hits

oktober 2011

god natt og drøm skrekk

det ble ikke n oen skrekkfilmer på meg i natt, jeg tok opp noen som gikk på tv. men utvalget var veldig dårlig der også i år. så la den rette komme inn i går da, så fått med meg litt skrekk...

nå trekker jeg meg mot senga for å sove, kansje jeg får en spennende drøm hvor verden går under i natt. andre skrekk drømmer kan også være inntresagne. jeg drømmer ofte som om jeg ser drømmene mine på kino så de blir ikke mareritt selv om de kan være ganske så forferdelige.

pleier jo å bruke skrekkfilmer for å roe angsten min før jeg legger meg om jeg sover dårlig. rett og slett fordi skrekkfilmene ikke kommer i nærheten av drømmene mine. mamma sier jeg drømmer så voldsomme drømmer, beskrev en til henne en gang...

men skal man ha en natt med skrekk drømmer må dette være natta...

sov godt ;-)

samhain

det ble en kort samhain feiring på meg i dag

de fleste sabbatene feirer jeg ikke fordi jeg ikke har krefter nok, men denne er ganske spessiell for meg siden det var den første. jeg har ikke gått glipp av den ett eneste år.

men selv om Sirius kom løpende og holdt meg med selskap nesten hele tiden, tok det for mye energi å holde sirkelen oppe. jeg spiste, lå å koste med sirius en stund, ba om energi til å kjempe sykdommen og la tarot før jeg lukket sirkelen igjen.

dette var foresten den beste tarot lesningen jeg har hatt. denne gangen spurte jeg direkte om sykdommen og selv om det blir en hard personlig kamp virker det som om det værste er over.  på nåtid fikk jeg 10 of swords det værste kortet i bunken. men på fremtid fikk jeg blant annet kortset som står for helbredelse.

jeg la en wicce`s cross ( 20 kort)

godte rydding

da har jeg fått tømt skapet mitt for godteri...

mamma ringte å vekket meg med spørsmål om jeg var klar for besøk, jeg klarte å stå opp fort og lete igjennom skapene etter godteri jeg hadde. jeg valgte bevist å ikke kjøpe inn ekstra siden jeg hadde så mye i skapet fra før.

jeg tenker selvfølgelig jeg skal være snill, så jeg sorterer godteriet inn i to like poser. vil ikke ha søsken krangel over at ting ikke blir likt. til min store overaskelse kom det tre barn på døra mi, og ikke to som jeg hadde forventet.

valget sto da pluttselig mellom å sortere om posene, eller gi barna de posene jeg hadde lagd, og den tredde resten av godteriet som ikke gikk ann å dele i to. jeg valgte det siste. og selv om det ikke var like mye, så var det en del godteri til siste man også da.

selv var jeg kledd ut som piplup når de ringte på

beholdt liksågodt drakten på mens jeg tusllet i butikken også, det var mange barn der ute å tigget godterier. denne tradisjonen blir mer og mer aktiv.gamle bilder av meg i piplup kostymet, tok ingen i dag

stooor kos

Sirius er en kosekatt og ofte kan det bli litt mye av det gode... han setter seg oppå bøker og forran skjermer, rett og slett oppfører seg som katter flest.

siden jeg ikke er noe glad i å avise kattene mine, siden jeg foretrekker at de kommer til meg for kos enn at jeg skal jakte på dem hele tiden. har jeg hatt litt problemer med sirius til tider. jeg klarte å skape en vane med at om han ble for impåsliten, ble jeg det tilbake. ikke så det gjorde han vondt eller ble ubehagelig. men inntens kos så får han nok for en liten stund å flytter seg selv.

lite viste jeg at dette kom til å slå tilbake på meg senere, for katten som før reagerte med å gå om kosen ble allt for intens har kommet frem til at det egentlig er ganske godt. så om jeg klemmer han inntil meg, løfter han opp eller begraver annsiktet mitt ned i pelsen hans blir han bare liggende å kose noen timer til... 

ikke misforstå, det er utrolig koselig å ha en så kosete katt, en som ikke er redd for noe og du kan bruke som hodepute.

men du blir litt sjokert når du sitter i en stol, løfter opp katta til ansiktet for å gi den en stor kos, og han bestemmer seg for å bli der. siden jeg lente meg bakover kunne han legge seg på oversiden av brystet mitt og dekke hele ansiktet og kose.
kakao om morningen

det er ikke godt å våkne før man egentlig trenger og vill stå opp. du innser at mer søvn ikke er aktuellt, men alikevel er det så godt å ligge i senga. det er nå du må finne en grunn til å virkelig ønske å stå opp.

for meg ble det å forestille seg en stor kopp med kakao og krem... små huttrende satte jeg på vann ( vi kjører rett i koppen) og aktiviserte datan. når jeg rørte i kakaoen og luktet den ville jeg sette meg ut på stua med en god bok. jeg er dessverre for dårlig til å lese bøker for tiden, så jeg satte på en lydbok i stedenfor.

det var det beste jeg har smakt på lenge, kakao på morgenkvisten slår all kakao du kan kjøpe ute.

for meg virker kakao beroligende og avslappende uten at man blir søvnig...

må også innrømme at når jeg drikker rett i koppen kakao har det en tedens til å bli mer krem med kakao enn motsatt..

 

forandringer i dead island

i natt spillte jeg litt dead island igjen, det er en stund siden jeg har spillt det og jeg ble møtt av overaskelser.

jeg har jo sett at steam har lastet ned oppdatering etter oppdatering til spillet, men tenkte lite over det. jeg valgte å ikke aktivere den ene forandringen og ble derfor sjokert når jeg startet å spille.

først og fremst hadde de nullstillt alle forandringene jeg hadde gjort på kontrollene, så allt ble bare tull. heldigvis tok det ikke lange tiden å sette dette tilbake.

andre sjokket fikk jeg da jeg skulle skyte med pistol, hele skjermen ble andeledes og jeg klarte ikke å vurdere avstand. dessverre er skjermen slik hele tiden når du går med pistolen. så den er ikke lenger et aktuellt våpen å gå rundt med.

ellers var det noen små ting som var forandret, jeg må lære meg til å bli flinkere til å se hva folk har før jeg plukker det opp. for før jeg vet ordet av det er mine 800 våpen byttet ut med 39 våpen. auu

sims 3 Muse Legacy 30.10.11

Isselin og holden fikk en datter til og hun fikk navnet Heidi.

Hasna har blitt voksen og herbert har blit tenåring, han har også finnet livsønsket sitt: the culinary librarian ( lære seg alle oppskrifter)

Mens Hasna jobber med dyrene sine har Heidi rukket å bli toddler, hun blir også den som skal føre familie legacyen videre.
en eventyrverden uten snø

nok en gang tok jeg med meg kameraet ut, denne gangen var det mørkt ute så kameraet fikk prøvd seg litt.Alle bildene over er tatt uten blitz, men med laaang lukke tid for å få med mest mulig lys. de fleste er litt uklare grunnet tiden og skjelvingene mine. men de viser jo egentlig bare hva jeg så uten briller.


de to siste bildene er tatt med blitz, og for en blitz det kameraet har. dette er foresten ett slikt grantre jeg forestiller at jeg sover under ute i skogen. søker ly for vær og vind. god fantasi når jeg ikke klarer å sove og det regner utenfor.

nye briller

mesteparten av tiden min inne på rema 1000 brukte jeg på å prøve briller. da jeg gikk forbi brillestativet tenkte jeg at det var på tide å se om jeg trengte sterkere briller ( veldig billig opptikker time)

prøvde -1,25 og rema 1000 bare lyste opp, dessverre ble jeg veldig svimmel når jeg prøvde å se på ting mellom 1-5 meters avstand. jeg gikk til bake til -1.00 kunne ikke fokusere på de tingene lengst borte (men så dem klart nok) og ble ikke svimmel. så jeg bestemte meg for å holde meg på -1.00 enda

grunnen til at jeg ikke går til opptikker er fordi jeg var tre ganger på rad for 2 år siden, og alle sa forskjellig. det eneste vi vet er at anfallene mine påvirker synet mitt. det ene øyet ser også bedre enndet andre, sikkert derfor jeg havnet i mellom to briller nå.

jeg tok med meg noen forskjellige slik at det blir lettere for meg å bruke dem, de jeg hadde fra før var helt orginale.

det kan være litt vanskelig å se på bildte med de er:

blå og lilla farget
mørk orange
rosa ( den er lett å se)
 

rema 1000 lørdag kveld

jeg pleier å gå sent å handle på lørdager, spessielt om jeg skal på rema 1000. det kan være så utrolig mye folk der. dessverre så det ikke ut til at folkemengden hadde gitt seg helt enda. slo på musikken på fullt og ignorerte resten av folket menns jeg handlet.

min første tanke da jeg kom inn var at nå gir jeg opp, nå har jula kommet for fullt. er faktisk ikke helt sikker på hva jeg så, men regner med at det var flere ting. stille tenker jeg for meg selv at det eneste som frister i dag er tomtegløgg og det er for tidlig. men nei da, jeg kolliderte i en stor pall med gløgg, sagt er sagt, så jeg kjøpte med meg en. ps: jeg må bruke brillene mine...

4 pak cola har også nå kommet med nisser på, så siden jeg er så sliten lar jeg tapt være tapt for i år. jeg har ikke krefter til å kjempe i mot jula, vi får ta det neste år i stedet.

de hadde om møblert litt i hyllene sine, all allergi maten var flyttet og plassen dems var full av desserter (sto ikke de der før en gang også?). tenkte jeg skulle lokalisere den nye plassen, men det forsvant da jeg gikk forbi brille stativet. brukte mye tid her.

surret rundt i butikken mens jeg ventet på at køen skulle redusere seg noe. hadde sikkert hvert raskere å bare stå i kø, men jeg blir så mye dårligere av å stå stille enn å gå. så å sirkulere rundt virket tryggest i dag.

reflekksvest passer ikke inn med noen form for klær, men du er trygg i mørket da.

sove tid igjen

nå har jeg hvert oppe langt lengere enn jeg planla. hadde jo tenkt å gå rett å legge meg igjen etter at hjemmehjelpen var her, men jeg ble grepet av rydde mani. det er ikke lett å rydde med så mye smerter og når man er så sliten, men når jeg først har bestemt meg er jeg sta.

det var som vanlig kjøkkenet som fikk gjennomgå, hovedsaklig kjøleskapet. jeg synes ikke det er noe særlig når maten begynner å gå mot søppla på egenhånd.

når jeg først holdt på tok jeg ligsågodt med meg papirsøppla også. helle rydde oppgaven gikk over fire forsøk og mange timer. når smertene ble for store måtte jeg bare sette meg ned til de roet seg igjen. værst var de faktisk mens jeg sto å tømte ut papirsøppla ute. jeg forbannet meg over mengen og tiden det tok mens jeg prøvde å ikke skrike høyt eller falle om. hadde nok noen rare grimaser i annsiktet da, men det så bare konteineren.

egentlig ganske stolt av meg selv i dag. klart både senteret og husarbeid uten å ta en ibux. men nå er jeg virkelig utslitt og gleder meg til å sove litt igjen.

natta

sims 3 Muse Legacy 28.10.11

Holden og Hasna var en tur i frankrike, men siden reiseliv spillet ikke takklet ønskene til Hasna fra dyreliv sendte jeg henne bare tilbake igjen etter intervjuet var ferdig.
holden fikk derfor 7 dager for seg selv. han brukte tiden til å skrive bøker, gjøre noen små oppdrag, bygge på ferdighetene sine og lære seg å fotografere. han har rett og slett hatt en fin ferie for seg selv. bibloteket i frankrike

den lengste reisen på iphone

de gir ikke noen dato, men kan bekrefte at det klassiske pek og trykk spillet den lengste reisen er laget i iphone versjon.  Funcome avbekrefter også at de episodebaserte utvidelsene til drømmefall er skinlagt.

god nyhet for folk som meg som er stor fan av den lengste reisen spillene...

 

 

samtale over

da var jeg ferdig med å prate med det nye hjemmehjelp selskapet, de kunne betrygge meg med at jeg både skulle få byttet på senga og vasket badet mitt.

dessverre var hun som kom ekstremt allergisk mot katter, noe som ikke passer så bra i min kattefyllte leilighet. så hun fikk forbud mot å prøve å vaske noe i dag. og hun skal gi besked videre slik at de ikke sender flere katte allergikere til meg.

tror det var tyngst for henne at hun var allergisk, jeg er jo vant til det. vi tok samtalen ute på verandan slik at hun ikke skulle bli dårlig. greit at det ikke er blitt iskaldt ute enda ( eller rettere sagt at det har blitt varmere)

virker som ett korselig selskap, så jeg er glad jeg byttet...

trøtt men våken

når man får besøk av folk som skal hjelpe deg er det bare å komme opp av senga. jeg er ikke sikker på når dekommer. står 13.45 på mobilen min, men mener å huske at jeg fikk to klokkeslett når de ringte ( i mellom da og da) men siden jeg sov klarte jeg bare å huske ett av dem. tror det var det første.

når de har hvert her å pratet med meg er jeg ikke helt sikker på hva jeg kommer til å gjøre. står i mellom å legge seg igjen eller gå på senteret å handle mat.

det kommer vel mest ann på formen, men om jeg ønsker å få tak i brød lønner det seg å gå tidlig, de har den uvanen med å bli utsolgt på det brødet jeg vil ha.

sims 3 Muse Legacy 27.10.11

simmene mine har kjøpt seg en hest....

Isselin er gravid igjen og venter barn når som helst.

Holden tok med seg Hasna til frankrike en tur, hun har en skoleoppgave om å intervjue noen der. de planlegger å bli i 8 dager.

god til fpr Holden å jobbe litt med bøkene sine mens Hasna kan utforske ett nytt land, hun er gammel nok til å ta vare på seg selv nå.

bok: Blood Drive - Anna Strong Series - Jeanne C. Stein

vampyr bok

Anna strong er en dusørjeger som jobber sammen med partneren sin David med å bringe inn krimminelle. under noe som skulle hvert ett lett oppdrag for noen måneder siden ble Anna angrepet av en vampyr og gjort om. nå balanserer hun livet sitt i mellom å leve det så normalt som mulig, skjule forandringen for kjæresten og partneren og unngå politimesteren som også er en vampy og som ønsker at hun skal ta kontroll over arven sin. 

en dag inviterer x kjæresten til anna sin bror, seg selv til middag hos foreldrene hennes. en sliten dame som familien ikke har sett siden broren døde dukker opp og forteller at hun vil ha Anna sin hjelp til å finne datteren sin. hun har hørt om jobben til Anna og tror hun kan oppsøke den rømte tennåringen og bringe henne trygt hjem. for å overbevise Anna at hun burde hjelpe henne og ikke ringe politiet forteller hun at broren hennes er faren til jenta og at moren tror hun ar involvert i drapet på en venninne. 

Anna og foreldrene får høre om den pedofile læreren som de to jentene skulle avsløre. selv hadde hun ikke hvert skeptisk til læreren før nå. moren til Anna er rektor på skolen hvor læreren jobber, hun får hjelp av Anna til å utforske læreren som viser seg å være en shapeshifter.

Merkelig nok finner Anna jenta hjemme i sitt eget hus, men jenta sin historie er ikke lik moren sin. nå er det opp til Anna å finne ut av ting å ordne dem.

 

egentlig ganske grei bok, bedre enn den første i serien. jeg hørte på hele uten noen frivillge stopp og var ganske spent til tider.

ny tv serie - The Secret Circle

jeg har begynnt å laste ned tv serier fra ett nytt sted - EZTV. synes det er greit å ha allt samlet på ett sted + at det er mindre rotete. en annen fordel med denne siden er at seriene er godt beskrevet så om du går tom for ting å se på er det bare å lete seg igjennom nye og gamle serier til du finner noe du tror du vil like.

The Secret Circle handler om en jente som flytter inn til bestemoren sin etter at moren dør. bestemoren bor i en liten bygd hvor det viser seg at de er etterkommere av hekser.

virker som en serie for meg, jeg elsker magi serier

venter spent på å se første episode

Kari Traa søker jenter

føler det er mange her på blogg.no som ville hvert intresert i dette.

utdrag fra hjemmesiden:

Me søkjer sporty og aktive jenter til ny reklamefilm. På to catwalkar satt opp i Bergen og Oslo ynskjer me å samle spreke, tøffe jenter til ei uformell casting for ein ny reklamefilm. Ved å flytte castinga ut på gata håpar me å finne jenter som kan representere alt det Kari Traa står for:Eventyrlyst, humor og femininitet

På to utandørs catwalkar, ein i Bergen og ein i Oslo oppmodar me jenter over 18 år til å møte opp til ei uformell casting der dei får høve til å vise seg fram på catwalken i Kari Traa-tøy. 


Casting eventet vil finne stad på Festplassen i Bergen fredag 28. oktober frå  14:00-16:00 og på Stortorget i Oslo laurdag 29. oktober frå 14:00-16:00.

sims 3 legacy challange - regler

Legacy Challenge 

The Legacy Challenge is a long, 10-generation challenge where you start out with a single founder and very humble beginnings and try to lead the family to fame, fortune and success over the course of 10 generations. 

Starting out 
Create a brand new game file. You will be using this file exclusively to play your Legacy Challenge. You may use an existing game file, but your Legacy family must immediately become the ?Active Household? and not cease to be active for the duration of the challenge. You may select any neighborhood. 

The challenge begins with a single founder. Make this founder in Create A Sim. They may be male or female. They may be any age that can have children (YA, Adult and Elder for males, YA and Adult for females). You have full choice over their look, color and clothing. Custom content may be used if you like, including create-a-style custom patterns and colors. You may choose all 5 traits as well as their three favorite likes (food, music and color) and a lifetime want. No other sims may be created in the founder?s family. Be creative with the family name, you?ll be seeing it for quite some time. 

Now to place the founder. While you are free to choose either standard town, there is a very specific lot that must be used. If you move into Riverview, you must move into ?345 Riverblossom Hills Drive?. If you move into Sunset Valley, you will be moving into ?15 Summer Hill Court?. The common thread between these lots is that they are large, empty and cost $14,700. Yes I know that leaves you with only $1,300 in cash to build a house, that?s the point. All legacies start out with very humble beginnings and expect your founder to live like a hobo for awhile. If additional neighborhoods are made available with mods or EPs, or we gain the ability to plop our own lots down, they may be used, as long as the lot in question is completely empty and costs at least $14,700. 


Rules: 
No cheating. Plain and simple, no money or mood cheats. You may use custom objects, as long as their price and mood effects are in line with similar ?official? objects. Objects purchased from the Sim Store are considered 'official' as well as the ones included with the game. 
Aging and story progression must be on and lifespans set to the normal level. 
You are allowed to play with any Mod that does not give you a signifigant advantage over a player without the mod. The only specific mod I know of at the moment, Awesome Mod, is allowed. 
The Legacy family must be the ?Active Household? during the entire challenge. You may never switch the active household to another family. If you want to take a break from Legacy play, it is recommended you play in another saved game slot. 
No Ambrosia! Your sims may learn the recipe for Ambrosia, but may not cook or consume the dish. Nor may ambrosia be used to resurrect ghosts. 
You may not ressurect dead sims via the Science lab. 
Sims may not consume life fruit to gain extra days to their lifespan. 
You may age sims up via the birthday cake only once the game prompts you with a reminder of their impending birthday, not earlier. You do not have to use the birthday cake to age sims up, you can wait for the game to force the age transition if you wish. 
Death Flowers may not be kept in inventory. You may gather and sell them, but cannot be used to ward off death 

Black Market Restriction: 
The Black Market is no longer being monitored by police. Kleptos, rummagers and theives are now allowed to liquidate their ill gotten goods for cash.
 

Moving Sims in: 
Any sim may be moved into the Legacy Family via marriage or move-in except for the following: 
Sims created by the player 
Sims/households downloaded and imported from the exchange 
Sims that had previously lived in the Legacy household but had since moved out 
Sims that are identified by your sim as "Rich" are now fair game for all sims except your founder. 

All other sims are fair game. You are allowed to create/download/import sims and families into your Legacy neighborhood, they just cannot join the family. 
No sims/families may ever be merged into the Legacy family. If you wish to add members, they must be done in game. Challenge concepts 
Generation: Order of birth in relation to the family at large. Your founder is generation 1, your founder?s son/daughter would be generation 2, the grandchildren of the founder would be generation 3 and so on. The challenge ends the moment generation 10 is born. 
Founder: The sim you create in CAS who starts the family. 
Heir: The sim belonging to the family bloodline who is slated to bring in the next generation once he/she is old enough and finds a mate. 
Spare: A sibling of an heir, who can become an heir should anything happen to the current heir. Spares may be fed to the time stream or kept on the lot if you wish. They are eligible to earn legacy points for the family. 
Fed to the time stream: Moving a controllable sim out of the legacy house. A sim fed to the time stream no longer can generate legacy points for the family, but still may be interacted with. Legacy points that have already been earned by this sim still count towards your total, even after you move the sim out. 
Legacy Points: Your score for the challenge, earned in a variety of ways described below. The goal of the challenge is to get as many legacy points before the 10th generation. 
Legacy House: The lot initially moved into by your founder. You may not move the family to another lot during the entire challenge. All heirs must be born in this house (or rather, born from sims living at this house, even if they use the hospital to give birth) 
Bloodline: Any sim who can trace his or her family tree directly to the founder. Adopted sims are NOT part of the bloodline. Sims that are moved in are only considered part of the bloodline when they contribute to the birth of the next generation. 
Mate: A sim brought in from outside the family to reproduce with the current generation?s heir to produce the next generation. When the next generation is born, the mate becomes part of the family bloodline and eligible to earn points. 

Points: 
You earn points for your family in the following ways. 
Generation: You get 1 legacy point for your founder, and 1 point for every generation born until the 10th. You earn each point at the birth of the first child in each generation. Further births in that generation do not generate more points. Thus you can only earn a maximum of 10 total Generation points by completing the challenge and birthing the 10th generation. 

Lifetime wants: You gain 1 point for every unique lifetime want fulfilled by a family member. The sim in question must be living in the legacy house and be part of the family tree to earn this point. Once a specific liftime wish has been fulfilled by a sim, further sims fulifilling that wish will not earn you a legacy point for doing so. There are 32 unique liftime wishes in the game, meaning you could earn a maximum of 32 points in this category. 

Portraits: 1 point for creating a portrait of a family member and keeping it on display after their death. Like above, the sim must be part of the family tree and living in the legacy house to qualify for this point. You earn this point after the portrait is created, you do not have to wait for the sim in the portrait to actually die. Portraits are still worth their points even if the family member pictured is moved out of the house later on. The skill of the artist doing the portrait does not matter, as long as it features the sim in question it counts. Portraits may be of any size or style. Keep in mind that a sim must have a painting skill of at least 5 to get the option of painting a still life (needed to capture a sim?s picture). 
Sims must be of Young Adult or older and living on the Legacy Lot at the time of painting to count for a portrait point. 

Legacy House: Earn 1 legacy point for every $100,000 in net worth the house is worth. To get the net worth combine the "Furnished Value" of the house with the family's cash on hand. Round up. This category can have a maximum of 20 points earned, meaning a net-worth of 2,000,000 

Aspiration Rewards: If a sim is able to earn 100,000 points worth of aspiration rewards, they earn your family 1 legacy point. You are free to spend aspiration points as you gain them, it is your lifetime total, not your current total, that matters for this point. Like the other sim-based points, this may only be earned by family members. You may earn an additional point in this category from a sim if they somehow earn 200,000 points in their lifetime. . 

Birth and growing up 

Whenever a sim is born or ages up, they will often obtain new traits. Sometimes these traits are randomly assigned by the game. Other times the game lets you pick them. In the Legacy Challenge, all traits are random. If you are given the option to pick traits for any sim, you must hit the random button and accept the trait that is randomly assigned. The only exception is if you are playing with the "Family Trait" optional rule. If you are, and the family trait is one of the options, you may select that trait rather than hitting the random button. 
Death 
Sims that die on the family lot may be kept around as ghosts, or may be moved to a cemetery. It is up to you. If a sim dies and you forgot to get their portrait, making a portrait of their ghost does not count. If the bloodline is cut short by death, the challenge ends immediately. It is always a good idea to have at least one spare in case the heir perishes. Even if ghosts become playable, they may not earn any further points for the family. Ghost babies are not considered part of any bloodline.

Bringing in the next generation. 
In order to bring in the next generation, a new sim must be born. Adoptions do not carry the family bloodline and thus don?t count. (You are still allowed to adopt sims if you really want to, but they won?t help point wise) If the heir is male, you must move their mate into the legacy family house before having a baby. If the heir is female, she may move her mate in, or simply get pregnant while off the lot. In either case, the heir and their mate don?t have to be married. Sims may be born at home or in a hospital, whichever you prefer. The moment the next generation is born, the heir?s mate officially becomes part of the family bloodline (and thus can earn lifetime want, aspiration perk and portrait points for you, provided they are living in the Legacy House). 

Optional Rules 
These are optional rules you may play with if you wish. They don?t affect your score in any way, and are merely tools to help establish a theme for your family. 

Family Trait 
When creating your founder in CAS, choose one of the founder?s 5 traits to become the ?family trait? for your legacy family. There after, every sim born to the legacy family must possess this trait by the time they reach young adulthood. If they do not inherit it at birth, you must choose that trait the moment you are given the option to. The remaining traits still must be rolled for. 

Matriarchy/Patriarchy 

Whatever gender your founder was, this must be the gender of every heir. Meaning if you started with a female founder, only female children may become the heir to bring in the next generation. Children of the other gender are still counted as part of the family bloodline and may still earn the family points, they simply may not bring in the next generation. 
A male dominant family is called a Patriarchy, a female dominant family is a Matriarchy. 

Story Teller 

A popular practice is to write a story for your Legacy family and upload it in chapters. If you feel the creative energy, why not try uploading your own story? There is no in-game bonus for doing this, but the addition to the community is always welcome! 

 

laget av Pinstar1161 på sims3 forum, basert på pinstar sin legacy challange for sims 2.
pinstar sluttet å oppdatre reglene for flere spill siden, så med de nyeste spillene må man tillpasse selv eller se etter andre sine tillpasninger på sims 3 sitt forum.  

iams + sims 3 = reklame

det finnes mange geniale måter å reklamere for produktene sine, iams kaster seg inn sammen med ikea, H&M , ford og lager egene produkter til sims spillene.

 

god morgen

vel jeg overdriver jo litt da, jeg har hvert våken før i dag.

men å fungere på ibux virker bare noen timer av gangen, så jeg måtte legge meg til å sove litt etterhvert. ikke så overaskende våknet jeg og var fortsatt kjempe trøtt, men sulten var sterkere og etter litt kos med sirius bestemte jeg meg for å stå opp igjen.

jeg vet ikke om jeg kommer til å være våken i hele natt eller om jeg legger meg igjen etterhvert. vet bare at jeg må være våken klokken to i morgen. da kommer de fra det nye hjemmehjelp selskapet og skal prate med meg.

svar fra rikshospitalet

i dag kom endelig brevet jeg har ventet på, innkalling til rikshospitalet. men det var ikke helt det jeg hadde ventet. for i steden for å gi meg en time, skal de legge meg inn.
jeg aner ikke for hvor lenge eller hva de kommer til å gjøre mens jeg er der, men det er jo ett kjempe hopp i riktig rettning.

det er en mnd til, men er kjempe glad for at ting endelig skjer, for det ser ut til at jeg ikke kan bli bedre før de finner ut av hva det er. 

biff middag

jeg kunne bare ikke la være. mamma spurte om vi skulle spise sammen i dag fordi hun reiser bort i helga, du han lurte på hva hun skulle kjøpe kunne jeg ikke la være å be om biff. jeg er veldig glad i det, men har ikke mulighet til å lage det selv for tiden.

var ganske overaskende at jeg klarte å komme meg helt opp til henne, tror ikke kroppen hang helt sammen. men en så god middag var verdt litt smerter og skjelvinger.

hun fulgte meg hjem igjen, nå skal jeg bare la maten synke litt før jeg legger meg igjen...

ny pumpe til akvariet mitt

det tok en stund, men til slutt fikk jeg gått igjennom hele vannsystemet til akvariet mitt, og det fantes ingen grunn til at pumpa ikke skulle virke. så da var det bare å la nyskjærigheten vinne og bryte den opp. det var planer om å se om pumpa hadde blitt tett før, men siden den hadde sveiset seg helt sammen var det kun makt og verktøy som kunne få den fra hverandre igjen. jeg viste når jeg startet at jeg nå ofret hele pumpa,men den virket jo ikke uansett...

jeg klarte aldri å finne noe feil på den, så den må bare ha sluttet å virke siden den var gammel eller noe. men i dag dro jeg i dyrebutikken og kjøpte ny. og når jeg først var i gang med akvariet ryddetvi litt opp i døde planter, filter og fikset luftpumpa samtidig. det ble påfyll av vann på begge to.

nå står akvariet å renser seg litt etter en uke uten pumpe...det er lite fisker i dette akvariet nå, bare 10 guppy, en reke, en malle og en ukjent orange fisk. har bestemt meg for å bare ha guppy frem til jeg blir bedre. de er lette å ta vare på.

Jordbær pikene igjen

Da satt jeg nok en gang på jorbærpikene, men denne gangen har jeg bestilt cheesburger i stedet for å kjøpe ett kake stykke.
Så nå sitter jeg her å venter på maten min og er kjempe glad for det trådløse nettverket dems.

oppdatering:

maten kom og den var veldig god. desverre hadde de ikke fått med seg at jeg ikke skulle ha løk og tomat på. fikk fjernet tomaten,men ikke all løken. så nå går jeg rundt å smaker løksmak hele tiden.å spise på jordbærpikene viste seg å være en treningsøkt i seg selv, jeg jobbet slik med å få ut ketshupen at jeg nesten gikk inn i anfall. saltkverna var også tung ( eller så er jeg veldig svak i dag)

sims 3 Muse Legacy 25.10.11

litt sen oppdatering av sims spillet....

isselin og holden har fått en gutt med navnet herbert ( fransk)


 - her lærer herbert å snakke-

Hasna har blitt barn og funnet livsønsket sitt, hun ønsker å bli the animal rescuer. å redde 6 forlatte dyr. å bli kjent med de ville dyrene er ikke lett, men hun startet med å fange seg en fugl.familien fikk seg noek et sjok når hun kom hjem med den, men de så ikke noe annet valg enn å kjøpe fuglestativ til den dyreglade jenta. 

senter tur

i dag blir min store tur ut, en tur på senteret.

jeg må kjøpe ny pumpe til akvariet mitt og selvfølgelig kjøpe mat. har kastt i med ibux og gjør meg klar til gåturen som skremmer livet av meg i dag. men jeg er sta, jeg skal klare det..

gi aldri opp, kjemp hvis du kan.

litt bloggstattestikk

jeg startet denne bloggen 24. september 2010, siden den gang har jeg:

- skrevet 1181 innlegg
- lagt ut 826 bilder og 9 filmer (byttet til youtube etterhvert)

det er skrevet 1391 komentarer under innleggene mine og jeg har 78 venner her på blogg.no

ca.20 lesere hver dag.. rekorden ligger vel på 80

snekkere på døra

helt ærlig tror jeg at de snekkerne har hvert på døra mi flere ganger i dag. jeg har våknet opp flere ganger med følelsen av at det var banking på døra som vekket meg. men siden jeg ikke hørte mer og det var timer til de skulle komme bestemte jeg meg for at jeg våknet av snekkringa i oppgangen.

klokken 12.30 våknet jeg klart av at det banket på. jeg gikk å sjekket og utenfor sto det to menn. jeg ba dem pent vente ute mens jeg fortet å kle på meg. de var 30 minutter fortidlig ute.

mennene kom inn og begynte rett på arbeidet, stakar luna løp som en rakkett igjennom leiligheten for å gjemme seg da de begynnte med borret. jeg satte meg her ved datan og prøvde å ikke bry meg om dem. de gikk fort igjennom alle vinduene og festet noe på innsiden av dem. de festet også en del av persiennene med spiker før de forsvant ut like fort som de kom inn.

på veien ut klarte de å spørre om hvorfor jeg ikke hadde persienne på stua, de lurte på om den hadde fallt ned. jeg kunne fortelle dem at den aldri hadde blitt hengt opp og at jeg trodde det var det de skulle gjøre i dag. men den gang ei. han betrygget meg om at hvis jeg hadde sagt i fra ,viste lederen for prosjektet om det og at det kom en eller annen gang senere.

så nå har jeg hatt nok en runde med snekkere på besøk og fortsatt ikke persienner i stua. dette var tredde besøk. vi får håpe alle gode ting er fire...

når verden går rundt

nå du sitter i en karusell eller en bil som beveger seg og du begynner å bli kvalm og svimmel er rådet enkelt, finn noe å fokusere øynene på slik at hodet får med seg at du snurrer/ beveger deg.
derimot når det er verden som snurrer rundt og du er ganske sikker på at du står stille lønner det seg å ikke fokusere eller se noen ting.

jeg er så heldig at jeg elsker karuseller, jeb blir skjeldent svimmel eller kvalm av dem. bilsyk blir jeg bare om jeg sitter å leser.

det at verden beveget seg for meg når jeg gikk ut i dag var ingen stor overaskelse, i natt har jeg bare drømt om at jeg har sitti på karuseller og egentlig ville dra til vannparker. men samme hva jeg gjorde satt jeg på karuseller som gikk rundt. hjemme merket jeg lite til det. selvfølgelig slet jeg med å få ned mat grunnet kvalme, sliten og surrete i hodet osv... men jeg er blitt så vant til det at jeg bare registrerer det i bakhodet som vær forsiktig i dag.

men når jeg går ut og lyktestolper, trær og biler som er parkert beveger på seg begynner ting å bli litt skummelt. det fornuftige hadde selvfølgelig hvert å gått hjem å lagt seg igjen, men ikke jeg. jeg skal i matbutikken og har jeg bestemt meg skal det litt mer en svimmelhet for å stoppe meg.

først få hjernen din til å slutte å reagere og skvette på bevegelser, det er liten sjanse for at de parkerte bilene rygger på deg. og enda mindre sjanse at lyktestolpene gjør det. registrer dem så vidt, men ikke se på dem. sørg for å ha god margin på allt rundt deg slik at om det flytter seg 30 cm går du ikke rett inn i det. vær ekstra ops på trafikken når du krysser gata. satts på ingen biler eller biler så langt unna at du umulig kan ta feil. om bilene står stille i mer en to sekunder kan du også krysse gata.

inne på butikken går det greit, jeg vet hvor de tingene jeg skal ha er. fokuserer når jeg stopper forran en hylle, men bare da.

litt komisk blir det da jeg går ut av butikken og møter på en jeg kjenner, for øynene mine er helt slått av fra å registrere ting. tror jeg brukte tre forsøk på å fokusere å se hvem det var som så på meg. må ha sett komisk ut.

så var det å komme seg over skolegården og hjem, god støtte av trillebaggen bak meg som hindrer meg i å sjangle for mye. 

sov godt

med sanger fra enchanted fortsatt surrende i hode, trekker jeg meg mot senga. håper drømmene mine blir like eventyrfyllte som filmen.

 

nighty night

den virtuelle støtte

når man har det vondt trenger man støtte, enten av familie og venner eller av kjærledyr. men siden internett kom opp har man også funnet sin stille støtte ved å lese å dele erfaringer andre har.

enten problemene er de samme, ligner eller er helt forskjellig er det oppmuntrende å lese om folk som klarer å takkle problemene sine. man blir med på oppturer og nedturer og lærer at du er ikke alene med å streve om turen. det er få som opplever ett liv som bare går rett frem, de fleste har noen tunge fjellknauser å klatre.

du føler med de som sliter og sender dem positive tanker og følelser, du støtter dem selv om de er helt fremmen for i dine øyne har de begynnt å bety noe. du føler med dem, akkurat som du vet at noen av dem føler med deg. du gleder deg til å kunne poste positive nyheter og skammer deg litt over de dårlige. men mens du skriver de dårlige vet du at du både hjelper deg selv og andre samtidig.

noen ganger kan problemene bli mye for folk rundt deg, de sier ikke noe men du merker det. da er det godt å ha ett sted å skrive ned alle tanker og følelser. å få det ut slik at det ikke blir ett synkehull du drar deg selv ned i.

husk, ingen har valgt å være syke

sims 3 Muse Legacy 24.10.11

Isselin jobber hardt med å innrede huset sitt med ting hn stjeler rundt omkring. det er vanskelig å stjele for 50 000 når man bare kan ta tre ting om dagen. ikke helt sikker på hva alle naboene synes om hennes nasking da.

holden fikk seg jobb som journalist slik at han kan jobbe med skriveferdighetene sine, så fort han får tid jobber han med en bok. det er hardt å være forfatter og ene forsørger av familien.

Isselin og holden fikk en liten datter, jenta fikk navnet Hasna som er arabisk, hun har nå rukket å bli en toddler. familien venter enda ett barn.

Hasna Muse som baby, todler ( pappa lærer henne å gå)


er mamma eller pappa hjemme?

de sier at en god latter forlenger livet, og jeg kan love dere jeg fikk en god latter.

jeg har akkurat stått opp, måtte nemlig legge meg grunnet hodepine. fortsatt trøtt og seende ut som om jeg akkurat kom opp av sengen hører jeg det banker på døra. ganske sjokkert åpner jeg.
der står det en mann fra sektor alarm, han gir meg ett blikk før han spør om mamma eller pappa er hjemme. overasket over spørsmålet svarer jeg selvfølgelig nei, før jeg får dratt tankene nok sammen til å spørre han om hvor gammel han tror jeg er.

jeg måtte bare spørre, hadde jeg hvert 18 år forstår jeg feilen, selv om han kanskje skulle spurt på en litt annen måte. men jeg er 27 år gammel, og tror ikke jeg ser ut som om jeg er 16...

jeg skulle jo selvfølgelig ikke ha kommentert det og latt han gå, for nå prøvde han å skremme meg til å kjøpe alarmer. men jeg er sta og sier nei, nei, nei
helt til slutt spør han meg om jeg vet hva klokka er, og sjokkerende for han svarer jeg nei på det også. med forklaringen jeg har akkurat stått opp, jeg har ikke en anelse. ( og når jeg sier nettopp mener jeg det, hadde han banket på 30 sekunder før hadde jeg ikke hatt på meg klær)

han syntes nok jeg var frekk siden jeg sa nei til det også, men det får han tro...
jeg fikk ihvertfall latterkrampe og lo i 5 minutter før jeg klarte å stoppe. er det ikke alle kvinners drøm å se ut som de er 16? når de er 27?

ps: han tullet ikke med meg, for dere skulle ha sett ansiktet hans og hørt svaret hans når jeg spurte han om hvor gammel han trodde jeg var. 

(redigert 27.09.16)

Jorbærpikene

Da er jeg på senteret og spiser ostekake og drikker kakao til frokost. Ikke så sundt nei, men manglet noe å spise hjemme.
Legger ved bilde av halvspist ostekake og kakao

gressklipper mareritt

i dag haddejeg planer om å holde sengen og slappe av. jeg ar hvert veldig aktiv i helgen og dyttet i meg mye ibux for å overleve. selv om ibux holder meg delevis oppe en stund må jeg jo betale for allt jeg gjør senere. ibux tar bare smerten, ikke utmattelsen.

når jeg våknet første gangen hadde jeg hodepine, ganske forventet. jeg hadde ikke sovet i nærheten lenge nok og baksmellen fra helga sniker seg innpå. jeg begravde meg lengere ned i dyna, med en katte på armen og en under dyna. 

så drømmer jeg at jeg er på en butikk og han i butikken prøver å snakke til meg, men samme hvor mye han prøver klarer jeg ikke å høre noe annet en bråk. pluttselig våkner jeg av at gressklipper bilen paserer nok en gang under vinduet mitt.

fordelen med at sommeren er over er jo at denne er borte....
jeg bor i første etasje og bilen kjører rett inntil vinduet mitt... senga er rett på andre siden av vinduet. det høres ut som om den kjører oppe i senga mi.

hodepine å bråk passer ikke så veldig godt sammen, men etter hvert må jeg innse at jeg ikke får sove mer. jeg lukker vinduet og setter meg her. men det blir ikke stille ute. pleier han å bruke så lang tid på plenen utenfor? hva annet kan han drive med?  men nå er jeg jo oppe, så tror jeg tusler bort på senteret for å finne meg noe frokost. 

sims 3 Muse Legacy 23.10.11

Isselin slo seg fort ned i det nye nabolaget, og det tok henne ikke mange dagene å finne en mann å gifte seg med. Hun fant Holden allerede den første dagen og etter tre dager var de gift. det er vel det man kan kalle kjærlighet ved første blikk.

tomta til muse familien ligger langt vekk fra sentrum, nesten i villmarka kan man si, noe Isselin oppdaget en natt.Isselin og holden giftet seg på bibloteket
steinbråten loppemarked

jeg er ikke helt sikker, men mener skolen het steinbråten. den lå i hvertfall rett nedenfor mortensrud senteret...

på vei hjem fra årvoll loppemarked spurte mamma om vi skulle kjøre innom enda ett. vi sa alle ja og vi kjørte til mortensrud. 

dette var et loppemarked med utrolig mye utvalg av kjøkken, leker, bøker og blader.. og dette så sent inne i loppemarkedet. lekedelen var fyllt med spill, men ingen som fristet meg i dag. selv om bokutvalget var utrolig stort var det trangt og uoversikkelig. tegneseriene var nede med bøkene, de hadde ingen billy blader. 

største ulempen med dette loppemarkedet var alle trappene. bøkene og bildene lå nede i et bomberom hvor jeg ikke klarte å puste ordentlig. men forsto ikke pusteproblemet før jeg kom ut derfra igjen. oksygen, herlige oksygen.

elektro avdelingen og sportsavdelingen var veldige små. vet nesten ikke om man kan kalle elektro avdelingen en hel avdeling. men de hadde resten av sims spille her da ( de som hører til den dårlige serien av sims spill som er preget av at de ville gjøre allt til simulator spill. du har alt fra parker, og verdner til musikk)  kjøpte ingen her.

men jeg gikk innom cafeen og kjøpte meg en nydelig kanelbolle og ett glass saft.

hvorfor koster vaffel dubbelt så mye som kake? det er stive vaffelpriser her i oslo må jeg si.

årvoll loppemarked

vi kom til årvold skole akkurat i det loppemarkedet åpnet. alltid morsomt å se folk presse seg på, men her prøvde alle å gå inn i en dør da. 

først gikk jeg til lekebutikken, det var mye leker her men jeg så ikke etter kvaliteten på lekene. ingen spill som vekket interesse, men de hadde to gode spill der som jeg har fra før.  uten å kjøpe noe gikk jeg så ned i bok avdelingen. en utrolig fin og ryddig bok avdeling med masse bra. her var det voksene brettspill sammen med allt annet som er vanlig  å finne i denne avdelingen. på min lille runde rundt klarte jeg å ta med meg fire bøker og to dataspill.alle fire bøkene er historie bøker, for selv om jeg ikke orker å lese for tiden, savner jeg det utrolig mye. en barne bok, 2 arkologiske/ eldre historie bøker og helt til slutt jubileumsboka som forteller om oslos 1000 år.

dataspillene er sim city og sim farm. disse spillene ble gitt ut før sims 2 og var med i en serie av sims spill som virkelig ikke gjorde det bra. men tenkte at orginale sim city i nyutgave og sim farm kunne passe meg bra. jeg liker jo farm spill. 

allt dette kom på 120 kr til sammen.

men en tung sekk gikk jeg nå opp i sportsavdelingen og innom elektro avdelingen, ingen ting her vekket oppmerksomhet og det slo meg at de var veldig dårlige. 

kjøkken avdelingen var delt inn i tre rom og det virket ikke som det var noe system på dem. vel og merke het den ene finere kjøkken lopper, men det var bare tull. på rom 3 (finere lopper) fant jeg ett colaglass, rødt samleglass. dette fikk jeg for 5 kroner. på rom 2 fant jeg ingenting, men på rom 1 hadde de flere colaglass. jeg klarte å beherske meg til å bare kjøpe de jeg ikke hadde, så det ble to. her også 5 kr. stk. avsluttet det hele med å gå ned i kjelleren hvor de hadde møbler, auksjon og cafe. prisene på cafeen fikk meg til å bare snu. det var ingen ting å se på av det som skulle auksjoneres bort.

vi sto en stund utenfor å ventet mens unkelen min skulle komme å bytte bil med mamma. vi kjørte el bil hjem igjen 

sims 3 Muse Legacy

da ønsker vi familien Muse velkommen inn i legacy challange.
Isselin Muse er en ung dame som flyttet til hidden springs for å komme unna negative rykter rundt henne. hennes livsønske er possession is nine og the law ( ha ting hun har stjelt som er tilsammen verdt 50 000)
dette er peronligheten hennes:

- love the outdoors
- green thumb
- kleptomaniac
- friendly
- lucky 

bye bye heart family

jeg gjorde allt rett, jeg tok backup av save filer og ordnet og styrte. men sanheten er at om du må hoppe langt nok bakover i tid ødelegger det alikevel allt. kansje jeg burde ha en egen statestik grense på de punktene jeg tok backup. men det blir også veldig vanskelig å holde styr på.

avslutter på 29 poeng.

genial ide!!!

jeg satt å tenkte på halloween og på barna. her i norge er det ikke så stor tradisjon å gå trick or treat så barnefamilier går gjerne bare til folk de kjenner og som er advart på forhånd slik at de kan kjøpe inn litt godt.

selv forestilte jeg meg at jeg kledde meg ut som en vampyr og fulgte barna en runde. men det gikk fort opp for meg at dette ikke ville gå. folk er ikke forbredt og barna er ikke vant til å gå til fremede.

selv er jeg ikke fan av halloween, men jeg liker å gjøre slike dager spessielle for barna. i norge er jo halloween bare fordi butikkene pusher det frem for å tjene penger. så hvorfor ikke la butikkene smake sin egen medesin? la barne gå på trick or treat hos dem.

sende ut ett varsel på forhånd og advare butikkene om hva som kommer til å skje, få mange fra skolene til å være med på morroa og se hvilke butikker som er sporty nok til å være med og hvilke som er for feige. selvfølgelig skal ikke barna gå i samlet tropp, men komme i løpet av dagen.

så i stedet for at foreldre må kjøre barna over land og strand til familier, kan en dekke behoved ved å besøke et kjøpesenter.

ps: så ille ville det ikke ha hvert for sentrene heller, det koster ikke mye for noe godteri og de ville ha fått mange inn. 

min helt

sliten i kroppen og surrete i hodet ramler jeg inn døra etter å ha hvert med mamma å kjøpe tv. selve handlingen gikk bra,men å stå oppe så lenge + å bære på noe ble rett og slett for mye for kroppen min.

jeg heller litt cola i glasset mitt og setter meg forran datan, da kommer sirius forran meg og legger seg for kos. uten å tenke over det ett sekund sliper jeg hodet ned i pelsen hans. en lang og avslappende kos som blir etterfulgt av litt slikking og mer kos.

alle burde kunne få en slik hjemkomst når de var slitene
planer for dagen

i dag får mamma besøk av tanta og onkelen min fra br. dal, grunnet dette skal vi ha god middag i dag. gresk løk og kjøtt gryte.

men store middagsplaner krever innkjøp av mat, vi skal antagligvis også kjøpe tv til mamma. så det blir en handletur, jeg hopper selvfølgelig på den.

etter dette blir det middag og å sette opp tv ( om vi kjøper en da), innimellom her skal jeg prøve å få spillt litt sims 3. har ikke helt fått prøvd ut den nye tillegspakka.

tv

etter nok en fredag hvor jeg og kusina mi nekter å se på beat for beat hos mamma, biter hun i det sure eplet og innser at hun må kjøpe en ny tv. for hvem vil vel se på en tv som lager ulyd så du får hodepine?

mamma planla egentlig at vi skulle kjøpe ny tv til henne i dag, men ombestemte seg da noe dukket op i dag tidlig. men etter en liten samtale hvor jeg tilbød meg å gå å kjøpe en for henne, tror jeg det er satt inn på planen igjen.

spennende å se hva vi ender opp med å kjøpe til henne

livstegn fra riksen

i dag kom endelig brevet fra rikshospitalet som bekreftet at de hadde mottat henvisninn min, og at jeg var prioritert. jeg har rett på time innen 15 januar.

all fremgang er positiv fremgang....

ingen rullestolbrukere takk!!!

jeg må innimellom bruke rullestol for å kunne handle, du merker fort i stolen hvor du er velkommen eller ikke. tenkte jeg skulle ta med kamera og ta bilder av de stedene jeg møtte på i dag.


spaceworld megastore i storgata. her kommer du fint til filmene, men ønsker du å se på noe annet de har i butikken er du pent nødt til å gå opp i andre eller ned i kjelleren. skal du ha noe spessielt kan du sikkert spørre de i kassen om å hente det for deg, men dette er bare om du er heldig nok til å komme inn. svingdøra har så vidt plass til en person og døra er vanskelig å komme til da et stor skilt sperrer knappen som åpner den samtidig som døra slår ut...
både game og gamestop i karl johansgate er umulig å komme til med rullestol. inngangen til game + butikken er så trang at det ikke er noe poeng å prøve å tilrette legge. men gamestop synes jeg burde skjerpe seg. har sitti uten for begge disse butikkene en del ganger mens andre har måtte gå inn for meg.

bytur/ sims3 pets

i dag tidlig var det bare å forte seg ned til byen for å plukke opp det nyeste sims 3 spillet. jeg hadde kjøpt det på forhånd og var nok en gang første person i butikken for dagen. vi måtte nemlig vente på at kassen skulle starte opp (igjen).spillet ble trygt lagt i sekken, og så startet resten av byturen. som vanlig var mii jakt en del av opplevelsen, samtidig hadde vi noen andre små ting vi skule ordne.

startet med å kjøpe sjampo på lush

så var det jakt på tykke ullsokker, dette viste seg å være litt vanskligere siden vi skulle ha til menn. men fant tilslutt noen på bogerud tekstil inne på gunerius. var egentlig her for å se på gamestop 2 og kansje finne en mii. de har aldri hatt mii der før. jeg fikk kjøpt meg en tynn lue på hm city siden jeg hadde glemt  min hjemme. den var på tilbud, 50 kr.

neste stopp var spaceworld, også en av stoppeplassene for mii samling ( men de hadde ingen i dag) men de hadde posesalg på en del spill. for 99 kroner kunne vi fylle opp en pose. når vi først hadde funtet noen vi likte handlet det om å få fyllt opp posen med andre gode kjøp... ( se eget innlegg for fangst) vi tok oss en rask tur innom store outland før vi tusslet ned mot peppes, selvfølgelig stoppet vi både på store gamestop og game mens vi paserte. 

vi angret litt på valget av peppes når maten aldri kom, de hadde vist litt problemer med systemet dems. men jeg er jo så glad i salaten der, så spier ikke ofte andre steder. da maten endelig var kommet og spist hadde vi allerede fått en genial ide. hva om vi byttet inn spillene vi bare hadde tatt med før på dagen på gamestop? vi gikk fort igjennom hvilke vi ville ha og tok turen innom siste gamestop inne på østbanehallen. 220 kr skulle vi få for de spillene vi vurderte å levere inn. men siden vi ikke fant noe vi ønsket oss der gikk vi opp på gamestop byporten og byttet dem inn der istedet. fant ikke noe der heller, men tok tilgodelapp.

vi endte opp med å få to mii, begge på gamestop ( vet ikke hvilke)

 

spaceworld deal

på spaceworld megastore i storgata har de nå posesalg på en del spill. du får en liten pose å fylle med eldre og kanse dårlige spill. men vi har hvert på skatte jakt og endte opp med å tjene penger på det hele ( selv om dette ikke var planen)

dette er spillene vi fikk plass til i posen, noen var klare valg mens andre tok vi for å fylle opp. en pose koster 99 kr.

virkelig ikke dårlig fangst for 99 kr. endte opp med å bytte ut de i det første bildet på gamestop, fikk 220 kr for dem. de nederste beholdt vi.

smarte geiter lever livet for fullt

det var veldig koselig å lese om geitene som i våres rømte fra slakteriet i oslo, etter flere dager med jakt og nyhetsoppslag ble 10 av 11 funnet. eieren hadde da bestemt seg for at geitene skulle få leve.

nå er sommeren over og avisene følger opp geitene. hvordan har de det? fikk de sommer jobb av oslo kommune? og selvfølgelig litt for å være sikker på at de fortsatt lever.

geitene lever og har hatt mange gode gressfyllte jobb oppdrag i løpet av sommeren, noe jeg er glad for å høre.

mysterie med den siste geiten tror jeg egentlig er ganske klar, det var den som løp mot ikea. alltid påstått at det er nokk gjemmesteder der inne til å gjemme seg i mange år om man vil ;-)

sims 3 heart legacy 19.10.11

saffire og hilary har fått to barn til, tvilling gutter med navnene Harvey og Hernan. Haimaavati ( forkortet til hai) har blitt barn.

noen av rommene har også nå blitt ferdig.

barnesoverom 1treningsrom

musikk rombesøk

da har jeg nok en gang besøk....

skal prøve å bruke disse dagene til å ha det morrog og bygge opp moralen til jeg blir ensom og sengeliggende igjen.

i dag var vi på senteret, jeg ble trillet i rullestolen og enda da var dette egentlig allt for mye. men fikk tittet litt i noen butikker før svimmelheten og kvalmen ble for mye.

i morgen skal vi ned til byen, kommer nytt sims 3 spill og jeg har forhåndskjøpt det...

kulden ett faktum

da er det helt klart at kulden har kommet for å bli, natt til i dag lå sirius å sov oppå bena mine hele natta. jeg kan ikke si at jeg var helt fornøyd siden det gjør ganske vondt når du våkner, men alikevel der er jo så søtt at man ikke kan la være å like det.

han har i de siste dagene begynnt å gå tilbake til gamle vaner, slik som å tigge mat og fange bena mine fra under senga når jeg legger meg. selvfølgelig er ikke tiggingen så bra. men jeg er glad han har blitt litt mer leken igjen.

legevakten

nok en gang fikk jeg en dag på legevakten. brukte hele gårsdagen der. men til en forandring synes jeg det var greit å være der, var så dårlig at jeg ikke la merke til så veldig mye.

men jeg la merke til at en eldre dame satte seg på meg mens jeg sov, snakk om sjokk. hun hadde gått inn på feil rom.

håper dagen i dag viser seg å være bedre...

sims 3 heart legacy 17.10.11

Sammy, Sverre og Saffire tok seg en liten ferietur til kina, her var de i tre dager...samtidig hjemme lærter hilary, haimaavati ting som er viktige å kunne i livet. slikt som å gå, snakke og bruke potte. Når mennene kommer hjem fra ferieturen sin bestemmer sverre seg for at huset begynner å bli ganske fullt, så han flytter for seg selv og forlater familien.

Poeng: 20

gen: 3
paint: 7
lw: 5
lh: 5

alene

i natt slo det meg nok en gang, hvor alene du er når du er syk.

selvfølgelig det er koselig og snillt av venner og familie å stille opp, det de gjør betyr utrolig mye. men når du ligger der med smertene dine innser du at du egentlig er alene om dette. ingen kan komme å ta plassen din en stund slik at du får pause, ingen kan gi deg den energien du trenger for å klare å kontrolere kroppen din.

jeg er utrolig heldig, jeg har en familie som stiller opp som helter når det trengs. men selv er jeg ikke så glad i å ta i mot hjelp. jeg er allt for selvstendig å sta. jeg har vett nok til å  ta i mot når det er absolutt nødvendig, men jeg ønsker ikke å være et problem for de som er glad i meg.

så om natta, alene hjemme i senga mi ligger jeg å kjemper mot skrikene. smerten er sterk og ønsket om at noen skal komme å redde meg surrer i hodet mitt som hallunisasjoner. men jeg vet det ikke kan bli virkelig, for om noen kommer kjører de meg bare til legevakta hvor jeg blir liggende på ett rom alene igjen...
så naboene mine skal få sove i fred, uten å vite hva som skjer på den andre siden av veggen. familien får hvile ut slik at de kan få takkle dems eget liv om noen timer. og jeg? jeg ligger å venter på at ting roer seg nok til at jeg kan forsvinne inn i et dataspill og musikk. ventende på å høre om en lege time som kansje kan hjelpe meg, om de kan. 

sims 3 heart legacy 16.10.11

sunniva, simon og saffire har hvert på en 6 dager lang ferietur til egypt. her fikk de oppleve eventyr, fullført ønsker og saffire fikk bildet han skulle ha med hjem til jobben sin. allt i allt en god tur.
her er det endelig stille og rolig...

... om man ser bort i fra kattene som prøver å rasere leiligheten da.

skal prøve å benytte meg av natteroen til å få noen timer til med søvn, og kansje ved et mirakel vokner jeg på morgenkvisten og føler meg utvilt ( man kan alltid håpe)

sov godt alle sammen

en liten gave

en venn av meg var på loppemarked og fant dette bildet, da tenkte han automatisk på meg :-)                                                         tusen takk

robborally

fikk besøk av Kusina mi og Linn, de hadde bakt kake og kom ned med noen stykker vi kunne kose oss med. jeg skal ikke engang prøve å skrive hva slags kake det var, men den var god. litt mektig rett etter pizza.

vi satt å snakket litt og fikklet med legoen min en stund før kusina mi kom på at vi skulle ta en runde robborally. spillet mitt er jo ganske nytt og har bare blitt spillt en gang før. så det korte besøket ble ganske langt...spillet tok sin tid og når klokken paserte 12.00 ga vi oss. vi hadde da alle klart flagg to, ingen flagg 3 enda. hadd vi fortsatt spillet i det tempoet hadde vi spillt hele natta. en time pr flagg...
men det var morsomt, Linn vant siden hun ikke hadde mistet ett eneste liv... 

kveldsbråk

her ligger jeg i senga mi og er dårlig, helst vil jeg bare sove i fred, men naboen min insisterer på å spille veldig høy musikk. nå er jeg egentlig ganske vant til høy musikk så dette alene skulle ikke hver noe problem. men de slo av sangene etter 20 sekunder, ventet to minutter, slo på ny sang i 20 sekunder osv... tillslutt trodde jeg at jeg skulle bli gal.

men jeg ga til slutt opp og tenkte jeg fikk prøve å lage meg litt mat, livredd for at jeg skulle sovne, få værre anfall elelr bare glemme ovnen slik at det begynnte å brenne. men dette gikk også bra, ja så sto ovnen litt lengere en nødvendig når den varmet seg opp og pizzan ble litt bedre stekt en jeg liker den. men med min evne til å bevege seg og reflekser var dette ganske bra resultat. sjekket mange ganger av ovnen var av før jeg gikk ut av kjøkkenet.

pratet med kusina mi, hun og linn drev å lagde kake så de lurte på om de kunne komme over en stund. hvem sier vel nei til et kakestykke og litt besøk? så da var det kansje greit at jeg ble tvunget opp alikevel...

komplisert dag

etter å ha strevet med å finne frem i tåken tidligere på dagen og slitene etter loppemarked beveget jeg og mamma oss inn i enda en komplisert sitvasjon, meny.

nå skal det sies at vi har fått utrolig bra kundeservice på meny i dag, og det meste var ikke dems feil. første komplikasjon oppsto da de var utsolgt for kjøttet mamma skulle ha til viltgryta si. vi lette og så på forskjellige alternativer før mamma spurte dem i kjøttdisken om råd. de hadde ikke rein og da mamma lurte på om vi kunne ha elg i gryta måtte vi prate med kokken. alle var hjelpsomme og snille, men det tok mye tid og jeg var allerede dårlig.

men vi kom oss igjennom butikken til slutt og jeg forlot mamma ved kassene for å sette meg å hvile ved jorbærpikene. jeg satt å så på at ting ikke gikk helt som det skulle. valgte til slutt å hjelpe til med pakking av varer. mamma hadde kjøpt noe som skulle hentes på maskinen utenfor og ikke fått kvitering. vi var vel innom 4 forskjellige personer før de fant en nøkkel og kunne låse opp maskinen og hente ut det vi skulle ha.

selvfølgelig var prisen feil og ting måtte ordnes, men de ordnet det med et smil... noen ganger blir allt bare vanskelig. ganske så slitene gikk vi nå opp i dyrebutikken for å kjøpe katte sand, de hadde motevisning i 2. etasje og når vi kom ut i tredde møtte vi på avsluttningen. pene gutter i boxere, det lyser opp en kvinnes hverdag ;-)
heldigvis var det ikke noen komplikasjoner inne i dyrebutikken og vi tok heien opp til 4. for å gå til bilen. på tvers igjennom hele parkerings etasjen. men her var det raskeste vei ut som telte.

nå har jeg kommet meg hjem og sitter utslitt i datastolen og vurderer om jeg skal legge meg igjen, dette har hvert en slitsom dag for meg. 

loppemarked dag igjen

det er enkelte skoler det er morsommere å gå på loppemarked enn andre. noen er morsome fordi de har bra utvalg og bra ting, noen er bra fordi de har gode priser, noen fordi du kjenner skolene og noen fordi du kjenner noen som går på skolen der.

i dag er det sistnevnte, jeg fant ut at det var loppemarked på skolen til lillesøsteren min og klarte ikke å motstå fristelsen. etter noen telefoner var transport sikkret ( mamma blir med meg) og den andre familien varslet om at jeg kom til å være der. hadde jo ikke hvert like morsomt om ikke lillesøsteren min dukket opp.

så om en time skal jeg møte lillesøsteren min og se etter gode kjøp, hva mer kan man forvente av en dag?

burde forbys

det er hele tiden diskusjoner om ting som burde bli og ikke burde bli forbudt i norge. alt fra naturmedesiner, røyk, alkohol til ballbinger for barn og brus.

men nå føler jeg for å legge til en ting tid lista mi... for sammen med isbiler legger jeg nå til bilalarmer. ja jeg forstår nytten, men det betyr lite når en alarm holder en 1000 mennesker oppe i ett boligfelt fordi eieren ikke er til stedet eller sover tungt.

man kan ikke akkurat gå rundt i alle blokkene og ringe på dører og spørre er dcet du som eier denne bilen. 

ps: vil en bilalarm slutte om man tok ut batteriet?

plan løp: egypt

Hva løper du for?

velkommen til egypt! blant pyramider og faraoer, men uten guide, løper du i oldtidens mest historiske terretorium.

i egypt løper du mot omskjering av jenter.

praktiseringen er forbudt i egypt, men av uvitenhet fortsetter jenter å omsjkæres - noe som medfører serilitet, infeksjoner, økt fare for spredning av hiv-virus og i værste tilfelle, dødsfall.

politisk vilje er med på å stoppe denne skadelige praksisen, men minst like viktig er det å bevistgjøre lokalsamfunnene. i Egypt jobber plan med konkrete prosjekter for å endre menns holdninger til omskjæring.

fra: the long run app

TLR11

løp med plan

Reklame

ikke vet jeg helt hva som skjer når jeg putter denne koden i blogginnlegget, men selvfølgelig skal jeg laste ned  plan sin løpeapp for å hjelpe barn. er kansje ikke mange skritt om dagen jeg tar, men allt teller vel?

TLR11

julen, julen, julen den er her....

....julenek og grønne juletrær.

da var julen kommet til lambertseter, i dag på senteret drev aahlnes å satt opp alle julevarene sine, her var det allt fra juletre tepper til engler og snøball lykter.

for noen dager siden så jeg at julekalenderne hadde kommet, var så skuffet over lego sine i år. selv om jeg syntes dette også var tidlig var det mer forståelig siden de faktisk skal brukes fra første desember.

FÅ JULA TILBAKE

overdrivelse av eksplosjons fare

først må jeg påpeke at jeg ikke synes at osloskolene overdrev når de evakuerte skolene. når det kommer til barn burde man alltid handle etter føre var prinsippet. min reaksjon er på bruken av ordet eksplosjon.

jeg sitter her stille å rolig å leser nyhetene da jeg ser at de evakuerer alle skoler i oslo, min første tanke ( og handling) er å gå å se på skolene vedsiden av meg. min andre tanke er på min kusine og fetter på barneskolen ikke så langt unna. jeg har allerede fått med meg at det er snakk om brannaparater og ikke bomber og at ingen er i direkte fare. jeg har ikke panikk.

men følelsen av at ting som kan eksplodere har hvert inni klasserommene i flere år er ekkelt. i mine øyne eksploderer brannslukningsaparatene slik at de kansje lager skade på en meter rundt seg eller lignende. ser ikke for meg skoler som faller, men uheldige barn som blir brent, mister en arm eller lignende fordi de tok på aparatet.

når jeg ser pressekonferansen klokken 13.00 får jeg vite at det handler om en ventil som kan bli skutt ut ingen eksplosjon som sier kamob... selvfølgelig er det fare ved ventilen også, men kansje en litt mer hånterlig en. jeg ville ikke ha kalt det en eksplosjons fare. og jeg tror ved å kalle det det at de skapte mere reddsel enn nødvendig. her skulle det ha hvert brukt en mer beskrivende sitvasjon.

jeg forsikret meg om at kusina og fetteren min var blitt hentet før jeg gikk å la meg, lurte litt på å høre om lillesøsteren min var hentet også. men jeg måtte innse at jeg kunne ikke ha hentet henne. jeg var allt for trøtt og hun bor allt for langt unna. 

 

skriver lite for tiden

for all del det er mye jeg skulle ha skrevet, men det er slitsomt å bevege fingrene over tastaturet...

enda mer slitsomt å tenke i rett bane på hva man skal skrive, tankene mine hopper veldig.

spiller en del sims 3 og dead island da. dead island er lettere å spille under annfall en sims 3....

sims 3 heart legacy 13.10.11

nå har jeg fikkset en del bugs i spillet ved å flytte familien inn og ut av huset sitt, dette er egentlig i mot reglene på legacychallange men jeg kunne ikke se noen annen mulighet. det eneste jeg kan si sikkert er at familien ikke har kommet positivt ut av det. så vidt jeg vet er det kun en bugg igjen nå og det er en stein jeg ikke får slettet, så jeg plaserte den i hagen som dekor.

ett rom er endelig ferdig i huset, hoved soverommet med tilhørende bad.
smør varsel

 på Inderøy i Nord-Trøndelag har de i dag gått ut med en litt uvanlig varsell, vær ops på glatte veger grunnet smør.

det er fylkesvei 755 mellom Skarnsundet og Utøya som har blitt dekket av smør siden en tank bil ikke hadde lukket kranen ordentlig...

gratulerer med dagen sisco

i dag blir en av verdens søteste hunder 11 år, og dette må jo feires med eget innlegg på bloggen. så han også hadde fått en egen side på facebook nå.

håper du koser deg veldig på dagen din vennen, synes du er heldig som har en pappa som tar deg med på tur til venner på dagen din. for det er vel det hunder ønsker seg mest. godbiter, venner, kos og trygghet.
sims 3 heart legacy 11.10.11

det har ikke skjedd så mye forandringer i spillet, men jeg har fått pusset opp litt. måtte slutte siden jeg gikk tom for penger.

1. hoved huset forran og bak. noen ting som står ute forran som ikke skal være der, kjøkkenhage på baksiden.


 

2. garasje/ trim og svømmehall. garasjen er fremst og svømmehallen bak.

3. en lekeøy. diverse leker inne på øya og muligheter til å fiske i vannet rundt.


 bildene er litt mørke fordi de er tatt om natta, skal komme med bedre bilder etter som hver del blir ferdig.

senga si

Luna har hvert ganske klar på en ting, det beste stedet å sove er på komoden ved sengen min. hun har pleid å ligge der så mye at man egentlig sjekket der for å se henne. men for en stund siden sluttet hun pluttselig å sove der igjen. hun forsvant inn i huset sitt igjen ( slik hun pleide å gjøre da hun var redd) og etterhvert ble det kontorstolen min og akvariet som ble soveplassene.

begge stedene er ganske problematisk for meg, selvfølgelig ikke når jeg også sover. men jeg bruker mesteparten av tiden min forran datan og i kontorstolen min.
akvariet er bare et problem når jeg skal mate fiskene, men hun lå der å sov hele tiden.

først snudde jeg på og ristet teppet hun har fått å ligge på der. jeg syntes nemlig synd på henne som lå rett på toppen når jeg hadde så mye fine kattesenger. jeg pleide å riste og ordne på teppet regelmessig og vaske det innimelllom.
men samme hva jeg gjorde ville hun ikke tilbake. først tenkte jeg at hun kansje var over det å sove der. hun har jo blitt mye mer sosial og synes kansje det er bedre å være tett innpå meg.

men i går fikk jeg ideen om å bytte ut teppet helt, da jeg løftet opp teppet falt det larver ned på komoden. ettter å ha fanget dem å kastet dem i toalettet kastet jeg teppet ut på verandan ( vente på kulden, trenger frysetempraturer i flere dager for å ta liv av larver og egg) vasket over toppen og brettet ut ett håndklede der hun pleier å ligge. når jeg våknet opp i dag lå hun på senga si igjen og det gjør hun nå også. hennes seng, ville bare bli kvitt larvene. og det forstår jeg godt. 
henvisning sendt

endelig var den her, kopien av henvisningen til rikshospitalet.

helt siden jeg var på diakonhjemmet har jeg sjekket posten etter kopien. den sier ikke meg så mye, men den forteller at ballen ruller videre og at jeg nå kan vente på å høre fra rikshospitalet.
ventetiden blir litt kortere om man deler den opp i slike perioder, små ting å glede seg til hele tiden.

det sto i henvisningen at de anbefalte at jeg ble prioritert, dette er jeg veldig glad for. 

sen dag

i dag våknet jeg ca 18.00

dette førte selvfølgelig til at jeg fikk litt hastverk på å rekke senteret før et stengte. hovedsaklig skulle jeg på senteret for å kjøpe godbiter til kattene, de trenger belønning etter kloklipp.

når jeg først var på senteret var jeg innom å så på tastaturer, jeg trenger ett som ikke er trådløst. jeg satte meg på knærne for å se på de i nederste hylle da kroppen låste seg. ikke kom jeg opp eller bortover. både ryggen og knærne var låst og gjorde vondt. heldigvis kom det en mann forbi som kunne hjelpe meg opp, men ikke noe mer gulv sitting eller lavt bøying for meg i dag. så jeg måtte ringe å få hjelp til kattene ( mat og kattedo) heldigvis stilte tanta mi opp.

i natt skal jeg være veldig forsiktig...

sims 3 store - gratis ting

tenkte jeg skulle legge ut litt bilder og linker til de tingene i sims 3 store som er gratis

sett:
Adrenaline rush                                            carnivale celebration
                                                        

      Goal!                                                        happy new year 11
                                                       

harvest bounty                                              kalliopi`s gift
                                                       

halloween treats                                          earth day
                                                        

More halloween treats
                                eye of the bolder (valentine 10)                         
                                                        

happy halloween: glory godies                 Happy holiday presents                              
                                                        

more holiday presents                               weba yayfoo
                                                       

in the dawn of the sims                              the sims strike back
                                                       

let there be sims


 items:

mega lord sponge                                     desktop lord sponge
                                                               

fanta fridge                                                   lord sponge`s computer
                                                               

cellar arch                                                    lord sponge grapihic tee (m)
                                                               


Lord sponge graphic tee (f)
 

 

sims 3 store oktober

da har jeg hvert å handlet på sims 3 store igjen. kjøpte ikke samlepakken denne gangen heller. 

samlepakken koster 3800 poeng og består av 5 sett.

Regency arkade - ny fellestomt for simmene dine. det følger med en ny funksjon i denne pakken. tyggegummi maskin som hjelper med energien din, 1700 poeng (tilbud til 21.10.11 1500 p)


 Boho vintage men`s collection - endelig mer klær og hårstiler for mennene ,1100 poeng

Vineyard villa furnishings - nydelige møbler til soverom, 900 poeng


Fall Fruition - kun dekoret på bildet, GRATISdet 5. settet, som jeg ikke kjøpte heter viva las vegas bedroom, og koster 950 poeng.

filmen ikke som forventet? få pengene tilbake?

det er selvfølgelig i usa dette skjer, en kvinne saksøker distribusjonsselskapet FilmDistrict etter å ha sett filmen Drive på kino.
hun ønsker pengene igjen fordi filmen ikke lignet på den i traileren.

Jeg må helt ærlig innrømme at jeg forstår frustrasjonen til kvnnen, jeg  også lei av trailere som lover en ting og viser seg å være noe helt annet. det hadde selvfølgelig hvert en fordel om filmbransjen ordnet opp i dette, men er søksmål riktig vei å gå?

hennes påstander er at filmen var fremstilt som at den lignet fast and Furious, men at det var allt for lite bilkjøring og mye hat mot jøder.

artikkel

Luna bilder

måtte bare ta noen bilder av luna mens hun ruslet rundt meg for å få kos. spessielt søt er hun når hun setter seg rett forran dataskjermen for å få oppmerksomheten og så snuser på tastaturet (for å finne en måte å slå maskinen av?)
sove tid

de siste dagene har kattene og jeg hvert helt samkjørt når det kommer til soving, men i natt er jeg ikke like heldig. nå som planene mine retter seg mot sengen prøver luna alene å rive ned leiligheten. og om ikke dette var nok så har sirius nå blitt intresert så det kommer til å bli en del fresing, mjauing og velting av ting den nærmeste tiden.

eneste jeg kan håpe på er at de roer seg når jeg legger meg, ellers tar det lang tid før jeg får sove i natt

ny såpe

i dag var jeg innom lush for å finne meg en ny håndsåpe, jeg har aldri satt meg inn i forskjellen på såpene der så jeg spurte, etter en liten vurdering og mange såper pushet opp i ansiktet mitt ( luktet ingen av dem grunnet tett nese) havnet valget på godmotherPå tross av våre badebomber, hudpleieprodukter, hårprodukter og andre deilige saker til bruk på badet, har folk en tendes til å kalle Lush for "såpebutikken". Dette er forståelig, vi lager virkelig eksepsjonelt gode såper. Vi så nærmere på dette (d.v.s. Pia så nærmere på dette og vi andre var interesserte) og fant ut at svært mange vasker hendene med oppvaskmiddel. Ikke bra i det hele tatt, slutt med det! Denne spesialsåpen (dufter av vår bestselgende Snow Fairy duft) er perfekt å ha ved kjøkkenbenken. Tenk på den som den gode fe for dine hender.

Bytur

Jeg endte opp med å ta det ulogiske valget med å reise ned til byen. Jeg tuslet rundt i mange spillbutikker før jeg avsluttet turen med ett lite stop på mac donalds, her kjøpte jeg en is og milkshake som jeg tok med opp til mamma.
I det jeg skulle inn i heisen dundret det på ytterdøra, det var kusina mi og venninna hennes, de hadde vist ropt på meg men jeg hørte det ikke. Jeg slapp dem inn og de ble med opp for å hente ting de hadde lagt igjen før på dagen. Venninnen skulle rekke en buss så de løp videre, men kusina mi kom tilbake.
Vi satt hos mamma å skravlet med advokatene en stund, så tok vi taxi hjem.

kampfisk død

jeg må dessverre innformere om at kampfisken min nå er død...

jeg sjekket på den da jeg våknet i dag og så den ligge død i bunnen av akvariet, har ikke renset opp enda men dette betyr at jeg nå har gått ned fra å ha tre akvarium til to. jeg har nemlig ikke tenkt å kjøpe meg en ny en, men så fort jeg får krefter rydde vekk akvariet.

det var en nydelig rød hun kampisk som har bod sammen med meg ett års tid

undrer

sitter her å lurer på hva jeg skal gjøre for noe i dag, det er fredag om mulighetene er mange.

jeg kan dra ned til byen, se på dataspill, spise usun snacks mat og møte mamma på kontoret hennes.

jeg kan holde meg hjemme, spare på kreftene og sattse på å se beat for beat i kveld

jeg kan gå å handle noen godsaker på senteret og kose meg alene hjemme i kveld

jeg kan legge meg til å sove igjen

jeg kan få anfall ( dette er ikke et frivillig valg, men fullt mulig)

har rett og slett ikke en anelse om hva jeg kommer til å velge, jeg vil helst ned til byen men faren for anfall er ganske stor så jeg er usikker. + jeg brukte mange penger i går. noen ganger skulle jeg ønske rullestolen min var elektrisk, da kunne jeg ha brukt den og gjort det jeg følte for.

freddag

dagen for fred? ikke vet jeg, men jeg har fått med deg at tre kvinner har vunnet nobels fredspris. dette er en historisk pris siden de delte prisen i tre.

jeg har litt blandede følelser rundt dette, om de deler prisen i tre betyr det at de alene ikke var sterke nok kandidater? betyr det at de må dele pengesummen i tre? hvorfor må de dele? 
var det at alle tre var like sterke kandidater og at de ikke klarte å velge? i såfall kunne de ha delt dem over tre år.

når allt dette er sagt, tror jeg ikke at delingen er noe problem for kvinnene. de er stolte kvinner som sloss for landet sitt eller frihet uten noen ide om at de kunne bli belønnet på denne måten. som en av dem sa, det var stort nok å bli nominert, å vite at noen ser arbeidet dems.

men siden det ble offentliggjort i dag kan vi vel kalle denne fredagen freddag. 

lykkestund

her sitter jeg klistret til dataskjermen mens jeg ser på svu, en bevegelse i øyekroken får meg til å snu meg og jeg fylles umiddelbart med ekstrem lykke.

midt i døråpningen til rommet sitter luna felsi helt rolig å ser på meg. kjærligheten min til henne kan til tider være overveldende, hun er min lille baby og nå sitter hun der fornøyd å ser på moren sin. lenge sitter hun der å bare ser, men når jeg prøver å ta bilde av hvor vakker hun er hopper hun opp på skrivebordet, etter noen klapp er det opp på akvariet å vaske seg.

noen ganger overasker det meg at dette er den samme katten som før snek seg langs krokene, var redd om du tok hånda mot henne og helst ville ligge gjemt under en soffa eller stol.

hva ser pent ut på deg?

dagbladet har en artikkel om mote og hva guttene egentlig synes om de klærene vi har på oss. når jeg sitter å leser artikkelen tenker jeg stille for meg selv at enten har dagbladet overdrevet det guttene har sagt,eller så har de fått inn råd fra veldig blonde gutter.

konklusjonen til guttene er i hvertfall at jenter egentlig bare kunne ha gått nakene, ja jeg vet jeg overdriver litt. men de er mansik opptatt av at alle kvinneformer skal synes og at klær skal dekke så lite av kroppen som mulig.
skjørt som går lengere enn knærene er allt for lange og heldekkene skjørt er for besteforeldre.

greit nok slakter de det meste av mote, men nå er det skjeldent mote ser pent ut på folk flest. Men hvorfor trykker dagbladet en artikkel hvor gutter ber om at jenter ikke skal kle seg ordentlig? mye vil tydeligvis ha mere og jeg anbefaller guttene fra  BI om å ta seg en tur på strippeklubb...

artikkel

nytt kamera

siden jeg fikk en oppsamling av penger fra farmor og farfar når jeg møtte dem i dag kunne jeg endelig gå ut å kjøpe meg nytt kamera. jeg har hvert veldig lei meg helt siden det forrige kameraet mitt ble stjelt på grand canaria for nesten ett år siden. det var veldig bra.

jeg kjøpte meg en panasonic lumix dmc-tz20 til 3999 + 8 gigabyte minnekortjeg fikk stilt den inn og tatt noen prøvebilder før jeg tok ut bateriet og la det på lading, det var veldig lite strøm på det.
sirius ble modellen for prøve bildene.
besøk

klokken var litt før ett da farmoren min ringte og sa de var på vei. jeg hadde ventet litt og var relativ klar.

først kom de inn til meg for å hilse på kattene, stakars luna løp å hjemte seg da de ringte på. hun stakk snuta såvidt ut av huset sitt for å snuse på håret til lillesøsteren min før hun flyktet inn igjen. Sirius la seg ligsågodt bare godt til rette på akvariet som vanlig, skulle noen kose med han fikk de gå til han. men velkommen til å kose var de.

etterpå tusslet vi bort på senteret, en liten gåtur på en fin høstdag.

vi satte oss for å spise på jordbærpikene og jeg kjøpte ostekake og kakao som vanlig, hun bak kassa må ha hatt opplæringsdag for så lang tid har jeg ikke sett noen bruke på å lage kakao før. hun var også så treg at hun lagde lang kø i kassa. Lillesøsteren min kjøpte pannekaker med bacon, farfar belgisk vaffel og farmor ostekake som meg. de voksene drakk kaffe og vi "barna" drakk kakao med krem.

etter at maten var spist og besteforeldrene mine hadde fått i seg begge koppene med kaffe (fulgte vist med gratis påfyll) gikk vi inn i lekebutikken. her fikk jeg lillesøsteren min til å lære meg hvilke leker som var inn for jenter på 10 år. hun var en flink lærer og jeg har nå mange ideer til gaver...helt til slutt tok vi en titt i dyrebutikken, jeg ville vise henne degusene jeg er så glad i og hun var i ekstase over muligheten for at de kansje skal skaffe seg hund. tror hun kunne ha brukt timesvis inni dyrebutikken og sett på ting til hunden som kansje kommer, men jeg begynnte å bli sliten og vi måtte gå tilbake igjen. 

på hjemveien gikk lillesøsteren min med farfar og hoppet og danset, mens jeg gikk bak og pratet med farmor ( tror egentlig hun hold følge med meg i mitt tempo) jeg fulgte dem til bilen og vinket farvell, kom igjennom besøket med bare to kramper i benet, ganske imponert selv.

ps: farmor og farfar hadde med seg siste bursdagsgaven min + gaver fra bursdager og julaftner jeg ikke har møtt dem. 

glad dag?

i dag tror jeg kan bli en glad dag, besteforeldrene mine på pappa sin side kommer på besøk og de har med seg lillesøsteren min. jeg blir alltid så glad av å tenke på å tilbringe tid sammen med henne, ser henne dessverre allt for skjeldent.

det hjelper jo på å våkne uten tegn til anfall eller andre skummle symptomer som kan ødelegge dagen, så nå er planen min å sitte å spille sims 3 og høre på musikk mens jeg venter på at de skal ringe. fikk besked om å ikke forvente dem før etter 13.00

 

harvest moon sunshine islands 05.10.11

Atumn 6, year 2, veggie sub minister lv 27
49182 g, 4 sunstones, 10 islands
12/45 spirits

4 birds, 4 livestock, 3 pets

shipping: 66/ 366               house 34%
resepies: 49/ 238               c
fishing: 19/ 143
mushrooms: 21/40
ores: 18/21

NEW:

Shipping 

 cooking:
- blueberry jam 

other:
- orange herb
- mushroom
- mushroom cluster
- poisonous mushroom
- blue wonderful

og mye annet jeg har skrevet, men siden hele tiden hopper tilbake og sletter det gir jeg opp nå på 4. forsøk

gjeste innlegg fra nattmennesket

Det er stille om natten. Jeg sitter her med laptopen, en kopp te, samt en arbeidslampe som kaster skygger utover arbeidsværelset. Her sitter jeg alene med tankene mine. Kanskje har jeg musikk på, men aller best er det stillheten om natten jeg søker. Sove kan jeg gjøre siden. 

I dag har jeg hatt en helt grei dag. Jeg sto opp seint, og drakk morra teen min, før jeg besøkte foreldrene mine. Men besøket ble kort. Pussig det der når jeg har fått min egen leilighet. Men om natten er jeg alene med tankene mine. 

For det er om natten de mørke tankene presser seg frem. Hvor skal jeg begynne. Jeg tenker ofte på fortiden, og det som har hendt. Alle valgene jeg har gjort både når jeg har vært syk og frisk, og det er ikke alltid like enkelt å tenke på. Men mye av det vonde har jeg fortrengt og erstattet med hyggeligere minner. Jeg velger å tenke: Jeg har gjort noen dumme ting når jeg var syk (for eksempel bruke mye penger). Men det var ikke så galt at jeg fikk rydda opp i det. 

Men samtidig er jeg ydmyk. Jeg har alltid hatt venner og familie som har stilt opp for meg. Jeg føler meg trygg selv om jeg vandrer gjennom skyggens dal. 

Uansett hvor mørkt det kan vær, kan man alltids tenne et lys. For selv i svarte mørket er det håp. Og det håpet må man la gro, og ta vare på de øyeblikkene som er positive. Jeg har lært at gjennom positive tanker, gjør man positive handlinger. 
Klokken nærmer seg 03, og jeg er fremdeles våken. Det er deilig med denne stillheten. 

Av og til kan dagene være masete. Noen ganger føler jeg for å lukke meg inne. Noen dager gjør jeg nettopp det. Kanskje jeg leser en bok, og tar meg en tur på butikken senere, og skjemmer meg ut med noe godt. Ja hva mener jeg med noe godt? Joda da mener jeg coca cola og stratos. Ikke det sunneste. Men jeg kaller det mental hygiene. 

Jeg ser fremover. Men tar et steg av gangen. Jeg er ikke en person med de store fremtidsvisjonene. Jeg er realistisk av meg, men samtidig også litt eventyrlysten. Noen egenskaper kan ikke all verdens psykofarmaka ta fra meg. Jeg er kanskje trøtt og har lite energi for tiden. Men alt har sine grunner. Nå er jeg på rett vei. og den veien går jeg ikke alene. Jeg er glad i livet, og vil ha mer.

Nattmennesket

Norges vakreste katt

nå er rubikken med informasjonen om Norges vakreste katt konkuransen tatt vekk fra forsiden til vg. kan dette bety at dommeren har begynnt å plukke ut de 30 som vi skal kunne stemme på?

samme hva som skjer er det ingen tvil i mine øyne, mine katter er de vakreste i verden. kunn slått av kattunger ( kattunger er jo i en kattegori for seg selv)

opp av senga?

i dag har jeg hatt en forferdelig start på dagen. en ting er at jeg har hatt problemermed å sovne, men når jeg endelig bestemmer meg for å stå opp får jeg sjokk. kroppen fungerer ikke som den skal.

halve ansiktet og halsen har hovnet opp, jeg har redusert syn på venstre øye. prikkingen i huden gjør meg gal. jeg burde kansje bli vant til det, men klarer ikke.
jeg tror dette er det eneste problemet og setter meg opp, eller jeg prøver å sette meg opp men må gi opp halveis, kroppen min klarer det rett og slett ikke. men med mye konsentrasjon, litt smerter og tid larer jeg i hvertfall å få armene opp slik at jeg kan slå på lyset over senga.

så da ligger jeg der da, min første tanke er å blogge, så jeg tar opp iphonen, men må fort innse at armene mine ikke klarer å holde telefonen oppe. og i hvertfall ikke skrive. så da var det bare å ligge der å stirre i taket da.
Men siden hodet mitt var helt klart tenkte jeg at jeg kunne jo ringe, så jeg ringte til oslo kommune bestillerenhet og la inn forespørsel om personlig assistent.

fikk ringt litt rundt å skravlet med folk også mens jeg ventet på at kroppen skulle bli sterk nok til å stå opp, noe den til slutt ble.

jeg er glad for handsfree ;-) 

iphone s

jeg kan ikke la være, jeg ønsker meg en iphone s

jeg likte spessielt det at kameraet skal være bedre 8 megapiksler ( kansje jeg ikke behøver å kjøpe meg nytt kamera)

men må innrømme at antenne problemet frustrerer meg veldig med vanlig 4, så det er også ett stort trekkplaster at de har fikset det.

 det at batteritiden er lengere er jo bra + det virker litt morsomt med den talekontrollen man skal kunne ha. greit å kunne ringe etter hjelp når man ikke kan bevege hendene, spessielt vanskelig er dette om man må finne nummeret på internett først.

det ble ingen iphone 5

sims 3 heart legacy 04.10.11

Shark er død!!! han døde en naturlig død og har levd ett langt og godt liv.

Når shark døde etterlot han hele gen 2 for seg selv, de fleste jobber mot å nå livsønskene sine, mens andre har allerede klart det og nå bare hjelper familien med penger og slik. Han som har det hardest er Saffire, han skal både klare livsønsket sitt og finne noen å gifte seg med og som kan hjelpe han med å føre familiens gener videre. Hans forsøk har ikke hvert så veldig heldige. hans highschool kjæreste var en gutt og det var tungt å snu ryggen vekk fra han for å finne en annen. den første kvinnen ble gammel rett forran øynene hans og kunne ikke lengere få barn, å som han ønsket at dette var noen annen sin oppgave. nå prøver han forsiktig å nærme seg en ung jente i nabolaget, kansje dette går bra, bare han er tolmodig.

Poeng: 16

gen: 2
paint:7
lh: 3
lw: 4 

 

bytur

i går var jeg en liten tur nede i byen. mamma hadde invitert meg med på middag, hun skulle møte en venninne. jeg hadde hvert litt svimmel før på dagen, men etter turen på senteret følte jeg meg bedre, så jeg kastet meg inn i det.

å komme ned til sentrum var sjokerende, jeg har hvert dårlig så lenge at hodet mitt tydelig trengte en tillpassing til aktivt liv i sentrum. jeg ble svimmel av alle folkene som løp rundt meg. grunnen viste seg fort å være et nytt anfall :-( 
men jeg bet tennene sammen og gikk i de to butikkene jeg skulle i før jeg gikk opp til jobben til mamma. her var det bare prøve å hvile og få kontroll over anfallet.

mamma pekte på armen min en gang og jeg ga henne klar besked om å ikke nevne det, at jeg prøvde å få det under kontroll. hun bestemte seg for at vi gikk fort å spiste og vi gikk ned på peppes (mitt valg). å spise, ha anfall og prøve å gjemme det samtidig var komplisert, men jeg klarte det.  

spiste cesar chiken ( som vanlig) nå står denne som en bestselger i menyen dems, jeg er ikke overasket. den er sinsykt god.

etterpå tok vi taxi hjem og mamma hjalp meg med kattene slik at jeg bare kunne legge meg.

fikk ikke kjøpt ds spillet jeg ville ha, men fikk meg ansiktsmaske og balsam fra lush, ingen ny bytur på meg med det første. jeg må lære meg å ta det med ro.

nye katteleker

jeg var innom kattebutikken å kjøpte inn lit mat til kattene mine, plutselig slo handlelysten inn og før jeg viste ordet av det hadde kattene to nye leker. det ene er en laserpen formet som en mus, det andre er e tyggeleke. begge to ble tatt veldig godt i mot.

 

dr. who + dataspill

søndagen min har hvert ganske grei, jeg har sett de to siste episodene av doctor who. og jeg har spillt masse dataspill.

startet dagen med sims 3, en uttover ble det mer dead island. synes virkelig det er morsomt å skyte zombier.

jeg har også gått en liten tur, spist diverse måltider, kost mye med kattene, tatt husarbeid som hastet og sett på grey`s anatomy. rett og slett fått plass til mye denne dagen. 

men nå er jeg veldig trøtt, tror alikevel at jeg skal prøve å spise litt igjen før jeg legger meg til å sove, men blir ikke mer fra meg i kveld, så jeg sier natta.

søndagsmiddag

i dag var egentlig planen at jeg og mamma skulle spise hos mormor og bestefar, dessverre har jeg hvert veldig dårlig denne uken og da jeg hørte at flere kastet seg på middagen bestemte jeg meg for at det var best om jeg holdt meg hjemme. mange mennesker er veldig tungt når man er sliten og kommer seg etter sykdom.

så i stedet for fiskegrateng fra fiskebutikken ble det micro lasagne.

klager ikke da, for selv om fiskegatengen fra fiskebutikken er veldig god, har jeg en svakhet for lasagne. noe jeg har til felles med garfield ;-)

hard uke

dette har hvert en hard uke for meg, startet ett anfall søndag morgen for en uke siden og først nå virker det som om anfallet har sluppet kroppen.

fra å gå på loppemarked til delevis og så totalt sengeliggende er frustrerende, enda merkligere er det å bare våkne opp en dag og så er det borte. du har lyst å hoppe rundt å feire av glede, men vet at om du gjør dette går du rett i anfall igjen.

nå er det bare å holde hodet kaldt, trene opp kroppen slik at jeg får unnagjort det meste innen neste anfall kommer :-(
skulle ønske jeg kunne være mer optimistisk, men man må forbrede seg på virkeligheten innimellom. 

tåke

det har hvert en fin tåkefri sommer, men nå har høsten kommet og den tar med seg tåka. jeg er virkelig ikke glad i tåke. hadde en liten følelse av tåke for noen dager siden, men siden den var så tynn kan det bare ha hvert at jeg trenger sterkere briller ;-)

men i dag sto jeg opp til en hvit vegg utenfor stuevinduet, etter et lite grøss nedover ryggen roet jeg meg ned med å tenke at tåka er der ute, jeg er her inne. det virker alltid.
jeg antar at det er morgentåke og at den forsvinner i løpet av dagen, det er i hvertfall det vanligste.

min reddsel for tåke er nok mer et ubehag, jeg tør å gå ut i den (den er ikke så tett at dette er farlig + jeg bor i oslo så det er vanskelig å gå seg virkelig vill og ikke kunne skaffe seg hjelp) men den får meg til å føle meg sperret inne, presset inn i noe. jeg er kontrollfrik og liker å ha kontroll, tåken tar fra meg mye kontroll ute... 

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin