hits

mai 2012

regn eller ikke

det er et lite problem med å ha parsellhage, man må vanne eller satse på at det blir regn. når det er strålende sol er det bare å ta turen bort å vanne, men hva gjør man når været ikke er helt sikker selv? jeg stoler ikke på værmeldingene, de skriver så mye tull og treffer sjeldent.

jeg fikk høre at det skulle regne i dag og har ventet på det, men klokken 20.30 gir jeg meg og tar på meg yttertøyet for å gå bort å vanne. i det jeg stikker hodet ut av døra begynner det å dryppe og jeg står mellom valget om å bli våt eller gå hjem igjen.

jeg merker fort at dråpene er store og kommer tettere og tettere og det tar ikke mange skrittene før jeg innser at jeg ikke er kledd for dette, egentlig ganske lettet fordi jeg er sliten går jeg inn igjen og tar av skoene og ser at det sluttet å regne igjen.

vel jeg har nå forstått hva som skjer om jeg går ut igjen, så jeg gir opp for i dag. får vanne i morgen i stedet.

knust

noen ganger forstår jeg ikke hvorfor jeg skriver de innleggene som gjør meg så vondt, men det er som om de sitter inni meg og jeg blir ikke kvitt dem før jeg har fått ordene ut.

men å skrive ned ordene gjør vondere enn å bare tenke dem, gjør dem mer virkelig, men det er de jo også.

men med tårer i øynene og desperat behov for kos og trøst skriver jeg det ned og poster det. sendte forresten inn til si:d på aftenposten, men tror ikke de vil publisere det.

nå går jeg å finner meg en katt jeg kan krype rundt og gråte i pelsen til, har det sikkert bedre igjen om noen timer....

sviket

sviket

18 år gammel satt jeg på trikken og pratet med en eldre dame, jeg så ut som om jeg var 14 år gammel, men i følge alle som pratet med meg oppførte jeg meg som om jeg var 40 +.

En ung kvinne som så de ensomme og de som trengte hjelp, som hadde en forståelse av livets ondskap og som kunne se igjennom den.

jeg var en kvinne som i stedet for å være ute å feste likte å lese, studere og drømte om en mann og barn. drømte om at livet skulle fortsette videre, og at fortid ble fortid.

hva fikk den unge jenta til å bli så fort voksen?

- svaret er delt inn i mange historier, men helheten av historien er svik.

flere ganger i livet mitt har jeg møtt motgang, og hver gang har jeg mistet nesten alt. venner, troverdighet, støtte og forståelse.

vennene kan man nesten ikke være sint på i ettertid, hvem kan regne med at en 14-15 åring forstår at en annen lever i et helvete. og om de forstår det, faktisk orke å støtte opp. jeg hadde ikke trengt mye, ett besøk eller to da jeg ble lagt inn på sykehus hadde hvert nok.

men hva skal jeg tenke om lærerne som tok meg ut i klassen fordi jeg forstyrret med all gråten min, det var lettere å fjerne meg enn å takle de som slo, sparket , ødela ting eller sa sårende ting. og med dette ødela utdannelsen min allerede i 3. klasse.

hva skal jeg tenke om politiet og vektere som truer med å banke opp en 13 år gammel jente, som ikke har gjort noe galt. og i hvert fall hva skal man tro når dette skjer 2 ganger. kanskje er jeg bare en person som har hvert på feil sted til feil tid, men hvordan skal jeg kunne stole på dem.

og så var det alle de voksne jeg pratet med, som jeg stolte på og fortalte min historie. jeg innser at historiene mine kan ha hvert rare, men det var et barn som prøvde å fortelle om omsorgssvikt, overgrep og direkte psykisk tortur av de personene hun elsket mest i livet. hvorfor tro på barnet når de voksne sier at hun lyver.

vi har også rettsvesenet som synes det er helt greit at en voldtektsmann får samfunnsstraff, mens det 14 år gamle offeret blir låst inne i flere mnd et sted hvor hun har blitt mishandlet før. selvfølgelig hadde jeg rett til klage og hjelp, merkelig hvordan de glemte å si i fra at jeg ble tvangsinnlagt mot min vilje, at de ikke tok hensyn til at henvisningen kom fra en lege som var 100% sikker på at jeg brukte narkotika og sa min mor kunne få legge meg inn om hun ikke orket meg mer.  og selvfølgelig klagenemnda som skulle høre min klage, som ar rystet over min behandling og aldri hadde hørt en så sterk sak, men når alt kom til alt ville de ikke hjelpe. ( hva skal jeg tro om rettsikkerheten til de andre som klager når man får slike beskjeder)

barnevernet har jeg en egen lang liste over, men mest av alt burde ikke et kontor behandle saken der den som er ansvarlig for klagene på dem, er den ene parten.

jeg er ikke 18 lengre, men jeg bærer fortsatt tyngden av svikene med meg. og selv om noen sår har grodd og noen bruer bygget opp igjen har det satt så store spor at mange synes det er vanskelig å forholde seg til meg.  tillit og vennskap kommer ikke naturlig og svik har så mye større konsekvenser enn hos folk flest.

de som liker mitt selskap er de som selv har det tungt og som trenger støtte, for merkelig nok er det denne egenskapen alt har skapt hos meg, en styrke til å bære andre sine sorger og smerter, men jeg klarer enda ikke å bære mine egne. 

sims 3 zero legacy 30.05.12

otto har endelig funnet en kjæreste og giftet seg

Venus er en ung voksen med livsønske: become a creature-robot cross breeder

etter ett privat bryllup tok otto og venus med seg hele familien til egypt, lisa ble bare en liten stund men resten av familien er der enda.
hodepine

jeg hater å starte dagen med hodepine, starte er forresten å ta mildt i for den startet ved 02. tiden i natt.  jeg regner med at hodepinen er et resultat av ujevn søvn, jeg har nemlig våknet mye og hatt mye kramper i natt. men det gjør det ikke noe mindre vondt at jeg vet grunnen.

beskymret

jeg vet ikke om det er godt at jeg ikke er den eneste som er bekymret for alle nede ved operaen eller ikke. selvfølgelig er det en fordel å vite at man ikke er alene om en følelse, men når mange deler følelsen er det ikke ett godt tegn.

selv har jeg tre jeg bryr meg veldig mye om der nede (4 om man regner voksne, men hun regner jeg med kan ta vare på seg selv) lillesøsteren min og to kusiner. lillesøster og den ene kusina mi er sammen med stemoren min så selv om jeg er bekymret vet jeg i hvert fall at de ikke er alene.

jeg har tatt på meg jobben med å holde dem oppdatert, så jeg klikker konstant inn på de tre store avisene for å se om det har blitt avlyst eller flyttet på. 

siste kusine er i Oslo med noen venner og vi har ikke fått kontakt, fullt mulig de velger å unngå oss.

ulempen med å bli voksen, man lærer seg å bekymre seg over slike ting.

kjæringa mot strømmen, igjen!

byturen i dag krevde litt ekstra planlegging, jeg er som kjent ikke så glad i store folkemengder og å unngå dem i dag er rett og slett umulig.

planen min var å dra ned til mamma sitt kontor og senterhoppe derfra, men da jeg ringte fortalte mamma at JB bodde på hotellet over gata fra kontoret og at veien var full av skrikende jenter. det gikk vist an å gå på baksiden av hotellet, men denne informasjonen fikk meg til å forandre planene, jeg gjorde som vanlig, tok taxi til Oslo s og startet på østbanehallen.

mine mistanker om at det kom til å være flest folk der, viste seg å være korrekt, men det gjorde ikke så mye da alle løp i motsatt retning av meg og passerte fort. første stopp ble outland på østbanehallen, jeg skulle ha en bok som de dessverre var utsolgt for. fikk bestilt den da.

lengst inne blant bøkene dems fikk jeg erfare at de hysteriske tenåringene ikke holdt seg på utsiden. det burde virkelig være en lov mot å skrike inni en hall....

siden førsteetasje var full av skrikende jenter, snudde jeg og gikk inn til oppbevaringsboksene på Oslo s, det er en rulletrapp opp her også og den var helt fri for skrikende tenåringer. Å gå i butikker var ikke noe problem, alle folkene gikk enten rundt å lette etter JB eller sto i klynger å skrek, butikkene var relativt tomme når jeg var der.

butikksjefen på gamestop var kjempe snill og sende en mail inn til han som styrer bestillingene for butikkene og informerte om at han hadde en kunde som var veldig interessert i harvest moon: tale of two towns på 3ds. selv om spillet ikke var planlagt tatt inn, kan litt vennlig mas gjøre stor forskjell.

jeg hadde også lush for meg selv, men her var jeg ikke lenge. jeg viste hva jeg skulle ha og hvor det sto. kom ut igjen med en american cream balsam og cupcake ansiktsmaske ( over 300 kr fattigere)

jeg tittet innom designer torget og platekompaniet før jeg gikk opp for å si hei til mamma. nå var området rundt hotellet tømt for tenåringer, men jeg hadde allikevel tatt turen rundt bygget. stakk hodet innom spaceworld også mens jeg passerte. innen jeg kom opp til mamma var jeg blitt veldig sliten, så jeg ble bare i noen minutter før jeg forsvant ut igjen.

jeg gikk igjennom arkaden og tittet så vidt innom bodymap og tgr, så var det å gå mot østbanehallen igjen. halvveis der kom det et høyt skrik og en hel haug med jenter begynte å løpe. jeg hoppet inn på game for å slippe unna det verste, men på vei ut av butikken igjen fikk jeg en god ide, hva om jeg stelte meg på utkanten av en av disse samlingene, ventet på en bil skulle passere og hylte og løp etter den, hvor mange ville ha fulgt etter?

jeg hadde med meg 3ds så jeg tok en usirkel rundt den hylende fansen i håp om å få noen treff, de sto ganske stille å skrek så det var ganske trygt. fikk forresten to treff på 3ds. men jeg måtte le da jeg så at jentene skrek hver gang en journalist åpnet et vindu og tok bilde av dem. noen JB var det ikke å se. jeg passerte fort og lo stille for meg selv, men hadde lit lyst til å fortelle den løpende massen som kom mot meg mens jeg var på vei til drosjen, at de faktisk bare skrek av at noen så på dem og om han var der inne, hadde han ikke vist seg. skrikene dro til seg mange fler og jeg gikk virkelig i mot strømmen der jeg prøvde å ikke bli løpt ned.

da jeg endelig kom meg opp til taxi holdeplassen og satt meg inn i en taxi sa jeg til sjåføren at han skulle kjøre forsiktig, det løper barn i gatene, men egentlig tenkte jeg på fotografen som sto midt i veien når jeg kjørte ned til byen. betale et liv for det perfekte bilde? ingen problem.

for et mareritt av bråk

jeg synes verden starter for tidlig, og sommeren er en bråkete årstid.

motorsager, gressklippere,  høytrykk spyler, kantklipper og busk trimmer, alle ting som er vanlige om sommeren, og alle ting som gir meg hodepine om jeg er heldig, anfall om jeg er uheldig.  når det i tillegg legges vei bak blokka og de starter utstyret sitt kl. 07.00 om morningen er det ikke rart at jeg ligger i senga og biter tennene sammen.

jeg trenger flere timer med søvn og drømmene mine blir bare fylt med mareritt med god soundtrack, mye hviling blir det i hvert fall ikke. men rett til å rope ut av vinduet, ti still har jeg ikke. lengter etter en hytte langt ute i skogen, langt fra folk, hvor min største plage er fuglene.

koselig kveld

jeg har hatt en koselig kveld. mesteparten av tiden har gått med til sims 3, og det er når jeg spiller dette at jeg slapper best av og koser meg mest. i tillegg til spillet har jeg også hatt en kjempe kosete pus som gjerne ville ha all oppmerksomheten min + mer.

nå skal jeg sakte men sikkert stelle meg og legge meg med harvest moon sunshine island på senga, kanskje jeg får besøk av en katt eller to der også.

post og parsell

siden jeg var så dårlig i går, skal jeg ta det rolig i dag også. jeg gikk en tur på postkontoret og postet premien fra trekningen min og gikk til parsellen. i stedet for å bruke krefter på å grave satt jeg å spikket til pinner som kunne hjelpe meg med å holde stativet til agurkene oppe.

ellers blir det en rask tur på rema 1000 og dataspill resten av dagen...

et overraskende tilbakefall

de siste ukene har jeg kost meg i parsellen og fått ryddet en del i leiligheten, det har ikke bare hvert været som har muntret opp, men den mirakuløse bedringen jeg opplevde.

selv om jeg de siste dagene har slitt med kramper og følelsen av at kroppen blir nummen, her jeg nektet å la meg være syk og holdt på som vanlig. 

men i dag sprakk boblen, jeg våknet opp og viste egentlig instinktivs at jeg ikke hadde krefter til å være våken, enda holdt jeg ut i hele 5 timer. jeg var veldig opptatt av å kjempe mot anfallene mine og ville ikke la dem ta kontroll. ved 16 tiden måtte jeg gi opp å gå å legge meg, for jeg orket ikke å kjempe mer. jeg gikk halvt i søvne med følelsen av at ansiktet mitt var lammet. kramper dukket spontant i forskjellige muskler og hodet mitt var som bomull.

to timer søvn hjalp mye, men jeg er uansett veldig forsiktig i kveld. jeg håper dette var en engangs tilfelle og ikke et tegn på at jeg blir dårligere igjen. 

bose

selvfølgelig ønsker jeg å vinne god lyd :-)

og god lyd er viktig når man vil falle helt inn i gode dataspill, det er også fint å  ha når man ser film på datan.

vinnbose

personer med døds ønske?

i går fikk jeg bekreftet noe jeg allerede viste, ikke bråstopp på e18 for å plukke opp folk som går langs kanten. i hvert fall ikke om du ønsker å unngå kjedekollisjon. tusen takk til kammeraten min som handlet raskt og klarte å stoppe ulykken.

 

film: fritt vilt 2

hadde det bare hvert meg, hadde filmen blitt slått av dobbelt så fort. men når man er to må man forsiktig prøve å finne ut om den du ser sammen med er enig. min forsiktige måte var å høyt kommentere alle feilene i filmen før jeg til slutt satte den på pause, snudde meg til kammeraten min og fortalte handling og slutt på under to setninger, enig med den konklusjonen spurte jeg , og det var han. snak om å være skuffet over en film.

jeg hadde fått det for meg at fritt vilt to ikke var så dårlig, at det var nummer 3 som var elendig, men om dette er sant skal jeg aldri se nummer 3.

min første kommentar var allerede tidlig i filmen, selvfølgelig må de sette en eske med spader, økser og annet utstyr ved hovedinngangen. om disse ble brukt vet jeg ikke, så ikke så langt, men det var den mest geniale ting å sette foran disken på et sykehus.

Politimannen som er den første til å dø i filmen blir framstilt som utrolig enkel, han er forelsket i den ene sykepleieren og oppfører seg verre en mr.bean ville ha gjort. en så enkel person hadde aldri kommet igjennom politiskolen. 

nesten alle rollene har en så urealistisk oppførsel at det blir tragikomisk. alle regler og lover blir også brutt i forhold til en etterforskning.

etter at hovedpersonen våkner og åpner døra etter å ha sett en blodig hånd, gir vi bare opp.  vi orker ikke å se mer av søppelet.
en kveld på stranda

det dukker opp en meling på msn, har du grill? jeg må dessverre informere om at jeg ikke har det. I borettslaget mitt er det ikke lov å ha kull grill grunnet osen, jeg er livredd gassgriller og den gamle elektriske er kastet for lenge siden ( den var ikke noe god).

men jeg er ikke tom for ideer allikevel, la oss kjøre innom en bensinstasjon så kan vi kjøpe en engangsgrill og reise ut på en av strendene å bade og grille. og som sagt, så gjort.

å finne stranden vi hadde plukket ut var ikke så lett, men da vi ga opp og bestemte oss dor å ta første strand vi kjørte forbi, kjørte vi rett på den stranden vi hadde planlagt. det var mange mennesker der men jeg bet tennene sammen og da vi fant oss et hjørne unna folk gikk det bra.

vi grillet først, så tok jeg meg en liten badetur. jeg var usikker på hvordan musklene mine kom til å reagere på kulden så jeg var veldig forsiktig. lider man av kroniske muskelkramper må man ta hensyn. men utenom en intens smerte når jeg gikk ut, gikk det bra. holdt meg allikevel til den strenge regelen om å gå ut og svømme innover, så ble ikke noe særlig trim.

fordelen med vanntemperaturen var jo at det ikke var kaldt i det hele tatt å komme ut av vannet.

det ble ikke lange strandturen, men nok til at jeg ble surrete i hode av all varmen, jeg må bli flinkere til å få i meg veske.
vi dro hjem  ca 20.00 
dugnad i sola

jeg kunne ikke gi parsellen mer enn en time av dagen, ikke fordi det er lite å gjøre der, men fordi å gå rundt, bøye seg og å være aktivt generelt gjør meg svimmel i lengden. det er stor forskjell på å sitte stille å grave i ett bed og å fjerne store planter, små trær, plukke søppel som er skjult i gresset og klippe grener som slår deg i ansiktet når du går på stiene.

men jeg er glad jeg møtte opp og fikk gjort litt, det er koselig å vite at man er med på å holde det fint. 

jeg jobbet ikke i parsellen min da, men skal bort og vanne senere i dag.

parsell dugnad

da var det på tide å kle seg lett, for hardt arbeid i sola.

mange år med parsell har satt preg på området og det er på tide vi rydder opp litt. gode tanker og handlinger blir fort til søppel når folk legger igjen utstyr for å dele, men så forsvinner fra parsellene. selv om alle bruker er det få som ser på det som sitt ansvar å rydde opp.

vi ble oppfordret til å ta med kaffe eller noe godt slik at man kan kose seg litt når vi først samles, men hvis jeg skal holde meg unna gluten er de fleste bake varer uaktuelle og kaffe eller annen varm drikke frister ikke. skulle gjerne ha tatt med en pakke saftis, men den ville ha smeltet på veien.

så det blir vann og arbeid ( klarer ikke tanken på cola light i parsellen, varm, død og så på feil sted)

men håper det blir koselig allikevel. jeg har planlagt å være der ca 1 time.

yves saint laurent

jeg bruker lite sminke, men det hender at jeg må fornye produktene mine jeg også. jeg har falt fullstendig for merket YSL så valget var ikke vanskelig når jeg sto inne på parfymeriet. problemet var mer det å begrense seg selv, for de hadde lilla sminke...

jeg klarte å stoppe meg selv på 3 produkter (skulle originalt bare ha 1)

Dessin du regard  long-lasting eye pencil svart

dessin du regard long-lasting eye pencil lilla

nuit blanche waterproof multi-intens mascara lilla
nok varme for i dag

ikke har jeg solt meg og ikke har jeg drevet med hardt fysisk arbeid, men når jeg sitter her foran dataskjermen med ett kaldt glass cola light og vifte som kjøler ned rommet, er jeg glad for å kunne konstatere at jeg har fått nok varme for i dag.

har hvert en liten tur på senteret, men det er nok arbeidet i parsellen som har gjort meg litt sol lei. selv med hatt for å hindre solstikk og solkrem kan 27 grader tappe varmen av den tapreste.

men skal kjøle meg i skyggen resten av kvelden og gjøre meg klar til en ny dag i varmen i morgen.

plantet ut i parsellen

i dag var jeg å satte ut en del av plantene jeg har sådd på verandan, jeg sådde også noen som skullle sås direkte.

 

to typer jordbær

lavendel, dill, kruspersille, sitronmelisse, basilikum

kamille

to typer agurk, tomater


synes ikke så veldig hva jeg har sådd enda.

Tre barn reddet ut av opphetede biler

vi kjører på med ikke ha hundene i bilen i sola kampanjer, ser ut som om vi kan trenge en ikke ha barn i varm bil kampanje også.....

I Skien ble politiet varslet av bekymrede vitner som så to barn i en parkert bil i et garasjeanlegg på Herkules kjøpesenter i Skien, skriver Varden.
- De fortalte at barna hadde vært inne i bilen i minst 20 minutter. Vi prøvde å få kontakt med eierne av bilen parallelt som vi rykket til stede, men vi fikk ikke kontakt, sier operasjonsleder Gisle Småge i Telemark politidistrikt til VG Nett.
Politiet ble etter hvert nødt til å bryte opp takluken på bilen.
- Da fikk vi dem i sikkerhet. En mann og en kvinne dukket senere opp på stedet. De blir anmeldt, sier Småge.

Også i Trondheim ble en tre år gammel jente funnet forlatt i en bil ved badeplassen Paradisbukta i Steinkjer, skriver Adressa.
- Hun hylskrek da hun ble oppdaget. Hun var innelåst i en bil med alle vinduene igjen, sier operasjonsleder Lars Erik Besseberg ved Nord-Trøndelag politidistrikt til avisen.
Hun ble oppdaget av en forbipasserende som etter hvert klarte å få henne til å åpne bildøren. Da hadde hun sannsynligvis sittet innesperret i en time.
- Da hun kom seg ut var hun helt gjennomvåt av svette og veldig varm, sier Besseberg til Adressa.
Foreldrene i slutten av 20-årene vil bli anmeldt for den uforsvarlige oppførselen.

Politiet understreker hvor farlig det er å la barn være igjen alene i bilen.- Man må tenke seg godt om. I denne varmen blir det fort dårlig luft i bilen, men man skal uansett ikke forlate små barn alene. Man har aldri noen garanti for hva som kan skje, sier operasjonsleder Småge til VG Nett.

Limewire saksøkt for mer penger enn det finnes i verden.

Dagbladet forteller om nettstedet Nme sin artikkel om at riaa krever Limwire for 72 trillioner dollar, men det er antatt at det kun er 60 trillioner dollar i verden.

Limewire var et kjent sted å laste ned musikk og ble lagt ned i 2010 etter mange år med krangel mellom dem og musikkbransjen. men selv om de fikk stengt siden er ikke RIAA fornøyd og krever 150 000 dollar for hver nedlasting av de rundt 11 000 sangene som var tilgjengelig. 

Dommeren i saken mener at kravet er absurd og at de krever mer en musikkindustrien har tjent siden Edison. 

ingen kan forstå hvor summen 72 trillioner kommer fra, men summen på regnestykket blir uansett ekstremt. 

 kommer eksempler på utregninger:

hvis alle filene bare ble lastet ned 1 gang:  150 000 x 11 000 = 1650000000

hvis gjennomsnittet var at filene ble lastet ned 50 ganger: 1650000000 x 50 = 82500000000

hvis gjennomsnittet var 150 nedlastinger pr fil: 1650000000 x 150 = 247500000000

for å få 72 trillioner dollar må hver fil ha blitt lastet ned i gjennomsnitt 43636 ganger.

noen har oppdaget at måker er aggressive.....

... og havner i avisen.

hvis man skal tolke dagbladet rett, har folk i Trondheim akkurat oppdaget at måker med egg eller unger er aggressive.  De kan fortelle om borettslag og kafeer som sliter med måker som prøver å overleve. men noen nyhet er det vel ikke?

her på Lambertseter har vi alltid hvert plaget av måkene, spesielt etter at ungene har startet å tusle rundt i området, uten hensyn til hvor det bor mennesker. vi har fort lært oss å kjenne igjen skrikene som sier nå går du mot, nærmere, nærmere, siste advarsel, stup mot hodet. som jeg pleier å si, flyr de langt nok nede til at jeg treffer dem med min ds når jeg veiver den over hodet, får de skylde seg selv. de har aldri flydd så lavt.

her har det hvert drastiske tiltak som å sette pigger på alle hustak og lyktestolper, ta liv av ungene, fjerne egg og ødelegge reir.  hva som er lov av dette er selvfølgelig ikke noe å tenke på, vi må jo beskytte disse stakkars folkene som ikke tør å forlate leilighetene sine. jeg har aldri hørt at en måke egentlig har skadet, eller truffet noen før.

Jeg hater måker, jeg har vokst opp med sommerne på sjøen og har sett måkene fra sin verste side. mitt hat går så langt som til å himle oppgitt med øynene til folk som mater dem. ( og selvfølgelig bok eller ds i hånda når jeg går ut). men for to år siden havnet jeg på måkene sin side i denne krigen om nabolaget, og samme hvor mye borettslagene oppfordrer oss til å fortelle om måkereir slik at de kan fjerne dem, holder jeg munn og smiler lurt til måke parene når jeg passerer dem.

forandringen skjedde etter at jeg lå  i senga mi en dag og prøvde å sove, det var ikke lett fordi det var en måkeunge rett utenfor sovevinduet mitt og litt lengre bak står det en blokk. hver gang noen gikk inn eller ut av den blokka begynte måkene å skrike, fort etterfulgt av enten kvinner som skrek eller menn som bannet. etter noen timer med dette hørte jeg et pang og en skjærende skriking av måkene før det ble helt stille. kvalmen spredde seg i meg mens jeg lå å håpet på at det var de voksne som var blitt skutt og ikke ungen, tilslutt måtte jeg ut å se. der satt foreldrene helt stille på hustakket, men ungen var borte.

tanken på at noen bare gikk ut og skøyt en forsvarsløs liten unge med luftgevær har plaget meg siden. og samme hvem det var, jeg har ikke tilgitt dem.  for måker har like stor rett til å passe på ungene sine som andre dyr, og de er ikke farlige ( bare litt ubehaglige) og luftgevær er uansett ikke måten å avlive dyr på.

stakkars cruise pasasjerer

det er veldig synd på de passasjerene som sitter fast i Oslo grunnet Losstreik . Der sitter sjokkerte tyskere og søreuropeere i luksusbåten sin og forteller om hvor dårlig reklame dette er for Norge.  for det er lett å glemme hva som skjer i dems land når det er streik. jeg forstår irritasjonen over å få planene sine ødelagt, men er det noe jeg har lært er det at man må forvente slike ting når man reiser ut av landet sitt. 

men nå som de først har blitt rammet av streik kan de benytte dagene i land eller på båten, de opplever sommervær som overrasker til og med oss nordmenn, og de er trygge og har det godt. ingen kaster steiner på dem eller truer dem, ingen prøver å sulte dem ut, og ikke må de overleve inni en bygning uten senger, og med lite sitteplasser.

kanskje de i  stedet for å klage over at et så rikt land kan ha streiker, skal prise seg lykkelig over at vi er et land som er ganske milde i streikingen vår.

diablo 3 sex hjelp?

I frankrike har den erotiske butikken Absoloo fått den geniale ideen om å dele ut sex leketøy til kvinner som sliter med at mannen er opptatt med å spille diablo 3.

det eneste kvinnene behøver å gjøre er å ta bilde av seg selv med spillet, så får de en kode som gir dem ett gratis sex leketøy i nettbutikken.

det er mange kvinner som har sendt inn bilder og jeg tror de kan kalle kampanjen vellykket, men jeg har et spørsmål. hva med mannen?

det finnes da menn der ute som ikke får sex fordi kvinnen er for opptatt av spillet, har ikke like stort behov for hjelp?

spill jeg spiller for tiden

harvest moon - sunshine island (dsixl)

sims3 showtime (pc)

diablo 3 (pc) ( i hvertfall frem til jeg når gratis prøve grensa)

castleville ( facebook/zynga)

zynga slingo ( facebook/ zynga) ( må holde ledelsen)

wordwhitfriends ( facebook/zynga)

 

spill som ikke står på lista er ikke glemt, jeg har bare ikke tid til å spille alle på en gang.

utmattet

det har hvert uker siden sist jeg har hvert ordentlig utmattet, men i dag ble jeg det. ikke i form av anfall eller noen annen dramatisk situasjon, bare en kollaps ned i senga og litt søvn før jeg kunne fortsette dagen.

selv om jeg blir bedre og bedre  virker det som fysisk arbeid og være sossial samtidig tar hardt på meg. utviklingen av formen har også slakket ned, men det er bare som ventet. skulle jeg ha fortsatt i samme tempo hadde jeg hvert super woman  innen året sluttet. selv om det er logisk og riktig savner man jo selvfølgelig de store overraskelsene av hva man klarer.

varmen hjelper ikke så veldig mye, det er herlig at det er varmt, men jeg fungerer bedre i kulde og blir fort matt i varmen. viktig å huske på mye vann, solhatt og skygge...

jeg har kommet opp i å spise halvparten av dagens måltid, resten går fortsatt på næringsdrikker, jeg klarer ikke  spise timene etter jeg har stått opp.

Slappe av i gresset

Nå ligger jeg å slapper av i halvmeter langt gress, har gravd i parsellen i noen timer og synes hvilen er godt fortjent.

Takk telenor for internett over allt

Sony og Microsoft er ikke «dumme nok» til å innføre bruktspillsperre?

Analytiker Michael Pachter sier til pressfire.no at han ikke tror det kommer noen brukt spill sperre på de nye konsollene til microsoft og sony. 

han mener at ingen av dem er dumme nok til å være den første til å sette opp sperre, for da vil alle kundene gå til konkurrenten.  han mener også at selskapene ikke er ondskapsfulle nok til å samarbeide om dette prosjektet.

han lever i en helt annen verden enn meg, er det to ting jeg er sikker på er det at de er dumme nok og ondskapsfulle nok. det er bare å se hvilke sin syke begrensinger de setter inn allerede, og det bare for å kjøpe spill i et annet land en der du bor.

leg også merke til at Nintendo ikke er nevnt i sammenhengen, greit nok har de allerede vist frem sin nye konsoll, men det hindrer dem ikke å sette opp en sperre eller to ekstra.

mitt første prøveprodukt

jeg har meldt meg på to sider hvor man kan prøve produkter og skrive hva man synes, i  dag fikk jeg tilbud om å prøvesmake jellybeans på likenshare.

dems beskrivelse av produktet:

Prøv naturlig Gourmet Jelly Beans fra The Jelly Bean Factory®

100% naturlig ? uten kunstige farger, gluten, gelatin, GMO, fett eller nøtter

Nå har endelig Jelly Beans kommet til Norge. Har du ikke prøvd de enda, gir vi deg nå en super anledning til å prøve naturlig Gourmet Jelly Beans fra The Jelly Bean Factory®.
Visste du at Jelly Bean Factory® Gourmet Jelly Beans:

? finnes i 36 naturlige gourmet smaker?

? er 100% naturlig ? uten kunstige farger?

? ikke inneholder gluten, gelatin, GMO, fett eller nøtter?

? inneholder kun Fairtrade-sertifisert sukker?

? er en morsom topping på iskrem og andre deilige desserter?

*************************************************************************************************************************************************************************************************************************

ønsker du også å prøve produkter eller tjenester, her er to sider:

Likenshare - ligger link på siden av bloggen min
buzzador  - brukernavn jiiji

posetilbud med varer større en posene

det må da være i mot loven om reklame? å ha posesalg med mange varer som er for store til posene?

det var når jeg passerte Notabene på Lambertseter senter at jeg så de hadde pose salg. jeg bestemte meg for å gå inn å se om det var noe jeg ville kjøpe. selvfølgelig reagerte jeg litt på at det var maks antall ting man kunne putte i posen, men dette var fordi det var viskelær og andre småting der. ikke bare bøker.

men nå var det da slik at jeg fant en ting jeg kunne tenke meg, og jeg tenkte at siden den var stor kunne jeg sikkert legge noen småting til barna på toppen i posen. men min store overraskelsen kom da jeg prøvde å tre posen på varen, posen var alt for liten. jeg får en liten djevel frem i meg og bestemmer meg for at jeg skal klare å få denne filmpakken ned i posen, og de legger merke til meg der jeg står lenge med en pose og en boks. posen revnet på sidene da jeg fikk den nesten over boksen. hun i butikken kom og pratet litt og jeg kommenterte at det måtte være en feil her.

hun i butikken sa at jeg selvfølgelig skulle få produktet til 99 kr om jeg ønsket det, men som jeg svarte er at da er jo hele poenget med posesalget borte. det at det sto en annen tilbudspris på produktet, slik at om noen valgte bare de ville de måtte betale mer var også rystende.

jeg valgte uansett å la være å kjøpe filmen og gikk... 

statskirken borte

da jeg leste om det første gang, trodde jeg nesten ikke på det. vi skal bli kvitt statskirken... endelig skal vi få lov til å velge selv hva vi vil tro på, vel greit nok kunne vi det før også, men det er ikke lenge siden staten registrerte alle norske i statskirken hvis de ikke ba om å slippe. mye bedre at man må ønske å være medlem, både for di som er medlem og for de som ikke ønsker å være det.

det har hvert mange ganger de siste årene hvor vi ser at stat og kirke ikke burde være synonymt. staten har en større plikt til å tilrettelegge seg menneskene som bor i den, så lenge kristendommen skal være en del av staten vil ikke dette være mulig.

det finnes mange kristne der ute som nå føler seg sviktet av staten, men jeg tror at de også med tiden finner ut at dette er en bedre løsning. for det må være godt for kirken at staten ikke alltid skal blande seg inn og legge sine moraler på dem heller.

nytt lysende tastatur

nå har jeg gått lei av at tastaturet mitt har levd sitt eget liv i det siste. å skrive har hvert en utfordring da tastaturet ikke alltid reagerer, noen ganger skriver feil bokstaver eller fordi den er så treg på å reagere setter dem i feil rekkefølge. 

på min første data opplevde jeg også et tastatur problem, men da var det home knappen som hadde hengt seg opp så jeg måtte skrive alt baklengs.

uansett, det var når jeg spilte sims 3 i dag tidlig og tastaturet sluttet å reagere på 1,2,3 knappene at jeg ga opp. jeg klarer nemlig ikke å spille uten de hurtigtastene. jeg sjekket batteriene og de var fortsatt full av strøm, så da kjøpte jeg meg det etterlengtede nye usb tastaturet ( aldri mer trådløst tastatur eller mus på spill maskin)

det ble et lysende tastatur fordi det var det ene av to som jeg kunne skrive @ med en hånd.

blitt lysende på skrivebordet mitt nå, må innrømme at jeg har en svakhet for lysende ting.
en natt full av overgrep

jeg har hatt en natt full av overgrep, ikke virkelige, men det har ikke så stor betydning for kroppen og følelsene mine. 

følelsen av å være livredd, rope om hjelp, be om nåde, kvalmen som brer seg igjennom deg med hver bevegelse mot kroppen din, den sterke sorgen man sitter igjen med etter på.

på mange måter er drømmene verre en virkeligheten, for drømmene slutter ikke, de kommer om og om igjen, forskjellige steder, forskjellige handlinger, men alltid med de samme ekle følelsene. det å vite at drømmene er basert på virkelige hendelser hjelper jo heller ikke noe.

politiet blitt kongelig?

politiet i Tønsberg tror tydeligvis uniformen gjør dem kongelig. 

da de ble varslet om en skadet katt i veikanten bestemte de seg for å avlive den ved å kjøre på den. sjokkerte vitner så på at politibilen kjørte over katten 2 ganger før den døde.

politiet forsvarer seg med at eieren hadde bedt dem ta liv av katten der, og at det ikke var mulighet for å bruke skytevåpen. politiet burde ha tatt ansvar å kjørt katten til dyrlegen eller fått en dyrlege til å komme til stedet. loven er egentlig ganske klar på dette.

§ 12. Avliving

       Avliving av dyr og håndtering i forbindelse med avlivingen skal skje på dyrevelferdsmessig forsvarlig måte. Den som benytter bedøvings- eller avlivingsutstyr, skal påse at dette er egnet og vedlikeholdt.

       Dyr som eies eller på annen måte holdes i menneskelig varetekt, skal bedøves før avliving. Bedøvingsmetoden skal gi bevissthetstap, og dyret skal være bevisstløst fra før avlivingen påbegynnes og til døden inntrer. Krav om bedøving før avliving gjelder ikke hvis dyret avlives med en metode som gir umiddelbart bevissthetstap. Etter at avliving er utført, skal det påses at dyret er dødt.

       Avliving i nødstilfelle skal i størst mulig grad skje i samsvar med første og andre ledd.

       Avliving av dyr skal ikke skje som et selvstendig underholdnings- eller konkurranseelement.

       Kongen kan gi nærmere forskrifter om krav til miljø, utstyr og håndtering i forbindelse med avliving av dyr. Kongen kan gjøre unntak fra bestemmelsene i andre ledd for andre dyr enn landdyr og sjøpattedyr.

§ 4. Hjelpeplikt

       Enhver som påtreffer et dyr som åpenbart er sykt, skadet eller hjelpeløst, skal så langt mulig hjelpe dyret. Dersom dyret er et dyr fra dyrehold eller storvilt, og det ikke er mulig å yte god nok hjelp, skal eieren eller politiet varsles umiddelbart.

       Dersom det er åpenbart at dyret ikke kan leve eller bli friskt, kan den som påtreffer dyret avlive dette med det samme. Dyr fra dyrehold og storvilt skal ikke avlives i henhold til denne bestemmelsen dersom det lar seg gjøre å få tak i eieren, veterinær eller politiet innen rimelig tid.

       Nødvendige utgifter til tiltak etter denne bestemmelsen skal staten betale, men utgifter knyttet til tiltak overfor dyr fra dyrehold kan kreves tilbake fra dyreholderen eller eieren.

       Bestemmelsen i første og andre ledd gjelder tilsvarende for den som påfører dyr skade, men vedkommende kan ikke kreve dekning av staten for utgifter til hjelpetiltak.

       Kongen kan gi nærmere forskrifter om dekning av utgifter.

§ 3. Generelt om behandling av dyr

       Dyr har egenverdi uavhengig av den nytteverdien de måtte ha for mennesker. Dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger.

LEGG SPESIELT MERKE TIL PUNKT 3

knust

noen mennesker snakker før de har tenkt igjennom ting, andre sier ting bare for å plage, resultatet blir det samme. 

om noen skriver stygge kommentarer til meg om vekt eller livsstil himler jeg bare med øynene, jeg forestiller meg en liten unge som tror de vet alt, når de enda ikke har lært seg basisen i livet. mitt liv og min helse kjenner ingen så godt som meg.

men når folk jeg liker eller har knyttet et bånd til kommer med sårende kommentarer, knuser jeg. det sviket jeg føler er unaturlig sterkt og jeg vil bare bryte all kontakt med en gang. sjokk og tristhet blir fort gjort om til hat og frustrasjon og jeg må bite tennene sammen for å beholde kontrollen.

det er vanskelig for andre å forstå følelsene mine, jeg er andeledes og reagerer ikke likt som dem. og det er når jeg møter dem at jeg angrer på at jeg prøver å være sosial, at jeg prøver å være snill.

senteret lørdag 19.05.12

nok en gang har jeg besøkt senteret på en lørdag, og nok en gang har senteret hatt superlørdag. siden jeg synes de har dette hver lørdag har jeg kommet frem til at de må mene at lørdager er supre.

det er ikke alle lørdager det skjer mye på sentere, men de fleste, denne lørdagen var ingen unntak. elexia sto med stand hvor folk kunne måle kroppen min på en vekt. eucabena og everclean sto med stand og delte ut gratis kattemat og gratis kattesand ( hadde hvert greit om de hadde fått varer slik at de kunne gi ut mer enn 5) og Oslo kino sto å tok bilder som plasserte deg inn i filmplakaten til Tor med hammeren.

nede i første etasje sto et fotballag og solgte lodd, som vanlig ga jeg dem 50 kr og dette ga meg 10 lodd i dag. jeg gir alltid 50 kroner, har blitt en tradisjon. som regel koster loddene 20 kr stk så da får de en tier ekstra. men i dag vant jeg... kanskje ikke så vanskelig å vinne når de har premiedryss, men jeg fikk en premie av kakebordet, valgte after eight. du vant: fotball på 33, valgfritt fra kakebord og andre ting på 66 og 99 og hovedpremie som var isbitmaskin på lodd 454. trøstepremie til alle som ikke vant noe.

jeg var å så på bade tøy. egentlig hadde jeg tenkt å kjøpe meg en badedrakt, men den jeg likte på HM hadde de bare opp til størrelse 36. men fant en nydelig bikini  på lindex og kjøpte den i stedet. mamma kom bort og tittet litt i butikker med meg, men så ble jeg sliten og vi gikk hjem igjen.
forbrukerkjøpsloven

utslitt og lei meg sitter jeg foran dataen min og tenker at selv om vi som forbrukere står sterkt her i Norge, så finnes det forbedringer jeg sårt lengter etter i dag.

ønsket om å kunne si nei takk, dette produktet er bare søppel før det har gått 4 mnd og maskinen har hvert inne på reparasjon 3 ganger.

det burde være en forventet tid varen skal fungere innen, etter at den var kjøpt. hvis man ikke fikk varen til å virke i løpet av denne tiden burde man kunne heve kjøpet med en gang. la oss si at en ny laptop burde virke når du kjøper den, men om de ikke får den til å virke 1 mnd etter at du har kjøpt den, kan du heve kjøpet slik at du kan få kjøpt deg en som virker.

det å kunne levere inn et helt nytt produkt til service er frustrerende, enda frustrerende er det når du bytter den til en tilsvarende vare og finner samme feil igjen. dette alene burde hvert grunnlag for å heve kjøpet, men nei da, de skal få lov til å prøve å fikse det ( de burde ikke ha lov til å selge et produkt med kjent feil på)

og når de sier de har fikset det og sender den tilbake, og feilen er like stor/ verre en fra før burde du også bare få lov til å heve kjøpet. 

jeg er så lei data som ikke fungerer nå....

17 mai dag

det tok meg ikke lang tid fra jeg sto opp til jeg var klar å gå ut døra. jeg hadde tenkt å ta det rolig spille litt og høre på lydbok før jeg dro, men jeg var for gira. 

jeg fant en kjole i klesskapet mitt og tenkte overasket at dette var da ikke kjolen jeg tenkte på, denne hadde jeg glemt jeg hadde. jeg kastet den på meg, men ombestemte meg da jeg ikke orket å finne tilbehør til den. jeg endte opp med den blå sommerkjolen jeg hadde tenkt på å bruke. andre oppdagelse i løpet av dagen, jeg har 3 kjoler som passer meg, ikke 2. (første oppdagelse og den største var hoppet på morningen)

litt sminke, litt smykker og før jeg viste ordet av det var jeg på vei opp til mamma med hvitvin. siden jeg ikke hadde spist frokost og det begynte å nærme seg tiden vi ventet folk startet mamma og Britt med maten. men det tok ikke alt for lang tid før jeg involverte meg jeg også, som ble 3. oppdagelse for dagen. jeg orker å stå oppreist i mer en ett minutt av gangen. 

da min lille oppgave på kjøkkenet var ferdig, fant jeg ut at mamma manglet frukt. jeg tilbød meg å gå hjem å hente druer og muffinser. jeg tok også med min 3ds og dslite for at barna skulle kunne spille om jeg valgte å spille på min dsixl. når jeg kom til mamma igjen skulle jeg etter det siste års norm hvert i anfall, og trengt å sove i flere dager før jeg orket og gjøre noe mer , men nei da jeg gikk i fullt gir enda.

familien begynte å ramle inn døra og jeg liker å tro at jeg var relativt sosial og hyggelig, først mot slutten tok jeg meg en time out og satte meg i en godstol med ds og lydbok, jeg trengte å slappe av litt hvis jeg skulle være med barna på skolen. 

et korps dro meg ut av min egen zone og jeg og erle gikk på jakt etter det, vi rakk akkurat å se det gå inn på Karlsrud skole hvor de skulle avslutte, så vi snudde og gikk opp til mamma igjen. 

jeg hadde sagt til Jonathan at vi skulle dra på skolen med en gang vi kom tilbake, og selv om jeg kom tilbake langt tidligere enn planlagt var jeg god for mine ord. jeg ga tanta og onkelen min beskjed om at jeg tok å stakk av med barna dems, de skulle komme etter.

turen bort til skolen var koselig, jeg har så å si aldri noen tid alene med barna og vi gikk å pratet om mye rart. fremme på skolen ble det selvfølgelig loddkjøp. jeg har en stor svakhet for lodd, men jeg var ikke den som tok mest av i år. jeg kjøpte noen remser og noen nummer lodd som skulle trekkes senere på dagen. hele familien endte opp med å ta lodd på den store trekningen.

på de vanlige lodda vant jeg en termos og en del trøstegevinster som barna fikk velge ut til seg selv. tanta mi vant 2 hovedpremier og var sjokkert siden hun tror hun aldri vinner. hennes to vinnerlodd satte fyr på lommeboka til mamma og den andre tanta mi.
 på den store trekningen vant jeg en overraskelsespose fra kiwi, mamma vant gavekort på kinoen, men hun ga loddet til Jonathan. Erle vant en termoskopp. ingen brettspill eller fruktkurver på oss, men vi var fornøyde allikevel.  

etter denne trekningen gikk vi hjem og jeg var overasket over at jeg fortsatt ikke var uslitt, dette har hvert en super dag som jeg tror jeg slipper helt unna med i morgen. det å finne ut av hvor god form jeg har kommet i var kanskje det aller beste.

17 mai morgen

å sove har hvert vanskelig, Sirius har klatret på meg som om jeg var et klatrestativ. lite viste jeg at jeg km til å takke han for dette senere. jeg hadde stilt inn klokka på 08.00 fordi jeg har sittet så lenge å ventet på korpset de siste årene. det er nemlig en tradisjon jeg har, å sette ut flagget når de går forbi, kaste på meg sko og jakke og  ta dem igjen før de når sykehjemmet. her sitter jeg å filmer mens de spiller nasjonalsangen og flagget blir heist. som regel går jeg å legger meg igjen for å sove noen timer til etter dette.

men selvfølgelig den dagen jeg bestemmer meg for at jeg er for sliten til å sitte oppe over en time og lese i vinduskarmen mens jeg venter på at folk skal møte opp, den dagen starter de klokka 7.

men Sirius hadde akkurat vekket meg for ente gang da jeg hørte fløyta. hvis du har hvert i samme rom som meg når den fløyta går vet du at jeg instinktivs hopper opp.  innen første fløyte ( oppstilling) og andre ( begynn å gå) hadde jeg klart å kaste på meg klær og kommet meg ut på verandaen.  det tok litt lengre tid en vanlig å få ut flagget siden jeg måtte åpne innglaseringen. ikke hjalp det heller at kameraet mitt ikke var klart, jeg måtte finne frem både det og minnekort.

jeg løp foran blokka og fikk så vidt sagt hei til en nabo som også hadde lagt merke til at jeg var sent ute i år. inne jeg kom til enden av blokka var korpset allerede på plass og sperret av veien. jeg kunne ha prøvd å gå rundt foran, men biler parkert gjorde dette vanskelig. jeg ville ikke gå midt igjennom, så jeg måtte gå bak. jeg hadde dårlig tid og hadde ikke tålmodighet til å gå hele veien rundt plenen og de parkerte bilene på nedsiden. jeg satset på at kroppen min ville tåle et hopp ned og var positivt overasket da den klarte det. ( for en mnd siden ville jeg ha ligget hjelpesløs på bakken)

jeg løp rundt korpset og satte meg på plassen min, fikk akkurat opp kameraet i tide til nasjonalsangen, men glemte hvordan jeg skulle slå det på. imponert over hvordan jeg kunne glemme noe så basis stirret jeg bare på kameraet til det dukket opp igjen, kanskje ikke helt våken enda. jeg filmet at de spilte, men slo av da de hadde kommet igjennom. bare for å finne ut at de spilte to vers. siden kameraet ikke er et videokamera må det lagre, og det tar litt tid før jeg får det på igjen. så jeg fikk to vers av nasjonalsangen uten starten. resten av filmingen gikk greit, slett litt med lagringen igjen da toget skulle gå, men det var ikke så kritisk her.

så gikk jeg langs blokka for å komme meg hjem igjen og hørte på korpset spille always look at the bright side of life, det husker jeg...

jeg satt oppe å hørte på lydbok og spilte nesten helt til 8.00, men da innså jeg at jeg var for sliten til å kunne klare en hel 17 mai og la meg igjen. våknet 30 minutter før 11.00 vekkerklokken min gikk. Sirius lot meg være i fred denne perioden.

bok: miss Peregrine`s home for peculiar children - ransom riggs

jeg må slutte å lese bak på bøkene og lage forventninger om hvordan bøkene skal være, for meg passer det bedre å dømme boka etter coveret da, men igjen hadde jeg nok blitt skuffet her.

skuffet over skrekkfilmen jeg hadde sett kvelden før, bestemte jeg meg for å kjøpe en skummel bok. jeg leser egentlig ikke skumle bøker så det var en første gang for meg. jeg valgte en bok som sto i nyheter hylla, bildet på boka virket lovende og beskrivelsen bak enda bedre. jeg valgte å kjøpe boka i stedet for å høre på den som lydbok fordi den er satt sammen av historie og bilder. vanskelig å få frem bilder på lydbok.

med ord som : a spine- tingling fantasy illustrated whit haunting vintage photograpy, hadde jeg stor grunn til å forvente noe annet en det jeg fikk. og ikke misforstå meg, jeg likte  boka, den var bare så ekstremt langt unna det jeg forestilte meg av beskrivelsen, den var nemlig helt feil.

beskrivelsen bak på boka:

It all waits to be discoverd in miss peregrine`s home for peculiar children, an unforgettable novel that mixes fiction and photography in a thrilling reading experience. as our story opens, a horrific family tragedy sets sixteen - year- old Jacob journeying to a remote island of the coast of wales, where he discover the crumbling ruins of miss peregrine`s home for peculiar children. As jacob explores its abandoned bedrooms and hallways, it becomes clear that miss Peregrin`s children were more than just peculiar. they may have been dangerous. they may have been quarantined on a desert island for good reson. and somehow - impossible though it seems - they may still be alive.

min beskrivelse:

Jacob har hele livet sitt hørt på bestefaren sine historier om da han var liten og bodde på et barnehjem  utenfor wales. Bestefaren har fortalt om barna som levde er som kunne sveve, løfte utrolig ting, bli usynelig og en hadde til og med vepser i magen. bestefaren har også fortalt om monstrene han har måtte sloss med, og beskrevet dem i detaljer.

etter som Jacob blir eldre har han valgt å ikke tro bestefaren sin, og mens han lever sitt stille og kjedelige normale liv ringer bestefaren han. monstrene har kommet og faren til Jacob har tatt nøklene til våpen skapet hans, han har nemlig blitt litt rotete med årene. Jacob reiser hjem til bestefaren for å se til han men finner han drept i et skogholt bak huset. Jacob mener han så monsteret fra bestefaren sine historier men politiet mener det er ville hunder som har skylden.

etter en lengre tid med mareritt og psykologbesøk finner han første hint av bestefaren sine siste ord, det som virket som en døende manns bablerier begynner å få mening og han overtaler faren sin til å bli med han på tur til øya der bestefaren vokste opp. han håper å finne svar på spørsmål om bestefaren sin, men finner et bombet hus. barnehjemmet ble bombet under krigen og kun en overlevde, bestefaren hans.

men mens Jacob leter igjennom ruinene for å finne ut noe mer om bestefaren hans dukker barna opp, de er sjokkert over at det er Jacob og ikke bestefaren som er der og de flykter. Jacob følger etter dem inn i en gammel hule og kommer ut igjen 3. november 1940, dagen da barnehjemmet ble bombet. barna er spesielle og lever i en tidssirkel, de lever samme dag om og om igjen. de kan huske hver dag som har gått, men kan ikke forlate stedet. for de er spesielle og det finnes onde monstre som jakter på dem, her inne er de trygge.
bytur tirsdag 15.05.12

vanligvis er jeg å se i byen en gang i måneden, kanskje sjeldnere, så jeg måtte selvfølgelig ut av denne vanen og dra ned to dager på rad. hodepinen jeg har fått gjør at jeg angrer litt, men bare litt.

historien om dagens bytur starter egentlig på slutten av gårsdagens bytur. jeg og kammeraten min hadde akkurat bestemt oss for å dra hjem da både telefonen ringer og varsler om sms samtidig. kusina mi står utenfor døra mi og lurer på om jeg er våken. jeg forteller at vi er der om ca 20 minutter og hun sier hun sitter utenfor å venter. 

helle denne situasjonen får meg til å lure veldig, jeg pleier ikke å få besøk av kusina mi ( om jeg ikke inviterer henne), hun velger å sitte utenfor i 20 minutter da hun bor 5 minutter unna meg ( maks) og har nøkkel til meg der. hun må trenge noe sier jeg til kammeraten min, og jeg hadde rett.

Hun tenkte å låne den eksterne harddisken min, rett og slett fordi laptopen hennes hadde fått en stor svart flekk på skjermen. selvfølgelig fikk hun låne denne for å ta backup, samtidig sa jeg ja til å være med på ny maskin jakt. jeg liker å handle inn data ting.

så i dag etter noen sms meldinger, litt søking på nett og planlegging, dro vi ned til byen for å kjøpe ny maskin. datakjeden var konkurs!!! men vi fant en maskin på digital innpuls som jeg rett og slett misunner henne. 

etter dette kjøpte vi oss hver vår mc flurry og satte oss inne på outland i kirkegata. her spiste vi isen vår før vi tittet på bøker og prøvde jurasic park skytespillet dems. så var det enda noen apotek ( gi aldri opp) før jeg ble helt utmattet og tok taxi hjem.

bytur mandag 14.05.12

en kamerat av meg skulle komme på besøk, og jeg avtalte å møte han nede i byen. tanken var at jeg kunne gå igjennom noen apotek slik at jeg kunne finne næringsdrikkene jeg ønsker meg. noe jeg ikke gjorde...

men jeg fikk litt ventetid og denne brukte jeg på outland, og ikke så overraskende kom jeg ut derfra med en bok.  Miss Peregrine`s home for peculiar children. jeg rakk akkurat å lese de to første ordene i boka før kameraten min dukket opp.

uten om apotekrunden, som var mislykket, var det ikke mye vi skulle gjøre i byen. jeg gikk å kjøpte meg en skjøtekabel til data musa mi og vi handlet litt mat før vi dro hjem. hjemme ble hovedfokus den nye boka.

redd for vinden

kanskje et tegn på at man ikke har hatt vinduet på soverommet oppe så mye som man pleier? for jeg tror ikke det er så veldig mye sterkere vind en det som er normalt her på Lambertseter. I går blåste det opp og det har hvert en bråkete natt, jeg måtte til slutt gi opp og lukke vinduet da jeg ikke klarte lydene av vinden og mørket samtidig. 

da jeg våknet på morgenkvisten og lyset så vidt hadde dukket opp igjen, gikk vinduet fort opp igjen. like fort som jeg fikk åpnet vinduet, løp det en katt opp i vinduskarmen. dette er ganske vanlig så jeg tenkte ikke noe særlig på det, jeg lå å prøvde å slappe av så jeg fikk sove igjen.

plutselig kommer et litt sterkere vindkast, gardinene blir stående rett ut i rommet og katten er borte. jeg så en strek fly igjennom rommet, men ikke nok til å få med meg hvilken katt det var. slemme meg klarte ikke å la være å le av den livredde katten og fikk mer underholdning da Luna kom tilbake, klatret opp i vinduet igjen for å så flykte, slik gjorde hun 5-6 ganger.

sterk vind er ikke morsomt - luna felis

nattskrekk

greit nok kan man kanskje ikke kalle det natt enda, men siden det var nedtellinga til senga velger jeg å kalle det natt denne gangen.

jeg var litt usikker på om jeg skulle se på skrekkfilmen rett før jeg la meg, men kom frem til at de alltid har beroliget meg før, så hvorfor ikke. jeg fikk nok en gang rett, filmen skremte meg ikke, den mer beroliget meg. en god og beroligende drøm for meg er mindre skremmende en denne filmen var. jeg trodde det å ha på øretelefoner kom til å gjøre filmen verre, men merket ikke noe særlig til det. om  jeg ønsket å bli skremt var det i hvert fall feil film.  

jeg så på dream house, noe jeg må anta er en thriller ikke skrekk 

siden jeg har hvert plaget av så mye mareritt mens jeg vokste opp trodde jeg alltid at skrekkfilmer kom til å bli for mye for meg, i mellom 14 og 23 så jeg ingen skrekkfilmer eller skumle tv serier. det var en samboer som jobbet i en videobutikk som stoppet denne trenden. han pleide å låne med seg filmer hjem, og om det var skumle filmer fikk han stua for seg selv ( ikke noe problem for et datanerd som meg)

en gang kom jeg ut i stua for og hente noe, og før jeg viste ordet av det hadde jeg sett ferdig resten av filmen sammen med han. jeg elsket den, saw 2. etter dette begynte jeg å se på alt av skrekk jeg kom over , og det tok nok over 50 filmer før jeg skvatt for første gang. samboeren min var overlykkelig over at jeg kunne skvette, han forsto aldri hvordan jeg ikke ble skremt av filmer som the gruge, the ring, one missed call osv. jeg så på den som morsom underholdning.

men slik kan det være når man vet av erfaring at verden kan være forferdelig, og de eksemplene som dukker opp i drømmene dine er langt verre en den verste skrekkfilm du har sett.

natta, sov godt ( eller håp på å få sove i det hele tatt)

Godt

Å legge se når man er sliten er kjempegodt, når man vet at man er sliten fordi man har jobbet hardt, er det enda bedre.

hageparsellen 12.05.12

var i parsellen og raket bort døde planter og blader, hardt arbeid og jeg slet med å komme meg hjem igjen, men nå ser det snart ut som en parsell også.

det dukket opp noen gjemte skatter under alt det døde. gressløk

peppermynte

blomstene trisves også i sola, og hjelper til med litt liv før alt vi har sådd begynner å gro.

sims 3 store 12.05

et nytt sett har kommet og det må jeg bare ha, og da var det bare å fylle opp med poeng igjen...

første kjøp er samlingen fra april - 3650 p, denne pakken inneholder:

India inspirations livingroom - orginalpris 450 p

fabulous fiesta - orginalpris 2200 p 

India Inspirations Clothing and hairstyles - orginalpris 1200 p

India inspirations bedroom - orginalpris 450 p

så til settet jeg bare måtte ha:

tecnophobe no more - 1500 p ( på salg, orginalpris 1700p) 

Bok: Deadlocked - southern vampiere mysteries - trueblood - Charlaine Harris

kapittel 2, eller slik føles det i hvert fall etter å ha lest den forrige boka. jeg sa jeg følte den bare var et kapittel og sluttet midt i historien, denne boka starter like brått på. endelig skal noen tråder i serien avsluttes, eller kanskje ikke bare noen, kanskje et fint sted å avslutte serien? greit nok sitter man ikke på alle svar, men man kan jo tenke litt selv også.

Sookie bor fortsatt sammen med Claude og Dermot, men Claude blir tatt med til fairy for å finne ut hvem det var som forhekset Dermot. Dermot blir værende igjen i vår verden og skal holde kontroll på alle feene som holder til i Claude sin klubb, noe som er lettere sagt en gjort da de begynner å bli rastløse og vil ut.

Felipe de Castro kommer på Besøk til Eric for å finne ut av hva som skjedde med hans utsendte vakt for område. det er viktig for alle at han ikke finner ut at de drepte han. dessverre blir møtet dems fort avbrutt av at det dukker opp et lik på plenen til Eric sitt hus. Sookie hadde tatt Eric i å ta blod fra henne rett før og politiet sin mistanke er rettet mot de inni huset. Sookie og vampyrene vet bedre da kvinnen hadde med seg feblod for å være uimotståelig.

samtidig som dette foregår er det drama med kjæresten til Sam, hun er sjalu av seg og liker virkelig ikke Sookie.

Sookie må også forholde seg til at Eric ble forlovet bort av han som lagde han, og nå har dronningen kommet for å kjempe om Eric.  

Sookie er ofte på grensen til sammenbrudd og hun sitter med gaven Fintan ga til bestemoren hennes, et magisk objekt som gir henne et ønske, så lenge det kommer fra hjertet. Det hjelper ikke at flere virker interessert i denne tingen og at hun er redd for hva som skjer hvis den havner i feil hender eller hvis hun bruker den. 

som jeg sa mange tråder blir bunnet sammen og avsluttet i denne boka, hun velger også å bruke den magiske gaven, men jeg skal ikke avsløre til hva.

 

jeg er kjent for å ha sanndrømmer, men dette tror jeg er første gang jeg har drømt avslutningen på en bok. og selv om jeg er ganske sikker på at delen jeg drømte opp kom fra det blå, må det ha hvert en kobling igjennom bøkene som jeg la sammen i søvne.

men jeg kan love at jeg var overasket da slutten kom og det viste seg at drømmen hadde hvert rett.

boken går opp en del karakterer fra den forrige rett og slett fordi den har en avslutning, noe jeg har savnet i de siste bøkene som er skrevet. men den var ikke alt oppslukende, spenningen blir litt borte når du vet at heltene overlever tilslutt. ville gi opp boka på starten, men den bygde seg opp. 
terrorist på 1,5 år?

en familie opplevde på tirsdag å bli tatt av et fly i USA fordi datteren dems skal ha stått på no fly lista. no fly lista er en liste over folk som ikke får fly i og inn i usa fordi de er mistenkte terrorister. jenta som i følge flypersonalet var terroristen var halvannet år gammel. 

etter at familien hadde blitt fulgt av flyet, ble selvfølgelig feilen oppdaget, teknisk feil mener personalet. derimot følerfamilien at de ble hentet t fordi moren til barnet hadde på seg hijab.familien fikk tilbud om å komme inn på flyet igjen, men følte de nå var uthengt og mistenkeliggjort og valgte å bli igjen.

jeg forstår at personalet handlet riktig i forhold til regelelverket, men  det hadde kanskje ikke hvert så mye for dem å dobbelt sjekke resultatet før de hentet ut familien. selv de måtte vel forstå at det var størst sannsynlighet for feil når den omhandlet en liten unge. Men nå er det da slik at man ikke er forventet å ha fornuft i USA, la myndighetene tenke for deg og følg dems ord blindt.

3790 personer søkte om parsell i Oslo

før i uka skrev jeg om parsellene som skulle loddes ut, 50 parseller i bjørgvika. hele 3790 personer søkte og hun som styrer prosjektet økte antallet parseller opp til 100. de som ble trukket har nå fått beskjed og har hatt frem til i dag på å akseptere parsellene, parsellene til de som takker nei blir trekket om igjen.

med så mange søkere er det klart at Oslo har et større behov for plasser hvor folk kan dyrke sin egen mat og kose seg i naturen. selv føler jeg med heldig som har parsellen her på Lambertseter, men jeg vet det ikke er flaks. jeg var med å opprette tilbudet. 

gratulerer til alle nye parselleiere 

norsk folkemuseum 10.05.12

jeg og støttekontakten min har hvert på norsk folkemuseum i dag. jeg hadde et ønske om å dra dit fordi jeg ville se og ta bilder av de gamle bygningene og hvordan de var satt i sammen.  vi var litt usikre på om vi kom til å gå eller ikke, grunnet faren for regn, men vi pakket med oss paraplyer og dro allikevel.måtte ta bilde av dyrene også....
tilbake til bygninger

 

her blir det mye bærde hadde en hageflekk med legeplanter, jeg tok ikke bilder her siden de fleste ikke var kommet opp enda + at jeg var så sliten. men snakk om å være misunnelig, noen av disse plantene har jeg lett etter.

 

søvnens fiende

søvnens største fiende må nok være minner, når du legger deg ned for å sove blir hodet fylt med bilder og sener fra den perioden i livet du helst vil glemme. I stedet for å sovne blir du liggende våken i timevis med tanker og analyser, hvordan burde jeg ha reagert, hvorfor gjorde du det mot meg, hvordan kan jeg ta hevn. 

tiden tikker av gårde og du ligger der med anspent kropp, sinne og et ekstremt behov for å gråte. det eneste som hjelper på smertene er fantasiene om hvordan du skal ta hevn, bazooka er min favoritt. men hadde det ikke hvert så mye enklere om jeg bare kunne ha fått sove, så hadde jeg hatt en fin natt og dagen som kommer etterpå vil virke så mye lettere å starte på.

bok: fire study - maria v. snyder

Yelena er en soulfinder, og soulfindere er kjent for sin evne til å manipulere sjelene til folk for å gjøre seg selv mektig. i følge historien er det ingen soulfinder som har blitt eldre enn 25 før de blir drept. Det er ikke bare andre magikere som frykter henne, Yelena frykter magien sin mer enn noen andre.

hun er ikke lengre en student, men en likeverdig magiker som får litt opplæring samtidig. Men det er ikke lett å følge undervisningen når det hele tiden kommer store magikere og  prøver å ta over landet deres. Yelena kan ikke det å sitte stille å se på, selv om hun planlegger det. og før hun vet ordet av det er hun nok engang jaktet på av myndighetene mens hun prøver å unngå å bli drept av andre skurker.

det viser seg fort at hun kan kun komme ut av dette hvis hun slutter å være redd for magien sin og lærer seg å bruke den slik den var ment, men det er lettere sagt en gjort når alle venter på at du skal vippe over og bli ond. de som ikke hjelper deg vil drepe deg for kreftene dine og motstanderne blir bare sterkere og sterkere.

klarer Yelena å finne troen på seg selv før det er for sent? vil det bli krig? og hvem kommer til å leve og hvem kommer til å dø? 

en bok jeg hadde lyst å avslutte flere ganger, det var vel mest min kjærlighet til kiki som fikk meg til å holde ut. det kan bli for mye av det gode.
bok: magic study - maria v. snyder

bok 2 i study serien starter i det yelana og Irys beveger seg inn i jungelen. hun har forlatt Sitia sammen med resten av de kidnappet barna fra barnehjemmet for å treffe sin virkelige familie. Irys har gått fra klan til klan og levert tilbake de savnede barna. nå er det yelana sin tur, men hun føler det er annerledes for henne enn for de andre, hun er voksen og det er 14 år siden hun ble kidnappet. 

familien hennes er fra Zaltana klanen og bor i tretoppene midt i jungelen.  møtet går ikke helt som planlagt, selv om mor og far er lykkelig for å få datteren sin tilbake går broren hennes rundt å sprer rykter om at hun er en spion fra Sitia og ikke hans egentlige søster. siden han har sterke magiske krefter og kan føle folk sin aura tror folk på han.

Yelena skal begynne på magiskolen og bli lært opp av Irys, men det viser seg at veien dit ikke er så enkel. det er heller ikke lett for handlekraftige Yelena å leve et liv som er styrt av lærere og et styre med mange personer som alle skal si sitt før ting blir gjort. Yelena skremmer dem med sine kraftige krefter samtidig som de jakter på en mann som kidnapper og dreper 13 år gamle jenter.

når jeg begynte på bok 2 angret jeg litt på at jeg ikke stoppet etter bok 1, det var en fin avslutning på bok 1 og jeg syntes det fort ble for mye intriger i denne boka. selvfølgelig var det morsomt å lære mer om yelana sine krefter, å møte personer som fattiggutten ( fisk?) og hesten hennes kiki. selv om den ikke levde helt opp til bok 1 koste jeg meg med den.

 
bok: poison study - Maria v. snyder

Yelena er på vei opp fra fangehullet, hun vet at det er hennes tid til å bli hengt, hun er en morder. overraskelsen blir derfor stor når hun blir tilbudt jobben som giftsmaker for kommandøren. reglene er vist slik at den neste til å bli henrettet skal få tilbudt jobben etter at den forrige dør. Hun er ikke dum, et liv med fare for gift er bedre enn ingen liv i det hele tatt, hun må bare overleve opplæringen først.

alle er dessverre ikke like glad for yelena sitt lille smutthull, generalen som var faren til han hun drepte, lever for å se yelena drept.

 Yelena opplever at det ikke bare er sinte fedre og gift som blir farer i det nye livet hennes, hekser jakter på henne og sinte hushjelper gjør allt de kan for å gjøre livet hennes surt. sakte men sikkert får vi også bakrund historien hennes som forklarer hvorfor hun tok livet av sønnen til han som tok til seg henne og 30 andre foreldreløse barn.

dette er første bok i study serien som følger yelena, selv om det er en serie er hver bok enkeltstående og avsluttes.

historien er satt til en fantasiverden og landet  Sitia, et tidligere kongerike som falt for kommandanten sin hær for 15 år siden. landet er nå blitt et diktatur med strenge leveregler, det er delt inn i 7 territorier som igjen styres av hver sin general. alle må gå i uniformer og bidra til samfunnet, men folk ser ikke nødvendigvis på dette som et nederlag, mange er glad for å bli kvitt den undertrykkende kongen.

jeg ble mye mer fasinert av historien enn jeg hadde trodd, utviklingen av yelena sin karakter og den sakte introduksjonen av nye karakterer gjorde boka god å komme igjennom. jeg var veldig fornøyd.
ville dyr er ville

har foreldre glemt å lære noe bort til barna? er det en kunnskap som går glemt fordi vi lever i en så urban verden?

 ville dyr er og blir ville dyr, vi burde behandle dem med respekt og nyte dem på avstand om vi først ser dem. ville dyr skal ikke temmes ved å få mat og man burde ikke prøve å klappe dem.

vår nysgjerrighet driver og nærmere og nærmere dyrene, vi synes de er søte og vil dem bare godt. vi glemmer at vi gjør mer skade en hjelper og blir sjokkert og overasket når dyrene angriper/forsvarer seg mot oss.

lær barn å holde seg unna ville dyr

link til artikkel

gratis hageparsell

35 hageparseller på 5 kvadrat i blir delt ut ved hjelp av lotteri. parsellene ligger i bjørgvika. det er til sammen 50 parseller, men 15 er reservert beboere i gamle oslo.

kravene for å melde seg på lotteriet er:
- må bo i oslo
- være parsell og hage løs
- drive parsellen økologisk

ønsker du å melde deg på må du være rask da påmeldingsfristen er i dag 8. mai

jeg kan ikke melde meg på da jeg allerede har parsell

rolig dag

i går hadde jeg en rolig dag, jeg trengte å samme sammen kreftene igjen etter helga. man skulle ikke tro at å ta seg av en liten katt var så krevende, men for meg var det en stor forandring med mange variabler å forbrede meg på.

i tillegg til forandringene var det en følelseskarusell uten like, jeg var hjemsøkt av angst, empati, skyldfølelse, tristhet og glede. valg over hva jeg skulle gjøre ble tatt spontant og så kunne jeg heller rive meg i stykker med tankene etterpå.

jeg gjorde forresten alt rett og jeg gjør smart i å stole på instinktene mine i slike situasjoner. selv om katten bor nært tror jeg en vil bli tatt bedre vare på nå.

så uten om en sentertur tilbrakte jeg gårsdagen med castleville og lydbok

the avengers

du setter deg i salen med forventing om underholdning og kos. poppkorn boksen står trygt plassert på fanget og brusen i koppholderen på setet. 
mens reklamene går over skjermen slår jeg av mobiltelefonen og jeg og min kusine prater om disse frustrerende folkene som tror ingen merker at de sjekker mobilen 4-5 ganger under filmen.
rett etterpå kommer det en mann med to unger å setter seg ved siden av meg, det første han gjør når han setter seg er å ta opp smart telefonen og surfe på nett. jeg biter tennene sammen og håper det bare er under reklamene han har tenkt å holde på med den, men nei da.
midt under filmen satte han på telefonen igjen, jeg vurderte å klage men tenkte jeg kunne prøve å sperre lyset som frustrerte meg slik med hendene, men jeg måtte blokkere så mye at han faktisk forsto problemet å la den vekk. skal ikke voksne lære barn oppførsel og respekt?
jeg var litt oppgitt av alle de som reiste seg og sperret lerretet mens jeg ventet på siste sene i filmen, folk har så dårlig tid. irritasjons nivået kan ha hatt noe med hvor sliten jeg var, for jeg sjanglet ut av kinoen når den var ferdig.
men til filmen:
jeg spiste mye popkorn på starten av filmen, den var aldri opplukende og jeg glemte aldri at jeg satt i en kino sal å så på et lerret. men det var mye humor i filmen, mest dukket opp med krigen på slutten, da satt jeg bare å humret for meg selv hele tiden.  ikke fordi filmen var dårlig, men fordi det var en del morsomme sener, og der det ikke var morsomme sener satte jeg meg selv inn og forestilte meg hva jeg ville ha gjort. 
jeg syntes ikke filmen var dårlig, faktisk så likte jeg den godt, men følte den ikke passet så godt til kino. det var hele tiden tanker og opplevelser jeg ville dele med kusina mi, og det ødela litt å holde dem inne. jeg følte også veldig ofte at jeg så en oppfølger til en film jeg ikke hadde sett, de refererte hele tiden tilbake til ting som hadde skjedd før.
jeg tror heller ikke det er en film jeg vil se mange ganger, da det var lite overraskelser i filmen føler jeg allikevel at den har blitt brukt opp nå. jeg har allerede plassert meg selv inn i historien, ikke som superhelt, men en person på gata når verden faller sammen rundt. og selv om det er veldig sjeldent filmer klarer å påvirke meg slik, klarer de det enda sjeldnere flere ganger på rad. 
det beste med 3d effektene var tekstenpå hode ned trappa

jeg vet egentlig at når jeg er så sliten som nå, burde jeg holde meg inne. ikke bare fordi jeg kan risikere å få anfall, men også fordi kroppen ikke fungerer helt som den skal.

i dag fikk jeg en påminnelse om dette, jeg stupte ned trappa på dyreklinikken.

jeg vet ikke helt om det var svimmelhet eller at bena sluttet å virke, jeg husker rett og slett ikke hva som skjedde. jeg gikk ned trappa og plutselig lå jeg på bunnen. jeg falt nok ikke mer enn 3-4 trappetrinn og kusina mi som gikk før meg og bar katten hadde åpnet opp ytterdøra nederst så jeg slo meg ikke i den.

jeg lå med ansiktet nede i ristene på utsiden og lo. litt for å takle smertene som gikk igjennom kroppen og litt fordi det bare var komisk. 

med støtsmerter i armer og ben, følelsen av noen små sår og sleng i nakken ble jeg sittende stille på trappa utenfor mens vi ventet på drosjen som skulle kjøre oss hjem igjen. jeg må lære meg å ta det rolig, men igjen, jeg har ikke kunne ignorere katten jeg fant heller.

nå noen timer senere er smertene hovedsaklig borte, så ingen varig skade.

id merking ( katten jeg fant)

i går kveld tok jeg og kusina mi å flyttet katten jeg har hvert så bekymret for, inn.

dessverre gikk ikke møtet med sirius og katten som midlertidig har fått navnet lille floke særlig bra. Etter å ha lett på nett etter hjelp, ringt rundt og ikke fått noe hjelp og vurdert en stund hva som var best for floke, bestemte vi oss for å låse den ut på verandaen.

jeg har innglasert veranda så det blir som et stort glass rom. jeg satte ut mat, drikke, katte do og lagde en god myk seng av pelspleddet mitt. Når jeg sto opp i dag lå floke godt krøllet sammen inni pleddet.

jeg satt å koste med den ute da jeg tilfeldigvis så det sto id i øret dens, jeg ble overlykkelig. jeg har prøvd å se etter dette merket før, men siden katten er så sort har det hvert vanskelig å få øye på det. nå var det bare å ringe rundt for å finne ut hvor jeg kan få avlest chipen.

Ensjø dyreklinikk tok oss i mot og etter bare noen sekunder kunne fortelle oss hvem som eier floke og hvor den bor. den har hvert på vandretur, men heldigvis ikke alt for langt. jeg ringte til eieren men fikk ikke svar, så jeg sendte sms med beskjed om at jeg hadde katten hennes. nå er floke ute å sover på verandaen.

det er viktig å ID merke dyrene dine!!!


litt mindre pels

i dag fikk en liten katt en gjennomgang med klippemaskin, selv med maskinen slet jeg med å få flokene fri fra skinnet dens. selv om katten var modig tror jeg ikke det var behaglig. litt fresing, mjauing og flukt forsøk var det, men ikke noen ordentlige eller aggressive, da hadde jeg gitt opp.

selv om det ikke var verdens morsomst opplevelse tror jeg da var veldig godt når jeg var ferdig, det er en floke igjen på toppen av ryggen, men denne får vente til i morgen da jeg tror den har fått nok for i dag.
trenger katte hjelp

har tatt inn katten som jeg har sett på, stemningen er ikke genial i leiligheten og jeg vurderer å sende den opp til tanta mi, men tror den har det bedre med meg som den kjenner. har ikke funnet noen savnede katter som passer med beskrivelsen og har ingen å ringe etter hjelp. hva gjør jeg?

nok en lørdag og nok en sentertur.

egentlig skulle jeg ikke ha noe annet en matvarer i dag, men tenkte jeg skulle ta turen bort på senteret allikevel.  den nye undertøy butikken change skal ha motevisning nå klokken 13.00 og jernia skulle stå utenfor og grille sommer favoritter fra meny. det var vel mest grillingen jeg var interessert i å se hvordan det gikk med. ikke helt geniale starten på en grill dag.

det var litt komisk å se på dem, de hadde ikke startet å grille enda og de slet med å få festteltet de skulle ha grillen under til å stå stille i vinden, noen hadde vist glemt å advare dem mot Lambertseter vinden. men innen jeg var ferdig med å handle så det ut som om de hadde fått opp ting.

kjøpte med meg kino billetter til avengers i kveld

været var jo en annen grunn til å gå ut i dag, det er komisk det også. gress å biler dekket av snø og en isende vind. sola skinte som bare det og smeltet snøen i rekord fart. de større bilene jeg gikk forbi rant det vann av som om de skulle ha stått inni bilvasken, jeg var rett og slett imponert.

akkurat nok klær på vei til senteret var alt for mye klær på vei hjem. temperaturen kan stige fort når sola dukker opp.

skal tilbake på senteret 17.45 for å se the avengers, gleder meg.

ingen tegn til lillepus

har akkurat kommet hjem fra senteret, jeg så etter pus, både på vei til og fra, men så den ikke. nå betyr det ikke så mye da den har stort område å gå på og jeg bare følger veien, men jeg håper jo at kulden og snøen i natt fikk den til å gå hjem.

at den har hvert på eventyr i vår sola og at den nå følte det var tid for å titte hjemmom. håpe håpe

bryr noen seg om meg?

savner noen meg?

vil noen hjelpe meg med å stelle meg? jeg er søt, jeg er kosete og jeg er ensom!!! 

 

jeg blir bare mer og mer beskymret for denne kosedotten, pelsen har nå blitt myk og spenstig igjen og den eneste forskjellen er at det har regnet....

flokene er der fortsatt og jeg tror den har slått seg ned i buskene utenfor blokka mi, dette er første gang jeg skulle ønske jeg hadde flere 1000 lesere, slik at jeg kunne ha funnet eieren.

kose syk, fremmed katt

mens noen katter unngår deg, hilser andre. men jeg må innrømme at jeg aldri før har opplevd en katt som etter en klapp og en runde rundt deg, klatrer opp på skuldrene dine og begynner å kose med deg. dette er ikke den samme katten jeg har skrevet om før.
harvestmoon sunshine island 04.05.12

lenge siden jeg har hatt en harvest moon update, men har ikke spillt noe mindre enn før.

year 5, summer 7, 15 islands, 18 sunstones, 923669 g, veggie countess level 91

spirits: 35/45
chiken: 8
cows: 5  
sheeps: 3                                         
all pets

 animal friendship:

mice: 11 ( 2 hart)
duck: 9 (2 hart)
sperrow: 10 ( 2 hart)
rabit: 9 ( 2 hart)
bagder: 8 ( 3 hart)
monkey: 7 (3 hart)

farm 56%:

house: 76% 
stable 0%
coop 50%
barn 50%
supply shed 70%
maker shed 92%
greenhouse: 60%

scores:

shipping 133/366
resepies 107/238
fishing 71/143
foraging 40/40
mining 21/21

festivals:

cooking: competed: 3 , 2 gold, 1 silver
crop: competed 11, 8 gold, 3 silver
animals: competet 24, 15 gold, 4 silver, 1 bronze
ore: competed 4, 4 gold
fishing: competet 3, 1 bronze

friends:
witch - 8 hart
andy (son) - 6 hart
nathan - 9 harts
wada - 9 harts
cliff- 2 harts
dr.trent - 2 harts
karen - 3 harts
popuri - 3 harts
kirk - -
nick - 4 harts
haila - 6 harts 
martin - 8 harts
ray - 6 harts
slater - 4 harts
isaac - 3 harts

rest - full harts 

usa, de dummes land

nå sier jeg ikke at alle i USA er dumme, jeg vet det finnes mange smarte folk der. men USA er vel det landet som legger mest tilrette for dumme folk.

hvem ville vel ha trodd på en reklame som fortalte deg at sjokoladepålegg var en sunn og balansert start på dagen?

hadde denne reklame kampanjen gått i Norge hadde den nok blitt stoppet allerede første dagen og folk hadde ledd av den.

de hadde også blitt dømt til å betale bot for falsk reklame, men erstatning på 17 mill er jeg mer usikker på.

føler meg så dum

i går var jeg på jakt etter hage utstyr, siden jeg ikke følte meg bra nok til å forlate Lambertseter hadde jeg lagt opp en handle plan. jeg måtte en tur på apoteket så jeg planla å gå dit først og så bort på euroshoper for å finne en billig rake og hansker.

til min store overraskelse var  hage utstyret på euroshoper helt minimalt, så jeg endte opp med å fortale butikken uten å ha kjøpt noen ting.

i løpet av kvelden kom jeg på at jeg kunne ha gått innom Chlas Ohlson , de har det meste der. litt oppgitt over at dette ikke hadde falt meg inn dro jeg dit i dag. utvalget var ikke veldig bra her heller, men jeg fant en liten rake som passet meg perfekt. jeg var ikke fornøyd med hanskene så det kjøpte jeg ikke.

lettet over at jeg hadde funnet den lille raka, slik at jeg slapp å reise ut av Lambertseter for å få tak i, gikk jeg til butikken, og passerte Jernia. gjett hva Jernia er fylt med for tiden?

jeg som har rykte på meg om å være så kjent på senteret og butikkene hadde helt glemt denne butikken, to dager på rad. jeg følte meg så dum der jeg sto å så inn på alle rakene, kostene, spadene osv. men jeg angrer ikke på kjøpet mitt, for den lille raka var virkelig som lagd for meg og høyden min.

lille pus på haugen der...

i dag var jeg også å hilste på den katten jeg er så bekymret for. ingen floker fikset og heller ingen andre tegn til at noen har sett til den. jeg lå å tenkte på det i natt og har bestemt meg for å ikke gjøre noe denne uka, bare holde øye med den. hvis ikke den har blitt stelt med innen tirsdag ringer jeg dooa og får dem til å hente den. da har eierne fått en uke på å reagere.

hvis jeg klipper og steller katten nå kan jeg ikke se om noen andre tar vare på den, og derfor ikke vite sikkert om det er riktig å ringe dooa eller ikke.

prøvde å ta bilder av den i dag.

etter å ha kost litt med den, og den gikk videre tenkte jeg at jeg kanskje hadde funnet ut hvem eierne kunne være. med tanke på hvor den går tenkte jeg det kunne ha hvert den nye katten til de som eide pelle svanseløs. 

pelle svanseløs er en katt uten hale, tanta og kusina mi har gitt den dette navnet da vi ikke vet hva den heter. den har tuslet rundt på samme område som den nye svarte katten i veldig mange år. da vi møtte den for første gang var den allerede gammel og nå 10 år etterpå har det ikke hvert så overraskende at vi ikke har sett den på 2 år.

men akkurat da jeg hadde kommet frem til denne konklusjonen dukket selvfølgelig pelle også opp. så da er jeg like usikker som før. ( pelle er en sunn og frisk katt som man kan se blir tatt godt vare på, vi vet ikke hvorfor den har mistet halen og kommer nok aldri til å finne det ut heller)

men å se pelle gjorde avgjørelsen min mer bestemt, ingen bedring innen tirsdag og jeg ringer dooa.

hjelpe en katt

på vei hjem fra mamma i går møtte jeg på en nydelig katt, da den hørte at jeg pratet til den snudde den seg og kom løpende til meg. kjempe kosete og selskapssyk fikk jeg et møte som smårystet meg.

det første som slo meg var pelsen til katten, å ta på den var som å ta på strå, tørt, pistrete og stive. den flasset veldig og jeg syntes den virket litt vel tynn. men det var floken på ryggen som virkelig fikk meg til å tenke. halve venstresiden er bare en gigantisk floke, ellers er det mange andre småfloker i pelsen. jeg har også mistanke om flåttbitt rundt halsen.

nå vet jeg at katter kan få floker fort, og at det er røyte tid og pelsen kan bli påvirket av det, så når jeg gikk i går lovet jeg at jeg skulle se etter den de nærmeste dagene. og om ingen hadde tatt flokene innen i morgen skulle jeg gå ut med saks og gjøre det selv.

jeg møtte på pusen igjen i dag, nærmere blokka mi. jeg synes fortsatt den virker tynn og flokene er like ille som i går, så den har ikke hvert inne i natt.  jeg satte meg ned på gresset og katten klatret opp og la seg på fanget mitt, her ble den liggende til jeg måtte gå. den brydde seg ikke om hunder eller mennesker som passerte så den er veldig trygg.

men når den lå på bena mine la jeg merke til dråper på pelsen dens, store blanke dråper. jeg forsto med en gang at det kom fra katten sitt ansikt, men jeg er ikke sikker på om det kom fra snuta eller øynene ( jeg tror snuta). dette betyr at katten antageligvis er syk også.

jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, jeg skal holde løftet om å gå ut med saks i morgen tenkte jeg skulle ta med noen biter tørrfor også. har den blitt stelt med får den ikke noe, men har den ikke må jeg vurdere om jeg skal ta med meg reisebur ut og fange den. få sendt den ned til kattehuset eller dyrlegen. jeg faktisk vurderer å pleie den selv og så finne hjem til den da jeg er redd for at den skal bli avlivet ellers.

men jeg har jo også mine to katter å tenke på, de er ikke vaksinert så i dag tok jeg å gikk rett inn på badet å puttet alle klærne inn i vaskemaskinen og vasket meg før jeg lot kattene hilse på meg. men jeg tror ikke det er katteinfluensa eller katteaids som feiler katten ute, den er for frisk til det.

uansett har jeg ikke tenkt å ta noen avgjørelser i dag, i morgen klipper jeg den og ser om jeg merker noen tegn til mennesker som steller med den. hvis jeg fortsetter å møte på den og den fortsetter å virke syk må jeg gjøre noe i løpet av en uke.

katten er foresten nesten helt sort, den har noen få brune flekker i pelsen og en brun stripe nedover snuten. om noen kjenner eieren og vet om den er savnet så si gjerne i fra, den går i østerliveien på lambertseter.

har jeg blitt bedre?

den siste uka har hvert merkelig, rett og slett fordi den går i mot all logikk.

tirsdag forrige uke sluttet jeg å spise mat på grunn av smerter i magen, jeg har slike perioder og tenkte ikke så veldig mye over det. ikke før helga kom og jeg ikke hadde puttet i meg noe annet en næringsdrikkene. ikke en sjokolade bit, ikke en kake bit, ingenting.

jeg var å handlet med mamma på fredag da jeg oppdaget av tanken på mat automatisk fikk meg kvalm og til å brekke meg. jeg så at dette kom til å bli et stort problem og bestemte meg for å begynne å jobbe med det, med en gang.

siden da har jeg forresten spist en kvart cesar salat og litt laks.

samtidig som jeg har mistet helt matlysten har jeg fått en ny hodepine, den sitter rett i mellom øyenbrynene mine, som en liten flekk og det er den som gjør meg så kvalm. vi har en mistanke om en sammenheng mellom disse to tingene.

for litt over to uker siden startet jeg på søvn hormoner som skulle hjelpe meg med å sove, jeg sover ikke noe bedre og da jeg regner med at matlysten og hodepinen er bivirkninger av denne (hodepinen vet jeg er bivirkning fordi den kom første gang 4 timer etter jeg tok den første tabletten)

jeg bestemte meg for å slutte med tablettene med en gang jeg kom frem til denne konklusjonen, men mamma ropte nei på telefonen, skriv ned en liste med pluss og minus før du bestemmer deg. jeg forsto ikke hva hun mente siden den ikke virket på søvnen og hadde kraftige bivirkninger, men det er en merkelig ting som har skjedd den siste uka.

 jeg har hvert frisk.

det startet forsiktig med bare en tur på senteret, men innen helga hadde kommet merket jeg en stor forskjell på meg. jeg orket 3-400 ganger mer enn jeg har pleid. hodet mitt er helt på plass og jeg tenker i normal hastighet. jeg går og går når jeg kan dette. 

jeg har begynt å gå i goth klærne mine igjen, sminke meg når jeg skal lengre ut en butikken, rydde i leiligheten og stråle.

jeg har hatt perioder hvor jeg har plutselig hvert bedre en liten stund før jeg falt sammen igjen, så vi håper ikke det er en slik periode.

først trodde jeg det var at jeg hadde sluttet å spise som var grunnen, hvis dette er grunnen er det fordi jeg spiser noe jeg ikke tåler (gluten antageligvis)

andre teorien er at det er medisinene, selv om de ikke virker på søvnen har de klart å dytte på noe som ikke fungerte hos meg.

tredde teorien er at det er våren som virker inn på meg, jeg er veldig påvirket av sesonger og vær. 

selvfølgelig kan det være en kombinasjon av alle 3

så nå har jeg bestemt meg for å ikke slutte på medisinene, jobbe sakte men sikkert mot å få i meg ett måltid om dagen. og nye sola mens den er her.

så får vi håpe formen varer lengre enn en uke eller to, for jeg skulle gjerne ha fått opplevd litt mer enn leiligheten min.

lap på rep

jeg måtte tilslutt bare gi opp, det å ikke klare å skrive mellomrom når man skriver blir veldig frustrerende i lengden.  så selv om jeg hadde veldig lite lyst leverte jeg inn laptopen på service. så nå har jeg ingen måter å se filmklipp eller høre lyder fra nettet, håper de er raske med å fikse den.

når jeg har nedbetalt laptopen skal jeg starte på den store oppgaven med å finne ut hva som er galt med pc`n min.

hageparsellen

det er 1 mai og strålende sol, støttekontakten min er på besøk og v bestemmer oss for å gå bort til parsellene. hun vet ikke hvor de er og vil gjerne se dem, jeg vil bare tilbake. selvfølgelig klarer jeg ikke å la være å begynne å jobbe når jeg er det, så vi fjerner litt døde rester og småjobber litt. jeg savner parsellen min veldig og vet nå at jeg er langt fra klar til å gi den opp.

etter parsellen gikk vi på narvesen og kjøpte oss en is før vi gikk hjem igjen.

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin