hits

juli 2014

sims 2 doten 31.07.2014

Uke 1: apokalypse now

Her satt jeg på vei på bussen hjem og plutselig hørt e jeg et kjempe smell. Hele jorden ristet og bussen veltet av lufttrykket som kom mot oss. Vi forsto ikke helt hva som hadde skjedd, men da ingen andre dukket opp for å hjelpe oss forsto vi at vi måtte hjelpe oss selv. Vi kom til nærmeste by og den var helt blåst vekk. Noen av oss slo oss ned her for å finne mat og drikke, andre fortsatte videre for å finne hjelp. De kom fort løpene tilbake og sa noe om at området var omringet av zombier, ser ut til at vi er på egenhånd.
jeg hadde planlagt en jobb innenfor sport, men dette var ikke tid og sted. Området trenger litt struktur da, så jeg startet å leke politimann. Tror jeg gjør en god jobb og folk ser ut til å høre på meg.
fant meg en liten plass å slå meg ned på og fikk hjelp til å bygge et lite zombie sikkert hus.

 Uke 2:

 

Man skulle tro at når man tok på seg jobben som politimann ville tyvene holde seg unna, men slik er det ikke. Selv om de respekterer meg som prøver å holde orden på egenhånd, kan jeg ikke hanske opp med den organiserte kriminaliteten som har oppstått. Velger å heller betale forsikring enn så lenge og så får vi se senere hva vi kan få gjort med denne gjengen. Det er egentlig ikke så farlig at pengene jeg tjener går til forsikring, det er ikke som om det er mye annet å bruke dem på akkurat nå. Har virkelig fått bygd meg opp et rykte som politimann, men det er alt for mye å gjøre for meg alene.
 

sims 2: Dotten 30.07.14

År 3:

Med bolig og skole i orden var det på tide å tenke på kjærligheten. Sirius tuller ikke rundt og startet et forhold med den første kvinnen han møtte. Han ville nok gjerne hatt et forhold til dem alle, men det er bare ikke nok tid. Fortsatt a+.


År 4:

 

Tenk at å miste en eksamen skulle ha så stor påvirkning på karakteren, nei nå gidder jeg ikke å jobbe så hardt for karakterene lenger. Ikke misforstå, jeg skal fortsatt jobbe med å stå, men sjansen for topp karakter er borte og da er det bedre å bruke tiden på å bygge opp skills som blir viktigere i livet. Egentlig ikke så ille å komme ut fra skolen med nesten 10 000 +, i dette tilfellet mye bedre enn gode karakterer.

bringebær tur

Det begynner å nærme seg slutten på bringebær sesongen, noe som er rar så tidlig. Det er noen få som kommer frem enda, men de fleste er svartbrente etter den kjempe varme uka. Nå handler det å vite om hvor bæra blir sist moden eller hvor de vokser i skyggen. Mitt favoritt bringebær sted har akkurat blitt moden og jeg koste meg der sammen med alle insektene i dag. Vel helt frem til jeg telte 10 jordveps rundt meg og bestemte meg for å gå rolig ut av krattet. Jeg tråkket ikke på noe bol, men med så mange rundt meg tenkte jeg at det var et i nærheten og jeg ville ikke utfordre skjebnen. Gjett hva jeg spiste til kveldsmat i kveld.

noen insekts bilder:

det finnes verre steder å falle ned

for etter noen bilder finner jeg et nytt hjem til deg.

bestefar lærte meg å ikke være grådig i skogen og plukke alt, la alltid noe stå til fugler og insekter
Jeg kan ta de rundt og så får du sitte i fred 
selvdyrket er bestDen ene tok jeg til lunsj og den andre ga jeg til mamma. Ser ut til at det blir mange fler før denne sommeren er over. De er ikke så store, men veldig tykke og gode.

 

norwaycup

Har man barn i familien som spiller fotball er det nesten en selvfølge å besøke Ekeberg Sletta på denne tiden av året. Jeg lar ikke min redsel for folkemengder stoppe meg fra å stille opp for dem og det er jo sunt å utfordre seg litt innimellom. Fikk med meg slutten av nrj konserten før kampen startet.


oppussing av soverom

i går var rommet ferdig og nå flytter jeg sakte men sikkert inn, blir mer bilder når ting er på plass. i dag flyttet jeg alle klærne mine inn i klesskapene igjen og ikke mye å ta bilde av der.

 


badetur til huk

Damene på tur. Vi var 6 flotte kvinner som dro på badetur til huk. Først slo vi oss ned ved badedammen og spiste litt og koste oss. Vi ga damene litt vin og jeg og mamma skulle ut og bade, men jeg likte ikke hvor gjørmete det var der så vi valgte å gå opp til det store vannet og bade der i stedet, det var herlig. Vi hadde latt damene sitte ved badedammen og etter en rask svømmetur gikk vi ned for å kose oss med litt ost og kjeks før det ble på tide å dra hjem igjen.

 

Det var veldig mange folk her oppe og det var umulig å finne parkeringsplass. Heldigvis er mamma lommekjent og kunne finne et greit sted å parkere.


sims 2: Dotten 24.07.14

År 2:

Det er virkelig ikke lett å skulle klare seg helt alene, det var jammen på tide at foreldrene hans innså at han forsto verdien av penger og kjøpte opp litt ting til det nye hjemmet hans. Dessverre syntes foreldrene det var å kaste bort penger å oppgradere et midlertidig hjem og Sirius måtte jobbe enda hardere for å få råd til det han ønsket seg. Det har hvert lange dager fylt med skole og arbeid, noen ganger ble han så utslitt at han endte opp med å sovne på sofaen på felles tomter. Det var veldig overaskende å komme ut av året med topp karakterer og en bolig man kunne overleve i. noen som er litt stolte av seg selv?

År 3:

 

Hva gjør man når man har det man trenger? Skaffer seg mer selvfølgelig. Det er fristende å kjøpe alt i butikken, men Sirius har innsett at det er viktigere å spare pengene til etter skolen, det han kjøper her er jo egentlig bortkastede penger. Vedsiden av skolearbeid, arbeides det med skills og interesser. Om det er litt tid innimellom litt arbeid også, men må innrømme at det er fint med konkurranser med penge premier. Sirius har blitt en super kokk.


for mye av det gode

Det måtte jo skje tilslutt, jeg er bare glad det ikke var verre.

Etter en samtale og jakt på vifte dro jeg innom leiligheten og sjekket post og snakket med de som pusser opp. Jeg hadde handlet mat og når mamma kom hjem fra jobben bestemte vi oss for å invitere opp de som jobbet i leiligheten min (de er gode venner). Jeg dro ut i butikken og handlet litt til og satt og leste nyheter mens mamma lagde mat. Rett etter middagen startet anfallet og det var bare å gå å legge seg. Det verste er nå over selv om jeg skjelver, er svimmel og kvalm.

 

Skal spille litt sims 2 og slappe av resten av kvelden. 

Nordstrand bad

Etter en varm dag og flere timer hos kattene bestemte jeg meg for at det var på tide å kjøle seg ned litt. Jeg pakket sammen bade sekken min og kjørte skuteren ned til Nordstrand bad. Jeg forsto det var mye folk der da jeg passerte parkeringsplassen, men ikke så mange at det føltes trangt. Jeg skulle bare ta meg en rask dukkert og synes det er greit med andre som svømmer og leker rundt meg. Det ble både svømming over og under vann + noe ligge å flyte på ryggen og bare slappe av.

På vei opp bakken fra strandområdet måtte jeg passere en familie og jeg slo av musikken min for å ha bedre kontroll. Jeg overhørte deler av en samtale.
gutt: Men vi behøver jo ikke å kaste denne, det er pant på den.
mor: vi har ikke tid til??.
jeg slo på musikken igjen og ga full gass. Den bakken er veldig bratt og jeg er redd for at om jeg stopper i den eller er forsiktig vil ikke stolen komme opp. Men på toppen registrerte hodet mitt at gutten ville panta flasken. Jeg ble veldig glad for at han tenkte på det og syntes det ville vært leit om den da ble kastet. Jeg fant frem 3 kroner og ventet til de hadde tatt meg igjen og «pantet» flasken hans. Det virket på foreldrene som om de hadde kommet frem til at om han orket å ta den med seg og pante den skulle han få pengene, så det ble en grei oppgave for gutten. Jeg måtte innom butikken på vei hjem og ga røde kors 2,5 kr.

 

Det var en koselig tur, men var godt å komme hjem til mamma og middag etter badet.

Nordstrand bad

21 °C

21.07.2014

kl. 06.01

sims 2: Dotten

Sirius Dotten

Utfordring: Legacy Challenge Advanced

Handicap:

-       Do it you self ? 1p

-       Patriarchy/ matriarchy 1p

-       One way street 1p

-       Extreme 1p

-       Storyteller 1p

-       Gasline 1p

 

-       Apocalypse challenge 5p ( pinstar original + pets)For et mas, foreldrene sluttet aldri å håpe at han skulle få en høyere utdanning. Selv synes han at det var overvurdert, foreldrene hans hadde ikke det og allikevel var de høytstående i samfunnet og hadde mye penger. Sirius tenkte han skulle bli en fotballstjerne, men først ville han kose seg sammen med damene. Tilslutt truet foreldrene han med å stoppe pengeutbetalingene. Sirius ga seg og registrerte seg opp på et drama kurs, foreldrene var oppgitt over valget hans, men noe var bedre enn ingenting.År 1:

 at foreldrene hans ikke kunne hjelpe han med et bedre sted å bo, greit nok har de betalt for kursene han skal ta, men alt annet ville de at han skulle gjøre selv. Lær deg verdien av penger ? sier de.
heldigvis koster det ikke noe å bo i boligene til universitetet og han flytter inn der. Til foreldrene sine store overraskelse gjør han det veldig bra på skolen og får topp karakterer, men han trives ikke i bofelleskapet. Det er for mange mennesker som lager alt for mye rot så han tar på seg små jobber i sentrum for å få råd til å flytte for seg selv.

 


selvdyrket aggurk

Middagen i dag ble veldig lik den i går, men noen små forandringer. Jeg var tom for stikkelsbær, men hadde en agurk på verandaen som var klar til å spises.


årets første saltvanns bad

Jeg fikk så lyst til å ta meg en badetur når jeg var ute i sola, men jeg hadde fornuft til å sjekke himmelen og været på nett før jeg dro på kjøretur. Selv om det var positive løfter fra meteorologene er jeg flink nok til å lese skyer til å forstå at jeg måtte forberede meg på litt regn, men at det trolig ville være kortvarig.
jeg pakket en sekk med underholdning, mat, drikke og badetøy og tok med meg et ekstra håndklede jeg kunne ta over meg om det startet å regne men jeg kjørte. Planen var originalt å kjøre ned på Nordstrand bad, men når jeg nærmet meg kom jeg på at dette er jo stedet jeg vil dra mest til og at noe annet ville ha hvert moro. Jeg kjørte rullestolen langs Mosseveien (sykkel og gå vei vedsiden av) og tok turen til Malmøya og solvik.

Grunnen til at jeg valgte å dra akkurat hit, var tilretteleggingen jeg tenkte kunne være en veldig god ide. Selvfølgelig startet det å regne men jeg kjørte, men det var så lite og håndklede holdt meg tørr, så når jeg kom opp på Lambertseter igjen at det hadde vært mye verre her. Flere hadde lagt merke til skyene og når jeg kom flyktet det lille folket som var der og jeg hadde nesten stranda for meg selv. Var noen som satt og solte seg og spiste så jeg turte å bade, men var veldig forsiktig. Ingenting er som å bade i saltvann.

 

Det ble en lang kjøretur hjem i stekende sol og jeg var veldig sliten når jeg endelig kom meg hjem, men har hatt det fint.

sims 2: aus

Så utrolig mye å lære seg, innen uke 1 var ferdig var jeg allerede oppe i -4 poeng. Hovedsakelig fordi jeg ikke klarer å huske alle restriksjonene og gjør jeg en tabbe og finner ut av det (liten tabbe, kan ikke fikses) gir jeg meg minus poeng. Jeg husker de fleste gamle, men det er lagt til noen til de siste spillene og jeg sliter å huske dem.

Uke 1: man skulle tro at å leve i en evig vinter med zombier ville være forferdelig, men Emyli takler ting bra. Mat rasjonene er ikke et stort problem siden hun spiser på jobben og ja det kan virke som om det er ensomt, men det er så mange idiotiske naboer som hele tiden kommer på besøk så det er alltid noen å prate med. Blitt bestevenn med en hund jeg håper jeg kan adoptere når ting er litt roligere.

 

Uke 2: jeg har fått meg en jobb innen idrett og ting går fremover. Selvfølgelig valgte jeg en karriere hvor jeg ikke hadde full pott på skills enda, men den største utfordringen er venner. Det går alltid folk forbi og jeg har vel 30 bekjente på nivå 30-40, men siden jeg ikke kan invitere dem inn blir de sjeldent lenge nok til å bygge et ordentlig vennskap. Noen få har kommet innom flere ganger og det hjelper jo. Snart er første etasje på huset ferdig, skal bli fint med litt mer inne plass i kulden. #thesims2 #apocalypsechallenge #legacychallenge

frukt og grønt

Måltidene mine i dag har i hvert fall ikke hatt mangel på frukt og grønt. Selv om nepene er hvite redder de meg fra å bare si frukt.

Middag: sommerkotelett, nepe, eple, druer, stikkelsbær

 

Kveldsmat: selvplukket bringebær, druer og plummer
the sims 2: aus

Historie:

Det fjerde året på universitetet viste seg å bli en opplevelse å huske. Hun er ikke helt sikker på hva som skjedde men det var noe med en fotballkamp og verdens undergang, hvem kunne tro at en eneste kamp kunne føre med seg så mye skade. Selv om katastrofen ikke hadde nådd universitetet enda var det blitt bestemt på høyere nivå at alle studenter skulle sendes tilbake til hjemstedet og hjelpe til der. Hun så på se selv som heldig som klarte å fullføre skolen før det var klart og brukte den siste tiden før hun ble hentet på å bygge opp så mye ferdigheter hun kunne få, hvem vet hva slags kunnskap man kan få bruk for.

 

Det var et trist syn so møtte henne, det var bare noen få hus igjen i området, alt annet var brent ned. Det var absolutt ingen resurser i området og hun måtte ha på seg verneutstyr bare for å bevege seg bort til det gamle huset sitt. Det var ikke mye som sto igjen, grunnmuren og noen vegg rester. Det var gjort klart et lite rom til henne slik at hun kunne gjemme seg bak en dør når ting ble virkelig ille. Ingen hadde sagt noe om zombier. Her er det bare å bite tennene sammen og ta den første jobben som faller i hendene hennes, politi? Ja vi får holde ut her til vi klarer å lure noen andre til å ta oppgaven og vi finner noe som passer bedre.
etsy pakke i posten

noen ganger overasker det meg hvor mye man kan få kjøpt for 200 kr på netther er det lenker, fester, perlepynt og catseye perler.

 

bok: The host ? Stephenie Meyer

The Host.jpg

Jeg hadde sett filmen, ellers hadde jeg nok aldri lest en bok til av Stephenie Meyer. Men hun følger utviklingen sin og dette kan faktisk kalles for en bok.

Vandreren våkner opp med det siste minnet til Melanie, hennes forsøk på å ta livet sitt for å hindre noen av parasittene som har tatt over jorden fra å ta over kroppen hennes. Dessverre lykkes hun ikke og kroppen hennes blir reparert før vandreren blir plassert inni henne og vekket opp. Melanie sitter på minner om de gjenlevende menneskene og hvor de kan befinne seg.
vandreren og søkeren som hjelper henne møter på et overaskende problem da det viser seg at Melanie ikke er borte, men deler hjerne og kropp med vandreren og hun har ingen planer om å hjelpe dem.
sakte men sikkert viser hun vandreren minner fra livet sitt slik at hun også blir forelsket og føler beskyttelse, hun velger å forlate folket sitt både for å redde Melanie og familien hennes.
etter å nesten ha dødd i ørkenen blir hun reddet av menneskene, men hvem vet hvor lenge dette varer. Hun er nå en av fienden og et lite feilsteg kan få henne drept.

måtte forresten se filmen om igjen etter å ha lest boka, den er ganske god om man orker kjærlighets historier.

Stargate fan? Minner disse parasittene om noen? Bare her er de tilsynelatende vennlige i motsetning til den andre serien.

sims 2: aus family (legacy/apocalypse challange)

Det tok en del oppdatering på regler før jeg følte meg klar til å spille denne Challenge. Legacy advanced for sims 2. med handicapene:

Do it you self ? reparer alt som går i stykker på egenhånd.

Fearless ? reparer alt elektrisk og alltid ta utfordringer

Patriarcy/ matriarcy ? la kun det ene kjønnet kunne føre slekten vidre.

One way street ? aldri bruke hjelpemiddel til å holde alder unna/ skru tilbake tid

Extreme ? start på gigantisk tomt

Free roming ghost ? la alle døde få fortsette å være på tomta

Storyteller ? lag historie

Apocalypse ? en hel utfordring i seg selv?

Gasline ? ingen graving på tomta.

Så var det å huske hvordan man spilte spillet da. Slet litt på starten med å huske hvordan enkelte ting ble styrt, men er godt i gang nå. Bra for det kommer til å bråstoppe når apokalypse Challenge slår inn, da leser man mer regler enn spiller på starten.

Story:

 

Emyli var glad for å starte med en høyere utdannelse. Hun var ikke helt sikker på hvor livet vil føre henne, men det må være bedre enn det hun forlot.
første semester var greit, men det var hardt å lære seg alt fra starten av samtidig som man skulle følge pensum. Gi ikke opp og du kommer deg til mål, avsluttet år en som topp student.
Andre året gikk også bra, hun fant en magisk lampe og brukte det første ønsket på penger så hun kunne flytte ut av hybelleiligheten og leie seg et hus på universitetsområdet. Endelig var det tid til å slappe av litt og da dukket veien til byen opp. Fortsatt topp student.
tredde året viste seg å være mye hardere enn de to tidligere, men med det arbeidet hun har lagt inn studiene de tidligere årene har mye å si nå. Møtte sin store kjærlighet og har fortsatt a+, livet går virkelig i riktig retning. Bare et år igjen av studiene nå.

(bildet forsvant, så må spille det igjennom steam fra nå av)

bok: Men at Arms (Discworld, #15) Terry Pratchett

Men-at-arms-cover.jpg

Det er ikke lett å være en mann med et navn, men uten penger. Edward d'Eath har kommet frem til at den beste løsningen på hans problemer vil være om monarkiet kommer tilbake. Han blir helt overbevist da han en dag går ut og ser fortiden vandre forbi han, er det virkelig en konge å går ute i gatene?

Samuel Vimes som er kaptein for vaktene skal gifte seg og slutte i jobben sin om noen få dager, noe som egentlig er greit nå som Lord Vetinari har bestemt at flere minoriteter burde komme inn i gruppa.

 

Men når det eksploderer i bygget til leiemorderne og noe blir stjålet, en klovn dukker opp død og han blir beordret til å holde seg unna, ja da tar han i bruk alle dverger, troll og varulver han har for å løse mysteriet.

 

13.07.14

Det har vært en rolig dag i dag. Jeg har fått gjort litt husarbeid og plukket litt bringebær. Blir alltid overasket over hvor fort tiden går når jeg er ute i bærbuskene.

I går leverte jeg datamaskinen min inn på data sykehuset med beskjed om at jeg ønsker å heve kjøpet, jeg håper ting går i orden innen sims 4 kommer ut. Men grunnet dette blir det lite sims 3 spilling på meg.

Jeg har ikke vært så veldig flink til å blogge den siste tiden, men skal prøve å skjerpe meg nå. Jeg laget en liste over bøkene jeg har lest og skal skrive om og ser at jeg har mye jobb foran meg.


-         Guards guards -  (Discworld, #8) Terry Pratchett

-         Men at Arms (Discworld, #15) Terry Pratchett

-         The host ? Stephenie Meyer

-         Nice Girls Don't Have Fangs Molly Harper

-         Born at Midnight (Shadow Falls, #1) C.C. Hunter

-         Awake at Dawn (Shadow Falls, #2) C.C. Hunter

-         Taken at Dusk (Shadow Falls, #3) C.C. Hunter

-         Whispers at Moonrise (Shadow Falls, #4) C.C. Hunter

-         Chosen at Nightfall (Shadow Falls, #5) C.C. Hunter

-         Feet of Clay (Discworld, #19) Terry Pratchett

 

-         14 - Peter Clines

men nå er det sovetid, natta

bok: Guards guards - (Discworld, #8) Terry Pratchett

Det er vanskelig for Carrot og få nyheten om at han adoptert. Foreldrene hans hadde tenkt å gi han de dårlige nyhetene over en lengere periode, men når du starter denne serien med å fortelle at du er en annen type menneske, gjør det vanskelig å skjule resten. Han er ingen dverg, hen er et menneske og nå føler familien at det er på tide at han får leve med sine egne. Siden han kommer fra en viktig dvergfamilie er det bare rett og rimelig at han skal få en viktig jobb, de har søkt om at han kan få bli vakt mann.

I Ankh-Morpork lever de få vaktene som er igjen på å løpe fra kriminalitet og håpe den ikke tar dem igjen. Det er ikke vaktene sin oppgave å holde orden i byen, det er de forskjellige guildene. Carrot sin ankomst til byen skaper mange forviklinger siden han har lest alle lovene til byen, det har ingen andre i byen gjort. Samtidig som mannen som tror han er dverg ankommer, prøver en gruppe å fremkalle en drage slik at de kan velge en helt som kan bli konge. Men det er ikke like lett å kontrollere en drage som man skulle tro, og drager kan fint være konger de også.

Mens dragen gjør fler og fler fremtredener i byen, smitter Carrot sin måte å takle problemer over på de andre vekterne og det kan virke som om de vil gjøre jobben sin.

 

Forresten har Ankh-Morpork en konge arving, for kommer det en drage må det også komme en ekte konge. 

dagstur i skogen

Dagen i dag, altså fredag, har gått til å komme meg etter onsdag og torsdag. Når jeg endelig klarte å roe kroppen nok ned til å sovne, var natten fylt med mareritt. Jeg prøvde å stå opp til fornuftig tid, men to timer og to paracet senere innså jeg at hodepinen ikke ville gi seg før jeg hadde sovet nok og gikk å la meg igjen, så nå har jeg snudd døgnrytmen min.

Men selv om jeg hadde en krasjlanding på kvelden i går, hadde jeg en kjempe fin dag før det.

Jeg hadde pakket med meg matpakke og masse å drikke, pakket det inn med fryselementer så alt skulle være godt utover dagen. Bringebærene her på Lambertseter er ikke helt modne enda så jeg startet bærturen min rett på andre siden av motorveien. Jeg jobbet meg sakte oppover bakken på andre siden mens jeg hørte på lydbok, etter hvert flyttet jeg meg til det store bringebærområdet ved plantasjen.

Her plukket jeg hvit rips, bringebær og markjordbær og hadde mange pauser med mat og drikke. Jeg kan ikke helt si at jeg noen gang startet å bli sliten, jeg var sliten før jeg startet og burde sikkert ikke ha gjort det jeg gjorde, men det er lett å være etterpå klok. Når jeg virkelig ikke klarte tanken på å plukke mere bær kjørte jeg ned ved Skullerud stua, inn i skogen og rundt til nøkkelvann. Hadde vært mye kortere å kjøre uten om skogen, men ikke like koselig.

Etter en samtale med assistenten min dagen før hadde jeg fått med meg at det var rullestol rampe på bråten badeplass så jeg kjørte der for å få meg en avkjølende dukkert før jeg dro hjem. Jeg var aldri i noen fare i vannet, jeg storkoste meg og svømte litt rundt odden (da kunne jeg svømme vekk fra barna som lekte uten å gå mer enn noen få meter vekk fra land) jeg lå så å fløyt litt på ryggen, men forsto at jeg måtte komme meg opp når jeg nesten sovnet der ute.  Hadde jeg sovnet, hadde jeg våknet fort igjen og jeg var godt inne på grunna, men hadde vel skremt noen barn. Jeg visste ikke hvor sliten jeg egentlig var.

 

Jeg forsto alvoret da jeg delvis mistet synet på det ene øyet og ringte tanta mi, hun ventet på meg på vår side av motorveien for å være sikker på at jeg kom trygt hjem. Satt mange timer å så på tv serier og spiste bringebær utover natten. 
livet er uretferdig

It`s unfair ? life is unfair, deal whit it

Først et klage innlegg og så skal jeg fortelle om alt det positive om dagen.

Jeg har sittet og sett på netflix i noen timer, om jeg trodde youtube var en fiende mot leggetiden har jeg nå fått en lærepenge. Youtube klippene varer i hvert fall ikke så lenge om gangen.

Men det er ikke seriene som har holdt meg oppe denne gangen, jeg har rett og slett hvert for sliten til å legge meg. Det høres rart ut, men når jeg satt der og så på TV-serier og koste med sirius behøvde jeg ikke å tenke på noe. Jeg kunne sitte i ro og hvile, noe jeg virkelig trengte. Når jeg tilslutt bestemte meg for å komme nok til live til å stelle meg brøt jeg nesten sammen i tårer når jeg tenkte på å måtte pusse tennene.

Nå ligger jeg i senga med laptopen og skriver, livredd for å slappe av og legge meg til å sove. Sove tror jeg ligger langt unna for om jeg er så redd betyr det bare en ting, anfall.

Så nå til hvorfor jeg synes livet er så urettferdig. Jeg har det slikt nå fordi jeg har hatt en fin dag, eller en fin kveld blir vel mer riktig, jeg gikk ut ved 4 tiden. Andre folk kan jobbe en hel dag og så ta seg en gåtur til et badevann, jeg tar nesen livet av meg i forsøket på den siste delen. Greit nok plukket jeg bær en time eller to først, men jeg hadde med meg stolen og mye mat og drikke. Kjørte frem til buskene og tok meg mange hvilepauser. Siden jeg hadde stolen valgte jeg å kjøre til bråten for å kjøle meg ned og få et bad, der er det rampe som i teorien kan gjøre det lettere for meg og komme meg inn og ut av vannet. Jeg sier teoretisk fordi det henger minst 5 barn på den hele tiden og foreldrene gjør ikke noe for å flytte på dem.

Ut i vannet var det en utfordring, men jeg gikk på yttersiden av rampen og holdt balansen ved å holde i det ene rekkverket. Når jeg kom litt lengere ut tok vannet over og hjalp meg med balansen. Jeg svømte og lå å fløt på ryggen og forsto jeg måtte gå opp igjen da jeg nesten sovnet der ute (var alltid nære land) jeg svømte helt bort til rampa hvor de samme barna var på vei opp og noen nye hadde kommet til. Siden rampa nok en gang var fullt av barn tok jeg nok engang å gikk på yttersiden. De første skrittene gikk bra men så holdt jeg på å gå rett bakover. En av ungene svømte inn og ut av rampa og jeg sto og holdt meg fast for harde livet mens hun viste faren sin det ene og det andre. Jeg ville filleriste den faren.

Jeg kom meg opp til stolen og satt i 10 minutter og hvilte før jeg kunne starte å tørke meg og kle på meg. Enda tenkte jeg at det var verdt å bli sliten for, men år jeg skulle gå til kanten igjen for å skylle bena fikk jeg sjokk. Heldigvis er jeg vant til at kroppen min gjør rare ting når jeg er sliten så jeg klarte å ikke skrike, bare banne stille til meg selv. Halvparten av synet på det venstre øyet var bare bobler. Forestill deg at du tar et glass med ru bunn og plaserer over halve øyet, det skremte livet av meg. Jeg visste jeg måtte kjøre stolen hjem med dette synet og etter en telefonsamtale til tanta mi bestemte jeg meg for å kjøre med det øyet stengt. Innen jeg kom hjem var synet nesten helt tilbake og jeg hadde bare en sin syk hodepine.

Jeg følte huden min stakk av varme og tenkte jeg skulle sikre meg over at det var utmattelse som tok øyet og ikke noe annet, så jeg sjekket temperaturen min 35,8. er vant til at jeg har lav kroppstemperatur, men det var sykt. Testet jevnlig etter dette og fikk 36,3 og tilslutt 36,6 som er ganske vanlig for meg. Tror det må være noe galt med termostaten, er ikke 35,8 ekstremt lavt? Det var forresten nå jeg plasserte meg ved datamaskinen med mat og drikke og ble sittende i flere timer.

Alt det positive om dagen får jeg skrive om i morgen, orker ikke skrive mer nå.

Forresten, ser ut til at jeg har en allergisk reaksjon på mygg armbåndet jeg brukte i dag. Armen blir rødere og rødere, men ser ikke farlig ut.

 

natta

årets første badetur

mange vil nok himle med øynene og si har du ikke turt før nå, men sannheten er at jeg ikke har hatt tid. men nå som desucon er ferdig for i år, skal jeg bade og plukke mye bringebær.
bursdags feiring

Det er bursdager på rekke og rad og i dag feiret vi min kusine sin 27 års dag. Det var først planlagt grilling ute, men siden værmeldingene var så dårlige ble planene gjort om til taco. Selvfølgelig regnet det ikke og det var noen irriterte blikk ut frem til vi fikk taco i munnen, da var tanken på all annen mat borte.

 

Det var kaker og velkomstdrikker, gaver og sang, ja alt som hører et bursdagsselskap med. Det var koselig og første selskap uten bestefar til stede, Jeg tenkte på han noen ganger.

alkoholfri.

melkefrie


siste perleprosjekter

Man skulle tro jeg var lei av smykker etter de siste månedene, men jeg er og blir meg selv og satte meg rett ned og startet på nye.

 Det har tatt meg et år, men plutselig forsto jeg oppskriften og fikk laget en frosk. Det er øyner og ikke ører på toppen av hodet ;-)
hvilket land er vi i?

Når jeg gikk ut av ytterdøra i dag måtte jeg virkelig minne hodet mitt om at jeg fortsatt var i Norge. Som de fleste andre er jeg vant til at det kan bli varmt i sola og at kroppen stekes, men jeg er ikke vant til at varmen i lufta slår mot lungene. Litt forvirret prøvde jeg å gå til butikken, men hadde ikke kommet langt før jeg innså at det var for varmt og jeg for sliten. Det blir en kjølig bris når jeg kjører skuteren så jeg tenkte ikke mer på varmen før jeg kom ut av butikken. Jeg må innrømme at fuglene rundt meg distraherte meg veldig. Når jeg kom ut av butikken fikk lungene mine det samme sjokket som når jeg gikk ut hjemme. Det er ikke det at det gjorde vondt eller var ubehagelig, det var bare så uventet. Selv i syden tar det meg noen timer før jeg venner meg til lufta og noen dager før jeg venner meg til forandringene fra inne og ute.

 

Men selv om jeg ble sjokkert, ønsker jeg at varmen skal fortsette en stund.


the birds

Jeg var på vei til butikken og valgte å kjøre den lange veien rundt, i det jeg kom rundt hjørnet på Karlsrud fikk jeg sjokk. Jeg vet det er mye fugler her fordi vi ligger imellom sjøen og østensjøvannet, men den mengden fugler jeg så har jeg aldri sett før. De fløy som en flokk i sirkler og det var 5-6 slike gigantiske samlinger på rad, enkelte fugler i mellom dem. Det så ut som små virvelvinder med fugler. Det var flere som stoppet opp og stirret sjokkert langs veien. Jeg tok opp telefonen og startet og filme, akkurat da ringte mamma og avbrøt. Jeg fikk lagt på fort og startet å filme igjen, men fikk bare med meg det nærmeste. Etter et lynraskt filmklipp ringte jeg tilbake til mamma og fortalte hva jeg så. Svermene var på vei not byen og jeg sto sjokkert og så på dem. Skremte nok mamma litt for hun ba meg dra hjem, hun mistenker sterkt tordenvær og vet hvor livredd jeg er det når jeg er ute. ( inne føler jeg meg trygg) jeg fikk handlet det jeg skulle ha og kjørte hjem og prøvde å ta bilde av fuglene, men det var ikke telefonen god til.

 

Mengden fugler og hvordan de fløy var en blanding av skrekkfilmen the birds og hvordan fugler oppfører seg når en stim småfisk svømmer mot overflaten. Men de fløy for høyt oppe til å virkelig minne om skrekkfilmen og de var minst 50 ganger fler en slike flokker på sjøen. Når jeg tenker etter nå får det meg til å tenke på en gresshoppe sverm. Altså fuglene følger en ekstrem sverm med insekter. 


Avène Kildevann

Reklame | Trybe

Jeg har fått prøve Avène Kildevann igjennom likenshare og må innrømme at jeg ble positivt overasket. Etter mitt første facebook innlegg om produktet fikk jeg vite at flere i familien har produktet, men at ingen har funnet noe nytte i det. Jeg hadde planer om å skrive ned alle bruks områdene her på bloggen, men mistet selvfølgelig den lille lappen som fulgte med produktet. Men for min del var det ikke nødvendig, jeg hadde lest igjennom den og husket at den skulle være god for tørr og sliten hud, eksem og kløe og lignende. Jeg sprayet meg når jeg startet å klø på leggene mine og jeg ble imponert over hvor fort det virket.

 

Har du først klødd deg sår og sprayer på må du være forberedt på følelsen av å spraye saltvann i sår, noe du faktisk gjør. Men den lindrende effekten tar fort over og roer ned både svie og kløe. Anbefaler ikke å bruke den på sår, men innimellom kan du ha klødd et lite sår du ikke har lagt merke til. Nå har jeg blitt helt avhengig av denne sprayen og urer på om jeg skal lure til meg de andre som er i familien før jeg kjøper nye. Om de ikke forstår produktet kan de vel gi det til meg?

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin