hits

juni 2015

på fantasy

Det er lenge siden jeg satt med daværende samboer og fulgte med på byggingen og sjøsetting av denne båten. drømmen var å kunne ta seg en tur, men økonomien ga oss aldri mulighet. Tiden gikk og forholdet tok slutt, men den oppbygde forkjærligheten til båten ble liggende og da mamma spurte om vi skulle dra på tur til kiel var svaret klart. ja, men bare om vi kjører fantasy.

turen ble bestilt og over 10 år etter at jeg drømte om denne turen, sitter jeg endelig på lugaren min. 

vi startet turen med en gåtur rundt for å se hva som er her og for å se at vi forlot oslo fra dekk. det er nydelig vær og soldekket er fullt av mennesker. nå tar vi en liten pause på lugaren før vi skal ned og spise middag. dette blir en koselig tur.

når verden kolapser

nok en gang et mareritt som sitter igjen hos meg. egentlig kan vi vel kalle det et mareritt inni en drøm.

Jeg vet ikke hvor jeg var eller hvorfor jeg var der, det hørte til en helt annen drøm som startet før og fortsatte etterpå. Det jeg vet er at jeg sto å så ut av et vindu over en fjellheim eller fjellvegg og alt kollapset. Jeg sto plutselig å så ut over ruinene av det som en gang hadde hvert noe større og viste at noe forferdelig ville skje. jeg kviknet til da mamma ristet i meg i drømmen og jeg så henne rett i øynene og sa, jeg vet jeg av og til ser ting, men det der kan ikke skje. det var ikke et syn, vi pratet om dette temaet før jeg falt ut. jeg husker ikke engang hva jeg egentlig så, bare at det var forferdelig og at jeg videre i drømmen hadde en ekstrem frykt for fjell. 

noen drømmer er så sterke at reddselen blir sittende etter du har våknet og lenge etter at du har drømt andre drømmer. Jeg har flere ganger i dag tenkt at jeg er glad jeg ikke bor ved et fjell, og jeg gleder meg litt til torsdag er over og muligheten for at dette var et syn og ikke en drøm er over. for jeg er ganske sikker på at jeg sto på en båt når jeg så dette, og vi drar i morgen. mest sannsynlig er det reisefeber som er grunnen.

men den følelsen...

wii time

Jeg er veldig glad i harvest moon serien og det er mange ting på på wii versjonene som jeg liker godt. Nå har mange av de tingene jeg har likt best med konsollspillene kommet over på 3ds siden de maskinene har blitt sterkere, men det fjerner ikke den originale kjærligheten til spillene.   

Men det er bare ett eneste wii spill i serien jeg har klart å fullføre, det første. for selv om jeg liker konseptet, at spillene er større, at det er flere valg på hva du kan gjøre og selvfølgelig de ville dyrene du kan temme, går det ekstremt sakte. for mens jeg på ds kan spille 2-3 dager i timen ( kommer litt ann på spillene og hvordan jeg spiller) tar det ca 90 minutter å komme igjennom en dag i dette spillet.om det skjedde mye i løpet av dagen hadde det sikkert ikke hvert så mye, men mesteparten av tiden bruker du på å løpe mellom "brett" lange strekninger hvor du bare holder gå fremover knappen inne og har etter hvert lyst til å knuse høyttalerne for du er så lei av den lyden. når du endelig har kommet halvveis til nabogården skifter du "brett" og en loding side kommer opp. dessverre er ikke disse raske heller. nå lurer du sikkert på hvorfor jeg gidder å spille videre, og sannheten er at jeg som regel har gitt opp etter 5 dager i spillet.Men jeg er glad i konseptet og det roer meg veldig å spille, så jeg prøver på igjen og igjen. nå har jeg spritet opp spillet med mye statistikk føring og game of war på siden under de lengste strekningene. hadde hvert morsomt om jeg klarte å fullføre det en gang, eller ihvertfall kommet igjennom et år. ( rekorden ble satt første gang jeg spilte og jeg spilte til 5 sommer, ca 35 dager)

mine erfaringer med Office 365

Jeg er veldig glad i å skrive notater og statistikk når jeg spiller og et godt skriveprogram har hvert viktig for å gjøre dette enkelt. Før hadde jeg ark, notatbøker og penner liggende over alt, men da jeg fikk ipaden min ville jeg prøve  gå over til å skrive ting digitalt,rett og slett for å spare på papiret. 

Jeg har brukt noen forskjellige notat programmer og de har fungert ganske bra, men så skal jeg flytte fra en pad til en annen og jeg ser problemet. jeg fikk skrevet over det viktigste, men mistet veldig mye informasjon under byttet. Så denne gangen skulle jeg ha noe jeg kunne enkelt lagre på nett. jeg ønsket også god stavekontroll. 

Men det var faktisk når jeg lette etter skriveprogram til datamaskinen at jeg snublet over Office 365. jeg satt å irriterte meg over nok et office program som forsvant med en datamaskin og var oppgitt over disse engangs brukene. programmene har hvert forhåndsinnstilt fra leverandør, så trenger du å ta en formatering mister du det. og få satt det opp igjen har hvert et mareritt.

Da jeg så jeg kunne kjøpe en pakke i mnd eller års perioder, få til alle pader og datamaskiner i familien (jeg har en 5 maskins pakke) og siden det var en abonnemangtjeneste ville den bli oppdatert og ikke gå ut på dato slik som de tidligere pakkene. Jeg installerte den på pader, telefon og datamaskin og fant fort ut hvor genialt det var å slippe å skrive over ting hele tiden. Nå kunne jeg skrive ned spill notatene der jeg spilte og redigere dem senere på datamaskinen. Når datamaskinen min døde i desember ble hele julekalender listen reddet ved at malene var lagret på nett igjennom #office365 tjenesten og jeg kunne laste dem ned på laptopen min. 

Nå er kanskje ikke det lenger en stor hemmelighet at å lagre viktige dokumenter på nett er en god ide, samme hvilken tjeneste du bruker. men ved at alle maskinene bruker samme tjeneste slipper jeg å bekymre meg for om de vil bli støttet når jeg åpner dem. Den eneste ulempen med nettbrett versjonen jeg har kommet over er at du ikke kan ha mer en ett dokument oppe om gangen, noe som gjør den konstante lastingen til en tålmodighetsprøve når du skriver tre forskjellige statistikker, her kan de forberede seg litt. 

dette er et innlegg skrevet for en konkurranse om å vinne en surface 3 eller 1 års medlemskap, men jeg kan uansett anbefale tjenesten.

les mer om Office 365 her

Sankthans

Det skulle ikke være store feiringen, og det ble det heller ikke. vi hadde en bring det dere vil spise og så møtes vi bak blokken samling og den varte ikke i mer en 45 minutter. det var litt forskjellig grøt og alle som passerte ble invitert med. Jeg hadde planlagt å spise hamburger i dag og det lot seg jo lett ordne med en engangsgrill ( vi orket ikke å starte opp den store grillen) og jeg ble grillmester for kvelden.

Jeg hadde akkurat lagt burger nummer to på grillen da det startet å dryppe fra himmelen. Resten av folket kastet seg over tingene sine og ryddet seg inn mens jeg sakte men sikkert gjorde klar maten, la de siste pølsene på grillen ( fin middag i morgen) og satte meg ned å spiste ferdig. Familien måtte selvfølgelig løpe ut på verandaen og ta bilder av trassige meg som ikke ville la regnet ødelegge.
jeg spiste rolig opp mens de siste pølsene stekte bak meg, pakket sammen sakene mine og gikk inn til de andre. ikke var jeg våt og det hadde sluttet å regne. dere overdrev litt sa jeg før jeg satte meg ned å prøvde å se nyhetene med dem. jeg liker ikke nyhetene, de irriterer meg.

men jeg sa også til dem at jeg har bodd i Norge i 30 år og ser forskjell på en mini regnbyge med store dråper som faller langt fra hverandre, og det som kan bli et kraftig regnvær. man kan ikke løpe inn og gjemme seg for hver dråpe, da sliter man. jeg fulgte mitt eget råd om å alltid ha med seg solkrem og paraply, i dette tilfellet sol hatt og regnfrakk.

harvest moon - the lost valley

de sier at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves, jeg er ihvertfall glad jeg slapp å vente på spillet lengre. bare noen ting som skal ordnes og så er det i seng og prøve ut det nye spillet.  

Akkurat nå spiller jeg game of war, harvest moon animal parade, harvest moon ds og det nye harvest moon spillet. 

besøk fra usa

I går kom våre slektninger fra USA til landet, og i dag var første familie treff. For det er bare å innse at det vil bli mange familie treff for dem i løpet av de 9 dagene de er her. 

vi serverte pølser, brødskiver med diverse og en stor sjokoladekake kusina mi hadde bakt. selv er jeg for dårlig til å kunne bake for tiden, men jeg møtte opp og var der en stund før jeg måtte hjem og legge meg. De var kjempe hyggelig og hadde med seg sine to jenter på 3 og 5 år. det var klart at barna fikk mest av oppmerksomheten.


Vanligvis pleier jeg å løpe rundt å ta bilder, men i dag var fokus å ikke få anfall og skape drama. Men jeg vet at kusina mi tok mange bilder og etter at jeg dro ble det tatt et familie bilde. 

håper de kommer på besøk igjen en gang.

god natt

Kjenner du til følelsen av å våkne og tenke at det egentlig hadde hvert best om de bare ble i senga denne dagen? For de fleste er dette bare en følelse som går over når man står opp, men jeg innser at det var noe mer enn det mens jeg sovner langs veien til butikken, jeg klarer ikke å holde meg våken...

Men så er det slik at det er sjeldent man kan sove en hel dag, og siden jeg gjorde det forrige fredag ( fra 17.00 fredag til 14.00 lørdag) var det liten sjanse for at jeg skulle prøve det igjen. jeg fikk gjort det jeg burde gjøre for meg, leiligheten og kattene og spist middag før jeg la meg igjen, jeg hadde da hvert oppe i 6 timer.

jeg sovnet fort og dypt da hodet traff puta og hadde sikkert sovet rundt om ikke en lyd hadde vekket meg 22.30 i kveld. nå har jeg fått spist litt mer, sett en episode av criminal minds og er helt klar for senga igjen. 

søvn er viktig når du ikke er helt bra, god natt.

Grandiosa pizzarull

Reklame | Trybe

Det er en stund siden jeg meldte interesse hos likenshare å prøve dette produktet og jeg trodde egentlig de hadde glemt meg. Men plutselig dukket det opp et medlemskort i posten og jeg leste nøye igjennom påmeldingen før jeg gikk bort på bunnpris og plukket med meg en. Det var den siste ost ok skinke rullen de hadde så jeg var ganske fornøyd.

Men den informasjonen som vekket mest oppmerksomhet på påmeldingen var at vi måtte huske at den skulle varmes opp i 2 minutter og ikke 3 som det står på pakkingen. På en møte gjør dette alle vurderinger litt feil siden vi får et annet utgangspunkt enn en som kjøper den i butikken. jeg håper de lager nye pakninger med riktig informasjon på, uansett burde denne feilen varsles om på utsalgsstedene.

Det er ikke vanskelig å varme opp rullen, men jeg vet at det er mange som river av pakningen og putter i microen og ikke leter vilt rundt på pakningen etter instruksjoner. alle trinnene for å få den riktig kan fort bli oversett.

Ulempen med alle disse punktene er også at pakningen fort faller fra hverandre i butikken og du aner ikke hva som har hvert borti maten du skal spise. litt uhygienisk og kan være et stort problem om den har kommet i kontakt med noe man er allergisk mot. 

Nok en gang er tanken om at man bare kan ta pakningen i hånden og gå å spise bra, om du skal gå å spise. den er ikke noe hinder om man vil ta den på tallerken og spise med kniv og gaffel slik jeg gjorde, men da ser man fortere de upraktiske tingene.

Jeg syntes smaken var grei nok, for meg smakte den som alle de andre forsøkene på pakket inn pizza i frysedisken. selve grandiosa smaken var ikke der, noe jeg egentlig var glad for. 

lyst å prøve produkter og dele din mening om dem? meld deg på likenshare

( skulle ha hvert link til påmelding, men sliter med at mange sider er nede nå)

en kamp for biene

Når jeg var yngre så vi på vepser, bier og humler som en stor fiende mot sommerferien. De ødela gleden av å løpe barbent i gresset og is i varmen. Nå er det slik at vi skal elske dem, ta vare på dem og helst redde dem. 

Jeg tok følge med Mormor til tanta mi på Lørdag og når vi kom frem sa hun stolt at vi hadde reddet et liv den dagen. for på veien fant jeg en humle som mest sannsynlig hadde truffet en bil. den lå på bakken og sprelte med bena og jeg hentet et blad og løftet den opp i en utsprunget rose. nå har den ihvertfall en liten sjanse sa jeg når vi gikk videre. for om jeg har rett med at det var en bil som hadde truffet den, kan den ha hvert så skadet at all nektaren i rosen ikke vil være nok. og om den ikke kommer seg fort nok vil nok en fugl komme og ta den.

i fjor skrev jeg om kampanjen redd humlen, i år har denne kampanjen utvidet seg til å omfavne bier og vepser også. og om du ikke har hvert på oppmerksom de siste årene, sliter sommerfuglene også. forsvinner disse insektene, forsvinner maten vår.

det kjøres mange kampanjer i løpet av sommeren og jeg håper mange innser hvor viktige disse små arbeiderne er for oss. Lush kjører veldig sterkt på akkurat nå med konkurranser både i butikker og på nett. de deler ut bruksanvisninger på hvordan du kan lage hjem til insektene og forteller om hvordan vi kan bruke produktene til biene. flere lush butikker har også eventer hvor du kan komme å tegne, få ansiktsmaling og prøve produkter. 

dessverre har ikke jeg muligheten til å være med på disse da jeg ikke er så bra for tiden, men derfor ville jeg gjerne informere dere om dem slik at dere kunne være med.

lørdag den 20 i mange lush butikker. 

 

bok: Dust (Silo 3) - Hugh Howey

Er sannheten virkelig alltid hvert å søke etter? Og hvor mange liv må gå tapt for å nå den? 2 forskjellige siloer, i begge sitter det noen som vender hver stein for å finne ut av sannheten om hvorfor de er der. En har vært med fra starten og innser at alt som har blitt fortalt har hvert løgner, den andre er født under jorden og sett med egne øyne at det er mange løgner.

Mens Jules graver mister hun fort den støtten hun hadde på starten. Det er innebygd i overlevelses instinktet til menneskene at man ikke skal spørre spørsmål og la ting være som de er. Vil hun hjelpe dem, eller ta livet av dem?

Donald våkner opp og finner fort ut at de tror han er en av sjefene. Dette gir han en unik mulighet til å finne ut av hva som egentlig er planene og å ta hevn over de som har såret han. Men er svarene han finner tilfredsstillende, og hva skal han gjøre med dem?

En spennende avslutning av silo serien

 

nye smykker 14.06.15

hjertet er lilla ikke svart, ikke helt bestemt meg for om jeg skal ta 150 eller 200 kr for det


50 kr, rosa hjerter og hvite gjennomsiktige perler. 


Betalte venner

Når jeg var liten, slet jeg alltid med konseptet å kjøpe venner. Det var helt urealistisk for meg å ikke dele det jeg hadde og jeg forsto ikke baktanker med det. Jeg forsto forresten heller ikke konseptet å være venner med noen fordi de hadde noe eller ga meg noe. Jeg ville prøve å være venner med alle uansett.

Nå har jeg blitt voksen og havnet i den merkelige situasjonen at vennene mine er betalt for. Jeg har mange venner på nett som jeg chatter eller spiller med, men å være venn med meg i virkeligheten er tydeligvis veldig vanskelig. Så for at jeg ikke skal sitte alene og være deprimert betaler kommunen noen til å være vennen min noen timer i uka.

Støttekontakter er som regel veldig hyggelige mennesker og jeg trives veldig godt sammen med dem. Vi kan gjøre alt fra å gå på kino, til å bake, gå en tur eller jobbe i hagen. Jeg klarer nesten å overbevise meg selv om at de er vennene mine, men tanken om at de faktisk får betalt for dette ligger alltid i hodet mitt. Mest er det for å beskytte meg selv mot den dagen de ikke har tid, krefter eller lyst til å være vennen min mer. For det er jo egentlig ikke en venn de er, de er på jobb.

Nesten alle som slutter som støttekontakt sier de fortsatt vil møte meg og være venner med meg, men i praksis er dette mye mer vanskelig enn i teorien. Det blir ikke en prioritering å være sammen med den personen du tidligere fikk betalt for å være sammen med. Da hadde man ikke sluttet å ta betalt for det. Når det endelig blir tid til venner havner jeg bakerst i lista fordi det tar mer å være sammen med meg en mange andre.

De fleste som jeg treffer liker meg godt på starten og om de hører at jeg har lite venner er de sjokkert over det. Du som er så snill, glad, livlig, ærlig? Ja fordi jeg er ærlig og det kan bli mye for mange, fordi jeg blir fort sliten og kan ikke være med på mye. Fordi man må ta hensyn til hvor jeg kan gå (kjøre), hvor fort og hvor lenge. Og når man da legger planer er det lett å bare hope over meg fordi det er det letteste.

 

Så jeg sitter igjen med mine kjøpte venner og ser på ironien ved det som ble sagt da jeg var liten og da aldri forsto.

bytur

Det ble ikke den store handlingen på byturen, men vi fikk oss en koselig tur ute i sola. Planen var å rekke perlehuset før det stengte, men vi bommet med 16 minutter. Etter bomturen tok vi oss en tur ned på aker brygge og spiste is og så på sjøen. Avsluttet med å kjøpe kinobilletter til onsdag og en rask tur på Lush.

 

Inne på Lush var det en hyggelig dame som smilte når jeg sa jeg liker å gi prøvene deres bort i blogg premier og ga meg ekstra mange prøver. Kjørte rullestolen ned så har fått meg to lange kjøreturer i dag også.


farmor sin bursdag

Farmor hadde bursdag på torsdag og min stemor bestemte seg for å feire det. Så det ble familie middag med litt pakker i dag. Jeg tror ikke farmor var klar over at middagen var en feiring for henne, men hun fikk da mat og pakker, men ikke sang!!!

Det var nydelig Lasange og is til kaffen.

Jeg har dessverre ikke kommet meg helt over anfallene enda, men det lille jeg hadde der borte ble mye lettere å håndtere da jeg plutselig fikk to nydelige livvakter.

 

Goggen (med de svarte ørene) reagerte med en gang og la seg tett inntil meg. Her ble han til jeg gikk å la meg. Etter en stund ble Annie litt sjalu på all kosen Goggen fikk og begge satt som klistra til meg. De er så søte begge to.

 

film: Hotel Transylvania

Hotel Transylvania (2012) Poster

Hvorfor jeg likte denne filmen er jeg ikke helt sikker på. Kanskje fordi jeg er glad i vampyrer og glad i intet anende mennesker som får seg et sjokk. Jeg liker filmer med sterke tenåringsjenter og hvor faren har feil. Tegnefilm jeg koste meg med.

Dracula har bygget seg et hotell dypt inne i ødemarken for at datteren hans skal kunne vokse opp trygt langt fra de forferdelige menneskene som drepte hans kjære og hennes mamma. Hotellet tilbyr et sted for alle monsteret som ønsker å gjemme seg fra verden og i dag samles de for å feire jenta sin 118 års dag. Dracula planlegger å skremme datteren fra å prøve å ta kontakt med mennesker og glemmer en riktig regel for å holde seg skjult, ingen brann.
Så det blir store problemer da en ung mann kommer inn på hotellet og forelsker seg i datteren hans.

film: Fallen

Fallen (2006) Poster

Dette må ha vært en mislykket pilot til en tv serie og siden serien ikke ble noe av ga de den ut som film. Oii den var visst ment som film, ikke veldig imponert.

Det er 18 årsdagen til Aaron og den ser ut til å starte fint hos adoptiv foreldrene hans. Han plages av hodepine hele dagen, men han får nok da firfirslene i naturfag timen starter å advare han om farer. Han flykter hjem til sin nå pratende hund og legger seg. Det er engleblodet i han som starter å våkne til live og samtidig som han skal håndtere å få disse nye evnene blir han jaktet på av engler som prøver å utrydde disse blandingene av menneske og fallene engler


film: Case 39

Case 39 (2009) Poster

Har du sett noen skrekkfilmer har du sett denne før. Ungen som er djevelen eller besatt av en demon. Om dette er din første slike film kan du kose deg, men ellers er den akkurat som forventet.

 Sosialarbeider får sin sak nummer 39 og på hjemmebesøk merker hun at noe virkelig ikke er som det skal i huset. Hun blir personlig involvert og ønsker å beskytte jenta fra foreldrene sine. Men etter hun har fått midlertidig omsorg for jenta innser hun fort at det var foreldrene som var redd for henne og ikke motsatt. Hva skal hun gjøre?

film: Iron man 3

Iron Man 3 (2013) Poster

Det var ganske overaskende etter mine meninger om de to første filmene, men jeg likte den. Endelig har Stark fått noen menneskelige følelser og selv om det er hardt, må han takle det. Egentlig litt slik jeg liker superhelt filmer. De får hjelp av et barn og står opp igjen fra de døde. Passe action og romantikk.

Skurken i denne filmen er en Stark ignorerte for mange år siden. Ved hjelp av en x klarer han å helbrede mennesker som har mistet en kroppsdel, problemet er bare at de har en tendens til å eksplodere. For å skjule hva eksplosjonene egentlig er setter de opp en falsk terrorist som tar på seg æren over alle dødsfallene.

anfall periode

Jeg var på matbutikken på senteret da jeg kjente anfallet komme. Litt panisk begynte jeg å gå igjennom muligheter i hodet mitt mens jeg prøvde å handle ferdig rolig. Jeg kunne kjøre opp på bakeren og kjøpe meg en baugete der (de var utsolgt på meny) eller jeg kunne prøve å komme meg hjem.  Jeg hadde også planlagt en tur innom mormor og en tur i parsellen, men innså at jeg bare måtte gi opp parsellen. Da jeg betalte innså jeg at det kom til å bli et kraftig anfall og at det var snakk om sekunder og ikke minutter. Jeg bet tennene sammen og prøvde å ikke gråte eller å skrike mens jeg kastet meg på skuteren og kjørte til Mormor. For når jeg innså at jeg ikke ville rekke hjem kom jeg på at jeg kunne søke tilflukt hos henne. Og mens jeg var på det dårligste ville hun sikkert varme noen pølser for meg som jeg hadde kjøpt så jeg trengte ikke å tenke på mer mat.

Mormor bor så å si på senteret så jeg kjørte stolen bak blokka og løp inn verandaen hennes. Tanta mi var der og jobbet litt i hagen og jeg rakk å gi posen med mat til mormor og be henne om å sette isen i fryseren så lenge å sette på varm før jeg var inne i stua og så de hadde dekket på til middag. Har dere nok til meg også kan jeg spise med dere i stedet sa jeg i det jeg falt ned på sofaen hennes. Godt timet, jeg kom akkurat til middagen deres.

De startet med siste tilbereding av maten og tanta mi lurte på om jeg ville ha maten bort til sofaen, da spurte mormor om jeg var dårlig og jeg måtte le litt og si at nei det er typisk meg å komme løpene inn, slenge fra meg alt jeg har og kommandere folk til å gjøre ting for meg mens jeg kaster meg ned på sofaen. Da svarte hun at det kunne jeg jo bare gjøre, hun er søt da.

 

Jeg fikk spist litt i mellom de to verste rundene og så kjørte jeg hjem og la meg. Sov 3 timer og våknet ikke så veldig overaskende til en ny runde. Denne runden var ikke sterkere enn at jeg kunne sitte ved datamaskinen min og etter hvert fargelegge litt til filmen min. nå skal jeg legge meg igjen og håper jeg klarer å få nok søvn før assistenten min kommer i morgen. Hater å være dårlig når jeg skal få hjelp. 

sims 3 star family 03.06.15

Ella Star 

hun ble kastet ut i den store verden fra fosterhjemmet sitt og er bestemt på at hun skal få et bedre liv og en stor familie. hun startet friheten sin med en tur til kina og nå har hun startet på universitetet. 

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin