hits

september 2012

får i kål

I dag er det fårikål dag hos mormor, jeg gleder meg veldig. Det er bare halve familien denne gangen siden vi er så mange må vi dele oss opp litt innimellom, det krever litt å lage mat til så mange.

Klokken 16.00 blir det god middag

enkelte folk burde bli stoppet fra å være med i spørrekonkurranser

Mens jeg har ventet på at dagens dr. who episode skulle komme ned, så jeg på en episode av are you smarter than a fifth grader. Og jeg vet det er lett og sitt hjemme å himle med øynene over hva de ikke klarer, og det er viktig å huske at kunnskap er ett bredt tema og man kan være ekstremt flink i noe og glemt noe kjempe enkelt på andre temaer, hodet vårt sorterer ut den informasjonen vi ikke bruker over tid.

Men jeg synes også det finnes enkelte ting som burde hvert minimums standarden til deltagerne, rett og slett for å beskytte dem mot seg selv, men i USA tenker de sjeldent på dette.

Spørsmålet som fikk meg og nesten hele publikum til å le så vi nesten falt av stolen var et første klasses spørsmål. Er teksten «by the dawn`s early light» tatt fra sangen beautiful America (eller noe slikt, jeg husker ikke helt hva sangen het)

Da mannen i programmet svarte at dette var riktig fikk jeg sjokk, jeg kan forstå hvis ikke du vet hvilken sang denne teksten kommer fra, men alle i et land burde kunne første setning i nasjonalsangen sin.

Kan du første setning av nasjonal sangen din?

når en ny person entrer huset

Nok en gang glemte omsorgsspesialisten å informere meg om vikar, og nok en gang dukket det en fremmed opp på døra mi. Jeg virkelig liker ikke at det kommer fremmede folk så jeg måtte virkelig jobbe med impulsen om å slenge døra igjen i ansiktet på den stakkars uskyldige dama.

Jeg slapp henne inn og ringte og kjeftet ut en kontormedarbeider på sentralbordet til omsorgsspesialisten i stedet.

Å få hjelp fra en ny person er nesten like slitsomt som å gjøre tingene selv, jeg må nemlig gå rundt å passe på hele tiden, noe jeg selvfølgelig ikke gjør, som etterlater noen ikke fullt så bra konsekvenser. Men jeg fikk stoppet henne halvveis i det hun sorterte i matboksene mine, med hanskene som hun som pleier å være her bruker i toalettet + at de er latex så hun hadde virkelig forgiftet meg hadde jeg ikke sett det.

Jeg ba henne vel om å stoppe å vaske kjøkkenet tre ganger uten at hun stoppet og det føltes som jeg måtte konstant overvåke henne, og bare så det er sagt, hun var en kjempe hyggelig og flink dame. Hadde jeg vist at det ikke var hun som vanligvis kom, som skulle komme kunne jeg ha lagt opp ting andelenes, forberedt meg og leiligheten, men det fikk jeg ikke gjort nå.

Men jeg fikk kontroll over ting etter å ha brutt sammen en gang og fått pratet litt med mamma, jeg vet det er vanskelig å forstå, men jeg sliter virkelig med brå forandringer.

kidnappingsforsøkene fortsetter

jeg vet nesten ikke hva jeg skal tro, nå er vi oppe i 5 kidnappingsforsøk på to uker, selv om de siste tre er litt mindre alvorlige enn de to første, skaper de ikke mindre frykt.

I forrige uke var det to jenter som opplevde å bli forsøkt dratt inn i en bil på vei til skolen, begge jentene klarte å løsrive seg og slapp unna med skrekk og småskader. Denne uka har det hvert tre forsøk på å lokke barn inn i en bil, politiet tror det er sammenheng mellom de siste tre forsøkene og skal sette ut ekstra politi ved skoleslutt i dag for at elevene skal få gå trygt hjem.

De to første forsøkene skjedde relativt nært hverandre ved Romerike, de siste tre skal ha skjedd i Sandvika.

Er det en og samme person som har god tilgang til biler? Beskrivelsen av mannen på Romerike og mannen i Sandvika passer ikke, så det tyder på at det i hvert fall er to. og vi er vel nå oppi 4 forskjellige biler. Så spørsmålet blir vel om det er enkelt personer eller noen som samarbeider.

 

når villmarken møter samfunnet

Jeg hadde sett på filmen Brave med barna og jeg fulgte dem hjem. Vi pratet om hvordan det ville ha hvert å bli forandret til et dyr og i så fall hva slags dyr vi ville ha blitt forandret til. Etter en liten runde med dette måtte jeg fortelle dem virkeligheten, ville dyr som forviller seg inn i vår verden, må somregel bøte med livet.

Ett hardt hopp fra å forestille seg en uke som leopard på skolen, men jeg følte det var viktig å forklare dem hva som virkelig ville ha skjedd om det dukket opp et rovdyr på skolen dems. Det kommer selvfølgelig veldig Ann på dyret, en gaupe eller rev blir jaget til skogs, men om vi frykter at dyret kan skade mennesker, eller at dyret ikke vil finne veien til skogen igjen, blir det skutt.

Problemet er jo at dyrene ikke vet hvor disse grensene går, og de havner ofte innen for det vi ser på som våre grenser. Faren er ikke bare at de ikke forstår hvordan de skal forholde seg til oss, vi forstår ikke hvordan vi skal forholde oss til dem.

Noen blir fasinert og vil komme så nærme som mulig, noen tror til og med å ta på dyrene er en god ide, mens dyrene sakte men sikkert blir skremt livet av. Jo mer skremt et dyr er, jo mer aggressivt blir det.

Det er en tap, tap situasjon.

Grunnen til at jeg tenkte på dette nå er elgkua og ungene som har plassert seg i en skolegård, lærerne på skolen vil ha elgen drept før den gjør skade, men vilt nemnda vil vente å se om hun finner veien ut til skogen igjen. Problemet her er at hun har to kalver med seg, og man må aldri komme i mellom ett vilt dyr og ungene dems.

Slev tror jeg de kommer til å bli skutt, men jeg håper virkelig at de går videre på egenhånd.

loved to death

Alle vet at den største trusselen katter utgjør mot mennesker, er at de kan kvele små barn. De mener ikke å skade barnet, men de søker nærhet og legger seg til å sove inntil halsen og over munnen til barnet. Barnet enten sover, eller har ikke muligheten til å flytte katten og blir kvelt. Barnet blir rett og slett elsket til døde.

I natt kom Sirius og la seg slik på meg, det har han aldri gjort før og jeg fikk lit tid til å tenke igjennom denne faren. Det var selvfølgelig ingen fare for meg, hadde jeg fått lite oksygen kunne jeg bare ha flyttet katta, men jeg følte så mye kjærlighet at jeg rett og slett ikke hadde hjerte til det.

Jeg tok noen bilder, men det er nesten umulig å se noe på den, lekte meg litt i photoshop for å se om jeg kunne få det ene bildet tydeligere. Etter at bildene var tatt måtte jeg flytte litt på Sirius siden det startet å bli lite oksygen under han, han lå over halsen, over munnen og over nesa mi. Jeg fikk flyttet hodet slik at halve nesa og halve munnen var fri, da gikk det helt greit.

Slik lå han å koste seg helt til han snurret seg helt sammen som en ball og sovnet, selv lå jeg og halvsov og nøt nærheten hans. Han hadde nå lagt seg slik at han ble et skjerf rundt hodet mitt og pusteproblemene var over, jeg ville ikke forstyrre han. Han var så søt der han lå lykkelig og drømte om noe, det er lett å vite når katter drømmer fordi de beveger potene sine, litt ristinger, men ingen ting som tydet på mareritt eller sterke drømmer.

Problemet var at armen min startet å få kramper av vekten på skulderen, men jeg ville ikke forstyrre han. da kom det merkelig nok et helikopter og fløy over blokka og Sirius bråvåknet, jeg slapp å være den slemme som vekket han, men jeg lurer litt på hva helikopteret gjorde her klokka 4 om natta.

redigert bilde:

det sorte er sirius og det lyse er panna mi, bildene ble tatt i mørke uten at jeg klarte å se noe grunnet Sirius, derfor så dårlige.

en katt for potetgull

Luna sjokkerer meg, denne gangen har hun funnet ut at hun liker potetgull og hun går over lik for å få tak i det. først må jeg si at jeg aldri har gitt henne det, alt for mye salt for de små nyrene hennes, men jeg glemte en skål med potetgull på bordet en natt, og da var skaden gjort.

Hun er nemlig ikke jenta som gir seg fordi potetgullet er flyttet på, lagt cover på eller ligger i posen sin. Vel å merke ser det ikke ut til at hun har fått noe ut av posen, men siden jeg fant den på gulvet er det jo bare å forestille seg krangelen hun har hatt med den.

Derimot har hun lært seg at leter hun på enkelte steder kan hun finne rester, jeg søler ikke så mye, men selvfølgelig litt. Hun har også tilfeldigvis dratt litt rundt i leiligheten den natta hun hadde tilgang på det.

Men i morgen blir det støvsuget og vasket og da håper jeg alle tegn etter potetgullet forsvinner, og at hun fort glemmer det hun ikke smaker.

Ikke er potetgull bare godt å salt, det knaser så herlig når man tygger på det.
agricola

I dag har jeg hatt støttekontakten min på besøk og vi spilte Agricola. Hun slo meg med ett poeng ?

Det verste med dette spillet er hvor fort det tar slutt. Du føler egentlig at du akkurat har kommet i gang når det slutter.

Men det tar lang tid å sette opp og ta ned, så kanskje man burde regne med det i spilltiden?
merkelige filmer

Utrolig hvor mange merkelige filmer du får med deg når du tar opp fra tv, og utrolig så fort du kommer igjennom dem når opptaksboksen din er full og du trenger å rydde plass. Håper på noen perler innimellom i hvert fall.

Film: skjult - grøsser

Tydeligvis liker vi å lage grøssere som handler om grensen til psykose her til lands, problemet er at har du sett den ene har du sett den andre.  Spesielt hvis de bruker samme hoved skuespiller. Nå er det stor forskjell mellom filmen naboer og skjult, først og fremst kvaliteten.

Men om vi ser bort i fra kvaliteten på filmene kjører de veldig likt og klassisk tilnærming problemet og man ser fort hva som virkelig skjer. Men det er stor forskjell mellom filmene siden det er lagt til mer skvette elementer og spøkelser i skjult. Den ville aldri ha holdt seg på historien alene (eller kanskje det hadde hvert bedre om den prøvde å holde seg på historien alene)

Det jeg aldri forsto med filmen, var fiendtligheten som ble vist hovedpersonen, etter bakgrunnshistorien å dømme var han bare et uskyldig offer.

Filmen handler om kai koss som kommer til hjembygda si etter at han flyktet fra sin skinnsyke mor for 19 år siden. Det er ingen ting Kai vil mer enn å brenne moren og huset hennes, men minner kommer og setter komplikasjoner i den planen.

Samme dag som kai klarte å rømme fra moren sin, forsvant en annen liten gutt. Gutten hadde hvert på biltur med familien sin og måtte ut å tisse. Mens han sto med ryggen til kom Kai løpende ut av skogen og inn i veien og rett foran en trailer. Kai klarte å redde seg unna, men da traileren prøvde å unngå gutten kjørte den ned bilen hvor foreldrene til den andre gutten satt.

Historien er at gutten var redd og løp inn i skogen, grunnet tett tåke så han ikke hvor han løp og gikk utenfor ett stup foran en foss. Kai er sikker på at moren hans fikk tak i gutten og isenesatte døden hans, det eneste de fant av han var jo skoene hans.

Mens Kai plages av minnene og vil hjelpe gutten som tok han sin plass, forsvinner det to tenåringer i skogen.
film: new best friend

En av de smarte, men ikke fullt så populære jentene på skolen har tatt overdose og moren til jenta mener at det var mordforsøk. Rektoren på skolen kaller inn byens nye og unge sheriff og ber han diskret løse opp i mysteriet. Hvordan ble den fattige og smarte jenta med i gjengen til de rike, pene og populære? Og hvordan førte dette til at hun endte opp med kokain overdose?

Til å være en dramathriller var det ekstremt lite triller i den, kanskje et spor av krim siden vi følger sheriffen mens han intervjuer folk. Men siden vi får se sider av historien som blir fortalt og det som ikke blir fortalt ødelegger det krim følelsen veldig.

Det er virkelig ikke mye thriller i en haug med jenter som har problemer med fedrene sine og får penger av dem, når de ikke leker som at de følger med på skolen har de sex. Sex med hverandre, sex med gutter og selvfølgelig flørter det vilt med alle rundt.

Med så mye jente kaos må den falle under drama, for den er ikke morsom, ikke spennende nok til å være thriller eller spenning, ikke mystisk nok til å være krim og sikkert ikke noe fakta i den.

En film for halvsmarte kåte ungdommer?.
Film: Stevie, drama (thriller)

En ting jeg har lært om sorteringene rundt filmer på tv, de er elendige. Dette er andre drama film jeg har sett som egentlig er en thriller. I motsetning til neste film jeg skal skrive om hvor det sto drama thriller og det fantes ikke et spor av thriller i den.

Jeg tror de synes det er vanskelig å kategorisere filmer som ikke er gode nok skrekk filmer, men selv om det står drama/horror på IMDB tror jeg thriller er en bedre beskrivelse.

Filmen handler om et par som etter mye prøving har gitt opp å få barn naturlig og adopterer en jente på 8 år. Så fort jenta flytter inn i huset møter hun stevie, men ingen andre kan se han. Og mens jenta blir truet og skremt blir moren i huset hjemsøkt på det ekstreme. Faren tror at kona holder på å miste grep om virkeligheten men innser kanskje virkeligheten når kona hans er låst inne i kjelleren mens det brenner rundt henne, alle dører sitter merkelig nok fast.

Jeg likte jenta, men det var vel det eneste jeg likte med filmen. Dårlig skuespillere og dårlig historie oppbygging. Og hva var den klippinga med svarthvitt? Det irriterte så mye. Men jeg så den ferdig så den skal få terningkast 2 av meg.
hvordan vet du at fyring sesongen er i gang?

Mange ville nok først og fremst tenkt på lukten av brent tre når man går ute, noe som er et klart tegn på fyring eller grilling. Det er en klar forskjell på luktene av fyring og grilling, men for den utrente nese går brent for brent. Så selv om du lukter det kan du ikke være sikker.

Man skulle tro at sot på klærne, sot på gulvet, hendene og i ansiktet var ett godt tegn. Men muligheten for at du har tatt en sommer vask av peisen før den skal tas til bruk igjen er alltid der.

Nei du er sikker på at fyring sesongen har startet når du har vondt i rygg eller skuldre etter å ha bert opp ved fra kjelleren (eller fra andre steder du har den).

For om du skal ha ved til dekorasjon tar du opp mye mindre, men når man først fyrer er det greit å få med seg så mye man kan, så slipper man å gå så mange ganger.

Peis er kos

alle er forskjellige

Mens jeg fyrer opp i peisen og gleder meg over varmen som sprer seg i leiligheten, dukker en klar forskjell på preferanser opp i mellom oss. Vi er tre som boer her, jeg og to katter. Mens jeg koser meg med den nye temperaturen synes luna at det ikke er varm nok, hun legger seg til å sove oppe på akvariet hvor lysstoffrørene lager sterk varme. Sirius derimot vil ikke være som alle andre, så han flykter ut på verandaen for å kjøle seg ned litt og sove i litt friskere luft.

Det skal ikke være lett å finne riktig temperatur for alle, da er det bra man har muligheter til å finne sitt eget varmere eller kjøligere sted.

sover så godt i regnet

Jeg ble virkelig glad da jeg hørte regnet på vindusruta når jeg la meg i går, jeg lå en stund å spilte harvest moon og lyttet på dråpene som slo mot ruta. Når jeg la meg til å sove, var det som om jeg la meg inn i et eventyr og jeg sovnet fort. De første gangene jeg våknet, regnet det fortsatt og jeg bare snudde meg og sovnet igjen. Det er virkelig sjeldent jeg sover så godt på natta.

Jeg tror det er flere grunner til at regn slår så godt inn på søvnen min, lyden som drar meg inn i en fantasi hvor jeg ligger ute i skogen i telt er selvfølgelig en ting, det roer meg veldig ned. Men jeg tror det også har noe med den friske luften som blåses inn vinduet og stryker over de delene av kroppen som ikke er gjemt under dyna. Det er ikke bare at den er frisk og gjør det så mye lettere å puste, den hjelper meg også med å regulere kroppstemperaturen slik at jeg ikke blir for varm.

ja til sol om dage og regn om natta

Sirener

Jeg lurer på hva alle sirenene utenfor betyr, tror de er på motorveien. Men om det ikke er noe stort, noe det heldigvis skjeldent er, får jeg aldri vite hvorfor.

En og annen sirene er jeg vant til og det plager meg ikke, men blir det over tre vekkes nyskjærigheten min pg jeg bøir smålig urolig.

hva kom i posten denne gang?

Pakker er alltid morsomt, og litt ekstra spennende er det når du venter flere ting, så du er ikke helt sikker på hva som har kommet.  Hvor pakken kom fra var klart, men jeg forsto fort at den ikke hadde alt innholdet jeg ventet, så det er nok en pakke til på vei snart.

Denne pakken inneholdt Sims 3 t-skjorta og capsen, jeg er veldig fornøyd med resultatet og håper koppene og nøkkelringen blir like bra.

baksiden 
praktisk handletur

Noen ganger samler det seg opp med praktiske ting du burde kjøpe, praktiske ting er ikke altid like morsomt å handle som klær, dataspill og filmer, men de må inn i hus de også.

Linsespeil og mini linsespeil til å ha med meg ut

 
Liten og skarp saks, nåler og strikkepinnerkom med litt mat også, men det gadd jeg ikke å ta bilde av.

kollisjon ved Lambertseter senter

På vei til senteret i dag møtte jeg tre politibiler en ambulanse og en brannbil som sto og blinket med blålysene sine, de sto ved innkjørselen til parkeringshuset og siden jeg også så en liten grønn bil innimellom alle disse store, regnet jeg med at det hadde hvert en form for bilulykke.

Da jeg passerte ble historien ganske klar, da så jeg nemlig en litt større bil som hadde bakre passasjerside knust og bilen full av oppblåste airbagger. Det var egentlig synet av alt det hvite som fylte bilen som var eklest, ikke skaden på bilen. Den lille grønne bilen hadde fått småskader på fronten (så om det ikke var større skader på motsatt side som jeg ikke så, slapp denne bilen lettere unna)

Inn og utkjørselen på Lambertseter senter sitt parkeringshus er virkelig farlig og det overasket meg ikke så veldig at uhellet skjedde.

Hva som har skjedd i detalj, om noen ble skadet og slik informasjon har jeg ikke, ikke ville jeg forstyrre politiet ved å spørre og det har ikke stått noe om det i media (som jeg har sett)

hårklipp

Når jeg først var i byen, tenkte jeg det kanskje var på tide å få klippet håret. Jeg dro på adam og eva i storgata og dette ble resultatet.
da er kategoriene oppdatert

Det er litt rusk bakerst i kategoriene fordi det er innlegg som er fordelt inn tidligere og jeg egentlig ikke har noe bedre sted å legge.

Etter som bloggen blir eldre og eldre, trengs det nye kategorier for å rydde opp litt i kaoset.

Min historie er gjort om til meg og vil ikke bare ha min historie, men annen informasjon om meg og hva som gjør meg til meg.

Spill er uforandret

Sims 3 legacy er gjort om til Sims, trenger fortsatt egen kategori for all Sims bloggingen min, men nå vil den også inneholde andre Sims spill og nyheter om dem.

Hverdag er uendret

Wicca er uendret, men den er jo relativt ny fra før.

Filmer/tv/bøker og alt annet som kan kalles kultur er delt opp i flere kategorier:

Filmer/serier
litratur
musikk
art

Dyr mine og de i media er uendret

Opplevelser gjort om til events, reiser og slike ting vil gå i vanlig blogg mens alle disse tingene jeg opplever vil komme i denne. Her er det litt dårlig ryddet.

Helse/sykdom er uendret

Shopping er uendret

Produkter er opprettet fordi jeg skriver om alle nye produkter jeg kjøper + prøver meg igjennom lush butikken.

Har tatt mat ut av hobby og gitt den egen kategori.

Konkurranser er ny for å ikke fylle hobby kategorien med konkurranser jeg er med på, har vunnet eller kjører selv.

linser

I dag skal jeg få linsene mine og få opplæring. jeg gleder meg veldig, jeg har virkelig ikke sett fram til en ny vinter med dugg på øynene hele tiden.

Alt for Norge 23.09.12

Jeg synes dette var en kjempe fin episode av alt for Norge, ikke fordi de var i Oslo, men fordi det var 17. mai. Selv om det er tv og litt ekstra følelser grunnet dette, elsker jeg å se hvordan amerikanerne reagerer på vår måte å feire nasjonaldagen på.

Egentlig er jeg ikke så veldig glad i Realty tv, men akkurat denne serien har jeg falt fullstendig for og har fulgt med på siden første sesong.  Jeg liker at man egentlig ikke kan heie på ett lag eller en person, for selv om det er de du liker bedre enn andre, liker du så mange.

Jeg liker også samholdet i serien, det er ingen strategiske planer bak i kulissene som skaper krangler. De er som en stor gjeng venner som blir kastet ut på eventyr etter eventyr. Det gjør vondt når noen sendes hjem, men du vet at de får informasjonen de var ute etter.

Det er typisk norsk at alle skal være vinnere?

Jeg forsto fort hvem som måtte dra hjem, for det første er TVNorge elendig på å holde dette skjult da de viser det tydelig ved hjelp av intervjuer eller klipp. Men da jeg hørte talen hans forsto jeg det med en gang, det er ekstremt komplisert å ta opp krigen i en tale om 17. mai. Jeg ser noen muligheter hvor dette kunne ha virket, men da må man ha god kjennskap til Norges nasjonalfølelse og kjærlighet for denne rene og uskyldige dagen.

Vi har en egen dag å feire slutten på 2.verdens krig på. 

på tvnorge søndager 20.00

dramatisk øyeblikk

Vi hadde som vanlig familiemiddag i dag, vi hadde taco. jeg skulle egentlig hatt taco i går også, men det var bra det ikke ble noe av det, for det dukket opp en ekstra gjest i dag. Greit å ha dobbelt opp med maten.

Middagen var både god og koselig og vi ble sittende å prate lenge ved bordet, det tok litt tid før noen fikk den geniale ideen om å flytte seg til salongen og lage litt te.

Teen var plassert på bordet og hadde akkurat trukket ferdig da mamma fikk en telefon fra tanta mi, kusina mi på 11 år var savnet i skogen og hun lurte på om mamma kunne komme og hente fetteren min slik at de kunne lete.
Man kan trygt si det gikk mange følelser igjennom oss mens vi alle gjorde oss klare for å hente fetteren min og eventuelt begynne å lete. Vi hadde akkurat funnet ut hvordan vi skulle gjøre ting, fått på oss klær og tatt siste toalett tur da telefonen ringte igjen og fortalte at hun var funnet, hun hadde syklet feil vei.

Det var kanskje like greit at teen allerede var klar da vi satte oss igjen, for selv om det ikke hadde skjedd så mye på disse minuttene var det drama nok. Hvor lenge de hadde lett etter kusina mi før de ringte oss vet vi rett og slett ikke.

Da teen var ferdig drukket fikk min andre tante telefon fra min første tante igjen, hun hadde nå kommet hjem med ett barn, men hadde ikke nøkler, så de kom ikke inn. Siden vi var så å si ferdige med maten ble vi alle med på bilturen for å levere ekstra nøkler og så ble vi kjørt hjem.

Onkelen min og kusina mi hadde kjørt en annen vei en tanta og fetteren min, og det var onkelen min som hadde mistet synet av kusina mi. De hadde ikke kommet hjem enda siden de lå lengere bak i løypa.

Våre 5 minutter med drama i stua hos mamma var nok langt fra så ille det må ha hvert for kusina mi, men det er så utrolig mange følelser som rekker å gå igjennom deg på de minuttene, så det ble ett øyeblikk med drama.

ett naturtalent på veving?

Enten så er det å veve veldig enkelt, eller så er jeg et naturtalent. Jeg husker vagt i hodet mitt at jeg fikk prøve en slik stor vev på barneskolen, men siden vi var mange så var det ikke mye vi fikk gjort. Så fra å egentlig ikke ane hva jeg holdt på med i går har jeg lært meg  hvordan veven virker, altså prinsippet med disse veggene du løfter opp og ned etter som hvilke tråder du vil ha opp. Jeg forsto instinktivt hvordan man skulle lage mønstre midt i og tvinnet opp alt jeg hadde gjort for å spare på trådene.

Jeg dro å kjøpte meg litt tynnere bomullsgarn som passer veven mye bedre og skulle til å starte mitt første lille prosjekt da tvinninger på trådene inni veven irriterte meg, en tråd hadde også rykt. Det er jo en grunn til at den havnet på loppemarked.

Så først startet jeg på det jeg trodde skulle bli min største utfordring, oppsettet av veven, men det var faktisk ganske enkelt så jeg bestemte meg for å klippe vekk alt som var på veven og legge opp trådene på nytt. Det mangler ti tråder på den ene siden men jeg har kommet frem til at det ikke skader.

Så er det å starte på den store utfordringen om å få all den teorien jeg bare forstår, ut i praksis og kanskje klare å lage noe fint. For jeg vet at veien er lang fra teori til produkt. Men øvelse gjør mester.

 

absolutt verdt å vente på

trist det er en hel uke til neste gang, men jeg vet hva man må, eller rettere sagt ikke må, for all del ikke BLINK!!!!

episoden blink er å blir den skumleste episoden av dr.who, og det var her vi møtte stein englene for første gang.

 

ekstremt god loppemarked tur.

Jeg sitter litt rystet her hjemme, jeg trodde jeg hadde gjort noen gode kjøp, lite viste jeg at jeg hadde gjort flere geniale kjøp. Kjøp man ikke kan angre på og kjøp samlere vil misunne meg.

Først og fremst kjøpte jeg en hel haug med billy blader jeg ikke hadde, så nå er flere årganger fullførte. Sammen med bladene kjøpte vi 7 bøker, et billy hefte, en billy bok og fire dvd filmer. Dette betalte vi 300 kroner for og vi var virkelig fornøyde.Men overraskelsen var stor da jeg åpnet billy boka og så at den var signert og uåpnet (boka har aldri blitt brettet helt ut så den originale stivheten er i ryggen)hva denne boka er verdt vet vi ikke, men antageligvis rundt det vi betalte for hele bunten av ting.
Jeg oppførte meg som ett villdyr på lekeavdelingen, jeg så det ene spillet i det jeg gikk inn døra og hjertet stoppet nesten. Dette spillet er så å si umulig å få tak i og det lå på andre siden av et fullpakket rom. Men det vanskeligste var og ikke juble fullt ut når jeg hadde det i hånda og fortelle kameraten min hva jeg egentlig hadde funnet. Her handler det om å holde hodet kaldt og se nøye igjennom etter andre skatter.

Jeg vet ikke om du kan kalle gamle Pokemon kort skatter, men jeg husker at fetteren min samlet på dem før og tenkte han kunne få dem. De skulle ha 20 kr for spillet hvor pengene fortsatt er delvis festet til original pakningen (så å si urørt). Og 10 kroner for kortene, jeg prutet ikke?
Så for alle dere som leter etter multimillionær, loppemarked er en genial ide, her kan du få spillet som går for 2500 kr på nett, til 20.

Vi var innom kafeteriaen og kjøpte hver vår kakebit før vi så over den siste delen av loppemarkedet. Blant julepynten sto det en gammeldags vev, i miniutgave, de skulle ha 20 kroner for den noe jeg synes var latterlig billig. Jeg var innom panduro og så etter en slik vev på mandag?Vi brukte litt penger, men føler vi har fått sykt mye ut av pengene, nesten så du får dårlig samvittighet.

Utakknemlige jobber

Hvilken jobb er det du minst kan tenke deg å ha og hvilken jobb er den du rynker på nesen din av at gutten du dater har?
så spør du deg selv hvilken tjeneste som er rundt deg du minst vil miste, hvilke tjenester samfunnet vårt ikke ville ha fungert uten?
ser du en likhet?

Jeg vet ikke hvorfor det har blitt slik at de yrkene vi trenger mest, ofte blir sett på som de med lavest status. Hadde sammenhengen mellom behov og status hvert der ville du ha sett ett helt annet samfunn hvor det faktisk lønnet seg å tenke på andre eller fellesskapet og ikke å bare tenke på seg selv.

Hvorfor er det slik at vi ser på disse yrkene som under vår verdighet? Er det virkelig bedre å sitte å få inn penger fra nav enn å tømme søppel eller spyle opp ett tett rør?

Det er ikke store forandringer som vil skje i samfunnet, men du kan starte med å sette inn en liten vane i livet ditt, si takk.

Takk for hjelpen, du gjør en god jobb, du gjør det virkelig triveligere å jobbe her, vi setter pris på jobben din. Om det ikke passer med ord, gjør ett takknemlig smil mye.

ren leilighet

Da var det fredag igjen, og min personlige assistent har hvert her og hjulpet meg med å få vasket leiligheten. Det ble lite matlaging siden jeg ikke orket å handle mat i går, og rett og slett ikke orket å gå ut i dag. Men jeg håper at jeg klarer å komme meg opp til mamma for å se beat for beat senere i kveld, jeg får bare vente og se.

grab a child week?

Hva er det som skjer? Skulle tro vi var inne i en ta et barn uke. To kidnappingsforsøk på to dager. Denne gangen var det en 15 år gammel jente som ble forsøkt dratt inn i en bil mens hun ventet på skolebussen. Jenta klarte å rive seg fri og fikk noen små kuttskader.

Det er ingen klare tegn til at dette kidnappingsforsøket har noe med gårsdagens, noe som betyr at vi har to menn som prøver å dra jenter med seg inn i bilene sine, kjørende rundt.

Dette kidnappingsforsøket skjedde ved stenrud i gan.

Jente (13) forsøkt bortført

Først ble det funnet en sekk langs veien som viste seg å tilhøre en 13 år gammel jente som ikke hadde dukket opp på skolen. Da politiet kom til området for å lete fant de jenta gjemt, her hadde hun hvert en time.
hun hadde blitt forsøkt dratt inn i en rød bil av en mann med europeisk utseende (ikke helt sikker på hva det er, men?) hun klarte å rive seg løs og løp og gjemte seg, hun turte ikke å komme ut fra hjemmestedet sitt igjen.

Jenta skal ha fått småskader av kidnappingsforsøket og er nå hjemme hos familien. Hun har det etter forholdene bra men er veldig rystet.

Gjerningsmannen beskrives som 30-40 år med europeisk utseende. Bilen er en rød muligens eldre kassebil med liten snute, vinduer over hele og sotede vinduer fra stolpen mellom sidevinduene og bakover. Den har en todelt sidehengslet bakdør og gule skilt, opplyser politiet. De ønsker tips på telefon 907 44 242.

Dette skjedde på Strandsvegen ved Bårliåsen boligfelt i Eidsvoll.

Føl deg sikker - eyeliner fra lush (EMOTIONAL BRILLIANCE)

Jeg rett og slett bare elsker denne eyelineren, ikke bare fargen, men hvor lett den er å ta på og bruke som man vil. I butikken er de veldig nøye med å påpeke at den kan brukes som øyenskygge også, siden den ikke tørker så fort, men dette har jeg ikke prøvd.

Jeg har alltid slitt med å få rette fine streker på oversiden av øynene, men denne herlige lille kosten gjør det kjempe enkelt. Om det kommer litt på feil sted er det bare å bruke en Q-tips og forsiktig stryke det vekk. Den slipper kjempe lett før den stivner.

Har ikke hatt problemer med at den forsvinner i løpet av dagen når den først har tørket.


hva lush sier om produktet på hjemmesiden sin:

Føl deg sikker - indre selvtillit

Er sikker på at en er trygg og opplever ikke å være truet  
5g         

        

Rose Petal Infusion (Rosa damascena), Water (Aqua), Mica, Titanium Dioxide, Glycerine, Stearic Acid, Almond Oil (Prunus dulcis), Jojoba Oil (Simmondsia chinensis), Cupuacu Butter (Theobroma grandiflorum), Cetearyl Alcohol, Triethanolamine,CI19140, Methylparaben, Propylparaben

en hel banan

En merkelig overskrift? Greit nok det var en merkelig handletur også.

Jeg får bpa på besøk i morgen og tenkte jeg skulle kjøpe inn litt råvarer så vi kunne lage litt mat, jeg gikk lang omvei til butikken for å nyte sola og følte meg egentlig i ganske god form, det gjør jeg forresten enda. Ikke er jeg svimmel og det virker som om krampene har gitt seg for nå.

Men i butikken merket jeg at alt ikke er helt bra, for jo mer mat jeg vurderte å kjøpe, jo kvalmere og kvalmere ble jeg.  Når jeg hadde lagt to varer i kurven og tenkte på pizzan jeg skulle lage begynte jeg nesten og brekke meg og jeg kom frem til at det var hel feil tidspunkt å tenke mat på.

Men jeg hadde helt på starten funnen en kjempe fin banan, så jeg tenkte jeg i hvert fall fikk ta med den til frokost i morgen. Så min storhandel endte opp med å bli en banan.

en helvetes natt

Natta startet med magekramper og flere timer på badet, det eneste positive jeg kan si om dette er at jeg kom meg igjennom mange tegneserier. Jeg vurderte litt om det kunne ha hvert melken jeg fikk i meg, men jeg hadde tatt tablett for dette på forhånd og da krampene  ikke ga seg utover natta antok jeg at det var muskelrelatert.

For når musklene under nederste ribbein bestemte seg for at de ikke ville være i kroppen lenger gikk smerte nivået veldig opp og det føltes ut som om de prøvde å rive opp magen min fra hver sin side.

Jeg hadde jo hvert svimmel hele dagen og innså at det bare var å legge seg, kanskje det å ligge i ro ville hjelpe på. Men selv om jeg sovnet fort, viste det seg at natten skulle bli en utfordring. Jeg våknet hele tiden med kramper i forskjellige deler av kroppen.

Hvis jeg var så heldig at jeg sov drømte jeg om sykehus, være lam og om intense smerter.

Noen ganger kan det virke som om det er en velsignelse å stå opp.

parkeringsvakt på Lambertseter?

Dette er et ekstremt sjeldent syn, selv ikke når de hadde veiarbeid eller når de rydder gatene er det parkeringsvakter i boligområdet mitt. Og for å være helt ærlig så burde det ha hvert det, for det er flere enn meg som har lagt merke til totale mangelen de siste 6 årene. ( så lenge jeg har bodd her, vet ikke hvordan ting var før)

Men jeg gikk ut med søpla i dag da jeg passerte en parkeringsvakt som tok bilder av en feil plassert bil. ( akkurat denne plassen er omdiskutert om er lovlig eller ikke, men jeg tror det går på cm) jeg stirret i hvert fall så sjokkert på parkeringsvakten at han la merke til meg (eller kanskje han la merke til meg fordi jeg var den eneste som var ute). Uansett brukte han veldig lang tid på å ta bildene, så sto han på kanten og ventet en stund, og når jeg var ferdig med å legge in alt papir søpla i kontaineren og begynte å gå hjem, begynte han å registrere bilnummer.

Jeg vurderte om jeg kunne varsle noen, for han var helt klart i humør til å bare gi advarsel om riktig person dukket opp ( jeg lurer på om han trodde det var meg, derfor han tok sin tid). Men jeg aner ikke hvem som eier denne ene bilen, og det kan være en fra mange, mange blokker. Så innen jeg hadde rukket å ringe på til de 2000-3000 leilighetene i området, hadde nok boten hvert skrevet, og mange frustrert over å blitt forstyrret uten grunn.

Men nå vet jeg at det kan dukke opp parkeringsvakter på Lambertseter også, neste er vel trafikkpoliti som kan ta disse bilistene som liker å bruke oss fotgjengere som bowling kjegler. 

serie høst

Sommeren og juleferien er et mareritt for slike som meg som er helt avhengig av tv serier for å få dagene til å gå. Jo dårligere jeg er jo mer trenger man å flykte fra virkeligheten, og jo vanskeligere blir det å lese eller spille spill. Til og med filmer blir for lange fordi du ikke klarer å holde konsentrasjonen så lenge.

Men nå kommer høsten og tv seriene tilbake igjen. Doctor who har gått to uker allerede og for to dager siden startet Bones igjen. I løpet av de neste 2 ukene kommer det nye episoder av spesial victims unit, criminal minds og body of prof (vel og merke på amerikansk tv, og nedlasting)

Så da var det bare å lukke dører å vinduer, fyre opp i peisen og sette seg godt til rette i godstolen med en varm kopp kakao med krem (eller krem med kakao som er mitt tilfelle). Om det er tv serier, filmer eller bøker som skal nytes, det avgjør dagsformen.

dagens mål møtt?

Svimmel eller ikke, noen ting har jeg fått gjort i dag. Jeg har fått vasket sengetøyet så det er rent til jeg får besøk av BPA på fredag, jeg har gått en lang tur og jeg har lagd meg en god middag. Ytrefile med kokte (micro)poteter og bearnéssaus.

Jeg fikk også tatt en runde med sisten samme med Sirius, noe som fikk luna til å løpe og gjemme seg og Sirius lykkelig. Jeg måtte holde meg fast i flere minutter etter løpeturen for og ikke gå i bakken av svimmelhet. Gå bra, løpe gjør det verre, men det var verdt gleden til Sirius når han fanget meg bak gardinene.

Skal ta kattetoalettene nå, og om jeg orker få tømt oppvaskmaskinen før jeg legger meg. Det er ikke mye men jeg er veldig fornøyd allikevel.

svimmel

Så svimmel har jeg ikke hvert på lenge, eller jo men da bare i korte perioder, i dag går virkelig verden rundt og rundt.

Jeg har gått en tur rundt på Lambertseter, veldig forsiktig og med stokken min. jeg har ikke brukt stokken på flere måneder så det var tungt å måtte ta den i bruk igjen, men jeg lurte på om jeg skulle ta med kamera ut og filme hvordan verden virker for meg. Rundt og rundt og rundt og rundt, med noen skarpe svinger til en side eller opp eller ned. Jeg pleier å beskrive det som å sitte på en berg og dalbane.

Gåturen holdt svimmelheten i delvis kontroll da, men måtte gi meg når jeg begynte å få kramper i bena.

Å sette seg ned på en stol er som å gå 360 grader rundt, tre ganger på rad før ting roer seg og bare bølger igjen.

Jeg får trøste meg selv med at det er gratis karusellturer, og jeg har ikke blitt kvalm enda.

 

Sigrid sin begravelse

Jeg våknet med en sterk tanke i dag, jeg vet ikke hvor den kom fra eller hvorfor den var der når jeg våknet, jeg bare viste at dette ble feil. Jeg våknet lenge etter begravelsen var startet, og nå som jeg kunne sjekke avisen vet jeg at jeg våknet ca. samtidig som de berte henne ut av kirken.

Min første tanke var at jeg skulle ha hvert der, saken har tatt mye av meg. Men så slo en kjempe sterk følelse av at noe var feil ned i meg. Sigrid sin begravelse burde ha hvert for familie og venner, ikke for hele Norge. For selv om vi alle føler vi har en del av henne i hjertet vårt, trenger familien og få sørge i fred også.

Selvfølgelig det er kjempe fint å se at så mange bryr seg om datteren dems, og man unner alle som har hjulpet til å være der.

Men burde ikke dette være dem sin tid? Har vi blitt så opptatt av Sigrid at vi ikke ser de rundt?

Hva om det kom en tante som ikke kom inn i kirken fordi den var full av presse og letemannskap? Og hva med de som trenger å vise følelser, men som ikke klarer det med så mange kameraer rettet mot dem.

Jeg tror følelsene kan være veldig blandet mellom glede over å se hvor mange som bryr seg om datteren dems og frustrasjon over å bli en offentlig eiendel. Kanskje det er på tide at folk trekker seg forsiktig unna og lar familie og venner støtte hverandre, de som virkelig kjente henne og som savner henne.

ny og mindre ps3

Kanskje de bare lagde ny og mindre ps3 for å friste meg litt til, jeg er jo på kanten til å gi meg og kjøpe en. Men siden jeg ikke har fått meg til å koble opp xboxen enda, tror jeg at jeg skal vente.

Jeg har egentlig ikke så veldig mye å si om produktet, ville bare dele nyheten siden den gjorde meg glad. Men om jeg skal kjøpe meg en ps3 så skal jeg i hvert fall ikke kjøpe den på 12 GB. En billig versjon som man kan bruke ekstern harddisk på, men om man gjør dette fjerner man de 12 GB som fulgte med. De sier også at noe av utstyret man kan kjøpe til ps3 ikke vil passe til denne, uten å si hvilket.

Min erfaring men konsoll og data er å alltid gå for det beste, for når jeg først spiller vil mangler eller forsinkelser drive meg til vanvidd.

å spise seg kvalm

Jeg vet ikke hvorfor jeg gjør det, og jeg klarer ikke å stoppe det. Om det er tvangsspising eller trøstespising eller en kombinasjon vet jeg ikke. Kanskje til og med en merkelig form for selvskading. men ille er det når man ikke klarer å svelge normal mat uten å brekke seg, og samtidig kan putte i seg mat og godteri som ikke har en eneste annen effekt på deg en gjøre deg ekstremt kvalm.

Jeg kaster ikke opp, med dette mener jeg at det skal pumping til på sykehuset for å få kroppen min til å kaste opp, så jeg behøver ikke å være redd for det.
men som sagt låser halsen seg og jeg brekker meg ofte når jeg prøver å svelge mat, å få den ned kan være like vanskelig som å få den opp.

Problemer oppstår jo selvfølgelig også når jeg har spist meg så kvalm at jeg ikke klarer å ta medisiner eller legge meg.

husker du den gang da man åpnet forlatte sekker og håpet det var en million i den?

Det klassiske spørsmålet, hva hadde du gjort om du fant en veske full av penger, har fått ett nytt alternativ.

Før var valgene om å beholde pengene selv, gi dem bort til en god sak, eller levere dem inn til politiet. Nå kan vi legge til, holde god avstand fra baggen og ringe inn en mulig bombe.

For med denne store trusselen om å legge igjen bomber i små sekker eller ekser, er det virkelig lurt å åpne de du finner for å se om det ligger skjult tyvegods, eller en stakkar gammel dame sine sparepenger? Er det ikke bedre å komme seg så fort som mulig unna, just in case?

Om du ringer inn og det viser seg å være en million har du vel fortsatt rett på finnerlønn? 

Test av Lush barberings krem: ambrosia

Å teste ut en barberingskrem med bare en liten prøve var ikke lett, jeg bestemte meg for å ta det ene benet med vanlig barberhøvel og kremen jeg skulle prøve, og det andre benet med den jeg pleier.
prøven var ikke nok til å dekke hele benet, så jeg tror ikke kremen er så drøy i bruk som mange andre lush produkter er.

Rett etter barberingen var leggen jeg brukte den gamle metoden fuktigere og mykere, dette var et resultat som fortsatte å vise seg etter som jeg sjekket benene før jeg la meg og når jeg sto opp. Jeg brukte ikke fuktighetskrem etter barberingen siden jeg prøvde å se hva slags virkning kremen hadde alene.

Men selv om benet var en smule tørrere en det andre, tørket det ikke inn. Siden jeg har brukt intuisjon i mange år nå synes jeg det er vanskelig å prøve å sammenligne med andre barberingskremer, men jeg kan garantert si at det er bedre en ren såpe?hva lush sier om produktet på sin hjemmeside:

Beroligende honning, mykgjørende linfrø og havre gjør barberingen til en fryd for sensitive ansikter. Smør og masser inn i huden før barbering. Skyll barberbladet ofte i såpevann. Denne er for ekstra sensitiv hud og skummer ikke. Forhindrer rødhet og utslett. Mannfolk, dere vil aldri ha ett sårt, rødt ansikt etter en barbering igjen. Aldri! Ambrosia kan gjøre det vanskelig å ha et godt grep om barberhøvelen, men resultatet er verdt den sjeldne irritasjon av å måtte lete etter høvelen i en bolle av såpete vann. Havremel, linfrø, kamille, ringblomst, glyserin og honningvann myker opp huden samtidig som den letter dine høvelplager. Ambrosia vil definitivt forvandle dine møter med høvelen.
100g kr  84-
250g kr 174,-
 
 
Ingredienser: Honey Water (Aqua), Linseed Mucilage (Linum usitatissimum), Oat Milk (Avena sativa), Glycerine, Cocoa Butter (Theobroma cacao), Organic Jojoba Oil (Simmondsia chinensis), Stearic Acid, Triethanolamine, Chamomile Blue Oil (Matricaria chamomilla), African Marigold Oil (Tagetes erecta), Cetearyl Alcohol, *Limonene, Perfume, Methylparaben, Propylparaben

* Occurs naturally in essential oils

Vegetarian

bytur < handle mat

I går var jeg i byen, her kjøpte jeg meg en bok noe godteri og spiste fast Food, brukte ca 300 kroner. I dag gikk jeg på senteret og handlet inn mat, middag til i dag, litt drikke og noen små ting, kom på nesten 600 kr.

Og enda lever vi i ett land hvor mat er relativt billig, men det tar virkelig det meste av budsjettet. Du kan få deg en ps3 for samme pris som det du bruker på mat en uke. Vel å merke om du ikke bare kjøper grandiosa og slik mat?

10 grunner til IKKE å ha blogg på blogg.no

1.       fjortiser som bruker kommentarfeltet til selv reklame

2.       konkurranser/ events med skulte krav (antall lesere)

3.       reklame på bloggen

4.       spam om du kommer på en topp liste (er mulig å filtre ut ord i spam registeret, men da må du jo først fått nok spam til å vite hvilke ord)

5.       lett for bråkmakere og finne blogger å lage krøll på

6.       sensur (i følge norsk lov sier de)

7.       nedetid (man får ingen lesere når bloggen er offline)

8.       ustabil bilde opplaster, vel bildene kommer inn i arkivet så det er bare å hente dem frem der.

9.       ustabil video opplaster, heldigvis har man youtube når tredde forsøk ikke går (får ikke kontakt med serveren)

10.   statistikk som viser hvor mange flere og mindre lesere du har i diagram, noe som virkelig frustrerer deg når du føler leser faller fra.

Men enda har jeg blogg her og er relativt fornøyd?.

brilleslange på deltid?

I dag var jeg på Brilleland oslocity for å få sjekket om jeg kunne få linser, endelig gikk noe min vei og optikeren kunne ikke se noen skader eller tegn på øynene mine som tydet på at jeg ikke kunne ha linser. Men siden de måtte bestille inn linsene jeg skal ha må jeg vente noen dager før jeg får opplæringstimen og linsene mine.

Synes mitt var redusert med 0,25 mer enn sist gang, jeg lurer på om det er all databruken min som gjør meg nærsynt, jeg var nemlig langsynt når jeg var yngre.

bok: mannen som ville dø lykkelig

Boka handler om kurt andre Olsen, en vellykket arkitekt og kvinnejeger. Livet hans blir snudd på hodet da han finner ut at han har magekreft og bare 6 måneder igjen å leve.  I stedet for å føle frykt eller fortvilelse bestemmer han seg for å selge alt han har og reise rundt om i verden, hans mål er å dø lykkelig.

Allerede på første tur finner han ut at å reise verden rundt alene kanskje gjør deg mer ensom enn lykkelig, og uten noen venner å prate om blir kanskje målet å få så mange som mulig til å komme til begravelsen hans?

Fra å leve ett helt vanlig og kjedelig liv kaster kurt andre seg igjennom eventyr etter eventyr. Alt fra geniale gjennomtenkte svindler til idiotiske plott på Cuba. Og man må for all del ikke glemme jentene, for jenter er det mange av, men viktigst er skjønnheten fra Grenada.  

Det er vel vanlig at man mister litt kontroll på følelser og tar av litt når man skal dø? For hodet fungerer bare ikke som det en gang gjorde. Men vil han dø lykkelig?
Boken er fin og lettlest, men jeg slet litt siden jeg er mest vant til lydbøker. Jeg er ikke frisk nok til å starte og lese ordentlige bøker igjen merker jeg. Men siden boka var lettlest og jeg kunne ta tiden til hjelp kom jeg igjennom. Jeg var virkelig dypt inn i boka på starten, men ca. halvveis mistet den meg litt og jeg måtte ta meg sammen for å gidde å lese resten.

Det ble for mye tull for meg, jeg rett og slett syntes at mannen var en idiot og kunne ikke vente på at han skulle dø. Men de fleste personene han møtte på var ikke så mye bedre.

ikke forsto jeg at boka var satt langt tilbake i tid heller, ikke før han skulle reise til vest Tyskland. Jeg måtte bite meg litt i leppa før jeg forsto at historien sikkert var skrevet som om den var p den tiden, jeg hadde rett og slett ikke reagert på manglende mobiltelefoner og internett. Men det forklarte noen av irritasjonsmomentene tidligere i boka.

Jeg hatet slutten, men kanskje det bare er jeg som hater slutter, Eller så er de så ekstremt vanskelige å lage at veldig mange ikke får det til. For dette er helt klart ikke første gangen jeg har påpekt dårlig slutt på en bok.

Boka var helt midt på treet, ikke noe å slakte, men heller ikke noe å skryte av. 

 jeg fikk i oppgave om å lese og anmelde boka igjennom likenshare

tradisjonell middag med tradisjonell dessert...

Det er morsomt med mystiske middags invitasjoner, i dag fikk jeg en av tanta mi som inviterte meg til en norsk tradisjonell middag med god gammeldags dessert. Nå hadde dessverre mamma allerede hvert ute og ødelagt halve mystikken ved å si i fra om at det var fiskekaker hos tante mi 17.00. men hva desserten er viste hun ikke, så da får hun noe lure på hun også.

Vi spiser nesten alltid fisk på søndager, og disse ikke så tradisjonelle fiske kakene med ost og bacon elsker jeg.

spiller du farmville 2? les dette!!!

I dag dukket det opp en bug i spillet, jeg vet ikke om det bare er på min farm eller på alles, men den gir deg fordeler du ikke kunne forestille deg.

Når jeg starter spillet henger flashplayer seg opp i noen sekunder, hvis jeg ignorerer dette løser problemet seg og jeg får spille. Mesteparten av spillet er resatt til dagens første spill, men ikke tid, penger, xp, crop utvikling og slike viktige ting.

Så hver gang jeg rastarter spillet er alle naboene som har hjulpet meg tilbake, jeg har nok en gang 16 vann. Siden jeg har ganske mange naboer som var på besøk hos meg når feilen oppsto får jeg virkelig mye gratis hjelp.

Det tok tre restart før jeg forsto at et var en feil, jeg restarter nemlig spillet ofte fordi det begynner å lagge når du har hvert hos en del naboer. Det var ikke mengden naboer jeg reagerte på, jeg har nesten 500 naboer, men jeg kjente dem igjen og hva de kom til å gjøre.

Håper bare de ikke resetter spillet til i går når de oppdager feilen?

sovet lenge i dag

Jeg var virkelig trøtt når jeg endelig fikk lagt meg til å sove i går. Å se på doctor who når du er så trøtt er nesten som å drømme så jeg skvatt virkelig til da det sluttet. Heldigvis var det ikke lange veien fra datamaskinen og inn i senga hvor jeg hadde merkelige drømmer, men ingen som jeg husker, husker bare at jeg våknet og lo av dem.

Sirius har tilbragt natta oppå dyna (det er varmt det), under dyna, i armkroken min og på plassen vedsiden av meg i senga. Skulle tro han hadde fått nok nærhet, men nei da han ligger her på skrivebordet g irriterer seg over at jeg bruker fingrene til å skrive på tastaturet og ikke til å kose med han.

Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg nå følte meg uthvilt og lar til å starte dagen, men jeg er fortsatt ekstremt trøtt og har ikke klart å spise enda, selv om jeg har vert våken en time er det som om kroppen min ikke klarer å våkne helt.

Kanskje jeg bare skulle ha droppet å stå opp, blitt i senga i dag?

slutt, natta

det er nesten med tårer i øynene jeg går å legger meg, mest for at jeg er så utrolig trøtt, men også fordi jeg ble dratt så voldsomt fort ut av den herlige verdenen til doctor who og det er en hel uke til jeg kan flykte inn i den igjen.

viltgryte

Man vet at høsten har kommet når familiemiddagene går over fra å være enkle måltider med spekeskinke og eggerøre, til viltgryte, fårikål og andre tradisjonelle høstretter.

I dag skal jeg, mamma, kusina mi, fetteren min, mormor og bestefar spise viltgryte hos mamma. Resten av familien er borte og gjør forskjellige andre ting, denne middagen var ikke planlagt med dukket opp siden mamma skulle sitte barnevakt for barna.

Jeg gleder meg veldig og setter pris på at mamma tar seg tiden til å lage ordentlig og god mat.

loppemarked 15.09.12

Vi var på to loppemarked i dag, abildsø og bøler.

På det første loppemarkedet var det mange brett spill, men en 15-16 år gammel gutt som sto å nesten truet folk til å kjøpe. Selv om jeg ga rent f? i han, sto jeg der lenge nok til at han kjeftet ut en kunde som spurte om de hadde monopol og direkte truet en ung gutt på 7-8 år.

Jeg satte bare fra meg spillene og sa klart fra at slik oppførte man seg ikke om man ønsket å selge noe, jeg burde ha sagt at slik oppfører man seg ikke punktum og informert de voksne, men jeg hadde fetteren min å tenke på så alt annet havnet litt bak.

På bokavdelingen var de hyggelige da og her kjøpte vi noen spill og en bok, de hadde ingen billy blader. Mamma fant noen colaglass på kjøkken avdelingen og hun kjøpte det som var spesielt, de andre kjøpte jeg senere selv om jeg hadde alle fra før. Barna får hvert sitt av dem.
Jeg og fetteren min insisterte å dra på bøler i stedet siden det ikke gikk Ann å handle i lekebutikken der. Og det var ikke noe problem.

Der i lekeavdelingen hadde de nesten akkurat de samme spillene, samme prisene og de var vennlige. Jeg kjøpte bare ett spill da, pengene mine begynte å gå tomt etter som vi var en rask tur innom kafeteriaen og kjøpte eple og kanel muffins og en boks brus hver.I bok avdelingen på bøler fant vi enda flere spill å kjøpe og fetteren min fant en bunke med dragonball manga, siden han bare hadde 38 kroner igjen var det ganske enkelt når jeg spurte om han kunne få dem for den prisen. Selv om de lagde et drama ut av at de kunne ha fått 100 kroner for dem. Og det kunne de sikkert, hadde det ikke hvert for at de allerede sa at de kostet 5 kr stk. og totalprisen da kom på 45 kr.Den ulogiske prutingen og samtalen med dem slet meg helt ut og jeg var glad da vi dro hjem. Noen ganger burde det stå et skilt på meg hvor det står at jeg har asberger og at folk skal holde seg til fakta når de prater til meg.

Ikke tror jeg tanta og onkelen min kommer til å være så overlykkelig når barna kommer hjem i kveld, vel og merke kjøpte vi den hemmelige hagen til kusina mi og den er kjempefin. Men ps 2 spill med 12 års grense til fetteren min på 9 (battelfield 2), fantomet blad og en hel haug med dragonball manga. 

så nære

Jeg er så nære å bli ferdig med boka mi.

Jeg er så nære å bli ferdig med strikketøyet mitt.

Jeg er så nære sengetid?

strikkebutikk

Med så mye garn i huset kunne jeg nesten ha åpnet min egen strikke butikk. Det er ikke lenge til jeg er ferdig med skjerf 3 (hufflepuff 1) så jeg har fått garnet til skjerf 4 (hufflepuff 2) inn i hus.

Bare tre planlagte skjerf igjen nå?.
beat for beat

I dag skal jeg opp til mamma og se på beat for beat med henne og tanta mi, koselig å få tradisjonene i gang igjen, selv om jeg tror det blir få slike fredagskvelder i år, da helger fort blir opptatt.

desperat mann med desperat handling

Armin Wand III fikk nok av maset til kona si og bestemte seg for å sette fyr på huset, med huset håpet han at hele familien skulle brenne opp og at han kunne få starte på nytt. Han og lillebroren hans satte fyr på huset som tok liv av hans tre sønner.

Det var ikke bare ro for penge mas som var grunnen til brannen, han kunne også innkassere en god slump penger på livsforsikringen til familien sin og selv komme ut fra det hele ganske bra. Han lovet broren sin på 18, 300 dollar av forsikringspengene om han hjalp han.

Ting gikk ikke som planlagt og kona hans klarte å redde seg selv og datteren på to år, da skal mannen ha forsøkt å kaste datteren inn i brannen igjen.

Tragisk eksempel på hva desperasjon får folk til å gjøre?.

flere matte timer er ikke løsningen

Når nordmennene nå kommer ut av sjokket om å finne ut av hvor dårlige vi egentlig er i matte, kommer politikerne frem med løsningene sine, for det er jo klart at dette er et problem som må løses.

Arbeiderpartiet har allerede en plan klar, øk antall mattetimer og la elevene kjede og slite seg igjennom enda flere bortkastede timer.  De mener at ved å øke antall mattetimer med 1 på barnetrinnet og to i ungdomstrinnet vil problemet løse seg.

Jeg tror at problemet ligger i selve undervisningen og ikke i antall timer. Selvfølgelig er det bra å ha et høyt nivå på matte lærerne, men det hjelper rent lite at de kan mye, om de ikke kan lære det bort. For mange elever blir mattetimer bare å sitte og høre på læreren prate tull mens de skal løse oppgaver med mange tall.

Jeg har ikke en genial fasit på hvordan ting burde være, selvfølgelig forbud mot kalkulator på barnetrinnene og kanskje repetisjon av basis matte på starten av hvert år, men dette er bare små tanket i et hav hvor vi trenger mange.

Sigrid begraves onsdag, i Opsal kirke.

På onsdag klokken 11.30 skal hele Norges nabojente begraves i Opsal kirke.  Selv om familien er klar over at kirken vil få problemer med å håndtere alle menneskene de forventer at dukker opp, ville de begrave henne i en kirke nær hjemmet.

Familien fortsetter å oppfordre alle som vet noe om å fortelle det, selv om to menn er siktet i saken er det fortsatt uklart hva som skjedde med Sigrid.

who med ebola-alarm

Jeg tror WHO mistet litt av kraften sin under svineinfluensa epidemien, nå er det ikke som om det går frysninger igjennom oss når de roper opp lengere, men det betyr ikke at de burde ignoreres.

Det er i Kongo og ebola viruset har blomstret opp, og etter som flere og flere blir syke vil WHO få stoppet spredningen før den kommer inn til de store byene.

Det er usikkert hvor sykdommen kommer fra, eller om de har sammenheng i det hele tatt. Egentlig virker artikkelen i dagbladet litt forvirrende der, men de i WHO er i hvert fall enige om en ting. Dette er en alvorlig sykdom med dødelighet i mellom32-90 %, det finnes ingen behandlinger eller vaksiner og det beste de kan gi som trygghet er at de fleste dør før de får spredd viruset videre.

Wii u før jul

Selv om priser og andre små detaljer ikke er helt klarlagt enda, er det nå offentlig at wii u kommer til USA og Europa før den kommer ut i Japan.

Med lanseringsdato 18. november i USA og 30. november i Europa sørger Nintendo for at konsollene rekker julemarkedet. Selv om prisene ser ut til å ligge lavere enn først ventet, vil det sikkert bli litt dyrere for oss her nord når alle avgifter og tollregler er satt på.

Om jeg skal kjøpe meg en blir det i så fall den svarte med 32 gb, ekstra utstyr og Premium medlemskapet, men sannheten er at jeg er i sterk tvil. Selv om en stor del inni meg roper må ha må ha, sitter jeg igjen med spørsmålet, hvorfor? Det er ikke som om jeg bruker konsollene mine så mye, jeg liker best å spille på pc.

kjære lille syter

Er det ikke på tide at du finner på noe annet å gjøre enn å prøve å ødelegge moroa til de som blogger? Har du virkelig ikke noe annet å fylle tiden din med? Jeg skulle skrive forstår du ikke at du bare dummer deg ut, men så kom jeg på at det gjør du nok, siden du skuler deg bak anonymiteten.

Men jeg deler gjerne dine kommentarer, så bare kom med dem, de er god underholdning for leserne mine, jeg er nemlig ikke så flink på humor selv.

mini lyn pizza

Smaksprøven på meny i dag var bare så god at jeg måtte kjøpe inn å lage en selv. Det er fire bunner i pakkene og de skal steke 5 minutter på nederste rille i ovnen, 250 grader.
Dataviruset kan være i PC-en din når du kjøper den

Dagbladet forteller om en oppdagelse noen i Microsoft oppdaget da de testet ut enkelte leverandører i kina. Maskinen som var helt ny hadde allerede installert virus og i det maskinen ble slått på startet den å leve et eget liv. Selv om det er langt fra kina og Norge og at vi liker å tro at vi har bedre kontroll her i landet er dette ting som kan skje her også.

Selv om dette er en nyhet for mange, er det ikke det for meg, jeg har nemlig kjøpt ny pc med spyware på kjøpet. Det var min andre pc, og den kom med utrolig mange morsomme programmer ferdig installert, en ikke fullt så morsom, men kjent var gator. Den lå i installasjonsfilene til en av programmene som fulgte med, for hver gang maskinen ble formatert dukket den opp igjen, men da var vi klar over det og slettet den med en gang.

Etter dette har jeg alltid satt opp maskinene selv, og er skeptisk til programmer den automatisk vil installere for deg. Og når du kjøper ferdig pc`r er det mange av dem.

kvinne på 50 forgiftet ettåring på mcdonalds

Gutten på 11 måneder skal ha drukket noe han fikk før han begynte å brekke seg og kaste opp, han ble kjørt til sykehuset Queen Elizabeth Hospital, hvor de informerer om at gutten er stabil.

Politiet gikk raskt ut med advarsel om kvinne som gir ut noe som virker som drikke til små barn, men som trolig inneholder blekningsmiddel.

Politiet leter etter henne.

datt ned på tog spor, så ranet

Mens de fleste historiene om folk som faller ned fra stasjonene og ned på sporet har en eller flere helter som forter seg ned for å redde den uheldige personen, eller står å vinker desperat til toget for å stoppe det, fikk en mann i Sverige en helt annen opplevelse.

Johnny som kanskje hadde drukket litt for mye reiser seg opp for å stå å vente på toget, men han sjangler veldig og faller utenfor kanten. Når han treffer skinnene slår han seg bevistløs. En mann som er vitne til hendelsen hopper ned på skinnene og tømmer lommeboka hans før han hopper opp igjen og forlater Johnny på skinnene.

Den allerede hardt skadde mannen blir påkjørt av toget, men overlever mirakuløst. Har mistet deler av benet og er på sykehus, men mest sjokkert er han og samboeren over at en mann bare lot han ligge for å bli påkjørt.

Samboeren sier at pengene kunne han bare ta, men hvorfor kunne han ikke flytte på mannen som lå på skinnene, eller i verste fall informere noen om at han lå der.

raneren er nå etterlyst på svenske tv3 sitt etterlyst program

wii u slipper 8 desember i Japan

Når den kommer til Europa og Amerika skal de fortelle senere i dag, men jeg regner med at de vil prøve å nå julemarkedet og derfor har kort mellomrom til en forandring.

Det er to forskjellige utgaver som lanserer en sort og en hvit, det er også to forskjellige størrelser på lagrings muligheter.

Den billigste koster 26 250 yen (ca 1800 kr) og har 8 GB lagringskapasitet.

Den andre koster 31 500 yen (ca 2200 kr) og har 32 GB lagringskapasitet. I denne pakken følger det også med et Nintendo Network Premium-abonnement som skal vare i to år. Med denne Premium pakka skal du kunne kjøpe digitale spill med 10% rabatt og få en del poeng i shopen dems til å handle for.

I begge pakkene følger det med en wii u kontroll som løst nesten koster 1000 kr i seg selv.

Det er ikke kjent hva konsollene kommer til å koste her i Norge enda, men det blir nok dyrere grunnet ting som toll og import.

Åtte skolejenter druknet i Vietnam

Ett godt men trist eksempel på hvorfor barn burde lære å svømme på skolen.

Det var 11 jenter på 14 år som gikk tur langs ett vann, plutselig falt den ene uti, venninnene styrtet til for å hjelpe henne, og 7 av dem falt også ut, siden ingen av dem kunne svømme, druknet alle.

Kjempe tragisk 

det er ikke et spøkelse, det er din x...

En kvinne i North Carolina fikk sjokk da sønnen hennes og en nevø gikk opp på loftet for å finne ut av hva som lagde så merkelige lyder. Der fant de en mann som hadde hvert sammen med kvinnen for 12 år siden og som akkurat hadde sluppet ut av fengsel.

Han hadde slått seg ned på loftet hennes og boret hull slik at han kunne se på henne. Han hadde bodd der i ca to uker før han ble oppdaget og flyktet, han er fortsatt på frifot.

Kvinnen sier at det er ekkelt å tenke på at hun var så flink til å løse dører og sikre huset, bare for å sikre han inne samen med dem.

iphone 5

Den nye telefonen er lettere og tynnere enn tidligere versjoner. Telefonen veier 112 gram og er 7.6 millimeter tykk. Ifølge Apple selv er det verdens tynneste smarttelefon.

Skjermen har samme bredde som før, men er høyere. Mens 4S hadde en 3.5-tommers skjerm, har iPhone 5 4 tommer. Oppløsningen er 326 ppi, eller 1136 x 640

den skal også støtte det super raske nettet LTE, men det er usikkert på hvordan den vil virke i Norge.

A6 prosessor

Nå viser de Real Racing 3. Bra grafikk, sier folk i salen.

bedre strøm varighet, Ti timer med Wifi, åtte timer med 3G

 Ny funksjon: Du kan nå ta panoramabilder

orker ikke  å legge ut settning for setning, har gått over på live streaming....

skriftlig oppdateringer

4 menn som skravler tull

tiden flyr

Utrolig hvor fort tiden kan gå når du tror du gjør ingenting.

Greit nok har det hvert litt husarbeid tvinnet inn i mellom tv serier, dataspill og musikk, men allikevel, hvor ble det av dagen?

underholdende apokalypse zombie drøm

Du har vel spilt et zombie apokalypse spill? Forestill deg en lek/ spill hvor du virkelig er med. Det er ingen skjermer i mellom deg og farene, men om du dør starter du bare på nytt, men det gjør allikevel vondt da?

Du starter i et lager hvor du har begrenset tid til å plukke ut hva du skal ha med deg ut i verden, siden du ikke har en sekk som er ubegrenset stor må man tenke logisk. Våpen, utstyr, mat og drikke og husk at du må ha hender til å kunne forsvare deg med.

Selvfølgelig var det sekker og slik der også, men det gikk ikke så mange maskingevær i den. Men jeg er praktisk anlagt og klarte å lage en skulder hengende greie med det mest nyttige, så fant jeg en stor kurv akting greie og fylte med våpen. Det eneste problemet var at jeg brukte så lang tid at jeg kom ut på nøyaktig siste sekund. Men siden jeg var sist ut var det kommet frem noen monstre og jeg hadde våpnene mine nederst i kurven, dro opp en liten hjelpeløs ting og sloss for harde livet, det var jo ikke så farlig at de var borti deg, bare de ikke bet.

En kjempe morsom drøm som gjør dataspill til ett kjedelig underholdningsmoment.

( det var IKKE denne drømmen jeg hadde kaptein sabeltann soundtrack til)

drømme soundtrack

Det er ikke ofte, men det hender at jeg synger i drømmene mine, noe som ikke er så veldig overaskende siden jeg går rundt å synger dag og natt når jeg er våken. Men i natt var det ikke bare det at jeg sang, men jeg hadde en sang/ melodi som gikk i bakgrunnen hele tiden. Det er ikke mye tekts i den, hei og hå trallalalala, og det sang jeg med på hver gang det kom. Jeg vet ikke hvor mange ganger den gikk men det var mange, og det plaget meg ikke i det hele tatt.

 

amerikanske ambassadøren drept i Libya

Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal tenke og føle om denne saken, selvfølgelig er det kjempe trist når folk dør, men det ligger så mye bak handlingen og det er mye å mene noe om.

For det første er de muslimene som angrep, idioter. Det finnes ingen bedre måte å skape krigstilløp enn å ta liv av ambassadører, og Amerikanere er jo spesielt «trigger happy». De tar livet av uskyldige menn fordi de er sinte, noe som heller ikke fremmer dems sak noe særlig.

Men så kommer vi til den idiotiske presten som absolutt ikke har respekt for de folkene han setter i fare, det er hans største mål i livet å hakke på islam, og jo sintere han gjør dem jo bedre, for da bekrefter de jo bare hans fordommer.

Ja vi har ytringsfrihet, men det fjerner ikke ansvaret man selv har for det man publiserer. Og noen ganger må man tenke nøye igjennom valgene man tar. Å brenne koranen eller lage film om Mohammed har store konsekvenser, man må spørre seg selv om handlingen rettferdiggjør resultatet. og i noen tilfeller er det riktig å bryte grenser, men å gjøre det for å provosere er ikke en god grunn.

mann falt ned fra himmelen

En mann ble funnet død midt i en gate, i utkanten av London. Han hadde kraftige skader og saken ble sett på som veldig mistenksom. Nå har politiet derimot funnet løsningen på gåten, mannen falt fra et fly.

De vet ikke hvilket fly, men de vet at det ikke var crew eller passasjer, de tror nemlig han var en blindpassasjer som hadde gjemt seg i hjulbrønnen, da flyet senket landingshjulene falt mannen ut.

Du må være ganske desperat for å snike deg inn på undersiden av et fly, tragisk måte å dø på.

sims 3 overnaturlig aften

Torsdag 20. september skal det være Sims 3 overnaturlig aften i oslospektrum, jeg meldte meg selvfølgelig på konkurransen til blogg.no om å få være med, men nå skal jeg lete litt og se om det finnes noen andre sikrere måter å skaffe seg adgang, for dette er noe jeg bare må få med meg.

En kveld med Sims, det er nesten for godt til å være sant.

en hard start på dagen

Muligens er det søndagen som slår inn i dag, det tok bare kroppen litt tid å forstå hva jeg har gjort. Eller så gjorde jeg alt bare verre ved å ikke holde senga i går?

Jeg la meg ganske tidlig grunnet at jeg var så trøtt, men hadde kammeraten min på besøk så vi lå og pratet en stund. Jeg klarte å holde konsentrasjonen når jeg ikke behøvde å bruke krefter på å holde kroppen oppe.

I dag var det å våkne opp til et sjokk, en ting var at jeg var sliten og trøtt, men da jeg sto opp for å lukke vinduet som sto og slo i vinden var jeg overlykkelig for at det bre var 30 cm til senga. Så fort kan kreftene mine forsvinne.

Så lå jeg der og kjente at kroppen holdt på å paralysere seg, Sirius kom løpene fortere enn lynet og jeg lå der utslitt. Heldigvis var det bare den ene hånden som paralyserte seg og jeg lå en stund å koste med Sirius, snakket med kameraten min og prøvde å åpne hånda mi.

Det tar ekstremt mye energi å prøve å få fingre som ikke reagerer til å bevege seg, men når jeg endelig klarte å få litt bevegelse i dem var det som om noen slo på en bryter og de funket igjen.

Jeg bestemte meg da for å holde meg inne i dag, men siden jeg trengte noen medisiner tok kammeraten min å kjørte meg på senteret og hjem igjen. Jeg håper at ved å ta det virkelig med ro de neste timene, skal jeg klare å lage cupcake topping og levere dem til lillesøstera mi som har bursdag i morgen.

nabobråk

Akkurat i det jeg bestemte meg for å legge meg tidlig, bestemte naboen seg for å starte og borre?

Så nå kan jeg bare sitte her å gråte og prøve å holde anfall unna til de er ferdig med å torturere meg. 

husk å ta det rolig!!!

En hel handletur på senteret ble nok litt i det mets laget for meg, ikke det at jeg fikk anfall eller noe, men hvis du tenker på de som utfordrer kroppen sin ved å gjøre utrolige ting, vel jeg behøver tydeligvis bare å handle mat før den er så sliten at det er overaskende at bena holder meg oppe.

Men nå er det snart middag og jeg skal ut å gå igjen, men heldigvis ikke lengere enn noen hundre meter denne gangen.

drapene i Alpene, mysteriet blir større

Ingen vet hvorfor en hel britisk familie ble drept av leiemordere i Frankrike, men etter som politiet prøver å finne ut av ting, virker det som om mysteriet blir større og større.

Nå har ett bombeteam gått inn i leiligheten til familien etter at det ble funnet merkelige ting der inne, stort område rundt boligen er også evakuert. Det går rykter om at mannen jobbet for ett satellitt firma med et hemmelig oppdrag for en forsvarsgigant.

4 åringen som ikke ble skadet er sendt hjem til Storbritannia, men 7 åringen har hakkurat våknet fra koma. Politiet håper at 7 åringen som ble skutt tre ganger kan gi noen forklarende opplysninger, men hun får så kraftige beroligende av sykehuset at det ikke er mulig å prate med henne enda.

Dette er jo som tatt ut av en action film

en gekko fra ikea

jeg forstår at det kan være ekkelt å åpne en pakke fra ikea og finne et krypdyr, men jeg må helt ærlig innrømme at jeg er mest misunnelig på dem. Det gjorde meg vondt å lese at de hadde satt dyret på verandaen, det begynner nemlig å bli kalt her i landet, men jeg pustet lettet ut da de fortalte at de hadde flyttet den inn i stua igjen.

Det som er tragisk er at gekkoen sikkert blir avlivet, hvis ingen av dyreparkene får det for seg å redde dem, det er nemlig ikke lov å ha dem som kjæledyr i Norge.

Ikea er overasket over at en gekko har klart å komme seg inn i en forseglet pakke, men de sier pakken kommer fra India og den må ha krypet inn der. De skal nå gå igjennom rutinene sine for å hindre at slikt skjer igjen. 

overraskende styrke

Jeg er litt overasket, men enn så lenge virker det som om dagen i går gikk helt bra. Jeg har ikke opplevd noen form for ettervirkninger i dag. Men det betyr ikke at jeg ikke skal fortsette å være forsiktig.

Det blir en liten tur på senteret for å kjøpe mat og en liten tur innom apoteket, senere har jeg hørt at det blir ball hos mamma. ( kanskje jeg har hørt om det fordi jeg skal handle inn alt tilbehøret)

Igjen må jeg takke barna og foreldrene dems for en kjempe fin dag i går.

film: brave (modig)

Filmen var ikke helt som forventet, jeg sier ikke at den var dårlig, tvert i mot. Og jeg ble ikke skuffet siden det jeg gledet meg mest til var animasjonen, det eneste triste der var at jeg ikke hadde briller under 3d brillene og derfor ikke fikk med meg hele følelsen av skogen. Bakerste del ble litt grumsete, men det var jo ikke filmen sin feil.

Av historien hadde jeg nok forventet mer overlevelse og mer en mening med turen ut i skogen, men siden beskrivelsene av handlingen har hvert så vag var jeg klar over at noe ikke stemte.

!!!Spoiler advarsel!!!

Filmen handler om en prinsesse i et kongerike hvor det er fire store klaner, for å holde fred skal prinsessen gifte seg med den første fødte av en av de tre klanene. Dette blir avgjort ved en konkurranse etter prinsessens valg.

Men prinsessen vil ikke gifte seg enda, så hun velger bueskyting, noe hun er ekstremt god i, for i reglene står det klart at den førstefødte av hver klan kan kjempe om hånden til prinsessen, og hun var førstefødt i klanen sin. Som hun sa hun kjempet for sin egen hånd, og ikke overaskende vant hun.

Dette skapte en konflikt i mellom mor og datter, og prinsessa stakk ut i skogen for å få ut følelsene sine. Der møtte hun på en heks som etter mye om og men ga henne en forbannelse som skulle forandre moren. Prinsessa ville bare at moren skulle forandre oppførsel, men man burde være klar når man ønsker seg ting av hekser.

Moren blir gjort om til en bjørn og hun og prinsessa rømmer slottet for at moren ikke skal bli drept av kongen, som mer en gjerne vil drepe bjørner. Hun må finne en måte å bryte forbannelsen på før andre sol oppgang, for da blir nemlig moren til en bjørn for alltid.

Filmen handler vel mest om arrangerte ekteskap, friheten til å si nei og hva slags virkninger en person sine handlinger kan ha på fellesskapet.

 

så det er håp for de unge enda...

Jeg var på vei hjem fra tanta og onkelen min, og jeg viste at jeg halvveis ville møte på onkelen min og fetteren min som hadde gått ut for å spille litt fotball. De hadde funnet en gruppe andre å spille meg, og jeg virkelig koste meg der jeg sto å så på.

For det første så jeg talenter i disse guttene, og det var gutter fra alle aldre. Ja man kan si at det var en mangel av jenter der, men jeg fikk stå for den delen. Jeg viste med en gang at jeg hadde hvert hjertelig velkommen til å bli med, men det er en begrensning på hva jeg tørr å utsette kroppen min for i løpet av en dag.

Fordelingen var mellom 9 år og opp til voksne, og alle spillerne var flinke til å inkludere de som var yngre. først var det bare to, men det kom flere til etter hvert jeg tok på meg jobben med å kaste dem inn på de forskjellige lagene. Vel de første to guttene kom til meg og jeg er voksen nok til at jeg bare tørr å rope ut at det kom inn to spillere til om det var greit. Og siden jeg sendte dem inn og de var to fordelte jeg dem bare på hvert sitt lag. Da den tredde gutten kom og ville være med sa de to første at jeg var sjefen, det syntes jeg var utrolig søtt siden jeg faktisk ikke var noe annet enn en forbispaserende som hadde stoppet opp.

Men det var ikke bare talentene som slo meg, det var at her var det barn som var ute og lekte. Noe jeg føler er ett alt for sjeldent syn. Kanskje jeg burde gå på fotballbanen litt oftere, så ser jeg at leken, aktiviteten og samværet ikke er helt borte, selv om det krymper inn.

en lang og fin dag,

Men jeg tror ikke jeg skal gjenta den for ofte.

En kino tur ble til middag som ble til gåtur hjem hvor jeg bare måtte se på guttene spille fotball, jeg vet ikke hvor alle kreftene kom fra eller hva konsekvensen blir, men det var så hyggelig at jeg uansett gjerne gjentar det igjen. ( bare la meg hvile ut først)

modig (brave)

Om en time skal jeg gå og se filmen modig på symra kino. Jeg vant ingen av konkurransene jeg var med i for å få billetter, så jeg inviterte med meg barna og ser den med dem.

Vi skal se 3d versjonen, rett og slett fordi det var den som passet best inn i tidskjemaet. Blir koselig og jeg gleder meg veldig til å se filmen.

ringte inn bombetips som hevn

Artikkelen i dagbladet som handler om en mann som ringte inn et bombetips for å hevne at det var lagt ut bilder av dama hans er bare komisk. Først sitter du å tenker hvor utrolig dum det går Ann å være, som om politiet ikke kom til å finne ut at det var falsk alarm, men på slutten innser du at han andre ikke var noe smartere selv.

En mann ringte inn og fortalte at en mann (med fullt navn) hadde med seg flytene eksplosive på flyet, det bekreftet mistanken da mannen det var snakk om hadde blitt kjørt igjennom sikkerhetskontrollen av en venn og skrevet på sin facebook profil at det gikk overaskende lett å komme igjennom sikkerhetskontrollen.

Flyet var i luften og måtte snu, kapteinen informerte om at det var systemfeil som var grunnen til at de landet igjen og flyet ble møtt av full utrustning på flyplassen. Politiet bordet flyet og satte mannen i håndjern.

Men mannen hadde ikke eksplosiver med seg, og en annen mann innrømmet senere at han hadde gitt falske opplysninger for å hevne seg på sin kjæreste, sin x. Han hadde vist lagt ut noen bilder av jenta.

Han som ringte inn falske opplysninger risikerer nå 10 års fengsel og opp til 1,5 millioner kroner i bot.

Men det gikk ikke så veldig mye bedre for mannen som slapp fra politiet og kunne fortsette sin reise til Dallas, bare for å bli møtt av politiet og arrestert der grunnet to tidligere arrestordrer grunnet marihuana.

Kanskje på tide at denne jenta fant seg noen smartere gutter?

Naboer fylte Sigrids hjemvei med lys

Dette er slike nyheter jeg vil lese om i Sigrid saken nå, hendelser som igjen setter fokuset på hvor mye vi bryr oss, og ikke om alle mini detaljer som kanskje eller kanskje ikke er riktige.

En utrolig flott markering av de i nabolaget, jeg får tårer i øynene.

Veien som Sigrid gikk hjem natt 4. august, og som hun forsvant fra, ble i går fylt av flere tusen lys.

bilder lånt fra dagbladet

gutt 14 sugd inn i avløpsrør

Men skulle nesten tro at historien ikke var sann, gutten på 14 syklet på en parkeringsplass vedsiden av en elv som var i flom, etter en feilberegning med sykkelen havnet han i elva og ble fort dratt inn i et avløpsrør.

Gutten reiste igjennom rørene i opp til 40 km i timen og i nesten 500 meter. På starten var rørene så trange at hele han var under vann, men etter som han hadde reist under hele parkeringshuset og kom inn i et kjøpesenter sitt avløpssystem fikk han større plass og klarte å få hodet over vann.

Da han endelig klarte å gripe tak i noe og stoppe turen, dekket vannet bare halve han. Her hang han fast i et håndtak i taket til noen kom og hentet han.

Utrolig nok kom han fra det hele med bare noen skrubbsår og blåmerker, han måtte sy noen sting, men selv brannmennene som reddet han er overasket over hvor lite skader han fikk.

venter du at senga er fri når du legger deg så sent?

Det blikket Sirius ga meg når jeg kom for å legge meg sa mer enn du trodde katter kunne si, hvis du har tenkt å legge deg så sent kan du ikke forvente at vi gjør det samme, sorry men nå er senga opptatt.

Hadde det ikke hvert for hva jeg viste, ville kanskje demonstrasjonen hatt virkning. Jeg vet nemlig om en katt som lå og koste seg foran data skjermen under hele doctor who, og han hadde et ansiktsuttrykk som sa at han var kongelig og fornøyd.

Og det er slik at jeg må sørge for at alle dyrene har mat og drikke, pusse tenner og kle av meg før jeg legger meg, så ikke rart han klarer å komme i senga før meg.

Heldigvis krangler han ikke om plassen med meg, enten sniker jeg meg inn rundt han, om dette ikke går eller jeg ikke gidder flytter han seg bare.

enten, eller.

Hvis dere lurte på hvilken av metodene jeg valgte, ser det ut til at det blir begge, medisinene alt for sent (klokka går for fort) og innen episode som akkurat er ferdig lastet ne der slutt, er det alt for sent til å spille harvest moon på senga.

Men nå skal jeg kose meg med dinosauruser i romskip før jeg forter meg i seng.

natta

dagens sang 08.09.12 - love hurts ( med info)

1. everly brothers (1960)

Roy Orbison -march 1961           

Phi-Mu Washboard Band-196? .

Mark Wynter-August 1964                        

The Who-1965-67, 1989                              

Jimmy Webb-1972

Gram Parsons and Emmylou Harris-1974            

Nazareth-1975 

Cher-1975          

Jim Capaldi-October 1975           

Grupo Yndio-1976          

Jennifer Warnes-1977                  

Journey-1978                   

Don McLean-1981          

Joan Jett-1990                 

Bad Romance-1991       

Cher-1991          

Veronique, a Yugoslav rock band-1991

Kim Carnes-1992            

Paul Young-1993                             

Guided by Voices frontman Robert Pollard with Kim Deal of Pixies-1994            

Heart-1995        

Corey Hart-1996             

Pat Boone-1997              

Emmylou Harris-1998   

Stina Nordenstam-1998              

Little Milton and Lucinda Williams-1999                               

Juice Newton-1999       

Smokie-2000    

Sally Jones-2001                             

That '70s Show cast-2002            

Sinéad O'Connor-2003 

Robin Gibb-2003             

Keith Richards and Norah Jones- 2005  

Éric Goulet under the name "Monsieur Mono" -2005    

Triumph-2005  

Darren Smith Band-2005             

Rod Stewart-2006          

Paul Noonan from Bell X1 and Lisa Hannigan                                    

L.I.N.E.-2008                     

Jason Donovan -2008    

Leo Sayer-2008                

Jenny Lewis-2009                           

Nan Vernon-2009                          

Jim Guthrie-2010                            

Carrie Rodriguez -2010

Jann Arden-2011             

sen kveld, i kveld (dr.who)

Flere ganger i dag har jeg hatt den samme diskusjonen med meg selv, ja jeg vil se doctor who, men jeg kan da vente til i morgen? Hver gang kommer jeg frem til alternative løsninger som gjør at jeg kan se den i kveld.
kanskje jeg kan ta medisinene mine en time senere, en og en annen gang kan jo ikke det skade, så lenge jeg tar dem ca. samme tid. De skal jo bare fortelle hodet mitt at det er natt. Og medisinene vet jo egentlig ikke forskjell på 10 og 11.

Eller jeg kan ta medisinene mine å ikke legge meg til å spille harvest moon til jeg blir trøtt, jeg er ikke helt sikker på om jeg klarer å roe meg nok til å sovne uten spillet, men det gir meg i hvert fall en time ekstra å gå på.

Fordelen med å utsette medisinen er at jeg da kan spise noe ved 10 tiden, jeg kan nemlig ikke spise etter jeg har tatt tabletten, for maten påvirker medisinen.

Hva jeg ender opp med som løsning vet jeg ikke, kanskje en kombinasjon av løsningene, for en ting er sikkert, jeg vil se doctor who og det vil ta tid siden de ligger en time etter oss, så må episoden bli ferdig, så må noen legge den ut på ned lasting (dette skjer heldigvis veldig fort) og så må jeg få lastet ned filen.

Hadde bbc bare åpnet for at andre en briter kunne streame på hjemmesiden dems, jeg hadde gjerne betalt for det jeg.

 

 

 

psykisk helse stedet hvor du muligens, kanskje, under enkelte situasjoner kan få hjelp

Nå som Sigrid er funnet og enkelte ting rundt dødsfallet er avklart, spinner avisene videre med historier og teorier. Vi får vite alt fra den sorte baggen som ble fjernet fra ett lager, til sykdomsbildet til de som er mistenkt.

Først kommer de store overskriftene som kan fortelle at den mistenkte har psykiske lidelser, men etter som dette synker inn hos folk må mer drastiske overskrifter til og vi får høre alle varseltegnene som har hvert der, om all volden og truslene.

Neste steg blir da selvfølgelig å rette fokuset på norsk helsevesen igjen, og spørre dem, hvorfor gikk denne sinsyke mannen fri?

For å få svaret på dette må man rette øynene mot et falleferdig og elendig psykisk helsevesen og ett samfunn med en ekstrem merkelig straffeutredelse. Men når alt kommer til alt vil stormen roe seg og ingen ting står forandret?

IKKE LA DET SKJE

superbra frokost

Jeg har blitt hekta på noe nytt, og denne gangen er det ikke noe usunt, nemlig superbra frokostblanding. Nå er jeg ikke glad i tør mat og frokostblandinger kan fort bli det, så jeg kutter opp en banan og har sammen med müslien.

Jeg pleier å si at jeg spiser banan med superbra og melk?

Jeg valgte originalt superbra grunnet dems blanding av eple og kanel, jeg sliter med kvalme når jeg spiser og kanelen hjelper veldig på dette. Bruker banan istedenfor sukker.Forresten, viste du at du kan gjøre om pakningene til fuglehus når du er ferdig med den?

fra 104 til 4 natteravner

Det var vel ikke mange som trodde at den store bølgen av å ville være natteravn ville stå, men jeg må innrømme at det var et veldig stort fall.

Det er lett å gjøre en god sak når folk er oppmerksomme mot det og det står om det i media, men etter hvert innser folk at de kanskje heller vil være ute selv, eller kunne legge seg enn å følge fulle folk rundt.

Jeg vet at natteravner gjør mye mer enn det, men tror det er følelsen man fort sitter igjen med når man går nede i Oslo sentrum.

Jeg har møtt på nattravnene her på Lambertseter noen ganger, og jeg synes det er koselig og betryggende å se dem. Jeg likte også tjenesten med å følge de som var redde fra t-banen. Men siden jeg nå lever på medisiner som krever nøyaktig tid, er jeg ikke ute og går så sent lengere.

Å være natteravn er noe å være stolt av, så ta en vurdering til, se om du har noe tid å dele.

man må tjene på andres smerte

Jeg blir rett og slett kvalm når jeg leser at eierne av world trade center saksøker flyselskapene hvor flyene som kolliderte i tårnene kom fra. De er ute etter hele 16 milliarder grunnet dårlig sikkerhet fra flyselskapene sin side.

Eierne har allerede fått utbetalt 23 milliarder i forsikring.

ryanair sliter vist ikke bare med kundebehandling

Et Ryanair fly som var på vei fra Kroatia til Rygge, måtte nødlande i Italia da flyet plutselig bare hadde en motor.

Stemningen hadde ikke hvert særlig god ombord i flyet etter at flyvertinnene gikk igjennom og fortalte passasjerene hvilke nødutganger de skulle bruke, flere brøt sammen i gråt.

Men det har vert flere tilfeller hvor ryanair har hatt problemer og spania etterforsker dem etter at tre fly som sirklet i kø for å lande måtte prioriteres grunnet lavt drivstoff.

 Det skal også ha hvert en nødlanding rett etter at et fly tok av fra Madrid, her falt trykket i kabinen og alle måtte ha oksygen masker. Ingen ble skadet er alt ryanair har å si til sitt forsvar.

sovet litt

nå har jeg sovet litt, så nå tror jeg at jeg skal være iform nok til å sitte oppreist og spille sims 3.

ikke dårlig jeg nei!

 greit nok har jeg litt problemer med å stå oppreist, jeg er kvalm og hodet er på en evig berg og dalbane. Prøver jeg å gjøre noe skjelver kroppen som gele til den faller sammen og det er disse frustrerende svarte flekkene foran øynene mine heletiden. Det føles ut som om kroppen har periodevis med lammelser og periodevis med hevelser og jeg har ikke kontroll på en eneste muskel.

Men jeg har ikke feber?

loppemarked i oslo til helgen (8-9 september)

Bjørndalen skole (Bjørndal skolenes musikkorps)

08.09 10-16
09.09 11-16

Granbergstubben 7

Fra Ryen/E6: ta av v/Klemetsrud, følg skilting til Bjørndal på R155. Ta til venstre opp Slimeveien, sving inn til venstre etter en drøy kilometer. Det vil være godt skiltet under arrangementet.

 

Klemetsrud skole (Klemetsrud musikkorps)

08.09 10-16
09.09 11-15

Enebakkveien 418

Klemetsrud skole ligger rett ved avkjøring 27 på E6 (Europaveien). Følg skilt til Bjørndal og Enebakk. Like etter avkjøringen kan man se den gamle skolen på høyden ovenfor rundkjøringen der veiene fra Hauketo og Enebakk møter avkjøringen fra E6. Følg skilt.

 

Lilleborg skole (lilleborgskoles musikkorps)

08.09 11-16
09.09 12-16

Torshovgt 9

Trikk 11,12 eller 13, buss 20 eller 30 til Torshov.

rydde, rydde, rydde

Da var det på tide for meg å rydde litt i leiligheten før min bpa kommer og skal hjelpe meg med husvasken. Siden jeg var ute i går fikk jeg ikke ryddet, så det er ekstra mye å gjøre i dag. Bra jeg våknet tidlig.

brunsneglen bærer Listeria bakterien....

Sneglen som vi elsker å hate, har fått enda en grunn til å havne på hate lista til folk. Det er funnet listeriabakterier i flere snegler og nå vil veterinærinstituttet ha snegler fra hager rundt om i Norge for å se hvor utbredt problemet er.

Siden omfanget ikke er kjent enda ber de folk være forsiktig når de håndterer sneglene, bruk hansker og om du avliver dem vær obs for sprut.

Listeriabakterien er farlig for både mennesker og dyr, spesielt gravide eller folk med svakt immunforsvar.

ryanair-sjef viser hvor kundebehandlings vilkårene kommer fra.

Mens de fleste selskaper har som fokus å ha så fornøyde kunder som mulig, og selv om de ofte ikke kan hjelpe, prøver de i hvert fall. Men ikke Ryanair, her virker det som om standard holdningen er at kundene våre er hjernedøde zombier vi tjener penger på, ikke se dem, ikke snakk med dem og for all del ikke forstå dem.

At selskapet har ekstremt dårlig kundeservice viste vi jo fra før, det er et selskap som virkelig mener at du betaler for det du får. Og du betaler nesten ingenting, så du får nesten ingenting.

Men et selskap med slike holdninger burde tåle at misfornøyde kunder klager høyt, de må ha innsett at å kutte service skaper oppmerksomhet, og selv om folk støtter den rystende personen som ble overasket av det i liten skrift i avtalen, må selskapet kunne oppføre seg profesjonelt.

Å kaste seg ut i debatten hvor man kaller en enkelt kunde idiot, og dum bare fordi de lufter opplevelsen sin. Eller la seg intervjue og la hele verden se hvor de dårlige holdningene kommer fra, må være en mye bedre sverte kampanje enn det noen misfornøyde kunder hadde klart.

De viser at de virkelig gir f? i kundene sine, fra øverste hold. 

en god nattssøvn til en forandring

I den siste tiden har jeg hatt ekstremt mye mareritt, og opplevd flere ganger at jeg er mer sliten når jeg våkner enn når jeg legger meg. Men i natt var et herlig unntak.

Jeg våknet på morgenkvisten og innså at jeg bare hadde drømt om katter hele natta. Katter som ville ha kos, katter som lekte, ja rett og slett katter.

Man skal ikke se bort i fra at forandringen i drømmemønsteret hadde noe med en liten prins som sov i armkroken min i hele natt.  Som jeg pleier å si, han er mer beroligende enn valium.
jente på 7 år fått byllepest

Mange sitter i den tro at pesten som herjet Norge og resten av verden så hardt på 1300 tallet er utryddet, men ca 10 personer i året får i USA oppleve at dette ikke er sant.

Denne gangen var det 7 år gamle Sierra som fikk et hardt møte med sykdommen, hun og moren hadde hvert i parken da de kom over ett dødt ekorn. Sierra hadde hvert veldig bekymret for ekornet og ville begrave det, antageligvis har det kommet en loppe over på Sierra fra det døde ekornet.

Faren til den lille jenta tok henne med på sykehus da feberen var oppi 41 grader og hun startet å få kramper. Faren sin vurdering reddet jenta som nå har fått behandling. Hadde det gått 24 timer til, ville jenta muligens vert død.

Legen som behandler henne er sjokkert og sier at de lærer som sykdommen underlegestudiene, men at han aldri før har opplevd å møte på den. Sierra er på bedringens vei og ser ut til å komme ut i fra det hele, hel.

Så heldig var ikke forrige amerikaneren som møtte pesten, han mistet både fingre og tær.

sims 3 tropo legacy 06.09.12 welcome Gloria

Tom tropo giftet seg med luna og dro på bryllupsferie til Frankrike, men når de kom tilbake var verden helt forandret, et var zombier i hagen om natta og rykter om andre monstre, de var ikke helt sikker på om dette var den optimale tiden å få barn på, men Gloria var på vei og ingen måte å stoppe det på.

Luna tropo - technophobe, natrual cook, conmitment issues, green thumbs, ambitions
 LW: bottomless nectar cellar
 

Gloria Tropo - love the outdoors, virtouso
LW:?


 poeng: 2
gen: 2
paint:0
lw:0
lh: -
money:- 

H&M et mareritt

Jeg har fortsatt ett gavekort på 300 kr på H&M, rett og slett fordi butikken driver meg til vanvidd. Jeg har endelig klart å finne et skjema som informerer om hvilke 30 tall som skal passe meg i bukser, men med de størrelsessammenhengene burde jeg bruke størrelse 66 eller noe slikt til vanlig (noe jeg ikke gjør)

Men for å finne bukse størrelsene måtte vi ned, for å finne alt vi skulle ha måtte vi opp. Det er bare en trapp i butikken + en heis med alarm fordi den går andre steder en kun til H&M. så jeg måtte sende klærne mine opp og ned med støttekontakten min, mens jeg gikk ut og tok rulletrappen opp. Så å prøve mer klær etter buksene og pysj buksa var ikke aktuelt, da var jeg utslitt.

Ikke er det lett å få tak i en tradisjonell pysj heller, og det må jeg ha til innleggelsen?

mye folk, lite å få ut av det

outland 06.09.12

Det er ikke lett å gå inn i en outland butikk med et gavekort på 500 kr. Har du ikke penger er det lett og bare snu og gå ut når lysten blir for stor, og vet du hva du skal ha kan du bare gå rett til varen og så til kassa.

Men har du 500 som er rettet mot å bli brukt i butikken, går fantasien vill?

Først må du vurdere hva slags produkt du vil bruke pengene på, velger du et brettspill går 500 kroner fort, men med bøker og manga kan du velge mye. Man skal heller ikke se bort i fra alt det morsomme tilbehøret de har liggende i butikken.

Men etter å ha tuslet innom alle avdelingene bestemte hodet seg for hva den ville ha, wicca bøker.

Men når jeg skal til å studere bøkene dems nøyere, hører jeg EXTERMINATE på høyere side av meg og jeg slipper alt i hendene mens jeg løper bortover og sier hvor er daleksene? To menn som hadde trykket på bamsen og det gikk frysninger igjennom meg.
jeg kjøpte ikke en dalek, men en sonic screwdriver.

Ellers ble det bøker som er typisk meg, kom bare på 50 kr over så jeg var flink til å beherske meg.

 

liten pakke gir stor glede

Cdon.com har en tendens til å pakke ting i så store emballasjer, så jeg var så å si sikker på at spillet mitt måtte hentes på postkontoret, siden posten har en tendens til å komme samtidig som at postkontoret stenger, betyr dette en ekstra vente dag. Men nå hadde jeg flaks de brukte fornuftig pakking og jeg fikk spillet i dag.


bytur

Da var jeg klar for å reise ned i byen å bruke penger og gave kort, nå venter jeg bare på at støttekontakten min skal komme.

To sikre stopp er HM og Outland, der jeg har gavekort, men blir nok en tur innom gamestop, panduro og lush også. Blir vanskelig å ikke kjøpe Sims 3 overnaturlig om jeg går inn i en spill butikk, men den er på vei i posten? 

lilla øyne

Jeg elsker lilla, så da er det ikke overaskende at jeg sminker øynene mine lilla?

Jeg har brukt lilla farge fra lush til eyeliner
gothilicious øyenskygge
YSL lilla mascara

 

Avdeling for kompleks epilepsi ( epilepsisenteret)

Ett ord som er synonymt med norsk helsevesen er ventetid?

Men tro det eller ei, for noen dager siden lå det et brev fra Oslo universitetssykehus i posten min, og jeg rev det opp fort. Endelig innkalling til time på avdeling for kompleks epilepsi.

Jeg har vel ventet siden januar på denne innkallingen som er første skritt mot å få hjelp med anfallene mine, så jeg kan leve videre. Jeg skal inn 29.10 å være der i nesten 3 uker.

Gruer meg til å være hjemme fra så lenge, men jeg har fått noen til å passe på leilighet og katter mens jeg er borte, så jeg slipper å gå rundt å være nervøs.

Det virker som et fint sted da

søvn

Søvn er noe som skal være godt for deg, ved å sove slapper kroppen og hjernen av og du forbereder deg på en ny dag. Men søvn har også en bi effekt, drømmer. For de fleste er dette snak om alt fra himmel og jord, hjernen sin måte å bearbeide ønsker, følelser, inntrykk og minner.

Men hva skjer når minnene er for sterke, når søvn blir din største fiende. Hver gang du lukker øynene dine kommer ditt verste mareritt frem og du må gjenoppleve det om og om igjen.

Når en times søvn føles ut som 4 times intens trening, og en natt med søvn nesten tar livet av deg. I drømmene slutter marerittet aldri, og selv der du i virkeligheten klarte å slippe unna, fortsetter marerittet.

For mange er søvnen, det de gruer seg mest til i løpet av dagen.

ikke ta med dette til andre land...

Dagbladet har skrevet en artikkel over ting du ikke tenker over at du ikke kan ta med deg til andre land. På listen står alt fra kinderegg til myggnetting.

I USA risikerer du stor bot om du prøver å ta med deg et kinderegg over grensen, det er ikke sjokoladen det er noe feil med, men overraskelsen inni blir sett på som ekstremt farlig for småbarn og er derfor forbudt.

Når det kommer til frukt og matvarer er lista veldig lang, så sjekk nøye med landets tollregler før du reiser, Australia og New Zealand er ekstreme på dette.

I Indonesia er det forbudt å ta med seg tråløs telefon inn i landet (ja dette gjelder mobiler), om du må ha med deg telefonen din kan dette søkes om på forhånd.

I Nigeria er det forbudt å ta med seg myggnetting, smykker, mineralvann, edelstener og frukt. Ikke helt sikker på om jeg forstår forbudet mot myggnettingen.

Og i Singapore er et forbudt med tyggegummi, så like greit å la pakken ligge igjen på flyet.

død person funnet på brattlikollen

jeg er nesten forundret over at liket ikke ble funnet før, siden Brattlikollen ligger rett på andre siden av motorveien for Østensjø og de fleste områder har virkelig blitt inspisert. Liket skal også bære tegn av å ha ligget ute lenge.

Politiet vet enda ikke hvem som er funnet, men ser på en sak da en mann ble meldt savnet i området i juni. Selvfølgelig ser de på andre sandede saker også, men dette er vel den som er mest aktuell.

Liket ble funnet i en tett bevokst skråning nær Libakkfaret 8 i boligområdet som ligger sørøst for Oslo sentrum.

britisk familie massakrert i Frankrike

Jeg kan ikke forestille meg å være syklisten som syklet forbi og fant en bil full av døde personer. Jeg kan egentlig ikke forestille meg følelsen av å finne to barn i live oppi alt sammen heller, det er som en historie tatt ut av en film.

En jente på 4 år lå gjemt under to kvinnelige lik, de tror kvinnene er i familie med jenta og at hun lå der i 8 timer. En annen jente på 7 ble funnet i live utenfor bilen, skutt tre ganger.

Bilen hadde mange hull etter å ha blitt skutt på og en sykelist skal også ha blitt dumpet (skutt) sammen med familien. Hvem alle de døde er, er ikke konstatert 100 % enda.

Sigrid saken, overveldende mengde med unyttig informasjon.

Nå sier jeg ikke at alt som står i media er unyttig informasjon, noen av spekulasjonene som om at det var planlagt å drepe noen og at Sigrid bare var der tilfeldig. Og at hun kan ha blitt påkjørt og drept, ikke holdt fanget er interessant, men det er bare teorier.

Det er arrestert to menn i saken, og begge blir stilt for varetektsfengsling i dag. Politiet vil ha fire uker, to av dem i fullstendig isolasjon.  Mennene vil be om å bli satt fri. Dette er fakta.

Men hvem som har gjort hva? Hvorfor? Og hvordan? Er bare spekulasjoner. Ikke for politiet, men om du leser igjennom sakene i avisen ser du klart at politiet holder kortene sine tett inntil brystet og at det lille som lekker ut, ikke forteller noen ting, det bare forvirrer.

Selvfølgelig har de fått rope ut om sin uskyld og om sine alibier, men vi hjemme sitter ikke med kunnskap nok til å kunne vurdere sannheten av det som blir sagt. Vi kan bare dømme dem etter tidligere handlinger og handlingene nå, og ikke så veldig merkelig oppfører de seg som to menn i panikk for livet sitt.

Jeg sier ikke at mennene er uskyldige, jeg sier bare at media bombarderer meg med så mange inntrykk og forhåndsdommer at jeg NESTEN vil ta mennene i forsvar.

Jeg håper virkelig at Sigrid døde fort og relativt smertefritt, det er et lite håp i denne tragiske sammenhengen. Men jeg unner ingen å lide lenge, bli voldtatt eller holdt fanget. Og det at politiet søker med hund der mennene har holdt til, betyr at de ikke er sikre enda. 

hvorfor ikke bare ta livet av alle rovdyr i verden, når man først er i gang.

Jeg gikk på ungdomskolen da jeg første gang tok stilling til utryddelse av dyr. En venninne av meg fortalte at hun hatet snegler (og nå snakker jeg ikke om den skadelige brune)hun ønsket dem utryddet. En normal tankegang for en på 14 som virkelig hater noe, sier ikke noe på hennes tanker der og da, men det var som om det ble slått på en bryter i hodet mitt. Man kan da ikke utrydde et dyr bare fordi men ikke liker det, hva med den oppgaven dyret hadde i naturen, om det i så fall bare var å være mat. 

Når Senterpartiet sier de vil ha fri jakt på ulver i Norge, sier de at de vil ha dem utryddet. Det er ikke en konklusjon fra min side en gang, de sier det selv i artikkelen. Ulvene er ikke norske, de er finsk russiske og derfor har vi ikke noe ansvar med å holde dem i live mener de.

Men når bønder i andre land tar livet av tigere eller løver for å beskytte husdyrene sine, er det kriminelt og rystende.

Her går vi på en balanse mellom å styre naturen og leve med nature. Mange ting i naturen kan skremme oss og oppføre seg på måter vi ikke liker, men tror vi at vi kan styre naturen bedre? At vi kan fjerne alle rovdyr og være det eneste? Ett langt hopp kan noen tenke, men er det virkelig det? i vårt lange land finnes det 30 ulver, og bestemmelsen er at det skal fortsette å være 30 ulver.

Ulven er langt fra det dyret som skaper mest problemer, og for meg er troen at den skaper frykt for menneskeliv, som gjør den så hatet. ( og kanskje bøndene innser at å be om utryddelses rett på gaupa aldri kommer til å gå igjennom)

Vi trenger rovdyr i Norge også, ja det er trist at de tar sauer, men har noen vurdert å sende ut folk til å passe på dyrene på beite? Tror det kalles gjeter og det er ganske vanlig i mange andre land. 

kraftig jordskjelv rammet costa rica

Det var et jordskjelv på 7,6 som rammet den nordlige delen av costa rica, bygninger sto og skalv, men det skal ikke være meldt noen skade eller omkommende. Det ble fort sendt ut tsunami varsel til alle de karibiske øyene, men det ble trukket tilbake alle steder uten om kystområdene i stillehavsregionen.  Eksperter i USA diskuterer om det burde sendes ut tsunami varsel til Hwai.

Når et gjordskjelv måler over 7 har avisene min velsignelse til å bruke ordet kraftig, har før klaget over bruken av kraft ord i overskriftene dems.

trøtt

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal klare å holde meg våken frem til 22.00, jeg har jobbet med og ikke sovne eller gråte de siste to timene allerede. Jeg hater å være så sliten uten noen spesiell grunn.
klokken har ikke blitt 17.00 enda og jeg tør ikke ta en ettermiddagslur fordi da kan jeg snu døgnet, jeg får heller lege meg ekstremt tidlig i dag.

lei for det

jeg har fulgt Sigrid saken tett og jobbet med å holde den i live ved å dele opplysninger og tanker, men nå har jeg ikke mer å gi på en stund. Jeg har for mange tanker og følelser rundt saken til at jeg klarer å sette meg inn i detaljer (klarer nesten ikke å lese om dem uten å gråte)

så jeg henviser til avisene for detaljer rund funn, grunn osv?

gratulerer med dagen tv2

Jeg husker at tv 2 startet, jeg var bare 8 år gammel og det er bare enkelte ting som sitter igjen i hukommelsen.  Det jeg husker klarest var forvirringen rundt Norges 2. kanal, det var så mye snakk om at det kom en kanal nummer to, men jeg som hadde kabel tv forsto ikke forskjellen mellom det og riksdekkende. vi hadde flere kanaler vi, de kom bare (nå vet jeg at de var inkludert i husleia)

Men jeg husker at folk forklarte og at jeg forsto, men den forvirringa var så sterk på starten at den satte spor i meg. Jeg husker også praten rundt reklamen, men nok en gang var dette noe jeg var vant til og ikke helt forsto det store med, lite viste jeg at tv3 ikke var norsk.

Jeg husker ikke fyrstikken, kongen eller de fleste andre tingene som skjedde under åpningen, men jeg husker hjulet med reklamene, det minnet om et lykkehjul og jeg var mildt sagt skuffet over reklamen som kom.

Jeg kan ikke skrive noe stort om hva slags innvirkning kanalen har hatt på meg, selv om jeg kan huske at den kom, kan jeg ikke huske at den ikke var der. Inntrykket var ikke stort nok der og da, jeg var mer opptatt av hva tv3 sendte av tegneserier. Jeg kan ikke huske første program jeg så eller noen andre spesielle ting, for tv2 ble fort en del av hverdagen og var jo bare en annen kanal.

Jeg har sett mye på den, men nå har jeg sett mye på tv?

Når et barn forsvinner

Det første sjokket med sorg er over, selv om det var liten sjanse for at man skulle finne Sigrid i live, levde håpet, og det gjør vondt å få håpet knust.
så nå kommer sinnet, den langvarige sorgen, fortvilelsen og alle de andre gjemte følelsene frem. Men hva får et helt land til å sørge over en person? Hva var så spesielt med henne?

Min teori er at de fleste i et samfunn har en eller annen følelse av med eie av barn, mange ville nok ikke ha formulert det slik, vi tror ikke vi er foreldrene, men vi ser ett felles ansvar for fremtiden.
vi tolererer mer fra barn fordi de skal lære, og vi alle tar på oss litt av lærerrollen uten å tenke bevist over det.

Barn er fremtiden og vi har et instinkt i oss som sier at barn må beskyttes, spesielt barn i vårt eget samfunn, men det er bare å se på hvor mye lettere det er å gi til en god sak når det handler om å hjelpe barn.

Når et barn blir tatt bort med makt, føler hele samfunnet at de har mistet en bit, og hele samfunnet slår seg rundt familien som har mistet det. vi føler alle et lite ansvar og vi føler alle et lite tap, vi vil finne barnet og straffe dem som er skyldig.

Når det er funnet en skyldig vil hatet mot denne personen hovedsakelig være basert på svik. Man føler avsky for handlingen og savn over tapet, men det skal ekstreme følelser til for å skape hat og ingen følelse er så tung som svik.

Det er et svik mot samfunnet, et svik mot mennesker og et ekstremt svik for familien. For selv om vi aldri sier det høyt, regner vi med at folk ikke dreper barn.

Desucon: Cosplay

Mini desucon, med hovedfokus på cosplay ( tidligere coscon)

Liker du japansk kultur, fantasy eller sci fi? Drømt om å være en av rollene i favoritt spillet ditt? Eller bare liker du å se på en hel haug gale fans ta helt av i kostymer? Dette er stedet for deg.

Enten du ønsker å kle deg ut eller bare se på de andre, være med i konkurranser eller bare benytte muligheten til å ha moro, du fine tilbud fra favorittbutikkene dine eller se på det folk har lagd selv og selger.

Å gå inn på ett desucon arrangement er som å gå inn i en helt ny verden.

Det blir kvalifiserings konkurranser til både EuroCosplay og Nordic Cosplay Championship, Norges beste cosplayer blir også kåret.

Kommersielle stands:

-          Neotokyo

-          Outland

-          Anipopgam

-          Amai

-          Animelia

Art stands:

-          Linn puzzle prints

-          Swandog studio

-          Lavnic

-          Mythical buissnes

-          Art <3 craft

-          TnM twins jewerly

-          Remade ? reloved

-          Hasasy

Mer program og stand informasjon kommer etter hvert her

Oslo Kongressenter den 13. oktober 2012.

ut på handletur, med gavekort i bur

I dag tok jeg med meg gavekortet jeg fikk av broren min og slo løs på HM, litt skuffende ble det siden HM her på Lambertseter ikke er så stor så det er lite utvalg og lite størrelser som passer. Men etter hva som føltes som timevis med leting, prøving og sirkling kom jeg ut med hele tre produkter. Undertøy, 5 Pak sokker og en t-skorte. Det jeg egentlig skulle ha var undertøy, bukse og nattøy. Men har fortsatt 300 kroner igjen til jeg drar ned i sentrum.
lest meg til hodepine

Jeg hører jo egentlig på lydbøker fordi hodet mitt ikke helt klarer å balansere hvor mye krefter det egentlig tar å lese, for å ikke snakke om å holde oppe en bokk osv?
men da Likenshare spurte om jeg ville lese en bok svarte jeg selvfølgelig ja, jeg var midt i en lydbok da jeg fikk henvendelsen, men startet på boka i går natt.

Nå har jeg lest ¼ av boka og selv om det er veldig andelenes enn det jeg vanligvis leser, henger jeg med. Boka er egentlig ganske lett lest.

Det er mannen som ville dø lykkelig av Knut Georg Andresen jeg har fått gleden av å få lese, og jeg angrer ikke på at jeg sa ja, jeg må bare lære meg å lese i mindre puljer av gangen.

Boken handler om en mann i 40 årene som finner ut at han skal dø av tarmkreft, legene gir han max 6 måneder å leve, så han selger leiligheten sin, slår opp med kjæresten og reiser ut for å oppleve verden. 

jente på 13 drept i Sverige, trolig grunnet bråk.

Det mistenkes at jente på 13 år som ble drept i sin egen leilighet i Sverige, ble drept fordi hun var bråkete. Naboen skal i lang tid ha hvert plaget av det han mente var bråk fra leiligheten da det plutselig svartnet for han og han tvang seg inn i leiligheten og tok livet av jenta som var alene hjemme.

Da politiet ankom stedet hoppet han ut av vinduet i tredde etasje og ble hardt skadet. Broren hans som også var blitt pågrepet er nå sluppet, politiet ber om varetektsfengsel for den eldste.

lik funnet på kolboten, Sigrid?

Det eneste som er sikkert er at det er funnet en død person i ett skogholt på kolboten, 200 meter unna steder som var søkt før.  Det er pågrepet to menn, en i 30 årene og en i 60 årene.

Uten om dette er alt gjetting og rykter.

Politiet har før hvert veldig tidlig på å avkrefte at døde personer er Sigrid, dette har de ikke gjort denne gangen. De har derimot utsatt den daglige rapporten om utviklingen i saken på vente av svar på obduksjonen.

Foreldrene til Sigrid har blitt informert om funnet.

Og en avis mener det er konkrete tips i Sigrid saken som førte politiet dit.

Alt dette tyder på at det er Sigrid de har funnet.

Men det går også en historie rundt om at politiet var der grunnet en annen sak, i så fall kan pågripelsene ikke ha noe med Sigrid saken å gjøre, men det betyr ikke at det ikke er hun de har funnet.

Man vet jo ikke helt hva man ønsker, selvfølgelig ønsker vi å finne Sigrid, men håpet var jo at hun var i live.

kalle på vakttårnene

Jeg vennlig kaller på det nordre vakttårn
møt oss med naturens styrkende krefter
pass på denne sirkelen med din styrke og
beskytt oss fra smerte og sorg.

Jeg vennlig kaller på det østlige vakttårn
som har klare krefter av blåsende styrke
beskytt denne sirkelen med din styrke og
beskytt oss fra smerte og sorg.

Jeg vennlig kaller på det sørlige vakttårn
som strekker seg over oss med flammede krefter
beskytt denne sirkelen med din styrke og
beskytt oss fra smerte og sorg.

Jeg vennlig kaller på det vestlige vakttårn
for å lede vannet med følelsesmessige krefter
beskytt denne sirkelen med din styrke og
beskytt oss fra smerte og sorg.

(skrevet/tolket/oversatt av meg)

bok: Seraphina - Rachel Hartman

Seraphina er en ung kvinne som akkurat har flyttet hjemme i fra, hun har hele livet levd i skyggen og gjemt seg, men hun ønsket en jobb og søkte på en stilling på slottet som assisterende musikk ansvarlig. Hun fikk jobben og faren var veldig sint og sjokkert når hun flyttet, men seraphina var sikker på at hun kunne klare å jobbe og holde seg skjult samtidig.

Det er ikke det at folk ikke skal se henne, det er bare det at de ikke må legge spesielt merke til henne, de må ikke bli interessert i henne, for da kan de finne ut hennes og farens mørke hemmelighet, hun er halvt drage.

Det er akkurat 40 siden dragene og menneskene skrev under på en avtale som skapte fred i mellom rasene, men selv om det var fred var det enkelte ting som var utenkelig, og resultater av dette var djevelens verk, det verste av det verste.

Seraphina jobber hardt med å hjelpe til å planlegge 40 års jubileet da hun finner ut at noe ikke er som det skal, noen vil ødelegge freden. Hun får venner når hun begynner å etterforske og sliter med å holde hemmeligheten sin ovenfor dem. Det dukker etter hvert opp andre halv drager også, alle har hvert i hodet hennes hele tiden og alle har de en eller annen merkelig egenskap.

Sammen med prinsen, prinsessa og vennene fra hodet hennes prøver de å redde en fred imellom rasene.

 

 

Jeg rett og slett elsket boka, jeg elsker drager og jeg elsker Fantasy. Det var akkurat riktig blanding av drama, spenning og humor. Trist at boka er over, anbefales?

vant på quizanaut

Egentlig er jeg bare med på denne konkurransen for de 10 små poengene jeg får på pointshop, jeg trodde jeg hadde klart å riste av meg vanen med å samle poeng, men den gang ei, nå kan jeg angre på alle de 10000 poengene jeg kastet bort for noen måneder siden.

Men som jeg skrev i overskriften, jeg vant en av de minste premiene dems. Egentlig ikke noe å rope hurra for men det satte meg i situasjonen om jeg turte å stole på siden eller ikke, de krever nemlig bevis på hvem du er ved hjelp av regning med adresse på, pass, førerkort eller annen identifikasjon.

Selvfølgelig hadde jeg lest dette i betingelsene, men det var ikke noe problem da jeg aldri trodde jeg kom til å vinne noe uansett. Så i dag har jeg søkt på nettet om advarsler om siden, jeg fant ingen. De sidene jeg var innom mente alle at siden var trygg.

Men uansett er jeg skeptisk til å sende personnummeret mitt avgårde, eller kontonummer, så jeg valgte å sende kopi av en regning. Så om det nå skulle vise seg å være svindel sitter de på kontonummer og kundenummer til cdon.com.

ett kongelig besøk

som skremte livet av meg...

Jeg sto på badet og gredde meg da jeg plutselig syntes jeg så et kjempe insekt på besøk. Jeg tenkte humle og skvatt til selv om jeg ikke er redd dem. Jeg mistet blikket på speilet og da jeg så tilbake var et ingen sakte flyvende store innsekter bak meg, men en flekk på speilet. Jeg lo litt av hvor lett skremt jeg var som ble redd for en flekk på speilet og fortsatte å stelle meg.

Det var når jeg skulle inn på soverommet igjen at jeg så at Luna satt på mitt andre skrivebord og fulgte med på noe i lufta. Jeg tenkte selvfølgelig at det var en flue eller noe slik, helt glemt hva jeg hadde sett i speilet, men bråstoppet da vepsen kom opp foran meg.

Jeg har aldri sett så stor veps før, men det var ingen tvil om at det var en veps, 3-4 ganger større enn det som er vanlig, men den fløy tungt og som om den var søvnig. Luna var fasinert men turte ikke å ta den så jeg ropte på Sirius, om og om igjen, men han gadd ikke å komme så jeg måtte hente han. da jeg kom tilbake hadde vepsen gjemt seg og jeg går nå rundt å ser nøye på hvor jeg plaserer føttene. (hører den av og til)

Min første tanke når jeg så den var at dette var en dronning som leter etter et sted å overvintre, jeg vil veldig gjerne at det ikke blir i leiligheten min. men om jeg ikke finner henne er det lite jeg kan gjøre.

stor frykt = stor fasinasjon

Hva får det til å grøsse nedover ryggen på deg? Hvilke ting frykter du så mye at du bare ikke kan slippe det av syne? Jeg snakker ikke om fobier, men frykt for liv og helse.

Flyulykker, orkaner, jordskjelv, tsunami, vulkanutbrudd, osv. lista er ikke kort, den er faktisk ganske lang og jeg kan ikke nevne alt her. Men hva gjør man med denne frykten, kryper man inn i et hjørne, lukker øynene og håper det forsvinner? Eller står man på første rad og ser på mens blandingen av fasinasjon og frykt flyr igjennom kroppen.

Det kommer helt an på hva slags sitasjon man er i.

Jeg er ikke redd for å fly, jeg elsker å fly, men jeg er redd for å få et fly i hodet? når jeg hører fly som flyr ekstremt lavt og blokka mi begynner å vibrere kryper jeg under dyna og forbanner flyene som er så lavt. ( jeg har forresten sett dem når jeg har hvert ute og vet det er veteranfly som vises frem fra et sted, de flyr virkelig lavt)

Jeg er livredd jordskjelv, men ikke daglig, det er ikke store jordskjelv i Norge og det er at bakken åpner seg under føttene dine jeg virkelig frykter. Men jeg elsker å se filmer og dokumentarer om temaet, mer spennende enn skrekk.

Orkaner, jeg vet nesten ikke hva jeg skal si om orkaner. Forskjellen mellom denne og de fleste andre er at dette er noe jeg har opplevd, en liten orkan, men allikevel behøver jeg bare å lukke øynene og kjenne den kraftige vinden ta tak i meg. Det er en blanding av verdens herligste følelse av rå kraft og frisk luft og panikk. Etter denne episoden elsker jeg å kjenne vinden røske i meg og jeg lever på en sky når jeg går ute, men når jeg ser skyer samle seg til mulige orkaner får jeg nesten hjertestopp. En gang holder egentlig, også noe jeg esker å se på filmer og dokumentarer om, men de skremmer meg ikke så mye som jordskjelv filmer gjør.

Alle naturkatastrofer fasinerer og skremmer meg, de er knyttet til et instinkt dypt inni meg som jeg ikke har kontroll over, men det fasinerer meg så utrolig hva naturen kan gjøre, hvordan den forsvarer seg mot oss og hvordan den reagerer på ting vi utsetter den for. ( jeg vet at de fleste naturkatastrofer ikke skyldes menneskelig innblanding, men i mine øyne er det allikevel naturen sin måte å rydde opp, utvikle seg og stabilisere seg)

drap på 13 åring, ikke æresdrap

Man trenger egentlig ikke å ha så veldig vill fantasi for å forestille seg hva som skjedde med 13 åringen. Politiet kan fortelle at det ikke var noen tilknytning mellom jenta og brødrene og er pågrepet, uten om at de var naboer.

Den eldste av brødrene er tiltalt for drap, den yngste medvirkning til drap. Den eldste hoppet ut av vinduet i 3. etasje da politiet kom og ligger hardt skadet på sykehus.

Politiet informere om at de har et klart bilde over hva som har skjedd, men at det er sensitiv informasjon de ikke vil ut med, spesielt av hensyn til familien.

du er så utrolig stygg!!!

Jeg ble mobbet for å være stygg når jeg var yngre, og de fikk meg virkelig til å tro på det. Det tok meg lang tid og det folk vil kalle ville fantasier å bygge opp selvtilliten igjen. Men ved å leke fantasi leker for meg selv, hvor jeg vant miss Norge eller ble super Model, ikke fordi jeg ønsket dette spesielt, men for å vise dem, klarte jeg etter hvert å se det fine i meg selv.

Nå ser jeg på bilder av den tiden de syntes jeg var stygg, og synes de var blinde, eller sjalu.

jeg er den blonde jenta.


ved 13 års alderen forandret ting seg.etter at jeg ble dårlig å la på meg har jeg fått høre hvor imponert folk er over selvtilitten min, jeg vet jeg ikke er 18 lengere, jeg vet jeg veier litt mer. men jeg har fortsatt min kjønnhet som jeg fant den gang, troen på meg selv og hvem jeg er. jeg er en smart vakker blondine og noen kilo til eller i fra er ting som kommer og går (spesielt når du er syk) 
The wiccan rede

 

1.       Bide the wiccan laws ye must
in perfect love and perfect trust

2.       Live and let live-
fairly take and fairly give.

3.       Cast the circle thrice about
to keep all evil spirits out.

4.       To bind the spell every time,
let the spell be spoke in rhyme.

5.       Soft of eye and light of touch ?
speak little, listen much.

6.       Deosil go by waxing moon-
sing and dance the Wiccan rune.

7.       Widdershins go when the moon doth wane,
and the werewolf howls by the dread wolfs bane.

8.       When the lady`s moon is new,
kiss the hand to her times two.

9.       When the moon rides at her peak,
then your heart?s desire seek.

10.   Heed the north wind?s mighty gale-
lock the door and drop the sail.

11.   When the wind comes from the south,
 love will kiss thee on the mouth.

12.   When the wind blows from the east,
expect the new and set the feast.

13.   When the west wind blow o`er thee,
departed spirits restless be.

14.   Nine woods in the cauldron go-
burn them quick and burn them slow.

15.   Elder be ye lady`s tree-
burn it not or cursed you be.

16.   When the wheel begins to turn-
let the Beltane fires burn.

17.   When the wheel has turned a yule,
light the log and let pan rule.

18.   Heed ye flower, bush and tree-
by the lady blessed be.

19.   Where the rippling water go,
cast a stone an truth ye`ll know.

20.   When ye have need,
hearken not to other`s greed.

21.   Whit the fool no season spend
or be counted as his friend.

22.   Merry meet and merry part-
bright the cheeks and warm the heart.

23.   Mind the threefold law ye should-
three times bad and three times good.

24.   When misfortune is enow,
wear the blue star on thy brow.

25.   True in love ever be
unless thy lover?s false to thee.

Eight words the Wiccan rede fulfill-
and it harm none, do what ye will.

 

far og sønn (7) druknet på mallorca

Det er en grunn til at det blir satt opp flagg på strendene i Syden, det er bølger og havstrømmer vi ikke kan forestille oss. Den beste og sikreste måten å unngå ulykker er å respektere flaggene.

Gutten og faren som døde var britiske og hadde stått å tatt bilder ved noen klipper mot sjøen. En bølge skal ha slått over og tatt gutten, faren hoppet etter for å redde han, begge ble dratt på sjøen. Selv om resten av familien løp for å hente hjelp var det lite livredderne kunne gjøre.

hageparsellen: forvirrede planter

 Jeg var en tur i parsellen i dag, jeg tenkte jeg skulle se til agurkene mine. Jeg hadde ikke store forhåpninger da hageparsellen har levd ett merkelig liv i år og jeg ga opp.

 

Det som møtte meg var mildt sagt forvirrede planter. vi har jordbærblomster, kamille blomster, mini agurker og på veien fjell nyper som er perfekte for innhøsting.

Kamilleblomstene er opp til to måneder forsinket, jeg behøver vel ikke å forklare jordbæra. Fjell nypene pleier å være overmodne når jeg starter bringebær plukkinga mi. Men om frosten holder seg unna kan det se ut til å bli ekstremt mye bjørnebær.
jente på 13 drept i sverige

Det er tragisk når unge dør, spesielt når det ikke er naturlig.

Den 13 år gamle jenta ble funnet død i en leilighet, to naboer er pågrepet. Mennene som er pågrepet er på 28 og 32 år og de ble tatt 30 minutter etter drapet. Naboer forteller at de hørte ett fryktelig skrik før alt ble veldig stille.

Politiet sier de vet hva som har skjedd men at de ikke går ut med noen opplysninger enda, de jobber fortsatt med avhør og samler bevis.

hva hadde du reddet om det brant?

Da jeg så overskriften i avisa startet jeg å tenke, men tanken var ikke ny og evakueringsplaner er allerede satt opp. For det første jeg ville ha reddet fra leiligheten min er helt klart kattene mine, jeg har en av katteburene stående klar på verandaen, men om det ikke skulle være tid til slik er jeg så heldig at jeg bor i første og bare kan kaste dem ut av vinduet om nødvendig.

Mitt andre valg ville ha vært fiskene, men det er rett og slett umulig. Tanken på å etterlate dem gjør meg vondt men det er greit å allerede ha hvert igjennom tankegangen om at du klarer ikke å få ut to akvarium, og har jeg tid til å fiske dem ut hadde det sikkert hvert smartere å hjelpe til med å slukke brannen. Brenner det i en leilighet som ikke er min hjelper det jo å vite at røyken ikke vil ta livet av fiskene på samme måte som meg og kattene.

Jeg hadde konsentrert meg om de få tingene i leiligheten jeg ser på som fullstendig uerstattelig og noe praktiske ting. Bamsen min, Sims 3 sekken min med Sims 3 usb pinnen i (der kan jeg jo også putte resten) lommebok, mobil, gode klær og bidet av Sirius og luna.

Om jeg hadde hatt tid og kunne gått en runde til hadde jeg nok hentet ut pc`n og som 3. valg smykkene mine.

venter og venter på dr. who

Jeg har egentlig ventet en hel uke, siden de originalt sa episoden skulle sendes 25. august, men jeg har ventet ekstremt i dag. De siste timene har vært evig klikking på bbc sine sider og på torrents sider for å få tak i episoden så fort det var mulig, men så må den lastes ned?..

Men nå står det at det er litt under 7 minutter igjen av ned lastingen, men skrekken sitter i meg, hva om det er en falsk fil. Vanligvis på serier laster jeg ned så sent at det er 100-200 minst som har testet filen før meg, men jeg hadde ikke tålmodighet til dette nå.

Men jeg var nøye å følge med på når filene var lagt ut da, er en del falske filer der ute som er lagt ut for 1-3 dager siden, og uten om en lekkasje, er ikke det mulig. Denne filen hadde hvert ute 18 minutter når jeg startet å laste den ned.

månedens bilde fra linnpuzzle

Dette bildet er spesielt, det ble bestilt av meg i sommer og er tegnet av linn. Hun har tegnet det frihånd og det er av mine to katter Sirius og Luna.
ta en titt på tegningene hennes, hun tar også bestillinger.Jeg har selv stått for innrammingen 

se flere tegninger på disse linkene:

etsy

deviantart

 

 

 

tv valg, tv 2

Etter som jeg må vente til bbc er ferdig med å sende første episode av dr.who og for at noen så skal legge den ut på nedsalting, måtte jeg finne noe å se på så lenge. Valget sto i mellom mgp jr. på nrk og tv 2 sin direkte sendte jubileums feiring. Jeg endte opp med tv 2, kanskje jeg kan mimre over noen gamle programmer.

Men jeg regner med og håper jeg får sett dr.who før jeg legger meg. Idiotiske bbc som bare streamer til Storbritannia.

man trenger ikke å gå ut av leiligheten for å bruke opp pengene sine

Så da er det vel ikke vanskelig å gjette at jeg har handlet på nett. Jeg har til og med handlet ting jeg kanskje ikke får før om et år. Jeg har hvert på kickstarter igjen, og det er to prosjekter som fikk mine penger i dag. Den ene økte jeg donasjonen på bare for at de skulle bli ferdig, de sto og tippet på kanten. Det andre er ett spill som ikke er ferdig sponset enda.

Filmen nekko og spillet broken sword the serpent`S curse

 

 + jeg kjøpte meg en regnbukse

naturlige midler mot luft i magen

Planter som er gode mot luft i magen: yamsrot, peppermynte, fennikel, rosmarin, kamille, sitronmelisse, basilikum, timian, ingefær, kanel, hvitløk, koriander, persille. Krushøymol, anis, ingefær,mandler

Bruk:

-           - Bruk luftdrivende urter i maten og/eller lag te av dem.

-          -  Rør ut 2 dråper eterisk olje av kanel, ingefær eller peppermynte i 1 ts varm sesamolje og maser magen forsiktig med det for å løse og fordrive luften i magen.

-        -    Hvis luften i magen skyldes bakteriell ubalanse i fordøyelsessystemet, spis rikelig med hvitløk og timian.

-        -    Ananas og papaya før maten eller som mellommåltid kan også hjelpe (spises det etter maten kan det forårsake uønskede gjæringsprosesser i magen)

-        -    Tygg to til fire mandler godt og svelg.

Advarsler:

-      -     Bruk aldri uttynnet peppermynteolje og unngå mynte når du ammer.

-      -    Ikke bruk fennikel hvis du har epilepsi eller er tidlig i svangerskapet.

-      -   Vær forsiktig med å gi fennikel olje til barn.

-      -  Ikke bruk kanel medisinsk når du er gravid

-      - Kanel kan fremkalle allergi

-      -Man bør slutte med terapeutiske doser med hvitløk 7-10 dager før en operasjon.

 

Kilder:

-          frisk med naturens medisin ? anne mccintyre

-          husråd for vanlige plager ? anne mcintyre

markblomster ? schibsted forlag
google 

pakker i posten er alltid morsomt, men hva tenker cdon?

jeg fikk hentet pakke nummer to i dag, og gjett om jeg var overasket da jeg fikk pakken på postkontoret, min lille pakke var ikke så liten. Men jeg hadde tatt med meg trillebag, så det gikk bra.Som jeg regnet med når jeg åpnet den, så var pakken full av papir?? men etter litt graving fant jeg de to tingene jeg forventet skulle være der. Den ene er garantert til kalenderen min, den andre vurderer jeg.Og noen sitt søppel, blir til andre sitt gull
som tatt ut av en film

jeg hadde en merkelig opplevelse på vei hjem fra senteret i dag, det var ikke bare det ekstreme bråket fra jagerfly fremvisningen på aker brygge, men hele verden.

Det første som forundret meg var en sene tatt ut fra en amerikansk forstadsfilm, en dame gikk tur med en liten hund og møtte en jente som gikk tur med en annen liten hund. De sto og smilte og småpratet mens hundene snuste på hverandre. Solen skinner og det er varmere en nesten alle sommerdagene i år.
jeg hører på musikk og nyter solen selv, men ser med en gang det absurde bildet da en cabriolet kommer kjørene opp gata, stopper ved de to kvinnene og mannen i bilen legger armen på kanten av bilen og prater med dem. Hele bildet var bare så uvirkelig.

Det ble ikke bedre når jeg gikk videre og møtte på små djevler, nei jeg er ikke psykotisk, men jeg tror Karlsrud skole har en team fest eller en teater forestilling i dag, for alle djevlene var på vei dit, og de var alle i mellom 8-10 år gamle.

jeg ville aldri overlevd en krig!

jeg vet de sier du venner deg til de fleste lyder over tid, men jeg tror ikke de har tatt lyder som skaper anfall i betraktning da. Jeg gikk forresten ikke i anfall, men jeg er glad jeg hørte på mamma sitt råd om å bli hjemme, hadde jeg hvert i byen hadde jeg hvert på legevakta før jeg kunne ha telt til 10.

Jeg var på vei hjem fra senteret da det første smellet kom, det var med nød og neppe at jeg klarte å ikke kollapse på stedet, egentlig ikke sikker på hvordan jeg klarte det, men tror musikken hadde mye å si. Jeg hadde musikken på nesten full guffe, så den tok det meste av smellet, selv om jeg hørte smellet klart.

De neste brakene gikk bedre, da var jeg forberedt. Jeg prøvde å se flyene som fikk Lambertseter til å riste, men de var ikke å se. Selv på klar himmel, jeg er overlykkelig over at jeg ikke er på aker brygge i dag.

treg start på dagen

Jeg har nok skrevet det før, mange ganger, men det gjør ikke fakten noe mindre sann, jeg hater å våkne opp med ekstrem hodepine.

Smertene er slik at hvis jeg ikke beveger hodet, så roer smerten seg nesten ned til ingenting. Men om jeg bare flytter på hodet en millimeter stikker det nåler eller slår klubber inn i hodet mitt og jeg blir svimmel.  

Har tatt paracet og sitter og venter på at smertene gir seg nok til at jeg kan lage meg frokost. Har heldigvis ikke hørt mye til flyshowet, det hadde nok bare gjort ting verre. 

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin