hits

august 2011

dagen er over

da var denne dagen også over, jeg har blitt ett år eldre og noen tusen kroner fattigere ( heldigvis var noen av de tusen gaver fra søndagen)

jeg har spist kake, pratet med familie, spist ute, handlet ting jeg ønsker meg, kost med kattene og rett og slett hatt der morro med å bare være meg.

tusen takk til alle for en kjempe fin dag, og for mange hilsninger
som dere som kjenenr meg vet, så betyr bursdagen min veldig mye for meg og jeg er ganske hysterisk dagene før, jeg setter pris på tolmodigheten alle har vist meg og kan trøste dere med at det er et år til neste gang ;-)

jeg overlevde og skal feire det med harvest moon på ny psp i senga før jeg sovner, natta

 

harry potter lego

kattene tok seg en liten snik tur ned til byen i dag og kjøpte litt harry potter lego til meg. da hun i kassen fikk høre om bursdagsbarnet la hun med en liten lego figur som gave fra outland. de er søte der....


nå har jeg mye å glede meg til, må bare bygge ferdig ikea hyller først ;-)

tusen takk for bursdagsgavene sirius og luna

ikea tur

i dag, ved ett tiden dukket jeg og familien opp på ikea. vi var på jakt etter innsattser til min nye ikea hylle. Mamma og tanta mi hadde kommet rett før meg og hadde allerede sett ut noen ting.

jeg derimot hadde tittet på nettet og hadde noen ideer om hva jeg ønsket meg, endte opp med:

2 stk store skuffer
3 stk innsattser med 2 små skuffer
4 innsatser med dør
2 hylle insattser
4 kurver

bilen til mamma var fyllt opp med flatpakkede esker

gaver fra nord

noen folk er bare sprø ;-)

mine bursdagsgaver fra nord :-)brettspill - robo rally
psp ferdig chipet med harvest moon spillene på
beskyttelse til 3ds
beskyttelse og utstyr til psp

bursdagsfeiring

i dag feiret familien min bursdagen min ( som er i morgen). vi hadde hele uke planer om å grille ute bak blokka til mamma så vi har fullgt nøye med på været. det var  usikkert på morningen om hva vi skulle gjøre,men så fort sola stakk frem ble det klart at vi skulle være ute...

jeg kom ca 30 minutter før folk var invitert og da satt tanta og kusina mi klar ute, mamma hadde kjørt for å hente mormor og bestefar. vi satt å pratet litt mens vi ventet på at folk skulle komme.


fellesgrill bak blokka til mamma, tanta og kusina mi. her vi lagde maten. koselig med et slikt område.

Etterhvert rullet det inn med folk. litt fler enn det pleier på familieselskap siden pappa, stemor og lillesøster også var invitert. noe som var kjempe koselig. ser allt for lite av dem.
maten hadde allerede blitt lagt på grillen så det tok ikke lange tiden før pølser ble spist, tok litt lengere tid med hamburgerne og maisen. vi hadde valgt å gjøre det enkelt.

mine dypt ønskede rosa roser som vi kjøpte i går, de ble igjen så må prøve å få hentet dem senere

Etter maten ble det litt bocha spilling (sikkert feil stavet) og maling for barna, jeg og kusina mi hentet en fotbal noen hadde glemt igjen ute og lånte den, men siden det ikke var noen til å sette igang fotball spillingen ble det lite av det. jeg har foresten nå sendt pasninger mens jeg støttet meg til stokk, merkelig ;-)

underveis i lekene ble det bursdagssang og kaker, jeg hadde veldig lyst å være med på bursdagssangen,en viste ikke om det var passende, så jeg satt stille og så på. det var tre nydelige kaker. kusina mi hadde lagd bringebær og blåbær pai som det var is til, tanta mi hadde lagd bløtkake og lillesøsteren min hadde lagd brownies. hvem trenger vel grillmat før et slikt kakebord?


etter kakene begynnte folk å gå, noen var slitene mens andre var kalde. selv gikk jeg hjem for å vile før jeg får besøk i  kveld. men har hatt en kjempe fin feiring og vil takke alle som var med å hjalp til og som kom...

Rosa roser

I natt drømte jeg om rosa roser til bursdagen min, selv om drømmen selvfølgelig var overdreven med både roser og fargen rosa, stoppet det meg ikke å gå i blomsterbutikken å kjøpe noen.

Jeg måtte forklare mamma om drømmen da, siden jeg egentlig ikke liker at blomster blir drept for at vi skal ha dem inne. Synes vi kan nyte dem ute jeg. Men i dag hørte jeg ikke på mitt eget råd og fikk rosaroser til bursdagsfeiringen i morgen.

Ps: mamma kjøpte også en enkel rose til meg som jeg kunne ha med hjem.

senter liv

i dag våknet jeg av at mamma ringte og fortalte at hun var på vei til senteret med tanta mi, de skulle handle inn til bursdagsfeiringen i morgen, så jeg måtte jo bli med.

jeg fikk kastet i meg litt mat før mamma kom med bilen, det var bra at de tok med bilen for vi handlet inn veldig mye.

inne på senteret var valg kampanjen i gang på fullt, det hjalp heller ikke på folkemengden at oslo kino ga bort gratis biletter til knerten filmen. med andre ord, godt med liv.

vi sirkles oss igjennom de meste av valg ting, men endte opp med å få to rose poser fra ap. det var ingen roser der, men et veldig godt eple ;-)

etter all mat handlingen satt jeg oppe i midten av senteret å så på valg folkene løpe rundt å levere ut lapper, lurer på hvor mange trær som har måtte bøte med livet for denne valg kampanjen :-(

harvest moon sunshine island 26.08.11

winter 13 ,year 1,  27578 g, sunstones: 8, islands:8, harvest spirits 8,

3 chiken
1 cow
2 sheep
1 horse
1 dog

9 resepies
10 fish
shiped 46 items

house 22%
coop 15%
barn 10%

NEW:
shiping

crop
- aubergine
- carrot
- sweet potato

cooking:
- failed dish

ore:
- junk ore
-  moon stone
- sand rose
- emerald
- ruby
- topaz
- peridot
- fluorite
- agate
- amethyst

Animal :
- suffolk wool

other:
- jelly
- branch

fish

- butterfish
- isefish
- Tonguefish
- yellowfin goby

resepies
soup/ drink:
- hot chocolate

Appetiser:
- boiled egg

Main course
- porridge
- chesnut rice

Dessert:
- chestnut kinton
- potato jelly

other:
- blueberry jam

hodepine

jeg liker virkelig ikke å starte dagen med ekstrem hodepine, allt blir på en måte ødelagt da. ikke kan man gjøre raske bevegelser med hodet, og jeg burde ikke sitte forran skjermer, lese bøker eller gå ut i sola ( sterkt lys)

men jeg er virkelig ikke flink til å holde meg unna skjermer ;-)

sirius har passet på meg siden klokken 3 i natt, sitter på meg som lim.

om ikke ibuxen har slått inn om 15 minutter går jeg å legger meg igjen, ikke noe poeng å pine seg selv ekstra heller. har sikkert hodepine grunnet søvnmangel uansett.

beskytte dyrene

i dag tidlig våknet jeg av et mareritt som satte seg dypt inn i meg, jeg lå å gråt en stund før jeg tokk til vettet og sto opp.

sorgen var på vegne av dyr, utrolig mange ville og tamme dyr...

vi kjørte i en buss langs en vei da noen begynte å fyre opp fyverkeri, det var ikke snakk om litt men ekstremt mye. vi så de skøyt opp fra alle kanter og selv om det var fint skremte det meg. ( jeg er litt redd fyverkeri) men etter hvert i drømmen forandret det seg til masse smell og bråk, så ikke lengere noe fint men ekstramt mange dyr som flykktet panisk unna smellene.

dyrene som flyktet var ikke nordiske, mer afrika eller andre varme steder. men egentlig kan det ha hvert en blanding av all slags dyr, vi var mer opptatt av å ikke kjøre på dem og være rystet enn å identifisere dem.
på slutten av veien stoppet vi ved en stor fabrikk byggning, de var skyldige i allt bråket og vi kjeftet på dem. lederen tvang alle ansatte til å gå ut å rydde etter seg, men brydde seg lite om dyrene.

mens vi kjørte tilbake, trakk dyrene frem igjen. det lå døde dyr på bakken, andre haltet. noen prøvde å dytte de skadde opp for å gå videre. jeg bare sto der å så på og gråt.....

god natt

nå tar jeg råd fra kattene mine og legger fra meg allt som kalles facebook spill og flytter meg over til senga... ehh til ds, men alikevel ett skritt nærmere å få sove. spiller fortsatt harvest moon sunshine island.

nighty night

ks på besøk

ca klokken 12 i dag kom ks på besøk, jeg hadde noen ting å ordne på senteret så etter at han fikk kastet i seg litt frokost og begge litt cola, gikk vi bort på senteret. (han hadde med sen 4 pk cola i bursdagspresang)
første stopp ble jordbær pikene og ostekaka der, vi var heldige, det var tre stykker ostekake igjen. her satt vi å koste oss med kake og brus og skravlet en stund.

da allt var spist opp gikk vi inn på meny for å se om jeg kunne bestille ostekake til bursdagen min der, men den jeg likte så godt ble laget på meny oslocity, så jeg må dra ned dit for å få den.

vi gikk å tittet litt i butikkene, jeg så etter hageleker, men var vist litt for sen, borte for sesongen. jeg viste frem degusene jeg er så glad i (riktig stavet nå?) før jeg ble utslitt og vi måtte gå hjem igjen.
det var en hard gåtur hjem.

vel hjemme fortsatte vi å prate litt, jeg lå i sakkosekken og kattene løp rundt og flørtet med ks. glad de endelig viste livstegn, tror de var slitene etter å ha passet på meg i natt. etter litt kattekos og småprat måtte jeg bare innse at jeg ikke klarte mer og si hade til ks.

så var det rett til sengs og prøve å få nok ett anfall under kontroll....

ristende start på dagen

i dag våknet jeg med anfal.... vel egentlig fikk jeg anfallet i løpet av natta. våknet og fikk ikke sove igjen, hadde krampe i venstere arm. det tok lang tid før krampen ga seg. mens jeg lå å ventet kom Luna å krøp under dyna og sirius å la seg i armkroken min. tror ikke de har ligget slik på hver sin side av meg siden mai... var veldig koselig.
etter hva som føltes som en evighet hadde jeg bare krampe  lillefingeren igjen, en eller annen gang etter dette sovnet jeg. regner med at krampene ga seg...

når jeg våknet kl. 08.00 skalv jeg og viste jeg hadde anfall, jeg skulle få besøk av bestevennen min og jeg vurderte å avlyse. men kom frem til at han tålte å se meg dårlig og jeg kunne jo sove til han ringte å sa han var her.nok en gang tok det lang tid før jeg sovnet, men jeg har ikke helt kontroll på tidene.

kl. 11 våknet jeg igjen av mobilen min, bestevennen min hadde forsovet seg og han sa han kom så fort han kunne, lite viste han enda at den forsovelsen antagligvis reddet besøket. for selv om anfallet var der enda hadde jeg det nå under kontroll og kunne stå opp å spise litt før han kom.

bursdagsgave nr 3

nå er det bare 5 dager igjen til jeg blir 27 år og i dag fikk jeg gave nummer 3.

1. gave var undertøy fra tanta mi, fikk jeg tidligere i sommer
2. gave var bokhyllene fra ikea (av mamma) har også fått dokingstasjon til iphonen min av henne...
3. gave en 4 pak coka cola av bestevennen min ks

en genial gave til denne coka colikern her :-)


natta tid

da skal jeg begynne å stelle dyrene, før jeg begynner på meg selv og så legger meg. jeg skal opp tidlig i morgen fordi jeg får besøk av bestevennen min, gleder meg...

veldig glad i deg KS....

mugg mat

før i dag gledet jeg meg til å spise middag, jeg hadde på musikk og danset mens jeg startet å forbrede maten. jeg skulle lage noe så enkelt som spagetti med saus fra glass. selvfølgelig med permesan ost på.

jeg fant frem kjeler , hatle i vann og puttet salt i den største. satte på platen og vendte oppmerksomheten min mot spagettisausen. i det jeg skal ta av lokket forstår jeg at noe er galt, i steden for å måtte ta i faller lokket nesten bare av. jeg er rett og slett for dårlig til å sjekke matvarene og pakningene før jeg kjøper dem i butikken. lokket på glasset hadde hvert åpnet og det hadde kommet luft inn.

en kvalmene lukt steg opp i kjøkkenet mitt og jeg så det var samlet seg en liten klump med mugg i kanten på lokket. muggen har rendt nedover glasset og lagd sorte kvalmende flekker på kjøkkenbenken min og brødfjøla mi. virkelig ekkelt.

jeg kastet selvfølgelig bare glasset, ikke noe poeng å klage på det når det er over en uke siden jeg kjøpte det, ikke har jeg kvitering og ikke kan jeg bevise at det var åpnet før jeg fikk det. men jeg er ganske sikker på at jeg kjøpte det på rema 1000. først vuderte jeg å løpe å kjøpe ett nytt glass, men hver gang jeg tenkte på lukta av sausen ble jeg kvalm. håpper ikke dette har ødelagt favorittsausen in for alltid.

Barilla - bolonese


Den norske isbilen - mye mer enn iskrem

hadde jeg sett denne overskriften før jeg leste igjennom hva de solgte hadde jeg nok tenkt mer i slike baner: Den norske isbilen - mye mer enn iskrem , vi har også en ekstrem evne til å irritere, plage og frustrere folk.

men i dag har jeg hatt så godtesug, så når jeg hørte den klassiske melodien, som normalt får meg til å ønske jeg hadde en bazzuka, spille utenfor vinduet, gikk jeg inn på hjemmesiden dems for å se hva de egentlig solgte.
jeg var mest ute etter deserter, noe siden dems manglet gode eksempler på, dem bare betrygget meg om at de hadde det.

derimot fanget blikket mitt avdelingene som fisk og pizza, dette er ikke ting man vanligvis finner i en isbil. utvalget var ekstremt dårlig på begge deler, noe som får det til å virke som om de har puttet det inn der bare for å kunne skrive den overskriften. for reker om sommeren og torskefile kan vel ikke akkurat kalles et utvalg?

men kansje de har forandret mitt syn på isbilen litt, kansje i stedet for å bare føle frustrasjon når lyden kommer kan jeg nå også unne meg en virkelig god latter...

NTNU-student jukser?

NTNU-student Stian Hansen forteller på bloggen sin og i avisen om hvordan han fikk en c på karakterkortet sitt uten å studere. det eneste han behøvde å gjøre var å bruke fri fantasi og et dataprogram...

vel frifantasi kan man vel ikke kalle juks, kansje han bare hadde fantasi som passet med pensum, eller kansje han kunne tingene fra før av. men å gå ut å si at man har brukt et program som lager tekster for deg ved hjelp av enkelte stikkord og så klage på at faget er for lett er bare komisk.

kansje han skulle klage på at det var for lett å jukse seg til en stå karakter, kansje han skulle skamme seg ovenfor de han krenker ved å påstå at faget er for lett, når andre sliter med det.

kansje han ikke har lært seg at allt er lett om man jukser, og så lenge man ikke blir tatt er det lett å skryte på seg ting.

jeg skal for all del ikke påstå at jeg vet allt om denne saken, men mine meninger og tanker kommer ut fra den faktaen jeg fikk i avisinnlegget.

nå tar det av

først var jeg rystet når jeg leste overskriften om legen som lærte førstehjelp til nynazister, ikke fordi legen hadde gjort det, men fordi det havnet i avisen.
når en krise rammer et land er det forståelig at folk blir litt paniske og over reagerer, men innimellom må man kunne sette seg ned å se hva man faktisk gjør.

før jeg skrev dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle lese ordentlig igjennom saken som er så viktig at den må stå på alle avisene, og desverre ble jeg bare mer rystet.
det skal ikke ha noe å si hva man tror,føler eller hvilke venner man har så lenge man gjør jobben sin riktig. enda værre er det om du skal miste jobben din grunnet folk du har kjent.

ekstreminister på alle sider blir sett ned på og er fryktet av resten av samfunnet, men betyr det at du har en mening at du ikke har lov å fungere likt i samfunnet som alle andre? hva skjedde med yttringsfriheten og rett til å velge relgion og tro selv?

hadde legen lært noen å drepe, kutte eller noen annen som helst form å skade andre mennesker burde han miste lisensen sin, samme hvem det var. men han lærte noen å redde liv, noe som også er jobben hans.

fikse dag

i går var en virkelig fikse dag for meg, så jeg synes kroppen har god grunn til å være sliten i dag.

først gikk jeg på senteret og forhåndsstemte og leverte inn mitt gamle bankkort som ikke virker lengere. når jeg først var der handlet jeg litt mat og tittet i butikker også. rett og slett koste meg.

jeg rakk å slappe av ca en time hjemme etter senter turen før jeg måtte ut igjen, hadde møte med bydelen.... etter møtet tok jeg meg en bytur for å handle inn litt småting jeg ikke får tak i her oppe.

helt til slutt ble det selvfølgelig dataspilling....

bytur i går

i går var jeg nok en gang en rask tur nede i sentrum, hovedsaklig var jeg på jakt etter shampoen min fra lush, men ble noen sesonger av en tv serie jeg har begynnt å se på nå, mat og selvfølgelig mii samling til 3ds. møtte bare 4 da, var skuffende.

jeg spiste første hamburgeren på mcdonalds på veldig lang tid, trist å si det, den var god. bigmac jeg går alltid for den. tok meg en jordbær milkshake også. spiste maten på jobben til mamma, er ikke så glad i selve resturangen, den er udelikat.

når jeg kom hjem måtte jeg selvfølgelig prøve ut sims sosial på facebook, synes det er morsomt men mangler litt folk å spille med da.

sims sosial

et facebook spill som føles av en blanding av sims og frontierville. du har oppgaver å løse, må passe på å ha energi nok. må rydde og holde orden på hjemmet ditt selv og kan plante ting. men du er friere enn i mange andre spill, du må sørge for at du spiser, sover, bruer toalett, dusjer, har det gøy og en viktig del av spillet er sosial. gå rundt å besøk vennene dine, få deg kjæreste ( men for all del sørg for at den som styrer denne simmen syne det er greit, for den må godta)

bruk energien din på å ryde opp på tomta di, bygge opp ferdigheter eller hjelp vennene dine når de mister kontroll over husene sine. ( noe som skjer fort)

ta bilder av planter og dyr i hagen din og dyrk mat, men absolutt en fordel å ha venner som spiller. er vanskelig uten.

Søte dengus

Hver gang jeg er innom lambertseter senter må jeg en tur innom dyrebutikken og ta en titt på dengusene, de er bare så søte. Desverre er det helt uaktuelt for meg å skaffe meg flere dyr nå, men man kan jo drømme.

Natta

Da var det legge tid her, et anfall kom snikende inn på meg og ikke noe annet enn å ligge stille virker. Nå er det bare å håpe på at anfallet ikke blir for ille og at kattene gir meg mye kos. Håper på en bedre dag i morgen. Natta

Minnekonsert

Sitter hos tanta mi å ser på minnekonserten, det er følesesmessig og jeg er glad jeg ikke er alene. Når man tror følelsene er under kontroll og man er klar til å gå videre kommer følelsene på nytt som ett sjokk.

vondt i øret...

for noen dager side kom jeg ut av dusjen og følte at det satt fast noe i øret mitt, først tenkte jeg at det var rester av ansiktsmaska som hadde rent inn når jeg dusjet. ikke så uvanlig og er bare å tørke vekk igjen med fuktig q-tips. men jeg kjemte fort at det var noe annet som var feil, men la det litt bak meg og tenkte det sikkert forsvant i løpet av natta.

neste morgen var øret mitt fullt med verk, og når jeg fjernet det viste det seg at det hadde blitt sår innover i øret ( der verket har stivnet) så jeg innser at jeg har rennende øre med skrubbsår. dette er ikke første gangen dette har skjedd meg i det hele tatt, så uten om å tenke på hva jeg kan ha hatt borti ørene som jeg ikke har tålt tenkte jeg ikke så veldig på det.

i går var det helt klart at jeg har en stor hevelse inni øret, ganske langt inn så jeg kan ikke se den om jeg virkelig prøver med speil, men jeg kan kjenne den på utsiden og hver gang jeg åpner munnen. så hevelsen dytter nok litt på kjevebeinet. ene teorien er at det bare kan ha hvert en kvise, men med så mye verk og smerter tror jeg heller på en betennelse.

men i dag begynnte det å klø og småverke i det andre øret også, og til min store skrekk fant jeg verk rennende ut av det øret også.

lite spørsmål, jeg har litt dyrere øreplugger fra apple til iphonen min, noen som vet om det er latex i dem?
blogg.no på iphone

i natt fikk jeg prøvd ut noen av funksjonene på iphone app`n til blogg.no. jeg skrev et mini innlegg i frustrasjon etter at jeg hadde lagt meg, ting gikk virkelig ikke min vei og jeg følte for å komentere det uten å stå opp. å skrive innlegget gikk helt greit, det var også morsomt å kunne ligge der å lese komentarer, det eneste store minuset var at jeg ikke kunne svare på kommentarene mine.

skal prøve ut bilde funksjoner og slik senere....

den perfekte bursdagsgave

her sitter jeg og har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har fått gått ut å kjøpt en liten ting til siripusen min i dag, selvfølgelig har han fått bursdagsmiddagen sin med en halv strofe sang (å vente lengere enn en halv strofe sang på god mat er tortur) og mye kos å kjærlighet, men det er ikke en gave.

jeg burde egentlig ha vist det, men alikevel sneik det seg forbi meg. min bursdagsgave var også den perfekte gave for sirius. vel ikke min gave nøyaktig, for selv om han liker å klatre i hyller så får han ikke lov. men mine ikea hyller kom i pappesker.. mange pappesker som han kunne velte, krype inn i og lage tunell med. det er ingenting sirius er så glad i å leke med som pappesker (med unntak av mamma og luna selvfølgelig).

så da pappeskene begynnte å falle og det bråket ute på stua valgte jeg å se en annen vei, mens en lykkelig sirius løp tilbake til den nye eska si. nå ligger han å passer på at luna ikke tar esken hans.
gratulerer med dagen sirius

i dag blir sirius 6 år gammel, ingen ting er som facebook til å minne deg på kattene dine sin bursdag ( de har egene profiler)

det ironiske var at jeg sto i dyrebutikken i går å så på katte leker, men kom frem til at jeg ikke hadde en god grunn til å kjøpe dyre leker til dem nå. men følelsen var der.

kansje jeg tar en titt etter noe fint til dem om jeg er ute en tur i dag, ellers feirers begge bursdagene dems med noe ekstra godt å spise. så jeg tror de blir fornøyde uansett.

uansett:

GRATULERER MED DAGEN SIRIUS
morgenstund

nok en gang våknet jeg slik verden burde være, med sirius i armkroken min. å starte dagen med 15 minutter kos er en god start. til frokost ble det pannekaker med sukker, egentlig skulle jeg hå blåbærsyltetøy på for det liker jeg best, men glemte å kjøpe med syltetøy. og da tar man det man har.

sirius synes i hvertfall det luktet godt av pannekakene og jeg tror han klarte å slikke i seg litt rester før jeg rakk å reagere, en fordel for han at jeg ikkelegger merke til at han kommer snikende.

Luna har hvert typisk luna, fulgt etter meg fra rom til rom og settet seg i veien for meg slik at jeg vil gi henne noen klapp før hun flytter seg igjen. når jeg satte meg på datan gikk hun å la seg igjen. sirius har ligget her sammen med meg å set på grey...

planene for i dag er å få Ikea hyller levert og hjemmehjelp på besøk, så nok en dag som blir brukt tilå sitte inne å vente.

sokkekaos

innimellom må man bare tømme sokkeskuffen sin og se om man finner noen par i alle de løse sokkene. jeg endte opp med seks par etter sorteringen...

forandringer på bloggen

jeg har gjort noen småforandringer under kattogorier på bloggen, jeg fjernet iphone katogorien siden jeg ikke skriver så mye om den nå somjeg faktisk har fått den. innlegg om spill og aps til iphonen er lagt over i spill eller usorterte ting.

jeg opprettet en egen katogori for sims legacy, det kommer en del innlegg her og de er jo for spessielt intreserte. jeg valgte å kalle den sims legacy uten sims nummer. siden det er fullt mulig jeg hopper tilbake på sims 2 en gang.

ellers er ting hovedsaklig det samme rosa og grå :-)

morgen arbeid

jeg skulle vel egentlig ha startet meldingen med god morgen, men sanheten er at det er lange siden jeg sto opp og siden den tid har jeg hvert aktiv. vel å starte dagen med to episoder av greys anatomy er kansje ikke aktivt, men å rydde ned kjøkkenet, rydde ut kjøleskapet. sortert papirsøppel og satt på en vaskemaskin er faktisk ganske mye arbeid. i hvertfall om du har sett hvordan kjøkkenet mitt har sett ut de siste dagene *ler*

problemet med å være så utslitt som jeg er, er at du må velge om du skal lage mat eller vaske opp. somregel lever jeg på micro mat så det relativt greit, men den siste uka har jeg faktisk hatt krefter til å prøve meg på enkel mat laging igjen. maten ble god og kjøkkenet så bombadert ut.

det er slik at jeg må sitte å vente på en elektriker som kommer i løpet av dagen, og da kan jeg liksågodt prøve å gjøre noe nyttig. anfall fri akkurat nå, får håpe det holder.
også en fordel å få ryddet litt til hjemmehjelpen kommer i morgen. og de nye hyllene mine fra ikea.... glede seg ;-)

vinteren på døra?

finn.no kan fortelle at så fort fellesferien er over begynner folk å søke etter snøfresere på siden dems. akkurat nå ligger denne vintertingen på 31. plas over mest søkte ting på finn torget.

det virker som om skrekken for vinteren og snømåkingen slår tidlig inn, selv tror jeg det er fordi folk tror de får bedre tillbud på brukt snøfreser om sommeren enn om vinteren + det er vel ikke så mange som selger dem om vinteren. men en litt morsom nyhet alikevel.

jeg er så heldig at jeg bor i blokk og slipper å måke snø hele vinteren.

her er listen over de ti mest søkte tingene på finn.no

1. Sofa - 144 684 søk
2. Sovesofa - 106 773 søk
3. Sykkel - 99 658 søk
4. Seng - 92 405 søk
5. iPhone - 76 443 søk
6. iPhone 4 - 76 086 søk
7. Kommode - 75 726 søk
8. Kajakk - 75 506 søk
9. Kjøkken - 75 145 søk
10. iPad - 61 263 søk

neste gang jeg er i torggata skal jeg hoppe...

Aftenposten forteller om to sykkeltelle maskiner i oslo, den ene står i munkedamsveien og den andre i torggata.

mens maskinen i Munkedalsveien slitter med å telle alle syklister som paserer, skal vist den i torggata registrere for mange.

Maskinen I munkedalsveien teller ikke sykkler med karbonfelger fordi di ikke har nok metall i seg, den sliter også å telle alle sykklene når de paserer samtidig. her oppfordres det til å ta med seg en ekstra metallbit i lomma eller stå i sykkelkø om du ønsker å bli registrert.

Maskinen i torggata registrerer skatere og gående som hopper. jeg tror ikke det er normalt for gående å hoppe nedover torggata,menjeg kan helt klart se fristelsen av å bli telt som sykkel om man hopper forbi akkurat dette punktet. menjeg får nok ikke bildet av folk på rekke å rad hoppe nedover torggata, det var komisk.

hva skal jeg gjøre i natt

hvis jeg ikke får sove og ikke kan blogge, merkelig sitvasjon å komme i. menjeg må innrømme at jeg er glad for varselet, slik at jeg vet at jeg ikke skal prøve meg. jeg blir nemlig så irritert av å få disse kan ikke finne siden meldingene.

siden jeg har sovet i hele dag blir jeg nok værende våken for det meste av natta, så det blir antagligvis en del sims 3 spilling.

og selvfølgelig mye kattekosing ;-)

sitte å vente tid...

en gang i dag, melomm klokken 07.00 og 15.00 kommer det noen å skal se på feilene etter at det ble satt opp vinduer. eneste feilen jeg vet om er at det mangler persienner i stua, skal bli fint å få dem opp.

det å vente arbeidere er egentlig det samme som å sette livet sitt på hold, siden de gir seg selv så stor åpning på når de skal komme betyr det at jeg må sitte som fengslett inne i leilieheten hele dagen.
i tilleg må jeg prøve å holde anfall under kontroll, for jeg kan jo ikke så å legge meg...

jeg er ikke glad i å vente men ka trøste meg med en ting, dataspill ;-)

sims 3 Heart Legacy 17.08. 11 morgen

Amanda og shark har fått enda en sønn, han heter sverre.

div bilder:

Sammy og Simon heart leker ute i hagenMidlertidlig Legacy hus, her bor alle 6 nå. men snart skal vi starte å bygge villaen dems.


sims 3 Heart Legacy 15.08.11

Amanda og Shark har nå tre barn og venter ett til. en jente og to gutter.

sunniva er barn og har livsønsket - life of the rich and famous- være verdt 100 000 og ha topp i stjerne status.
Sammy er toddler og Simon er baby.Sunniva Hart prøver å konsentrere seg om leksene mens fantasivennen puzzle danser rundt henne, ikke en lett oppgave.


Sammy hart sammen med vennen sin cuddles


Simon Hart sammen med vennen sin Cosmo


oppe om natta

jeg kan huske den gangen jeg satt oppe om natta og var helt alene, ikke det at det gjorde meg så mye. jeg koste meg med dataspill og roen. det å kunne lese en hel artikkel uten å bli forstyrret er jo hærlig...

jeg klager for all del ikke, det er jo koselig å ha folk å prate med. men er ganske forvirret når jeg sitter oppe 04.35 og det er 7 venner logget på på facebook. greit nok har jeg en del amerikanske venner der, men fire av de påloggede er i Norge.

jeg er vant til at jeg har helt snudd døgnrytme, men synes det er merkelig når andre har det. men nå er sommerferien snart over og da går vel de fleste tilbake til sine gammle vaner om å stå opp mellom 7-8 og legge seg mellom 22-24.

harvest moon sunshine island 13.08.11

autumn 6, year 1, 13916 g, exspert farmer lv 1, islands 7, sun stones 6,

harvestspirits: 8/45
inhabitant: 22/39
house: 17%
stable: 0%
coop: 5%
barn: 5%
supply shed: 0 %
shipping: 29/366
resepies: 2/ 238
fish: 6/ 143
mushrooms: 0/40
gems: 0/ 21

Festivals:
-crop x 2, 1st x1, 2nd x1
-animals x2, 3rd 1x

animals:

pets:
-white ( horse) 2 harts, training record 20.6s
-Luna (dog) 1 hart, training 31.4m

chicken:
-chic 2 harts, 0 prizes

cow:
-dagros 3 harts, 3rd x 1

sheep:
-wool 3 harts, 0 prizes

new items

shipping:

fish:
-empty can
- boots
- fish (s)

crop:
- tomato
- maize
- onion
- pumpkin
- spinach

animal produkt:
- egg
- milk
- wool

other:
- blue herb
- purple herb
- indigo herb
- Pinkcat flower
- Blue magic flower
- Blueberry
- chestnut
- stone

fishing:
- Witefin jack
- Mantis shrimp
- whiting
- empty can
- Branch
- rubber boot

Cooking

other:
rice -  rice
bread - wheat flour

dørselgere

i dag er frustrasjonen min plasert på dørselgere, ikke barn som kommer å selger lodd for fotball laget sitt, men voksene som får betalt for å gå å terrorisere folk på lørdagene.
jeg har hvert veldig dårlig i dag og har derfor hovedsaklig sovet, når jeg har anfall slik som nå er det viktig at jeg klarer å slappe av og sove ut for at anfallene skal gi seg. dette er ikke lett når noen konstant ringer på ytterdøren din.

første gangen jeg våknet av at det ringte på gjorde jeg som jeg pleier, ignorete det. jeg svarer somregel ikke, hvis ikke jeg vet hvem som kommer. og jeg vet at om det er viktig, levering, familie eller lignende ringer de på igjen eller på mobilen min. jeg lurte selvfølgelig litt på hva det var, men anfallet begynnte å vokse igjen så jeg la meg bare til å sove videre...

kanse en time senere våkkner jeg på nytt av ringeklokka, først vurderte jeg bare å ignorere det denne gangen også, men jeg hørte ikke at noen andre ringeklokker gikk, heler ikke at ytterdøra gikk opp. og siden det var andre gangen tenkte jeg at det kan jo hende det er viktig alikevel. men i telefonen er det en dame som vil slippe inn.

hun har virkelig mast så når hun sier hun er her grunnet strømmen blir jeg litt beskymret, kansje noe er galt. vil ikke hvere første gang jeg er alene hjemme i oppgangen. og ikke første gangen det skjer noe feil på strømmen i blokka. men jeg er skeptisk og spø hva med strømmen, og hun innrømmer at hun er her for å prate med meg om strømpriser. jeg ble rett og slett rasende. 1 allt det maset, tydeligvis har hun gått en runde etter hun var ferdig med den første for å se om noen av de som ikke svarte hadde kommet hjem. 2. ikke være ærlig når noen spør og si at du selgeret produkt. for prøvder du å få folk til å bytte strømlevrandør selger du et produkt. 3. den nedlatende suttre aktige lyden som kom ut av henne når jeg sa jeg ikke slipper selgere inn i oppgangen.

jeg hadde virkelig lyst å gå ut å fortelle henne hvor vondt folk kan ha det, og hvor lite respekt slike som henne gir oss. ps: jeg blir ikke sur når noen ringer på en gang, selv om det vekker meg. men mas tollererer jeg ikke. slik er telefonsalg bedre, for du kan slå av telefonen din, ikke ytterdøra di.

koser livet ut av meg....

vel jeg er fortsatt i live, jeg flyttet han da jeg fikk for mye problemer med å puste. men katter kan virkelig kose livet ut av deg. i dette tilfellet tror jeg egentlig at han prøvde å passe på meg fordi jeg er veldig dårlig.

jeg lå å vurderte å stå opp selv om jeg hadde anfall da sirius kom å la seg bestemt over halsen min, først flyttet jeg han slik at jeg fikk litt oksygen, så tok jeg bilde. han pleier å komme å kose med meg, men å ligge så langt opp i ansikktet er ikke vanlig, kansje han prøvde å unngå brystet siden det er der anfallet har hvert som verst i det siste...
uansett, hadde jeg hvert litt dårligere og ikke klart å flytte på han hadde han kvelt meg. (men håper og tror han ville hatt vett til å flytte på seg før det ble så ille)

Min livvaktbytur 12.08.11

i går kveld ringte mamma og fortalte meg at hun kom til å få besøk på jobben og at jeg var velkommen ned for å si hei. jeg våknet litt sent, så jeg var usikker p om de fortsatt var der, men det var de så jeg reiste ned en tur. jeg er ikke så veldig flink til å sitte stille å skravle med folk, så det tok ikke lange tiden før jeg stakk ut i sentrum på pokemon og mii jakt.

det var virkelig mange folk nede i byen i dag, tror det var fordi det var fredag etter jobb og så fint vær. første tur var ned på spaceworld megastore og hente den siste event pokemonen. satte meg på en av utstillings pallene dems og hentet den ned. så fint av dem å plasere pallen akkurat der ;-)

etterpå var det den vanlige runden innom spillbutikkene for å samle inn mii, men jeg konstaterte fort at jeg sikkert kom til å møte på andre med 3ds også, jeg hadde rett møtte på 10 mii i dag og ble ferdig med første puzzle quest.

utenfor oslo city var den en xbox event, jeg vurderte litt å prøve spillene litt ut. det var to spill ute og en kinect inne i lastebilen. men jeg måtte innse at jeg ikke var i form til noen boksekamp, noe hjelp å få var det heller ikke... så legger du til kø for å komme inn i lastebilen å spille så ble det helt klart et nei. litt trist for jeg har hatt litt lyst til å prøve.


avsluttet den lille byturen med en sunda is fra mc donalds, man kan si mye rart om dem, men is kan de.


søte ting kattene gjør

i det siste har jeg lagt ekstra godt merke til søte vaner/uvaner kattene har, så jeg fikk litt lyst til å dele dem.

når sirius virkelig koser seg ligger han med munnen delevis åpen, den går automatisk opp så om du koser på han i perioder så går munnen opp og igjen..

begge kattene er så utrolig søte når de glemmer å ta inn tungen helt inn i munnen, tungetuppen peker så vidt utenfor munnen.

luna når hun klatrer opp på kjøkkenbenken og dytter ned smørknivene mine, for hun tror hun får mindre problemer om hun slikker på kniven på gulvet, noe hun har rett i. ( smørknivene er 100% tre)

sirius når han ligger med poten bøyd utenfor en kant

begge kattene når de sniker seg rundt meg om natta og lurer på hvordan de skal lure meg til å kose med dem

 

toro lapskaus

i flere dager nå har jeg lett etter toro velbekomme lapskaus i butikkhyllene, jeg er ganske avhengi av disse siden det er den eneste ferdig lapskausen jeg liker, og jeg spiser lapskaus minst en gang om dagen.
i dag måtte jeg innse at det hele var mystisk så jeg gikk på hjemmesiden til toro for å se hva som sto der...
svaret var ingenting, i følge dems hjemmeside eksisterer den ikke, så jeg må vel bare bite i det sure eplet og innse at de har tatt den av markedet... slemme toro...

pokemon White 10.08.11

da har jeg spillt litt på pokemon white igjen ( trengte en liten harvest moon pause)

da har jeg tatt gym nummer 4, bedre sent enn aldri. gymmen var på en rollercoster og de hadde elektriske pokemon. egentlig var gymmen lett.

pokemon sett: 52
pokemon obtained: 36

nye pokemon:

016 Liepard ( utviklingen av purrloin, men jeg fanget den)
030 roggenrola har utviklet seg til 031 Boldore
057 sandile
060 Darumaka
062 Maractus
063 dwebble
067 Siglyph
068 yamask
074 Trubbish
078 Minccino
083 solosis
094 karrablast
122 shelmet

litt morsommere å fange pokemon i spillene enne på 3ds pokedex :-)

hamster leker

om ca en mnd har lillesøsteren min bursdag, hun blir 10 år gammel.
vanligvis har jeg gitt henne ds spill og elektronikk i gaver, men i år tenkte jeg at jeg skulle finne på noe annet. med andre ord jeg aner ikke hva hun ønsker seg av slike ting...

for ikke så lenge siden fikk hun et hamster som hun kaller ostepop så jeg tenkte jeg kunne finne noen fine hamsterting til henne, dette var de to tingene jeg kjøpte...

trippelt bursdagsselskap

da har jeg akkurat kommet hjem fra et trippelt bursdagsselskap. i dag er det bursdagen til mamma og familien samlet seg hos henne. siden barna (8 og 10 år) har hatt bursdag i sommerferien og hvert bortreist slo vi alle tre sammen.
det var ikke det at det kom fler enn det pleier (med unntak av storebroren min som skjeldent dukker opp på slike ting) det var vel heller maset rundt pakkene og selvfølgelig lydnivået som slet meg ut.

maset med pakkene er mamma, hun eier ikke tolmodighet og fikk barna til å begynne å åpne presanger før alle hadde kommet. det gikk selvfølgelig greit, men ble litt kaos siden ingen hadde fått i ansvar å styre det enda. ( det pleier å være meg, men jeg er for dårlig)

erle på 10 år ble kjempe glad for den nye mobiltelefonen sin og selv om hun pakket opp alle andre gaver med glede å takket var det rett tilbake til mobilen etterpå...

vi hadde tre kaker, 2 hadde jeg og mamma kjøpt på bakeren tidligere på dagen. jordbær krem kake og ostekake, kusina mi hadde bakt den siste kaka, sjokoladekake. fetteren min på 8 hadde også bakt noen pizzaboller som var veldig gode å spise før man kastet i seg allt det søte.

først prøvde jeg å flykte litt unna folkemassen når jeg ble sliten, men måtte fort innse at jeg ikke orket mer og gikk hjem før jeg ble for sliten til det. veldig koselig....

liv på senteret

nå har tydeligvis oslo kommet tilbake til det normale etter fellesferien, senteret i dag var fyllt med mennesker. min første tanke var at det hadde hvert baby kino, men det var god blanding av folk, mange satt ute på bordene utenfor og prøvde å få i seg litt av sola mens den enda var der.

inne på senteret lekte det barn og du kunne hele tiden høre en liten buzzelyd rundt deg...

heldigvis er senteret stort nok til at det ikke blir for mye ( værre på lørdager) glad for butikkene at det er litt liv igjen. jeg kjøpte 10 kg kattemat og bestilte nytt bankkort.

beltal med kort

nok en gang irriterte jeg meg på rema, jeg havnet i en kasse men en utrolig treig kasserer. min første tanke var at han var ny eller ikke kunne hode regning. ny fordi han så ut til å slite med hvor han skulle legge alle pengene han hadde fått. lurte litt på om jeg skulle si at 500 lappen går under kassa. men han så like mye ut som et spørsmålstegn når han skulle gi de 15 (ca) kronene tilbake.

hun som kom etter og som sto rett før meg i kassa var også litt småfrustrerende, hun betalte også kontant og da hun var ferdig ble hun stående forran kassa å først lese lenge igjennom kassalappen over de tre tingene hun kjøpte, for å så telle over pengene. hun fant ingen feil, men sperret for meg.

min teori etter dette er at ting hadde gått så veldig mye fortere om alle bare kunne betale med kort... da behøver ikke persjonen bak kassa å kunne matte og ingen vekksel å telle over etterpå.
(skal man se over kassalappen kan man i hvertfall flytte seg to skritt unna)

men så skal det sies til slutt at jeg betaler kontant innimellom jeg også, bare oppgitte tanker av en sliten jente som er lei av å vente.

pokemon tur

i dag reiste jeg ned i sentrum for å gå på pokemon jakt, det er en event som startet i dag på game, spaceworld og toysrus butikker.
jeg startet jakten min på Game i karljohansgate, liten butikk som egentlig drukkner litt blant alle de andre butikkene rundt. siden jeg ikke hadde sett noe om eventen på hjemmesiden til noen av butikkene gikk jeg forsiktig frem.

jeg gikk opp til mannen bak kassen og spurte om de hadde pokomon event, han så ut som et spørsmåltegn og spurte tilbake om de hadde det. jeg sa ja og at det startet i dag. han gikk på bakrommet og fant masse papirer og to spill. en black og en white, en av dem satte han inn i game sin 3ds og jeg fikk hentet meg en pokemon. vel, nå blir det lettere for de som kommer etter meg... (ikke at det var vanskelig, men litt ubehagelig kansje)

så gikk turen videre til spaceworld i storgata. var ikke helt sikker på om jeg kunne få tak i to på samme dag, men jeg måtte jo prøve. det var tilbud og veldig mange folk inne på spaceworld, så jeg gikk meg en runde å så på spillene før jeg stilte meg i kø til kassen. nok en gang spurte jeg om pokemon event og en søt ung gutt viste meg frem til en utstillings 3ds (som jeg alltid har lurt på hvorfor sto der, siden de hadde to 3ds til å prøve rett bortenfor) her begynnte han å forklare meg skritt for skritt hvordan jeg kunne hente pokemonen. jeg avsluttet han mitt i forklaringen å sa jeg kunne det ( ellers hadde jeg nok ikke fått på game).
han fortalte meg også at det kom en ny pokemon i morgen, litt skeptisk slo jeg på mystery gift og jeg fikk en ny pokemon. trist at det ikke var en toysrus nede i sentrum også, da kunnejeg nok ha gått for alle tre på en dag...

endte foresten opp med 4 mii på turen, tre butikk og muligens et vanlig menneske....

outland østbanehallen flyttet

jeg var en rask tur nede i byen i dag og jeg ble veldig overasket da jeg kom inn på østbanehallen. gitteret var stengt på outland butikken og det sto store skilt om at de måtte gå hele 10 m.

Outland har flyttet et lokale bortover, til der dresmann xl lå før...
ikke har de bare fått større lokaler, men nå ligger alle tingene dems på et nivå. (før måtte du opp et trinn for å se bøkene). det var veldig mange folk i butikken når jeg var innom og så, og selvfølgelig litt uoversikkelig sidenjeg er vant til å vite nøyaktig hvor allt er. men det hele så veldig bra ut. nå minner butikken mye mer om den som lå på paleet før.

jeg håper de ikke går ned på spill tilbudet sitt der, selv om vi har Outland i pilestredet som har et kjempefint utvalg har jeg alltid likt å gå på den i østbanehallen. mye lettere for meg å komme meg til.

 

kose morgen

siden jeg i går skrev om hvor hard start på dagen kattene mine ga meg, tenkte jeg at jeg skule fortelle hvor fin start de ga meg i dag. og ikke bare start, men hele natta egentlig.

kattene mine har hatt en liten være for seg selv periode, ikke ofte begge to har det samtidig, men denne gangen var det det. Luna har hovedsaklig ligget under vasken på badet, eller i badedøra om noe spennende skjedde i leiligheten. Sirius har sovet i reiseburet sitt.

i natt sluttet luna sin være alene periode og hun kom opp i senga mi. veldig kosete på hennes måte. men siden jeg halvsov inså hun at hun ikke kom til å klare å få så mye klapping ut av meg, så hun krøyp under dyna mi og la seg inntil bena mine. nor jeg har savnet veldig i sommer. menjeg har jo forståelse for at det egentlig er for varmt å ligge under der.

når jeg våknet var det sirius sin tur, og når han bestemmer seg for at det er kosetid, da er det kosetid. jeg lå nå også å halvsov. usikker på om jeg skulle stå opp eller å prøve å sove videre. sirius kom med et mjau og krøp seg sammen på armen min. jeg er veldig glad i å ha han i armkroken. mens jeg lå å sakte men sikkert våknet prøvde han å få så mye av kroppen sin som mulig inntil armen min. sakte men sikkert snurret han seg rundt den.

tilslutt la han hodet inn i hånden min, virker som om han prøvde å dytte hele seg inn i hånden min, men det gikk ikke. vi lå slik å koste lenge. etterhvert tok jeg den andre armen min å pakket meg rundt han. slik hadde vi nok blitt liggende en stund hadde det ikke hvert for pumpa på det lille akvariet mitt som pluttselig begynnte å bråke. sirius skvatt opp og forsvant.

men nå ligger han forran meg på skrivebordet mitt og koser seg igjen, hen kan det å være en kosekatt...

pc terror

eller vi kan vel egentlig kalle det norton antivirus terror...

i natt plaget datan meg veldig, ca hver halvtime slo nortom på søk mens datan er inaktiv, sev om den egentlig bare skal kjøre en gang i uka.
hver gang norton starter begynner datan å bråke som et mareritt, den bråker kun så mye når man restarter og når norton går. første gangen trodde jeg det var en windos update som restartet maskinen min, men etter 4 gang innså jeg at det måtte være noe annet.

jeg sto opp og inspiserte maskinen min og så at norton gikk i bakrunden, men selv om den bråkte så sinsykt brukte den ikke mer en 3 cpu ( 4 tilsammen). jeg prøve å slå av funksjoner, men det hjalp ikke, den fortsatte igjennom natta. heldigvis våkner jeg ikke av datan, den plager meg bare om jeg allerede er våken og prøver å sovne igjen...

jeg skal nok snart ta med meg luft srayen min og gå bananas inne i maskinen for å fjerne litt støv, det var bare det å finne energi og en tid da maskinen min faktisk er slått av...

dårlig start på dagen

noen dager er bare ikke morsomme å våkkne opp til, dette var en slik dag. jeg lå å halvsov i senga mi da jeg hørte den ene katten kaste opp. jeg hørte på lyden at det var Luna og merkelig nok viste at hun nå kastet opp over alle tingene mine på bordet i gangen.

jeg sto opp og fikk dette bekreftet, ikke hadde hun bare kastet opp over tingene mine, men over to bursdagspresanger som lå der.
det var bare å starte å vaske, sortere og kaste ting. jeg tenkte i mitt stille sin at jeg var heldig at gavene var forseglet med plast, så jeg kunne bare skylle dem i vasken. og da først oppdaget jeg at en av dem var uforseglet. jeg er veldig skeptisk til uforseglede spill fra butikker, så jeg burde ha passet bedre på. idiotiske platekompaniet....

det ble bare litt vannskader på coveret, noe jeg ikke tror har så stor betydning for en på 10 år. her er det spillet som teller. men en del "viktige" papirer måtte i søppla. noen klær vaskes plastikposer tømmes og kastes og selvfølgelig penger skylles. måtte gå forsiktig over klokka mi med våttt papir også.frustrerende å tenke på at allt hun behøvde var å hoppe ned på gulvet så ville det ha tatt med 10 sekunder å vaske vekk.

mens jeg vasket på gangen hørte jeg at sirius "gravde" på stua. stille tenkte jeg at han også hadde kastet opp, men her var det avføring som hadde havnet. jeg antar at han var på toalettet da luna begynnte å kaste opp, bordet hun sto på står over kattedoen, så sirius har løpt ut selv om han ikke var helt ferdig.

etter å ha vasket etter kattene, vasket hendene godt og sett rundt meg en gang bestemte jeg meg for at jeg ikke likte starten på dagen og gikk å la meg igjen. bedre lykke neste gang...

PS: prøvde å hinte til sirius at jeg fortjente litt kos før jeg sovnet igjen, siden jeg var så snill og ikke ble irritert en gang, men nei da.....

ønskeliste - allt uten om lego

Nintendo:
amerikansk wii
wii fit ( ikke spill)

ps:
ps 2 konsoll som kan spille amerikanske spill
psp konsoll med harvest moon spillene ( eventuelt chippet med spillene tilgjengelig)

brettspill og tilbehør:

 egen liste

robbo rally

stone agebrikker til agricola


ellers ønsker jeg meg :

hylleinsatser til bokhytte
nytt kompakt kamera ( med god zom og som tar gode bilder av dyr)
sims 3 store poeng
lego ( egen liste)

 

 

ønskeliste lego

harry potter:

4865 The Forbidden Forest     


4866 The Knight Bus


4867 Hogwarts (entery)


4736 Freeing Dobby


4738 Hagrid's? Hut

4735-Slytherin


4757-Hogwarts


4702- the final Challenge


4701 - Sorcerers stone-Sorting hat


Chamber of Secrets (har ikke nummer)


4729-Dumbledores office


4750- draco and the Hippogriff


4719 - quality Quidditch suplies


4728-Escape from privet drive


4705-Snapes class
4711-Flying lesson


 the Durmstrang Ship


jeg vet det finnes mye mer på ebay, men dette er det jeg fant på amazon (så jeg vet det er mulig å kjøpe) jeg har ingen av de gamle seriene, men allt fra den nye som ikke ligger her.

meny lambertseter stengt!

i dag tidlig samlet jeg alle kreftene mine og tok taxi bort på senteret. målet varhelt klart, matbutikken. jeg var svimmel, men klarte å gå igjennom senteret og ned til første etasje, hvor jeg til min store forundring så at Meny butikken fortsatt var stengt.
på dørene hang det lapper om at Meny var stengt grunnet driftproblemer, ikke noe mere. jeg har søkt litt rundt på lambertseter sin hjemmeside og på lokal avisa for å se om det dukket opp noen forklaring, men nei.
driftproblemene er å blir et mysterium.

jeg valgte å ta taxi videre ned på city og handle på meny der i stedet, vet ikke om butikken her oppe har åpnet opp igjen. orker rett og slett ikke å sjekke.

søt ostekake

jeg var på meny, city å handlet i dag tidlig. da så jeg denne porsonspakkningen av oste kake i en av kjølediskene dems. jeg bare måtte kjøpe den. håper den smaker like godt som den ser ut...

karakter 6 i rasering av leilighet

jeg vet ikke hvem av kattene jeg skal skylde på, kansje begge to. det virket i hvertfall som en tomans jobb...

jeg merket nok på kattene i dag at de ikke oppførte seg helt normalt, men jeg tenkte ikke noe særlig mer over det siden jeg er dårlig og dette pleier å påvirke kattene.
siden jeg hadde mye å gjøre på starten av dagen, og absolutt ikke krefter til å gjøre det ble det mye stress. jeg løp ut av leiligheten uten å se så veldig mye rundt meg.

sjokket kom derimot da jeg skulle gjøre klart for hjemmehjelpen, jeg gikk for første gang i dag inn på stua og det så ut som det hadde hvert krig der (noe det sikkert hadde hvert).
litt av rotet, som kattesenger og slik viste jeg om.. de fleste kattelekene også. de har på en måte fått det hjørnet av stua til jeg får kjøpt nye hyller. men det som skremte livet av meg var at de hadde klart å velte mor og datter lampa mi over allt dette. den lille lampa hadde orginalt stått på (mitt nattlys) her var pæra falt ut av holderen ( men ligger fortsatt bak beskyttelsesglasset. toppen av lampa hadde falt helt fra hverandre og enkelte deler var knust. merkelig nok virket den enda da jeg prøvde den ut.

på en eller annen måte må jeg få lært kattene mine brann vett, å velte en lampe som står på over en sakkosekk er virkelig ikke smart... heldigvis gikk get bra, kattene unngår merkelig nok stua...

ny hard dag

jeg har hatt nok en hard dag i dag, anfall og smerter. noe som gjør at jeg egentlig ikke har gjort noe fornuftig. prøvd å spille litt innimellom, men har ikke helt kontroll på armene mine.

prøvde meg på en liten tur i butikken ( jeg måtte ha mat) en smertefull opplevelse jeg ikke kommer til å glemme med det første.

nå gleder jeg meg bare til å legge meg i senga igjen. i morgen kommer hjemmehjelpen og da får jeg rent sengetøy og ren leilighet. noe som skal bli godt.

ps: har fått opp alle gardinene mine igjen

11 åring kastet av tog, best å lyve seg ut av sitvasjonen

jeg leste først om 11 åringen i går, før hun ble funnet. jeg må innrømme at jeg var veldig beskymret for henne. hun hadde heldigvis blitt plukket opp av en eldre dame og fått hjelp.

togselskapet har kommet med mange unskyldninger på hvorfor ting ble som de ble, 1 at jenta så eldre ut enn det hun var 2 at hun ikke pratet svensk.

men med en gang denne damen plukket opp 11 åringen motbeviste hun togselskapet på minst ett av punktene. for det er vel ikke vanlig at eldre damer tar med seg 18 år gamle kvinner som ikke prater språket hjem til seg?
jeg sier 18, for det er så gammel jenta må se ut for at aldersunskyldingen skal holde, før hun er 18 er hun mindreårig og skal ikke kastes av toget uten at poliet tar i mot henne.

hvis hun i tillegg ikke pratet svensk ville det hvert direkte onskapsfullt og sette henne ut alene, da hadde hun jo hvert helt hjelpesløs.

den eldre damen som plukket jenta opp sier at allt tullet om at hun ikke pratet svensk bare er akkurat det, tull... hun fant jenta gråtene på perongen uten penger eller mobil. på spørsmål om hvorfor hun ikke ringte politiet med en gang var svaret at hjun hadde tenkt å gjøre det om morningen, men at jenta var så oppskakket at hun ville la henne roe seg ned først.

det at folk, politikere og media i sverige er rystet er ikke veldig overaskende. man burde ta bedre vare på barn...

ps: storesøsteren til jenta hadde bilettene, hun var på toalettet da konduktøren kom.

veranda kos

når det først er så fint vær ute må man jo benytte seg av det, jeg og kattene tok oss en liten tur ut for å få frisk luft.

jeg hadde litt før på dagen kjøpt inn bringebær og vanilje kesam og gledet meg til å kose meg med dette.
(norske bringebær 29 kr på meny)
som vanlig var kattene raskere ut enn meg ( er fart på dem on de vil)etter to posjoner med bringebær bestemte jeg meg for at plantene burde få litt vann, man kan trygt si at de hang og ropte etter det. de fikk dobbelt av det de pleier.
siden jeghadde tenkt å sitte ute en stund snek jeg meg ut av leiligheten og plukket gress og strå til kattene, de var så opptatt av å nyte sola på varandan at de nesten ikke merket at jeg var borte. men jeg kan love deg at de merket at jeg kom tilbake. det var etterlengtet gress...

satte meg for å spille harvest moon sunshine island, men måtte gi opp sidenjeg ikke så noen ting. lot kattene spise fra seg så tok jeg med meg dem inn igjen. nok sol for i dag...

harvest moon sunshine island 03.08.11

Spring 12, year 1, 3791 g, islands 7

sunstones: 2
harvest spirits: 8
shipping: 10
house: 1%
chiken: 0
cow: 0
sheep: 0

shipping:
- turnip
- potato
- seaweed
- Sea urchin
- moondrop flowe
-  toyflower
- Bamboo shoot
- weed 1
- weed 2
- material stone

harvest moon ds - 03.08.11

summer 17, year 1,  43184 g, 2070 m

Title: lerner lv 1

birds: 4
livestock: 2
harvest spirits: 26
buildings: 3
mine: 24
shipping: 54
resepies: 0
fish: 0

New:

harvest spirits
- orange: Stony, Rocky
- yellow: Boohoo
- purple: Koto
- blue: Chorori, Roli, Karaf
- black: Venus, Earth

shiping:
- Tomato lv 1 normal
- corn lv 1 normal
- Onion lv 1 normal
- Pumpkin lv 1 normal
- Peach lv 1 normal
- milk (s) lv 1 normal
- milk (m) lv 1 normal
- Bamboo shoot normal
- wild grape normal
- blue grass normal
- red grass normal
- purple grass normal
- indigo grass normal
- black grass normal
- Bread normal
- Weed normal
- Branch normal
- skin lotion normal
- Moon stone normal
- sand stone normal
- pink diamond normal
- alexandrite normal

Luna (hund): 1 hart
sirius (cat) 1 hart
poney (hest) 0 hart

angst natt

midt på natten bråvåkner jeg av noe, jeg aner ikke hva, men hjertet mitt banker som om jeg skulle ha løpt maraton. jeg er redd, men vet ikke helt hvorfor. jeg antar at det var et insekt som vekket meg, så jeg satte meg opp og stengte vinduet, jeg kunne ikke se noen nattsvermere, men ville ikke hvert første gang jeg hører vingene på dem. jeg er livredd dem (inne). ingen av kattene er på "vakt" inne på soverommet, så jeg håper jeg tar feil og legger meg til å sove igjen.

rett etter at jeg har sovnet igjen hører jeg en stemme ved øret mitt og bråvåkner nok en gang. nå er jeg panisk. stemmen sa ikke noe,men det var klart en mannestemme. jeg vet jo at det ikke var noen der, at jeg drømte det, eller at det var noen som pratet høyt rett utenfor vinduet mitt (det har skjedd en del ganger). men du kan bare ikke resonere med panikk. så jeg gikk leiligheten igjennom og slo på alle lysene.

så ropte jeg på sirius og sa han måtte stå vakt, det jeg ikke viste var at det var luna sin tur i dag. så etter noen  minutter byttet de plass. luna klatret opp på toppen av veggen vedsiden av senga mi og ble liggende der resten av natta. det tok litt tid, men jeg klarte tilslutt å roe meg ned nok til at jeg turte å lukke øynene mine. og ble borte igjen, når jeg våknet var angsten borte, men jeg sitter jo å lurer på hvorfor den plutselig kom.

angst er en merkelig ting å leve med....

Karl Jenkins - Cantilena: Ysbryd y Mynyddoedd (Spirit of the Mountains)

Karl Jenkins on "This Land of Ours" - "The idea came to me earlier in the year to record an album that reflected two important facets of traditional Welsh popular culture, the male voice choir and the brass band, brought together for the first time on a major record release. Male voice choirs and brass bands have been synonymous with our country since the industrial revolution and although this is true of many mining communities, particularly in the north of England, the male choir has a particular resonance in Wales. It was clear that I had to employ the best possible practitioners in these disciplines to make this project memorable and the choice of both band and choir was easy. It was crucial to have a choir that, while retaining the raw emotion of the traditional Welsh male choir, also possessed superb musicianship and reading ability, in the musical sense, which enabled me to explore more adventurous harmonies and sounds than is perhaps the norm within this genre, with the choral harmonies sometimes consisting of as many as eight separate parts when often two, or even one, is the norm. Ive known Tim Rhys Evans [and his two choirs, the mixed choir Serendipity and Only Men Aloud, his male voice choir] for a few years. Tim is a brilliant choral director and trainer and indeed undertook that role on my Requiem recording. His male choir has now metamorphosed into Cantorion. Comprising young, vibrant voices with the aforementioned skills although only sixteen in number, they produce an enormous sound, made even bigger by a particular recording technique of mine that shall remain secret! I can say no more about the Cory band than that they are simply the best in the world, an extravagant claim maybe, but endorsed by the fact that soon after this recording was made in September 2007, they went on to win, under their musical director Dr. Robert Childs, the British Open Championship, ahead of such luminaries as the Black Dyke Mills & Grimethorpe Colliery bands. At this point in time, they are officially ranked No 1 in the world! On a personal level I first met the band through David Childs [Roberts son] the great euphonium virtuoso [former winner of the BBC Young Musician Brass Finals] who plays all the euphonium solos here, even performing a duet with himself on Flower Duet. Other pieces include classical favourites, Welsh folk songs and hymns and some well known pieces of mine while others, although not intrinsically Welsh, are favourites in the Principality. Two of the pieces have new text, in Welsh, by the outstanding Welsh poet Grahame Davies. These are reworkings of the Largo from Dvoraks New World Symphony" as Cysgu Di [Go To Sleep] and of my Adiemus Cantilena: Ysbrid Y Mynyddoedd [Spirit of the Mountains] that was the soundtrack to the C&G Diver commercial.

sims 3 Heart Legacy

Amanda Hart sitt ønkse om å få mange barn, drev henne til direkte mannejakt i nabolaget. hun var nesten på grensen til å ødelegge et ekteskap eller to da hun møtte Shark.
Shark som elsker å flørte ante ikke hva som traff han før han både var gift og hadde barn. selv om han er lykkelig med familielivet har han en skjult ambisjon om å ha sex med 5 forskjellige simmer på 5 forskjellige steder ( master romancer), han vurderer å reise på en ferietur eller to for å få oppfylt ønskene sine uten at amanda merker noe. Amanda er nå gravid for andre gang, de har allerede datteren sunniva som er en toddler...

shark som leker seg på vannsklia

Sunniva og puzzle

Amanda og Sunniva


Nytt Pokémon-event i august!

Eventet varer mellom 8-28. august i samtlige GAME-, Toys"R"Us- og Spaceworld-butikker i Norge

Karrablast, Shelmet og den sjeldne Zoroark! er pokemonene du kan skaffe deg, men bare en om gangen. (og en pr spill?)

Zoroark er en veldig skjelden pokemon du kun har kunnet skaffe deg ved å bytte mellom andre spill elelr med andre brukere.

Hvilke level og manøvere kan de?

Karrablast- Level 50, holder en Bug Gem

Manøvere

  • Megahorn
  • Take Down
  • X-Scissor
  • Flail

Shelmet- Level 50, holder en Bug Gem

Manøvere

  • Encore
  • Giga Drain
  • Body Slam
  • Bug Buzz

Når det gjelder Zoroark, så kan denne manøveren Snarl, en manøver det ikke er mulig å lære seg på vanlige måter i spillet. Denne Zoroark er ikke bare sjelden, men kan til og med kalles spesiell!

nintendo

kongelig bytur

i går var jeg og santar i byen igjen, vi tusslet opp og ned karl johan. først ned til akerbrygge for å kose os med en soft is og se på sjøen. men ned karl johan støtte vi på en stor folkemasse og masse politibiler. mens resten av folkemassen sto med mobilkamera for å prøve å ta bilder, lette jeg frebrilsk på nett avisene etter hva som skjedde, mens santar prøvde å styre rullestolen min rundt alle menneskene. ikke lett.
det var vist kongen som var på besøk på stortinget, jaja tenkte vi da fikk vi en måte hvert med på det også, før vi fortsatte på veien ned til brygga.

på veien tilbake fra brygga sto det fortsatt mange folk utenfor stortinget, så jeg sa at vi kunne kjøre igjennom folkemengden på plassen nedenfor stortinget, så fikk vi sett om det fortsatt skjedde noe samtidig som det var en snarvei. vel en snarvei var det ikke, på plassen var det ikke fullt så mange folk. men da vi prøvdå å komme oss videre ble vi sittende fast.

vi gikk ned av fortauet og tenkte vi skulle gå rundt folkemassen, men på andre siden av veien sto det også tettpakket av folk. så plutselig var vi fanget ute på veien. for folk å presse seg igjennom folkemassen gikk, men jeg kunne ikke se det gikk med rullestolen. vi kom oss heller ikke opp på fortauet på noen av sidene nå. så vi plaserte oss på siden av veien forran alle folkene. det var helt klart at politiet så de samme hindrene som vi så, for de ba oss ikke flytte oss. så etter en liten stund kom kongen ut og kjørte forbi, fikk vinket til han også... så løste folkemassen seg opp og vi kom oss videre.

avsluttet byturen med å spise på brunello rett utenfor oslo city, en koselig dag i sola.

jeg ble litt solbrent i ansiktet og møtte på to mii...

the sims 3 - byliv stæsjspillet som tippet begeret og gjorde så jeg formaterte maskinen min, men ikke fordi det er noe galt med det. men jeg anbefaller alle å følge dems tips om å kopiere savefilene dine ett annet sted før du instalerer ny sims pakke.

dette er en stæsj pakke, så det er ikke så veldig mye å si om den. en del nye fellestomter. allt fra parker til danseklubber.

kansje den sims 3 pakken som er minst vist frem i butikkene (du må lete for å finne den)

liten gave

hvem liker vel ikke å få en .iten gave innimellom, morsomst er det når det ikke er jul eller bursdag.

jeg fikk harvestmoon sunshine islands av santar, så nå er harvest moon ds samlingen min komplett :-)

sims 3 Heart Legacy

når en familie forsvinner dukker en annen opp, denne gangen Heart familien. Det er Amanda Heart som er første person og hennes livsønske er surrounded by family ( få 5 barn til å vokse opp fra baby til tenåringer)

hverdag

festnatttøy

badetøy
Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin