hits

juli 2013

sommer giveaway 3

Denne sommeren gir jeg bort øreringer til noen heldige lesere av bloggen min, alt du behøver å gjøre er å legge igjen en kommentar med mailadresse mellom torsdag og lørdag (23.59) og du er med i trekningen.

Premiene er ikke sponset

 

Denne ukens gave:
norwaycup igjen

Pakket inn i regndress til rullestolen kjørte jeg ned til Ekeberg igjen, og jeg ble fort glad for regndrakten for det regnet under hele kampen. Det var en kjempe fin kamp og jentene vant denne kampen så stemningen var veldig god. I tillegg hadde vi konstant bakgrunnsmusikk fra senen mens vi så på kampen.

Men ble litt surrete i hodet av alle keeperne som blåste i fløyter, ulempen med så mange baner inntil hverandre.

 

Jeg holdt meg unna pølseboder i dag

mitt første forsøk på å koke syltetøy

De som kjenner meg vet at jeg har flere års erfaring med å lage saft og rørt syltetøy, men dette er første forsøk på å koke syltetøy. Klarte å brenne sukkeret litt, men det gjorde ikke noe. Stikkelsbær syltetøyet ble kjempe godt. Ble nok til et stort syltetøyglass og litt på siden til å smake på.jeg hadde 600 g bær og brukte 2 dl vann ( litt mye) en pakke certo, 300 g hvitt sukker og ca 100 g brunt sukker.


600 g stikkelsbær

så var det å veie og rense solbæra, ripsen og bringebæra. men kost meg ute i flere timer i dag.

så fort oppvaskmaskinen er ferdig blir det å koke syltetøy og rense solbæra.

(ps: plastboksen veier ca 40 g så 600 var ikke en avrunding)

Norwaycup mandag 29.07.13

Jeg har allerede postet noen innlegg om dagen min i dag på Norwaycup, men ikke skrevet så mye om hva jeg gjorde der nede. Først og fremst var jeg der for å se Lambertseter jenter 12 år spille mot Palestina jenter 12 år. For meg var dette en veldig spennende kamp, for selv om de palestinske jentene slo Lambertseter 4-0 var jeg imponert over utviklingen til spillerne siden i fjor.  Etter kampen fikk alle spillerne et skjerf det sto Palestina på, kjempe koselig.

Så dro jentene på tivoli og jeg hang meg på, vurderte egentlig å bli med dem noen turer, men følte litt at jeg trengte meg på + jeg kan spare de turene til barna ikke har noen andre å kjøre med. Så jeg forlot fotballaget og kjørte litt rundt og tittet. Jeg kom til en konkurranse hvor du skulle dykke ned i en konteiner med tomflasker og lete etter en flaske med gul lapp i. Selv om jeg kanskje blir sett på som voksen måtte jeg prøve og det var mye tyngre enn jeg hadde trodd. Der gikk alle kreftene mine for dagen, men det var moro.Det var rett etter dette at ulykken med pølseboden skjedde, jeg var da allerede så utmattet at jeg var svimmel og ekstremt tørst, og jeg fikk ikke kjøpt drikke.

 

Jeg kjørte hjem igjen, halvparten av tiden med mamma på øret for å prøve å stoppe sammenbruddet som kom, men jeg hadde ikke en sjans. Derimot etter å ha kommet meg hjem og ligget og grått litt på senga kom jeg meg såpas at jeg kunne lage meg mat.

Jeg pleier å kalle Norwaycup et mareritt, selv når jeg ikke er der, så det var ikke så overaskende at det ble for mye for meg tilslutt.

 

Nå har jeg forresten sovet litt, så er bare ganske sliten.

norwaycup en rullestol bruker sitt store mareritt

Lest innlegget om hvordan jeg kjørte ned pølsebua med rullestolen min? det er ikke noe jeg er stolt over, men noe som viser ett av problemene med å bruke rullestol under norway cup.

Men la oss ta for oss det første problemet først. Det er en stor mangel på handicap toalett på plassen, jeg ser ikke bort i fra et det er et, et eller annet sted, men det står ikke på kartet. Toalettene som er satt opp er alle flyttbare og du må opp et trappetrinn eller to for å komme inn.

Her må jeg bare putte inn en liten uhygienisk fakta, det er ikke såpe på toalettene. Noe som ikke er så bra med så mange brukere, aktiviteter og mat samlet.

Men tilbake til tema?

Det er veldig vanskelig for en rullestol bruker å komme frem til kioskene så man kan kjøpe seg mat og drikke, dette hadde ikke hvert noe problem om de som jobbet i kioskene gadd å se mer en enn cm utafor kanten. Som min ulykke kan bevise er det farlig for stolene å komme alt for nærme kanten.

 

Plass til å navigere er det mer en nok av der, dette er jo positivt. Men se opp for løpende barn, flyvende baller og desperate foreldre. 

kjørte ned pølsebod på Norwaycup

Først må jeg få si at det var et uhell, jeg prøvde å sette stolen delvis innunder disken slik at jeg kunne komme nærmere de som solgte, de ville nemlig ikke selge meg noe der jeg satt. Måten disken sto og med banneret som hang på siden og dekket så det ut til at det skulle gå greit å sette fronten under, men jeg traff et bein.

Beinet på disken sviktet og disken falt over bordet hvor pølsene sto og veltet det. Heldigvis ble ingen truffet av det varme vannet eller av gassbrennerne og de som jobbet der fikk slått av gassen. Den største skaden var nok på min lille elektriske rullestol.

Det er to ting til som gjør denne hendelsen ekstra ille og komisk.

1.       Rett før jeg kjørte inn i kiosken hadde jeg spøkt oppgitt om dette var den eneste måten jeg kunne få oppmerksomhet på. Derfor er det veldig viktig for meg å påpeke at dette var et uhell, jeg ville aldri ha kjørt på noe eller noen med vilje, noen gang. Asbergeren i meg ville ikke latt meg overleve om jeg gjorde noen vondt.

2.       jeg ble fortsatt ignorert og fikk ikke kjøpt brusen min, tilslutt fikk jeg en som kunne gå, og som passerte meg, til å kjøpe den for meg.

Utslitt og gråtene kjørte jeg hjem og mamma måtte roe meg ned før jeg ble hysterisk. Men nå som ting har roet seg ned kan jeg se det komiske i det, ikke mange som har kjørt ned pølseboder med rullestol.

 

Ps: uten om mitt sammenbrudd ble ingen skadet, hvis de hadde det ville det ikke hvert komisk i det hele tatt.
opp og ut

Hvorfor skal disse kampene på Norway cup spilles så tidlig? Ok for barna er nok ikke 11.40 tidlig, og med tanke på at de skal ha en kamp til senere på dagen forstår jeg at de trenger tid til pause, men jeg liker ikke å måtte stå opp før jeg har sovet ut.

Nå hadde jeg ikke måtte stå opp heller, å se på familiemedlemmer spille er frivillig, men så lenge jeg kan skal jeg.

 

Fotballkampen jeg skal se på nå er Palestina mot Lambertseter, jenter 12 år. Blir morsomt.

vel det er den tiden på året

og jeg må utnytte meg av den mens jeg har den. enda en dag med bringebær plukking, nå må jeg vurdere sylting og safting igjen, kan ikke spise så mye.men litt kan jeg jo fortsatt spise :-)

fikk foresten med meg litt rips og stikkelsbær også i dag.

bok: Burning for Revenge - John Marsden

Ingen er så hevnlysten som Lee etter at han fikk vite at foreldrene hans var døde, innimellom tror Ellie at han ikke klarer å se klart og vil sette seg selv i fare.

Gjengen innser at flyplassen er for stort mål, men at de ikke kan sitte stille, så de velger å bevege seg ut i landet.  Men mens de leker seg på en søppelfylling blir de omringet av lastebiler og ser ikke noen annen løsning enn å gjemme seg i en av bilene. Og før de vet ordet av det sitter de inne på flyplassen med lite tro på at de kommer i live ut.

Men de har ingen planer om å gå ut uten en smell, og når de først er her?

Merkelig nok kommer gjengen seg fra utfordringen i live og de flykter til nabo byen, her skal de søke tilflukt i ellies bestemor sitt hus, men når de går inn blir de angrepet av en ukjent fiende som senere viser seg å være en gruppe barn.

 

De får endelig muligheten om å reise tilbake til new zealand, men avslår og blir i landet sitt for å sloss vidre.

fortsatt veldig fengende og jeg går igjennom en bok om dagen, men merker at disse er skrevet litt andeledes en de tre første.

endelig satte mamma på vifta

Vifta som har stått på rommet mitt de siste årene har i år stått og kjølt ned datamaskinen, men i dag ble jeg så varm at jeg løftet den opp fra gulvet og satte den på meg. Jeg satt og hørte på lydbok og tenkte lite over hva som skjedde rundt meg. Men når det ble stelle seg tid og jeg gikk ut av soverommet og ut i gangen slo varmen meg igjen.

 

Jeg snudde rundt og gikk inn på rommet igjen og da så jeg det jeg ikke hadde lagt merke til før, kattene hadde begge to flyttet inn og lå rett ut foran vifta. Jeg viste jo at Sirius lå på skrivebordet, men ikke tenkt noe på det siden han gjør det så ofte. 

bursdags smykker

I dag ble kusina mi 12 år og jeg har brukt dagen til å lage smykker til henne. Jeg har ikke kunne legge ut bilder før fordi jeg var redd hun skulle se det. Vi feirer ikke før i morgen og det er da hun får gavene sine.

 

Men nå regner jeg med at hun har lagt seg og tør å dele bildene av armbåndet, halskjedet og øredobbene.
kjærlighet

Jeg vet hva du tenker jeg vet hva du vil, jeg vet at ditt hjerte følger sitt eget spill. Når du kommer og legger deg tett inntil meg, vet jeg du hovedsakelig tenker på deg.

Men innimellom overasker du meg, særlig om jeg er lei meg. Da kommer du forsiktig som en trøstende ånd og viser meg kjærlighetens bånd.  Du tørker vekk en tåre du roer meg ned, og lar meg se at det finnes et håp et sted.

Jeg vet hva du tenker jeg vet hva du vil, jeg vet at ditt hjerte følger sitt eget spill. Jeg vet når du snakker, er det noe du vil. Men ikke alltid lett å forstå hva som skal til.

Jeg styrer og steller, jeg passer på. Men vet at din standard kan jeg aldri nå. Jeg er glad du tolererer livet her, for du vet egentlig selv at du er veldig sær. du vet at jeg prøver du vet at jeg vil, men at jeg ikke alltid klarer å strekke til.

 

For samme hvor mye du maser så elsker jeg deg, du er en del av hjertet i meg. Og selv når vi krangler og jeg blir lei, vet du jeg aldri vil forlate deg.

isbaren åpnet

I dag har isbaren på senteret endelig åpnet?

Jeg måtte prøve en og kjøpte en is med jordbærsmak. De har jordbær, vanilje, original og sjokolade. Isen som skal være yoghurt is skal inneholde 0 % fett, men det kommer jo litt an på hva du velger å putte på.

Isen selges som løsvekt, så du tar en kopp og fyller is i den. Du velger selv hvilken is du vil ha og kan blande fritt. Så går du langs disken og plukker ut hva du vil ha til og på isen. Her er det alt fra kiwi til tuttifrutti strø, så setter du isen på en vekt og betaler for akkurat det du har i skåla.

Min is var med kiwi, daim kuler, nøttekrokan og mørk sjokolade.

Litt usikker på hva jeg syntes om isen, den hadde litt konsistens som sorbe is, det var ikke det at jeg ikke likte den, men at det var noe nytt og jeg trenger tid til å venne meg til nye ting.
badetur til nøkklevann

Hva har skjedd med den jenta som nesten ikke orket å være vekk fra leiligheten en hel time? Først har jeg en mange timers bringebær tur for å så være hjemme i 5 minutter og kaste meg ut på badetur. (jeg var virkelig bare hjemme i 5-10 minutter) rett før jeg løper ut av døra ringer mamma og forteller meg om regnværet nede i sentrum og hun er rystet over at vi skal ut å bade. Den andre tanta mi dukker også opp, men naboen hennes ville ikke være med siden det var ventet regn og torden.

Det var ikke en dråpe regn på badeturen vår, men mye sol. 21 grader i vannet og kos.
Den ene tanta mi og fetteren min pratet om å hoppe rett i vannet fra brygga, selv var jeg først skeptisk, men tenkte at siden jeg ikke fikk kramper i sjøen kom det nok til å gå bra her også, vannet måtte jo være varmere her, noe det var.

Mens de sto og tittet ned i vannet, så på fisker og tøffet seg opp, kom jeg løpene forbi og hoppet rett uti, da måtte de jo følge etter med en gang, de kunne ikke være dårligere. Den andre tanta mi valgte å ligge og sole seg istedenfor å bade.

Jeg svømte litt for treningen sin skyld, må være forsiktig men det er veldig godt for kroppen min. så gikk jeg opp og satte meg til å lese en bok mens tanta og fetteren min fortsatte ute i vannet. Det var grunnet at jeg ble sliten at vi tilslutt pakket sammen og dro. Jeg er nok ikke super til å ha med på dagstur.

 

Det var en kjempe koselig tur. Når jeg var ferdig med å bade dukket det opp en familie med hund, den var så søt der den svømte at jeg måtte ta bilde av den.
bringebær dag

etter at jeg hadde stått opp og gått igjennom mailen min, la jeg ut på bringebær jakt. Planen var å kjøre over til Skullerud å se hvordan buskene i marka hadde det. De hadde det bra, men de hadde nok satt pris på litt regn snart.

Sakte og sikkert jobbet jeg meg oppover mot vannverket, her snudde jeg og jobbet andre siden ned igjen. Jeg koste meg i skogen og med lydboka mi og jeg følte ingen behov for å dra hjem, problemet var at jeg hadde grukket opp alt jeg hadde tatt med meg, og siden jeg skulle gå brant busker og brennesle hadde jeg heldekkende klær på meg.

Først kjørte jeg til Skullerud stua for å se om de var åpne der, det så stengt ut og jeg følte ikke for å prøve døra, jeg fortsatte mot rustasaga. Problemet var at det var så mange fine bærbusker på veien og jeg klarte ikke å la være å plukke, men nå gikk bæra rett i munnen og ikke i koppen, jeg trengte vesken i dem.

Når jeg kom til siden av skraperud tjern fikk jeg tekstmelding fra tanta mi om at hun og fetteren min på ti, skulle på nøkkelvann å bade. Jeg ringte opp og forklarte at jeg nesten var der, men at jeg måtte tilbake til Lambertseter for å hente badetøy. Slik ble bringebær turen gjort om til badetur, jeg rakk akkurat å sette bæra kaldt, få i meg næring, skifte, smøre meg og pakke badesekken før jeg ble hentet, familien er imponert over effektiviteten min.

 

Kom hjem med markjordbær, bringebær og tre blåbær. Mamma fikk markjordbærene og blåbæra ( og litt bringebær) gjett hva jeg hadde til kveldsmat...

sommer giveaway 2

Denne sommeren gir jeg bort øreringer til noen heldige lesere av bloggen min, alt du behøver å gjøre er å legge igjen en kommentar med mailadresse mellom torsdag og lørdag (23.59) og du er med i trekningen.

Premiene er ikke sponset

 

Denne ukens gave:
trengte en kjøretur, dro til byen

Etter alle marerittene i natt trengte jeg å ro meg ned og føle meg bra, jeg blir rolig av å kjøre, så jeg tok stolen med meg ned til byen. Før har det alltid hvert en kjøretur med bil som har roet meg ned, noe som har gjort at jeg har måtte vente til mamma kom hjem og kunne ta meg med ut, men jeg oppdaget fort at stolen hadde samme beroligende effekt på meg.

Jeg tok en ny vei ned og mamma var overasket når jeg dukket opp på jobben hennes, hun hadde ikke ventet meg før om 30 minutter tidligst. Kort oppsummering jeg har funnet en mye raskere og lettere vei ned til byen.

Jeg var innom gamestop på Gunerius og hentet 3ds maskinen min som jeg har maset slik på, og nå er den ferdig reparert og kusina mi kan endelig få bursdagsgaven sin. Bedre sent enn aldri?Uten om å hente 3ds maskinen, var det ingen ting jeg egentlig skulle gjøre i byen. Jeg kjørte over Youngstorget, torggata, Karl Johan og ned til aker brygge og tilbake igjen. Så på livet, så på gateselgerne og slappet av.

Jeg klarte å holde meg unne Mac Donalds sist gang jeg var i byen, men når jeg ble sulten i dag gadd jeg ikke å prøve en gang. Jeg vil ha de colaglassene og om jeg må forgifte meg for å få dem, gjør jeg det. Det syke er at jeg må gjøre det en gang i uka i 5 uker om jeg skal ha alle, og jeg sliter med å takle den burgeren jeg spiste i dag.Hvis noen kjøper en meny på mac donalds og får med seg et colaglass de ikke ønsker/ trenger ? tar jeg det gjerne i mot.

 

Tok kjøreturen hjem igjen, nå var lydboken min ferdig og jeg gikk over til musikk, når jeg kom frem hjemme hadde stolen brukt like mye strøm som den pleier å ha brukt når jeg starter hjemturen vanligvis.

bok: Darkness, Be My Friend (tomorrow series 4) - John Marsden

Vennene har hatt noen herlige måneder i New Zealand uten krig og med voksne som har hjulpet dem over traumene de har opplevd. De får gå på skole igjen og finner seg venner, men alt er ikke like fint som det virker, dagene er tunge og de har mye å bearbeide. De er nå helter og kjendiser, men vil helst bare komme tilbake til normalen.

Ryktet i leiren er at det skal være et gerilja oppdrag i Australia, og det tar ikke lang tid før vennene innser at de er en del av denne planen. Det er med blandede følelser de reiser tilbake til landet som er i krig, egentlig skal de bare være guider, men siden soldatene fort forsvinner tar de oppdraget om sabotasje på seg selv.

Men deres hell har gått ut og månene i trygghet har gjort dem uforsiktige. Ingen ting går som planlagt og de må nok en gang lære seg å leve med redselen og kunnskapen om at de er mordere.

 

Denne boka føles mest som en bro til en videre historie, når boka sluttet var jeg forvirret et lite øyeblikk før jeg forsto at de her skulle bryte mønsteret. Ingen geniale seire og ingen dødsfall, gleder meg til å starte på neste bok om noen minutter.

bok: The Third Day, The Frost ( tomorrow series) - John Marsden

Ellie og vennene hennes er utmattet etter det siste oppdraget sitt og knust etter dødsfallet av Chris. Etter å ha sittet i ukevis i helvete bestemmer de seg for deres største oppdrag frem til nå, de skal se om de kan gjøre noe med båthavna. På veien dit finner de Kevin, han som kjørte bort med den skutte venninna deres i bok en. Han er del av en arbeidsgruppe og kan ikke rømme fordi de holder familien hans som gisler. De bruker som vanlig hodet og klarer å få han med seg ved å få soldatene til å tro at han er død.

De bestemmer seg for å sprenge opp skipet som ligger i havna, men mye går galt og det er nesten så de ikke slipper unna med prosjektet i live. De gjemmer seg i en skraphandel og finner her en radio hvor de kan få kontakt med New Zealand og militæret, men det er ingenting de kan gjøre for dem.

De bestemmer seg for å ta en ferie og prøver å flykte området, men blir tilslutt tatt. Nå venter uker i fengsel hvor de er livredde for alt, men mest av alt å bli henrettet.

 

Dette er boka jeg ikke klarte å legge vek og måtte ta en hel dag blogg pause for, etter denne tok jeg noen dager fri fra bøkene fordi det var et naturlig stoppe sted. Egentlig har nok de tre første bøkene føltes som en lang bok, og siden de er så korte burde de kanskje egentlig ha hvert det?

En forferdelig natt

Du har mareritt, MARERITT og helvete, jeg har hatt en natt i det siste.

 

I løpet av natten har jeg gjenopplevd overgrep, krangler og alle redsler jeg hadde som barn. Etter det første marerittet var jeg faktisk litt imponert, sjeldent jeg har mareritt om spøkelser, men fra barndommens skrekk til krangler, svik og overgrep. Det siste jeg husker før jeg våknet var at jeg skrek desperat at noen måtte tro på at jeg hadde blitt voldtatt?

 

Nei i dag var det en glede å stå opp

hovedøya - hovedstranden

Forrige uke var jeg, tanta mi og kusina mi ute på hovedøya og badet. Det er ingen tvil om at en tur til hovedøya er mer enn en badetur. Det er en båttur, kultur/ natur og selvfølgelig bade -tur.

Det å ringe rundt for å finne ut om man kunne ta med seg stor elektrisk rullestol på båten ut var slitsomt, det virket ikke som ruter hadde helt kontroll på hvem som kjørte båtene, men jeg fikk tilslutt svar og dukket opp med scooter stolen min. de hadde rett, det går teoretisk. Problemet var at stolen ikke ville rygge over rampa på vei ut og det var nesten umulig å få snudd stolen. Men har du ikke støttehjul bak under stolen burde det gå bra. Vi kom oss både til og fra øya.

Vi startet med en gåtur på øya hvor vi hjalp tanta mi med å finne sjeldne planter. All vekst på hovedøya er fredet, men tanta mi tar bilder og tar det med seg hjem for å finne ut hva plantene er og tegne dem inn i sin egen plante bok. Det er mange planter som i Norge bare finnes på hovedøya, dette er fordi munkene som bodde i klosteret der dyrket dem.

Etter å ha sett litt på plantene gikk vi til stranda (vi besøkte ikke ruinene siden det ville være vanskelig for meg å navigere stolen der inne) vi fant et koselig sted på siden av stranden hvor vi slo oss ned, her fikk vi sitte i ro og det var ikke langt å gå rundt til stranden. Det var en benk der men den så vi ikke før vi skulle dra. Stranda var langt over våre forventninger. Den første meteren var det litt småsteiner og skjell rester, men etter dette var det nydelig sand. Det var også veldig langgrunt og bunnen gikk litt opp og ned så det kunne plutselig bli ganske grunt. Det var en helt klar grense til der de hadde ryddet som du så tydelig når du nærmet deg. Mens du gikk utover kunne du treffe på enkelte steiner eller skjell samlinger, men her stoppet vi bare opp og tok med oss skjellene hjem.

Grunnet at stranden ligger mot Lindøya er det nesten umulig å få til store bølger, de største kommer når noen båter bryter fartsgrensen, men selv da er de begrenset. Jeg observerte flere barn som fanget fisk og krabber og hørte flere ganger at de jublet av glede over fangsten.

Hovedstranda består av to (eller tre) strender delt opp av steiner og det går en sti på oversiden som fører til svaberget og mange små private mini strender. Du kan velge om du vil ligge på svaberget, murkant, stranda eller gress flekker litt opp i skråningen. Av ting å øya er det stor gressplen til lek, mange grillplasser med griller, ferskvann plassert rundt om kring fra små kraner, ruinene å utforske, toalett og cafe. Obs: i år er cafeen stengt for oppussing så ta med mat og drikke.

Toalettene var greie, 2 urinaler noen felles toalett og et handikap toalett. Rennende vann og såpe på utsiden.

 

Båten ut til øya går hvert time, og to ganger i timen tilbake til land. Den følger vanlig ruter sone 1 priser ( med overgang)

Nordstrand bad

Mens folk flest fra Oslo pakker seg sammen på Bygdøy, dro jeg og tanta mi ned på Nordstrand bad.  Vi hadde pratet om hovedøya, men siden det bare ble oss to og jeg ønsket å lære veien ned dit, valgte vi Nordstrand.  Tanta mi gikk og jeg kjørte den elektriske rullestolen.

Nordstrand bad ligger veldig vakkert til, du har fin utsikt utover vannet, i motsetning til stranda vi bruker på hovedøya som ser rett over på bensinstasjonen på Lindøya. Selvfølgelig er området rundt stranda finere ute på øya, den er noe for seg selv og ligger ikke i nærheten av en vei. Men vi hørte Mosseveien bare en eneste gang, og det var når det var full utrykning og sirener.

Nordstrand bad består av en lang steinmolo som har gresskant på baksiden og går ned til stranden på den andre siden. Stranden er delt opp av store stein samlinger, slik at det ser ut som flere små strender.

På gresskanten er det fint å ligge og sole seg, men det går fint an å ligge på stranden også (selv om den er litt steinete) et stykke ligger det en betongkant i mellom moloen og stranden som er akkurat lang nok til å ligge på. Det er også benker på moloen for de som liker best å sitte ordentlig.

Stranden er delvis ryddet, det ser litt grovt ut fra land, men om du følger den ene lille stripen som er ryddet fra stranden, finner du fort ut at hele lengden er ryddet to meter ut. Kjempe fint å gå ut og bade. Her er det krabber nok til alle barna og de flokker seg rundt steinsamlingene som går ut i havet.

Området har også et hoppetårn (2-3 M gjetter jeg) og toaletter. På hoppetårnet er det stige du kan bruke til å gå opp og ned til vannet. Det er to toaletter, en felles og en handicap. Ingen av dem har låser som fungerer lengere og det er ikke tilgang til vann eller såpe, så det er fint å bruke havet til å vaske seg med.

 

Selv om det kom flere og flere folk utover dagen, følte vi aldri det var mye folk der. For de som vil ha det litt mer privat er det mulig å gå litt bort over på svaberget og finne seg en plass. Skal du hit må du huske å ha med deg mat og drikke.

badetur

Da blir det ut på badetur i dag også

Jeg tror vi havner på hovedøya som var original planen, men det har hvert litt snakk om å bare gå ned på nordstrand bad også. Jeg har uansett pakket sekken full av mat (rundstykker med ost, skinke og agurk, bringebær og fruktsalat) lesestoff, x-ord, 3ds, bok, lydbok, badetøy og håndkle.

 

Så jeg er forberedt på en dag i solen

bringebær tid

Nå har jeg plukket jordbær til familien de siste to ukene og endelig er det min tur. Sakte men sikkert blir bringebærene modne og jeg kan sitte og kose meg med rød kveldsmat.

 

Jeg er en bringebær pike og ikke en jordbær pike.
phishing varsel netcom

Har du fått en melding fra netcom i dag om at du har betalt for mye og de vil tilbake betale? Ikke tro på den, bare slett den, hva enn du gjør, gi ikke ut personlig informasjon eller kontonummer.

 

Jeg har fått 7 slike i dag og er ikke engang kunde av netcom, ser på facebook siden deres at flere har mottatt samme mail

på tide å ta kontroll over sex livet

Advarsel: dette innlegget er seksuelt og personlig, om dette vil støte deg så ikke les det, er du familie tenk deg om og vurder om du vil lese det.

Som jeg har skrevet i innlegg før, så sliter jeg seksuelt grunnet overgrep. Hvordan ting går, har egentlig bare blitt verre og verre med årene og jeg har kommet til et punkt hvor det å få noe inn i meg, eller tanken på det, starter brekninger og kvalme som kan holde på i timer.

Jeg har bevist holdt meg unna kjærester de siste årene, men nå føler jeg på resten av meg at jeg savner en å dele livet mitt med.

Jeg har en veldig lang vei å gå før jeg følelsesmessig og fysisk er klar for dette og har bestemt meg for å jobbe med dette.

Mitt første mål er å kunne ha sex, og for å klare dette må jeg omkoble kroppen min fra å forvente noe vondt og forferdelig, til å forvente noe godt. Og første skritt må være å vise den at det ikke er så farlig.

Min teori er at om jeg bruker en veldig tynn dildo og venner kroppen tid den, kan jeg kanskje klare å jobbe meg til avslappelse og nytelse. Jeg sier ikke det vil være lett, men jeg ser optimistisk på planen.

 

Så i dag dro jeg ned på kondomeriet og kjøpte de tynneste dildoene jeg kunne finne.
jakten på forhåndsbestilling

Jeg vet spillet kommer, akkurat som med tidligere spill i samme serie har jeg funnet lanserings datoen på amazon.uk.co

Problemet er å finne noen i Norge som er villig til å ta inn spillet, skulle tro man pratet om et lite kjent spill som nesten ingen kjøper, men nei da jeg prater om den store farm simulator suksessen harvest moon.

De lurer sikkert på hvordan en spill serie kan være så populær i USA og Japan, men nesten ikke kjøpt i Europa, vel dette kan jeg forklare enkelt til dem.

1.       spillet kommer 2 år senere i Europa enn i Japan (1 år senere enn i USA) innen spillet har kommet frem er det utdatert.

2.       når spillet endelig kommer til Europa er det klippet og fikset så mye på at halvparten av funksjonene er borte. (harvest moon ds er et godt eksempel på hvordan man kan redigere i stykker et spill)

3.       Det er så å si umulig å få tak i når det først blir gitt ut.

Sterkt i mot soner?

Jeg var først på gamestop og spurte om de skulle ta det inn, nei det sto ikke på noen av listene dems. Så på game, her sto den heller ikke på lista, men de hadde et bestillings ark bak i permen. Når de tok frem den måtte jeg påpeke at det var forrige spill og det kom for litt over et år siden, og at navnet på den som hadde forhåndsbestilt det var meg, og at jeg aldri hadde fått det. Snakk om kaos i systemet.

 

Ser ingen tegn på at cdon.com tar det inn heller, litt lei meg, men jeg skal få tak i det, om jeg så må kjøpe det fra Engeland.

(redigert 06.10.16) 

bytur med bestevennen min

Overskriften burde ha hvert: bytur hvor jeg møtte bestevennen min og vi gikk å spiste, men siden vi prøver å holde overskrifter korte?

Jeg hadde tatt en lyntur på senteret og postet premien fra giweaway og skulle handle inn litt mat, men de hadde ingenting av det jeg hadde planlagt å kjøpe inn så jeg var glad jeg hadde planlagt bytur.

På lista sto game og gamestop (eget innlegg)
shangrila, lush, meny, outland
kondomeriet (eget innlegg)


kjøpt på outland

Sendte sms til bestevennen min som er i oslo for tiden og sa jeg dro ned til byen og han kom å møtte meg, vi gikk på peppes og spiste og jeg fikk julegaven min ( tilslutt)

På lush skulle jeg bare bytte inn noen tomme pakninger mot en ansiktsmaske og på shangrila skulle jeg se etter noen flere fluroite steiner. Var vist en kjendis der inne, men jeg kunne nok ha stirret i evigheter og ikke vist hvem, det var de gale ungdommene med telefoner som ville ha bilde som avslørte det.På peppes spanderte jeg maten, jeg hadde som vanlig Cæsar salaten min. det morsomme var når jeg skulle betale og kelneren merkelig nok slo inn endelig beløp for meg. Jeg lurte litt på hvorfor han ikke ga meg muligheten til å gi han tips, men han sa sett inn kort og slå kode. Jeg stirret bare på maskinen og jeg tror han forsto noe var galt selv om han gjentok oppfordringen. Tror ikke jeg vil betale 4313 kr sa jeg forsiktig til han da. Maten kom på 431 eller 413.

 

Selvfølgelig rettet han opp feilen som bare var komisk, men han ville fortsatt ikke ha tips og jeg følte jeg dyttet på han de ti kronene han fikk.

 

Her er min siste julegave (juli gave?)
middag hos mormor og beste

jeg ringte i går og spurte om de ville ha besøk, og selvfølgelig ville de det. De ble litt satt ut av hvor kjedelig middag de hadde planlagt da og selv om jeg sa at jeg ikke brydde meg var menyen forandret innen jeg dukket opp. Bestille pizza fra peppes?

det var koselig og godt, men dagens høydepunkt for meg var uansett vaflene etter maten.  Jeg elsker vafler.
Vi satt å skravlet en stund, jeg hører ofte bestefar prate om krigen, men tror dette er første gang jeg har hørt mormor prate om den.

 

Men tilslutt måtte jeg dra hjem, jeg var så trøtt, blir sliten av varmen.

knust

Det skal dessverre ikke så mye til for å knuse meg, jeg er veldig overfølsom på ting og sliter med å tilgi. Og selv om det er småting, kan det bygge seg opp og bli for mye eller det finnes enkelte grenser man ikke kan forstå at noen går over.

Jeg kan tilgi guttene for å ha stjålet vann av parsellen vår, vi er alle enige om å ha en bedre at barn drikker vann en tørker ut holdning der, idiotisk at parsellen vår er eneste vann kilde i nærheten. Men nå hadde guttene tatt det litt langt ved å skjøte hageslangene til brukerne sammen og laget en lang slange som gikk til utsiden av parsellen og gjorde inngangen gjørmete. Den ene slangen hadde gått i stykker under prosjektet og sto og sprutet vilt inne i parsell området.

En ting er å hente seg noe å drikke og fylle opp en vannflaske, noe annet er å la vannet renne i timevis. Jeg vet ikke hvor lenge vannet sto på eller hvem som egentlig hadde gjort det.

Men guttene dukket opp i parsellen mens jeg jobbet der og jeg hadde nok ikke merket dem om de ikke hadde skvettet så ekstremt mye når jeg små skrek. Skrek og skrek, jeg hadde klart å få vannsprederen over meg og ble plutselig gjennomvåt? de hadde vist ikke sett meg heller før dette.

Men jeg lot guttene være, de var nede og drakk nederst på parsellområdet og jeg var øverst. To ganger dukket de opp mens jeg var der, jeg tror de flyktet første gangen, men la merke til at jeg ikke brydde meg og kom tilbake.

Når jeg var ferdig med å vanne og gikk nedover parsellen igjen fikk jeg ideen om å se om det hadde vært guttene som hadde lagt opp vann løsningen, dette var enkelt å bekrefte da slange enden på utsiden var flyttet flere meter fra der den lå når jeg kom inn. Muligens de originalt kom inn for å slå på vannet der nede igjen og derfor skvatt slik ved synet av meg.

Litt irritert satte jeg med i den elektriske rullestolen min og føk avgårde i full fart, ikke bare skvatt jeg, men jeg viste også med dette at guttene hadde prøvd å kjøre rullestolen min. du trenger nøkkel for å få starte den, noe ikke guttene viste da de trykket på alle knapper på stolen. Hadde de ikke hvert så idiotiske å prøve å sette den på full fart hadde jeg aldri vist det, de satte nemlig ikke farten ned igjen der den pleier å stå.

Det som knuser meg er tanken på at de bare ville ha tatt og kjørt med rullestolen min, uten tanke på brukeren. Om de hadde kjørt vekk med den eller bare kjørt i området vet jeg ikke, men om de hadde kjørt mer en 10 meter ville jeg ha hatt problemer med å komme meg hjem, for jeg kan ikke jakte på dem.  Og tenk om de hadde fått fart på den og kollidert eller veltet, de kunne ha ødelagt den (den kjører ikke så fort så det skal mye til for at de ville ta skade)

 

Det er en grunn til at jeg alltid tar med meg nøkkelen når jeg forlater stolen min, selv om det bare er noen meter. Jeg vet at folk ikke kan la være, men det gjør ikke mindre vondt for det. 

film: Little shop of horrors (1960)

 Endelig kom tiden hvor jeg skulle få se den så mye omtalte filmen little shop of horror, og jeg ble så totalt skuffet. Nå sliter jeg med kombinasjonen skrekk og humor og i mange tilfeller bare humor i seg selv.

Det at jeg ikke forsto humoren ødela nok hele filmen for jeg satt bare og syntes den var kjedelig, treg og dum. Det var stereotyper og dårlige spøker rundt disse.  Selve skrekk elementet eksisterte ikke i det hele tatt, og de onde som drepte, vel de var ikke så onde.

kanskje jeg skulle ha sett en annen utgave

 

grilling igjen

det er koselig å grille ute I sola. Denne gangen gikk jeg for grillspyd med marinert kylling, marinaden var sweet chili. Vedsiden av hadde jeg kuttet opp eple, nepe og gulrot. Til dessert hadde jeg kjøpt inn bringebær og mager vanilje kesam, plukket noen ekstra bær mens jeg ventet på at grillen skulle bli varm.
Bok: The Dead of the Night ? John marsden

Bok to I tomorrow serien

 

Det har gått noen uker siden elli og vennene hennes sprengte opp en bro og nå begynner de å bli rastløse og vil legge nye planer. Det er en liten ubehagelig følelse etter at alle leste hva elli hadde skrevet om dem, og selv om hun fortsatt skriver er det ikke like stor entusiasme for det. Det har også tatt mye av dem å miste to av vennene sine.

De bestemmer seg for å finne ut av hvor elven deres fører og dukker opp ved en annen leir av overlevende. Først blir de overlykkelige over å ha funnet voksne igjen, men de merker fort at noe ikke er helt som det skal her. Deres store militære oppdrag ser ut til å ha hvert tull og skillet mellom gutter og jenter sliter veldig på ellie.

Men deres trygghet ved å finne andre frie forsvinner fort da gruppen blir lurt av fienden og angrepet. Alle vennene kommer seg ut i tide, men med forskjellige fysiske og psykiske skader.
Det hjelper heller ikke å finne ut av at han som ble igjen for å passe leiren har forsvunnet.

Men når de er oppe blant menneskene og leter etter vennen sin og mat, finner de ut hvor det lokale hovedkontoret til fienden er. De spionerer på det for å se om de finner noe å gjøre, men det er når de ser at lederen av den andre gruppen har gått over til fienden mens resten er drept de bestemmer seg.

Ved hjelp av mye planlegging og masse flaks gjennomfører de sitt tredde angrep på fienden, de flykter tilbake til hell og forstår at de må ha truffet et større mål en de trodde når de ser hvor stor innsats fienden legger i å finne dem. Selv er de deprimerte etter å ha funnet den savnede vennen deres druknet etter en bilulykke på vei hjem fra seieren, det virker som de ikke får glede seg over noen av seierne sine.

 

Bok 2 i serien er ikke like genial som bok 1, men den følger godt etter allikevel. Det er spennende å følge tenåringene på oppdragene de påtar seg og livet de lever. 

Front Cover

Bok: tomorrow when the war began - john marsden

Det var salg på audible.uk.co, to bøker som var filmatisert for prisen av 1. jeg hadde nok håpet på et bedre utvalg men fant to bøker jeg syntes det kunne være spennende å få med seg og kjøpte dem. Boka jeg startet med viste seg å være første bok i en serie og jeg angrer ikke på at jeg startet på den, sliter bare litt med å stoppe.

I boken følger vi 7 tenåringer som bestemmer seg for å droppe bygdefesten og reise ut til et øde sted i skogen. Stedet som er en blanding av fjell og skog er kjent som hell (helvete) og uten om en legende om en morder som flyktet dit skal ingen ha hvert der. De er litt usikre på om det er fysisk mulig å komme seg ned.

Men på vei ned finner de ikke bare en fin campingplass, men også bevis for at myten om mannen er ekte, for noen har bygd en bro der nede.

Det som skal være en uke med camping forandrer seg veldig når de på vei hjem igjen oppdager at noe er galt. Husene er forlatt og kjæledyrene har omkommet, strømmen er borte og det er ingen signaler på radioen, når de legger dette sammen med alle jetflyene de så noen dager tidligere forstår de at landet deres har havnet i krig og er okkupert.

De pakker med seg det de tror de trenger for å overleve og reiser ned til hell igjen. Nå må de bestemme seg for hva de skal gjøre, skal de bare gjemme seg her? skal de finne ut mer? Skal de kjempe? Når de prøver å finne ut hva som har skjedd med familiene sine finner de en tenåring til som har klart å unnslippe og sammen planlegger de å sprenge opp brua som fiendene bruker som hoved åre for trafikken inn i landet.

 

Herlig bok

stille

litte blogging i dag, helt fortapt i en bok....

så tar meg en liten pause.

selvplukket er best

og denne gangen beholdt jeg alt selv....kombinasjon av markjordbær og parsell jordbær

jeg fant også en liten busk med modne bringebær, det beste jeg vet, de holdt ikke turen hjem.

i dag går verden rundt

Vanligvis når verden surrer litt rundt meg pleier jeg å si at jeg er glad jeg alltid har hvert glad i karuseller, jeg pleier bare å innbille meg at jeg er på en og kvalmen gir seg i hvert fall. Selvfølgelig er dette lettere når man ligger i en seng og verden spinner enn når man står på et kjøpesenter, men siden jeg sto stille i heisen når svimmelheten slo meg rakk jeg å tenke det i dag også.

Jeg fikk handlet ferdig og fant raskt ut at det var lettere å kjøre skuteren når jeg var så svimmel enn å gå. Selv om jeg ble ekstremt kvalm av kjøreturen hjem, var jeg tryggere siden jeg ikke snublet og gikk inn i ting.

Jeg var veldig forsiktig når jeg kjørte og holdt god avstand til biler og folk slik at jeg ikke skulle kunne feilbedømme avstander.

 

Jeg kom meg hjem og inn, litt imponert over det. Nå ønsker kroppen å krype sammen som en ball på gulvet og holde over hodet, denne surringa må jo slutte en eller annen gang? men jeg er ikke helt klar til å gi opp enda, skal jeg ende opp i senga resten av dagen skal jeg i hvert fall ha en bok å høre på J

sommer giveaway 1

Denne sommeren gir jeg bort øreringer til noen heldige lesere av bloggen min, alt du behøver å gjøre er å legge igjen en kommentar med mailadresse mellom torsdag og lørdag (23.59) og du er med i trekningen.

Premiene er ikke sponset

 

Denne ukens gave:
ørering giveaway?

tenkte jeg skulle ha nye give away fremover, det blir en enkel premie som trekkes hver søndag ( siste påmeldingfrist lørdag 23.59) og temaet skal være øreringer. 

her er øreringene  jeg gir bort:

legges ut 18 juli og trekkes 21 juli

legges ut 25 juli og trekkes 28 juli

legges ut 1 august og trekkes 4 august

legges ut 8 august og trekkes 11 august

legges ut 15 august og trekkes 18 august

legges ut 22 august og trekkes 25 august

legges ut 29 august og trekkes 1 september
sims 3 øreringer

jeg hadde bare lyst å skrike av glede da jeg så disse steinene i butikken, jeg prøvde å plukke ut de som var gjevnest.

de to minste har blitt til øreringer, den største som ser mer hvit ut enn grønn på bildet er i ferd med å bli en del av et halskjede#smykker #sims3 #øreringer

senge tid

nå er det bare for meg å stupe i senga, skal på hovedøya i morgen tidlig og må klare å stå opp...

natta

Alt jeg ønsker er et svar

Man skulle tro at fokuset var på å få et positivt svar, men selv om man ønsker dette, kommer man ingen vei uten noen som helst svar.  Får man et negativt svar har man i hvert fall noe å gå ut fra, eller noe å klage på, men hva gjør man uten noe som helst svar?

 

Det jeg lurer på nå er om man kan ta med seg elektrisk scooter rullestol på båtene ut til øyene i Oslofjorden. I Morgen skal jeg ut med tanta og kusina mi og ting hadde hvert så mye enklere om jeg kunne ha tatt med meg stolen.

På hjemmesiden til ruter står det ingen ting, jeg leter under faq og leser den informasjonen de har om reisene. Jeg vet nå reglene og mulighetene rundt bagasje, ski, sykler, rullebrett, rulleskøyter og hunder, men ikke om jeg kan kjøre rullestolen på båten.

Eneste informasjonen å drive opp er at rullestol brukere kjører gratis, noe jeg er redd for å benytte meg av da jeg tviler på at kontrollørene vet dette.

Men kanskje vi lever i en bortskjemt verden her vi venter å finne svar på alt ved å søke på nettet, jeg ser ingen annen mulighet enn å ringe trafikanten og spørre dem. Som svar får jeg et nytt telefonnummer til et selskap som heter tide som tydeligvis driver båtdriften.

 

På hjemmesiden deres står det ikke noe om at de driver båtene i Oslo i det hele tatt, men jeg kan finne masse informasjon om hurtigruten og andre turer med båter og busser i Norge. Tide ser forresten ut til å ligge i Bergen, men de kan j o ha kontorer flere steder. Problemet er at når jeg ringer dem, stengte de sentralbordet for 5 minutter siden?. Og i valg menyen deres er det ingen valg om fremkommelighet.

rydde dag

Har hvert en stille dag i dag, brukt den til å rydde i leiligheten.

Har hatt poser med klær fra vaskingen i vinter som jeg aldri har lagt på plass, kjøkkenet mitt så også ut som om det snart kunne gå ut på egenhånd.

Men med nyvasket kjøkken ble det spagetti carbonara til middag i dag.

 

Ellers må jeg innrømme at mange timer går til the last o fus på ps3

grønt på verandaen

kan du se agurkene?

kanskje det blir gresskar på oss i år, nydelig blomst

og til neste år vet jeg hvilken plante som blomstrer, for nå ser jeg forskjellen på dem.

tomat, litt sen, men har god tid der den står.en kvalm følelse sprer seg i kroppen

Først kunne jeg nesten ikke tro mine egne øyne da jeg så det sto at George Zimmerman var frikjent for drapet på Trayvon Martin, men så slo det meg, han gjorde aldri noe galt, han var uskyldig.

For hvem er det som egentlig har skyld når det å forfølge en tenåring igjennom gatene i mørket, med våpen klar til å skyte om han skulle merke at han ble forfulgt er helt greit.  

Zimmerman gjorde virkelig det han tenkte var riktig, det samfunnet fikk han til å tro var en god avgjørelse. Følg etter en tenåring med våpen for å se om det er en liten sjanse for at han er kriminell. At Zimmerman skulle dømmes for mord grunnet dette ser jeg er å overdrive, han burde få en kraftig bot for å være dum, dømmende osv? men morderen er samfunnet.

Det at han ble frikjent viser jo også bare at samfunnet og rettsvesenet synes at slik oppførsel egentlig er greit, eller det viser at de vet de har lagt det opp til at det er greit, og skulle Zimmerman dømmes måtte noen hoder rulle.

Kvalm blir jeg av tanken på at det nå er offentlig i Florida at du kan forfølge svarte unge menn med våpen om natta, og drepe dem om de reagerer på oppførselen din.  Du har faktisk rett til det!

 

Men jeg velger å tro at frikjennelsen av Zimmerman fører til en stor oppvaskrunde, og jeg håper at folk ikke legger saken bak seg og glemmer den frem til neste gang noe likt skjer. Slik at neste gang en mann forfølger en tenåring igjennom gatene, er det ingen tvil om hvem som er den skumle og truende.

Geneva Alley - sims 3

Når jeg formaterte maskinen m in for noen dager siden, forsvant selvfølgelig sims familien min, så nå må jeg starte på nytt (igjen).

Dette er Geneva Alley, hun er en ånd og jeg er spent på hvordan å spille med henne vil bli.

 

LW: CEO of a mega-corporation
traits: loves to swim, workaholic, dramatic, gatherer, vegetarian

 

grilling

Jeg skal helt ærlig innrømme at folk startet å dukke opp mens jeg skrev forrige innlegg, jeg slet litt med nettet og slet derfor med å få bildene opp på nett. Men som jeg sa til dem, innlegget gikk ut allikevel. Jeg satt kanskje alene i noen minutter og det var jo satt frem ting så jeg forsto at de var inne og hentet maten.

Vi fikk fyr på grillen og sakte men sikkert dukket det opp noen med mat, vi gikk forresten fra å være fire til å være seks.

Kusina mi kom litt senere enn resten av oss, noe som var perfekt siden da kunne vi be henne plukke med seg alt det vi hadde glemt eller trengte fra butikken. Når vi var ferdige og satt og skravlet kom mamma. Hun hadde hvert med en venninne og akkurat kommet hjem, men klaget ikke over bakt potet rett fra grillen.

Jeg tok noen fine bilder, men siden en av gjestene ikke vil ha bilde på nett, blir det ingen bilder i innlegget. Kunne vanligvis ha redigert henne bort, men har ikke noe foto program på maskinen akkurat nå (ikke hvert en prioritering etter at maskinen krasjet)

 

Vi avsluttet med jordbær

Grill middag?

Her ble jeg invitert til grilling, men det er veldig stille. Det er gjort klart, men maten på bordet var det jeg som hadde med. Stille på grillen også.... Jeg er vel tidlig ute når jeg er presis...

sårene sitt positive tegn

I går sto jeg på badet og så på kroppen min før jeg skulle legge meg, den er full av blåmerker og sår. Jeg ble først litt lei meg fordi alle merkene minnet meg om hvor dårlig jeg er og hvor mye jeg slår meg når jeg prøver å gjøre hverdagslige ting.

Men så slo det meg at kroppen ikke så slik ut for noen uker siden, men det var ikke fordi jeg var bedre da, det var fordi jeg var redd for å gå ut å falle.

 

Nå ser jeg på hvert sår og hvert blåmerke som en påminnelse om at jeg ikke gir opp, at jeg kjemper, og at jeg burde være stolt av meg selv. 

bok: world war z - Max Brooks

En bok som er avslappende å lese. Greit nok er det ikke et avslappende tema eller handling, det handler om zombier og deres herjinger, men måten boken er lagt opp på, gjør at den blir lett å lese og ta pauser i.

Istedenfor å følge en historie fra start til slutt, får vi lese intervjuene en forfatter gjør med overlevende. På denne måten får vi høre historien fra alle sider og fra mange steder i verden. Vi får med oss tragediene, ofrene, heltene og de overlevende, men uten å måtte bli for knyttet til dem. Dette er ikke historien om noen sin overlevelse, men verden sin reaksjon, handling og overlevelse.

 

Jeg likte denne boken veldig godt.

The cover of World War Z

smykke ting?

Der nille ser dekorasjon, ser jeg smykke potensiale. Men jeg må snart stoppe å handle inn og starte å lage.
bytur i dag også

I dag dro jeg og tanta mi ned til byen ved fire tiden, her skulle vi møte mamma og se litt i butikker før vi besøkte storebroren min i den nye leiligheten hans. Vår store shopping runde endte med en butikk med salg. Vi kjøpte ikke så mye men vi prøvde oss igjennom halve butikken. Mamma spanderte en stor genser på meg og tanta mi kjøpte en genser og en veske til kusina mi.
Leiligheten broren min leier er kjempe fin, men jeg kunne aldri ha bodd der. Når jeg fortalte han at jeg fant ut at jeg var svimmel fordi jeg syntes gulvet hans var bølgete fortalte han meg at det var gulvet. Litt svimmelhet og bølgete gulv går virkelig ikke bra sammen.

Det var et lite optimistisk håp om å finne noen fler butikker i det vi gikk ut av leiligheten til broren min, men vi hadde sett på klokken og viste at det var vel optimistisk. Tanta mi dro hjem og jeg og mamma gikk for å spise. Vi endte opp på egon byporten og sitter igjen med litt blandede følelser.

 

Trist at den ene personen får kald mat slik at den må lages på ny og man ikke får spist i sammen, jeg var også rystet over det store sjokket når jeg spurte om parmesan til lasagnen.  Men det var koselig å sitte der ute og jeg føler jeg har hatt en fin dag.

film: world war z

etter å ha lest boka og sett traileren var jeg litt forvirret, sammenhengen var?
så var ikke så spent som jeg burde ha hvert, var klar for å bli skuffet. Men jeg hadde jo den fordelen at jeg elsker verden går under historier så jeg måtte se den.

Det var noen referanser til boka innimellom, men du glemte egentlig fort boka og så på dette som en egen historie. Når referansene dukket opp ville jeg dytte til kusina mi slik at hun kunne bekrefte hva jeg syntes å få med meg, men jeg satt stille.

Om du tror du skal se en nyskapende zombie film tar du feil, her er det en hvit helt som tidligere har jobbet innen for en viktig organisasjon som trengs for å redde verden. Men det er noen forskjeller både fra boka og andre zombie filmer man må merke seg, disse zombiene spiser ikke. Der du i andre historier risikerer å bli revet i stykker og spist opp, blir du bare bitt og litt banket opp her. Siden zombiene ikke stopper og spiser, eller er drevet av sult følelsen får det dem til å bevege seg raskere igjennom folkemengdene og ikke så drevet av lukt.

Mesteparten av filmen er lagt opp til å følge historien i boka fra et nytt synspunkt, men med enkle forandringer som gjør sammenligningen umulig. Filmen var ganske forutsigbar, men selv om du viste hva som kom til å skje ødela det ikke så mye av opplevelsen.

Action, idioti, redsel, tilfeldigheter og litt humor innimellom

 

Ps: sprenger du en håndgranat inne i et fly, kan du ikke være overasket over at det styrter.

 

premiere på world war z

Jeg møtte opp ca. 40 minutter før filmen startet, egentlig skulle jeg være der litt senere, men man kan ikke helt stole på når drosjen kommer så jeg gikk for tidlig i stedet for sent.

Jeg møtte kusina mi ved hoved kiosken og vi kjøpte oss popcorn, godteri og brus før vi tok en rask tur på toalettet og stelte oss i kø. Kusina mi var nok litt overasket over at jeg heller ville stelle meg i kø enn å vente utenfor, jeg hater folkemengder og kan bli ganske dårlig av dem, men jeg hadde bestemt meg. Jeg turte ikke å si at jeg håpet det var gaver til de første inn i tilfelle det ikke var det, men det var det og vi var nummer 1 og 2 i køen. Dessverre fikk vi bare en gave, forsto ikke helt det systemet deres.Kino reklamen var i fult belyst sal fordi det skulle være trekning mellom reklamen og filmen. Vi vant ikke noe og da lyset gikk av skulle jeg akkurat snu meg til kusina mi og spørre om det pleide å være så mørkt i salen da filmen startet og lyste den opp. Ja det pleier å være så lite ekstra lys, men ikke så mørkt (jeg er mørkeredd)

Filmen var i 3d, noe jeg ikke helt forsto hvorfor. Her var 3d delen bortkastet.

 

Det var en ikke spise godteri film? altså den holdt interessen filmen igjennom. Etter filmen var det rett i en drosje og hjem.

hva jeg fikk med meg hjem fra byen

Først var jeg på lush, skulle ha en balsam og endte opp med balsam og ansiktskrem. Fikk med en liten prøve på små hender.

På Youngstorget sto det en og solgte smykker og anheng og jeg forelsket meg i flere, brukte alt jeg hadde av kontanter og kjøpte to hjerter. Mat (ble med hjem i magen min) 

Nøtter, noen religiøse folk sang og dansen uten for Østbanehallen og delte ut nøtter. 
lang kjøretur

Da har jeg kommet hjem etter en lang kjøretur. I dag kjørte vi over Ekeberg sletta og tok en rask tur innom å så på dyrene der. Alle hestene var sendt bort på sommer ferie slik at de fikk vasket ned stallen, men resten av dyra var der + ponnier. Jeg ble stående utenfor fordi jeg ikke gad å betale 50 kr for å ta noen få bilder.

Så gikk turen videre ned til oslo sentrum. Først kjørte jeg bare rundt og handlet inn det jeg skulle ha og fikk lyst på under veis, så kjørte jeg til aker brygge og peppes pizza.

Jeg satte meg ned vet et lite bord ute i sola, selv om den forsvant veldig fort. Da angret jeg på at jeg hadde satt meg ute siden jeg ble røyket ned. Det kom ande folk og satte seg og fikk menyer og eller bestille, jeg var vist usynlig. Tilslutt stirret jeg så hardt på den ene servitøren at han skvatt til, er du bare en spør han meg og jeg bekrefter og får bestille.

Jeg forsto hva han mente med spørsmålet, men allikevel tenker jeg stille for meg selv, trodde han at jeg var to?

Jeg kjøpte meg en soft is på brygge før jeg kjørte hjem. originalt hadde jeg planlagt å ta stolen på t-banen, men jeg hadde så mye strø igjen at jeg likså godt kjørte.

Hatt en fin dag og nå skal jeg hvile ut før kino i kveld. 

Peppes

Etter en del runnkjøring i sentrum, har jeg funnet meg et bord på peppes. Her er alt gjort om siden jeg var her sist og jeg er litt svimmel. Har funnet meg et bord i en solstripe som blir mindre og mindre.

Håper jeg får bestille mat snart, er sulten

Peppes

Etter en del runnkjøring i sentrum, har jeg funnet meg et bord på peppes. Her er alt gjort om siden jeg var her sist og jeg er litt svimmel. Har funnet meg et bord i en solstripe som blir mindre og mindre.

Håper jeg får bestille mat snart, er sulten

Ensom

Hatt en kjempe fin kjøre tur, men merker at nå når jeg har kommet ned, savner jeg noen å være med.

Ny vei

I dag tenkte jeg å kjøre en ny vei ned til byen, med noen små stopp. Det er stille og rolig på ekeberg sletta i dag

disse bladene fra bladkongen kunne jeg ha tenkt meg

Siden bladkongen reklamerer så med at de snart er nær sin kunde 2 million i norden og konkurransen rundt dette (de gir hver 100 kjøper fra hvert land et gavekort) tenkte jeg at jeg kunne se igjennom hvilke blader jeg kunne tenke meg å ha og lese.

 

Jeg abonnerer på 3 blader allerede Nemi, Billy og Historie

Step By Step Wire Jewelry Omslag Bead & Button Omslag Art Jewelry Omslag Beadwork Magazine Omslag

Levende Historie OmslagAll Verdens Historie Omslag Archaeology Magazine Omslag Logic Problems Omslag

N Gamer Omslag

sommer middagsommerkottelett, rødt eple, nepe og en neve markjordbærsirius synes det lukter utrolig godt,men får ikke. maten nytes ute på verandaen i sola

kramper vs markjordbær

Og lenge vant markjordbærene.

Du tror det kanskje ikke når jeg sier det, men jeg er egentlig ikke så glad i jordbær. Ja jeg synes det er godt med fløte på eller på brødskiva, ja til og med en eller annen i rett i munnen kan være godt, men i hovedsak blir det litt for søtt for meg.

Men det er to ting jeg er veldig glad i, det er å finne spiselige ting i naturen og å dele ting. Så hver sommer går jeg ut med koppene mine og plukker. Finner jeg nye jordbær steder deler jeg dem gjerne og enkelte foreldre blir sjokkert når barna som passerer og viser interesse får smake, ja til og med de får.

Jeg kan bruke timevis ute blant bæra, helst uten at det er andre folk rundt, derfor pleide jeg å plukke mellom 6 og 10 om morgningen når jeg var i form. Nå er ikke kroppen like snill mot meg og de siste to årene har det hvert lite bær. I år har jeg den elektriske rullestolen og jeg kjører i mellom bær stedene, går av og tar med meg stokken mens jeg vandrer inn i feltene. Ja jeg får noen rare blikk, men det er ingen som har sagt at du må sitte inne og deppe fordi du trenger rullestol, og om de sier det fortjener de en såpevask av munnen sin.

Jordbærturen i dag startet ganske vanlig, jeg kjørte til områdene jeg viste om og plukket det jeg fant. Mesteparten av de områdene er ikke modne enda, men jeg kan se det kommer mengder der. Jeg kjørte bort til et område hvor jeg viste det var modne bær og lot stokken sitte fast på stolen. Jeg skulle bare noen få meter og så var det å klatre rundt på steinskråninger. Stokken ville bare være til bry her tenkte jeg og kastet meg inn i plukkingen. Når jeg var nesten ferdig sviktet benet mitt og jeg sklei ned skråningen. Jeg husker ikke så mye av hva som skjedde fordi jeg bare reagerte instinktivt, men ved å se på sårene etterpå kan jeg tenke meg hva som skjedde.

Skrapsårene er hovedsakelig på brystet, magen og armene. Noe som bekrefter min teori om at det var bena som sviktet, for jeg må desperat ha prøvd å holde meg fast i berget ved å prøve å klemme rundt det. Jeg havnet i en skråning på ryggen og bena hang bare rett utafor kanten, de hadde ikke stoppet fallet i det hele tatt.

Etter å forsikre meg om at bena fungerte fortsatte jeg plukkingen min, men nå ble jeg stadig minnet om hvor forsiktig jeg måtte være, av kramper som var veldig uønsket.

Jeg ga ikke opp å plukke og kjørte videre, klarte å snuble over et gigantisk markjordbær område og satte meg ned her og plukket, jeg slet nå med å kunne stå oppreist. Det var en skråning her også, men de bæra fikk stå i fred. Det svir å falle ned en meter, med kan være farlig å falle ned 2-4 meter.

 

Men tilslutt måtte jeg innse at jeg måtte hjem og hvile, gleder meg til neste tur, men skal prøve å være litt mer forsiktig.
 

Fullstendig data krasj

I dag våknet jeg til en datamaskin som var sort med bare en liten hvit stripe som blinket, her har jeg hvert mange ganger før tenker jeg før jeg slår av maskinen. Denne sorte skjermen betyr at det har hvert blåskjerm og at når maskinen har prøvd å restarte seg har den mislykkes, den står å prøver å lese Windows men kommer ingen vei.

Somregel pleier det å hjelpe og koble fra alle eksterne ting og kjøre igjennom en bios klikk. Jeg behøver ikke gjøre noe inne på bios sidene, bare starte dem en gang og så stenge dem.

Som vanlig virket dette, maskinen fikk kontakt med Windows og startet å kjøre, men denne gangen skulle ikke leken være like lett. Etter litt under 1 minutt, mens Windows fortsatt startet, men skrivebordet var oppe, kom ny blåskjerm.

Prøvde ut dette et par ganger, for å se om det var noe jeg trykket på som trigget det, men det var raskt klart at Windows virkelig hadde en register feil. Så jeg tenkte jeg skulle være smart og gå igjennom sikkerhets modus og fjerne det nyeste programmet jeg hadde installert, men vanlig sikkerhetsmodus klarte ikke å starte en gang.

Så jeg valgte sikkerhetsmodus med ledetekst og prøvde å sette maskinen tilbake til et tidligere tidspunkt, men heller ikke systemgjenopprettingen fungerte, fikk bare melding om alvorlig feil. Jeg hadde nå lett hele leiligheten min etter en Windows dvd, men det finnes ikke. Heldigvis klarte maskinen min å veilede meg fra systemopprettingen jeg hadde startet til fullstendig systemoppretting til fabrikk innstillinger, og jeg så ingen andre valg. By, by alt lagret på maskinen.

 

Resten av dagen blir og først fjerne alt søplet som kommer med maskinen, så installere alt jeg vil ha, gleder meg spesielt til 50 spill installasjoner?. 

sims 3 create a world tool

Da har jeg sittet de siste timene og jobbet på en verden til Sims 3. siden jeg prøver å være nøye på detaljer går jobben veldig sagte. Når jeg endelig har fått til brua, og hvordan jeg vil ha boligene på første del, prøver jeg å åpne det i spillet og jeg får bare problemer. De første to gangene klarer jeg ikke å finne verdenen min grunnet all himmelen, den første gangen krasjet også spillet når jeg skulle gå inn å se om det var noe som kunne hjelpe under settings.

Tredje gang finner jeg nabolaget, men da jeg prøver å trykke på en av tomtene for å bygge den opp, virker ikke grafikken og det er store blå bokser der informasjon og valg skal være. Men dette er egentlig et lite problem, om de ikke vil la meg bygge tomtene her kan jeg jo alltids lage dem i andre nabolag og overføre dem, men når jeg trykker på offentlige tomter delen krasjer spillet på nytt.

 

Jeg forstår ikke hvordan noen kan klare å lage noe her, men jeg gir ikke opp, tar bare en pause for i natt. Ønsker fortsatt å få til apocalypse challange med verden.

en liten måkeunge

Jeg kan ikke helt forstå hvorfor de absolutt må få ungene sine i boligstrøk, det gir dem jo en overlevelses sjanse på mindre enn1 %. De må forholde seg til katter, biler og irriterte mennesker.

Bildet ble tatt fra en veranda og er derfor litt uklart. Ungen kan ikke ha hvert lenge ute av redet, den var ustødig på bena og måtte jobbe litt med å ha kontroll over vingene sine. Når det var på det verste krøp den under en av foreldrene sine og gjemte seg der.

 

Den var kjempe søt, og uten om bildene og litt titting fra avstand fikk den være i fred.


hageparsellen i sola

Når det er så fint vær, får man følelsen at man bare må ut å nyte det, samme om du er datanerd eller ikke. Jeg har ikke veldig mye energi, men jeg kjørte bort i parsellen for å se om det var liv der. Det første som slo meg var at det så ut som en virvelvind hadde passert over parsellen, noe jeg nå i ettertid innser at faktisk kan ha skjedd. Ingen skader på plantene, men alt av støtte stativer og lignende var revet opp og kastet bakover. Vanlig vind ville ikke ha klart dette da de var tredd på pinner som var festet i bakken, men jeg liker tanken på en liten virvelvind (som det er mange av her på Lambertseter) mye bedre enn at noen skal ha gjort det med vilje.

Jeg hadde ikke planlagt noe arbeid, så jeg hadde ikke med meg utstyr, men jeg satte opp stativene igjen, fjernet mini drivhusene som fortsatt sto på plass og ryddet litt rundt bærbuskene. Siden jeg ikke hadde hansker ble det bare døde kvister og enkelte ikke stikkende eller brennende planter som ble fjernet.

Da jeg skulle hjem igjen oppdaget jeg at jeg hadde mistet nøklene mine, heldigvis trenger skuteren nøkkel, ellers hadde jeg ikke merket det før jeg hadde kommet hjem. Jeg stålsatte meg til å lete igjennom det store området med bærbusker, men fikk den geniale ideen om å sjekke parsellen først. Midt ute på parsellen, helt synlig lå de, og når jeg bøyde meg ned for å ta dem opp så jeg to modne jordbær også.

 

Nå har jeg kommet meg hjem og trenger og hvile litt, det høres kanskje ikke så mye ut, men å rive opp 1-2 meter høye planter med rot, tar litt energi.

nytt armbånd/halskjede prosjekt

Etter å ha prøvd og feilet en del ganger med plumbo prosjektet mitt, har jeg tatt meg en pause der og startet på et nytt prosjekt i stedet. Enda en twist, men vet ikke hvor langt jeg skal lage det enda, det er i grønt og lysegrønt.
si hei til Narisa Draconem

Narisa ble født på sykehuset og hadde en sterk reaksjon på fullmånen når hun reiste hjem, så her mistenker jeg noe overnaturlig. Alv vil være det naturlige å gjette siden faren er det.

 

Personlighet: genius, athletic
første dag på allèvo over

Da har jeg gått en hel dag på allèvo produkter og tror det har gått bra. Hvert litt skjelven og svimmel når jeg har gått ute, men det er jo egentlig ganske vanlig til å være meg.

Etter mitt store sjokk møte med drikken i dag tidlig byttet jeg fort ut vannet med melk, jeg hadde egentlig ingen planer om å slanke meg før jeg fikk pakken og behøver i hvert fall ikke å lide meg igjennom ekstrem kuren deres.

Daglig dose er 5 poser og 6 tabletter, men siden jeg ikke er like lenge oppe som andre har jeg redusert det til tre tabletter. I dag spiste/ drakk jeg en sjokolade shake, to bringebær og banan shake og to poser potet og løk suppe.

 

Skulle sikkert ha veiet meg i dag tidlig, men siden jeg glemte det får jeg prøve å gjøre det i morgen og så får vi se om denne kuren har noe effekt på meg.

Allévo Kick Start Soup Purre/Potet 14x33 g

film: Amorøse passasjerer

Filmen starter med at en flyplass arbeider fjerner bremseklossene på et fly, men mens han holder på tipper koffertene fra en transportbil over en annen ansatt og han løper for å hjelpe til. Så du behøver ikke å gjette hva som har skjedd for at landingshjulene på flyet filmen handler om ikke virker.

Vi møter de på flyet 90 minutter senere, en dame undersøker passasjerene på vanlig klasse og ser at de alle sammen sover. Flyvertene oppfører seg litt merkelig og det er klart at pilotene ikke er helt fornøyde. Hun kommer seg inn til pilotene og får der vite at den bakerste delen av flyet er dopet ned.

Bare første klasse er våken og her er det en merkelig samling av folk. Den synske dama som vet at hun ikke vil være jomfru lengere når flyturen er over, finansmannen som har drevet en svindel og dette holder på å avsløres, et ungt ektepar, en leiemorder og en dame som er mest kjent for å ha sex med kjente folk.

De ansatte på flyet er en blanding av homofile og bifile menn som sirkler rundt hverandre, alle er veldig gode venner.

Mesteparten av denne filmen handler om sex. Hvem man kan ha sex med, hvem den du har hatt sex med har hatt sex med, hvordan du kan ha sex, hvem som har sex osv? det blir overdrevent mye til tider og du himler med øynene over enda en sene.

 

Men selvfølgelig blir det slik på flyet etter at flyvertene har skjenket og dopet ned alle sammen.  Selvfølgelig for deres eget beste slik at de ikke blir urolig mens flyet fortsetter å sirkle rundt landet for å finne en rullebane de får nødlande på.

 

spisevegring

Jeg har en slags merkelig form for spise vegring, men jeg tror det er fysisk og ikke psykisk (så da heter det kanskje ikke det). min mistanke er at det er musklene i halsen som ikke samarbeider, jeg sliter jo veldig med musklene mine, men samme hva det er jeg kan ikke spise tørr mat.

Det største problemet er om morgningen, det kan ta timer fra jeg våkner til jeg klarer å spise noe. Dette har ikke hvert et problem det siste året siden jeg har startet dagen med en næringsdrikk. Men siden jeg vant en slanke kur tenkte jeg at jeg skulle starte på den i dag, og jeg ble fort minnet på hvorfor jeg ikke spiser om moringen.

Jeg trodde ikke det skulle ha noe betydning, siden dette også var drikker, men det var drikker med klumper i. den første slurken gikk greit, jeg syntes ikke smaken var alt for ille og tenkte at dette går nok bra, men den andre slurken var det en klump i og jeg startet å brekke meg. jeg tvang i meg resten av shaken og satt 10 minutter og holdt meg for nesa og holdt munnen igjen.

 

Nå sitter jeg igjen med en intens kvalme og lurer på hvordan jeg skal klare dette. Å starte dagen med så intens kvalme gjør det vanskeligere å spise utover dagen. Og vanligvis klarer jeg å spise utover dagen så lenge jeg holder meg unna tørr mat. 

tror noen prøver å sende meg et hint om at jeg må slanke meg...

kom pakke i posten i dag, jeg var veldig spent fordi jeg synes det var overaskende fort å få premien dagen etter at jeg ble varslet om seieren. jeg deltok egentlig i konkurransen for å vinne kino billetter, man tror jo ikke at man skal vinne første premien. Men nå sitter jeg da med en kick start slanke kur og jeg har tenkt å prøve den.

 

Jeg veier jo litt over 90 kg og ser på seieren som et hint sendt fra oven?
bursdags feiring

i dag ble kusina mi 26 år, dette måtte feires

kakerblomster

grådig kusine

hvem har spist av kaka mi?

det er i hvertfall ikke manga figuren sin feilvi skylder på den yngste kusina

En butikk over loven

Det er slik i Norge at forbrukere har ganske sterk rett, noe som gjør at butikker gjerne prøver å snike seg unna ansvar. Men om du ikke kan ta ansvar ovenfor kundene dine har du ikke noe med å starte en butikk.

Her i landet er vi faktisk så heldige at det er dem vi kjøper varen av som har ansvaret for at vi får det vi betaler for, derfor er det viktig for butikkene å ha god kommunikasjon med leverandørene sine slik at de kan bistå kundene når problemer oppstår.

Men hvor ligger ansvaret når kommunikasjonen mellom butikk og leverandør svikter?

Du kan ta saken i egne hender og gå til neste ledd, men selger kan ikke kreve at du tar på deg dette ansvaret da det er selger du har gjort en avtale med. Ved kommunikasjons svikt skal selger forholde seg til kontrakt mellom kjøper og seg i et stadium og mellom seg og leverandør i et annet stadium, kjøper skal ikke bli påvirket av deres kommunikasjons problem.

Dette var sikkert tungt å komme igjennom, men ikke så tungt som å lese hele forbrukerkjøpsloven.

Poenget mitt er at når jeg kjøper et produkt i en butikk er det de som må stå til ansvar ovenfor meg, om de ikke ønsker dette må kravet om at alt leverandør alene er ansvarlig varsles tydelig før kjøp (det hjelper ikke å skrive det på kvittering eller inni i manualen, men jeg er ikke sikker på om de har lov til det i det hele tatt)

Så når et produkt slutter og virke er det selger som er ansvarlig for å få det reparert eller erstatte det. Deres krav om å få erstattet dette videre av leverandør er ikke kjøper involvert i. så selv om leverandør gjør feil eller sliter å levere, må selgeren stå til ansvar og hjelpe kjøperen.

Når butikken da ikke gidder å ringe for å høre om forsinkelser eller andre feil gjør bryter de rettighetene kjøperen har ovenfor butikken.

gamestop Gunerius, deres oppførsel ovenfor kundene deres er uakseptabel og bryter med Norsk lov.

Når dere bevist avviser kunder som henvender seg til dere grunnet lang tid på reklamasjoner/ service fordi dere vet det er et problem. Ber dem selv løse saken og sier at dere ikke klarer å finne nummer til leverandør. Når nummer til leverandør blir gitt og forklart hvor i butikken det kan finnes får du vite at de ikke har tid til, ikke gidder og at det ikke er deres jobb å sørge for at produktene blir fikset eller erstattet. Jeg fikk til og med høre at den ene ansatte ikke hadde penger på mobilen, noe jeg synes var en veldig dårlig unnskyldning når butikken har fast telefon.

Når dere får beskjed om at denne behandlingen er feil viser dere til muligheten loven gir til å hoppe over et ledd og klage direkte til distansen over, noe som er litt seint etter at den er levert inn hos dere.

Men for de neste som lurer på hvor deres Nintendo 3ds har blitt av ? nå har gamestop Gunerius telefonnummeret til Nintendo og kan ikke gjemme seg bak den unnskyldningen lengere. Hvilke andre de kommer opp med blir spennende å se.

desucon 8 søndag

Fornuftens stemme fortalte meg at det var en dårlig ide å stå opp klokken 8 og dra på desucon, samme hvor mye jeg ønsket å ta bilde av cosplay konkurransen, var det bare å bli i senga og sove.
men når jeg våknet klokken 14.00 hadde jeg sovet av meg medisinene og jeg bestemte meg for at det var verdt å reise opp dit for de siste timene.Jeg fikk sett igjennom de siste bodene jeg ikke fikk med meg i går og selvfølgelig hvert med venner.

 

Jeg hadde bestemt meg for å holde meg unna hoved senen for å sikre meg for nye anfall, så alt som gikk der var utelukket. Nok en gang ville jeg prøve meg på brettspill delen, men endte opp å bli sittende vakt for venninnen min sin stand.

Jeg var med på nordick garrison sin druid jakt igjen, så på mord oppklaringen og suste rundt i rullestolen min kled som dark lolita. Det var en veldig god følelse å få på seg ghot klærne sine igjen, men ingen ting passet egentlig da.Jeg vant den første premien som ble trukket av nordisk garrison og glad forsvant fort fra området. Det var kun i ettertid at jeg kom på at de pleier å ville ta bilde av vinnerne og at det sikkert var lit dumt for dem at jeg stakk. Men når jeg satt der var jeg bare opptatt av å komme meg ut, du føler deg ikke særlig vel eller trygg når du sitter i rullestol i en folkemengde. Selv om jeg satt helt i fronten følte jeg meg liten og fanget. Håper de kan tilgi meg. 

Som takk for hjelpen på standen fikk jeg to gaver av venninnen min, først en liten veske/ toalettmappe som var genial til bruk med rullestolen. Akkurat passe stor til tingene mine og passet perfekt som tilbehør på fanget mitt, jeg fikk også en totoro stjernetegn plakat hun hadde tegnet.

 

Denne dagen kjøpte jeg bare to pakker med pokey.og tilslutt et lite tips til de ikke fult så intelligente: folk sitter ikke i rullestol fordi de er døve... (selv om de som er i rullestol kan være døve også), om du føler at du må komme med stygge kommentarer til venninnen din, så vent til rullestol brukeren i hvert fall er noen meter unna.

 

Og om du sto med valget om å dra på desucon med rullestol eller ikke dra i det hele tatt, hadde du sett at det ikke var så idiotisk allikevel. ( eller mente du at desucon burde være forbeholdt de som kan gå?)

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin