hits

juni 2016

bok: Catch-22 - Joseph Heller

Jeg vet ikke helt hvordan jeg kan skrive om denne boken.  Catch-22 beskriver seg selv tidlig i boken om regelen om hvordan kan kommer seg ut av å fly jagerfly i 2. verdenskrig. Om du ikke oppsøker legen for å slippe å fly er du gal. Oppsøker du legen for å informere om at du er for gal til å fly, innrømmer du at du er klar nok i hodet til å ikke ville fly og derfor ikke gal.

Boken følger en bomber utplassert i Italia under andre verdens krig. Hans eneste ønske er å slippe å fly flere runder mens han fortsatt er i live. Han prøver alle muligheter samtidig som en general som er manisk opptatt av å få navnet sitt i avisen øker og øker mengden turer de må fly.

Hele kompaniet er fult opp av gale personer som ikke har noe i en krig å gjøre. Min eneste tanke etter å ha kommet under halvveis i den var at det eneste som kunne ha reddet denne boka for min del var at alle egentlig var på et psykisk sykehus. Noe jeg visste ikke kom til å skje.

Humor er virkelig ikke noe jeg liker lett. Jeg blir sliten, kvalm og svimmel av alt som skjer i boka og sammenlignet den for meg selv som da jeg prøvde å lese haikerens guide til universet. Jeg måtte gi opp den boka grunnet de rare drømmene mine. Jeg fullførte catch ? 22 og er glad jeg aldri må lese den igjen.

Vet at mange setter denne boka veldig høyt, jeg vet jeg misliker den fordi jeg ikke forstår/ setter pris på humoren. Men slik er da jeg. Humor jeg liker er vanskelig å finne.

Catch-22

bok: Haunted (Otherworld - 5) - Kelley Armstrong

I denne boka følger vi moren til Savannah ? Eve.

I forrige bok reddet Eve livet til Paige og Lucas ved å lage en avtale med skjebnene. Nå kaller de inn tjenesten hun skylder dem. En demi demon har sluppet løs og de klarer ikke å fange den inn igjen. De som har prøvd har møtt skjebner verre enn døden.

Sammen med kjæresten sin Kristof og engelen Trsiel legger hun ut på jakten. Selv for en heks som har dykket dypt inn i den sorte magien, blir det hardt å få med seg alle drapene denne semi demonen har hjulpet til med.

Jakten øker i intensitet da demonen setter sitt sinne mot Savannah.

Trsiel mener hele oppgaven er Eve sin store test for å få bli en engel, noe Eve ikke vil bli. Hun har endelig startet å finne seg til ro i den neste verden og ønsker ikke å klatre videre.

Jeg ble ganske overasket over hvor mye jeg likte denne boka. Jeg hadde trodd at en bok om spøkelser som jaktet på andre spøkelser ville være litt utenfor min interesse. Men selvfølgelig hjelper det at andre kjente figurer blir dratt inn. Og jeg får vel bare innse at jeg er interessert i spøkelser. Men følte boka ble litt dratt ut innimellom.

HauntedUK.jpg

bok: Industrial Magic (Otherworld - 4) - Kelley Armstrong

Jeg liker å slappe av med en enkel fantasy bok etter en lengre og tung bok. Men det var med blandede følelser jeg startet på denne boken om magi. Jeg hadde kommet meg igjennom bok 3 i serien, men likte den ikke i det hele tatt. Men jeg gledet meg litt til bok 6 i serien og tenkte jeg burde prøve å komme meg igjennom. Heldigvis ble jeg positivt overasket.

Denne boken er satt noen måneder etter forrige. Paige, Lucas og Savannah har endelig slått seg ned et nytt sted når faren til Lucas tar kontakt. Nå noen tar livet av barna til cabal medlemmer og siden familiene ikke er høyt nok oppe i rangstigen til å sette i gang en etterforskning igjennom dem, ønsker han å ansette Paige og Lucas.

En cabal er som en mafia familie, hvor trollmenn familier holder sammen for å beskytte seg selv og sine interesser. Lucas er arvingen til Cortez cabalen, men har dedikert livet sitt for å hjelpe de som går imot dem. I denne boka lærer man mye om familien hans og konfliktene der.

Samtidig skal en drapsgåte løses og vampyrer og nekromaner (ikke helt sikker på riktig oversettelse av necromancers) blir dratt inn i søket.

Akkurat passe blanding av komisk, spenning og drama og jeg er dratt inn i serien igjen.

IndustrialMagicUK.jpg

bok: Little Dorrit - Charles Dickens

Boken er delt inn i to deler/bøker. Fattig og rik.

del 1 - fattig

I den første delen møter vi Arthur Clennam som akkurat har kommet hjem fra kina etter å ha jobbet der i mange år. Når faren hans død ga han opp sin del av bedriften og reiste hjem. Man kan trygt si at det ikke var en varm velkomst han fikk hos moren sin.

Arthur blir fasinert av kvinnen som syr for moren og prøver å finne ut mer om henne. Han finner fort ut at faren sitter i gjeldsfengsel og at Little Dorrit var født der inne. Nå prøver han alt han kan for å finne en måte å hjelpe henne og familien. Samtidig er det egne tråder fra livet han forlot for 20 år siden, bekjente fra turen hjem og karantene tiden og livet videre som må ordnes i.

Del 2 ? rik

Familien til Little Dorrit er ikke fattige lengre og nå starter de et liv som for det meste går ut på å benekte deres tidligere situasjon for seg selv. Little Dorrit sliter med tilpasningen og familien er ikke sene med å påvise hvor mye hun skammer dem med sin omtanke og snillhet. De reiser rundt i europeiske storbyer og krysser vei med mange fra tidligere i historien.

Samtidig hjemme kaster alle seg på en stor bølge av sikker investeringer. Pengene vokser og vokser og alt ser lovende ut. Vi lærer mer om Clennam familien og deres hemmeligheter også.

Mine tanker:

På mange måter fasinerte historien veldig og jeg hang med igjennom hele boka. Jeg slet litt mens de holdt på inne i Clennam familien sitt hus. Alle «drømmene» føltes mest forvirrende og ikke som en del av historien, selv om det helt klart var det. Jeg var alltid så skuffet når vi kom over til de delene.

Først kunne jeg ikke forstå behovet for å dra så veldig mange folk inn i historien, det blir vanskelig å holde kontroll på hvem som er hvem når det blir for mange. Men alle har en rolle og spille senere og derfor må introduseres.

Spenningen om de endte opp sammen var aldri der, men jeg lurte veldig på hvordan boka skulle komme dit.

En god bok kan på mange måter dømmes etter hva den gjør med følelsene dine, og jeg virkelig hatet Little Dorrit sin familie.

Selvfølgelig var det en del holdninger som også irriterte meg, men da var det bare å minne seg selv over når den var satt i tid.

Gleder meg til å lese flere av bøkene hans

Little Dorrit
bilde fra goodreads

sommer scoop på lambertseter

først var det pool party for hunder på taket.

en stund for å ha hundene i fokus. her var det små basseng, åpen bar for hundene og alle fik utdelt sin egen lille is. Lykke syntes det ble litt mye med alle de andre hundene, men koste seg da hun fikk spise isen sin i fred på stolen min. vi fikk med oss hjem en pose mat, en pose godbiter og en flaske hunde øl.

nå var det bare å få Lykke hjem og så var det min tur. det var grilling på utsiden, men jeg forsto aldri hvorfor noen ville kjøpe mat der når man fikk bedre og billigere inne på senteret. på obos lykkehjulet fikk jeg fotball og derfor vant jeg kaffe og sminke? kaffen gikk til mormor og resten av premien til kalender potten min.

Jeg deltok på skrapelodd konkurranse og på tippe konkurranse. Kjøpte meg et hoppetau i lekebutikken med 20% avslag. Men virkelig moro hadde jeg på Kitchen og deres posesalg. Fyll posen for 300 kr. Selvfølgelig bare lite utvalg av varer på bordet. Men har følelsen av at de akkurat hadde fylt på eller startet det for det var moro.


 

om jeg bare hadde hatt retten til å ta fra deg lappen

Det har vært mange episoder i det siste hvor jeg står med store øyne og ser på skutere som flyr over fotgjengeroverganger, gå stier og over store gressplener. Jeg vet jeg selv har sust over de fleste stedene selv, men skuteren min er faktisk en rullestol. En rullestol som går max 10 km i timen og man blir beregnet som gående når man bruker dem.

Disse jeg har sett har vært vanlige skutere med kvinner på.

Den første gangen sto jeg og måpte så mye at jeg ikke kom på før etterpå at jeg burde ha tatt opp telefonen og filmet det og så ringt politiet. Å kjøre over grøntarealet er rett og slett feil. Der er det så mange barn som leker og det tar ikke så mange sekunder å kjøre rundt.

Damen som kjørte over gangveien for å ta snarveien ut av garasjene ristet jeg bare på hodet over. Men ikke første gang jeg har møtt biler og motorsykler der. Selv politiet har valgt den ruten en gang. Men når du står og venter på grønt lys på fotgjengerovergangen, for å kunne kjøre ut fra gangstien tar du det ganske langt.

Det er så veldig mye livsfarlig kjøring her oppe, og jeg kan jo ikke være vitne til alle tilfellene og det skremmer meg.

I dag møtte jeg en bil som syntes det var fint å kjøre hele veien halvveis på fortauet. Han kjørte ut i gata igjen da han forsto at han ville kjøre ned meg og rullestolen min. men allikevel?

Ekeberg restauranten uteservering

Tirsdag feiret vi 50 års dagen til tanta mi på uteserveringen på Ekeberg restauranten. Plassen er helt utrolig og det er god stemning der. Dessverre var ikke de viktigste faktorene til en god spise opplevelse til stede og frister meg ikke til å gå tilbake.

  Først og fremst var stolene så vonde å sitte på at jeg allerede før maten måtte opp en tur. Mellom middag og dessert tok jeg meg en vandretur rundt på stedet for å lindre smertene i ryggen og innså at dette var et helvete sted om jeg hadde tatt med meg rullestolen. Hadde skuter rullestolen med og hadde det vært mulig hadde jeg kjørt den til bordet og brukt den som stol.

Nå var det jo vi som var trege, så at ting tok tid kan ikke stedet få skylden for. Men med overraskelser og slik tar ting tid. Jeg hadde blitt fortalt at hamburgerne skulle være veldig gode og da de ikke hadde saus til dagens fisk, falt valget på denne. Jeg liker ikke halv råe hamburgere, selv om de spiser de slik mange steder i verden. Jeg var også veldig skuffet over at alle ingrediensene ikke var nevnt, slik at jeg ikke fikk fortalt at de ikke skulle ta ting jeg ikke liker på.

Jeg bare lo av de to mini potetene som lå på asjetten som skulle være våre stekte poteter. Men vi fikk pomfrit vedsiden av. Men tror vi betalte ekstra for dem.

Jeg tror stedet er på kanten av konkurs, jeg kan ikke se noen annen grunn til hvorfor de var så ekstremt gjerrige på krydder. Ikke noe krydder på bordet, ikke engang salt. Ketsjupen var en liten sprut på tallerkenen og vi måtte spørre over 3 ganger før vi fikk mer i små papir kopper. Alt tilbehøret som var bestilt kom ikke med en gang heller og det er idiotisk å bare servere deler av maten, eller la det gå så lang tid før man får krydderet til å ha på maten.

Må påpeke at mamma syntes at blåskjellene var nydelige.

Desserten imponerte heller ikke. Jeg ble advart av onkelen min om at jeg ikke burde velge Brownies da den var veldig tørr og hard da han var der to dager tidligere. Men kelneren kunne betrygge om at kakene var ferske i dag !!! ?  kake stykket var verken tørt eller hardt da jeg fikk det, men jeg mener det er stor forskjell på brownies og sjokoladekake ? litt mørk i smaken for meg, men det er bare hva man liker.

Det må ha sett ut som om jeg led der jeg prøvde å holde smertene i ryggen under kontroll, tilslutt sendte mamma meg hjem i forveien. Jeg var glad for å få flyttet meg ned til setet i stolen min og det var virkelig beroligende for ryggen.

Jeg drar nok ikke tilbake dit for å spise, men det er nydelig utsikt der. 

sommermarked 04.06.16

På lørdag var det nok en gang tid for sommermarked på gnisten. Jeg satt også denne gangen oppe i hjørnet med smykkene mine. det var noen hyggelige timer og jeg solgte for 950 kroner.  

balanse kunster

På kurset fikk vi beskjed om at det er de tingene vi gjør i hverdagen som er viktigst. At vi måtte bruke mulighetene rundt oss til å trene hundene våre. Så hva er mer naturlig å trene på når man kommer over et veltet tre som ikke ligger på bakken? Balanse.

Hadde den ligget langs bakken hadde kanskje hopp hvert mer naturlig, men i dag gikk hun opp til en meter på egenhånd. Før hun så ned og bestemte seg for at det var dit hun ville. Hun gikk opp selv, men ble motivert av godbiter oppover stammen.

se på meg når jeg tok bildene, ville hun ikke.

årets første badetur ( og lykke sin første)

Jeg og Lykke tok oss en liten tur til solvik camping i dag. Jeg hadde pakket badetøy i tilfelle jeg ville miste all logikk ved synet av sjøen. Noe jeg selvfølgelig gjorde ?

En veldig hyggelig dame på stranda oppmuntret meg med å betrygge meg om at det var godt og varmt (langgrunt), lot meg låne badeskoene hennes, passet på Lykke og tok bilder for meg da vi innså at lykke ville ut i vannet hun også. Nesten så man ikke kunne tro det var sant.

Jeg gikk ut først og lykke løp etter så langt båndet var. Jeg innså at å holde henne igjen var dumt så vi ble enige om å slippe henne. Hun pep litt først før hun bestemte seg for å svømme ut og redde meg. Bildene ble tatt senere.

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin