hits

august 2018

plutselig var kjøleskapet mitt fult av sunn mat.

første innhøsting fra parsellen

Jeg har hvert i parsellen. Planen var egentlig bare å tynne litt ut blant gulerøttene, men jeg kom derfra med nesten en hel grønnsakssuppe.  

Jeg plukket en fin bukett gulerøtter, men har fortsatt mye å ta av i løpet av høsten. 

Jeg så at jeg burde tynne litt ut i salatbedet også, og plukket med meg salat til hele familien. 

tomatplantene som har stått ute i år, har virkelig ikke likt seg, så jeg bestemte meg for å ta inn det som var modent før sneglene tok det. var bare to, resten i skåla er fra campingplassen hvor jeg tok inn grunnet samme trussel. 

På veien ut møtte jeg noen jeg kjente og vi ble stående å prate, jeg pratet om ting som var godt i supper og plutselig hadde han gitt meg både jordskokk og vårløk. vi smakte også på noen Jostabær, de var veldig gode.

på vei hjem kjøpte jeg inn poteter, neper og epler. de to siste for å sa sammen med gulerøttene til dip, potetene til potet og jordskokk suppe jeg skal lage i morgen. Så når du åpner kjøleskapet mitt nå, lukter det friskt og grønt. 

 

kort, men kraftig storm

Det blåste godt i Oslo i dag og i denne lille stormen fartet jeg rund på rullestolen. Jeg pleier å si at om det blåser i Oslo, er det kuling på Lambertseter. Er det kuling i Oslo, er det storm på Lambertseter.  Jeg fryktet litt stillaset på senteret, men det var festet godt og bare smalt veldig, verre var det med grener fra trærne i gata. Når du ser at flere smågrener har falt ned og du titter opp på de store som henger løst og dingler, da forstår du de er på vei ned og håper det ikke er akkurat nå mens du er under.

For det meste var det ikke skummelt å kjøre rundt, jeg og stolen er en stor tung masse og selv om vinden røsket tak i meg innimellom, hadde den ikke noe påvirkning på stolen. Verre var det for pust og øyne. Når de sterkeste kastene kom rett på måtte jeg flytte hodet til siden for å få puste ordentlig. Jeg sliter virkelig med følelsen av å få luft trykket ned i lungene.  Når jeg var ferdig med rundene mine, var jeg så gjennomkald at jeg måtte pakke meg inn i ekstra jakker når jeg kom inn.

Møblene på uteserveringene på senteret hadde blitt tatt av vinden og jeg var nok litt bekymret for vognen min, selv om det er ganske god ly nede på Solvik. Badebrygga gikk selvfølgelig, men det viste vi fra de satte den opp. Den kommer til å bli knust ved første storm. Vi fikk ha den i noen uker da.

Men verst var det nok for nabo blokka, for den opplevde en av mine verste mareritt. Et tre veltet over det.

Fikk først et bilde av tanta mi på telefonen, og var og så på natt turen til meg og Lykke. Ser ut som det har gått bra, bare litt skader på fasaden. Heldigvis ligger alle vinduene lengere bak og det så ikke ut som om noen av de var truffet.

Vind er skummelt.

en sommerdag på solvik

I dag skulle det komme noen å se på feilene som har oppstått i vognen min i løpet av året jeg har hatt den. Siden de skulle komme så tidlig fant jeg ut at det var best å overnatte der, så jeg og Lykke reiste ned kvelden i forveien. Venninnen min Ida kom ned for å være moralsk støtte da jeg synes slike ting er veldig skummelt, men mannen som kom var veldig hyggelig og tok bilder av feilene og hjalp meg med de tingene jeg lurte på om vognen samtidig. Han tok bilder av listene som hadde løsnet og lampa som hadde sprukket og sa at dette gikk på garantien, så vi får fikset problemene.

Etter at han var ferdig fikk jeg spist frokost før vi gikk oss en tur i skinnerbukta. Så måtte jeg legge meg litt igjen, mens Ida og Lykke var ute og solte/skygget seg. Tror Lykke satte veldig pris på at det var noen som var våken med henne, da det blir kjedelig at jeg sover så mye.

Når jeg våknet igjen, tok vi oss en tur ned på stranden der vi byttet på å passe hund og bade. Lykke ville ikke bade i dag, bølgene var litt store. Men jeg hoppet ut i flere ganger og satte pris på å kunne svømme litt.

Planen var å spise middag der nede, men Apple svarte på et ipad prosjekt vi hadde gående og vi ble enige om å dra hjem ved 5 tiden og fullføre det i stedet. Ida gikk en liten tur med Lykke mens jeg stengte vognen.

Det var for meg en helt perfekt strand/sol dag.

Ny runde på radiumhospitalet

Jeg vet ikke hvorfor jeg får så angst når jeg skal dit, jeg vet jo svarene allerede. Jeg har tre funn i høyre bryst, to så små at de ikke synes på mammografi. Da de fant alle tre i januar tok de biopsi av den største og den var fin. Dette er godartede svulster, allikevel gir de meg panikk når jeg skal til undersøkelse.

Jeg hadde nok et idiotisk håp om at de magisk skulle ha forsvunnet, siden de er så små, men de har ikke det. Jeg skulle bare på oppfølging for å se om de så vokste og etter timen kan jeg ikke helt si svaret på dette selv. Legen sa han trodde de hadde forvekslet dem på alleris, da den ene var blitt større og den andre mindre, og beskrive noe er ikke helt klart så små forskjeller kan jo oppstå ?

Men de er helt klart godartede så han forsto ikke helt hva jeg gjorde der, da de ikke driver med slikt.

Jeg skal ikke tilbake, hva enn de små forandringene de siste 6 månedene er, er de ikke farlige. Bare gleder meg til å legge dette bak meg. For selv om du vet du ikke har kreft, er det så ubehagelig å drive med.

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin