorde før.

Egentlig synes jeg at jeg var veldig flink og tålmodig i dag, jeg ba ingen om å flytte seg når de gikk i veien og sa unnskyld og spurte om det gikk bra når de gikk på meg. Men jeg la virkelig Arkaden kjøpesenter for hat. Etter å tålmodig ha ventet for å komme inn og ut av godtebutikken (helt greit, det var mye folk og de må få ta godteriet sitt) tok jeg en lyn titt på starten av tgr. Hovedsakelig har de det jeg vil se på oppe så jeg kunne bare gi opp den tanken med en gang. Men det er desu snart og jeg har planer for et kostyme, jeg trenger katte ører. Planen min var å se om de hadde noe på neo tokyo og jeg startet å lete etter en måte å komme opp i 2. etasje på. Jeg var innom to butikker og spurte om de visste om noen heis, det gjorde de ikke. Men i den siste butikken var hun enig med meg at om det var måtte den være ved den ene rulletrappen.

Jeg kjørte helt inn og så at det jeg trodde var to store lager dører egentlig var en heis. Optimistisk trykket jeg på knappen, ingenting skjedde. Jeg ventet en stund og snudde stolen slik at jeg skulle kunne se om det gikk noen vektere forbi som kunne hjelpe meg. Jeg trykket på flere ganger før jeg bestemte meg for å spørre de som solgte bagetter vedsiden av om de viste hvordan den virket. Dama der inne var vel opptatt med å vaske noe eller noe slikt siden hun så meg rett i øynene og ignorerte meg, tar dette ikke personlig for ingen av de som kom de neste minuttene etter meg fikk hjelp heller. Jeg kjørte litt rundt å så etter en vekter og fantaserte om rullestoler og rulletrapper. Jeg kjørte tilbake til heisen og trykket litt vilt rundt i tilfelle jeg hadde trykket feil. Jeg kjente også på døra, men den var låst. Noe jeg tror var greit siden jeg tviler på at heisen var bak dem, i så fall har de mørk heis.
Jeg måtte tilslutt bare gi opp, jeg har klaget over dette før. Men da over skiltingen til den heisen de påstår skal være der.

Jeg kjørte en tur innom outland og så i øverste etasje der om de hadde noe. Det er noe med den butikken som gjør deg i godt humør. Så selv om det kom noen stygge ord ut av meg da jeg skulle kjøpe pølse og ta ut penger på 7/11 i torggata og jeg møtte på et trappetrinn, tok jeg meg fort sammen fordi jeg visste om en kiosk til i gaten nedenfor.
da jeg kom til storgata 7/11 og så alle trinnene opp måtte jeg bare le, jeg var så oppgitt at jeg ikke kunne tro det. Men allikevel lo jeg litt for meg selv mens jeg kjørte mot den 3. 7/11 kiosken. Utenfor den på hjørnet ved karl johan bare gråt jeg, man skulle ikke tro det var mulig å ha tre kiosker på rad hvor jeg ikke slapp inn. Jeg hadde ikke tid til å navigere meg frem med stolen til og inne på oslo s så jeg tok ut penger i minibanken nederst på karl johan, noe jeg hater, du føler deg så hjelpeløs når du sitter i rullestol og det føles ikke godt og håndtere penger offentlig. Så kjørte jeg opp på mc donalds og kjøpte meg en burger.

 

Selv etter alt dette hadde jeg tålmodighet til å vente når folk bråstoppet forran meg for å ta bilder eller snakke når vi forlot området rundt stortinget eller oppmøtet for dyrepoliti i Norge. Sinnet slo ikke fullt inn før jeg kom hjem og kunne slappe av, og nå er jeg rasende.

hobby handletur

For to dager siden dukket det opp en pakke med masse vinger i, men da jeg skulle jobbe med smykkeprosjektene mine kom jeg til et fullstendig stopp da jeg manglet gullfargede ringer.
jeg har bestilt 6-7000 ringer som burde dukke opp snart, men de er i sølv, antikksølv, blå og lilla. Ingen i gull. Så da var det bare å ta turen ned til byen og kjøpe dem her.

Jeg valgte å gå på perlehuset istedenfor panduro siden de har større utvalg der og jeg angrer ikke. Hele perlerommet deres var på 50%. Utstyr, perler, tråder og alt annet til er inne på det rommet. Egentlig imponert over at jeg ikke kjøpte med meg mer.

Etter dette tok jeg meg en tur på søstrene grene for å se om det var noe jeg kunne bruke til dekopasje der, og jeg ble ikke skuffet. Jeg handlet så mye der at jeg innså at jeg ikke hadde mulighet til å gå i flere butikker. Jeg ville ikke ha fått plass til varene på rullestolen min.

 

Var en selger som sto i gata og jeg kjøpte noen steiner fra han.enda en siste bursdagspresang

Jeg tror hele tiden at den presangen som dukket opp helt klart var den siste, men folk overasker meg og det dukker opp gaver enda. Å sende gaver i posten er tydeligvis helt ut datert. Disse pakkene jeg har fått i ettertid betyr mye for meg siden det var gaver jeg ikke hadde forventet.


film: Guardians of the Galaxy

Jeg tror ikke jeg har hatt det så morsomt på kino på evigheter, om noen gang. Da Rocket fikk våpnet i hånden sin og sier oh yea var jeg solgt. Akkurat som da han innser at han skal kollidere med så mange skip som mulig. Jeg synes det er trist at jeg så den på kino så sent, for jeg får nok ikke se den der igjen. Men har allerede avtale med fetteren min på 11 om at vi skal se nummer to sammen så fort den kommer.

den kom som bestilt

Denne pakken kom frem fort og det setter jeg veldig pris på. Etter den overaskende nyheten om at jeg skal ha stand på desu japan og cosplay passet det fint at vingene kom med lynets hastighet. Som med flere deler jeg har kjøpt på nett har jeg vært redd de ikke kom frem i tide. Det var heller ikke pakken jeg hadde forventet at skulle dukke opp først, jeg venter på en jeg bestilte for over 2 uker siden.

Men siden jeg fikk vingene kan jeg nå bytte på imellom å se på tv serie og strikke, og høre på lydbok og jobbe med perler.

 

Hvis jeg fortsetter på skjerfet i samme tempo som nå vil jeg bli ferdig i god tid.
Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin