hits

august 2014

bursdags gaver fredag 29

Det ble noen gaver på meg i dag også, selv om jeg ikke skal feire bursdagen min før i morgen. I går fikk jeg perler av Caroline, men de ble ikke med på bildene i dag.

 

Tusen takk for alt sammen, vant 25 kr på skrapeloddene ? blir et nytt et.


 

sims 2 hope 29.08.14

Uke 3

Uke tre var fin. Mike konsentrerte seg om å få inn penger ved å jobbe og skrive noveller, Asia konsentrerte seg om å klatre i rang på jobben. De avsluttet uken med å bygge på en 3. etasje på huset sitt.

Uke 4

 

Denne uken skjedde det mye. Asia nådde toppen av politi karrieren og adopterte kattungen Luna. Luna ble voksen bare dagen etterpå og fikk seg jobb. Asia ble også gravid og lille Angela kom til verden. Livet ser veldig lyst ut akkurat nå.

sims 2 hope 28.08.14

Uke 1

Etter den fine skolen var det trist å komme hjem til det nedfalte nabolaget. Med lite penger siden det bare var en stor tomt å velge fra og det ble bare tatt med en seng fra skolen, ble den første uken veldig vanskelig. Først fikk Mike seg jobb med å gjøre små kriminelle handlinger, men så fort han fikk muligheten gikk han over til medisin.  Om alt annet i huset er slitent og gammelt, så sover han som en konge.Uke 2

 

Denne uken var helt klart bedre enn den forrige. Mike nådde toppen av medisin karrieren og fikk endelig kjøpt seg en dusj. Det andre han gjorde etter forfremmelsen var å ringe kjæresten sin Asia og gifte seg med henne. Hun startet rett i politi karrieren og har vist seg å ha et utrolig talent til å lære seg ting fort. 
min egen skytsengel

I natt møtte jeg bestefar igjen. Dette er vel fjerde gangen han har dukket opp i drømmene mine. 2 ganger fordi jeg roper på han når marerittene ble for sterke og nå to ganger for å fortelle meg at han passer på meg. Den første gangen han dukket opp i en slik drøm var det mer som en varsel eller krangel over drømmene mine, han stoppet en drøm å komme igjennom til meg og jeg takket han.

I natt gikk jeg igjennom leiligheten til han og mormor og han var også på vei igjennom. Jeg stoppet han og spurte om jeg kunne spørre han om noe som kunne virke rart. Han smilte og tok igjennom noe for å vise meg at han viste han var død og at jeg bare kunne spørre. Passer du virkelig på meg bestefar spør jeg, han bekrefter og jeg får en virkelig stor klem før jeg våkner opp.

 

Eter at bestefar døde har jeg bare hatt to besøks drømmer og begge to har han avbrutt, siste besøks drøm var den natten jeg takket han for hjelpen. 

oppe alt for tidlig

De fleste vil vel tenke at dette er et normalt tidspunkt å stå opp på, men jeg er virkelig i problemer om jeg ikke sover minst til 11. siden jeg la meg sent i går burde jeg ha sovet til 1-2 tiden. Men jeg har ingen valg, for en uke siden fikk jeg et brev fra noen som skal sjekke strømmen hos meg som sa jeg hadde plikt til å være til stede når de kom. Selvfølgelig en gang imellom 4 timer. Så nå må jeg bare tvinge kroppen til å delvis fungere frem til han kommer, så kan jeg legge meg igjen. Ikke bra for døgnrytmen, men noen ganger har man ikke noe valg.

Kjære fugler her utenfor

Vi lever i en skummel verden fylt med farer, og det er en god følelse å kunne sitte litt opp fra bakken med en vegg bak seg og holde utkikk etter farene. Men hva, etter alle disse årene, har fått dere til å velge vinduskarmen min. ikke misforstå meg, jeg setter pris på dere, synes dere er vakre og mesteparten av dagen liker lydene dere lager, det er derfor jeg ikke kan forstå valget deres av sitteplass.

Det må være et instinkt i dere som ikke fungerer lengre, for i de 8 årene jeg har bodd her har dere hatt vett til å holde dere unna vinduskarmen min. hvorfor i år? Er lukten av kattene blitt svakere? Er det dukket opp en større fare på bakken og alle de andre vinduskarmene i nærheten? Utfordrer dere hverandre?

Ja jeg kan se at persiennen som er nede kan forvirre litt, men det har aldri vært et problem før, og det er antageligvis det eneste som har reddet livet til flere av dere i år. Ser ikke ut til at Luna klarer å stupe igjennom dem.

 

Men hva om vi lager et kompromiss. Jeg holder persiennene nede slik at kattene møter et hinder før de når dere, og dere slutter å kvitre når dere sitter på vinduskarmen og forteller kattene at dere er der. 

the sims 2 Hope 23.08.14

 

År 1

Siden det var så mange områder som slet med å komme seg etter katastrofen, bestemte verden å opprette en skole hvor nabolagene fikk sende en person som skulle få ekstra opplæring de kunne ta med hjem.
Mike ble valgt ut og fikk tilnavnet Hope av folket og han startet stolt på universitetet.
det første året gikk veldig bra, han var veldig motivert og jobbet hardt med både studier og å bygge ferdigheter. Han fant seg en stor glede i natur her hvor den eksisterte og bestemte seg for å få med seg så mye av dette før han reiser hjem til sin døde verden.

År 2

Mike valgte å studere biologi og klarte både første og andre året med topp karakterer. Det er fint å bo i et bofelleskap med lite utgifter og Mike har ingen planer om å flytte herfra med det første. Pengene har får inn på stipendet sitt går til å gjøre dagene enklere. I løpet av år to har han oppdaget tre hemmelige plasser hvor han kan møte folk med samme hobbyer som han og til disse stedene drar han ofte for å slappe av litt. Han startet med ambisjonen kunnskap, men den forandret seg til vennskap og familie etter dette året.

År 3

Studiene går veldig bra og Mike gleder seg til han kan reise hjem og vise nabolaget alt han har lært. Selvfølgelig blir det trist å skulle forlate denne fine verdenen hvor ting fungerer som det skal, men han har en plikt. Han har brukt dette året på å nå toppen i hobbyen natur og har tenkt å dele dette meg familien han får en gang.

nå starter vi å nærme oss hjemturen og nå er det viktigere enn noen gang å få opp kunnskapene sine.

År 4

 

Det var ingen problemer å komme igjennom studiene med topp karakterer. Selv om ikke all kunnskap var på topp føler Mike at han har fått et godt utgangspunkt til å klare utfordringene som møter han. Han brukte de siste dagene på skolen til å tilbringe litt ekstra tid med kjæresten sin. Han vet han har en tøff utfordring å møte før han får muligheten til å se henne igjen og håper hun venter på han.

ny buzzador pakke

Reklame | buzzador

I går fikk jeg pakke i posten, og det morsomme med buzzador pakkene er at du ikke vet hva som ligger i pakken. Du vet produktet for det har du sagt ja til å teste, men ofte er det tilleggs pakker man kan gi bort til familie og venner og det er spennende å se hva de har tenkt.

 

I pakken jeg fikk nå lå det en original pakning til meg og hele 10 poser jeg kan dele ut.  5 Tabletter i hver pose.

 

Så i dag får jeg sjekket om jeg får mer glansfulle og renere ting på kjøkkenet. 

ønskeliste 30 års dag

Olje ovn

Tastatur til ipad ( chlas olson 400 kr)

Perleutstyr, perler og steiner

Eclipse/ crosstrainer maskin

Lilla sengetøy ( eventuelt svart eller med sommerfugler)

Overnatting på thon hotel arena 26-28 juni 2015

The sims 4 spill utstyr ?

-          http://www.multicom.no/QCK-SIMS-4-EDICATION-SteelSeries/cat-p/c/p7501030

-          http://www.multicom.no/STEELSERIES-MOUSE-SIMS-4-SteelSeries/cat-p/c/p7501357

-          http://www.multicom.no/STEELSERIES-HEADSET-SIMS-4-SteelSeries/cat-p/c/p7501250

ps 3 move startutstyr ( sensor og kontroll evnt. Spill) ( platekompaniet, spaceworld, game)

eau thermale avène ? eau thermale ( thermal spring water anti irritating) fåes på apotek

 

pengeboks med lås

urne nedsettelse

Det har vært en hard dag både psykisk og fysisk. Jeg var dårlig i går og la meg veldig tidlig, så jeg sto opp klokken 08.00. På starten av dagen hadde jeg mye energi og fikk gjort unna en del praktiske ting, men jeg skjulte hodepinen min bak smertestillende.
klokken 14.00 skulle vi møte opp på Grorud kirke og putte urnen til bestefar i jorden, jeg satt på gresset og så på og slet med å holde tankene på hva som skjedde, ble hele tiden distrahert av tanker som hvorfor velger folk plast urner og lignende.

Etter at urnen var nede og vi hadde pyntet med blomster dro vi videre til mormor og spiste der. Peppes stod for maten og de brukte 58 minutter på å levere maten, vi fikk ikke halv pris selv om vi mente det var 39 og de 42.

Vi skulle egentlig bare ta en titt nede i kjellerboden og før vi visste ordet av det hadde vi gått igjennom alle eskene og sortert. Det var litt som å gå på skattejakt, men den ble fort avbrutt da jeg plutselig gikk i kraftig anfall. Jeg kan skjule hodepinen med smertestillende, men det stopper ikke anfallene fra å komme?

 

Så var det hjem og rett i seng, luna var lei seg fordi hun ikke fikk ligge under dyna mi, men jeg tror ikke hun hadde tålt at jeg sparket til henne under en kramperykning. 

når katten blir farlig

Det er andre gang det dukker opp en historie i Norske aviser om en amerikansk familie som må ringe politiet fordi de er så redd katten sin. I slutten av siste klipp sier moren i familien at det er morsomt helt til det hender deg. Jeg synes ikke det er morsomt i det hele tatt, men tragisk.

Jeg kan ikke forstå hva slags eiere det er som kan miste så kontroll og bli så redd kjæledyret sitt. Mange katte eiere ser på katter sin utagerende adferd som ubetydelig, som de ikke har ansvar for det. Men spør deg selv dette, hadde det vært en hund som gjorde dette, ville vi ha avlivet den?

Dette er ikke en tankegang som tilfeldig hopper opp i hodet mitt, men en lang og smertefull vurdering av min første katt pjusken. Når pjusken var 3 måneder ble han kastrert fordi jeg håpet det ville stoppe han fra å angripe ansiktet mitt om natta. Det virket en liten stund, men han var en katt både naboene og dyrene rundt var livredd. Vi visste det var noe galt med han siden han aldri landet på bena og hadde høydeskrekk, men det var en nesten to år lang vurdering før jeg avlivet han. Dyrlegene trodde han kunne ha hatt en hjerneskade eller svulst siden han oppførte seg så rart.Avlivingen av pjusken kom ikke som en overraskelse, etter over 100 angrep hadde jeg sagt til samboeren min at om han gjør det igjen må jeg avlive han. Hadde dette vært en hund hadde han vært avlivet for et år siden. Alle angrepene hadde gått bra da jeg ble ekspert på å stoppe han i fart og «redde» meg selv. Jeg var også blitt veldig flink til å mistenke hva som var bak hjørner jeg måtte passere. (Jeg snaker ikke om lekeangrep der katten hopper frem og du skvetter, han gikk etter ansiktet mitt og med klørne ute)

En høstdag satt jeg ved laptopen min og spilte Pokemon, veranda døren sto oppe slik at pjusken kunne komme og gå som han ville. Han kom rett inn, gikk rundt sofaen og satte seg på bakbena vedsiden av meg. Det gikk en bølge av tristhet igjennom meg da jeg kjente igjen posisjonen hans og i det han satset mot halsen min var armen ute og stoppet han. Vanligvis ville han gi seg her, men jeg ser i øyekroken min at han setter seg til å satse igjen. Jeg roper på samboeren min og stopper hopp 2, 3 og 4 men etter det fjerde hoppet har han forstått noe og istedenfor å sette seg å satse igjen hopper han rett opp igjen etter å ha truffet gulvet. Jeg så hva han gjorde, men han var raskere enn meg. Jeg fikk tatt han i nakkeskinnet med tennene bare cm fra strupa mi, nakken min var klort opp og det var klart at han måtte avlives.

Ikke slapp han ut og ikke fikk han sove på soverommet med oss, det tok to dager før vi fikk kommet oss til dyrlegen (var helg) og det var to tunge dager. Men vi satt ikke livredde inne på et rom, vi brukte den siste tiden på å kose med den ellers så koselige pelsdotten. Jeg hadde tatt katten og vist han at jeg hadde kontroll på han, og vi visste det ville gå en stund før han ville prøve seg igjen.

Tidligere når han angrep strakk jeg bare ut armen slik at jeg avbrøyt hoppet hans og han falt ned på bakken. Så gikk jeg bare videre uten å anerkjenne angrepet. Denne gangen hadde jeg tatt katten hardt. Jeg slo han ikke, men kastet han nok et godt stykke inn i rommet når jeg hadde tatt han den siste gangen. Det var signal nok på at jeg fortsatt hadde kontroll og at han måtte skjerpe seg.

Jeg skulle ha avlivet pjusken lenge før dette, det hjelper ikke at vi pratet om det og vurderte det. Hadde han flydd på et barn ute hadde det knust meg. Men når han klikket fullstendig klarte vi å ta kontroll på katten og viste han hvem som var sjefen og fikk roet han ned. Dyrene merker om du blir redd dem og da har du tapt kampen allerede. Du kan ikke ha en katt og være redd for småbit og klør, du må vite at om noe skjer er du sterk nok til å ta kontrollen å låse katten inne på et rom, eller få den inn i et bur. Om den er for vilter fang den inn i et håndklede eller noe slikt.

 

Ps: nå har jeg to vennlige og snille katter på 8 og 10 år. 


ødelegger et selvmord minnet?

En stor del av verden er i sorg etter at en kjent og kjær skuespiller døde. En skuespiller som har betydd mye for mange og fått enda flere til å le. En skuespiller vi gjerne vil minnes med gode ord, bilder og minner om de filmene han var med i.

Men så kommer de kritiske ekspertene og sier at dette er feil, at vi ikke skal hedre han for alt han har gjort i livet fordi han valgte å avslutte det selv.

 

Blir virkelig bragdene dine verdiløse grunnet et valg du tar om deg selv? Skal man måtte tåle alt av motgang og smerter for å ha lov til å ha gitt noe til verden før? Selvmord vil alltid være et sårt tema hvor jeg er langt fra enig med ekspertene på det meste. ikke la dem ødelegge minnet om en god mann.

En pilot sitt vanskelige valg

Det er to dager siden jeg leste overskriften om at et fly ble holdt igjen på en flyplass I Norge grunnet ebola smitte. Jeg leste det rett før jeg la meg og tenkte for et hysteri.

i går startet jeg dagen md å lese hele artikkelen om flyet og valget som ble gjort, jeg leste også noen kommentarer om hvor idiotisk dette var.

Men i løpet av natta hadde jeg forandret mening. Det kan virke som hysteri og dårlige valg, men hva om det hadde vært en ebola smittet. Hadde vi ikke hvert sinte om vi fant ut at mistanken var der og det ikke ble gjort noe?

Først må vi se på det faktum at en smittet inn i landet ved et fly har liten risiko for resten av oss. Dette er ikke en luftspredende sykdom og det skal mye til for oss å bli smittet av en enkelt person. Det er en ekkel sykdom siden det ikke finnes medisiner mot den, men standard hygiene er en veldig god måte å redusere smittefaren.

Men når dette nå er sagt, hvordan ville det være å sitte på et fly med en syk person i en periode hvor det er en sykdom hysteri. Ville du tenkt det er sikkert bare en forkjølelse ikke noe å bry seg om. Eller ville du være litt nervøs for at naboen din ville gi deg en sykdom det ikke finnes behandling for.
Jeg tar det om en selvfølge at noen har tatt opp sykdommen og at piloten ikke vandret tilfeldig igjennom flyet og så en som nøys. Om det var en flyvert eller en annen passasjer har ikke stor betydning, informasjonen blir sendt til piloten og det blir hans avgjørelse om hva som skal skje videre. Det eneste vi vet om samtalen mellom pilot og tårn er at ordet ebola ble brukt. Det sies ikke i hvilken sammenheng og det er mer en stor sjanse for at det ble brukt i en setning lignende denne: de er redd for at det er ebola.

Om ikke ansvaret med å holde et fly i luften er nok, har piloten ansvar for alle inne på flyet. Og hva gjør man når det dukker opp situasjoner man ikke har kunnskap eller mulighet til å håndtere selv. Dropper man det å håper på det beste, siden dette er mest sannsynlig. Eller tar man ansvar og kommer i kontakt med noen som kan hjelpe deg med å finne svaret.
ser man på det på den måten vil svaret være åpenbart for de fleste, det er viktigere at de som er mulig smittet får hjelp så fort det går an. Og om flyet blir noen timer forsinket er dette en liten pris å betale.

Hadde det ikke vært en liten mistanke, ville ikke smittevern og leger dukket opp. Og det er lett å si i ettertid at ja, men han hadde ikke vært i landene som er smittet. Men viste de på flyet det? Viste de om han ikke hadde familie som akkurat hadde kommet hjem derfra?

 

 Bedre føre var enn etter snar

mamma sin fødselsdag

den ble feiret som de fleste bursdager. med besøk, kaker og gaver.

noen som kan se hva det skal forestille? min kake. fargene ble litt feil.

min kusine sin kake.

det dukket også opp en verdens beste, men da hadde jeg ryddet vekk telefonen min.

sims 2 dotten 10.08.14

Uke 12:

Dette har vært en uke med mange Bugs og mye krøll, men håper jeg har klart å få ting i orden. Daniel har blitt en eldre mann og shelby mistet jobben. Det var et tungt tap, men de velger å bruke denne tiden på å få barn. De bygde en etasje ekstra på huset med en seng til slik at foreldrene til Daniel ikke tar livet av dem.
Uke 13:
Brian blir født og vokser opp til å bli todler, Daniel dør og Shelby blir alenemor. Det er hardt med så mange restriksjoner, men hun klarer å gjøre en grei jobb. Greit at familien har tjent så mye penger før, for nå går det mye penger ut i forsikring og kommer ingenting inn.
Uke 14:

Brian vokser opp til et barn og starter på skolen. Som faren hans sliter han med å føle seg møkkete og har vanskeligheter med å fokusere. Shelby prøver å finne seg en jobb i det trange arbeidsmarkedet, men det haster ikke. Det viktigste er å holde Brian i live og fornøyd.

Uke 15:

 

Brian blir hentet av barnevernet og jeg taper utfordringen med ? 6 ½ p.

sims 2 dotten 08.08.14

Uke 10:

Kaylynn kom på besøk og Daniel som manglet oppmerksomhet fra damene falt pladask. Det tok ikke lang tid før han fridde og hun flyttet inn. Dette var en kjempe fin uke helt til foreldrene hans tok livet av henne ved å skremme henne til døde. Daniel litt oppgitt av foreldrene sine måtte bare takle det å gå videre med livet.Uke 11:

 

Man skulle ha trodd at Daniel hadde gitt opp håpet, men han er en evig flørter og da Shelby dukket opp noen dager etter at kaylynn døde, tok det ikke mange sekunder før han fant sin ekte kjærlighet. Han inviterte henne over noen ganger før han spurte om å flytte inn og forlovet seg med henne. Spøkelse til kaylynn ser ikke ut til å like henne særlig. 
tusenfryd i bilder

vi ville passet godt på boks

starter klassiskmoro å kollidere

speedmonster super våt ( splash)thunderkosterprøver å ta bilde av lupen, men trykker på snu kamera og tar bilde av oss i stedet.

evig favoritt

først i køen sims 2 dotten 04.08.14

 Uke 5:

Livet er hardt, vi klarte å få en unge til uten å miste en arbeidsdag, men mens ungen fortsatt var todler kom det en mulighet som ikke gikk bra og kathlyn måtte finne seg en ny jobb. Det er bare noen dager til hun også blir gammel og Daniel hovedsakelig blir overgitt til seg selv, dette kan ikke gå bra.
Uke 6:

Det var en veldig hard uke. Daniel slet med skolen og leksene siden han følte seg så møkkete. Det var ingen til å ta seg av huset så jeg måtte forandre litt på reglene for å klare det. Selv om kathlyn var eldre fikk hun lov til å lage et måltid om dagen og hun fikk lov til å betale regningene. Sirius døde av alderdom og Daniel klarte akkurat å bli tenåring før sosialarbeideren kom.

Uke 7:

Skolearbeidet blir ikke mye lettere med alderen, og det hjelper ikke at du har mange oppgaver å ta igjen, men en helg og vi klarte å ta igjen leksene. Logikk og kropp blir trent fort opp, men resten sliter vi med. Har måtte bli mer bevist på Kathlyn og ønskene hennes, er lett å glemme dem når man ikke kan styre dem.

Uke 8:

Kathlyn døde. Enten av alder dom eller at Sirius skremte livet av henne, jeg er ikke helt sikker. Spøkelse til Sirius gjør alt han kan for å ta livet av familien sin så de kan bli med han. Trodde det var som zombie han skulle komme tilbake jeg, men han klarte vel å slippe unna den forbannelsen. Daniel har fått seg jobb innenfor medisin og håper å få i gang vannforsyningen igjen.

Uke 9:

 

Det er ikke lett liv å leve når foreldrene dine bare klarer å løse opp en restriksjon, men Daniel ser ut til å klare seg bra i det lille huset hans. Han jobber mye natt og blir derfor ikke plaget så mye av faren som vil ta livet av han. Det største problemet er å finne seg en partner. Han har mange venner, men de dukker bare opp den ene gangen og det er vanskelig å få til noe mer.

bok:Nice Girls Don't Have Fangs Molly Harper

Enda en vampyr bok og den prøver ikke engang å skjule at historier hvor vampyrer er offentlig ute har blitt store grunnet en annen serie. Men denne forfatteren sin versjon av hvordan de kom ut var mer sannsynlig og morsom. Dessverre var det også den eneste tingen med boka som var verdt å få med seg.

I denne serien har vampyrer kommet ut fordi en mann som ble forandret nektet å akseptere at han mistet jobben sin og saksøkte firmaet. Han mente han burde få jobbe om natten.

Vi følger Jane, en ganske vanlig jente som jobber på et bibliotek. Men en dag gir den onde sjefen henne sparken og gir henne et gavekort til et supermarked som oppsigelse bonus. Hun elsket jobben sin og den var hennes hele liv så hun havner på en bar og drikker seg full. Her møter hun en flott mann som holder henne med selskap til hun er edru nok til å kjøre hjem. Bilen hennes bryter sammen og hun må gå videre, om ikke denne dagen var ille nok kjører en annen bilist forbi og tror hun er en hjort og skyter henne.

 

Hun våkner opp 3 dager senere og den mystiske mannen har gjort henne om til en vampyr. Det er mye å lære seg om den nye tilværelsen og det hjelper ikke at noen er ute etter å ta henne. 

sims 2 doten 01.08.2014

uke 3

At så mye kan skje på så liten tid. Jeg giftet meg, og fikk barn. Ja innen uken var omme var babyen vokst opp til barn. Vi har det ganske tøft her i vårt lille hus, mat og vann mangel starter å påvirke familien veldig. Min kone har tatt seg jobb innenfor matlaging, vi håper på å få løst opp litt der.

Uke 4:

 

Hvem skulle tro at unger var så vanskelige. Det gikk greit når han var baby og todler, men når han startet på skolen tok det ikke lang tid før barnevernet kom og tokk han. Hadde nok vært en fordel om jeg hadde en helg hvor jeg kunne gjøre noe med humøret og lekser, men nei da jeg hadde 5 dager med skole på strekk og en gutt som nektet å gjøre skoleoppgavene sine fordi han luktet litt vondt. Det hjalp ikke om alle de andre humørdelene var på topp, han bare nektet.
katelyn jobber som bare det og stiger i gradene, men det er ikke lett å være henne for tiden. Full jobb, gravid og en ektemann som har mistet forstanden og bare går rundt uten kontroll. Ja Sirius har blitt en eldre mann og det er jobb nok å få han til å følge reglene når jeg ikke kan styre hva han gjør.


Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin