hits

juli 2011

sims3 goodbye Manna

siden jeg instalerte det nye sims spillet og det ødela save filen min totalt, er det på tide å si hade til Manna familien.
dette er de siste bildene jeg tok:
Jenifer manna sammen med fantasivennen sin Lucky
nyeste familiemedlemmet, Jhonny

tilsammen rakk jeg å samle opp hele 2 poeng med dene familien... begge to for generasjon. dette tror jeg er det laveste jeg har fått til før spillet krasjer...

formatering

det var kansje dumt av meg, menjeg sa neste gang sims 3 låste seg skulle jeg formatere maskinen min (noe den trengte), lite viste jeg at neste gang skulle bli allerede samme dag.

vi var i byen å så på rosene, på vei til peppes etterpå var vi innom en gamestop og jeg kom på at det kom ett nytt sims spill denne dagen. lykkelig kjøpte jeg meg det. og som alle andre nye sims spill ødela det allt for meg når jeg instalerte det (må lære meg å ta backup før jeg instalerer nye spill)

sidenjeg la meg når vi kom hjem på torsdagen, ble hele fredagen brukt til formatering ( meste av lørdagen også). først måtte man jo selvfølgelig redde ut de filene man ønsker å beholde, en opperasjon som tar lang tid. selve formateringen er rask, men å finne tilbake alle de programmene du lovlig har kjøpt. som nero og norten er virkelig et prosjekt.

i tilleg kommer jo å legge inn spill og andre programer man ikke klarer seg uten. det å instalere sims 3 er jo stort nok pprosjekt i seg selv (som jeg fikk hjelp til). nå er det meste oppe å går (uten om norton) og maskinen min har det mye bedre, og jeg er mye mindre irritert...

blomster tur

på torsdag var jeg og santar nede i oslo sentrum og så på blomstene folk har lagt ut, vi var også innom en tur i domkirka.

sidenjeg har blitt så dårlig får jeg ikke gå ut uten rullestolen, noe son gjorde dagen til en ekstra utfordring. det gikk greit å kjøre rundt å se de fleste blomstene utenfor domkirken. selvfølgelig er det ikke tillrettelagt rullestol brukere,men dete har jo ikke hvert planlagt. men de stedene det var sperringer var det akkurat plass til stolen. folk måtte bare passe seg litt.

de var snille å hjalp meg inn i domkirken også, de hadde vist rullestol rampe på baksiden. den fungerte, men var igjen litt farlig. vi fikk hjelp av sivilforsvaret å få stolen opp, og de måtte redde meg på vei ned. rampen var så glatt at selv om jeg stoppet hjulene helt sked jeg fort ned.

inni i kirken var det fint, det var mange blomster og jeg fikk tent et lys. no jeg virkelig ønsket å gjøre. det var masse folk inne i kirken. noen satt på benkene stille og tenkte, mens små barn fikk tenne te lys forran i kirken. mange turister som var innom også. må ha hvert spessielt om de var tilfeldige turister som skulle se domkirken.

etter domkirka fortsatte vi bortover torggata og til youngstorget. rart å se alle de spikrede vinduene på veien. egentlig var hele den turen litt rar...

vi avsluttet dagen på peppes pizza

ny sykedag

nok en natt måtte jeg ringe å be om hjelp, mamma og tanta mi kom og fikk i meg noen medesiner og pratet med meg, men jeg var for dårlig til at de kunne ta meg med. prikking og følelse av lammelse i hele kroppen. trykk følelse som fikk det til å føles ut som om hele verden preset meg ned i senga. i ansiktet hvor både det og tungen føltes hoven og gjorde det vanskelig for meg å prate kjentes det ut som om trykket skulle sprenge hodet fra innsiden.

etter litt medesiner og slik fikk jeg sove litt, etterpå prøvde jeg med litt på datan. men da det begynnte å bli like ille igjen ved 8 tiden på morningen ringte jeg legevakta.

de sente noen for å hente meg (noe som er overaskende), men ambulansepersonellet var ekkle mot meg, de trodde jeg faket og gjorde ikke noe for å skjule hva de mente. de kjeftet faktisk på meg....

på legevakta fant de ikke noe galt, men legen sa at vi virkelig måtte følge opp stoffskiftet mitt. for om han skulle gjette var dette grunnen.

så var det å balansere meg hjemm igjen og i seng... fortsatt veldig nummen i kroppen og svimmel. hater dette....

sims 3 manna legacy 26.07.2011

da harj eg kommet litt i gang med mamma familien. Justin og Rebekka har fått en datter som heter Jenifer og Rebekka er gravid på nytt. siden de begge er godt voksene har de tenkt å la det være med de to graviditetene.

Jenifer fikk en liten dukke da hun ble født, denne har nå vokst opp sammen med henne til et barn og blitt en fantasi venn, veldig søtt.


Jenifer og dukken Lucky


rosebyen oslo

klokken var 5 på 6 og jeg var stresset, vi kom ikke til å rekke toget. og jeg ønsket virkelig å gå i toget. Mamma sier det ikke gjør noe, vi kan uansett stå å se på, menjeg vil bli telt. jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, å stå å vente på ting/ folk er ikke min sterke side. men tilslutt kom resten av folket ut av døra og vi begynnte vandringen mot rådhuset. ( her skal det sies at det ikke var dem sin skyld i forsinkelsen, buss for bane passer ikke så bra i slike folkemengder)

de sier det ikke ble noe blomstertog, men blomster folkevandring igjennom oslo sentrum var det klart. her var det bare å kaste seg inn blandt folket som trakk mot rådhuset, og du var glad for at du kunne side veier og snarveier etter som gatene ble fulle. vi innså at et ordentlig tog ville være vanskelig å gjennomføre...

vi kom oss ut mot festningen og så hvor tettpakket det var nedover mot rådhusplassen, vi var litt usikkre på hvilken vei vi skulle gå for å få best plass, men menneskestrømmen bestemte tilslutt for oss og vi gikk inn på festningsområdet (parken forran). det sto tett på tett med folk og vi så nå at et tog ville være umulig. for om de gikk ville de siste nå frem til startpunktet i det de første endte på sluttpunktet.vi vrimlet litt rundt ved skråningen, jeg hang meg delevis utenfor for å prøve å få noen bilder av rådhusplassen, men mamma grep tak i meg. jeg prøvde å si at jeg holdt meg fast, men hadde vist skremt livet av resten av gjengen... jeg liker å ta bilder.


siden jeg begynnte å bli litt sliten satte jeg og kusina oss ned i gressskråningen (sammen med mange andre) noe vi kom til å være glad for etterhvert for det ble en del venting til ting begynnte og enda tok ting tid. det var veldig koselig å være der. jeg filmet alle talene (uten om ordføreren, da hadde jeg krampe i armene). under noen lå jeg bare på bakken og filmet trærene rundt meg mens kameraet tok opp lyden. kunne jo ikke se senen uansett...da musikken begynnte gikk vi, vi skulle kjøre hjem og måtte prøve å komme unna det værste av kaoset. jeg begynnte også å bli dårlig. noe familien tydeligvis viste uten at jeg behøvde å si noe. vi plaserte rosene våre ved et tre nedenfor festningen. 5 roser tre hvite og to kvister med røde villroser. nydelig. vi satte rosene her for at de ikke skulle bli trampet ned i byen av de som kom senere.

så var det å komme seg ned til bilen igjen og hjem. så var det rett til sengs for meg.

sitter å laster opp filmene på youtube nå, de blir lagt ut i eget innlegg utover natten....

cola konkuranse avsluttet

selv syntes jeg det var rart at de ikke stengte cola konkuransen ettr fredagen, jeg syntes virkelig det var ekkelt å samle inn stemmer i de tider. men jeg er også en slik person som ikke gir opp når jeg først har startet på noe. med andre ord var det bare å se ann folk og hvordan du trodde de ville reagere på spørsmålet.

jeg hadde en dag med flagg og lite spill og annet på profilen min, men syntes det ble for mye om jeg ikke kunne gjøre normale ting utover helga. respekt har jeg for de skadde og døde og jeg synes utrolig synn på de som har mistet noen de er glad i, men ingen har godt av at allt stopper opp. vi må komme oss videre. sakte men sikkert, alle i sitt eget tempo.

derfor synes jeg det er feil av andre å kritisere hva de velger å gjøre på facebook og blogger, for selv om noen trenger å se tusen bilder av flagg, finnes det de som trenger å se et normalt bilde også. ingen sørger feil, og ingen skal irettesette din måte å takle sorgen på (så lenge den ikke er farlig for deg eller andre mennesker)

jeg må også få si at jeg er veldig fornøyd med å ha klart å få over 60 stemmer, vet ikke nøyaktig hvor mange jeg endte opp med, men det er ikke så farlig. takk for alle som stemte på meg. og takk til cola som avsluttet konkuransen.

fakkeltog?

nå har jeg akkurat våknet, reiser ned til byen og jobben til mamma og spiser frokost der. etterpå må jeg vurdere om kroppen min vil overleve fakkeltoget. jeg ønsker så veldig å være med. så håper litt mat hjelper...

sims 3 store - juli samling

da kjøpte jeg endelig juli samlingen på sims 3 store, samlingen kostet 2200 poeng og besto av tre sett.

Kjøkken og spisestue fra MiddelhavetUformell ? Kjølig sommerkveld


Luksusspa

etterlengtede tårer

endelig, etter å ha følt meg på grensen til å bryte sammen i gråt i to dager klarte jeg det. ikke å brytesammen da, men å få ut tårene og smerten jeg føler inni meg. denne uken har rett og slett blitt for mye for meg. har ikke klart å komme meg fra den ene krisen før den andre oppstår.

men trøtt og med hodet godt plsert på ryggen til sirius, armene rundt han og med karl jenkins på øret brøt murene rundt meg sammen og jeg kunne gråte.

sirius satte seg etterhvert opp og slikekt håret mitt mens han trøstet meg, jeg er så glad for at jeg har han.

håper nå at tårene har kommet ut at jeg skal klare å slippe ting og komme meg videre....

katogori hverdag

for en eller annen grunn føler jeg at katogorien hverdag ikke passer... selv om jeg skriver om hva jeg skal gjøre, hva jeg skal ha gjort føles ikke dagen og natten som en hvilken som helst dag. for dagen i dag har hvert allt annet enn en hverdag.

hver lille ting man gjør, skriver og tenker blir oppfattet litt andeledes, kansje er kroppen fortsatt i sjokk ellerkansje den har gått inn i sorgefase. selv prøver jeg å holde hverdagen min. lese aviser som normalt, trene, spise, spille og irriteremeg over sykdommen min. men når jeg skal sortere livet mitt inn i en katogori følles det ut som allt annet enn en hverdag.

men jeg skal ikke la en person forandre hvordanjeg ser på livet, folk og samfunnet og jeg oppfordrer folk til å ta samme insinativ. for det er kun med våre forandringer han kan vinne frem. fortsetter vi som før, med vår tro på mennesker og samfunnet vi lever i vil forandringene bli små og ikke påvirke for mye. (noen forandringer vil skje, men hvert valg en gjør skaper en liten forandring. samme hvor lite) husk vi har alltid vist at det finnes folk der ute som kan klikke helt. dette forandrer ingen ting...

sovet

siden jeg satt oppe hele natta i sjokk var det ikke så stor overaskelse at jeg sov nestenhele dagen. desverre våknetjeg innimellom, og å våkne var direkte smertefullt. siden drømmene mine til motsettning fra vanlig var fredlige og gode ( etter hvilken skala man bedømmer fra selvfølgelig) var det som å få en murstein i ansiktet hver gang jeg våknet og bevistheten tok meg igjen.

jegv et ikke hvor mye jeg kommer til å være oppe i natt, men planen er i hvertfall å få trent litt og spille sims. hadde hvert supert om jeg fikk sove igjen. kansje jeg klarer å dytte døgnet tilbake på plass igjen...

over 80 døde

jeg kan ikke tro det, jeg nekter å tro det...

først får jeg ikke sove, allt for mange tanker i hodet. jeg har vett til å holde meg unna avisene, men til slutt lurer ett spørsmål meg til å sjekke dem. oppdaterer de avisene i natt?
desverre var svaret ja ogjeg satt her helt alene da tallet lyste frem mot meg..

ikke snakk om å få sove da i hvertfall, og ingen å prate med, eller legge hodet på skulderen til...

noen ganger hater jeg å være oppe om natten...

alle dager må ta slutt, heldigvis også de forferdelige

stresset og med hodepine av all tv tittingen innser jeg at det er på tide å legge seg. om jeg klarer å sovne aner jeg ikke, men om jeg gjør det håper jeg at jeg kan ha fine og avslappende drømmer slik at jeg kan ta morgendagn som den kommer.

for som dagen i dag er fyllt med sjokk, kommer dagen i morgen til å være fyllt med sinne, sorg, fortvilelse og et sterkt ønske om å rette opp ting igjen. det er i morgen oppbyggingen starter. la oss alle være utvilte og friske til denne dagen. nordmenn er ett sterkt folk, vi gir oss ikke så lett...

stille for tiden

jeg skriver ikke så veldig mye for tiden, siden jeg regner med at folk begynner å gå lei av å høre om smerter, anfall og kramper.

vente til jeg har noe mer positivt å skrive om....

senter tur

i dag ga jeg opp mitt midterste akvarium og gikk å kjøpte nye "deler" ny pumpe og ny lyspære. holdt på å kjøpe luftpumpe til det største akvariet også, men hun i butikken viste meg hvordan jeg kunne regulere kraften på den jeg hadde, slik at den ikke oversvømmer soverommet mitt...

jeg fikk meg en rask tur i matbutikken også før jeg gikk hjem

egentlig skulle jeg handle med mamma i dag, men en misforståelse gjorde at det ikke gikk. men hun hadde kjøpt gardinutstyr til meg. vi fikk ikke satt opp gardinene siden det ble for sent da... typisk.

har savnet dem veldig siden de måtte taes ned for bytting av vinduene.

stille

forestill deg et helt kjøpesenter, tomt for mennesker.

vel det er noen mennesker der, de som jobber i butikkene, de står stille bak kassene sine og ser på mens du paserer. du står i øverste etasje og ser ned på resten av senteret og allt er helt stille, ikke engang en lyd.
hadde jeg ikke pratet i telefonen og hatt dårlig tid skulle jeg ha satt på musikk, gått å sett i butikker og lekt somom verden hadde gått under og at senteret bare var mitt...

men etter en liten stund dukket det to andre kunder opp, man kan jo ikke ha paradis for alltid...

Lambertseter senter, rett før stengetid i sommerferien

sensur

jeg vet at ordet sensur er litt hardt, men det er akkurat det jeg føler. jeg ar en million ting og følelser å skrive om. og behov for å skrive om dem. men ut i fra respekt av andre holder jeg tingene inni meg og blir gal.

det er ikke her snakk om store hemmeligheter, skandaler eller intriger. men en persjon som ikke liker å bli nevnt på nett og som eg har blitt bedt om å la være å skrive om. men for all del vi holder jo ikke ting hemmelig (sier de).

deler vi virkelig for mye på nett? finnes det ikke en liten vippepinne hvor det å kunne få ting ut av hodet, møte folk i lignende sitvasjoner og den støtten man trenger veier litt opp?

jeg er for all del i mot å legge ut folk på nett, men jeg føler jeg burde få skrive om noe som påvirker livet mitt så mye. for jeg vet det er mange der ute som hadde kunnet hjulpet meg, men nå vet de ikke at jeg trenger hjepen.....

tirsdags blues

jeg har hatt en ekstrem tung dag i dag, vil gjerne dele og få støtte, men har blitt spurt så pent om jeg kunne holde saken utenfor blogg og facebook, så det gjør jeg.

lurer på om jeg skal gå på senteret og trøste spise kake, er ikke sundt for meg,men lurer på om jeg trenger.....

engle puser

i dag har jeg tatt begge akvariumene mine (eller 2 av 3, men er ikke så mye å gjøre med det minste). det er alltid spennende å se hva kattene gjør når jeg fjerner lokket på akvariumene, men som vanlig oppførste de seg som noen engler. luna var sant nok litt nyskjerrig på det vedsiden av senga hennes, men så fort jeg flyttet meg inn på badet med filtrene var hun borte. hun liker å se på fiskene, men hun direkte frykter vann... fiskene er trygge.

sirius har allereda badet i det største akvariet en gang, så når jeg fjerner treplata som ligger oppå og gir ekstra støtte holder han seg langt unna. så de endte begge to opp i vinduskarmen på soverommet og fulgte med på det jeg gjorde. gikk ikke i veien engang. snille puser..

ps: sirius badet i akvariumet rett etter at jeg fikk det, det var enda ikke fisker i det. han hoppet ned på det fra mellomveggen mellom data og soverommet mitt, men lokket på akvariet holdt ikke vekta hans og han gikk rett igjennom. han var heldig ved at jeg sto rett vedsiden av når det skjedde, så jeg tok han på første sprett opp. etter dette ble det plasert en tykk hvit treplate oppe på akvariet (sideveggen til ett gammelt skrivebord) dette har nå blitt en av ynglingstedene til katteve å sove siden varmen fra lysene varmer opp plata og lager en oppvarmet seng til dem...

chek liste.... halveis

da var jeg litt over halveis på lista over ting jeg skulle prøve å få til i dag...

ut med søppla : litt mere enn å bare gå ut... samle sammen all papirsøppel som enda ikke lå i papir boksen, ta katte do. det tok meg to turer ut. tydeligvis ikke bare hodet som er slitent i dag... auu... må ta en pause etter runde to, men fått gjort en ting på lista...

sette på klesvask, jeg trenger rent sengetøy til fredag og utsett ikke til i morgen det du kan gjøre i dag ( sier hun som har brukt snart to uker på å komme seg til legen og enda ikke har gått). satte på den før jeg gikk ut med søpla. ulemoen med vaskemaskin og tørkemaskin er at de har tidsbegrensning. ikke tilpasset en persjon som sover om dagen.

liten farmville pause mens kroppen får bygge seg opp igjen...

akvariumene, og det var jammen på tide.
sette på musikk på iphonen for full guffe (slik at jeg ikke skal tenke på smertene) og starte med det midterste.

midterste: her har pumpa hvert i stykker i flere mnd. jeg har ikke hatt krefter til å gjøre noe med det. tok en vurdering den dagen jeg koblet den av. men siden det bare er guppy i akvariet skulle dette gå greit, de tåler stillestående vann.
rense og se på pumpe, den bråkerlike mye så må nok fortsette å ha den av når jeg sover... bytte halvparten av vannet (siden jeg fyller opp med 1 1/5 liter cola flaske blir dette mange turer) og skylle opp fillteret. helt tilslutt tilsette vannforbredingsmiddel og bakterier.

største: plukke ut masse løse blader som flyter omkring, rense filter ,noe som var et mareritt fordi jeg ikke fikk det opp, og senere fikk jeg det ikke ned igjen, måtte koble fra hverandre hele pumpesystemet... bytte ut 1/3 av vannet, tilsette vannforbredende middel og bakterier.

kattene var flinke og lå i vinduskarmen mens akvariene var åpne, ja fisker er morsomme, men vann er forferdelig.

etter akvariumene tok jeg meg rett og slett middagspause og så på en episode av supernatrual. har jeg ikke sett den episoden i en annen serie før? (klassisk spøkelseshistorie)

satte klesvaksen inn i tørketrommelen...

det som står igjen på lista nå er oppvask og sims, men jeg legger til en liten ting til. vanne blomstene på verandan...

stå opp tid

det er så forferdelig, men det tidspunktet på dagen hvor man må stå opp kommer alltid. når jeg er så trøtt og sliten som jeg er nå kommer den somregel når magen min skriker etter mat. jeg vet det er 50/50 sjanse for at jeg kommer til å klare å holde meg våken etter at jeg har spist. men i dag var det  en dag jeg klarte det...

fortsatt veldig trøtt og surrete i hodet har jeg ingen stope planer for dagen, men jeg skal i hvertfall ut med søppla og sjekke posten.

om jeg finner kreftene til det blir det nok også oppvask, klesvask, sims 3 og litt dilling med akvariumene mine.

bare å ønske meg lykke til....

søndag 17.07.11

oii, kammeraten min reiste hjem uten at jeg fikk sagt ordentlig hade, jeg var så utslitt at jeg sov helt til 14.00 da snubblet jeg litt rundt i leiligheten og fikk i meg litt mat, før jeg fallt om i senga igjen. våknet ved 18 tiden og klarte i hvertfall og innse hvor i verden jeg var. ikke dårlig bare det. heldigvis kom kammeraten min seg trygt hjem og forsto at jeg bare hadde måtte sove...

trygt å si at jeg ikke gikk ut i går. ganske så bokstavlig tallt, gikk ikke ut med søpla engang. vet egentlig ikke hva gårsdagen min gikk med til, uten om masse kos av sirius og farmville... var nok delevis i søvne hele dagen.

lørdag 16.07.11

nå har vi lært oss hva som er tålegrensen min for å være sosial. våknet og ville egentlig ikke opp av senga, jeg var så utslitt. satte meg å leste aviser og drakk litt cola, men måtte fort innse at jeg ikke hadde noe mat jeg klarte å putte i meg. jeg ringte opp og sa at jeg var våken og lurte på om han ville være med på senteret og spise frokost.

det var nok en hærlig sol dag, så vi gikk til oliven hvor jeg, ikke så overaskende kjøpte meg cesarsalat. irritasjonsnivået mitt var helt på bristepunktet og hver gang noen dultet borti meg fille jeg skrike å slå panisk rundt meg. jeg håpet sterkt at maten skulle hjelpe litt, en viste allerede nå at jeg var utslitt langt over grensen til det sunne.

vi gikk litt på senteret å så i de butikkene vi ikke hadde fått med oss dagen før, får jeg bare måtte gi opp og vi gikk hjem til meg. vi var enige om at det var best om at han dro hjem igjen, men det var ikke en eneste plass igjen på noen av flyene. typisk. vi kom frem til at det beste var at jeg la meg igjen og han gikk opp igjen (han lånte leiligheten til min mor som sto tom for helga, ca 200 m bortenfor meg)

det var bra at jeg la meg for jeg fikk et lite anfall, det hadde nok blitt mye værre om jeg ikke hadde lagt meg. jeg sov i noen timer før jeg ringte opp han og kusina mi. det skal veldig mye til for at jeg ikke orker å spille settlers. jeg å kusina mi bestilte mat fra spice, nok en gang var jeg ikke helt fornøyd. og vi tok spillpause når maten kom. avsluttet kvelden med noen runder av ordspillet gruble før gjestene mine gikk igjen.

jeg spillte litt farmville og så på torchwood før jeg la meg....

fredag 15.07.11

det er ikke godt å føle at du sover lenge når du har besøk, men jeg har jo sterkt behov for søvn. men tilslutt ga jeg opp å prøve å argumentere med hodet mitt at jeg fikk lov å sove, og sto opp. spiste frokost og leste avisene før jeg ringte og sa jeg var våken. vi bestemte oss for å ta en tur på senteret.

solenvar borte og det var en grei senter dag, det var også lite folk på senteret. vi gikk litt rundt å så i butikker, spiste hos jorbærpikene (ostakake) og handlet inn til middag. planen var å lage taco senere på dagen.

etter senterturen gikk vi hjem til meg, her spillte vi agricola. det mar kjempe morsomt (savner veldig å spille brettspill). desverre brukte jeg opp alle kreftene mine på dette, så det ble ikke taco. derimot fikk vi sett på enda flere episoder av supernatrual og vi fikk byttet pokemon på 3ds..

etter en del super skillte vi lag for natta og jeg satte meg å så på svu før jeg gikk å la meg. fikk klippet klørene på kattene også. bedre sent enn aldri og låret mitt ville virkelig at jeg skulle gjøre det nå. de klørene var lange og vonde....

torsdag 14.07.11

jeg startet dagen på den værste måten tenkelig for meg... å vente. men som de sier, den som venter på noe godt venter ikke forjeves. jeg ga foresten opp å sitte å vente tilslutt og reiste ned til byen, fikk i meg frokost (panini fra 7/11) og satte meg utenfor outland å leste.

tilslutt dukket besøket opp og det ble by tur... det var lite penger på kontoen, så det ble mest å se på ting og selvfølgelig samle opp flere miier til 3ds. første stopp ble foresten mac`rn hvor vi kjøpte oss milkshake og blått colaglass ( nå mangler jeg bare lilla). etterpå gikk turen innom alle game, gamestop og spaceworld butikker rundt oslo s området. vi stakk også nesa vår innom neo tokyo på veien.

vi avsluttet hele turen på peppes, her fikk jeg cesarsalaten min, så jeg var veldig fornøyd.

resten av dagen/ kvelden gikk til mathandling, tv titting, skravling og mye oppmerksomhet til kattene....

skrive pause

hei jeg har hatt noen dager med skrivepause fordi jeg har hatt besøk i helgen, og oppmerksomheten og kreftene mine hovedsaklig har konsentrert seg om det. men oppdatering om dagene kommer :-)

vente blitt en vane?

nå lurer jeg på om jeg har skapt meg en vane for å vente på ting, endelig ferdig med å vente på harry potter, så venter jeg på besøk. men det er vel slik at man alltid venter på noe,man bare legger mere merke til det enkelte ganger enn andre.

nå sitter jeg helt gothet opp og vennter på at en venn skal lande på gardemoen, så blir det tur ned i byen å shoppe, samle mii og selvfølgelig softisen jeg har hatt så veldig lyst på i det siste.

foresten virker det som om magen til sirius har blitt bedre, det er bra....

katte terror

i natt har jeg hatt en runde med mild katte terror, jeg sier mild fordi den skyldige tilslutt ga opp og kolapset i armkroken min for resten av natta.
målet i natt var å få opp persiennene på vinduet i soverommet så han kunne se ut, men de er aldri oppe når jeg sover, så klagen hans ble ignorert.

men siden han fortsatt går rundt å piper i dag, og brukte så ekstremt mye tid i armkroken min i løpet av natta. mistenker jeg at han har vondt i magen sin. stakar lille pusekatt. skulle ønske jeg kunne hjelpe han med magen hans, men jeg gjør allerede allt jeg kan.

tar med gress inn, katte malt, dyr mat som er best for magen hans, osv... eneste jeg kan hjelpe med nå er støtte og kos.

harvest moon ds - 13.07.11spring 30 monday, 25857g, 2030 m

title: learner lv 4

Animal Touch screen high score:
- petting 9530
- milking 0
- shearing 13681
- brushing 9500

shipping: 30
new:
- Chicken egg (s) lv 1 normal
- wool (s) lv 1 normal
- wool (L) lv 1 normal
- yellow grass normal
- emerald normal
- ruby normal
- topaz normal
- peridot normal
- fluorite normal
- choker

harvest spirits: 17
new:
- yellow - Kali, Mouton
- green - Fraw

birds: 1
livestock: 2
buildings: 2
fish: 0
resepies: 0
mine: 19

pokedex 3d 13.07.11

oppdatering av pokemon jeg har fått den siste tiden, blir så mange at jeg legger ikke med bilder...

antall: 112

nye:

020 simiseat - ember pokemon
043 seismitoad - vibrtion pokemon
046 sewwaddle - sewing pokemon
047 swadloon - leaf-wrapped pokemon
050 whirlipede - curlipede pokemon
058 krokorok - desert croc pokemon
059 krookodile - intimidation pokemon
081 gothorita - manipulate pokemon
090 vanilluxe - snowstorm pokemon
098 Frillish (male) - floating pokemon
099 jellicent (male) - floating pokemon
110 eelektross - elefish pokemon
128 golett - automaton pokemon
129 golurk - automaton pokemon
131 bisharp - sword blade pokemon
135 vullaby - diapered pokemon
140 zweilous hostile pokemon

barn sier det rett ut

jeg satt på verandan å spillte ds og luftet kattene en formiddag. de over meg har barnebarna på besøk så det erlitt mer støy en vanlig. jeg synes lyden er barn bare er koselig, så det plaget meg ikke.

jeg hadde vel sittet det i 15 minutter da jeg hørte døra gå opp over meg og en unge si høyt, skal du røyke? du vet at røyk dreper? jeg sitter å små ler for meg selv,helt klart det ikke er foreldrene de prater til, men jeg tror da at det er besteforeldrene. vet at minst en av dem røyker.
men jeg forandrer mening da ungen fortsetter med, vet foreldrene dina at du røyker?
jeg lo så jeg nesten fallt av stolen (men veldig stille) det forsto fort at de hadde barnevakt på besøk. barnevakten hadde ikke noe annet valg enn å fortelle at hun viste at røyk drepte og at foreldrene hennes var klar over problemet.

barn er så utrolig søte....

sims 3 manna legacy 12.07.2011

Rebekka Manna har forelsket seg, men som en liten forandring i spillet har hun og kjæresten bestemt seg for å ikke gifte seg, bare være samboere.
kjæresten hennes er Justin Kayes og har livsønsket - the thinker - nå topp i kunskap og teknologi erfaring. han jobber som privat dektektiv.


Rebekka er fortiden gravid med parret sitt første barn.

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 (spoiler)

å Se harry potter sammen med den største fansen er alltid en opplevelse og det øker kvaliteten på filmen hver gang. samme når og hvor du ser filmen senere vil det aldri bli helt det samme. å dele følelsene dine med 800-900 fans som lever seg helt inn i filmen er uerstattelig.

jeg har sittet lenge å tenkt på filmen og hva jeg synes, det er mange tanker i hodet mitt og vil prøve å få dem frem riktig.

først må jeg si at filmen er nydelig, spennende og virkelig tro til boka. dette er en film som kunne ha blitt stor uten av den var harry potter. ingen tvil om at det er en god film.

flere steder i filmen var det lagt inn småkomiske sener som lettet litt på stemningen i all slossingen, selv om det meste av humoren var forutsigbart gjore det ikke noe. det meste med filmen var jo forutsigbart for de som har lest boka. det å få meg til å le er vasnkelig så der skal de ha en stor pluss.
morsomt at de har klart å lage en så "hatet" figur til å bli det komiske midtpunktet. men det er kansje derfor det var morro.

spenningsnivået i filmen var på topp og du fikk aldri muligheten til å kjede deg, eller tenke på ting som godteri og andre småting som ikke var en del av selve filmen. den dro deg inn i universet sitt og holdt deg der til siste sekund. kjempe godt jobbet av både skuespillere og resten av teamet.

vi så filmen i 3d, dette gjorde filmen litt mere levende, men hadde egentlig ikke så stor påvirkning på filmen. følte at blurete ting ble mer frustrerende og innimellom ting som ikke skulle ha hvert vanskelig å se, var det. kan ha hvert at øynene mine sliter med 3d når jeg er sliten. men absolutt ikke et must å se filmen i 3d.

hvis det er noe jeg skal komentere negativt på må det være evnen til å vekke følelser. dette er noe filmen ikke var særlig god på. ja jeg hadde lyst til å løpe inn i skjermen å redde dragen når jeg så hvor mishandlet den var (antagligvis grunnet min kjærlighet til dyr og drager) men nå gjorde jo heltene det i stedet da. jeg var også med på humor bølgene som dukket opp, men selv om senene var morsomme var de ikke til å le seg i hjel av (var jo ikke komedie vi så heller)

men jeg har sittet med en følelse av at noe manglet virkelig, jeg var aldri trist, glad, spent, redd, lettet. og å komme igjennom siste delen av historien uten disse følelsene føles litt ut som å ha blitt røvet vekk noe. når jeg leste boka satt jeg å gråt de siste kapittlene og måtte søke trøst innimellom. noe jeg ersikker på jeg ville ha gjort enda. smerten når en av tvillingene dør, når lupus og tonks dør, den var ikke der.
men enda værre den desperate følelsen av sorg i det harry potter går ut alene i skogen for å la seg bli drept var borte. kjærlighetssenene var også tomme følesesmessig, de var en pustepause i slossingen, men bare det.

min teori er at han som har laget filmen har kortet så ned og hoppet så i mellom senene med følelser at de bare forsvant. du så folk var døde, men hoppet fort videre. du så ett kyss men så var det rett tilbake til løpingen. du rakk rett og slett ikke å få med deg følelsene. dette ble et stort tap for meg.

må jo selvfølgelig legge til at det var sener fra boka jeg savnet, men slik vil det alltid være så det må jeg nesten se bort i fra.

når det kommer til å gi en karakter må jeg bare si pass, jeg er allt for nære og glad i filmen til å kunne se objektivt på det. så min beskrivelse av tankene mine rundt filmen får være nok.

harry potter - inne i salen

Det var mildt sagt ikke noe kø for å komme inn i salen, vi var ikek de siste inn, men ganske sent... vi måtte splitte oss opp siden plassene våres var 2x2 (blir slik når det er så stor forskjell på kønummerne). jeg og kusina mi satt på rad 6. noen i vennegjengen hennes hadde byttet litt om på plassene for at folk som ville sitte sammen skulle få sitte sammen, men det gjorde ikke noe. vi ble forskyvet ett sete bort og jeg ble pluttselig sittende i midten av salen. å sitte så langt fremme viste seg også å være bra for synet mitt, behøvde ikke briller (noe som var bra siden jeg ikke hadde dem med)

på setene sto det små poser med ting oppi, vi hadde virkelig ikke behøvd å kjøpe godteri og drikke før vi kom inn. det var kjærligheter, mentos, vann, plakat osv.. ganske koselig å få slik gave.

godteriet var uansett unødvendig å kjøpe, jeg spiste ikke en eneste ting. pleier egentlig å gomle godteri mens jeg venter på at filmen skal starte, men var nok for sent. kusina mi hadde med seg 1 1/2 liter cola som jeg fikk, så drakk av den (var allerede åpnet). fordelen var jo at jeg kunne ta bilde av allt innholdet i posen...

det var plasert deatheters rundt omkring i salen, også ved inngangen. de sto i trappene med lykter, kjempe stilig. klokken hadde nå pasert 00.00 for en stund siden og folk begynnte å bli rastløse. vi prøvde å klarre i gang filmen. pluttselig kom det en ekstra rad med deatheters å stillte seg under skjermen. vi satt å fullgte med på dems mens hele salen blinket i blitz lys.

det viste seg at det kom sakte ned deatheters ned trappene, på den ene siden ledet av voldemort og på den andre siden belletrix lastrange. de gikk sakte ned og fikk begge applaus når de stelte seg forran lærretet. belletrix hevet tryllestaven, sa noen ord og pluttselig var filmen i gang... jublende aplaus...

som vanlig på en harry potter premiere var filmen preget av felles jubling, latter, gledesrop og selvfølgelig tårer. satt å tenkte på det da jeg hørte halve salen satt å gråt. harrypotter fans kan være like samskjørte som fotballfans innimellom.på det tristete punktet holdt jeg kusina mi i hånda, men jeg gråt ikke.

etter att rulleteksten hadde startet, var det å samle sammen sakene sine og tenke på å gå ut. mange satt fortsatt i setene sine og ga aplaus til forskjellige navn på skjermen. hver gang det ble ekstremt mye måtte vi snu oss og se hvilket navn det var....

trøtte men gira var det på tide å komme seg ut for å si hade til vennene våre og finne taxien vår. hjemturen ble fyllt med harry potter prat...

harry potter natt

colluseum var allerede full av folk da jeg gikk ut av taxien min. folk flokket seg på utsiden og det var fotografer over allt. dørene inn på kinoen var stengt, siden de pyntet den opp til eventen og på utsiden spilte de høy harrypotter musikk.
jeg sirklet rundt området en ganske lang stund og lette etter resten av følget mitt, de kom fra en før fest som jeg valge å ikke bli med på...
det var en jobb å dukke kameraer, men jeg la ikke spessielt merke til hvem de pratet med. eller alle kunne jo se de to jentene i sommerdesignkjoler de skilte seg ut som bare det. viste seg i dag at dette var linni og pia. bra jeg ikke viste det da, hadde vel gått bort til dem og sagt at de burde ha latt fansen som kjempet om bilettene ha fått plassene dems. jeg hadde foresten ikke kjent igjen en kjendis om jeg så koliderte med dem. noe jeg sikkert gjorde mange ganger mens jeg sirklet området i en lang periode.

pluttselig åpnet kinoen dørene sine og jeg ble dratt med dragsuget inn, noe som egentlig var ganske greit siden jeg fikk muligheten til å se på dekerasjonene og utvalget i butikken før det ble for mye folk. jeg gikk igjennom hele kinoen, så etter det ene godteriet jeg hadde planlagt å kjøpe (tomt selvfølgelig) og gikk ut den nederste døren igjen. så var det å gå opp på fronten å vente videre på vennene mine. de kom tilslutt...

vi fikk oppsumert oss, og så gikk vi inn i kinoen for å kjøpe harry potter effekter. nå hadde det selvfølgelig blitt lang kø. jeg fullgte med på klokka mens vi sto i kø fordi vi skulle være med på fakkeltoget. det var vel egentlig ikke så mye å være med på, de hadde satt opp en del folk til å gå med fakkler. var vist egentlig meningen at fansen bare skulle se på, noe fansen ikke gjorde. vi hadde det morsomt i vårt lille tog mot kinoen og det var godt å kunne skrike ut litt av den gleden man følte i jubelkor i gjevne mellomrom. ting blir ikke mer morsomt enn man gjør det selv...

nå var det bare 30 minutter til filmen startet og tid for godterikjøp og toalett tur, vi handlet godteri på narvesen vedsiden av kinoen, allt for å unngå den største folkemengden. etter toalettbesøket satte vi oss på de orange stolene ved den store kiosken, vi tok noen bilder og satt å skravlet mens folk stresset for å komme først inn i salene. vi ventet til folkemengden ga seg, men på slutten ble jeg litt stresset må jeg innrømme, da var de fleste inne og vi ventet på en som skulle på siste toalett tur. men vi kom oss sikkert inn i salen og til filmen.


gårsdagen (natta)

jeg holdt på å bli gal av å vente, det er lenge i mellom 09.00 og 23.59 og når du er så spent er det vanskelig å konsentrere seg om andre ting. jeg var en tur på senteret, sov litt ekstra, spillte mye sims 3, leste bok og så på x-files. men når klokken ble 20.00 var jeg så rastløs at jeg ga opp. fant ut at min mor var i byen så jeg reiste ned til henne, men først måtte jo kostymet på.

det var utrolig å kunne ta på seg kostymet etter så mye venting, jeg vurderte litt i mellom diverse effekter, men valgte å gå for så lite som mulig å bære på. skulle jo ikke ha med veske eller sekk. hadde en smykkepung som jeg brukte som pung/veske med det mest nødvendigste. den var festet til boksa med sikkerhetsnål.

nede på utestedet mamma var, satte jeg meg bare ned og spurte om hun spanderte middag. jeg var veldig sulten. siden jeg har så lite penger nå spanderte hun maten på meg, nydelig lam. vi satt her en stund før vi gikk litt i byen. veiene våres skiltes da vi tok taxi vær vår vei, jeg videre til majorstua og mamma hjem.

på colluseum var det allerede mye liv, men tenkte jeg skulle skrive om hp kvelden i egene innlegg... er så mye å skrive så det blir nok minst to....

vente, vente og vente

jeg gleder meg utrolig mye til i natt, men ulempen er att allt annet jeg gjør i dag kommer i skyggen. føler at jeg ikke gjør noe annet enn å vente og vente.
tiden sniker seg avgårde som en snegle, og jeg har mest lyst til å skru den frem. i hvertfall frem til 22.00.

det skal være fakkeltog fra frognerparket til colloseum rett før filmen, vurderer dette virkelig, men må se ann formen. men allt som korter ned på ventetiden og som fremmer opplevelsen er jo bra...

Space Invaders film

jeg er ikke helt sikker på hvordan de skal få det til, men duoen Lorenzo di Bonaventura og Gigi Pritzker har kjøpt opp rettighetene til å la film av det klassiske skytespillet Space Invaders.

nå jobber de med å få noen til å skrive manus og etter hvert må de jo finne noen til å ha rollene.
men er det noe historie i spillet? er det ikke evig skyting på aliens til du dør?

vel vil ikke være første gang vi ser en film som går ut på det, men det viser vel ikke så godt spillet?

hvilket colaglass liker du best?

dette er min cola glass samling:hvilket glass liker du best?fra venstre:

1 kopp, tynn og lett med klassisk utseende
2 kopp, veldig solid og tykk. god å lage saftis i
3 lappeteppe mini
4 cola fyverkeri mini
5 cola på stranda mini


fra venstre:
6. cola med appelsin?
7.  cola skrevet i mange farger
8. orange og grønn
9. klassisk cola utseende
10. cola på stranda, stor


fra venstre:
11. isbjørnen
12. tegnet isbjørn
13. always coca cola
14. fotball glass
15. cola fyverkeri, stor
(siste har sneket seg med på to bilder)


fra venstre:
16 coke - coca cola
17. amerikansk jul, enkelt bilde
18. amerikansk jul, detaljert bilde
19. coca cola ruter
20. coca cola light


fra venstre:
21. colaflaske åpnes
22. offisielt vm fotball glass
23. offisielt ol glass
24. rødt med cola merke
25. blank med cola merke
26. offisielt vm fotball glass
( jeg husker ikke hvilket fotball vm glassene er fra, står på et sted)


fra venstre:
27. klassisk utested glass, grønn xl
28. diet coca cola
29. eldre utested glass, klassisk, S
30. eldre utested glass, klassisk ,M
31. klassisk utested glass, blank xl


fra venstre:
32. mcdonalds klassisk, svart
33. mcdonalds klassisk, rosa
34. mcdonalds klassisk, gul
35. amerikansk klassisk utested med rød skrift
36. klassisk utesed, blank
37. mcdonalds klassisk, grønn
38. mcdonalds klassisk, blå
39. mcdonalds klassisk, lilla


fra venstre:
40. mcdonalds nå, svart
41. mcdonalds nå, gul
42. mcdonalds nå, grønn
43. mcdonalds nå, rosa

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

tilsammen har jeg 50 cola glass og 2 kopper

skrekk katt?

midt i løpet av natten våknet jeg, noe jeg gjør veldig ofte. jeg lå med ryggen til vinduet og prøvde å bare sovne igjen. jeg vet ikke hva som fikk meg til å se meg over skulderen. kansje det var en prikking i kroppen av øyne som borret seg inn i meg, kansje det var innstinkt.

midt i vinduskarmen satt det en katte stille som en statu og stirret intenst på meg, i halvmørket var hele bildet av katten som tatt ut av en skrekkfilm. men heldigvis ble jeg ikke redd, for selv om jeg kunne se skrekkfilm bildet viste jeg det bare var sirius og satt å tenkte. snu deg, snu deg, snu deg for om jeg snudde meg kunne han komme ned i armkroken min å få kos. noe han gjorde...

greit å ha en mamma som forstår deg....

katter passer på

noe en løshund fikk oppleve da den gikk inn på et gårdstun og tok liv av en hjelpesløs andunge. den hadde mennelig ikke forrutsett at gårdstunet ble voktet av tre katter, som ikke så noen annen løsning en å sette morderen i privat varetekt til politiet kunne komme.

de sammarbeidet med å jage hunden opp i ett rom i 2. etasje mens de selv satt nedenfor å passet på. inne på rommet satt hunden å slikket sårene sine helt til falken kom den til unnsettning. de behøvde bare å følge blodsporene igjennom huset...

så jeg tuller ikke når jeg sier jeg ønsker å sette opp ett vokt dem for katten skilt på døra mi, stakars den som vil skade meg med sirius til stede. han er kansje en koseklump, men han er leiligheten sin vokter også....

en verden i rosa

jeg sitter her dag inn og dag ut og skriver om alle de små tingene som skjer i livet mitt, søte katter, dataspill, handleturer og sola som skinner ute.

jeg maler meg en verden i rosa rundt meg, prøver sterkt å få meg selv til å tro på den. jeg pynter opp leiligheten, smiler til naboene og lukter på blomstene rundt meg (bokstavligtalt). jeg har lært meg opp til å se allt det pene som de fleste mennesker ikke ser lengere. som å ligge på snøen under en lyktestolpe og se på snøfnuggene som faller i lyset. eller humlene som små bamser som flyr blandt blomstene.

gleden over å se en sommerfugl, eller en fugl ta et bad i en sølepytt. et piggsvin som søtt kryper seg sammen fordi en hund snuser på det og uttrykket til hunden da den treffer piggene. gleden til tamme dyr når de får litt oppmerksomhet eller smilet til an baby når du smiler til det. og ungen med den store isen og øyne som prøver å mache...

hvem skulle trodd at bak denne rosa fasaden er det ett gigantisk mørke, smerter som ikke kan beskrives. både psykisk å fysisk. hvordan kan noen tro at dette er en persjon som har sett det værste i mennesker og som aldri kan glemme det. en som lever med både minner og reddsler som egentlig gjør verden til det værste sted å være.

men igjen, hvordan kan en verden som er så fin og god, være så forferdelig....

evige tårer

da sitter jeg her igjen, jeg har lest en artikkel som har vekket opp mange følelser inni meg, ingen gode. jeg skriver om det for at jeg ønsker at folk skal vite sanheten, ikke for at de skal synes synd på meg. problemet er å stenge minnene og tankene når døra først er åpen.

det er som ett gigantisk press på følelsene hat, sinne, reddsel, sorg, ensomhet og svik, de vil ta over hele meg. få en munter jente til å krype sammen i senga og gråte i timesvis.

de sier det er sunt å gråte, men det passer ikke i dag. og hvor lenge skal man gråte over de samme tingene? er det ikke meningen at man skal komme videre i livet?

noen ganger tror jeg tårene mine er der for evig, jeg kan skjule dem, smile og le, men alikevel er de der. med et desperat ønske om å kunne komme frem.

voldtatt og straffet

det blir desverre ofte slik i samfunnet vårt, at om du først blir voldtatt må du tåle straffen etterpå også. for de som tror at det nå bare er å anmelde og bli ferdig med det tar kraftig feil.

grunnen til at jeg skriver dette innlegget er historien i dagbladet om en 16 år gammel jente som opplever trusler, vold og mobbing etter at voldtektsmannen ble dømt til fengsel. det er vennene hans og andre på nett son tar del i denne trakaseringen. de hindrer en allerede utrygg jente å komme seg på bena igjen, og skadene de gjør nå kan faktisk påvirke resten av livet hennes.

desverre er ikke dette en enkelt sak, heller ikke bare tillfeller som skjer med ungdom. det å bli sexuelt misbrukt kommer med mistanken om at du lyver, folk rundt deg føler seg sviktet og i hverstefall ett samfunn som helst vil skylde på allt annet enn den skyldige.

er det noen du kjenner som misbruker deg står du i stor fare for å miste venner.

er det et familiemedlem risikerer du  et helvete med den familien resten av livet. for om de ikke tror deg må du alltid leve med vissheten om at de tror du ville ha lyvet om noe slik, og i mitt tilfelle være livredd for eventuelle søsken eller andre yngere familiemedlemmer.

er du såppas heldig (og jeg mener heldig) at det er en fremmed, må du overbevise leger, politi, venner, familie og rettsvesen om hva som har skjedd. det er lettere for folk å tro at en fremed vil skade noen enn en de kjenner. klarer du ikke dette, eller om samfunnet bare gir f i deg risikerer du mnd på sperret psykristisk avdeling, manipulering osv bare for at du skal fortelle noe annet en det du gjør.

som et voldtektsoffer er du et evig offer for staten, spessielt om du var et barn når det skjedde....

sender mange positive tanker til den 16 år gamle jenta i dagbladet og familien hennes, hun er heldig som har dem.

Møt Rebekka Manna

den gamle Manna familien min hadde klart å bli helt slettet så jeg lagde en ny, denne gangen starter jeg med en kvinne. hun heter Rebekka og har som livsønske å bli firefighter superhero, med andre ord redde livet til 30 sims.med vanlig legacy regler starter hun det nye livet sitt med 1800 simlioner og på en 60 x 60 tomt.
tatt meg hele kvelden å sette opp, så har ikke fått spillt noe.

sims 3 marerittet igjen...

nok en gang dukket det opp en bug som satte hele spillet mitt i kaos, etter å ha ryddet litt i filene mine prøver jeg meg noek en gang på Manna familien. synes den skal få en ny sjanse siden jeg ikke rakk å skrive opp ett eneste poeng i boka. ( hadde klart å samle 3 poeng da, bare ikke skrevet dem ned enda)

så nå skal jeg snart begynne på et helt nytt Manna kapittel....

kommer kattla til å gå?

i dag har jeg spennt sjekket nyhetene for å se om det er noen nyheter om vulkanen hekkla som i går viste tegn på å ha våknet til live igjen.det har hvert flere jordskjelv og oversvømmelser, oversvømmelsene fordi kattla ligger under en isbred og når den våkner til liv smelter isen over.

jeg vet ikke hvorfor, men jeg er veldig fasinert av naturfenonemer, kasnje fordi jeg synes de er direkte kjempe skummle. men det føles som en positiv spenning. selv om jeg håper på utbrudd fordi jeg synes det er fasinerende håper jeg selvfølgelig at ingen mennesker eller dyr blir skadet.

skulle kattla få utbrud kan vi i hverstefall risikere mnd med flykaos, håper ikke på dette, da er det mange som får ødelagt sommeren sin...

 

shopping tur

jeg våknet opp og hadde ekstremt lyst på softis, men innen jeg kom meg ned til byen var ønsket etter softis gått over.

derimot fikk jeg meg en fin bytur, jeg startet som alltid med å stikke innom outland. det var ekstremt mange folk der, de satt å spillte magic og andre kort spill. siden jeg ikke liker folkemengder ble det en veldig snar visitt.

jeg tok turen igjennom østbanehallen, med en svipptur innom gamestop der inne. var på jakt etter å møte mii på nintendo 3ds.
(hver tur innom spillbutikker videre i innlegget er av samme grunn.)
jeg gikk ut hovedinngangen rett oven for karljohansgate. det første som møtte meg var en politi campingbil, jeg virkelig lo. synes det var veldig søtt. de har vist satt opp ekstra "stasjon" der.

jeg gikk ikke så langt opp gågata før jeg møtte på game, denne lille spillbutikken hadde tilbud på utsiden så jeg stoppet opp, og da tenkte jeg at jeg alikevel kunne gå inn. på innsiden var det enda mer tilbud og jeg kjøpte meg beskyttelsesveske til min nintendo dsi xl. jeg går jo rundt med den over allt. fant to stylus penner også og tok med dem. de kostet ca 50 kr hver.
enda mer humor fikk jeg også da jeg paserte ett av reklameskiltene dems da jeg gikk inn i butikken. det var store, knallgule klistremerker klistret på de fleste spillene, uslåelig på pris. det første jeg så sto på zelda til 3ds. men prisen som sto vedsiden av var mellom 50- 100 kroner dyrere en platekompaniet. uten om tilbudet var dette mitt første møte med butikken den dagen ( ikke hvert der noe særlig før) lo av det på telefonen og fikk høre at de hadde prisgaranti. likevel synes jeg det var morsomt. (er nok ikke mange som vet prisen på det spille i alle butikene omkring)

etter å ha gått igjennom butikken, sett etter tilbud og betalt gikk turen videre de 50m videre til den store gamestop butikken. jeg gikk inn her også, så litt på tilbudene og prøvde ut et flyspill til 3ds, helt klart ikke mitt type spill da jeg ikke forsto poenget, hva jeg skulle gjøre eller noe med spillet. satte den fint tilbake til orginalstatus før jeg forlot butikken. (som jeg egentlig unngår)

siden jeg nå hadde hvert innom alle spillbutikkene på nedre del av gågata (kansje langs hele også) bestemte jeg meg for å ikke gå lengere. tok en bråsving inn på arkaden kjøpesenter og opp i 2. etasje. NeoTokyo var målet. som vanlig kjøpte jeg ikke noe her, men tok en rask runde rundt. håper vel fortsatt på å finne de sinsykt gode pokemon godteriene jeg kjøpte der for lenge lenge siden. på toppen av rulletrappen opp sto det en veldig liten gutt å sperret veien, jeg lekte som jeg ble redd han og gikk bakover i rulletrappa. han ble litt sjokert. nok en liten latterrunde på meg. men ett lite tips til foreldre, pass på barna deres, er ikke bra å leke med rulletrappen. etter NeoTokyo hadde jeg tenkt å gå rundt city og få med meg gamestoppen på gunerius før jeg beggynte på returløypa mi. men når jeg paserte bodymap fikk jeg den geniale ideen om å kjøpe hårfarge der, så nå blir håret mitt lilla....

det skjedde ikke så veldig mye spennende på veien til gunnerius, hørte høy musikk og så de danset utenfor oslo s, men sidenjeg pratet i telefonen (noe jeg gjorde hele turen) irriterte lyden meg mest. etter gunnerius gikk jeg opp i 2. etasje på city og så på utvalget i isbaren. men lysten for softis hadde minsket og jeg var veldig tørst. bestemte meg for å gå på mcdonalds å kjøpe meg en milkshake i stedet. samtidig kunne jeg jo se om de hadde noen av glassene jeg manglet. det hadde de, rosa. de ga meg også tre for prisen av 1, noe jeg ikke klager over...
på veien til mcdonalds paserte jeg spaceworld og tenkte at siden jeg først er innom alle spill butikker jeg går forbi i dag, kan jeg jo gå inn i denne også.
enda en butikk med mange tilbud, men ingen spill som fristet meg. det nærmeste var vel et settlers spill... glemte å sjekke prisen på zelda her da, dårlig av meg.

etter at jeg var ferdig på mcdonalds møtte jeg på et par turister som lette etter en matbutikk, en ting jeg har lært meg er at å finne matbutikker i sentrum av storbyer er vanskelig. ga dem retningen til meny i kjelleren på oslocity. jeg var nå på vei til byporten og dagens store mål, Lush. spenningen var stor med tanke på om de hadde ansiktsmaska mi denne gangen, og det hadde de. kjøpte to pakker og fikk med to prøver. lurer litt på hva jeg skal gjøre med alle prøvene etterhvert. de gir ganske mange av dem. inne på byporten gikk jeg ikke så veldig overaskende innom gamestop igjen og nok en gang sirklet en spill butikk mens jeg fort så over tilbudene. kjøpte ikke noe her heller. nå skulle jeg egentlig ha kastet meg i taxi hjem, men kunne ikke la være å sjekke mcdonalds i østbanehallen for en ny farge på colaglassene, men de hadde fortsatt svart.

så tilslutt kastet jeg meg inn i en oslotaxi og reiste hjem, hadde en kjempefin liten tur i byen, savnet bare to ting. en å spise softis med og en å spise mat med. men kansje senere engang...
endte opp med å møtte 7 nye mii på 3ds....

 

god morgen

endelig har jeg fått sovet ordenlig ut, det har tatt på men to uker uten ordentlig søvn, håper det holder seg stabilt nå.

i dag våknet jeg med ekstremt lyst på softice, vurderte en liten stund på om jeg skulle prøve å lure med kusinen min ned til byen. kansje noe annet å bruke penger på der nede også?

selvfølgelig tenkte jeg litt på at det bare er dager igjen til hp premieren, noe jeg tenker veldig mye på for tiden, lurer på hvorfor.

om dere lurer på hvorfor jeg tenker så mye rett etter jeg har våknet, så er det fordi jeg ligger lenket fast i senga en stund etter jeg har våknet, sirius ligger på brystet mitt og krever sin dose kos. 12 timer er lenge å gå uten kos....

måkeskrik igjen

nok en gang våknet jeg allt for tidlig av at noen måker hadde full krig utenfor sovevinduet mitt. klokken var så mye som 04.00 og de vekket både meg og kattene.
siden de bråket så sinsykt mye ga jeg opp tanken på å sove videre og sto opp å så på litt tv serier i stedet.

fikk til  og med fikset litt musikk til iphonen til mamma, så jeg måtte opp til henne og overføre det. selvfølgelig var itunes kjempe vanskelig og det tok flere timer, og da hadde jeg bare overført en liten del.
jeg var veldig redd for å vekke mamma mens jeg jobbet, men hun sto opp og sa jeg kunne ta det helt med ro. det var vist noen måker som hadde vekket henne tidligere (de samme?)

på vei hjem igjen kom jeg frem til at jeg og mamma kansje ikke hadde fått det værste av måkekrangelen. alle blokkene i nærheten må ha hvert plaget like mye. men den stakar personen som eide den rød bilen krigen hadde hvert rundt fikk nok ikke en god start på dagen. skulle ønske jeg kunne si at han bare kunne kjøre den igjennom en vaskemaskin, men jeg tror ikke det var forsvarlig å kjøre den før den ble vasket litt. umulig å se igjennom rutene....

karl jenkins

 

 

 

kunne sikkert ha lagt til mange flere på denne listen, men måtte begrense meg litt. har enda ikke hørt alle sangene hans.

bytur

i går var jeg på nok en liten bytur. hovedsaklig skulle jeg hjelpe mamma med iphonen hennes, kjøpe annsiktsmaske på lush og cola glass. fikk til to av tre. de var utsolgt for ansiktsmaska mi på lush. den går vist veldig fort.

den første timen i byen brukte jeg på å lette etter utstyr til mamma, men valget var så stort at jeg hentet henne og vi gikk igjennom mulighetene hennes. hun endte opp med å kjøpe musikk dokkingstasjon til meg og seg og en nydelig beskyttelses veske på humac.

når mamma var ferdi haddejeg hvert i byen i to timer, og som mamma sa så fint. du ser sliten ut nå. sanheten var at jeg nesten ikke kunne stå oppreist, men hadde ikke beggynt på de tinga jeg skulle ha. det er foresten lettere å gå enn å stå stille så jeg hadde en liten rasertur i mellom butikkene.

jeg kjøpte sesong 2 av supernatrual på platekompaniet ( lang kø, ingen steder å sitte)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

så gikk jeg på lush hvor hun ene på jobb var opptatt med å hjelpe en annen, tok lang tid og de hadde ikke produktet mitt (ingen steder å sitte)

så løp jeg ned på mcdonalds i østbanehallen og fikk kjøpt meg cola glass, på vei opp til taxien igjen stoppet jeg hos bakeren for å kjøpe meg en shaveice, men selvfølgelig var de tomme. så ble slush i stedet før jeg fikk kastet meg inn i drosjen og kjørt hjem.


denne lille handleturen kostet meg mange timer med smerter på kvelden i går og i løpet av natta, straffen for å flykkte fengselet noen timer....

katter vs. veps

i går kom det inn veps på soverommet mitt for første gang denne sommeren. jeg lå å spillte dsi i senga da jeg hørte den første gang. egentlig trodde jeg bare den fløy forbi.

etter en stund ble Luna veldig opptatt av vinduet og jeg hørte igjen vepsen, jeg satt å så på henne følge noe usynlig med øynene. veldig gira. de nye persiennene mine sitter så tett på vinduet at jeg ikke klarte å se vepsen.
jeg bestemte meg for å legge meg, men måtte en rask tur på toalettet først, stakars luna tenkte at hun gjorde noe feil og løp å gjemte seg. men de jeg gikk inn på badet og ikke fullgte etter henne brukte hun ikke lang tid på å komme opp i vinduskarmen igjen.

når jeg la meg sa jeg til henne at jeg oppfordret til vepse jakt, hun var fortsatt skvetten, noe så morsomt må da være forbudt? etter å ha ligget å hørt på katten og vepsen en stund bestemte jeg meg for å se om den var inne eller ute. det tok mye snurring på markisene for å klare å se den. den var godt gjemt og inne.

nå kom sirius også inn og luna flyttet seg bak meg og opp på det lille akvariet, sirius tok plassen i vinduskarmen. jeg prøvde å snu persiennene slik at vepsen syntes og at sirius kunne ta den. men han ble til tider så opptatt av meg at han glemte vepsen. endte med at jeg måtte peke på vepsen for han, og nesten sette fingeren på den for at han skulle se den.

det tok ett slag og vepsen lå på vinduskarmen, men utenfor. jeg lot det bare være og gikk å la meg igjen. det hadde ikke gått lang tid før jeg hørte vepsen igjen. den hadde flydd inn igjen. kattene var på plass igjen, men denne gangen klemte jeg den i persiennene da jeg lette etter den. den var skadet og falt ned. jeg dyttet dem godt vekk fra vinduet og nok en gang gikk å la meg.

enda en gang reagerte jeg på kattene i vinduet, vepsen prøvde desperat å komme inn igjen og kattene slo etter den. jeg ga opp og ga den skadde vepsen ett blås og vips så var den borte. lurer på hva som var så bra med soverommet mitt at han ville inn tre ganger... sirius var veldig skuffet over at han ikke fikk den.

nytt musikk annlegg

det å handle iphone utstyr til mamma viste seg å være lønnsomt. etter en times leting ga jeg nemlig opp og hentet mamma, det var for mange valg for meg å ta. best om hun valgte selv. på clas olson (feil stavet, jeg vet) fant vi en musikk dokking stasjon, hun elsket den og kjøpte liksågodt med en til meg også. jeg har nemlig sprengt høytalerne på min forrige.stiligst er den jo selvfølgelig med iphonen stående i, men dette viste seg å bli vanskelig da jeg tar bildene mine med telefonen (savner det stjålne kameraet sitt). de hvite løse delene høret til vinduet som ikke er helt ferdig enda...

bytur

da er det bestemt, jeg får meg en liten bytur.

det at mamma trenger hjelp med telefonen og hjelp til å handle inn til telefonen var det avgjørende. da fikk jeg nemlig en grunn til å reise ned også. ikke bare at jeg kjedet meg...

reiser ned ca klokken 10, det gir kusina mi 35 minutter på våkne om hun ønsker å være med... (tror ikke hun våkner siden hun ikke vet at hun burde det)

uten om å ordne litt iphone ting til mamma blir det nok en tur innom gamestop, outland og lush
og selvfølgelig mc donalds om de fortsatt selger cola glass, i want them all....

morgen oppgave

da er det på tide jeg innspiserer de nye vinduene mine og leverer inn skjemaet. det dumme kontoret er bare oppe om morningen nesten, så tenkte jeg skulle prøve å få gjort det i dag.

jeg skal se at det ikke er riper i glassene eller skader på listene, jeg skal også påpeke at de glemte en persienne hos meg. typisk at jeg skulle være den siste leiligheten.

etter at jeg på en eller annen måte har klart å klatre opp og rundt vinduene for å se må jeg gå hele veien ned til kontoret hvor de skal leveres. men om jeg klarer dette og er virkelig heldig, har litt krefter til overs skal jeg kansje finne på noe i dag....

fullt liv

her er det fullt liv på morgenkvisten. jeg har sitti å spillt sims 3 den siste timen, noe som gjør kattene veldig oppmerksomhetssyke. sirius har som vanlig lagt seg så lang han er på skrivebordet og dekker til allt av notater jeg prøver å skrive, potene har han strategisk plasert over de viktigste punktene i spillet mitt.jeg løfter forsiktig på en og en pote etter som jeg trenger å se de punktene, å skrive ned noe har jeg bare gitt opp. hver gang jeg tar på han begynner han å male.

luna ligger inne på badet og tar livet av en hanske, etter en stund lager hun så mye bråk at både jeg og sirius blir nyskjærrige. mens jeg bare titter forsiktig inn å ser at hun ikke ødelegger noe hun ikke har lov til, prøver sirius å bli med på leken. noe som fører til en trist katte i badedøra og en furten katte i vinduskarmen. de leker ikke så bra sammen disse to.

 

harvest moon ds - 06.07.11

søndag 22, vår, 17518 g 2000m

title: learner lv 6

harvest spirits: 14
new: orange - Alpen

shipping: 21
new:
-potato lv 1 normal

mine: 13
livestock: 0
buildings: 0
birds: 0
resepies: 0
fish: 0

nesespray på boks

i dag måtte jeg bare gi opp, etter å ha ligget og hostet og snufset i timesvis og ikke fått sove måtte jeg finne frem den nye nesesprayen min.

nesespray er som forventet av navnet en spray, det er jeg vant til, men ikke at de er i spray bokser.

for det første prøver jeg ganske hardt å unngå slike spraybokser, siden de ogte inneholder gasser som ikke er bra for miljøet.
for det andre, jeg skal spraye nesa, ikke hjernen. utrolig trykk, fart og mengde på den sprayen. direkte nesevask.

den gjorde jobben,jeg fikk renset opp både i nese og hals ( og halve ansiktet) men noe å ubehagelig da.....

Otricare saltvann

våken, tror jeg?

nok en gang våkner jeg når resten av landet går å legger seg. Men denne gangen burde jeg ikke ha våknet. mangler kansje 4 timer med søvn.

så da blir det vel å være oppe noen timer før jeg legger meg igjen og sover resten. klarer jeg å sove de fire timene i løpet av natta så kansje jeg kan gjøre noe i morgen..

jeg hadde kjempe problemer med å sovne i dag, halsen og nesen var tørr og sår og jeg lå bare å hostet. etterhvert fikk jeg jo også vondt i magen siden den ville ha mat. veldig frustrerende.

jeg gleder meg til fredag, da kommer hjemmehjelpen og kansje jeg får fjernet resten av byggstøvet som ligger i leiligheten før det kveler oss helt.....

lei av å være syk

jeg er så utrolig lei av å være syk, har veldig lyst til å bare gi f og gjøre det jeg vill i dag. ikke bry meg om smerter, skjelvinger eller kramper. reise ned i byen, shoppe. spise ute.

melde meg inn på treningstudio igjen og trene, jeg husker jeg likte å trene. helt til anfallene kom. gå ned til litt mer normal vekt så jeg kan handle klær i normale butikker...

jobbe i hageparsellen min, dyrke grønnsaker og bær som jeg senere deler ut til familien min.

jeg savner å ha venner å gjøre ting med, savner å kunne planlegge å ha det gøy. savner minigolf, bowling, billjard. mest av allt savner jeg å bade.

en ting er at jeg ikke kan dra å bade i basseng alene, jeg er rett og slett for redd for å få anfall i vannet elelr inne på garderoben. jeg orker ikke å gå å bade noen steder ute nå i løpet av sommeren. for om jeg med all hel skulle klare å komme meg frem til et sted ville jeg  nok ikke ha klart å komme tilbake. og om jeg g ikk ut i vannet, ville jeg drukne?

i fjor badet jeg en gang og den saligheten som la seg rundt musklene mine var utrolig. momentant smertestillende. som fløyel mot huden. da vi var i syden badet jeg litt i sjøen, men lærte fort at å svømme  var ikke noe jeg skulle sattse på...

savner å kunne lage mat som krever mer enn noen minutter i microen, savner å kunne tenke over hva jeg spiser.

savner å spille brettspill, wii, eller spill ute.

jeg savner rett og slett å leve et liv...

nå sitter jeg her utslitt og gråter for meg selv, vet dette ble ett klage innlegg, men måtta bare få det ut.

JEG SAVNER Å VÆRE FRISK

sims 3 - manna legacy 05.07.11

Simon Manna har nå blitt tenåring og har fått livsønsket - chess legend - å bli byens beste sjakkspiller...

tvillingene Sindre og Søren har akkurat vokst opp til barn.

Sondra er høygravid og venter barn når som helst...

Simon Manna (tenåring)


Søren Manna (barn)


Sindre Manna (barn)

brev til hudøy (feriekolloni)

på bursdagen til kusina mi dukket bare en av barna opp, min yngste kusine er tydeligvis på hudøy. både foreldrene hennes og mormor og bestefar hadde fort kort fra henne så vi pratet litt om det.

hun er på Lia, dette huset har både jeg og kusina mi også bod på, så vi er ganske spente på om de har byttet ut sangen sin enda, eller om de har den samme som de alltid har hatt. jeg og kusina mi var aldri på lia samtidig,men hadde ett år hvor vi var på hudøy samtidig.

både på korte til foreldrene sine og kortet til mormor og bestefar hadde kusina mi skrevet at hun ønsket brev tilbake. så siden hele familien var samlet skrev vi ett felles kort til henne med hilsen fra alle sammen. tror det blir veldig koselig.

når hun kommer hjem skal nok jeg og min kusine (24) gå igjennom alle sangene hun har lært seg, hvor mange er nye og hvor mange av de gamle synger de enda på? og hvilke spøkelseshistorier har hun fått høre, har det kommet noen nye?
trist vi ikke viste at hun skulle dit før... så mye vi kunne ha fortalt henne om øya etter at vi har tilbrakt tilsammen 6 sommere der...

sims 3 - manna legacy 04.07.11

tvillingene har blitt todlere og simon har blitt ett barn, et smart barn også. han ønsker hele tiden å finne opp eleksirer og spille sjakk. kansje et lite geni?

tvillingene Sindre og Sørensimon og Daniel som spiller sjakk


kjærledyr i ferien

nå starter vi med dette igjen, i avisene dukker det opp tragiske historier om hva folk gjør med kjærledyrene sine når de reiser på ferie, forran hver ferie periode dukker det opp historier,men det er sommeren som er værst.

folk avliver dyrene sine eller dreper dem på ulovlig vis, noen slipper dem ut og reiser fra dem og tror de vil klare seg selv. det siste er veldig vanlig med katter. kaninene som ble satt ut på gressholmen er nok ett eksempel på folk sine ferie vaner. Mange dyr blir levert inn til omplaseringsstedene, en det er begrensning på hvor mange de kan ta inn, dette fører til at folk tar saken i egene hender.

det finnes de som også bare reiser fra dyrene sine hjemme, stakars dyr. selv forlater jeg ikke dyrene mine mer en ett døgn alene. om jeg blir borte lengere får jegnoen til å komme å se til dem eller setter dem bort. men ikke alle som har en familie som er like glad i kjærledyrene dems som det min er, men for dette finnes det kennel.

ikke skaff deg et dyr om du ikke har råd til kennel, har noen til å passe på dyrene dine. for dyrene lever i mange år og det er ganske sikkert at du kommer til å måtte forlate dem en gang. og de er ditt ansvar, ikke samfunnet sitt.

venter flere tragiske historier i nyhetene, men håper selvfølgelig at de ikke kommer.

planer for dagen

mine planer for dagen i dag:

vel akkurat nå instalerer jeg the settler 2 ( 10th anniversary), når klokken nærmer seg 10 harjeg store planer om å ignorere smertene mine og dra på senteret. jeg skal slike skjedelige ting som apotek og matbutikk, men også tenkt meg innom noen klesbutikker og se på undertøy...

etter senteret regner jeg med at jeg må legge meg til å sove, selv om jeg helst ville ha tatt turen ned til byen og handlet litt der. trenger blant annet ny ansiktsmaske fra lush...

blir vel en del spilling oppi allt dette også, kjenner jeg meg rett....

dont panic

nok en gang sitter jeg å holder på med ett eller annet spill, å så kjenner jeg et anfall snike seg inn på meg. først tenker jeg at om jeg tar det med ro slår det kansje ikke ut, men etter en liten stund må man innse fakta, jeg kan ikke rømme.

det givende tegnet er tenner som hakker og følelsen av å være lam i annsiktet og intens hodepine, har det gått så langt vil det ikke gi seg.
hva gjør man i en slik sitvasjon? dropper allt man har og løper å legger seg i senga, håper det ikke blir for ille. Nei...

man har da et liv og kjærledyr å ta vare på, så første regel er å ikke få panikk, dette komer til å være ubehaglig og smertefullt,ja. det er akkurat nå 10% sjanse for at du går i bakken. får du panikk øker dette til 90% med en gang. pust rolig, ta deg sammen og gjør de tinga du absolutt må gjøre.

skader somregel ikke å ta tannpuss og stelle seg om det er nattestid, ikke vurder dusj eller noe som varer lengere en noen minutter. sørg for at dyrene har mat og drikke. slå av lys og legg deg rolig ned. se, dette går så bra. om noen timer vil det værste være over, enten du har sovet eller ikke.

men kjenner du det begynner å kribble i korsryggen, time for panic.

da kommer de kraftige anfallene, de du fortsatt ikke helt forstår hvordan du overlever. heldigvis kommer de skjeldent. panikken gjør selvfølgelig disse anfallene også værre, men det er umulig å unngå.
hadde ikke de i natt, så klarte å legge meg rolig i senga og sovne før det ble for ille, fortsatt litt hodepine da.

spillene jeg spiller for tiden

jeg går litt til og fra på spill, dette er spillene jg holder på med akkurat nå:

sims 3harvest moon ds


zeldavirtual villagersBejeweled 2
(no pic)

pokdex 3ds
(no pic)

sims 3 - manna legacy 03.07.11

Daniel og Sondra har fått tvillinger, de har nå tre barn. begynner å få problemer med å finne navn på S jeg ikke har brukt en million gang før i spillene mine. noen ideer? for flere barn kommer ganske sikkert...

Søren MannaSindre manna

rød jordbær plante

dette er den eneste jordbær planta jeg har på verandan i år, fikk den av tanta mi i br. dal.

hun sente avstikkere til alle i familien, den er så fin grunnet de røde blomstene. desverre trenger den veldig mye vann. har ikke fått et modent bær enda, men de er på vei...

hørsel tilbake?

jeg har den siste måneden hvert plaget med at allt har virket så dempet, om du har prøvd å prate med meg i nærheten av noen andre lyder har du fort blitt vant til utrykket hææ?

men i natt tror jeg hørselen min slo seg tilbake på fullt, noe som ikke er så morsomt midt på natta. først merket jeg det nok på pc`n når jeg så på tv serier der og senere når jeg hørte musikk på iphonen. men det virkelig gikk inn da jeg hørte at noen tok ned persiennene sine et sted i blokka.

jeg skvatt slik at jeg uroet kattene, det var som å bli dratt ut av en stille og god verden.
det var en nabo i blokka ovenfor meg som drev og slet med vinduet sitt, jeg var helt fasinert av hvor langt lyden gikk.

i dag har jeg hørt at det er en baby i nærheten og at hunden over meg er litt rastløs. når du har hatt noen uker men ro for slike lyder blir de ganske intense med en gang.

eller som mamma sier, første gang jeg hørte et fly, skrek jeg og kastet meg under bordet med hendene over ørene (ca 4 år) det var nok skummelt

pokedex 3d 02.07.11

dagens 3 pokemon

057 sandie - desert croc pokemon


064 Crustle - stone home pokemon

 

117 Fraxure - axe jaw pokemon


lille luna

noen syn når du våkner er bare så utrolig nydelige, vet luna er litt uklar men det var slik jeg så henne også. nesten en stilluet mot lyset i vinduene.så prøvde mamma å ta et bedre bilde og slo på blitzen, akkurat som om jeg sitter stille når den kommer på. nok en gang må vi angripe kamera. kansje mamma snart tar et hint om at blitzen gjør vondt i øynene mine...

bursdagsselskap

da var bursdagsselskapet over, eller i hvertfall for mi del. Jeg, onkelen min og besteforeldrene mine dro hjem mens de andre skal spille TP. det var et ønske fra kusinen min.

selskapet var koselig, vi fikk hjemmelaget pizza og så på at kusina mi åpnet gaver, hun åpnet ikke de fra meg da siden mamma hadde klart å gjøre det allerede. mitt lille ønske om å ikke bruke papir forvirrer vist en del.
hun fikk penger, nyeste harry potter dvd, 2 dragon age spill til xbox, hjemmestrikket sjal og en hatt...

etter pizza ble det kaker, en av dem var verdens beste og jeg må innrømme at den var god. den andre kaka var min kusines favoritt kake. en slags konfekt sjokoladekake (tror jeg)

jeg måtte sette opp itunes konto til mamman min, hun har fått seg iphone og fettern min (9) ville absolutt lete etter spill. det å sette opp konton var en tolmodighetsprøve. han endte opp med å kjøpe angry birds. selvfølgelig spurte mamma meg om det var etspill han kunne spille. jeg sa bare det var det mest kjøpte. (tror det er det)

dessverre gikk ikke smertene jeg følte når jeg sto opp over etter jeg fikk i meg mat, de ble bare værre. mamma puttet i meg en parasett når jeg nesten ikke klarte å holde skrikene tilbake lengere. derfor jeg dro hjem så tidlig, må sove mer og greit å gjøre det når krampe sertene er roet litt ned.

resten av familien sitter nok nå å koser seg med tp, vi har lagt inn ord om at det må bli oftere spillkvelder igjen. vi savner det alle sammen, men livene våres tar overhånd.
kusina mi blir 24 år i morgen....

bursdagsselskap

da var det på tide med bursdagsselskap for kusina mi, hun er som en lillesøster for meg.

jeg har hørt rykter om at det skal bli hjemmelaget pizza å få, det er jo supert.

jeg har på meg blå sommerkjole og sort og blå thights, kan bli litt kjølig uten thightsen siden været skifter fort her, og da med små stunder med kraftig vind. vet ikke om vi skal være inne eller ute, har nemlig ikke sjekket været enda ;-)

jeg har også sterk følelse på at kusina mi får så å si allt på ønskelista si, så håper hun ikke leser dette innlegget før hun åpner pakkene. jeg har nemlig hvert ansvarlig for ønskelista.
vi gjør det slik, fordi det er en vane familien har å spørre megom hva hun ønsker seg og motsatt, så vi har begynnt å samarbeide på det området....

fourth of july

for noen dager siden startet farmville sin 4. july event. selv om det var litt tidlig tenkte jeg stille for meg selv at det var en logisk grunn. skulle eventen bare ha vart en dag hadde ikke så mange fått glede av den. så jeg ristet litt forsiktig på hodet og la saken bak meg.

nå er det slik at jeg har en del amerikanske spill venner på facebook, i de siste dagene har det dukket opp ganske mange nasjonale spammeldinger i statusfeltet dems. helt greie egentlig, bare litt overdrevent mye. men alle feirer på sin egen måte.

men når jeg nå klikket meg inn på facebook og et stort amerikansk flagg møtte meg og det sto gratulerer med fourth of july, og grattulerer med dagen, begynner jeg å lure litt. har de klart å ta feil av dagen?

er det mulig å feire fourth of july den 2. juli og tro det er riktig?

vel jeg forstår meg ikke på amerikanerne, men de får ha en fin dag i dag også da.....

morgen tur

mange kan nok reagere på at jeg velger å g ut så tidlig som klokken 5 om morningen for å plukke bær. dette er ikke fordi det er slik døgnrytmen min er. jeg lærte for noen år siden at skal man gå ute å nyte naturen er mennesker en gigantisk forstyrrelse.

jeg begynte å gå turene mine så fort det ble lyst nok til at mørkeredselen roet seg, når jeg plukket bær kunnejeg være ute til 9-10 tiden. da fortet jeg meg hjem og irriterte meg over bråket. jeg går også ut ved 10-11 tiden om kvelden, men da blir jeg ikke så lenge.. da også for å få ro.

det er er ikke menneske prat, lek, hunder eller lignende som plager meg, de lydene passer på en måte inn. det er bilene, spessielt lastebilene.

ofte bråker trafikken så høyt at jeg ikke klarer å høre på lydbøkene mine på full guffe en gang, og det aller værste er om det kommer en isbil forbi. gressklippere, høytrykkspylere og lignende er også et stort irritasjons moment for meg. så da går jeg tur mens resten av folket ligger å sover...

jordbær tur på morgenkvisten

jeg pleier alltid å ha med meg jordbær fra hageparsellen til kusina mi sin bursdag, så i dag kl 5.00 tok jeg meg en liten tur for å se om jeg fant noe. jeg har hvert allt for dårlig til å holde på der borts så det var veldig spennende. jeg hadde derimot ikke gjettet på at jeg skulle finne et jordbær og 3 markjordbær...

mitt stor håp er nå at noen andre har tenkt at jeg ikke kom til å orke å plukke og har hvert der før meg, men jeg er usikker på den teorien. kansje bestefar hadde rett når han sa at jordbæren kunne regnes bort... håper ikke det.
hvar noen kart der, men ingen modene eller halv modene.

vanligvis plukker jeg mellom 1 og 2 kg jordbær på denne tiden.....

sims 3 - magi tilbake

var å kjøpte siste ting i sims store, det var et gotisk biblotek.

det er ikke bare nye ting med i denne pakka,men også en ny funksjon. Magi. har ikke fått prøvd det ut enda, men er jo morsomt at det kommer og fint at det er enkeltvis, slik at du ikke får det om du ikke vil. slik som i sims 2.

                                Gothique Library

                              1200 poeng

the cats tonight

Sirius sover, som vanlig. etter jeg tok bildet flyttet han seg ned på skrivebordet.luna angrep kameraet akkurat da bildet knipset...

ikke rart hun angriper kameraet når det er så fæl blitz på....endelig fant mamma en vinkel med lys nok til at blitzen ikke slo seg på, på tide å legge seg til å sove igjen.

myggestikk

det er ikke til å tro. greit nok stilte jeg meg under trærene 100% frivillig, men jeg sa klart i fra til myggen at jeg sto der grunnet regnet og ikke for at de skulle få et fest måltid...
alikevel var det en av dem som tydelig vis ikke kunne motstå skulderen min...

jaja, årets første myggstikk og uten bær å vise for det

markjordbær

de siste årene har jeg brukt sommeren til å plukke bær, starter tidlig på sommeren med jordbær og markjordbær og fortsetter ut igjennom til høsten, da har jeg hvert igjennom de fleste bærene som vokser omkring her.

dessverre har jeg hvert så dårlig i år at jeg ikke har orket å gå på bærturer, så gleden var stor i dag da jeg fant 5 markjordbær på vei opp til mamma, kansje gleden var størst for dem som fikk spise dem, menjeg savner å plukke bær.

kansje, om jeg orker på søndag, tar jeg meg en liten tur bort på en av mine "hemmlige" bærplasser, kan ikke plukke i morgen, da er det bursdagsselskap for kusina mi.

 

harvest moon ds - 01.07.11

Sunday 15, spring ,  year one, 2546g , 690m

Title: Learner lv 7

harvest spirits: 13

new:
orange (yellow) ikke helt sikker på fargen, ser når det dukker opp en av den andre fargen...
- Bran

green
- veggie

Purple
- Powery

Shipping: 19

new:
- Cocumber lv1 normal
- Strawberry lv1 normal
- Chocolate lv1 normal
- silver lv1 normal
- gold lv1 normal
- Mystrile lv1 normal
- agate lv1 normal
- Amethyst lv1 normal
- Bracelet lv1 normal
- Earrings lv1 normal

livestock: 0
birds: 0
buildings:0
fish:0
resepies:0

mine: 13

mine animals killed: 4
- Black butterfly
- black beetle
- black chick
- blac chicken

beginning level: finish lv 10
middle level: lv 18

 

pokedex 3d 01.07.11

dagens pokemon:

053 Whimsicott - windveiled pokemon


074 Trubbish - trash bag pokemon


112 Beheeyem - cerebral pokemon
merkelige telefoner

i dag mens jeg sov ble jeg for andre gang i løpet av denne uka vekket av en merkelig telefon samtale. den som ringte var faren min, og han ringer aldri....
første gangen han ringte hadde han ringt feil, han skulle ringe noen i jobb samenheng som het det samme som meg. han prøvde å prate litt med meg, men jeg har litt problemer å holde samtaler halvt i søvne. fortalte mamma at han hadde ringt da, hun synes det var komisk at han ringte feil når han først ringte...

i dag ringte han også, nok en gang feil nummer. jeg forsto ikke så mye av det han sa på telefonen uten at han startet samtalen med å spørre etter mamman min, da jeg forvirret svarte på jobb virket han overasket.. han trodde vist han pratet med lillesøsteren min (vi har ikke samma mamma). han sa ett eller annet om jenta mi på mobilen hans og feil nummer. helt forvirret lurer jeg nå på om lillesøsteren min har fått mobiltelefon.

kansje han ubevist ønsker å prate med meg? jeg vet ikke jeg, men det er ganske komisk det hele.

taco

jeg ble vekket av tekstmelding fra mamma, taco klokken 19.00.. genialt.

hun sendte meg tekstmeldingen for å vekke meg da, hun viste jeg sov. prøvd å sove på formiddagen i dag, men har hvert for mye å ordne. så jeg er litt halv svimmel og slik, men man klager ikke når man får taco...

veldig spent på hva mamma kan ha klart å glemme denne gangen, hun pleier alltid å glemme å kjøpe inn noe. er jo så mye å huske på. men det skaper vel bare litt spenning sammen med maten.

 

 

god morgen

da begynnte den tiden da folk flest står opp, selv begynner det å nærme seg leggetid for meg. prøvde å sove litt på natta,men måkene utenfor bråket slik atjeg bare ga opp. satte meg å så på litt tv serier i steden.

selv om ikke jeg fikk sove er det de i huset som har bedre sovehjerte enn meg. og som har vett til å bruke senga til det den er der for.


så nå tar jeg straks å følger sirius sitt eksempel og legger hodet mitt på hodeputa (han legger hele seg der da)
håper dere "normale" folk får en fin dag og at sola skinner der dere er...


Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin