hits

september 2011

filmer på itunes

endelig kan man kjøpe og leie filmer på itunes, jeg var inne å sjekket prisene nå og så det var veldig forskjellig mellom filmene.

leieprisene virker å være i mellom 29-49 kr, etter som hvilken film det er og om du skal ha hd kvalitet eller ikke.
vanligste er 29 for vanlig og 39 for hd.

enkelte filmer er bare til utleie mens andre er bare til salg...

 etter du har leid en film har du 30 dager på deg å se den, den blir slettet 24t etter at du startet å se den første gangen.

posten - raskere enn lyset

pakken leveres nemlig flere dager før den blir poststemplet....

for noen dager siden fikk jeg en pakke i posten, ett korselig kort, litt sjokolade og spill ting. da jeg i dag pratet med personen på telefonen pratet vi om leveringstiden til posten. han mente nemlig at det hadde gått lang tid. desverre husket han ikke nøyaktig når han hadde postet det, så jeg tenkte jeg skulle hjelpe han ved å sjekke når pakken var postet.

i følge stempelet ble pakken postet 31.09.11 , fire dager etter jeg fikk pakken.....det må man vel kalle lyn service?

sims 3 heart legacy 29.09.11

det var en hard dag for heart familien da Amanda fallt om på vei til dusjen og døde, hele familien var i sjokk lenge og gjorde ting de vanligvis ikke ville ha gjort. Shark prøvde seg på alle i nabolaget, sunniva begynnte å krangle med alle brødrene sine og oppi allt dette klarte sverre å finne ut av hva han ønsket av livet... ingenting.

ting har endelig roet seg ned og familien har kommet delevis i orden igjen...

poeng:7

gen: 2
lw: 2
lh: 1
paint: 2 

 

litt sint og frustrert

i dag er jeg desverre nok en gang sint og frustrert...

jeg har hatt nok en runde medintense anfall og ligget hjelpesløs i senga og kunne tenke i timesvis på hvor sint jeg er på helsevesenet.
jeg nesten klikket da jeg var inne på hjemmesiden til ullevåll og så på lista over ting de behandler, akuttfunksjonssvikt var en av tingene. og jeg kan love at ingen noen gang har virkelig prøvd å hjelpe meg.

det er ikke akutt lengere siden det har vart i 1 1/2 år, men hvor hvar helsevesenet når jeg ikke kom ut av anfallet mitt på en uke? en mnd? hvor var hjelpen når jeg ligger å gråter i senga fordi jeg egentlig ikke klarer å gå til toalettet. heldigvis har jeg blitt flink til å krype og dra meg langs gulvet....

hvor er helsevesenet når jeg har så sterke smerter at det eneste som ser ut til å virke er å forestille seg at noen kutter ut ryggraden din.

hvor var helsevesenet da jeg sa noe var galt, men fortsatt kunne lage mat, vaske leilighet, gå turer og ha venner. og hvor var de den uka dette forsvant fra meg. hvorfor må jeg nå slite med en kropp som ikke bare er kronisk plaget av annfall, men som også blir overvektig og muskelmassen forsvinner, for det finnes ingen som vil hjelpe meg opp av senga.

og for all del ikke tro at jeg ønsker meg ting på sølvfat, jeg står opp hver dag å prøver å gå, minst til butikken. så fort jeg får litt krefter prøver jeg å trene eller rydde opp rundt meg. jeg hater rotet. jeg sitter oppe i stolen i stedet for å ligge i senga, allt dette gjør jeg fordi jeg kjemper. og belønningen jeg får er ekstremt med smerter og mer anfall.

jeg føler meg så alene.... jeg har mye familie og noen venner som prøver å stille opp, men sanheten er at det er ikke noe de kan gjøre. uten om å stå vedsiden av å bli redd. fordi ingen forstår hva som skjer, og helsevesenet er opptat av å sende meg fra ett sted til et annet uten å komme noen vei.

fritt for å slippe denne passienten, hun er vanskelig å diagnosere. 

sansynlighetsregning

sansynlighetsregning er utregninga av hvor stor sjanse ting er, hvos tor sjanse har du å vinne i lotto, hvor stor sjanse er det for at du slår terningkast 6 osv...

i mine øyne har sansynlighetsregning alltid hvert et bevis på mennesket sitt paniske behov over å ha kontroll over allt.

mitt syn på sansynlighetsregning har ikke forandret seg siden jeg møtte på det på skolen. min tanke da var at dette var noe tull og det er det enda. for verden bryr seg ikke om sansynligheter.

lynet slår ned der det slår ned og hver uke vinner noen i lotto. hvis jeg deltar har jeg like stor sjanse som denne personen å vinne, og faller det en sattelitt ned i hode på deg kan nasa bite sansynlighetene sine ett hvis sted, for det hjelper lit den som er truffet at sansynligheten var liten...

jeg forstår at mange ønsker å bruke sansynlighetsregning for å ta bedre valg og invisteringer, men innimellom bir bare sansynlighetsregningen ett virrvar av nummer som ikke gir noen mening.

eksempler:

-sykdommer er et godt eksempel, siden sansynligheten for at dette kan feile deg er liten gidder ikke legene å bry seg.

- jeg og en x pratet litt om å få oss barn, men kom frem til at med sansynlighetsregningen ville det være 110% sjanse for at det feilte barnet noe alvorlig ( og dette bare av arvelige sykdommer)

- og man sier til folk med flyskrekk at det er høyere sansynlighet at man dør i en bilulykke

-  sansynligheten for å få hjelp når du trenger det er sikkert ganske høy, men i virkeligheten er det da ingen tar telefonene.

sansynlighetsregning er tull, det skaper falsk trygghet og gjør oss naive.

bye bye firefox

da var det slutt med firefox for meg, håper på at chrome er bedre.

i dag hadde jeg nok en oppdatering på ff, og stille tenkte jeg for meg selv at kansje denne gangen slutter driveren til skjermkortet mitt med å krasje. 
desverre gikk det ikke slik, jeg rakk å åpne blogg.no og aftenposten, skrive ferdig et innlegg ( med to gjennoprettelser av skjermkortet mens jeg skrev) og til slutt krasjet bare hele firefox.

jeg har gitt firefox ganske mange sjanser nå, og selv om det bare er gjetting på at det er ff som tar skjermdriveren min var det ikke noe tvil at den krasjet og hang opp maskinen min (var bare å gå inn å slå av prossesstreet da, men lei av å måtte gjøre dette flere ganger om dagen)

så med ny oppdatering har jeg bare en ting å si

byebye firefox ,nice to have known you

ikke ubegrunnet frykt?

jeg må innrømme at jeg har fått litt frykt for glass i leiligheten. mesteparten av ting i glass som jeg har kunne bytte ut, er byttet ut. dette med tanke på kattene selvfølgelig.

menjeg har også hatt en liten frykt når det kommer til ovnen min, ikke daglig, men når jeg steker boller eller muffins og sitter vedsiden av slik at jeg kan ta ut bollene på akkurat riktig tidspunkt. jeg har hatt et lite bilde inni hodet om ovndøren som eksploderer inn i ansiktet mitt der jeg sitter.

hver gang jeg har fått dette bildet inn i hodet har jeg prøvd å si til meg selv at det bare er tull, ovnen min er relativt ny og det er nok større sjanse for at jeg vinner i lotto enn at glasset eksploderer.

desverre er det en artikkel på aftenposten.no som styrker angsten min. en familiefar i levanger forteller om da glasset på dems 5 1/2 år gammle ikea komfyr eksploderte. 

min komfyr er fra ikea :-(
min komfyr er ca 5 år gammel

kansje ikke så ubegrunnet frykt alikevel? kanjse på tide å slutte å sitte forran ovnen å se bollene heve... 

harvest moon sunshine island 27.09.11

summer 13, year 2
veggie lady (level 35), 36008 g
10 sunstones, 9 islands

12/45 harvest spirits
60/366 shipping
38/238 resepies
16/143 fishing
18/21 ores

house 34%
coop 20%
barn 15%
maker shed 10%

festivals:
5 gold, 3 silver, 1 bronce ( competed 11)

4 birds, 2 cows, 2 sheep, 3 pets

New

Shipping:

Animal product
- Jersy milk

ore
- Mystrile

other
- black herb
- fodder

resepies:

dessert
- Pancake

salad
- Mashed potatoes

soup/drink
- vichssoise
- Blueberry juice
- strawberry milk

Appetiser
- chips
- braised potato
- croquette

Main course
- spaghetti

sims 3 Heart Legacy 27.09.11

Saffire har nå blitt tenåring, dette fullførte amanda sitt livsønske om å oppdra 5 barn til tenåringer.

Sammy har fullført skollen og blitt ung voksen, men har enda ikke bestemt seg for en jobb. kan se ut som om han velger å leve på familien enn så lenge.

SAFFIRE


en ball

de site dagene har sirius nesten konstant ligget i senga mi å sovet. godt krøllet sammen som en ball og nesten umotståelig. jeg har så lyst å legge meg inntil han å nusseog kose på han, men prøver å la han sove i fred. heldigvis kommer han å legger seg som en ball inni armkroken min når jeg legger meg til å sove, så kanjeg kose på han da.
legetime - oppsumering

jeg var hjemme fra legen ca 12, men var så trøtt at jeg bare kolappset ned i senga og sov over hele dagen.

timen på diakonhjemmet gikk ganske bra, selvfølgelig fant de ikke ut av noe. men det hadde vi egentlig ikke ventet heller.
Men de kom frem til at de skulle hennvise meg videre til rikshospitalet på nevrologisk avdeling. slik at jeg kansje slapp å være kasteball i systemet lengere.

jeg lærte også at min tolleranse for fysisk aktivitet før jeg får anfall er værre en jeg trodde, første test av muskelstyrke dro meg rett inn i et lite anfall. det eneste positive med dette var jo at legen fikk se anfallet. jeg var ikke så veldig fornøyd da, siden jeg må komme meg igjennom resten av dagen med smertene og utmattelsene etter anfallet.

nå er det bare å sitte å vente på at rikshospitalet tar kontakt....

lege time

i dag er en spennende dag, jeg skal på diakonhjemmet, til den remalogiske avdelingen og få sjekket meg litt bedre ut. ullevål konkluderte med at hva den nå enn feiler meg må det nesten være auto imunt sist gang jeg var der, rett og slett grunnet senkningen.

selv er jeg redd, jeg har hvert på revmatisk avdeling på diakonhjemmet før, og om det ikke er reumatisk så kan de ikke hjelpe meg, selv om det er auto imunt. skulle ønske forskere satte i gang å jobbe intenst med dette merkelige fenonemet nå. ikke vil jeg bare vite hva som feiler meg ( hvorfor det gjør vondt) men jeg vil gjerne ha litt hjelp til å bli bedre også....

sov i ro...

og godnatt.

vel det er ikke så mye natt, men jeg håper uansett at jeg får sove godt når jeg legger meg. jeg våknet ca 2 på natten og har hvert våken siden da, desverre ikke fått gjort så veldig mye fornuftig med dagen min.
har simmet, drept zombier, handlet og ryddet kjøkken ( samme hvor mye jeg rydder på det kjøkkenet blir det rotete igjen)

går greit å ikke drikke cola, har kommet frem til at jeg ikke liker cola zero, men cola light...

enda en loppemarked dag

men i dag ble det ikke så høyt forbruk av penger, ingen nye billy blader, lite med brettspill og konsollspill.

derimot slo jeg til på kaffeterian og kjøpte med meg litt kaker, når jeg har anfall trøstespiser jeg. utrolig hva jeg klarer å få i meg. men i motsettning til mange andre som lider av denne sykdommen/uvanen så har jeg ikke dårlig samvittighet etterpå...

no more cola

 nå drakk jeg mine siste dråper av vanlig cola, jeg sa til meg selv at ejg fikk nyte dem ekstra godt. egentlig tror jeg ikke det er noe problem å gå over til light ( så lenge jeg tåler den).
men jeg kan ha litt sukker abstinenser de nærmeste dagene, så må kjøpe meg litt godteri som kan hjelpe meg med å trappe ned det...

jeg valgte å ikke trappe ned cola siden jeg er helt avhengi av det for magen, og jeg klarer ikke en blanding av light og ekte.

pinehode

å våkkne med smerter i hodet er utrolig kjedelig, smerter som påvirker allt du gjør.

første man må prøve er å se om mat og drikke hjelper, drakk du nok veske i går? 50% av gangene hjelper dette faktisk på hodepinen. men ikke i dag.

jeg er ikke glad i å kaste i meg ekstra medesiner, men jeg må innse at nå får kroppen min nok, hodepinen går over fra normalt til sterk. tennene låser seg sammen fordi smerten sprer seg fra bakhodet og frem til kjeven. øynene renner og det føles ut som o m noen spiller tennis inni hodet mitt.

men jeg klarte å holde meg oppe litt over en time, nå må jeg legge meg igjen fordi resten av kroppen går i anfall. og skal jeg dømme etter hodepinen kan dette bli styggt.

Lille petter edderkopp

Lille petter edderkopp han klatret på mitt tak, så kom kosten feiende og petter ned han datt. Oppå et ark ble han så bært ut. Lille petter edderkopp må finne seg nytt hjem.

loppemarked i morgen

i morgen er det nok en gang loppemarked på Karlsrud skole, i kveld driver de å setter det opp med lyder og bråk som hører til. Men dette er for all del ikke en klage, det er gode lyder som minner om liv og glede og hvor morsomt jeg kommer til å ha det når jeg går igjennom brettspillene og billy bladene der i morgen.

de gjør det også mye tryggere å gå over skolegården til lambertseter vgs, siden det er så mye liv på skolegården vedsiden av føler du deg ikke så alene i mørket. gleder meg til i morgen

kattene noe å skrive ut?

jeg lå dypt i søvn her i sta da skriveren min pluttselig beggynte å skrive ut noe, helt av seg selv.

det var ganske klart at en av kattene må ha tråkket på en knapp ( neste gang jeg skal sove skal jeg slå den av manuellt). det var klart at det var kattene siden den ene løp å gjemte seg og den andre fulgte inntenst med. skrivere er skummle. jeg skriver ut så skjeldent at de ikke blir vant til det, noe som er greit siden sist gang sirius ble vant til skriveren begynnte han å sloss med den om arket ;-)

husk, allt i huset er dems...

jeg måtte jo stå opp å se hva som ble skrevet ut, det var et test ark med mange fargeflekker på... egentlig litt søtt at de satte den på, hadde det ikke hvert for at de vekket meg.

brannalarm igjen

jeg ble veldig overasket i dag tidlig da jeg nok en gang våknet av brannalarmen på skolen, men denne gangen var jeg så trøtt at jeg tror jeg sovnet i mellom pipingen og våknet på nytt igjen på neste. det var veldig merkelig.

så enten strøk de på brannøvelsen i går, eller så er det noen som har det morro med å trykke på brannalarm knappen når ingen ser på.

- jeg viser respekt for de som sover når jeg er oppe om natta, hvorfor kan ikke de som er oppe om dagen vise litt respekt for meg også -

Sirener i dag

Forrige morgenkvist var det propellfly, i dag er det sirener. Det er en bråkete verden vi lever i.

Nå er det ikke slik at jeg klager på sirenene, jeg forstår behovet. Men jeg kan vel synes at de bråker fordet?

Jeg vet ikke hva slags utrykningsbil det var, hører ikke forskjell. Men jeg vet det var to og at de kjørte e18.

Ligger i senga og skal sove... Nighty night

R.E.M slutt

det er merkelig å tenke på at et band som R.E.M nå har bestemt seg for å slutte med musikken. de har i løpet av sine 31 år laget mange hits og rørt mange sjeler rundt om i verden.
rart å tenke på at noe som alltid har hvert der nå forsvinner....

 

 

 

sims 3 Heart Legacy 22.09.11

liten oppdatering fra heart familien...

Amanda og shark har begge blitt gamle, men ingen har oppnådd livsønsket sitt, nå begynner det å haste. Amanda er veldig nære, men shark sliter litt men å finne ut hvordan det er mulig.

sunniva har blitt voksen og fått seg kariere som forfatter, men hun bruker mesteparten av tiden sin ute og fester med venner og beskjente. hennes livsønske er : lifestyle of the rich and famus

Sammy,Simon og Sverre er alle tenåringer. sammy som er den eldste at livsønske om å bli en chess legend. Simon i midten vil bli renassance sim ( nå toppen av tre kunnskapnivåer). sverre har ikke bestemt seg enda, det har liksom ikke dukket opp noen spessielle interesser.

Saffire har nå blitt til barn og har begynt skolen, som det lille geniet han er ligger han allerede langt forran i klassen, hans livsønske er å bli illustrius author.

saffire, toddler


sverre, teenbrannalarm

i dag var det brannalarm på karlsrud skole, jeg våknet av alarmen ved 10 tiden og gikk ut i stua og så på at elevene ble evakuert. det var nemlig umulig å sove videre før alarmen ble slått av. det var bare en øvelse. noe jeg regnet med, men det fikk meg til å tenke på brannalarmer før i livet mitt.

ført satt jeg å tenkte på forskjellen på brannalarmer på skoler når det er brann og ikke brann, for hvis det brenner slår de ikke av den forbaskede alarmen på evigheter. husker det som et evig mararitt av lyd inni hodet. dette var på barneskolen, noen hadde lekt med lighter ved gardinene...

Veitvet skole, som jeg gikk de første fem årene var ikke helt ukjent for branner, men de fleste ble tent på om kvelden/natta når ingen var på skolen. vi bodde i nabo blokka og jeg tror jeg kan huske så mye som 5 ganger som skolen ble satt fyr på.

som dere sikkert forstår så var ikke brannøvelser så veldig skjeldene der, men uten om brannen er det kun en som sitter i minnet mitt. den aller første. jeg og 30-40 andre elever hadde akkurat begynnt i første klasse, i klassen vår var vi 11 stk.
læreren vår ble hentet fort inn da det viste seg at vi trengte to klasser og ikke bare en som var orginalt planlagt. hun var ny og ukjent med systemet, men alikevel synes jeg hun var dum.

vi satt inne i klasserommet da skolebjellen begynte å ringe, den ringte ikke som vanlig og uten om friminuttet. etter noen sekunders forvirring fortalte læreren vår oss at det sikkert var en feil og at vi skulle jobbe videre. strømmen gikk og allt ble mørkt, men det var om dagen så hun sa vi fortsatt kunne jobbe videre. noen av de som satt ved vinduet reagerte på at det var så mange ute, men de sa ikke noe.
etter kansje 15 minutter (føltes lengere, kan ha hvert kortere) kom rektor og banket på døra vår. han så på læreren vår og sa hører du ikke brann alarmen? ganske sjokerende egentlig. vi ble ledet ut der hele skolen sto å ventet på klasse 1a som ikke reagerte på brannalarmen. det må ha hvert utrolig flaut for læreren vår, jeg husker det mest som spennende. første brannøvelse.

men det ga meg jo ett lite innblikk i hvorfor man har brannøvelser, for veitvet skole er en tre skole og jeg liker ikke å tenke på hva som kunne ha skjedd om det virkelig var brann.

irriterenes tastatur

i går kveld vant dead island over sims 3 den første runden, jeg kan gledelig informere om at maskinen min taklet fint å ha begge spillene oppe...

mens jeg satt dypt konsentrert med å komme meg forbi 5 zombier samtidig, og startet min geniale splitt and kill stilling, sluttet tastaturet å virke. det var en del vanskeligere å sloss mot 5 zombier på en gang når man ikke kan bevege seg. men samme hvor desperat jeg trykket, ville figuren ikke røre på seg. heldigvis er våpnenet og våpen bytte styrt fra musa. som jeg har hatt den geniale ideen å bytte ut med en som ikke er trådløs.

for da jeg hadde fått drept alle 5 zombiene fikk jeg tid til å tenke meg om, selvfølgelig hadde batteriene på tastaturet gått tomt. og selvfølgelig på et idiotisk tidspunkt.

det var ingen mulighet for meg å få lagt ned spillet, satt det pause eller slå det av. så jeg måtte bare håpe på at det ikke kom noen skjulte zombier å drepte meg mens jeg raidet leiligheten for nye batterier. det gikk bra.

opp og ned igjen

jeg var oppe mellom 18 og 19 , men jeg var å trøtt at jeg bare måtte legge meg igjen.

men håper jeg klarer å være våken litt nå, fikk gått i butikken i sta så jeg har mat og cola om jeg skulle ende med å sitte enda en natt våken.

med andre ord jeg har vist snudd døgnet mitt ;-)

Propell bråk

Hvorfor skal det fly gamle propell fly over blokka mi midt på natta. Allt før 06.00 er midt på natta. Før trodde jeg det var helikoptere, men har sett dem på dagtid. Lavtflyvende, grå og sinsykt bråkende.
Somregel lurer jeg bare på hva de gjør i lufta over oss, men det pleier å være på dagtid.

valgets kvaler

hva skal jeg velge? fortsette å spille sims 3 eller gå over til å drepe zombier i dead island.

problemet er mest at jeg ikke tror atmaskinen min takkler at begge spillene er oppe, og jeg har så lite lyst å slå av sims 3 siden det tar så lang tid å åpne det igjen...

men det skader vel ikke å prøve? har simmet i to timer i dag så hadde hvert litt godt å slå i hjel noen zombier nå

(ps: har vel sparket ihjel flere enn slått i hjel)


VS
Norges vakreste katt

vg skal i år kåre norges vakreste katt, og jeg kan jo ikke la være å melde på mine kjærlige puser. jeg vurderer faktisk å melde på pjusken også, selv om han er avlivet nå.

dette er bildene jeg sender inn:

Luna Felis


Sirius Dotten

Pjusken
 

sims 3 store - september

jeg valgte å ikke kjøpe samlepakken denne måneden, jeg ønsket nemlig bare en av de tre i pakka, så jeg kjøpte den løst.

Empire fra holywood - 550phidden springs - 2250 p ( 200p avslag frem til 24.09)

                                      

navnene er denne gangen på Norsk siden jeg måtte inn på den norske siden for å fylle opp poeng. kjøpte poengpakke som ga meg dette i tilleg til poengene:

 


zynga møter Indiana Jones

i sitt nye nett spill adventure world har zynga gått inn i avtale med lucas film om å få bruke dems figur indiana jones.

facebook spillet går ut på at du er en venn av indiana og går rundt i jungelen din for å finne skatter, utforske og ha det gøy. Zynga er met kjent for facebook suksessen farmville, men har mange andre spill etterhvert.

 

trykk her for å prøve ut spillet

harvest moon sunshine island 18.09.11

spring 15, year 2, sunstones: 9, islands: 9, 44315 g , veggie chief level 40

birds:3
livestock: 4
pets: 3

shipping: 57/ 366
resepies: 29/ 238
fishing: 16/143
gems: 17/21

house 22%
coop 20%
barn 15%

festivals:

cooking: 0
crop: 3 ( 2 gold, 1 silver)
animals: 3 ( 1 bronce)
ore: 1 (1 gold)
fishing 0

new:

Shipping

Fishing:
- fish bones

crop:
- cucumber
- strawberry

resepies

salad:
- salad
- picled turnip
- gherkin

Desert:
- chocolate banana
- pink rice cake
- chocolate cookies
- chocolate cake
- roasted rice cake
- bambo dumpling

soups/drink:
- fruit juice

Appetiser:
- steamed turnip
- buckwheat chips

Main course:
- fried noodles
- buckwheat noodles
- thick noodles

other:
- strawberry jam

fishing:
- red lizardfish
- round herring
- sea smelt
- fish bones

 

fårikål

det er en god følelse å våkne til tekstmelding om at det er fårikål hos mamma, bare å komme å spise. jeg er veldig glad i fårekjøtt så årets første fårikål er noe jeg gleder meg til...
får meg bare til å glede meg ekstra til jul og pinnekjøttet *ler*

jeg er fortsatt veldig trøtt og sliten, så da jeg våknet 16.30 ringte jeg mamma å hørte om tilbudet fortsatt gjaldt. hun hadde ikke hatt fellesmiddag så det var bare å komme når jeg var klar.

jeg leste avisene og gikk så opp, det var kjempe god frokost *ler*

 

 

japanske lanseringspill til vita

dette er listen over spill som kommer samtidig med playstation vita i desember, noen av spillene kan man kun fås kjøpt i japan, men det er ikke laget noen lanseringsliste for europeiske markedet enda.

alle spill kan kjøpes online eller i butikk, uten om de 6 siste som bare kan kjøpes online.

Spillene:
- BlazBlue Continuum Shift Extend
- Ultimate Marvel vs Capcom 3
- Nature of Night of Kamaitachi - 11th Visitor, A Suspect
- F1 2011
- Dream C Club Zero Portable
- Fis Oh
- Katamari Damacy
- Ridge Racer
- Disgaea 3 Return
- Virtua Tennis 4: World Tour Edition
- @field
- Uncharted: Golden
- Hot Shots Golf Nex
- Monster Radar
- Shinobido 2: Tales of the Ninja
- Army Corps of Hell
- Lord of Apocalypse
- Dynasty Warriors Next
- Dark Quest
- Michael Jackson: The Experience

Kun tilgjengelig via PS Store:
- Little Deviants
- Minnato Issho
- 3gokushi Touchbattle
- Project N.O.E.L.S.
- Yuusha no Kiroku
- Niconico

kilde: spill.no

PlayStation Vita blir sonefri

ett stort pluss for sony her, jeg er så lei av alle sonegrensene på spill og filmer...

det er rett og slett bare dumt av hvor i verden du bor skal avgjøre hvilke spill du skal spille, men mye vil somregel ha mer og ma kan jo risikere å tape penger på at folk kjøper i de landene der det er billigst.

men dette er en veldig god nyhet for de som ikke vil vente til neste år med å prøve playstation vita, og for de som liker spill som aldri blir gitt ut her i europa.

playstation vita kommer ut i japan i desember og i europa og usa på nyåret...

17.09.11

i dag har jeg hovedsaklig sovet... jeg våknet ca 15.00 og etter frokost og avis lesing satte jeg meg til å skyte ned noen zombier. synes fortsatt det er like morro.

jeg var veldig sliten, men viste jeg skulle bort til tanta og kusina mi på taco middag ( barna var der) så jeg bestemte meg for å dusje. veldig dum avgjørelse siden det tok allt for mye krefter av meg ( tror det er hårvasken som er så utmattende + det å stå å tørke seg etterpå) men etter litt harvest moon spilling på senga bestemte jeg meg for å gå, antydninger til anfall fikk bare være...

når jeg kom dit satt barna å så på rio, så jeg så på slutten sammen med dem. etterpå spillte vi ds til maten kom.

med nydelig mat og merkelig drikke koste vi oss alle 6. men når jeg var ferdig med å spise innså jeg at anfallet kom til å komme, samme hvor mye jeg jobbet i mot. først la jeg meg litt på senga til tanta mi, men tilslutt ba jeg mamma følge meg hjem slik at jeg kunne legge meg til å sove igjen. jeg vil ikke at barna skal se anfallene mine. de skremmer livet av de voksene...

etter noen timer til med søvn skal jeg nå sitte rolig forran datan eller tv`n til jeg bestemmer meg for å legge meg igjen. spare på de lille kreftene jeg har. tror det blir sims 3...

merkelig brus

 

det var ikke bare tanta og kusina mi som skulle overaske i dag, mamma hadde hvert i grønsaksbutikken og kjøpt brus.

brusen som hun kjøpte fordi den var knall rosa, og jeg elsker rosa hadde guava smak. før vi åpnet den opp og smakte måtte vi tenke oss litt om, hadde noen av oss en anelse av hva guava smaker?

jeg tror ingen av oss fortsatt er helt sikker på hvordan frukten smaker, men dette er hva som ble sagt om brusen:

 - rødgrapfrukt, uten surheten og med masse sukker.

- litchi ( kjærlighetsfrukt)

noen som har smakt guava og hvet hvordan det egenlitg smaker?

hjemmelaget tortia

kusina mi er i bakehumør for tiden, og når tanta mi da innviterer til taco er det ikke så veldig overaskende at de har bestemt seg for å lage lefsene selv. hun fortalte at hun hadde surfet på nettet en stund for å finne den perfekte oppskriften, og godt var det...

selvfølgelig ble den fyllt med mye annet godt etter at bildet ble tatt.

portal gratis på steam

spillutvikkleren valve har fått med seg at lærere bruker spillet dems portal til å lære bort fysikk og kritisk tankegang. grunnet dette har de valgt å legge ut spillet til gratis nedlasting på steam frem til 20.09

så har du gått glipp av dette spillet er det bare å forte seg å laste det ned....

http://store.steampowered.com/app/400/

det store jafset

det er noen dager siden nå, jeg skulle lage chili suppe og hadde handlet inn for det.
fra jeg kom inn døra var sirius vill, noe jeg hadde kjøpt luktet utrolig godt. jeg regnet med at det var løken eller hvitløken og tenkte ikke så veldig mye på det. jeg er vant til at sirius løper i mellom bena på meg når jeg lager mat.

etter at varene var trygt satt unna satte jeg meg i den nye stolen på stua og slappet av litt, det tok ikke lange tiden før sirius hoppet opp på fanget mitt med et høyt mjau. her satt vi å koste en stund.
jeg var helt i mine egene tanker og la ikke spessieltt merke til hvor intenst sirius skulle kose på den ene hånda mi. han dytter med hodet og maser så ofte at jeg er vant til det.

pluttselig tar sirius ett kjempe jafs i hånda mi, han treffer inni håndflata så han får ikke ordentlig tak, men jeg skvetter selvfølgelig veldig til og roper au. sirius som er livredd det ordet løper til midten av stua og ser på meg med sjokerte øyne. han forsto helt klart ikke at han beit meg før jeg ropte au.

etter litt tenking tilbake kunne jeg huske at når han gravde hodet ned i hånda mi var det med snuta først og ikke toppen av hodet slik han pleier, og han  hadde ligget en stund med snuta helt nede i hånda mi før han beit.
jeg så ingen annen løsning enn å lukte på hendene minne og finne ut av hva som luktet så godt, og som satt igjen etter håndvasken. svaret var stangselleri, det var ingen tvil når jeg luktet etter det selv.

så etter at sirius forsto at jeg ikke var sint på han og han hadde roet seg ned og tannmerkene hadde forsvunnet fra hånda mi, brøt jeg av en liten dusk selleri til han. han kom jevnlig inn på kjøkkenet resten av kvelden for å lukte, bite litt og så ligge å rulle seg med den. så stangselleri er tydeligvis godt.....

 

senter tur

i dag tok jeg nok en liten tur bort på senteret, jeg trengte allergitabletter så måtte på apoteket.

når jeg først var innom senteret handlet jeg med meg mat også. siden jeg var så trøtt på veien til senteret stoppet jeg opp på jorbærpikene og spiste en bit ostekake. og når jeg sier trøtt på veien til senteret mener jeg trøtt, jeg gikk halveis i søvne og med øynene igjen helt til jeg falt ned fra fortauet. da våknet jeg fort.

ostekaka hjalp litt på energien og jeg fikk handlet mat og allergipiller, tok også en rask titt innom fiskebutikken for å se om de hadde fiskegrateng, men det hadde de ikke. nå står jeg på liste over de som skal bli ringt når de lager da. siden mamma ikke vil ( det er for mamma jeg prøver å få tak i gratengen)

veien hjem gikk mye bedre, nå har jeg spist sen lunch og har tenkt å legge meg litt

ps: hatt hjemmehjelp i dag så leiligheten er renog pen

zombie killing

hvem skulle trodd at det var så morsomt å løpe rundt å drepe zombier. nå har jeg endelig klart å slå av online funksjonen så jeg kan kjøre ting i mitt tempo og drepe alle zombiene selv. og jeg skal inrømme at jeg føler meg flink til det. overaskende flink for å være helt ærlig :-)

min største utfordring er å sloss med katter som hele tiden hopper forran skjermen.....

huset på hjørnet

for mange år siden hadde jeg en drøm om huset på hjørnet, en sterk drøm som har forfulgt meg siden.

jeg drømte at den eldre dama som bodde der enten hadde død eller flyttet på sykehjem ( jeg var ikke sikker, men hun bodde ikke der lengere). jeg gikk å så på huset som da sto til salgs og ønsket å kjøpe det. desverre oppsto det en brann i huset, en stor brann med masse styr rundt...

helt siden den drømmen har jeg fulgt med på huset. jeg fulgte med på den eldra dama som viste seg å bo der ( for det viste jeg ikke før drømmen) jeg fullgte med når ting ble ryddet ut av garasjen og hun trolig flyttet vekk. nå i sommer virker det som om det har bodd noen med barn der, hvert mye leker i hagen.

i dag kom skiltet om at det var til salgs opp, jeg sitter med en ekkel følelse av å vente på at huset tar fyr og irritasjon over at en drøm for så lenge siden skal ha tatt så stor del av underbevistheten min. men tenk om det begynner å brenne? hvis drømmen skal være sann må det sje før noen nye flytter inn *grøsse*

russetid?

bak rema 1000 sto det en hel haug med ungdom og prøvde russedrakter. vel jeg kan selvfølgelig ta feil, det er absolutt mulig at alle sammen skulle male bygget og sto å tok på seg hele røde og blå drakter i skjul...

vel i skjul er å overdrive, for å gjemme en så stor mengde med ungdommer er ikke lett, spessielt ikke når de er spente, har det morro eller for en eller annen grunn ikke kan stå stille.

hva er dette med å skjule seg når man prøver på draktene? er det vanlig?

dead island

ok, jeg kan se morroa med å løpe rundt å drepe zombier. for å være helt ærlig likte jeg det ganske godt, men det kom ikke som noen stor overaskelse.

jeg er ikke verdens raskeste til å sette meg inn i nye spill eller nye kontroller, så starten var litt hakkete, greit med en zombie fri start.
jeg satt nesten en time å koste meg med spillet, drepte zombier, utforsket tomme bygninger og lette frem våpen, for å være helt ærlig kunne jeg nok ha sittet slik resten av dagen. ulempen var denne sosiale greia.

det kan være morsomt å spille online med folk, men jeg liker å kunne velge det selv. jeg hadde lenge fått beskeder om folk som var i nærheten og ignorert dem da pluttselig en kvinne dukket opp i spillet mitt og tok liv av zombiene for meg.
vel en dame kan jeg takkle og jeg ignorerte henne for det meste, vel uten om da hun sto i basenget omringet av zombier. da tenkte jeg at jeg fikk hjelpe til litt.

plutselig får jeg besked om at folk venter på meg og at jeg skal trykke b for å komme til dem. det var ikke en som hadde kommet inn på spillet mitt, det var mange. og samtidig som jeg prøvde å bli kjent med spillet raste de historien videre. om jeg døde våknet jeg hele tiden opp på nye steder og jeg hadde absolutt ikke kontroll over hvor mange, eller hvem som var med. noen ganger hørte jeg andre spillere, spessielt en svensk jente med hakkende signaler. noen ganger forsto jeg ikke hva som ble sagt eller hørte det ikke tydelig.

hvis ikke jeg finner en måte å slå av online delen på, og en måte å slå av skravlingen på tror jeg ikke det blir mye spilling. når jeg har lært meg det basiske kan jeg vurdere å kaste meg på online igjen, men må innrømme at det kansje ikke er noe for meg. jeg liker nemlig å kunne velge.

krigen om mamma

det er ikke lett å være to katter i samme hus, for når mamma har hvert borte en stund eller akkurat våknet vil begge sitte forran henne på skrivebordet og kose. det er absolutt ikke aktuelt å dele plassen...

i dag var det luna som var først ute, vel hun lå å sov på stolen min og jeg flyttet henne opp da jeg krevde plassen tilbake. etter en stund kommer sirius og setter seg nedenfor og furter. etter en stund hopper selvfølgelig luna ned på han og begge forsvinner.... ikke mere kos på meg.
Anfall igjen

Det var selvfølgelig for godt til å være sant. 4 dager uten noen tegn til anfall og det kommer 4 ganger så sterkt tilbake ( håper foresten at jeg tar feil der, men ser ikke lyst ut) .

Nå er jeg evakuert opp til mamma og blir nok her til i morgen.

morgen og sol

ganske imponerende hvordan det kan være så dårlig vær når du legger deg, og når du står opp skinner sola. nå må jeg helt ærlig innrømme at jeg ikke vet om det var en enkelt solstråle som slapp igjennom skyene eller en norm for dagen. så den bare når jeg hentet meg frokost på kjøkkenet. her inne ved datan er det ingen vinduer så jeg har rett og slett ingen ide om været.

lydene av barna på skolen tyder på relativt fint vær da, og selvfølgelig at det ikke er skolefri lengere...

har ingen storeplaner for dagen, en tur på senteret og meny for å kjøpe brødet mitt og kansje lasagne. jeg er vist inne i en lasagne periode nå.

gave fra mamma

det beste med at en i familien reiser bort når man er liten, er overaskelsene de har med hjem igjen. for samme hvor tungt det er å savne en man er glad i, er det ingen ting som muntrer opp så mye som en liten overaskelse utenom bursdag og jul.

Når man vokser opp blir savnet etter den som er borte mindre, det er ikke det at vi ikke er like glad i dem. men en uke går veldig mye fortere for en voksen enn for ett barn. somregel forstår vi og støtter turene også. alle trenger å komme seg bort litt. men man vokser ikke fra seg gleden av å få noe lite når den man er glad i kommer hjem.
tusen takk mamma

god morgen

da har jeg akkurat stått opp og ser frem til en dag med nye utfordringer ( eller hva de nå sier) og ikke vær sjokert, det finnes faktisk perioder hvor jeg også sover om natta ;-)

i dag er det valgdag og tusner av folk beveger seg mot stemme lokalene for å bevise at demokratiet i landet vårt virker. hvordan påvirker valgdagen livet mitt? butikker er åpne? jeg vet skolene er stengt, men liker ikke stengte butikker. jeg vet det er forbudt å selge alkohol i dag, faren for at noen kommer til å stemme beruset er jo kjempe stor. og de som vil drikke har jo ikke kjøpt inn alkoholen på forhånd...

jeg har foresten forhåndsstemt så jeg slipper å stå i lange køer i dag, så jeg kommer vel til å bruke dagen på husarbeid igjen... håper også på å orke å spille litt wii ( harvest moon animal parade)

men nok av skravlingen min ( jeg skravler og skravler jeg) god morgen til alle sammen, håper dere får en fin dag.

kjærringa mot strømmen....

de site dagene har naboene mine sitti ute på verandane sine og kost seg i sola, det er om å gjøre å nyte den mens den enda er her sier de... selv setter jeg meg ved datan og spiller. den ene soldagen etter dan andre...

så i dag tidlig når jeg våkner ligger jeg lenge å hører på regnet utenfor, jeg elsker lyden av vanndråpene som faller på metall karmen utenfor vinduet. sirius kommer å legger seg vedside av meg og får kos. sakte men sikkert blir lyden av regnet sterkere og sterkere, tilslutt høres det ut som en liten foss utenfor.

jeg kler godt på meg og setter meg ut på verandan og ser på det nydelige regnet som faller ned, til og med kattene er usikkre på om de vil være der ute...

lyden av regnet og den friske vinden som av og til spruter litt vann i ansiktet mitt er bare hærlig, helt alene i halvmørket innser jeg at jeg kansje er kjærringa mot strømmen, men jeg nyter det.

chili suppe

da har jeg lagd chilisuppe for mange dager fremover.... ( har fryst mesteparten da)


Grunnoppskrift til ca to personer.

1 løk
ett fed hvitløk
Surres i olje i noen minutter.

(linser)
Stangselleri
Gulrot
½ paprika
1 potet
kokes

5 friske tomater tilsettes når grønnsakene er kokt. Har du valgt bønner i stedet for linser tilsettes de nå.

Krydder: kvart buljong
                Timian
                1 ts soyasaus
                pepper
                1 ts knust chili
                2 ts tomatpurre

bruker du linser koker du dette sammen med grønsakene, enkelte bønner må legges i vann dagen før.
Bruk en stavmikser og miks alt sammen. For sterkere suppe tilsett mer knust chili.

shopping i byen

var en liten tur i byen i går. selv om handlelista var mye større kom jeg hjem med bare tre ting.

jeg tok som vanlig min mii tur innom spill butikkene, men ingen av dem hadde mii å dele :-(

den første tingen jeg kjøpte var på platekompaniet på oslocity, nok en gang måtte jeg irritere meg over at de bare har trapp ned til kassa, upraktisk for den som ikke kan gå trapper...mitt andre kjøp ble på gamestop, byporten. jeg kjøpte 3 spill, men fikk bare to av dem med meg hjem. det tredde var forhåndsbestilling av sims 3 pets. betalte liksågreit hele der og da...
feit og kresen

for noen dager siden var jeg på lambertseter senter og så på bukser. det siste året har jeg lagt på meg en del siden jeg har hvert så dårlig så dette var ikke noe jeg så frem til.
jeg gikk inn på chantal siden jeg har kjøpt noen kjoler og gensere der i løpet av sommeren, jeg gikk litt frem og tilbake for å se om det var noen bukser der jeg falt pladask for. jeg er litt slik med klær, jeg ser fort om det er noe som virkelig er lagd for meg, det var det ikke denne gangen.

jeg var alene i butikken og dama bak kassa kom å spurte om jeg trengte hjelp. sidenjeg ikke fant noe jeg falt helt for sattset jeg på en enkel bukse som passet. jeg forklarte størelsesproblemet mitt og hun sa hun skulle hjelpe meg. vel egentlig var jeg veldig unnvikende og hintet om at jeg ikke ville handle, men hun var kjempe pågående og ville absolutt at jeg skulle handle. sidenjeg trenger buksa lar jeg henne hjelpe meg, men når hun finner frem en mørkeblå tøy bukse sier jeg klart i fra at jeg bare er intresert i olabukser eller svarte bukser.  dama i butikken sender meg ett blikk og gir meg klar besked om at jeg ikke kan være kresen... ( jeg er vist for tykk til det)

det kommer nok ikke som et stort sjokk at jeg gikk i en annen butikk, fikk hjelp og fant en bukkse jeg likte.

men jeg lærte meg noe nytt, om du er over størelse 44 på cantal kan du ikke forvente deg å gå i klær du liker, du får ta til takke med det som finns.

min nye bukse

jeg vil spille jeg også

aftenposten har en artikkel ute om den såkalte post it krigen som har gått igjennom europa denne sommeren. selv om jeg må innrømme at bildene de hadde var imponerende, var ingen av dem slik som de i oslo.

Space Invaders på vindusruter i oslo, hvor det blir "skutt" fra andre siden av gata er jo bare genialt...artikkel på aftenposen

bok: The Becoming - Anna Strong Series, Jeanne C. Stein

nok en bok om vampyrer, denne bokserien er rettet for litt mer voksene lesere enn mange andre.

Anna stong er en dusørjeger, sammen med partneren sin david ( tidligere fotballstjerne) er de på jakt etter en kjeltring som ikke har møtt opp i retten. han er mistenkt for svindel og forlot familien sin i det han rømte. Anna og david tror dette skal bli en enkel sak, men blir overasket av en kjempe sterk og rask rømling.

Anna tar mest skade under angrepet, hun blir voldtatt og har nesten mistet allt blodet. det er utrolig at hun overlever.

når hun våkner på sykehuset sliter hun med minnenne sine og følelsene sine, mens david vil passe på henne insisterer Anna og legen på at hun skal dra hjem.
hjemme møter hun legen på nytt, han forklarer Anna at han er en nightwatcher og at hun er blitt en vampyr. men vampyrer er ikke helt som legenden sier, de har utvikklet seg og tåler nå sol og dagslys. men man må selv holde kroppen i form som ett vanlig menneske. legen forklarer henne ting hun kan vente seg av forandringer de nærmeste dagene.

boka handler om hennes første tid som vampyr, hvordan hun lærer om vampyr jegere, jakter på bestevennen sin David som har blitt kidnappet, hvilke forandringer hun gjennomgår, og selvfølgelig hvem det er som absolutt prøver å ødelegge det gamle livet hennes. heldigvis har hun legen som er hennes guide igjennom det hele og selvfølgelig den mystiske vampyren som passer på henne,men ikke viser seg.

følelsene mine for boka gikk litt opp og ned, først la jeg den bort etter sex intriger jeg er så lei av, men tok den opp igjen senere og da likte jeg den mye bedre. skal nok kjøpe bok 2 også.

 

bok: Charlie and the chocolate factory - Roald Dahl

jeg har selvfølgelig sett filmen, men jeg leste ikke boka som barn. jeg husket svakt komentarer om ting som ikke var helt likt med filkmen og boka ( noe som er vanlig) så jeg bestemte meg for å høre på boka også.

jeg hørte på den som lydbok.
lengde: 3 t 35 min
lest inn år: 2001
lest inn av: david thorpe

jeg ble ganske tidlig litt usikker på om boka var en omskrivning etter filmen, eller om filmen kunne ha hvert så lik. på starten slet jeg med å finne forskjeller, hvis dette var orginalen har de hvert flinke til å lage film lik boka.
selv om det var lite spenning i boks siden jeg hadde sett filmen var den hærlig å høre på. jeg følte virkelig at jeg var med på turen rundt om i fabrikken. og jeg kan forstå at dette er et spennende og fantastisk eventyr for barn.
litt askepott setting, med den fattige gutten som vinner biletten som vil gi han og familien sjokolade for resten av livet. for ikke å snakke om alle de andre opplevelsene han får.

anbefalles på det sterkeste

3 lyder man ikke vil våkne til

1. torden ( jeg liker ikke torden og lyd)
2. røykalarm ( som ingen slår av så du må inspisere muligheten for brann)
3. noen røsker i døra di

og alle disse tre etter hverandre er verst.......

ikke fristet...

.. men litt kvalm.

jeg må innrømme at jeg forstår konseptet, det er ikke så veldig langt fra mulvarpen eller fangene på fortet. møt fryktene dine og bli utfordret for å etterhvert få muligheten til å vinne penger.
men man skulle tro at tv folkene hadde lært noe av The Game of Death.

en av Milgram eksperiment versjonene som har hvert i senere tid har tatt for seg akkurat dette. hvor langt er folk villig til å gå for å vinne ett tv show.
prosjektet var å betale folk for å være med på en pilot utgave av et reality program, dette var en spørre konkuranse hvor deltagerne var på lag. den ene skulle svare på spørsmål den andre stilte. om han fikk feil skulle den andre gi den første elektriske støt som ble sterkere og sterkere. de som var med i prosjektet viste ikke at det var en skuespiller som var den som fikk støt. og hver gang personen ville trekke seg fikk de besked om at den andre ville takke dem senere om de fullførte, publikum heiet dem vidrer og programlederen oppfordret til å fortsette. bare 16 av 80 valgte å trekke seg før de drepte den andre.

presset disse unge folkene er under i denne tv serien går litt ut på det samme. de vil ikke skuffe laget sitt, de vil ikke si nei for da kan de bli stemt ut av programmet. de blir satt opp mot utfordringer som vil påvirke dem eller være med dem resten av livet. begge to som tatoerte seg i første episode sa at de orginalt hadde satt grensen der. og allerede i første episode brøyt de den.
det å bli stillt ovenfor valg som påvirker de utenfor spillet også gjør allt mer onskapsfullt, når man er inne i et slikt spill tenker man mer på spillet en på neste mnd, eller kansje de man bryr seg om.Hjernen klarer rett og slett ikke å kobble ut allt presset som ligger der for å vinne.

det jeg synes er ekstremt ille med denne konkuransen er at alle skal måtte gjøre ting som de må leve med, men bare en vinner. det er ikke noe oppreisning for de andre, som da må leve med valgene ed har gjort resten av livet. konsekvensene for dem kan bli virkelig store, men konsekvensene for tv3 blir bare litt mindre penger. selvfølgelig sier tv3 at alle deltagerne får psykisk hjelp etterpå, men hvor er de da man får seg en ny kjæreste og navnet til x`n din står på rumpa. eller neste gang du står å ser på din syke mor som ikke fikk hjelp.

jeg sitter med en ekkel følelse av at personene fort blir hengt ut for valgene sine av folk som ikke kan se hvilken påvirkning de har hvert under. og selv om jeg vil beskytte dem og unskylde dem var det de som tok valgene. tv programmet er sikkert ferdig filmet inn og en vinner kåret, det er for sent å stoppe det. men vi kan sette ned foten til lignende program og si at dette er feil. dette er utnytting av folk på et nivå som kan ødelegge livene dems. vi må sette grensene ett sted.

 

Jan Thomas Mørch Husby og aids rykter

første tanken min når jeg så artikkelen i dagbladet om at han avkreftet aids rykter var en lettelse for meg, ikke fordi jeg trodde han hadde aids, men for at det er flere i dette landet som kan se hvor syk han ser ut nå. det er ett feilbilde vi har skapt at hvor tynnere man er jo friskere ser man ut. første bildet av han jeg så etter at han hadde gått ned i vekt gjorde meg kvalm, men jeg tenkte nok ikke at han var syk. bare at han ønsket å se slik ut.

min andre tanke er hvor sotrt det er å sladre om kjendiser og sykdom, jeg forstår hvorfor folk mistenker at han er syk etter de bildene, men hvorfor aids? det finnes utrolig mange sykdommer der ute og det at du er homofil betyr ikke at du ikke kan få dem. og om han er syk er dette noe som omhandler han og familien, og kun resten av verden når de er klare til å si det.

desverre følte han at han måtte gå ut å avkrefte aids ryktene, med dette skyter han seg selv i foten. selvfølgelig det er irriterenes å ha slike rykter på seg, men det får du som kjendis. han burde ha hevet hodet over det og ignorert det. for de som tror han er syk vil ikke tro på han når han avkrefter det, og ved å avkrefte det viser han at dette er en ting han virkelig ikke vil ha stemplet på seg fordi det er så negativt.

med sine ord i artikkelen at han synes det er dumt å måtte avkrefte ryktene samtidig som han jobber så mye for saken, snakker han seg egentlig bare i sirkel. og minner mer om ene som er livredd for et sykdoms stempel, men ikke tør å innrømme det.

høstvær

ute nå er det virkelig høst vær, jeg tror den største ulempen med å sove om dagen er savnet etter dagslys. når jeg våknet i dag var det helt svart ute og gardinene på soverommet sto rett innover grunnet vinden.

ut i butikken måtte og selv om jeg hater mørket, elsker jeg slik vær.

jeg pleier å leve etter ordene, det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær. desverre må jeg inrømme at klærene mine ikke er helt up to date og jeg blir veldig våt ute i regnet. men det er ulempen med å legge på seg 20 kg :-(

turen ute var frisk og god, trærene danset og regnet regnet bortover, havnet bare i en virvelvind en eneste gang. selv om det kan være ekkelt å kaldt er disse mine virvelvindene ganske morsomme også.

men nå er det på tide å innse at høsten har kommet for fullt, nå gleder jeg meg bare til snøen kommer så det blir litt lysere ute igjen...

harvest moon sunshine island 05.09.11

top expert farmer , winter 21, year 1, 25940 g , 2 sunstones, 9 islands,

Animals:

birds: 3
livestock: 3
horse
dog

shiped: 53/ 366
resepies: 13/ 238
fish: 12/ 143
ore: 17/21

farm: 6%

NEW:

shipping

cooking:
- hot chocolate
- boiled egg

ore:
- copper
- silver
- gold
- orichalcum
- diamond

resepies

appetiser:
- hot spring egg
- fried egg

main course:
- egg over rice

other:
- Mayonnaise

fish

- soi rockfish
- porcupine fish

sims 3 Heart Legacy

siste barn i generasjon 2 er født, det ble en gutt som fikk navnet saffire. navnet ble plukket ut av en navnliste og jeg tenkte jeg skulle skrive ned betydningen og hvor det kom fa, men jeg har klart å slette den navnlista.

saffire blir den som skal føre spillet videre...familien består nå av 7 personer

Amanda - surrounded by family
shark - master romancer
sunniva - lifestyle of the rich and famous
sammy -
simon -
sverre -
saffire -

Norsk lyd og blindeskrift biblotek (NLB)

Mange tror at NLB bare er for blinde personer, men dette er ikke sant. jeg er selv bruker av dette flotte bibloteket og ønsker å dele informasjonen om den til andre som kan finne glede og nytte av tilbudet.

Norsk lyd og blindeskrift biblotek er et gratis tilbud til personer som for en eller annen grunn sliter med å lese vanlige bøker. lese og skrive problemer? hyperaktiv? jeg vet ikke alle ting som kan gi det rett til å melde deg inn, men det er mange fler en folk er klar over.

bibloteket tilbyr også pensum bøker til studenter som trenger dem på lyd.

i år kom de også med tjenesten at du kan laste ned lydbøkene direkte på maskinen, i stedet for å vente med å få dem i posten. dette er ettkjempefint tilbud når du plutselig får lyst til å høre på en bok.

selv har jeg hvert medlem av NLB i 2 år. Det er enkelt å bli medlem, men i motsettning til andre biblotek må du her ha en lege erklæring på at du har behov for medlemskapet ( at du på en eller annen grunn sliter med å få lest skrevede bøker)

bibloteket tilbyr tjenester som å velge ut bøker for deg etter tema og kriterier du sender inn eller du kan lete frem de bøkene du ønsker på nettsiden dems.

tilbudet sin svakeste side til nå har hvert tilgangen på engelske bøker og fantasy bøker som jeg er glad i, men det med de engelske bøkene jobber de med og tilbudet har blitt mye sterkere dette året. jeg håper de får lest inn litt fler fantasy ungdomsbøker etterhvert.

Norsk lyd og blindeskrift biblotek

legge seg tid

da har resten av verden våknet, jeg har fått gått på butikken og handlet mat, sett på livet på skolene og konstatert at det fortsatt regner ( men ikke like mye som i går)
jeg har til og med klart å spise kveldsmat ( her er det bare å henge med på vill snurring av døgnrytme) og tatt meg av dyrene mine. gleder meg til å leggemeg for nå er jeg trøtt

i natt har jeg:
- sovet til 1.30
- spilt sims sosial
- sett på greys anatomy
- bygget mye lego
- hørt på lydbok
- spilt kabal
- kost med sirius ( luna har sovet)
- hørt på musikk
- spilt harvest moon boys and girl ( psp)
- dusjet

bygge lego med skjelvinger er en ekstra utfordring, men det gikk merkelig nok bra

har hørt rykter om at det skal bli tordenvær her i dag, så håper jeg sover over hele greia ;-)

natta

lite brannsår på brystet

det er meg i ett nøtteskall, jeg skal bare spise litt suppe og se på tv samtidig.

litt trøtt og med skjelvinger klarer jeg å helle suppe over brystet mitt, tror det kan ha hvert en rykning som slengt talerkenen oppover...
uten om litt smerte akkurat i det det traff merket jeg ikke så mye, så jeg byttet bare t-sjorte og vasket meg litt før jeg gikk tilbake til maten.

nå en time senere skal jeg stelle meg og ser meg selv i speilet, stor rød flekk på størelse med håndflaten min dekker det ene brystet. men jeg sier lite brannsår fordi det bare er overfladisk i huden og forhåpentligvis borte i morgen.

jeg var i hvertfall heldig med at det var gått litt tid fra jeg hadde tatt suppen ut av microen, for ellers ville vel resultatet hvert værre...

ps: gjør ikke noe særlig vondt, bare stikker litt om jeg er borti det

4 random songs

i kveld plukket iphonen min ut disse 4 sangene....

E- type - like a child

Leonard Cohen - so long Marianne

 

robbie williams & nicole kidman - something stupid

 

E-type - morning light

Den hvite tigeren

jeg ser at blogg.no har nok en konkuranse, og etter å ha lest om den kom mulige opplevelser inn i hodet mitt. men jeg innser at det er for mange gode opplevelser og det ville være feil å sette en over de andre, så jeg kom frem til at jeg ville skrive om den hvite tigeren min. mye mer enn en opplevelse, selv om det starter slik.

jeg var 18 år og på besøk hos en gutt jeg akkurat hadde møtt og blitt sammen med, vi hadde pratet en stund på nettet og vårt første treff i rl ble full klaff. siden han bare hadde planlagt en natt i oslo, ble jeg med han hjem til en av øyene utenfor bergen.
selv om det var mye fint som skjedde denne påskehelga, var det den hvite tigeren som skilte seg mest ut.

vi var nede i bergen sentrum, jeg kan ikke huske hva vi skulle der eller hvem den tredde persjonen som var med er. men jeg husker tivoliet. vi var innom der på starten og kjøpte masse lodd i en av bodene. boden sto like ved inngangen og hadde vekket vår oppmerksomhet grunnet tigerbamsene som var hovedpremien. både jeg og kjæresten min var veldig glade i katte dyr så vi måtte absolutt kjøpe lodd på den. jeg må også innrømme at jeg har en svakhet for lodd og kan fort ta av. hele lodd opplevelsen var veldig surealistisk, vi slo nok noen rekorder der vi tilsammen kjøpte 30 lodd ( remse med 6 lodd på) av disse vant vi 25 andre gevinster, med andre ord, vi vant 25 kanin bamser.
vår lille seriersrunde var morsom og vi red nok på en liten lykke/ morro bølge en stund grunnet alle kaninene vi vant. greit nok var det bare 2. premier, men hvem tror de kan ha slik vinne ods? han som solgte loddene husket oss i hvertfall, så mange premier har han ikke gitt ut til noen på rad tror jeg...

vi ga selvfølgelig opp tiger jakten etter hvert og fortsatte med det vi skulle, men når vi sto å ventet på bussen for å komme hjem så vi at tivoliet stengte. det var 20 minutter til bussen skulle komme, så vi bestemte oss for å løpe inn å kjøpe hvert vårt siste lodd. noen av bodene var allerede stengt, men han med tigerne hadde ikke lukket sin enda. han var nok ganske oppgitt da vi kom løpende, men selvfølgelig skulle vi få kjøpe hvert vårt siste lodd. første man åpnet loddene sine og vant kanin nr.24 kjæresten min åpnet sine og vant kanin nr. 25
jeg som selvfølgelig er tregest åpner det nest siste loddet på remsen min og mister nesten pusten, første premie....

jeg tror jeg sa det litt i vanntro mens jeg åpnetdet siste loddet, jeg vant!

selvfølgelig trodde de andre at jeg også hadde vunnet en kanin, men jeg fikk pusten i meg og sa jeg vant første premie. han som solgte loddene trodde nesten ikke på meg, menjeg hadde loddet som bevis. han var egentlig ganske glad på våre vegne og skulle klatre opp og hente tigeren vår, men vi var klar på hvilken vi ville ha. det var 4 orange og sorte tigere og en hvit i midten. vi hadde alltid ønsket å vinne den hvite.
alle bodene på tivoliet var nå stengt og mange folk paserte oss på vei ut i det han kastet ned tivoliets største bamse i hendene mine. vi vet det var den største for vi møtte en som hadde vunnet den andre store bamsen man kunne vinne der, en ole brum. vi målte dem og tigeren var helt klart størst.

hjemturen var i ekstase, vi måtte kjøre to forskjellige busser for å komme hjem og vi etterlot en kanin til hver av busssjoførene ( vi ga dem til dem, vi lot dem ikke ligge i bussen) utrolig hvordan man kan spre glede...
vi dro hjem og la alle bamsene på trampolinen i hagen, det var en veldig varm påske og vi lå å solte oss i et hav av bamser...

og selv om opplevelsen stopper der, stopepr ikke historien. tigeren skulle vise seg å bety mye for meg i mange år fremover...


jeg tok med meg tigeren hjem, og etter en stund flyttet jeg og kjæresten min sammen. tigeren var et fint minne om vårt første møte og når vi ble sammen. men siden vi var så unge gikk forholdet etter hvert fra hverandre og vi flyttet hver for oss.

jeg var nå 19 og bodde for første gang alene, jeg var spessielt sterkt preget av angst etter voldtekt når jeg var 14 og lærte meg fort å bruke tigeren som forsvar. det geniale med tigeren var at den så så ekte ut i første øyeglans at alle skvatt når de så den første gang. selvfølgelig gikk dette over, men for meg var det vissheten om dette ene sekundet av sjokk noen ville få om de brutte seg inn, som ga meg muligheten til å sove om natta.

men når jeg fikk meg ny kjæreste måtte selvfølgelig tigeren ut av sengen igjen, og selv om den alltid lå der når jeg sov alene lærte jeg meg forsiktig å bli tryggere og tryggere. men etter som jeg slapp tigeren var det andre som knyttet bånd med den. først ute var min første katt pjusken. og ikke tro at han lot seg lure til å tro at tigeren var ekte...


senere var det den andre katten min Sirius som fant den. tigeren min ble med på hele 4 flytte lass før jeg klarte å slippe den.
jeg hadde fått en ny kjæreste og han hadde en lillesøster på 9 år, for noen år siden hadde han fått beskjed av foreldrene sine om at han måtte slutte å kjøpe bamser til lillesøsteren sin fordi hun hadde så utrolig mange. men før bursdagen hennes ringte vi og spurte om hva de ville ha sagt til en tiger på 2m. kansje de trodde vi tullet, men de sa ja.

det utrykket til den familien når de så tigeren var utrolig, og lillesøsteren ble kjempe glad. tigeren fikk plass på stua som vakt over veranda døren og jeg tror de alle likte den.
men selv om tigeren ble godt likt av mennesker har det alltid hvert dyrene som har likt den best, noe som igjen ble bevist da familien satt hundevakt for to dvergsnausere ( sikekert feil stavet). tigeren ble fort et favoritt sted å sove)
etter ett års tid gikk desverre tigeren i stykker og familien ringte meg og spurte om det var greit at de satte den på loftet, de ville spørre meg siden det var stor sjanse for at den ville gå mer i stykker da. jeg sa at de hadde fått den og kunne gjøre hva de ville med den, til og med kaste den. jeg var nå trygg nok til å bo uten den og den var veldig godt brukt. den hadde levd ett langt bamse liv med å passe på folk og dyr...

siden den var en tivoli bamse var ikke kvaliteten så veldig god, og den hadde allerede gjennomgått noen operasjoner.

 

isadoravinn

høstens først loppemarked

da var loppemarked sesongen for høst, startet.

den startet for veldig mange på østensjø skole kl. 10.00 i da. helt ærlig, allt for mange.

selvfølgelig var det morsomt å se på folkene spurte inn som vanlig, og jeg må innrømme at jeg sto og tenkte stille for meg selv at det var veldig mye folk. men folkemengden merket du først når du kom inn.
i noen avdelinger var det umulig å komme frem til tingene som var til salgs, selv om du hadde brukt makt. data og video rommet var ett eksempel, men tror kansje glass og kjøkken var det værste. valgte derfor å ikke gå opp dit å se etter cola glass. ( mamma hadde hvert der, og når hun gir opp har ikke jeg en sjanse)

jeg fikk kjøpt meg noen nye billy blader, har akkurat fått skrevet ned alle bladene jeg hadde, så var lett å plukke ut de jeg ikke hadde. fikk også kjøpt meg en sort lenestol til lesekroken min.
den er utrolig god å myk å sitte i, men fotskammel funksjonen virker ikke på den. det tok ikke sirius mange sekundene å finne sin nye favoritt plass ;-) 200 kr for den stolen var en bra pris.

betalte også 200 kroner å få den fraktet, så ved 3 tiden i dag kom det to menn og satte stolen i stua mi, den er kjempe fin der. jeg og sirius satt å koste oss lenge mens vi ventet på at mamma og tanta mi skulle komme å se hvordan lesekroken min ble. de har hjulpet til mye med penger (gaver) og arbeid, de synes det ble kjempe fint. er du nyskjærrig på hvordan lesekroken ser ut? se her 

lesekrok i stua mi

helt siden jeg måtte kaste soffan min grunnet larver har 1/3 av stuen min ikke blitt brukt til noe annet enn katte leker. jeg planla å lage meg en lesekrok i dette hjørnet, men for å få til ette trengte jeg bursdag og bursdagsgaver, bokhylle er dyrt.

bursdagen kom og innen denne hadde jeg fått satt opp min nye ikea hylle, på selve bursdagen min reiste vi til ikea og jeg brukte alle pengene jeg hadde fått på innsattser til hyllene mine.
de neste dagene gikk til å bygge ikea insattser, eller som jeg liker å kalle dem puzzlespill. jeg synes egentlig slike kan være litt morsomme å sette sammen.

så var det å finne ut hvor ting skulle stå, og flytte bøkenem ine ut av klesskapet mitt på gangen ( desperat sted å oppbevare dem)

selv om ikke alle hyllene, skuffene og skapene er fyllt er dette prosjektet hovesdaklig over, resten er bare kose planlegging når jeg har krefter.

i dag var vi på loppemarked og jeg fant den perfekte stolen også, siden den var litt ødelagt fikk jeg den til 200 kr. den føles som en himmel å sitte i ( funksjonen som skal ta ut benstøtten virker ikke, så man må gjøre det manuellt)
borte?

hei, jeg har hvert ganske stille denne uka, ikke fordi jeg har hvert borte, men fordi jeg har hatt besøk.

selv om jeg gjerne skulle ha sitti å skrevet ned allt jeg gjorde, tenkte og følte syntes jeg det ikke passet, så da holder jeg det for meg selv. noe av det som har blitt gjort i uka kommer til å dukke opp på bloggen etterhvert. venter bare på at finpussen skal komme i orden, så skal jeg ta bilde av den nye lesekroken min i stua :-)

mens jeg venter på at stolen dukker opp bytter jeg på å se på tv og bygge lego :-)

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin