hits

juni 2012

sims 3 zero legacy 30.06.12

Jocelyn Flyttet tilslutt ut, hun rakk å bli gammel og å samle inn mange LH poeng.  Hus skulle egentlig flytte ut sammen med Lisa, men siden jeg har en del å utforske med en topp magiker ble hun boende litt lengre.

Lisa dro på borte turne og ble forfremmet til lv 10 magician, med dette oppfylte hun livs ønsket sitt. Venus er nå gravid for tredde og siste gang, hun ville egentlig ikke ha flere barn, men Otto maste til hun ga seg. Nå venter de spent alle 5.

Poeng: 18
gen:3
paint:6
lh:5
lw:4
money: -

jocelyn forlater huset....

starten på en sangkarriere?
kusina mi halvveis til 50

Da var familie samlet og skilt igjen, kaker spist og gaver åpnet.  Ting går fort i vår familie, men dette selskapet har vart lenge i forhold til hva vi pleier, nesten 3 timer?

Har nok hjulpet at bestefar ,jeg og onkelen min har fortalt historier om ville dyr, barna hørte på. Jeg satt å strikket mens vi pratet. Ble det lite energi var det bare å fylle opp igjen med litt mer kake. Håper kusina mi føler hun har hatt en fin feiring, hun blir 25 på tirsdag.

spenningen rundt lydkaos

Kanskje det bare er meg, men jeg ser for meg et stort lydkaos i Oslo i dag. Det er mye som skjer og egentlig synes jeg det er ganske fint, det jeg ikke helt forstår er plasseringen av to av eventene.
vg lista topp 20 og katie meula på festningen.

Jeg har aldri testet ut lyd fra disse stedene før, men jeg kan forestille meg litt kaos med to store konserter så nært. Mest bekymret er jeg for katie sin konsert, om hun klarer å overdøve lydene fra senen nedenfor henne. Eller om lydene fra rådhusplassen kommer til å ødelegge.

Jeg har hvert på eventer på begge steder og vet at lyden ofte strekker seg lengre enn oppmålt område. Selvfølgelig har jeg også hvert på festivaler med mange konserter og vet at det er mulig å organisere om man tenker på volum, retningen på senen og andre detaljer. Men jeg kan ikke forestille meg topp 20 dempet, og selv om senen vil stå med ryggen til, er jeg redd for at de ikke har planlagt dette sammen.

Jeg har veldig lyst til å dra ned å sette meg i mellom og finne ut av disse tingene, men har ikke krefter nok. Jeg holder fortsatt på å komme meg etter forrige helg, men jeg håper noen har hatt samme tanke som meg og drar ned å vurderer dette, og kanskje skriver om det i avisen i morgen. For det er spennende å se om det går, og om det ikke går må man jo lære av det.

hvilken konsert?

I dag er dagen man virkelig må spørre seg selv om hvilken konsert man vil gå på.

På rådhusplassen blir det fullt liv med mange artister på det årlige topp 20 showet.

På Holmenkollen stiller Rhianna opp med et show prega av Egypt ( skal man tro avisene rett)

På festningen,  ved karpedammen synger Katie Melua

Og enda flere artister rundt om på klubber i sentrum.

Selv tror jeg at jeg lager min egen konsert på Sims 3 og holder meg hjemme, kos dere.

1290,06 bortkastede penger

Da var det den tiden igjen, den tiden da en grisk stateligstyrt organisasjon krever inn penger for noe du ikke bruker, og nåde deg om du ikke betaler.

Jeg tenkte litt bakover og har kommet frem til at jeg betaler 1290 kr i halvåret + 100 kr mnd for å ha sett 10 minutter på Robinson ( og funnet ut at jeg ikke likte det) og 10 minutter på animal planet mens jeg ventet på en restart.

Det er bare å innse, jeg ser ikke på tv. Når jeg gjør det er det sammen med familien min, hjemme hos dem. Jeg ser på tv serier og filmer, men synes de norske kanalene henger så langt etter at jeg ender opp med å se dem på data`n.

Dataskjermen er forresten bedre å se på en tv skjermen også.

Å kvitte seg med tv`n er helt uaktuelt, jeg spiller tv spill ( i teorien) og ser på filmer ( i teorien), men det er disse signalene inn som jeg ikke bruker de vil ha betalt for. Kanskje jeg kan få Get til å plombere tv inngangen min slik at jeg slipper nrk lisensen, men tviler på at det virker så lenge jeg har tv`n i huset.

hater Windows update

her sitter jeg å spilelr sims 3 og aner fred og ingen fare, pluttselig slår spillet seg av og innen jeg rekker å prøve å klikke frem en forklaring på pc`n restarter den seg. ingen undring lengere da, jeg harter automatisk windows update.

ut på tur aldri sur

I går kveld før jeg la meg, tenkte jeg at i morgen kan være en fin dag å gå å plukke markjordbær. Siden jeg husket tanken når jeg våknet i dag, måtte jeg jo gjennomføre den.

Jeg startet turen med kramper i høyre fot, legg og lår + venstre pekefinger. Tanken min var at om jeg bare gikk ville kanskje krampene roe seg ned litt, vel vet ikke helt om det stemte, men krampene var ikke veldig sterke og det gikk bra.

Da jeg hadde sjekket noen av markjordbær områdene og hvert innom parsellen og sett at det fortsatt var liv der gikk jeg hjem igjen. Nå hadde jeg kramper i venstre fot ( høyre hadde gitt seg), venstre hånd, arm og albue. Høyere legg og kne. Så var vel egentlig fornøyd over at turen var ferdig, men jeg holdt meg i godt humør og lot ikke smertene plage, stoppe eller hindre meg.

test av Lush balsam - Retread

De små prøvekoppene til lush gjorde meg usikker på om balsamen ville holde, men jeg ble positivt overasket og den holdt til den ene vasken. Min erfaring med balsamene fra før er at de trengs veldig mye av for å gi en effekt, det var ikke tilfelle her.

Det er ikke så mye å si om selve dusj opplevelsen, jeg prøvde ut tre nye produkter samtidig, en sjampo, en såpe og en balsam. Såpen og sjampoen må testet mer før jeg kan gi noen vurdering.

Lush beskriver balsamen som best etter at håret er slitent etter behandling, så det fantes ikke et bedre tidspunkt for meg å teste den, jeg må innrømme at håret har fått gjennomgå ekstremt mye mer en det er vandt til denne helga.

Min første vurdering var at den var helt grei, den tok flokene og luktet ikke vondt, for å være ærlig luktet jeg ingenting.  Men da håret var tørket og jeg skulle gre igjennom det ble jeg fasinert. Håret mitt var så godt og mykt og jeg ville ikke slutte å stryke hendene igjennom det. Kattene ble direkte sjalu.

Ser at noen andre har reagert på lukta når jeg leser på hjemmesiden til lush, men jeg kan trygt si at om du bruker ett annet lush produkt vil du ikke lukte denne balsamen. 

fra hjemmesiden til lush:
Beroligende sjøgress, yoghurt full av proteiner og fuktighetsgivende canteloupe for glans og mykhet. Du kan bruke en skje om du vil, men vi foretrekker å stikke fingrene i den myke massen i krukken. Ikke bruk på livløst tynt hår, Retread vil klemme det flatt, bruk den når håret er behandlet, føles røft og skadet. Masser den godt inn i håret og skyll grundig.
245g
 
Ingredienser: Agar Agar Gel (Gelidium cartilagineum), Propylene Glycol,Soya Milk (Glycine soja),Cetearyl Alcohol & Sodium Lauryl Sulfate, Fresh Cantaloupe Melon (Cucumis cantalupensis), Organic Extra Virgin Olive Oil (Olea europaea),Perfume,Organic Yoghurt, Avocado Oil (Persea gratissima), Lanolin, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Bromide,Organic Jojoba Oil (Simmondsia chinensis),Synthetic Musk, Violet Leaf Absolute (Viola odorata), Orange Flower Absolute (Citrus Aurantium amara), Neroli Oil (Citrus Aurantium amara), Methyl Ionone, Methylparaben, PropylparabenVegetarian

Luna felis 5 år i dag

Det er rart å tenke på hvor fort tiden har gått, 5 år siden lille luna ble født og om 8 uker er det 5 år siden hun kom hjem til oss. En nydelig liten kattunge som var nysgjerrig på alt og leken, det beste hun kunne få var fløte og kos av Sirius.

Nå er luna en voksen katt med enda klarere preferanser og handlinger. Hun er fortsatt like glad i kos og vil helst hilde på deg ved å først lukte på håret ditt, så stange deg i hodet om du er godkjent. Hennes favoritt sovesteder er under dyna mi, på senga si ved siden av senga mi, eller i hula på klorestativet.

Hun pleide å være veldig sky, men har kommet over det, hennes største frykter er støvsugeren og vann som ikke ligger i en skål. Samme om det er en dråpe eller en dusj, vann skal ligge stille å bli drukket, det har ikke noe på pelsen hennes å gjøre.

ensomme George er død

George ble funnet på en av Galápagosøyene i Ecuador i 1972, da trodde man allerede at underarten George hører til var utryddet. Funnet av George var spesielt og han har trukket mange folk mot dyrehagen hvor han bodde. 

George ble også fort en maskot for dyre og naturvern på øynene han originalt hørte til.

Det ble gjort flere forsøk på å pare han med hunnskilpadder fra en veldig nær art, men alle forsøkene var mislykket.

George døde antageligvis av hjertestans, som er den naturlige bortgangen for eldre skilpadder i lignende arter, de trodde George var godt over 100 år gammel.

Med George døde kanskje enda en rase ut, vi må si kanskje siden det går rykter om andre av samme art i fangenskap, men ingen er bekreftet.

 
(redigert 01.10.16)

 

stargate sg1

Sitter her å lurer på om jeg orker å se en episode til av stargate sg 1 i dag, jeg har allerede sett 3?. Vel den ene var dobbel  episode så jeg kunne ikke gi meg mitt i. men serien er virkelig ikke fascinerende nok til å holde meg interessert så alt for lenge, bruker den som bakgrunn når jeg spiser eller strikker.

Problemet mitt er at alle seriene jeg vanligvis ser på har stoppet for sommeren, og jeg sitter tilfeldigvis med 10 sesonger av stargate sg 1 ( er på sesong 7 nå) det eneste jeg kan trøste meg med er at denne sesongen er mye bedre enn 5 og 6, de har nemlig innsett hvor dårlig sesongene har hvert og gjør narr av seg selv innimellom i sesong 7. 

utslitt i dag

Det er alltid dagen etterpå som er verst, og jeg er glad jeg ikke har blitt dårligere etter denne helga. Jeg skulle gjøre noen små oppgaver for mamma på senteret i dag og det ble en utfordring med en mage som sluttet å virke, jeg klarte mirakuløst å komme hjem igjen i tide?

Ellers har jeg brukt dagen på min nye Sims 3 verden, jeg prøver å skape den perfekte verden for meg å spille i. de nye som kommer i Sims 3 store eller med pakkene er aldri tilrettelagt at du har alle pakkene, og det er et evig styr å få gjort klart nabolaget.

Jeg klarte til og med å lage meg middag, makaroni, pølse og ost
all jeg har gjort i dag har hvert i tett følge med kattene, det sier noe om hvor mye jeg har hvert hjemme de siste årene, når kattene blir desperate etter oppmerksomhet bare jeg er borte en hel dag.

strikke oppgave

Min erklæring om at jeg ikke kan håndarbeid ble ledd av under desucon, det har nok større virkning om man ikke går rundt i selv lagd kostyme. Min erklæring er nå at jeg kan sy enkle sting for hånd og strikke rett og enkelt. Det som går innenfor min strikke kunnskap er leggvarmere og skjerf, om jeg hadde hvert tøff kunne jeg kanskje ha prøvd meg på veske og lue også, men er ikke der enda.

Da en venninne hørte jeg kunne strikke skjerf, kom ønske om Harry potter skjerf fort, og da er det bare å starte med neste prosjekt.
nydelig fanart

desucon er ikke bare cosplay og handling av små rare ting fra de største butikkene innenfor japan/ fantacy/ sci-fi det er også et sted hvor mange kommende kunstnere deler det de har lagd av ting rundt sine favoritt serier eller spill, noen ganger er det også ren kreativitet. Selvfølgelig koster det litt å ta med seg kunstverkene hjem, men for de som ikke har 100 lappen som trengs er det mye fint å se på også, å se er gratis ( vel, om du har betalt inngangsbilletten)

jeg fikk tillatelse til å ta disse bildene av trykkene til min favorittkunstner der og legge dem ut på bloggen.
finn Linn og bildene hennes her: Linnpuzzledeviantart.com

Eventualy dead rettsak desucon

Første del av rettsaken er ferdig og vi har nå fått høre at ghost er tiltalt i saken fordi han var kjæreste med offeret. Han skal angivelig ha sendt henne trusselbrev og kjærlighetsbrev. De mener å kunne bevise at han lagde brevet fordi han hadde papir, lim og saks hjemme.

Forsvarer legger frem bilder som viser kjærlighet og mener ghost elsket henne for mye til å drepe henne. Han ber om pause for å dobbelt sjekke noe og vi fikk 15 min pause.

Meg på senen

Jeg var påmeldt cosplay konkuransen, tror ikke der gikk så veldig bra da. Siste deltager og veldig usikker på om jeg fikk hvere med eller ikke. Resultatet av del 1 kommer senere

take of på desucon

det er ikke lett når programmet ikke går som det skal, felles dans er da svaret...

 

men publikum er ikke å stole på, pluttselig stormer de senen og flere vakter må tilkalles. men stemning blir det.

 

Desucon dag 1

Køen var som vanlig et mareritt før desucon, jeg hadde investert i en vip billett for å kunne holde meg unna det verste av køen, men fant fort ut at vip billettene ble til en svindel. Ikke var det egen vip inngang, ikke slapp vip inn før og den reserverte delen av salen var bare reservert for et show. Klarer man ikke å gjennomføre et vip program burde man ikke ha det.  Festival pass kostet 280 vip billett 400, for denne vip billetten fikk du en t-skjorte som originalt kostet 130 (100 om man var blant de første til å kjøpe) en forestilling med vip plass og 30 kr avslag på konsert billetter, det står om andre tilbud også, men disse må du i så fall lete etter, og det var hardt nok å finne ut av t-skjorta.Jeg koste meg med første show, men lette dessverre etter art standene så lenge at jeg gikk glipp av det ene foredraget jeg egentlig ville på. Det er vanskelig å holde kontroll på klokka der inne. Men det var min feil at jeg ikke fant art standene, for de sto midt i alt.Jeg satt å passet på en venninne sin stand mens hun var å tittet på ting med lillesøsteren sin, etter dette var det å lete etter bevis for mordgåten og shoppe. Egentlig syntes jeg dagen suste alt for fort forbi og jeg gleder meg til i morgen. Ingen anelse om jeg er meldt på cosplay konkurransen eller ikke da.

kvelden før dagen

Det er kvelden før dagen jeg har ventet på i flere måneder. De siste ukene har hvert fyllt med kostyme jakt og laging, kom sent i gang siden jeg egentlig ikke skulle ha kostyme i år. Dette forandret jeg mening om når jeg plutselig ble bedre.

Så nå sitter jeg her med fletter i hårene igjen og gleder meg. Flette prosjektet i går ( generalprøven) tok nesten knekken på både meg og armene mine, så i dag dro jeg opp til mamma. Hun og tanta mi flettet håret for meg, så det er kun den store utfordringen med å få flettene ut igjen som står igjen.

Jeg fant akkurat ut at jeg ikke kan melde meg på cosplay konkurransen allikevel, de stengte påmeldingen kl.12 i dag, men jeg prøver allikevel.

Nå skal jeg bare slappe av og bygge på Sims verdenen min frem til jeg skal legge meg, håpe jeg får ro nok i meg til å sove.

et godt bytte

Onkelen min kom innom for å hente bursdagspresangene til barna. Han hadde med seg en kurv jordbær til meg, noe jeg satte veldig pris på, nå vet jeg hva jeg skal ha til dessert i morgen. Men siden jeg akkurat var ferdig med kveldsmaten min spurte jeg om han ville ha med seg resten av fruktsalaten, jeg lager alltid så utrolig mye når jeg først lager.

Jeg synes det var et godt bytte for oss begge to, jeg fikk ferske jordbær og han og familien ferdig fruktsalat.

pass på dyra, la ikke søpla ligge

Aftenposten har en liten artikkel om en flygende Rimipose på nettsiden din, artikkelen består bare av to setninger, men en del bilder av en måke som har fått håndtaket på en rimipose rundt halsen og av brannmennene som prøver å redde den.

En søt og morsom historie for mange, men de ser ikke den store faren i dette. Fortsetter vi å la søpla ligge å flyte rundt oss etter at vi har hvert ute og kost oss i sola vil dyr komme til skade. Og ikke bare måker, men alle små dyr som tiltrekkes av matrestene våre. Her kan det komme alt fra mus til rever, katter og hunder som går fri. Tenk på livet deres og putt søpla i søppelkassa eller ta det med hjem og kast det der.

artikkel
bonusdager på Lambertseter senter

Det er litt morsomt å komme inn på senteret og se det er fullt av liv der inne, som regel er disse dagene forbeholdt lørdager, men det dukker opp perioder over tre dager, hvor alle dagene er en fest.

Det står bord fra alle butikkene rundt om på senteret, med salg av mange varer. Konkurranser inni butikkene og grønne og hvite ballonger rundt over alt ( fikk meg til å tenke på elexia).

Tenkte jeg skulle legge ut programmet til dagene.

Butikkene fyller senteret med markedsboder for å lage liv og røre.
Åpningstider for markedsbodene er; torsdag og fredag kl. 12-18 og lørdag kl. 11-17.

Ta turen innom for å gjøre noen salgskupp før sommerferien. Se tilbudene her.

Fredag og lørdag vil Meny stå utenfor hovedinngangen med grill og utdeling av pølser.

Hos Symra kino kan du delta i filmquizkonkurranse disse dagene og vinne flotte premier. Det blir utdeling av ballonger til alle barn som ser film på Symra (så langt beholdningen rekker). 

 Torsdag 21. juni


Kl. 12
Make-up demo med Julia fra Shiseido hos Parfymelle.

Kl. 12
Høytlesning av boken Kua som ville bli farlig med Per Vie og Morten R. Gray på Deichmanske bibliotek.

Kl. 15-18
Vålerenga fotballs maskot, Tippen, kommer på besøk. Vålerenga fotball står på stand med utdeling av ballonger og salg av Tippen kosedyr.

Kl. 16-17
Boksignering hos Notabene - Kua som ville bli farlig av Per Vie, Espen Beranek Holm og Morten R. Gray.

Kl. 17-18
Boksignering hos Ark Bokhandel - Golden Boys av Arild Stavrum.

Fredag 22. juni

Kl. 12
Make-up demo med Margrethe fra YSL hos Parfymelle.

Kl. 13-18
Møt frisør og stylist Bodil Nilsson hos Kristine AS på Lille Lambertseter.

Kl. 15-18
Møt smykkedesigneren Celine Engelstad hos Juvelen.

Kl. 15-18.30
På plan 1 står Klovnen Silja klar til å lage morsomme ballongfigurer og maler ansikter.

Lørdag 23. juni

Kl. 11-15.30
Møt og hils på SvampeBob Firkantet.

Kl. 11-18
Make-up demo med Merve fra Clarins hos Parfymelle.

Kl. 12-15
Prøv de populære Nerf pistolene med piler i skumgummi ved scenen på plan 2. Skyt på blink og vær med i trekningen av en Nerf pakke for 2 personer til en verdi av 699,-. Brio har -25% på Nerf denne dagen.

Kl. 12-16
Møt og hils på kinodyret Pingvinen hos Symra kino.

Kl. 12-16
Møt frisør og stylist Bodil Nilsson hos Kristine AS på Lille Lambertseter. 

sims 3 zero legacy 20.06.12

En død og to født, det blir ikke færre personer i denne familien.

Venus og Otto har fått to herlige døtre,  Danielle og Genesis. Danielle som ble født først har rukket å vokse opp til en todler og har allerede kapret hele huset som sitt eget.

Mai som startet familien døde veldig gammel, in tro er at hun måtte se barnebarna sine bli født slik at hun viste at familien ville leve videre.
Poeng: 15
gen:3
paint:  6
LH: 3
LW:3
penger: -

 

bytur 20.06.12

Hovedmålet med byturen var å skaffe tekstilfarge til å dekorere kostymet mitt, dette var lett og fort gjort og jeg kan fortelle at panduro har kjempe mange tilbud nå. Når denne enkle oppgaven var ferdig måtte jeg jo gå å titte litt, og jeg fikk ordnet en del andre ting.

Jeg trodde egentlig ikke det kom til å ha noen effekt, men jeg klarte ikke å la være å gå innom game og spørre om harvest moon spillet jeg ønsker meg. Gamestop har sagt klart fra at de ikke skal ta det inn og game har jeg aldri funnet harvest moon spill hos før. Men den som ikke spør?.
overraskende nok skulle de ta det inn og jeg fikk forhåndsbestille det, slik at de kunne ringe meg når de fikk det. Spillet ble nemlig gitt ut i Europa i dag og de hadde ikke fått noen dato enda, dette grunnet en mellom leverandør?  de hadde ingen dato til meg, men det haster ikke.

Jeg fikk også kjøpt bursdagsgaver til barna, de får drager av meg ( slike til å ha oppe i lufta, prøver ikke å gjøre goth ut av dem)

Ellers var jeg en rask tur innom lush å kjøpte ansiktsmaske og på meny for middag, laks.

ansiktsmaske cupcake fra lush

Min favoritt ansiktsmaske er fra lush og kalles cupcake, den er hovedsakelig basert på coca og mynte og gir fra seg en herlig duft av mint sjokolade.  

En pakke koster 129 kr og i følge dem skal den holde til minst 2 masker, pleier å vare til 4 for meg. Masken er fersk og holder 3-4 uker i kjøleskapet. Du smører ansiktet ditt inn og lar det tørke i 5-10 minutter før du skyller den av. Jeg pleier å vaske den av i dusjen siden den er litt grisete.Jeg merker stor forskjell på huden min når jeg ikke har brukt cupcake på en stund, den virkelig hjelper mot uren hud.

ekstremt god å smøre på ansiktet etter en varm dag i sola.

info fra hjemmesiden til lush:

Masken med myntekakao for overbelastet og tenåringshud. Den har fuktig kakao smør, dyptrensende Rhasshoulleire og stimulerende mynteoljer for å friske opp din kjedelige hud. Maskene lages her i Norge. og er helt uten konserveringsmidler. De må derfor oppbevares i kjøleskap.

 Hvordan de brukes: Du putter masken på når ditt ansikt er rent, men pass på så du ikke kommer for nært øynene dine. La det virke i fem til ti minutter, deretter skyll av med varmt vann. Din krukke bør i alle fall vare gjennom to masker. Plasser krukken din i kjøleskapet og den vil vare opp til 3 uker, men før den tid kommer har du allerede brukt den opp!

75g

 Rhassoul Mud and Linseed Infusion (Linum usitatissimum), Glycerine, Talc, Cocoa Powder (Theobroma cacao), Cocoa Butter (Theobroma cacao), Fresh Mint (Mentha piperita), Sandalwood Oil (Santalum austro and Santalum spicatum), Vanilla Absolute (Vanilla planifolia), Spearmint Oil (Mentha viridis), Peppermint Oil (Mentha piperita), *Limonene, Perfume
* Occurs naturally in essential oils

Vegan

desucon kostyme klart

bordene må tørke i 12 timer, men uten om dette er desucon kostymet mitt helt klart.

hele settet

selvstrikket leggvarmere med lærremser

grå topp/hals (skulle egentlig ha hvert litt større) smykke belte og veske.

hvordan jeg skal se ut:
 

Opp og hoppe

Så trøtt som jeg var når jeg la meg i går, skulle man tro at jeg sov bedre. Eller jeg sov godt når jeg først sov, det er disse tomrommene i mellom hvor jeg ligger å ser i taket som er problemet.

Jeg føler jeg ikke får nok søvn for tiden og det skremmer meg, jeg har ikke lyst å bli dårlig igjen. Men det eneste jeg kan gjøre er å kjempe for å holde døgnrytmen og kreftene oppe.

I dag skal jeg til byen for å kjøpe tekstilmaling slik at jeg kan lage mønsteret på kostymet mitt, jeg gleder meg veldig til helga. 

Ensomhetens stygge lyd

Det er en lyd som trenger seg igjennom leiligheten min, en lyd som skremmer og som trøster. Lyden blir slengt i mellom veggene om og om igjen, samme hva jeg gjør vil den ikke slutte. Lyden er kjent og den skaper som regel ro, men i dag gjør den meg trist. Lyden har ingen melodi og ingen toner, det er en gjenklang av en leilighet som blir brukt, men det ikke prates i.

vanlig dag

Jeg har ikke hatt så mye å skrive om i dag, rett og slett fordi dagen min har hvert helt vanlig. Jeg har strikket ferdig leggvarmerne til kostymet mitt, gjort husarbeid, spilt sims 3 og gått tur. Egentlig hvert for sliten til å gjøre noe stort ut av noe, så bare gjespet meg igjennom dagen.

Til og med kattene har hvert daffe i varmen, men det er jo ikke noe nytt.

dagens sang 18.06.12

Som dere kanskje har lagt merke til, noen ganger velger jeg sanger jeg liker, sanger jeg nynner på, sanger som påvirker meg eller sanger som beskriver dagen min. det siste passer nok best for dagen i dag.

en leggvarmer klar...

Overraskende nok brukte jeg nesten to garn på den ene leggvarmeren, så usikker på om jeg har nok tråd til nummer to. strikkingen gikk fortere en jeg trodde når jeg først kom i gang, men hatt noen feil på å legge opp, finne pinner som passet og felle av.

Strikking er ikke så lett som det ser ut til?. 

Blir veldig mye stargate på meg i dag da, siden jeg både ser på dette til strikkingen og spisinga ( som er den eneste pausen jeg har nesten) kommer til å drømme stargate sg 1 i natt, men kostymet blir det mest detaljerte kostymet jeg noen gang har hatt.

Gleder meg veldig til desucon

mye å ordne i dag

Mandag er fikse dag, alle ting som har dukket opp i løpet av helgen, eller som jeg ikke klarte å få fullført forrige uke må fikses. I tillegg er det lagt til noen oppgaver som egentlig er frivillig og jeg kommer til å bruke uka på.

Først og fremst må jeg få byttet kontonummer hos nav og bestilt ny resept på medisiner. Etter dette er det mat handel og garn handel før jeg skal sette meg ned å strikke leggvarmere. Jeg trenger dem ferdig til lørdag så her er det bare å starte med strikke jobben, jeg er virkelig ikke flink til å strikke så dette blir en utfordring.

Om jeg finner tid burde jeg titte innom parsellen min også.

skalldyr allergi

jeg vet jeg har hintet om det til noen på bloggen allerede, reker skal jeg holde meg unna da de kan ta livet av meg, men hører jeg på mine egne råd, nei da?

sist gang vi hadde fiskepudding hos mamma var alle obs på hvordan jeg ville reagere på den hvite sausen som det var rekekraft i, men siden jeg ikke hadde noen reaksjon konkluderte vi med at jeg måtte utsettes for en del før jeg reagerer.

i dag spiste vi fiskegrateng og fiskepudding og jeg mener hardnakket at det var reker i fiskegratengen, men enten det var sausen til fiskepuddingen eller fiskegratengen fikk jeg en ubehagelig overraskelse. jeg ble ikke hos mamma etter vi hadde spist, barna så på film og jeg ville hjem til sims. men når jeg kom ut var jeg i gå humør så jeg bestemte meg for å ta den lange veien hjem.

men jeg kom ikke langt før noen plutselig snørte sammen halsen min, jeg snudde med en gang og ringte opp til mamma og ba henne komme ned med allergitabletter til meg. hun puttet i meg to og sendte med meg noen ekstra og ga meg beskjed om å dra rett hjem, noe hun ikke behøvde å si. 

nå sitter jeg å frustrerer meg over at det ikke går Ann å klø seg i halsen, men ikke helt sikker på om det klør eller svir heller, men jeg får puste så jeg skal ikke klage for mye.

kandisert eple

vel en ting kan jeg si om gamle dager, de kunne det å lage godteri. ved  å putte litt sukker på noe som er sundt og barna kanskje ikke ville ha vanligvis, lagde de en godbit som ikke bare smaker godt, men som varer lenge også.

dette var første gang jeg smakte kandisert eple og jeg syntes det var kjempe godt, jeg hadde litt kokos på også. eple varte lenge, men jeg klarte å bli kvalm til slutt. jeg er ikke den godtemomsen jeg var før.
middelalder festivalen i oslo

planen var å ta med barna ned til middelalder festivalen i dag, men en bursdag dukket opp og derfor ble det bare jeg og mamma som dro. uten om alle planene med barna var det en viktig ting på agendaen, ting til kostymet mitt.

jeg trodde middelalderfestivalen kom til å være etter desucon så jeg hadde gitt opp planer om å kunne bruke den til å finne ting til kostymet mitt, snakk om å bli gledelig overasket når jeg oppdaget at den var denne helga.

jeg fikk kjøpt belte, veske og topp til kostymet. vi kjøpte også noen spesielle krydderplanter som de hadde der. jeg avsluttet med et kandisert  eple og en svele.

videre utover dagen er det turneringer, prinsesse skole, ridder skole og mange andre morsomme ting. anbefaler å ta en tur innom, selv om det er lang kø for å komme inn nå.
en flue på veggen

 i natt trodde jeg luna aldri skulle klare å legge seg til å sove. når jeg la vek min de og skulle slå av lyset så jeg at hun stirret intenst på veggen, jeg vet hva det betyr, et insekt. jeg prøvde å se, men klarte ikke å se noe selv, det eneste jeg fikk med meg var ca hvor det var og hvilket mønster det fløy i, det var bare å følge med på luna sitt hode.

siden jeg ikke klarte å se det, og at luna var så rolig konkluderte jeg med at det antageligvis ikke var en nattsvermer og la meg til å sove. insektet er heldig om det overlever natta tenkte jeg stille for meg selv. men når jeg våknet på Morningen og luna lå å sov som en stein på senga si, kom Sirius for å kose. Noe på veggen tok hans fulle oppmerksomhet, men selv ikke han gjorde noen tegn på å prøve å fange hva det nå enn er.

det skal ikke mye til for å underholde en katt eller to i noen timer, bare en liten flue på veggen.

håndarbeid og taco

de siste timene har jeg brukt til å sy på kanter på kostymet mitt, har fått hjelp av støttekontakten og  vi klarte å få ferdig hele kjolen, jeg rakk til og med å lage kjedet.

når støttekontakten min måtte løpe til neste jobb gikk jeg en rask tur på 1000 og kjøpte inn cola light for resten av helga før jeg gikk opp til mamma og spiste taco.

syke fisker

det er en uke siden jeg så en fisk med byll som var halvparten av dens egen størrelse. helt forferdet prøvde jeg å fange den, men klarte det ikke. jeg hadde lagt merke til at noe ikke var helt som det skulle før, men ikke klart å se direkte hva som var galt. fiskene spiste og svømte normalt rundt, så jeg beroliget meg med at de få fiskene som hadde død hadde død av alderdom eller forlite ph. jeg har litt problemer med å holde ph balansen oppe i akvariet.

men etter å ha sett denne gigantiske utveksten, var det bare å sette seg ned å studere fiskene nøye. 3 tetra fisker var hardt angrepet. den ene med byllen, en som var nesten helt hvit og en som var nesten helt hvit og krympet til 1/3 av normal størrelse.

i tillegg til dette hadde jeg to guppy fisker som lider av innavl og har en knekk på halen sin. jeg hadde besøk de neste dagene og vi studerte fiskene nøye og vurderte hva vi trodde var feil med dem. dyrebutikken var det ikke mye hjelp i da de aldri hadde hørt om slik utvekst før. 

jeg hadde ikke så mye valg, jeg avlivet de tre sykeste fiskene og begynte å holde intenst øye med de som var igjen. spredningen av hvite flekker viste seg å gå fort, ikke prikker men flekker på forskjellig størrelse. som regel på finner, gjeller eller haler. etter enda en runde i fiskeboka mi var saken klar, sopp infeksjon. selvfølgelig er jeg langt fra sikker, men det er det som passer symptomene best (om man ser bort i fra byllen). 

i dag var jeg å kjøpte medisiner til fiskene mine, jeg føler det er litt 50/50 sjanse. enten går det bra og jeg klarer å redde dem, eller så har jeg gjort en alvorlig feil og i morgen er alle døde av forgiftning. håper på det første. men om jeg ikke hadde gjort noe ville alle fiskene dø allikevel tilslutt. både guppy,tetra og chiclider er smittet.

Lørdag er senter dag

nok en gang gikk jeg p senteret med mamma og tanta mi, men i motsetning til de fleste lørdager jeg blir med dem, skulle jeg faktisk ha en del.  jeg trengte noen sysaker for å fikse på noen detaljer til desucon kostymet mitt og medisiner til akvariet mitt.

jeg hadde også store planer om p kjøpe inn til taco, men ideen ble populær og før jeg viste ordet av det var det mamma som handlet inn taco, til alle sammen.

i dag var vi faktisk innom både det gamle og det nye senteret, mamma skulle kjøpe mer fisk til søndagsmiddagen vår og tanta mi skulle i grønnsaksforhandleren for å kjøpe fersk ingefær.

blir en liten tur over på 1000 senere i dag for å kjøpe cola light, jeg hadde ikke med trillebagen på senteret fordi jeg er vant til at meny ikke har brusen der, men de hadde i dag da.

ble plutselig stille

vel, ikke såstor overaskelse, maskinen min var nede igjen. nå tar jeg siste test for denne runden, klarer maskinen min dead islad skal den klare det meste andre også tror jeg.

mine sims spill + noen sim spil på slutten

 

Sims spill jeg har:

Sims 1:

Sims
houseparty
hotdate
vacation
unleashed

sims 2:

sims 2
university
nightlife
open for business
pets
sesons
bon voyage
free time
apartment life
holiday party pack
family fun stuff
glamour life stuff
happy holiday stuff
celebration stuff
teen style stuff
ikea home stuff
mansion & garden stuff

sims 3:

sims 3 collector`s edition
world adventures
ambition
late night
generations
pets
showtime
high-end lot stuff
fast lane stuff
outdoor living stuff
master suite stuff
katy perry`s sweet treats
disel stuff ( ikke kommet ut enda, men kjøpt)
(lunar lake og barnacel bay og hidden springs har jeg kjøpt med simpoints ) 

div sims:

sims medieval
pirates and nobles
sims 3 ( iphone)
sims 3 world adventure (iphone)
sims 3 ambitions (iphone)
sims freeplay (ipad)
sims 3ds
sims storys
sims castaway stories
sims castaway (wii, lastet ned)
sims castaway ds
my sims kingdom

sim city
sim city 2000
sim farm
sim world

kongelig kveldsmat

selv om jeg må innrømme at en 10 år gammel prinsesse ville ha blitt skuffet.

hjemmelaget grønnsaksuppe
salt kjøtt ( stranda skinke)
vannmelon 

spill problemer, ikke noe nytt

dead island - crash , dead island- crash , dead island - crash, dead island - crash, walking dead ( 2 kapitler) - lyd crash, walking dead - crash. noe feil med steam eller pc`n min? 

spill på spill

 har jeg endelig fått installert det meste av spill jeg har, og jeg vil installere. jeg lot sims 2 være fordi det kan skape ubalanse med sims 3. vet det bare er å sørge for at de ikke havner i samme mappe, men jeg orker ikke å forholde meg til det nå.

ellers er det nå installert flere utgaver av anno og settlers, walking dead, dead island, drømmefall, sims medival (begge), harry potter and  the phoenix order, harry potter and the halfblood prince, harry potter lego 1-4 år, 3 virtual villagers spill, age of empire 3, flere små tycoon spill, portal 1 og 2, puzzlequest, sims story castaway og selvfølgelig alle sims 3 spillene. 

vet at alle ikke er de nyeste, men det er spill jeg har og har lyst å spill eller spille mer på, det at noe er nytt gjør det ikke nødvendigvis bedre.

døsig start på dagen

jeg kommer bare ikke i gang i dag, det er som om en kraft holder meg tilbake og vil dytte meg ned i senga igjen. jeg har fått installert noen flere spill, avbestilt noen produkter og bestilt kode til Nav, men ingen ting som krever at du flytter deg fra datamaskinen.

siden jeg har hvert så sliten og surrete har jeg hvert heldig med å ha en katt rundt meg hele tiden, kosen og kjærligheten hans gjør mye, det er også godt å ha en varm kosende hodepute på skrivebordet når du trenger noen sekunder hvile.

nå skal jeg ikke sitte her å late som om jeg ikke vet hva som har skjedd, hvorfor jeg er så borte i dag. det finnes nemlig en helt grei forklaring. jeg holdt på å få anfall i natt og når jeg hadde så vondt i hodet at jeg ikke kunne forstå at det var mulig, og halve ansiktet var paralysert, ga jeg meg og tok en stesolid. jeg har sovet godt i natt, men jeg kommer nok til å være surrete resten av dagen. jeg virkelig hater denne følelsen og er grunnen til at jeg lar det gå så langt før jeg tar medisinene mine, noen ganger er det bedre å bare la anfallene gå og fungere etterpå 

En hard og spennende dag

Jeg våknet klokken 10.00 og fikk ikke sove, redselen over at jeg skulle forsove meg var for stor. Jeg hoppet rett i dusjen og så løp på senteret. Jeg måtte på apoteket før jeg dro til NRK og jeg trengte å hvile i mellom oppdragene mine. Dessverre var turen til senteret bortkastet, de hadde ikke medesinen min, men de fikk manglerud senter til å holde den av for meg da.

Så var det hjem å hvile og instalere noen fler spill på pc`n min. Når klokken begynnte å nærme seg 13.00 var det bare å gjøre seg klar for intervju med p3. jeg møtte opp på NRK en halvtime for tidlig, men det gjorde ikke så mye.alle var veldig hyggelige der og jeg spillte harvest moon frem til en fotograf kom for å ta bilder av meg.

Vi gikk inn i studioet og han tok bilder mens de som ledet programmet fortalte meg om hva som skulle skje og hvordan vi skulle gå frem. Det tok ikke lang tid og pluttselig slo det meg at det ja sa blir sendt for utrolig mange mennesker, nå begynnte jeg å bli nervøs.

Jeg dro ned til jobben til mamma og sendte sms til familie om klokkeslett før vi reiste sammen hjem. Jeg fikk enda en pausetid før programmet startet og jeg satt livredd forran maskinen og hørte på, kunne virkelig ha hvert værre. 

Mamma ringte meg og sa at hun og tanta mi ble med på manglerud senteret for å hente medisinene mine + handle klær, så jeg fik enda en tur ut. Jeg hadde allerede sterk hodepine da, men var bestemt over at dette skulle jeg klare.

Å være på radioen er både spennende og skummelt, selv om jeg syntes det var morro krevde det mye krefter av meg. 

P3

Nå kan jeg nesten ikke sitte på nyheten lengere, jeg har ikke ville skrive noe før i tilfelle noe skulle dukke opp, men nå er det bare 40 minutter til jeg drar og jeg tørr å si det ut. Jeg skal intervjues av P3 i dag. Vet ikke helt når det blir sendt siden jeg ikke ville at det skulle være live.

Temaet skal være dataspill og ting rundt dette, jeg er veldig spent....

Kommer med mer informasjon når jeg vet mer

Mamma tid

det har hvert mye data i det siste, i dag våknet jeg til en katt med desperat behov for mamma tid. satte meg på verandan og ga han en halvtime med kun han i fokus. det var vist veldig godt.

luna satt vedsiden av å så på sjalu, hun skulle fått en halvtime hun også om hun bare turte å klatre opp i fanget mitt og kose.

en demonstrasjon for likhet

i går når vi var i byen, snublet vi over en grønn demonstrasjon. grønn fordi alle i toget hadde på seg lysende grønne trøyer. siden vi både støttet saken, og min kjærlighet for korps ( som jeg hørte i bak runden) ble vi sittende å se på.

fanene sa ting som: Nei til tvangsflytting, vi vil betale skatt, vi vil betale for parkering, rett til personlig assistent og likhet.

 

Middag hos mormor

jeg bestemte meg for å gå en tur etter at siste sims 3 spill var installert. en liten pause fra dataen før jeg begynner å laste ned alt jeg har kjøpt fra sims 3 store. på min lille gå tur rund grøntområde klarte jeg å bli invitert på to middager, en hos mamma og en hos mormor. jeg valgte å dra til mormor fordi hun hadde laget kjøttsuppe, som jeg er veldig glad i.

så fort turen var ferdig kastet jeg meg i en taxi og reiste til andre siden av Oslo, underholdingen på turen ble lydbok, jeg holder på med tredde bok i game of thrones serien.

maten var kjempe god og når vi var ferdig spiste satte jeg og mormor oss ut i sola, bestefar hadde lagt seg før jeg kom, han var så sliten. Bestefar hadde sagt til mormor at ha ønsket at jeg skulle titte på pc`n han har fått av meg, han klarer ikke å komme på nett.

så siden jeg fikk fikset maskinen min i går, kunne jeg jo prøve å hjelpe han i dag. det eneste jeg kunne gjøre var å fortelle han at pc`n fungerte som den skulle at feilen var i mellom ruteren om modemet. han må kontakte leverandøren og få informasjonen som ruteren skal ha, jeg kan ikke fiske det opp av ermet mitt.

etter dette reiste jeg hjem igjen, det var en liten tur men jeg er allikevel helt utslitt, brukt mye mer krefter enn jeg egentlig har de siste dagene.

blåskjerm til frustrasjon

det er ikke slik at en blåskjerm er overraskende eller uventet, de har en tendens til å dukke opp samen med datamaskiner som settes opp, men hvorfor skal de alltid komme mens jeg installerer sims 3 spill. 

min fine flyt av musikk, installasjoner og facebook spill blir brutt avbrutt da jeg må finne en måte å få slettet et spill som halvveis er installert og halvveis ikke.  ikke vil den slettes og ikke vil den fortsette installasjonen.  eneste måten er å lete på nett etter en guide om hvordan man manuelt sletter spillet ( helst uten å slette alle de andre)

med en god guide er det ikke så vanskelig, men veldig frustrerende og bortkastet tid.

pc back to new music

kom helt til fullfart stæsj (5)  før jeg måtte gi meg for kvelden

beauty and the beast - beauty and the beast (movie)
hakuna matata - lion king (movie)
I just can`t wait to be king - lion king (movie)
 


the monkeys uncle - the monkeys uncle (movie)
the ugly bug ball - summer magic (movie)
the spectrum song - Walt Disney's wonderful world of magic
Colonel Hathi`s march - jungle book (movie)
a whale of a tale - 20 000 leagues under the sea
zip-a-dee-doo-dah  -  songs of the south (movie)
be our guest - beauty and the beast ( movie)
can you feel the love tonight - lion king (movie)
one jump ahead - Aladdin ( movie)


something there - beauty and the beast (movie)
the bare necessities - jungle book (movie)
best of friends - fox and hound (movie)
it`s a small world - New York world`s fair
bibbidi - bobbidi - boo - Cinderella (movie)
when you wish upon a star - Pinocchio (movie)
heigh-ho  - snow white and the seven dwarfs  (movie)
you`ve got a friend in me - toy story  (movie)
jacks lament - nightmare before Christmas (movie)
heffalumps and woozles - Winnie the pooh and the blustery day) (movie)
I wan`na be like you  - jungle book - (movie)
oo-de- lally  - robin hood (movie)


are we dancing - happiest millionaire (movie)
following the leader - peter pan (movie)
the ballad of David Crockett - David Crockett (movie)
pink elephants on parade - Dumbo (movie)
little April shower - Bambi (movie)
the silly song - snow white and the seven dwarfs 

ny data

det har hvert et hardt døgn for Kokoro. datamaskinen min ble lagt på opperasjonsbordet i går og ting gikk ikke helt som planlagt. vi skulle egentlig bare bytte ut hode og hjerte ( hovedkort og prosessor) men hovedkortet fikk ikke plass. så i dag måtte vi kjøre ned til Digital impuls og kjøpe nytt kabinett også. så da fikk maskinen en plastisk opperasjon på kjøpet.

Opperasjonen tok lang tid og jeg fikk øvd meg på å flette på viking måten og spilt en del på ipaden før den var klar til å testes.  Det  mest spennende var jo om jeg nå kom til å få lyd. det skulle hvert en selvfølge, men med mine dataerfaringer i år så tar jeg ingen ting for gitt.

men lyden og trådløs nettverk fungerte og jeg kunne juble ettersom programmer sakte men sikkert kom på plass. vet enda ikke hvordan den kommer til å kjøre sims 3 spillene mine, det tar litt tid å installere alle igjen

sims 3: en verden i nabolaget

jeg sliter veldig med bugs i sims 3 reiseliv, og den siste plagen er at fisker som er fanget på ferie ikke blir med hjem. siden dette ikke er en så stor feil at jeg vil avslutte legacy familien og starte på ny, har jeg opprettet tre fiskeplasser  i nabolaget mitt france, egypt og china.

på disse fiskeplassene kan man fiske etter fisk som er vanlig på disse stedene, høste inn planter og finne innsekter. jeg har valgt å ikke ta med utgravninger da jeg fortsatt kan reise til stedene og finne relics der.

det tok mange timer å lage områdene så jeg håper de fungerer som de skal. legger også tomtene ut på deling på sims 3 sin hjemmeside.

Egypt chinaFranceLuftgevær

En dag skal jeg finne den ondskapsfulle personen med luftgevær i naboblokka og jag dem avgårde med skudd. Greit nok skyter de på fugler og ikke mennesker, men jeg blir kvalm av å ligge å høre på.

desucon costyme, første utkast

da var første handlerunde ferdig og det viktigste til kostymet i hånd, om jeg ønsker å fortsette med detaljene har jeg god tid på meg.

og må ikke glemme linsene

mitt mål er:
en lang tur i byen

jeg fikk noen timer i byen i dag, jakt på ting til kostymet mitt gjorde så tiden fløy av gårde. jeg var innom begge Outland butikkene, gamestop, lush, 2 indiska,HM,bodeymap, tgr,  panduro, shangri-la, glitter, neo-tokyo og Mac Donalds.

på første outland skulle jeg plukke opp en bok som var holdt av til meg, på den andre kjøpte jeg en ull kappe.jeg var innom gamestop på byporten for å høre om de ville ta inn spillet mitt, det hadde de ikke tenkt å gjøre.

neo-tokyo og tgr gikk jeg bare innom fordi jeg liker å se der.....

jeg passerte indiska og tenkte jeg kunne se etter en kjole der, og til min store overraskelse fant jeg en. siden fargen ikke var 100% riktig lot jeg være å kjøpe den der og da, men senere på dagen da jeg var ferdig med alt det andre ga jeg opp jakten på original fargen og møtte mamma på indiska ved glassmagasinet.jeg var innom shangri-la, glitter, HM og bodeymap på jakt etter en hodeskalle, men jeg fant den tilslutt på stortorget, i en av bodene der.jeg stoppet innom Mac Donalds for å kjøpe meg en is sirka halvveis inni handleturen, alle fortjener en liten pause.

hadde tenkt å kjøpe en lærreim til å ha rundt livet og en bordekant til kjolen min på panduro, men siden kjolen ikke ble i original fargen er jeg litt usikker på borden. de hadde ikke lærreim....

tilslutt var det bare å ta taxi hjem, jeg er sliten men veldig fornøyd med dagens fangst.

lilla øyne

jakten på røde kontaktlinser med styrke til kostymet mitt var vanskelig, jeg fant fargede linser med styrke og jeg fant røde linser uten styrke, men ingen som var begge deler.  tilslutt fant jeg en som kunne være riktig og da jeg gikk igjennom bildene av figuren min så jeg til min store overraskelse at øynene ikke var røde, men lilla.

jeg elsker lilla og med denne fargen var det bare å kaste seg ut på sidene igjen, her var det veldig mange variasjoner å velge i mellom. jeg endte opp på amethyst siden det var litt mer rødt i dem en de fleste andre lilla linsene.

så nå venter jeg spent....

fargelinser.no

Lykkelig

Det skal ikke mye til for å gjøre meg lykkelig, bare ett blikk bort på luna som ligger fornøyd og sover på den ny rensede senga si, og jeg kan legge meg med et smil om munnen. Lykkelig katt = lykkelig meg

dagens plikter

da var vi nesten igjennom dagens plikter

støvsuge veranda
vaske sengetøy
handle inn toalettpapir
hente pakke på posten
fjerne løse katte hår fra alle kattesenger og leker
lage middag
lage kveldsmat ( holder på nå)
rydde bort klær ( når tørketrommelen er ferdig)
vanne planter på verandaen ( etter kveldsmat)
mate dyrene ( inkludert i stell før jeg legger meg)

enda føler jeg rotet vokser opp rundt meg, det er ikke bare bare å bo for seg selv og skulle ha kontrollen på alt alene. men jeg klager ikke.

harvest moon sunshine islands 06.06.12

Love farm, Nettie, Vaughn and Andy ,56%

veggie marqess level 99

islands 15, sun stones 21, 3294890 g , winter 19 year 5

farm animals: all , pets: all

shipping: 203/366
recipes:  122/238
fishing: 73/143
forage: 40/40
mining: 21/21

mouse 15 - 3 harts
sparrow 13, 3 harts
rabbit 15, 4 harts
duck 14, 4 harts
badger 13, 5 harts
monkey 8, 3 harts

andy 7 harts
cliff 1 hart
dr.trent 2 harts
karen 4 harts
popuri 4 harts
kirk 0 harts
nick 4 harts
haila 5 harts
martin 9 harts
ray 7 hartsslater 4 harts
isaac 3 harts
( rest full harts)

house 76%
stable 0%
coop 50%
barn 50%
supply shed 70%
maker shed 92%
greenhouse 60%

kjedelige nyheter er gode nyheter

det er vel feil av meg å klage over kjedelige nyheter, men når man er begrenset i databruken grunnet lydmangel blir det til at man klikker innom nettavisene flere ganger om dagen. og det som er kjedelige nyheter for meg er kanskje ikke det for andre.

jeg ignorerer alt om rettsaken og om krig. det er ikke det at krigene og nøden rundt om i verden kjeder meg, det er mer for å kunne opprettholde min empati følelse, for mye død og hunger gjør deg blind. bedre å se overskriftene, registrere problemet og heller tenke om det finnes noe du kan gjøre.

jeg er heller ikke så interessert i å hvite hvilke kjendiser som har forlovet seg med hvem, eller hvilke som har fått barn. jeg ønsker forresten Martha og Ari god tur og det får holde med det. 

så hvilke nyheter er det som fanger min interesse, vel uten om dataspill. det er mange, men de faller ikke innenfor ett tema, de forandrer seg også etter humøret. 

en pakke som kan forandre livet!

synes du jeg har hvert mer irritabel de siste månedene enn jeg pleier? mangel på musikkinnlegg og spill innlegg har hvert stor? vel du har kanskje fått med deg hvorfor? jeg og data har ikke hvert helt bestevenner dette året. dette håper jeg forandrer seg nå som jeg har kjøpt meg nytt hovedkort og ny prosessor, for med dette byttet ut er det samme boks, men ikke samme pc.trøstepremie til Sirius som hater at jeg sitter på datamaskinen, en ny boks å leke med ( pappesker er det beste som fins, etter kos og søvn) 
små bønner, mye smak.

jeg hadde delvis planer for den lille boksen med gelebønner fra The jelly bean factory.  både ideen om å spise noen få om dagen, slik at jeg fikk bedømt smaken ordentlig, og å ta den med opp til familien min slik at vi alle kunne si hva vi mente. men før jeg hadde kommet frem til en slagplan var bønnene spist opp alle sammen.

de forsvant i to puljer, halvparten i går mens jeg lette frem fakta, og halvparten i dag mens jeg klikket på facebook spill. jeg så ned på skrivebordet og var overasket over at det bare var 5 igjen, jaja tenkte jeg og spiste opp de også.

jeg likte alle 36 smakene, uten om en, en brun skummel bønne. spenningen med å ikke hvite hva slags smak som kommer til å eksplodere i munnen din er der hver gang du velger en ny bønne, men du lærer etter hvert at enkelte farger er tryggere enn andre. det kommer jo selvfølgelig helt an på hvilken smak du ikke liker, for meg var det cafe latte. det gikk grøsninger igjennom meg da jeg tygget på den og jeg var så uheldig at jeg hadde tre stykker av den. kan ikke huske at jeg hadde kanel, den kan også gi det sjokk om du ikke er forbredt. 

mine favoritter ble rosa og grønn: strawberry smoothie, tropical punch, candy floss, peachy pie, bubblegum, raspberry jam, granny smith apple, lemon and lime, pear, watermelon og south seas kiwi.

på kvelden i går slo det meg at slike små bønner er genialt kino godt for di som ønsker jeg smak som varer og kanskje ikke så mye godt.  for smaken bønnene gir sitter igjen lenge, nor som også gjør at man burde være forsiktig med å kaste i seg alt for mange forskjellige på en gang, man kan risikere en merkelig smaksblanding og bli kvalm.

pakken med godteri fra the jelly bean factory fikk jeg igjennom likenshare

ixus vip blogger

ixus var mitt første digitale kamera og jeg elsket det, i mange år var det kun aktuelt for meg å bytte ut det gamle kameraet med en nyere ixus. Men utvalget i butikken vant da jeg kjøpte nytt kamera, jeg orket ikke å lete etter ett merke i flere butikker.

jeg tar mest bilder av natur og dyr, jeg synes det er så stor magi rundt oss og mange løper forbi uten å se det, eller tar med blomster og skatter hjem slik at andre ikke kan nyte det. fotografier er en fin måte å ta med seg skattene du ser ute, uten å hindre andre fra å oppleve de samme.

wi-fi løsning på kamera høres genialt ut for en katteeier som meg. det finnes sikkert tusen gode grunner til å overføre bilder, men jeg har bare to.

1. ledninger som ligger å slenger blir mer en ofte gnagd opp av kattene mine, slik at de blir ubrukelig. for å hindre dette behøver man jo bare å huske å legge kablene trygt, men det kan gå litt fort innimellom.

2. grunnet mitt katteproblem bruker jeg minnebrikker som jeg tar ut av kameraet og setter inn i maskinen. bildene overføres kjempe lett de, men ikke like morsomt når du har løpt ut for å ta et blinkskudd du så, for å så finne ut at minnekortet fortsatt er i datamaskinen...

ix5vip

the jelly bean factory pakke

Det tok sin tid, men endelig kom pakken med jelly Beans fra jelly Bean Factory i posten. dette er første produkt jeg prøver for Likenshare og jeg er veldig spent.

likheten mellom dette produktet og jellybelly var så stor at jeg følte jeg måtte gå på nett å lete etter litt informasjon før jeg skrev noe. etter mye om og men, og motstridene beskjeder på nett kom jeg frem til at the jelly bean factory og jellybelly er de to største aktørene på gelebønne markedet.

 

pakken jeg fikk i posten er på 75g og det virker som om alle 36 smakene skal være tilstede.
mens jeg leter etter fakta om bønnene sitter jeg å gomler dem.

fakta om Jelly beans:

 - Jelly Beans er små bønneformede konfekter av gummi, med hardt sukkerskjell på utsiden.

- Man tror jelly beans, slik som den er i dag, oppsto i 1861 da William Schraff oppfordret folk til å sende gelebønnene hans til soldater som kjempet i den amerikanske civil war.

- gelebønnene ble rundt 1930 årene forbundet med påske i usa.

 

gått og gått og gått og gått

jeg vet ikke helt hva som gikk av meg, men jeg våknet med en ekstrem trang til å gå i dag.

etter å ha lest nyheter og klikket litt på facebook spillene mine gikk jeg ut ca 12.00, jeg har akkurat kommet hjem. siden jeg aldri er helt sikker på formen, valgte jeg å gå til butikken først. jeg tok omveien rundt både til og fra slik at jeg fikk beveget meg. på rema kjøpte jeg hamburger og tilbehør før jeg gikk hjem å puttet det som måtte i kjøleskapet inn.

så var det rett ut døra og ut å gå igjen, jeg hadde på høy musikk og koste meg, men det ble noen stopp i musikken. første gang da jeg passerte Mille. Mille er en sky nabokatt jeg har satt meg til å temme. hver gang jeg passerer han setter jeg meg ned å snakker med han i noen minutter. aldri presser meg på eller noe slik, bare sitter en meter eller to unna og skravler.

etter at jeg forlot Mille og hadde kommet et stykke opp i gata hørte jeg en kjent bjeffing over musikken min, og bak meg kom Theo og eieren. Theo er en bråkete og liten hund som elsker oppmerksomhet , og jeg tok følge med dem resten av veien bortover.

inne på grøntområdet gikk jeg bort å luket litt i parsellen, hadde fortsatt på musikk når jeg holdt på med dette. frustrerte meg grenseløst over naboparsellen som har luket og kastet all ugress over plantene mine. håper ingen av plantene har blir kvelt. 

så gikk turen videre bort til grisern ( en akebakke hvor det ble holdt griser i gamledager). her snudde jeg og gikk runden rundt grøntområdet tilbake og hjem. gå tur på over to timer er bare bra for helsa, selv om jeg gjorde andre ting innimellom.

hvitløkbagetter

synes hvitløkbagetter fra butikken er ganske tamt, så jeg lager hvitløksmør selv. er ikke så mye oppskrift å gi. enten tar man ferdig hakket hvitløk fra et glass og blander med smør, eller så knuser man hvitløken selv og blander selv. uansett et nye bedre resultat når man smører det på nystekte bagetter.


eldorado kino, sal 4

om det er en kino sal du burde unngå er det eldorado kino, 4 ( vet ikke noe om de andre salene der)

det først som slo meg da vi kom inn i salen var en liten trang sal hvor jeg ikke klarte å se hvilken rad som var hvilken og kulden slo i mot meg.  heldigvis klarte hun jeg var sammen med å finne raden vi skulle sitte på, for ellers hadde jeg nok måtte telle ( det må ha stått et sted, men jeg så det ikke)

setene våre var slitte og det luktet en ubehagelig lukt underbevisstheten min plukke opp, jeg ville egentlig ikke sette meg ned i de setene. det var vanlig kinotrangt mellom setene og jeg priset meg lykkelig over at ingen skulle komme å sette seg på innsiden av oss. det var ingen plass til å sette stokken, brusen eller popkornet og det er begrenset hvor mange hender jeg har. 

vel lykkelig over plasseringen helt til hodet mitt innså hva slags brannfelle vi satt i, det var ikke så ille når salen var så tom, men skal jeg noen gang se film der igjen skal jeg be om plassene ytterst.

ett annet tips er å ta på seg tykke klær eller ta med seg teppe om du ikke vil fryse (hørt at salen skal kunne bli veldig varm om den er full, men det er jo vanskelig å vite)

Film: men in black 3 (2d)

 

jeg liker å tygge litt på følelsene en film gir meg, noen filmer viser seg å ha gjort større inntrykk på meg enn jeg først trodde, andre viser seg å ikke være like fasinerende når magien har gått ut av kroppen. så for å virkelig å kunne si hva jeg mener om en film, trenger den å brygge litt i meg.

det er bare en dag siden jeg så mib 3 og jeg sliter med å huske filmen, husker siste sene og handlingen om jeg fokuserer meg, men det er helt klart en film som ikke har gjort noe inntrykk på meg i det hele tatt.

da vi forlot salen var jeg mest av alt sliten, svimmel og skuffet. selv om jeg lo noen ganger i filmen kan jeg ikke huske en eneste sene som var moro, og jeg savnet veldig følelsen av magi fra de forrige filmene. enten var filmen mye dårligere, eller så har jeg vokst fra dem, begge deler er mulig.

glad jeg så den, fordi jeg ønsket å se den, men kommer ikke til å se den igjen eller anbefale den til noen andre.

korpsene fra i går

tok litt tid å laste den opp på youtube...

 

 

 

 

 

 

 

jeg fikk ikke filmet Kampen Janitsjar, nordstrandskolenes musikkorps, bjørndalskolenes musikkorps, holmliaskolenes musikkorps, bryn skoles musikkorps, bekkelaget skoles musikkorps. dette var fordi de hadde spillt før jeg kom.

overaskelse

i mange år har jeg hatt den samme drømmen, en merkelig drøm om korps som passerer utenfor vinduet mitt. drømmene har hvert forskjellig, noen gang har jeg rukket å løpe ut å se noen, men i de fleste drømmene løper jeg igjennom Lambertseter for å få med meg noe som helst. jeg kommer nesten alltid til siste sang eller siste korps. dette har hvert ganske urealistiske drømmer for hvorfor skal det marsjere flere korps forbi huset mitt, jeg bor jo midt i et boligområde uten spennende ting rund ( trodde jeg)

jeg må innrømme at jeg var overasket da jeg hørte korps lyder igjennom lydboka mi, juni er ikke akkurat den måneden hvor jeg er mest vant til korps. jeg hørte på sangen at det var Lambertseter ungdomskor og jeg regnet med at de hadde en øve runde rundt ved sykehjemmet.  de spilte always  look at the bright side of life  ( eneste korpset jeg vet som spiller den når de går)

jeg nølte litt med å avgjøre om jeg skulle gå ut eller bare gå på verandaen, men siden jeg regnet med at de gikk ned veien ved siden av og rett inn på skolen, bestemte jeg meg for å gå ut med søpla slik at jeg fikk se dem.  jeg tok med meg stokk og jakke og løp ut, men på hjørnet av blokka møtte jeg ikke ett korps, men 4.

det ene korpset passerte meg og gikk opp på skolen, Lambertseter ungdomskorps stoppet ved siden av meg og ventet på tur.  jeg sto igjen med et valg, stå her å vente på at de går? gå opp på skolen hvor det helt klart skjedde noe? håpe at alt holdt seg til at jeg fikk løpt inn å hentet noe å filme med + paraply, jeg var ikke forbredt på regn.

da jeg hørte et fjerde korps oppe på skoleplassen måtte jeg bare gå, jeg løp inn og grep tak i iphone og den sorte store paraplyen min og kom meg opp på skolegården. her kom det korps etter korps inn og jeg sto i midten ( oppe på en stein) og filmet. først kom alle korpsene fra andre siden av skolen så jeg fant meg en stein i ly av et tre og satt der og filmet. når " mine" korps kom måtte jeg flytte meg fordi de kom inn på andre siden av skolen og gikk rundt. da fant jeg meg et tre å lene meg å paraplyen på, for det er ikke lett å holde styr på en stokk, paraply, kamera og noe å støtte seg på. jeg lot stokken falle og lente meg inntil treet og presset paraplyen i mellom meg og treet slik at begge hendene var fri til filming. dette treet gikk jeg rundt og rundt mens jeg filmet ( så sikkert komisk ut)

etter at alle korpsene hadde kommet inn var det noen taler og ett fellesnummer de skulle spille. det ble ikke mange som ble med på fellesnummeret da Karlsrud skole tydeligvis ikke hadde klart å levere ut noter til de andre korpsene.  karlsrud skole musikk korps  har forresten 15 års jubileum.

etter endt spilling gikk jeg å kjøpte meg en kake, grunnet talene hadde jeg fått med meg hva det var jeg hadde snublet inn i, et kretsstevne. de skal holde på noen timer, og kanskje jeg går opp og hører på noen av konsertene dems etterpå, men først måtte jeg hjem og hvile litt. greit å ha dem som nærmeste nabo, jeg hører alt de sier på mikrofonen helt ned hit. 

test av ansiktsmaske fra Lush: Brazened honey

det er ikke så uvanlig at Lush sender med en liten prøve av et tilfeldig produkt når du handler der, sist gang jeg var der å kjøpte ansiktsmaske fikk jeg en prøve på en annen ansiktsmaske: Brazened honey

 
 

jeg smurte meg inn i ansiktsmaska og merket at den svei litt i huden på starten, dette er sikkert fordi jeg har veldig følsom hud og det var ett nytt produkt. etter en tannpuss gikk jeg i dusjen og vasket av meg maska og satt igjen med en kjempe myk hud i ansiktet. jeg måtte kjenne på huden flere ganger fordi jeg var overasket. 

selv om den ga meg kjempe myk og fin hud tror jeg ikke jeg kommer til å bytte vekk fra cupcake, jeg er alt for glad i den kjølende og beroligende følelsen jeg får når jeg tar den på meg. men om jeg skulle gå lei er den et godt alternativ. 

hva Lushnorge.no sier om produktet + innhold:

Detokserende ansiktsmaske som frisker opp sliten hud. Denne masken kiler når den treffer huden; den varmer, frisker opp, detokserer, beroliger og mater huden. Du trenger mest sannsynlig en slik maske. Maskene lages her i Norge. og er helt uten konserveringsmidler. De må derfor oppbevares i kjøleskap.

 Hvordan de brukes: Du putter masken på når ditt ansikt er rent, men pass på så du ikke kommer for nært øynene dine. La det virke i fem til ti minutter, deretter skyll av med varmt vann. Din krukke bør i alle fall vare gjennom to masker. Plasser krukken din i kjøleskapet og den vil vare opp til 3 uker, men før den tid kommer har du allerede brukt den opp!

Ingredienser: Kaolin, Talc, Fresh Organic Lime Juice (Citrus aurantifolia), Sage, Rosemary and Juniperberry Infusion (Salvia officinalis, Rosmarinus officinalis, Juniperus communis), Fresh Free Range Eggs, Honey, Glycerine, Fresh Fennel (Foeniculum vulgare), Ground Almond Shells (Prunus dulcis), Almond Oil (Prunus dulcis), Bentonite Gel, Fresh Ginger Root (Zingiber officinale), Fresh Parsley (Carum petroselinum), Fresh Coriander (Coriandrum sativum), Ground Tumeric (Curcuma longa), Ground Cardamom (Elettaria cardamomum), Clove Bud Oil (Eugenia caryophyllus), Ginger Oil (Zingiber officinale), Vetivert Oil (Vetiveria zizanoides), Juniperberry Oil (Juniperus communis), *Benzyl Salicylate, *Eugenol, *Geraniol, *Benzyl Benzoate, *Linalool, Perfume.

kino dag

i kveld skal jeg på kino med støttekontakten min, vi skal se MIB 3.

valget sto i mellom fire filmer jeg ville se: Men in black 3, snowhite and the huntsman, the cabbin in the woods og prometheus.

siden jeg ville være hjemme til 21.00 da jeg skal begynne å stelle meg å ta medisinene mine, og støttekontakten min ikke kunne før 18.00 ble tidsklemma trang, men vi klarte det.  

nok en overgrepdrøm

jeg skulle ønske disse drømmene sluttet å plage meg, de vekker så mange vonde minner og de er ofte så urealistiske. for selv om noen av drømmene gjenspeiler virkeligheten, er det andre som er så langt fra virkeligheten som mulig. denne drømmen var slik.

om ikke overgrepet i drømmen var nok, var jeg plaget av resultatet av å si i fra. for selv om jeg hadde opplevd dette overgrepet i søvne viste jeg jo at det ikke var ekte. og slik havnet jeg i en situasjon hvor jeg diskuterte med meg selv om jeg løy eller ikke.

det hele endte med en jente som lå paralysert i snøen og sluttet å fungere, sjokk?

jeg vet drømmene er basert på minner som plager meg, men allikevel skulle jeg ønske de bare sluttet, jeg vil komme videre, jeg ønsker ikke å gjenoppleve overgrepene mine om og om igjen. heller ikke det psykiske marerittet jeg ble utsatt for etterpå.    

Spill: the walking dead episode 1

jeg kan nesten ikke tro det, jeg kjøpte det i går og allerede i dag har jeg spilt ut alt som er å spille. selvfølgelig kan jeg spille episoden om og om igjen, men det er ikke like spennende.

trist og mørkt blir det når zombiene kommer, akkurat som i tegneserien handler spillet mer om menneskene enn monstrene. å sloss er å trykke på to knapper eller trykke på musa riktig sted. mest av alt er det et pek og klikk spill hvor du må finne ting for å komme videre i spillet. spillet blir også drevet av de valgene du gjør underveis. du får en meny med opp til 4 valg du må velge i mellom, være ærlig? lyve? støtte? eller svikte. ingen av valgene har hatt noen betydning enda i spillet ( som jeg har merket)

gleder med til episode 2

 

når verden svartner rundt deg

det er som om en stor sprekk åpnet seg i gulvet og slukte meg før den stengte seg igjen. og nå sitter jeg her helt alene i mørket og ser på ingenting.

det gjør vondt å puste og det gjør vondt å bevege seg, det er ikke plass til meg her inne. det bare trykker og trykker på.

jeg prøver å holde igjen tårene, men jeg vet jeg snart taper kampen. 

jeg savner lyset

hvem bryr seg?

det var en gang da nasjonen gikk i opprør når det kom en tragisk historie dem for øret. en gang da tragediene var så godt skjult at det var skammelig å ikke bry seg om de ble kastet i ansiktet ditt. aviser og ukeblader hoppet på sakene med stort iver og alle fulgte med som om de ikke viste at slikt skjedde, som om det var noe nytt.

nå blir vi bombardert med alle de tragiske historiene der ute, og bare noen få gir inntrykk, bare noen få husker vi. for det er ikke lengre noen nyhet, vi har lest historien før. vi har brydd oss om personen før, så hvorfor igjen?

men hvem bryr seg om de som står igjen? de som har den samme forferdelige historien, den som har blitt fortalt så mange ganger før? trenger de mindre støtte en de før fordi det har hent før?

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin