hits

oktober 2010

skremt Luna Felis

etter min samhein feiring i dag lot jeg det ene lyset brenne. jeg satte det sammen noen andre lys og rett og slett bærer det med meg etter som hvilket rom i leiligheten jeg er i. kan jo bare passe på dem på et rom av gangen. når jeg satte meg inn på datarommet lot jeg lysene stå oppå akvariet mitt. desverre bestemte luna seg for at hun ville legge seg der og fikk sjokk når hun hoppet opp... etter litt snusing satte hun seg helt på kanten av beskyttelsesplata mi, så jeg var redd for at den skulle tippe. først flyttet jeg lysene helt på motsatt side av akvariet slik at hun kunne få plass å legge seg ned, men hun lå med øynene vidåpne og tittet på lysene. så jeg ryddet plass til lysene på skrivebordet bak meg i stedet. nå ligger hun og sover som en stein på akvariet.

det var kansje kjempeskummelt, men det var der hun hadde bestemt seg for å ligge... men bra å vite at i hvertfall en av kattene mine har litt ild vett i hvertfall.

chilli pizza

jeg vurderer virkelig å lage meg min berømte chilipizza i natt, blir litt forvirrende med snud døgnrytme, men kjøpte i hvertfall inn til det i går. så hvis jeg bare finner krefter nok skal jeg lage den, da  har jeg mat til noen dager fremover.

noen reagerer på at jeg bruker ganske mye chilli, men jeg er veldig glad i det. jeg bruker også nå pizzabunn. synes den er god.

1 nå pizzabunn - familie - langpanne
2 pakker kylling kjøttdeig
1 løk
tomatpurre
knust chilli
masse pizza ost fra tine (den som heter fire sorter)
pepperoni

først er det bare å steke kjøttdeig å løk, når dette er ferdig pleier jeg å ta 3-4 ts knust chilli og blande sammen med tomatpurra. jeg smører godt meg tomatpurre over pizzabunnen og tilsetter restene til kjøttdeigen slik at den blir saftigere.

så strør jeg ost over hele pizzan (langt mer en det som ville bli sett på som sunt) og helt tilslutt pepperoni.

pizzan er kjempe god, veldig mettende, men vansklig å slutte å spise. veldig mye mat i den...

harry potter biletter, koste hva det koste vil...

det skal ikke være mange innlegg i denne bloggen om sykdommen min, men siden denne hovedsaklig hansler om harry potter tenkte jeg at jeg skulle ta den med.

egentlig skulle jeg ligge ute i kø, men rett før vi skulle dra fikk jeg anfall og måtte legge meg. dette satte meg i en veldig vanskelig sitvasjon. jeg ville på liv og død ha biletter til harry potter premieren, men tok jeg medesinene mot krampene ville jeg hvert utslått til langt ut på neste dag.

jeg bestemte meg for å prøve å få krampene under kontroll nok til at jeg sovnet og håpet anfallet ville gi seg. dette var ca 20.00. jeg våknet igjen klokken 01.00 og det værste av krampene hadde gitt seg. litt sjokert fant jeg ut at jeg hadde dypr merker i armen etter neglene mine og blåmerke i munnviken etter å ha bitt meg. litt urolig for dette, men mest glad for at jeg hadde våknet i tide til å kunne dra ut. jeg dro ikke ned før 6 tiden, noe som egentlig var litt dumt. det var allerede blitt lang kø. allerede på vei til taxi`n merket jeg at smertene i kroppen var ekstreme, men som jeg sa til sjoføren. disse bilettene skulle jeg ha.

Jeg hadde tatt med meg en termos med varmt vann, kakao pulver, nintendo ds, sjokolade og et pelsteppe. da jeg kom til køen satte jeg meg rett ned, tullet inn i teppet og begynte å spille pokemon. like ved meg i køen var det en gjeng med gutter og to jenter. guttene maste rundt om kokende vann, så jeg tilbød dem vann fra termosen min. (med forbehold om at det var nok vann igjen til en kopp kakao til meg) ene av jentene satt å spillte nds så jeg begynte å prate med henne.

grunnen til at jeg tar med disse folkene er at de får en rolle i bilettsankingen....

å stå i køen var et mareritt, jeg hadde så vondt til tider at jeg ville skrike, men jeg gjorde det ikke. for en som egentlig ikke klarer å stå i fem minutter uten støtte er noen timer en ganske lang tid. heldigvis satt jeg litt på starten og gikk litt innimellom. hovedtankene var å holde seg på bena.

da de endelig begynte å slippe inn folk gikk det ekstremt sakte, de slapp inn en og en (virket det som) etterhvert virket det som fire og fire. vi sto såppas langt bak i køen atjeg innså ganske tidlig at dette var ganske håpløst. selv om det var ekstremt mange bak oss i køen.

etter å ha pratet med jentene i kansje 2 timer kjente de pluttselig igjen noen andre i køen. og etter en liten tur bort for å si hei bestemte vi oss for å snike. dette gjorde meg vondt, men mine fysiske smerter var nå så sterke at jeg brydde meg ikke + jeg ville ha de bilettene. så vi stellte oss sammen med de som jentene kjente. guttene reagerte på at vi plutselig var så langt forran i køen, men vi sa de ikke kunne stelle seg sammen med oss. for det var merkelig nok at tre ekstra stelte seg inn i køen.

ettersom køen nærmet seg døren tok vi inn en av guttene, slik at de også fikk biletter og når klokken var rundt 9 kom vi oss endelig inn og fikk bilettene. jeg sa til de andre at de måtte kle seg ut til premieren og vi kjøpte biletter vedsiden av hverandre.

etter en liten stopp på kontoret till mamma og gamestopp for det nye sims spillet mitt var det bare å komme seg hjem og i seng igjen. klarte å holde det værste av smertene under kontroll til jeg kom hjem og tiden etterpå har hvert til tider et mareritt. men jeg fikk bilettene mine... og selv om jeg fortsatt ikke har kommet meg helt ser det ut til at det går bra. trenger bare noen dager på meg.

harry potter biletter

da er det klart, den 28 skal jeg og en venn av meg ut i iskalde natta og stå i harry potter kø. tror oslokino forventer oss siden de har valgt å starte bilettsalget så tidlig som 07.30. (med oss mener jeg fans som trosser vær og kulde)
jeg gleder meg veldig, men sitter å tenker på hva jeg må ha med meg for å overleve en natt ute i minusgrader. jeg er ikke akkurat kjent for å være varm for tiden.

Men planene er foreløbig teppe, termos med varm drikke, sitteunderlag, the settlers of catan og varme klær. tror jeg kan prise meg lykkelig for de nye skoene mine. både gleder og gruer meg.

Sony reduserer prisen på PSPgo

før jeg så denne artikkelen i dagbladet viste jeg ikke engang at det var noe som het pspgo. noe som sier litt om hvor dårlig salget har hvert for jeg pleier å få med meg slike ting. pspgo er helt digital og man laster ned spill til den. men spilleren har ikke klart seg i markedet selv om sony har lagt med flere spill.
nå prøver de å redde konsollen ved å sette ned prisen 35%, men alikevel kommer den på 1900 kroner.

prisen vil bli redusert den 1.november og om du kjøpper spilleren før nyttårsaften følger det med ti spill:
«Assassin?s Creed: Bloodlines», «GTA: Vice City Stories», «Gran Turismo», «Avatar», «LittleBigPlanet». «MotorStorm: Arctic Edge», «Need For Speed Shift», «Pursuit Force», «2010 FIFA World Cup South Africa» og «WipEout».

skal jeg kjøpe meg ny konsoll blir det nok en modet psp, ikke pspgo.

 

http://www.pressfire.no/nyheter/PSP/2666/Kan-priskuttet-redde-denne-maskinen

Oppskrift på chilisuppe

 

Grunnoppskrift til ca to personer.

 

1 løk

ett fed hvitløk

Surres i olje i noen minutter.

 

(linser)

Stangselleri

Gulrot

½ paprika

1 potet

kokes

 

5 friske tomater tilsettes når grønnsakene er kokt. Har du valgt bønner i stedet for linser tilsettes de nå.

 

Krydder: kvart buljong

Timian

1 ts soyasaus

pepper

1 ts knust chili

2 ts tomatpurre

 

bruker du linser koker du dette sammen med grønsakene, enkelte bønner må legges i vann dagen før.

Bruk en stavmikser og miks alt sammen. For sterkere suppe tilsett mer knust chili.

Kontrollerer ikke tap av sauer

jeg føler det er på tide noen skriver det som så mange av oss tenker, vi må ha verdens mest overvektige rovdyr. I artikkelen jeg leste blir det påpekt at det ikke finnes noen form for kontroll over det faktiske tapet av husdyr. vi går bare blindt etter det bøndene sier. og hver gang de vil skyte en ulv og snakker om saken sin på nyhetene sitter jeg i sjokk. hvordan kan voksene mennesker virkelig stå å si at en stakars ulv har spist over 1000 sauer, er det realistisk? tallene i artikkelen viser at det antallet husdyr som blir meldt spist av rovdyr i norge tilsvarer kjøtt til over 200.000 gjennomsnittlige nordmenn.

vi står i en situasjon hvor ingen tørr å gå den ene eller den andre veien, vi kan ikke ta liv av de få rovdyrene vi har, men retter vi blikket mot bøndene blir det raseri og det tåler ikke regjeringen. så da lukker vi bare øynene.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3871969.ece

Tutsi stoppet all trafikk

dette er slike nyheter jeg liker å lese, eller mesteparten av artikkelen var positiv. saken startet med 60 lastebil sjofører som aksjonerte for å få fire felts kjørebane på E18, men politet stoppet kolonnekjøringen dems. da kom hjelpen uventet fra en hund som stilte seg midt i veibanen.
det tok aksjonistene ca 20 minutter å få flyttet hunden ut av veien, mens politiet mente de bare skulle fange hunden og binde den fast til autovernet.

eieren av hunden ble funnet og er glad for hvor snille aksjonistene var mot hunden hans, de hadde hvert ute på elgejakt da hunden løp. eieren sier det var tegn på at elgen hadde hvert der, men han viste ikke hvorfor hunden stilte seg midt i veien.

jeg er ganske rystet over politiet sitt forslag om hvordan de skulle løse saken med hunden, man binder ikke bare en hund fast i et autovern og folater den.

http://www.dagbladet.no/2010/10/24/nyheter/innenriks/e18/aksjon/hunder/13974727/

sims 3 24.10.10

endelig har Camilla blitt voksen og tatt over rollen som den som skal føre genene vidre til neste genrasjoner. hun valgte et yrke som lar henne være hjemme samtidig som hun jobber med livsønsket sitt. å få full kunskap i teknikk og logikk. hun har bestemt seg for å jobbe som oppfinner.

bildet er legacy huset slik det ser ut nå. er nesten bare rammen, men i stedet for å kaste bort penger på å kjøpe ting mange ganger valgte ejg å sette opp huset slik jeg ville ha det med en gang. dette gjør at utviklingen går sakte. akkurat nå jobber jeg med kjøkkenet.
 

block tuch lite iphone aps

dette er nok en gratis aps til ipjone, men i motsettning til mange av de andre jeg har prøvd var jeg veldig fornøyd med denne. selv om det er en mini versjon av spillet fungerer det og er en virkelig timekiller.

kansje ikke en av verdens mest spennende spill, men fungerer utrolig godt til å minske ventetider og du er i smålig fare for å bli litt hektet.
spillet går ut på å fjerne klosser på et viss antall trykk, du behøver ikke å fjerne alle, men må nå en viss poengsum for å komme til neste level. alle poengene over gjør neste level litt lettere.

the sims 3 23.10.10

I dag var det på tide med en ny reise. Red hadde fått en ny oppgave, denne gangen i Kina. han tok med seg camilla igjen og hun løp rundt å løste oppgaver mens han løste gåter for foreningen sin hjemme.

camilla lærte seg kampsport og fikk oppleve mye de seks dagene de var i kina og hun føler seg mer voksen og klar for livet som venter henne. Når hun kom hjem igjen var det rett på deltidsjobben sin. hun tar oppgaven om å føre familien sin videre ganske alvorlig til å være en tenåring.

usunn men god frokost

i dag våknet jeg ca 16 00 og siden jeg viste jeg måtte innom senteret før det stengte bestemte jeg meg for å ta frokosten min der. så det var bare å få på seg klærene og løpe.

jeg bestemte meg for et winerbrød, men mens jeg ventet i køen hos bakeren så jeg di siste forsvinne. så jeg gikk ned i kjelleren til jorbærpikene og håpet de hadde der.
selvfølgelig hadde de, og mens jeg sto i kø kom jeg frem til at jeg trengte noe å drikke også. jeg ville ikke ha brus, vann passer virkelig ikke med winerbrød og jeg drikker ikke kaffe. så endte opp med at jeg valgte varm kakao. det jeg ikke var forbredt på var at når de puttet krem i kakaoen (for det ville jeg jo ha) puttet de også marsmalows og ekstra sjokolade på toppen. snakk om usunn frokost.
hva skal jeg gjøre om jeg møter en levende død?

har du muligheten til det, ville mitt førstte råd være å finne ut hva slags levende død du har å gjøre med. vampyr eller zombie?

vampyrer

Kjennetegn: vampyrer er veldig like vanlige mennesker, men de kan ofte ha en litt blekere hud. Noen mener de har røde øyne og andre gule, men dette er ganske usikkert.
møter du en levende død om dagen kan du være ganske trygg på at det ikke er en vampyr siden de fleste hevder at vampyrer er allergisk mot sollys og vil bli til aske om de er ute i det. det er også rykter om at vampyrer kan fly og/ eller gjøre seg om til flaggermus.

Svakheter: største svakheten til vampyrer er at de ikke tåler sollys, men om du møter en hjelper dette deg sikkert lite siden det trolig ikke er noe sollys (obs: om det er sollys er det ikke en vampyr). vampyrer skal ha en svakhet mot tre, og en veldig effektiv måte å drepe dem på er trestake igjennom hjertet. andre måter å skade eller drepe en vampyr på er sølv, kors, ild.

ting som kan være lurt å vite: vampyrer kan ikke gå inn i boliger uten å bli invitert inn, de kan muligens fly/ levitere, dyr kan føle vampyrer og kan varsle deg.

Zombier

kjennetegn: zombier er mennesker som er døde, men i motsettning til vampyrer skiller de seg lettere ut blandt folk. de har ofte skader eller tegn på at de har ligget lenge i jorden. de er helt hvite (mot grå). de har ingen aktiv hjerne så de vandrer ganske målløst rundt til de lukter mat. zombier er trege og det ser ofte ut som om de sleper på kroppen sin.

svakheter: den mest effektive og eneste sikkre måten å ta livet av en zombie på er å kutte av den hodet. men andre ting som skader hjernen skal også være effektivt. (ikke forstår jeg hvorfor siden hjernen er død). annen ting som skal kunne skade dem er om du setter fyr på dem.

ting som kan være lurt å vite: zombier er trege og eier ikke innteligens. så om de ikke lukter deg er du trygg. de vil heller ikke legge planer for å fange deg, men angriper rett på. de bryr seg ikke om de mister kroppsdeler.

 

om sitvasjonen derimot er akutt og du ikke har tid til å tenke over dette sett fyr på den levende døde, da dette skal hjelpe mot begge to.
og husk å ikke bli bitt, ellers hjelper det lite at du kommer fra det hele i live. du vil bli forandret til en av dem.

snø og kakao

i går var det selve kose seg dagen. det startet med at jeg frøys veldig og satt med pelsteppe rundt meg. det tok litt tid før det gikk opp for meg at det kansje var på tide å fyre opp. i det jeg tokk denne avgjørelsen ringte mamma og fortalte meg at det snødde ute. så etter jeg hadde fått fyr og hentet litt ekstra ved lagde jeg meg en stor kopp med kakao og krem og satte meg ved vinduskarmen og koste meg.

selv om det ikke var nok snæ til å gjøre bakken hvit var den nydelig å se på og jeg måtte selvfølgelig finne på en god unsyldning for å kunne gå ut i snøen. når jeg først var ute fikk jeg prøvd ut de nye vinterskoene mine også, de er som å gå i tøffler. jeg er vant til at vintersko er tunge så det var veldig overaskende.

gleder meg veldig til snøen kommer på ordentlig...

uno free iphone aps

dette er første anmeldelse av en iphone aps og den kommer ikke til å bli veldig positiv. jeg lastet ned gratis versjonen av uno og var forbredt på litt dåligere versjon en den man betaler for, men dette var rett og slett bare komisk. ikke kan du spille orginal uno. siden du må ha betalversjonen for dette. eneste du kan spille er en hurtigversjon med noen merkelige utfordrings regler. og ikke nok med det, men du får ikke fullføre spillet før de setter deg tilbake til hovedmenyen for å gi deg enda mere reklame. det går ikke ann å ta opp spillet igjen.

egentlig virker dette som en veldig dårlig demo, som jeg heller ikke hadde ville spillt. men den viste meg i hvertfall at jeg aldri kommer til å kjøpe uno spillet...

Lag en film og vinn en bil eller scooter kampanje

jeg har ikke hvert medlem her på blogg.no så lenge, men dette er helt klart den beste kampanjen jeg har sett hittil. ikke det at jeg tror jeg har en mulighet til å være med, men vet det finnes mange kreative mennesker der ute som sikkert hadde satt god pris på en bil eller scooter.

likte spessielt godt at det fulgte med hjelmer på skuterne ;-)

skattelistene ute.... igjen

nå er det klart for enda en uke hvor hovednyhetene i avisene er hvilke personer som tjener hva, hvor mye mer eller mindre de tjener og selvfølgelig komentarer om bruk av penger i forhold til det som står.

samtidig som listene legges ut og pressen kaster seg over kjendisene sine intekkter som gribber kommer debatten opp igjen. er det riktig å offentliggjøre skattelistene. har vi vanlige mennesker rett til å vite hva naboen, x`n eller familiemedlemmer egentlig tjener? skattelistene balanserer på en tråd i mellom regler for rett til opplysninger og regelene for personvern.

i år har jeg ikke tenkt å sjekke ut noen, men jeg har før sett igjennom familien min og kommet frem til at jeg synes det hele er tull. men selv om jeg debaterer med meg selv klarer jeg ikke å komme frem til et standpunkt om jeg er for eller i mot listene. for jeg støtter både opplysningsrett og personvern.

Nye gratis iphone aps

siden jeg kjedet meg litt mens jeg ventet på at spillene mine skulle loade gikk jeg innom istore og så etter flere gratis aps jeg vil prøve. denne gangen lastet jeg ned:

Farmstory
farmstory - summer
city story
uno
Freecell
Pyramid
spider solitare
goldminer joe lite
convert units for free

The Southern Vampire Mysteries - Dead Reckoning

var nettopp inne på wikipedia og fant ut at den nye boka i true blood serien kommer i mai og heter Dead reckoning. som stor fan av bøkene gleder jeg meg utrolig mye. det virker som om hun gir ut en bok i året, og i mai. veldig spent på om det blir krig eller ikke, men det tyder jo på det da. forrige bok synes jeg egentlig var et forkapittel og ble veldig skuffet, selv om det var godt med en puste pause fra alle de intense historiene.

biblotek med xbox 360

i dag var jeg inne på senteret for å få noen svar om mystiske ting på iphonen min hvor jeg fikk den geniale ideen om å logge meg på biblotekets trådløse nettverk for å slippe å betale for internett bruken på telefonen min. jeg hadde ikke sett igjennom bibloteket før, så jeg benyttet muligheten når jeg først lette etter brukernavn og passord.

bibloteket som er på tre etasjer imponerte meg veldig. i annen etasje var det en del filmer, og lagt opp til å kunne ha nesten like mange filmer som video utleiekiosken her.

jeg fant et eget lite vampyrhjørne, som passet meg utrolig bra, men min største overaskelse kom alikevel da jeg snublet over en stor flatskjerm tv. først tenkte jeg at det var for å kunne se filmene der. men så fikk jeg øye på xboxen ovenfor tv`n og det ene spillet de hadde. det så utrolig koselig ut. det var sakkosekker å sitte på forran tv`n. 

svimmel

for ca 30 minutter siden våknet jeg helt av meg selv. vet jeg får besøk i dag og kroppen min har panikk for å forsove seg. så jeg våkner alltid før vekkerklokka. (pleier å si jeg har panikk for vekkerklokka). jeg hadde bommet på møtet med en time, men det gjør ikke noe. for da jeg sto opp å skulle finne none klær å ha på meg gikk jeg nesten rett i bakken igjen. jeg holdt meg fast for harde livet i hyllene på klesskapet og fikk satt meg ned i kontorstolen min. etter en liten stund ble jeg litt bedre og fikk hentet meg et glass med cola og fikk på meg en joggedress. nå sitter jeg her igjen og vurderer om jeg tør å prøve meg på en tur ut på kjøkkenet for å få litt mat.

nye sko

i går var jeg på lambertseter senter sammen med mamma, veninnen hennes og datteren til veninna... egentlig skulle jeg bare henge på å spise lunch, var veldig sliten. men da vi hadde sitti inne i dna butikken en stund fant jeg et par sko jeg bare forelsket meg i. jeg rett og slett bare måtte ha dem. nye vintersko er jo ikke å klage av. de er av saueskinn og fra roots.

1395 kr

jeg sendte mamma til å finne størelse og slik siden det var så mange inne i butikken og jeg var utslitt, og da fant jeg selvfølgelig enda et par sko jeg bare måtte ha. nike joggesko. svart og rosa. jeg har lett etter joggesko jeg likte i hele sommer og ikke funnet noen, så selvfølgelig tok jeg med disse også.

1600 kr

de var nå problemet oppsto, de hadde tilbud ta tre betal for to. så nå måtte jeg jo finne et tredde par. vi var alle nå helt utslitte å så oppgitt på hverandre da mamma kom på at hun også trengte nye joggesko. så da kjøpte hun like som meg bare i andre farger. hun sa jeg fikk de billigste skoene jeg hadde kjøpt gratis. det var vinterskoene.

the sims 3 17.10.10

i dag var simmene mine en tur i egypt. Red hadde fått i oppgave om å reise dit å koble fra hverandre en felle. selvfølgelig viste dette seg å være lettere en gjort på bare tre dager. samme hvilken pyramide han gikk inn i fikk han ikke koblet dem fra hverandre. det var den siste dagen han fant en felle han klarte å rote seg inni, og tilslutt koble fra hverandre. begynte virkelig å bli beskymret for at jeg ikke skulle klare det.

Red tok bare med seg Camilla på denne turen, hun brukte tiden på å løse så mange oppgaver som mulig og lete etter en mann. hun klarte å komme seg opp i visa level 1, men ingen fremtidige ektemen... begge var glad for å reise hjem, men tror de koste seg på turen sin.

iphone 4

veldig lei av å vente på min iphone 4 som jeg har reservert, gikk jeg nok en gang på euronics og maste. selvfølgelig hadde de ikke fått inn noen 32 bg, men de hadde ekstra 12 gb. så jeg bestemte meg for å gi opp og kjøpte meg en 12 gb. så nå har jeg endelig fått iphone 4.

den ligger å lader på gangen nå og jeg regner med å få satt den i gang i løpet av kvelden, gleder meg veldig.

loppemarked 16.10.10

jeg, mamma og noen venenr av mamma som er på besøk hos henne var på loppemarked en liten tur. det var ikke så mye jeg hadde lyst på der. men innerst i spill avdelingen var det en ps 1 og nintendo 64. jeg måtte bare kjøpe meg ps1 og fant ut til min store glede at tekken 2 lå inni konsollen. nå vet jeg ikke om den virker enda. men for 150 kr var det verdt å prøve det. har jo en del ps 1 spill fra før + et jeg ønsker meg.

ulevåll sykehus

da har jeg nesten hvert 24 timer på sykehuset. jegh ar akkurat sjekket ut av hotellet, men har to undersøkelser igjen. en 12.30 og en 14.30.

i går fikk jeg plasert sensorer over hele kroppen som skulle lagre informasjon når jeg sov, men i dag har de tatt av allt uten om på hodet. så jeg slipper å ha på meg koblingsboks og slik.

hotell rommet var veldig fint og jeg har sovet godt, tross alt utstyret som var koblet på meg. fikk spillt en runde the settlers of catan og masse pokemon.

middag 13.10.10

i dag hadde jeg indrefile av storfe til middag, til kjøttet hadde jeg delikatesse poteter og bernesaus. sausen var ferdig laget fra jacobs.

til desert hadde jeg fruktsalat laget med: steinfrie druer - grønne, 2 bananer, 3 klementinger og to epler skulle egenlig ha kiwi og mago i også, men mangoen var ikke helt moden. så da droppet jeg begge deler. nå har jeg i hvertfall fruktsalat å småspise på.

 

shopping i dag

siden det var så mye folk på senteret i går ble det ikke mye shopping, men i dag bestemte jeg meg for å utnytte meg av noen av tilbudene dems. jeg kjøpte meg nye gardiner til soverommet på kid. kjøpte samtidig med et pelsteppe og et laken. hele butikken er 40% avslag.

 

ellers var det en rask tur innom apoteket før jeg gikk løs på meny butikken. siden jeg tømte kjøleskapet mitt etter at jeg kom hjem haddejeg mye å fylle opp. tilslutt ble jeg så sliten at jeg bare ville hjem. men jeg fik tak i mye god mat da. jeg er veldig glad for at vi har fått meny, men de var tom for brøet mitt :-(

Lambertseter senter dag 1, tur 2

etter å ha hvilt noen timer bestemmer jeg meg for å dra bort på senteret igjen, denne gangen tar jeg med meg trillebaggen fordi jeg skal handle kattesand og katte mat. prater med mamma og hun forteller meg at hun og tanta mi skal bort dit også, så jeg tar følge med dem. denne runden blir jeg en uofisiel guide, noe jeg trivdes godt med. jeg fikk handlet til kattene og fikk en gratis prøvepose med kattemat.

det ble en veldig uorganisert tur som endte med at alle ble veldig slitene, men jeg fikk kjøpt meg middag på meny og vist de andre alle butikkene. jeg tror vi kommer til å være veldig fornøyd med senteret vårt. denne turen fikk vi også tatt en rask titt innom bibloteket. så bare i første etasje, men det var kjempe fint.

avsluttet turen med litt desperasjon om å finne en vei ut av senteret, men gå turen hjem hjalp litt. det var fortsatt veldig mange mennesker der.

åpning av lambertseter senter

det var kjempe fint å være med på åpningen av lambertseter senter i går. jeg var der ca ti minutter før det åpnet og allerede var det kjempe mange folk i kø. Nordstrand skole musikk korps spillte og nrk var der med mange kameraer. det var koselig å stå der ute og jeg filmet korpset.

det var litt overaskende når dørene åpnet seg og mange fikk det ikke heltmed seg, alle vi andre som hadde fått det med seg fikk da en god mulighet til å snike litt i køen. det føltes litt rart å gå opp gangen å prøve å ta bilder mens det sto folk med kamera forran oss og tok bilder av oss. men jeg kom meg da opp på fellesplassen og silte meg i ny kø, for å få kake.

etter kakestykket mitt gikk jeg bare noen skritt videre og fant enda en kake. jeg liker ikke marsipankake (men kaka til senteret var god, holdt meg bare unna marsipanen) men siden det var loddtrekning med kaka måtte jeg jo ta et stykke. de hadde lagt plastikbiter inni kaka og dem som fant dem vant en premie på bjørklund. ikke noen premie på meg. og mesteparten av kaka gikk i søpla (desverre).

jeg hadde ikke noen planer om konkuranser eller tilbud, så jeg lot folk få stresse seg forbi og gikk opp i tredde etasje. her lå clas olson og dyrego zoo. butikkene var fine, men jeg innså at jeg ville få problemer med hva jeg ville ta bilde av, så jeg begynte å filme i stedenfor.

jeg gikk igjenom hele plan to med kameraet mitt og filmet de forskjellige butikkene, noe som ikke var lett siden det var tettpakket med folk hele tiden. så tok jeg runden i første etasjen. men tror ikke jeg klarte å få med meg alle butikkene. tok meg en tur inn på meny og fikk en nydelig rosa rose. her var det smaksprøver og enda en kake (som jeg ikke tok en bit av). jeg likte godt glassveggene på meny.

når jeg endelig hadde kommet igjenom var det på tide å finne de tingene jeg faktisk skulle ha. hadde heldigvis bestemt meg for å ta kattesand og kattemat senere på dagen. så da var første oppgave å finne jernia butikken. julegaver på salg må jo kjøpes. men hvor var nå den jernia butikken? etter flere titt på butikkoversikten vi fikk utlevert når vi kom inn fant jeg frem til den nederst i plan 1. de hadde selvfølgelig ikke noe av det jeg skulle ha. jeg gikk forbi g-sport butikken og der sto det en vakt å stoppet folk fra å gå inn. butikken var full. det så jeg, lurer på hva slags tilbud de hadde der.

siden jeg hadde 1 time igjen på tilbudet til HM om 25% rabatt på hele butikken gikk jeg dit for å kjøpe resten av kostymet mitt, plukket med meg en bukse og en trenings bh samtidig. nå begynnte klokken å nærme seg 12 og den "offisielle" åpningen. om senteret ikke hadde hvert fullpakket før ble det det nå. jeg bestemte meg for å gå og tok veien igjenom kinoen ut. her satt det barn på gulvet og ventet på at knerten gifter seg skulle begynne. fulgte veggen til bibloteket på utsiden og så de sjenket i mozel. trist de ikke åpnet samtidig med senteret, men får ta det senere tenkte jeg før jeg tok fatt på turen hjem igjen.

en time før senteret åpner

nå er det bare litt over en time igjen til lambertseter senter åpner, jeg har sittet oppe siden klokken 4 i dag og ventet. for å få tiden til å gå har jeg spilt fronterville og sims 3. nå begynner jeg å føle spenningen på kroppen. jeg skal skifte og stelle meg,men har god tid. tar bare 15 minutter å gå bort til senteret (hvis jeg går veldig sakte). prøve å ikke være der så lenge før.

kommer nok til å ta to turer bort i dag, det er en del ting jeg trenger på senteret. kattesand og kattemat osv. men kjøper nok dette seinere når det størte trykket er forbi.

fiskenes tid

i dag var det fiskene sin tur å bli dillet med. jeg tok både det store og det mellomste akvariet (de med fisk i fortiden) rensket bunnen, fjernet døde planter, byttet 1/3 vann og renset filter og pumpe.

skal vente med å vaske bort algene til i morgen, de trenger litt ro nå. men det ble en aktiv start på dagen. senere i dag kommer hjemmehjelpen og jeg gleder meg til å ha ren leilighet nå som den er ryddet.

 

Pokémon Ranger: Guardian Signs

nå kommer det nye pokemon ranger spillet til europa. spillet som er den tredde i pokemon ranger serien ble gitt ut i japan i mars. spillet går ut på å passe på verdenen din og bekjempe Pokémon Pincherne. pokemon ranger serien spilles veldig mye med stylusen og min erfaring er at spillet blir veldig kjedelig når du har kommet igjennom hoveddelen av spillet.

 

Nintendogs provoserte gal hund

i følge daily mail skal en 9 år gammel jente ha blitt angrepet av en bullmastiff som ble irritert av lyden av nintendogs. 9 åringen satt ute å spillte da hunden angrep henne, hun fikk skader i ansiktet. i følge bestemoren til jenta er spillet den eneste grunnen til at hunden angrep henne og hun mener at nintendo burde sette advarsel på pakkningen om at dette kan hende.

selv har jeg spilt nintendogs med katter og samboer i hun, de reagerte hver gang jeg ropte på hunden, men ikke noen aggrisivitet. jeg vil heller tro at en annen lyd kan ha irritert hunden. selv ble jeg forsøkt angrepet av en hund etter en tekstmelding lyd.

hunden ble selvfølgelig avlivet.

Ingen 3D på Harry Potter

egentlig er jeg litt lettet over at warner bros har valgt å ikke slippe den nye harrypotter filmen i 3d. jeg har nemlig sitti og lurt på det selv. hvordan gjøre om en allerede filmet film til 3d. det er vist mulig, men skal resultatet bli bra må de utsette premieren. og jeg tror de husker raseriet sist gang de utasatte en harry potter premiere. det var ikke pent. gleder meg veldig til 19 november.

harry potter 7 del 2 kommer i 3d.

 

sims 3 10.10.10

I dag fikk simmene mine seg en liten tur til Frankrike. Sofia hadde fått i oppgave å levere ett bilde dit og siden det var helg tok hun liksågodt med seg hele familien. de hadde en fin tur alle sammen.  Red og Basil samlet opp noen visapoints ved å ta noen oppgaver mens camilla brukte tiden til å bygge opp noen ferdigheter. etter tre dager var de veldig glad for å reise hjem igjen. borte bra men hjemme best.

kloklipp tid

da var det nok en gang tid for kloklipp på kattene, jeg pleier å ta det på når jeg ikke klarer å ha sirius på fanget lengere siden han stikker klørene så langt inn i knærene mine (og det gjør vondt).

jeg hater denne tiden siden kattene hater det, jeg prøver å finne et tidspunkt hvor de ikke sover eller koser med meg. og så starter jeg med sirius. for da blir luna så nyskjærrig at hun kommer løpene til oss ;-)

det hele ender med gobiter til kattene, men er nok en av de tingene jeg liker minst...

lang og varm dusj

nå har jeg akkurat kommet ut fra dusjen og føler meg kjempe god.jeg føler meg virkelig vel etter å ha vasket meg med produktene fra lush (for det hørte ikke ut som en reklamestrofe)

her er i hvertfall de produktene jeg har brukt i dag.

Vanilla in the Mist såpe: denne ble jeg kjent med igjennom en prøve jeg fikk da jeg kjøpte min første shampo. jeg elsket lukten og gikk tilbake og kjøpte et stort stykkeBig shampo: dette var den shampoen jeg ble anbefalt da de påsto at den jeg hadde forelsket meg i hadde gått ut av produksjon (men ser den er lagt ut på nettet igjen nå). jeg var veldig skuffet over den. selv om det er hærlig å masere shampoen inn i håret på grunn av de store saltbitene som maserer hodebunnen synes jeg den tørker ut hodebunnen min. men bruker opp denjeg har kjøpt.
American Cream balsam: jeg rett og slett elsker denne balsamen den lukter godt, og selv om den ikke får håret til å virke like glatt som andre balsamer når du dusjer merker du efekten når håret tørker. kattene mine er også ekstremt glad i denne og liker å ligge å slikke eller sniffe på håret mitt når jeg kommer ut av dusjen.
Bones sesong 4

da har jeg akkurat blitt ferdig med sesong 4 av bones. dette er nok den sesongen som har frustrert meg mest. det å miste zack var utrolig vondt for meg. hjalp ikke at han dukket opp i to epesoder. det hjalp at de sa a t han ikke var en morder, men synes han burde få komme tilbake for det. det ble for mange forandringer i serien på en gang, og jeg er ikke så glad i det.

men når jeg endelig begynte å bli vandt til forandringene så slutter sesongen med at booth har hukommelsestap. det kan fort bli for mye drama for meg, selv om jeg må innrømme at jeg har sett noen dramaserier.

morsomste øyeblikket i hele sesongen er når bones forteller at hun skal få seg barn. jeg lo så jeg holdt på å falle av  stolen. og det skal mye til med meg.

har begynt å laste ned sesong 5 siden denne ikke er ute på salg enda (vel den kom ut i usa i starten av mnd, men men). laster ned alle episodene til og med episode 14. episode 15 av sesong 5 gikk på tv 3 på torsdag og jeg var forutseende nok til å ta den opp ;-)

Mareritt med kose ending

jeg lå og sov dypt i senga mi og drømte fine drømmer, da pluttselig allt forandret seg. midt i drømmen min begynte folk å stikke sprøytespisser inn i ryggen min. jeg prøvde allt for å få dem til å slutte for det gjorde vondt.  drømmen snudde så fort at det ikke var noen overaskelse at jeg våknett brått. med hjertebank kjente jeg enda en runde med nålspisserbli satt inni ryggen min. jeg var nok fortsatt halvt i søvne siden jeg ikke tok koblingen med en gang, men jeg begynnte å tenke på det og la merke til en lav brumming.

Sirius hadde lagt seg til å sove bak men og med alle fire poter plasert godt på ryggen min, nærheten trigget selvfølgelig maling og "tråkking". ti skarpe klør plasert gjevnlig inni ryggen kan fort føles ut som sprøytespisser. det hele endte med at jeg snudde meg og la han i amkroken min son han pleier. naturlig forklaring på et forferdelig mareritt.

Night world 3 (L. J. Smith)

 

Inneholder novellene:

Huntress ? Hun er leder for en fryktet vampyr gjeng. Mens de jakter på mennesker i en park husker hun plutselig foreldrene sine sin død. Hun innser plutselig at hun er halvt vampyr og halvt menneske, selv om dette skal være umulig. Hun forlater vennene sine for å leve som menneske og vampyrjeger. Men en dag tar cirkle daybrake kontakt med henne, hennes tidligere gjeng har en wild power. En av fire krefter som er avgjørende når slaget mellom det gode og onde kommer. Hun må risikere livet sitt for å dra tilbake og sikre at denne personen ikke blir drept.

Black Dawn ?Broren hennes er savnet og hun tar opp jakten på han, hun blir tatt til fange av slavehandlere og blir sendt til et område hvor det bare bor folk fra Night world. På veien drømmer hun om en gutt som prøver å redde henne. Det viser seg fort at denne gutten i drømmen hennes er prinsen over dette riket og styrer det. Han er også en wild power og de andre vampyrene vil ha han på sin side. Klarer hun å finne frem til gutten i drømmene sine og redde dem begge, samtidig slippe alle slavene løs?

Wichlight ? en normal shopping dag på senteret utvikler seg til et mareritt  for en ung kvinne. Hun blir angrepet av mange mostere og så kidnappet. De forteller henne at hun er en wild power, hun skal være med i kampen mot de gode og onde, hun er en heks og at hun skal gifte seg med en shape shifter. Hun nekter å tro på dette og nekter å samarbeide?

Endelig begynte krigen, selv om hver novelle fortsatt handler om soulmates så trappes kampen mellom det gode og onde seg opp, nå er det på tide at man viser hvilken side man står på. Jeg har ikke lest ferdig den siste novellen grunnet at jeg venter på at siste bok i serien skal bli gitt ut, den skulle blitt gitt ut i 1998, men nå sier de den kommer neste år.

mislykket lasagne

noen dager er bare ikke dine dager, jeg har hatt en slik dag i dag. hovedsaklig har jeg sovet siden jeg er så trøtt. og allt jeg har tatt i har blitt påvirket av dette. jeg kjøpte inn til lasagne i går og gledet meg virkelig. min første tabbe var å glemme å legge osten i kjøleskapet. jeg hadde helt glemt at jeg hadde kjøpt ost, så når den skulle legges på hentet jeg frem en illeluktende sak fra bagen. (kansje jeg skulle ha tømt ut alle matvarene før jeg la meg og ikke bare de jeg husket skulle i kjøleskapet). jeg hadde også helt glemt at jeg måtte ha melk til lasagnen.

det skal utrolig mye til for å ødelegge en ferdigpakke fra toro (slik med pasta plater og krydder i), men jeg virkelig gjorde et godt forsøk. til min store lettelse fant jeg melk i kjøleskapet. jeg kan takke laktoseredusert melk for ekstremt lang holdbarhet når den ikke er åpnet.

så da var det bare å sette fra seg maten, løpe i butikken å kjøpe ost mens jeg håpet kattene ikke spiste opp maten på benken. kattene var snille. men jeg hadde satt ovnen på full guffe når den skulle forhåndsvarmes og dette glemte jeg selvfølgelig når jeg satt inn maten.

det hele endte med en overmelket, suppete, svidd og ikke helt kokt lasagne. men den var spisbar om ikke noe annet.

Nå er det jul igjen......

jeg burde begynne å bli vant til det, men det gjør meg like lei meg hvert år. jula starter tidligere og tidligere. nå snakker jeg ikke om å kjøpe julegaver til folk, for det kan man gjøre hele året. jeg prater om tiden da butikkene fyller opp hyllene sine med røde og grønne ting som skal få oss i julestemning. for hvert år kommer det tidligere og tidligere. og jeg blir mer og mer irritert. mye av gleden med jula er den mnd den varer (med advent). og jeg synes ikke julevarer burde komme i hyllene før 1.12 eller første søndag i advent (når denne kommer før desember). for innen julaften er man lei av julebrus og julekaker og gleder seg egentlig bare til allt maset er over.

min store frustrasjon i dag skyldes vår kjære rema 1000....
god jul alle sammen....

Night world 2 (L. J. Smith)

 

Inneholder novellene:

Dark Angel ? Gillian tror hun hører et barn rope om hjelp i skogen og går inn for å finne det. Istedenfor å redde et barn detter hun i en elv. Hun klarer å komme seg på land, men siden det er midt på vinteren fryser hun i hjel. Men i stedet for å dø får hun en ny sjanse av en gutt som kaller seg angel. Han blir med henne ned på jorden å sørger for at hun får alt hun ønsker seg. Men etter hvert blir metodene brutale og hun begynner å lure på hvem denne Angel egentlig er.

The chosen ? som en liten jente ser hun fetteren sin bli angrepet og moren drept av en vampyr, men ingen tror på henne. Hun blir plasert hos tanta si, men i løpet av kvelden begynner det å brenne og tanta dør også. Hun vokser opp til å bli en fryktet vampyr jeger, hele livet sitt har hun dedikert til å rydde ut the nightworld, men så forelsker hun seg i en vampyr. Ikke hvilken som helst, men en av de værste.

Soulmate ? Hannah drar til en psykolog fordi hun skriver lapper til seg selv med varsler. Eneste problemet er at hun ikke kan huske å ha skrevet dem. På en av dem står det at hun skal dø før hun blir 17 år. Det viser seg at hun har en gammel sjel og ett eller annet skjedde i hennes første liv som forfølger henne.

Fortsatt godt tvinnet historie, tiden går også i mellom alle historiene og vi får vite litt om hva som skjer med de andre. Men savner litt oppfølging da alle novellene slutter midt i en historie. Blir litt huller.

fortsatt ikke noen iphone

jeg holder på å bli gal av å vente på telefonen min, jeg eier rett og slett ikke tolmodighet. i dag gikk jeg bort på euronics og spurte etter den igjen. når han bak disken sa utsolgt var instinktet mitt å slå til han, men jeg er en snill person så jeg hintet forsiktig om at jeg hadde reservert. mannen var veldig hjelpsom og prøvde å lete frem telefonen som var min (sikekrt fordi jeg ikke slo til han). han fant ikke telefonen og gikk å hentet en annen mann. han fant ut at siden jeg hadde bestilt en 32 gb og ikke 16 gb hadde ikke telefonen kommet enda. men midlertidlig ankomstdato sto fortsatt som 1.10.... så jeg får bare vente.

grunnen til at jeg blir så sint over at telefonen ikke dukker opp er at de ikke lot meg stå på liste før, jeg har pendlet til og fra butikken siden midten av august.

frokost 07.10.10

frokosten min i dag besto av to brødskiver med bremykt smør og solværspostei.  dette er noe av det beste pålegget jeg kan få, så jeg er ganske fornøyd med det.

er ganske skjeldent jeg spiser brå, så det er litt stort. jeg tror ikke colan til var så sun som maten ;-)

ny jakke

vel jakken er ikke ny, men ny for meg. den har gått en rundtur i familien. ikke fordi den ikke er fin, men fordi folk blir gal av alle knappene på den. men jeg er overlykkelig fordi den endte opp hos meg, og jeg bryr meg ikke om en million knapper når jeg liker et plagg.

jakken er fra mc planet og er veldig lik frakken min. uten om at frakken min har glidlås og ikke knapper da.

det morsomste med jakka var kansje at da jeg brukte den første gang fant jeg et armbånd i en av lommene. så nå er armbåndet levert til mamma og så skal hun spore opp eieren av det.

Førskolelærer twittret om voldtekt av barn

noen folk er rett og slett bare dumme, slik som denne 21 åringen fra sverige. første dag på ny jobb som førskolelærer skrev han en twitter melding om at han ville voldta 6 eller 7 av barna. rektoren på skolen ble tipset. foreldrene til barna ble ringt og mange valgte å hente barna sine. så ble saken sendt til politiet.

mannen tilsto med en gang at det var han som hadde skrevet meldingen, men mente det bare var en spøk. ikke overaskende mistet han jobben med en gang.

jeg er helt enig i at han burde miste jobben. 1 det er ikke bra å ha mulige overgripere jobbende med barn. 2. hvis det virkelig var en spøk (noe jeg tror det var) så viser man tegn til ekstremt dårlig dømmekraft. og dette er heller ikkefolk som burde jobbe med barn.

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3844444.ece

Enslaved: Odyssey to the West

dette kunnenesten ha hvert et spill for meg. jeg leste dagbladet sin anmeldelse av spillet og det fristet veldig. bare dumt jeg ikke har ps3 eller xbox 360 (enda)

spillet virker som et godt eventyr spill for slike som meg som har litt problemer med slossdelene i spillene. som kansje heller vil kunne leve seg igjennom en god historie uten å måtte slite for mye, men uten at et blir forvanskelig. min erfaring er at gode eventyrspill er en mye større opplevelse en gode eventyr filmer. for i spillene er du mye mere aktivt med.

link til anmeldese: http://www.dagbladet.no/2010/10/06/kultur/spill/spillanmeldelse/anmeldelser/enslaved/13712186/
haunted house i farmville

da nærmer vi oss tydligvis haloween med stormskritt. farmville har lansert et spøkelseshus man kan bygge opp og så samle inn godteri. hva godteriet kan brukes til finner vi sikkert ut av senere.

om ikke noe annet er farmville utrolig flink til å henge med på ting som skjer i virkeligheten. her får de fleste helligdager god oppmerksomhet med egene kampanjer. ulempen er jo det at denene kampanjen ikke rekker å slutte før den andre begynner. så hvis du vil av må du ha sterk selvbeherskelse.

hodepine

jeg har bare så utrolig vondt i hodet i dag. først tenkte jeg tanken på at det føltes ut som om noen hadde slåttt meg ned, men det ble litt feil. det føles mere ut som en dampvalsveiser (eller hvordan i huleste det staves) har kjørt sakte over hodet.

det presser fra alle kanter elle tiden og jeg kan ikke si et sted hvor smerten egentlig sitter. min egentlige teori er at kroppen er i sjokk etter at jeg i går sluttet helt på ibux. etter to uker med intens bruk tar det nok litt tid før kroppen blir vant til å fungere uten.

ps: tannverken er nesten helt borte.

facebook nede

jeg blir helt gal når facebook blir vanskelig. jeg har gått fra å ikke bruke det i det hele tatt til å bli totalt avhengig. ofte er det bare spillene som henger litt, dette er ganske vanlig. men når facebook låser seg helt. slik som nå stopper allt.

ingen sider vil laste, men jeg kan se veggen min..fristende med linker fb rett og slett ikke klarer å åpne opp.

setter meg nok å spiller sims 3 og ser om det virker bedre om en times tid.

huskvask forsetter

vel dette er et mange dagers prosjekt tydligvis, men jeg kom jo litt nærmere målet i natt. jeg fikk vasket alle ull capene mine for hånd og har dem liggende i tørketrommelen og venter på at det skal være lov til å sette på den.

kjøleskapet mitt er nesten tømt (bokstavlig talt), jeg hater å kaste mat, men over to uker med sykdom hvor jeg nesten ikke har hvert hjemme har satt preg på leiligheten. når jeg først har hvert hjemme har det jo hvert for å stelle med kattene. liker ikke at folk gjør det for meg.

men jeg kan trøste meg med at selv om det har hvert rotete her har det hvert relativt rent, hjemmehjelpen var her for en uke siden og vasket.

jeg tror det morsomste med å rydde og vaske leiligheten er hvordan kattene skal være med på absolutt alt. så det er en veldig sosial oppgave.

Forbyr hekser å reklamere

et nytt lovforslag i russland skal gi forbud for troshelbredere, hekser og trollmenn å reklamere for det de driver med.
Parlamentsmedlemmene har godkjent et foreløpig utkast til loven. De må stemme over det igjen før den undertegnes av presidenten og blir en del av landets lovgivning.

russere henvender seg oftere til synske eller helbredere enn til leger og psykologer. dette mener de at er «moralsk og fysisk skade på befolkningen og økonomisk skade for landet»

å nekte folk å reklamere går ganske langt mot grensen til å ville unnergrave ting. hvis man ikke kan raklamere, kan man skrive om det? og hvor går grensen på reklame. skal man ikke kunne prate om tjenestene man gir.

det er ikke mitt ønske at folk ikke skal dra til lege når de er syke, men jeg mener folk selv må få velge hvordan de vil løse problemene. og at bare 10 har hvert hos psykolog kan da umulig bli sett på som negativt. jeg er bare oppgitt.

sen start på dagen

siden jeg ikke la meg før klokken 7 i dag tidlig var det ikke så overaskende at jeg ikke våknet før 19.00 i dag heller. jeg sover 12 timer om dagen. sikkert derfor jeg føler at døgnet har for få timer. i hvertfall var det bare å komme i gang med dagen fort. jeg fikk i meg litt mat mens jeg så en halv bones episode.

etter maten var det en rask tur til butikken før jeg gikk bort til en venn av meg. det er utrolig ekkelt at allt lyset på grøntarealet er slått av. det blir veldig mørkt. men det gikk jo bra og kammeraten min og hunden hans kom og møtte meg. vi gikk en liten runde før vi dro opp til han.

det første vi gjorde vare å spille new mariobros på wii. egentlig ganske morsomt. etter dette så vi på harrypotter kostymet jeg vil lage meg. har ca en mnd på oss. tilslutt fulgte de meg hjem igjen. koselig å spille wii med noen.

nattrydding

mens andre ligger å sover godt i senga si bestemmer jeg meg for å rydde leiligheten. at det er midt på natten gjør ingen ting. jeg setter musikken min på full guffe (ipod så det plager ikke naboene) og rett og slett koser meg. målet mitt er å få det ordentlig ryddig i leiligheten igjen. men odsen er i mot meg med en dag oppe og ti dager nede. den ene dagen jeg er oppe skal jeg shine leilighet, være sosial, ta meg av allt praktisk og prøve å trene litt. oppi allt dette skal jeg egentlig klare å spille litt også. døgnet har bare ikke nok timer for meg.

men jeg prøver i hvertfall å være stille når jeg har snud døgnrytme, skulle ønske naboene var det tilbake ;-)

Raser mot påstander i VOSS-dokumentar

denne artikkelen fra vg var nesten morsom å lese. selvfølgelig er det ikke morsomt å få ødelagt merkevaren sin. enten det er på riktig grunnlag eller ikke. men det er en ting de ikke kan motbevise. Norge har noe av verdens beste drikkevann. så det vil vel ikke være feil å si dette i usa enten den er fra komunalt vannverk eller grunnvann.

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10041378

pokemon black på japansk

vel det er ikke veldig likt meg å spille spill på japansk, men da kusina mi tokk kontakt med meg og fortalte av dsi maskinene var sonesperret slik at en venn av henne ikke fikk spillt spillet. ble jeg sint. jeg hater at de sonesperrer ting og har hvert ganske fornøyd med de håndholdte siden de ikke har hvert sperret.

hun lurte på hva det tomme spillet mitt het, slik at vennen kunne kjøpe dette. jeg fortalte det, men sa jeg kunne teste det ut før de kjøpte mere ting. så jeg lastet ned pokemon black and white på japansk og startet ett av dem på konsollen min. det virket supert. det var helt tilfeldig at det var black jeg valgte å starte med.

jeg vurderer å spille videre på spillet, siden det går greit, men tror jeg vil få problemer ca halveis i spillene da det lønner seg å få med historien og hvor du skal gå. derimot tror jeg kusina mi og vennen hennes vil klare seg fint siden de studerer japansk.

men en ting kan jeg sikkert si, jeg kommer til å ville ha spillene når de kommer...

hentet wii

da var jeg en tur over til kusina mi og hentet wii maskinen min, hun lånte den i sommer, men siden hun nå er tilbake i england trenger hun den ikke. er litt godt å ha den tilbake. nå er det bare min ds lite og classic controller til wii igjen og så har jeg allt spillutstyret mitt hjemme igjen.

jeg og kusina mi bytter låner konsoller slik at vi slipper å kjøpe for mange.

pokemon soulsilver 04.10.2010

å spille igjennom et pokemonspill tar litt tid for meg siden jeg spiller et system der alle pokemonene jeg har skal opp i en viss level før jeg tar en gym. gymmen jeg er ved nå er gym 2 i azalea town. lederen for gymmen er Bugsy og han bruker innsektspokemon. min pokemon level -15

dette er pokemonene jeg har nå:

Chikorita utviklet seg til Bayleef (min startpokemon)
Pidgey
Spearow
Hoothoot
Rattata
Sentret utviklet seg til Furret
Pikachu
Weedle utviklet seg til Kakuna, utviklet seg til Beedrill
Ledyba
Geodude
Togepi
Ekans
Mareep utviklet seg til Flaaffy
Wooper
Gastly
Unown
Onix
Bellsprout
hoppip
Oddish
Nidoran (f)
Venonat
Tentacool
Shellder
Murkrow

apps jeg vil ha

siden jeg prøver å få tiden til å gå leter jeg igjenom istore etter apps jeg ønsker til den nye iphonen min (jeg håper jeg får snart)

jeg skal selvfølgelig prøve farmville sin gratis apps ellers blir det disse (ikke i rekkefølge, men ettersom jeg finner dem)

  • the settlers
  • sims 3
  • puzzel quest chapter 1-2
  • arkanoid
  • spore
  • sims 3 ambisions
  • bewjewled 2 (ca stavet)
  • carcassonne
  • monkey island 2 (siden serien ble anbefalt til meg

sikkert mye annet jeg vil ha der også, men hele apps storen var et mareritt å lete igjennom...

å bite i det sure eple

jeg må innrømme at mitt innlegg om bones i går ikke var helt riktig. slik går det når manskriver innlegg i frustrasjon. det at de har flyttet en episode fra sesong to til sesong tre her faktisk helt riktig, men det viste seg at de hadde gjort om på episoden slik at den skulle passe inn. når jeg skulle sette på episoden kunne jeg velge i mellom orginal og vist versjon. i slike tilfeller velger ejg alltid orginal siden jeg regner med at dette er grunnet teit amerikansk sensuering. men i dette tilfellet var det faktisk et poeng å se den som ble vist på tv (hvis du blir fort irritert som meg).

selve saken brukte de, de gamle klippene. men det i mellom de ansatte var filmet på nytt.

men jeg holder ved at dette beviser at hoggins ikke hadde frid tidligere...

forvirrende bones

jeg ser på tv serien bones på dvd fordi jeg liker å se serier i rekkefølge. derfor ble jeg veldig forvirret midt i sesong 3.

siste del av sesong 2 handlet om at hoggins og angela skulle gifte seg, han ga opp å spørre henne og da spurte hun han. når disse episodene startet hanviste de til et tidligere frieri, som jeg ikke kunne huske å ha sett. sesongen ble avsluttet med at bryllupet dems ble avbrutt fordi angela allerede var gift.

men midt i sesong 3 frir hoggins for første gang og får nei, når jeg så dette begynte jeg å titte på frisyrene dems og så at denne episoden egentlig hørte hjemme i sesong 2. jeg forstår ikke helt hvorfor de flyttet den. var inne på imbd og sjekket og den ble sendt i sesong 3.

nå prøver jeg å finne ut hvor tv3 ligger i serien, slik at jeg kan ta opp de som går og se på dem når jeg har tatt igjen. men de skriver ikke sesong i tv programmet sitt, så må lete litt. elelr spørre familien min (som ser dem på tv) om hvilken episode som var sist.

pokemon hjørne

i dag ringte den ene tanta mi og inviterte meg på middag, det var kjempe koselig. de serverte lasange. men jeg må innrømme at det kosligste var på slutten da jeg og ungene. (jente på 9 og gutt på 7) satt i et hjørne og spillte pokemon sammen. jeg spillte på soulsilver spillet mitt, kusina mi på platinum og fetteren min på saphire.

det var fetteren min som eide platinum først, men han solgte det til kusina mi. nå ønsker de begge to seg hart gold og soul silver. ikke en så veldig stor umulighet til jul ;-)

regninger

jeg har egentlig ganske kontroll på regningene mine, siden jeg bor i oslo er det ikke så mye å holde styr på. det mete ligger jo i husleien til boretslaget. men jeg klarte jammen å få meg et sjokk her. fikk en regning fra telenor på nesten 3000 kr.

først var tanken her er det noe feil... har de gjenomført den bestillingen av iphone jeg nesten gjenomførte på siden dems? jeg kunne bare ikke forstå det. men etter en grundig gjennomlesning viste det seg at de tar forhåndsbetalt av internett i et halvt år.

jeg blir så sint når de gjør slik, og skal ta en telefon til dem og si at jeg vil ha regningen hver mnd. men de kan virkelig det å ta ett kraftig bitt ut av budsjettet. i tilleg fikk jeg forsikringsregningen min. heldigvis har jeg god tid på å betale den. jeg liker virkelig ikke regninger.

trøtt dag

dette har hvert en utrolig trøtt og tung dag, man burde ikke få lov til å ha fotballkamp utenfor vinduet til folk som sover. vanligvis liker jeg skolen vedsiden av, og den plager meg ikke. men etter å ha våkknet til kom igjen... kom igjen. og hørt på det til kampen sluttet kan jeg si at jeg blir mindre og mindre glad i fotball.

jeg regner med at det var en fotballkamp fordi jeg hørte fløyta, men kan jo ha hvert annen aktivitet også. men alldri opplevd så mye støy derfra før. og jeg vet at enkelte ungdomskoler har fotballkamper i mellom seg.

vel de fleste (jeg også) vil forsvare barna med å si at det er min feil når jeg sover mellom 11 og 12 på formiddagen. men jeg kan ikke noe for at jeg sover dårlig om natta.

men dette førte til en veldig avslappet dag, har spillt en del på facebook siden jeg driver med jobb på farmville. gått en liten tur og irritert meg over all musikken på ipoden min. ellers sett på bones og spillt pokemon soul silver. skal skrive litt omspillet når jeg er klar til å ta gymmen. jeg spiller for taktisk....

men siden min nds xl gikk tom for strøm og laderen ligger i senga, tar jeg hintet og følger det ;-) god natt

harvestmoon: grand bazzar

endelig har det nye harvestmoon spillet til ds kommet ut. jeg har ikke fått prøvd det selv enda da jeg har nok å spille på for tiden ;-)

jeg tror ikke spillet kommer til europe, i hvertfall ikke med det første. i dette harvestmoon spillet kan du åpne en egen butikk hvor du bestemmer det meste. det skal også være muligheter for å vise frem kunnskaper i allt fra riding til snowboard. og som alltid i harvestmoon skal du bygge opp farmen din, finne kjærlighet og få barn.

det sto noe om multiplayer funksjoner, men så langt har jeg bare ignorert disse i harvestmoon spillene. kansje det blir bedre her.

jeg ser i hvertfall at bildene og grafikken har forandret seg veldig siden harvestmoon ds.
harvestmoon : sunshine islands

i mine øyne er harvest moon sunshine islands bare en forenkling av island of happiness, det er hovedsaklig den samme øya og de samme personene, men med små forandringer og oppgraderinger selvfølgelig. sunshine islands er mye enklere på starten siden du starter med hele øya bebodd allerede.

jeg har ikke kommet lengere inn i spillet en 10 dager så kan ikke si helt sikkert hvor like spillene er (dette grunnet mitt tidligere save problem).

spillet er ikke gitt ut i europa og det har ikke hvert noen stor lansering rundt det, det gikk meg hus forbi....


harvest moon: island of happiness

dette er det andre harvestmoon spillet gitt ut til ds og kansje det vanskeligste. spillet ble ganske godt slaktet av anmeldere fordi det er tungvindt å spille. du styrer figuren din med stylusen og bruker piltastene aller bokstavtastene til å bruke redskaper.

i dette harvestmoon spillet våkner du opp på en forlatt øy etter en båtulykke, her er bare du og en annen familie på fire. dere bestemmer dere for å slå dere ned på øya og du finner en nedlagt gård du tar over. uten om litt redskaper får du ikke mere hjelp. ved å prate med folk, la tiden gå og gjøre ting åpner du opp fler og fler muligheter. fler og flere flytter inn til øya.

jeg elsker spillet selv om det er langtekkelig til tider, men jeg anbefaller det helt klart ikke til nye harvest moon spillere. heller ikke til små barn.
harvestmoon ds

harvest moon ds var det første harvestmoon spillet til nds. her bor du i en liten bygd utenfor mineral town (hvor de to forrige spillene var). enkelte figurer fra tidligere spill dukker opp, men bare til spesielle situasjoner. mortpart spillet til harvestmoon ds tror jeg er harvest moon a nother wonderful liife. men har ikke klart å få dette bekreftet.

i harvestmoon ds starter du med huset ditt og en stall, inne på tomten din bor også din fars venn som var med på å bygge gården. allt du ønsker av bygninger på du bygge selv, men i motsettning til andre harvestmoon spill kan du her plasere bygningene hvor som helst på jordet. de kan også flyttes på senere mot betaling.

uten om å få gården til å gå bra og gifte deg og leve lykkelig er målet med spillet å redde harvest goddest. heksen har klart å sende henne til en annen verden, hun sender alle harvest spirits etter henne også. det blir din jobb å få alle alvene hjem igjen. dette gjør du ved å drive med forskjellige ting i spillet. det er 99 harvest spirits, men harvest goodess dukker opp når du har funnet 60.

de harvest spirits du har reddet kan hjelpe deg i spillet mot betaling. du betaler dem med en egen type myntenhet som du kan kjøpe eller vinne i kasinoet dems. her kan du også kjøpe forskjellige ting til spillet. alvene er delt inn i grupper som gjør forskjellig arbeid, du kan se hvem som hører til hvem etter fargene dems.

det er også ganske viktig med gruvearbeid i dette spillet, så du burde være tolmodig...

kosopptrekker

jeg lå en halvtimes tid våken i natt og ventet på at ibuxen skulle virke så jeg fikk sove igjen(sliter fortsatt med den tanna). til en forandring lå luna og sov vedsiden av meg, og jeg kunne ikke la være å klappe forsiktig på henne. hun skvatt litt når hun våknet, men kom frem til at dette var en god tid for kos.

etter en del kos begynte jeg å bli søvnig, men luna var ikke fornøyd.

jeg sover med armen utenfor dyna, både fordi jeg regulerer tempraturen på dem måten og at sirius pleier å ligge på den. luna fant ut at selv om jeg var i halvt søvne, så var det bare å dytte hodet ned i hånden og så startet kosemekanismen automatisk igjen...

etter 10-15 ganger våknet jeg selvfølgelig av dette og forsto at luna har funnet ut hvordan man trekker opp mennesker til kos.

ny verden til the sims 3

the sims store har nå lagt ut en helt ny verden du kan kjøpe i the sims 3 sin butikk. denne verdenen er basert på sjørøver livet. det følger med mange ting og klær og den koster 1,650 SimPoint. den heter  Barnacle Bay.
the sims drar tilbake til middelalderen

jeg gleder meg veldig til dette frittstående sims spillet som skal komme til våren 2011.

i dette spillet har de tatt ut simmene fra sitt vanlige miljø og plasert dem i middelalderen. du kan spille som en fra hvilken som helst klasse. allt fra konge til arbeider og selvfølgelig trollmann. som i vanlig sims spill kan du bygge opp karakterene dine selv, men det ser ut til at dette spillet kommer til å være styrt av mere oppgaver og utfordringer en de vanlige sims spillene.

forskjellige oppgaver etter som hvilken helt du vil være i spillet...

egentlig tror jeg det kan bli ganske likt som castaway, men håper på mye bedre. slik som flere muligheter til å velge retning i livene til simmene ville ha hvert supert.

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin