hits

september 2013

fresh treningsenter åpnet, røde ballonger over alt.

I dag var det ingen tvil om at noe skjer på Lambertseter, hele veien fra senteret og bort til fresh var dekket av røde ballonger. For ikke å snakke om selve bygget hvor treningsstudioet ligger.

Det var vist premie til de første 500 som meldte seg inn, og grunnet dette var det mye folk ved inngangen som sto i kø for å få betalt. Selv meldte jeg meg inn for noen uker siden og er glad jeg slipper det maset. Jeg gikk bare rett inn siden dørene var åpne, skulle gjerne vist hvordan man fikk tak i slikt bånd som åpnet garderobene og inngangsdøren, men siden alt var oppe i dag gikk det greit. Jeg har ikke fått slikt bånd eller noe kort i posten, så jeg tenkte jeg skulle spørre hva jeg måtte gjøre, men umulig å få hjelp i det kaoset så jeg ga opp og gikk hjem.

Selve treningstudioet var greit da, ikke så veldig stort og det meste i ett rom. Klare bruksanvisninger på alle apparatene og små å greie garderober. Tre dusjer så ikke lagt opp til at mange skal bruke stedet samtidig, men varmekabler på gulvet inne i dusjen.

Fikk meg en liten kake bit og kan si at jeg gleder meg til å starte å trene der, må bare finne ut hvordan jeg kommer meg inn.
grått hår?

I sommer kom samtalen om grått hår opp tilfeldig i familien min, og noen spurte meg om jeg hadde oppdaget noen enda. Så ble det stille fordi dette var vist ikke noe man bare spurte om, men jeg bryr meg lite og sa nei, i hver fall ikke i håret. Men jeg har fått noen merkelige øyenbryn hår som plutselig en dag er tre ganger så lange som de andre å grå i enden. Disse napper jeg bare ut, for det ser litt rart ut med en veldig lang øyenbryn.

Vi fortsatte å prate om temaet og kusina mi innrømmet at hun hadde oppdaget noen grå hår, hun er tre år yngre enn meg og mørkhåret. Da inn så jeg hvor stor forskjell det må være å få noen få grå hår når man er blond og når man er mørkhåret, for alt jeg vet et det mange grå hår på hodet mitt, men de skiller seg ikke ut fra mitt sølvblonde hår.

Skal til frisøren på mandag og får spørre der om de legger merke til noen. Det hele er bare komisk grått hår og føle seg som en i starten av 20 årene ( ja jeg ser vist slik ut også) men kanskje med grått hår vil de slutte å være så aggressive på polet når jeg ikke viser legitimasjon automatisk.  

teknisk oppdatering dag

I dag har jeg hatt en liten teknisk oppdatering hom meg og mamma. Først og fremt har jeg hatt en ipad å sette opp, og for å få de gamle programmene mine måtte jeg koble de andre dingsene til maskinen og da ville de selvfølgelig oppgradere seg til ios 7. jeg jobber fortsatt med dette, nedlatinger tar litt tid.

Jeg satt å surfet på gjerigknark.com da jeg kom over tilbudet om å prøve viasat kanalene gratis en måned. Siden jeg måtte inn på get sidene for å gjøre dette, tenkte jeg at jeg skulle ta meg av alle problemene til mamma, og samtidig oppdaterte jeg boksen min. Ingen ting er mer effektivt mot en full boks enn å bare bytte den ut. Har jeg ikke sett på det de 3 årene de har ligget der, kommer jeg nok ikke til å savne det heller.

Så nå er både jeg og mamma oppgradert.

Synes det er sykt av get å ta 500 kr i etableringsgebyr når du oppgraderer.

ipad mini i posten

Jeg har vel egentlig ikke trodd på det, det var for godt til å være sant, men i dag kom den, min nye ipad mini.viste hva det var med en gang jeg så krf klistremerket.Nå sitter jeg med luksus problemet om hva jeg skal gjøre, jeg er veldig glad i min ipad 2 som jeg har hatt i flere år og bruker som notatblokk til spillene mine. Jeg liker den store skjermen og har hatt den med på sykehuset som videospiller. Men den er eldre og den er bare på 8 gb, så jeg har fylt den opp for lenge siden.

Skal jeg selge en av dem vil jeg få mest penger for ipad mini, men jeg er mildt sagt usikker, så jeg lar den ligge i pakningen sin til jeg er sikker på avgjørelsen min. Som jeg sa et luksus problem, men ingen planer om å ta en rask avgjørelse for å så angre senere.

Uansett, tusen takk KRF, dette var en utrolig gevinst.

film: let it shine

Enda en disney feel good film. Nå lurer du sikkert på hvorfor jeg ser så mange av disse filmene som er så like, sannheten er at når jeg er sliten synes jeg slike filmer er perfekte. I denne sangfylte filmen møter vi sønnen til en prest som er sterkt imot hiphop, så selvfølgelig er sønnen sin skjulte lidenskap hiphop.

Han sender inn en sang til en konkurranse sammen med bilde av seg og bestevennen sin, og selvfølgelig velger de på andre siden å tro at det er vennen som har skrevet sangen fordi han ser vakrere ut.

Selv om vennene fort oppdager feilen, velger de å holde det skjult fordi vennen sier han er forelsket i artisten som tror han er vinneren. De starter en dobbel lek som går lengre enn noen hadde ventet.

Men som disney filmen dette er ender selvfølgelig alt bra til slutt. Gutten får jenta, presten lærer sin feil og moralen er godt plassert.  

 

 

dagens nye smykker

Kost meg foran arbeidsbordet i dag, og det har gitt resultater.

ørepynt: amethyst og Sodalitt steiner

armbånd - amethyst og bergkrystall steiner

halsskjede - sodalitt og bergkrystall stener

halsskjeder: amethyst steiner 

film: speak ( hel film i innlegget)

Speak (2004) Poster

Etter å ha ringt politiet mens hun var på skolen sin store fest rett før sommerferien, må Melinda gå tilbake til skolen og alle elvene som hater henne. Det de ikke vet var at hun ringte politiet fordi hun akkurat hadde blitt voldtatt. Vi følger henne igjennom dette skoleåret hvor hun må lære seg å kjenne og lære seg å leve med det som har skjedd. Det virkelige store problemet oppstår når hennes tidligere bestevenninne begynner å date gutten som voldtok henne. Skal hun si i fra og beskytte sin tidligere bestevenn, eller skal hun droppe det og la henne være slik som hun gjorde med henne.

Denne filmen slo hardt i meg og jeg er glad mamma ringte og dro meg ut så jeg fikk en liten pause. Jeg syntes den var bra og det overasket meg nok en gang hvor god skuespiller kristen stewart kan være.

 

 

 

rips syltetøy/ gele og en erfaring rikere

erfaringen er: sjekk om syltetøyglasset er tett, før du heller i kokende syltetøy.

slik ser syltetøyglass ut når de er tette, prøvde meg med to av glassene som syltetøyog ett geleslik ser et syltetøyglass som ikke er tett ut, ikke at det er store forskjellen.og i dette fryserbegeret er det jeg klarte å redde ut av glassetkjøkkenet mitt er også fullt av rips, men den oppryddingen får man ta etter man har hvilt litt. 

serie: back in time: the family

Bbc har laget en genial serie hvor de sender familier tilbake i tiden. Vi følger noen familier fra 1900 til 1970 en dag tilsvarer ca 1 år og de får leve slik forfedrene deres levde. Bygninger, arbeid og klær er tilpasset årstiden. Serien er på 5 episoder. 1900, 1920, homefront, 1960 og 1970.

 

 

 

 

hjemmelaget kattetårn

Kattene mine er veldig glad i pappesker og derfor har jeg en del stående i leiligheten, men det var når Sirius hoppet opp i en av kassene i det jeg skulle sette en over at jeg fikk ideen. Hvis jeg klippet litt i den ene ville det bli et to etasjes papp hus og med litt gaffateip fikk vi på noe å klore på. Huset er fylt på med puter, håndklær og leker som allerede tilhører kattene.

ser kanskje litt rotete ut, men katter elsker rot

2. etasje - på taket har vi en pelskledd pute, inne i esken er coveret på en pelskledd pute, en stang med leke på og en lekeslange som henger over kanten. litt av båndet som var rundt esken ligger også her fordi kattene liker å bite på det.

1. etasje gult håndkle plasert innerst, lekene fra den øvere boksen henger ned i denne.

på baksiden er det teipet opp et kloreteppe.#katt #kattemøbel

noen ting er vanskeligere å gjøre enn andre.

Det er hardt å være den som må ta avgjørelsen, men enkelte ganger har man ikke noe valg. Det hadde kanskje hvert lettere om det hadde hvert noen ekstreme tilfeller man kunne dra frem i lyset og gjemme seg bak, men sannheten er at det som regel er de mange små som ligger bak.

Det å se en person inn i øynene og fortelle dem at de ikke kan jobbe for deg mer er en mental øvelse jeg gjerne vil slippe å måtte gjøre igjen. For jeg liker personen og vil dem alt godt, men jeg må tenke på meg først. Det er jeg som trenger hjelp og det er ikke noe poeng å få hjelp fra en som ikke klarer å hjelpe meg.

De første timene av denne dagen har virket som en uke, og jeg er helt utmattet og ønsker å legge meg igjen. Tror ikke jeg søker en sjef stilling med det første nei.  

film: 14 hours

14HoursJoBeth.jpg

Etter filmen sitter jeg sjokkert et lite øyeblikk, de avsluttet nemlig filmen med å fortelle at dette var Amerikas mest ødeleggende tropisk storm med 22 døde og en stor pengesum av skader. Det er jo ingenting tenker jeg til meg selv, de lyver! Men så klarte fornuften å ta igjen tankene og minnet meg på at denne stormen var i 2004 og filmen laget i 2005, de har ikke møtt Katrina, Andrew og Ike enda. Stormen denne filmen handlet om var ikke stor nok til å havne på topp tre lista. Kanskje ikke sette like historiske fakta på slutten av en film, de blir fort utdaterte, dessverre.

Nå sier jeg at stormen ikke var så stor, men den var dramatisk nok for de 22 som mistet livet, de 10 000 som mistet hjemmene sine og selvfølgelig alle pasientene og ansatte på sykehuset filmen handler om. Filmen er basert på timene under og etter stormen og et stort amerikansk sykehus mistet strøm og backup strøm. Fra noen små dråper fra et rør til overfylt første etasje følger vi sykepleiernes (og en lege) sin kamp for å redde pasienter og etterhvert evakuere dem.

Det er et rørende øyeblikk når alle i nabolaget samler seg for å hjelpe til med evakueringen, men ellers synes jeg ikke så veldig mye om filmen. Den filmet en del sener i klassisk katastrofe filming, så du forventer deg at noe skal skje, men det tar ikke lang tid før du kommer på at katastrofen var regnet og at det er tvilsomt det går mer galt.

Jeg liker katastrofefilmer og jeg liker legeserier så jeg trodde dette kom til å bli en sikker vinner, men den havner nok bare i midten sammen med en hel haug andre filmer jeg fort glemmer.  

#film  #drama #katastrofefilm 

loppe søndag

I dag har jeg hvert på to loppemarked, det ved siden av meg som jeg også var på i går og ett jeg ikke var på i går. På karlsrud, det ved siden av meg kjøpte jeg meg et nytt ps 2 spill, eyetoy til ps2 og to colaglass.

På det andre loppemarkedet som jeg har fått helt hjerneteppe på navnet på kjøpte jeg meg ett brettspill.
film: Black circle boys ( hele filmen i innlegget)

Black Circle Boys (1997) Poster

jeg kan ikke forstå at man kan kalle the eye en thriller og denne en grøsser.

DRAMA sier nå bare jeg, rett og slett ikke noe mer enn det. Satt meste parten av filmen og tenkte at det kanskje dukket opp en overnaturlig ting, og at den derfor hadde havnet under denne sjangeren, men nei da. Hvis alle filmer hvor det blir begått drap en gang er grøssere, har vi mange grøssere ute på markedet.

Filmen handler om en tenåring som etter å ha mistet bestevennen sin går fra å være verdensmester i svømming og toppstudent til å henge med de gale folkene. Han blir venner med en gjeng som kaller seg den svarte sirkelen, de tilber en djevelskikkelse de kaller faderen, ruser seg og driver med rampestreker.

Når ting begynner å gå for lang ønsker han å trekke seg ut av ringen igjen, men dette er lettere sagt en gjort, og kanskje ikke en god ide å fortelle politiet at de har begått drap. De overnaturlige kreftene til lederen i ringen som blir vist ved at han kan svømme under vann i 10 minutter, viser seg å være falsk.

Dette er en tragisk historie om hvordan man i sorgen kan kjøre feil vei, og hvordan paranoide foreldre kan skape psykopater.

 

Flere ganger i filmen vurderte jeg å bare slå av, men jeg håpet å finne ut hvorfor de kaller den en grøsser.  

trailer:

film:

klatretre til kattene

Alle ser vel hva dette er?ikke? Kanskje en times tid med skruing hjelper.

Nå ser den ut som bildet på pakningen, men føler fortsatt at det er noe feil her. Får ikke plassert den slik jeg tror kattene vil ha den. Vi skrur litt til...

Det var bedre, håper kattene blir fornøyde.  den kostet 599 på europris

loppemarked dag

Jeg liker når skolen ved siden av meg har loppemarked, kort og gå og et ganske fint loppemarked. Jeg møtte mamma utenfor blokka mi samtidig som loppemarkedet åpnet, jeg synes det er morsomt å se på folket som stormer inn for å komme først frem.

I dag startet jeg jakten på elektrisk, her kjøpte jeg meg 5 spill. 25 kr spillet 20 om du kjøpte 5 eller fler. Så gikk turen videre til bøker, her fant jeg en bok jeg ønsket og kjøpe og fikk den for 10 kr. Var innom alle stedene, men fant ikke mer som fristet, skal tilbake i morgen da. 

Når jeg følte jeg var ferdig med dette loppemarkedet for i dag, startet jeg å lete etter mamma. Det var egentlig ikke vanskelig å finne henne, hun sto nede ved kunsten som vanlig. Jeg spurte henne om hun også skulle videre til neste loppemarked og hun sa ja. Etter litt tenking kom vi frem til at vi tok bilen, bare i tilfelle vi kjøpte noe stort.

Oppe i bok avdelingen ble jeg overasket, ps3 spill og mange av dem. Jeg plukket ut de jeg syntes virket interessante og betalte 150 kroner for alle sammen. Kjempe fornøyd vandret jeg videre til elektronikk og her kjøpte jeg buzzere til ps2. De kom på 60 kroner og jeg fikk høretelefoner med på kjøpet fordi han ikke klarte å få kablene fra hverandre.Nede i kjøkkenavdelingen fant jeg noen colaglass og når han sa jeg kunne få to for ti sa jeg ja.Hatt det kjempe fint i dag, men kjenner at kroppen ikke liker at jeg står opp så tidlig.  

en rolig fredag

Egentlig var den eneste planen jeg hadde for dagen, å rydde i leiligheten. Pluttselig dukket det opp en pakke på døra og alle planer ble forandret, selvfølgelig ryddet jeg fortsatt, men nå var det om å gjøre å bli fortest ferdig så jeg kunne sette meg ned med det nye spillet mitt #harvestmoonanewbeginning

uten om dette har det hvert en senter tur og beat for beat oppe hos mamma, så en ekte rolig fredag.

en ekte agurknyhet

Tror dette ble årets siste agurk fra verandaen, det er ikke mye liv igjen i plantene. Men jeg har fått noen saftige og fine agurker i løpet av sommeren og klager ikke, gleder meg til nytt dyrke år, neste år. 

snill jente

Jeg sto å så på at de gjorde klart til loppemarked oppe på skolen, og plutselig fikk jeg et inn fall om å ta en av eskene med billy blader å kjøre bort til dem. Egentlig er det meningen at jeg skal selge bladene og jeg har jobbet hardt med å dokumentere hvilke jeg har, ta bilder osv... all denne jobben var bortkastet siden jeg nå må gjøre det på nytt siden jeg bare tok en av eskene.

Jeg viste at om jeg tenkte på dette ville jeg ombestemte meg så jeg fortet meg ut av døren og strevde hardt med å få banankassen full av blader på rullestolen.

 

De ble veldig glade der borte og det gjorde meg glad. Gleder meg til loppemarked i morgen, men usikker på om jeg gidder å bla igjennom billy bladene denne gangen.
en liten senter tur ble lang senter tur

egentlig skulle jeg bare en kjapp tur innom senteret og plukke opp en sekk kattemat og noen småting jeg ikke fikk med meg når jeg handlet i går, men allerede 30 skritt inne på senteret kjente jeg anfallet komme og jeg måtte gjøre om planene mine. Siden kattematen var holdt av til i dag ville jeg ikke gi opp + jeg er sta.

Jeg satte meg ned hos bakeren og fikk i meg en bagett med ost og skinke, men jeg ristet som helvete mens jeg satt der.Etter at maten var spist hadde jeg krefter nok til å prøve meg på dyrebutikken. Først ned i kjelleren og hente trille på meny, så opp i 3. og dyrebutikken og så ned i 2. igjen for å lempe den av på rullestolen. Belønningen var en is fra isbaren og mens jeg satt her å spiste isen min og spilte på mobilen gikk anfallet over.

Så var det matbutikken og her møtte jeg på tanta mi, tok følge med henne hjemover. Har forresten også klart å plukke med meg en bok.
to av tre pakker kommet

Jeg ble vekket i dag tidlig av en sms fra leveringsfirmaet om at det hadde kommet en pakke til meg og at jeg skulle ringe for å få den levert der jeg var. Snakk om service. Den ble sendt i går kveld og kom i dag tidlig, men det kostet litt da. Valgte å ignorere meldingen til det var på tide å stå opp.

  I postkassa lå det også en pakke å ventet på meg og jeg gledet meg til å åpne den å se hva det var.

La oss først se på den jeg fikk på døra, litt forsinket bursdagsgave fra kattene mine. Utrolig hvor godt de vet hva jeg virkelig ønsker meg. Har en sterk følelse at jeg kommer å forsvinne inn i spillets verden så fort jeg har fått ordnet alt det praktiske i dag. (husarbeid dag)så at spillet kunne kjøpes online igjennom maskinen i går kveld, men var bare trist i noen få minutter. Jeg ønsker å ha selve spillet og angrer ikke på avgjørelsen om å bestille det fra England.

I pakke nummer to var det selvbrunings produkter, ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre med dem enda. Bruke dem selv ? lodde dem videre bort på bloggen eller gi dem til mamma. Ganske fornøyd.

Synes det er litt trist at ipaden ikke dukker opp og begynner å lure på om jeg virkelig får den, som sagt jeg feirer ikke seieren før jeg har produktet i hånda.  

det kommer i posten

Jeg hater å vente, men de sier at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves.

I litt over en uke har jeg ventet på en ipad mini som noen fra krf ringte meg og fortalte at jeg hadde vunnet, men jeg tror det ikke før jeg har den i hånden.

I går ble jeg fortalt at jeg vant en facebook konkurranse og at de skulle sende premien i posten, noe som er spennende fordi jeg ikke aner hva det er. Hårstyling eller sminke eller noe slikt.

Men i dag kom den virkelig store nyheten, det nye ( eller gamle etter som hvilken del av verden man bor i) harvest moon spillet jeg har forhåndsbestilt ble sendt i dag ( kommer ut i morgen) og den blir sendt ekspress. Denne kommer fra England, men jeg kan da ha et lite håp om at den kommer frem før helga.

 

Uansett blir det morsomt å sjekke postkassen i tiden fremover.

film: All the Boys Love Mandy Lane

All the Boys Love Mandy Lane (2006) Poster

Enda en tenårings skrekkfilm som du merker er dempet for å klare sensurene. Egentlig ville jeg kanskje ha kalt den en thriller, men den manglet spenningen. Når jeg leste beskrivelsen av filmen jeg skulle ta opp, trodde jeg det var en vampyr film, men det tok meg ikke lang tid å se at dette ikke var tilfelle, og da var det bare en løsning igjen.

Om du trodde du skulle måtte sitte å vente på å se om denne løsningen var riktig, tar du feil, morderen blir avslørt halvveis i filmen.

Siden det absolutt ikke eksisterer spenning, blir det litt tamt med drapene som er sensurert ned til 15 års grensa, må ikke være mye blod eller se at folk faktisk dør.

Handlingen er om en vakker jente som alle guttene vil ha, hun blir invitert med på en fest på starten av året og kammeraten hun får med seg overtaler en full gutt å prøve å hoppe fra taket og ned i bassenget, dette går ikke bra. Plutselig hopper vi 9 måneder frem i tid og de to er ikke venner lengre. Mandy blir invitert med på en tur, men når de kommer frem starter folk å bli drept.

Siden ingen merker at vennene deres blir drept, er den muligheten for spenning også borte. Er en del rus, alkohol og sex med i bildet da.   

#grøsser #thriller #skrekkfilm

jeg tror ikke det er en god ide!!!

Noen mennesker tror de er uovervinnelige, andre tror de er raske nok. Noen er for opptatt med å prate med noen til å se hvor de går mens andre igjen bare gir faen. Det å skulle navigere en elektrisk rullestol blant mennesker krever et godt hjerte, raske reflekser og tålmodighet. I de aller fleste tilfeller har jeg kontroll og klarer å brå stoppe ( noe stolen gjør automatisk om jeg slipper gassen) eller svinge unna, men det finnes situasjoner hvor det å navigere en rullestol er vanskelig nok, og utålmodige, uskadelige og kanskje litt dumme folk blir en reel fare, både for meg og for dem selv.

Nå går ikke stolen min så veldig fort, og uansett kjører jeg ikke på maks hastighet blant folk, så om ulykken skulle skje hadde du bare blitt skumpet borti, men allikevel føles det forferdelig å treffe noen.

Faren oppstår når det kommer andre bevegelser inn i bildet, bevegelser jeg ikke kan kontrollere, i dette tilfellet en svingdør.

Svingdører går som regel uten noen problemer, jeg bare planlegger når jeg kjører inn. Behøver ikke engang å trykke på den irriterende knappen for å få dem til å gå saktere. Men den i kjelleren på Oslo city er komplisert siden den er så liten. Jeg klarer det fint, men jeg tar en hel luke og må kjøre inn så fort den dukker opp.

Når jeg kom opp til døra i dag var den første luka halvveis forbi allerede og jeg ville ikke ha rukket den, så jeg stoppet og ventet på neste(1. sekund ventetid?). Jeg var klar over at det kom en person bak meg, men også at denne personen uansett ikke ville rekke den første luka, noe han ikke gjorde heller.

Jeg sto klar med snuta i hjørnet og startet å kjøre inn da mannen kom løpene på innsiden av meg og kastet seg inn. Sjokkert klarte jeg å rope: jeg tror ikke det er en god ide og prøvde å stoppe stolen, men kanten var raskt på vei bak meg og jeg sto nå i mellom valget å mose fyren inn i glasset foran meg eller å bli truffet av døra som kom bak ( den ville forresten truffet meg i siden). Heldigvis var han rask i reaksjonen og fikk hoppet ut igjen slik at jeg fikk satt på plass stolen uten at noen kom til skade, men hjertet mitt var langt opp i halsen.

Jeg stoppet på utsiden og fikk spurt han om det gikk bra med han når han kom etter meg, noe det gjorde, men resten av kjøreturen min hjem var med hjertebank.

Dette var så unødvendig situasjon å havne i, for han må ha sett meg siden jeg var foran han, og det kunne ha blitt litt skader på en av oss eller begge om ikke begge var raske i reaksjonen.

Ordene <tror ikke det er en god ide> falt bare ut av meg, jeg hadde registrert at han kom på innsiden og rakk akkurat å tenke dette. Tenkte det nok og sa det samtidig siden jeg forsto jeg måtte gjøre noe

bytur 19.09.13

Hoved grunnen til at jeg dro ned i byen var en legetime, men jeg tenkte at når jeg først skulle ned, skulle jeg ha med meg litt av livet også. Isteden for å ta taxi rett til legen og hjem igjen, kjørte jeg rullestolen ned og dro til legen med mamma. Mamma skulle være med fordi det var en ny lege og jeg er ganske usikker blant nye folk.

Det første jeg så når jeg kom frem var at de satte opp en stor ea sports bil, men jeg fikk ikke sjekket hva som skjedde der før etter legetimen.

Masse folk som står å spiller ved siden av hverandre og spesialtilbud. Jeg orket ikke å presse meg igjennom alle mannfolka og gikk derfor tilbake til stolen min.

Jeg hadde ikke store planer i byen, men jeg kjørte rundt å så på ting. Maraton og oppsett av forsknings uka ( eller tok de det ned?) masse folk og jeg fikk øvd meg på slalåm kjøring blant folk. Det kom en bil kjørene inn på gågata som var etterfulgt av en politibil, alle prøvde å se hva som skjedde, men jeg ble i hvert fall ikke klokere. Siden jeg hadde møtt enda en politibil i gågata noen minutter før regnet jeg med at de fulgte bilen og at den var på vei til tv 2.

til slutt dro jeg inn på byporten og her gikk jeg innom mine to vanlige butikker. Gamestop og lush. På lush kjøpte jeg grå øyenskygge og ocean salt ansiktskrubb, siden dette kom på over 300 fikk jeg en goodiebag.

i goodiebagen:Jeg var ganske sliten når jeg kjørte hjem og fikk her kastet i meg noen nøtter før jeg måtte ut og på senteret.  

en liten svømmetur

Det er ikke bare treningen som føles godt når du svømmer, det at vannet fjerner følelsen av en del kilo føles også fantastisk. Jeg tror jeg kunne ha blitt i vannet evig. Etter å ha svømt 200 m ( turte ikke å svømme mer siden kroppen er sliten) strakk jeg meg som en katt og lå å fløt i vannkanten.

Hadde en koselig time på bøler bad.

superlørdag på Lambertseter senter igjen 21.sep

her er noen av tilbudene:

Kitch?n: 
-  Poul Pava 2 stk termokrus Før 249,- NÅ 124,50 (-50%)
-  Poul Pava 2 stk skåler Før 249,- NÅ 124,50 (-50%)
-  Jamie Oliver roaster/langpanne med rist og lokk Før 1499,- NÅ 749,- (-50%)
-  Kitchen Aid blender i fargene rød, sort, hvit, krem og silver medallion ør 2880,- NÅ 2130,-
-  Kitchen Aid blender i fargen rosa Før 3198,- NÅ 2448,-

Bjørklund:
-  Halssmykke i hvitt gull med diamant Før 8998,- NÅ 5998,-
-  Solitaire ring i hvitt gull med diamant Før 9998,- NÅ 6998,-

Skoringen:
-  Cruise by Ilse Jacobsen regnjakker til dame Før: 2.499,- NÅ -50 %
-  Cruise by Ilse Jacobsen gummistøvler dame - to høyder Før: 1.299,- 1.799,- og 1.999,- NÅ -50 %

Meny:
-  Alle Synnøve Greske yoghurter -30 %

Juvelen:
-  Gifteringer -20 %

Shoe Gallery:
-  Utvalgt Ecco modell til dame og herre -20 %

Parfymelle
-  Artdeco solpudder Før 199,- NÅ 99,-

Parfymelle Hud og Fotpleie:
-  Decleor BB krem, Hydra Floral Før 369,- NÅ 295,-

dna:
-  Alle barnesko -20 %

Tilbords: 
-  ?Maya 2000? bestikk. 16 delers bestikksett -50 %

Bagorama:
-  Skinnhansker Fra 199,-
-  Skinnbag 1199,-

W.B. Samson:
-  2 kanelboller 55,-
-  Kaffe + eplemuffins 45,-/55,-

Enklere Liv:
-  Zoku slushmaskin Før 179,- NÅ 90,-
-  Salatlager med salatskyller og ulike skjæreblad for å kutte grønnsaker Før 299,- NÅ 149,-
-  Kakeserverer Før 149,- NÅ 75,-
-  Vendbar ryggbørste Før 179,- NÅ 90,-

Deichmanske Bibliotek:
-  Bli din egen designer! Spennende inspirasjonsforedrag med Mari Melilot, som er utdannet klesdesigner ved Kunsthøgskolen i Oslo. kl 13-15.

man kan gjøre fjordland mat mer delikat

Ta en pakke Byggrynsgrøt og tilbered den som det står på pakningen.  Mens grøten gjør seg klar skraper du et halvt eple med en skje og så fort den er ferdig tilsetter du eplet, litt kanel og tilslutt pynter med friske bær på toppen. Var det ferdigmat sa du? Ser ikke slik ut!Om du tar grøten ut av plastikken ser den sikkert enda bedre ut, men jeg ville ikke lage ekstra oppvask. 

et skrapelodd i posten

Dette er tredde gang jeg mottar skrapelodd fra gjerrigknarken.no, det femte loddet, og enda har jeg ikke skrapt frem så mye som et nytt lodd? frister meg ihvertfall ikke til å kjøpe dem.  Men uansett, tusen takk til gjerrigknarken for litt moro en regnfull mandag. 

lillesøster sin bursdagsgave

Kunne jo ikke legge ut gaven hennes på nett før hun fikk den, så måtte vente til etter feiringen. Hun fikk forresten veldig mye fint i dag.

parfyme, hudkrem og armbånd - dette var egentlig gaven

men jeg gikk igjennom gaver jeg hadde planlagt til bloggen og la til dette:

hun fikk det i en gaveposehelt til slutt fikk jeg ideen om å putte i en av mine populære sommerfugl hårspenner (i blå)
 

helgens loppemarked innkjøp

På lørdag var jeg på tre loppemarked. Først på Ulsrud (tidligere bøler loppemarked) så Klemetsrud og tilslutt Bjørndal. Jeg kjøpte noen filmer og en bok på Ulsrud og masse blader på Bjørndal. I tillegg til å oppleve loppemarkedene fikk jeg øvd meg på GPS kjøring.første utgave, jeg bare må si det ( men ikke salgs utgave)
dagens sminke og smykker

Hvert i bursdagsselskap og da har jeg selvfølgelig pyntet meg, skulle gjerne ha vist hele antrekket mitt, men siden jeg ikke hadde noen til å ta bilde av meg ble det vanskelig.

sminke:

litt dårlige bilder, men er grå aktig lilla øyenskygge med rosa kanter.


smykker: alle har jeg laget selv, alle uten om skjedet er til salgs
aktive dager og anfall

Det har ikke hvert noen overraskelse at jeg har fått en stressende helg, jeg har vist om det hele uka og jobbet hardt med å legge opp ting slik at jeg kunne rekke alt. Jeg var overlykkelig da jeg fant ut at jeg kunne ta matfestivalen og bokfestivalen på fredag og ikke måtte prøve å presse det inn på lørdag. Jeg hadde nok ikke klart det ellers, for samme hvor mye jeg planla å klare alt på to dager ser jeg nå at jeg har presset ting hardt nok sammen utover tre dager.

Som sagt, på fredag var jeg i Oslo sentrum og var innom matfestivalen og bokfestivalen. Jeg hadde også noen andre småting i byen jeg måtte ordne og jeg tok dette samtidig. Denne kvelden sovnet jeg før jeg fikk lagt ut dagens sang.

Lørdag var først fylt opp med loppemarked, jeg var på hele 3, og siden jeg ikke har bil tar det å komme seg fra skole til skole mye navigering, planlegging og tid. Men jeg hadde det morsomt og et eget innlegg om disse kommer senere i dag. Etter å ha fått hvilt litt og kastet i meg middag dro jeg med familien på senteret, her skulle det handles inn litt mat og litt cupcake utstyr. Det var ikke så veldig overaskende at jeg startet å få kramper nå, men siden de holdt seg til en og en muskel ignorerte jeg det. Så fort jeg kom hjem var det å sette i gang med bakingen, det er to bursdager i dag og jeg har lovet cupcakes til begge to. den ene er kusina mi som har venneselskap og det starter 14.00, her skal jeg bare levere kakene. Klokken 16.00 er det lillesøsteren min som skal feires, og her skal jeg delta. Siden jeg allikevel skulle bake til den første feiringen sa jeg at jeg kunne ta med til dem også. En bakerunde har alltid tilsvart cupcakes til 3 bursdager siden jeg lager dem så små så det ville ikke være så mye ekstra arbeid.

Da jeg åpnet den nye pakken med papirformer til kakene, ble jeg overasket over å se at de ikke bare var små, men mini. Jeg sto nesten hele kvelden og stekte disse mini cupkakene. For å putte røra i formen måtte jeg bytte ut spiseskjeen med en teskje. For å si det mildt, jeg har mange små kaker. Jeg gjorde klar toppingen men skal ikke ta den på før i dag.

Etter at jeg var ferdig med bakingen dro jeg opp til tanta mi hvor mamma var og så på stjernekamp og roet meg litt ned før leggetid. Jeg skal egentlig ta sovemedisinene 22.00, men siden jeg ikke kan spise etter jeg har tatt dem måtte jeg utsette dette litt for å få tid til kveldsmat.

I natt har jeg hatt kraftige anfall, først forsto jeg ikke hva som skjedde. Jeg bråvåknet og så Sirius forte seg opp i senga, jeg var ganske påvirket av medisinene og jeg tenkte at det var Sirius som hadde vekket meg, selv om jeg ikke pleier å våkne av han. Neste gang jeg våknet visste jeg hvorfor, jeg hadde havnet på ryggen og da er rykningene alltid sterkere. Jeg rykket til og satt oppreist, nok en gang hoppet Sirius opp i senga rett etter at jeg våknet, men jeg var fortsatt for sløv i hodet til å forstå hva som foregikk. Den tredde gangen jeg våknet lå jeg å ristet så kraftig at det ikke var noe tvil, jeg våknet nå også ordentlig og klarte å tenke og irriterte meg over at jeg ikke hadde forstått det tidligere, da kunne jeg ha stått opp og tatt medisiner. Jeg tror de tre oppvåkningene skjedde med sekunders eller minutters mellomrom, men vanskelig å vite siden jeg var så sløv og ikke sjekket klokken. Egentlig kan det ha hvert så korte mellomrom at Sirius egentlig bare kom en gang, og at jeg rakk å slokne og våkne igjen før han var borte hos meg. Den tredde gangen la han seg ned i armkroken min og passet på meg.
(om det har hvert lengere tid i mellom oppvåkningene må han ha sittet i vinduskarmen vedsiden av senga for å reagere så fort)

Men utenom disse anfallene har jeg sovet godt og våknet 30 minutter før vekkerklokka.

 

Nå skal jeg gå å pynte kakene og kjøre opp halvparten til tanta mi, slik at det er klart til selskapet som starter 14.00

bok festival, midt i oslo

Det føltes som om jeg kom til en veldig liten festival, men når jeg tenker etter har den blitt veldig stor med årene, jeg var nok bare størrelse blind etter den forrige festivalen.

Her var det mange butikker som hadde sine egne telt hvor de hadde salg, noen forlag tror jeg også var å se. Jeg var innom teltene å så, men må innrømme at jeg var ganske sliten så det ble raske runder. Det var en konkurranse fra ordnet, med noen sykt vanskelige spørsmål, men koste meg litt med dem.

Ble to små kjøp, men ingenting til meg.

 

Det var bok lesning ett sted og noe spennende som skjedde på en sene/rom lignende greie de hadde bygget over spikersuppa. Men jeg kom meg ikke inn for å se hva det var, gadd ikke å sette verden i sving for å få meg inn når jeg var så sliten, så jeg kjørte hjem.

dagens innkjøp og freebies

Selv om hovedfokuset med byturen var de to festivalene, fikk jeg kommet meg igjennom en del andre butikker også. Jeg var på lush og byttet inn 5 rene krukker mot en ansiktsmaske, her fikk jeg også en liten prøve. Jeg fikk en kjeks pakke av informasjonskontoret på byporten og en twist sjokolade da jeg stemte på årets julefarge hos PM. Inne på matfestivalen fikk jeg meg også en potet til baking fra fremtiden i våre hender, de hadde et bord med mat som hadde gått ut på dato og skulle kastes. Poteter går ikke ut på dato?

(tenk at all denne maten skulle kastes)

gratis!!!På vei til matfestivalen var jeg innom steinbutikken i Kirkeristen, her kjøpte jeg med ametystperler. På veien hjem fra bokfestivalen var jeg innom panduro og kjøpte litt hobby artikler, kjøpte to ting på bokfestivalen, en til adventskalenderen min og en bursdagsgave.
 

matstreif - har du penger kan du få, har du ikke kan du gå.

Matfestivalen som nå pågår på rådhusplassen er en festival hvor du kommer gratis inn og kan smake deg igjennom hele Norge, ihvertfall i følge dem selv.  Jeg tror at med bondens marked, dekker vi det meste av landet. Problemet er at du må betale deg igjennom landet, ikke store prisen, men nok til at du hopper over en del spennende ting. Siden du må betale er porsjonene også større og du orker mindre. I motsetning til taste of Oslo var det rimelige priser, om du ikke skulle kjøpe selve produktet kom det ikke på over 30 kroner.  I tillegg til en svele jeg ikke tok bilde av, brukte jeg penger på disse tingene:

byggrynsgrøt med ferske bær

vaniljepudding med bringebær

en liten sjokoladebit - karamell og ingefær

honning kjærlighet - tok med hjem

dessertNoen hadde små middagsretter, mens andre med mindre produkter valgte å lage maten sin på flere måter og lot deg smake på flere av dem for en 20 kroning.

eksempler av gratis smaksprøver

Selvfølgelig var det noen smaksprøver, men du går etter hvert lei av ost, pølser og fisk i så små biter at du egentlig ikke smaker noe. Halvveis inn i opplevelsen tenkte jeg at matfestivalen til Bryn var bedre, men tok meg i det. Faglig var nok denne bedre, men bryn sitt var spesielt fordi der hadde ingen av teltene lov til å selge (maten var til salgs inne i butikken) alle delte ut smaksprøver ute. Sammenlignet med taste of Oslo var det heller ingen tvil, her vant matstreif overlegent. Gratis inngang, noen smaksprøver, billigere priser og mye større tilbud. #Matstreif holder også konkurranser, kurs og auksjoner av matposer.

 

 

Ønsker du deg ekstra god mat er nok dette stedet å handle det. 


what do the law say?

Nå er ylvis sangen «the fox» fjernet fra itunes fordi en ukjent 3. part mener å ha rettigheter til deler eller hele låten. Dette er ikke noe nyhet lengere?

Men hva hører du når du hører sangen? En av grunnene til at jeg liker den er akkurat det at den parodierer en hel haug med kjente sanger og sangstiler. Jeg hører helt klart en boyband låt med litt hjelp av justin bieber.  

 

Men når folk får gjette, kan man jo se at det ikke finnes ett klart svar, og at noen er tatt litt ut. Men tenkte jeg skulle omtale noen av mulighetene.

noen mener reven er den ukjente 3. part, om ikke noe annet kan vi i hvertfall være enige om at dette er et kjennetegn som blir brukt bevist i sangen,men tror ikke verdens revesamfunn har skrevet mail til itunes.

orginalen:

Far East Movement ft Justin Bieber Live My Life (1:25 - 1:29) ligner litt på mo-o-o-o-ors (1:41 - 1:47)

mange sin favoritt cracy frog (0:34- 0:47) ligner på (0:41-0:47)

C & C Music factory - Everybody dance now?

Arrested Development Chicken Dance

PULCINO PIO - Das Kleine Küken Piept

 men om man skal ta med sanger som har hva dyr sier så man jo ha med:

noen flere forslag?

hyggelig overraskelse i posten

jeg går spent hver dag og sjekker postkassa, jeg venter på to ting, og som kjent er jeg ikke veldig tålmodig når det kommer til venting.  I dag lå det en pakke i postkassa og jeg var veldig nysgjerrig når jeg bar den opp, den var alt for klumpete til å være skrapeloddet jeg venter på fra gjerrigknarken og en ipad mini er da ikke så liten? Når jeg åpner pakken får jeg en overraskelse, en gave jeg rett og slett hadde glemt. Det var boots apotek som sendte meg en liten trøstepremie etter en konkurranse jeg var med i men ikke vant. Det føles godt å få noe du har ventet på, og det føles like godt å få en liten overraskelse. Tusen takk boots
 

det hvite huset

Jeg tenkte at siden jeg endelig var våken i åpningstidene, var det på tide at jeg besøkte det hvite huset igjen. Dette er et aktivitetshus som ligger bak ungdomsklubben på Lambertseter og har navnet Gnisten.

Dette aktivitetshuset er et tilbud på dagtid for de som sliter med psykiske problemer, her kan du gjøre det meste av innendørsaktiviteter.

 

Jeg liker best å jobbe med hobbyene mine hjemme, så jeg bruker huset hovedsakelig for å komme meg ut og være sosial. Men det er begrensninger på hvor sosial jeg klarer å være.

 

jeg fikk også bekreftet at jeg skulle være med på julemarkedet og selge tingene jeg har laget der, noe jeg gleder meg til. Er vist siste lørdagen i november.  

bye bye naptime

Å stå opp så tidlig som jeg gjorde i dag, var nok ikke bra for meg. Etter å ha hvert litt sosial og så hvert hos legen, dro jeg hjem med planer om å ta igjen litt av den tapte søvnen. Men når jeg parkerte utenfor innså jeg fort at dette var en plan jeg bare kunne legge på is, for utenfor oppgangen min sto det en hvit varebil. Ut av denne kom det menn med tepper og etter vurdering av navn på bilen, utstyr og leilighet kom jeg frem til at jeg tror en peis skal ned. Om peisen i denne leiligheten skal ned blir det et sin sykt bråk siden den er murt inn/fast.

 

Så istedenfor søvn blir dem pizza og øreklokker som sier de holder mesteparten av lyden ute og saw 3

oppe og hopper

Så her sitter jeg.07.30 og er helt ferdig med morgen rutinene mine. Det er en time siden jeg sto opp og jeg sitter her ganske forvirret. Det er ikke bare jeg som er forvirret, jeg har to katter her også som ikke forstår hva jeg gjør oppe, jeg skal jo egentlig sove til 11 minst. Sannheten er at jeg våknet, fikk ikke sove igjen og istedenfor å ta den lange krangelen med kroppen tenkte jeg at jeg kunne prøve å stå opp. forsiktig prøvde jeg å gå litt, så drikke litt, og så innså jeg at hodepinen og anfallene ikke kom så jeg slappet av og bestemte meg for å gi 6 timers søvn en sjanse.

 

Det er umulig å spå hvordan dette vil virke inn på dagen min, kanskje må jeg legge meg igjen ved 12 tiden, men jeg føler jeg må prøve innimellom. Jeg føler det er så liten tid i døgnet, noe det også er når du sover minst 12 av timene.

de uløselige konfliktene

I dag våknet jeg med tårer i øynene og det tok lang tid før jeg klarte å dra hodet inn i virkeligheten igjen. Problemet var at drømmen ikke bare var realistisk, men også delvis basert på minner og uten en løsning.

Settingen var som vanlig i en situasjon hvor jeg er barn og verden rundt meg er urettferdig. De voksne hadde såret meg og ignorerte problemet som ble større og større, det gjorde så vondt og jeg var så alene. Og som det barnet jeg var i drømmen, gjorde handlingene mine bare ting verre og verre, jeg skal også innrømme at når jeg startet å få kontroll på ting i drømmen kom det andre ting inn som beviste urettferdigheten og svikten verden viste meg.

Selv om hovedfokuset til barnet i drømmen var å få en unnskyldning for oppførselen til de voksne, innså jeg i det jeg våknet at det er et ord uten betydning. Mange bare sier det for å legge saken bak seg og andre mener det, men ordet fjerner ikke noe av smerten og sorgen man har opplevd. Jeg ønsker ikke en unnskyldning, jeg ønsker oppreisning.

Drømmens sluttpunkt ble å ta livet av seg, og selv om jeg våknet her, var smertene fortsatt så intense. For selv om dette bare var en drøm, var følelsene ekte og de er ikke bare å legge bak seg, de var overveldende. Jeg kom frem til konklusjonen om ordet unnskyld og situasjonen jeg nå var i. de jeg elsker hadde behandlet meg urettferdig og jeg led, virkelig led. Men det var ingen å ringe til, skjefte på, be om oppreisning fra, for ingen hadde gjort dette i drømmene mine, det var bare i hodet mitt.

Jeg lå fylt av idiotiske konflikter det ikke fantes noen løsning på, for du kan ikke ringe noen å si at jeg drømte at du behandlet meg slik, hvorfor gjorde du det? Har jeg misforstått noe?

Etter å ha spilt litt på senga og roet meg ned, forsvant drømmen og de vonde følelsene, men de to åpenbaringene jeg kom frem til rett etter at jeg våknet sitter. Selvfølgelig viste jeg dette fra før, men da var det bare ord.

Unnskyld er bare et ord, og for en med asberger kunne du likså godt ha sagt gi faen. For et ord uten en betydning er bare et ord.

 

Det finnes konflikter man aldri kan løse, og man må finne styrken i seg selv til å gå videre, selv om det virker umulig.

kan fuglene lyve?

Det var i starten av august at jeg la merke til fuglesamlingene som passerte over hodet mitt, det var da skinnsykt tidlig sa jeg ut høyt, men tenkte lite over det. Etter noen uker og mange observasjoner fortalte jeg til mamma at jeg trodde vi kom til å få enten en veldig tidlig vinter eller en veldig kald vinter, hun lurte på om jeg hadde lest noe og jeg sa nei, fuglene flykter. Fortsatt var jeg litt usikker på hvor uvanlig dette var, det er jo ikke som om jeg pleier å følge med på når fuglene trekker sørover, men når jeg og tanta mi så enda en flokk for noen uker siden og jeg fortalte om hva jeg hadde sett, fortalte hun at hun hadde gått rundt østensjøvannet og var overasket over hvor lite fugler det var der.

De jeg så for noen uker siden 2-3 uker, har hvert de siste jeg har sett.

I gamledager var vel det at fuglene dro tidlig et tegn på kald høst og/eller tidlig vinter, det første kan vi utelukke. Greit nok har vi bare startet på høsten, men en så lenge har den ikke vist seg å være veldig kald. Så da var det denne vinteren da, kald? Lang? Tidlig? Eller er det noe instinktene til fuglene fortalte som vi ikke vet, en langvarig storm et sted de skal passere? Jordskjelv? Vulkanutbrudd? De siste to er ganske usannsynlig i Norge, og skulle det ha skjedd ville det ha hvert for mange uker siden.

 

Men hvor stor tillit kan man ha til dette gamle tegnet om en hard vinter? Kan fuglene lyve? Tiden vil vise

 

bok: under the dome - Stephen King

Under the Dome Final.jpg

Det har egentlig hvert Ganske godt for hodet mitt å komme meg ut av serie verdenen og inn I en ordentlig bok, men ikke tro at dette stopper meg fra å starte på en ny Fantasy serie. Denne boken er lang og er delt inn i deler, som igjen er delt inn i deler, så jeg ble litt surrete i hode ved å prøve å følge med på hvor jeg var, så valgte å ignorere det og da gikk ting mye bedre. ( jeg hørte på lydbok, hadde nok hvert lettere å få med seg hvor i boka man egentlig var om man leste den) ganske tidlig tenkte jeg på beskrivelsen mange har gitt tv serien game ofthrones, du vet ikke hvem du skal heie på for så fort du har valgt deg en favoritt dør den. Den beskrivelsen passer veldig godt om denne boka også, om du ikke liker dødsfall er ikke denne boka for deg.

En helt vanlig lørdag, en dame lærer seg å fly og en mann holder på å flykte fra byen han bor i etter komplikasjoner med sønnen til en av lederne. En kvinne jobber i blomsterbedet i hagen og en bonde pløyer åkeren sin. Plutselig blir mannen vitne til et dyr som bare deler seg i to, flyet over han kolliderer med løse luften, kvinnen i blomsterbedet får kuttet av den ene hånden sin og bonden kolliderer med luft på åkeren sin. Dette er noen av uhellene som oppstår når noe som ligner på en glasskuppel, plutselig blir plassert over en by. Ingen fra utsiden kan komme inn og ingen fra innsiden kan komme ut.

Dette hadde hvert en forferdelig nok opplevelse for de som var sperret inne og de som ble fraseparert familien sin, men for å gjøre ting verre blir byen styrt av en psykopatisk mann som har blitt rik på å bruke byens penger på å lage narkotika. Han ser på hendelsen som et tegn fra gud på at hans tid som diktator endelig er inne og er ikke redd for å bryte regler, drepe eller manipulere for å få ønsket sitt oppfylt. Sønnen hans som folk tror lider av migrene har egentlig svulst på hjernen, og når boka starter, tar han livet av to jenter, herfra blir han bare verre og verre.

Mannen som prøvde å flykte fra byen viser seg å ha hvert i militæret og ting blir bare verre mellom han og psykopat familien når presidenten prøver å gjøre han ansvarlig i byen. Men selv om vi som lesere får med oss mye av dramaet om makten, er folk flest i byen mest bekymret for oksygenet som forsvinner, varmen som oppstår og det faktum at planter begynner å råtne. Hvordan kan de leve i et miljø hvor planter og dyr ikke overlever.

 

En bok som tar for seg komplikasjoner som oppstår når et lite samfunn blir isolert fra omverden, miljøkonsekvensene av å leve i en boble og hvordan en person sin ondskap kan spre seg. Den handler ikke om å skaffe seg mat, det har de nok av.

#underthedome #StephenKing

film: skyggejegerne: demonenes by

Originaltittel: The Mortal Instruments: city of bones

Skyggejegerne: Demonenes by (no.pl)

Det er greit når filmer blir slaktet I media før du ser dem, det er så mye bedre å bli positivt overasket enn skuffet. Greit nok så må jeg innrømme at jeg innimellom klødde meg i hodet og lurte på hvordan de hadde tenkt å få dette til å passe inn i historien, men etter å ha hatt en stund å tenke på det, tror jeg at de spinner historien litt sin egen vei.

Filmen handler om Clary som på besøk på en nattklubb blir vitne til et mord ingen andre kan se. Om det ikke er nok å se mennesker ingen andre kan se, blir moren hennes også angrepet og kidnappet. Når Clary kommer hjem blir hun angrepet av et monster osv? plutselig blir hun kastet inn i en skjult verden fylt med farer og helter. Men for at skyggejegerne skal kunne fortsette å eksistere og ikke dø ut, trenger de koppen som kan lage nye, denne ble stjålet fra dem av en ond man som heter Valentine, og moren til Clary stjal den fra han igjen. Clary sitter antageligvis på hemmeligheten om hvor denne koppen er, men moren hennes har fått en trollmann til og låsevekk minnene hennes.

 

Filmen kan ikke sammenlignes med boka, og enkelte feil i tidslinjen i filmen ødelegger en del. Men jeg koste meg når jeg så på den og syntes den var verdt pengene vi brukte på billetter og popkorn. 

 #mortalinstruments #cityofbones #skyggejegerne #eventyrfilm 

 

mini ipad fra krf

Jeg lo litt sammen med familien min da jeg fortalte dem om hvor vanskelig jeg hadde hatt det ved KrF standen, og hvor sta jeg var for å være med i konkurransen deres. Vi lo fordi jeg sa det hadde hvert typisk meg å vinne konkurransen etter å ha hvert så sta på å få være med, familien min var enig, mest fordi de mener det er typisk meg og vinne.

I dag fikk jeg telefonen om at jeg hadde blitt trukket ut som vinner av en ipad mini, og at den kom i posten. Jeg var mildt sagt sjokkert.

 

Jeg synes fortsatt ikke de behandlet meg bra på standen, men det viser at det lønner seg å være sta og tålmodig om man ønsker noe, og ikke la det faktum at du er usynlig og trenger litt hjelp, stoppe deg. Noen ser og hjelper deg tilslutt.

en lang søvnløs natt

Noen netter der det helt klart ikke meningen at man skal sove. Det hjelper ikke om man legger seg til riktig tid, tar sovemedisiner eller får hjelp av kattene sine til å roe seg ned. Hvorfor jeg ikke fikk sove? Kramper i venstre arm?

Jeg vet at jeg sovnet en gang på ryggen, fordi jeg ikke kan sove på ryggen. Har struma og når jeg får hodet bakover blokkerer denne luftveiene mine, jeg våknet fort opp igjen. Med hjertebank, hivene etter pusten og i sittende stilling. Sirius så oppgitt på meg der han lå vedsiden av meg?

Så fikk jeg anfall og kramper i bena, idiotiske kropp. Krampene i armen hadde ikke gitt seg helt, men roet seg ned til et smertenivå jeg tolererte. Jeg sovnet en gang, men tror jeg bare har sovet i 30 minutter om gangen, vurderte å gi opp å sove og stå opp klokken 8.00, men surringen i hodet mitt sa jeg måtte få litt søvn. De 30 minutters periodene var i mellom 08.00 og 12.00

 

Merkelig nok er jeg trøtt i dag

nøttemix til å erstatte godteri

Jeg trøstespiser, jeg spiser for å holde anfallene unna og jeg sliter med å huske å spise før jeg er så sliten at jeg ikke orker å lage mat. Alle disse er grunner til at jeg spiser så mye godteri jeg ikke liker. Merkelig er det mest salt jeg føler for og ikke søtt når jeg trenger å trøstespise og det er mye bedre å ta en neve nøtter en sjokolade for å få opp blodsukkeret nok til å orke å lage mat. Det at miksen står fremme på benken hele tiden gjør det også enklere enn å finne frem en sjokoladebit. Jeg må legge lokk over miksen da, for ellers får jeg ikke ha den i fred, Sirius er veldig glad i nøtter og begge katene elsker å slikke på salte ting.

 

Jeg lagde miksen selv for da er jeg sikker på at jeg får en jeg liker og som dekker behovet mitt for både søtt og salt.

jeg la fruktbitene og rosinene i skåla først og helte de salte nøttene over, dette for å få litt ekstra salt på frukten. Så rørte jeg rundt med en gaffel for å få det godt blandet. Det beste ville vel hvert å putte det i en pose eller boks og ristet det sammen, men gjorde ikke det denne gangen.

innhold:

#sunnsnaks #nøtter #nøtteblanding 

 

eplekake

noen ganger må man bare.

Stine hadde originalt ideen om å bake i kveld, men jeg sa nei. August har hvert en bursdagsmåned og jeg trenger virkelig å venne meg av alt sukkeret igjen. Men neste søndag skal det feires enda to bursdager og jeg har meldt meg frivillig til å bake for begge to, kan dessverre bare gå på ett av dem, men siden det ene er et barneselskap, tror jeg det går greit om ikke jeg kommer.

Og når man først skal fortsette å bake, og man liker å bake, ja da er det bare å bake.

 

Vi bestemte oss for eplekake og jeg valgte oppskrift og handlet inn i går. I dag ryddet jeg klart kjøkkenet så alt var klart når Stine kom. Kaken ble kjempe god og jeg har fryst ned noen biter til senere. Oppskriften vi tok var fra skole boken fra boller til buritos.

 

saw 1-3 i dag

Noen gang hatt lyst til å se noen av saw filmene, men ikke gjort det? I dag er sjansen for fra klokken 21.00 og utover kvelden går de tre første filmene i serien etter hverandre.

Saw handler om psykopaten som blir kalt jigsaw fordi han alltid legger igjen en puslespillbit etter drapene. Han tester mennesker som har gjort en stor synd ved å sette dem i livsfare, består de testen overlever de, består de ikke dør de.

Saw 2 her er en del mennesker låst inne i et hus med gass, nok en gang er det best å følge spillereglene og bestå testene for og ikke dø. Viktigst er det nok allikevel for politimannen som har en sønn inne i huset.

 

Saw 3 i de siste mordene har det ikke hvert mulig for de utvalgte å vinne, jigsaw ligger nå for døden og legger opp et hardt løp for assistenten hans og de andre i spillet. Målet med spillet er å holde folk i live, men hvem?

Saw (2004) Poster Saw II (2005) PosterSaw III (2006) Poster

#skrekk #horror #saw

pakke fra netthandelen.no

hun på postkontoret varslet meg om at det var en stor pakke, men jeg var forberedt. hun var snill og bar den ut til rullestolen for meg, måtte jobbe litt for å få plass til den, men det gikk.

jeg har alltid hvert misunnelig på kusina mi sine sverd, så jeg kjøpte slike til meg selv og de står nå plassert på den lille hylla i lesekroken min. 

jaktkniv med kompassspeiderkniv for barn

sameknivparfyme

førstehjelpskrin Massasje maskin  (kjøpte to)

salt og pepperkvern, men er det bare en?

høretelefoner, den som satte i gang hele handlerunden

fjernstyrt lastebil med fjernstyrt helikopter

soveposelang, slitsom og herlig dag

Hvis dere tror å skrive dette innlegget blir lett, da tar dere feil. Siden jeg har hvert borte fra kattene fra 14.30 til nå, så har de mye kos å ta igjen. Tastaturer er ingen hindring for dem, så jeg får skrive rundt dyttende hoder og blokkerende haletipper. Fossene fingertupper gjør heller ikke saken noe bedre.

Som planlagt tok jeg turen til Ullevål stadium og hentet billettene jeg hadde vunnet. Trist å si at jeg ble veldig dårlig av t-bane turen, men jeg lot anfallene komme og gå og puttet i meg litt sukker.  Så var det å ta banen hjem igjen, denne veien gikk litt lettere. Når jeg endelig hadde kommet meg av banen tenkte jeg at jeg likså godt kunne kjøre bort til onkelen min og barna og levere billettene. Der var diskusjonen om de skulle kjøpe billetter til kusina mi også, eller om hun skulle bli med meg resten av kvelden fullt i gang. Men bare så det var sagt det var en enveis diskusjon mellom kusina mi og henne selv. Da hun endelig hadde bestemt seg for å bli med på kampen, kom hun på at hun hadde lekser igjen og siden kampen startet om 27 minutter var det ikke tid til å vente, så jeg ble igjen og hjalp henne med leksene før vi kjørte bort til tanta mi og så på beat for beat.

Kusina mi fikk ihvertfall en opplevelse jeg lenge har nektet barna, å få stå bak på rullestolen mens jeg kjørte. Jeg tilbød meg å kjøre henne hjem igjen også, og dette var vist morsommere enn å bli hentet av pappa.

Så måtte jeg kjøre hjem fra dem igjen, alene i mørket. Har jeg fortalt at jeg er livredd mørket? Heldigvis har stolen min lys så det gikk greit, men det er klart at vi går inn i reflekssesongen nå.

 

Nå er jeg endelig hjemme og har satt meg ned ved maskinen med et glass cola light, nå skal jeg prøve å roe meg nok ned til at jeg kan legge meg. Jeg er sliten nok, men så gira etter en koselig dag med familie og utfordringer at jeg trenger en nedtrappingstid.

utfordringer, de gjør livet spennende

Nå vil vel de fleste påstå at å ta en t-bane igjennom byen ikke er store utfordringen, men når du lider av så sterk angst for tette steder med mye folk, ikke har kjørt t-bane alene på 7-8 år og skal ha med deg en elektrisk rullestol som kan være vanskelig å navigere, ja da øker det nivået litt.

Men jeg skal til Ullevål stadium og hente billetter til kampen i dag og jeg har krefter nok til å prøve ut denne ruten. Den eneste grunnen til at jeg tør å prøve er at jeg kan sitte på den ene banen hele veien, og skulle jeg ikke komme av får jeg bare sitte på tilbake til Karlsrud igjen.

 

Jeg vil ha med stolen i tilfelle det blir kø, og da er taxi utelukket, jeg kunne ha tatt den manuelle, men da blir det like mye styr som å ta t-banen. Jeg tror stolen kunne ha kjørt fra Lambertseter og bort, men tar ikke sjansen. Dumt å bli sittende igjen midt i Oslo uten strøm. Jeg har også muligheten til å kjøre tilbake eller ta en tur innom sentrum på tilbakeveien og jeg føler meg opp til det, så tror dette er beste løsning.  

den lyden!!!

I natt bråvåknet jeg av en kort og intens lyd som ga meg hjertebank. Hodet mitt repeterte den lyden kjente jeg og liker jeg ikke, men det tok enda en stund før jeg våknet nok til å kjenne den igjen. Datamaskinen min ropte jeg nesten ut i det jeg satt meg opp, det var lyden av datamaskinen som restartet seg. Rolig måtte jeg si til meg selv at maskinen har ikke krasjet en gang etter at du formaterte den, selv om den henger seg opp innimellom og du bare venter på det, sikkert bare en av de idiotiske windows update som har installert seg selv automatisk, jeg sovnet igjen.

Når jeg sto opp og satte meg foran maskinen hadde jeg allerede glemt lyden i natten, men det tok meg ikke mange sekunder å komme inn i virkeligheten, maskinen var svart med bare en hvit strek på toppen i hjørnet. Faen maskinen krasjet i natt, og nå vil ikke windows starte. Jeg dro ut alt av unødvendig utstyr og startet maskinen på nytt igjen og denne gangen kom Windows opp, jeg var heldig. Når jeg fikk beskjeden om at windows ikke var avsluttet på riktig måte, måtte jeg bare himle med øynene til maskinen, nei du sier ikke det.

 

Heldigvis er jeg så vant til disse blåskjermene at jeg nå ikke forlater maskinen i 5 minutter en gang uten å lagre, så ikke tapt noe, bare litt lei meg over at feilen fortsatt er her.

Goodbye outland østbanehallen

I går, etter kinoen, måtte jeg bare ta en liten vandretur igjennom det som har vært favorittbutikken min I mange år. Allerede var en stor del innerst i butikken tømt og jeg tok et mentalt farvel med butikken. Jeg vet det er bra at de åpner en megastore i kirkegata, og ja det har til tider hvert frustrerende å måtte tenke seg til hvilken butikk man burde gå til for å få tak i det du skulle ha, men beliggenheten i Østbanehallen vant alltid. Hver gang jeg har tatt drosje ned til sentrum, har jeg startet byturen min i denne butikken. Jeg kommer til å savne den veldig.

#outland

irriterende filmvisning

Hva irriterer deg mest når du sitter i kino salen? Somregel ville jeg nok ha sagt lys fra mobiltelefoner, men i dag har jeg funnet ut at den havner langt nede på listen, og alle de som kommer over den skjedde under filmvisningen av city of bones på saga kino i dag. Saga kino må bare ta ansvaret for en av dem, og kanskje den mest irriterende. Lyden forsvinner under filmen og når en slik feil først har dukket opp kommer den sjeldent alene, jeg sa i fra når filmen var over slik at de får sjekket alt innen neste visning, slike lydhull han virkelig ødelegge en kino opplevelse helt.

Så går vi over til publikum, og her er jeg ikke helt sikker på hva jeg synes er mest irriterende. At telefonen ringer og at du tar den går helt klart over en telefon som lyser. Folk som reiser seg fra setene sine, går opp på midtpunktet, her STÅR og prater med vennene som siter på raden nedenunder midt i filmen. Fortalte jeg at vi satt i en liten sal? Hun sperret filmen for alle fordi hun sto i veien for lyset og her skravlet og skravlet og skravlet hun?

 

Men av alle jeg hadde lyst til å filleriste, var det nok mannen vedsiden av meg med sønnen sin jeg aller helst ville hatt en runde med. Det er aldersgrenser på filmer for en grunn og det skader heller ikke å sjekke hva du tar med sønnen din på før dere går inn i salen. Det er virkelig vondt å sitte vedsiden av en liten gutt som sitter krøllet sammen i setet sitt, i armkroken til faren og er livredd, og dette før det virkelige skumle startet. Også irriterende med spørsmålene om hva skjer pappa, er han slem? Hvorfor gjør han det? Svarene var somregel det skjer noe skummelt, ja haner slem og fordi han er slem?

nei, folk burde ta seg litt sammen på en kino, men kanskje det er slik at når noen starter, gor de andre faen.

ta den premie og la den vandre

Jeg vant!!! Billetter til landslag kamp mellom Norge og Kypros?

Vel, nå er ikke jeg så veldig interessert i fotball lengere og jeg er livredd folkemengder, så dette var kanskje ikke verdens beste premie for meg. Men hvorfor deltok hun da tenker du sikkert da, og svaret er enkelt, fordi jeg har en fetter på 10 år som ville ha elsket å dra dit noe utrolig mye. Vel jeg tror det kan ta litt ekstra tid å få den gutten i seng etter kveldens telefon samtale.

 

Tror det tar litt ekstra tid å få meg i seng også, det var rett og slett herlig å ringe dem å fortelle dem om billettene, kanskje en jobb på norsk tipping hadde passet meg, ringe rundt til vinnerne?

Blody supeise

Har vist fått noe blødende utslett på leggen, oppdaget dette rett etter at jeg hadde smørt fuktighetskrem på bena. Jeg skvatt, nå har jeg tvinnet et håndklede rundt beinet så senga ikke blir fyll av blod, jeg kan kjenne at blodet renner enda.

bamse perleprosjekt

ikke helt perfekt, men siden jeg ikke forstår noen av mønstrene jeg har funnet, og har laget det ut av eget mønster, er jeg ganske stolt.tror jeg skal prøve å lage en mindre en førjeg legger meg.

noen har jevnet hageparsellen min med jorden...

Det startet som en kjempefin dag, sola skinte og jeg var utvilt og klar for å høste inn resten av nepene mine og inspisere agurkene, gresskarene og tomatene mine. Om jeg var heldig hadde det dukket opp en agurk eller to også. Jeg så at noen hadde hvert inne på området med en stor maskin og revet vekk alle bringebærplantene i midten mens jeg parkerte stolen min på utsiden, ja jeg tenkte faktisk stille for meg selv at jeg var glad jeg hadde hørt rykter om at dette kom til å skje, siden jeg ikke takler forandringer bra, denne skulle jeg takle.Jeg tenkte litt på bærbuskene mine øverst, men hadde tro på at de hadde fått lov til å leve og det hadde de, det så jeg fort. Hadde jeg hvert mer oppmerksom hadde jeg kanskje lagt merke til parsellen min med en gang, men det falt meg virkelig ikke inn at de skulle ha ødelagt den. Jeg så det var klippet helt rundt den, men siden parsellene rundt meg ikke var i bruk tenkte jeg lite over det, men så la jeg merke til at jeg kunne se hele parsellen min, og det betyr at den lille 5-6 år gamle ripsbusken jeg har jobbet så hardt med å holde i live var borte. Jeg hadde telefonen ute og kameraet oppe fordi jeg hadde tatt bilde av bringebærskjærnet som var forsvunnet, og tenkte jeg skulle ta bilde av den manglende ripsbusken min også.Jeg sto nå helt inntil og hadde enda ikke reagert på at parsellen var borte, den kan ha hvert fordi det ene gjerdet mitt sto der enda, men mest av alt tror jeg det var fordi det ikke falt meg inn i min villeste fantasi at noen skulle komme og ødelegge alle plantene mine. Men det tok dessverre ikke lang tid før virkeligheten slo meg, det var da så utrolig jevn og ryddig parsellen var, hvor var den ville peppermynteåkeren, ja og hvor var den store jordbær busken (den var blitt så stor at den kunne kalles en liten busk). Hvor var egentlig alt?Jeg gikk helt inntil og tuslet rundt der plantene mine skulle ha hvert, jeg fant to små jordbærplanter som hadde hvert for små til maskinen å ta, nepene mine var revet opp og råtnet/spist der de lå på bakken. Tomatplantene mine og stativene som holdt dem oppe var helt borte, det samme var det meste av gresskarene og agurkene. To små planter overlevde helt inntil gjerdet, men de er kuttet så til at sjansen for at det skal vokse noen grønnsaker på dem er minimale, eneste sjansen jeg har er at de var gresskar og ikke agurker, for gresskarene kommer senere enn agurkene. Om det var modne agurker her ble de revet bort sammen med resten av parsellen.Jeg falt sammen i parsellen og satt å gråt en stund, så begynte jeg å ringe rundt etter hjelp, jeg takler virkelig ikke store forandringer og dette var langt mer en jeg klarer å takle alene. Problemet er bare at man kun kan få hjelp til enkelte klokkeslett og om du bryter sammen før dette, ja da får man bare håpe at angsten ikke blir så stor at man tar livet av seg før timen du har fått kommer. Spesielt uheldig var det at mamma er bortreist og at tanta mi jobbet, så jeg fikk ikke tak i dem heller. Jeg prøvde vennene mine, men en svarte ikke og hun andre var opptatt med et møte. Desperat tenkte jeg igjennom telefonboka mi og hvem andre som ville takle meg når jeg brøyt sammen, hvem jeg kunne regne med ville roe meg ned og ikke få panikk selv, så jeg ringte mormor og bestefar. Etter en kort samtale med mormor satte hun meg over til bestefar og han kan virkelig det med å roe meg ned. De sa jeg kunne komme dit å overnatte om jeg trodde ting ble for vanskelig, men jeg tror det skal gå bra. Jeg er kjempe lei meg og gråter innimellom, men tror sims 3, sailor moon og kattene er beste medisin for meg nå. Ja og ikke glem den store isen jeg kjøpte meg på vei hjem, den hjalp også.
 

stem på meg i oslo city sin konkuranse

etter tre forsøk klarte siden endelig å registrere meg, og selv om jeg aldri har hatt særlig hell i slike konkuranser, melder jeg meg på enda en. hadde egentlig hvert morsomt om en kort, sta datanerd hadde vunnet konkuransen, jeg ville ha hatt det så morsomt på senteret. men det er nok mest drømmer...

men ønsker du å gi meg en stemme, hjelpe meg litt på vei, hadde jeg satt veldig pris på det. jeg er linn helene brandt og er registrert med dette bildet. klikk på bildet for å komme til avstemningen.

en dag full av anfall

Egentlig føler jeg meg ganske grei I dag, men med en gang jeg har prøvd å gjøre noe har anfallene ligget på lur. Det har ikke stoppet meg fra å dra på senteret å poste den siste gaven fra giveaway runden min og kjøpe kino billetter til senere i uka. Heller ikke å dra på rema 1000 og handle mat. Jeg burde vel egentlig ha tatt varselet når jeg kjørte feil til rema 1000, men jeg ville gjøre alt når jeg først var ute og kjørte4 dit allikevel. for å si det slik, det var på et tiendelssekund at jeg kom meg igjennom kassen, ut til stolen min og fikk satt meg ned før kroppen sluttet å virke. Etter en liten runde med kramper så jeg opp å så sjokkerte øyne rundt meg som både var nysgjerrige, redde for å måtte gripe inn, og lettet da de møtte blikket mitt. Jeg hadde kontroll nok til å sette meg ordentlig inn i stolen, sette opp armlenene slik at jeg ikke falt ut og så startet det igjen. Jeg sperret av en del så jeg måtte få ut varene av handlekurven som sto vedsiden av stolen min og flyttet på den, noe jeg gjorde etter andre anfall og gikk rett inn i tredde, men denne gangen var alt i orden og jeg satte meg tilbake i stolen og lot krampene gjøre seg ferdig før jeg kjørte hjem igjen.

Måtte også sitte noen minutter etter at jeg hadde parkert stolen hjemme for å kunne klare å stå på bena, men her var jeg trygg så det plaget meg ikke.

Det tok vel en times tid før det hadde sluppet kroppen min helt, og hva gjorde jeg da? Jo jeg startet med husarbeid. Ordne medisiner, ta kattedo, støvsuge leiligheten, rydde kjøkkenet osv? på slutten av støvsugingen krabbet jeg rundt og satt på gulvet, men det ble rent. Viljen skal ihvertfall ingen ta meg på.

 

Nå sitter jeg frustrert og lurer på hva jeg skal gjøre, hodet sier jeg kan gjøre det meste, men jeg vet at kroppen ikke er enig.

netthandelen.no - et farlig sted

Når jeg først startet å by, tenkte jeg det var greit å prøve å få unna så mage julegaver som mulig, det er jo faktureringen og sendingen som koster mest og greit å få så mye som mulig stappet inn under der. Nå er det slik at jeg ikke vil kjøpe tull til folk, og heller ikke betale mye, så jeg har deltatt i mange budrunder og gjort noen kupp og andre greie nok kjøp.

false  Radiostyrt lastebil og helikopter  underholdning for alle aldre 242 kr - denne kjempet jeg om
 
false 2 stk Elektrisk massasjeapparat med vibrasjon en for 1 kr og en for 41 kr

false Speiderkniv til gutt og jente med slire i lær og sikkerhetsknapp  32 kr

false Jaktkniv med kompass fra Stridig 26 kr

false Samuraisverd - 3 stk pyntesverd i klassisk og elegant stil 91 kr

false"Violet" ? Eau De Parfum ? dameparfyme 21 kr

false Samekniv i lærslire ? 39 cm lang 51 kr

falseSalt- og pepperkvern i bambus 41 kr

false Desert 300 sovepose i høy kvalitet fra Brandsdal of Norway 62 kr

falseFørstehjelpsskrin i 48 deler ? sikkerheten først 21 kr

falseHotel Express Privat - Reis smart, bo billig, ordinær pris 1490! 1 kr (men koster ekstra vedsiden av, dette så jeg ikke før jeg hadde lagt in budet, men lærte meg å lese produktbeskrivningen etter denne, det var kjøp 2)

falseHodetelefoner fra Dynabass med ekstra kraftig bass 1 kr

har to auksjoner til som ligger inne, de blir avgjort snart. gikk en del penger, men kommet langt i julehandelen.

valgt get kanaler

Siden, siden var nede siste gang jeg prøvde å velge, har det tatt litt tid, men i dag skal jeg se på tv for første gang på minst 6 mnd, så tenkte jeg kunne velge kanalene samtidig.  Hvorfor jeg har get kanaler når jeg ikke bruker det? Er inkludert i husleien?

Kanalene jeg valgte var disse:

Vox, foxcrime, animal planet, filmkanalen tv 2, kanal 9, history hd, viasat history, silver hd, showtime, tnt, sverige 4, bbc hd, nature/crime , dr 1, tv2 (dansk), bbc knowledje, discovery hd showcase, vh1, ginx,cbs reality.

 

Og I tillegg er det jo de 20 faste kanalene ? nrk 1 hd, nrk 2 hd, nrk 3 hd/ super, tv 2 hd, tv norge hd, max hd, tv 3, 2 zebra, viasat 4, tv 2 nyhetskanalen, fem, tv2bliss, tlc, national geographic channel, discovery channel, bbc entertainment, svt1 hd, mtv, disney channel, eurosport hd.

god tv titting

( liten oppdatering da jeg fant ut ta jeg kunne velge 10 kanaler til, de var vanskligere å velge)

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin