hits

august 2013

bursdagsfeiring/ bursdagsgaver

Det ble ikke grilling ute, regnet satte en stopp for det. Men så fort vi hadde stekt pølsene inne kom sola frem og det ble skyfri himmel?

Jeg pleier vanligvis å ta bilder av kakene, men i dag var jeg så overveldet at jeg glemte det. Vi hadde tre kaker: en bløtkake, en sjokoladekake og mine mini cupcakes.

 

Det var mas om å åpne pakkene da, jeg er kjent for å være veldig tålmodig der og liker best å følge tradisjoner, men når far, mormor og barn starter å mase er det bare å gi seg.

 

lush produkter og en nydelig tegning

håndklær med sommerfugler 

nøkkelskap med bilde av meg, lillesøster og hunden hennes Annie

tegning fikk også tilsammen 1000 kr, men de tok jeg ikke bilde av.

tusen takk for en kjempe fin dag alle sammen, jeg koste meg og spiste kake nok ,så det holder til jula.

bursdagsfeiring forberedelser

Jeg skal ikke klage, skal feire bursdagen min hos mamma og det er lite av oppsettet som er satt til meg, jeg skulle bare dekorere cupcakene og pynte meg selv. Det som har stresset meg er at jeg måtte rydde kjøkkenet først og at feiringen er så tidlig (for meg) at jeg bare får to timer på alle forberedelsene. Men angsten over tiden fikk meg til å stå opp en time tidligere og det viste seg fort at de to timene hadde holdt fint. Kakene er ferdige og jeg har 90 minutter på å pynte meg.

 

Denne gangen eksperimenterte jeg med rips, så det er ikke tilsatt noen fargestoffer, bare frisk rips. Kombinasjonen av det søte, vaniljen og syrlige ripsen ble kjempe god, men jeg tok nok litt lite melis i for toppingen ble litt mer flytende enn jeg er vant til og var derfor vanskelig å forme. Det blir noen utrolig gode og sølete små kaker.

#cupcake

kveite green curry - kokkekurs hos taste of oslo

20 g green curry paste

½ dl solsikkeolje
20 g brunt sucker
3 dl skalldyrkraft (kan fint bruke grønnsakkraft også, det gjorde vi)
1 dl blåskjell- eller hjerteskjell kraft (kan fint bruke grønnsakkraft også, det gjorde vi)
2 dl kokosmelk tykk
1 dl kremfløte

Sauter curry pasten i oljen til den slipper aroma og begynner å olje seg. Tilsett kraftene og reduser. Tilsett kokosmelk og fløte og la det trekke i 10 minutter. Juster konsistensenog smaken så den får en lett kremaktig konsistens og er akkurat så sterk som du vil ha den. Smak til med fiskesaus og lime.1 stk vårløk finsnittet
6 stk sukkererter i strimler
10 stk aspargesbønner i 1 cm biter
1 stk bok choy i strimler
220 g kveite i terningerTilsett grønnsakene i basen, gi det et lite oppkok, tilsett fisken og la den trekke i 5 min. tilsett 1 neve grovhakket koriander ved servering.Serveres med basmatirisoppskrift fra chef`s secrets på taste of oslo

#fisk #middag #fiskemiddag #kveite #greencurry #tasteofoslo 


det er hva jeg kaller en smak av oslo ( taste of oslo)

Da har jeg brukt opp dagens krefter på å tusle rundt nedenfor festningen og smakt på det som skal være noe av det beste oslo har å tilby.

Jeg valgte å fokusere på deserter siden jeg prøvde og ikke bruke for mye penger på prøvene deres, og jeg er veldig glad i det. Jeg var glad jeg var mentalt forberedt på at det meste kom til å koste ekstra penger, det har nemlig hvert grunnen til at jeg ikke har ville kjøpe inngangsbilletter. Synes det er for mye å skulle betale nesten 200 kr for å få komme inn og smake på smaksprøver som koster 50 ? 90 kr stykket.

Det var noen gratis smaksprøver og noen ting du kunne være med på og selvfølgelig konkurranser. Jeg kunne bare bli med på den ene siden jeg ikke skulle være der lenge nok til trekningen på den andre. Det var et taste teater hvor de sto å laget noe mat forran publikum, og det var kokkeskole hvor du kunne lære deg en rett. Jeg meldte meg på dagens første rett og fikk plass (maks 24 stk) det ble kveite med grønncurry. 

jeg startet med å snuble over en boksignering, og selvfølgelig kjøpte jeg bok. En slik en burde alle ha i hjemmet sitt.

etter noen gratis smakebiter ( brød dyppet i olje, juice, ost og marengs) tok jeg en liten kjøpe runde.

4 riksdaler ( 40 kr) 

 en riksdal (10 kr) pr stk.

så var det å vente på matkurset, for jeg hadde brukt opp riksdalene mine, greit at det var fin utsikt å kose seg med mens jeg ventet den siste timen.

maten på kuset var god, det kommer et eget innleg om kurset med oppskrift.på vei ut fikk jeg kjøpt med meg en ost jeg hadde smakt på og ville la familien også smake på.tusen takk for en fin kveld aperitif ( som jeg vant billettene hos)

vunnet billetter til taste of oslo

I sommer har jeg deltatt og deltatt i konkurranser for å vinne billetter til taste of Oslo. Den ene konkurransen etter den andre kom og gitt og jeg hørte lite, men i går, på bursdagen min kom meldingen om at jeg nå står på gjestelisten og får komme inn en valgfri dag. Både torsdag og lørdag har blitt okkupert av bursdagen min, så jeg bestemte meg for å dra i kveld. Jeg har blandede følelser om å dra, gleder meg veldig, men redd for å bli skuffet. det er faren ved å glede seg...

 

 

dagens sang + bursdag innlegg

Selv om jeg må innrømme at det blir ikke bare å sitte på rompa, har en del småting som må ordnes?.

Det er en dag i året jeg frykter mer enn alle andre, og det er slik med dager, de kommer hvert år. Det er ingen måte å unngå den eller få stoppet den, så man må bare prøve å gjøre det beste ut av det.

I år har jeg gjort mange forberedelser og prøvd å få fokuset vekk fra selve dagen og over på positive ting, den tingen leserne sikkert har merket seg mest er sommer giveawayen min, i dag ble siste gave lagt ut og det er ikke tilfeldig at det er på bursdagen min. kanskje ikke mange som feirer bursdagen sin med å gi bort gaver, men det gir meg mye glede og det er slik jeg kommer igjennom jula. Ønsker du å delta i trekningen er den her.

Mange lurer nok på hvorfor jeg frykter denne dagen så mye, og de fleste, ihvertfall av de profesjonelle, tror det handler om å bli eldre. Men jeg føler ikke jeg har blitt så mye eldre de siste 10-15 årene og tenker lite på tall som egentlig har liten betydning i hverdagen når man er over 20. det jeg frykter er å få en dårlig dag, jeg har dessverre hat noen bursdager som ikke har hvert på den positive siden når jeg var yngre. 

Jeg er livredd for å bli glemt, mange år med mobbing og misforståelser i familien har gjort bursdagen til den ene dagen i året hvor jeg kunne se hvem som egentlig brydde seg, lav måleterskel jeg vet, men det var alt jeg hadde å gå etter og denne følelsen sitter i enda.

Jeg er livredd gaver, jeg er redd for å få dem og redd for og ikke få dem. Gaver er en uventet ting, og jeg liker det ikke. Jeg er redd for å reagere feil, blir mer glad for en gave og såre noen andre, jeg er redd for å bli skuffet og jeg blir kvalm og svimmel av å ikke vite ting. Dette løser familien delvis med å la meg være med på gaveutvelgingen slik at jeg er forberedt, men noen overraskelser må jeg ha, ellers ødelegger det dagen.

Jeg vil vel ikke lengere si at jeg er redd for store samlinger, selv om dette var tilfelle før, men jeg sliter med mye folk rundt meg og å måtte være i sentrum. Ikke det at jeg ikke elsker å være i sentrum, men mange av de andre fryktene slår meg igjen da.

 

I dag skal det feires stille med favoritt middag hos mamma, selve bursdagsfeiringen er grilling på lørdag (så det har å bli fint vær). Jeg er snart voksen, jeg fyller 29 år i dag, men jeg har nok en stor del av meg som aldri vil vokse helt opp. fokuset de siste dagen har hvert på bare en ting, banansplitten jeg skal spise i dag, den er en tradisjon. 

sommer giveaway 7

Denne sommeren gir jeg bort øreringer til noen heldige lesere av bloggen min, alt du behøver å gjøre er å legge igjen en kommentar med mailadresse mellom torsdag og lørdag (23.59) og du er med i trekningen.

Premiene er ikke sponset

 

Denne ukens gave:
rips dag

I går dukket det opp en melding på facebooken min, en kvinne jeg hadde kontaktet for en uke siden angående rips i hagen hadde endelig sett meldingen min. selv trodde jeg hun ikke svarte fordi hun hadde gitt dem bort til noen andre, men nei da hun hadde fortsatt rips jeg kunne plukke. Nesten rett etter at jeg sto opp, satte jeg meg i stolen min og kjørte ned til huset hun bor i, ja jeg er glad for gps på mobil.

Jeg hadde kjøpt med noe og drikke og spise på da jeg passerte rema 1000, noe jeg satte pris på siden den lille bærturen viste seg å bli stor. Det var ikke en rips busk, men flere store busker fulle av bær. Jeg plukket to bøtter fulle og den ene plukkekoppen min, men enda var det mye igjen, jeg kunne bare ikke ta det med meg.Når jeg kom hjem igjen var det en liten spisepause som varte en sailor moon episode og så var det å starte rensing, skylling og frysing. Det ble jeg ferdig med nå.Men jeg kommer til å få mye fin rips saft og rips gele i høst. Siden jeg har gått tom for syltetøyglass er resten av syltingen satt på vent til loppemarked tiden er ordentlig i gang, da skal jeg finne noen norgesglass. 

 

film:Kyss meg for faen i helvete

Det fine med å ha lave forventninger til en film du skal se, er at du kan bli positivt overasket. Denne drama komedien overasket meg og det jeg var redd for skulle bli en katastrofe gikk veldig bra. Jeg så filmen med to 12 år gamle jenter og jeg var redd for at filmen skulle være for voksen for dem, men filmen var lagt opp i flere nivåer så selv om de kanskje ikke fikk med seg alt, lo de og koste seg. Jentene som satt vedsiden av oss lo ihvertfall?

Filmen handler om en 17 år gammel jente som ikke kommer videre på audisjon fordi hun mangler erfaring. Selv leder hun en liten amatørteatergruppe langt ute på landet. Hun får inspirasjon til å sette opp et av stykkene til Jon fosse og klarer å overbevise teatergruppen om at det er en god ide ved å si at en ordentlig skuespiller skal hjelpe dem. Det er bare en ordentlig skuespiller i nærheten og han er mye mer interessert i å drikke vekk sorgene sine enn å sette opp et teaterstykke med amatører. Men hun klarer å overtale han, og når han først går inn i det gjør han det ordentlig.

Når en av guttene på fotballaget truer med å stifte sammen fitteleppene på hovedpersonen og holder henne fast i bakken, løper han inn i garderoben til guttene og krever forklaring, Ingen rører jentene hans.  Overraskelsen blir stor når han bestemmer seg for at gutten vi prater om er perfekt som den mannlige hovedrollen og har får beskjed om å stille opp eller bli anmeldt.

Siden dette er en kjærlighetsfilm, er det vel ikke så veldig overaskende at jenta blir forelsket i gutten.

 

hund savnet fra Hegglandsdalen utenfor Os

Når en #hund forsvinner, bruker man alle hjelpemidler for å finne den igjen. Jeg er gjerne et slikt hjelpemiddel og oppfordrer alle andre til også å hjelpe til med å spre informasjon. Det å miste et kjæledyr er som å miste et familiemedlem og sorgen kan bli veldig stor.

Nå har en hund forsvunnet fra Hegglandsdalen utenfor Os, og etter å ha lett etter hunden som forsvant fra tunet uten for hjemmet sitt, trenger eieren ekstra hjelp til å holde utkikk. Siden hunden på 7 år aldri har stukket av før, og at det har hvert tyveri i området, er mistanken om #hundenapping sterk.

 Bris er en 7 år gammel Briard og forsvant fra hjemmet sitt 22. august klokken 10.00

Hun har ikke på seg halsbånd, men er chipet.

Om du har informasjon om hvor denne hunden oppbevares, ta kontakt med eieren: Martha Heggland på tlf 911 07 576

 

Del gjerne videre

#savnet

rolig dag

Har ikke skrevet noe i dag, for det har ikke hvert så mye å skrive om. Hatt en rolig dag som har blitt brukt til gåtur, husarbeid, sims 3 og lære seg nytt perlemønster (som jeg enda ikke har fått til).

 

Noen ganger er det godt med dager som går i ekstra rolig tempo.

nye fisker i akvariene

I dag har vi hatt en utveksling og påfylling av fisker i akvariene mine.

Det minste akvariet mitt har fått tre nye kampfisker, to hunner og en mann.Medium akvariet har fått fjernet en del guppy fisker som ble omplassert til det store, det var rett og slett overfylt.Det store akvariet fikk et tilfeldig utvalg av guppyer fra medium akvariet som kunne hjelpe på den lille samlingen som allerede var der. Her flyttet det også inn to sommerfuglciklider. 
 

kino dag i går

I går hadde jeg en koselig kveld med lillesøsteren min (12) og kusina mi (12)

Jeg og kusina mi møttes hos mamma og fikk kastet i oss litt middag før vi dro ned til byen. Hos mamma skulle det være søndagsmiddag og familien dukket opp rett før vi dro.

Nede i byen gikk vi og tittet på partibodene som var åpne og plukket med oss godteri til kinoen, vi var ikke grådige (tok en hver) og vi var helt ærlige om motivet bak besøkene.

30 minutter før filmen startet møtte vi lillesøsteren min og vi gikk inn på saga kino og kjøpte popkorn og brus før filmen. Vi satt og lekte reklameleken mens vi ventet på at filmen skulle starte, jeg vant.

Filmen var morsom og vi koste oss, etter filmen var det å levere lillesøsteren min til pappa som hadde kommet ned med motorsykkelen for å hente henne. Kusina mi syntes det virket morsomt å sitte på en motorsykkel og spurte faren senere på kvelden om ikke han også kunne tenke seg å kjøre motorsykkel. Mens jeg og kusina mi ventet på drosjen gikk vi inn på deli og her fristet isen så mye at jeg bare måtte ha. Vi satt utenfor blokka mi og spiste opp isen mens vi ventet på at kusina mi skulle bli hentet av faren sin, utrolig fint at man fortsatt kan sitte ute å spise is om kvelden.

 

Jeg tror hele turen ble en suksess og barna skal ikke se bort i fra at jeg planlegger flere kino turer på oss.

kino dag

I dag skal jeg, lillesøster (12) og kusine (12) på saga kino og se kyss meg for faen i helvete.

kosepus

De fleste som kommer på besøk blir overasket over min lille prinsesse og hvor kosete hun er, og folk sliter å tro på meg når jeg sier hun bare er noen prosenter av det Prinsen min er. For selv om Luna Felis liker å bli klappet på, vil Sirius helst ligge oppå deg hele tiden og ble massert så hele kroppen sklir frem og tilbake. Noen få klapp på ryggen er ingenting, han vil helst at du stryker han over ansiktet, klør han bak ørene og på halsen. Og når du er ferdig med den intense kosingen er det på tide å ligge tett opptil deg og sove noen timer.

 bevis...

jeg følger korpset

Jeg har hvert på marked på Kirkeristen og skal bare innom noen få butikker før jeg reiser hjem. Vel denne planen ble fort endret da jeg hørte et korps spille nede ved Østbanehallen, jeg kjørte ned dit å så på og fulgte etter når de gikk opp Karljohansgate.

Det er lettere sagt en gjort å følge et korps/tog opp den gata, så halvveis kjørte jeg fra dem, rundt en av bygningene slik at jeg kunne komme til fronten og filme hele toget. Kastet meg på igjen når det hadde passert, men det var umulig å svinge rullestolen fort nok igjennom menneskemassen til å henge med.

Men godt over en time senere kom jeg frem til målet deres, jeg må innrømme at det var helt andre ting som gjorde at jeg brukte mer enn en time på turen stortinget ? rådhusplassen. Når jeg allikevel hadde mistet korpset var det ikke noe hastverk.

 

Nede på rådhusplassen var det en liten festival, jeg kjørte rundt og tittet i bodene før jeg innså at jeg måtte dra hjem.
den lange parti kjørerunden

Jeg kjører nedover fra stortinget, egentlig er jeg på vei til rådhusplassen, men etter at jeg må stoppe rullestolen min og vente en stund for å passere Fremskrittspartiet sin valg bod fikk jeg ideen om å kjøre innom alle bodene. Spørsmålet jeg stilte meg selv var, om jeg skulle stemme etter hvordan jeg som rullestolbruker kunne få informasjon, kontakt, gratis ting og passere bodene, hvilket parti burde jeg ha stemt. Med andre ord en veldig løs test om hvilke partier som tar hensyn, bryr seg og er hjelpsomme mot rullestolbrukere.

Fremskrittspartiet (FrP) fremskrittspartiet 

Det at jeg klarte å klekke ut hele denne planen mens jeg sto og ventet på en stor nok åpning til å passere Fremskrittspartiet sin valg bod sier litt om ventetiden, men etter noen minutter kom det en dame og spurte om jeg ville ha brosjyre og sa i fra til alle de som skravlet at de måtte gjøre litt plass, en annen rullestolbruker kom motsatt vei av meg og fikk også glede av den lille åpningen. Fremskrittspartiet var de som var mest til stede fordi di hadde konsert og et stort område på baksiden, når jeg kom dit var jeg usynlig og mens jeg satt foran det ene bordet kom det noen å ryddet bort alle brosjyrene, en dame gikk rundt meg og tok ørepropper og fikk beskjed om at hun kunne ta alle, noen barn fikk godteri og så pakket de vekk det også. Det kom ett kraftig hei fra meg da, jeg må innrømme at jeg var litt irritert, men jeg fikk ta så mye godteri jeg bare ville.

Det Norske Arbeiderparti (DnA) Arbeiderpartiet 

Inn til boden kunne jeg ikke kjøre, det er ikke lett å navigere stolen blant mange mennesker spesielt ikke når det er trangt. De er det eneste partiet jeg ikke har fått med meg hjem noen brosjyre fra, men kanskje jeg ikke ga dem nok tid. Det var åpent nok og jeg kom meg forbi og mitt minutt på å sitte å se og søke oppmerksomhet ble nok ikke oppfattet.

Sosialistisk Venstreparti (SV) SV

Husker jeg tenkte stille for meg selv, nei ikke sv mens jeg satt og ventet. Men jeg satt ikke alt for lenge før jeg fikk noen papirer å lese på. Uten om den tankegangen kan jeg ikke huske mye om standen, og ventetiden var ingenting mot det jeg skulle komme til å oppleve senere.

Venstre (V) Venstre

Her gikk det fort, lett å få kontakt og lett å komme forbi. Lurer på om det var her jeg innrømmet at jeg allerede har stemt. Aftenposten mener forresten at jeg burde stemme venstre, det har de alltid ment.

Senterpartiet (SP) SP

Mer enn en person hadde nok hvert greit, men jeg så han så meg og han kunne jo ikke noe for mannen som pratet og pratet. Jeg fikk min første gratis ting i løpet av dagen, en pose med gulerøtter ? disse reddet meg litt senere på dagen når sulten grep tak i meg.

Høyre (H) Høyere

Denne standen var veldig lett å kjøre inntil, det sto små runde bord på utsiden med lapper og jeg navigerte greit rundt dem. Holdt på å stikke av med en gigantisk blekke av et program, men en ung gutt spurte om jeg ville ha en enkel oversikt også og jeg byttet lettet ut. ( jeg har skumlest igjennom brosjyrene og så ikke frem til den kjempen)

Kristelig Folkeparti (KrF) Krf

De tok rådet til osloby (aftenposten) og stekte vafler? hadde jeg brukt like mye tid på de andre valg bodene som jeg gjorde her ville jeg nok ha fått kontakt med dem, her fikk jeg derimot ikke kontakt i det hele tatt. Jeg stilte meg mellom vaflene og bordet hvor det sto en mann, litt avstand til begge, men ikke mye. Avstanden var nødvendig for at jeg skulle kunne komme meg ut igjen senere. Det var to som sto å skulle ha vafler og bare en foran bordet. Men det gikk ikke lang tid før folk la merke til at jeg sto i veien for køen og flyttet den til innsiden av meg og valgboden, det falt dem ikke inn at jeg sto i kø og ingen av de som jobbet der så meg så jeg fikk ikke sagt i fra.  Først satt jeg bare og prøvde å få øyekontakt med han bak bordet, jeg så han fylle på tyggegummi og så folk tømme dem igjen. Så kom det et lite barn i vaffel køen som hadde fått et ballongsverd, satt å lekte litt med han mens moren hans (som var ukrainsk) gikk forover og forover i køen, det var nå jeg forsto at køen hadde blitt flyttet rundt meg. Jeg så det var konsert borte ved en sene og ville se hva som skjedde der, men de rakk å bli ferdig og tømme området før jeg kom meg videre. Jeg hadde nok bare kjørt videre, slik som hos ap hadde det ikke hvert for to faktorer, jeg ville ha vaffel og jeg ville være med i konkurransen deres, jeg er naturlig tiltrukket til begge deler.  Tilslutt var det en mann i vaffel kø som oppdaget at jeg satt der og spurte om jeg ville ha noe, han fikset vaffel, brosjyrer, konkurranse, tyggegummi og en annen i køen kaffe om jeg ville ha. ( jeg tror alle de som hadde passert meg fikk dårlig samvittighet når de hørte han ene mannen spørre og jeg si at jeg satt og ventet, men samme hvorfor så var de veldig snille og de hjalp meg med et av spørsmålene også) men så var det å levere konkurranseseddelen da, like håpløst som før, han bak det bordet må ha hvert blind og dum. Tilslutt ble jeg lei av å vente og kjørte forsiktig opp mot en av de mange som sto ute og pratet med folk, men som ikke hadde klart å se meg før når de var alene. Jeg kjørte sakte og møtte blikket hans og jeg så litt irritasjon der da han forsto at jeg kom til å ville avbryte samtalen hans. Men før han rakk å si noe ga jeg han pennen deres og konkurranseseddelen og sa kan du legge bort disse jeg kommer ikke frem og han skvatt til, kom med et smil og sa selvfølgelig skulle han det ? så fikk han prate videre.  Men for barn var valgstanden til krf veldig fin, de hadde lekebord og en klovn som lagde ballonger.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) Miljøpartiet de grønne

Trist for dem at de var etter krf, men jeg hadde ihvertfall fått opp blodsukkeret med vaffelen jeg endelig fikk tak i. De sto plassert i den avstengte veien og jeg syntes plassen var genial. Dette var valgboden jeg var mest spent på fordi dette er mitt parti, og det var en mann her for 6 år siden som åpnet øynene mine for partiet. Selv om det var fint og fint plassert var det en ikke så genial person som hadde parkert en elbil forran standen. Det så flott ut, men siden jeg ikke kunne kjøre rett ned fra fortauet men måtte helt bort på enden å kjøre ned, sperret den av for meg. Det var nok teoretisk plass til at jeg kunne ha kjørt i mellom fortauskanten og bilen, men akkurat som ved krf prøver jeg å holde litt avstand, jeg kommer nok aldri til å glemme at jeg veltet pølseboden på norwaycup fordi jeg prøvde å komme litt nærmere så jeg ble sett. Men det sto en dame på utsiden av bilen og jeg fikk en brosjyre, jeg prøve å fortelle henne at bilen sto i veien, men først prøvde hun å overbevise meg om at det ikke var noe problem fordi den veien var sperret av, ikke før jeg pekte ned på stolen og sa slike som meg forsto hun hva jeg mente, hun skulle prøve å finne eieren av bilen og få den flyttet, men når jeg hadde gått valg runden ferdig og kjørte inn fra baksiden sto den der enda. Satt en stund på fortauskanten vedsiden av en av trillene deres mens to av de på «vakt» sto og pratet med hverandre, men de så meg ikke og jeg fikk ikke hengt opp grønn lapp.

Demokratene i Norge (DIN)Piratpartiet ()PensjonistPartiet () er p.t. ikke på Twitter...De Kristne ()Kystpartiet (K) er p.t. ikke på Twitter...Det Liberale Folkepartiet ()Rødt (R)Norges Kommunistiske Parti (NKP)Norgespartiet () er p.t. ikke på Twitter...

 

Resten av partiene gikk kjempe lett og selv om jeg ikke pratet med alle hadde jeg øyekontakt og kunne lett kjøre inntil valgbodene. Partiet rødt syntes det var fint å høre at dagbladet mente jeg burde stemme dem. Men som jeg sa de hadde bare vist tegnet deres så jeg var veldig nysgjerrig på hvilket parti det var. ikke alle partiene hadde valgbod her.

Noen kan argumentere at dette var en urettferdig vurdering fordi det selvfølgelig er lettere å hjelpe noen om du har lite folk rundt deg, eller at det skal bli holdt mot dem at de har mange folk. Men det er akkurat her vi i rullestol faller utenfor, når vi blir en del av mengden. Jeg ønsket aldri å komme foran i køen eller få mer oppmerksomhet, jeg ville bare få det samme som de andre, få ta del i fellesskapet og selvfølgelig komme frem etter hvert. Om jeg brukte mindre en 2 minutter på å passere en bod så jeg ikke på det som ett problem. 

 

lush igjen

I dag var det tilbud på lush, kjøp for over 250 kroner og velg et produkt ut i fra en kurv. Hvis du spør meg er det nesten umulig å kjøpe for under 250 kroner når man først er innom og jeg fikk en pakning med grønn fun.

 

Jeg kjøpte sjampo (seltic), såpe( godmother) og ansiktsmaske (cupcake) og fikk med meg tre prøver i tillegg til prøven. Rockstar og Bohemian såpe og i love juicy Shampo.

 

Marked på kirkeristen

Det har hvert marked på kirkeristen denne uka og i dag er det siste dag. Jeg er her med familie og ser på de vakkre tingene folk har laget. Litt inspirasjon får jeg også.

Her er det alt fra flettede kurver til smykker og tekstiler. Porselen og figurer av stein er det også her.

Nå sitter vi på en cafe og de fleste skal spise, jeg nøyer meg med en fanta før jeg farter videre til butikkene jeg må innom.

brusboks lokk

Kjøpte denne greia i Sverige og synes den er genial. Sikkert mest beregnet for barn, men også fin å ha når du har katter som dytter og smaker på alt de kan.

Lokket skal være helt tett så du kan beholde brusen i boksen bedre etter at den er åpnet, den fungerer også som bokseåpner.Øverste delen kan tas av slik at du kan plassere boksen inni den og toppen du drikker av har «gitter» i åpningen så vepser og andre krypdyr ikke klarer å klatre inn.Det var en del andre bruksområder på tegningen også, men jeg så ikke så nøye etter og disse er de jeg har prøvd.

 

Sverige tur

Kanskje du ikke ser på Sverige som en del av det store utland, men i mine øyne er alt uten for landets grenser det store utland.

Jeg har mast om denne turen i flere år, og endelig fikk jeg den, som en del av bursdagsgaven min. Mamma, jeg, tante og kusine pakket oss inn i bilen og kjørte til Strømstad. Her gikk vi å så på båtene, spiste is i sola og handlet.

Hovedgrunnen til turen var noen ting jeg ikke får tak i, i Norge. Ordentlige tygg bare polkagriser er en av tingene, noe jeg synes man må ha til jul (og påske) og har hvert et stort savn i mange år. Den andre tingen var noblesse sjokolade, denne fik man også tak i , i Norge før, men nå må man over grensa.I tillegg kjøpte jeg med meg tyggegummi som ser ut til å ha gått ut i Norge, bringebær saus til is som er umulig å finne (det var bare en i butikken som ikke hadde gått ut på dato, dårlig), riskjeks med mørk sjokolade jeg sliter med å finne (vet de har den på søstrene grene) litt bacon og selvfølgelig bokser med cola light, både vanlige og små. Kjøpte også et lokk til å ha på boksene fordi jeg syntes det var søtt. 

I en dyrebutikk så jeg nydelige skilpadder og måtte ta bilder, her kjøpte jeg to små lekemus til kattene, Sirius tok begge.


Vi har hatt en lang tur, vi dro 10.00 og kom hjem 17.00, noe som er ekstremt mye for meg. Helt på slutten måtte jeg se tapt for kroppen og krampene mine, men de var så å si over innen vi kom oss hjem igjen, det hjelper å sitte stille en stund.

 

Men mamma er du oppe?

Luna var mildt sagt sjokert når jeg sto opp tidlig i dag. Med tunga ute så hun sjokert på meg.

Nå er jeg, mamma, tante og kusine på vei til det store utland for å handle.

meny på godt (sjokolade) og vondt ( irritasjoner)

En rask tur innom meny på Lambertseter senter ble i dag en opptur og nedtur før jeg gikk tomhendt ut av butikken.

 

Noe av det første som møtte meg var et smaksprøve bord som var nydelig satt opp, her fikk du følelsen av at du skulle få smake på noe spesielt. Det var sjokolade nok der til å tilfredsstille en godtesyk unge, Selv om noen sikkert hadde blitt for bitter for dem.

 Jeg tenkte jeg skulle smake meg igjennom prøvene og startet med en mørk sjokolade med jordbær fyll. Mørk sjokolade og jordbær er godt, men best med mest jordbær. Den var grei nok men jeg lengtet etter å dyppe bær i smeltet sjokolade. Den andre jeg smakte på (bilde) ble dagens favoritt, den var utrolig god, men jeg må innrømme den smakte mer karamell enn sjokolade. Og til sist fikk jeg smake på mint sjokoladen, den jeg trodde skulle bli høydepunktet men skuffet utrolig mye. Lite mint smak og noe rart hvitt inni ( trøffel?) Etter tre sjokoladebiter hadde jeg fått nok og innså at jeg fikk smake resten av de 10 sjokoladene neste gang hun dukker opp.

Nå gikk jeg mot varene jeg skulle ha, cola light og cola light (store og små). De hadde ingen små i butikken og de store kunne jeg bare drømme om å få tak i, så jeg forlot butikken ganske frustrert. Blir en tur på rema 1000 senere i dag.

Godt plassert bak øl leveransen står brusen

det hjelper ikke å snike seg til fra sidene
 

sommer giveaway 6

Denne sommeren gir jeg bort øreringer til noen heldige lesere av bloggen min, alt du behøver å gjøre er å legge igjen en kommentar med mailadresse mellom torsdag og lørdag (23.59) og du er med i trekningen.

Premiene er ikke sponset

 

Denne ukens gave:
nytt armbånd... eller ikke

I dag ble jeg ferdig med armbåndet jeg har jobbet med på perleveven og etter mange forsøk på å sette på lås måtte jeg bare gi opp. Jeg trenger nok å beregne lengere tråd neste gang. Dette prosjektet er i ferd med å bli klippet opp igjen så jeg kan bruke perlene på nytt.

Mye arbeid kastet vekk, men jeg har fått mye kunnskaper mens jeg har jobbet på det. Innser at det vil ta en del forsøk før jeg virkelig forstår meg på veven og hvordan perlene vil fungere med den.

 

Den som intet prøver, intet lærer. 

lagd bringebær syltetøy

I dag har jeg hatt en del energi og jeg tenkte jeg skulle bruke den til å få tømt fryseren min for noen av bæra jeg har hamstret opp der inne. Det ble ca 1 kg bær som i dag ble gjort om til syltetøy (eller gele) jeg er fortsatt ganske ny på dette så ikke sikker på hvor mye tykkelse jeg egentlig brukte?.Men samme hvor tykt det ble, så ble det veldig godt. Jeg fikk nok til tre syltetøyglass fulle og to små smakbegre, den ene kjørte jeg opp til mamma og den andre beholdt jeg selv.Siden syltetøyet fortsatt var varmt, fikk jeg ikke prøvd ut tykkelsen.

 

nytt modem på vei

jeg innrømmer at jeg fort blir hatefull når det er feil på nettet mitt, og at jeg burde gi leverandørene en sjanse til å finne feilen før jeg roper irritert ut, men hadde jeg det hadde jeg ikke hatt like mye å blogge om?

jeg tror jeg bare har hatt en slik dag, en dag da ting ikke vil virke.

Jeg kom meg på min side, fikk opp trådløstnettverk igjen og kom igjennom på kundeservice samtidig. På Telenor ville de gjenopprette modemet mitt til standard innstillinger for å sjekke om dette hjalp, men siden modemet ikke ville tilbake til standard innstillinger fikk jeg beskjed om at jeg fikk nytt modem i posten. Det er vist modemet mitt som leker seg med nett tilgangen og siden dette har skjedd minst en gang før, så de ikke noen grunn til å ikke bare bytte den ut.

Merkelige tekniske feil på datautstyr? Ja da har det sikkert hvert en i en meters omkrets fra meg.

 

Jeg fikk kjempe god hjelp på Telenor og er ikke sint på dem, men på modemet. 

telenor trøbbel igjen, tror ikke de ønsker å beholde kundene sine

Jeg sitter her og aner fred og ingen fare, internettet virker og jeg aner ikke at jeg straks er i ferd med å kaste meg inn i diskusjon med Telenor om hvordan de behandler kundene sine. Som dere sikkert forstår så virker internett på datamaskinen min helt greit, det er fordi den er koblet til modemet med ledning og ikke trådløst. Denne løsningen har jeg for å kunne benytte meg av hastigheten fult ut. Men da jeg sitter og spiller 3ds og prøver å koble meg til nett igjennom spillet får jeg feil melding, når jeg er ferdig med å spille sjekker jeg nettinnstillingene og får beskjed om at det er feil på passordet (eller brukernavnet). Jeg sjekker mobilen min og den er også koblet av nettverket, jeg gidder ikke å sjekke hvorfor, jeg har hvert med på dette en gang før.

Men for å være helt sikker restarter jeg modemet for å se om dette har noen innvirkning, det har det ikke.

Hadde det ikke hvert for at jeg har koblet til maskinen min med kabel ville jeg ikke hatt tilgang til internett og kunne derfor ikke ha gått inn å byttet brukernavn og passord på modemet mitt igjen. For jeg tror Telenor nok en gang har bestemt seg for å bytte/resette passordet mitt og grunnet dette blir jeg sperret ute. Selvfølgelig vet jeg at jeg kunne ha løst dette uten nett på maskinen min, men siden jeg ikke har adresse eller passord for å komme inn på kontrollsiden til ruteren er jeg like langt.

 

Klarte også å få sperret brukerkontoen min i 5 minutter fordi den mener jeg ikke husker passordet mitt der, men den låser seg opp igjen straks.

storinnhandling

I dag ble det virkelig en storinnhandling.

En av grunnene til dette er at i morgen kan være siste dag på en stund hvor jeg får hjelp i leiligheten. Så jeg planla å kjøpe inn mat vi kunne lage og fryse, en annen grunn er salget på Meny. Bedre å kjøpe inn litt ekstra nå under salget og lage det i morgen, enn å vente. Jo mer mat jeg har i fryseren jo bedre er det.

Meny har denne 3 for 2 kampanjen, men i tillegg har de satt ned prisen på en del mat man bruker vanlig. Kyllingkjøttdeigen koster 15 kr pakken, noe jeg var glad for, siden den ikke var med i 3 for 2 kampanjen. Kjøpte både til pizza og taco. Nesten alt til taco var på tilbud og kjøttet til lapskausen min var på 3-2 tilbudet.

Kanskje jeg spiser tacoen i dag, får se an formen og kreftene mine.

 

Godt å se en matbutikk ha tilbud på de produktene du faktisk kjøper

på bærtur igjen

Men denne gangen veide jeg ikke opp bærene og frøys dem, jeg spiste dem alle opp til kveldsmat.

Stine ble med meg ut å plukke bær, og det første jeg gjorde når jeg så hva hun hadde på seg var å finne frem lang bukse hun kunne låne. Ikke noen god ide å plukke bringebær med bare legger, selv om myggen og brennesla sikkert synes det er greit.

 

Vi startet i det nye bringebærkjernet jeg fant for noen dager siden, men det var kanskje ikke så god ide for selv om vi fikk mye bær, var det litt kjedelig å gå tilbake til normal plukking. Men vi hadde det koselig og jeg fikk vist frem både litt lokal kunnskap, bok kunnskap og bær kunnskap (med andre ord jeg skravler)

Godt å slappe av resten av kvelden, for jeg merker at disse turene tar på kroppen.

nok en hard natt

Jeg hadde noe utrolig til angst i drømme, det startet nok når jeg var våken og gikk ut på kjøkkenet for å ta et glass vann. Plutselig blinket den ene lyspæra på venstre side og jeg skvatt til.  Det tok nesten et minutt før jeg innså at alle lysene på kjøkkenet var av og at det umulig kunne ha hvert en lyspære som blinket. Det er ikke et nytt fenomen, jeg er plaget av lysglimt i øyekroken og at ting flytter på seg når jeg er sliten, men selv om jeg vet hva som foregår gjør det ikke gåturen til soverommet noe bedre. Når jeg kom meg opp i senga lukket jeg øynene og ropte på Sirius, han kom og roet meg ned, og jeg sovnet.

Men som sagt, angsten var der i drømme og 100 ganger sterkere en når jeg var våken. En blanding av steder og situasjoner jeg misliker blandet med en ekstrem angst følelse av at noe er feil, snur jeg mer står et monster bak meg osv? skulle ønske jeg kunne si at dette gikk over og jeg sov trygt videre, men angsten i drømmene ga seg ikke før jeg i drømme lå paralysert på gulvet og gråt fordi jeg hadde så sterke kramper i ryggen. Min erfaring med slike drømmer er at jeg har krampene i virkeligheten, men istedenfor å våkne av dem, bygger jeg dem inn i drømmene.

Jeg hadde i hvert fall en liten periode som var angstfri og smertene tok over alt, men når krampene ga seg kom angsten tilbake.

 

Å sove godt er en luksus man må nyte mens man kan.

fornøyd med stemmen min

Det er en god følelse når du har hvert og stemt, og stemt på det partiet som alltid har vert andre valget ditt før. Som var andre valget fordi den gangen du leste igjennom handlingsplanene til partiet virket det uoversiktlig og raskt skrevet. Du viste du var enig med dem i mye og har for lenge siden gitt opp å finne et parti som er enig med deg i alt.

Så setter du deg ned og leser igjennom hjemmesiden til partiet på nytt, denne gangen med tanke på muligheten om å melde seg inn. Og mens du sitter og leser tenker du for deg selv at dette partiet skal jeg stemme på, og innser at det har du.

 

Fornøyd med valget jeg gjorde i år og oppfordrer alle andre til også å stemme. 

den som leter, finner...

Helt siden jeg satte opp den nye hobby kroken min har jeg lett etter perleveven min, og ikke bare den med av helt andre grunner også lett etter dsi xl maskinen min. nå er det ikke så ekstremt rotete i leiligheten in at det skulle være umulig å finne disse tingene, men hver gang jeg har prøvd har jeg måtte gi meg tomhendt.

Siden jeg i dag hadde litt krefter og følte meg sta, bestemte jeg meg for å gå igjennom skuffer og hyller nøye og systematisk. Jeg viste jeg hadde lagt perleveven på et smart sted (det dummeste stedet du kan legge noe) og startet i bokhylla mi. Først ville jeg hoppe over de to første skuffene fordi jeg da må ha lett der før, men var streng mot meg selv og gikk igjennom dem også, der lå perleveven min på toppen. Jeg måtte bare åpne skuffen litt mer en fem cm for å se den.

Inspirert av dette funnet ga jeg opp alle logiske gjennomsøkingsplaner og tok ut boksen med ting til elektriske spill. Jeg satte meg ned på gulvet og tok ut psp for å lade opp den og da så jeg min kjære dsi xl ligge der. Denne boksen har jeg hvert igjennom tre ganger før uten å finne den, men jeg har rotet fort igjennom og ikke satt meg ned å løftet opp en og en ting.

 

Så nå har jeg startet på nytt perleprosjekt og kan spille lost in blue når jeg ønsker det. Veldig fornøyd.
Den usynlige redselen

Alle er redd innimellom og de fleste vet hva redsel er, hjertebank, store pupiller, skvetten følelse av uro osv?

 

Men det finnes en redsel til, en som er usynlig, ikke bare for de rundt deg men for deg selv også. Siden ingen av de klassiske symptomene oppstår ignorerer vi det og fortsetter som vanlig, men redselen bygger seg opp inni deg allikevel og tar all energien du har. Er du oppmerksom kan du se denne redselen også, men du må kjenne deg selv eller vedkommende godt for å oppdage de små tegnene. For selv om du ikke viser tegnene til redsel, søker du etter trygghet.

Man kryper litt ekstra sammen når man legger seg, starter å dekke til hele kroppen med klær selv på de varmeste dagene for å få en barriere mellom deg og verden, lager deg flere rutiner og er mye mer følsom for forandringer rundt deg.

Denne redselen er akkurat som den andre et overlevningsinstinkt, kroppen som søker trygghet fordi den forstår at noe ikke er som det skal. For noen kan det være at de blir observert eller at de merker en forandring i en de bryr seg om, ja til og med forandringer i seg selv kan skape denne reddselen.

 

Men hvordan bekjemper man den? For selv om du kanskje vet hva som er grunnen, er det ikke alltid noe du kan gjøre med den.

rett og slett en hverdag

Slik har dagen min hvert i dag. Jeg klager ikke, jeg har hatt det fint jeg, men er ikke så mye å skrive om. Vel om du ikke synes det er ekstremt spennende å hele om mat innkjøp, oppvask, klesvask osv.?

En dame holdt på å bryte sammen i latter når hun så meg på butikken i dag, hun gikk med to unger og klarte og ikke vise det, men jeg så det på kroppen og øynene hennes. Først så hun sjokkert på meg og så rykket kroppen til mens øynene lyste opp før hun rettet seg opp og gikk videre alvorlig, du er høflig og ler ikke av dama med stokk, selv om hun bruker håndtaket på stokken til å rive ned varer hun skal ha fra kjøleskapet hun har klatret opp i. helt ærlig holdt jeg på å bryte sammen i latter selv, men jeg er god på kreative løsninger og butikken setter ting så utrolig høyt og langt bak at de trengs.

Jeg hadde laks til middag og vafler til fredag skos

 

Spilt litt sims 3 og animal crossing new leaf, og sett noen episoder av sailor moon sesong 2. og så må vi ikke glemme at jeg har kost mye med kattene mine, dette er en viktig plikt i leiligheten.

film: the croods

En sinnsyk tegnefilm om en familie i steinalderen som lever i redsel, ikke det at dette plager det fleste av dem, det er nemlig slik livet skal leves, for ellers kan du dø. Datteren i familien er ikke enig og vil helst ut av hulen og oppleve ting og en natt hun sniker seg ut møter hun en gutt som har fanget sola. Sola han bærer med seg kaller han ild og den kan dø ut. Han forteller jenta at verden holder på å gå under og at hun og familien gjerne må ta kontakt med han om de overlever. Herfra starter en flukt igjennom nye landskaper og med nye fiender, noen i familien synes dette er bra og andre nekter å forandre seg. Men sakte og sikkert dukker virkeligheten frem, skal de overleve må de tilpasse seg og lære seg å tenke.

Samme hvor ukorrekt og usannsynlig denne filmen er, jeg elsker den.

 

Ps: satt under nesten hele filmen og ønsket meg den katten som kjæledyr, den var så søt.

Croods (2013) Poster

Film: tomorrow when the war began

Har man først lest boka, må man jo se filmen. Filmen var egentlig veldig lik boka og det dukket ikke opp en eneste overraskelse.  Akkurat som boka handler den om 7 tenåringer som reiser på campingtur et sted hvor ingen kunne tro at det gikk an å dra, hell. Nede i noen klipper ligger det et lite grønt område som er perfekt for dem, kanskje mer perfekt en de tror for når den uke lange ferien er over, dukker de opp til en helt annen verden enn den de forlot. Et land har okkupert Australia og de er i krig. Alle de andre i området har blitt tatt til fange for flere dager siden og de finner seg selv i en komplisert situasjon. Uten voksne til å fortelle dem hva de skal gjøre må de komme opp med forslag på hvordan de skal overleve og hvordan de skal ta igjen på egenhånd.

 

 

Filmen er litt mer oppdatert enn bøkene, siden enkelte ting har blitt mer vanlig fra boka ble skrevet til filmen ble lagd, men jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke tenkte på mangelen av mobiltelefoner og bærbare datamaskiner når jeg leste boka. Dessverre klarer ikke filmen å fange deg på samme måte som boka gjør, og det at det har tatt dem 3 år på å filmatisere bok 2 sier nok litt om mottagelsen. det er en ungdoms krigs film og den var underholdende.

Tomorrow, When the War Began (2010) Poster

bildet på coveret er foresten siste sene i filmen

The Sims 3 Mood Mouse - 49 kr

Denne helga har komplett.no super duper weekend salg, og en av varene som er satt ned med 75% er denne datamusa.

Den skifter farge etter simmenes humør. Selv har jeg hatt min i ett år nå og jeg delte ut en som hovedpremie i adventskalenderen i fjor.

 

Noe for alle the sims 3 avhengige 

ingenting smaker så godt som maten du har jobbet hardt forNok en gang forsvant jeg inn I bærenes verden for flere timer. Denne gangen kom jeg ut av et bringebær kratt som var høyere enn meg og som du nesten kunne gå deg vill i, håret sto i alle kanter og jeg var fornøyd med dagens fangst. Jeg aner ikke hvor mye bær jeg har plukket i dag, men vil gjette på ca en kilo til sammen. Mest bringebær men også litt rips, blåbær og en hel markjordbær. De siste fikk som vanlig mamma.

 

Det er ganske uvanlig å snuble over vilt voksende rips busker, så det var denne som var dagens mål. Alt annet var egentlig bare bonus. 

Det ble bringebær til kveldsmat, men før jeg legger meg skal resten av bærene renses, skylles og fryses. Det blir tydeligvis en sen kveld. 

Bok: Circle of Flight (The Ellie Chronicles 3) - John Marsden

Denne boken starter med at Ellie kommer hjem til farmen og innser at Gavin har blitt kidnappet, det er rart for henne å kunne ringe politiet når noe går galt, men det er en lettelse også. Dessverre ser det ikke ut til at det er mye politiet kan gjøre siden det er opprørere fra den andre siden av grensen som har tatt han. Kravet til kidnapperne kommer ikke før politiet har dratt, de ønsker Ellie og lederen av opprørsgruppa som hører til i området mot Gavin. Ellie ert desperat hun aner fortsatt ikke hvem lederen i gruppa er (fordi hun ikke er medlem), men når gruppa kommer opp med en plan om å få henne over grensa slik at hun kan redde Gavin, er hun med. Dessverre går ikke ting helt som planlagt og Ellie må bli reddet av gruppen, nå får hun endelig vite hvem som er lederen deres og hun er sjokkert (ikke jeg for jeg forsto det allerede i bok 1)

 

Ellie har nå innsett at det er farlig for hun og Gavin å bo så nære grensa, de på den andre siden vet så alt for godt hvem hun er og hva hun gjorde under krigen. Men hun innrømmer ikke for noen at hun har tenkt å selge gården sin og flytte før barnevernet kommer og skal ta Gavin fra henne. Det har heletiden hvert et spørsmål om hvorfor ingen ser ut til å bry seg om gutten, men når de først gjør det får de en sur dame som allerede har bestemt seg, det tar bare noen dager før Gavin blir hentet og plassert i et barnehjem. Nå starter Ellie sin virkelige store kamp, den eneste måten å få Gavin tilbake på er å bli hans fosterforelder, noe som ikke er lett for en mindreårig jente. Men krigen har forandret mye i landet og hun ville ikke blitt den første mindreårige til å få tildelt omsorgsretten til et barn, så nå må hun ta i bruk sine mektige venner og venner i området for å overbevise retten om at hun kan ta vare på gutten hun nå ser på som en lillebror.

 

 

Når jeg leser denne boka innser jeg at jeg enten har lest alt for mange av hans bøker, eller at ting er veldig lett å se igjennom. Ingen overraskelser og en del merkelige tidbøyninger av samfunnet som virker litt rart.  Selv om jeg virkelig vil vite hvordan det går med Ellie og Gavin, er jeg nå på grensen av hva jeg tåler av dem også. Jeg er glad dette er siste bok. Men jeg likte denne boka bedre enn den forrige, kanskje fordi den satte på plass de siste bitene, men også fordi her var hoved krangelen med samfunnet og ikke med noen soldater på andre siden av grensa. For selv når hun var på endre siden av grensa var slåssingen og skytingen minimal, mer strategi og tanker, og ingen ting som ble sprengt opp.

Bok: Incurable (The Ellie Chronicles, #2) - John Marsden

Det er ikke let å skule drive en farm, gå på skole og oppdra et barn alene. Og enda vanskeligere blir det når vennene dine driver med ulovlige krigshandlinger på andre siden av grensen. Selv om Ellie egentlig ikke vil være med, får hun ingen valg da Gavin sniker seg avgårde for å være med i kampen. Selv om hun bare drar etter for å hente Gavin tilbake blir hun nok en gang alles helt.

 

Mens hun prøver å finne ut av Gavin sin oppførsel, forteller han at røde kors har funnet søsteren hans, men han har holdt det skjult. Ellie bestemmer seg for en gjenforening, men den går ikke helt etter planen når en mann står klar til å drepe Gavin så fort han nærmer seg huset. Endelig får vi hele Gavin sin historie.

 

Noen ganger under krigingen og jakten føler jeg at det er lagt inn bare for å få med tråden av kamper fra den første serien, det kan bli litt mye innimellom når hovedfokuset på historien er et helt annet sted. Boken avslutter med at Ellie godtar å bli med på enda et oppdrag for opprørsgruppa.

humble orgin bundle (6 -8 spill, betal hva du selv vil)

Humblebundle har i samarbeid med orgin lagt ut flere spill til salg. Inntektene av salget går til gode saker og du kan selv bestemme hvor mye som skal gå til hvilken av de fem som får.

 Spillpakken som du selv bestemmer prisen på (fra 1 dollar) består av 6 spill, om du betaler mer en gjennomsnittet får du med to spill til. (gjennomsnittet ligger nå på 4,74 dollar)

spillene i hovedpakken:

Game boxGame boxGame box

Game boxGame boxGame box

tillegsspillene om du betaler mer en gjennomsnittet:

Game boxGame box

sommer giveaway 5

Denne sommeren gir jeg bort øreringer til noen heldige lesere av bloggen min, alt du behøver å gjøre er å legge igjen en kommentar med mailadresse mellom torsdag og lørdag (23.59) og du er med i trekningen.

Premiene er ikke sponset

 

Denne ukens gave: klipp on
en badetur på kvelden

Mamma ringte meg klokken 19.00 og selv om jeg ikke rakk telefonen forsto jeg med en gang hva det handlet om, det var ingen annen grunn til hvorfor hun skulle ringe. Hun så på været og kom frem til at en badetur hadde hvert koselig (så lenge hun slapp å bade). Vi ringte rundt og fikk med oss tanta og onkelen min også og kjørte til rustasaga og badet i nøkkelvann. Vannet var varmere enn lufttemperaturen, men kaldere en det jeg har badet i før i år.  Det var et forfriskende bad og jeg brukte opp de siste kreftene mine for dagen, men det gjør ikke noe, er jo bare å sove igjen på planen.
frisk og sunn middag

Halve middagen I dag var dyrket selv, og bedre kan det ve ikke bli?

 

Sommerkotelett, eple, selvdyrket neper og agurk.

 

Dette er forresten den 3. agurken fra verandaen min, og alle fra samme plante. Håper de andre plantene viser like stor fruktbarhet.

Bok: While I Live (The Ellie Chronicles)

Krigen er over og ting starter å gå tilbake til det normale, eller så normalt det kan bli når du har mistet meste parten av landet ditt, fått et nytt naboland og 20.000 mennesker er pakket sammen der det før bare var 8000. familien har økt med en siden ingen har klart å finne Gavin sin familie og han har flyttet inn sammen med Ellie og familien hennes. Ellie, Homer og Gavin er på vei til en piknik da de hører skudd fra gården, de løper så fort de kan ned og finner foreldrene til Ellie drept. Ellie sliter med sorgen over foreldrene sine, det nye ansvaret om å ta vare på en ung døv gutt og advokaten som på liv og død skal selge farmen hennes. For å gjøre ting litt mer komplisert har det dukket opp en gruppe som har i oppgave å gå over grensen til det nye landet og redde folk, levere papirer og andre ikke helt lovlige aktiviteter.

 

Selv om ikke alt er helt realistisk i historien, følger vi fortsatt en sterk jente som vet å hente hjelp fra vennene sine. Men når en av vennene hennes blir fanget på den andre siden av grensen får hun virkelig vist sine sterkeste egenskaper, hun er og blir en kriger.

 

Jeg synes boka var grei, men ikke helt opp i standarden til den første serien

 

test av lush produkt -Herbalism - ansiktsrens

Dette er et kjempefint produkt, og drøy i bruk da jeg har mye av prøve boksen igjen enda. Jeg tar litt imellom fingrene når jeg dusjer og gnir litt på det med våte hender før jeg gnir det i ansiktet. Måten jeg gjør det på tar nok litt lengere tid en å blande ut en liten klump i vann og så smøre på, men resultatet blir nok det samme. Jeg må bare gjøre prosessen flere ganger for å få vasket hele ansiktet siden det er begrenset hvor mye jeg får på to fingre.

 

Brukte produktet senest i dag tidlig og har flere ganger stryket over ansiktet og vert overasket over hvor mykt og herlig det føltes (litt av æren skal selvfølgelig også ansiktskremen min ha) god erstatning til den vanlige ferske ansiktsmaska og den veldig grove ocean salt skrubben.

Herbalism

hva lush sier om produktet på hjemmesiden sin:

Join the club og oppnå nydelig hud. Ha full kontroll med denne rengjøringsbaren. En virkningsfull rengjører full av urter, effektiv fra normal til fet hud. Inneholder absorberende, antiseptiske, beroligende ingredienser og grønt klorofyll for å balansere og beskytte huden din. Mix et lite stykke med vann, masser forsiktig på huden og skyll med varmt vann. 

100g
 
Ingredienser Ground Almonds (Prunus dulcis), Kaolin, Glycerine, Chlorophyllin Water (CI 75810, Aqua), Nettle; Rosemary and Rice Vinegar Extract, (Urtica dioica and Rosmarinus officinalis), Rice Bran (Oryza sativa), Gardenia Extract (Gardenia jasminoides), Rose Absolute (Rosa damascena), Chamomile Blue Oil (Matricaria chamomilla), Sage Oil (Salvia officinalis), Perfume 

Vegan

test av lush produkt - full of grace - ansikts serum

Lush sier mye fint om dette produktet sitt, som de gjør med alle produktene sine, men jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte noe rundt denne. Det eneste jeg kan si sikkert er at jeg ikke tålte den.

Dette er det første produktet fra lush jeg har reagert på og jeg reagerte sterkt. Ansiktet hovnet opp og ble rødt og svei hele natten. Jeg startet også å klø over resten av kroppen noe som var litt dunt siden jeg testet ut to produkter samtidig.

 

Når jeg sitter med den forran meg på skrivebordet her, sliter jeg med å puste, det klør i halsen og i ansiktet (må ha fått noe på hånda mens jeg flyttet på den)

Full of Grace

hva lush sier om produktet på hjemmesiden sin :

Serum med næringsrike ferske ingredienser som rosebladuttrekk, roseolje, mandelolje, fersk Portobello sopp, kamilleolje og tagetesolje.

Vi berolige og pleie tørr, sprukken hud og tilføre fuktighet i dybden. Huden vil få hjelp til beholde sin elastisitet, samtidig som den er virksom mot sprukne blodkar og reduserer fine linjer. Passer spesielt godt til moden hud.

 

Murumurbutter og mandelolje tilfører fuktighet dypt i huden, men vil ikke etterlate seg en klissete hinne, da den absorberes lett. Mandeloljen er rik på vitamin A og E, og beskytter, beroliger, mykgjøre og tilfører næring til huden. Fersk Portobello sopp er rik på antioksidanter, den vil derfor slåss mot frie radikaler og kan hjelpe mot å redusere betennelse som i sin tur kan skape fine linjer i huden.  Vi har også tilsatt masse andre mykgjørende, beroligende og betennelsesdempende ingredienser som kamilleoljeroseolje og tagetesolje (fløyelsblomst).  Alle er ekstremt milde og mykgjørende ? de er derfor idelle for moden hud. Kamilleolje  er en spesielt imponerende rens og virkesom for å forbedre elastisitet.
 20g

I ly av regnet

Det startet å regne i det jeg forlot europris, etter en rask vurdering av skyene kom jeg frem til at det ville bli værre før det ble bedre. Jeg paserte et telt med hagemøbler og gikk inn der. Bare noen sekunder senere reagerte jeg på alt bråket her inne og snudde meg mot åpningen og så at det lille regnet nå var en foss. Bråket var regnet på presenningen.

Her inne fant jeg meg en benk og tok frem telefonen for å såille litt mens jeg ventet. Det irriterende er at det ser ut til at det ikke regner i gata mi, men det regner så mye her at jeg blir gjennomvåt om jeg prøver å komme meg bort dit.

en bytur ( salg på panduro)

i dag møtte jeg Stine i byen, som vanlig fant hun meg på outland, dypt fasinert av bok nyhetene deres. Jeg pleier å ta bilde av bøkene jeg vil lese og lete etter dem som lydbøker, jeg sliter fortsatt med å lese bøker selv.

Vi tok en vandretur igjennom de vanlige butikkene og tok ting med ro.

På lush kjøpte jeg ansiktsmaske (cupcake), bodylotion (sympathy for the skin) og balsam( retread). Jeg fikk også med fire prøver: sexy peel og godmother såpe, r & b fuktighetskrem for håret og its raining men shower gel.På tgr ble det bare to pakker med perleglass, jeg er litt redd de er på vei ut. 

 

Men tilslutt var vi på panduro og der er det 70% på resten av salget. Jeg følte jeg plukket med meg så utrolig mye og prisen kom på litt under 200 kroner. Morsomt var det å se på kassalappen og lese at jeg hadde fått 448 kr i rabatt.
gårsdagens fangst

kom akkurat på at jeg glemte å dele dette i går. var i parsellen min i 90 minutter og kom ut igjen med ca 600 g bringebær, noe markjordbær og neper. dette er første året jeg har fått til neper så jeg er veldig stolt.


rolig dag med skogstur

I dag har jeg hatt en rolig dag. Jeg hadde planlagt å møte en venn i marka og vi hadde en koselig kjøre/gå tur. Det er rart hvor god kjemi man kan ha når man ikke har sett hverandre på så mange år. Vi ble jaget ut av skogen av regn og tordenvær og jeg var overlykkelig over å komme meg hjem før det kom helt innpå, fuktig men ikke gjennomvåt.

Etter turen i skogen har jeg sett på sailormoon og spist, sett på sailor moon og strikket, sett på sailor moon og kost med sirius, sett på sailor moon og strikket litt til, sett på sailor moon og spist igjen og sett på sailor moon og spillt 3ds.

Nå kan jeg endelig legge meg, og for de som ikke forsto det så har hoved fokuset de siste timene bare hvert på å klare å holde meg våken, ikke å få noe ut av dem.

 

Kommer med dagens sang og så er det natta

en bursdagsfeiring spredt utover dagen

Mamma synes det er litt styr med bursdagsselskap så hun sier til folk at hun har åpent hus og at de som vil bare kunne komme, noe som fører til bursdagsselskap hele dagen.  Jeg forstår ikke hvordan hun holder ut. Jeg ga opp etter en times tid og dro hjem igjen.

 

Det var mye godt der da, sjokoladekaka til kusina mi som er skummelt god, muffinsene mine og en tant dukket opp med pai (som jeg ikke fikk tatt bilde av) det var også is, sjokolade og godteri. Tror hun har kost seg i dag da.

kongelig dansk te i kongelig dansk kopp
i dag har mamma bursdag (kake og gaver)

De første timene i dag har blitt brukt til å gjøre klart til feiringen hennes. Hun bestiller pizza og jeg og kusina mi står for kakene. Kusina mi skal lage en berømt (i familien min) og herlig sjokoladekake, jeg stiller opp med mine melkefrie cupcakes.

 

Melkefri topping med ferske bringebær, vanlig glasur farget blå, siktet melis og revet sjokolade. De to første dekorert med sommerfugler.og gavene hun får av meg

 

sailor moon igjen

Egentlig er det bare noen små ting i mellom som jeg ikke har fått med meg, men istedenfor å prøve å finne ut av hvilke som burde være hvor i historien, valgte jeg å starte på serien helt på nytt. Kommet meg igjennom 3 episoder i kveld.

 første episode

ut i skauen for å plukke bær

Jeg pakket med meg litt mat, mye drikke og mye å plukke i og kjørte inn i skogen. Tiden går alt for fort når du delvis er i din egen verden, delvis hører på musikk og delvis plukker bær. Ja faktisk mange timer bare forsvant mens jeg koste meg der ute, dro vel ved 2 tiden og kom hjem ved 8 tiden.Med meg hjem hadde jeg nesten en kilo bringebær 972 g for å være nøyaktig. Markjordbæra og blåbæra hadde jeg gitt til mamma, så tør trygt å påstå at jeg plukket over 1 kg bær i dag.

 

 

Etter at jeg kom hjem var det å rense, skylle og veie bærene, men først måtte jeg ha middag.


nok en agurk

Dette er den andre agurken fra verandaen min. Den ble slukt på samme måte som den første. Det er noe spesielt med hjemme dyrket grønnsaker.

Tomatplanten har forresten fått to blomster, gresskarene nydelige gule blomster og masse oransje agurk blomster. Skal nok kose meg denne høsten.
sommer giveaway 4

Denne sommeren gir jeg bort øreringer til noen heldige lesere av bloggen min, alt du behøver å gjøre er å legge igjen en kommentar med mailadresse mellom torsdag og lørdag (23.59) og du er med i trekningen.

Premiene er ikke sponset

 

Denne ukens gave:
en bytur i mengden

Dette var nok ikke dagen for en som sliter med folkemengder å dra til byen. Først måtte jeg kjøre sikksakk igjennom folket som var på vei til øya festivalen. Glade folk som er mer opptatt av å komme seg fremover enn og ikke bli påkjørt?

Så kommer du til jernbane torget og forsøker å bevege deg oppover den første delen av Karl Johansgate, her kan du bare gi opp sikksakk og sette tempoet ned på ekstremt sakte med bråstopp jevnlig. Ikke var det bare mange folk der, men også en lang kø til bikbok.

Senere fortsatte jeg opp veien og møtte på neste store problem, dette er vist dagen for fotballfans til å løpe rundt med drakter på seg. Og ikke bare er de mange, men utrolig bråkete når de ser en med samme farger på seg, og igjen, de var mange.

Heldigvis ble det en pause med bare de vanlige irritasjonene før jeg skulle hjem igjen, og nok en gang måtte passere øya festivalen, hvor det nå var enda flere folk en tidligere på dagen.

 

Ikke rart jeg kom hjem med dundrende hodepine. Ikke fikk jeg kjøpt det jeg skulle ha heller utsolgt og så orket jeg ikke mer.

en egoistisk handling?

Hvor går grensen på en egoistisk handling og en snill handling? Hvis man gir noe til noen som trenger hjelp, for å få seg selv til å føle seg bedre, er det da egoistisk? Er gaven mindre fin eller nødvendig fordi noen andre enn den som får den føler seg bedre? Blir den mindre verdt?

 

Og for å dra det litt lengere ut, hva med meg som liker å dele ting fordi jeg liker å se folk bli glade, for da blir jeg glad. Gjør jeg ikke egentlig for min egen skyld og ikke for den som mottar? Eller er jeg snill fordi jeg kan ta så stor glede ut av andre sin glede?

folks merkelige tankegang

Først og fremst må jeg påpeke at jeg ikke vil ødelegge komplementet som ble gitt, jeg forstår det, men det fikk meg allikevel til å løfte på øyenbrynet.

I dag var jeg snill og ga bort øya festival billetten min til kusina mi. Hun hadde lagt ut en kommentar om en trøste premie hun hadde vunnet og avsluttet med å si at hun ikke prøvde seg på hovedpremien som var billetter til øya.

Jeg har fulgt med soppas at jeg vet at hun liker konserter og tenkte derfor at hun kanskje ville ha satt pris på billetten jeg hadde vunnet i en annen konkurranse. Selv er jeg så utrolig lei av konserter at dette ikke var noe stort offer.

Da hun skrev om dette på facebook siden sin, fikk hun kommentarer om at hun var heldig osv.? men nederst var det en som skrev at jeg var heldig som fikk være kusina hennes. Og jeg forstår at hun må synes kusina mi er en himmels bra person (noe jeg verken kan bekrefte eller avkrefte siden jeg ikke kjenner henne så godt)men mente hun at jeg er så heldig at jeg burde gi bort billetter til over 800 kr, at dette burde hvert forventet?

 

Akkurat i dag var det vel hun som var heldig som hadde meg som kusine?

øyabillett i posten

Billett, solbriller, ballong, klistremerker og en liten hilsen fra wimpForrige gang jeg vant billett til øya festivalen fikk storebroren min den, i år går den til den ene kusina mi.

 

Ballongen som lå i pakken forsvant før jeg rakk og ta bilde, Sirius stakk av med den.
på fisketur i do

Ja du leste riktig, jeg har fisket i do (og fått fisk)

Jeg har flere ganger hatt mareritt om at jeg renser akvariene og en fisk klarer å lure seg med, aldri helt forstått hvordan de skal klare dette, men jeg er alltid veldig oppmerksom når jeg heller ut vannet jeg har fjernet fra akvariet.

Gjett om jeg fikk sjokk i dag, når det faktisk svømte en fisk nede i toalettskåla.

Jaja, jeg tok hoven og prøvde å fiske den opp igjen, noe som var lettere sagt en gjort. Men jeg fikk reddet den, selv om jeg gir den liten overlevelse sjanse i lengden.

Litt kvalm på tanken over fisker som kan ha forsvunnet, men det er ikke noe jeg kan gjøre med det. Jeg kan bare være så oppmerksom som mulig. Synes fortsatt det er kjempe merkelig med det utstyret jeg har.

 

Nå er ihvertfall akvariene rene og de har fått mye nytt vann, siden den fisken som prøvde å rømme kom fra guppy akvariet mitt, er det umulig for meg å si om det er noen som mangler. Det var en gang 10 fisker i det akvariet, nå er det overfylt. 

ønskeliste til bursdagen min

Ønskeliste

Lush produkter:

Shampo ? seanik
balsam ? retread
bodylotion ? sympati for the skin
ansiktskrem ? imperlias
ansiktsmaske ? cupcake (men litt komplisert siden den må oppbevares kjølig)
ansiktsskrub ? ocean salt
ellers liker jeg kroppsskrubbene, åpen for å røve de fleste såpene og jeg elsker prøver.

Hobby:

Perler og perleutstyr ? morsomt når jeg får perler av andre fordi det tvinger meg til å se utenfor de vanene jeg har satt opp for meg selv.

Perlebøker

Nye perledyr - Ingrid Moras
Flere perledyr - Ingrid Moras
Disse er somregel på dansk, siden forfatteren er dansk, men ikke noe problem for meg.

Blåpapir

Ellers:

 

Gavekort itunes
bok ? hvordan tegne drager (outland)

sikkert mer jeg ikke kommer på akkurat nå, oppdaterer listen om jeg kommer på noe.

østers = perle = smykke

I kveld har jeg kost meg med å knuse østers, plukke frem perler og lage smykke. Jeg skal ærlig innrømme at dette var ferdig pakker, men østersene og perlene er ekte.  


Det ene smykket fikk sin egen spesielle oppbevaring siden jeg brukte et stort skjell som Smykkeskrin  

 
 

 

Alley familien, liten oppdatering ( sims 3)

geneva har nå fått et barn - jeb og giftet seg med alfonso

alfonso har livsønsket: resort empire og og personlighets trekk: flirty, great kisser, inappropriate, charismatic, childish.må innrømme at det har hvert lite sims 3 spilling denne sommeren

premie dag

I dag var det vist dagen for premier. Først ble jeg vekket klokken 10.00 av en mann som ringte og fortalte meg at jeg hadde vunnet billett til øya festivalen. Han må nok ha tenkt at jeg var utakknemlig, men det var to grunner til at jeg ikke jublet av glede da jeg fikk nyheten.

1.    1.   jeg var ikke fullstendig våken, han hadde vekket meg.

2.    2.    jeg leste om seieren for nesten en uke siden på nettsiden deres så det var ikke lengere en nyhet, jeg var mest rystet over at de ikke hadde sendt billetten enda.

 

Når jeg gikk ut av leiligheten og sjekket posten på veien, lå det en hentelapp til meg. Jeg viste det ikke kunne være øya billetten fordi den skulle de ikke sende før i morgen. Portoen gjorde meg veldig nysgjerrig da, det var gavekort til Skeidar på 500 kr ? sendt rekommandert- derfor den sinsyke portoen.Avsluttet premie dagen med å sende avgårde en premie selv, nemlig øreringene fra sommer giveaway 3.

feilparkering

Foran denne blokken er dette her mer standarden enn unntaket, noe som plager meg siden det er vanskelig å få stolen forbi på fortauet. Denne gangen hadde de ihvertfall parkert så det gikk an å kjøre over plenen, men langt fra en optimal løsning


bursdagsselskap

I dag fylte fetteren min 10 år og dette måtte selvfølgelig feires. Vi hadde først middag og så kaker og pai. Barna var ute å lekte mens jeg lå å slappet av i sofaen i mellom måltidene. Det ble selvfølgelig delt ut fine gaver, største og fineste var nok video kameraet han fikk.


 

melkefri cupcake topping

(jeg har også tillsatt litt blå og gul farge)

Ca. 2 spiseskjeer alpro soya (kremfløte erstatter)

150 g smørost erstatter 

100 g melkefritt smør

noen dråper vanilje ( 1 ts eller smakes til)

250 g melisbakemester Nettie

i går var jeg byggemester, i dag var jeg bakemester. 

dette var kun første av 3 runder i ovnen.

i morgen blir det å lage topping uten melk i for første gang

selvdyrket kveldsmat

Noen vil kanskje si at en agurk ikke er mye til kveldsmat, men det er slik jeg liker dem best, hele. Og jeg tror ikke jeg hadde orket mye mer mat uansett.  

den var veldig god og jeg har hvert flink til å vanne fordi den var saftig. valgte å ta den nå å ikke vente til den ble større slik at de 12 andre agurkene på planta kan få vokse litt.

min nye hobbykrok

litt rotete på skrivebordet endaog enda har jeg masse perler jeg ikke har egene glass til så de står ikke fremme

byggemester Nettie

Da har jeg fått opp hyllene i hobby kroken min, skal bruke kvelden til å fylle dem opp.  

hjelper 1 ( sirius)hjelper 2, Frøydis ( som løp rundt og tok bilder)hyllene på plass, men fortsatt tomme
bok: The Other Side of Dawn - John Marsden

Gjemmestedet deres er oppdaget og selv om Homer og Ellie klarte å ta livet av alle soldatene, tror de at de bare har noen dager igjen før skjulestedet er omringet av soldater. Militæret i new zealand har endelig anerkjent dem som kjempere og de skal få besøk av en mann som skal være hos dem i 24 t, mer vet de ikke.

De tok feil når de regnet med tiden de hadde på å komme seg unna og allerede neste dag snubler de over soldater som er på vei ned til hell. Nok en gang klarer vennene å bekjempe soldatene og de må nå ta med seg ungene ut av det som tidligere var et trygt sted.

Militæret har sendt dem en mann med gerilja kunnskaper og masse sprengstoff, det er planlagt en stor kampanje mot fienden og de trengs for å gjøre mest skade og uorden fra innsiden. Etter mye om og men går de med på oppdraget mot at mannen tar med ungene tilbake til New Zealand, men en av ungene klarer å bli igjen.

 

I løpet av deres første oppdrag blir vennene skilt og vi følger Ellie videre i kampen, fangenskap, flukt, sorg, seier og glede. Vennenes historie får vi fort oppsummert i slutten av boka. Krigen er nå over og nå starter jobben med å bygge opp landet igjen. 

Det var en god følelse at serien var over og en god tid til å ta en bok pause igjen. Jeg var egentlig ganske fornøyd med den siste boka, men synes forfatteren var litt feig som lot alle vennene overleve (hvis vi ser bort i fra de tre som døde i de tre første bøkene) Egentlig opplever jeg hele serien som to bøker, den første blir de tre første bøkene. Så forandrer han stil og andre småting og de neste fire bøkene blir også som en bok, hvor de i midten kan bli litt kjedelige alene.  

 

bok: The Night is for Hunting - John Marsden

Den tyngste og kjedeligste boka i serien.

Mens jeg har hatt problemer med å slå av de andre lydbøkene, har jeg her slitt med motivasjonen til å slå på igjen når jeg har sluttet. Selve boka er nok ikke særlig tung, men når du kjeder deg blir selv lettleste bøker veldig tunge.

Som vanlig tar boken opp igjen tråden der forrige bok sluttet, vennene har flyktet inn i byen etter at de sprengte opp flyplassen og har her snublet over en gruppe med unger som er ville, farlige og sultene.

Vennegjengen prøver å hjelpe dem og havner midt i en operasjon fra det militæret, som går ut på å hente inn ungene. Vennene redder de fem ungene som blir fanget og tar dem med seg hjem, problemet er at ungene ikke stoler på voksne og samme hva vennene gjør, ser det ut til at ungene aldri vil stole på dem.

Veldig mye av denne boka handler om å jakte på rømte unger, trøste skrikende unger osv. litt krigs handling når de redder ungene i starten av boka og på slutten når de raider et hus for å lage julaften for ungene.

 

Men slutten er genial og du gleder deg til å kaste deg over siste bok i serien. ( kan det kalles siste bok når det er en oppfølgings serie på tre bøker etterpå)

kan noen hjelpe meg? ( liten måkeunge)På vei ut av postkontoret la jeg merke til en liten måkeunge som var overaskende liten. De fleste måkeungene er blitt store nå, så å se denne lille babyen var overaskende. Den kan ikke ha hvert ute å gått lenge fordi den slet med å gå og ble fort utmattet og la seg til å hvile.

To andre kom ut av postkontoret og holdt på å tråkke på ungen som lå midt i veien. De stoppet opp en meter unna den og så på den, jeg fulgte med på den ene forelderen som skrek oppe på taket. Vanligvis blir måkene veldig aggressive når du nærmer deg ungene deres, men denne virket mer oppgitt.

Måkeungen peip innimellom men lå og hvilte seg, så jeg tok bilde av den.

Så kommer det en kvinne til ut av postkontoret og hun har nesten foten over ungen før hun ser en bevegelse å hopper unna. Jeg holdt på å tråkke på den, jeg så den ikke sa hun litt rystet. Hun også måtte stoppe opp å se, for alle kan se det er en katastrofe som venter å skje.

Siden kvinnen nesten hadde tråkket på den og måken på taket ikke reagerte noe særlig, forsto jeg at den ikke var så godt beskyttet. Jeg gikk frem og løftet opp den lille fuglen.  Kroppen var varm og kjempe mye, men jeg prøvde å være så rask som mulig der jeg berte den vekk fra torget og bort til en gressflekk som ikke så mange går på. Den peip fortsatt og vringlet litt forsiktig, men det var ikke mye liv i den, måken på taket var i sjokk.

Ungen kollapset på gresset og den og måken på taket fortsatte sin lille pipe/skrike samtale som vanlig. Jeg vet man skal være forsiktig med å blande seg inn i dyrs liv, men jeg kunne ikke la den ligge der uten for postkontoret og bli tråkket på og skadet av mennesker.

 

Jeg tror den har veldig liten sjanse for å overleve, men jeg ga den 1 % ekstra.

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin