hits

juli 2015

sims 3 28.07.15 Ella star historie

Det har ikke hvert lett for Ella og starte på egenhånd. Hun fikk kjøpt seg en liten tomt på en øy utenfor islando paradiso og brukte de siste kronene sine på en tur til kina. Planen var å utforske og finne skatter nok til å tjene opp igjen turen og vidre til å få nok til å starte på universitetet, planen var en suksess. Dessverre hadde hun ikke råd til å ta hele studiet på en tur, så hun måtte hjem en uke og jobbe opp litt mer penger før hun fikk diplomet sitt.

Livet på campus har hvert fylt med mye lesing, festing og to kjærlighet historier, den ene gikk i 1000 biter. håpet er at hun kan invitere sin nye flørt over til øya si og overtale han til å gifte seg med henne og bli.

huset hennes er fortsatt bare fire stolper med tak over siden hun har brukt alle pengene på studie. men hun har veldig mye møbler da hun er en kleptoman og fort tar med seg det ene og det andre fra stedene hun besøker på kveldstid.

Nå som hun er ferdig med studiene har hun bestemt seg for å gå for en jobb innenfor idrett, det hun studerte. bok: The Two Towers (The Lord of the Rings - 2) J.R.R. Tolkien

15241

Jeg var ikke så veldig imponert over bok 1, så det tok lang tid før jeg startet på bok 2. akkurat som første boka er denne delt opp i to bøker igjen. den første følger de fleste av karakterene fra bok 1 igjennom krig. jeg likte denne delen veldig godt og figurene i serien elsker man jo bare. andre bok følger frodo og sam og denne delen syntes jeg var kjedelig og følte jeg led meg igjennom. vet ikke helt hvorfor jeg startet rett på bok 3, jeg er så lei av serien nå at jeg nesten gir den opp. 

 

bok: The Bell Witch: An American Haunting - Brent Monahan

123502

Det er ikke mange som forstår at jeg bruker skrekkfilmer til å dempe marerittene mine, egentlig tror jeg bare det  var bestefar som forsto denne merkelige vanen min. Men jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å skrive en takk til en skrekk bok forfatter for å få meg til å sove så mye bedre om nettene. Jeg har hvert i litt anti film humør i det siste så når marerittene ble for sterke bestemte jeg meg for å gå for en bok i stedet. Jeg har sett filmen så jeg viste plottet, men jeg virkelig elsket boka.

Boka skal være basert på et gammelt manuskript som er funnet på et loft, selve historien er ganske kjent. Selv er jeg litt skeptisk til historier de sier er sanne, men om jeg virkelig klarer å overbevise meg om at denne er sann roer jeg meg ned.

En familie får livet sitt snudd på hodet da noe plager dem. de vet ikke hva eller hvorfor, men hele nabolaget blir dratt inn i dramaet. Denne tingen slår og mishandler den ene jenta og hater faren i huset. den har forskjellige reaksjoner på forskjellige folk og etter en stund starter den å prate. samtidig som den torturerer denne familien ønsker den å bli likt av de andre og hjelper ofte til med værmeldinger og rykter om hva som skjer. og i 90% av tilfellene prater hun sant. 

flere såkalte spøkelses jeger kommer å prøver seg mot henne og dette gir boken en humoristisk del i det som egentlig er ganske tungt. Teorien om hvorfor hun kom og hva hun var blir avslørt helt i slutten av boka. 

luna: hvorfor?

Nok en kveld og jeg ligger å strekker meg i sommervarmen på den beste liggeplassen i huset, på toppen av alle putene. Jeg har sett forberedelsene så jeg vet at det bare er snakk om minutter før mamma kommer og legger seg ved siden av meg og jeg starter å male bare av tanken på det. Endelig krabber hun opp i senga og legger seg på plassen sin innenfor meg. jeg øker lyden på malingen min for å fortelle henne at jeg vil kose og klatrer ned til henne. 

Rundt og rundt går jeg og prøver å få kropps kontakt, men over alt ligger det en stor tung ting i mellom meg og henne. Jeg vasker pelsen på hodet hennes litt når jeg passerer men klarer ikke å finne en plass å legge meg å kose på. Jeg prøver å flytte på denne tunge greia som jeg selv liker å ligge under om vinteren, men da roper hun au og navnet mitt. kanskje det ikke var så smart å bruke klørne.

hvorfor dekker menneskene seg så til? jeg vet de bare har pels på hodet, men det må da være godt nå om sommeren. allikevel dekker de seg alltid med noe som hindrer direkte kroppskontakt.

heldigvis har jeg ( eller egentlig Sirius) lært opp mamma til hva vi ønsker og tilslutt snur hun seg og legger armen ut. så kan jeg krype godt inntil den og sove.vi blir dummere og dummere

Jeg vet mange sier det og de fleste gangene himler man bare med øynene, for ja kanskje vår evne til å tenke for oss selv forsvinner, men teknologien gjør det jo for oss.

Å nei tenker du sikkert nå, enda en slik anti teknologi person. men det er feil jeg tror ikke det er noe galt med teknologien, det er noe galt med oss.

Jeg har ofte irritert meg over drosje sjåfører som ikke klarer å tenke logisk at om man bestiller en drosje til en gigantisk bygning hvor det er en kino, er det stor sjanse for at den som bestilte drosjen er der. ja det er sikkert boliger og slik rundt som passet bedre med gps lokaliseringen, men når det ikke dukker opp noen der kan man jo ta en titt rundt kinoen eller ringe.

Men det var i dag jeg innså hvor feilen lå. Etter å ha bestilt mat og ventet på å få den levert på døren. Etter en stund ringte han som skule levere maten og sa han ikke fant blokka var, han var plassert mellom 9 og 11 men fant ikke 7. Jeg tror han følte seg veldig dum da jeg fortalte han at hvis han kjørte forbi blokk 11 og så blokk 9, ville han komme til blokk 7. den lå rett etter 9. 

veldig flau ba han om unnskyldning når han kom frem og hadde bare en ting å si. gps sa at adressen var i mellom 9 og 11 ( og da er det langt å tenke til tallrekker)

Det var ikke noe galt med han, det bare fikk meg til å innse hvor villig vi er til å legge bort enkel logikk når data maskinen vår sier noe.

min favoritt natta sang?

Jeg har alltid slitt med søvnen og jeg antar at det å legge meg som et  barn var et mareritt, det er ikke lett når man rett og slett bare ikke sovner. Men til min store glede var mamma glad i å synge og hun hadde en lang liste av natta sanger hun sang for meg. Noen tekster forandret hun litt for å passe livet vårt bedre. Men allikevel tror jeg favorittsangene mine er de jeg kom over når jeg ble eldre. uansett har min liste over natta sanger jeg kan vokst til en gigantisk lengde og barna elsket når jeg skulle synge for dem.

troll mor er på mange måter den mest klassiske norske god-natt sangen, det må være fordi det er troll i den.

Når trollmor har lagt sine elleve små troll
og bundet dem fast i svansen,
da synger hun sakte for elleve små troll
de vakreste ord hun kjenner;

Ho aj aj aj aj boff,
ho aj aj aj aj boff,
ho aj aj aj aj boff, boff,
ho aj aj aj aj boff.

Ole Lukkeøye favoritten til kusina mi og var ganske lenge på topp lista mi.

Lillemanns dag er slutt 
leken er nu forbi, 
kinnet er hett og øye matt. 
"Mor" tror du jeg får besøk i natt? 
Har jeg vært snill hele dagen i dag? 
Det er ikke så greit må du tro. 
Si til Lukkeøye at jeg har vært snill, 
Du kan, kjære mor, om du vil! 

Tror du Ole Lukkeøye kommer nu? 
Jeg har lagt meg nu og venter, kjære du. 
Mine hender har jeg vasket, aftenbønnen har jeg bedt, 
og jeg kjenner nu at jeg er ganske trett. 
Send den drømmen som jeg drømte i går natt, 
jeg var stor,jeg var pol`ti og sto på vakt. 
Guttene de var så redden, tok av lua si for meg. 
Det var så moro, ja, den drømmen likte jeg! 

Mamma, når jeg blir stor, 
Større enn du tror- 
skal jeg kjøre bil og ride på hest 
og i Holmenkollen skal jeg bli best. 
En blå uniform og et fint gevær, 
på buksene mine revær, 
ska` jeg ha når jeg går foran slottet i takt 
med kongens garde på vakt. 
Refr.: 
Tror du Ole Lukkeøye...... 

Snart har han sovnet inn- 
god og varm om kinn. 
Mor sitter stille- hun smiler ømt. 
"Sov, lillemann, og drøm så skjønt!" 
Nei, det er ikke så greit, lille gutten min, 
å være liten som du, 
men sov du godt, for når du blir stor, 
er verden større enn du tror. 
Refr.: 
Tror du Ole Lukkeøye.....

god natt alle sammen - glemte nesten denne

God natta alle sammen
God natta far og mor
God natta lillesøster
God natta storebror
God natta trær og blomster
God natta fugler små
God natta kjære lyse sol, på himlen høy og blå.

 

 So ro lillemann, denne sangen slet jeg alltid med å skille fra den under.

 So ro lillemann, nå er dagen over. 
Alle mus i alle land ligger nå å sover. 
So og ro og tipp på tå, 
sov min vesle pode. 
Reven sover også nå med halen under hodet

So ro godt barn - selv om teksten er langt fra den samme som over, gjorde starten at jeg gikk helt i surr på dem. 

So ro godt barn
mor spinner blått garn.
*By, by liten ting
snart kommer far din*
Far han kjører plogen,
søster går i skogen
Søster gjeter sauene
langt nord i hauene
Bror går i uren
blåser i luren
Bukken går i lunden
med lauv og gras i munnen

*denne setningen kan jeg ikke huske fra versjonen som ble sunget til meg og den er heller ikke med i klippet*

 Byssan lull - dette var min favoritt, men må innrømme at vi ikke sang vers 2 eller 6. å hoppe over vers 2 ser ut til å være vanlig. 

Byssan lull, koka kittelen full,
där kommer tre vandringsmän på vägen,
byssan lull, koka kittelen full,
där kommer tre vandringsmän på vägen.
Den ene, ack så halt,
den andre, o, så blind,
den tredje han säger alls ingenting.
Byssan lull, koka kittelen full,
på himmelen vandra tre stjärnor,
byssan lull, koka kittelen full.
på himmelen vandra tre stjärnor,
Den ene är så vit,
den andra är så röd,
den tredje är månen den gula.
Byssan lull, koka kittelen full,
där blåser tre vindar på haven,
byssan lull, koka kittelen full,
där blåser tre vindar på haven.
på Stora Ocean,
på Lilla Skagerack
och långt upp i Bottniska viken.
Byssan lull, koka kittelen full,
där segla tre skutor på vågen,
byssan lull, koka kittelen full,
där segla tre skutor på vågen.
Den första är en bark,
den andra är en brigg,
den tredje har så trasiga segel.
Byssan lull, koka kittelen full,
sjökistan har trenne figurer,
byssan lull, koka kittelen full,
sjökistan har trenne figurer.
Den första är vår tro,
den andra är vårt hopp,
den tredje är kärleken den röda.
Byssan lull, koka kittelen full,
tre äro tingen de goda,
byssan lull, koka kittelen full,
tre äro tingen de goda.
Den förste är Gud Far,
den andre är hans Son,
den tredje är god Jungfru Maria.

 

sov dukke Lise - og jeg hadde en dukke som  het Lise

Min elskede dukke så søt du er,
det beste jeg eier på jord.
Du ligger så stille i vuggen her
og smiler så søtt til din mor.
Sov Dukkelise, sov og bli stor,
og mens du sover, våker din mor.
Ingenting vondt din vugge skal nå.
Mor er jo hos deg, hun passer på. 

Men gråt ikke, gråt ikke, lille venn,
fordi jeg har gitt deg litt skjenn.
Nå kysser du mamman din til godnatt,
og så er vi venner igjen.
Sov Dukkelise, søtt hos din mor.
Hun passer på deg til du blir stor.
Og dersom no'n er slemme med deg,
elskede barn, så har du jo meg.

Du skaffer meg ofte litt kav og mas.
Du er for urolig min venn.
Ditt hode har to ganger gått i knas.
Pass på det som du fikk igjen!
Og Dukkelise, hør nå på meg;
Dersom de andre klemmer på deg,
så skal du værsågod tie still
hvis du vil være dannet og snill. 

Forresten så har jeg jo det å si
at hver gang jeg tar deg på tur
så blir du så fryktelig rød og blid
når Dukkemann Petter gjør kur.
Men Dukkelise, pass deg nå litt!
Leke med Petter? Det går forvidt.
Han er en gammel tøy-dukkemann.
Du er for fin. Det går ikke an.

 

I senere alder har jeg kommet over disse som jeg også bare elsker

Bånsull
Ved murpipa sitt en bræinnete katt,
- ei hempe her og ei hempe der,
hu spør om å få låne kjolen din i natt,
for katta ska ut og dæinse.
Katta ska gå seg måneskinnstur,
- smøye og dra i stubbkjolen da -
katta skal bli så fin som ei brur,
det ska dom snart få sæinse.

Hutsj! Oppi pipa med kjolen.


I kjeller'n sitt musa trillande rund,
- ei lisse her og ei lisse der -
hu spør om å få låne skoen din ei stund,
for musa ska vogge unga.
Og det syns jeg nesten musa lyt få,
- en støvel her og en støvel der -
for unga er skikkert ørende små
og frys på det kæille golvet.

Hutsj! Neri kjeller'n med skoa.


På glasruta sitt ei kråke så brei,
- ei stroppe her og ei stroppe der -
hu ber om å få lånt et hosopar ta deg,
for kråka ska ut og skræildre.
Og slike om kråka har d'itte lett,
- hal i og dra i hosoa da -
for rett som hu flakse, går a non skrett,
og da blir a blaut på beinom.

Hutsj! Ut om glaset med hosoa!


I dørgløtten står ei bikkje så blid,
- ei linning her og ei linning der -
hu spør om å få låne ulltrøya di,
for bikkja har vondt i bringen.
Og den som ska vakte nykkjyl og lås,
- smøye og dra i ulltrøya da -
det går nok itte an at bikkja blir hås,
den som ska passe huset.

Hutsj! Ut gjennom døra med ulltrøya!


I senga der ligg ei pute så fin,
- en stolpe her og en stolpe der -
hu spør om å få låne gromungen min,
for puta ligg helt åleine.
Ja, nå kæin du tru at puta vart gla!
- Et tæpen her og ei dyne der -.
Så sæv vi en blund og har det så bra,
og så syng vi mer i mårå.

Boms! Neri senga med ungen!

  godnattsang for små nisseunger

Snart er det mørkt i stall og i låve
- nå skal alle nissunger sove.
Vår kjære, Milde Måne
- skinn ned på alle dem
som ikke har en seng
og som ikke har et hjem.

Må alle små i verden
få sove denne natt.
Må ingen av oss gråte
og ingen bli forlatt

Godnatt - godnatt - godnatt
Godnatt - min skatt - godnatt

Vargsången

Vargen ylar i nattens skog, Han vill men kan inte sova...
Hungern river hans vargabuk, O det är kallt i hans stova...

Du varg. Du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig...

Vargen ylar i nattens skog, Ylar av hunger och klagan...
Men jag ska ge'n en grisasvans... Sånt passar i vargamagar

Du varg. Du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig...

Sov mitt barn i bädden hos mor, Låt vargen yla i natten...
Men jag ska ge'n en hönsaskank, Om ingen annan har tatt 'en...

Du varg, du varg kom inte hit, ungen min får du aldrig. Ungen min får du aldrig...

Det er et utallig antall god natt sanger der ute og jeg kan ikke ta med alle, og jeg kommer sikkert til å komme på flere sanger jeg burde ha hatt med på lista mi i løpet av natta.

hvilken natta sang er din favoritt?

 

bærtur på kvelden

De er så vidt modne, men jeg koser meg der jeg går å leter i buskene etter de som er litt tidlig ute. spiste kanskje 3 ganger så mye som det jeg plukket i koppen.

så kan dere lure på hva jeg leser nå....

Three Rings for the Elven-kings under the sky,
Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,
Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all, and in the darkness bind them,
In the Land of Mordor where the Shadows lie

måker er skumle dyr

I dag tok jeg med meg telefon og pad ut sammen med Sirius. planen var å sitte ved en av bordene ved blokka og spille litt mens han fikk luftet seg litt. Det gikk relativt som planlagt. Selv om katten kan gå i bånd er det langt fra som å gå med en hund, det krever litt tålmodighet og gode kommunikasjons evner mellom deg og katt. Gi deg på de minste kampene og ta han under armen og gå på de verste, men alt i alt er Sirius flink.

han ville ikke gå på veien så vi tok en omvei over gresset, men det var egentlig greit nok. jeg prøvde å si til han at det var en dårlig ide å gå rundt busken, men det forsto han ikke. derimot forsto han at han måtte løpe tilbake samme vei som han kom, ikke han sin feil at jeg hadde tatt en runde rundt busken også for å gi han mer båndlengde. 

egentlig ganske grei løsning, jeg kan sitte å spille og han får utforske de meterne flexi båndet er.det er det lengste så han har litt å gå på. Men det kommer tilslutt til at Sirius ikke har hvert særlig ute de siste 8 årene og en uke er langt fra tid til å venne seg til alt det skumle. i dag var det en måke han kom for nærme. måken egentlig bare ropte advarsel og fløy over han, men det var mer en nok friluftsliv for denne katta og etter å ha ligget i busken en stund turte han først å gå til meg ( jeg fikk en ny runde rundt busken) så var det å spurte til nærmeste dør å vente på å slippe inn. litt forvirrende at jeg ikke slapp han inn men ville ha han til å gå mer. jeg tok han under armen og gikk halvveis til neste oppgang før jeg satte han ned igjen og han forsto at det hadde hvert feil dør.

nå er vi trygt inne igjen og jeg håper på noen timers fred fra maset om å få gå ut. om jeg er heldig helt til i morgen.

ny vannfontene

siden jeg ikke klarer å ta fra hverandre og vaske vannfontenen til kattene, har jeg kjøpt en ny en. nå har den gamle holdt i 8 år så det er ikke å klage over det. 

la merke til at den er designet for Sirius, det er nemlig bilde av han på esken...

bær tur

i går tok jeg meg en liten bær tur og selv om det endte med at jeg måtte rett i seng og har hvert dårlig siden, fikk jeg noen gode bær og masse bilder. ut på tur aldri sur.film: magic mike xxl

Magic Mike XXL (2015) Poster

Liker du menn som kler av seg er dette filmen for deg...

Det er tre år siden Mike sluttet som stripper og nå er guttene på vei igjennom nabolaget hans. Lederen deres har sluttet og de har bestemt seg for å gå ut med et pang på en strippe convention. Mike blir med dem på roadtrip frem til stedet og deres siste opptreden. Di må finne seg nye damer, nye mål i livet og lære seg nye rutiner.

Denne filmen ga meg et helvete til anfall så jeg skal nok ikke se den igjen. 

 

film: Carrie (2013)

Carrie (2013) Poster

Egentlig gledet jeg meg til å se denne remaken av filmen med samme navn. dessverre vil jeg ikke si at den ga noe mer til historien og jeg kunne like gjerne ha sett den gamle om igjen. Men en remake er sikkert bra for alle de som ikke gidder å se gamle filmer og som da hadde gått glipp av en strålende historie. 

Carrie er en tenåring som bor hos en kristen og ustabil mor. Hun er stille og sjenert og liker ikke å gjøre noe ut av seg, men hun blir ufrivillig kjendis og mobbeoffer etter at hun får mensen etter en svømmetime og får hysterisk sammenbrudd. ingen hadde forklart hva som skulle komme og hun trodde hun skulle blø ihjel. mens hun skriker om hjelp kaster de andre jentene tamponger og filmer henne.

En av jentene skammer seg og får kjæresten sin til å be med Carrie på skoleballet. men dette vil ikke en av de andre jentene og gjør alt hun kan for å gjøre Carrie til enda mer latter. det ingen vet er at samtidig som hun fikk mensen utviklet hun også telepatiske evner, og det er kanskje ikke lurt å pushe jenta med overnaturlige krefter for langt?

 

bok: Shame on You - (Fool Me Once -1)Tara Sivec

Shame on You (Fool Me Once, #1)

3 sterke kvinner oppretter detektiv byrået Fool me once etter at de alle opplevde svik av ektemennene sine. de har alle sine styrker. en er advokat og god på ting med retten å gjøre, en er modell og ekspert på å avsløre ektemenn som er utro og Kennedy er x militær og fanger kriminelle som ikke møter opp i retten. 

Kennedy som er hovedpersonen i boken får i oppgave å finne en mann som har gjort innbrudd og stjålet en hund. Men hun blir satt sammen med sin hete x bestevenn. Hun kan ikke tilgi han for å ikke ha fortalt at mannen hennes var utro og han vil gjøre alt for å forklare sin side av saken. 

tiltrekning, idioter og skumle kriminelle kompliserer ting. 

Egentlig ble jeg ganske skuffet over boka, da jeg ikke har sansen for mye sex skildringer. det er også en grense på hvor idiotiske folk egentlig er. jeg endte opp med teorien om at hele dusør jakten var satt opp av bygden for å føre dem sammen og at alle var meg på det, for ingen ting annet ga mening.

bok: The First Fifteen Lives of Harry August - Claire North

The First Fifteen Lives of Harry August

Først vil jeg bare si at å starte en bok med å skrive den som om du skriver til en annen, kan være litt avslørende. Du sitter ikke akkurat i spenning og lurer på om hovedpersonen kommer ut av ting i live, for de må jo være i live senere for å skrive dette. Men allikevel må jeg advare om at en ting også er like sikkert i denne boken, hovedpersonen dør 14 ganger, for hvordan ellers kan han ha levd 15 liv? hva jeg mener med den første settingen må du nesten bare lese deg frem til, for det er forskjell på død og død og død...

Harry August blir født på en tog perrong etter at moren har blitt voldtatt og fra vist arbeidsplassen sin. hans tante både grunnes sympati og familiens omdømme får et ektepar som jobber med å stelle landskapet til å adoptere han og oppdra han som sin egen. Harry lever et relativt vanlig britisk liv og bygger opp erfaringer igjennom jobb og militæret. Han dør av en sykdom når han blir gammel og blir født igjen på den samme perrongen på samme tid som sist gang. 

Han skriver historien i slutten av sitt 15 liv, men den starter i hans 11 og vi hopper frem og tilbake i livene hans mens han forteller om hvordan det var å finne ut av hva han var, å finne de andre som han og leve etter reglene deres. du skal ikke forandre store historiske øyeblikk som gjør at de som lever om og om igjen etter deg får forandret livet sitt.

rett før han dør 11 gang dukker en ung jente opp på sengekanten hans og forteller han at verden ender og at det skjer fortere og fortere, denne beskjeden har gått fra døende til barn til døende bakover i generasjoner for det er klart at det er en av dem som står bak det.

hvordan skal han stoppe det som skjer før han blir født, og hindre noe i å skje etter at han er død?

ut på tur

Jeg trodde ikke det var et så uvanlig syn lengre, men folk stopper fortsatt opp og smiler når de ser jeg er ute på tur med katten min i bånd. først er de overasket over at det er en katt på enden av tråden, og så hvor lydig den katten er. Men selv om Sirius er ganske samarbeidsvillig vet jeg at han fort kan forandre mening.

han har hvert ute de siste dagene i bånd, men ikke våget seg langt vekk fra døra. jeg tok han med ut etter at han sto å skrek på døra i to dager strekk. Jeg har tatt med meg telefon eller pad og sittet og spilt på bakken mens han har surret rundt meg, men i dag valgte jeg å følge etter han når han gikk og plutselig forsto han det og bare løp.

halen vibrerte som en propell og han hoppet og løp rundt på gresset, det virket som han viste hvor langt båndet var fordi han holdt seg nesten alltid innenfor. først gikk vi rundt grønt området foran blokken og så på siden og bak blokken. jeg lot han hovedsaklig lede, men grep inn når han ville under lave ting eller igjennom trange områder, noe han egentlig syntes var greit. 

vi var halvveis til mamma og tanta mi da jeg måtte snu han å gå hjem. jeg hadde ikke tatt med meg stokk eller stol og startet å slite med kroppen. tror ikke akkurat at jeg har noe valg lengre, nå er det bare å ta en tur ut hver dag. sette opp telt i hagen

teltene mine er ikke mye i bruk grunnet formen min, men de må luftes så jeg satte dem opp bak blokka til mamma. folk sto å så imponert på når jeg slo opp det lille så lett som bare det alene, men dette har jeg satt opp mange ganger før.

når det kom til det store nye derimot gikk det en evighet. egentlig gikk det ikke før jeg la bort bruksanvisningen og prøvde å tenke logisk på det hele...

 

men nå står det to telt der ute med rom til 8 personer tilsammen, helt alene.bok: Wild Born (Spirit Animals -1) Brandon Mull

Denne boka foregår i en verden som er mye mindre teknologisk enn vår, men det er kanskje fordi de har magi. Eller noen har en form for Magi, sjelen deres knytter seg opp mot sjelen til et dyr og de deler ferdigheter. Men ikke alle får et sjeledyr, det er bare noen og det følger ikke rang eller slekt, selv om det til tider kan virke slik.

Etter den store krigen fikk menneskene et serum av de fire tapte kjempene, dette serumet skal gjøre at mennesker som kan knytte seg til dyr gjør det under kontrollerte omstendigheter når de er 11 år. å knytte seg til et vilt dyr kan være skadelig. Du kan bli knyttet til hvilket som helst dyr, uten om kjempene. derfor blir det stor oppstandelse når fire 11 åringer på forskjellige steder i verden knytter seg til, ikke bare dyrene som de falne kjempene, men dem i seg selv.

betyr det at krigen kommer tilbake? barna må lære seg selv, dyrene og verden de bor i å kjenne fort.

Det var ikke verdens beste bok, men jeg liker slike historier og skal nok lese bok 2 også. 

Wild Born (Spirit Animals, #1)

film: Careful What You Wish For

Careful What You Wish For (2015) Poster

En Gutt ( eller ung mann er vel mer riktig uttrykk) er på ferie på hytta for sommeren. han og kameraten hans har planer om å finne jenter og ha sex med, men han forventer ikke å forelske seg i nabokvinnen som er gift. Det som først virker som uskyldig kjærlighet snur fort når mord, svindel og politiet kommer inn i bildet.

ikke helt sikker på hva han ønsket seg da, siden man skal være forsiktig med det... ikke imponert. 

 

bortskjemte katter

Det er varmt på sove/data rommet mitt, men om jeg går ut av rommet starter jeg å svette umiddelbart. det er som om leiligheten er en badstue og det eneste stedet det går an å puste er her inne med to vifter på. 
Sirius satt lenge å desperat klorte og skrek på ytterdøra, tilslutt hadde jeg ikke hjerte til å se på mer og hentet frem bånd og harnes som ikke har hvert brukt på mange år. Men på mange måter ble skuffelsen stor når vi kom ut for det var enda varmere der i sola. han fant litt gress å spise på men når jeg tok han inn igjen kollapset han i et hjørne, ikke kaldere på utsiden av døra.litt bekymret for dem bestemte jeg meg for å fylle opp vannfontenen deres, men når jeg først sto der bestemte jeg meg for å sette en skål med vann på alle rommene for sikkerhetsskyld. Allikevel følte jeg ikke at jeg hadde gitt dem muligheten nok til å kjøle seg ned så jeg lagde en vann leke de kunne dynke seg i om de ville.

Leken består av en dyp stekeplate fylt med vann, sprettballer og en pompom lager. 

 

det finnes mange enkle sommergleder for innekatter 

just fantasy

Det har hvert en fantastisk tur med Fantasy, det eneste vi savnet var netttilgang. jeg brukte opp Internett pakken på mobilen på 5 minutter så det ble ingen blogging resten av turen.

På veien til Kiel hadde vi først en runde hvor vi gikk å så hvor alt på skipet lå. det ble en ganske lang tur, men den var genial for resten av reisen.vi satte oss ved en bar og tok oss en drink og så på sjøen før vi skulle spise. D vi tok en tur rundt i butikkene før vi gikk opp på lugaren, både for å se litt og for å kjøpe inn ting vi ville ha på lugaren. Det var godt å slappe av litt før vi pyntet oss og gikk ned for å spise. vi spiste på ala carte resturangren. jeg fikk aspargis med spekeskinke til forrett og kalvefilet til middag, jeg avsluttet med creme brulee.

vinduet på lugaren

 

bordet vårt når vi spiste m utsikt 

jeg hadde funnet ut at det var strobelys på show forestillingen, så vi måtte avlyse disse planene. vi gikk heller opp på lugaren og slappet av. Jeg tok meg en rask tur ned på casinoet for å prøve ut spilleautomatene, de var ikke like spennende som da jeg var ung.

ikke store gevinsten

skal man spille, må man gjøre det på de gamle gode.

 

Avsluttet kvelden med spill på senga.

 

Vi spiste frokost ca kl 8, noe som er ekstremt tidlig for meg. men da slapp vi unna det siste maset og fikk tid til å slappe av og se på innkjøringa til Kiel. Det var strålende sol og det var mange som sto der ute og så på sjøen. jeg synes det var morsomst med krigsskipet som forfulgte oss. etter en stund kom det et til også, det var tilfeldig men litt morsomt også. 

Etter å ha hvert på Land rakk vi nesten bare å bestille bord på bufeet til middag før mamma skulle opp på spa avdelingen og få massasje. Jeg skulle opp 30 minutter senere og klippe håret. dette gjør jeg veldig sjeldent, så var bra jeg fikk gjort det.Vi gikk ned igjen sammen og jeg fortalte mamma at jeg hadde prøvd å skrive et blogginnlegg mens jeg venta på å gå opp, men at den slukte dagens Internett kvote. jeg klarte meg forresten fint uten nett resten av dagen.

Vi gikk ned til middag klokken 5 og satt der en stund og koste oss. så handlet vi inn det vi skulle ha på taxfree før jeg gikk opp og la meg, helt utslitt. jeg lå selvfølgelig å spilte en stund på senga, men det var bra å legge seg tidlig.

sto opp igjen kl.0900 i dag og mamma hadde kjøpt frokost til meg. siden jeg hadde pakket det meste kvelden før gikk resten ganske kjapt og vi gikk opp på dekk og så innseilingen til Oslo også. Da militærhelikoptrene sirklet rundt oss måtte jeg spørre mamma om det hadde brutt ut krig mens vi var på tur. grense på militær følge fantasy får når den kjører inn... 

 

 

kultur i kiel

Vi gikk bare litt rundt etter at vi hadde brukt litt penger i Kiel og mamma så et kirketak over noen bygninger. vi fulgte etter det og havnet på en plass som var belagt av brostein. det var gamle bygninger rundt oss og mamma bestemte seg for å gå inn i et av dem for å se om det var tilknyttet kirken. Siden det bare var trapper opp kjørte jeg rundt bygningen og fant kirken. Jeg kjørte tilbake for å hente mamma, men jeg kunne jo ikke bare rope på henne. heldigvis fant jeg en heis på baksiden og da jeg kom ut av den traff jeg rett på mamma i rådhuset. de var litt forvirret over hva vi gjorde der, men vi fikk forklart og vi ble gitt vei anvisning.

kirken hadde vakre vinduer på utsiden og vi måtte ta bilder av dem.
Men kirken var ikke mindre vakker på innsiden. den luktet som en gammel rot kjeller og lukta satte seg som smak i munnen. det var ikke ubehagelig, bare andelenes. 


Mamma tente et lys og jeg så på orglene. 

når vi kom ut igjen gikk vi rundt plassen vi hadde hvert på og da fant vi ut at den siste bygningen var teateret.Nå følte vi at vi hadde klart å pakke inn både shopping og kultur veldig bra i de 2 timene vi hadde på oss. og vi bestemte oss for å gå ned til gågata igjen, kanskje prøve å nå akvariet før vi måtte snu så vi rakk båten. vi hadde muligens rukket å gå bort til akvariet og sett hva de hadde utenfor ( som i følge omtalene skulle være det eneste som var verdt å se) men det ble så mange små omveier at vi bestemte oss for å gi opp ved konsert og utstillings området. mamma fikk med seg en kirke til, men jeg kom ikke inn der og kunne bare ta bilde på utsiden.


Nå var tiden vår ute og vi gikk igjennom kjøpesenteret tilbake til båten for å få litt pause fra sola så jeg ikke fikk solstikk. det var veldig fine timer i Kiel.

 

shopping i Kiel

vi hadde hørt litt om forskjellige ting i Kiel og trodde vi hadde planene klare. en rask tur i land og på kjøpesenteret og så tilbake til båten. Men været var så fint at vi gikk på utsiden av kjøpesenteret og plutselig var vi i en gågate, her ville vi heller være. vi fant et lite torg og der sto det en dame og solgte klær, et helt vanlig marked. 

og som vanlig forelsket jeg meg helt i noe på stativet. dessverre passet ikke den kjolen meg, men etter litt hjelp fant vi en annen jeg likte like mye. da vi skulle betale så hun at jeg så på t-skjorte og hun ga oss 3-4 euro i rabatt på den om vi kjøpte begge, noe vi gjorde. 

vi brukte opp nesten all euroen vi hadde tatt ut på dette kjøpet så mamma gikk inn i en bank og tok ut litt til. jeg ble sittende på utsiden og tok bilde av markedet vi akkurat hadde hvert på. vi fortsatte ned gågaten og tittet på litt bursdags gaver (uten å gå mer inn på det temaet)

vi fant en tilbehørbutikk og gikk inn her og jeg forelsket meg i noen leggings. dessverre var det ekstrem dårlig kundeservice her og hadde det ikke hvert for at jeg virkelig ønsket meg dem, hadde vi bare gått.vi var også innom et supermarked og handlet litt, men mesteparten av tiden brukte vi på å gå ute i sola. vi gikk inn i kjøpesenteret på veien tilbake til båten fordi det hadde blitt så varmt og jeg var lit redd for solstikk. vi var slitne og hadde ikke så alt for god tid, så vi passerte bare igjennom førsteetasje. 

hadde egentlig aldri trodd at vi kom til  shoppe til meg på turen, men man vet aldri hva man vil komme over.

 

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin