hits

september 2010

sims 3 spill som kommer ut 28/10

god tid etter at sims 3 kom på pc, er det nå klart for spillet å komme på andre konsoller også. den 28 oktober kommer det nye sims spillet til pc, samtidig kommer sims 3 til nintendo ds, xbox 3go og ps3. sims 3 til wii kommer ikke ut før 04 november.

jeg var veldig skuffet over sims 2 på andre konsoller så tror ikke jeg kommer til å bli så imponert over sims 3 heller, det er en del av spillet som de rett og slett ikke klarer å ta med over til konsollene. og det er den totale friheten du har.

 

 

hageparsell 30.09.10

jeg tok meg en liten tur bort i hageparsellen i sta. først ville jeg se om bjørnebæra var moden, fant hele 5 stk. tror noen har hvert å plukket der før meg. men noen av grenene hadde tørket ut og det var jo mye kart der da.

på veien bort pratet jeg med tanta mi og hn fortalte meg at de kom til å slå av vannet der i dag, så når jeg først var der borte tokk jeg med meg haageslangen og annet utstyr jeg ikke vil ha liggende ute over vinteren. jeg ble mildt sagt dekket av jord.

jeg har ikke begynt å rydde opp i parsellenen og gjøre den klar til vinteren enda, håper jeg har krefter nok til det. gjør det nemlig så mye lettere å starte på våren igjen.

Nå har forskerne funnet en beboelig planet

ndelig har forskere funnet en planet hvor liv slik som vi kjenner det kan leve. min første tanke når jeg leste om planeten var at dit vil jeg.

det at de finnes liv på andre planeter i universet har jeg aldri hvert i tvil om, jeg er vel mere skeptisk til teorien om at de flyr over oss. mesteparten av liv i universitetet vil bestå av encellede organismer, som kan utvikle seg videre om forholdende er lagt til rette.  han som har oppdaget planeten sier han tror det er 100 % sjanse for liv der, men at han ikke er biolog.

planeten som sirkler rundt solen gliese 581 og har midlertidlig navnet gliese 581g. den er en av fire planeter som sirkulerer rund denne solen. planeten sirkulerer rundt solen sin slik månen sirkulerer rundt jorden, så halve planeten har alltid lys, mens andre halvdel ikke har det.

gjenomsnitt tempraturen på planeten skal være mellom minus 31 og minus 12 grader Celsius, men dette er inkludert siden uten sol, så antagligvis er det veldig fin tempratur på midten av planeten.

planeten ligger ca 20 lysår fra jorden,

Fem elever skambitt. Hundeeieren rømte til skogs.

folk burde ikke la hundene sine løpe løst, samme hvor snille de kan virke. man aner ikke hva de vil gjøre i enkelte sitvajsoner. og folk burde ikke ha hunder de ikke kan holde styr på. her var det en hund som gikk bananas på en skoleklasse og klarte å skade 5.

klassen delte seg opp da hunden angrep og hunden vekslet på hvor den gikk til angrep, den stoppet ikke før en av elevene klarte å fange den bakfra og sette bånd på den.

det mest rystende, dama som eide hunden stakk av inn i skogen mens klassen ventet på lege og politi. snakk om liten ansvarsfølelse. håper hun blir tatt.

the sims 3 - helaften

the sims 3 helaften er neste spill i sims 3 serien. her får du muligheten til å ta ting helt ut når du er på byen. spillet kommer i butikkene den 28.10.10

den norske siden om spillet er nede og de sier ikke så veldig mye på den amerikanske siden heller, men du skal kunne åpne fine premier. antagligvis etter hvor populær du blir og om du besøker feil side av byen er du i fare for å bli vampyr. (vampyrer er ganske klassiske i sims spillene)

dette er en tillegspakke så nye funksjoner er å vente, jeg gleder meg veldig.
the sims 3 - full fart stæsj

den fjerde utgivelsen i the sims 3 serien, en pakke basert på biler og folk som liker dem.

her får du mange nye biler og mulighet ti å bygge opp et verksted i garasjen din, ellers det samme som å kjøpe ett sett i simstore...

siden dette er en stæsj pakke er det ikke noen nye funksjoner i dette spillet.
the sims 3 - drømmejobben

utvidelsespakke to, men tredde spillet i sims 3 serien. endelig åpner de for at du kan bli med simmene dine på jobb og bestemme hva de skal gjøre der. du får også mer annerkjennelse av å jobbe hjemme.

nye yrker er: Brannsim, spøkelsesjeger,lege,detektiv,interiørdesigner, selvstendig næringsdrivende (tjene penger på oppfinnelser, hagearbeid, fisking, skulturer, malerier, bøker, nektar, bilder)

du kan nå gi simmene dine tatoveringer og de liker å ha på seg rene klær.

nye fellesarealer: bruktbutikk, skjønhetssalong, skraphandel, vaskeri, brannvesenet

det følger også med et helt nytt nabolag.

selv om jeg nesten fikk angst av tanken på å måtte holde styr på simmene mine på jobb også fant jeg fort ut at dette hadde lite innvirkning på de gamle jobbene, må innrømme at jeg puster lettet ut når de fleste simmer er på skole eller jobb. spesiellt hvis jeg har 8 i familien.

har bare prøvd ut branmann og stylist jobbene enda og det virket mye bedre en jeg fryktet. litt rart å bestemme hva alle i nabolaget skal ha på seg,men du føler deg som en helt når du løper inn i et brennende hus og redder en familie. dette spillet fikser også de fleste problemene som har oppstått etter reisefeber.
the sims 3 - Luksus og design stæsj

Stæsj pakkene til the sims 3 er litt unødvendig siden de hele tiden legger ut nye ting på simstore...

nå ligger selvfølgelig ikke det som er med i denne pakken der ute så ønsker du deg dette er det bare å kjøpe den, pakken inneholder ikke nye funksjoner men nye ting til spillet.

her er tingene som følger med i denne pakken:

stue: guga ultra 3 (oppgradering av spillsystemet), formfunk element t (hd tv), woofergoofer (lydanlegg), strømlinjeformet sofa fra elegante sitteplasser, strømlinjeformet toseter og stol fra elegante sittepasser, glo-li-la salongbord, vakre kretser (bilde) av plumbo inkasso, lumina-lampen. konsoll 7 (dataspill), vegg tv fra medeamedia.

soverom: duodrømmer fra stjerneloftet (dubbel seng), utradisonell kommode, utradisjonelt småbord, lev i nuet klokke, bestevenn veggskulptur. monodrømmer (enkeltseng).

bad: Pythagoras hjørne (hjørnebadekar), flushmaster hi-fi (toalett), lesink omni (vask) regndusj fra lashawn.

kontor: hjernemax uni-pc 7200, trenger ingen skuffer-skrivebordet, svingrullestol, diskhaug (dekor), lev i nuet! trådløs telefon, lumina technica (vegglampe), strømlinjeformet supertrener (treningsmaskin).

hobby- og musikkrommet: astro-stol fra en annen verden, g-hylla fra formfunk, innrammet tom audio-replika, q-lampe av metallitt.

utendørs: småsteinpeis, alt på plass-blomsterpotter, astro lenestol fra en annen verden, varig-dører i stål, varig-portal stål, klassisk gjerde og klassisk port fra loftslaboratoriet.

 

i tilleg til dette følger det med frisyrer og klær som skal stå i stil til luksuslivet. det er også med noen 10 års jubileumspresanger. ting fra sims 2 gjort om til sims 3. : vibromatic ln3000 (dubbelseng), das kauker r86 (el gitar), alle fiskene mine-akvarium.

skulle gjerne ha gått inn i spillet og tatt bilde av alle tingene, men blir vanskelig siden manualen står på norsk og spillet er på engelsk på maskinen min.
handle for alle penga...

i hvertfall har dagen følt slik ut, ikke har jeg bare hvert på lus jakt, men jeg har fått kjøpt meg en hel del andre ting også.

først var jeg på pachamama i kirkeristen og kjøpte meg bergkrystaller...

så var jeg innom panduro og kjøpte en blank maske og fjær... skal lage maske til føniksdrakt som jeg skal ha til neste harry potter premiere.

så gikk turen innom standar for å kjøpe en rød kappe, skulle helst ha sydd en selv, men kansje jeg syr om på denne. har ikke all verdens med tid.

etter standar var det glassmagasinet som ikke hadde lysene mine, men en fin kubbelysholder på salg.

så var jeg innom en del rare butikker for å se etter lys og røkelse, fant begge deler tilslutt...

jeg var innom lush og kjøpte meg ny shampo og helt til slutt platekompaniet på oslo city. der skaffet jeg meg sesong 3 og 4 av bones.

når jeg trodde allt var over tokk broren min meg med til et "hemmelig" opphørssalg og jeg kjøpte meg en phonco der. føler jeg har brukt mye penger i dag... handleturen tok godt over fire timer.

På jakt etter lys

etter at jeg ikke fikk tak i de lysene jeg ønsket meg i går bestemte jeg meg for å dra på jakt nede i sentrum, men ikke tro at dette skulle være en lett oppgave. jeg var innom glassmagasinet (hvor jeg kjøpte meg en kubelysholder på salg), men der hadde de ikke alle fargene. helst ville jeg ha de like så jeg tusslet videre. de hadde heller ikke lysene mine på blomsterbutikken i byporten, kremmerhuset, noen av butikkene på oslo city eller kid. så tilslutt bestemte jeg meg får å kjøpe noen hver for seg og fant to fine på nille og tilslutt alle på jernia. lysene er desverre lakket, men det må jeg tydeligvis leve med...

fargene jeg var ute etter var gul, grønn, rød og blå.. tokk med gull og sølv hvit og lilla...
 

the sims 3 - Reisefeber

etter å ha fått mange klager over å ha utsatt lanseringen av the sims 3, tror jeg de bestemte seg for å beholde lanseringen av første utvidelespakke. den kom veldig tett opp til sims 3 utgivelsen og du følte at du kansje ikke hadde fått lekt deg nok med det første enda. men kommer det et nytt sims spill står jeg utenfor døra på butikken når den åpner.

ikke noe spill har skuffet meg så mye og på så mange måter som reisefeber... spillet var helt klart ikke klar til å gå i butikken enda, og selv om turene var morsomme, opplevelsene spennende og mulighetene mange hjelper det lite når du plutselig ikke kan lagre, spillet vil ikke loade, eller du sitter fast i en dag i egypt.

enda værre var savnet etter mange av funksjonene jeg hadde blitt vant til når jeg avinstalerte det igjen. det tok mange patcher som ikke virket før redningen kom i 4. tillegspakke - drømmejobben. så mitt tips er å ikke kjøpe reisefeber om du ikke skal ha drømmejobben.

i reisefeber får du muligheten til å ta med deg simmene dine til egypt, kina eller frankrike. her er det turistatraksjoner som skal besøker, gåter å løse, pyramider å utforske og nye egenskaper og kunnskaper å lære. det at en del jobbmuligheter må løses i disse landene kan være litt frustrerende hvis ikke du leser nøye før du sier ja til dem.
sims 3

forventningene til the sims 3 spillet hadde hvert skyhøyt i langt over et år. nesten slemt av dem og fortelle om det så tidlig. og enda værre var det at de utsatte utgivelsen når det bare var en uke igjen. leste på forumer om folk som hadde tatt fri fra jobben for å spille spillet, men nei de måtte vente hele 2 mnd ekstra (mener det var så lenge)

jeg hadde forhåndskjøpt spillet mange mnd før dette, jeg skulle nemlig ha samleutgaven.

jeg var så spent når jeg endelig kunne komme å hente spillet mitt, og ikke noe snak om å vente på sms om bekreftelse her nei, jeg var der nesten når de åpnet og fikk spillet og en sekk.

the sims 3 er andeledes fra de tidligere sims spillene ved at du her kan bevege deg fritt i nabolaget + at nabolaget og folket følger tiden. slik at de som du gikk på skole med blir gammel samtidig som deg osv... selv om dette har mange fordeler ble dette også grunnen til første savn etter sims 2. du kan kun spille en familie i nabolaget omgangen. bytter du familie forsvinner ønsker og slikt.

det at du står friere til å velge møster på alle klær, møbler, vegger og gulv gjør at du får mange muligheter, men det kan fort bli litt tungvindt om du bare ønsker fortgang i spillet.

i the sims 3 kan du velge mellom tre hastigheter å kjøre familien igjenom. korte liv, normale liv og lange liv. slik står du friere til å styre spillet selv og koder som gjør at simmene eldres saktere skal være unødvendig. selv om sim 3 aldri kan ta plassen til sims 2 elsker jeg det...


Nye Lambertseter senter

nå er det bare 2 uker til nye lambertseter senter åpner, jeg gleder meg veldig. her er en liste over alle butikkene som skal komme:

Annen Etage Anywho   Apotek 1   Ark   Auster Frisør  Bagorama Bakerens Kone,  Brio leker   Bestseller / Jack & Jones   Bjørklund Brocca Chantal Clas Ohlson Cortezzi   Deichmanske Bibliotek Detaljer   Dna shoes Drops   Dyrego Floriss Glitter G-Sport Handz On H&M Instinct Japan Foto Jernia Jordbærpikene Juvelen Kid Interiør Lambertseter Ur & Optikk   Lillle Persille Lindex Meny Nikita Hair Nille Notabene Nøstet Mitt Oslo Kino Parfymelle Parfymelle Hudpleie   Samson Skoringen So Today   Studio Bitte    Sukkertøy     Telekiosken Til bords Tuppen & Lillebror Vinmonopolet Vita Zizzi Zjoos Åhlens

det eneste negative er at det ser ut til å mangle en god film,spill, musikk butikk... men senteret er kjempefint på utsiden.

russletur til senteret

når det er så fint vær ute må man gå en tur, så jeg tok med meg ipoden og tok en tur bort til senteret. nesten alle butikkene var tømt, men fikk kjøpt meg noen nye smykker på parfymelle (halv pris på alle smykker).
 

ett sett senze øredobber - orginalpris 119 kr

to par senze øredobber - orginalpris 89.50

poème halskjede - orginalpris 420 kr

var innom gullsmeden også, men fant ikke noe jeg fallt for... selv om salg er morsomt gleder jeg meg til det nye senteret åpner

god morgen

og i dag mener jeg det faktisk.... sov enda en natt med stein i hånda, men klarte å miste den i løpet av natta så måtte hente en ny. jeg har bare fire, hvis ikke jeg skal begynne å plukke ut av akvariene mine da...

hvordan man kan miste en stein som akkurat passer inni hånden i en seng forstår jeg ikke, men verden er merkelig.

jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre i dag, jeg har trappet ned på medesinene mine (fra to ibux og to pinex til en ibux) og dette blir siste gang jeg behøver å ta antibiotikan. så det skal bli godt for kroppen. den er lei av medesiner. jeg får kjøre på med kamille te og kanel te som jeg kjøpte i går.

er jeg heldig så dukker det opp en iphone 4 til meg på euroniks den 1. så må prøve å ikke bruke opp pengenem ine før det... vanskelig når den eneste butikken du har å titte i er elektrobutikk (eller matbutikker da) gleder meg til det nye senteret åpner.

frontierville lost internett

er det noe som virkelig driver meg til vanvid er det frontierville i kveld, den logger seg av og reloader nesten hvert minutt. jeg mister mye og bruker mye tid på å se på ett eneste bilde.

jeg håper virkelig de klarer å få spillet mer stabilt snart slik at jeg faktisk kan kose meg med det, slik det er nå dropper jeg nemlig alle utenom hoved byen min. dette gjelder farmville også. spillene blir for mye for meg.

M3i zero
skal du først kjøpe et spill til dsi som kan kjøre nedlastede spill anbefaller jeg m3i zero på det sterkeste. programmet er laget slik at den støtter alle ds versjonene og gba funksjonen (har ikke prøvd dette selv)

selve systemfilene på m3i zero og m3 real er de samme, men i m3i zero kan du koble brikken direkte til maskinen din og den oppdaterer seg selv, slik at du slipper å lete etter oppdateringer når de kommer.

eneste problemet jeg har hatt med m3i zero er at spillet av og til ikke loader, da kommer man seg ikke inn på spillene. jeg har bare satt inn systemfilene på nytt og allt virker igjen. ingen spill slettet. dette kan være litt frustrerende, men virker på meg som kansje det er minnekortet som er problemet. jeg er ikke sikker.

de andre funksjonene på spillet har jeg ikke prøvd ut.

sims 3 27.09.10

da var det på tide å sette seg ned med sims 3 spillet igjen... desverre går ikke ting så fort der sidenjeg er så nøye.

jeg spiller legacy challange og har en rekord på 52p før spillet måtte reinstaleres.

nå spiller jeg på felis legacy og poengene er slik:

gen: 2p, paint 1p - Red Felis LW: 2p - living the lap of luxury, super popular

ingen er døde enda så LH er ikke registrert.

M3 Real

da jeg skulle kjøpe mitt første spill til å kjøre nedlastede spill ble jeg runlurt, så neste gang satte jeg meg godt inn i produktene. valget sto mellom r4 og m3 real.

r4 virket som det beste valget, men jeg forsto at det ikke var så veldig stor forskjell og jeg hadde funnet en butikk i norge som solgte m3 real, det og at m3 real støttet gba funksjonen gjorde at jeg valgte den. jeg har aldri angret.

etter litt over et år begynnte jeg å få litt problemer med nyere spill, men det viste seg å bare oppdatere systemfilene, eneste negative er at save filene til gba har en tedens til å forsvinne, så denne funksjonen er ikke så  god.

det falt meg aldri inn å bytte ut M3 real før jeg gikk over til ndsi xl. m3 real støtter ikke dsi, men det har nå kommet et nytt spill m3i zero som støtter ndsi. anbefalles på det sterkeste.

http://www.m3adapter.com/index.htm


ikke kjøp R4i Gold

etter at min nds lite begynte å gå i stykker kjøpte jeg meg en ndsi xl og med dette byttet måtte også bytte av spill til å laste ned på til. jeg har brukt mobilbutikken.com til allt av mine modifiseringer. og ble overlykkelig da jeg så de hadde ett spill som skulle virke på dsi. R4 gold skal vist være det mest kjøpte spillet som støtter dsi.

da jeg for lenge siden skulle kjøpe mitt første spill til nedlastinger leste jeg mye på nett og jeg kom frem til at det sto i mellom to. m3 og r4. siden jeg fant fort en butikk i noege som solgte m3 kjøpte jeg denne, selv om det klart kom frem i artikkelene og bloggene at r4 var best.

denne undersøkelsen gjorde at jeg stolte på r4 merket denne gangen også og kjøpte uten å sjekke det opp først.

først var jeg kjempe fornøyd, den virket på maskinen min og det var kun ett spill den ikke klarte å kjøre lego harry potter. det var først når jeg virkelig begynte å spille på spillene at problemene oppsto. save filer forsvant og innimellom chrasjet spillene mitt inni.

jeg prøvde ut noen spill men endte tilslutt opp med å spille lost in blue 1. etter jeg hadde kommet 50 dager inn i spillet gikk save filen i stykker. spillet hadde fungert så lenge at jeg begynte å tenke over hva jeg gjorde andeledes. og kom frem til at jeg ikke hadde spillt noen andre spill (jeg var litt hektet) teorien om at om jeg startet et annet spill ville save filen ødelegges måtte bare testes ut. desverre hadde jeg rett og desverre hadde jeg ikke tat backup av save filen (men lærte senere at det ikke hadde noen betydning)

jeg startet på nytt på lost in blue 1, siden jeg nå viste hva problemet var følte jeg meg ganske trygg...

samtidig lette jeg frebrilsk rundt på nettet etter det som kunne være den nyeste oppdateringen til R4 gold, jeg fikk sjokk. siden filene på siden som var oppgitt med produktet ikke virket som forventet og det sto det var oppdateringer som jeg ikke klarte å finne der begynte jeg å søke på nett. jeg fant mange butikker som solgte r4 gold og alle linket til forskjellige sider med systemfiler. alle systemfilene het forskjellige ting. jeg begynte å bli mistenksom og søkte på r4 gold på wikipedia, jeg kom inn på siden til r4 (som sluttet å produsere for mange år siden) og fant dette:

R4i Gold

The R4i Gold is one of the most popular but far from the best of the so-called "R4 clones". It is compatible with the DS, DSi, and the DSi XL. The R4i Gold is usually packaged in a distinctive gold box whilst the chip itself features gold color components which easily differentiate it from the original red R4i and original green R4 DS chips. The R4i Gold proved extremely popular in America and Europe in late 2009 and early 2010 due to its support for the new DSi v1.4 firmware and its excellent game compatibility. Unlike most other card, it didn't need any manipulation (manual update of the card's firmware) by the user to run on DSi v1.4 firmware

R4i gold har ikke noe med R4 å gjøre - den støtter de fleste spill, men bare ett om gangen - alle de andre funksjonene har jeg ikke testet ut.

 

 

naturmedisin mot tannpine

vel etter nesten en uke med medesiner har jeg bestemt meg for å lene meg til min tro og se hva naturen kan hjelpe meg med. jeg slo opp i tre bøker om kjerringråd, urter og virkninger og klarte å lete frem svar i to av  dem. boka urter fra1628 er litt uoversikkelig når man leter etter sykdommen og ikke planten.

aksel gjerstad sin bok  kjerringråd og homøopatiske husråd har bare et forsalg. tygge kattemynte, så det er bra jeg har to katter og at jeg bestemte meg for å så kattemynte til dem på verandan i sommer, tror det er litt igjen.

ellers har jeg min kjære Frisk med naturens medesin, denne er skrevet av Anne Mcintyre. denne boka har mye å si om tannpine.

 

tannpine er vanligvis et tegn på at en enkelt tann er skadet eller en døende nerve som forårsaker infeksjon og hevelse. oppsøk alltid tannlege når du har tannpine.

- infeksjonen kan gå over i blodet og smitte til andre områder av kroppen. hvis du ikke kan komme deg til tannlege med en gang, kan du holde deg til følgende enkle regler: ikke tygg på noe hardt, det kan forværre smertene. ikke spis noe veldig varmt eller veldig kaldt siden tennene dine blir ekstremt sensitive. og til slutt - bruk yrter for å lindre smertene.

Behandling:

- for å dempe smertene: ha litt eterisk olje av kanel og kamille på en q-tips. legg den fuktede enden mot området som verker. drikk te av humle, kamille, pasjonsblomst eller amerikansk skjoldbærer, tre til seks ganger om dagen, eller tygg på frisk ingefær.

- lag et antiseptisk munnskyllevann av ringbloms, kamille, timian,rosmarin eller rose.

- knus et fedd hvitløk (har kraftig antibakerielle egenskaper) og legg den mot den berørte tannen

- drikk te av antibakterielle urter som solhatt, ringblomst, kamille, timian eller rosmarin, tre til seks ganger om dagen.

 

personlig legger jeg nå min lit på kamille- te.

smertenatt

jeg skal snart slutt å skrive om tanna mi, for snart må den slutte å gjøre så vondt.

siden jeg har hatt så problemer med å spise,drikke og sove i det siste ble jeg og familien min enig om at jeg skulle ta en stesolid når jeg la meg (valium produkt). egentlig har jeg dem for kramper, men teorien var da at hvis jeg fikk roet meg ordentlig ned fikk de smertestillene en sjanse til å virke. så når jeg la meg tokk jeg en stesolid, 2 ibux og 2 pinex. jeg klarte å sove i hele tre timer...

resten av natten brukte jeg til å høre på høy musikk og rydde leiligheten. merkelig nok var dette mere effektift *ler*

når jeg la meg på morgenkvisten igjen tok jeg en sten i hånden og forestilte meg at all smerten gikk ut i den, jeg sov faktisk helt til 11.30 bare en liten oppvåkning for ibux påfyll. så nå går jeg rundt og klemmer på steinen min hele tiden *ler*.

tanntrekking vs. visdomstann

som jeg skrev i et tidligere innlegg  gikk ingenting som normalt da jeg skulle trekke den ene 12 års jekselen min, men jeg har sittet de siste dagene og trøstet meg med tanken på at det værste var over og at det bare skulle bli mindre og mindre vondt.

men igjen må kroppen min gå sin egen vei og i stedet for å bli bedre blir det bare mer og mer smertefult. ikke hjelper det at jeg egentlig ikke kan bruke noen av de vanlige smertestillende, men har fått unntak av legen min. mye tyder på at visdomstanna mi prøver å presse seg ut sidlengs der jekselen var, noe som er noemalt, men ikke så tidlig.

så nå har jeg et opperasjonssår som blir invadert av en smertefull visdomstann som vil frem.

sitter med høy musikk, tennene bitt hard sammen så jeg ikke skal skrike og lurer på om leveren, magen eller sinnet mitt går først :-(

Lost in blue

første gang jeg prøvde spillet syntes jeg det var litt vanskelig, men etter å ha lagt det bort et år og så prøvde det igjen fallt jeg pladask.

i lost in blue spiller du en gutt som havner på en øde øy etter at båten han var på gikk ned, første dagen handler hovedsaklig om å finne mat, ild og et sted å overleve. spillet starter ikke helt før du finner jenta som har blitt skylt i land på nabo stranden.

Jenta sin rolle i spillet er hovedsaklig å holde seg inne i hula og ta vare på dyr, lage mat eller flette kurver og tråder. du som gutten skal oppdage hele øya, skaffe mat og finne en måte å redde dere på. frustrasjonen over at jenta bare er inne i hula blir dempet litt ved at de politisk korekt har satt henne der fordi gutten knuste brillene hennes og hun nesten er blind.

jeg har storkost meg med spillet, men siden det har hvert et nedlastet spill har jeg sliti med at savefilene mine har forsvunnet og har aldri fått runnet av spillet... men en dag skal jeg det.
morgensang

er det ikke frustrerende når man våkner opp en morgen med en sang plantet inn i hjernen din? i dag våknet jeg med Jesus krist superstar sangen til Herodes i hodet. jeg har den ikke på ipoden min og kanskje ikke hørt på den på flere år, men jeg lå å tenkte på da jeg var yngre når jeg skulle sove. og hvordan jeg levde meg inn i musikaler. og sangen til Herodes er jo helt klart den morsomste i filmen/ musikalen.

men nå får jeg komme meg opp og se om jeg kanskje får flyttet meg hjem i dag, selv om smertene bare har blitt verre er det vel lov å håpe....

lørdagskos

da skal jeg ta over stua her og sette meg ned å se på bones sesong 2. til dette skal jeg ha potetgull og dipp og urge. koselig ;-)

blir nok ikke mere internett på meg etter dette, spiller nemlig lost in blue 3 , noen harvestmoon spill og harrypotter lego på en gang. det tar litt tid *ler*

Night world 1 (L. J. Smith)

 

 

Inneholder novellene

Secret Vampire ? her følger vi Poppy og bestevennen hennes James. Poppy finner ut at hun har en dødelig sykdom og vil dø i løpet av sommerferien.Den eneste som kan redde henne er bestevennen hennes fra barneskolen, James.  Han har aldri fortalt henne det, men han er en vampyr. Men å forandre ett menneske er i mot hans lover. Elsker han henne nok til å redde livet hennes?

Daughters of darkness ? tre vamyr søstere som er lei av reglene til nightworld, rømmer til tanta si. Her skal de leve uten å bruke vampyrkreftene sine, men når de kommer frem er Tanta drept. Nabojenta ser at de begraver tanta si og tror de er skyldige, så mens de jakter på morderen jakter nabojenta og broren hennes på dem. Samtidig er broren dems Ash sendt for å hente dem tilbake.

Spellbinder ? to kusiner, oppdratt som søstere begynner å sloss mot hverandre om en gutt. De stammer begge fra den største heksefamilien og ting går ikke alltid som planlagt når magi er inn i bildet.

Jeg syntes ikke novellene var så veldig spennende, men det var en søt kjærlighetshistorie, historiene er flettet godt sammen og etter disse novellene er det klart at det er noe mer bak en bare søte kjærlighetshistorier.

 

Matvarer som forsvinner

 

Hvorfor er det slik at matvarer jeg liker plutselig forsvinner? Noen ganger blir de tatt ut av markedet mens andre ganger slutter butikker bare med dem. Det er ganske frustrerende å måtte gå i fire forskjellige butikker for å få det man skal ha.

Rema 1000 er en versting på det å bytte ut varer, du kan rett og slett ikke være sikker på om varen er der neste gang du kommer, samme hvor vanlig den er. Men i dag handler det faktisk om potetgull og dipp.

Jeg elsker potetgull og dipp og jeg liker best kims potetgull, men i alle butikkene jeg har hvert i har det vært helt tomt for vanlig lett saltet kims. Første stedet det forsvant var selvfølgelig rema, men har hvert igjennom kiwi, rimi og bunnpris også? ingenting. Det står mange kims produkter i hyllene, og midt i står et stort tomt felt. Jeg blir irritert.

Men jeg har ikke hatt det lettere med dipp mixen heller, jeg liker tortilla dippen, men den og alle spor etter den er magisk forsvinnet fra butikkene. Tror jeg må ta en titt på hjemmesidene til kims og maarud for å finne ut hva som skjer.

 

Russ gjør som de vil

Jeg leste i aftenposten om en 17 år gammel gutt som ble tatt av russen, surret inn i plast og satt igjen i kantina på skolen. Gutten selv syntes dette var moro, men allikevel ble de skyldige utvist fra skolen i to dager. Russen mener det er rektoren som lager unødvendig mye bråk grunnet dette og ser på det som en uskyldig spøk. Men hvor skal egentlig grensen gå?

Det har hvert mange episoder hvor russ kidnapper yngere elever som en del av leken, og ikke alltid går det like bra. Selvfølgelig kan man ha en liten ide om hvem som tåler dette og ikke, men man kan ta feil. Og det er nok langt fra mange som anmelder det russen utsetter dem for. + at hvis enkelte slike saker blir godtatt offentlig blir det lettere for de som kanskje ikke bare har humor i tankene å bryte grenser.

Jeg synes det burde være klare grenser på hva russ får lov til og ikke får lov til, siden det virker som om de ikke klarer å tenke klart over dette selv i denne tiden. Null toleranse ovenfor de som bryter reglene er også viktig. Det er ikke morsomt å være redd på skolen. Det vet jeg at jeg var?

foresten... er det ikke litt tidlig med russesaker nå?

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3827101.ece

musikk til facebook

Jeg kjeder meg fort når jeg sitter å trykker på facebook spillene mine, så i dag satte jeg på i poden på radom slik at tiden skulle gå litt fortere. Dette ble resultatet.

Lady hear me tonight - modjo
Stimulate  me - destinys chili
Dette kartet viser vei - kaptein sabeltann
Fill me in - craig david
Prøv igjen - halvdan Sivertsen
If you buy the blue one - bertine zetliz
Tre minutt - bjørn Eidsvåg
Sk8ter boi - avril lavine
Wake up little susie - simon & garfunkel
Farvel - kaptein sabeltann
Karma chamelon - cultur Club
For emely, whenever i may find her - simon & garfunkel
Splittepine - dumdumboys
You`re still you - josh groban
Lucky love - ace of base
Hus ved havet - halvdan Sivertsen
Ghostbusters - jay parker jr.
Bursdagssang - kaptein sabeltann
I just died in your arms - cutting crew
Gud! Hvor du er deilig - bjelleklang
Build me up buttercup -u2
i`m so excited - point sisters
Winerbrød-tango - rolv wesendlund
Millienium 2 - markoolio

Kanskje ikke alle de sangene jeg selv hadde valgt nå, men godt og blandet. nå plugger jeg i poden inn for å legge til litt mer musikk. Skal snart opp til mamma. Skal sove der til tann greiene mine går over.

Farmville hjelper Haiti

Dette er ikke første gangen at de bak farmville (zynga) bruker spillet til å samle inn penger. Denne gangen er målet en skole. Man kan donere penger ved å kjøpe frø for farmchas eller bare hjelpe til ved å sende gaver. Jo flere school suplies folk sender til hverandre, jo mer penger donerer zynga. Gavene kan du bytte inn til andre ting inne i spillet. Egentlig en greit måte å få folk til å hjelpe på.

Her er det du kan veksle inn til:

10 - haiti flagg
20 - schooled ewe (utdannet sau)
30 - student gnome
50 - tap tap bus
75 - school seesaw
150 - school house


Pop opp hjelp

Noen ganger når jeg sitter å spiller på farmville og frontierville har jeg så lyst til å lage er orm, eller et virus og sette inn på maskinene til de som lager spillene. Slik at hver gang de gjorde noe kom det opp et pop opp vindu med tips om andre ting de kunne gjøre, eller rett og slett bare bekrefte det de gjør. Spesielt når jeg stresser eller er i dårlig humør plager disse pop opp hjelpe boksene meg veldig.

Zynga kan det å lage vanedannende spill, men fortsetter de med så mange pop opp forslag jager de nok sakte men sikkert bort mange brukere.

spill på facebook

Jeg er nok ikke den eneste som har blitt hektet på enkelte spill på facebook, jeg er nesten bare på facebook for å spille. Jeg spiller for tiden farmville og frontierville. Selv om jeg bare spiller to spill er det et slit siden jeg spiller på hele 5 profiler.

Jeg begynte med å spille på så mange profiler da jeg hørte på lydbøker og trengte noen å trykke på. Jeg hadde ikke tålmodighet til å vente på at et spill ble ferdig så jeg spilte på to profiler samtidig. For å ha nok å trykke på i løpet av tiden jeg hørte på boka var jeg igjennom alle fem. Men har mistet litt kontrollen det siste halvåret.

Det har hvert mange forandringer på farmville og frontierville krever mye tid. Utrolig hvordan farmville har utviklet seg siden jeg begynte å spille det.

tannlege mareritt

Jeg er så heldig at jeg kommer fra en familie med veldig sterke tenner. Dette gjør at vi sjeldent har problemer med tennene våre. Men det er en stor ulempe. Tennene våre vil ikke ut.

Husker jeg måtte trekke nesten alle melketennene mine, noen dro jeg ut selv også. De ble løse, men slapp aldri taket. Største overraskelse fikk jeg da jeg skulle få regulering og de måtte trekke noen av de vanlige tennene mine oppe. Tannlegen sleit veldig og etter en stund kunne han vise meg at tanna mi hadde røtter med kroker på. Vanligvis går røttene rett ned, men mine bøyde seg nederst og gikk oppover igjen.

Selv med alt dette i minnene var det ikke noe som kunne forbrede meg på tannlege mareritt uka jeg har hatt. Det hele startet på Lørdag da jeg bestemte meg for at jeg var lei og ha vondt i den ene tanna mi og dro på tannlegevakten. Siden jeg har hvert ganske syk har ikke tannsmerter hvert min første prioritet, men tenkte at all smerte som kan fjernes burde tas.

Det var ikke noen overraskelse hvilken tann det var noe feil med, den hadde begynt å falle fra hverandre, så valget mellom rotfylling og trekking var ikke vanskelig. Teorien var at jeg bare skulle trekke ut denne tanna jeg har hatt problemer med siden den kom og bli ferdig med det. Slik gikk det ikke.

Etter at jeg hadde sittet i tannlegestolen i en og en halv time og etter tre runder med bedøvelse ga tannlegen opp. Bedøvelsene virket ikke som de skulle, antageligvis grunnet betennelse inni tanna. Hun la på midlertidig fylling og sendte meg hjem. På mandag fikk vi mast oss inn til en tannlege familien min kjenner godt, de skal være veldig gode og etter en rask sjekk fikk jeg ny time til en spesialist som skulle ta tannen. Onsdag kveld møtte både jeg, mamma og tanta mi opp. De skulle gi meg beroligende før de begynte, så familien skulle være med som støtte slik at jeg kom trygt hjem.

Jeg forsto allerede når de ropte meg inn at dette ikke kom til å gå som planlagt. De hadde gitt meg en sove medisin, men den hadde ikke virket i det hele tatt. Jeg kommenterte dette til tannpleieren, men hun trodde meg ikke. Det mest smertefulle var selvfølgelig å sette bedøvelsene. Noe jeg var forbredt på, men jeg måtte igjennom. Nå var det helt klart at den beroligende medisinen ikke hadde virket. Jeg hadde panikk.

Tannlegen var god han og trakk tanna fort ut, jeg rakk nesten å puste lettet ut før marerittet begynte, røttene satt igjen, og de ville rett og slett ikke ut. Han jobbet og jobbet med røttene og fikk etter en stund ut en av dem. Da hadde neste pasient kommet for lenge siden. Men jeg hadde enda en rot igjen, og denne viste seg å være det største marerittet. Han borret, trakk, lirket og dyttet. Ingen ting hjalp. Jeg måtte igjennom enda en smertefull runde med bedøvelse og enda ble det ikke helt smertefritt.

Han klarte da tilslutt å få ut den siste delen, da var det en stund siden pasient nummer tre hadde dukket opp. Jeg måtte sy fire sting i munnen og var helt utslitt. Mamma og tanten min også.
Mamma gikk ut fra stedet med ønske om å saksøke dem (hun er advokat) og har sverget på å aldri sette sine føtter inn på tannlege kontoret igjen. Mens tanta mi bare var svimmel og sjokkert.

For å avslutte kvelden på en tilfredsstillende måte sendte vi en tekstmelding til min far som gjorde det klart at vi skylte på han for marerittet, mamma saksøker ikke og jeg lever på smertestillende uten like?
Det var ikke tannlegen det var noe feil med, det var tennene mine.

Liten introduksjon av kattene mine

Siden jeg kommer til å skrive så mye om dem, tenkte jeg at jeg skulle introdusere kattene mine. Jeg har to den ene heter Sirius dotten og den andre er Luna Felis.

Sirius er en hannkatt på 5 år, han har bodd sammen med meg siden han var 16 mnd og har vunnet hjertet til hele familien min. han har også overlevd to samboere men trives best med meg alene. Han er en klassisk huskatt med grå og sorte tigerstriper og ser akkurat ut som en katt skal.  Det han liker aller best å spise er hvetebakst og roseblader. Så jeg kan ikke ha roser i leiligheten. Han er den katten med mest personlighet, han eier leiligheten og vet det. Han kan finne på mange rampestreker, men når alt kommer til alt er hans ynglingsplass i armkroken min. en sikkelig kose dott.

Luna er en hunnkatt på 3 år. I motsetning til Sirius er hun ganske sky og skvetten, men hun er utrolig nydelig. Hun har et kattunge preg som hun ikke mister og selv om hun er nervøs av seg er nysgjerrigheten hennes til å le seg i hjel av. Hun skal snuse borti alt og er veldig leken. Selv om hun er sky stjeler hun kos av folk og liker og sove under dynen sammen med meg når det er kaldt. Hennes største skrekk er hjemmehjelpen og hun spiser bare mat det står katt på. Ingenting annet er bra nok.

 Luna FelisSirius Dotten

Mitt virkelige første innlegg....

lurer på hvor mange før meg som har irritert seg over det innlegget blogg.no skriver for deg. er jo bare tull at det er det første...

som dere sikkert har forstått så er jeg ny her, jeg har blogget over et år på pointblogg og funnet ut at jeg liker det ganske godt, men har blitt så utrolig lei av temane dems og allt tullet så jeg flyttet meg hit. trenger ikke poeng for å skrive det jeg tenker. (og i følge familien min tenker jeg allt for mye)

bloggen min kommer ikke til å være en tema blogg siden livet og interessene mine skifter i perioder, så holde seg til et tema vil være kjedelig i lengden.

jeg er veldig glad i å kommentere nyheter..... små eller store, filmer jeg har sett, tv programmer, bøker, opplevelser, dataspill, brettspill og selvfølgelig dyrene mine.

hmm. det var god beskrivelse av bloggen min så jeg tror jeg kopierer den over til der jeg skal beskrive den ;-) jeg skriver best når jeg skriver rett ut av hjertet.

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin