hits

august 2012

blue moon circle

Da jeg kastet sirkelen min i dag hadde jeg ingen ide om hvor mye kos og kjærlighet det kom til å bli, men to ganger kom Sirius inn og la seg godt til rette på fanget mitt, den første gangen måtte jeg flytte på han, den andre gangen kom han i det jeg hadde tenkt til å slukke lysene og åpne sirkelen igjen, jeg ble sittende og bare kose med han helt til jeg holdt på å sovne, noe som ikke hadde hvert en god ide med leiligheten fylt av levende lys.

Jeg har aldri før følt så sterk ro og tilfredstillelse under ett ritual før, jeg klarte til og med å lage en egen spell.

Jeg har hele tiden følt meg ekstremt knyttet til denne månen, og følelsen av at dette var min måne styrket nok bare rituale.

rund pakke i posten

Er det ikke typisk, når du kommer hjem fra å hente en pakke på postkontoret, ligger det en ny hundrelapp i postkassa di. Kunne de ikke hatt et system som sa i fra når du slo inn den ene pakken, om at det lå en til der? Jaja pakke to får vente til mandag igjen (om ikke et under skjer og jeg er bedre i morgen)

Min bpa trillet meg i rullestolen bort på senteret slik at jeg fikk hentet den første pakken, handlet litt mat og kjøpt ørepropper til lyd marerittet i morgen.

Pakken var rund og lang og det var uten tvil tegningen jeg har kjøpt, jeg ville mest av alt rive den opp der og da, men fant tålmodigheten og ventet til jeg kom hjem. Jeg legger ut bilder av tegningen i morgen, men dette var det som falt ut av røret?
jente på 10 siktet for uaktsomt drap

Jeg leste hele artikkelen, og selv om det er kjempe tragisk med en liten baby som dør, tror jeg vi må spørre oss selv om en jente på 10 år forstår konseptet av uaktsomt drap. Eller kanskje ikke vi, men folk i usa.

For å dømme et lite barn til å ha drept noen, uten å mene og drepe det er litt vel strengt. Denne hendelsen kommer nok til å sitte med jenta i resten av hennes liv uansett. Om statene absolutt må gi noen ansvar ville jeg ha lagt det på moren til tiåringen, som var den som satt barnevakt for babyen, som hadde ansvaret for begge barna og lot medisinene babyen skal ha blitt kvalt på ligge tilgjengelig for 10 åringen.

tsunamivarsel etter jordskjelv

En ting er i hvert fall sikkert, vi har lært å ta naturen sine krefter på alvor. Etter et jordskjelv på 7,6 ved Filippinene ble det sendt ut tsunamivarsel med høy varsel, det neste sterkeste. Det er nå nedgradert til moderat, men flere folk blir evakuert opp i høyden. 

hater konfrontasjoner

Er det noe jeg hater så er det konfrontasjoner, men noen ganger er det ikke til å unngå. Jeg har mest lyst til å krype sammen i ett hjørne og gråte og la verden gå uten meg i dag, men samme hvor sliten jeg er så må jeg holde meg oppe.

Jeg får bpa i dag, eller jeg skulle ha hatt bpa på besøk 12.00, og her kommer problemet. At noen er 10-20 minutter forsinket en gang er ikke noe problem, men hva gjør man når det blir normalen? Jeg har bare 3 ½ time hjelp i uka og ikke tro at 20 minutter forsinket betyr 20 minutter lengere.

Så selv om jeg allerede er utmattet ser jeg ikke noe annet valg enn å ta det opp med henne i dag, når hun tilslutt dukker opp. Er det mye trafikk får hun dra før eller gjøre om tiden.

nytt facebook virus

Rema 1000 gir ikke bort gavekort på 500 kroner til alle som skriver takk rema i kommentarfeltet.

Det er greit at man blir nysgjerrig og klikker på slike linker, men om du kommer til en siden som skal være en norsk matbutikk og at de ikke klarer å skrive norsk, da burde det gå opp ett varsel. Jeg er ganske sikker på at rema 1000 klarer å skrive æ,ø,å ganske greit.

Men om du nå er så uheldig at du faller i en av disse fellene, for det kan faktisk skje den beste. Rydd opp etter deg. Gå på tidslinjen din og slett alle spor etter viruset slik at du ikke sprer det videre. Har du lagt inn som app så gå inn og slett den og fjern alle tillatelsene den har fått.

Man kan faktisk ta litt ansvar selv?

kvinne dømt til 7 mnd fengsel for falsk voldtektsanmeldelse

Kvinnen som møtte en mann ute på byen og hadde en hygge stund, ble plutselig redd for hva samboeren hennes ville si. Hun fant på en historie som beskrev et brutalt overgrep, og to dager senere anmeldte hun det til politiet. Hun kunne også levere klær som var revet opp til politiet.

Mannen hun anklaget ble holdt i varetekt i 1 ½ døgn og mistet jobben sin som følge av anklagelsene.

Når kvinnen tilfeldigvis møtte mannen på byen senere innrømmet hun ovenfor han at det var falsk anklagelse og hun har senere innrømmet dette for politiet også.

Saken har hvert anket til høyesterett, men de aviste anken og dommen blir stående. 90 dager av dommen er gjort betinget.

Er det en ting jeg hater nesten like mye som voldtektsmenn, er det kvinner som lyver om voldtekter. De gjør det så ekstremt vanskelig for de som virkelig har blitt voldtatt å få hjelp, forståelse og rettferdighet. En voldtektsanmeldelse er ikke som en angre pille, har du gjort noe du angrer på må du lære deg å bære konsekvensene, ikke legge de over på andre og ødelegge dems liv.

en liten gave til

Når folk sier til meg at det kan virke som om jeg feirer bursdagen min en uke, vel så har de ikke så veldig feil. Nå gjør jeg faktisk ikke det, men når jeg yngre var dette en praksis. Jeg hadde tre selskap ett barneselskap og to familieselskap, ett med hver side av familien.

Nå som jeg har blitt voksen har jeg bare en feiring, med familien til mamma. Men allikevel blir det gaver strødd utover en lengere periode, jeg vet aldri når første eller siste gave kommer. Slik blir det med neste gang man møter folk system?

Men i dag fikk jeg en uventet bursdagspresang, støttekontakten min hadde kjøpt en liten gave til meg. Og jeg føler det ligger mye tanker bak den siden hun har prøvd (og klart) å finne et så naturvennlig og rent produkt som mulig.

Tusen takk
en søt liten kinosal

Salene på symra er utrolig fine, de klarer balansen mellom lyd-bilde- plassering supert, godt med saler hvor det egentlig ikke finnes dårlige plasser.
i dag var det første gang jeg var i den lille salen, og jeg forelsket meg helt. Den hadde 7 seterader, og du kunne gå opp og ned på begge sider. Setene er som i den store salen store og vide, med god benplass og koppeholder. Jeg glemte nok en gang å sjekke om jeg kunne lene stolen bakover. Glad vi har fått en så fin kino i nabolaget.


film: kontiki

Jeg virkelig storkoste meg med Kontiki filmen, den hadde akkurat nok spenning, humor og historie til at jeg kunne sitte og nyte den at hodet vandret fra filmen, men ikke så mye at jeg ikke klarte å slappe av. Nå var det ingen store overraskelser eller uventede plott, noe som kanskje passet meg ekstremt bra i forhold til formen i dag, men dette gjorde ikke filmen dårligere.

Men bildene, handlingen, skuespillerne alt var bra, men det som slo meg mest var den herlige følelsen når den sluttet. Som om du hadde hvert med på en rundtur med følelser og spenning, men den slapp deg trygt ned på det perfekte tidspunktet så du satt igjen med en god rolig følelse og glede over å ha sett en god film. De virkelig fikk til slutten.

Filmen anbefales på det sterkeste, men husk at den ene rollen ikke er historisk riktig og det er derfor de ikke bare kaster han over bord?

 - Du trenger ikke å lære deg å svømme, du hadde holdt deg flytene på ren viljestyrke - liv


Kontiki

Da var det ikke mange minutter til jeg skal være på symra kino for å se Kontiki. Filmen starter om ca. en time, men min erfaring er at det er bedre å være litt tidlig ute enn sent.

Det blir en liten utfordring å komme seg dit da kroppen min er virkelig i anfall modus, men jeg skal bare sitte stille under filmen og kose meg så jeg håper det går bra.

 

once in a blue moon? vel det er i morgen...

Du har sikkert hørt utrykket once in a blue moon, noe som betyr at det skjer sjeldent. Men selv om mange har hørt utrykket er det få som vet at den blå månen faktisk eksisterer, og at den kommer til å være på himmelen vår i morgen.

Siden kalenderen vår ikke passer helt med månedene opplever vi at fullmånene flytter på seg fra starten av måneden til slutten av måneden, vi tenker rent lite over at månen sirkulerer med 29 ½ dag og at i måneder det er 31 dager, kan det komme to fullmåner i løpet av en måned.

Dette skjer hver 2,7 år (altså nesten tre år i mellom hver)

Den 2. månen i løpet av måneden har fått navnet blue moon, ett utrykk som ble brukt av folk i 1524 (første bevis på utrykket) som navnet på en måne som kom for tidlig. Før i tiden brukte man jo månen som guide til når man skulle så og når man skulle høste inn, man ga navn til fullmånene som passet inn med det man skulle (harvest moon, hunters moon osv.) men når det dukket opp en ekstra måne i kalender året ga de den ett eget navn slik at den ikke skulle ødelegge systemet som allerede var i gang.

Wicca:

Den blåe månen blir sett på som ett godt startpunkt for noe nytt, en sterk måne å drive med magi så det kan være lurt å spare spesiell magi til denne kvelden.

Neste blå måne er: juli 2015

ps: i 1999 var det to blå måner i løpet av året, noe som er ekstremt skjeldent

(wicca and witchcraft third edition, wikipedia, moonphase app)

angst forvirrer hodet ditt

Jeg hadde en utrolig merkelig opplevelse i natt, når jeg våknet med Sirius i armkroken min måtte jeg tenke lenge over om det som skjedde var virkelig eller en drøm, min konklusjon er en kombinasjon.

Jeg «våknet» mitt på natta og luna satt på veggen over hodet mitt, jeg fikk det plutselig for meg at luna hadde skyld i alle marerittene mine, selv de før hun kom inn i livet mitt. Hun var en ond ånd som hadde tatt luna sin form for å være nærmere meg.

Jeg må ha hatt ett ekstremt sterkt mareritt, men jeg husker det ikke?

Selv om jeg klarer å tenke at det er sin sykt å tro noe slikt om lille luna, får jeg ikke angsten under kontroll og jeg bestemmer meg for å rope på Sirius så han kan komme og passe på meg. Hadde det ikke hvert for at han fortsatt lå i armkroken min når jeg våknet hadde jeg trodd at alt var en drøm.

Men når jeg tenkte tilbake husket jeg også hvordan jeg slet med å rope på Sirius, første forsøk gikk, men neste klarte jeg ikke å åpne munnen. Den tredde gangen kom det bare noen vokaler ut av munnen min før jeg husker jeg virkelig tok meg sammen og sa gullet mitt (jeg hørte at han han hadde kommet inn på soverommet så det var ikke noe poeng å rope)

Jeg må ha hvert i en tilstand midt i mellom søvn og våken, jeg har hatt teorier om slike tilstander før. Da jeg har hatt mareritt om ting i leiligheten og når jeg våkner er ting på kjøkkenet flyttet på, dører låst opp osv.

Uansett er angsten helt borte nå og luna er nok en gang verdens søteste og snilleste katt. 

Sigrid nettet

Politiet jobber med å lage ett nett over nabolaget hvor Sigrid forsvant. ved å prate med naboer, se på bomring foto, lese av elektroniske spor og ta bilder av biler håper de å kunne kartlegge aktiviteten i nabolaget så nøyaktig at all informasjon som er feil, eller mangel på informasjon vil vise seg.

Det er en tidskrevende oppgave som krever tålmodighet, men jeg føler at politiet viser at de kan og at de vil.

Den røde bilen som har hvert etterlyst er fortsatt et mysterium, og siden de sier den eller flere betyr det jo at det har vært flere observasjoner av den.

En mann er siktet for falsk forklaring til politiet, han er tidligere dømt for voldtekt og politiet mener hans forklaring ikke passer inn i nettet de har laget.

modig , ekspertenes dom

Dommen har falt fra vg og dagbladet, mens dagbladet gir filmen terningkast 4 og mener det er en film som forteller barn at man kan si nei til arrangert ekteskap, gir vg filmen terningkast 5 (men fant ingen forklaring)

Ellers har flere gitt filmen terningkast 4, BT, Dagsavisen og film magasinet ser ut til å dele mening med dagbladet, men folket sin mening på filmweb støtter vg. (jeg har alltid lurt på hvordan folket kan ha en mening om filmen før den har hatt premiere, er vel en del nedlastinger og forventninger inni bildet der)

 

Disney Pixar Modig - På kino fra 31. august

 

mo12ig

en liten jente som minner om aria

Lest game of thrones? Blitt fasinert av lille Aria som ikke liker å være jenta som må sitte pent, men som heller vil være med guttene å sloss utenfor slottet?
prinsessa i filmen modig ser ut til å ha mange personlighetstrekk med henne, sloss for friheten til å være den du er?

 

premiere på fredag...

 

mo12ig

kjære blogg.no

Ble dere aldri fortalt at det var uhøflig å forstyrre folk på telefonen etter klokken 10 om kvelden, greit nok var det bare litt over men jeg hadde lagt meg og skvatt opp i taket sammen med katten min som lå og sov på telefonen.

Og er det ikke litt sent å trekke vinnere av konkurransen deres bare timer før filmen starter?

Jaja jeg er fortsatt med, måtte bare si det.

29 august

I dag er det den 241. dagen i året.

Mange spennende ting har skjedd den 29. august.

 I 1526: Suleiman I den store beseirer Ludvig II av Ungarn i slaget ved Mohács.
I 1756: Syvårskrigen: Fredrik II av Preussen invaderte Sachsen.
I 1943: De tyske okkupantene innfører militær unntakstilstand i Danmark. Den danske hæren og marinen avvæpnes og interneres. Marinen senker en del av sine skip heller enn å la tyskerne overta dem. En rekke samfunnstopper tas som gisler. Det innføres sensur.

Ok, kanskje ikke den dagen i året med mest hendelser, men nok. Vi har også hatt våre hendelser i Norge på denne dagen.

I 1960 - Tråleren «St. Hubert» fisker opp en sylinder utenfor Norskekysten. Sylinderen eksploderer tre døgn senere. Båten synker, og fire omkommer.
I 1968 ? Kronprins Harald gifter seg med Sonja Haraldsen i Oslo Domkirke.
I 1985 - Norges første kvinneuniversitet åpner på Løten.
I 1996 ? Den verste flyulykken i norgeshistorien inntreffer på Svalbard. 141 mennesker omkom.

Noen som er født denne dagen:
- meg (1984)
1809 ? Oliver Wendell Holmes, amerikansk lege og forfatter (d. 1894)
1840 ? Cándido López, argentinsk maler og soldat (d. 1902)
1915 ? Ingrid Bergman, svensk skuespillerinne (d. 1982)
1915 ? Denys Hay, britisk historiker (d. 1994)
1916 ? Svein Blindheim, norsk motstandmann, etterretningsoffiser og senere historiker
1918 ? Tony Crosland, britisk utenriksminister (d. 1977)
1920 ? Charlie Parker, amerikansk jazzmusiker (d. 1955)
1923 ? Richard Attenborough, britisk skuespiller og regissør
1930 ? Atef Sedki, egyptisk statsminister (d. 2005)
1932 ? Peter Lødrup, norsk jurist (d. 2010)
1935 ? William Friedkin, amerikansk regissør
1936 ? John McCain, amerikansk senator
1938 ? Elliott Gould, amerikansk skuespiller
1940 ? Gunnar Berge, norsk politiker og statsråd
1942 ? Gottfried John, tysk skuespiller
1945 ? Jon Magne Lund, norsk redaktør
1946 ? Bob Beamon, amerikansk friidrettsutøver
1946 ? Dimitris Khristofias, kypriotisk president
1958 ? Michael Jackson, amerikansk popartist (d. 2009)
1962 ? Idar Kreutzer, norsk næringslivsleder
1967 ? Jon Almaas, norsk programleder
1967 ? Jiří Rů?ek, tsjekkisk fotograf
1968 ? Vibeke Barbel Slyngstad, norsk maler
1969 ? Joe Swail, nordirsk snookerspiller
1973 ? Børge Lund, norsk tegneserieskaper
1976 ? Jon Dahl Tomasson, dansk fotballspiller
1976 ? Stephen Carr, irsk fotballspiller
1977 ? Carl Pettersson, svensk golfspiller
1980 ? Tom Reidar Haraldsen, norsk fotballspiller
1990 ? Patrick van Aanholt, nederlandsk fotballspiller
1993 ? Liam Payne, medlem av britisk-irsk boyband

Noen som har dødd denne dagen:
1123 ? Øystein Magnusson, konge av Norge (f. 1088)
1526 ? Ludvig II, konge av Ungarn (f. 1506)
1892 ? William Forbes Skene, skotsk historiker og antikvariat (f. 1809)
1899 ? Kirsten Andersdatter Spein, deltaker i Kautokeinoopprøret (f. 1815)
1904 ? Sultan Murad V (f. 1840)
1935 ? Astrid, dronning av Belgia (f. 1905)
1982 ? Ingrid Bergman, svensk skuespillerinne (f. 1915)
1987 ? Lee Marvin, amerikansk skuespiller (f. 1924)
2006 ? Olav Ottersen, norsk forfatter (f. 1929)

Johan, Jo, Jone har navnedag og det er nasjonaldagen til slovakia

Det er 124 dager igjen av året

(takk til wikipedia)

banansplitt

De som kjenner meg vet at det ikke blir noen bursdag uten en banansplitt, men jeg må innrømme at jeg tok bursdagsbanansplitten en hel dag fortidig, men den smakte like godt.

1 banan delt i to, legg dem på en tallerken så de skaper en oval i mellom seg. Fyll ovalen med jordbær, vanilje og sjokolade is og krem. Avslutt med jordbær/bringebær saus og sjokolade saus helt sikksakk over alt (i motsatt retning av hverandre)

om du ønsker strø knuste mandler på, eller pynt med kjeks, paraply eller andre ting du kommer over.

de siste gavene

her er de siste gavene jeg har fått:

harry potter lego spillet fikk jeg på lørdagen, men barna fikk lov å sette det opp.

hva dette blir gjort om til er fortsatt et mysterium....
28 års dag

Da var nesten hele den fryktede dagen over, jeg har blitt ett år eldre og verden har ikke gått under. (den har noen timer til på seg, men jeg satser på at det går bra)
mens starten av dagen har hvert brukt på dataspill, har jeg kost meg med familien på kvelden.

Mamma lagde spagetti carbonara (som vi liker den) og tanta, kusina mi og kammeraten min kom og spiste. Mamma hadde lagt ett skrapelodd ved plassen min så jeg skulle få en liten gave på dagen.

Jeg har fått mange fine hilsninger på facebook og takker alle som husker på meg i dag.

Nå skal kattene og jeg slappe av resten av kvelden

mulig flykapring

To f-16 jagerfly skal ha blitt sendt ut av Nederland.

Flyene ble sendt ut for å møte ett fly som entret nederlandsk luftrom uten radiokontakt, flyet skal nå ha landet på Schiphol. Det er snak om en airbus a-320 - Spanair flight VY8366

Håper det var radioen som hadde gått i stykker, for vi har ikke fått vite mer

3 år gammel gutt savnet i oslo

Barnehagen gutten gikk i var på tur da gutten på 3 år plutselig forsvant, det er satt inn store styrker for å finne gutten. Røde kors, redningshunder og brannvesenet leter.

Så møter du på en 3 år gammel gutt som går rund alene, har kenyans opprinnelse, blå genser og gul refleksivest, så hjelp han å finne veien hjem (ring politiet)

 Ps: møter du en unge på 3 år alene i skogen, enten noen er meldt savnet eller ikke, hjelp ungen hjem og/eller ring politiet.

( 14:28 gutten er funnet og har det bra)

prøvd ut scooter/elektrisk rullestol

I dag kom det en ergoterapeut og noen fra scooter firmaet og lot meg prøvekjøre en av stolene dems før søknaden sendes. Det var litt skummelt og merkelig men jeg føler det gikk greit, jeg hadde ikke papirene de ønsket til søknaden da så de må hente dem inn selv.

Men om ting går som de skal, får jeg en elektriskrullestol/ scooter innen 2 mnd.

Ikke i tide for å hjelpe meg med parsellen i år, men det kommer flere sesonger.  

film: John carterEgentlig en ganske fin film, den krevde ikke noe særlig av meg og var underholdende. Ingen ting i filmen som irriterte meg grenseløst heller.

John Carter fra Virginia er en tidligere soldat, han reiser rundt og leter etter en hule han har hørt om, hulen skal være fylt med gull. Men da militæret tar han til fange fordi de vil ha han tilbake i tjeneste, og han rømmer og finner hulen, blir ting forandret.

Han søker tilflukt i hulen og blir overasket over en mann i sølv klær, han tar livet av han og plukker opp ett smykke, i det mannen dør sier han noen ord og John Carter blir forflyttet til mars. På mars blir han plukket opp av noen grønne monstre som er fasinert av hans egenskap til å hoppe (vektløs). Men han blir fort surret inn i en borgerkrig som vil avgjøre mars sin skjebne, og det er selvfølgelig en prinsesse som drar han inn i dette.

 

 

film: cruel world ( grøsser)

Noen gang sett en film som er så dårlig at du istedenfor å slå den av, må se hvor dårligere de klarer å gjøre den?

Hvis ikke er dette en film som er bra til slie forsøk, for oss ble filmen så smertefullt dårlig at vi ga opp halvveis. Lei av truser og dårlige stereotyper.

Filmen handler om en mann som kom på andre plass i et sjekkeshow, helt knust leier han huset som showet var i og tar liv av vinneren. Han har planlagt ett fiktiv Realty show med studenter i huset. Studentene tror de deltar for å vinne en million mens de egentlig er der for at han skal kunne se på dem og så ta livet av dem.

Om det finnes en uncut versjon av filmen kan det redde den litt, for dette er ett klassisk eksempel på kutt før det blir ekkelt. Ikke la seerne se folk dø og hele grøsseren blir til en suppe av tiss og truser.

Om jeg kunne ha gitt minuspoeng, hadde den fått det.
det er en dum ide å klatre opp fasader i fylla

Vel det er bare vill gjetting det om alkohol, men hva annet ville ha fått en 25 år gammel kvinne til å prøve å klatre opp fasaden på leilighetskomplekset hun bodde i klokka 5 om morgningen.

Kvinnen som jeg regner med hadde mistet nøkkelen prøvde å ta seg inn i leiligheten fra utsiden da hun falt ned, det ble forsøkt livredding, men hun var ikke til å redde.

Men samme hva som er grunnen er det tragisk for familie og venner som har mistet en de bryr seg om?

knivstukket kvinne døde

Kvinnen som i går ble stukket ned med kniv utenfor hjemmet sitt døde, sønnen som var med henne og som også ble knivstukket er utenfor livsfare, men er alvorlig skadet.

Det er eksmannen til kvinnen som er pågrepet for angrepet. Paret hadde to barn, det siste barnet var enten ikke til stede eller bare ikke angrepet.

bye bye 27

Da var tallet 27 brukt opp og tallet 28 tar plassen. Jeg har i dag levd på denne jord i 28 år, ikke tror jeg at jeg har satt noen dype spor etter meg, men håper jeg har hatt en positiv innvirkning på noen av de mange som jeg har prøvd å hjelpe.

Dagen er allerede feiret, så det blir en rolig dag med middag hos mamma i kveld.

Så hurra for meg?

formen i dag

Formen i dag er mye bedre enn formen i går, jeg måtte ha noen varer i matbutikken men etter kollapset i går viste jeg at det smarteste var å holde meg i ro. Kammeraten min trillet meg bort med rullestolen og selv dette gjorde meg kvalm og svimmel.

Men vi fikk handlet inn det viktigste og jeg kom meg hjem igjen, trygt plassert foran dataen forlater kammeraten meg litt for å ordne ting han må ordne, jeg sitter og ser på film og strikker.

Når jeg sitter helt i ro føler jeg meg nesten bra, jeg har klart å få i meg litt mat og fått kost en del med kattene, men jeg føler meg ganske lenket til stolen. Håper bare at all denne hvilinga gjør meg bedre snart?

hamstrer krefter

Det er ikke lett å ha veldig lite krefter, for alt du kan finne på rundt deg krever krefter. Vanligvis tenker du ikke på hvor mye enkelte ting krever, men når du har ekstrem mangel lærer du deg prisen for hver handling, hvordan unngå den og hvordan spare den.

Ting vi ikke tenker på at krever så mye energi er tenking, å stå, reise seg opp og sette seg ned, ting som faktisk er absolutt for å kunne fungere.  Når man ikke har energi nok til dette må man lære seg å hamstre opp energi til de gjøremålene du vil ha gjort.

Tv serier, dataspill og andre enkle ting å holde på med kan slå av hjernen såpas mye at det nesten blir som å hvile, hemmeligheten er jo selvfølgelig å finne de tingene som ikke er for morsomme (latter krever ekstremt mye energi) ikke for intelligente (for da må du tenke)ikke krevende (mest spill som er det da)

Ved å sitte stille og sette hodet i denne hvile modusen kan du klare å spare opp nok energi til å sette på en klesvask, eller varme deg noe mat i microen, hva skulle man ha gjort uten micro

mobil vanter fra glitter

jeg snublet over disse vantene på glitter og syntes de var geniale, vanter du ikke behøver å ta av deg for å styre mobilen din, det eneste spørsmålet var om de virket, og det gjorde de.

et genialt kjøp, 50 kr på glitter
harry potter skjerf slytherin

Endelig har eieren av skjerfet fått det, og grunnet det kan jeg legge ut bilder av resultatet. Jeg er ganske fornøyd og det tror jeg han også er.oppskrift: 
strikker på runnpinner

40 grønne
6 sølv
10 grønn
6 sølv 
40 grønne
osv... 

cupcake topping

her kommer oppskriften på cupcake toppingen jeg brukte på lørdag.

300 g philadelpia ost 
200 g smør ( mykt)
1 ss vanile essens
2 ss kremfølte
500 g melis

jeg brukte matfarge kjøpt på jernia for farge.

 

svimmel og kvalm

Du vet du er utslitt når en liten tur på senteret gjør at du sitter hjemme og halvsover over skrivebordet og katten din. Og når du endelig tar til vett og tar deg sammen er du så svimmel og kvalm at du ikke kan gjøre noe allikevel..

Og det var bare en liten tur, var ikke innom noe annet enn jeg absolutt måtte.

løve løs i Essex?

En liten bygd i Engeland fikk oppleve den surrealistiske opplevelsen om at en løve skal være løs i nabolaget. Flere skal ha sett og hørt løven som har vandret fritt i løpet av natta og væpnet politi leter etter den, men politiet har ikke funnet noe enda.

Det var en observasjon og et bilde som startet løvejakten, dyrehagen i området bekreftet at det antageligvis var en løve det var blitt tatt bilde av, men de hadde alle sine løver der de skulle være. Etter som kvelden fortsatte kom det inn flere og flere tips til politiet om observasjoner og klare løvebrøl. Men det virker ikke som om løven har hvert særlig aggressiv på kveldsturen sin, ingen er skadet.

Hvor den eventuelle løven kommer fra er også ett mysterium. Dyreparken hadde alle sine og sirkuset som hadde reist i nærheten hadde kontroll på alle sine dyr + at de ikke hadde løver.

politiet forteller om Sigrid etterforskningen

Vg har en artikkel med overskrift om at flere personer peker seg ut i saken, folk som har status som vitne, men som politiet mener ikke har helt rent mel i posen. Egentlig er hele artikkelen en bekreftelse på det vi viste fra før, med ett unntak, politiet er ikke helt sikre på hvilken rute Sigrid tok hjem, det står i mellom to alternativer.

Selv om politiet ikke vil ut med noe av den informasjonen de sitter på, siden de vet at den skyldige følger tett med på saken, turte de å si at en viktig Puzzle spill bit et alt det som ikke er der. Altså mangel på observasjoner og andre avvik som forteller gange mye.

Selv om de ikke har ett sterkt spor som dytter dem avgårde sier de at de legger opp Puzzle spillet og flere og flere biter er på plass, de virker sikre på at de sakte men sikkert kommer frem til resultatet.

når brukt er dyrere enn nytt

Jeg vurderer sterkt å kjøpe meg en playstation 3, jeg fikk litt penger når jeg feiret bursdagen min og jeg sitter nå med vurderingen om jeg skal dette dem inn i nedbetaling av pc eller om jeg skal kjøpe med den etterlengtede ps3. jeg tenkte at jeg i hvert fall skal titte litt på priser før jeg bestemmer meg for hva jeg skal gjøre, hittil har cdon.no helt klart den billigste til 1749 kr.

I dag fikk jeg også den geniale ideen om å sjekke finn.no og jeg var overasket over at jeg nesten ikke fant noen til under 2000 kr. Selvfølgelig putter de inn noen spill og utstyr i pakkene, men jeg tviler sterkt på at jeg trenger disse tingene eller ønsker spillene.

Jeg tenkte jeg skulle ta en titt på gamestop sine tilbud, se hva prisen er der, men jeg har langt fra bestemt meg enda.

en forandring i luften

Egentlig merket jeg det klart i går, men jeg trodde det bare var et resultat av at jeg var sliten. Om du ser på gradestokken vil du ikke se noen særlig forandring i temperaturen. En grad opp noen grader ned, det er jo ikke som om vi har hatt en spesiell varm sommer å sammenligne temperaturen med.
du merker det på den ekstra lille isende følelsen, den du egentlig er for travel til å merke, men om du setter deg ned kjenner du den kommer sakte men sikkert krypende, spesielt etter du har stått opp og før du legger deg, for det er om kvelden det er kaldest.

Ett instinkt dypt inni deg vil at du skal hente frem varmeovner, se over ved og starte forberedelsene for vinteren du kjenner er på vei. Du rister oppgitt på hodet til deg selv for du vet det bare er å bytte ut de kortermede klærne med langermede og shortsen med ordentlig bukser, for vinteren er fortsatt langt unna, og i vårt samfunn trenger man ikke måneder på å forberede seg. Det betyr ikke at instinktene ikke sier i fra allikevel.

Vinden har snudd og minner oss nå om at en kaldere tid er på vei, har du ikke merket det selv enda så ta en liten pause på vei til jobben, stå i skyggen ett minutt og pust dypt inn og ut, da vil du merke hva naturen prøver å si til deg. 

hufflepuffle skjerf 1 26 august

Fortsetter det i dette tempoet blir jeg nok ferdig med alle skjerfene i god tid før jul, skal strikke ferdig dette hufflepuffe skjerfet og så ett til, tilslutt blir det to grifingdoor skjerf og så er jeg ferdig med de planlagte. Om jeg får tid skal jeg kanskje strikke opp noen til desucon neste år og ha stand?
søndags middag

Etter all pizzaen og alle kakene I går skal det bli godt med litt fjel ørret I dag, takk til mamma som lager så god middag til oss på søndagene.

Tror ikke Sirius og luna vil sette særlig pris på at jeg forlater leiligheten, de har hvert to store kosebamser i dag, men jeg kan ikke leve livet mitt etter hva de vil, for da blir jeg evig liggende i senga som en stor katteseng.

Til dessert i dag blir det ikke så veldig overaskende kakerester, ferdig med bløtkaka så da blir det sjokolade kake 

første mann på månen død

Neil Armstrong døde etter komplikasjoner etter en hjerteoperasjon, han var første menneske på månen og har blitt hyllet som en helt siden. Trist når historiske personer død, men han kan trygt sove i ro med viten om at han aldri vil bli glemt.

( jeg gidder ikke å forholde meg til alle de teoriene om månelandingen som går rundt, la oss sørge mannen i fred og la spekulasjonene om virkelighet ligge en stund)

politiet vet hvor Sigrid gikk

Politiet er nå sikker på hvilken vei Sigrid tok den natta hun forsvant, de er også ganske sikre på hvor hun ble bortført, men uten om at de vet får vi ikke vite mer. Ikke vil de fortelle hvordan de har kommet frem til de teoriene de jobber ut i fra, sikkert for og ikke ødelegge en eventuell sak.

Politiet sier også åpent at de er sikre på at Sigrid ikke har tatt livet sitt eller rømt hjemme fra, så de jobber ut i fra at hun enten er drept eller holdes fanget ett sted.

Det letes også i dag etter Sigrid, jeg er stolt av alle som ikke gir opp og som leter og leter. Jeg håper vi får et svar snart, for dette er en sak som har berørt så utrolig mange.

å roe seg ned

Som jeg skrev i et tidligere innlegg har jeg hvert veldig stresset i dag, og selv etter at jeg ble utslitt har jeg hatt problemer med å sitte i ro, kroppen er rastløs og hodet er preget av å være over sosial. Så før jeg legger meg må jeg ta en lang nedtrapping av energi behovet. Strikking og tv serier ser ut til å virke supert på dette.

Så nå setter jeg meg for å se dagens andre episode av medium og strikker videre, håper at når denne episoden er over har søvn hormonene og tv tittinga roet meg nok ned til at jeg kan legge meg.
natta, sov godt.

bursdagsfeiring 25.08.12

Da har jeg lagt ut bilder av kaker og av gaver, så da er det bare igjen å fortelle om dagen. Siden bursdager ikke er så enkelt for meg har jeg hvert stresset hele dagen, men det har ikke gjort noe fordi jeg har klart å finne noe å gjøre hele tiden.

Jeg startet med å pynte cupcakene, eller jeg startet med å prøve å pynte dem, blandingen jeg hadde kjøpt i butikken var rett og slett umulig å få stiv så etter 12 minutter med visp ga jeg opp (det sto 2-3 minutter på pakka)

Jeg kastet meg på nettet og fant frem en av de oppskriftene jeg hadde sett på dagen før, cupcake topping, så var det å skrive handleliste og gå over på rema 1000 å kjøpe inn ting. Selvfølgelig blir det best resultat når man gjør ting fra bunnen av, men jeg har hvert veldig nervøs over hva folk syntes. På rema 1000 møtte jeg mamma og vi handlet også inn brus til selskapet.

Så var det hjem å dekorere kakene, jeg hadde det kjempe moro, jeg elsker å dekorere kaker. Så fort de var inne i kjøleskapet ringte jeg mamma igjen og fortalte at jeg ble med henne på senteret for å kjøpe roser og bestille pizza, vi måtte kjøpe rosene på senteret fordi jeg ville ha rosa roser?

Jeg rakk akkurat å pynte meg ferdig før mamma kom, så jeg var ganske pyntet når vi gikk på senteret. Her tok jeg bilde med Madagaskar 3 gjengen, de sto der og ingen tok bilde så jeg bare måtte prøve?


Vi ble plutselig overfalt av noen bak oss, det var kusina mi og venninnen hennes som var på handletur, så istedenfor å bli med mamma hjem, ble jeg med dem videre på handleturen og var med å kjøpe bursdagsgaver til meg?

15 minutter før selskapet startet syntes vi det var på tide å dra tilbake, jeg var første til å dukke opp og satt og strikket mens folk ramlet inn døra. Jeg tok noen bilder av blomstene og mange av bestefar, og tilslutt kom pizzaen og alt annet var glemt.I mellom mat og kaker åpnet jeg opp gavene, og når barna var ferdig med å kaste i seg kakebitene sine fikk de sette seg å bygge opp det nye harry potter lego brettspillet vi kjøpte tidligere på senteret. Tror alle koste seg.

Men jeg ble plutselig helt utmattet og måtte dra hjem igjen, ca samtidig som resten av folket ville dra, greit når alle har den samme tidsknappen. Dagene fremover kommer til å være fylt av kake og pizza rester.

Tusen takk for en kjempe fin feiring
ett mareritt er bedre enn 100

I dag skal familien min feire bursdagen min, og selvfølgelig var natta fylt med angst og panikk. Jeg tror jeg måtte si til meg selv flere hundre ganger at dette bare var en feiring, selve bursdagen er ikke før på onsdag.
men allikevel slapp jeg ikke unna det klassiske bursdagsmarerittet mitt, og jeg våknet opp nesten gråtene og sendte melding til mamma om at de ikke fikk krangle med meg i dag (som jeg pleier på bursdagen min, forklarte at meldingen kom grunnet mareritt)

Men etter som jeg våknet, roet jeg meg ned og kom frem til at jeg egentlig ikke skal klage. Vanligvis har jeg dette marerittet en hel måned før bursdagen min, gjerne flere ganger pr. natt. Så jeg skal ikke klage over ett eneste mareritt?

Jeg tror forresten dagen kommer til å gå kjempe fint, og jeg må nok igjennom dette tirsdags natt også, men onsdagen kommer til å gå like bra, det gjør det alltid.

bevis på tidsreiser?

Det gikk et bilde rundt på facebook som hadde den geniale teksten om at hvis tidsreiser noen gang ble mulig, ville vi ikke ha vist det nå? Selvfølgelig et genialt bevis på at tidsreiser aldri blir mulig, for om noen kunne reise bakover i tiden hadde vi jo møtt dem en eller annen gang.

Men så gikk dagen videre og med det hodet også, og jeg leste en artikkel om da Vinci, om man noen gang skal kunne hinte om personer som kan ha kommet fra fremtiden må vel dette være mannen. Han som tenkte opp kalkulatorer, tankser, helikoptre og mange andre geniale ting mange 100 år før de var i nærheten av å kunne bygges.

Vi har også i senere tid jules Verne, en forfatter som skrev detaljerte historier om teknologi langt fremfor tidens muligheter (men kanskje ikke så langt frem som Da Vinci)

Selvfølgelig er muligheten om at dette bare er geniale hjerner som ser ting vi ikke ser, men om det finnes bevis på tidsreiser må disse to være det.

ikke angrip de som skal hjelpe deg....

Om du er i en nødsituasjon, eller kjenner noen som er det, er ofte følelsene og adrenalinet litt over alt. Men samme hva du føler av irritasjon, hjelpeløshet, sinne, frustrasjon eller redsel, vent med å ta dette utover hjelpe arbeiderne til etter nødsituasjonen er over. Beste hadde hvert om du ikke lot det gå utover disse stakkars uskyldige personene, men om du må, så vent.

For om hjelpearbeiderne føler seg truet trekker de seg tilbake og det tar enda lengere tid før du får hjelp, og da blir følelsene bare verre igjen. Noe naboene og eieren av et hus i Vinje i Telemark fikk merke da de oppførte seg så truende ovenfor brannvesenet at de måtte trekke seg tilbake og det tok ekstra lang tid før de fikk startet slukke arbeidet på huset som sto i fyr.

Huset ble totalskadet og 2 personer ble pågrepet av politiet, de andre naboene sier det var sjokk og frustrasjon over lang utryknings tid som var bakgrunnen, men at politiet og brannvesenet overdrev, de fleste ville bare hjelpe til med slukningsarbeidet. 

politiet ber naboer lete etter Sigrid på 16 på tomtene sine og i kjellerboder

Etter en ny runde med sivilkledde politimenn på rundtur i nabolaget hvor Sigrid på 16 forsvant, ble det lagt igjen skriv hvor de oppfordret beboerne om å lete nøye igjennom eiendommene sine etter bevis og etter Sigrid. Dette kan tyde på at politiet tror at Sigrid fortsatt er i nabolaget ett sted?

Politiet informerer også om at de har fått flere vitner etter runden på dørene til folk, det er ikke alltid folk vet at de sitter på informasjon.

Disney/ pixar - brave (modig)

jeg så en trailer for filmen mens jeg ventet på at en annen kino film skulle begynne, det var noe med naturen, animasjonene, stemningen jeg vet ikke helt, jeg viste bare at denne filmen måtte jeg se.

Blogg.no hadde en konkurranse hvor vinneren fikk være med på pressevisningen, men som jeg regnet med hadde jeg ikke nok lesere til å få være med på den. Men nå som de har en ny konkurranse med flere vinnere har jeg kanskje en sjanse.

Mitt første inntrykk av filmen ble i hvert fall ikke minsket av å lese om den, jeg synes historien virker fascinerende, for hva er ekte mot? Min teori er at det er å møte det man frykter, er dette løsningen i filmen også?

Animasjon er en herlig kunstform som ofte drukner i betegnelser som barnefilmer og tull, men jeg vet bedre, jeg vet hva som kan ligge i en animasjonsfilm og jeg følte at denne hadde muligheten til å ha denne egenskapen.

br29ave

fått testet ut gaven min

Det siste mini cupcake brettet var akkurat ute av ovnen og himmelen bare åpnet seg, jeg hadde lagt merke til tordenværet rundt meg men med vilje ignorert det. men med slik regnvær var det jo et utmerket tid til å prøve ut det nye regnsettet mitt, så jeg fortalte meg selv at det bare var høy bass innimellom.

Jeg tok med en prøvekake til hver av dem oppi gata og gikk ut, selvfølgelig var jeg redd men jeg klarte og ikke få panikk og løpe. Det var helt klart at de ikke trodde hva de så når jeg kom gående, en må ha sett meg og spurt de andre om det ikke var meg, for de stirret ut av vinduet. Ja jeg vet jeg er livredd tordenvær?

Jeg delte ut en liten kake til hver av dem og benektet hardt at det tordnet, tilslutt sa de seg enig med meg?

Tanta og kusina mi var opptatt med kake baking, kusina mi lager sjokoladekake og tanta mi bløtkake, så det blir ingen kake mangel i morgen. Mamma var tilfeldigvis innom da jeg kom.

Regntøyet mitt tålte vann testen godt, støvlene var behagelig med unntak om at de tok knekken på bena mine (ikke vant til slike sko) men regnboksa var litt trang, ikke så trang at jeg ikke kunne bruke den, men tror ikke jeg skal plukke multer med den.

blir små planer til stor suksess?

det vil ta litt tid å få stekt alle de små godbitene, brett en er ferdig ig steker brett to er i ovnen nå.

før de er stekt:fargen på formene har ingen ting med fargen på toppingen !!!

test av Lush såpe - lust

Liker du tanken på å smøre deg inn i rosa, eller liker du bare lukten av sjasmin, er dette helt klart såpen for deg. Jeg har brukt såpen som dusj såpe de siste to ukene og har virkelig fått oppleve å bade meg selv i rosa. Vet ikke om fargen er sterk nok til å sette seg av, men noe man burde være obs på når man håndterer såpen utenfor dusjen.

Lukten er sterk, jeg klarte ikke å plassere lukten, men viste den kom fra en blomst. Jeg sa at jeg var veldig usikker på om jeg kom til å bli spist opp den første natta, kammeraten min bare lo. Men hadde valget hvert i mellom at Sirius tok en bit av meg og spiste opp såpa hadde jeg nok valgt meg, for da kunne jeg ha stoppet han. han spiste forresten ikke på noen av oss, men jeg er fortsatt litt nervøs for at han skal ta feil mellom en plante og såpe en dag.

Om såpen vekker lyst vet jeg ikke noe om, det er det vel opp til den enkelte å avgjøre.hva lush sier om produktet på hjemmesiden sin:

Denne såpen er parfymert med vår Lust parfyme. Mark laget opprinnelig duften fordi han ville ha en voksen duft som var ren lyst. Den har uten tvil en sjasminduft som ikke kan skjule sin naturlige sensuelle effekt. Vår Lustduft er en slik parfyme som passer sammen med stort sett alt vi bestemmer oss for å bruke den i. Liker du sjasmin, passer denne for deg. 
100g Kr  79,-
200g Kr 187,-
500g Kr 355,- 
 
Water (Aqua),Propylene Glycol, Rapeseed Oil; Coconut Oil (Brassica napus; Cocos nucifera), Sodium Stearate, Sodium Lauryl Sulfate,Perfume, Glycerine, Jasmine Absolute (Jasminum grandiflorum), Ylang Ylang Absolute (Cananga odorata), Rose Absolute (Rosa damascena), Vanilla Absolute (Vanilla planifolia), Sandalwood Oil (Santalum austro-caledonicum vieill), Sodium Chloride, EDTA, Tetrasodium Etidronate, Sodium Hydroxide,  *Geraniol, *Citronellol, *Farnesol, *Linalool,Titanium Dioxide, Colour 77499, Colour 45410, Colour 77019  * Occurs naturally in essential oils 
Vegan

    

en natt med lite søvn

Jeg tror ikke medisinene mine helt virket i natt, jeg har nemlig sovet utrolig dårlig i natt, og da snakker jeg ikke om et mareritt eller to, jeg har rett og slett ikke sovet.

Jeg fikk mistanke om at noe var feil da jeg ikke ble trøtt når klokka nærmet seg 12.00. tablettene jeg tar skal ikke få meg til å sove, men fortelle kroppen min at det er sove tid. Dette er fordi kroppen min ikke vet at den skal sove om natta og være våken om dagen.

Å ikke ha døgnrytme, eller følelse for natt og dag er noe helsepersonell ikke tror noe på, helt til de møter meg om natta. Naturlig skal stoffskiftet senke seg og mange andre ting i kroppen skjer når det blir natt, slik at kroppen ikke fungerer helt som den skal selv om du er våken. Men når disse signalene ikke blir sendt ut vet ikke kroppen at den skal roe seg ned og jeg kan drive trening, skolearbeid eller bare danse lykkelig rundt alene.

Medisinene jeg tar er søvnhormoner som skal hjelpe til med å sende alle disse signalene om natt til kroppen. Somregel virker det greit, jeg sover i hvert fall om natta. Men i natt slo de ikke inn og jeg slet med å sove mer en 30 minutter om gangen.

Brevik tilregnelig

Da var dommen klar, Brevik var tilregnelig da han i fjor tok livet av 77 personer.

En liten del av meg ønsket at han skulle bli sagt utilregnelig, bare for å slenge det i ansiktet hans, men det er en smålig tankegang som egentlig ikke fører noe sted.  Det at han er tilregnelig betyr ikke at det ikke er noe galt med han, bare at det som er galt ikke påvirker evnen hans til å forstå hva han gjør/ har gjort. En forskjell jeg tror Brevik selv ikke forstår, og i hans hode har han nå vunnet et seier.

Men det kommer ned til om vi skal bry oss om hans seiere, eller bare innse at han har ett merkelig bilde av verden og at vi nå fikk rettferdighet for mange, selv om Brevik selv ikke ser det.

21 års forvaring med ti års minstetid, dette er Norges strengeste straff og straffen Brevik fikk.

ny sims 3 legacy

her kommer den nye sims 3 familien min, den har fått etternavnet tropo ( etter brusen) og blir innledet av tom.

Tom Tropo

LW: monster makerdet tok meg 90 minutter å gjøre klart nabolaget...

sims 3 : sunlit tides ( verden)

endelig kom den...bakrunds historie:

Søker simmer som kan flytte umiddelbart!

Jeg heter Alana Kahale, og jeg er stolt over å være den tredje generasjonen som driver familiebedriften her i Sunlit Tides! 

Hva vi har å tilby? Hva sier du til bra lønn, morsomt og utfordrende arbeidsmiljø og en full flyttepakke til den vakre øya Sunlit Tides? Når du har fri kan du kose deg med fiskemuligheter i verdensklasse, flotte strender og en avslappende tur i badstuen. Alle hus har fantastisk utsikt til havet eller lagunen. Interessert?

Krav til kvalifikasjoner:

  • Gode atletiske ferdigheter.
  • Meget gode kommunikasjonsferdigheter ? verbalt, skriftlig og smisking.
  • Egenskaper til å administrere og kommunisere via bestikkelser.
  • Tidligere jobberfaring bør inkludere konspirasjoner, trusler og/eller skandaler.
  • Du bør like å ondskap og tyveri


Ingen tidligere erfaring kreves!

Møt opp personlig i Hulen i Sunlit Tides. Se etter den smart kamuflerte vulkanen på toppen av et fjell. Hvis du faller ned fra fjellet ... har du gått for langt!

Vi gleder oss til å høre fra deg!

-  Alana Kahale

PUS VS PITBULL

Ved hjelp av en bil gjorde kattungen om på oddsen og slapp unna det hele med skrekken. Bileieren som også eide hundene får nok en virkelig stor utgift med å få fikset bilen.
 

Lille kattungen på 7 uker gjemte seg under panseret på en bil mens 4 pitbull hunder rev og slet i bilen for å fange den.

(redigert 01.10.16)

frivillige leter fortsatt etter sigrid

Det gledet meg å se at folk fortsatt leter etter Sigrid, jeg tror dette er første og siste gang Oslo by blir gjennomsøkt så nøye. Siste fordi jeg lever i den herlige tro om at noe slik ikke kommer til å skje igjen.

Det er godt å se hvor mye folk bryr seg, og godt å se at selv med all ods mot seg gir ikke folk opp håpet. Skulle gjerne ha hvert der ute å søkt jeg også.

fullstendig knust

Forrige innlegg tok knekken på meg, så nå legger jeg meg ned og gråter litt og håper jeg kommer til krefter igjen innen nye verdenen fra Sims 3 kommer.

hvem skal bestemme når du skal dø?

Saken om Tony på 58 år i Storbritannia som gikk rettens vei for å få lov til å dø er ikke unik lengre.  Det har hvert flere slike saker i flere land, og det handler ikke om retten til å ta livet sitt, men retten til å få lov til å få hjelp til å ta livet sitt.

I mange saker er det mye sympati, rett og slett fordi den som trenger hjelpen til å dø, holder på å dø allikevel. Men hvis du tenker etter skal alle mennesker dø, og ingen andre enn oss selv kan vite om smertene er å leve med, eller verdigheten for den saks skyld.

Om man skal vurdere aktiv dødshjelp må man først vurdere retten til å ta livet sitt. Noe du i praksis ikke har. Om man hadde rett til å ta sitt eget liv ville ikke problemstillingen om aktiv dødshjelp hvert der, for har man rett til å velge å dø har man det enten man kan gjøre det selv eller ikke.

Det finnes en del sykdommer og sitasjoner folk må leve med i resten av sitt liv, og friske folk sitter på utsiden og forteller dem om hvor glade de burde være for å være i live eller hvor ondskapsfullt det er å forlate de som elsker deg med vilje.

Det de egentlig sier er vi vet bedre hvordan du har det enn du gjør og våre følelser betyr mer enn dine.

Jeg har prøvd å ta livet mitt flere ganger når jeg var yngre, og det eneste jeg sitter igjen med er et sterkt hat til de jeg elsker og helsevesenet. Flere ganger gråter jeg meg i søvn fordi jeg ikke lyktes da, nå er det for sent, jeg kommer tilbake til det senere.

Hvis du ønsker å avslutte livet ditt i vårt samfunn blir du sett på som syk, noen ganger mener de at du gjør det for å få hjelp, mens andre ganger er det fordi du ikke klarer å tenke klart, eller ikke vet bedre. Og i noen tilfeller er det slik at man blir overveldet av noe og ikke ser en annen utvei, at noen medisiner og litt kjærlighet løser alt, men ikke alltid.

Jeg er ikke deprimert, jeg er syk. Jeg lever et liv jeg ikke ville ha ønsket på min verste fiende. En ting er det psykiske, angsten, depresjonen og fortvilelsen. Men en annen ting er min fysiske helse.
jeg er født med en sykdom som kalles asberger syndrom, jeg er født med en forbannelse om at jeg alltid må være på utsiden og tenke andelenes enn andre. Er jeg i store folkemengder blir jeg svimmel og kvalm, spøker folk rundt meg ser jeg ikke humoren i det og tar de på meg eller prater for direkte til meg gjør det faktisk vondt.

Asbergersyndrom er en autisme diagnose?

I motsetning til de med kraftig autisme er jeg oppegående nok til å få med meg at verden går forbi meg, jeg er oppegående nok til å bli plassert på en skole hvor jeg ikke kan jobbe fordi jeg jobber fullt med å overleve psykisk. Jeg ser at andre har det morsomt men etter noen år lærer du at selv om du står i midten av denne gjengen hadde du følt deg like alene.

Selv om asbergersyndrom er en forferdelig lidelse er det også kanskje det eneste som holder meg i live, hadde jeg ikke kunne forsvinne inn i ting jeg liker på måten jeg gjør, hadde jeg ikke klart dette.

Grunnet overgrep på overgrep når jeg var yngre har jeg vel nesten innsett at bildet av et romantisk kjærlighetsliv eller en familie er ute av bildet. Jeg kan ikke forstå hva som er så godt med sex, noe som også gjør at hinter til sex og kos i filmer ofte ødelegger hele filmen.  Kanskje jeg kan bli bedre på dette en gang, men min erfaring er at det blir verre og verre.

Jeg har minst en autoimunsykdom, men også en kronisk tilstand vedsiden av. Dette betyr i praksis at når jeg er frisk, angriper immunforsvaret mitt friske deler av kroppen. Kroniske betennelser, hevelser og smerter er dagligdags. Jeg kan puste lettet ut over at jeg bare har fått diagnosert strumaen enda, men hadde jeg ikke hatt den hadde de vel ikke forstått hva som skjer i kroppen min heller. ( de gjør vel ikke det enda)

Jeg har også kraftige anfall som antageligvis skyldes psykosomatiske problemer (bearbeiding av helvete bak meg) og det autoimune. Anfallene kan være alt fra små kramper og svimmelhet til sener hentet ut fra eksorsisten. Hva disse krampene gjør med musklene mine er ubeskrivelig, og det å komme seg etter anfallet er nesten like smertefullt som å ha det. andre ganger mister jeg bare kontroll over kroppen min, det starter med en følelse av paralysering i ansiktet eller fingrene og så sprer det seg rundt i kroppen. Noen ganger slipper jeg unna med bare deler paralysert i korte perioder, andre ganger varer det i timevis og blir så ekstremt at jeg sliter med å få lungene og hjertet til å klare å fungere.

I mellom dette er kroppen utslitt etter å kjempe mot sykdommer og jeg ligger hjelpeløs i senga, jeg klarer somregel å kravle meg til kontorstolen som både har hjul og kan låses så jeg ikke faller ut av den igjen. Uten denne kontorstolen hadde nok livet mitt hvert andelenes.

Noen ganger fungerer kroppen min, de som har fulgt med vet at jeg har hatt flere måneder hvor jeg faktisk har kunnet gå enkle turer og gå i butikken uten fare for å kollapse. Stokken og rullestolen har fått en liten pause. Men august måned har ikke hvert like snill mot meg og selv om jeg virkelig kjemper sliter jeg med å holde formen oppe.

Siden jeg sliter med å holde meg oppe, sliter jeg med å lage mat. Om jeg ikke gir f? og prøver allikevel da, noe som har resultert i noen nesten ulykker. Når du er fullstendig utmattet er det som om hodet er fylt med vatt. du kan ikke tenke rett, du kan ikke tenke logisk og du klarer ikke å holde en tanke i hodet lenge. Det blir som å gå rundt i en evig tåke hvor du nesten ikke vet navnet ditt lengere, fordi det koster så mye å dra tanken ut av hodet.

Smertene som går igjennom kroppen er ubeskrivelig. Noen kommer fordi du ikke rører deg nok, noen fordi du rører deg. Betennelser og smerter etter muskler som har blitt røsket rundt i kroppen gjør livet til ett smertehelvete.

Å leve sunt er ikke noe jeg gidder å tenke på en gang, om jeg klarer å varme opp noe boksemat er jeg lykkelig. Prøver selvfølgelig å hamstre opp mat når jeg er i god form, fryse det ned slik at jeg kan varme det i mikroen når jeg er dårlig. Men jeg trøstespiser, jo dårligere jeg er, jo mer trøstespiser jeg. Og jeg har ikke muligheten til å ta en ekstra lang løpetur så jeg legger på meg.

Men dere skal vite at jeg får hjelp, og jeg har en familie som virkelig stiller opp for meg. Og det er for denne familien jeg kjemper videre og videre. Det har hvert mye svik og misforståelser før, men så lenge de er villig til å kjempe, skal jeg kjempe med dem. 100%...
dramaet og redselen over at jeg skal skade meg er over, fordi jeg ikke vil utsette dem for det lengere.  Jeg gir og gir og gir, det er min eneste glede i livet, å se at jeg kan glede andre. Mange tror jeg er naiv eller for snill, men det er et valg jeg har tatt, for det er nesten den eneste gleden jeg har.

Selv om jeg ikke er deprimert lengere (jeg kan ha tunge dager da) og det somregel virker som om jeg har det bra, lever jeg i en annen verden. Jeg kan ikke være i denne verdenen lenge fordi vekta mellom vondt og godt langt i fra er lik. For samme hvor mye jeg velger å være positiv, velger å sloss, velger å gjøre det beste ut av alt, er vekta av fortiden med vekta om hva som møter meg i fremtiden nesten alene for tungt for et menneske å bære, og inni dette må jeg også klare vekta av dagen i dag. Smertene jeg har nå, hva jeg kan gjøre nå osv?

Hadde legene gitt meg muligheten til å søke om å få legge meg inn på et sykehus, ta forsiktig farvel med familien og få sovne inn hadde jeg valgt dette. Uten tvil. Men jeg får bare holde ut at kroppen og hodet sakte men sikkert tar livet av meg, og jeg kan jo glede meg til de neste 60 årene, de kommer sikkert til å bli fine.

Ps: hadde de funnet en mirakelkur som gjorde meg frisk hadde dette hvert aller best.

å straffe små barn...

Nok en gang er disiplin i skolen noe som kommer opp i media, skoler prøver flere måter å løse de problemene de sliter med, men blir med en gang rettet opp med at de bryter en lov, diskriminerer eller bare gjør feil.

Alt dette er forresten somregel sant, men vi har kommet til en sitasjon der alt for mye oppdragelse er lagt til skolene uten at de har mulighet til å gjennomføre dette.

Denne gangen er det en skole i Halden som får gjennomgå fordi de straffer 5 og 6 åringer for å ikke klare å sitte rolig. Helt klart en umulig oppgave for barn på 5 år fra vårt samfunn og jeg tror på at denne praksisen skaper mer frykt en den hjelper elevene til å studere. Derimot kunne dette ha hvert en genial løsning i ungdomsskolen hvor elevene er litt mer forberedt på hva som er ventet av dem, og klarer å ta valgene rundt regelbruddene.

Så hvordan skal man da få 5 og 6 åringer til å sitte stille på stolen sin i hele 45 minutter og lære noe? Kanskje de egentlig er for unge til å gå på en sitte stille skole? Var ikke poenget når de flyttet ned førsteklasse til 6 år at de skulle kunne leke og herje under veiledning og læring? Mener vakt å huske setninger som mer fokus på opplæring under lek og aktiviteter osv?

å våkne til musikk

I dag våknet jeg med ekstrem sommer følelse, en følelse av ro, sommer og trygghet.

Noen hadde på høy musikk ett sted, enten i en bil utenfor eller i en av leilighetene vedsiden av meg. Musikken var så høy at det var som å ligge vedsiden av en radio med litt dempet lyd.

Hadde jeg bråvåknet av dette hadde jeg nok hvert irritert, selv om det var etter 12 på dagen. Men jeg våknet forsiktig og opplevelsen sendte meg rett tilbake til da jeg var liten og pleide å være på båten til pappa om sommeren.

Der sto reiseradioen på hele dagen, og selv om dette kunne drive meg til vanvidd innimellom, var det en kjent og koselig måte å våkne. Det var mest de evige nyhetssendingene som plaget meg i løpet av dagen.

Litt trist at det ikke er noen båt, ikke er noe sommer og musikken sluttet etter den ene sangen, men man fikk en veldig positiv start på dagen.

Sigrid etterforskningen nå gjort om til drapetterforskning

Det har nå gått over to uker Siden Sigrid på 16 forsvant på vei hjem, frem til nå har politiet påpekt at de har søkt etter en jente i live, men nå sier de for første gang at det er viktig å samle opp spor for å kunne dømme en eventuell morder.

Selvfølgelig håper og ber alle om at Sigrid fortsatt er i live et sted, men det er politiet sin jobb å se fakta i øynene og jobbe i den retningen.

Familien var i går i samtale med politiet, og selv om de da ikke ville fortelle noe om svarene de hadde fått har det kommet ut at det er flere vitner som skal ha sett skoene til Sigrid før tenåringene som fant dem og brakte dem til familien. Om tingene er plantet der i ettertid eller om dette er stedet Sigrid forsvant vet ikke politiet, men de sier det er fult mulig at faren ikke la merke til sokken som lå ved vegen den første gangen fordi han var opptatt av å se etter noe annet.

Det har også kommet inn en del tips om eiere av røde personbiler, men hvem som kjørte denne røde bilen er fortsatt ukjent. Om du nettopp har kommet hjem fra ferie og ser saken for første gang, meld deg inn, all informasjon er viktig.

hva gjør du når naboen kaster tingene dine?

Når jeg så overskriften på aftenposten sin artikkel om kvinnen som opplevde å få tømt boden sin av naboen, tenkte jeg med en gang at dette må da være naboen til mamma. Men etter som jeg leste artikkelen ble det klart for meg at det her var et stort kaos av misforståelser, dårlig kommunikasjon og dårlige vurderinger.

En ny nabo flyttet inn og det var forvirring om hvilken bod som tilhørte leiligheten, det som er rystende i saken er at ingen tar ansvar.

Men som jeg hintet til på starten så har vi opplevd det samme, men her var det ikke noen misforståelser fra meglere som skulle overføre leiligheter. Her var det en gavmild nabo som ikke syntes det var noe i veien med å gi bort innholdet i boden til noen andre, til loppemarked.

Loftboden det ikke var lås på tilhørte mamma, grunnen til at det ikke var lås på den var fordi det ikke var store verdier i den og at den ble brukt av flere (for ikke å snakke om at mamma blir gal av alle låsene på ting).  Loppemarkedet fant fort ut at det ikke var mye verdi i boden, eller de hadde ikke tid til å gå igjennom ordentlig, for det de dro avgårde med var billy blad samlinga mi og en koffert.

Vi hadde nok ikke merket at tingene var borte før vi fant dem på loppemarkedet hadde det ikke hvert for at naboen ikke var fornøyd. De hadde stor rydding og hun prøvde å få de som var med til å tømme resten av boden og kaste alt i kontaineren som skulle kjøres bort samme dag. Hadde det ikke hvert for at tanta mi var en del av rydde teamet og fikk stoppet det hadde nok tapet hvert mye større.

De som hadde hjulpet til tidligere på dagen fikk fortalt om loppemarkedet og vi fikk ringt dem, den ene esken med billy blader og kofferten fikk vi tilbake, men jeg viste ikke at en eske til med billy blader hadde blitt tatt, så den fant jeg igjen når loppemarkedet var åpnet noen uker senere.

Selvfølgelig ga de meg bladene tilbake, men skaden var alt gjort, alle samlebladene mine var blitt borte.

Alt fordi en dame bestemte seg for at alt i en annen sin bod var søppel?

kvinne på 87 år gikk løs på tyv

Kvinnen som var ute og gikk ved Ullevål hageby seniorsenter møtte en innpåsliten yngre kvinne som ville gi henne ett smykke. Da kvinnen ikke så ut til å ville forlate henne slo hun etter henne med paraplyen sin slik at den yngre kvinnen flyktet inn i en bil og kjørte vekk.

I dette området har det dessverre blitt vanlig at kvinner oppsøker andre kvinner, gjerne eldre damer eller damer med barnevogn. De leker som om de skal gi deg noe, eller at de leter etter veien, mens de egentlig bare prøver å komme nær deg slik at de kan stjele verdisaker fra deg.

Politiet sier det er bra at den eldre kvinnen forsto at noe ikke stemte, hun kom ikke til skade og ble tatt hånd om av seniorsenteret i ettertid.

lærer tiltalt for sex med elev på 16

Jeg velger å fjerne fakten om at det er en kvinnelig lærer og en mannlig elev fra overskriften, rett og slett fordi det ikke burde ha noen betydning. Samme hvilken vei overgrepet går er det rystende. Det er ikke mindre traumatiserende for en gutt å bli brukt enn det er for en jente.

Nå var ikke gutten mindreårig i denne sammenhengen, men det har ikke noe betydning i mine øyne da en voksen i livet til et barn ikke skal oppføre seg slik, samme hvor mye barnet ønsker det.

Samleiet skal ha skjedd i guttens hjem i juni i fjor, på denne tiden var kvinnen kontaktlæreren hans på ungdomskolen. Hun risikerer nå 6 års fengsel og å miste retten til å jobbe som lærer. Noe hun fortjener.

Sigrid sin familie møtt politiet

Familien til Sigrid på 16 år, som forsvant for litt over to uker siden har i dag hvert på ett to timers møte med politiet. Her ble de oppdatert i saken og fikk stille spørsmål og kommentarer. Selv om noen av spørsmålene de kom til å spørre var kjent har vi ikke fått vite hva svarene er, dette er informasjon som hører hjemme mellom politi og familie akkurat nå.

I to uker lette Oslo etter jenta som forsvant mens hun var på vei hjem, men selv om det har hvert et utrolig stort oppmøte og innsats har det vert lite resultater. Hva som har skjedd med Sigrid er fortsatt et mysterium.

en liten bytur

Jeg var rastløs i dag, så jeg tok meg en liten bytur. Egentlig hadde jeg akkurat kommet frem til at jeg ikke skulle dra ned til byen fordi jeg ikke hadde noe å gjøre da mamma ringte og lurte på om vi skulle kjøpe bursdagspresang.

Først gikk jeg og tittet i favoritt butikkene mine alene, outland, gamestop og Lush før jeg kjøpte meg en hamburger på mcDonalds og satte med ved lunsj bordet ved jobben til mamma og spiste. Da maten var ferdig spist tok vi turen til xxl og så på regntøy. Jeg fikk meg både lilla regndress og støvler.

Etter dette tittet vi innom indiska, ingen av klærne jeg prøvde falt helt i smak, men jeg fant noen nydelige gardiner på 70% av salgspris, så vi kjøpte med disse også.

Vi avsluttet med middag på brunello før vi skulle ta taxi hjem. På vei til drosjen passerte vi platekompaniet og der var det reklame for hunger games filmen, siden mamma ikke har sett den kjøpte vi den med og skal se den i kveld.

test av Lush body lotion - sympathy for the skin

Først må jeg si at det var en lettelse å lese første anmeldelse av produktet på hjemmesiden til Lush, godt å vite at jeg ikke er den eneste som hadde lyst til å smake på dette produktet, lukten får meg til å tenke på alle gode deserter jeg kan forestille meg, men jeg smakte ikke på den da.

En tynn liten dash av en krem lå i en liten holder, jeg vurderte en stund om hvordan jeg best kunne få testet ut produktet med det jeg hadde tilgjengelig. Jeg bestemte meg for at armene var ett trygt sted hvor jeg ikke trengte så mye.

Vel den ser kanskje ut som en tynn liten dash, men som den holdt. Jeg kunne ha smurt inn hele kroppen min med den lille prøven. Istedenfor ble det to dager med bare armene og den siste dagen med armer og ben.

Kremen lukter som sagt tidligere nydelig og den trekker fort inn i huden så du slipper følelsen av å være klissete i lang tid etterpå. Den virker kjempe godt på tørr hud, jeg klør i hvert fall ikke på leggene i dag og det har jeg gjort de siste ukene.
hva lush sier om produktet på hjemmesiden sin:

Tykk, rik og massivt fuktighetstilførende. Med mosede bananer, mandelolje, vanilje og beroligende sandeltre. Vær god mot huden din. Bruk regelmessig. Generøs banan-kroppskrem, nesten som en vaniljesaus. Elleve år gammel og stadig like populær. Denne er sannsynligvis den eneste av sitt slag i hele universet; den består nesten bare av skikkelig økologiske mosede bananer. Smør deg selv med vår næringsrike banan-vaniljesaus, du finner ikke noe som ligner.
240g
 

Ingredienser: Vanilla Pod Infusion (Vanilla planifolia), Almond Oil (Prunus dulcis), Cocoa Butter (Theobroma cacao), Fresh Organic Bananas (Musa paradisica),Stearic Acid, Glycerine, Triethanolamine,Sandalwood Oil (Santalum austro-caledonicum vieill and Fusanus spicatus), Lemon Oil (Citrus limonum), Labdanum Resinoid (Cistus ladaniferus),Cetearyl Alcohol, *Limonene,Perfume, Methylparaben, Propylparaben

* Occurs naturally in essential oils

Vegan

å stirre på sort skjerm

Hvem gidder vel å sitte i timevis å se på hvit skrift komme og gå over en sort skjerm? Vel den som vil være sikker på at maskinen fungerer som den skal?

Jeg kjørte feil søk på datamaskinen i natt, planen var at den skulle gå mens jeg sov slik at jeg slapp å vente i timevis før jeg fikk pc`n opp i dag. Men med min flaks på data kom jeg til en maskin som ikke ville starte.

Jeg lærte sist gang at om du er tålmodig og går inn på BIOS oppsett starter plutselig Windows, så jeg satt en halvtime med dette. Når endelig Windows startet ville den kjøre feilsøken på nytt. Jeg prøvde å stanse den, men den ville ikke høre på noen av kommandoene mine.

Redd for at maskinen ikke kom til å fungere når søket var ferdig for andre gang satt jeg å fulgte med, eller jeg fulgte med på det ene øyet, det andre satt jeg å så på Simpson på ipaden min foran skjermen og jeg strikket.

Heldigvis åpnet maskinen seg uten noen problemer denne gangen, men dette er andre gang at Windows ikke vil starte, ikke et godt tegn.

3 pene menn på døra da jeg våknet

Jeg viste jeg kom til å få besøk i dag, borettslaget hadde sendt ut varsel om at det var noe som måtte fikses på vinduene og jeg hadde fått klokkeslett og dato. Jeg hadde satt vekkerklokka på ringing 15 minutter før de skulle være her. Planlagt tid var mellom 10 og 12, men siden de jobbet i oppgangen sov jeg ikke særlig og hørte derfor at de banket på døren 08.30.

Jeg måtte bare hoppe opp av senga og åpne døra på gløtt mens jeg prøvde å si at de måtte vente litt. Jeg tittet i tittehullet og der satt det tre menn, ingen pratet Norsk og de forsto ikke hva jeg sa, men forsto tydeligvis at jeg ikke ville åpne døra for dem.

English foreslo en av dem og jeg pustet lettet ut, you have to wait I need to put some clothes on? den forsto de og det satte seg pent ned i tappen og ventet til jeg fikk dratt på meg en genser og bukse, men de var ganske skeptiske og forsiktige når jeg først slapp dem inn.

Søte var mennene som stormet inn her, tok seg at hvert sitt vindu før de vasket etter seg og gikk. Lederen dems rakk så vidt og titte innom og jeg spurte om de hadde sett noe til kattene, har du katter sa han forbauset. Kan trygt si at de ikke hadde sett dem.

Siden de hadde lat dører og vinduer være oppe tok jeg en gjennomgang av leiligheten for å se at kattene ikke hadde stukket av, de lå på hvert sitt gjemmested sjokkert over invaderinga av hjemmet sitt. 

to små jenter angrepet av knivmann i Levanger

Mannen som er beskrevet som eldre, med grått hår og grått skjegg skal ha hvert opphisset eller truende mot en jente på 11 år slik at hun falt å vrikket foten, da venninnen på 13 kom for å hjelpe henne trakk mannen kniv og rispet  den eldste på armen.

Jentene fikk hjelp på stedet og ble så kjørt til sykehuset, foreldrene er kontaktet.

Politiet leter nå med hunder etter mannen som hadde på seg svart og grønnstripet lue, svart jakke, grønn genser og slitt dongeri bukse.

Om noen har opplysninger om saken bes de ringe politiet.

mine favoritt sanger ( for tiden)

Først må jeg få si at min absolutte favoritt låt er ode to joy ? beethoven 9th Symphony.

Ellers sanger jeg hører på nå (til jeg blir gal)

Meste av hermes house band (de er gode å gå tur til , og de får meg i godt humør)

Florence + The Machine: "Breath of Life" ( tror jeg vil bli en varig favoritt)

Ionna Gika - Gone

 

enya orinico flow og anywhere is

dead or alive - you spin me round

 

gotye - sombody that used to know

 

euronics sier de tror de har gjort feil....

I mars kjøpte jeg en laptop som aldri har fungert som den skulle, etter innlevering etter innlevering hevet jeg kjøpet og kjøpte meg en stasjonær pc istedenfor.  2 måneder senere fikk jeg beskjed om at laptopen min var kommet tilbake fra reparasjon, de hadde ikke godkjent hevingen, ikke fortalt om dette og gått videre med en reparasjon.

Å få hevet kjøp i elektro bransjen er nesten umulig, de prøver å snike seg inn i alle kriker og kroker for å slippe unna.

Jeg fikk høre at det er verkstedet som bestemmer, jeg svarte med at det var loven som bestemte. Verkstedet kan mene hva de vil, men de må forholde seg til forbruker loven.

Selv om jeg fikk en melding om at de trodde verkstedet hadde feil, og at de har sendt saken videre er jeg redd for at de finner en ny «god» grunn til å nekte meg å heve kjøpet. Trist at man må ha en advokat i familien sin for å bli hørt på de enkleste saker.

jeg vil ha ps3

Det er ikke første gang jeg har bitt meg selv i underleppa og irritert meg over at jeg aldri har tatt denne innvesteringen, men når alt kommer til alt liker jeg best å spille på pc og denne blir prioritert først.

Men det kommer noen spill som ikke er tilgjengelig på pc, de to jeg tenker mest på nå for tiden er last og us og tokyo jungle. Mest det siste akkurat nå.

Jeg satt å leste om det på dagbladet og viste at dette var et spill jeg bare må spille, og for å spille det må jeg ha ps3? kanskje noe legge til på ønskelista mi?

Tokyo jungle er et spill som er satt til verdens undergang, men i motsetning til de andre spillene er menneskene borte. Du spiller dyr og må jobbe med å holde flokker i live i møte mot naturlige fiender og naturen selv. 

kvinne i 60 årene påkjørt i oslo

Jeg satt og pratet med mamma tidligere i dag og hun fortalte at hele kontoret hennes var rystet etter en ulykke rett utenfor vinduene dems. Noen hadde blitt påkjørt og det var fullt av ambulanser og politibiler der. Men det var ikke så mye utrykningsbilene som hadde rystet dem, som lyden av bilen som prøvde å bremse og lyden da den traff kvinnen.

Nå så jeg at saken hadde dukket opp i nyhetene, en kvinne i 6+ årene ble påkjørt i fotgjengerovergangen. Bilen holdt også på å ta med seg flere mennesker.

Sjørøren av taxien ble rutinemessig fra tatt lappen på stedet, men folk rundt kan fortelle om en ulykke som viser klare tegn til veldig høy fart. Kvinnen som ble påkjørt fløy 3-4 meter i lufta + skadene på bilen er store.

Hvordan ting var i forhold til trafikklyset vet vi lite om enda.

hva er det med folk?

Cher Lloyd på 19 år har hvert med på x-factor (ikke helt sikker på om hun var med i USA eller Storbritannia) og kom på 4. plass. Hun opplevde alles artisters største mareritt da hun sto på senen under v-2012 festivalen i Storbritannia, under andre sang kastet noen en flaske full av urin mot henne.

Hun måtte gå av senen, men valgte å gå tilbake å fullføre konserten sin i mot alle andre sine råd, men det var umulig å få fullført grunnet alle urinflaskene som ble kastet.

Cher har åpenhjertig fortalt om mobbing etter at hun ble kjent, og forteller at hun gråter seg i søvn.

****************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Er alle artisters store mareritt å få kastet flasker med urin etter seg? Jeg har hørt om tomater, egg og råtten frukt, men alltid trodd dette var i tegneserier. Vet at artister har blitt buet ut og det er vel hardt nok det?

Jeg kan ikke få meg til å tro at dette var en respons på dårlig opptreden heller, eller går konsert publikum i Storbritannia rundt med flasker de har tisset i? og alle som har det bestemmer seg for å kaste det på en sangerinne?

Dette er vel det vi kan kalle helt åpen mobbing, og jeg håper alle de som var med på dette får noen helvetes dager, i hvert fall ekstremt dårlig samvittighet..

i`m back

Etter noen timer i senga ser det ut til at kroppen har roet seg litt, vet jeg fortsatt balanserer på en tynn linje så må være veldig forsiktig resten av dagen.

varsels katt?

Helt fra jeg våknet i dag tidlig har Sirius hvert ekstremt klengete, og når han er ekstremt klengete er det viktig å passe på hvor man setter føttene når man går. Jeg har sett rundt meg om det er noe jeg ikke har gjort, men maten var i orden og selv om det er kattedo dag er det ingen grunn for at han skal oppføre seg slik. Men jeg tok da kattedoen med en gang for sikkerhet skyld?

Ikke hadde jeg noe særlig lyst til å spise i dag, men jeg spiste chilisuppe med brød til frokost. Jeg fikk i meg all maten og satt å stirret på nett nyhetene, ingen ting vekket interesse i det hele tatt, prøvde jeg å lese en artikkel hoppet jeg av etter 5 linjer.

Jeg kjenner jo at jeg er matt og tung i kroppen og fastslår at jeg er redd for at formen jeg har hatt i sommer holder på å gå vekk igjen. Men tenker for meg selv om og om igjen at jeg kjemper med nebb og klør. Gi aldri opp, kjemp hvis du kan?

Siden jeg er sliten og Sirius klenger bestemmer jeg meg for å ta katte toalettene med en gang, jeg pleier å ta dem på kvelden før jeg legger meg, men for å være sikker på at jeg orket og for å se om Sirius roet seg ned synes jeg dette var et fornuftig valg.

På vei ut til søpla la jeg merke til flekkene foran øynene, inne jeg kom inn igjen var jeg så svimmel at det er utrolig at jeg klarte å komme meg inn på rommet. Men jeg trekker pusten og konsentrerer meg hardt om maskinen, ja om jeg virkelig prøver kan jeg se den, bare ikke fokuser på den.

Lammelsene i kroppen sprer seg, men er verst i ansiktet og det hopper små kramper rundt i kroppen min. jeg vet ikke hvor mange negative og stygge ord jeg egentlig kan, men alle var igjennom hodet mitt minst en gang mens jeg innser at et anfall er unngåelig.

Sirius legger seg rolig inntil meg og passer på, jeg vet nå hvorfor han er så klengete, han kommer til å være det til jeg legger meg igjen, han passer på meg. Han vet om anfallene lenge før meg.

Hvordan klarer jeg å skrive dette lange innlegget tenker nå kanskje du, musikk for å hindre at jeg prøver å fokusere for mye + at jeg konsentrerer meg om tastaturet og ikke skjermen. Rykninger og skjelvinger har ikke dukket opp enda, så det er bare å tvinge fingrene til å høre på hodet.

Men nå tar jeg kattene, telefonen, kamille te, medisiner og ds med i sengen og håper det ikke blir kraftige kramper.

Takk for at du passer på meg Sirius, skulle ønske jeg forsto hva du prøvde å si litt bedre.

lite å skrive mye om, men mye å nevne

Jeg fant ikke så veldig mye å skrive om på nettavisene i dag, enten er det ting jeg har vett nok til å holde skjeft på, eller ting som absolutt ikke interesserer meg.  Har jeg ikke en mening eller en følelse om noe er det ikke noe poeng å skrive om det.

Det som det var å skrive om var alle brannene som har hvert, jeg tror det bare var to men etter all den media dekningen de fikk skulle man tro det var mer.

En storbrann i Stavanger hvor 2800 personer ble sendt hjem fra jobb og en brann på Grünerløkka hvor 37 ble evakuert.

Ellers er nyhetene full av Brevik, terror, spill anmeldelser og dagbladet har en stor anti mobbings kampanje gående. Selvfølgelig mye å skrive om disse temaene også, derfor de gjør det. Men selv om jeg har meninger og følelser jeg kunne ha delt føler jeg at jeg ikke har nok kunnskap eller erfaringer til å kunne stå bak det jeg skriver.

Og det temaet jeg virkelig har kunnskap og erfaringer, prøver jeg å holde meg unna slik at jeg ikke går rundt og er rasende resten av dagen. Å lese om mobbing kan ta knekken på meg.

kjære EA la PopCap være i fred....

Det finnes mange måter å komme seg frem og fungere i spill verden, noen har oppskrifter hvor det handler om å komme med geniale og små spill, andre hvor det er om og gjøre å dra ut mest penger fra hver tittel.

PopCap var et lite spillstudio som lagde gigantiske suksesser, men så ble de kjøpt opp av kjempen EA games. Oppkjøpet alene var ikke så rystende, for klarer EA bare å la PopCap være PopCap vil de ha gjort en utrolig investering.

Dessverre vil EA at PopCap skal være en del av dems tyn produkter ut til det ekstreme, og i stedet for å la dem jobbe med hva de kan best. Komme opp med nye geniale avhengighets skapende småspill må be nå jobbe med oppfølgere, tilleggsspill og endre opp med å miste mange ansatte. Jeg satt å så på sommershowcase til EA for en stund siden og jeg måpte over hva PopCap hadde å vise frem. En tamagotchi zombie, som du kan ta med deg på mobilen og så kan den danse. Ett spin off fra plant vs. Zombier.

Hvis dette er hva PopCap bruker kunnskapene sine til, hvor blir da neste stor selger? Når kommer det neste spillet alle må ha?

Det virker som om det å bli kjøpt opp av EA games er det samme som å ta livet av firmaet.

11 hester forsvant fra rideskole

11 hester forsvant i dag fra Tanum rideskole, hestene som hadde fått nytt område ute hadde forsvunnet. Gjerdet var revet ned og det var ingen som hadde ringt inn om varsel om hester på rømmen, allikevel dukket hestene opp igjen 20 minutter etter at rideskolen hadde ringt politiet. Hvor de har hvert vet bare hestene.

Minner litt om geitene som stakk avt for ca et år siden i Oslo, tror den ene aldri ble funnet.

Sirius 7 år

I dag fyller katten min Sirius 7 år.

For 7 år siden kom det en gravid katt hjem fra kveldsvakten og rakk så vidt å komme innenfor døra før ungene kom. Men kattemor hadde merkelig oppførsel etter fødselen, hun kunne ikke vente med å forlate ungene å gå ut igjen. Slik løp hun panisk inn og ut i noen dager før hun kom hjem med en kattunge i munnen, den første ungen hadde blitt født ute, det var Sirius.

 

late nordmenn

Aftenposten har en artikkel som forteller om Nordmenn som går opp på prekestolen, men som ikke orker å gå ned igjen. Det er hovedredningssentralen som forteller om de mange som ringer etter hjelp og ønsker å bli hentet med helikopter.

I de fleste tilfeller er det røde kors som blir tilkalt og må gå opp å hente de som er små skadet og ikke kommer seg ned igjen, jeg vet ikke helt hva prosedyren for bare slitene mennesker er. Det som er sjokkerende er at hovedredningssentralen kan fortelle at folk blir kjempe sure over at det ikke kommer et helikopter og henter dem, røde kors er vist ikke bra nok.

Selv er jeg ganske sikker på at jeg hadde hvert en av de få som hadde blitt hentet av helikopter om jeg gikk opp på prekestolen, grunnet det ekstreme anfallet den påkjenningen ville ha gitt meg, men nå har jeg vett nok til å ikke gå opp også da.

sint start på dagen

Etter å ha gått de første 30 minuttene å irritert meg over alt og alle, kom jeg frem til at jeg rett og slett må ha våknet irritert i dag. Men etter en gjennomgang av de 30 minuttene innså jeg at dette i ikke var sant. Jeg var i veldig godt humør når jeg våknet i dag, fortsatt vondt i halsen men planla en tur på senteret.

Det var ikke før det pep på kjøkkenet at det klikket helt for meg. Jeg har hvert plaget av denne pipinga i flere uker nå og har trodd det var den ødelagte røykvarsleren som pep med jevne mellomrom.  Men når jeg satt på toalettet kom jeg plutselig på at jeg viste hva denne lyden kom av, men jeg hadde ikke koblet det fordi det var umulig.

Jeg har en panelovn på kjøkkenet som klikker helt, ikke kan jeg se om den er på eller av, ikke kan jeg styre temperaturen + den kommer med merkelige lyder. Så for sikkerhetsskyld dro jeg ut kontakten for ett år siden.  Jeg har ett trebord som står inntil ovnen, men siden kontakten ikke er i er det jo ikke et problem?

Men jeg hadde en vikar bpa på besøk for noen uker siden, og jeg vet hun mente så godt, men hun snudde leiligheten min på hodet og har stresset livet av meg mange ganger siden. Hun må ha fått det for seg at den kontakten skulle stå i.
akkurat som hun fikk det for seg å flytte på alt i leiligheten min så jeg ikke finner det igjen, hun syntes sikkert det var mer oversiktlig, men det hjelper meg lite. Noe har jeg ikke klart å finne igjen enda.

Og når noen skaper forandringer rundt meg, eller prøver å brenne ned leiligheten min, ja da blir jeg veldig sint og frustrert.

6 åringer på "feil" skoler

det er ikke et nytt tema, det er ikke et nytt problem, skolene er fulle og enkelte barn må gå på skoler lengere unna for å få plass. I fjor satt jeg å så på kabalen over skolene på østsiden av Oslo, hvordan 20 elever var flyttet til en skole, for at 20 elever fra den skolen måtte flytte til neste osv? dette var fordi det ikke skulle bli alt for lang skolevei for de som ble flyttet, men det virket ganske surrete.

I dag er det skolestart igjen, og temaet er nok en gang oppe. Det er ikke nok plasser på mange skoler, og selv om man flytter skolekretsene hjelper ikke dette på følelsen av å bli sendt avgårde.

Hvordan velger de ut hvilke elever de ikke har plass til, jeg forstår at om det er fullt, så er det fullt, men går det på fødselsdato? Innflytning? Når de skrev seg opp på skolen (går ikke dette automatisk?) jeg vet rett og slett ikke.

Ikke ser det ut til at problemet blir mindre heller, flere og flere barn starter på skolene og de blir ikke større. 

kriseteam klar på Østensjø skole

det er slik med tiden, den går videre enten vi vil eller ikke. Det er over to uker siden Sigrid på 16 år forsvant på vei hjem en natt og det er første skoledag. Selvfølgelig kan ikke skolen vente på at Sigrid blir funnet, så det er bare å starte forsiktig og holde ut en hånd til alle som ønsker det.

spesielt er det når det er så mange som har deltatt i søket som har tilknytning til skolen, og nå som skolen åpner må søkene reduseres og flyttes til helgene.

Sigrid har også en lillesøster som går på skolen, skolen forteller at de skal gjøre sitt beste for å skjerme henne.

Men det er ikke å se bort i fra at første skoledag vil omhandle Sigrid og de følelsene barna sitter med. Det er skummelt når en venn, beskjenkt eller bare en fra skolen forsvinner, og barn har rett til å føle seg trygge på skolen.
selvfølgelig har ikke skolen en større utfordring enn alle andre skoler hvor det har vert elever som har opplevd tragedier, men det er spesielt at det skjedde i løpet av sommeren og derfor ikke har kunnet blitt tatt ved roten. Og at andre har hvert igjennom det før er liten trøst.

skolestart - det høres

Det er vel slik når man bor vedsiden av 2 skoler, en videregående og en grunnskole, vil man få med seg skolestart. For mange høres sikkert dette ut som et forferdelig bråk, men for meg er det gode lyder.

Jeg er vant til å høre barna leke ute i friminuttene, jeg er vant til å våkne til disse lydene. Og istedenfor å bli plaget av dette, gjør det meg rolig fordi det viser at verden er som den skal. Lyd av barn som leker er like effektivt som katter som sover når det kommer til å roe ned angst.

Men til å være skolestart har det hvert en stille dag, ikke hørt noen taler eller andre høyttaler lyder, bare barn som jublet. Jeg har sikkert sovet tungt igjennom det hele.

ta den bugg og la den vandre

Fra den ene til den andre, viruset er skjult, det vises ei, nettopp nå er viruset hos deg.

Jeg gikk meg ut på den grønne eng, men gjettet ei på, et virus jeg skulle få

Faen jeg har fått den, faen jeg har fått den

trallalalalalalalalala

hals lindring

I går prøvde jeg både varm drikke og chili suppe, ingen av tingene virket! Jeg må innrømme at smertene var mindre når jeg våknet i dag, men utover dagen ble de sterkere og sterkere igjen. Siden jeg ikke har noen andre tegn til sykdom en denne digre klumpen i halsen har jeg bestemt meg for å ikke dra til legen ( i hvert fall ikke de første dagene).

Siden alt det varme ikke fungerte og smertene har begynt å bli så plagsomme at det gjør vondt å puste igjen, tenkte jeg at jeg skulle prøve motsatt vei, kulde?

Vel det er dagen for is, er det ikke?

hunde søk etter Sigrid i dag

Norsk Redningshund Organisasjon stilte i dag opp med hunder for å søke etter ting det lukter Sigrid av, det har hvert søkt med hund på enkelte steder før, men dette er et utvidet søk hvor de setter fokus på steder lett tilgjengelig med bil, og steder veldig uoverkommelig. De forteller at det er for sent å finne Sigrid dirkete, men at hundene kan finne en jakke eller genser, alt det lukter menneske av egentlig.

Nå som skolen starter blir søkene trappet ned, men det er fortsatt planlagt søk i helgene fremover. De tar i mot tips både fra synske og vitner. Sitter du inne med riktig informasjon kan du bli en million kroner rikere. Men enda viktigere, vi kan finne Sigrid og hva som har skjedd med henne.

pakker er morsomt

Alltid like morsomt å få pakker, i dag (egentlig i går, men gikk ikke i posten før i dag) kom det en liten overraskelse til meg. Jeg måtte tenke meg litt om før jeg forsto hva det kunne være. Premien fra EA kom jeg på.

Hvis jeg får til nok gaver til en adventskalender vil nok dette være hoved premien, ikke helt sikker på om jeg ønsker å gi den bort, tenk om den jeg har fra før går i stykker?.


dagen i dag skal bli sommeren`s varmeste

Vel nå er det ikke akkurat så veldig mye som skal til for å bli sommeren sin varmeste dag, men om den først skal falle i august er det greit at det er rett før skolestart (på grunnskolen) og på en søndag. Jeg vet ikke hva folk planlegger å gjøre denne sommerdagen, men jeg har tatt på meg sommerkjole og gleder meg til å ta en tur ut, men en stor badetur eller gåtur i skogen blir det nok ikke.

og da kan jeg vel endelig komme med sangen jeg har ville legge ut i hele sommer. den gjør meg i så godt humør.

( jeg må vist lage en youtube film først)

 

halvparten av landets innbyggere har hvert utsatt for mobbing

Nå som skolen er på vei til å starte opp igjen, er det på tide å snu øynene mot et problem som alltid er der, og vi burde sloss hardt mot.

Mobbing er et stort problem for mange, og det som før var et skjult problem jobber vi hardt med å dra frem i lyset. Mobbing gjør livet på skole og arbeidsplasser vanskelig og kan sette varige spor, spesielt på de unge.

Å starte på skolen burde være noe barn så frem til, enten det er første skoledag eller første dag i ett nytt trinn, barn burde få lov å bruke krefter og konsentrasjon på å lære og leke, ikke å frykte.
de som må jobbe hardest for å få en mobbefri skole er foreldre og lærere, man må lære barn respekt for forskjeller og andre personer.

Det verste for meg er en lærer som bidrar til mobbinga av eleven, dette er et utilgivelig svik i mine øyne.

Men som i mange andre situasjoner finnes det noen enkle grep alle kan gjøre for å minske problemet.

- Foreldre g lærere burde holde øynene åpne for unormale forandringer/ sammensetninger blant klassen.

- Prat med barna om mobbing regelmessig

- Prat med barna om følelser og hvordan de opplever ting

- Er det noe som er annerledes, informer barna om sitasjonen

- Ikke undervurder barns intelligens

- Tenk igjennom dine egne handlinger og ord, mobber du?

( dette er mine forslag, ingen ekspert sin)

 

hva er mobbing: ( tatt ut fra dagbladet.no)

Psykisk og/eller fysisk vold rettet mot et offer, utført av enkeltpersoner eller grupper.

? Mobbing forutsetter et ujevnt styrkeforhold mellom offer og plager, og at episodene gjentas over tid.

? Mobbing er ikke å betrakte som en konflikt, men som et overgrep. En konflikt mellom to personer av tilnærmet samme fysiske eller psykiske styrke, f.eks en krangel eller slåsskamp mellom to jevnbyrdige gutter, kan ikke kalles for mobbing.

? Det finnes to typer mobbing: 1. direkte mobbing (med relativt åpne angrep på offeret) og 2. indirekte mobbing (utestengning fra venneflokken, baksnakking, spredning av negative rykter, manipulasjon av vennskapsrelasjoner og liknende).

redd for å la barna gå alene

Forsvinningen av Sigrid på 16 har satt sine spor i foreldre rundt om i landet, en undersøkelse viser at foreldre er mer skeptisk til å la barn gå alene nå enn de var før. En unødvendig, men forståelses full frykt sier krisepsykolog Atle Dyregrov.

Spesielt i hovedstaden er redselen øket, og kvinner er også redd for å gå alene.

Egentlig synes jeg redselen for å la barn ut av synet har økt veldig de siste ti årene, jeg sitter og ser ut på lekeplassen utenfor vinduet, den står tom og forlatt. Innimellom kommer det en forelder med et barn, men så fort den voksne går lei går de. Barn løper ikke fritt rundt og leker lengere.

straks nytt strikke prosjekt

Da var jeg fire pinner fra å bli ferdig med Harry potter skjerf 2, det har ikke hvert noen oppdateringer om dette skjerfet siden han som skal ha det ikke har ville se det før det var ferdig.

Så nå har jeg strikket ett grifingdor skjerf og ett slytherin skjerf, de neste to på bestillingslista mi er fra samme hus, kan dere gjette hvilket?
1 million i dusør

2000 tips var ikke nok til å finne Sigrid, nå har familien offentliggjort en dusør på nesten en million kr for dem som kommer med informasjon som kan hjelpe til med å oppklare mysteriet.

Jeg har mange følelser rundt dette, men velger å holde dem for meg selv nå. Dette er ikke tiden å ta opp diskusjoner, håper bare Sigrid kommer trygt hjem.

Pengene har kommet fra anonyme givere igjennom bistandsadvokaten til familien.

Peppermynte, peppermint (mentha piperita)del som brukes: hele planten (uten roten)

planet: mercury
element: ild
gud: pluto

legende:

egenskaper/ virkninger:
sirkulasjonsstimulerende, styrkende, svettedrivende, luftdrivende, kjølende, nervestyrkende, avslappende, smertelindrende, beroligende, krampeløsende, gallesaftdrivende, fordøyelsesfremmende, feberstillende, betennelseshemmende, antiseptisk, antimikrobiell, slimløsende.

god til bruk mot:
mageproblemer
kvalme
influensa/ forkjølelse
feber
betennelser
hodepine
kramper
beinskjørhet
ringorm
herpes
skabb
hodelus

peppermynte er både kjølende og varmende

ved å bruke som dampbad renser den opp bihulene
for å lindre sår, leddsmerter eller enkelt betennelser leg blader på
ellers tilbered som urtedrikk for virkninger.

ADVARSEL: UNNGÅ MYNTE MENS DU AMMER

magisk:

krefter: rensing, søvn. kjærlighet, helbredelse, psykiske krefter

magiske bruksområder:

Peppermynte har lenge blitt i legende miksturer. Den har også en lang historie innenfor rensene magi. Friske blader gnidd mot hodet skal ha virket mot hodepine. Peppermynte ved håndleddet skal hindre deg fra å bli syk.

tilstedeværelsen øker vibrasjonene til et område, frisk peppermynte på alteret vil tilkalle gode sjeler som vil være til stede og hjelpe deg med magien din.

om du lukter på den skal den få deg til å sovne, og legger du den under puten kan du få glimt av fremtiden i drømme.

gni den mot møbler, vegger og gulv for å fjerne ondskap og negativitet

Peppermynte utstråler kjærlighet og kan brukes i slike blandinger.

fakta:

mørkegrønne blad, rødlige stilker, rosalilla blomster. kan bli ca 60 cm høy.
hybrid av grønnmynte og vassmynte, kan derfor ikke bli sådd
trives best i fuktig jord og i skyggen/ delvis skygge

historie:

- grekerne lagde parfyme av den forfriskende aromaen

- grekerne og romerne brukte peppermynte ved religiøse seremonier

- romerske kvinner blandet den med honning for å få bedre ånde etter å ha drukket vin

- oldtidens greske soldater ble forbudt peppermynte når det var krig på grunn av de distraherende potensøkende egenskapene

arabiske menn har tradisjonelt drukket peppermyntete for å stimulere viriliteten
halsbetennelse?

I går når jeg var på gåtur til parsell hagen min, fikk jeg plutselig en ekkel følelse i halsen. Første tanke var om jeg hadde kommet borti noe jeg ikke tålte og at halsen hovnet opp, men etter rask vurdering utelukket jeg både latex og skalldyr, jeg tror jeg hadde vist om jeg var borti noe av det.

Min vurdering der og da var at jeg enten hadde pustet i meg noe som irriterte, eller drukket for lite veske i løpet av dagen. Da ubehaget i halsen hadde gått over til smerter på natta konkluderte jeg med for lite veske og tenkte ikke særlig over det.

Jeg merket ikke mye til halsen når jeg våknet i dag, ikke før jeg spiste frokost, og etter det har det blitt verre og verre, når jeg svelger gjør det vondt helt opp til ørene og når jeg puster svir det. jeg har ikke feber så det stoppet meg ikke fra å gå en tur ut, men jeg var forsiktig med hosting og hvor jeg plasserte hendene mine, er jeg syk vil jeg ikke smitte noen.

Håper dette er en typisk plager livet av meg en dag og så går over ting, håper virkelig ikke på streptokopper, det er en av de tingene som virkelig gjør meg syk.

( mitt over aktive immunforsvar er somregel grunn til små betennelser fordi den angriper friske deler av kroppen, disse betennelsene roer seg somregel ned etter noen dager. Siden immunforsvaret allerede et på topp alart holder det virus og bakterier ganske godt under kontroll, men noen sykdommer slår fullt ut)

politiet leter igjennom 1000 bilder

Å kartlegge en 16 år gammel jente sitt liv på nettet kan fort bli en stor oppgave. Politiet som jobber med å finne Sigrid går nå igjennom 1000 bilder på nettstedene hun har hvert aktiv og fra pc`n hennes for å lete etter spor og prøve å bli kjent med henne. Ved å analysere tingene p nett kan de få et bilde av hvordan hun tenker og oppfører seg.

Det er 2 uker siden Sigrid forsvant på vei hjem, frivillige har lett og lett og flere bedrifter har søkt eiendommene sine. Obos gikk til og med ut med anbefaling om at alle skulle se over områdene sine og kjellerboder osv?

Selv om hele landet følger med og vil hjelpe, står politiet nesten uten spor. Ett par sko, en sokk og mobiltelefonen hennes ble funnet i en barnehage 300 m hjemme fra, her stopper også alle spor etter jenta.

Politiet søker fortsatt informasjon om en mørkerød bil som kjørte i området da hun forsvant, de oppfordrer også alle som var i området om å melde seg slik at de kan få oversikt over bevegelsene i området. Selv om du ikke har sett noe, kan noen ha sett deg.

legemidler for mennesker, ikke dyr.

jeg vet nesten ikke hva jeg skal tenke når jeg leser i VG at 1974 dyr har blitt forgiftet av legemidler i fjor, ofte fordi eierne ikke vet bedre og gir dem smertestillende og beroligende fra medisinskapet.

Dyr og mennesker skal ikke ha det samme og man skal være veldig forsiktig med å gi produkter som er rettet mot mennesker til kjæledyrene sine. De fleste har nå fått med seg at sjokolade er giftig for hunder og at man må være forsiktig med hvor mye krydder dyrene får i seg, spesielt salt er farlig i store mengder. Kanskje de elsker spekeskinke, men det betyr ikke at de skal få det.

Er dyret ditt sykt må du dra til en veterinær for å få medisiner som er for dette dyret, jeg vet det er dyrt og man tenker at en paracet ikke skader, men dette er feil. Hunden eller katten din kan dø av en eneste paracet.

Men dyr er som barn, de putter mye de ikke burde i munnen sin, og faller en tablett på gulvet og du ikke er rask nok til å plukke den opp kan uhellet ha skjedd. Men ikke få panikk det er ting du kan gjøre ( tatt ut av VG sin hjemmeside)

 - Få dyret til å kaste opp. Dette kan gjøres ved å legge en stor teskje salt bakerst på tungen til dyret. Hvis dyret ikke kaster opp, men i stedet svelger saltet må den får god tilgang til vann etterpå.

 - Gi dyret medisinsk kull. Fås kjøpt på apoteket. Kullet suger opp medisinen i tarmen og transporterer det uabsorbert ut av dyret, slik at det ikke tas opp i kroppen.

 - Ring Giftinformasjonssentralens døgnåpne telefon 22 59 13 00. Her får du råd om hva som er giftig for dyret.

 - Kontakt veterinær.

Liten liste over ting dyr ikke tåler og lett får i seg:

- Tobakk

- Rotte- og musegift

- Rengjøringsmidler

- Maurmidler

- Plantevernmidler

- Frostvæske

- Mørk sjokolade

2 - 3 størrelser ned, ingen kilo ned

jeg synes det legges alt for mye fokus på vekt, og for å komme med et lite mot spark skal jeg fortelle om min situasjon akkurat nå. Jeg gikk ekstremt mye opp i vekt da jeg ble sengeliggende, med nesten ingen mulighet for å bevege meg og en del trøstespising, var det som om kilone vokste på meg.

Jeg har aldri hvert veldig opptatt av vekt, men begynte å holde øye med vekta da jeg nærmet meg hundre kilo. Jeg kunne ikke kjempe særlig mot vekt økningen da jeg brukte alle resurser og krefter jeg hadde på å holde meg i live og klare å gå til badet noen ganger om dagen. Når det kom til nummere på vekta var alle enige, familie, jeg og leger at så fort jeg kom meg på bena ville dette gå seg til.

For noen måneder siden ble jeg plutselig bedre, og sakt men sikkert kunne jeg ikke bare gå i butikken, jeg kunne gå turer og tenke klart. Jeg falt 5 kilo den første uka, men der stoppet det.

For 3 måneder siden veide jeg 90 kg og brukte størrelse xl eller xxl på klær, jeg måtte gå i butikker for store kvinner for å finne noe som passet. Nå veier jeg 90 kg og kjøpte meg nye gensere på HM størrelse medium.

Jeg kan bære litt varer hjem fra butikken, jeg kan stå oppreist i en kø uten å besvime og jeg kan gjøre ting så lenge jeg er forsiktig. Kiloene har ikke noe med form, sunnhet eller helse. Skulle jeg høre på vekta ville jeg tro at jeg var like dårlig, noe alle ser jeg ikke er. ( det ser vist ut som jeg har gått ned i mellom 10-30 kg)

bilder fra parsellen

det tar tid, men noe gror og noe dør

 

kamille, litt vel sent og litt over beste blomstringstid.

agurker, her er det håp
men ikke mye håp for tomatene mine

litt sent for jorbær nå?

men om regnet har tatt liv av allt annet, storkoser peppermynten seg.

og med litt mer flaks med høstværet kan det hende det blir bjørnebærnegler som alltid er i veien

jeg er egentlig ganske stolt av neglene mine, de er friske og sterke og kan virkelig bli lange. Problemet mitt er akkurat det at de blir for lange. Selv om jeg skulle kunne ønske at de kunne være så lange, skaper de mer problemer enn gleder.

Fordelen med de lange neglene er at det er lett å klø seg, alle dyr elsker at jeg klør dem, jeg får lett opp mobil deksler eller brusbokser (for jeg sa jeg hadde sterke negler???) herlig å ta negl lakk på,

Ulempene er derimot mange?

Jeg sliter virkelig med å bare treffe en tast om gangen på tastaturet
jeg har ingen kontroll over hvem mobilen min egentlig ringer når jeg tror jeg trykker på et navn
de henger seg opp i ting og klær ( spesielt glidelåser)
forferdelige å svømme med
jeg skjærer  meg ofte på neglene fordi  jeg glemmer hvor lange de er, og tror jeg bare beveger hånda i nærheten av kroppen.
kan ikke lage knyttnever
sliter rett og slett med alt man trenger fingertupper til.

Når jeg var yngre bet jeg negler og jeg møtte p flere som kommenterte hvor fine neglene ville være om jeg ikke bet dem ned, nå som jeg har sluttet og bite og ødelegger den ene negle klipperen etter den andre på neglene mine tenker jeg på de stakkars tennene mine i alle de årene (men har ganske sterke tenner også da)


middag for en uke

jeg har hatt bpa på besøk og etter en rask gjennomgang av leiligheten brukte vi resten av tiden (og kreftene mine) på å lage middager.

Det ble

biff shops suey ? en porsjon å fryse ned, en jeg spiste til middag i dag.

Lapskaus ? mange porsjoner og fryse ned

Chili suppe ? halvt års forbruk (?)

Lagde chilisuppe i den største kjelen min og det var virkelig på grensen til at det ikke kokte over. Målet med dette er å få i seg litt sunnere mat og litt mer grønnsaker.

Biff shop suey - en pakke biff strimler, en wok pose med frosne grønnsaker, en boil in bag pose med ris og to poser med saus fra blue dragon.

Lapskaus ? biff strimler, frossen lapskaus blanding og brun saus.

 

Chili suppe:

Grunnoppskrift til ca to personer.

 1 løk

 

ett fed hvitløk

Surres i olje i noen minutter.

 

(linser)

Stangselleri

Gulrot

½ paprika

1 potet

kokes

 

5 friske tomater tilsettes når grønnsakene er kokt. Har du valgt bønner i stedet for linser tilsettes de nå.

 

Krydder: kvart buljong

                Timian

                1 ts soyasaus

                pepper

                1 ts knust chili

                2 ts tomatpurre

 

bruker du linser koker du dette sammen med grønsakene, enkelte bønner må legges i vann dagen før.

Bruk en stavmikser og miks alt sammen. For sterkere suppe tilsett mer knust chili.

politiet godtar bruk av dusør

Jeg forstår at foreldrene til Sigrid vil prøve alt de kan for å få jenta si tilbake, jeg føler bare at å bruke dusør i den prisklassen er å ta et skritt i feil retning for samfunnet.
siden politiet nå har sagt at det er greit at familien går ut med dusør for informasjon om Sigrid, regner jeg med at det snart står stort på avisene at du kan få så og så mye for informasjonen du sitter på.

Politiet frarådet først familien å love ut dusør, men siden det har gått så lang tid og det finnes så lite spor i saken tror jeg de har gått med på det. Jeg håper virkelig Sigrid blir funnet i live, men jeg kan ikke la være å være redd for at dusøren vil sende ut et signal om at det å hjelpe ett savnet barn å komme hjem ikke er nok.

En måte å bearbeide følelser

Enkelte saker påvirker hele landet, i noen saker har vi felles markeringer for få vise hva vi føler og starte bearbeidelses prosess, men andre ganger er det lokale saker som hele landet bryr seg om. I en lokal sak er det ikke like greit for alle å hjelpe til, vise følelsene, så vi må bruke alternative måter.

Det var youtube sangen til Håkon som fikk meg til å tenke på dette, en gutt på 15 år som er preget av noe som har skjedd på andre siden av landet. Uten reelle muligheter til å kunne hjelpe til har han skrevet en sang og lagt den ut.

Mens noen er ute og søker, noen følger intenst med på media mens det står mindre og mindre om saken og noen sitter inne og lager teorier i hodet er det andre som viser sine følelser på en mer kreativ måte. Ingen måte er feil, for alle har forskjellige måter å bearbeide ting på.

Selv skriver jeg her på bloggen min, dette er min form for bearbeidelse. 

bytur 16.08.12

jeg er et vanedyr og startet denne byturen som de fleste andre, på outland. Her tok jeg bilder av noen bøker jeg skal se litt nærmere på og jeg vurderer å lese. Det var her jeg skulle møte støttekontakten min og jeg rakk å finne et morsomt spill og noen bøker før hun kom.


Vi gikk så ut av østbanehallen og inn på byporten, hvorfor ikke gå de få meterne ute når det først er sol. Jeg skulle innom lush. Fortsatt følger vi min vanlige rute, men ikke lengere.

Jeg skal ha en matte bok på Norli så vi må gå karl johan, vi tar snarveien innom arkaden og titter både innom TGR og Neo Tokyo. På neo Tokyo kjøper jeg meg en pakke pokky for å kunne hindre blodsukker fall.

Vi kommer oss ned til Norli, men da er jeg utslitt. Men vi kommer oss frem i butikken (med hjelp av en lift heis) og frem til grunnskole bøkene. Her finner jeg matteboka mi og etter litt tenking kjøper jeg en av tre, de er nok der når jeg er ferdig med den første.

Innen vi får betalt er jeg gjennomvåt av svette og er kjempe svimmel, alt fokuset går på å holde seg oppe på bena. Etter en liten vurdering bestemmer vi oss for å finne et sted å sette oss ned, jeg vet jeg ikke kommer til å orke å lage middag senere så jeg vil på peppes å spise cesar salat.
med sterk viljestyrke og litt hjelp av vind og regn som kjølte meg ned klarte jeg å gå helt tilbake til Jernbanetorget, men det var virkelig på grensen.

Etter litt mat og skravling ble jeg fulgt til drosjen og kjørt hjem, hatt en koselig dag men er helt utslitt.

Lush

Sakte men sikker gikk jeg tom for produkter, først ansiktsmaske og så balsam såpe har jeg en del av da. men det var på tide å innse at jeg ikke kunne utsette handleturen lengere og jeg fikk selskap av støttekontakten min på by tur.

Jeg fikk vist frem mine produkt kunnskaper når jeg gikk igjennom butikken og fortalte støttekontakten min om hvilke produkter jeg brukte, hvilke jeg likte og hvilke jeg har brukt før. Jeg skulle ha balsam og ansiktsmaske og gikk som vanlig rett bort til hvor produktene sto. Jeg valgte meg også en farge fra sminken dems, lilla.

Etter at støttekontakten min hadde fått en god innføring i lush produkter gikk jeg til kassen og betalte, jeg spurte som vanlig etter prøver og fikk en stor såpe prøve og en liten body lotion prøve. Skriver mer om dem når jeg har prøvd dem.

å ta bilde av produktene jeg kjøpte var lettere sagt en gjort, noen elsket dem og jeg måtte lure dem fra henne igjen. ( lukter godt)

prøvene var ikke mindre interessante, men sto så langt ute på kanten at hun ikke klarte å stå helt i veien.og jeg prøvde å være kjapp med å ta bildene når hun var borte, men hun snur seg fort.

en nydelig pus

I dag kunne jeg våkne forsiktig mens jeg så på en nydelig katt gjøre seg enda søtere. Luna våknet nok av at jeg slo på lyset på rommet, men hvor våken hun var vet jeg ikke.

Hun åpnet aldri øynene sine, de var bare to små streker mens hun satt seg opp, slikket seg selv tre ganger på siden før hun sank sammen igjen. Så gned hun seg godt ned i senga før hun la halen over ansiktet (sikkert for å stenge unna lyset) hun har ikke stått opp enda

Tok ikke bilde da jeg ikke ville forstyrre henne

stjålet uferdige spill

Det ble ikke en fin start på gamecon for spillutviklerne Larian, de fikk frastjålet to datamaskiner med hvert sitt uferdige spill på. Den ene var «Divinity: Dragon Commander» og den andre «Divinity: Original Sin».

Spillene som de regner med kommer i 2013 ble allikevel presentert da utviklerne fikk opp en reserveløsning, de utlover nå en dusør for informasjon som hjelper dem å få maskinene sine tilbake.

selunge i indre oslofjord

en liten selunge skal ha slått seg ned på en liten holme utenfor Bygdø. Politiet ble varslet av noen som mistenkte at den ikke hadde det bra, men etter å ha tittet på den kan de fortelle at sel ungen har det bra og ser ut til å være livlig, svømmedyktig og kose seg på holmen sin.

Dette er tiden da selunger blir forlatt av foreldrene sine for at de skal klare seg selv. Det er ikke ofte vi ser seler i indre Oslofjord, men det er ikke uvanlig.

Nå kan båteiere kjøre rundt å se den lille krabaten, men husk å holde avstand og la den være i fred. Så lenge den ser ut til å ha det bra vil politiet la den være i fred.foto:Jhon T Pedersen/ dagbladet

hvorfor jeg ikke liker gassfyring

En 18 mnd gammel baby døde da et hus eksploderte på Long Island i USA.

Minst 17 personer skal også ha blitt skadet og huset er borte, alt dette grunnet en gass ulykke.

Det skal ha stått to propanbeholdere på utsiden av huset og det er her de regner med at ulykken skal ha skjedd. Faren til ungen skal ha prøvd å beskytte den, men blitt slått bevistløs.

Naboen forteller at det virket som et fly hadde falt ned eller en bil kjørt inn i huset dems, det var først når de så røyken der naboens hus hadde hvert at de forsto hva som hadde skjedd.
kvinne funnet død i Ski

Noe av det første politiet gjorde var å fortelle at dette IKKE var Sigrid.

Kvinnen ble funnet i en hage som tilhører ett eldre ektepar, politiet forteller at de ikke er mistenkte. Det var en kvinne som skulle klippe plenen som fant den avdøde, hun lå under noen busker og ikke særlig tildekket.

Politiet vet ikke hvem det kan være eller hva som har skjedd, de regner med å få mer informasjon etter obduksjonen. De leter også etter treff i savnet rapporter fra hele Østlandet. 

bombetrussel på fly

Fly fra New York til Moskva nødlandet i dag på Island etter at det ble ringt inn en anonym trussel mot flyet. i følge telefon samtalen skulle det være 5 kofferter fylt med sprengstoff om bord i flyet, og de kom til å eksplodere i det flyet ankom Moskva. Kapteinen så ikke annen mulighet enn å lande flyet med en gang. Passasjerene er nå evakuert og det søkes igjennom flyet.

Det ble ringt inn bombetrussel på et annet fly i dag også, men det ble gjennomsøk og det ble ikke funnet noe sprengstoff der.

Sigrid oppdatering 16.08.12

de store overskriftene forsvinner og i noen aviser omtales hun ikke lengere, men det stopper ikke meg fra å lette frem informasjon. Nå måtte jeg ikke lete så lenge, både dagbladet og vg hadde nyheter i saken.

Først om fremst må jeg fortelle at det er nye mulige observasjoner av Sigrid før hun forsvant, dette er første gang vi hører om at noen kan ha sett henne på veien hjem. Politiet er nå ganske sikre på at Sigrid gikk og ikke tok t-banen denne kvelden. De kommer med mer informasjon om dette senere.

Artiklene tar også opp all informasjon som kan være gjemt i telefonen hennes, noen ganger er det kanskje greit at storebror ser deg, verre når storebror ikke vil dele informasjonen. Hemmelig fil på iphonen lagrer data om hvor du går, dette er for å oppgradere karttjenesten til iphone og informasjonen blir slettet etter 7 dager.

Politiet forteller også at de ikke utelukker en utenlandsk gjerningsmann og sier at etterlysningen er sendt ut av landet, spesielt nabolandene har fått beskjed om å være spesielt oppmerksomme. Politiet i Sverige har hjulpet til med å sjekke opp noen tips som har kommet inn der.

tre nye gensere

jeg så dem sist gang jeg var inne på HM og nå bestemte jeg meg for at jeg bare måtte ha dem, jeg elsker slike gensere og kommer til å sette kjempe stor pris på dem i løpet av høsten. De kostet 149 stk og er samme genser i tre forskjellige farger ( den finnes i grønn også, men den kjøpte jeg ikke)
kamille, chamomile (matricaria recutita)(matricaria charmomilla)

del som brukes: blomst
maskulin
planet: sola
element: vann

LEGENDE:

egenskaper/ virkning:
avslappende, krampeløsende, betennelseshemmende, antiseptisk, soppdrepende, antiviral, smertelindrende, sårlegende, svulst hemmende, antiallergen, fordøyelsesfremmende.

brukes for:
mageproblemer/kramper
diare
dårlig appetitt
depresjon
angst
søvnløshet
betennelser
Asma
eksem
hodepine
kraftig menstruasjon
tannverk
forbrenninger/ brannsår
kviser

olje eller kompress mot sår og brannskader
å puste inn damp for motvirkning av Asma og allergi
te for smertestilling, beroligende og betennelsesdempende virkninger.

MAGI:

kamille er bra for å sove og beroligende magi, den er brukt til å tiltrekke seg penger. Den er også brukt til å motvirke andre sin magi mot deg.

Fakta:
-kamille blomsten har to latinske navn, ett eldre og et nyere
-den er i familie og ser ut som en mindre utgave av prestekrage
-den beste måten å finne forskjell på de lignende plantene i familien er å gni fingrene på bladene og kjenne etter kamille lukten
- sås april-mai i forhåndsfuktig jord, trenger mye sol
- blomstene høstes så fort de er sprungne og burde tørkes umiddelbart for å beholde smaken
- blir opp til 50 cm lang

Historie:
egypterne lovpriste kamillen for dens evne til å kurere malaria og feber, og viet den til solen.

kamille var en av de ni hellige urtene til sakserne som brukte den som beroligende middel

I middelalderen ble den strødd i de uhygieniske hallene og i de store husene for å holde vond lukt og infeksjon borte.

Grekerne og romerne mente at kamille var et av de beste midlene mot menstruasjonsforstyrrelser.
nye sim city vil spise tid jeg ikke har...

Jeg sitter og leser pressfire sin artikkel om det nye sim city spillet, de har endelig fått prøve det og advarer om at spillet er en tids sluker. Problemet er at jeg allerede har så mange spill som tar tiden min at jeg ikke helt vet hvordan det skal gå.

Det sagt så må jeg innrømme at jeg gleder meg til det nye spillet og at artikkelen ikke satte noen demper for spenninga. Spesielt den delen hvor han fortalte at alle var så oppslukt i spillet at de ikke fikk med seg at han som hadde laget det gikk rundt og inviterte dem til samtaler om spillet er et positivt tegn.

Små gleder, store gleder, det kommer helt an på øyet som ser, det viktigste er å ha noe å glede seg til.

million bot til vann- og avløpsetaten

Det var den gang du gikk ved Akerselva nede i sentrum og viste at om det var noe vann du burde holde deg unna, var det dette vannet.  Ikke kunne du helt hvite hva som var i vannet, men at det ikke var noe godt kunne både lukte sansene og synet fortelle deg. Nå snakker jeg om nederste del i sentrum, tror ikke elva var så ille på toppen.

Men plutselig en dag ble Akerselva til den reneste elva i Norge, du behøvde ikke lengere å være bekymret for bakterier og andre ekle ting, for de var alle drept. Du gikk fra å ikke vite hva som kunne være i elva til å være sikker på en ting, det var i hvert fall ikke noe levende der. ( de fant vel to fisker som hadde overlevd)

En ikke så liten lekkasje på toppen av elva, fylte den med 6000 liter klor og tokk livet av alt som var der.

At vann- og avløpsetaten får en million bot for dette uhellet synes jeg er helt greit.

familien til Sigrid vurderer dusør

Nå har det gått 10 dager siden Sigrid forsvant og det virker ikke som om politiet har kommet noe lengere i saken. Ikke vet de hvilken rute hun tok hjem, ikke hvor hun ble tatt og ingen anelse om hvor hun er.

Mens politiet jobber igjennom 1700 tips i saken og frivillige fortsatt leter rundt i Oslo, vurderer familien nå å godta tilbudet på en halv million som dusør penger. De har tidligere takket nei til dette tilbudet sammen med politiet, men nå lurer de på om ikke tilbudet vil gjøre mer godt en vondt.

Selv er jeg usikker på dette valget, jeg tror ikke Oslo folket har holdt tilbake på det de kan tilby. Uten om den skyldige sliter jeg med tanken på at noen sitter inne med informasjon de ikke vil dele, kanskje noen har informasjon de ikke vet er relevant, men de vil vite det like lite om det er snakk om en halv million.

Det sender også ut et feil signal, vi setter veldig pris på alle de som gjør alt de kan for å finne jenta vår, men det er ikke nok, så nå frister vi med penger til dem som vil hjelpe.

Jeg håper vi finner Sigrid og jeg vet at familien er i en vanskelig situasjon, jeg skriver ikke dette for å kritisere dem, bare for å lufte de inntrykkene jeg får.

Fortsett å lete, fortsett å holde øynene åpne. Og må eieren/ føreren av den røde personbilen melde seg.

en skrekkfull natt

Natt til i dag har hvert skrekkfull, ganske bokstavelig talt. Om jeg ikke har sovet og hatt mareritt har jeg ligget våken med angst. Selvfølgelig hjelper det å ha en rolig katt vedsiden av seg i senga, som sitt største problem denne natta er hvordan å få renset godt i mellom klørne. Hadde det ikke hvert for henne hadde jeg nok aldri klart å roe meg ned nok til å sovne igjen.

Marerittet (det jeg husker best, var flere av dem) var en god blanding av alle mareritt jeg pleier å ha. Løpe fra eksplosjoner, svikt av venner, svikt av familie, overgrep, spøkelser, hus som raser sammen og den ekstreme følelsen av å prøve å få verden til å gå rundt allikevel.

Vanligvis pleier jeg å si at skrekk filmer har langt å gå for å nå igjen drømmene mine, men når alt blandes sammen slik som i natt blir det rett og slett like urealistisk som filmene jeg ser på.

følger tips fra synske i søket om Sigrid

Gruppa som organiserer søkene etter Sigrid på 16 forteller at de søker på områder klarsynte har tipset dem om. Vi skal ikke la noen steiner stå urørt og virker tipsene klare tar vi dem med i søket sier de.

Selv om søkene etter Sigrid ikke har gitt noen gevinster enda, har det vist seg å være en dårlig periode å gjemme ting i skogen. Noen som søkte etter Sigrid skal ha funnet narkotika med verdi på flere millioner kroner under søket. Kanskje vi skulle ha slik gjennomgang av skog og mark jevnlig?

Jeg er glad for at de hører på klarsynte, for selv om mange antageligvis bare er oppmerksomhets søkende mennesker finnes det en og annen med denne evnen rundt om i landet, greit å vite at de blir hørt om de ringer inn.

Var du forresten i området Sigrid forsvant natt til 5. august og kjører en mørkerød personbil, så leter politiet etter deg?

en god natt?

Spør du meg om jeg har hatt en god natts søvn er svaret helt klart nei?

Jeg gjorde det jeg kunne for å slappe av og få kontroll over anfallet mitt før jeg la meg, og selv om jeg kan informere om at det gikk greit nok og ingen ekstra medisiner måtte tas, endte det opp med time etter time uten søvn.

Den største fordelen var at Sirius kom opp i senga til meg hele tre ganger, han har holdt seg unna i sommer og jeg har savnet han veldig. Vet forresten hvorfor han har holdt seg unna dundyne og katt = kokt.

Ikke bare meg det blir for varmt for, han også må gå etter en stund fordi det er uholdbart.

Håper denne dagen blir bedre

etterlyser ny bil i Sigrid saken

Politiet har i dag kommet ut med etterlysning av en ny bil i saken om den savnede16 åringen Sigrid.

De ønsker å komme i kontakt med en bil eier/ fører som kjørte en mørkerød personbil ved Låveveien mellom 00.00 og 00.30 natt til 5. august.

Politiet informerer også om at de mener de nå har kontroll på de to andre bilene som har hvert etterlyst, men har ikke hatt noen gjennombrudd i saken.

Jeg fortsetter å oppfordre folk til å holde øynene åpne, vi må finne henne.

anfall

jeg kan kjempe så mye jeg vil, det hjelper ikke. blir nok en kveld som avsluttes med anfall. skal ta med meg stesoliden i senga når jeg legger meg slik at jeg kan ta den om det blir værre. vanskelig å skrive innlegg når du skjelver, halveis ikke ser og hodet verker og er som tåke.

natta

ny skoleskyting i usa

Det er så tragisk, nok en gang har en mann mistet kontrollen og startet å skyte rundt seg på et universitet i USA. En politimann og en sivil person skal ha blitt drept, flere skadet.

Skytingen fant sted på A&M university og meldingen kom inn ca 19.30 norsk tid.

Først ble det fortalt at gjerningsmannen var blitt pågrepet, senere at han ble drept

landet utenfor

Slik blir det når landet utenfor plutselig innser at de er en del av verden allikevel. Det er fælt å si det, men å lese nyhetene i dag har hvert en komisk ting, selvfølgelig er det galgen humor, vi vet jo hvor tragisk det hele endte, men allikevel kan jeg ikke la være å le og skamme meg veldig over at jeg er fra Norge.

Det står mye rart og jeg har langt fra lest alt, jeg sitter igjen med noen inntrykk.

-        -   Bra at Sverige forstår at vi er en del av verden, og forstår alvor. Takk for at de satte opp grensekontroll.

-        -   Vi må se på politi opplæringa om politiet virkelig er redd for å gjøre jobben sin.

-        -    Det hjelper ikke å regne på hvor mange flere som kunne ha hvert i live om det eller det ble gjort. For vi kan ikke gå tilbake å forandre på ting og det hjelper rent lite på sorgen til de 25 familiene det er snakk om. Feil ble gjort og feilene burde finnes, men ikke dra opp i sår.

-        -   En politimann kan kjøre bak en massemorder/kidnapper/raner/smugler, men han kan ikke vite det før noen forteller han det. Eller vil vi at politiet nå skal stoppe alle biler de tilfeldigvis ligger bak?

Vi lærte fort at landet utenfor ikke var utenfor lengere, og at vi har hvert naive og undervurdert farer, vi viste samtidig at vi vil være et land som er andelenes, men samme hvordan vi er som en nasjon finnes det ekstremister i blant oss, akkurat som i resten av verden. Vi kan prøve å overkjøre terroren med kjærlighet, men den vil ikke forsvinne.

Vi kan ikke gå tilbake i tid, men vi kan lære av feilene våre, noe jeg tror vi som mennesker har gjort, nå må vi bare håpe at samfunnet som helhet har gjort det også.

skjelver

Skjelvinger er en merkelig ting, etter at man har hatt den en stund slutter man å merke det. Du blir sliten og du ser det når du prøver å gjøre ting, merker det også når du skriver, men går du bortover gata merker du det ikke.

Jeg viste ikke at jeg hadde begynt å skjelve igjen før jeg skulle legge opp medisinene i dag. Jeg burda ha lagt merke til hvor mye skrive feil, manglende bokstaver og duble og triple bokstaver som dukket opp, men jeg er egentlig så vant med at det skjer at jeg ikke tenkte noe mer over det.

Medisinene mine forsvant vegge mellom i dag, jeg skjelver nemlig ikke bare litt. Og når du skal trykke dem ut at holderne samtidig som du skal klare å ta dem i mot, det er ikke lett når du skjelver.

Jeg måtte bytte ut vannet til kattene etter at flere medisiner havnet der?

Men uten om når jeg trykker på tastatur eller prøver og koordinere små ting merker jeg ikke noe til det. Men det forklarer jo hvorfor jeg har fått mer smerter, kramper og anfall i det siste.

my little lapcat

Det sto skrevet i kortene, det måtte snart skje, håper det ikke tar like lang tid til neste gang.

Luna var veldig til å klatre på fangene til folk når hun var liten, enten fordi hun fikk godbiter eller rett og slett fordi hun var glad i kontakt. Men etter som erfaringene viste henne at hun ville bli holdt fast med tvang i lange perioder, begynte hun å frykte folk.

Jeg har flere ganger skrevet om Luna sin utvikling når det kommer til å stole på folk, jeg jobber konstant med henne og som jeg sa til en venn av meg, jeg vil se målet nådd når hun legger seg på fanget og slapper helt av.

Selv om hun ikke klatrer opp på fanget er hun flink til å legge seg eller sette seg på kanter så hun kan være nær deg. Første gang på mange år hun klatret opp på fanget mitt var mens jeg satt på verandaen på våren. Jeg ventet på at kameraten min skulle komme og satt å så ut av inn glaseringen, luna fikk ideen om at hun også kunne se ut om hun klatret opp på fanget mitt, selv om dette ikke var for kos var det et veldig stort skritt. Dessverre kom kammeraten min akkurat da og jeg måtte reise meg opp.

Etter dette har hun ligget nærmere meg i senga, sitter tett innpå meg når jeg ser på tv og innimellom klatret opp på fanget til kameraten min innimellom. Hun er veldig betatt av han?

Men i dag tok min lille prinsesse det store skrittet, etter å ha sirklet rundt meg i noen minutter klatret hun opp i stolen og satte seg vedsiden av meg. Jeg var opptatt med strikking å se på medium at jeg ikke brydde jeg særlig om henne, hun gjør jo dette ofte. Jeg ga henne noen få klapp og forsvant inn i serien igjen.

Jeg var veldig klar over det øyeblikket hun satte potene på meg, dette er heller ikke noe nytt. Noen ganger setter hun potene på meg opp til 10 ganger mens hun sitter vedsiden av meg, litt for å få oppmerksomhet og litt for å tørre å gå over, noen ganger går hun også over fanget.

Men denne gangen gikk hun usikkert frem på bena mine og satt der stiv som en stokk. Jeg ga henne to tre oppmuntrende klapp før jeg gikk tilbake til strikketøyet mitt. Ca hvert 10 minutt koste jeg veldig forsiktig på henne og tilslutt la hun seg ned.

Dessverre fikk jeg kramper i bena grunnet stilling og den ekstra vekten, så jeg måtte prøve å flytte bena forsiktig, da løp hun ned. Men hun satt ganske lenge der og selv om hun ikke slappet helt av var det tydelig at dette var noe hun ønsket veldig.

Jeg smører meg med tålmodighet og er kjempe stolt av henne, hun har hatt så utrolig god utvikling mens jeg har jobbet med henne.
julekalender i år?

Jeg fikk ideen om en mulig julekalender for en måned siden. Jeg har ingen sponsorer og heller ikke tenkt å bruke mye penger på dette, men tenkt å prøve å samle opp premier i løpet av månedene frem til november.

Jeg vil heller ikke at premiene skal være tull så jeg prøver å tenke praktisk, noen av premiene bil videreføring av ting jeg har vunnet, slik som the Sims 3 datamusen fra madcatz (jeg her en fra før), pc spill Sims medieval, og en del små sminke og skjønnhetsprodukter jeg har vunnet/ fått.

Hittil har jeg bare 7 premier da, så jeg får vri hodet mitt rundt litt de neste månedene og se hva jeg kommer frem til.

Klarer jeg ikke 24 gaver innen 1. desember blir det ingen kalender, enten legger jeg ut bilde med alle gevinstene da. Ellers får jeg bare gi dem bort på andre grunnlag.

Sigrid kan ha tatt en annen vei hjem

Politiet jobber med muligheten om at Sigrid tok t-banen istedenfor å gå hele veien hjem. Men fortsatt har politiet bare mobilmastene til å samle informasjon fra. Overvåkningskameraer på t-bane og stasjoner var enten ikke der, eller hadde for dårlige bilder til at man kunne se om hun var der. Hva er poenget med overvåking om det ikke virker.

Diskusjonen om overvåking er en ting, men om det er informert om overvåking regner man jo med at det er det. At kameraer ikke virker, gir dårlige bilder eller rett og slett ikke er der gir en falsk form for trygghet.

Men enten Sigrid tok t-banen (frivillig eller med tvang) slutter fortsatt sporene ved barnehagen 300 m hjemmefra.

Jeg forsetter med å oppfordre folk til å holde øynene åpne, se litt lengere enn man pleier når man går tur.
også oppfordrer jeg bileierne til å melde seg, eller de som har mistanke om hvilke biler dette kan være, ringe inn til politiet.

funnet ny sokk

Under søkene etter Sigrid har det nå blitt funnet enda en hvit sokk som ligner på den Sigrid hadde på seg da hun forsvant. Politiet har sendt sokken til analyse.

Det møter fortsatt opp mange for å lete og dette er vi jo kjempe glad for, men det har begynt å spekuleres i om gjerningsmannen følger søkene, grunnet dette blir ikke områdene som skal søkes kjent før på dagen for søket.

Med 300 oppmøtte og oppsummeringer i media er jeg glad for å se at saken ikke er glemt enda, la oss finne Sigrid.

syk

Da klarte jeg å bli syk jeg også, men jeg vet ikke helt hvordan enda. Jeg våknet opp tett, svimmel om matt i kroppen, men valgte og ikke bry meg om det. Tett er jeg ofte når jeg våkner og alle kan oppleve å være litt surrete rett etter de har våknet.

Men nå er det mange timer siden jeg våknet, jeg fryser så mye at jeg hakker tenner og skjelver, knall røde øyne og kroppen min føler seg fullstendig dopet ned. I tillegg har jeg ett ekstremt ønske om å krype sammen i en ball og gråte, noe som betyr at jeg er utslitt.

Antageligvis en liten bakterie som har kommet på besøk, og siden kroppen jobber med den sliter den med å holde anfallene borte, så jeg må være ekstremt forsiktig i dag. Håper det er en endags bug.

dr. who ?

25 august starter sesong 7 av (de nyere) dr.who

De starter med episoden asylum of the darlek og pond familien er fortsatt med.

Jeg har ventet hele sommeren på at sesongen skal starte og gleder meg veldig, trist de ikke sender dem i Norge, så man må laste dem ned.

 

ingen store nyheter i løpet av natta

Siden det ikke har kommet noen nyheter om Sigrid i løpet av natta, tenkte jeg at jeg bare skulle skrive ett innlegg som oppfordrer folk å holde øynene åpne og prate om saken (slik at den ikke forsvinner)

Bileierne å melde seg

Den skyldige om å melde seg

Og media om å ikke la saken drukne i andre nyheter, jeg vet de er vanskelig å skrive om en sak når det ikke er nyheter rundt den, men denne saken må ikke bli «glemt».

Sims 3 Yellow legacy 11.08.12

Grunnet mange Bugs måtte familien re starte nabolaget, så jeg måtte flytte dem inn og ut igjen. Dette gjorde at familien tapte nærmere 100.000 simlioner.

Mellow døde en dag på jobben, familien var i sjokk, det var ingenting som hadde hintet om denne skjebnen. Bare en uke senere døde Ethan også og etterlot de tre barna sine alene, to av dem var blitt voksne da.

Gro og Braydy var egentlig tvillinger, men grunnet en bug ble Braydy tenåring en dag før Gro, han ble også voksen mange dager før Gro. Men dette gjorde valget av etterfølger lett, da jeg alltid velger den yngste.

Poeng:
gen:2
lw: 2
Lh:2
paint:3
money: -

Sigrid sin facebook konto hacket

En mann som har status som vitne har klart å hakke seg inn på savnede Sigrid sin facebook konto. Politiet vil ikke informere om hva personen skal ha gjort eller hvordan han kom inn, men sier at dette var veldig dumt og kan gjøre ting vanskeligere for dem.

Dagbladet hadde før i dag en stor overskrift om gjennombrudd i saken med facebook, men mente bare at politiet så ut til å få tilgang, noe de ikke har gjort enda. I slike saker burde de passe på overskriftene sine.

Selv om politiet har fått inn 1400 tips har de ikke kommet noe lengere i etterforskningen.

foreldrene ber om å få tilbake Sigrid

Nå har foreldrene til Sigrid gått ut og bedt kidnapperen om å slippe fri Sigrid. Du er ikke en morder enda, stopp mens du kan sier de. Jeg vet at slike henvendelser er vanlig, men jeg lurer jo litt på hvor stor nytte de har.

Selv hadde jeg en sterk Sigrid drøm i natt, alt dette sitter så dypt inni meg. Men jeg kommer ikke til å skrive om hva drømmen handlet om. Bare at den var sett fra hennes øyne.

Jeg tror det eneste vi kan gjøre er å fortsette å lete, fortsette å holde saken oppe i media, skrive og prate om den slik at den ikke forsvinner inn i alle andre nyheter som dukker opp.

Alle opplever tragedier, men et barn som blir borte er en tragedie som rammer alle.

boller

Jeg skal bake kake til bursdagsfeiringen til mamma i morgen, men siden jeg ikke burde lage den før i morgen gikk jeg rundt med bakelyst. Så jeg smekket sammen noen boller, bare for moro skyld, de ble veldig gode.

Kan man forresten kalle det å bake en kake når den ikke skal stekes? Har ordet bake noe med steking å gjøre? I så fall skal jeg lage kake i morgen.
en rose på bordet

I dag har mamma bursdag, og siden jeg var ung har det hvert en tradisjon at jeg kjøper en rød rose til henne. Siden hun var bortreist men kom hjem i dag, snek jeg meg inn i leiligheten og plasserte den på stuebordet, slik at den var der når hun kom hjem.

Senere på kvelden var jeg innom henne med gavene, hun hadde glemt at hun hadde bursdag og ble litt overasket (lett å glemme selve dagen i noen øyeblikk når du planlegger feiring neste dag).
Men hun fikk filmene sine og virket veldig fornøyd.

Etter en stund kom tantene mine og kusina mi syngende inn døra også, av dem fikk hun Asterix og Obelix på italiensk og latinsk.

Kommer til å bli koselig med familieselskap i morgen

filmene mamma fikk av meg:
skal kartlegge farten til Sigrid

Politiet jobber nå med å finne ut av hvor fort hun bevegde seg på strekningen i mellom venninnen og hjemmet sitt. Siden Sigrid sendte sms med venninnene sine mens hun var på vei hjem kan politiet bruke informasjonen mobilen sendte til tårnene om hvor hun befant seg.  De håper at denne informasjonen kan fortelle om hun gikk i en bil frivillig for å bli kjørt hjem.

Vennene hennes er ganske sikker på at den siste sms meldingen fra mobilen ikke ble sendt av henne, en logisk tolkning av at den sier at hun er hjemme og sitter i sofaen når vi vet at dette ikke er sant.

Politiet har også utelukket sokken som ble funnet på Skullerud. Det var DNA funn på sokken i barnehagen, men ikke den i skogen.

Jeg oppfordrer fortsatt alle til å holde øynene oppe, enten du bor i Oslo eller Finnmark. Norge blir ett lite land når man har bil.

jobber på ny hjemmeside

Jeg skal få tegnet bilder av kattene mine og hun som skal tegne dem trengte bilder av Sirius. Jeg tenkte den enkleste løsningen var å legge opp alle bildene på hjemmesiden min, men ble fort motbevist da min gamle hjemmeside som jeg ikke bruker bare krasjet.

Men jeg mister ikke motet lett og før jeg viste ordet av det hadde jeg startet på en helt ny side. Jeg tror den blir fin. Men blir først masse kattebilder der da, siden det er dette jeg trenger å dele først.

11 politigrupper jobber med å finne sigrid

Politiet som har trappet ned søkene etter Sigrid har trappet opp etterforskningen. De har nå 11 grupper som jobber med saken. De jobber med disse oppgavene: bil, video, beslag, sosiale medier, modus saker, vitner, publikumsbevegelser i området, tips, analysesak/teknisk og krimteknisk.

Det er forståelig at de trenger mange til å gå igjennom ting når hun var aktiv på minst 10 sosiale medier, de skal kartlegge hvor alle var i en bydel spore opp biler vi nesten ikke vet noe om og det skal vist være kjempe mye video å lete igjennom.

den enkleste løsningen hadde hvert om den som tok Sigrid bare kunne komme frem, du hadde klart å berolige en hel by... for samme hva som har skjedd er det viktigste å finne Sigrid. Og du kommer til å bli tatt tilslutt uansett, og du har større sjanse for litt medlidenhet om du hjelper oss å finne henne.

den som venter på noe godt...

Jeg tror posten sitt nye slagord burde bli den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Men i dag, etter 15.00 dukket det endelig opp en hentelapp i postkassen min og vi kjørte bort på postkontoret for å hente pakka mi.

Vi kjørte fordi jeg ikke er helt stabil på bena i dag. Nå kan jeg endelig krype ned i godstolen, se på medium og være syk. Jo mer jeg klarer å slappe av jo raskere blir jeg bedre.arrestert fordi han ikke smilte

54 år gamle Mark Worlsfold fikk møte OL sin bakside da han skulle se langveis rittet sykkel. Han satt alene, litt bortenfor noen protestanter og nære løypa.  Siden det ikke så ut til at han hadde det bra vekket han mistanke og rett før syklistene kom ble han møtt av politiet og lagt i bakken.

Han har Parkinson og derfor stive ansiktsmuskler, noe som gjorde at han ikke kunne stråle om kamp sammen resten av publikum. Kona hans fant ikke ut at han var arrestert før hun senere på kvelden ringte politiet for å melde mannen sin savnet, han hadde ikke kommet til datteren sin 9 års feiring.

Vet ikke helt om dette er dårlig politi arbeid eller bare ekstrem høy terror alarm, uansett er dette bare en av tingene som i sommer har  fått meg til å innse at jeg ikke vil ha OL til oslo.

facebook mener de sa ja..

Talspersonen for facebook i Skandinavia sier han ble overasket over å høre på politiet sin pressekonferanse at de ikke hadde gitt full tilgang til 16 år gamle Sigrid sin konto.

Han forteller at de har gitt politiet alt de ba om, og om de trengte mer var det bare å kontakte dem. Ikke helt sikker på om det er en dekk operasjon fra facebook sin side, kommunikasjonssvikt mellom dem, eller politiet som ikke har hvert klare på hva de trengte. Men det har ikke så stor betydning så lenge ting er fikset opp i.

Politiet har nå også lagt ut bilder av Sigrid som ble tatt med overvåkningskamera på en buss, de søker også etter eieren til en sølv/grå farget golf, dette er i tillegg til bilen som sto ved barnehagen.

De ønsker også å kartlegge fester som var i område, både voksenfester og ungdomsfester. 

sterkt anfall igjen

jeg hadde en kjempe fin dag i går, jeg fikk gjort en del og koste meg på pop senteret med støttekontakten min. jeg hadde fått besøk på kvelden og gått ut og handlet, uten om litt smerter og ekstremt sukker behov hadde jeg ikke fått noen varsler på hva som var i vente når jeg la meg. Jeg vet jeg var veldig trøtt da jeg la hodet ned på puta, kan ofte måle hvor trøtt jeg er etter hvor godt det er å legge seg.

Jeg lå i armkroken til kameraten min og halvsov da jeg måtte forte meg vekk fra han for og ikke skade han. Sikkert en merkelig beskjed å få, men grunnen var ganske klar da anfallet virkelig begynte å ta over kroppen. Skjelvinger gikk fort over til kraftige krampetak i bryst og rygg og jeg bet i bamsen min for ikke å skrike når musklene ble revet langt ut av sin normale bane.

Siden rykningene var så sterke innså jeg at dette kunne bli et ekstremt kraftig anfall om jeg ikke tok kontroll over det, fikk gitt beskjed til kameraten min om at han måtte hente medisinen min, måtte svelge den uten vann siden krampene var for kraftig til å ta noe nært meg.

Det tok litt lengere tid en vanlig før krampene ga seg, anfallet hang fortsatt i når jeg endelig sovnet. Det å sovne var ingen lett oppgave da alle musklene som var revet og røsket i under de unaturlige rykningene verket som f?

Men tilslutt vant stesoliden, og selv om jeg ikke har hatt s gode drømmer har jeg i hvert fall sovet dypt i natt. Dessverre kjenner jeg anfallet i musklene enda og jeg sliter litt med smertene etter i natt. Men jeg håper at ting er på vei ned og ikke opp. Litt vanskelig å si sikkert før stesoliden slipper kroppen min helt (noen timer til)

facebook sa nei

Jeg må innrømme at jeg var ganske sjokkert over at facebook sa nei til Oslo politiet til å åpne profilen hennes, hun er jo mindreårig og savnet, muligens bortført. Facebook er jo ikke akkurat kjent for sine gode holdninger til privat informasjon, men her setter de ned foten.

Politiet har også bedt bedrifter gå igjennom eiendommene sine, siden dette ofte er plasser de frivillige ikke kommer inn til og derfor ikke får søk. En god oppfordring?

Selv om politiet har trappet ned søket etter Sigrid sier de at de for all del ikke har sluttet å lete, får de inn tips følger de det opp.

De vurderer også å gå ut med bilde av bilen som skal ha hvert observert ved barnehagen, bildene er av dårlig kvalitet og tatt opp av et overvåkningskamera, men man håper allikevel at noen vil kjenne igjen bilen. Føreren har enda ikke meldt seg.

Jeg oppfordrer folk til å ikke å slutte å lete før hver eneste lille stein er snudd, vi må finne henne.

politiet trapper ned, frivillige trapper opp

Mens politiet trapper ned søket etter Sigrid, trapper frivillige opp søket. Er hun rundt Oslo området vil hun bli funnet. Jeg kritiserer ikke politiet denne gangen, er det ikke noe å starte søket ut i fra er det ikke mye de kan gjøre.

Det skremmer meg litt at folk tar seg til rette i hager og slik, jeg forstår tanken bak, men vi må også kunne respektere folk sitt privatliv.

Jeg er kjempe imponert over sportsdykkerne som stiller opp ved vannene i Østmarka, kjempe jobb dere gjør, ikke glem nøkklevann? 

10 ting i spill jeg hater

10. -          Uløslige oppgaver

9. -          Fiender som healer seg selv

8. -          Bosser som healer seg selv

7. -          Random events (som i Pokémon når det dukker opp ny Pokémon i hytt å pine og du ville bare gå fra a-å)

6.  -          Filmfrekvenser du ikke kan hoppe over (grense på hvor mange ganger du vil høre ting)

5. -          Popups (beskjeder som dukker opp i tide og utide og ødelegger flyten)

4. -          Funksjoner som er avhengig av lyd på spillet (spesielt på ds spiller jeg uten lyd)

3. -          Ikke muligheter til å save når man vil (forstår inni korte kamper og slik, men frustrerende når du ikke kan slutte uten å miste mye)

2. -          L.O.A.D.I.N.G

1. -          Når motstanden har funksjoner du ikke ser/ spillet hopper ? så resultatet blir at spillet jukser.

(redigert og like aktuell 01.10.16)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

skal på pop senteret i dag

populærmusikkens hus med egner sommer, dagens lille utflukt.

Da støttekontakten min kom hjem fra ferie nevnte hun noen steder vi kunne dra, jeg var rask med å komme opp med min egen liste og på toppen av den sto pop senteret. Det virker som et veldig morsomt sted og utforske.

De har for tiden egner sommer, spesielt satt opp utstilling runde egner sine sanger og historier, i tillegg til det vanlige. Så i dag skal jeg besøke klatremus, Karius, Baktus og kanskje kaptein sorte Bill? jeg får øve på sangene før jeg drar.

fortsatt ingen funn

Lei for at jeg kan ha spredd rykter som ikke er sanne, men jeg har prøvd å holde innleggene mine om saken til fakta og det politiet sier, ja jeg har kastet inn noen meninger her og der, men ikke tolket bevis på en måte som kan påvirke vitner (tror jeg).

Hvis jeg tar feil av dette unnskylder jeg på det sterkeste til familien, jeg ønsker bare å lette mitt hjerte som er tungt og hjelpe til med å holde liv i saken, for det er kanskje det viktigste jeg kan hjelpe til med.

Politiet søker fortsatt etter Sigrid og har nå bedt om hjelp fra flere kommuner. de takker også folk som vil hjelpe til men minner om at de ikke har noe i private hager og områder å gjøre, tanken er god men det er kun politiet som kan gå igjennom hagene til folk. Hold søkene til offentlige steder og skog og mark.

Jeg oppfordrer også eieren/føreren av personbilen som ble observert ved barnehagen om å melde seg så fort som mulig. Det vekker nemlig mer og mer mistanke om du ikke gjør det, og er du uskyldig tar det bare fokus vekk fra andre oppgaver.

det letes enda

Jeg tar min siste nyhetsrunde før jeg legger meg og ser at Sigrid saken ikke lengere er på topp, livredd for at saken holder på å drukne i alle nyhetene blir jeg veldig glad da jeg leser at 700 har stilt opp for å lete.

Hele kroppen min lengter etter å gå ut å bli med i søket, men siden formen er så dårlig ville jeg ha hvert mer i veien enn hjulpet.

Jeg er glad for at guttene som filmet meldte seg, og jeg må innrømme at det er merkelig at sjåføren av personbilen ikke gjør det samme, kanskje de har et spor der?

Lykke til til alle som leter og varme tanker til familie og venner av Sigrid.

film: the help

Etter å ha sett denne filmen, måtte jeg på nett å lete frem informasjon om boka og hva som var sant og ikke sant. Egentlig ble jeg litt skuffet over at alle i boka var fiksjon. Filmen er basert på boka med samme navn og handler om en ung jente på 60 tallet som kommer hjem etter studier og finner ut at hjemmehjelpen som hadde oppdratt henne var borte.

Hun godtok ikke familiens svar om at kvinnen bare hadde sluttet og mens hun prøvde å finne ut av hva som virkelig hadde skjedd åpnet øynene seg for rasismen i byen. Hun bestemmer seg for å skrive en bok om hvordan de svarte kvinnene har det og opplever jobben som hjemmehjelp.

Men å få kvinnene til å prate er ikke lett, de er redd for at feil personer skal finne ut av hva de sier om familiene de jobber for og de vet de bryter loven.

Selv om filmen og boken bare gir et minimalt innblikk i hvordan det var å være farget i Jackson på 60 tallet, gir det deg inntrykk nok til å forstå at her var alt galt.

En god film, drama med spor av komedie 

lush produkt: ocean saltOcean salt er en ansikts skrubb som hovedsakelig består av havsalt og lime

Allerede når jeg tar og smører den inn, skaper den glede. Jeg elsker lukta og følelsen av saltet som virkelig skrubber ansiktet.  man kan bruke den på resten av kroppen også, men den er så god i ansiktet at jeg sparer den til det.

Ikke behøver jeg ansiktsmaske og ikke trenger jeg fuktighetskrem etterpå. Glansen i ansiktet varer helt til neste dag.

Hva Lush sier om produktet på siden sin:

Ikke en vanlig dusjgel, men en rensende lime, kokos & havsaltskrubb. Oh, vi liker å være ved sjøen. Vi liker også å putte sjøalger i produktene på grunn av alle deilige mineralene. Ocean Salt er som å ta en tur langs strandkanten. Den har også forfriskende sitron, grapefrukt og limejuice, samt mykgjørende avokado og fiolblader. Bruk i ansiktet eller over hele kroppen om huden føles svett og fet. Såp inn og skyll av og få en ren, frisk glød over hele deg. Tørr hud: en gang i uken. Fet hud: Når som helst!
120g kr 121,-
250g kr 223,-
 
Ingredienser:  Fine Sea Salt, Fresh Grapefruit Infusion (Citrus paradisi), Coarse Sea Salt, Stearic Acid,Fresh Organic Lime Extracted in Vodka (Citrus aurantifolia),Sodium Cocoamphoacetate, Glycol Cetearate, Triethanolamine, Avocado Butter (Persea gratissima), Extra Virgin Coconut Oil (Cocos nucifera),Lime Oil (Citrus aurantifolia), Seaweed Absolute (Fucus vesiculosus), Violet Leaf Absolute (Viola odorata), Glycerine, Lanolin,Cetearyl Alcohol, *Limonene, *Linalool,Perfume, Colour 42090, Methylparaben, Propylparaben

* Occurs naturally in essential oils

Vegetarian

ett sokk spor

Denne saken starter å minne mer og mer som en krimroman sporet som har fått politiet til å forandre retningen av søket er enda en sokk, det kan virke som om dette var en andre sokken til Sigrid. Begge sokkene er nå sendt inn til analyse for å se om de er ett par.

I så fall har vi nå ett par sko, ett par sokker og en mobil som kanskje noen andre en Sigrid har skrevet sms på.

Håper guttene som filmet og eieren av personbilen melder seg fort

funnet ett spor

Det var ganske spennende å lese om at politiet kanskje endelig har funnet et spor etter Sigrid. De har nå gjort om søket fra området rundt Skullerud stua- skraperudSkjern og nøkkelvann til skullerudstua- vannverket ? østmarkskapellet og rundvann.

Jeg vet ikke hvor langt opp i skogen de søker, men dette er området jeg ser mest sannsynlig etter den informasjonen de har gitt de leter også etter to ungdommer som har filmet i området hun forsvant fra og en fører av en personbil som sto parkert ved barnehagen tingene hennes ble funnet

Politiet oppfordrer turgåere å holde seg unna områdene de søker i, noe jeg tror de kan ha litt problemer med siden de søker på ett så vanlig tur område, men jeg håper folk får med seg ønsket og holder seg unna

Kanskje dagen i dag blir dagen de finner henne og vi får slutt på dette marerittet.

stereliser katta di eller hold den inne når den har løpetid!!!

jeg har så vondt i hode i dag, jeg har nemlig blitt hold våken av en fremmed katt i nesten hele natt. Vanligvis plager ikke katter ute meg noe særlig, heller ikke de med løpetid. Du hører dem men siden de hele tiden går rundt og leter etter en partner forsvinner lyden sakte men sikkert.

Denne katten hadde ingen planer om å flytte seg en millimeter, eller jo når jeg åpnet opp vinduet for å spørre den pent om den kunne gå hjem, vurderte den hvordan den skulle klare å hoppe opp de to meterne opp til meg (Sirius hadde klart det uten problemer, men det er en annen sak)

Rett under vinduet mitt satt katta og hylte hele natta, først trodde jeg den gikk rundt på gresset utenfor blokka, men da jeg ikke klarte å se katta på flere forsøk fikk jeg ideen om å åpne vinduet helt og titte rett ned. Grunnen til at jeg ville sjekke var for å se om det var scratch (katten jeg har hjulpet før) og om den ropte på meg og at jeg hadde feil angående løpetiden.

Men det var en helt fremmed katt (og det sier litt siden jeg kjenner de fleste kattene på 500 m radius) jeg har aldri sett den før, men den var nydelig. Hvit langhåret katt med oransje striper/flekker innimellom.

Ikke før ved 6 tiden i dag tidlig hørte jeg den gå vekk, fortsatt skrikende. Den må ha blitt sår i halsen. Jeg var både redd for at jeg tok feil og at katten trengte meg og redd for at naboene skulle tro det var mine katter som holdt dem våken hele natta.

Når jeg åpnet vinduet og pratet til katta spurte jeg den faktisk om den ikke kunne være så snill å gå hjem å skrike høl i hodet på eieren sin i stedet. 

film: the woman in black

Jeg følte for en god skrekk og valgte å se på woman in black med Daniel Radcliffe. En ung alene far og advokat reiser til en av liggende bygd for å ordne opp i noen papirer etter ett dødsfall. Det er helt klart at han er uønsket når han kommer og merkelig nok vil ikke folk at han skal nærme seg huset.

Han forstår ikke helt folk sin oppførsel og hans jobb står på spill, han reiser ut til huset og ser en svart kledd dame, neste dag tar en liten jente livet av seg i bygda og de skylder på han.

Filmen var ikke så veldig skummel, det meste som skulle skremme var typiske skvette sener som ofte ødelegger mer en hjelper en film. Lyden og hvordan den fulgte historien gjorde den forutsigbar og skuffende. Det skumleste var helt klart å se hvordan barna tok livet av seg.

Men den var underholdende

spørsmål som dukker opp

Dagen min har hvert fylt med spørsmål om politiet og hvordan de arbeider. Alt fra helikopteret jeg hørte om og om igjen når jeg våknet, noe jeg skulle ønske jeg hadde hørt dagen før. Den sene starten av søk i Østmarka og selvfølgelig valget om å ikke bruke søndagen til organisert søk. Regnet i dag gjør det jo nesten umulig for hundene å finne spor fra henne og politiet mistet en hel dag.

Når jeg leste at politiet nå gikk ut og meldte henne savnet internasjonalt kunne jeg ikke la være å tenke, hvorfor ligger politiet alltid minst ett skritt bak alle oss andre.

Mens politiet avsluttet søk med helikopter og hunder gikk folk ut av stuene sine for å lete, når det ikke var god nok dekning av saken startet folk å dele saken over sosiale media (noe de gjør med alt av nyheter)

Og når politiet endelig har pressekonferanse har de egentlig ikke noe å si, uten om det kan vi ikke svare på og det vet vi ikke. Og det lille de fortalte var nok løgn, jeg tror politiet håper jenta er i live, men jeg tror ikke de tror det. I USA har de en 48 t grense, barn forsvunnet og ikke funnet innen 48 timer er mest trolig død.

Jeg håper inderlig at jeg blir motbevist på det siste punktet, jeg ønsker at hun er i live, men jeg lette etter et lik, og jeg tror de fleste andre også gjør det.

falskt håp

Da jeg tidligere i dag skrev innlegget om alle ambulansene nede på motorveien, skrev jeg av rent håp. Jeg forsto med en gang jeg hadde skrevet det at jeg kanskje hadde gjort noe dumt, det er en ting å håpe på ting en annen ting å spre falskt håp.

Det er ofte ambulanser på motorveien og jeg viste det absolutt ikke behøvde å ha sammenheng, men jeg ønsket så mye.

Selv om jeg ikke er pårørt av forsvinningen har jeg tatt den veldig tung , jeg har en tendens til å bry meg for mye innimellom.

ekte håp fra meg kan bli falskt håp for deg

rødt kort for spark av katt

Mens det virker som om myndighetene bryr seg lite om dyrevelferd, er det fint å se at fotballen tar ansvar. En spiller på Ås fikk rødt kort da han sparket til en kattunge som hadde forvirret seg inn på banen.

Fotballklubben legger til en karantene på tre kamper for spilleren og sier at de ikke har noen klager på det røde kortet. Utvisningene er for oppførsel og han oppførte seg veldig dårlig sier de. De mener det er viktig å gå foran med ett godt eksempel for de som var å så på kampen og at slike handlinger er med på å gi fotball et dårlig omdømme.

Det er ukjent hvor langt katten ble sparket, men den kom seg videre av banen på egne poter og forsvant.

ja jeg kan ta et hint!

Kanskje det er naturen sin måte å si i fra om at det er på tide at jeg dusjer, i så fall kan jeg ta ett hint. Men jeg er på grensen til å si at det er unødvendig etter gåturen hjem fra senteret i dag.

Glidelåsen på jakka mi gikk i stykker på vei ut av døra, og etter bare to skritt begynte det å regne. Først vurderte jeg å gå inn å hente paraplyen, men tenkte at det sikkert bare kom til og små regne. Halvveis på veien til senteret vurderte jeg å søke dekning under ett tre, men tenkte at det var større sjanse for at det kom til å regne mer og mer, enn å slutte og da ville jeg jo bare vente til jeg ble våtere.

Jeg kom meg frem til senteret bare små fuktig, det var når jeg skulle hjem igjen at jeg så jeg hadde gjort en feilvurdering. Det regnet ordentlig ute (ikke så ekstremt som det har til tider i sommer da) men jeg hadde ikke noe valg, uten paraply og med jakke jeg ikke kunne lukke gikk jeg rolig hjem igjen. Andre ville kanskje ha prøvd å løpe, men jeg tok det helt med ro og kom hjem i tide til å vrenge av meg alle klærne å henge de opp og gå over meg selv med et håndkle før jeg tok på meg joggedress.

Men jeg synes det var å overdrive av naturen å mase slik på meg bare fordi jeg er en halv dag etter i dusjinga mi, jeg har planlagt å dusje i dag, selv etter denne lille ufrivillige.

ingen funn

Min første tanke når jeg våknet i dag, var å se om de hadde funnet Sigrid. Men jeg stoppet meg fra å lete opp avisene på mobilen og sa til meg selv at det kunne vente 5 minutter mens jeg sto opp og kledde på meg. Svaret på spørsmålet mitt kom i det jeg reiste meg opp av senga og et helikopter passerte over blokka, de har ikke funnet henne?

Da jeg åpnet nettavisene ble dette bekreftet, det er klart at de ikke har kommet noen vei på søket i dag. Selv om politiet avsluttet søket i går vet jeg at det var flere enn meg som tok en litt lengere tur, eller planla turene inn over mot skogen for å lete.

Jeg er i hvert fall i den tro at det ikke er veldig vanlig å gå tur i Østmarka midt på natta, når vi dro ble det mer og mer liv, de hadde akkurat avsluttet søket ved østensjøvannet, og det er nok ikke bare jeg som har hoppet fra det vannet til nøkklevann.

I dag har politiet tatt over all søk i Østmarka, noe som umiddelbart gjorde slutt for min mulighet til å hjelpe med søk, ikke at jeg klager, det er fint at de gjør et nøye søk i skogen.

150-200 personer er ute og søker i resten av Oslo, det er sikkert et bra oppmøte, men på tanke på hvor stort Oslo er jeg ganske overasket over at det ikke er flere. Men kanskje folk er som meg og heller vil gå og søke på kjente steder selv, enn å blande seg inn i en stor aksjon hvor du risikerer å bli sendt det ene og andre stedet.

Politiet er optimistiske og håper å finne jenta i livet, men det er dessverre ikke jeg. Egentlig tror jeg ikke politiet er det heller, men de kan jo ikke si noe annet.

Noen ganger er det fint å ta feil, motbevis meg gjerne?

leting "rundt" nøkklevann

jeg vet politiet mener det ikke er noen grunn til å lete der, men det var der jeg følte for å lete, så det var der vi gikk.

Vi startet ved rustasaga og gikk den bratte bakken opp på bøler siden, på toppen av bakken gikk vi rett ned til vannkanten og fulgte den så lenge jeg orket. Det ble litt klatring på merkelige stier, når bena mine begynte å hinte om senebetennelser gikk vi opp til veien igjen og den tilbake.

På veien tilbake var vi mest opptatt av å lyse ned på bakken og ikke tråkke på padder som hoppet i mellom bena våre. Vi så ikke noe fornuftig, men vet at vi i hvert fall prøvde.

en kveldstur noen? en tur med åpne øyne

Jeg tror ikke jeg kan legge meg om en times tid, jeg er stresset og lei meg. Jeg føler for å gå rundt nøkklevann. Jeg vet at folk leter rundt og i Østensjø vannet, og de trenger ingen flere der. Men jeg hadde følt at jeg gjorde noe ved å gå rundt nøkklevann, alt er vel bedre enn ingenting.

Jeg er ikke frisk nok til å melde meg på noen søk så jeg kan bare gå den lille turen min, om jeg får tak i noen som vil kjøre meg bort dit da. Og ta følge?

ekstreme bursdagsønsker

Alle har vel bursdagsønsker de har liten tro eller håp vil komme I oppfyllelse, men siden det også er ønsker fortjener de også å bli nevnt.

Ting:

Amerikansk wiiU (forhåndskjøping)
amerikansk 3dsxl
wii u
ps3
laptop
stort hus med stor hage hvor jeg kan ha mange dyr (og dyrene)

Ønsker:

Bli frisk
fred på jord
rettferdighet
vinne i lotto
 sol

bursdags ønsker lego

her må man på nett...

amazon.com

LEGO Harry Potter Exclusive Mini Figure Set #30111 The Lab Bagged

Harry Potter w/ Trunk and Hedwig (Owl)

Harry Potter Lego Slytherin

Lego 4705 Harry Potter - Snape's Class

Lego Harry Potter: Chamber Of Secrets

LEGO Harry Potter Sorting Hat (4701)

Lego Harry Potter Quality Quidditch Supplies Set 4719

LEGO HARRY POTTER 4721 HOGWART CLASSROOMS

Lego Phoenix Fawkes Figure from Harry Potter

Troll on the Loose

Harry Potter Lego Gringotts Bank

LEGO Harry Potter: Chamber of the Winged Keys (4704)

LEGO Harry Potter and the Sorcerer's Stone: The Forbidden Corridor (4706)

LEGO Harry Potter: Sirius Black's Escape

Lego Harry Potter Professor Lupin's Classroom ? 4752

Lego Stories & Themes Harry Potter Shrieking Shack (4756)

LEGO Harry Potter - The Durmstrang Ship

Lego Harry Potter and Sorcerer's Stone Set #4728 Escape from Pivet Drive

LEGO Rescue from the Merpeople

Harry Potter Lego Dumbledore's Office Set (4729)

LEGO Harry and the Hungarian Horntail

LEGO Harry Potter: Hogwarts Castle Set (4709)

LEGO Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Set #4757 Hogwarts Castle

LEGO Graveyard Duel

bursdags ønsker

Regntøy:

Norheim Svai Female Rainwear Jkt ? 999 kr
Bergans Super Lett Lady Pnt Std 999 kr
eventuelt 1: Missing Link Oxane Rainset Dame-799 (tilbud)eventuelt 2: Aretti Regnsett i Pose ? 199 (tilbud)
Trening:

Ellipsemaskin

 

Div:

-          Klær (gensere og bukser)

-          Lego (eget innlegg)

-          Spotify gavekort (musikk på nett) (link)

-          Simpoints (poeng til å handle Sims 3 ting på nett)

-          1 sett lilla sengetøy (med sett mener jeg til begge dynene selvfølgelig)

-          2 lilla laken

-          Sommerdyne

-          Forhåndskjøp av Sims 3 overnaturlig og Sims 3 seasons (overnaturlig) (seasons)

-          Praktiske Ting til kattene

-          Penger ( man ønsker seg vel alltid det)

 

         ekstreme ting, eget innlegg

16 år gammel jente savnet

Det er vist drama på andre siden av motorveien. I natt forsvant en 16 år gammel jente på vei hjem. Politi og røde kors har lett etter henne i natt og de har nå funnet skoene hennes og mobilen. De vet ikke om det har skjedd noe kriminelt, men jeg må innrømme at det ikke er et godt tegn når man finner skoene og mobilen i noen busker. Ikke mange 16 åringer som etterlater mobil eller sko.

Uansett ringte jeg opp en beskrivelse til familien min som er å går tur i Østmarka, det er jo like ved og om hun plutselig har fått hukommelsestap og vandret inn i skogen uten sko, er det greit at de inni skogen vet at hun er savnet.

anfall igjen

Jeg hadde en merkelig drøm i natt, egentlig var den ganske typisk meg, men det var hvordan jeg var når jeg våknet av den som var rart.

Helle verden surret rundt meg og jeg hadde kjempe mye smerter i kroppen. Jeg var for omtåket til å tenke klart, i så fall hadde jeg nok tatt situasjonen med en gang. Jeg snudde meg og la meg på ryggen samtidig som jeg tenkte at dette er ikke smart, jeg kan få vanskeligheter med å puste, men smertene var for sterke og det var den eneste stillingen jeg klarte å ligge i.

Jeg vet egentlig ikke hvor lenge jeg lå slik før jeg sovnet igjen, eller om jeg egentlig sovnet. Alt var bare døsig og smertefullt. Det var ikke før jeg sto opp og skulle på toalettet at jeg forsto hva som hadde skjedd. Jeg sto å så i speilet og tenkte over drømmen jeg hadde hatt og om hvordan den kunne ha påvirket meg så mye, da det slo meg at det ikke var drømmen, den var bare tilfeldig.

Smertene og lammelsene i kroppen, det surrete hodet, alt var tegn på at jeg holdt på å komme meg etter et kraftig anfall. Jeg hadde jo hatt rykningene i musklene før jeg la meg og kroppen var langt fra sikker på om den var ferdig.  Jeg holdt meg i senga frem til 13.30 fordi jeg ikke turte å stå opp, da endelig ga skjelvingene og smertene seg.

Trygt å si at jeg skal holde meg nær hjemmet i dag.

trøstespising

Det er bare å innse, jeg klarer ikke å slutte. Minst en gang om dagen må jeg putte i meg ting til jeg blir kvalm. Heldigvis tar det ikke så lang tid før jeg blir kvalm og klarer å slutte?

annerledes avslutning av familieselskap

Starten på 9 års dagen var ganske vanlig, midten også. Vi spiste pølse og lompe, kaker og is og så på at bursdagsbarnet åpnet pakker. Det var etter at han fikk mobilen ting forandret seg, jeg satte meg ned og begynte å sette opp telefonen med en gang, det meste gikk greit, men det var noe feil med Sim kortet, han hadde fått et mini Sim kort og det passet ikke.

Jeg tenkte at dette vil sikkert telekiosken hjelpe oss med, selv om telefonen var kjøpt på Expert. De er jo Telenor leverandører og en ni år gammel gutt som har fått feil Sim kort kan de vel hjelpe. Så hele selskapet tok på seg skoene og gikk til senteret.

Selvfølgelig ville de ha 200 kr for nytt sim kort på telekiosken, noe ikke vi var villig til å betale. Da får vi heller vente til mandag og ta med telefonen, sim kortet, og veska som ble kjøpt tilbake til Expert. Snakk om å klare å rote til alt?

Men vi fikk en spesiell avslutning på selskapet da alle spredde seg rundt på senteret, før vi møttes en time senere og sa farvel  

hjemmelaget pizza

med litt hjelp fra bpa fikk jeg i dag lag min berømte chili pizza igjen. det er mange år siden jeg har kunne spise den og den var bedre enn jeg husket.

nå pizzabunn
2 pakker kyllingkjøttdeig
ett glass tomatpurre
en løk
2-6 t-sjeer knust chilli ( alt etter hvor sterk du vil ha den og hvor sterk chilien er)
2 pakker 4 oster fra tine
pepperoni

mat for en uke... 

sims 3 årstider endelig bekreftet?

Jeg tør ikke å si det 100% sikkert før det står på en av Sims 3 sine offisielle sider, men jeg tror vi kan si det er 99% sikkert at det er en årstids utvid på vei til the Sims 3.

Lekkasjen skal være av bilder, logo og front på cover, men mer en dette vet vi ikke enda. Uansett noe å glede seg til.

Kilde :simgodie
husarbeid

Så var det på tide å bite i seg smerter og begynne på den store slitsomme oppgaven med å rydde i leiligheten. Selvfølgelig smårydder jeg hver dag, men energinivået er lavt og det krever mye å holde det ryddig etter seg og to katter.

Jeg får bpa i morgen og har planer om både pizza laging og husvask, skal jeg få tid til matlagingen må jeg ha tatt det verste av ryddingen i dag. Men jeg angrer litt nå (sliten) regner med at jeg er oppe igjen om en times tid og kan gå å handle inn varene til i morgen.

stakkar kundebehandler

Du møter dem på telefonen og i butikkene, folk som har fått den tunge jobben med å være mellomledd i mellom butikken og kunden, folk som er ansatt til å ta i mot alt det negative. De har blitt opplært til løgner som de slenger mot deg og innimellom blir du så sint at det tar alt du har av krefter å ikke eksplodere.

Men det finnes snille og hjelpsomme kundebehandlere, de som strekker seg en mil eller kilometer ekstra for å hjelpe deg. En av disse møtte jeg på Lefdal i dag. Han var ikke den jeg forholdt meg til, men siden venterommet på utleveringen er ganske lite fikk jeg med meg hele samtalen.

Det var ett godt voksen par som hadde kjøpt seg støvsuger, de var midt inni samtalen når jeg kom inn så jeg aner ikke om produktet var nytt eller om de hadde tatt det med inn. Paret var et klassisk ting er ikke som på 70 tallet og jeg leser ikke bruksanvisninger.

Samtalen handlet om filter, forskjellige filtre og hvordan man skulle bruke filtrene.

Innen det var min tur hadde jeg lyst å gå bort å fortelle kvinnen at det var filter på støvsugeren hennes, det skulle byttes ca ved hvert fjerde posebytte og hvor det satt. Jeg var imponert over kundebehandleren da han trakk pusten dypt og startet gjennomgangen for 8 gang.

Innen jeg hadde fått min pc hadde de klart å finne frem slike gamle filtre og demonstrerte de for henne, hun var lykkelig over at filtre fortsatt fantes, men var litt usikker på hvorfor de ble så dyre i bruk. Kundebehandleren hadde da allerede hvert igjennom de vanlige filtrene og de hun ville ha og startet nå med en kombinasjons bruk som hun ikke forsto noe av.

Det er hardt å bli eldre og se at utviklingen løper fra deg, men man må prøve å henge litt med. Om ikke å forstå, så akseptere at ting fungerer og ser andelenes ut og at det virker fordet.

mann fikk 5 år for overgrep mot småjenter

Ikke mer??? Dere tuller? Han kan ikke ha blitt dømt for å ha seksuelt misbrukt to småjenter, en på 8 og en på 12 og bare få 5 år? Og til sammen 300 000 i erstatning.

Hva er det som er galt med lovverket her i landet når man nesten ikke behøver å frykte og bli dømt for å ødelegge små barn sine liv. Hvor er samfunnet som skal passe på barna og sørge for at det skjer så lite slike handlinger som mulig.

Når den verste konsekvensen av misbruk av småbarn er å bli evig stemplet som pedofil, er det noe galt med lovverket. For jeg tror stempelet skremmer mye mer en de stakkars 5 årene. Den ene jenta vil jo fortsatt være mindreårig når han slipper ut, og den andre jenta rekker ikke å bli myndig.

Ps: Jeg er rystet over straffeutmålingen og kan ikke uttale meg om mannen er skyldig eller ikke. Skyldspørsmålet er det opp til retten og avgjøre.

ingen pantemillioner

Noen gang stått ved panteautomaten etter at du har satt inn store mengder med flasker og lurt på hvilken knapp du skal trykke på? Skal du ta pengene dine og være fornøyd med det, skal du gi pengene til røde kors og prøve å vinne en million?

Selvfølgelig kan det jo hende at du trykker på den røde knappen for å gi pengene, ikke for å vinne, det er mange gode sjeler der ute. Men tviler på at mange hadde sagt nei til en million kroner.

Problemet er bare at ingen vinner millionen, ikke fordi den ikke er der, men fordi det er så alt for mange lodd. Av planlagte 200 millioner lodd første runde, ble bare 73 millioner solgt. Da lotteriet måtte søke om ny tillatelse ble alt tilbake satt igjen, så det var 127 millioner lodd som ikke ble solgt, blant dem millionen.

Så langt har røde kors tjent 38 millioner på lotteriet.

Nå går norsk pantelotteri igjennom gevinstplanen til Røde kors, de mistenkes ikke for juks, men å ha hatt for høye forhåpninger om antall salg. Det er trist sier Gaute Langdal som er daglig leder for norsk pantelotteri, en million utbetaling ville ha vert god reklame. 

home sweet home

Lille kjære kokoro er tilbake på plass. Selvfølgelig skulle jeg ønske at de hadde funnet en feil og fikset den, i stedet for å sende den tilbake med beskjed om at det er programvarefeil (er det ikke alltid det de sier når de ikke vet). Men fordelen er at jeg har maskinen min hjemme igjen og at pulsen kan roe seg ned igjen.

Det var en våt retur, men maskinen var pakket godt inn i en gigantisk kid pose slik at det ikke skulle komme fukt på den. Til å ha så mye dataproblemer tar jeg veldig godt vare på maskinene mine.

hard dag, tidlig kveld

en syk katt og en datamaskin som går i stykker. det var dagen min i dag og den slutter nå, jeg trenger søvn. ingen musikkinnlegg før jeg får maskin med lyd igjen. natta

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin